2 Side 7, pkt. 3 Emballageudpakning??? Kravet om emballageudpakning UDGÅR 3 Side 10, referenceliste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2 Side 7, pkt. 3 Emballageudpakning??? Kravet om emballageudpakning UDGÅR 3 Side 10, referenceliste"

Transkript

1 ID Reference Spørgsmål Svar 1 Spørgsmål til mængderne: Er det Det er tilbudslisterne der er gældende udbudsmaterialet eller tilbudslisterne, der gælder? 2 Side 7, pkt. 3 Emballageudpakning??? Kravet om emballageudpakning UDGÅR 3 Side 10, referenceliste Vi kan ikke skrive omsætningen for vores andre kunder. Kravet som anført på side 10 midt på siden er 0,5 mio kr. som min fra 3 tilbudsgivere. Kravet fastholdes 4 Side 10 Der kan bydes ind med flere produkter. Fx der tilbydes 3 produkter til tilbudspris. Hvis HK vælger et af produkterne, hvad så med de andre produkter. Vil de stadig kunne købes til tilbudspris senere. Hvad vil I forvente? 5 Der er ikke overensstemmelse mellem udbuddet og tilbudslisterne hvad skal vi regne med? 6 Side 18, standarder og certificeringer Der henvises til en ny standard på nye senge pr. 1. april. Der indgås kun en aftale hvor hvert produktområde. Se ID 1 Den nye standard fremgår af tekniske minimumskrav i tilbudsskemaet for senge: a. DS/EN tekniske hjælpemidler til handicappede b. IEC Side 20 Er Odense en del af udbuddet Nej, Odense er ikke med i dette udbud. 8 Side 22 Mht. CPR-numre, hvis der fx bestilles på CPR-nr. skal det være med sikker mail. Hvad er det? I.h.t. dataregisterloven skal offentlige og andre, hvor der sendes cpr-numre pr. mail, fremsende disse som sikker mail. Se disse link: Side 23, 11 Alle reservedele må max være en uge om levering. Det er kort tid. Det er ikke sikkert, det lige er noget, der er på lager. Ugeleveringen gælder kun for lagervarer. Ved skaffevarer accepteres længere leveringstid 10 Side Der er en rollator under 13 Ordet Rollator erstattes af hjælpemidler 11 Side 28 Vil udbyder fastholde Udbyder fastholder prisreguleringen prisreguleringen? 12 Side 38 Hvor meget af tilbehør og ting, ønsker I at se? Kun de produkter der indgår i tilbudslisten skal fremsendes for gennemgang Skema 1 15 Side 2 Frihøjde på sengen er 17 cm. Normen siger 15 cm. Den nye standard er den del af dette udbud, hvorfor 15 cm accepteres. 16 Side 5 Sengen skal leveres i en neutral grå Grålige nuancer udgår. Der må leveres i

2 farve? Må den leveres i en anden farve? Skema 2 19 Kan delaftale 20 deles i to? Stationære og fritstående? 20 Side 1, pkt. 5 og 6 Er det muligt at sætte str. på de fritstående? 21 Side 1 Hvad menes der med billedmateriale og brochurer? neutrale farver ikke nødvendigvis grålige nuancer. Udbyder fastholder kravet om 1 leverandør Der skal bydes med 4 x 4 m For at kunne danne sig et realistisk billede af produkterne, vil udbyder gerne sammen med tilbuddet - have medsendt nogle virkelighedsbilleder (billeder af opsatte/opstillede lifte). 22 Side 3, pkt. 1.2 Hvad ligger der i ordet støjsvag? Skal Db oplyses? Subjektiv vurdering af støjniveauet, som vurderes af terapeuter under testen. Lav støj, giver højere score. 23 Side 3 Løbekat/løfteenhed? Løbekatten skal fjernes. 24 Side 3, pkt 1.4 Skal vægte mere? Det vægtes på samme måde, som de andre. Skal vægte mere slettes Skema 3 27 Side 5 Mindstekravet er 2 års totalgaranti. 2 års garanti i h.t. købeloven Hvad menes hermed? 28 Hvis der sker noget i eftersynet, som gør noget går i stykker, hvem skal så dække det? Hvis det er udbyder der, ved eftersynet, ødelægger materiellet, er det udbyder der dækker omkostningerne. 29 Pkt. 3.2 Vedr. eftersynsintervaller Efter leverandørens anvisninger dog max 1 gang årligt. 30 Side 5 Mindstekrav: Prik 3 om vask 80 Ændres til 50 grader i 10 min grader mm Skema 4 Er det glidepude eller glidestykker? Rettes til rørformede glidestykker Skema 7 35 Side 2, pkt. 1.2 Hvad menes med bremseeffekten. Som anført i tilbudsskemaet Skema 8 38 Når sejlet skal beskrives. Skal alle sejlene beskrives, eller vil I have et skema for hvert sejl? Skema 9 41 Der skal udfyldes 1 skema for hvert tilbudt sejl. 42 Tilbudsliste Glidestykker skal være i 100 m ruller 43 Tilbudsliste 2 Det skal påpeges, at det altid er leverandøren, der sætter op ved nyopsætninger. 44 Opsætning af genbrugsskinner? Se pkt. 1.5 i tilbudsskema, delaftale Tilbudsliste 2, stationær personløfter (loftlift) Hvordan honoreres opsætning? For opsætning gælder, at prisen skal være inkluderet nyopsætning.

3 46 Uddannelse af depotmedarbejdere Relevant depotpersonale skal kunne gennemgå relevant uddannes hos den vindende tilbudsgiver. Uddannelse af kommunens eget personale er en option (pris indsættes i tilbudslisten). Optionen kan til vælges af den enkelte kommune, såfremt kommunen ønsker det ved kontraktstart. Tilbudsgiver skal angive en pris pr. kommune. 47 Hvad skal målene være på det Målene skal være 4 x 4 m fritstående system der skal afgives tilbud på? 48 Vendesystem Hvad forstås ved en glidepude? Det er et glidestykke og skal forstås som rørformede glidestykker 49 Hvad er plidepuder i tilbudsliste 4 En slåfejl. Skal være glidepude. Se ID Tilbudsliste 7, Hvor mange meter skal der være i Der skal være 100 m i rullerne Vendesystemer rullerne? 51 Tilbudsliste 9 Vendesystem Hvad er indeholdt i glidesystemet? Et glidesystem består af lagen/cover + glidemadras 52 Tilbudsberegning Udbyder bedes bekræfte at: a. delkomponenternes priser / rabatter i %, ikke vægtes under delkriteriet Pris, men at det alene er hovedproduktet i kolonne 3 som indgår i vægtningen af pris b. at den totale nettopris i kolonne 3 ikke nødvendigvis fremkommer ved addering af alle delkomponenter i kolonne 2 a: Det kan bekræftes, dog således at de tilbudte delpriser kan fravælges til den anførte pris ved hovedleveringen. Efterfølgende køb af anførte oplistede komponenter er den angivne bruttopris (kolonne 2) minus 30% b: Det kan bekræftes. 53 Udkast til rammeaftale s. 27/28-26 Prisregulering Priserne skal være faste fra kontraktens start og frem til Priserne kan reguleres én gang årligt med virkning pr. 1. juni. Prisreguleringen kan maksimalt svare til udviklingen i Danmarks Statistiks Nettoprisindeks fra maj til maj i det pågældende år. Spørgsmål: Danmarks Statistik offentliggør tallene for nettoprisindekset hver måned den 10., hvorfor tallene for maj 2014 ikke er tilgængelige før 10. juni Prisreguleringen skal varsles udbyder senest 30 dage før, hvorfor de tilgængelige tal på varslingstidspunktet vil være fra marts Kan udbyder bekræfte, at prisreguleringen maksimalt kan svare til udviklingen i Danmarks Statistiks Nettoprisindeks fra marts Det bekræftes og accepteres.

4 til marts i det pågældende år? 54 Delaftale 21: I tilbudsskema 3 fremgår det, at prisen vægter 40%, mens det af tilbudsliste 3 fremgår at prisen vægter 35%, hvilken pris vægtning skal vi forholde os til? 55 Delaftale 22+23: Det fremgår ikke klart af tilbudsskema 4, hvilket produkt udbyder ønsker tilbud på. Er det et rørformet glidestykke udbyder ønsker tilbud på? Hvis ikke venligst uddyb. 56 Delaftale 25: 1.2 Glidelagnets komfort Produktet har indbygget inkontinensstykke under glidematerialet. Kun enkelte leverandører opfylder, hvorfor det vil være konkurrence forvridende, at medtage dette som et evaluerings parameter. Vi foreslår derfor, at udbyder ser bort fra dette parameter. Prisen vægter 40% Se ID 32 Udbyder frafalder kravet Samtidig skal det pointeres at inkontinensstykker ikke er af et åndbart materiale og derfor nedsætter komforten for brugeren. Ligeledes er det langt fra de fleste brugere, der har behov for inkontinensstykker vi vurdere ca %. Vi foreslår derfor, at udbyder tilkøber særlige glidelagner med inkontinensstykker til de brugere der har behov for det. 57 Delaftale 25 A: I tilbudsliste 9 ønskes der en samlet pris på vendesystem bestående af vendelagen og madras cover? Hvis ikke venligst uddyd hvilken del der ønskes pris på? Der ønskes et glidesystem med 2- del lagen. Spørgsmål: 1. Hvad er baggrunden for dette krav venligst uddyb? 2. Kravet vil være et fordyrende element i forhold til efter vores overbevisning det reelle behov -Vil KomUdbud fravige dette krav, for at tilsikre en bredere konkurrence? Der ønskes en samlet pris. Udbyders ønsker til glidesystemet Udbyder fastholder kravet.

5 58 Pkt Udvælgelseskriterier: 59 Vedrørende Kravspecifikation delaftale 20: Krav: Tilbudsgiver skal i beskrivelsen dokumentere, at tilbudsgiver er i stand til at løfte opgaven. Spørgsmål: Hvilken form for dokumentation ønskes der ud over en referenceliste? Udbyder bedes uddybe og præciserer dette krav, for at tilsikre en ensartet dokumentation. Stationær personløfter loftlift under punkt 1.6 Spørgsmål: A.1: Udbyder bedes uddybe krav til eftersyn pkt. 1.6 da vi mener at krav i tilbudsliste og i tilbudsskema kan opfattes som uafhængige og forskellige. For at udbyder sikre sig ens priser fra tilbudsgivere mener vi det vil være en fordel med konkrete krav i henhold til lovgivning. Vil udbyder konkretisere hvad der ønskes? A.2: Leverandøren skal uddanne kommunens/ordregivers tekniske personale for de lovpligtige eftersyn Hvad menes med uddannelse? I hht. Lovgivning stilles der ikke krav om uddannelse hvad menes der? A.3: Mht. Lovpligtige eftersyn skal vi gøre opmærksom på at der vil være en del eftersyn der kun omfatter skinnesystemer og en del der kun omfatter gulvlifte og loftlifte. Vil udbyder udvide tilbudsskema med mulighed for at afgive 2 separate priser? 1 pris på eftersyn af skinnesystemer uden motor og 1 pris for motor/gulvlifte? Udbyder ønsker fremsendt netop det materiale som er omtalt i pkt og ikke mere. A.1: Udbyder fastholder, at tilbudsgivers krav til det specifikke produkts eftersyn skal indgå som et parameter. Forskellighed i eftersyn kommer således til at blive et af evalueringspunkterne. Hvis et produkt kræver årligt eftersyn, bliver det således dobbelt så dyrt som hvis det var 2-årigt eftersyn. A.2: Tilbudsgiver skal uddanne ordregivers tekniske personale, således de kan udføre det eftersyn som leverandører anbefaler nødvendigt. Se desuden ID 46 A.3: Udbyder er opmærksom på spørgsmålet, men ønsker kun pris på ydelsen for loftlifte med motor. SPØRGSMÅL B Vedrørende Tilbudsliste 2 delaftale 20: Stationær personløfter (loftlift) Spørgsmål: B.1: Udbyder har valgt at der skal gives priser på montering og skinner uafhængigt af hinanden. Har udbyder overvejet konsekvensen af at køb og skinner og køb af montage B.1: Udbyder har overvejet konsekvensen og fastholder kravet.

6 ikke er sammenhængende? Som producent har vi en klar holdning til at montering af skinnesystemer har en høj sikkerhedsmæssig prioritet. B.2: Montagevejledning og ansvar for denne ligger hos producent hvordan vil udbyder sikre sig at der monteres korrekt for ønskelig sikkerhed? B.3: Har udbyder overvejet uddannelse af montører for opsætning af skinnesystemer som en del af udbuddet? B.2: Tilbudsgiver har naturligvis kun ansvaret for de skinner, som tilbudsgiver opsætter. B.3: Nej, det har vi ikke. SPØRGSMÅL C Vedrørende Tilbudsliste 2 delaftale 20: Stationær personløfter (loftlift) Spørgsmål: Vi vil gerne opfordre udbyder til at dele tilbudslisten for stationær personløfter i to. En tilbudsliste henvendt til stationære skinnesystemer og en tilbudsliste henvendt til fritstående skinnesystemer, idet vi mener at der er tale om 2 særskilte produkter. Det stationære system består af en serie af produkter som sammensættes specifikt til kundens behov. Det fritstående system dækker over et samlet produkt, der tilpasses kundens behov begrænset af produktets grundlæggende specifikationer. Udbyder ønsker at fastholde kravet udvælgelseskriterier, økonomisk og finansiel kapacitet: Der ønskes nøgletal fra de seneste tre afsluttede regnskabsår i form af bilag 3. Men der er på bilaget fortrykt 2009, 2010 og Kan der ændres i årstallene, således at 2012 tal også er repræsenteret?. Endvidere bekræfte at minimums kravene skal oplyses for det seneste regnskabsår. Kravet er de seneste 3 år. Hvis årsregnskabet for 2012 er underskrevet og revisorpåtegnet på tilbudstidspunktet, accepteres regnskab for 2010, 2011 og Tilbudsskema 2 Delaftale 20 vedr. punkt 3 design og materialevalg Der tildeles højere score jo bedre kvalitet i materialevalg der tilbydes. Hvorledes vil ordregiver definere høj kvalitet på materialer?. Højere score i forbindelse med materialevalg UDGÅR

7 62 Tilbudsskema 2 Delaftale 20 vedr. punkt 3.1 Stationære personløfters design: 63 Tilbudsliste 2 Stationær personløfter (loftlift) 64 Jf. 7 Levering og leveringsbetingelser i kontraktudkastet Der ønskes en personløfter med tidsløs design. Under hvilke kriterier defineres et tidsløs design?. Ved udregning af fritstående skinnesystem er udgangspunktet 3 meter enkeltskinnesystem. På tilbudslisten ønskes der oplyst prisen for 1 meter Fritstående enkeltskinnesystem samt 1 m2 Fritstående rumdækkende skinnesystem. Ordregiver bedes definere nærmere hvad der ønskes pris på for henholdsvis det Fritstående enkeltskinnesystem og det Fritstående rumdækkende skinnesystem. Her fremgår det at al levering skal ske frit og uden udgifter for Medlemskommunerne. Gælder det også ved køb under eks. 300,-? Her er det i dag muligt at pålægge et ekspeditionsgebyr. Fragt er en stor omkostning på de små/mindre leverancer. Vi forventer at KomUdbud fortsat vil acceptere at der tillægges et håndteringsgebyr på køb under 300,-. (Vores standard betingelser er at der på ordre under 1.000,- pålægges et håndteringsgebyr). Udbyders arbejdsgruppe vil gennemgå de fremsendte produkter. Et tidløst design er et design som forventes at holde igennem en årrække og indgår under design og materialevalg. Design er en subjektiv vurdering. For det rumdækkende skinnesystem ønskes pris på et system ved 4 x 4 meter (ændres fra 15m2 til 16 m2) For det fritstående enkeltskinnesystem gælder, at der skal afgives pris på 3 meter. (rettes fra 1 til 3 meter) Da udbyder ikke forventer, at køb i den størrelsesorden vil forekomme ofte, fastholdes kravet. 65 Jf. 10 Priser Kontrakthaver ønsker at tilbudsgiver til enhver tid skal yde 30 % rabat på alle reservedele/alt tilbehør i forhold til kontrakthavers til enhver tid gældende landsdækkende listepriser i kontraktperioden. Det samme gør sig gældende på kravet om at tilbudsgiver til enhver tid skal yde 25 % rabat på teknikerydelser. Udbyder har ændret i rabatsatserne så de i denne udbudsforretning er: Tilbehør 25% Reservedele 20% Teknikkerydelser 20% Vi yder ikke rabatter i denne størrelsesorden på reservedele/tilbehør/teknikerydelser, og har ikke tidligere mødt et lignende krav, hvor det er kontrakthaver der dikterer rabatsatsen hvorfor vi beder om at dette punkt fjernes.

8 Vi henstiller til at hele punktet revurderes, og der vurderes ud fra nettopriser i stedet for rabatsatser. Der er stor forskel på leverandørenes listepriser. 66 Jf. 11 Reservedele / yderligere / ændrede funktionaliteter / komponenter 67 Jf. 15 Betalingsbetingelser 68 Vedr. Bilag 7 kommunespecifikke krav og oplysninger Middelfart kommune Kontrakthaver skal til enhver tid i kontraktperioden og så længe kontrakthaver er forpligtet til at levere reservedele til et hjælpemiddel give Medlemskommunerne 30% rabat på kontrakthavers til enhver tid gældende landsdækkende listepriser på reservedele jf. 10. Vi yder ikke rabatter i denne størrelsesorden jf. 10. Der er kutyme for at rabatter kun tilbydes i aftaleperioden, hvorfor vi beder om at dette punkt fjernes. Vi henstiller til at hele punktet revurderes, og der vurderes ud fra nettopriser i stedet for rabatsatser. Der er stor forskel på leverandørenes listepriser. Medlemskommunernes betalingsbetingelse er 30 kalenderdage fra dato for modtagelse af korrekt elektronisk faktura. Betalingsbetingelser bør ændres til korrekt afsendelse af faktura. Vi ved ikke, hvornår kommunerne modtager fakturaerne i det elektroniske system. Vi får udelukkende en bekræftelse på at den elektroniske faktura er sendt herfra. Dette set ud fra at afsendelsen af betalingen fra Medlemskommunerene på forfaldsdato betragtes som rettidig betaling. Det er forbundet med en ikke uvæsentlig omkostning at oprette og vedligeholde et elektronisk katalog hos e-handelsudbydere, hvorfor kravet findes uegnet såfremt der ikke vil blive e-handlet på de af aftalen omfattet produkter. Generelt oplever vi at der ikke e- handles på de e-kataloger der er oprettet, hvorfor der er en Kravet fastholdes, se dog ID 65. Rabatten gælder for det enkelte produkt, således at et tilkøb til et produkt som er købt i aftaleperioden, efter udløb af denne, opnår den aftalte rabat. Udbyder fastholder kravet. Udbyder fastholdet kravet og henviser til de kommunespecifikke bilag (bilag 7) i udbudsmaterialet, hvor de enkelte kommuner har angivet, om de ønsker at e-handle disse produkter.

9 meromkostning, der ikke gavner nogen. Vi anmoder om at punktet udgår, når der ikke e-handles. Alternativt at pågældende kommune betaler for meromkostningen. 69 Vedr. delaftale 18 Plejesenge 1.1 Sengens mål Hvad er årsagen til at I fraviger normen på plejesenge med frihøjden under plejesengen. Vil en seng der overholder nomen ikke kunne tages i betragtning når ledningsføringen er ført anderledes således at der fortsat er mulighed for at bruge en mobil personløfter i hele understellets længde? Vi forventer at en plejeseng der lever op til normen accepteres? Producenterne udvikler produkter der lever op til de gældende normer. 3.1 Plejesengens design/farve Hvad er årsagen til at I ønsker en seng i en neutral farve (grålige nuancer)? Dette kunne tyde på at I har én bestemt plejeseng i tankerne, hvilket ikke åbner for yderligere tilbud/konkurrence? Hvis I fastholder kravet ønskes en uddybning af årsagen hertil. Grålige nuancer er meget specifikt. Kan en neutral farve accepteres? 3.2 Genbrugsegnethed og materialevalg Som et mindstekrav ønsker i 3 års fuld garanti som også omfatter reservedele og arbejdsløn. Sliddele er ikke omfattet af garanti, vil I bekræfte dette? Se ID 15 Se ID 16 Neutrale farver (grålige/lyse nuancer) opfattes af udbyder som dækkende for samtlige produkter i markedet. Er ændret til 2 år. Slidtage er ikke omfattet af garantien. 70 Vedr. delaftale 20 Loftlifte 1.6 Eftersyn Her har I krav til at eftersyn skal kunne udføres af depotet / anden leverandør uden at garantien bortfalder. Dette er ikke et rimeligt krav, idet vi ikke ved, hvad den anden part har udført. Det vil være naturligt at det er leverandøren der udfører evt. garantireparationer. Vi imødeser at kravet bortfalder. Garantireparationer skal udføres af leverandøren.

10 I kræver derudover at software eller lign. som er nødvendig for udførelse af eftersyn skal være inkluderet i prisen og udleveres efter anmodning. Softwaren er i produktet, vi ved ikke, hvad I mener med software? Vi har behov for en uddybning heraf. Der menes it-programmer som skal anvendes i forbindelse med en service af produktet. 71 Vedr. delaftale 21 Mobil personløfter 3.2 Genbrugsegnethed og materialevalg Som et mindstekrav ønsker i at de mobile personløftere skal kunne tåle vask i vaksemaskine/kabine. Fastholdes dette krav? Hvis ja ønsker vi en uddybning på hvorfor? Samt I har krav til at eftersyn skal kunne udføres af ordregiver / anden leverandør uden at garantien bortfalder. Dette er ikke et rimeligt krav, idet vi ikke ved, hvad den anden part har udført. Det vil være naturligt at det er leverandøren der udfører evt. garantireparationer. Vi imødeser at kravet bortfalder. Personløftere undtages fra vaskekravet. Se ID Vedr. delaftale 26, 27, 27A, 28, 29, 31, 32 og 24 Sejl 73 Vedr. delaftale 30 og 33 Sejl Til evalueringen ønsker I medsendt til det enkelte sejl (såfremt det findes til sejlet) forlængerstropper og polstring af benstropper. Ønsker I det til hvert sejl (x 16 stk.) eller kun medsendt i et eksemplar? Under pkt. 3 skriver I at sejlenes stropper skal kunne monteres på lifte med 2, 3 eller 4 punkts åg normalt har de danske sejl 4 eller 6 ophængspunkter, hvorfor de ophænges på løfteåg med 2- eller 4 ophængspunkter. Hvad mener I med et 3 punkts åg? I princippet skal forlængerstropper og polstring medsendes til det enkelte sejl. Såfremt stropper og polstring kan anvendes til flere sejl, skal dette fremgå af mærkningen på disse, og i disse tilfælde skal der ikke medsendes ekstra. 3 punkts åg frafaldes. 74 Vil KomUdbud acceptere en frihøjde under sengen på 15 cm iflg. gældende standard som tilstrækkeligt. Ja. Se ID 15 Vil KomUdbud acceptere at Sengen kan vaskes i vaskemaskine ved 45 grader som tilstrækkeligt. Se ID 30

11 75 Tilbudsliste 4 Jeg tror der er indsneget sig en lille fejl, der er ikke forskel på de to tilbudslinjer de hedder begge 1 stk vendesystem, glidepuder med polstring, den ene skulle være uden polstring. I Delaftale 24 skrives der tilbudsskema 5, men dette hedder tilbudsskema 7 I Delaftale 25 skrives der tilbudsskema 6, men dette hedder tilbudsskema 8 I Delaftale 25A skrives der tilbudsskema 7, men dette hedder tilbudsskema 9 Der skal stå: 1 stk. vendesystem, rørformet glidestykke med polstring (se desuden ID 48) 1stk. vendesystem, rørformet glidestykke uden polstring (se desuden ID 48) Der er desværre sket en fejlnummerering i tilbudslisten. Tilbudsliste 1 4 er korrekt, men herefter er der sket en fejlnummerering. Den korrekte nummerering er: Tilbudsliste 1: Delaftale 18, Plejesenge, elektrisk indstillelig Tilbudsliste 2: Delaftale 20, Loftlifte Tilbudsliste 3: Delaftale 21, Personløftere, mobil el-betjent Tilbudsliste 4: Delaftaler 22 og 23, Vendesystemer, rørformet glidestykke med og uden polstring (se ID 48) Tilbudsliste 5: Delaftale 24, Vendesystemer, glidestykker i metermål Tilbudsliste 6: Delaftale 25, Vendesystemer, glidelagner Tilbudsliste 7: Delaftale 25A, Vendesystemer, glidesystemer Tilbudsliste 8: Delaftale 26, 27, 27A, 28,29,31,32,34, Sejl, Tilbudsliste 9: Delaftale 30 og 33, Sejl, siddesejl 76 Vedrørende Tilbudsliste 2 delaftale 20: Stationær personløfter (loftlift) under 1m2 Fast skinnesystem over 15m2 (travers over 4 meter) Udbyder finder beskrivelsen dækkende og fastholder kravet. 77 Fremsendelse af tilbud Spørgsmål: Kan udbyder fremkomme med en afgræsning, op til, eksempel, 25 kvadratmeter, og herover accepterer udbyder, at der tillægges pr kvadratmeter herudover hvad som svarer til merudgiften for en ekstraordinært stort skinnesystem. Adresse? Se nedenfor

12 Tilbud fremsendes senest den 22. april til: Holstebro Kommune Indkøbskontoret Kirkestræde Holstebro Og produkter til afprøvning fremsendes til Hotel Nørre Vosborg, Vembvej 35, Vemb senest samme dag, mandag den 22. april 2013.

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72 EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Svar 58 2.3.2015 5.3.2015 Udbudsbetingelser side 11 punkt 2.4 Afprøvning

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest Indhold Generelle forhold... 4 Diverse spørgsmål... 4 Referenceliste... 5 Afsnit 2.10 - delaftaler... 6 Afsnit 2.15 udvælgelseskriterier... 7 Afsnit 2.16 tildelingskriterium... 8 Afsnit 2.3 sprog... 9

Læs mere

6 Vedrørende tilbudsskema 5 og 6 Dette er en fejl. Der vil ikke på dette Side 1 af 22

6 Vedrørende tilbudsskema 5 og 6 Dette er en fejl. Der vil ikke på dette Side 1 af 22 ID Reference Spørgsmål Svar 1 Det fremgår af side 5/48 under Svar. Tallene er baseret på statistikker punkt 1.3 Udbuddets omfang, at og indmeldinger fra de tilmeldte der forventes at skulle anskaffes 250

Læs mere

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Annoncering Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Januar 2014 1. Indledning... 2 1.1 Udbuddets omfang... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 2.1 Udbudsform... 3 2.2 Tilbud

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål 07-06-2016 07-06-2016 2 07-06-2016 07-06-2016 Spørgsmål

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Revideret fra spørgsmål 8 Spørgsmål 1 Administrationsgebyrer: Skal det

Læs mere

ID Reference Spørgsmål Svar 1 Tilbudsskema 1 s. 3 punkt 1.9 Tilbudsgiver skal beskrive den tilbudte løsning

ID Reference Spørgsmål Svar 1 Tilbudsskema 1 s. 3 punkt 1.9 Tilbudsgiver skal beskrive den tilbudte løsning Version 1.2 af 28.06.2012 Spørgsmål til udbudsmaterialet elkørestole KomUdbud ID Reference Spørgsmål Svar 1 Tilbudsskema 1 s. 3 punkt 1.9 Tilbudsgiver skal beskrive den tilbudte løsning for el-kip og der

Læs mere

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Peter Dann Jørgensen, Bender von Haller Dragsted Tina Braad, Holst, Advokater IKA Indkøbsjura 7, den 14. september 2010 Formål Formålet med

Læs mere

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune.

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Generell Informasjon Versjon 5 Url http://com.mercell.com/permalink/32303922.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Betalingsbetingelser

Læs mere

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændring af udbudsmaterialet 1. Udkast til rammeaftale Rebild Kommune

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Fællesindkøb Fyn udbyder herved på vegne af Faaborg-Midtfyn Kommune, indkøb af 5 stk. fabriksnye biler m.v. i henhold til nedennævnte udbudsmateriale.

Fællesindkøb Fyn udbyder herved på vegne af Faaborg-Midtfyn Kommune, indkøb af 5 stk. fabriksnye biler m.v. i henhold til nedennævnte udbudsmateriale. 1 [Firma] [Navn] [Adresse] [Postnr.] [By] Fællesindkøb Fyn Graabjergvej 3A 5856 Ryslinge Tlf. 72 530 530 www.faaborgmidtfyn.dk Vedr.: Tilbud på biler til Faaborg-Midtfyn Kommune. Tak for Deres henvendelse

Læs mere

10 - Spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S Udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest spørgsmål 37-52

10 - Spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S Udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest spørgsmål 37-52 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående svar har juridisk forrang i forhold til det øvrige udbudsmateriale. Der er indkommet nedenstående spørgsmål til ovenstående EU-udbud: Nr. Svar: Spørgsmål

Læs mere

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune UDBUD vedrørende fodbehandling Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Leverancens art og omfang...

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på Sygeplejeartikler og Engangs- og flergangshandsker Udbud nr. 10/4389

Spørgsmål og svar til udbud på Sygeplejeartikler og Engangs- og flergangshandsker Udbud nr. 10/4389 Nr. Spørgsmål Svar Generelle spørgsmål 1 - Pkt. 2.17.: Der skal i tilbuddet vedlægges gældende prisliste og oplyses en rabatsats for køb udover det i tilbudslisten anførte. Den nævnte rabatsats indgår

Læs mere

Levering af interaktive projektor og whiteboards

Levering af interaktive projektor og whiteboards Levering af interaktive projektor og whiteboards Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/45092135.aspx Udbudstype Udbud Udbudsprocedure Offentligt udbud Dato for offentliggørelse 26-06- 09:21

Læs mere

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300328-2013:text:da:html Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200363-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Udbud af diabetesprodukter 2011

Udbud af diabetesprodukter 2011 Udbud af diabetesprodukter 2011 Info Version 3 Url http://com.mercell.com/permalink/28403967.aspx Tender type Tender Publish date 5/12/2011 3:09 PM Bid due date 5/26/2011 12:00 PM Document due date 5/26/2011

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 22-31

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 22-31 EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 22-31 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Svar 22 17.2.2015 19.2.2015 Generelt for alle delaftaler - Mærkning

Læs mere

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 7-21

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 7-21 EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 7-21 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Svar 7 17.2.2015 18.2.2015 Delaftale 1A: Kravspecifikation 4.1A

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:60713-2014:text:da:html Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere

Spørgsmål og svar 2. udsending

Spørgsmål og svar 2. udsending Spørgsmål og svar 2. udsending Spørgsmål 6: Indkøbsaftale (spørgsmål 3 fra 1. udsending) Det fremgår jf. 3.6.1 og bilag 3, at Dragør Kommune er bundet af indkøbsaftaler, som udløber hhv. 31. marts 2007

Læs mere

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet:

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: NOTAT Diabetes produkter - Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 21. maj 2015 Sagsbehandler: anlu05 Dok.nr.: 2015/0011374-1 Udbud og Indkøb Rettelser/tilføjelser

Læs mere

Spørgsmål / svar. pr. 5. november 2012. vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12

Spørgsmål / svar. pr. 5. november 2012. vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12 Spørgsmål / svar pr. 5. november 2012 vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12 Spørgsmål 1: Generelt Kan vores materiale brugt til det annullerede udbud anvendes i relation til den nye udbudsforretning,

Læs mere

Kan I definere ekstra stærk stofkant?

Kan I definere ekstra stærk stofkant? Spørgsmål og svar Spørgsmål/svar i forbindelse med offentligt EU udbud vedr. møbler Der gøres opmærksom på, at spørgsmål og svar indgår som en del af udbudsmaterialet. Er der uoverensstemmelse mellem udbudsmaterialet

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1-23-4-101-13-14

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1-23-4-101-13-14 1 af 14 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/32198716.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery Publish date 4/12/2012

Læs mere

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291851-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe.

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43388114.aspx Ekstern udbuds ID 60713-2014 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af standard genbrugshjælpemidler til Jammerbugt Kommune (herefter kaldt Ordregiver).

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af standard genbrugshjælpemidler til Jammerbugt Kommune (herefter kaldt Ordregiver). Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af standard genbrugshjælpemidler til Jammerbugt Kommune (herefter kaldt Ordregiver). Vers. 7. november 2014 Tilbudsgiver skal være opmærksom på at nedenstående har

Læs mere

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris)

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris) Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: Rettelse/tilføjelse 1: Kontrakten

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 Stapler, ligeringsclips, trocar, veress kanyle og præparat opsamlingsposer til minimal invasiv kirurgi. 1: Kan det passe, at det ikke

Læs mere

Bilerne skal benyttes i det daglige arbejde til mandskabs og materialetransport.

Bilerne skal benyttes i det daglige arbejde til mandskabs og materialetransport. [Firma] [Navn] [Adresse] [Postnr] [By] Fællesindkøb Fyn Graabjergvej 3 A 5856 Ryslinge www.faaborgmidtfyn.dk 13. maj 2008 Vedr.: Tilbud på mandskabsbiler til Værkstederne, Assens Kommune. Tak for Deres

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 11.12.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S234-424770 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Personlig hygiejne og desinfektion 07/12232

Spørgsmål & Svar. Udbud af Personlig hygiejne og desinfektion 07/12232 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 07/12232 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Silkeborg Varme A/S. Distributionsnet Funder Bakke.

Silkeborg Varme A/S. Distributionsnet Funder Bakke. Silkeborg Varme A/S. Distributionsnet Funder Bakke. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41711582.aspx Ekstern udbuds ID 366780-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver.

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver. Sagsnr. 1-3-4-101-10-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Op-beklædning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vedr. teknisk kapacitet:

Læs mere

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj og ortopædiske indlæg 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsform... 3 3. Udbuddets omfang... 3 4. Udbudsmaterialets dokumenter...

Læs mere

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122 J.nr. 13/17122 BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C T +45 72 27 00 00

Læs mere

Udbud på håndværkerrammeaftale: Maler fagentreprise Svendborg Kommune Forår 2015

Udbud på håndværkerrammeaftale: Maler fagentreprise Svendborg Kommune Forår 2015 t d. 23. april 2015 Der blev afholdt informationsmøde den 23. april 2015 kl. 16.00-17.30 hos Svendborg Kommunes Center for Ejendomme og Teknisk Service, Kantinen, Svendborgvej 135, 5762 Vester Skerninge.

Læs mere

K E N D E L S E. Danmarks Optikerforening (selv) mod Aalborg Kommune (Selv)

K E N D E L S E. Danmarks Optikerforening (selv) mod Aalborg Kommune (Selv) Klagenævnet for Udbud (Deleuran, Bundesen, Lethan) 1:714-15 den 18. november 1994 K E N D E L S E Danmarks Optikerforening (selv) mod Aalborg Kommune (Selv) Den 12. januar 1994 udbød indklagede, Aalborg

Læs mere

DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer

DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:184730-2012:text:da:html DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Parykker til kræftpatienter.

Parykker til kræftpatienter. Parykker til kræftpatienter. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41813900.aspx Ekstern udbuds ID 373778-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure Offentligt

Læs mere

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling

Medlemsstater - Vareindkøbskontrakter - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:53762-2012:text:da:html DK-Fredericia: Elektriske maskiner, apparatur, udstyr og forbrugsartikler; belysning 2012/S 33-053762

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22

EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22 EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22 Delaftale 3 Brystproteser ANNULLERES jf Bekendtgørelse om supplerende oplysninger, uafsluttet procedure eller berigtigelse indsendt den 27.05.2015, da

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft Aftalebilag 5 og svar Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft til "Udbudsbetingelser screeningsalkometer" Spg. 1 15. juli

Læs mere

Indkøbsordning til visiterede borgere

Indkøbsordning til visiterede borgere Indkøbsordning til visiterede borgere Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/21403988.aspx Udbudstype Udbud Betalingsbetingelser Netto pr. 0 dage (kontant) Dato for offentliggørelse 20-08-2009

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion Rammeaftale 04.10 Nærværende præciserede bilag er gældende fra d. 14. september 2010. Bilaget erstatter tidligere 8 således at tildelinger foretaget

Læs mere

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect.

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect. Sagsnr. 1-234-101-30-12 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Personlige Hygiejneartikler og geler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-16 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af patientlifte og sejl. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af patientlifte og sejl. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5 Sagsnr. 1-23-4-101-26-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af patientlifte og sejl 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 s. 3, afsnit 1.2:

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:32512-2012:text:da:html DK-København: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2012/S 20-032512

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Sprøjter/kanyler, infusion/transfusion samt epidural/spinalsæt Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag Indkøb af skilte til affaldsoplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. INDLEDNING.... 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED.... 1 3. UDBUDSMATERIALET.... 1 4. UDBUDDETS OMFANG.... 2 5. TILDELING AF KONTRAKT.... 2 5.1. Tildelingskriterier....

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel 9. februar 2010 Ændring til udbudsbetingelserne: Nyt tilbud på udbudsenhed 8 eller kombinationer, hvori udbudsenhed 8 indgår. Udbudsenhed 8 er udbudt

Læs mere

Hårde hvidevarer til husholdningsbrug

Hårde hvidevarer til husholdningsbrug Hårde hvidevarer til husholdningsbrug Tieto Versio 2 URL http://dk.mercell.com/permalink/21598099.aspx Hankinnan tyyppi Hankintailmoitus Julkaisu pm 19.10.2009 15:52 Sulkemisaika 30.10.2009 12:00 Asiak.

Læs mere

Busselskabet Aarhus Sporveje

Busselskabet Aarhus Sporveje Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fac: 72409901 www.busselskabet.dk Busselskabet Aarhus Sporveje Udbudsmateriale til bekendtgørelsen Bybusindkøb Udbud efter forhandling med forudgående offentliggørelse

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786 3. September 2010 Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel Sagsnr. 10/2786 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Kravspecifikation Tilbudspriser

Læs mere

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelser og opgaver... 4 3. Udbydende myndighed... 5 4. Udbudsmaterialet...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2015/S 180-326441. Indkøb, montering og installation af

UDBUDSBETINGELSER. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2015/S 180-326441. Indkøb, montering og installation af UDBUDSBETINGELSER Offentligt udbud EU-udbud nr. 2015/S 180-326441 Indkøb, montering og installation af Hængesøjler, OP-lamper og monitorophæng til Dagkirurgisk Afdeling og den Fælles Akutmodtagelse, Det

Læs mere

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:340641-2015:text:da:html Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

4 Bliver tilbudsfristen rykket? Ja. Tilbudsfristen rykkes til 7. december 2015, kl.11.00.

4 Bliver tilbudsfristen rykket? Ja. Tilbudsfristen rykkes til 7. december 2015, kl.11.00. Spørgsmål og svar 19.10.2015 Nr. Spørgsmål Svar 1 Er det muligt at få en dwg fil der indeholder alle lokalerne der skal indrettes, fremfor den nuværende der kun indeholder halvdelen af de lokaler der skal

Læs mere

Publish date 5/10/2012 4:10 PM. Bid due date 5/29/2012 12:00 PM. Document due date 5/29/2012 11:59 AM. Change date 5/10/2012 4:07 PM

Publish date 5/10/2012 4:10 PM. Bid due date 5/29/2012 12:00 PM. Document due date 5/29/2012 11:59 AM. Change date 5/10/2012 4:07 PM Skoleartikler Info Version 3 Url http://com.mercell.com/permalink/32481768.aspx Tender type Tender Payment condition Net per 30 days Publish date 5/10/2012 4:10 PM Bid due date 5/29/2012 12:00 PM Document

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.:

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1 af 6 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Danmark-Svendborg: Diverse programpakker og computersystemer 2014/S 088-154105 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Danmark-Svendborg: Diverse programpakker og computersystemer 2014/S 088-154105 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser Danmark-Svendborg: Diverse programpakker og computersystemer 2014/S 088-154105 Udbudsresumé Overskrift Dokumenttype Fremgangsmåde Ordregiver Ordregiverens by Frist for indhentning af materiale Danmark-Svendborg:

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer Udbudsbetingelser til offentligt udbud af flishugning på stormfaldsarealer 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020290 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Niels Henriksen) 24. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020290 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Niels Henriksen) 24. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020290 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Niels Henriksen) 24. februar 2010 K E N D E L S E Atea A/S (advokat Lotte Hummelshøj, København) mod Økonomistyrelsen. (Kammeradvokaten

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Delaftale 8 - Certificeret stål

Delaftale 8 - Certificeret stål Delaftale 8 - Certificeret stål Info Version 5 Url http://com.mercell.com/permalink/31622583.aspx Tender type Ausschreibung Payment condition Cash on delivery Publish date 17.02.2012 14:58 Bid due date

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Juni 2015 Viborg Kommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

Vejdirektoratet 22. maj 2013 Servicering af Vejdirektoratets vintermateriel 2013 Side 1 af 5 Spørgsmål og svar Nr. 1

Vejdirektoratet 22. maj 2013 Servicering af Vejdirektoratets vintermateriel 2013 Side 1 af 5 Spørgsmål og svar Nr. 1 Servicering af Vejdirektoratets vintermateriel 2013 Side 1 af 5 Spørgsmål nr. 1 2 3 4 Spørgsmål Der er i materialet ikke nævnt noget om de værkstedslokaler, som er på en del Vejdirektoratets materielpladser.

Læs mere

Referat Høringsmøde afholdt på Materielgården den 26.02.2016 fra kl. 10:00 12:00

Referat Høringsmøde afholdt på Materielgården den 26.02.2016 fra kl. 10:00 12:00 Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 01. marts 2016 Referat Høringsmøde afholdt på Materielgården den 26.02.2016 fra kl. 10:00 12:00 Deltagere på leverandørsiden (markedet): Würth, Bygma, Viggo Sørensen, Stark,

Læs mere

Bygge og anlæg - 231663-2014

Bygge og anlæg - 231663-2014 1 af 6 09-07-2014 08:52 Bygge og anlæg - 231663-2014 09/07/2014 S129 Medlemsstater - Bygge og anlæg - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling I.II.III.IV.VI. Danmark-Helsingør: Energimålere Direktiv

Læs mere