Arealbehov Avedøre Havnevej-Baldersbæk. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arealbehov Avedøre Havnevej-Baldersbæk. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet"

Transkript

1 Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 29. august 2008

2

3 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Avedøre Havnevej og Baldersbæk. Det er udarbejdet i efteråret 2007/foråret 2008 af COWI som en del af Trafikstyrelsens København-Ringsted projekt. Fagnotatet udgør sammen med en række øvrige fagnotater det samlede, tekniske grundlag for projektet, og dette er samtidig udgangspunkt for indholdet i projektets høringsudgave af miljøredegørelsen. Fagnotatet er også tilgængeligt på Trafikstyrelsens hjemmeside. Jan Schneider-Tilli, projektleder.

4

5 5 Arealbehov Indhold Indhold Indledning 7 Ikke-teknisk resumé 9 Metode for undersøgelserne 11 Servitutter 11 Byggelinjer 13 Forlods overtagelser 15 Permanente ekspropriationer i Grundløsningen 17 Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden 21 Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby 25 Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø 29 Permanente ekspropriationer Løsningsmulighed Tunnel under Vestvolden 33 Midlertidige ekspropriationer i Grundløsning 35 Midlertidige ekspropriationer i Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden 37 Midlertidige ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby 39 Midlertidige ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø 41 Midlertidige ekspropriationer i Løsningsmulighed Tunnel under Vestvolden 43 Servitutter 45 0-Alternativet 47 Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne 49 Bilag 51

6

7 7 Arealbehov Indledning Indledning Der er på denne strækning udarbejdet en Grundløsning og følgende Løsningsmuligheder: Tæt på motorvejen ved Vestvolden Nord om kolonihaverne i Brøndby Nord om Vallensbæk Sø Tunnel under Vestvolden. Placeringen af banen på strækningen er kendetegnet ved rekreative områder, som bruges af borgerne i Hvidovre, Brøndby, Høje Tåstrup, Vallensbæk og Ishøj kommuner. På den første del af strækningen gennem Hvidovre og Brøndby kommuner er der en del store kolonihaveområder og arealer udlagt til nyttehaver, der, alt efter hvilken løsning der vælges, berøres i større eller mindre omfang. I Brøndby Kommune er der en del kolonihaver, der berøres. En anden udfordring er passage af Vestvolden, og motorvejskrydset mellem Holbækmotorvejen og Helsingør-motorvejen (Motorring 3). Der er udarbejdet forskellige løsninger til krydsningen af Vestvolden. Øst for Vallensbæk Sø ligger et af Danmarks største ridecentre. I Grundløsningen bliver dette ridecenter meget berørt, mens det i Løsningsmuligheden Nord om Vallensbæk Sø næsten ikke berøres.

8

9 9 Arealbehov Ikke-teknisk resumé Ikke-teknisk resumé Valg af løsning på denne strækning vil få konsekvenser for kolonihaveområderne i Brøndby Kommune. Trafikstyrelsen er derfor gået i dialog med de berørte haveforeninger og kommunen med henblik på at finde arealer til erstatningshaver. Der er forskel på omfanget af restarealer afhængigt af, hvilken løsning der vælges. Løsningsmuligheden Tæt på motorvejen ved Vestvolden er den løsning, hvor restarealerne minimeres mest muligt, mens Løsningsmuligheden Nord om kolonihaverne i Brøndby, er den løsning, der er mest skånsom for kolonihaverne, da banen lægges tæt på motorvejen. Ved den Løsningsmulighed vil restarealer mellem banen og motorvejen også være meget små. Ved Vallensbæk Sø vil Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø være den mest skånsomme for området, da linjeføringen ligger tæt op ad motorvejen. Ridecentret kan ved denne Løsningsmulighed bevare sine rideaktiviteter som i dag, mens centeret i de øvrige løsninger får reduceret aktiviteterne væsentligt. Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø vil til gengæld bevirke, at vandskiklubbens klubhus skal flyttes. I alle løsningerne vil der blive eksproprieret ejendomme de steder, hvor der vil ligge bygninger mellem motorvejen og banen. Det vil blandt andet være Tjørnagergård, som er beliggende på Kirkebakke Allé nr. 12. Den gård nedrives i alle løsninger med undtagelse af Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø, hvor banen ligger helt tæt på motorvejen. To andre gårde, som berøres kraftigt, er Stavnsbjerggård, Avedøre Slettevej 19, og Frydekær, Brentedalen 130. Gårdene nedrives i alle løsninger, dog kan Frydekær bevares i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø. Stavnsbjerggård bevares i Løsningsmulighed tæt på motorvejen ved Vestvolden. Frydekær og Stavnsbjerggård er udskiftningsgårde, som Kroppedal Museum i en udtalelse omtaler som nogle af "nyere tids kulturhistoriske interesser". Der er ingen af løsningerne i nærværende notat, som kan tilgodese alle naboerne. Det er ikke muligt, når der skal tages hensyn til banens geometri og til økonomien.

10

11 11 Arealbehov Metode for undersøgelserne Metode for undersøgelserne Efter fastlæggelse af linjeføringen for den nye jernbane og ændrede linjeføringer af krydsende veje er alle berørte ejendomme gennemgået med henblik på at vurdere indgrebene på den enkelte ejendom. Indgrebene kan deles op i følgende kategorier: Ejendomme, der skal afstå arealer til baneanlæg Ejendomme, hvor beboelsen nedrives Ejendomme, der skal afstå arealer til midlertidige arbejdsarealer og arbejdspladser Ejendomme, der skal afstå arealer som følge af ændringer af eksisterende eller nye broer og vejanlæg Ejendomme, der skal afstå arealer som følge af, at ledninger skal omlægges Ejendomme, der pålægges servitutter til sikring af eldrift af banen. I nærværende notat er medtaget undersøgelse af de større transmissionsledninger for el, gas, vand, højspænding og kloak. Typisk er servitutterne enslydende for de samme ledninger på de forskellige ejendomme, men servitutbæltet omkring ledningerne kan variere afhængigt af ledningsdimension. Som bilag til fagnotatet er udarbejdet arealplaner for Grundløsningen samt de fire Løsningsmuligheder. På planerne er indlagt oplysninger om, hvorledes de forskellige ejendomme bliver berørt af jernbanen. De forskellige typer af indgreb er markeret med forskellige farver og signaturer. Herudover er udarbejdet et bilag med oplysninger om de berørte ejendomme, og et bilag om de store ledningers indhold, servitutter og konsekvenser for de omkringliggende ejendomme. Servitutter Det er ikke umiddelbart muligt at identificere samtlige servitutberettigede, der berøres af de forskellige løsninger. Dette kræver en detaljeret gennemgang af samtlige ejendomme med henblik på en geografisk stadfæstelse af de enkelte servitutdokumenter. En række af de ejendomme, der er ejet af kommunerne, omfatter mange arealer og matrikelnumre, der kan være beliggende spredt i kommunerne. På disse ejendomme er der naturligvis lyst særligt mange servitutter, men en stor del heraf vil ikke have nogen betydning for løsningerne, hverken teknisk eller erstatningsretligt. Det er indledningsvist vurderet, at der er tinglyst i gennemsnit 10 til 15 servitutter pr. ejendom. Nogle af disse vedrører dog de samme anlæg - f.eks. højspændingsledninger - og har samme påtaleberettigede. Den detaljerede gennemgang af de servitutter og byrder, der hviler på de enkelte ejendomme, skal senest ske forud for ekspropriationsprocessen, men jo tidligere gennemgangen kan foretages, jo større mulighed er der for at forebygge uforudsete forhold, der kan have betydning for banen.

12

13 13 Arealbehov Byggelinjer Byggelinjer Der er indhentet oplysninger om tinglyste byggelinjer for Holbæk-motorvejen. Byggelinjerne er pålagt for at sikre fremtidige udvidelsesmuligheder for motorvejene, og mulige konflikter mellem disse og Grundløsningen for banen må afklares. Byggelinjeafstanden er typisk på 50 m fra vejens midterlinje med et tillæg, der afhænger af højdeforskellene imellem vejen og de tilgrænsende arealer. Højdeforskelstillægget er pålagt for at sikre muligheden for at etablere skråningsanlæg i forbindelse med senere vejudvidelser og er sædvanligvis på to gange højdeforskellen plus én meter. Der forekommer byggelinjer i forbindelse med til- og frakørselsramper, hvor afstanden typisk er 40 m, men beregnet fra vejenes "systemlinje" eller kørebanekant - også her med højdeforskelstillæg. Der forekommer også byggelinjer på ejendomme, der grænser til kommunale veje, ligesom der i de lokalplaner, som findes på strækningen, forekommer byggelinjer af forskellig karakter og omfang.

14

15 15 Arealbehov Forlods overtagelser Forlods overtagelser I 2003 blev de områder, der muligvis kunne blive berørt af anlæg af en ny jernbane fra København over Køge til Ringsted, udpeget med hjemmel i den daværende projekteringslov og efter planlægningsarbejde i en længere periode. Efter vedtagelse af lov nr. 244 af 21. marts 2007 blev dette område udvidet. Der er afsat et beløb på finansloven til forlods overtagelse af de ejendomme, som berøres særligt indgribende af projekteringen, når ejeren af særlige personlige grunde ønsker at flytte, før det er besluttet, at ekspropriere ejendommen, og hvis ejendommen i øvrigt ikke kan sælges på normale vilkår. Det er Trafikstyrelsen, der afgør, om ejeren af ejendommen opfylder betingelserne for at få foretaget forlods overtagelse, og Banedanmark, der overtager ejendommen. Der er på strækningen indtil videre forlods overtaget to ejendomme, nemlig Kirkebakke Allé, matr. nr. 12l, Vallensbæk By, Vallensbæk, og Winthersmindevej 100, matr. nr. 9c og 9k Tranegilde By, Ishøj. Ejendommene er overtaget af Banedanmark.

16

17 17 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Grundløsningen Permanente ekspropriationer i Grundløsningen I følgende afsnit henvises til arealplan nr. TAE_A1_P_020, TAE_A1_P_021, TAE_A1_P_022, TAE_A1_P_023, TAE_A1_P_024 og TAE_A1_P_025. Brøndby Kommune Fra st , Avedøre Havnevej, til st , Brøndbyøstervej, anlægges banen på nordsiden af motorvejen henover Avedøre Sletten. Arealerne er kommunalt ejet. Brøndbyøstervej føres over banen, og der skal foretages en terrænregulering på de omkringliggende ejendomme. Adgangsvejen til den muslimske gravplads, som er beliggende nord for Grundløsningen, skal tilpasses, og Brøndbyøstervej hæves. Fra Brøndbyøstervej anlægges en ny tilslutning af Avedøre Slettevej. Banen krydser over motorvejen i st og fortsætter syd for motorvejen og syd om Stavnsbjerggård, som er beliggende på Slettevej 19. Stavnsbjerggård ejes af Hvidovre Kommune og bliver brugt af kommunens skoler som byøkologisk naturcenter (Quark-Centeret). Det skal undersøges nærmere, om gården skal flyttes syd for Grundløsningen, men fortsat ligge på kommunes areal. Ifølge tingbogen er der tinglyst en fredning på arealet. Det skal derfor undersøges nærmere, om der kan gives tilladelse til en flytning af gården. Hvis gården flyttes, omlægges Avedøre Slettevej for at give vejadgang til gården. Banen fortsætter derefter gennem Vestvolden, som der ifølge tingbogen er tinglyst en fredning på. I st krydser banen under Motorring 3 og fortsætter gennem Skov- og Naturstyrelsens arealer. I st skal Tavlestien placeres syd for banen. Stien skal anlægges langs banen og tilsluttes Brøndbyøster Boulevard. Der gives adgang til to ejendomme. Der anlægges i stedet en ny sti syd for banen, som tilsluttes Brøndbyvester Boulevard. Banen og forlægningen af Tavlestien berører nogle af fodboldklubben Brøndbys baner. Banerne eksproprieres, og kommunen skal finde arealer til nye baner. Brøndbyvester Boulevard føres under banen, og de omkringliggende stianlæg føres ligeledes under banen Sydgårdsvej sænkes og tilsluttes Brøndbyvester Boulevard. På grund af højdeforskel ved indkørslen etableres en ny adgangsvej til vandværket. Af samme årsag vil det være fornuftigt at flytte genbrugspladsen længere mod vest. I st til placeres banen igennem et fredskovsområde. Der skal findes et areal, hvor der kan genplantes erstatningsskov. Erstatningsskoven skal som udgangspunkt være mindst 110 % og højst 200 % af det areal, der skal erstattes. Inden for de grænser er det skovmyndighedens skøn at fastsætte størrelsen på erstatningsskoven. Midlergårdsvej føres under banen og tilsluttes Sydgårdsvej i vejens nuværende tracé. Sydgårdsvej 12 er ejet af Brøndby Kommune og udlagt til kolonihaver. Haverne er udlagt som bygninger på lejet grund. Brøndby haveby afd. 3 blev anlagt 1964, og haverne er placeret i runde cirkler. I Grundløsningen vil tre runde cirkler blive nedlagt. Trafikstyrelsen går i dialog med kolonihaveforeningen og kommunen om at finde erstatningshaver til de berørte ejere. Foreningshuset bliver også berørt og skal genopføres efter anlæggelse af banen. Adgangsvejen til kolonihaveområdet lukkes, og der anlægges i stedet en ny vej ind i området fra Midlergårdsvej ind mellem skovområdet og golfbanen frem til kolonihaverne.

18 18 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Grundløsningen På Sydgårdsvej 2 er der også udlagt et antal nyttehaver. I forbindelse med anlæg af banen vil det være nødvendigt at nedlægge ca. syv haver. Arealet eksproprieres fra Brøndby Kommune, som ejer arealet. Der etableres ny vejadgang til nyttehaverne. Banen fortsætter over matr. nr. 1c, Langengvej 3, hvor der skal eksproprieres areal til banen. Arealet ejes af Brøndby Kommune. Endvidere etableres en ny sti langs banen mellem Søndre Ringvej og Brøndbyvej. Stien placeres syd for banen. Banen fortsætter over ejendommen Mosebjergvej 11, matr. nr. 1e, som ejes af Brøndby Kommune. Arealet er udlagt til kolonihaver, afd. 5 og 6. Det er nødvendigt at flytte 12 af kolonihaverne. Der skal også her findes arealer, hvor der kan genopføres erstatningshaver. Der vil i Grundløsningen i alt blive berørt 47 kolonihaver. Brøndbyvej føres under banen, hvilket betyder, at skråningsanlægget vil berøre de omkringliggende kommunalt ejede arealer. I st eksproprieres arealerne helt, og regnvandsbassinerne flyttes til en anden placering på arealerne mellem Brøndbyvej og banen. Brøndbyvej 146 er et kommunalt areal, der er udlagt til nyttehaver. Arealet eksproprieres i sin helhed. Brøndbyvej 150 er en privatejet ejendom, som udlejes til entreprenørvirksomheder. Der er i alt 6 lejemål på ejendommen, fortrinsvis entreprenørvirksomheder med stilladser som speciale. Der er en del oplag på ejendommen. Hele ejendommen eksproprieres. Vallensbæk Kommune Brøndbyvej 154, 158 og 162 er alle tidligere husmandssteder med jord omkring ejendommene, der grænser op til Holbæk-motorvejen. Der skal permanent eksproprieres arealer til banen. Der vil være et mindre areal tilbage mellem banen og motorvejen, som det ikke er muligt at udnytte dyrkningsmæssigt. Arealerne eksproprieres derfor helt op til motorvejen. Restarealet mellem motorvejen og banen kan benyttes som ledningstracé. Ejeren af Brøndbyvej 162 har en juletræsproduktion, mens Brøndbyvej 158 har et mindre hestehold. Fra st krydser banen henover arealer, der er ejet af Vallensbæk Kommune. Derefter fortsætter banen over ejendommen Bygade 26, der er ejet af Vallensbæk Kirke. Alle arealer henligger som græsningsarealer uden bebyggelse. Banen anlægges tæt forbi Brøndbyvej 172, som er DONGs regulatorstation. Der anlægges en ny adgangsvej til regulatorstationen fra Vallensbæk Torvevej bag om regulatorstationen. Vejen anlægges på DONGs ejendom. Vallensbæk Torvevej føres over banen, hvilket betyder, at vejens skråningsanlæg skal reguleres frem til henholdsvis Brøndbyvej og motorvejsrampen. Fra Vallensbæk Torvevej frem til Horsestien fortsætter banen over landbrugsarealer, der ejes af henholdsvis Vallensbæk Kirke og kommunen. Horsestien føres via en bro over banen. Fra Horsestien frem til Vejlegårdvej anlægges banen på landbrugsarealer. Banen passerer tæt forbi ejendommene, Kirkebakke Allé 12, "Kirkebredegård" og Kirkebakke Allé 13 "Tjørnagergård". Kirkebakke Allé 15 er forlods overtaget. "Tjørnagergård", som vil ligge mellem motorvejen og jernbanen, eksproprieres i sin helhed. "Kirkebredegård" bevares. Horsestien føres over banen og benyttes fremover som adgangsvej til landbrugsarealerne mellem banen og motorvejen. Fra Vejlegårdsvej passerer banen tæt forbi "Korsagergård", som er en gammel proprietærgård. Stedet ejes i dag af kommunen og bruges til forskellige aktiviteter for byens borgere. Blandt andet er der tilknyttet et omsorgs- og aktivitetscenter for kommunens ældre, diverse børneaktiviteter, den lokale Rotaryklub og Vallensbæk Ridecenter. Ridecentret er et af landets største med en af Europas største springbaner. Jernbanen anlægges gennem ridecentret. Det vil berøre en udendørs springbane, samt et antal ridebaner beliggende vest for centerets ridehus. Derudover vil banen gå gen-

19 19 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Grundløsningen nem en bygning, som indeholder en indendørs ridebane og cafeteriet. Bygningen nedrives. Der anlægges en tunnel under banen parallelt med Vejlegårdsvej som forbindelse mellem ridecentret og ridebanerne mod nord. Om ridecentret kan bevare sine nuværende aktiviteter skal nærmere undersøges. Banen føres under Vejlegårdsvej, og vejen hæves over banen på en strækning fra Vallensbæk landsby til motorvejen. Dette betyder, at arealerne omkring vejen berøres af skråningsanlægget. Øst for Vejlegårdsvej ligger der i dag en sti, som skal parallelforskydes mod øst. Det betyder, at matrikel nr. 10a, der ejes af kommunen, eksproprieres i sin helhed. Arealerne benyttes i dag af ridecentret som græsningsfolde. I st anlægges en tunnel under banen. Tunnelen skal give vejadgang til vandskiklubben, der benytter Vallensbæk Sø. Ligeledes føres Rørmoseløbet gennem denne tunnel. Der skal eksproprieres areal til skråningsanlæg fra de omkringliggende ejendomme, som alle ejes af kommunen. Banen fortsætter syd om Vallensbæk Sø, langs med Vallensbæk mose og Tranegilde mose. Der eksproprieres arealer til banen fra henholdsvis Vallensbæk og Ishøj Kommuner. Kommunegrænsen ligger midt i søen. Ishøj Kommune Store Vejleå føres sammen med en stor faunapassage under banen. Der eksproprieres arealer til tunnelen fra naboejendommene. Fra st til anlægges banen på ejendommen Brentedalen 70, der er udlagt til landbrug. Ejendommen eksproprieres frem til det sydlige skel mod motorvejen. Banen fortsætter gennem kommunale arealer, som er udlagt til et område med diverse friluftsaktiviteter. Derefter fortsætter banen igennem Brentedalen 120, beliggende vest for de førnævnte kommunale arealer. Ejendommen eksproprieres i sin helhed. Mellem banen og motorvejen ligger gården Frydekær, som ejes af kommunen. Der er hestehold på gården. Gården nedrives i forbindelse med projektet. Banen krydser over motorvejen i st Arealerne, som banen skal passere igennem på østsiden af motorvejen, er noteret som fredskovspligtige. Der skal findes erstatningsskov. Erstatningsskoven skal som udgangspunkt være mindst 110 % og højst 200 % af det areal, der skal erstattes. Inden for de grænser er det skovmyndighedens skøn at fastsætte størrelsen på erstatningsskoven. Banen fortsætter vest for motorvejen, og der eksproprieres landbrugsarealer fra ejendommen Winthersmindevej 102. Der anlægges en ny adgangsvej til ejendommen nordvest for banen. Ejendommen Winthersmindevej 100 er forlods overtaget. Fra st til anlægges banen over et kommunalt ejet landbrugsareal. Banen føres over Ishøj Stationsvej. Denne placering af banen vil få konsekvenser for rastepladsen ved Ishøj Stationsvej, som flyttes til matr. nr. 7c vest for den nuværende placering. Fra rastepladsen anlægges en ny adgangsvej til ejendommene, der i dag er beliggende på Ishøj Stationsvej nr. 60 og 62, da den nuværende vejadgang til ejendommene fjernes. Der anlægges ligeledes en ny adgangsvej til ejendommen Ishøj Stationsvej 50 parallelt med Ishøj Stationsvej.

20

21 21 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden Linjeføringen for Løsningsmuligheden Tæt på motorvejen ved Vestvolden på strækningen starter i st , svarende til Grundløsningens st , og afsluttes i st , svarende til Grundløsningens st Linjeføringen for banen før og efter denne Løsningsmulighed er identisk med Grundløsningen. Banen føres langs Holbæk-motorvejens sydside over den rørlagte kanal, fæstningskanalen, på en udvidet dæmning og under M3. Vestvolden påvirkes dermed minimalt. I de følgende afsnit henvises til arealplan nr. TAE_A1_P_040, TAE_A1_P_041, TAE_A1_P_042, TAE_A1_P_043. Brøndby Kommune Fra st , Avedøre Havnevej til st , anlægges banen på nordsiden af motorvejen som i Grundløsningen. Brøndbyøstervej føres over banen. Der sker en terrænregulering af vejens skråninger på de omkringliggende ejendomme. Der anlægges en ny adgangsvej til den muslimske gravplads, som er beliggende nord for banens linjeføring. Fra Brøndbyøstervej anlægges en ny tilslutning af Avedøre Slettevej. Alt sammen ligesom i Grundløsningen. Banen krydser over motorvejen i st til og fortsætter umiddelbart syd for motorvejen nord om Stavnsbjerggård, som er beliggende på Slettevej 19. Stavnsbjerggård ejes af Hvidovre kommune og bliver brugt af kommunens skoler som byøkologisk naturcenter - Quark-Centeret. Jorden nord for gården, der støder op til motorvejen, eksproprieres, men i modsætning til Grundløsningen er det ikke nødvendigt at ekspropriere bygninger, og gården kan derfor bevare sin funktion. Banen krydser Voldgaden i st Stien hæves over banen, og der eksproprieres areal til skråningsanlæg. Banen fortsætter derefter gennem den fredede Vestvold umiddelbart syd for Holbæk-motorvejen og krydser under Motorring 3. I forhold til Grundløsningen bliver indgrebet omfangsmæssigt omtrent det samme, dog med den forskel, at det fredede område ikke deles yderligere, men afkortes mod nord. Arealerne ejes af Skov- og Naturstyrelsen. I st til berøres en række ejendomme i forbindelse med, at Brøndbyvester Boulevard føres over Holbæk-motorvejen. De tilstødende veje til Brøndbyvester Boulevard i området omkring krydsningen med Holbæk-motorvejen må ligeledes terrænreguleres. DONGs ejendom, der er beliggende på Tavlestien 1, fungerer som gasregulatorstation. DONG må afstå arealer, men selve gasregulatorstationen berøres ikke. Endvidere eksproprieres arealer i mindre omfang fra en række kommunalt ejede ejendomme. I st berøres ejendommene, Sydgårdsvej 19, 21 og 25, der ejes af Brøndby Kommune og fungerer som vandværk og genbrugsstation. Den nordlige del af vandværket eksproprieres, og genbrugsstationen eksproprieres i sin helhed og flyttes til en anden placering efter nærmere aftale med Brøndby Kommune. Ligeledes eksproprieres der arealer til terrænregulering i forbindelse med, at Sydgårdsvej hæves over banen. Banen fortsætter umiddelbart syd for Holbæk-motorvejen, og i st eksproprieres et mindre skovareal ejet af kommunen. Arealet er noteret som fredsskov. Der skal findes et areal, hvor der kan genplantes erstatningsskov.

22 22 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden Sydgårdsvej 12 er ejet af Brøndby Kommune og udlagt til kolonihaver. Haverne er udlagt som bygninger på lejet grund. Brøndby Haveby afd. 3 blev grundlagt i I forbindelse med anlæg af denne Løsningsmulighed bliver det nødvendigt at flytte ca. 25 kolonihaver permanent. Trafikstyrelsen er i dialog med haveforeningen om at finde erstatningshaver til de berørte haver. Foreningshuset bliver også berørt og skal genopføres efter anlæggelse af banen. Adgangsvejen til kolonihaveområdet lukkes, og der anlægges i stedet en ny vej ind i området fra Midlergårdsvej ind mellem skovområdet og golfbanen frem til kolonihaverne. På Sydgårdsvej 2 er der udlagt et antal nyttehaver. I forbindelse med anlæg af banen vil det være nødvendigt at nedlægge adgangsvejen. Der etableres ny vejadgang via kolonihaveforeningen på Sydgårdsvej 12. Banen føres under Søndre Ringvej i st og fortsætter over matr. nr. 1c, Langengvej 3, hvor der skal eksproprieres areal til banen. Arealet ejes af Brøndby Kommune. Banen fortsætter vest for Søndre Ringvej over ejendommen Mosebjergvej 11, matr. nr. 1e, som ejes af Brøndby Kommune. Arealet er udlagt til kolonihaver, Brøndby Haveby afd. 5 og 6. Det er nødvendigt at finde erstatningshaver til 50 ejere. Der skabes vejadgang til området via Mosebjergvej. For de resterende vil Trafikstyrelsen i samarbejde med haveforeningen finde et egnet areal til erstatningshaver. Mosebjergvej flyttes mod øst og hæves, så banen kan føres under, og Brøndbyvej flyttes mod syd fra st og sænkes under banen. Dette betyder, at der skal eksproprieres arealer til flytning af vejen og til skråningsanlæg. Brøndbyvej 146 er et kommunalt areal, der er udlagt til nyttehaver. Arealet eksproprieres i sin helhed, og nyttehaverne flyttes eller nedlægges. Mosebjerggårdvej 4 er ejet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. En del af arealet inddrages til flytning af Brøndbyvej. Brøndbyvej 150 er en privatejet ejendom, hvorfra der drives en entreprenørvirksomhed. Der er i alt 6 lejemål på ejendommen, fortrinsvis entreprenørvirksomheder med stilladser som speciale. Der er en del oplag på ejendommen. Det sydvestlige hjørne af ejendommen eksproprieres. Der kan evt. tillægges nye arealer mod øst, således at ejendommens funktion kan opretholdes. Der etableres ny vejadgang fra Mosebjergvej. Vallensbæk Kommune Brøndbyvej 154, 158 og 162 er alle tidligere husmandssteder med jord omkring ejendommene, der grænser op til Holbæk-motorvejen. Der skal permanent eksproprieres arealer til banen. Der vil være et mindre areal tilbage mellem banen og motorvejen, som det ikke er muligt at udnytte dyrkningsmæssigt. Arealerne eksproprieres derfor helt op til motorvejen. Restarealet mellem motorvejen og banen kan benyttes som ledningstracé. Ejeren af Brøndbyvej 162 har en juletræsproduktion, mens ejeren af Brøndbyvej 158 har et mindre hestehold. Fra st til krydser banen over arealer, der er ejet af Vallensbæk Kommune. Derefter fortsætter banen over ejendommen Bygade 26, der er ejet af Vallensbæk Kirke. Alle arealer henligger som græsningsarealer uden bebyggelse. Banen anlægges tæt forbi Brøndbyvej 172, som er DONGs regulatorstation. Der anlægges en ny adgangsvej til regulatorstationen fra Vallensbæk Torvevej bag om regulatorstationen. Vejen anlægges på DONGs ejendom. Vallensbæk Torvevej føres over banen, hvilket betyder, at vejen skal reguleres frem til henholdsvis Brøndbyvej og motorvejsrampen. Fra Vallensbæk Torvevej frem til Horsestien fortsætter banen over landbrugsarealer, der ejes af henholdsvis Vallensbæk Kirke og kommunen. Horsestien føres via en bro over banen.

23 23 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Tæt på motorvejen ved Vestvolden Fra Horsestien frem til Vejlegårdvej anlægges banen over landbrugsarealer. Banen passerer tæt forbi ejendommene, Kirkebakke Allé 12 "Kirkebredegård" og Kirkebakke Allé 13 "Tjørnagergård". Kirkebakke Allé 15 er forlods overtaget. Tjørnagergård, som vil ligge mellem motorvejen og jernbanen, eksproprieres i sin helhed. Horsestien føres over banen og benyttes fremover som adgangsvej til landbrugsarealerne mellem banen og motorvejen. Fra Vejlegårdsvej passerer banen tæt forbi "Korsagergård", som er en gammel proprietærgård. Stedet ejes i dag af kommunen og bruges til forskellige aktiviteter for byens borgere. Blandt andet er der tilknyttet et omsorgs- og aktivitetscenter for kommunens ældre, diverse børneaktiviteter, den lokale Rotaryklub og Vallensbæk Ridecenter. Ridecentret er et af landets største med en af Europas største springbaner. Jernbanen anlægges gennem ridecentret. Den vil blive placeret, hvor den udendørs springbane samt et antal ridebaner nu ligger, vest for centerets ridehus. Derudover vil banen gå gennem en bygning, som indeholder en indendørs ridebane og cafeteriet. Bygningen skal flyttes/nedrives. Om ridecentret kan bevare sine nuværende aktiviteter skal nærmere undersøges. Der anlægges en tunnel under banen parallelt med Vejlegårdsvej, som forbindelse mellem ridecentret og ridebanerne mod nord. Banen føres under Vejlegårdsvej, og vejen hæves over banen på en strækning fra Vallensbæk Landsby til motorvejen. Dette betyder, at arealerne omkring vejen berøres af skråningsanlæg. Øst for Vejlegårdsvej ligger der i dag en sti, som skal parallelforskydes mod øst. Det betyder, at matrikel nr. 10a, der ejes af kommunen, eksproprieres i sin helhed. Arealerne benyttes i dag af ridecentret som græsningsfolde.

24

25 25 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby Linjeføringen for Løsningsmuligheden Nord om kolonihaverne i Brøndby på strækningen starter i st , svarende til Grundløsningens st , og afsluttes i st , svarende til Grundløsningens st Linjeføringen for banen før og efter denne Løsningsmulighed er identisk med Grundløsningen. I Grundløsningen er banen ført gennem Brøndbyhaverne, hvorved et væsentligt antal kolonihaver og nyttehaver berøres. Løsningsmuligheden Nord om kolonihaverne i Brøndby afviger fra Grundløsningen ved, at baneforløbet er ført tæt op ad motorvejen langs med Sydgårdsvej. Derved undgås nedlægning af ovennævnte koloni- og nyttehaver. I følgende afsnit henvises til arealplan nr. TAE_A1_P_032, TAE_A1_P_033, TAE_A1_P_034, og TAE_A1_P_035. Brøndby Kommune Brøndbyøstervej føres over banen, og der sker en terrænregulering på de omkringliggende ejendomme. Der anlægges en ny adgangsvej til den muslimske gravplads, som er beliggende nord for Grundløsningen. Fra Brøndbyøstervej anlægges en ny tilslutning af Avedøre Slettevej. Hvidovre Kommune Banen krydser under motorvejen i st til og fortsætter syd for motorvejen, syd om Stavnsbjerggård, som er beliggende på Slettevej 7. Stavnsbjerggård ejes af Hvidovre Kommune og bliver brugt af kommunens skoler som byøkologisk naturcenter (Quark-Centeret). Det skal undersøges nærmere, om gården skal flyttes syd for Grundløsningen, men fortsat ligge på kommunes areal. I følge tingbogen er der tinglyst en fredning på arealet. Det skal derfor undersøges nærmere, om der kan gives tilladelse til en flytning af gården. Hvis gården flyttes, omlægges Avedøre Slettevej for at give vejadgang til gården. Banen fortsætter derefter gennem Vestvolden, som der er tinglyst en fredning tinglyst på. Banen fortsætter derefter gennem det fredede Vestvoldsanlæg. Der skal søges om tilladelse til at gennembryde Vestvolden. Hvilke arealmæssige konsekvenser det vil få, kendes ikke på nuværende tidspunkt. I st krydser banen under Motorring 3 (Helsingør-motorvejen) og fortsætter gennem Skov- og Naturstyrelsens arealer. I st forlægges Tavlestien syd for banen. Stien forløber langs banen og tilsluttes Brøndbyvester Boulevard. Der gives adgang til to beboelser. Banen og forlægningen af Tavlestien berører nogle af fodboldklubben Brøndbys baner. Banerne eksproprieres, og kommunen skal finde arealer til nye baner. Brøndbyvester Boulevard føres under banen, og de omkringliggende stianlæg føres med under. I den forbindelse sker der en terrænregulering på de omkringliggende ejendomme. Sydgårdsvej forlægges mod syd ind over et fredet skovareal. Sydgårdsvej sænkes og tilsluttes Brøndbyvester Boulevard. Arealet mellem den omlagte Sydgårdsvej, Midlergårdsvej og banen eksproprieres i sin helhed. På grund af højdeforskel ved indkørslen til genbrugspladsen vil det være fornuftigt at flytte genbrugspladsen. Fra Brøndbyvester Boulevard anlægges banen parallelt med Holbæk-motorvejen. Denne placering betyder, at der ikke skal eksproprieres nogen af de runde kolonihaver,

26 26 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby Brøndby Haveby afd. 3. Det vil også være muligt at opretholde den nuværende indkørsel til kolonihaverne. På modsatte side af Søndre Ringvej fortsætter banen over de kommunalt ejede arealer. Kolonihaverne vest for Søndre Ringvej Brøndby Haveby afd. 5 og 6 bliver ikke berørt, dog vil det være nødvendigt at nedlægge et antal nyttehaver. Banen forløber tæt forbi motorvejen, og det medfører, at Brøndbyvej lukkes for biltrafik. Der etableres i stedet stiforbindelse via den tidligere Brøndbyvej under motorvejen. Regnvandsbassinet, der er beliggende på Brøndbyvej nr. 140, nedlægges og placeres på restarealet på den kommunale ejendom. Arealerne mellem Brøndbyvej og motorvejen eksproprieres i sin helhed. Ejendommen Brøndbyvej 150 eksproprieres i sin helhed, og de 6 erhvervslejemål, der er på ejendommen, opsiges. Vallensbæk Kommune Da linjeføringen trækkes tættere på motorvejen end i Grundløsningen, betyder det, at indgrebene på ejendommene Brøndbyvej 154, 158,162, 166 bliver mindre, og at restareal op mod motorvejen bliver mindre end ved Grundløsningen. Brøndbyvej 154, 158 og 162 er alle tidligere husmandssteder med jord omkring ejendommene, der grænser op til Holbæk-motorvejen. Der skal permanent eksproprieres arealer til banen. Der vil være et mindre areal tilbage mellem banen og motorvejen, som det ikke er muligt at udnytte dyrkningsmæssigt. Arealerne eksproprieres derfor helt op til motorvejen. Restarealet mellem motorvejen og banen kan benyttes som ledningstracé. Ejeren af Brøndbyvej 162 har en juletræsproduktion, mens ejeren af Brøndbyvej 158 har et mindre hestehold. Fra st til krydser banen over arealer, der er ejet af Vallensbæk kommune. Derefter fortsætter banen over ejendommen Bygade 26, der er ejet af Vallensbæk Kirke. Alle arealer henligger som græsningsarealer uden bebyggelse. Banen anlægges tæt forbi Brøndbyvej 172, som er DONGs regulatorstation. Der anlægges en ny adgangsvej til regulatorstationen fra Vallensbæk Torvevej bag om regulatorstationen. Vejen anlægges på DONGs ejendom. Vallensbæk Torvevej føres over banen, hvilket betyder, at vejen skal reguleres frem til henholdsvis Brøndbyvej og motorvejsrampen. Fra Vallensbæk Torvevej frem til Horsestien fortsætter banen over landbrugsarealer, der ejes af henholdsvis Vallensbæk Kirke og Kommunen. Horsestien føres via en bro over banen. Fra Horsestien frem til Vejlegårdsvej anlægges banen hen over landbrugsarealer. Banen passerer tæt forbi ejendommene, Kirkebakke Allé 12 "Kirkebredegård" og Kirkebakke Allé 13 "Tjørnagergård". Kirkebakke Allé 15 er forlods overtaget. Tjørnagergård, som vil ligge mellem motorvejen og jernbanen, eksproprieres i sin helhed. Kirkebredegård bevares. Horsestien føres over banen og benyttes fremover som adgangsvej til landbrugsarealerne mellem banen og motorvejen. Fra Vejlegårdsvej passerer banen tæt forbi "Korsagergård", som er en gammel proprietærgård. Stedet ejes i dag af kommunen og bruges til forskellige aktiviteter for byens borgere. Blandt andet er der tilknyttet et omsorgs- og aktivitetscenter for kommunens ældre, diverse børneaktiviteter, den lokale rotaryklub og Vallensbæk Ridecenter. Ridecentret er et af landets største med en af Europas største springbaner. Jernbanen anlægges gennem ridecentret. Den vil blive placeret, hvor den udendørs springbane samt et antal ridebaner ligger nu, det vil sige vest for centerets ridehus. Derudover vil banen gå gennem en bygning, som indeholder en indendørs ridebane og cafeteriet. Bygningen skal flyttes/nedrives. Om ridecentret kan bevare sine nuværende aktiviteter skal nærmere undersøges. Der anlægges en tunnel under banen parallelt med Vejlegårdsvej som forbindelse mellem ridecentret og ridebanerne mod nord.

27 27 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om kolonihaverne i Brøndby Banen føres under Vejlegårdsvej, og vejen hæves over banen på en strækning fra Vallensbæk Landsby til motorvejen. Dette betyder, at arealerne omkring vejen inddrages til skråningsanlæg. Øst for Vejlegårdsvej ligger der en sti, som skal parallelforskydes mod øst. Det betyder at matrikel nr. 10a, der ejes af kommunen, eksproprieres i sin helhed. Arealerne benyttes af ridecentret som græsningsfolde.

28

29 29 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø Linjeføringen for Løsningsmuligheden Nord om Vallensbæk Sø på strækningen Avedøre Havnevej - Baldersbæk starter ved st , svarende til Grundløsningens st , og afsluttes i st , svarende til Grundløsningens st Linjeføringen for banen før og efter denne Løsningsmulighed er identisk med Grundløsningen. I Grundløsningen er banen ført syd om Vallensbæk Sø. Denne Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø afviger fra Grundløsningen, idet banen forløber gennem søen på en dæmning. Endvidere krydser linjeføringen Motorring 4 via en 550 m lang bro over motorvejen. I følgende afsnit henvises til arealplan nr. TAE_A1_P_036, TAE_A1_P_037, TAE_A1_P_038, og TAE_A1_P_039. Brøndby Kommune Løsningsmuligheden Nord om Vallensbæk Sø tager udgangspunkt i Grundløsningens beliggenhed. Linjeføringen for Løsningsmuligheden starter på Sydgårdsvej 2, der ejes af Brøndby Kommune og anvendes til nyttehaver. Løsningsmulighedens linjeføring berører 6 nyttehaver samt den tilhørende parkeringsplads og et fællesareal, hvilket betyder, at det er nødvendigt at nedlægge disse. Arealet eksproprieres fra Brøndby Kommune, og der etableres ny vejadgang til de resterende nyttehaver fra Brøndby Haveby afdeling 3. Herfra føres banen under Søndre Ringvej i st og fortsætter over matr. nr. 1c, Langengvej 3, hvor der skal eksproprieres areal til banen. Arealet ejes af Brøndby Kommune. Stien fra Brøndbyvej til Brøndby Haveby afdeling 3 placeres syd for banen. På den vestlige side af Søndre Ringvej fortsætter banen henover ejendommen Mosebjergvej 21, matr. nr. 7c, som ejes af Brøndby Kommune. Arealet er udlejet til Brøndby Haveby. Ingen af de på arealet beliggende kolonihaver berøres af linjeføringen. Herefter passerer banen Langengvej 3 og Mosebjergvej 11. Mosebjergvej 11, matr. nr. 1e, ejes af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, og er udlejet til Brøndby Haveby afdeling 6. Arealet er udlagt til kolonihaver. Det er nødvendigt at flytte 12 af kolonihaverne. Trafikstyrelsen går i dialog med haveforeningen, kommunen og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri om at finde erstatningshaver til de berørte haver. I Grundløsningen eksproprieres 35 haver fra afd. 3, og i nærværende Løsningsmulighed eksproprieres 12 haver fra afd. 5 og 6. Ved denne Løsningsmulighed vil det være muligt at flytte alle haverne til de tre nye havecirkler. Der skabes vejadgang til området med de nye havecirkler via Mosebjergvej. Ligeledes berører linjeføringen Mosebjergvej 1, matr. nr. 1f, der ejes af Brøndby Kommune. Herefter krydser banen over Brøndbyvej i st Stien, der krydses af banen i st , flyttes. Brøndbyvej lukkes for biltrafik, og i stedet etableres en stiforbindelse under banen, hvilket betyder, at der skal anlægges skråningsanlæg på de omkringliggende ejendomme. Banen passerer tværs over Brøndbyvej 140 og 145, hvor der ligger to regnvandsbassiner. I st til eksproprieres arealerne helt, og regnvandsbassinerne flyttes til en anden placering på arealerne. Dernæst krydser banen Brøndbyvej 146, der er et kommunalt areal udlagt til nyttehaver. Banen er i forhold til Grundløsningen trukket længere mod nord, og således berøres kun de nordligst beliggende nyttehaver. Arealet eksproprieres helt, og nyttehaverne nedlægges. Banen fortsætter langs den nordlige del af Brøndbyvej 150, som er en privatejet ejendom, hvorfra der drives en entreprenørvirksomhed. Der er i alt 6 lejemål på ejendommen, fortrinsvis entreprenørvirksomheder med stilladser som speciale. Der er en del

30 30 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø oplag på ejendommen. Ejendommen eksproprieres. Selv om linjeføringen for Løsningsmuligheden er trukket længere mod nord end Grundløsningen, berøres bygningerne på Brøndbyvej 150 stadig og må nedrives. Vallensbæk Kommune Fra st til skærer Løsningsmulighedens linjeføring over ejendommene Brøndbyvej 154, 158 og 162. Disse ejendomme er alle tidligere husmandssteder med jord omkring ejendommene, der grænser op til Holbæk-motorvejen. Ejeren af Brøndbyvej 158 har en juletræsproduktion, mens en af de andre ejendomme har et mindre hestehold. Banen er ført tæt op langs motorvejen, hvilket betyder, at indgrebene på ejendommene Brøndbyvej 154, 158, 162, 166 bliver mindre end ved brug af Grundløsningen. Der skal imidlertid stadig permanent eksproprieres arealer til banen på den nordligste del af ejendommene. Herved bliver der ikke noget restareal op mod motorvejen, der kan anvendes til ledningstracé, som tilfældet er ved Grundløsningen. Fra st til krydser Løsningsmulighedens linjeføring henover arealer, der er ejet af Vallensbæk Kommune. Dernæst skærer linjeføringen i st til gennem Brøndbyvej 172, hvorpå DONG har en gastransmissionsstation liggende. Banen anlægges over den nordlige del af ejendommen langs motorvejen. Banen føres under Vallensbæk Torvevej, hvilket betyder, at Vallensbæk Torvevej skal hæves. Vejen skal derfor reguleres frem til henholdsvis Brøndbyvej og motorvejsrampen. Fra Vallensbæk Torvevej frem til Horsestien fortsætter banen over landbrugsarealer, der ejes af Vallensbæk Kommune. Horsestien og Kirkebakke Allé føres samlet via en tunnel under banen. I st til skærer Løsningsmulighedens linjeføring over Kirkebakke Allé 15, som er forlods overtaget. Endvidere passerer linjeføringen tæt forbi Kirkebakke Allé 12 Kirkebredegård og Kirkebakke Allé 13 "Tjørnagergård". Linjeføringen fortsætter herfra i st til gennem et fredskovspligtigt areal frem til Vejlegårdsvej. Der skal derfor findes et areal, hvor der kan genplantes erstatningsskov. Erstatningsskoven skal som udgangspunkt være mindst 110 % og højst 200 % af det areal, der skal erstattes. Inden for de grænser er det skovmyndighedens skøn at fastsætte størrelsen på erstatningsskoven. Banen føres under Vejlegårdsvej på en strækning fra Vallensbæk landsby til motorvejen. Dette betyder, at arealerne omkring vejen inddrages til skråningsanlæg. Derefter passerer banen Vejlegårdsvej 121, som er en gammel proprietærgård, benævnt "Korsagergård". Stedet ejes i dag af Vallensbæk Kommune og bruges til forskellige aktiviteter for byens borgere. Blandt andet er der tilknyttet et omsorgs- og aktivitetscenter for kommunens ældre, diverse børneaktiviteter, den lokale Rotaryklub og Vallensbæk Ridecenter. Ridecentret er et af landets største med en af Europas største springbaner. Løsningsmuligheden bevirker, at banen anlægges over den nordligste del af Vallensbæk Ridecenter på matr. nr. 9pt, Vejlegårdsvej 121 og matr. nr. 4c, Rendsagervej 5. Arealerne ejes af Vallensbæk henholdsvis Brøndby Kommune. Dette medfører, at disse to matr. nr. samt en del af matr. nr. 15q eksproprieres. Løsningsmuligheden indebærer således en væsentligt mindre ekspropriation end ved Grundløsningen og bevirker, at ridecentrets aktiviteter kan fortsætte. I st føres banen i denne Løsningsmulighed over Mosestien, der anlægges som stitunnel under banen. Tunnelen skal give vejadgang til vandskiklubben fra området nord for Motorring 4. Ligeledes føres Rørmoseløbet gennem denne tunnel. Vandskiklubbens klubhus eksproprieres, og der skal i stedet findes en anden placering af klubhuset ved søen. Banen fortsætter på en 4-6 m høj dæmning langs Vallensbæk Sø. Ishøj Kommune

31 31 Arealbehov Permanente ekspropriationer i Løsningsmulighed Nord om Vallensbæk Sø I st og føres banen over Store Vejleå henholdsvis Vejleåstien, hvilket betyder, at Vejleåstien sænkes. Store Vejleå føres sammen med en stor faunapassage under banen. Der inddrages arealer til tunnelen fra naboejendomme. Fra st til krydser Løsningsmuligheden over Motorring 4 via en lang bro. Banen fortsætter over Winthersmindevej, som er en lokalvej, i st Banen fortsætter vest for motorvejen, og der eksproprieres landbrugsarealer fra ejendommene Winthersmindevej 102, der er privatejet, samt Ishøj Stationsvej 60, som tilhører Ishøj Kommune. Winthersmindevej 102 eksproprieres, og bygningerne rives ned. Winthersmindevej 100, som er beliggende øst for banen, er forlods overtaget. I st føres banen over Ishøj Stationsvej. Fra rastepladsen anlægges en adgangsvej til ejendommene, der i dag er beliggende på Ishøj Stationsvej nr. 60 og 62. Den nuværende vejadgang til ejendommene fjernes. Syd for Ishøj Stationsvej krydser banen ejendommen Ishøj Bygade 140, som ejes af Ishøj Kommune. I st sænkes Ishøj Bygade under banen. Herefter krydser banen over Baldersbæk i st og fortsætter over Ishøj Bygade 140 indtil st Herefter anvendes Grundløsningen.

32

33 33 Arealbehov Permanente ekspropriationer Løsningsmulighed Tunnel under Vestvolden Permanente ekspropriationer Løsningsmulighed Tunnel under Vestvolden Løsningsmulighed Tunnel under Vestvolden Linjeføringen for Løsningsmuligheden Tunnel under Vestvolden på strækningen Avedøre Havnevej-Baldersbæk starter i st , svarende til Grundløsningens st , og afsluttes i st , svarende til Grundløsningens st Linjeføringen for banen før og efter denne Løsningsmulighed er identisk med Grundløsningen. Banen fortsætter i en ca. 700 meter lang cut-and-cover tunnel under Vestvolden og M3. I følgende afsnit henvises til arealplan nr. TAE_A1_P_044 og TAE_A1_P_045. Brøndby Kommune Fra st , Avedøre Havnevej, til st , Brøndbyøstervej, anlægges banen på nordsiden af motorvejen som i Grundløsningen. Krydsning af Holbæk-motorvejen sker i st til som i Grundløsningen. Banen føres herefter under motorvejen i en tunnelløsning. Tunnelløsningen fortsætter i samme tracé som Grundløsningen frem til st og krydser derfor også motorvej M3. Fra st til anlægges banen dog i "trug" og Avedøre Slettevej føres over. Herefter anlægges banen i en egentlig tunnelløsning fra st til Fra st til anlægges banen igen i "trug", hvorefter linjeføringen fortsætter under terræn frem til st Stavnsbjerggård, som er beliggende på Slettevej 19, ejes af Hvidovre kommune og bliver brugt af kommunens skoler som byøkologisk naturcenter (Quark-Centeret). Det skal undersøges nærmere, om gården skal flyttes syd for linjeføringen, men fortsat ligge på kommunes areal. Ifølge tingbogen er der tinglyst en fredning på arealet. Det skal derfor undersøges nærmere, om der kan gives tilladelse til en flytning af gården. Hvis gården flyttes, omlægges Avedøre Slettevej for at give vejadgang til gården. Banen fortsætter derefter gennem Vestvolden, som der er tinglyst en fredning på. Fordelen ved denne Løsningsmulighed er, at den permanente arealerhvervelse ved det fredede område omkring Vestvolden kan undgås. Der vil dog være behov for midlertidig arealerhvervelse i anlægsperioden i linjeføringen som følge af en cut-and-cover tunnelløsning. Ligeledes vil der være behov for at ekspropriere i en bredere korridor med henblik på etablering af skråninger, hvor banen etableres under terræn og ikke anlægges i "trug" eller tunnel. Det gælder i st til

34

35 35 Arealbehov Midlertidige ekspropriationer i Grundløsning Midlertidige ekspropriationer i Grundløsning Der er generelt udlagt et arbejdsareal på 5 meter på hver side af banen. Hvor der opstilles støttemure, udlægges der ikke et arbejdsareal. Omkring vejanlæg og tilpasning af eksisterende veje udlægges 2 meter til arbejdsarealer. Hvor arbejdsarealerne vil berøre huse, skure mv., indskrænkes arbejdsarealerne lokalt. I afsnittet henvises til arealplan nr. TAE_A1_P_020, TAE_A1_P_021, TAE_A1_P_022, TAE_A1_P_023, TAE_A1_P_024 og TAE_A1_P_025. Nordvest for Avedøre Havnevej anlægges en arbejdsplads til brug for etablering af broanlægget. Arealet er kommunalt ejet. Nordøst for Brøndbyøstervej anlægges en arbejdsplads til brug for etablering af broanlægget. I st til anlægges en arbejdsplads på begge sider af banetracéet. Arbejdsarealet lægges helt op til motorvejen. Der vil også i perioder være behov for arbejdsareal på motorvejen. Hovedarbejdspladsen for de 4 sti- og vejkrydsninger, der er fra st til st , placeres mellem banen og motorvejen frem til Brøndbyvester Boulevard. Herved skånes Vestvold-området mest muligt. Dog vil det være nødvendigt at anlægge en lille arbejdsplads fra st til st på 10 meters bredde på begge sider af banetracéet. Ligeledes anlægges en lille arbejdsplads mellem Motorring 3 og rampen. Mellem Banen og Sydgårdsvej anlægges en arbejdsplads til etableringen af broanlægget ved Midlergårdsvej. I st til anlægges en arbejdsplads fra Brøndby haveby afd. 3's foreningshus frem til motorvejen. Arbejdspladsen skal benyttes som arbejdsplads for broanlægget ved Søndre Ringvej. Der anlægges en arbejdsplads øst for Vallensbæk Torvevej. Arbejdspladsen anlægges, så den ikke berører Bækrenden. Ved Kirkebakke Allé anlægges en arbejdsplads mellem banen og skellet til Kirkebredegård. Omkring Vejlegårdsvej anlægges en vejskæring og to stiskæringer af banen. Den østlige stiskæring placeres på matr. nr. 10a. Den resterende del af matrikelnummeret bruges som arbejdsareal for alle tre skæringer. Arealet ejes i dag af Vallensbæk Kommune og bruges til græsningsfolde for ridecentret. I st anlægges en arbejdsplads op mod ridecentret til brug for broanlægget til stien til vandskiklubben. I st anlægges en arbejdsplads på begge sider af banen. Arbejdspladsen skal benyttes ved udarbejdelse af faunapassagen ved Store Vejleå. Der anlægges en arbejdsplads nordøst for banen mellem banen og motorvejen. Gården Frydekær inddrages i arbejdspladsen. På vestsiden af Motorring 4 anlægges en arbejdsplads. Rastepladsen ved Ishøj Stationsvej inddrages som arbejdsplads. Rastepladsen flyttes. Mellem Vejleåvej, Istøj Stationsvej og banen anlægges en arbejdsplads til brug for broanlægget ved Ishøj Stationsvej.

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet Arealbehov Baldersbæk-Havbogårdsvej København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej. Det er udarbejdet

Læs mere

TP20 - Entreprisens omfang

TP20 - Entreprisens omfang TP20 - Entreprisens omfang Godkendt dato: Godkendt af: Senest revideret dato: Senest revideret af: Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Arealbehov. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn

Arealbehov. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn Arealbehov Fagnotat, marts 2015 Ny bane til Aalborg Lufthavn Godkendt dato Godkendt af 23.02.2015 APO, Rambøll Senest revideret dato Senest revideret af 20.02.2015 Villy K. Fink, LE34 Arealbehov Fagnotat

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x EKSPROPRIATION TIL CYKELSTI I brev af 14. december 2012 har advokaterne på vegne af klager klaget over Kommunens beslutning af

Læs mere

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Juni 1997 Gråsten Kommune REDEGØRELSE 2 FORORD 2 LOKALPLANENS FORMÅL 2 ZONE STATUS 2 KYSTNÆRHEDS ZONEN 2 FORHOLDET TIL KOMMUNEPLANEN OG ANDEN

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x EKSPROPRIATION TIL CYKELSTI - ULOVLIG I brev af 14. december 2012 har advokaterne på vegne af V klaget over Kommunens beslutning

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 3 Forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN L10 1 Lokalplanens område side 5 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune LOKALPLAN NR. 18 i Herlev kommune Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 18 vedrører et areal ved Sandbyvejs nuværende udmunding i Herlevgårdsvej og fastlægger, at området kun må anvendes til beskyttede boliger

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 11/10037 OMLÆGNING OG UDVIDELSE AF VEJ I brev af 23. juni 2011 har I klaget over Kommunens beslutning af 26. april 2011 1 ekspropriation af dele

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Visuelle forhold Avedøre Havnevej-Baldersbæk. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Avedøre Havnevej-Baldersbæk. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Avedøre Havnevej- Baldersbæk Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for Nybygningsløsningen

Læs mere

Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde vest/nordvang. Besigtigelsesnotat 17. marts 2014

Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde vest/nordvang. Besigtigelsesnotat 17. marts 2014 Bilag til MTU sag 26. juni 2014 l Byg og Miljø Dato: 03.06.2014 Direkte telefon: 8959 4012 Reference: Heidi Jensen Sag nr.: 14/7314 Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde

Læs mere

københavn-ringsted: 5. sporet faktaark om høringssvar og anlægsomkostninger

københavn-ringsted: 5. sporet faktaark om høringssvar og anlægsomkostninger greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune kalundborg kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune københavn-ringsted: 5. sporet faktaark

Læs mere

Nyt spor øst for Ringsted. - Kolonihaverapporten. Maj 2006

Nyt spor øst for Ringsted. - Kolonihaverapporten. Maj 2006 f Nyt spor øst for Ringsted - Kolonihaverapporten Maj 2006 Nyt spor øst for Ringsted Indhold Indhold Baggrund 5 Arealforhold 9 Haveforeningen Virkelyst 13 Haveforeningen Kildebo 17 Fælles forhold 21 Baggrundsmaterialer

Læs mere

Skive kommune Lokalplan nr.

Skive kommune Lokalplan nr. Skive kommune Lokalplan nr. Skive Travbane m.m. J Teknisk forvaltning'december 1981 S K I V E K O M M U N E LOKALPLAN NR. 41. SKIVE TRAVBANE M.M.... Indledning. Skive Travbane er beliggende ved Flyve]

Læs mere

Lokalplan nr. 98. for et område ved Vodroffsvej 44-48

Lokalplan nr. 98. for et område ved Vodroffsvej 44-48 Lokalplan nr. 98 for et område ved Vodroffsvej 44-48 Juni 1998 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til offentlige formål i form af daginstitutioner og andre offentlige funktioner,

Læs mere

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej.

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej. Dato 2. juli 2014 Dokument 14/07149 Side Status for B vej 128A-130A I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat

Læs mere

LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger

LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-03 TORPGARDEN REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan og

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 92 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR.22 FOR SPORTSPLADS VED VESTRE SKOLE STEMPELMÆRKE. RETTEN l GRENAA 0000500^00

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 92 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR.22 FOR SPORTSPLADS VED VESTRE SKOLE STEMPELMÆRKE. RETTEN l GRENAA 0000500^00 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 92 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR.22 FOR SPORTSPLADS VED VESTRE SKOLE STEMPELMÆRKE RETTEN l GRENAA KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROlAPPARAT D 442057 0000500^00

Læs mere

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7 Lokalplan nr. 2-13 for ÆBLEHAVEN, Andelsboliger i Strøby Egede Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Tillæg nr. 10 til Vallø

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009 Lokalplan nr. 875 er på nogle punkter ikke i overensstemmelse med Kommuneplan 2009. Lokalplanen muliggør etablering af et luftafkast ved den

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Arealbehov Nybygningsløsningen 29. august 2008 København-Ringsted projektet 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Ny Ellebjerg Station og Avedøre.

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Regulering af Storå i Holstebro.

Regulering af Storå i Holstebro. Regulering af Storå i Holstebro. Beskrivelse af projektets indvirkning på Storå - 2008. Principmodel af projektet omkring Storå, set fra Storebro mod Sønderbro. Denne projektbeskrivelse er udarbejdet med

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S. Indledning. Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning

Indhold. Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S. Indledning. Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Indhold Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Notat, bilag til Teknisk udvalgs behandling august 2015

Notat, bilag til Teknisk udvalgs behandling august 2015 Notat, bilag til Teknisk udvalgs behandling august 2015 Gennemgang af mulige vejadgange til byudviklingsområde mellem Vejlevej 2 og Hald Ege (Teglgårdsvej/Nonbo Enge) Generelt Alle 3 forslag skal krydse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 0-DiO-Ol OFFENTLIGT OMRÅDE OTTERUP BY

LOKALPLAN NR. 0-DiO-Ol OFFENTLIGT OMRÅDE OTTERUP BY OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN 0 -D 10-Ol SEPTEMBER 1986 LOKALPLAN NR. 0-DiO-Ol OFFENTLIGT OMRÅDE OTTERUP BY Pris: 30 kr. KOMMUNALBESTYRELSENS HENSIGT MED LOKALPLANEN OG INDHOLDET AF LOKALPLANEN. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indhold Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens område og zonestatus

Læs mere

Lokalplan nr. 2.14. Et område mellem Hveen Boulevard og Gadehavegårdsvej, syd for Tåstrupgårdsvej. Høje-Taastrup Kommune.

Lokalplan nr. 2.14. Et område mellem Hveen Boulevard og Gadehavegårdsvej, syd for Tåstrupgårdsvej. Høje-Taastrup Kommune. Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 2.14 Et område mellem Hveen Boulevard og Gadehavegårdsvej, syd for Tåstrupgårdsvej Høje Taastrup By Centerformål, butikker og liberale erhverv 30.01.1980 Kongsbak Informatik

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU SKAL BYGGE NYT ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS ELLER

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse SLANGERUP KOMMUNE - for Enggården, Uvelse Lokalplanen omfatter: a) Redegørelse for lokalplanens indhold og forhold til anden planlægning. b) Lokalplanens retsvirkninger. c) Lokalplanens tekst. d) Lokalplanens

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet.

Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet. Væsentlige ændringer i BR10 1. juli 2011 Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet. Den ændring der vil få størst betydning er nok de lempelser der er foretaget vedr. opførelse

Læs mere

Byrådet Møde den 27.04.2015 kl. 16.00 Side 1 af 5. Punkt 29. 2015-003102

Byrådet Møde den 27.04.2015 kl. 16.00 Side 1 af 5. Punkt 29. 2015-003102 Punkt 29. Ekspropriation af rettigheder til etablering og sikring af spildevandsledninger m.v. i området ved Krøjbergsvej, Marksvinget og Torndalstrand m.fl. - sommerhusområdet Hals-Hou - etape 4+5 2015-003102

Læs mere

Lokalplan 349. for Vinterøen

Lokalplan 349. for Vinterøen Lokalplan 349 for Vinterøen INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 349 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING OG LOVGIVNING

Læs mere

SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 12, RESEN VEST II DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR.

SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 12, RESEN VEST II DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR. SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR. 12, RESEN VEST II 1. S K I V E KOMMUNE. RedegØrelse for lokalplanens indhold og forhold til den Øvrige planlægning for området. Lokalplanen omfatter

Læs mere

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Borgermøde Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Velkommen! Velkommen Information og dialog v/ Projektleder Christian Jensen 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Lokalplan nr. 116 for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Oktober 2001 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til erhvervsformål i form af butiks- og kontorvirksomhed. Der åbnes

Læs mere

Lokalplan 1.25. Tranegården

Lokalplan 1.25. Tranegården Lokalplan 1.25 Tranegården Ishøj Kommune 2003 Lokalplan l.25 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen omfatter et område på ca. 11.000 m 2 afgrænset af Vejledalen, Vejlebrostien, Strandparkstien og Ishøj Strandvej.

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 VARDE KOMMUNE VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Notat. Status for sti mellem Lundbyvej og Elvira Madigans Vej på Tåsinge

Notat. Status for sti mellem Lundbyvej og Elvira Madigans Vej på Tåsinge Notat - Status for sti mellem Lundbyvej og Elvira Madigans Vej på Tåsinge LE34 Odense Hestehaven 21J 5260 Odense S Tlf : 7733 2244 Web: www.le34.dk René Aggersbjerg Direkte:+45 7733 2269 Mobil: +45 5131

Læs mere

Til Teknisk Udvalg. 1. udvalgte citater: Side 1 af 6

Til Teknisk Udvalg. 1. udvalgte citater: Side 1 af 6 I forbindelse med den forhåbentlige snarlige løsning på Kalbyrisvej sagen vil jeg tillade mig at gøre opmærksom på den barriere effekt som Ring Øst har skabt mellem Næstved By og Kalby Ris. En barriere

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Forslag til lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming november 2010 0 Forslag til Lokalplan nr. 21-050-0001. Bramming

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Lokalplan nr. 23. Erhvervsområde mellem Isenvadvej og Navervej, Ikast. Ikast Kommune

Lokalplan nr. 23. Erhvervsområde mellem Isenvadvej og Navervej, Ikast. Ikast Kommune Lokalplan nr. 23 Erhvervsområde mellem Isenvadvej og Navervej, Ikast Ikast Kommune Ikast ooo Forslag: Teknisk udvalg: 9.4.1984 Byrådet : lo.4.1984 Teknisk udvalg: 18.6.1984 Lokalplan nr. 23. Erhvervsområde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN

LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup kommunalbestyrelse nedlagde den 8. maj 1989 forbud mod et forslag til udstykning

Læs mere

Teknik og Miljø 2016. Snekkerupvej

Teknik og Miljø 2016. Snekkerupvej Teknik og Miljø 2016 Snekkerupvej Tillæg 4 til digital spildevandsplan 2015-2018 Indhold Forord... 3 Baggrund... 3 Miljøvurdering... 3 Berørte ejendomme... 4 Liste over ejendommenes adresser... 4 Liste

Læs mere

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning ApS www.it-knowhow.com Denne lokalplan er

Læs mere

Afgørelse klage over ekspropriation af oversigtsareal til sikring af stikrydsning ved Hyllestedvejen kommunens sagsnr. 017216-2012

Afgørelse klage over ekspropriation af oversigtsareal til sikring af stikrydsning ved Hyllestedvejen kommunens sagsnr. 017216-2012 Dato 28. maj 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 14/12601-33 Side 1/6 Afgørelse klage over ekspropriation af oversigtsareal til sikring af stikrydsning ved Hyllestedvejen

Læs mere

Baldersbæk, Ishøj-Havbogårdsvej, Solrød Miljøredegørelse 7 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København.

Baldersbæk, Ishøj-Havbogårdsvej, Solrød Miljøredegørelse 7 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor, grundløsning Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 124. Torvet 3,8500 Grenaa. Vester Hesseldal FOR ET OMRÅDE TIL ÅSTRUP STADION. Tlf. 86 32 15 88

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 124. Torvet 3,8500 Grenaa. Vester Hesseldal FOR ET OMRÅDE TIL ÅSTRUP STADION. Tlf. 86 32 15 88 Anmelder: Grenaa Kommune Teknisk Forvaltning Torvet 3,8500 Grenaa Tlf. 86 32 15 88 Vester Hesseldal es GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 124 FOR ET OMRÅDE TIL ÅSTRUP STADION. GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 124

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE.

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejendommens ejer c/o Claus Vett Kloster Kongelundsvej 609B 2791 Dragør 30. september 2013 edoc: 2013-0150815 OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR,

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL SØGE TILLADELSE TIL DIT

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

Jernbanen og arealforhold

Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold ISBN 978-87-90682-91-0 Layout: Banedanmark Foto: Peter Thornvig Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Jernbanen

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012. Separatkloakering af Hadbjerg by

Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012. Separatkloakering af Hadbjerg by Tillæg nr. 1 til spildevandsplan 2009-2012 Separatkloakering af Hadbjerg by 1 Tillæg nr. 1 til Favrskov Kommunes Spildevandsplan 2009-2012 Udgiver: Favrskov Kommune Udgivelsesår: 2010 Titel: Tekst og layout:

Læs mere

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen LOKALPLAN NR 44-362 For området ved Næsby-Hallen INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanens baggrund 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens retsvirkninger 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

Trafikale forhold. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn

Trafikale forhold. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn Trafikale forhold Fagnotat, marts 2015 Ny bane til Aalborg Lufthavn Godkendt dato 21-02-2015 PEFS Godkendt af Senest revideret dato Senest revideret af 16-01-2015 Stig Grønning Søbjærg Trafikale forhold

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

LOKALPLAN NR. 146 - KULTURCENTER LIMFJORD

LOKALPLAN NR. 146 - KULTURCENTER LIMFJORD LOKALPLAN NR. 146 - KULTURCENTER LIMFJORD Indholdsfortegnelse Indledning 1 Beskrivelse af de forskellige plantyper 2 Redegørelse for lokalplanen 3 Lokalplanens indhold 3 Sammenhæng med anden planlægning

Læs mere

Trafikbestilling 2017, oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk

Trafikbestilling 2017, oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup, Hvidovre, Københavns kommuner, JBN, TOR, KAV, MKL, sagen Sagsnummer Sagsbehandler JBN Direkte +45 36 13 16 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

af 8. februar 2016. Ekspropriationen sker med hjemmel i vejlovens 96, jf. 97-98.

af 8. februar 2016. Ekspropriationen sker med hjemmel i vejlovens 96, jf. 97-98. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1-3 8600 Silkeborg Dato 1. april 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 16/02840-27 Side 1/7 Silkeborg

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro Gråsten Kommune Lokalplan nr. 23 Boligformål, Nalmadebro Vedtaget: 13.12.1988 GRÅSTEN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 23 for et område til boligformål ved Nalmadebro. LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD Lokalplanen er

Læs mere

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 11 HAVNE - OG INDUSTRIOMRÅDET BOUET I

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 11 HAVNE - OG INDUSTRIOMRÅDET BOUET I PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 11 HAVNE - OG INDUSTRIOMRÅDET BOUET I AALBORG KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 11. (Nørresundby) Havne- og industriområdet i Bouet. Byplanvedtægt nr. 11 for havne- og industriområdet

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

Kulturhistorie, rekreative interesser og landskabsforhold

Kulturhistorie, rekreative interesser og landskabsforhold Kulturhistorie, rekreative interesser og landskabsforhold Fagnotat, marts 2015 Ny bane til Aalborg Lufthavn Godkendt dato 21.02.2015 PEFS Godkendt af Senest revideret dato Senest revideret af 21.02.2015

Læs mere

Peter Mortensen, professor, dr.jur., seniorjurist, Areal & Rettigheder

Peter Mortensen, professor, dr.jur., seniorjurist, Areal & Rettigheder Åben høring om perspektiverne i en Ring 5-motorvej og en ophævelse af transportkorridoren Transportkorridorer og borgeres retsstilling Peter Mortensen, professor, dr.jur., seniorjurist, Areal & Rettigheder

Læs mere

LOKALPLAN NR.14-245 For området Nyborgvej- vestlige skel af mat r. nr. 13bø, 13cb, 13ce, -13cc, og 13cd,- jernbanen Odense-Nyborg

LOKALPLAN NR.14-245 For området Nyborgvej- vestlige skel af mat r. nr. 13bø, 13cb, 13ce, -13cc, og 13cd,- jernbanen Odense-Nyborg LOKALPLAN NR14-245 For området Nyborgvej- vestlige skel af mat r nr 13bø, 13cb, 13ce, -13cc, og 13cd,- jernbanen Odense-Nyborg Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte

Læs mere

Referat fra borgermøde den 9. september

Referat fra borgermøde den 9. september Cykelfaciliteter Egeskovvej/Bøgeskovvej Referat fra borgermøde den 9. september Projektnummer: 1012091 Dato: 21. september 2015 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Velkomst... 3 2 Tidsplan... 4 3 Spørgsmål

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen Eremitageparken i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 6 For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE indledning 1 lokalplanens indhold 3 lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om:

Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Læsevejledning Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om: at sende ansøgningen til Forsyningssekretariatet

Læs mere