Notat Følsomhedsanalyse på buskapaciteten i Svendborg (belægningsprocent)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat Følsomhedsanalyse på buskapaciteten i Svendborg (belægningsprocent)"

Transkript

1 FynBus 2. marts 2012 PLAN SAZ/sj Notat Følsomhedsanalyse på buskapaciteten i Svendborg (belægningsprocent) Baggrund. FynBus har modtaget en henvendelse fra Svendborg Kommune, hvor kommunen ønsker at få klarlagt buskapaciteten (belægningsprocent) i den kommende trafikplan som træder i kraft pr. august Den ene del af analysen drejer sig om lokalrutenettet på baggrund af mødet den 11. januar 2012 i udvalget for Børn og Unge. Den anden del fokuserer på bybusnettet, hvor kommunen ønsker en klarlægning af den nuværende buskapacitet set i forhold til buskapaciteten i den ny trafikplan Af mødet den 11. januar fremgik: Gratis by- og lokalbusser for skolebørn Nymarkskolens skolebestyrelse har i 2011 anmodet om at elever fra Thurø kunne få mulighed for at køre gratis med bus i vinterhalvåret. Dette er blevet afvist, fordi kommunen ikke kan gøre forskel på kommunens borgere. Derfor er der behov for at afdække mulighederne for gratis by- og lokalbusser i udvalgte perioder for skolebørn i hele kommunen. Børn under 12 år rejser generelt gratis ifølge med voksne. Mange af de børn som bruger busserne har skolekort, hvor kommunen står for udgiften. Svendborg Kommune dækker underskuddet for driften af by- og lokalbusser i kommunen. Såfremt børn under 16 kan køre gratis med bus, vil kommunen alene miste billetindtægt for en del af de rejsende børn. Såfremt flere børn vil bruge busserne vil det ikke nødvendigvis føre til yderligere udgifter, da mange ruter godt kan rumme flere passagerer. Derfor er der behov for at få eksakte tal for hvor stor en udgift det reelt vil være for kommunen at lade alle børn rejser gratis, enten en del af året eller evt. hele året.

2 Vesterm arkskolen Issøskolen Tåsingeskolen Skårup Stokkebækskolen Lokalrutenettet Analysen basere på kortlægning af udstedet skolekort i 2011 og det samlet antal af elever pr. skoledistrikt, set i forhold til tidligere analyser af kørselsberettigede/ikke kørselsberettigede elever under arbejdet med Svendborg Trafikplan Af tabel 1 fremgår hvor mange elever der har fået udstedet et skolekort i 2011 pr. skoledistrikt, samt det reelle antal elever pr. skole fundet via skolernes hjemmeside. Distrikt Skole Udstedet skolekort i 2011 Skolernes elevtal jf. den enkelte skoles hjemmeside eller telefoniskoplysning pr. 8. februar 2012 pr. skole pr. distrikt pr. skole pr. distrikt Hesselager Gudme Gudbjerg Sct. Michaels Skole 2 - Oure Friskole Private rekvirenter optil 16 år 123 Skårup Skole Øster Åby Friskole Private rekvirenter optil 16 år 36 Sundhøj Lundby Den nye Heldagsskole Private rekvirenter optil 16 år 120 Vester Skerninge Bymarkskolen, Ollerup Ollerup Friskole Stenstrup Kirkeby Egebjerg Friskole Tabel 1, skolekort og elever Som det fremgår af tabel 1, er der udstedt langt færre skolekort end det reelle antal. Det kan være et udtryk for at få kørselsberettigede elever har kunnet bruge de nuværende ruter, og dermed at mange elever har været visiteret til kommunens lukkede kørsel. Det fremgår også, at der ingen skoleskort er udstedt til elever på Stenstrup og Kirkeby Skole. Skoledistriktet betjenes i dag udelukkende af lukket kørsel. I forbindelse med trafikplanarbejdet, har FynBus modtaget en opgørelse/data over kørselsberettigede og ikke kørselsberettigede elever fra Svendborg Kommune, med udgangspunkt i den ny skolestruktur og set i forhold til folkeskolelovens 26. Opgørelsen dannede udgangspunkt for lokalruternes ruteforløb og den nødvendige buskapacitet (antallet af driftsbusser). Resultatet kan ses i tabellen 2.

3 Vesterm arkskolen Issøskolen Tåsingeskolen Skårup Stokkebækskolen Distrikt Lokalrute pr. august 2012 Elevbefording jf. data fra Svendborg Kommune alle tal er oplyst som ca. Antal driftsbusser og kapacitet i den ny trafikplan 2012 kørselsberettigede ikke kørselsberettigede i alt Antal busser Kapacitet Tabel 2, elever på lokalruter Som det ses af tabel 2, er det samlet antal elever pr. skoledistrikt, som indgik i analysen under trafikplanarbejdet, meget lavere end antallet af elever pr. skole i tabel 1. Forskellen skyldes at mange elever bor meget tæt eller indenfor en rimelig gangafstand til skolen og derfor ikke er indgået ruteplanlægningen. Eksempler er Rantzausminde og Skårup Skoler, som kan ses i figurerne herunder (de sorte prikker symboliserer en skoleelev).

4 Vesterm arkskolen Issøskolen Tåsingeskolen Skårup Stokkebækskolen Hvis kommunen ønsker at tilbyde gratis befordring for børn, vil det medføre, at flere vil benytte busserne. Ind til en vis grænse vil eleverne kunne være i de planlagte busser, men på et tidspunkt vil det være nødvendigt at indsætte yderligere kapacitet. Der er ikke oplysninger til rådighed, der gør det muligt konkret at vurdere, hvor mange der ville benytte et gratis tilbud. Derfor viser tabel 3 en følsomhedsanalyse, der illustrerer konsekvenserne i de enkelte skoledistrikter hvis henholdsvis 10, 30 og 60 af ikke-kørselsberettigede elever bruger bussen. Distrikt Skolernes elevtal pr. skoledistrikt pr. 8. februar 2012 Forventet elevbefording jf. data fra Svendborg Kommune Difference mellem skolernes elevtal og forventet elevbefordring Hvis 10% af difference vælger at benytte den kollektive trafik med udgangspunkt i gratis elevbefordring antal elever antallet af ekstra busser Hvis 30% af difference vælger at benytte den kollektive trafik med udgangspunkt i gratis elevbefordring antal elever antallet af ekstra busser Hvis 60% af difference vælger at benytte den kollektive trafik med udgangspunkt i gratis elevbefordring antal elever antallet af ekstra busser Tabel 3, følsomhedsanalyse lokalruter Udgiften pr. bus inkl. køreplantimer (5 afgange) er ca kr./år. Tabel 3 viser, at 10 % flere elever medfører, at der skal bruges 5 yderligere busser, svarende til en anslået udgift på 3,75 mio. kr. Tilsvarende vil 30 % flere elever medføre, at der skal bruges 13 busser svarende til en udgift på 9,7 mio. kr. Som det fremgår, er der tale om grove overslag baseret på gennemsnitstal. En mere forfinet analyse ville kunne vise, om det er nødvendigt at indsætte flere busser andet end om morgenen. Det vil naturligvis gøre udgifterne mindre. Alt andet lige viser det grove overslag, at merudgiften til lokalruterne kan blive % større end de 9,2 mio. kr., der er beregnet i Forslag til trafikplan i Svendborg kommune.

5 "Svendborg By" Bybusnettet Til beskrivelse af brugen af bybusserne, er brugt passagerdata fra FynBus billetsystem. I bilag 1 er de enkelte ruter vist på turniveau. Diagrammerne skal fortolkes med forbehold, da fx Bus&Tog rejsehjemler ikke registreres elektronisk, ligesom gratis ledsagede børn med mere. Desuden vises turene på de enkelte ruter som et gennemsnit på hverdage. Det vil sige, at det dækker over forholdsvis store variationer på enkeltdage, hvor fx dårligt vejr kan medføre at flere tager bussen eller at fredag ikke ligner de andre 4 hverdage For en retvisende spidsbelastning anslås at de viste passagertal skal tillægges % på de mest belagte afgange for at få et billede der passer til det kunderne kan opleve enkelte morgener. Eksempel: Bybusrute 200, tur kl. 6.35: her er der ca. 50 registrerede påstigere som svarer til ca. 70 påstigere efter kalibrering. Buskapaciteten i busserne er ca. 70 kunder inden bussen er fuld. Det skal understreges, at billetsystemet kun registrerer, når kunderne står på. Derfor vil det samlede påstigningstal være større end det maksimale antal kunder, der kan opleves i bussen. Et typisk på fx en tur fra Thurø til ungdomsuddannelserne i Svendborg Vest vil være, at mange står på i Thurø, nogle står af i centrum og erstattes af andre, der vil med det sidste stykke i skole. En analyse, baseret på samme fremgangsmåde som det kunne ses under Lokalrutenettet, viser at der er ca skoleelever som kan vælge at benytte sig af den kollektive trafik såfremt det gøres gratis, se tabel 4. Distrikt Skole Udstedet skolekort i 2011 Skolernes elevtal jf. den enkelte skoles hjemmeside eller telefoniskoplysning pr. 8. februar 2012 pr. skole pr. distrikt pr. skole pr. distrikt Rantzausminde skole Vestre Skole Private rekvirenter optil 16 år 87 Nymarkskolen Ørkildskolen Thurø Skole Tabel 4, elevtal på skolerne i Svendborg by Som det fremgår af bilag 1, skal der på mindst 4-5 morgenafgange ikke mange flere kunder til før, at det er nødvendigt at indsætte yderligere kapacitet. I forhold til lokalruterne er det dog i bymæssig bebyggelse endnu sværere at anslå, hvor mange der vil benytte sig af gratis kørsel. Men i og med at myldretiden er dimensionsgivende for kapaciteten vil bare en lille tilstrømning til de i forvejen mest efterspurgte afgange medføre behov for ekstra busser. Et groft overslag viser, at alene 4-5 morgenafgange vil medføre merudgifter på 1,5 2 mio. kr.

6 Bilag 1, passagertal på bybusruterne - 6 -

7 - 7 -

8 - 8 -

9 - 9 -

Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune

Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune FynBus 29. april 2013-1 - PLAN SAZ/SJ Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune Indledning Dette notat beskriver FynBus forslag til justeringer i Svendborg

Læs mere

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl.

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. 15:30 Byrådssalen Deltagere: Bruno Hansen, Flemming Madsen, Gert Rasmussen, Bo

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Nordfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Ved ændring af skolestrukturen i 2012,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI.

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI. Faaborg-Midtfyn Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud.

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 24. februar 2014 PLAN Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. RK/SJ Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE 2009/ /24

ELEVTALSPROGNOSE 2009/ /24 ELEVTALSPROGNOSE 2009/10-2023/24 Svendborg Kommune, marts 2010 Indhold Indledning og hovedforudsætninger... 3 Elevtalsprognosens hovedresultater... 12 Resultattabeller for skolerne... 14 Elvtalsprognosen

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole

Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole NOTAT: Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole Indledning Den kollektive trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune har gennemgået større ændringer i skoleårene 2012-2013, hvor ruterne omkring

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Svendborg Kommune. Notat fra FynBus/COWI 28/ Baggrund

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Svendborg Kommune. Notat fra FynBus/COWI 28/ Baggrund Svendborg Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan Notat fra FynBus/COWI 28/08-2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Systemet har gennemgået

Læs mere

Notat Status på økonomi, køreplaner og udbud i Svendborg

Notat Status på økonomi, køreplaner og udbud i Svendborg FynBus 1. maj 2012 PLAN SJ Notat Status på økonomi, køreplaner og udbud i Svendborg Indledning Udvalget for Kultur og Plan i Svendborg Kommune har behandlet forslag til kollektiv trafikplan på møder den

Læs mere

Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune

Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune Den 14. januar blev der afholdt møde mellem Sydtrafik og Tønder Kommune vedr. gratis kørsel for skolesøgende elever under 18 år. På mødet blev det besluttet

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Strategioplæg for kollektiv trafik til offentlig

Læs mere

Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune. 5. januar 2012

Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune. 5. januar 2012 Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune 5. januar 2012 Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Dagsorden Velkomst Strategi for FynBus Trafiksystemet i Svendborg Kommune Udbudsprocessen Afslutning Strategi

Læs mere

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Movia er Danmarks største trafikselskab og har hovedstaden

Læs mere

Projektbeskrivelse Kollektiv trafik i Langeland Kommune 2014

Projektbeskrivelse Kollektiv trafik i Langeland Kommune 2014 FynBus 1. oktober 2013-1 - PLAN Sagsnr.: 201305-8644 SAZ Projektbeskrivelse Kollektiv trafik i Langeland Kommune 2014 INDLEDNING I forbindelse med planlægningen af den lokale kørsel i august 2014 og indførelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Langeland Kommune. Notat fra FynBus/COWI. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Langeland Kommune. Notat fra FynBus/COWI. 1 Baggrund Langeland Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Oplægget

Læs mere

Notat Oplæg til fremtidig kollektiv trafik på Langeland

Notat Oplæg til fremtidig kollektiv trafik på Langeland FynBus 8. december 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Oplæg til fremtidig kollektiv trafik på Langeland FynBus er i henhold til "Lov om trafikselskaber" ved at udarbejde en samlet plan for den kollektive trafik på

Læs mere

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune NOTAT Oprettet: 01/09/14 Senest revideret: 27/10/14 Ref.: AF/GC Modtager: Frederikshavn Kommune Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune Indledning: Der er som kommune mulighed

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: ÅRSLEV TARUP ROLFSTED FERRITSLEV... 2 ÅRSLEV NR. LYNDELSE DØMMESTRUP NR. SØBY FRELTOFTE... 4

INDHOLDSFORTEGNELSE: ÅRSLEV TARUP ROLFSTED FERRITSLEV... 2 ÅRSLEV NR. LYNDELSE DØMMESTRUP NR. SØBY FRELTOFTE... 4 INDHOLDSFORTEGNELSE: RUTEKØRSEL SKOLEDAGE ÅRSLEV TARUP ROLFSTED FERRITSLEV...... 2 ÅRSLEV NR. LYNDELSE DØMMESTRUP NR. SØBY FRELTOFTE... 4 RUTEKØRSEL AFTENRUTE ÅRSLEV TARUP ROLFSTED FERRITSLEV NR. LYNDELSE

Læs mere

Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret , og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i kommunen.

Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret , og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i kommunen. NOTAT: Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2016-2017 Indledning Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret 2014-2015, og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune NY SKOLE- STRUKTUR Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune Østre Skole, Vestre Skole og Thurø Skole ændres til skoler med 0.-6. klasse. Der etableres en ny skole for

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Udvidelse af rute 161/162 aften/weekend eller som alternativ telekørsel

Udvidelse af rute 161/162 aften/weekend eller som alternativ telekørsel OPLÆG: Udvidelse af rute / aften/weekend eller som alternativ telekørsel Indledning Siden ændringerne i forbindelse med køreplanskiftet i 2010 er aften- og weekendbetjening på rute - af og til blevet rejst

Læs mere

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 MINIRAPPORT, NOVEMBER 2015 STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 Odense Kommune har med Strategi for kollektiv trafik i Odense 2014-2020 vedtaget

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Status Forsøg med rute 23 til Morud.

Status Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 4. juli 2013 PLAN Status Forsøg med rute 23 til Morud. EKL Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening mellem

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

Lokalkøreplaner Svendborg Kommune

Lokalkøreplaner Svendborg Kommune Loklkøreplner Svendborg Kommune 18 451 b Gudme - Oure - Hesselger - Revsøre - Bøsøre - Vormrk - Hesselger - Gudme Gudmehllerne f... 07.11 07.59 08.53 Gudmehllerne f... 12.12 13.12 14.09 15.05 Sognevej...

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 1/1-/ INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater 1 Resultattabeller 1 Elevtalsprognosen

Læs mere

Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag

Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag Bilag Juni 2009 Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag Juni 2009 Side 1 Indholdsfortegnelse Figur 1: Det samlede busnet i Randers Kommune Bybusser...4 Figur 2: Det samlede busnet i Randers Kommune.

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Trafikfarlige skoleveje

Trafikfarlige skoleveje Trafikfarlige skoleveje Beskrivelse af godkendelsesprocedure: 1. Anmodning påført elevnavn, adresse, fødselsdato, skolenavn og klassetrin sendes til distriktsskolen. Skolen vurderer, om der kan anvises

Læs mere

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune Dato 18-08-2011 Sagsbehandler Kirstine Kejser Telefon nr. 7257 7411 Mail kke@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-112633 Sags nr. 2011-16655 Redegørelse for skole- og vinterkørsel august 2011 I forbindelse

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 10. november 2015.

Læs mere

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg FynBus 9. november 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik

Læs mere

Passagerstatistik 2014

Passagerstatistik 2014 Passagerstatistik 2014 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2010 2014... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 9 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale ruter... 15

Læs mere

Passagerstatistik 1. halvår 2013

Passagerstatistik 1. halvår 2013 Passagerstatistik 1. halvår 2013 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2009 2013... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 10 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale

Læs mere

Der er en offentlig høring som annonceres i den lokale presse i uge 43.

Der er en offentlig høring som annonceres i den lokale presse i uge 43. Børne- og Ungdomsforvaltningen Politisk Strategisk Sekretariat Skolebestyrelser, faglige organisationer, Østerbro, Amager Øst og Amager Vest lokaludvalg, Fællesrådet for Folkeskolen, Fællesrådet for Fritidsinstitutioner

Læs mere

FynBus januar Notat. Evaluering (3) af Pendlerbussen 810P

FynBus januar Notat. Evaluering (3) af Pendlerbussen 810P Sammenfatning Notat Evaluering (3) af Pendlerbussen 810P I august 2010 startede rute 810P som en forsøgsrute efter opfordringer ansatte ved Syddansk Universitet (SDU). Rute 810P kører fra Rudkøbing via

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring 2 3 5 6 Bilag Bilag 1, 2 og 3 kan læses i bjælken over foto. 2 / 6 Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning : Kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Assens kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Figur 1: Flows til skoler FynBus Planlægning

Læs mere

Eksisterende busruter

Eksisterende busruter BILAG TIL DAGSORDEN TIL ØKONOMI, TEKNIK OG MILJØUDVALGET 19. APRIL 2010 SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Ændringer af buskørslen fra 2011 Eksisterende busruter Buslinjer i 2010: 97N 121 126 210 212

Læs mere

Ovenstående princip, vil ifølge forslag 2, gennemføres bybusser, der betjener områderne:

Ovenstående princip, vil ifølge forslag 2, gennemføres bybusser, der betjener områderne: BILAG 2 Tilpassede regionale køreplaner På hovedstrækningerne i Odense kører der både bybusser og regionalbusser. Ved at takte køreplanen i perioden 13.30-17.30 på hverdage, vil antallet af afgange kunne

Læs mere

Trafikbestilling 2014

Trafikbestilling 2014 Movia Trafikbestillerkonference 13. og 14. juni 2013 Trafikbestilling 2014 Af Vej- og Trafikchef Torben Kelm Danielsen Vordingborg kommune Ca. 46.000 indbyggere 3 købstæder (Vordingborg, Præstø, Stege)

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. januar 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Deltagere: Lise-Lotte Tilsted, Finn Olsen, Svend Rosager, Jeppe Ottosen, Masoum Moradi, Curt Sørensen, Hanne Klit,

Læs mere

Notat. Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner. Kopi til: Januar 2013. Udbud af buslinje 353

Notat. Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner. Kopi til: Januar 2013. Udbud af buslinje 353 Notat Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner Kopi til: RNS, RSK, KOP Sagsnummer Sagsbehandler BEN+JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag:

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag: NOTAT/bnorm/7. april 2015/ Sags nr.13.05.16-p00-2-14 Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune skal hvert år inden den 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at

Læs mere

Notat om gratiskørsel, 0-takst

Notat om gratiskørsel, 0-takst Bestyrelsesmøde, den 8. maj 2008 Dagsordensnr.: 34/08, bilag nr.: 1 J.nr.: 50-50-01-2-07 Jørgen Kannerup Notat om gratiskørsel, 0-takst I løbet af det sidste års tid har en række kommuner henvendt sig

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts UDKAST Køge Kommune Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse NOTAT 22. februar 2013 IF/sts Indholdsfortegnelse 1 Skolevejsundersøgelse... 2 1.1 Besvarelse af spørgeskemaet... 3 1.2 Transport... 5 1.2.1

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Mobilitet og urbanisering

Mobilitet og urbanisering Mobilitet og urbanisering Nordfyns Kommune en case TØF konference 7. oktober 2014 Planchef Søren Junker En typisk landkommune 450 km2 og 29.200 indbyggere - 65 indbyggere pr. km2 15 byer 3 hovedbyer -

Læs mere

Generelt for hele distriktet

Generelt for hele distriktet Trafikpolitik Indhold Generelt for hele distriktet... 2 Sikker skolevej... 2 Forældreinformation... 2 Rollemodeller... 2 Kampagner... 2 Snerydning og saltning... 2 Skolebestyrelsen... 2 Personalets befordring

Læs mere

Proces. Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Proces. Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Nyt busnet i Aarhus Økonomi Dårlig økonomi. De afsatte penge til kollektiv trafik kunne ikke mere dække nettoomkostningerne. Hvis kørslen havde fortsat uændret, ville kommunen få et underskud på 39 mio.

Læs mere

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Kommuner Region Midtjylland Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Dato 23. juni 2008 Journalnummer 1-30-75-16-08 Kontaktperson Grethe Hassing Midttrafiks bestyrelse har den 20. juni 2008

Læs mere

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010 Principper for natbusbetjening - Høringsudgave Oktober 2010 Høringsudgave oktober 2010 Resumé Natbuskørsel er en lille, men vigtig del af Sydtrafiks tilbud af kollektiv trafik. Knap 500 personer benytter

Læs mere

Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen

Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen Tillægsrapport Januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K TRU 142 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune Indledning Sideløbende med FynBus bestyrelses beslutning, 12. juni 2014, om at indføre et fælles telekørselskoncept, startede FynBus en proces op i foråret 2014 med

Læs mere

Bilag 1. - Sammenfatning af borgerhøring om nyt busnet i Svendborg 2012

Bilag 1. - Sammenfatning af borgerhøring om nyt busnet i Svendborg 2012 Bilag 1 - Sammenfatning af borgerhøring om nyt busnet i Svendborg 2012 Problemstilling Beskrivelse Ca. antal Hvordan vil man undgå Flere borgere spurgte til muligheden for indsættelse af kapacitetsproblemer

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Forslag til kollektiv trafikplan

Forslag til kollektiv trafikplan Svendborg Kommune Forslag til kollektiv trafikplan Teknisk rapport Forslag til trafikplan i Svendborg kommune side 2 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indledning... 3 3. Sammenfatning... 4 4. Rammebetingelser...

Læs mere

Notat. Passagertal og indtægter i bybusserne. Til Teknisk Udvalg. Punkt 8 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 25. juni 2012.

Notat. Passagertal og indtægter i bybusserne. Til Teknisk Udvalg. Punkt 8 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 25. juni 2012. Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 8 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 25. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 21. Juni 2012 Passagertal og indtægter i bybusserne Kollektiv Trafik

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/19-2031/32 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune. Drøftelse i Teknisk Udvalg

Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune. Drøftelse i Teknisk Udvalg Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune Drøftelse i Teknisk Udvalg Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune Udfordringen Der sker i disse år store ændringer i samfundet også indenfor den måde, hvorpå

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 06 Takster i Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 06 Takster i Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 16. august 2012 Mads Lund Larsen 06 Takster i Flextur Indstilling: Administrationen indstiller, At Flextur grunden inkl. 5 km ændres fra at følge en

Læs mere

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7 HILLERØD KOMMUNE, MOVIA FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk UDKAST INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Resumé

Læs mere

Kontornotits. Emne: Orientering af TU d. 6. juni 2016 vedr. køreplanændringer for køreplanåret 2016/2017

Kontornotits. Emne: Orientering af TU d. 6. juni 2016 vedr. køreplanændringer for køreplanåret 2016/2017 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Trafik Dato 25. maj 2016 Sagsnr. 15/5128 Løbenr. 92316/16 Sagsbehandler Karina Mortensen Direkte telefon 79 79 14 26 E-mail moka@kolding.dk Emne: Orientering

Læs mere

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Uddannelsesruter TØF konference 6. oktober 2014 Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Assens Kold College - SDE Samarbejdet: Assens Kommune, Region Syddanmark, Syddansk Erhvervsskole, Kold College og

Læs mere

De foreslåede ændringer kan gennemføres inden for driftsbudgettet til kollektiv trafik.

De foreslåede ændringer kan gennemføres inden for driftsbudgettet til kollektiv trafik. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-15 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 22.2.2016 Indstillingsnotat Kollektiv trafik køreplanperiode K2016-17 Udvalget skal tage stilling til foreslåede ændringer i Midttrafiks

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Notat 20. februar 2015. Til: Rudersdal. Kopi til: Movia. Sagsnummer Sag-398461 Movit-3039726

Notat 20. februar 2015. Til: Rudersdal. Kopi til: Movia. Sagsnummer Sag-398461 Movit-3039726 Notat 20. februar 2015 Til: Rudersdal Kopi til: Movia Sagsnummer Sagsbehandler JNK Direkte +45 36 13 16 23 Fax - jnk@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Trafikselskabet Movia Flextrafik

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Af Signe Klintgaard Korać m.fl., funktionsleder for planlægning, Nordjyllands trafikselskab & Lykke Magelund, chefkonsulent, Tetraplan A/S Trafikdage på Aalborg

Læs mere

Fortegnelse over ejendomme, der skal kloakeres, pålægges servitut eller separatkloakeres. Matr. nr. Ejerlav Note Postnr. Ejendomsadresse.

Fortegnelse over ejendomme, der skal kloakeres, pålægges servitut eller separatkloakeres. Matr. nr. Ejerlav Note Postnr. Ejendomsadresse. Erher S = Spildeandskloakeres S+R = for både spildeand og regnand SEP = Ejendom, der skal separatkloakeres Alleen 07 6b Lakkendrup By, Gudbjerg S x Alleen 11 17a Lakkendrup By, Gudbjerg ingen afløb, ikke

Læs mere

Oprettet: 20. Januar, 2010 20:49 af Erik Olesen Sinaivej 13. Sandholt Lyndelse

Oprettet: 20. Januar, 2010 20:49 af Erik Olesen Sinaivej 13. Sandholt Lyndelse Rute 2: Ringe-Boltinge-Espe-Snarup-Krarup-Lyndinge Oprettet: 1. Marts, 2010 09:20 af Heidi Christensen Hej Fynbus Vi vil gerne høre om det er muligt at lave en ændring til busrute/lokalrute 2 i Ringe.

Læs mere

BILAG 1: HOVEDFORSLAG. 1 Ændring i nummerering af lokalruterne Distrikt Faaborg skolerne Distrikt Brobyskolerne...

BILAG 1: HOVEDFORSLAG. 1 Ændring i nummerering af lokalruterne Distrikt Faaborg skolerne Distrikt Brobyskolerne... BILAG 1: HOVEDFORSLAG 1 Ændring i nummerering af lokalruterne... 3 2 Distrikt Faaborg skolerne... 4 2.1 Ændringer i distriktets rutenet fra skoleåret 2014... 5 2.2 Ringetider i distrikt, Faaborg skolerne...

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

Halvårsstatistik for UU-Center Sydfyn

Halvårsstatistik for UU-Center Sydfyn Halvårsstatistik for UU-Center Sydfyn Tallene er trukket ud af UU-Center Sydfyns egen database over de unge, der har bopæl i Svendborg, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn Kommuner. Indhold Status på elever

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 8. februar 2013 Edith Blynning Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 Rute ændring, beskrivelse, gennemgang og behandling af høringssvar for Herning Bybusser Linje 1A Gullestrup Ændring af ruteføring:

Læs mere

Analyse af udviklingen i A- og S-bus passagertal 2007-2009

Analyse af udviklingen i A- og S-bus passagertal 2007-2009 Bestyrelsesmødet den 10. december 2009. Bilag 06.1 Notat Sagsnummer Sagsbehandler JR Direkte 36 13 18 71 Fax JR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. november 2009 Analyse af udviklingen

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/18-2030/31 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/ /30

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/ /30 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/17-2029/30 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

Rapportering om udviklingen i kollektiv trafiksektoren. - Oktober 2009

Rapportering om udviklingen i kollektiv trafiksektoren. - Oktober 2009 Rapportering om udviklingen i - Oktober 2009 25. oktober 2009 3 Rapportering om udviklingen i Forord Efter aftale med Transportministeriets Center for Kollektiv Trafik leverer Trafikstyrelsen halvårlige

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere