2. Tabel over det statsgaranterede udskrivningsgrundlag for kommuneskat og kirkeskat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Tabel over det statsgaranterede udskrivningsgrundlag for kommuneskat og kirkeskat"

Transkript

1 Samtlige kommuner Budgetlægningen for 2011 Til brug for budgetlægningen for 2011 udmeldes hermed det statsgaranterede udskrivningsgrundlag og tilskud og udligning for Endvidere beskrives i dette brev forskellige forhold omkring ansøgning om lån og særtilskud mv. for Frister for ansøgninger om lån og særtilskud fremgår af oversigten på side 2. Alle ansøgninger sendes elektronisk til e-post: ansogninger11@im.dk. 1. Statsgaranteret udskrivningsgrundlag og tilskud og udligning Der fremsendes: 1. Kommunal udligning og generelle tilskud for I tilskudsbogen gives en generel beskrivelse af det kommunale tilskuds- og udligningssystem samt en mere teknisk beskrivelse med regneeksempler mm. I bogens tabeldel er i samletabel 1 og 2 vist tilskudsopgørelsen for 2011 og i efterfølgende tabeller grundlaget for tilskudsopgørelsen, herunder de garanterede tilskuds- og udligningsbeløb. I tabeldelen indgår herudover midtvejsreguleringen af statstilskuddet for 2010 og efterreguleringen af tilskuddet for 2008 for de kommuner, der valgte selvbudgettering for dette år. Endelig indeholder tilskudsbogens bilagsdel lovgrundlaget mv. for kommunal indkomstskat og tilskud og udligning. Slotsholmsgade DK-1216 København K Tlf Fax sum@sum.dk Hjemmeside Dato: 30. juni 2010 Kontor: Kommunaløkonomi J.nr.: Sagsbeh.: bs Fil-navn: Kommuner, der vælger at budgettere med eget skøn for udskrivningsgrundlag og folketal, skal foretage en selvbudgettering af de dele af tilskuds- og udligningssystemet, hvor beskatningsgrundlaget og folketallet indgår i opgørelsen. I tilskudsbogen er nærmere redegjort for valget mellem selvbudgettering og statsgaranti. 2. Tabel over det statsgaranterede udskrivningsgrundlag for kommuneskat og kirkeskat for Regneark med tilskud og udligning for Kommunen skal for at få vist en oversigt over de statsgaranterede tilskuds- og udligningsbeløb for kommunen samt de øvrige dele af tilskuds- og udligningssystemet indtaste eget kommunenummer. Regnearket anvendes endvidere til beregning af selvbudgettering.

2 2 2. Frister for ansøgninger om lån og særtilskud Oversigt over tidsfrister 3. august 2010 Frist for ansøgning om lånedispensation til den særlige lånepulje vedr. kvalitetsfonden og den ordinære lånepulje. Endvidere frist for ansøgning om særtilskud efter 16 og august 2010 Frist for ansøgning til den særlige lånepulje til offentlige-private samarbejdsprojekter 7. september 2010 Frist for ansøgning om andel af puljen til skatteforhøjelser for oktober 2010 Frist for ansøgning om tilskud til medfinansiering af EU-projekter 10. januar 2011 Frist for ansøgning om overførsel af uudnyttede lånedispensationer fra 2010 til marts 2011 Frist for ansøgning om tilskud til medfinansiering af EU-projekter Ansøgninger til hver pulje sendes separat til e-post: Ved benyttelse af e-postadressen bedes kommunen være opmærksom på, at der modtages en kvittering for indsendelsen af ansøgningen. Hvis en sådan ikke er modtaget senest 24 timer efter afsendelse, bedes kommunen kontakte ministeriet. Kontantpersoner i Indenrigs- og Sundhedsministeriet fremgår af oversigten sidst i brevet.

3 3 3. Grundbidrag på sundheds- og udviklingsområdet Med hensyn til kommunernes grundbidrag på sundheds- og udviklingsområdet var udgangspunktet for 2010 henholdsvis kr. og 120 kr. For 2011 vil pris- og lønregulering indebære, at udgangspunktet for regionernes bidragsfastsættelse vil være et grundbidrag på kr. på sundhedsområdet og et udviklingsbidrag på 121 kr. på udviklingsområdet, jf. i øvrigt økonomiaftalen mellem regeringen og KL af 12. juni Reguleringen er fastsat på basis af et skøn for den regionale pris- og lønudvikling fra på 0,8 procent inklusive medicin. Til fastsættelse af det samlede grund- og udviklingsbidrag fra kommunen til regionen anvendes Indenrigs- og Sundhedsministeriets skøn for kommunens folketal pr. 1. januar 2011, der fremgår af tilskudsbogens tabel 15. Reglerne om fastsættelsen af grundbidrag og udviklingsbidrag fra kommunerne fremgår af 6-12 i lov nr. 543 af 24. juni 2005 om regionernes finansiering. De nærmere regler om afregningen af grundbidrag og udviklingsbidrag for 2011 er fastsat i bekendtgørelse om opgørelse og afregning af tilskud og bidrag til regioner for Efter reglerne i bekendtgørelsen indberetter regionerne størrelsen af grund- og udviklingsbidrag til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som afregner tilskuddene fra kommunerne til regionerne med 1/12 hver måned i tilskudsåret. 4. Kvalitetsfond Med henblik på at løfte de fysiske rammer for børn og unge på dagtilbuds-, folkeskoleog ældreområdet samt vedrørende idrætsfaciliteter målrettet børn og unge er der etableret en kvalitetsfond på i alt 22 mia.kr. til statslig medfinansiering af kommunale investeringer i perioden Der udmøntes 2 mia.kr. fra kvalitetsfonden til kommunerne i Tilskudsrammen i 2011 er fordelt efter den enkelte kommunes andel af det samlede skønnede indbyggertal pr. 1. januar Fordelingen fremgår af tilskudsbogens samletabel 2. Det er en forudsætning for anvendelsen af midlerne fra kvalitetsfonden, at den enkelte kommune bidrager med en tilsvarende finansiering til investeringsprojekterne. Der vil være mulighed for at overføre uforbrugte midler til de følgende år. Ved overførsel af uforbrugte midler mellem årene skal overførte midler deponeres på en særskilt konto. Indenrigs- og socialministeren fastsætter nærmere regler herom. Der er endvidere mulighed for at søge lånedispensation inden for en ramme på 800 mio. kr. i 2011 til investeringer på kvalitetsfondsområderne, herunder særligt folkeskoleområdet. Lånemuligheden er målrettet kommuner i en økonomisk og likviditetsmæssig vanskelig situation. jf. nedenfor.

4 4 5. Lån For 2011 er der afsat følgende lånepuljer, jf. også økonomiaftalen: En særlig lånepulje på 800 mio. kr. til investeringer vedr. børn og unge og ældre (kvalitetsfondsområderne), herunder særligt folkeskoleområdet, målrettet kommuner i en økonomisk og likviditetsmæssig vanskelig situation. En ordinær lånepulje på 200 mio. kr. En særlig lånepulje på 100 mio. kr. til fremme af offentlige-private samarbejdsprojekter Der skal i forbindelse med ansøgning til lånepuljerne oplyses om tidligere meddelte eller overførte dispensationer vedrørende 2011, da en sådan låneadgang indregnes i den samlede beregning af låneadgangen i Den særlige lånepulje vedrørende kvalitetsfonden, herunder særligt folkeskoleområdet Denne lånepulje retter sig mod investeringer vedr. børn og unge og ældre (kvalitetsfondsområderne), herunder særligt folkeskoleområdet. Puljen er målrettet kommuner i en økonomisk og likviditetsmæssig vanskelig situation. Som tidligere beskrevet udmøntes i alt 2 mia.kr. fra kvalitetsfonden i Kommunernes kvalitetsfondsinvesteringer på områderne løftes dermed til mindst 7 mia. kr. i Med investeringer på kvalitetsfondsområderne forstås anlægsudgifter på følgende områder, hvor udgifterne efter de gældende regler i det kommunale budget- og regnskabssystem konteres på de nævnte funktioner: Folkeskoleområdet, herunder idrætsfaciliteter hvis primære målgruppe er børn og unge (funktionerne , , , samt ) Dagtilbudsområdet (funktionerne samt ) Ældreområdet (funktionerne samt , gr Udgifterne til servicearealerne på , gr. 003 opgøres netto med indtægterne fra servicearealtilskud konteret på , gr. 002) I 2011 udgør lånerammen 800 mio. kr. Lånepuljen er målrettet medfinansiering af investeringer på kvalitetsfondsområderne, herunder særligt folkeskoleområdet, i kommuner i en økonomisk og likviditetsmæssig vanskelig situation. Ved ansøgning om dispensation fra denne pulje skal der foruden en beskrivelse af anlægsprojektet oplyses om kommunens økonomiske situation ved udgangen af regnskabsåret Der skal i den forbindelse redegøres for forventningerne til: likviditeten uden projektets gennemførelse ved udgangen af 2011 (inkl. frigivet overskudslikviditet) den samlede langfristede gæld ved udgangen af 2011 samt det forventede niveau for bruttodrifts- og anlægsudgifterne i 2011

5 5 Det bemærkes, at såfremt der ansøges om låneadgang i forbindelse med et projekt, hvortil der i forbindelse med fordelingen af tidligere lånepuljer er givet tilsagn om en lånedispensation til en anden del af projektet, som indgår i budget 2011, skal der i ansøgningen angives størrelsen af den tidligere meddelte lånedispensation Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil tage stilling til låneprocenten og mulighederne for tildeling af dispensation, når størrelsen af de samlede ansøgninger er opgjort. Ansøgningsskema og ansøgningsfrist Ansøgning om lån skal ske ved brug af medsendte ansøgningsskema mærket Ansøgning til den særlige lånepulje vedr. kvalitetsfondsområderne Ansøgninger sendes elektronisk til e-post: ansogninger11@im.dk. Ved benyttelse af e-postadressen bedes kommunen være opmærksom på, at der modtages en kvittering for indsendelse af ansøgninger. Hvis en sådan ikke er modtaget senest 24 timer efter afsendelse bedes kommunen kontakte ministeriet. Ansøgning om lån skal være Indenrigs- og Sundhedsministeriet i hænde senest tirsdag den 3. august 2010, idet ministeriet bestræber sig på at besvare kommunernes ansøgning senest den 27. august Det forudsættes i den forbindelse, at ansøgningen indeholder de til brug for behandlingen relevante oplysninger, jf. ovenfor. Ansøgninger modtaget efter fristen kan ikke påregnes at komme i betragtning ved fordeling af puljen før budgetvedtagelsen. Ministeriet vil dog reservere en mindre restpulje til senere indkomne ansøgninger Den ordinære lånepulje Den ordinære lånepulje i 2011 udgør 200 mio. kr. Ved ansøgning om dispensation fra denne pulje skal der foruden en beskrivelse af anlægsprojektet oplyses om kommunens økonomiske situation ved udgangen af regnskabsåret Der skal i den forbindelse redegøres for forventningerne til: likviditeten uden projektets gennemførelse ved udgangen af 2011 den samlede langfristede gæld ved udgangen af 2011 samt det forventede niveau for bruttodrifts- og anlægsudgifterne i 2011 Hvis der tidligere er opnået dispensationer for 2011 eller overført lånedispensation fra tidligere år, skal der oplyses herom. Ansøgningsskema og ansøgningsfrist Ansøgning om lån skal ske ved brug af medsendte ansøgningsskema mærket Ansøgning til den ordinære lånepulje for Ansøgninger sendes elektronisk til e-post: ansogninger11@im.dk.

6 6 Ved benyttelse af e-postadressen bedes kommunen være opmærksom på, at der modtages en kvittering for indsendelse af ansøgninger. Hvis en sådan ikke er modtaget senest 24 timer efter afsendelse bedes kommunen kontakte ministeriet. Ansøgning om lån skal være Indenrigs- og Sundhedsministeriet i hænde senest tirsdag den 3. august 2010, idet ministeriet bestræber sig på at besvare kommunernes ansøgning senest den 27. august Det forudsættes i den forbindelse, at ansøgningen indeholder de til brug for behandlingen relevante oplysninger, jf. ovenfor. Ansøgninger modtaget efter fristen kan ikke påregnes at komme i betragtning ved fordeling af puljen før budgetvedtagelsen. Ministeriet vil dog reservere en mindre restpulje til senere indkomne ansøgninger Den særlige lånepulje til fremme af offentlige-private samarbejdsprojekter Der afsættes også i 2011 en særlig pulje på 100 mio. kr. med henblik på at fremme fagligt begrundede offentlige-private samarbejdsprojekter med effektiviseringsaspekter, uden at der derved sker en utilsigtet forøgelse af den kommunale likviditet. Puljen kan søges til projekter, hvor deponeringspligten/anlægsudgifterne falder i Der kan tages højde for, at projekter påbegyndt i 2011 kan strække sig ind i 2012 og For at komme i betragtning til en dispensation fra denne lånepulje skal der foreligge en konkret ansøgning fra kommunen med en grundig beskrivelse af projektet, herunder oplysninger om: Baggrunden for projektet Projektets formål Projektets aktiviteter Projektets tidsplan Projektets budget Der skal tillige redegøres nærmere for, hvori det offentlig-private samarbejde består, herunder for hvorvidt og hvordan den private aktør er involveret i finansiering, design, etablering og drift af projektet. I den forbindelse bør kommunerne også fremlægge en vurdering af relevansen ved en OPP-organisering af det pågældende projekt. Ved ansøgning om dispensation fra denne pulje skal der endvidere oplyses om samarbejdsprojektets forventede effektiviseringsaspekter. Effektiviseringsaspekterne skal således vurderes og anskueliggøres af kommunen. Indenrigs- og sundhedsministeriet er i den forbindelse særligt interesseret i de effektiviseringsaspekter, som er en konsekvens af, at det pågældende projekt er organiseret som et OPP-projekt. Ved ansøgning om dispensation fra denne pulje skal der oplyses om kommunens økonomiske situation ved udgangen af regnskabsåret Ansøgningsfrist Såfremt der indsendes ansøgning om dispensation fra denne pulje senest den

7 7 13. august 2010, vil Indenrigs- og Sundhedsministeriet bestræbe sig på at besvare ansøgningerne inden budgetvedtagelsen. Det forudsættes i den forbindelse, at ansøgningen indeholder de til brug for behandlingen relevante oplysninger, jf. ovenfor. Der kan indsendes ansøgninger efter den nævnte frist til senere besvarelse Overførsel af låneadgang Kommuner, som har fået bevilget lånedispensation for 2010, men er i den situation, at anlægsarbejdet ikke kan færdiggøres i indeværende år, kan søge om, at lånedispensationen overføres til Ansøgning herom skal være ministeriet i hænde senest den 10. januar Det bemærkes, at lånedispensation givet for 2010 som udgangspunkt bør udnyttes til finansiering af anlægsarbejder dette år, hvorfor ønsker om overførsel af tidligere meddelte dispensationer eller dele heraf til 2011 skal indeholde en redegørelse for, hvilke særlige forhold, der kan begrunde en sådan overførsel. Adgangen til at overføre tidligere meddelte dispensationer eller dele heraf vil bero på en konkret vurdering. Det fremgår af økonomiaftalen, at overførselsadgangen vedrører projekter, som er igangsat inden den 1. oktober Dette vil omfatte projekter, som er fysisk igangsat eller hvor det kan dokumenteres, at der er indgået bindende kontrakt om projektet senest den 1. oktober Ved bindende kontrakt om det samlede projekt vil aftaler om forprojektering og lign. ikke være tilstrækkeligt. I forhold til et projekts fysiske igangsættelse vil der skulle indsendes dokumentation for stadiet af det pågældende anlægsprojekt, hvilket eksempelvis kan udgøres af oplysninger om allerede afholdte udgifter, tidsplaner el. lign. Hvor det efter kommunens opfattelse under helt særlige omstændigheder vurderes, at der uanset betingelsen om fysisk igangsættelse eller bindende kontrakt inden 1. oktober alligevel er tale om, at projektet er igangsat inden denne dato, må nærmere og fyldestgørende dokumentation herfor indsendes med ansøgningen. Lån til anlægsprojekter, der reelt ikke er blevet til noget i 2010, vil således ikke kunne overføres. Det bemærkes, at genoverførsel af allerede overførte lånedispensationer ikke kan forventes, medmindre der foreligger helt ekstraordinære omstændigheder.

8 8 6. Særtilskud 6.1. Det kommunale beskæftigelsestilskud Fra 2010 har kommunerne overtaget udgifterne til dagpenge og til aktivering af forsikrede ledige. I den forbindelse ydes årligt et beskæftigelsestilskud til kommunerne. Reglerne om beskæftigelsestilskuddets sammensætning findes i 23 a og b i lov om kommunal udligning og generelle tilskud. Der gælder særlige overgangsregler for tilskudsåret 2010 og Reglerne herfor findes i 15, stk. 4, 5 og 7, i lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love. Beskæftigelsestilskuddet for hhv og 2011 består for den enkelte kommune af følgende: Et grundtilskud som er baseret på en beregning af de kommunale udgifter to år før tilskudsåret En regulering for merudgiftsbehov frem til tilskudsåret, som fastlægges på grundlag af den forventede udvikling i ledigheden. Det samlede beskæftigelsestilskud for kommunerne under ét svarer til den samlede kommunale udgift til forsikrede ledige i året. Tilskuddet opgøres og udmeldes først foreløbigt året før tilskudsåret. I tilskudsåret midtvejsreguleres tilskuddet, således at det i højere grad svarer til kommunernes faktiske udgifter. Endelig efterreguleres tilskuddet i året efter tilskudsåret på baggrund af en opgørelse af det faktiske merudgiftsbehov for hele landet på grundlag af de kommunale regnskaber. Hertil kommer et særligt tilskud for kommuner med en særlig stor negativ udvikling i ledigheden. Dette tilskud afregnes samtidigt med midtvejsreguleringen og efterreguleres ikke. Følgende forhold udmeldes pr. 1. juli 2010: Midtvejsreguleringen og særlig tilskudsordning i forbindelse med opgørelsen af det kommunale beskæftigelsestilskud for Opgørelsen af det kommunale beskæftigelsestilskud for De nærmere regler herfor findes i bekendtgørelse om midtvejsregulering og den særlige tilskudsordning i forbindelse med opgørelsen af det kommunale beskæftigelsestilskud for 2010 samt opgørelsen af det kommunale beskæftigelsestilskud for Midtvejsregulering af beskæftigelsestilskuddet for 2010 Vedrørende tilskudsåret 2010 gælder særlige overgangsregler, der ved tilskudsudmeldingen i juli 2009 indebar, at:

9 9 Grundtilskuddet var foreløbigt opgjort på baggrund af kommunernes beregnede udgifter i 2008 fordelt på kommuner 1. Merudgiftsbehovet på landsplan var beregnet som den skønnede merudgift i 2010 set i forhold til niveauet i 2008 og fordelt på kommunerne på baggrund af ledigheden i Midtvejsreguleringen af beskæftigelsestilskuddet for 2010 sker på baggrund af en ny beregning af beskæftigelsestilskuddet, hvor: Grundtilskuddet er opgjort på basis af kommunernes beregnede udgifter i 2009 fordelt på kommuner. Merudgiftsbehovet på landsplan er beregnet som den skønnede udvikling i udgifterne fra 2009 til 2010 og fordelt på landsdelene i forhold til den enkelte landsdels andel af udviklingen i antallet af ledige fra 2009 til det rullende år fra og med 2. kvartal 2009 til og med 1. kvartal Landsdelens merudgiftsbehov er fordelt på kommuner i forhold til ledigheden i kommunerne i Særlig tilskudsordning (forsikringsordning) Der ydes et særligt tilskud til kommuner, hvor udviklingen i bruttoledigheden i perioden fra 4. kvartal 2009 til 1. kvartal 2010 ligger mere end 5 procentpoint over udviklingen i landsdelen som helhed. For disse kommuner beregnes tilskuddet som et af beskæftigelsesministeren fastlagt beløb pr. bruttoledig ganget med det antal ledige, hvormed udviklingen i ledigheden i kommunen overstiger udviklingen i landsdelen, tillagt 5 procentpoint og fratrukket 0,01 pct. af kommunens budgetterede beskatningsgrundlag for tilskudsåret. Det foreløbige beskæftigelsestilskud for 2011 Ved udmeldingen pr. 1. juli 2010 består beskæftigelsestilskuddet for 2011 af: Et grundtilskud opgjort ud fra kommunernes beregnede udgifter i Et merudgiftsbehov opgjort som forskellen mellem grundtilskuddet og de skønnede samlede kommunale udgifter for tilskudsåret. Merudgiftsbehovet er fordelt på kommunerne i forhold til ledigheden i Det kan til orientering oplyses, at midtvejsreguleringen af tilskuddet for 2011 alene vil blive baseret på en fornyet beregning af merudgiftsbehovsdelen. Den nye beregning sker på grundlag af et nyt skøn for ledigheden for tilskudsåret og de seneste tal for ledighedsudviklingen i landsdelene. Der kan supplerende henvises til notat udarbejdet af Beskæftigelsesministeriet, som er tilgængeligt på Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside på 1 Opgørelsen var baseret på en beregning af de kommunale udgifter til forsikrede ledige i 2008, såfremt de nye finansieringsregler havde været gældende i dette år (opreguleret til 2010 PL).

10 Tilskud efter 16 til særlig vanskeligt stillede kommuner i hele landet Tilskudsrammen er i henhold aftalen om kommunernes økonomi for 2011 forhøjet ekstraordinært til i alt 500 mio. kr. i Forhøjelsen er i aftalen begrundet med, at et mindre antal kommuner aktuelt står i en særlig vanskelig økonomisk situation. En ansøgning om tilskud fra puljen bør så fyldestgørende som muligt beskrive kommunens forventede økonomiske situation med fokus på, i hvilken henseende kommunen opfattes som vanskeligt stillet, eller på anden vis aktuelt står i en særlig vanskelig situation i Oplysninger om den forventede udvikling i udgifter til serviceområder og overførsler og den forventede likviditetsmæssige stilling bør indgå heri. Tilskuddet til særligt vanskeligt stilede kommuner skal for en dels vedkommende anvendes til kommuner, der indgår en flerårig udviklingsaftale med Indenrigs- og Sundhedsministeriet, jf. de i lovforslaget L194 beskrevne udvælgelseskriterier for, hvilke kommuner der kan indgå en sådan aftale. Udvælgelseskriterierne omfatter kommuner med 1) væsentligt højere nettoudgifter til forsørgelse, 2) væsentligt højere bruttoudgifter til førtidspensioner og 3) væsentligt højere andel af fuldtidsledige i forhold til landsgennemsnittet samt med 4) et væsentligt fald i befolkningstallet over de seneste 5 år og med 5) et samlet højt beskatningsniveau. Herudover er der forlods afsat mindre beløb vedrørende projekter i landdistrikter mv. De ekstra midler samt restpuljen af den permanente pulje vil blive fordelt efter konkrete ansøgninger til vanskeligt stillede kommuner. Ansøgningsfrist Ansøgninger om tilskud, herunder ansøgninger om at indgå udviklingsaftaler, skal være Indenrigs- og Sundhedsministeriet i hænde senest tirsdag den 3. august 2010, idet ministeriet vil bestræbe sig på at give svar på ansøgningerne senest den 27. august Det forudsættes i den forbindelse, at ansøgningen indeholder tilstrækkelige oplysninger og begrundelser til brug for behandlingen af ansøgningen. Ansøgningen må gerne af hensyn til overskueligheden opstilles skematisk efter hovedbegrundelser Tilskud efter 19 til kommuner i hovedstadsområdet, der har særlige økonomiske vanskeligheder Til kommuner i hovedstadsområdet er der herudover afsat en pulje til kommuner, der har særlige vanskeligheder. Den samlede tilskudspulje udgør 0,07 procent af beskatningsgrundlaget for kommunerne i hovedstadsområdet, i alt 244,5 mio. kr., som samtlige kommuner i hovedstadsområdet bidrager til i forhold til indbyggertallet.

11 11 Som en del af aftalen af 19. maj 2005 om de økonomiske vilkår for sammenlægning af Farum og Værløse Kommuner, ydes Furesø Kommune et tilskud på 57,0 mio. kr. for Den resterende pulje fordeles efter konkrete ansøgninger. En ansøgning om tilskud som særlig vanskeligt stillet kommune bør så fyldestgørende som muligt beskrive kommunens forventede økonomiske situation med fokus på, i hvilken henseende kommunen opfattes som vanskeligt stillet. Oplysninger om den forventede udvikling i udgifter til serviceområder og overførsler og den forventede likviditetsmæssige stilling bør indgå heri. Ansøgningsfrist Ansøgninger om tilskud skal være Indenrigs- og Sundhedsministeriet i hænde senest tirsdag den 3. august 2010, idet ministeriet vil bestræbe sig på at give svar på ansøgningerne senest den 27. august Det forudsættes i den forbindelse, at ansøgningen indeholder tilstrækkelige oplysninger og begrundelser til brug for behandlingen af ansøgningen. Ansøgningen må gerne af hensyn til overskueligheden opstilles skematisk efter hovedbegrundelser Tilskud til medfinansiering af EU-projekter Der er endvidere for 2011 afsat 20,9 mio. kr. til særlig vanskeligt stillede kommuner, som medfinansierer projekter, der har modtaget eller forventes at modtage tilskud fra EU-støtteordninger, der bidrager til erhvervsudvikling og beskæftigelsesfremme. Formålet med støtteordningen er at sikre gennemførelsen af EU-projekter i særlig vanskeligt stillede kommuner og dermed bidrage til erhvervsudvikling og beskæftigelsesfremme. Tilskud kan søges af kommuner, hvis strukturelle underskud pr. indbygger er mindst 25 pct. højere end landsgennemsnittet. Der er to årlige ansøgningsfrister: 1. marts og 1. oktober. Yderligere oplysninger samt ansøgningsskema er tilgængeligt elektronisk på 7. Ramme vedrørende skatteforhøjelser i et mindre antal kommuner for 2011 Loven om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner ved forhøjelser af den kommunale skatteudskrivning indebærer, at hvis den samlede kommunale beskatning forhøjes, vil bloktilskuddet blive nedsat tilsvarende. Nedsættelsen af bloktilskuddet sker gennem en kombination af individuelle og kollektive nedsættelser. Loven giver dog mulighed for, at der for det enkelte år kan fastsættes en ramme for kommunale skatteforhøjelser, således at der ikke foretages modregning i bloktilskuddet, såfremt de kommunale skatteforhøjelser holdes inden for denne ramme.

12 12 Det indgår i aftalen mellem regeringen og KL af 12. juni 2010, at et mindre antal kommuner i 2011 kan foretage en målrettet justering af den kommunale skat inden for en samlet ramme på 300 mio. kr. Hvis den samlede skatteforhøjelse for kommunerne under ét overstiger den aftalte ramme på 300 mio. kr., vil der i medfør af gældende lov ske en modgående regulering af bloktilskuddet for 2011 svarende til overskridelsen. Indenrigs- og sundhedsministeren fordeler rammen på 300 mio. kr. efter ansøgning. Der kan inden for rammen søges om forhøjelser af indkomstskat, grundskyld og dækningsafgift af forretningsejendomme. På den baggrund er det aftalt, at kommunerne med frist den 7. september 2010 kan ansøge Indenrigs- og Sundhedsministeriet om en andel af rammen. Ministeriet vil herefter give meddelelse om tilsagn den 23. september De kommuner, der har fået tilsagn, kan således gennemføre den forudsatte skatteforhøjelse for 2011 uden at risikere, at der vil ske individuel modregning i kommunens bloktilskud for 2011 i tilfælde af, at den samlede ramme for skatteforhøjelser overskrides. Ved vurderingen af kommunernes ansøgninger vil der blive lagt vægt på følgende kriterier: Driftsmæssig ubalance (ekskl. budgetoverskridelser), hvor den driftsmæssige balance defineres som forskellen mellem kommunens driftsudgifter på det skattefinansierede område og kommunens nettoindtægter fra skatter, tilskud, udligning og renter. Udgiftspres fra demografiske forskydninger, herunder særligt som følge af høj vækst i antal børn og/eller ældre. Udgiftspres på overførselsområdet som følge af udviklingen i udgifter til blandt andet førtidspension og kontanthjælp. Udfordringer ift skatteindtægter, herunder lavt beskatningsniveau set i forhold til sammenlignelige kommuner og fravær af skatteforhøjelser i de senere år. Lavt investeringsniveau over flere år, dvs. lave gennemsnitlige anlægsudgifter på det skattefinansierede område over en årrække. Det vil således være et helt begrænset antal kommuner, som vil komme i betragtning ved udmøntning af skattepuljen. Kommuner, der vedtager en skattestigning i overensstemmelse med en tildelt andel af rammen til skatteforhøjelser, vil blive friholdt for en eventuel individuel modregning i bloktilskuddet for 2011 ved et samlet brud på skatteaftalen. Kommuner, der vedtager en skattestigning, der overstiger en eventuelt tildelt andel af rammen eller et eventuelt frit lejde, vil være omfattet af en eventuel individuel modregning.

13 13 8. Kommunernes medfinansiering vedr. det skrå skatteloft for 2011 Ordningen med kommunernes medfinansiering af det skrå skatteloft betyder for 2011, at kommuner bliver omfattet af ordningen, hvis følgende to betingelser er opfyldt: Kommunens udskrivningsprocent er højere end i 2007, og Kommunens udskrivningsprocent er højere end 24,83. Det bemærkes, at procenten er opgjort ud fra de gældende regler. Eventuelle efterfølgende ændringer af de statslige skattesatser for 2011 vil kunne påvirke den angivne procentsats. En eventuel medfinansiering vil indgå ved midtvejsreguleringen for Beregningen af nedslaget foretages ud fra de forskudsregistrerede indkomster for topskatten for som opgjort af SKAT. 9. Efterregulering af tilskud og udligning Efterregulering af tilskud og udligning for tilskudsåret 2008 afregnes i Efterreguleringen for 2008 er beregnet på baggrund af en endelig opgørelse af både beskatningsgrundlag og udgiftsbehov. I efterreguleringen indgår således en endelig opgørelse af det aldersbestemte udgiftsbehov. Derimod vil kriterieværdierne i opgørelsen af det socioøkonomiske udgiftsbehov være uændrede i forhold til den allerede udmeldte udligning, og opgørelsen af den enkelte kommunens socioøkonomiske udgiftsbehov vil alene ændre sig som følge af en eventuel ændring i de samlede kommunale nettodrifts- og anlægsudgifter, som indgår i udligningen. I efterreguleringen for tilskudsåret 2008 indgår følgende data: Opgørelse af det faktiske udskrivningsgrundlag for 2008 som opgjort pr. maj 2010 (korrigeret for ændret lovgivning). Opgørelse af de faktiske afgiftspligtige grundværdier pr. 1. oktober 2006 Opgørelse af det samlede faktiske indbyggertal pr. 1. januar 2008 Opgørelse af det faktiske indbyggertal pr. 1. januar 2008 for de demografiske kriterier Opgørelse af de faktiske samlede nettodrifts- og anlægsudgifter for 2008 (regnskab 2008) til brug for opgørelse af udgiftsbehov og skattetryksfaktor i hovedstadsudligningen Opgørelse af den samlede faktiske udskrivning til brug for opgørelse af skattetryksfaktor i landsudligningen og tilskuddet til ugunstigt stillede kommuner 10. Ændrede regler om det betingede bloktilskud og tilskudsnedsættelse ved kommunale skatteforhøjelser Folketinget vedtog den 16. juni 2010 to lovforslag, som indebærer en justering af ram-

14 14 merne for aftalesystemet for kommunernes økonomi. Det drejer sig om L 218 om ændring af perioden for individuelle nedsættelser af bloktilskuddet ved kommunale skatteforhøjelser og justering af den såkaldte frit lejde ordning, og L 219 om forhøjelse af det betingede bloktilskud og nedsættelse af bloktilskuddet ved budgetoverskridelser L 218 om bloktilskudsnedsættelser ved kommunale skatteforhøjelser L 218 indeholder to elementer. For det første forlænges perioden med individuelle modregninger i bloktilskuddet som følge af kommunale skatteforhøjelser fra 2 til 4 år med henblik på at gøre det mindre attraktivt for en kommune at forhøje skatten ud fra kortsigtede overvejelser. Hvis kommunerne under ét forhøjer skatten, vil 75 procent af provenuet i det første år blive modregnet individuelt i de kommuner, som har forhøjet skatten, i det andet og tredje år 50 procent og i det fjerde år 25 procent. Den resterende del modregnes kollektivt i det samlede kommunale bloktilskud. For det andet indebærer lovforslaget en styrkelse af kommunernes incitamenter til at nedsætte skatten ved at opdatere den gældende frit lejde ordning, som betyder, at hvis en kommune sætter skatten ned, vil den efterfølgende kunne forhøje skatten tilsvarende igen uden at risikere individuel modregning i bloktilskuddet. Ordningen opdateres, således at alle skattenedsættelser i forhold til det aktuelle niveau i 2010 indgår i opgørelsen. Samtidig bevares tidligere optjent frit lejde efter de hidtidige regler. Det vil for de sammenlagte kommuner sige frit lejde som følge af skattenedsættelse i perioden og for de ikke-sammenlagte kommuner for perioderne og L 219 om justering af reglerne om det betingede bloktilskud L 219 indeholder to elementer. For det første forhøjes det hidtidige betingende bloktilskud fra 1 til 3 mia. kr. med henblik på at skærpe kommunernes tilskyndelse til at budgettere udgifterne inden for de aftalte rammer. Det vil sige, at 3 mia. kr. af bloktilskuddet først udbetales til kommunerne, når det er konstateret, at kommunerne under ét har budgetteret inden for den aftalte udgiftsramme for de kommunale serviceudgifter. Hvis de kommunale budgetter overskrider rammen, vil et tilsvarende beløb at bloktilskuddet ikke blive udbetalt dog højst 3 mia. kr. For det andet indføres en ordning, hvorefter 3 mia. kr. af bloktilskuddet gøres betinget af, at de kommunale budgetter vedrørende serviceudgifterne bliver overholdt. Denne ordning får virkning fra 2011, således at hvis kommunerne overskrider deres budgetter for 2011, vil der ske en tilsvarende kollektiv nedsættelse af bloktilskuddet for Kompensation for nedsættelse af grundskyldspromillen for ejendomme, der benyttes til landbrug, gartneri, planteskole, frugtplantage eller skovbrug Folketinget vedtog den 3. juni 2010 et lovforslag om nedsættelse af grundskyldspromillen med 5,1 promillepoint for ejendomme, der benyttes til landbrug, gartneri, planteskole, frugtplantage eller skovbrug. For disse ejendomme opkræves grundskyld herefter med en promille på 14,8 promillepoint lavere end den fastsatte grundskyldspromille. I

15 15 kommuner, hvor grundskyldpromillen er fastsat til mere end 22, skal grundskylden fra og med 2011 opkræves med 7,2 promille af ejendomme, der anvendes til landbrug mm. Kommunerne vil i 2011 blive kompenseret individuelt af staten for nedsættelsen af grundskyldpromillen. Indenrigs- og Sundhedsministeren vil fastsatte nærmere regler for udformningen af kompensationsordningen. Ordningen forventes tilrettelagt således, at kommunerne på grundlag af beregningen af nedsættelser af grundskyld for den enkelte ejendom indberetter den samlede nedsættelse i kommunen for skatteåret 2011 til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som herefter udbetaler det samlede kompensationsbeløb i januar og juli måned Kommunerne skal efter tilskudsårets udløb indsende en af kommunens revision attesteret endelig opgørelse over den samlede nedsættelse som følge af ordningen. Herefter foretages en eventuel efterregulering af de udbetalte kompensationsbeløb. Der foretages herefter ikke yderligere efterregulering. Med venlig hilsen Niels Jørgen Mau Afdelingschef

16 16 Kontaktpersoner i Indenrigs- og Sundhedsministeriet Spørgsmål kan rettes til: Lån Lånepulje til offentligeprivate samarbejdsprojekter Statsgaranti, tilskud og udligning Puljen til skatteforhøjelser for 2011 Statsgaranti, tilskud og udligning Lise Beirne Chapman Tlf Pedersen lcp@im.dk Marianne Vang Tlf mav@im.dk Nils Majgaard Jensen Tlf nmj@im.dk Bjarne Simonsen Tlf bs@im.dk Beskæftigelsestilskud Stig Wessmann Tlf snw@im.dk Særtilskud efter 16 Stig Wessmann Thomas Dethlefsen Tlf snw@im.dk Tlf thd@im.dk Særtilskud efter 19 Max Nielsen Tlf mxn@im.dk Tilskud vedr. EU-projekter Thomas Dethlefsen Tlf thd@im.dk Note: Telefonnumrene gælder indtil 8. juli. Herefter kan de enkelte medarbejdere kontaktes via ministeriets omstilling på tlf

Samtlige regioner. Budgetlægningen for 2012

Samtlige regioner. Budgetlægningen for 2012 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Samtlige regioner T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Dato: 30. juni 2011 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: BS Sags nr.: 1103617 Dok. nr.: 568367

Læs mere

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006.

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006. 1.000 k r. Bu dget B udge toversla g lø be nde priser 2013 2014 2015 2016 Udgi ft 9.94 8 9.01 4 9.2 48 9.4 88 Indtæ gt 2.282.22 6 2. 313.40 2 2.3 84.0 06 2.4 49.0 31 Refusion Nett o -2.272.27 8-2. 304.38

Læs mere

Generelle tilskud. Økonomiudvalget. 07 Renter, tilskud, udligning, skatter m.v. 62 Tilskud og udligning. Specielle bemærkninger til budgettet

Generelle tilskud. Økonomiudvalget. 07 Renter, tilskud, udligning, skatter m.v. 62 Tilskud og udligning. Specielle bemærkninger til budgettet 1.000 k r. B u dg et B u dg et ov ers lag lø be n d e p r iser 2 0 1 3 2 0 1 4 2 01 5 2 0 1 6 U d gi ft 44.17 5 4 4.9 75 45. 702 46.44 5 In d tæ g t 1. 221.40 6 1.21 0.2 74 1.2 08. 690 1. 210.21 9 Refu

Læs mere

Indtægtsprognose

Indtægtsprognose Indtægtsprognose 2014 1. Prognose for indtægter 2014 Økonomistaben har foretaget en beregning af indtægterne fra skatter og generelle tilskud for 2014 på baggrund af Indenrigs- og Sundhedsministeriets

Læs mere

Til brug for kommunernes budgetlægning for 2020 udmeldes hermed det statsgaranterede udskrivningsgrundlag samt tilskud og udligning for 2020.

Til brug for kommunernes budgetlægning for 2020 udmeldes hermed det statsgaranterede udskrivningsgrundlag samt tilskud og udligning for 2020. Til samtlige kommuner Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 72 28 24 00 sim@sim.dk Sagsnr. 2019-3292 Doknr. 137364 Dato 25-09-2019 Kommunernes budgetlægning for 2020 Til brug for kommunernes budgetlægning

Læs mere

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2014.

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2014. Samtlige regioner Sagsnr. 2013-07243 Doknr. 115097 Dato 28. juni 2013 Budgetlægningen for 2014 Til brug for regionernes budgetlægning for 2014 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra staten.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 08:30 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2011 finansiering 638 2. Orientering 642 3. Lukket -

Læs mere

katter samt tilskud og udligning

katter samt tilskud og udligning S katter samt tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2012 budgetteret til 2.388,7 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

Af vedhæftede oversigt fremgår Social- og Indenrigsministeriets kontaktpersoner.

Af vedhæftede oversigt fremgår Social- og Indenrigsministeriets kontaktpersoner. Samtlige regioner Sagsnr. Doknr. Dato 03-09-2015 Budgetlægningen for 2016 Til brug for regionernes budgetlægning for 2016 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra staten. Endvidere beskrives muligheden

Læs mere

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2015.

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2015. Samtlige regioner Sagsnr. 2014-7428 Doknr. Dato 30. juni 2014 Budgetlægningen for 2015 Til brug for regionernes budgetlægning for 2015 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra staten. Endvidere

Læs mere

16. Skatter, tilskud og udligning

16. Skatter, tilskud og udligning 16. 16. Kommunalbestyrelsen skal ved vedtagelsen af Egedal Kommunes budget for beslutte, hvorvidt Kommunen skal tage imod statsgarantien for skatter, tilskud og udligning, eller om Kommunen skal vælge

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Kommunens udgifter finansieres hovedsageligt af indtægterne ved skatter, statstilskud og kommunal udligning.

Kommunens udgifter finansieres hovedsageligt af indtægterne ved skatter, statstilskud og kommunal udligning. Bilag 7 Kommunens udgifter finansieres hovedsageligt af indtægterne ved skatter, statstilskud og kommunal udligning. Byrådet skal ved budgetvedtagelsen tage stilling til, om kommunen vil tage imod statens

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriet. Budgetlægningen for 2013. Samtlige regioner

Økonomi- og Indenrigsministeriet. Budgetlægningen for 2013. Samtlige regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Samtlige regioner Dato: 29. juni 2012 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: BS

Læs mere

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget 2015-2018

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget 2015-2018 Center for Økonomi og Styring Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. +4549282318 tlj11@helsingor.dk Dato 03.07.14 Sagsbeh. tlj11 Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget 2015-2018 1 Indledning og sammenfatning

Læs mere

Samtlige kommuner. Budgetlægningen for 2016

Samtlige kommuner. Budgetlægningen for 2016 Samtlige kommuner Sagsnr. 2015-2979 Doknr. 254504 Dato 13-07-2015 Budgetlægningen for 2016 Til brug for budgetlægningen for 2016 udmeldes hermed det statsgaranterede udskrivningsgrundlag samt tilskud og

Læs mere

Relevante kontaktpersoner i Økonomi- og Indenrigsministeriet fremgår af afsnit 6 sidst i brevet.

Relevante kontaktpersoner i Økonomi- og Indenrigsministeriet fremgår af afsnit 6 sidst i brevet. Til samtlige kommuner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2018-1920 Dato 28-06-2018 Kommunernes budgetlægning for 2019 Til brug for kommunernes budgetlægning for 2019

Læs mere

Samtlige kommuner. Budgetlægningen for 2014

Samtlige kommuner. Budgetlægningen for 2014 Samtlige kommuner Sagsnr. 2013-07243 Doknr. 115083 Dato 28. juni 2013 Budgetlægningen for 2014 Til brug for budgetlægningen for 2014 udmeldes hermed det statsgaranterede udskrivningsgrundlag og tilskud

Læs mere

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 5 2012 Dato: 7. august 2012 Tlf. dir.: 4477 2231 E-mail: kst@balk.dk Kontakt: Kåre Stevns Sagsnr: 2012-515 Dok.nr: 2012-140068 Skatter, generelle tilskud og kommunal

Læs mere

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Til: Økonomiudvalget Fra: Budget- og Analyseafdelingen BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Indledning I dette notat vil der blive gjort rede for budgettering af Furesø Kommunes skatteindtægter. 19.

Læs mere

16. Skatter, tilskud og udligning

16. Skatter, tilskud og udligning 16. Dette notat gennemgår kommunens muligheder for finansiering af -18 i form af skatter, tilskud og udligning samt de usikkerheder, som er forbundet med valg af finansiering. Byrådet skal ved budgetvedtagelsen

Læs mere

7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning

7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning 7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning Skatteprocenter I budgetforslaget for 2015 2018 er der budgetteret med ændrede skatteprocenter i forhold til budget 2014, idet: Grundskyldspromillen

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Til samtlige kommuner Slotsholmsgade København K Telefon

Til samtlige kommuner Slotsholmsgade København K Telefon Til samtlige kommuner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-2269 Doknr. 474765 Dato 30-06-2017 Kommunernes budgetlægning for 2018 Til brug for kommunernes budgetlægning

Læs mere

Skatteprocenter. Indkomstskat

Skatteprocenter. Indkomstskat Skatteprocenter I budgetforslaget for 2011 14 er der budgetteret med uændrede skatteprocenter i forhold til budget 2010. Skatteprocenterne for Dragør Kommune i 2011 fremgår af nedenstående tabel. Tabel

Læs mere

Notatet er af teknisk karakter og skal ses som et tilbud til de politikere, der ønsker en nærmere gennemgang af tilskuds- og udligningsordningerne.

Notatet er af teknisk karakter og skal ses som et tilbud til de politikere, der ønsker en nærmere gennemgang af tilskuds- og udligningsordningerne. Til: Byrådet BILAG 3 Budgettering af Tilskud og udligning. Indledning I dette notat redegøres for Furesø Kommunes tilskud og udligning for 2015-2018, som indgår i Totalbudget 2015-2018 til budgettets 2.

Læs mere

Samtlige kommuner. Budgetlægningen for 2015

Samtlige kommuner. Budgetlægningen for 2015 Samtlige kommuner Sagsnr. 2014-7428 Doknr. 153446 Dato 30. juni 2014 Budgetlægningen for 2015 Til brug for budgetlægningen for 2015 udmeldes hermed det statsgaranterede udskrivningsgrundlag og tilskud

Læs mere

NOTAT: Skat og tilskud/udligning til 1. behandlingen af budget 2014-2017 16. august 2013

NOTAT: Skat og tilskud/udligning til 1. behandlingen af budget 2014-2017 16. august 2013 Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 241649 Brevid. 1719007 Ref. THP/TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Skat og tilskud/udligning til 1. behandlingen af budget 2014-2017

Læs mere

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2013 Dato: 16. august 2013 Tlf. dir.: 44776316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1275 Dok.nr: 2013-117504 Skatter, generelle tilskud og kommunal

Læs mere

KL har på baggrund heraf udsendt nye skøn for den forventede vækst i udskrivningsgrundlaget og bloktilskudspuljen mv. for årene 2014-2019.

KL har på baggrund heraf udsendt nye skøn for den forventede vækst i udskrivningsgrundlaget og bloktilskudspuljen mv. for årene 2014-2019. ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 11.august 2015 Økonomibilag nr. 5 2015 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 25.20.00-S55-2-14 Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2017 budgetteret til 2.477,1 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

16. Skatter, tilskud og udligning

16. Skatter, tilskud og udligning er 16. 16. Kommunalbestyrelsen skal ved vedtagelsen af Egedal Kommunes budget for beslutte, hvorvidt Kommunen skal tage imod statsgarantien for skatter, tilskud og udligning, eller om Kommunen skal vælge

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

Økonomibilag nr. 5 2014. Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning. Indledning

Økonomibilag nr. 5 2014. Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning. Indledning ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 16. august 2014 Økonomibilag nr. 5 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 25.20.00-S55-1-14 Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner ved forhøjelser af den kommunale skatteudskrivning

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner ved forhøjelser af den kommunale skatteudskrivning 2007/2 LSF 173 (Gældende) Udskriftsdato: 27. oktober 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-53 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Budgetbilag. Nr. 5. Til: 4-årsbudget ØKONOMI & PLANLÆGNING. Dato: 12. august 2010

Budgetbilag. Nr. 5. Til: 4-årsbudget ØKONOMI & PLANLÆGNING. Dato: 12. august 2010 Til: 4-årsbudget 2011-2014 Nr. 5 ØKONOMI & PLANLÆGNING Dato: 12. august 2010 Tlf. dir.: 4477 2231 E-mail: kst@balk.dk Kontakt: Kåre Stevns Sagsnr: 2010-3566 Dok.nr: 2010-132736 Budgetbilag Udskrivningsgrundlag

Læs mere

Til brug for regionernes budgetlægning for 2017 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet

Til brug for regionernes budgetlægning for 2017 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet Til samtlige regioner Sagsnr. 2016-3314 Doknr. 371462 Dato 30-06-2016 Regionernes budgetlægning for 2017 Til brug for regionernes budgetlægning for 2017 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra

Læs mere

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2011 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-5.004-5.004 07.22 Renter af likvide aktiver 07.22.05 Indskud

Læs mere

Kommunal udligning og generelle tilskud Økonomisk Redegørelse 2015

Kommunal udligning og generelle tilskud Økonomisk Redegørelse 2015 Kommunal udligning og generelle tilskud Økonomisk Redegørelse 2015 Maj 2012 Juni 2014 Kommunal udligning og generelle tilskud 2015 Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske til: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

1.7. Midtvejsregulering af tilskuddet for 2011 m.v... 29 1.7.1. Midtvejsregulering af statstilskuddet for 2011... 29 1.7.2. Modregning vedrørende

1.7. Midtvejsregulering af tilskuddet for 2011 m.v... 29 1.7.1. Midtvejsregulering af statstilskuddet for 2011... 29 1.7.2. Modregning vedrørende Indhold 1. Oversigt over det kommunale tilskuds- og udligningssystem... 3 1.1. Tilskuds- og udligningsordninger... 3 1.2. Tidsplan for tilskud og udligning... 5 1.3. Valg af budgetteringsmetode... 8 1.3.1.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. Parametre, kriterieoversigt og eksempler... 31 2.1 Parametre... 31

Indholdsfortegnelse. 2. Parametre, kriterieoversigt og eksempler... 31 2.1 Parametre... 31 Indholdsfortegnelse 1. Oversigt over det kommunale tilskuds- og udligningssystem... 3 1.1 Tilskuds- og udligningsordninger... 3 1.2 Tidsplan for tilskud og udligning... 6 1.3 Valg af budgetteringsmetode...

Læs mere

Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget

Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget N O TAT Opdatering september 2010 Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget fra 2009 til 2014. De nye skøn har konsekvenser for KL s skøn for balancetilskuddet

Læs mere

Finansiering. (side 26-33)

Finansiering. (side 26-33) (side 26-33) 26 BUDGET 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen N O T A T Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget fra 2007 til 2012. Endvidere er der foretaget mindre

Læs mere

Generelle bemærkninger til budgetforslag 2019

Generelle bemærkninger til budgetforslag 2019 Generelle bemærkninger til budgetforslag 2019 Side 1 Udgangspunkt for budgetlægningen Kommunens budgetgrundlag for budget 2019 er til Byrådets 1. behandling det vedtagne budget for 2018-2021 korrigeret

Læs mere

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet)

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 86 Offentligt Enhed Finansiering Sagsbehandler nmj Koordineret med Sagsnr. 2016-9047 Doknr. 432063 Dato 08-12-2016 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965.

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965. Skatter og tilskud Nettodriftsudgifterne på det skattefinansierede område i kommunens budget finansieres af forskellige afgifter, skatter og tilskud, som budgetlægges i politikområdet finansiering. Her

Læs mere

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider og tilgodehavender mv. Forskydninger i kirkeskat Afdrag på

Læs mere

Finansiering. (side 26-33) 26 BUDGET 2018 SAMT OVERSLAGSÅRENE

Finansiering. (side 26-33) 26 BUDGET 2018 SAMT OVERSLAGSÅRENE (side 26-33) 26 BUDGET 2018 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2019-2021 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget Lovforslag nr. L 127 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto

Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2012 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2012 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0 4.000

Læs mere

INDTÆGTSSIDEN BUDGET 2009

INDTÆGTSSIDEN BUDGET 2009 Indtægtssiden Udskrivningsgrundlaget Nedenstående oversigt viser skøn over udviklingen i udskrivningsgrundlag 2007 til 2012. Udskrivningsgrundlaget for personskat er basis for den væsentligste indtægt

Læs mere

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget Indledning og sammenfatning. Notat

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget Indledning og sammenfatning. Notat Notat Center for Økonomi og Ejendomme Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49282318 Mob. 25312318 tlj11@helsingor.dk Dato 06.07.2016 Sagsbeh. Thomas Ljungberg Jørgensen Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune

Læs mere

Notat. Budget indtægter. Indledning. 17. august Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene

Notat. Budget indtægter. Indledning. 17. august Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene Notat Økonomi Økonomi og Udbud Budget 2016 - indtægter 17. august 2015 Indledning Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene 2016-2019. Sagsid. Konsekvenserne af aftalen mellem KL

Læs mere

07.22.10 Investerings- og placeringsforeninger Kontoen indeholder renter og udbytter fra midler placeret i Investerings- og placeringsforeninger.

07.22.10 Investerings- og placeringsforeninger Kontoen indeholder renter og udbytter fra midler placeret i Investerings- og placeringsforeninger. Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2015 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2015 Funktion Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter 2015 BF 2016 BF 2017 BF

Læs mere

Skatter, generelle tilskud og udligning

Skatter, generelle tilskud og udligning ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 5 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 25.20.00-S55-1-16 Skatter, generelle tilskud og udligning Indledning

Læs mere

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget Notat Center for Økonomi og Ejendomme Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49282318 Mob. 25312318 tlj11@helsingor.dk Dato 18.08.2015 Sagsbeh. Thomas Ljungberg Jørgensen Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune

Læs mere

Finansiering. (side 24-31) 24 BUDGET 2017 SAMT OVERSLAGSÅRENE

Finansiering. (side 24-31) 24 BUDGET 2017 SAMT OVERSLAGSÅRENE (side 24-31) 24 BUDGET 2017 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2018-2020 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

Kommissorium for Finansieringsudvalgets arbejde i 2008 og 2009

Kommissorium for Finansieringsudvalgets arbejde i 2008 og 2009 Velfærdsministeriet Dato: 29. august 2008 Kontor: Kommunaløkonomisk kt. J.nr.: 2007-2413-701 Sagsbeh.: Fil-navn: kommissorium 08-09 final Kommissorium for Finansieringsudvalgets arbejde i 2008 og 2009

Læs mere

Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto

Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2014 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-4.000-4.000

Læs mere

N O TAT. Foreløbig opdatering af tilskudsmodellen

N O TAT. Foreløbig opdatering af tilskudsmodellen N O TAT Foreløbig opdatering af tilskudsmodellen Tilskudsmodellen er nu tilpasset det beregningsgrundlag, Indenrigs- og Socialministeriet forventes at anvende for tilskudsåret 2010. Det skal dog understreges,

Læs mere

NOTAT. Indtægtsskøn budget

NOTAT. Indtægtsskøn budget NOTAT Indtægtsskøn budget 2016-2019 Skatter, tilskud og udligning Kommunens indtægtsside bestående af skatter, tilskud og udligning budgetteres i et af Kommunernes Landsforening udviklet prognoseprogram.

Læs mere

Kommunal udligning og generelle tilskud 2014

Kommunal udligning og generelle tilskud 2014 Kommunal udligning og generelle tilskud 2014 Juni 2013 Kommunal udligning og generelle tilskud 2014 Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske til: Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12

Læs mere

Regeringen og Kommunernes Landsforening har den 3. juni 2014 indgået aftale om den kommunale økonomi i 2015.

Regeringen og Kommunernes Landsforening har den 3. juni 2014 indgået aftale om den kommunale økonomi i 2015. HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGETFORSLAG 2015-18 Oplæg vedrørende finansieringsmulighederne 1. Baggrund Med udgangspunkt i budgetforslaget for 2015-2018, samt Økonomiaftalen mellem Regeringen og

Læs mere

Finansiering. (side 12-19)

Finansiering. (side 12-19) Finansiering (side 12-19) 12 BUDGET 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Finansiering Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner ved forhøjelser af den kommunale skatteudskrivning

Forslag. Lov om ændring af lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner ved forhøjelser af den kommunale skatteudskrivning 2009/1 LSF 218 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Indenrigs- og Sundhedsministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., j.nr. 2010-2654 Fremsat den 26. maj 2010 af indenrigs

Læs mere

Notat. Budget indtægter. Indledning

Notat. Budget indtægter. Indledning Notat Økonomi Økonomi og Udbud Budget 2017 - indtægter 17. august 2016 Indledning Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene 2017-2020. Vurderingen af indtægtsudviklingen er baseret

Læs mere

2 Kommunal udligning

2 Kommunal udligning Kommunal udligning Kommunal udligning Tilskuds- og udligningssystemet består af en række komponenter: Bloktilskud (statstilskud) Landsudligning Hovedstadsudligning Udligningstilskud til kommuner med højt

Læs mere

Fællesforvaltning Økonomi. Byrådet

Fællesforvaltning Økonomi. Byrådet Byrådet Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. september 2017 Sagsbehandler Frank Nybo Jensen Telefon direkte 76 16 24 93 E-mail fnj@esbjergkommune.dk Valg af statsgaranti eller selvbudgettering i 2018 Kommunerne

Læs mere

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 1001 Renteindtægter 1001 Renteindtægter OPGAVEOMRÅDER Finansielle indtægter: Renter af likvide aktiver Renter af tilgodehavender Renter af udlæg vedr. forsyningsvirksomheden ØKONOMI Renter: i 1.000 kr.

Læs mere

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2010 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2010 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-10.004-10.004 07.22 Renter af likvide aktiver 07.22.05 Indskud

Læs mere

Kommunal udligning og generelle tilskud

Kommunal udligning og generelle tilskud Kommunal udligning og generelle tilskud 2013 Udgivet af: Økonomi- og indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.: 72 26 90 00 Fax: 72 26 90 01 oim@oim.dk www.oim.dk Design: Rosendahls

Læs mere

Finansiering. (side 25-32) 25 BUDGET 2019 SAMT OVERSLAGSÅRENE

Finansiering. (side 25-32) 25 BUDGET 2019 SAMT OVERSLAGSÅRENE (side 25-32) 25 BUDGET 2019 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2020-2022 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider

Læs mere

ÅRSHJUL FOR ØKONOMISKE MÆRKEDAGE

ÅRSHJUL FOR ØKONOMISKE MÆRKEDAGE ÅRSHJUL FOR ØKONOMISKE MÆRKEDAGE Årshjul for økonomiske mærkedage For kommunerne findes en række økonomiske mærkedage, hvor vigtig information til brug for både budget og budgetopfølgning offentliggøres

Læs mere

Loven træder i kraft den 1. januar 2007.

Loven træder i kraft den 1. januar 2007. Kommunaludvalget KOU alm. del - Bilag 163 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 1. september 2006 Kontor: Kommunaladm. kt. J.nr.: 2006-2400-44 Sagsbeh.: MWP Fil-navn: L grundskyld produktionsjord

Læs mere

Kommunen skal ved budgetlægningen af skatteindtægter, tilskud og udligning vælge mellem to forskellige budgetteringsmetoder:

Kommunen skal ved budgetlægningen af skatteindtægter, tilskud og udligning vælge mellem to forskellige budgetteringsmetoder: Bilag 3 september 2014 Økonomiafdelingen Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering Kommunen skal ved budgetlægningen af skatteindtægter, tilskud og udligning vælge mellem to forskellige budgetteringsmetoder:

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 139 140 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering B2017 BO2018 BO2019 BO2020 07.22 Renter af likvide aktiver -3.464-2.567-2.297-2.583 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli Forslag. til

2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli Forslag. til 2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-9047 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og

Læs mere

Bilag 6 NOTAT. Valg mellem statsgaranti eller selvbudgettering i budget Indhold

Bilag 6 NOTAT. Valg mellem statsgaranti eller selvbudgettering i budget Indhold Bilag 6 NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 31. august 2015 Valg mellem statsgaranti eller i budget 2016 Sagsnr. - Sagsbehandler: -

Læs mere

Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse. Sagsnr. 272958 Brevid. 2178095. Ref. THP/TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk

Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse. Sagsnr. 272958 Brevid. 2178095. Ref. THP/TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 272958 Brevid. 2178095 Ref. THP/TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: 1. skøn på skat og tilskud/udligning i budget 2016-2019 20. august

Læs mere

Til samtlige regioner Slotsholmsgade København K Telefon

Til samtlige regioner Slotsholmsgade København K Telefon Til samtlige regioner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-2269 Doknr. 474770 Dato 30-06-2017 Regionernes budgetlægning for 2018 Til brug for regionernes budgetlægning

Læs mere

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 261

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 261 Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 261 07.32.20 Renteindtægter af udlån. -52.000 Renteindtægter på udlån til Hou Lystbådehavn -52.000 Renter af udlån 2019 2020 2021 2022

Læs mere

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263 Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263 07.32.20 Renteindtægter af udlån. -70.900 Renteindtægter på udlån til Hou Lystbådehavn -70.900 Renter af udlån 2018 2019 2020 2021

Læs mere

Notat. Indtægter Indledning

Notat. Indtægter Indledning Notat Stab Økonomi, IT & Digitalisering Indtægter 2019-2022 21. august 2018 Indledning Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene 2019-2022. Vurderingen af indtægtsudviklingen er

Læs mere

Bilag 5. Tilskud og udligning

Bilag 5. Tilskud og udligning Bilag 5 Tilskud og udligning 22. april 2013 Sagsbehandler: JTP Dok.nr.: 2013/0006724-2 Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen Indledning Der er en række ændringer på både skat og T/U (tilskud-udligning)

Læs mere

Budget 2013 samt budgetoverslagsårene 2014-2016

Budget 2013 samt budgetoverslagsårene 2014-2016 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider Forskydninger i kirkeskat Afdrag på lån Optagelse af lån

Læs mere

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Til: Økonomiudvalget BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Indledning I dette notat vil der blive gjort rede for budgettering af Furesø Kommunes skatteindtægter i budgetoplægget for 2013-2016. Furesø

Læs mere

NOTAT. Til beregning af forskellen mellem indtægter ved henholdsvis selvbudgettering og statsgaranti anvendes KL s skatte- og tilskudsmodel.

NOTAT. Til beregning af forskellen mellem indtægter ved henholdsvis selvbudgettering og statsgaranti anvendes KL s skatte- og tilskudsmodel. Side 1/6 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Økonomiudvalg / Byråd 00.30.10-Ø00-8-17 Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti Dato: 25-09-2018 Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti Byrådet skal ved vedtagelsen

Læs mere

Kommunal udligning og generelle tilskud 2016

Kommunal udligning og generelle tilskud 2016 Kommunal udligning og generelle tilskud 2016 Juli 2015 Kommunal udligning og generelle tilskud 2016 Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske til: Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060

Læs mere

Indtægtsprognose

Indtægtsprognose Indtægtsprognose 2018-2021 1. Ny indtægtsprognose 2018-2021 Der er udarbejdet en ny prognose for indtægterne for skat, tilskud og udligning i juli 2017. De nye indtægter er baseret på udmeldt statsgaranti

Læs mere

Finansiering. (side 28-35)

Finansiering. (side 28-35) Finansiering (side 28-35) 28 BUDGET 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Finansiering Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og

Læs mere

UDKAST. Stk. 3. En forskel mellem tilskud og bidrag efter stk. 1 og stk. 2 opkræves fra eller tilbagebetales til alle kommuner efter indbyggertal.

UDKAST. Stk. 3. En forskel mellem tilskud og bidrag efter stk. 1 og stk. 2 opkræves fra eller tilbagebetales til alle kommuner efter indbyggertal. j.nr. 2014-18620 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner (Tilpasninger i udligningssystemet som følge af omlægning af refusionssystemet på beskæftigelsesområdet)

Læs mere

Sammenfatning I nedenstående tabel sammenfattes prognoserne for skatter, tilskud og udligning, som bliver gennemgået i notatet.

Sammenfatning I nedenstående tabel sammenfattes prognoserne for skatter, tilskud og udligning, som bliver gennemgået i notatet. ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2018 Dato: 8. oktober 2018 Tlf. dir.: 2214 0651 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Casper Mørch Pelch Sagsid: 00.30.10-P19-3-18 Skatter, generelle tilskud og udligning

Læs mere

Budgetbilag. Skatter samt generelle tilskud og udligning endelige forventninger

Budgetbilag. Skatter samt generelle tilskud og udligning endelige forventninger 4-årsbudget 2010-2013 Nr. 9 ØKONOMI & PLANLÆGNING Konsulent & Planlægning Dato: 18. september 2009 Tlf. dir.: 4477 2231 Fax. dir.: 4477 2743 E-mail: kst@balk.dk Kontakt: Kåre Stevns Sagsnr: 2009-4695 Dok.nr:

Læs mere

Notat vedr. Skatter, tilskud og udligning. Budget 2009 og overslagsårene

Notat vedr. Skatter, tilskud og udligning. Budget 2009 og overslagsårene Notat vedr. Skatter, tilskud og udligning Budget 2009 og overslagsårene 2010-12 Økonomiafdelingen Analysegruppen 20. august 2008 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Furesø Kommunes skatter, tilskud

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriet. Budgetlægningen for Samtlige kommuner

Økonomi- og Indenrigsministeriet. Budgetlægningen for Samtlige kommuner Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Samtlige kommuner Dato: 29. juni 2012 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: BS

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Tilpasning af det skrå skatteloft)

UDKAST. Forslag. til. (Tilpasning af det skrå skatteloft) Kommunaludvalget KOU alm. del - Bilag 123 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om fordeling af skattenedslaget mellem staten og kommunerne som følge af personskattelovens skatteloft (Tilpasning af det skrå

Læs mere