Miljø-, Klima- og Trafikudvalget Temaforslag drift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljø-, Klima- og Trafikudvalget Temaforslag drift"

Transkript

1 Aftale om servicemål for godkendelse af husdyrbrug kr Godkendelse af husdyrbrug I alt Resume: Det skal bemærkes, at forslaget ikke har været behandlet i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget. Aftalen mellem Regeringen og KL om servicemål i forbindelse med sagsbehandlingstider indenfor miljøgodkendelse af virksomheder og husdyrbrug og byggesager betyder, at kommunen modtager DUT-midler til arbejdet med at nedbringe sagsbehandlingstiderne i Sagsfremstilling: I forbindelse med økonomiaftalen for 2015 indgik KL og Regeringen aftale om, at sagsbehandlingstiden for erhvervsrettede myndighedsopgaver i kommunerne, skal reduceres med en tredjedel. Dette skal blandt andet opnås gennem regelforenkling og ved at sætte konkrete servicemål for følgende sagsbehandlingsområder: Miljøgodkendelse af virksomheder Godkendelse af husdyrbrug (denne opgave ligger i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget) Byggesager Det er op til kommunen at disponere over, hvordan midlerne skal anvendes til at nedbringe sagsbehandlingstiden. Der er ikke lagt op til en bestemt fordeling af midlerne mellem de tre indsatsområder. Som udmøntning af økonomiaftalen for 2015 er der fastsat følgende servicemål for godkendelse af husdyrbrug (fra "Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling", s. 3, tabel 2):

2 Servicemålene for godkendelser af husdyrbrug er således differentieret i forhold til godkendelsestypen. Sagsbehandlingstiden skal så vidt muligt ligge inden for det pågældende servicemål. Servicemålene opgøres som gennemsnitlige sagsbehandlingstider. F.s.v.a. sager om godkendelse af husdyrbrug i Svendborg Kommune er de gennemsnitlige sagsbehandlingstider opgjort som følger: Gennemsnitlig sagsbehandlingstid sagstype (pr. 1. juli) 10* Gennemsnit 244** 251 *Sagsbehandlingstiden på 10 er ikke opgjort i statistikken. **Gennemsnittet er vægtet efter antallet af de forskellige sagstyper Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid var tidligere omfattet af et servicemål på 9 måneder. Dette servicemål er overholdt i De nye fastsatte servicemål, der er gældende for ansøgninger indkommet efter d. 1. januar 2016, vil ikke kunne overholdes i Det skal bemærkes, at i medfør af det forpligtende samarbejde er Svendborg Kommune også ansvarlig for behandling af sager om godkendelse af husdyrbrug i Langeland og Ærø Kommuner. Påvirkning på andre områder: Temaet involverer ikke andre udvalg.

3 Økonomi: Svendborg Kommune modtager hhv kr. i 2016, kr. i 2017 og 2018 til kommunens arbejde med at reducere sagsbehandlingstiderne på de 3 ovennævnte områder. Der er ikke afsat midler efter 2018.

4 Offentlighedens adgang langs Svendborg Kommunes kyststrækninger kr Drift Anlæg Finansiering I alt Resume: Den nuværende administrationspraksis vedrørende håndhævelse af offentlighedens adgang langs Svendborg Kommunes kyststrækninger indebærer, at sager behandles løbende, efterhånden som administrationen får kendskab til disse. Såfremt der ønskes en praksisændring, hvor kommunen skal føre et løbende og regelmæssigt tilsyn, er der behov for at allokere yderligere ressourcer til denne opgave. Sagsfremstilling: Udvalget har behandlet spørgsmålet om kommunens administration af reglerne om offentlighedens adgang på møder 13. april og 9. november 2015 (sag 15/8065, hhv. sag 15/20084). Administrationen har i sidstnævnte sag redegjort for det estimerede ressourceforbrug ved en eventuelt kortlægning af adgangsforholdene langs kommunens strande og kyster. Det skønnedes, at kortlægning og efterfølgende håndhævelsesdel ville kræve en omprioritering eller en tilførsels af yderligere ressourcer svarende til 2 årsværk i en 2 årig periode, for at kunne blive løst. Hertil kommer ressourcer til et løbende og regelmæssigt tilsyn efterfølgende f.eks. i en 5-årig turnus, hvor 20% af kommunens kyststrækning gennemgås årligt. Dette, inkl. håndhævelse, skønnes at kræve yderligere 0,15 årsværk. Der må i øvrigt påregnes udgifter til advokat/retssager af ikke ubetydeligt omfang. Dette er ikke budgetteret. Påvirkning på andre områder: Temaet involverer ikke andre udvalg. Økonomi: Forslaget er en udvidelse udenfor nuværende budget.

5 Navn på tema: Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo kr Drift Anlæg Finansiering I alt Resume: Planten Kæmpe-Bjøneklo er en invasiv art i Danmark, hvis udbredelse har en række negative naturmæssige og landskabelige konsekvenser. Udarbejdelse af en indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Svendborg Kommune har været behandlet på Miljø-, Klima- og Trafikudvalget den 6. juni Ved vedtagelse af en indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo forpligtiges private ejere og brugere samt offentlige myndigheder til at bekæmpe Kæmpe-Bjørneklo effektivt. Administration af planen kræver en ekstra normering på 0,3 årsværk. Bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo langs offentlige vandløb er estimeret til kr. årligt. Sagsfremstilling: Kæmpe-Bjørneklo er en invasiv plante, der fortrænger andre arter og derved påvirker biodiversiteten i negativ retning. Desuden forringer den de rekreative og landskabelige værdier. Kæmpe-Bjørneklo er også uønsket i den danske natur, fordi den indeholder en giftig plantesaft, som kan forårsage alvorlige forbrændinger. Svendborg Kommune bekæmper i dag Kæmpe-Bjørneklo på kommunens egne arealer, men uden en kommunal indsatsplan, er private lodsejere ikke forpligtiget til at foretage bekæmpelse på deres arealer. En indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo forpligtiger både private ejere og brugere samt offentlige myndigheder til at bekæmpe planten effektivt i overensstemmelse med indsatsplanen. Udarbejdelsen af en indsatsplan har været behandlet på den 6. juni 2016, hvor administrationen fik i opdrag at udarbejde en indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo. Udbredelsen af Kæmpe-Bjørneklo i Svendborg Kommune er endnu ikke alarmerende, men på landsplan har arten de sidste årtier været i voldsom fremgang, og det vurderes derfor, at problemerne med Kæmpe-Bjørneklo vil forværres, hvis der ikke foretages en mere systematisk bekæmpelse, end det er tilfældet i dag. Planten formerer sig ved frøspredning fra store og frørige skærme, og særligt langs vandløb og i fugtige områder, hvor spredningen er meget effektiv. De øvrige fynske kommuner har vedtaget eller er undervejs med at vedtage indsatsplaner, og det vurderes derfor vigtigt, at også Svendborg Kommune får vedtaget en indsatsplan, således at bekæmpelsen sker koordineret på hele Fyn og med størst mulig effekt over kommunegrænserne. Svendborg Kommune deler vandløb med Nyborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune.

6 Påvirkning på andre områder: Økonomi: Udarbejdelsen af planen kan ske indenfor gældende normering. Planen udarbejdes i Den efterfølgende administration af indsatsplanen estimeres til 0,3 årsværk, baseret på erfaringer fra Faaborg-Midtfyn Kommune og Assens Kommune. Administrationen omfatter lodsejerkontakt, tilsyn, håndhævelse, m.v. Arbejdet foregår primært i vækstsæsonen. Herudover kommer midler til informationsindsats om indsatsplanen, som foreslås håndteret som del af budgettema 2017 Naturområdet - Natur og Friluftsliv, sammenhængende natur og skovrejsning. I flere kommuner, eksempelvis Assens Kommune, foretages bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo langs de offentlige vandløb, da forekomster i disse områder let spreder sig, og derfor kan være særligt problematiske. En kommunal bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo langs de offentlige vandløb sikrer desuden vandløbene mod en eventuel tilledning af plantegift, som følge af vinddrift og utilsigtet spild i forbindelse med kemisk bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo her. I 2014 blev der indhentet pris (estimat) for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo langs Svendborg Kommunes offentlige vandløb. Opgaven blev dengang estimeret til kr. årligt.

7 Balanceordningen parkering fortsat kr Drift Anlæg Finansiering I alt Resume: Siden 2012 har Svendborg Kommune drevet kommunens betalingsparkering i en balanceordning, hvor indtægterne er blevet brugt til drift og vedligeholdelse af betalingsparkeringspladserne. Valg af balanceordningen har siden 2012 givet en årlig økonomisk udfordring. Denne udfordring svarer til det overskud kommunen havde ved loftordningen, hvor der var budgetlagt en større indtægt end de reelle udgifter. Sagsfremstilling: I 2011 blev kommunens betalingsparkering drevet i en loftordning, hvor indtægterne der oversteg 3,5 mio. kr. skulle betales tilbage til staten. Ved loftordningen var der et budgetoverskud på ca. 2,0 mio. kr., som var indarbejdet i kommunens budget. For at undgå at skulle betale overskuddet tilbage til staten, blev det besluttet at drive kommunens betalingsparkering i en balanceordning i 2012, hvor indtægter og udgifter skulle balancere. Balanceordningen er med stor succes blevet videreført frem til og med Ved at vælge balanceordningen skulle der i 2012 findes ca.1,5 mio. kr. og i 2013 og frem til 2016 ca. 1,0 mio. kr. til udligning af budgetoverskuddet ved at drive betalingsparkeringen i en loftordning. I blev der bevilliget ca. 1 mio. kr. til dette formål. På byrådsmødet den 6. oktober 2015, blev det besluttet at videreføre balanceordningen i For at kunne drive betalingsparkeringen i en balanceordning i 2017 og fremadrettet, kræver det en finansiering på ca. 1,05 mio. kr. svarende til budgetoverskuddet fra loftordningen. CETS kan fremadrettet ikke pege på en intern mulighed for at finansiere de ca. 1,05 mio. kr. Ved at drive kommunens betalingsparkering i en balanceordning vil alle indtægterne kunne bruges til istandsættelse og drift af pladser med betalingsparkering. Det betyder, at der med de nuværende indtægter og udgifter, i 2016 vil kunne anvendes ca. 1,3 mio. kr. til variable udgifter som omkobling af regnvandet i Rådhusgården, renovering af P- pladsen bag fremtidsfabrikken samt P-henvisningsanlæg i Kattesundet. I vil det være muligt med en opgradering af parkeringsautomaterne til mere tidsvarende typer. P-pladserne ved Naturama, Dronningegården og Stenpladsen kunne sættes i stand sammen med p-søgesystemet for pladserne. Det er dog betinget af, at der vedtages betalingsparkering på pladserne. I 2015 og 2016 er midlerne brugt til blandt andet istandsættelse af hegnet omkring p- pladsen i Voldgade, og renovering af en del af P-henvisnings-anlægget samt anlæg af p- pladser på Torvet og Ramsherred, og på baggrund af byrumsprojektet Den Grønne

8 Tråd, er der blevet nedlagt p-pladser på Torvet, i den forbindelse blev der etableret et parkeringshus i Hulgade. Alternativt kan det vælges, at drive betalingsparkeringen i en loftordning frem for balanceordningen, dog vil det så være nødvendigt at gøre flere p-pladser betalingsfrie, nedsætte taksterne markant, eller kun have betaling en del af året. Dette vil dog være i strid med kommunens parkeringsstrategi. Samtidigt vil der ikke længere være mulighed for at istandsætte betalingspladserne, med mindre der findes anlægsmidler i budgettet til dette. Påvirkning på andre områder: Ingen påvirkning på øvrige områder

9 Vedligeholdelse af skilte kr Drift Anlæg Finansiering I alt Resume: Udviklings- og strategiplanen for vejområdet som blev godkendt af MKT den 6. juni 2016 har vist, at der er et betydeligt efterslæb for vedligeholdelse af skilte. Det vurderes, at op til 65 % af alle skilte enten er vanskelige at læse eller forældede. Det er beregnet, at det samlede efterslæb vil kunne indhentes ved et systematisk vedligeholdelsesfokus over en 20 års periode, hvis driftsbudgettet øges med 2,7 mio. kr. årligt. Sagsfremstilling: Svendborg Kommune får jævnligt henvendelser om dårligt vedligeholdte skilte. Mange af skiltene er misvisende, da de ikke i fuldt omfang er ændret i forbindelse med etableringen af motorvejen. Ligeledes er en meget stor del af færdselstavlerne og ikke mindst gadenavneskilte slidte og vanskelige at læse. Udviklings- og strategiplanen for vejområdet har vist, at der er et betydeligt efterslæb på området. Genopretning til en acceptabel standard, der lever op til gældende regler for synlighed og funktionalitet, kan realistisk set ske over en 4-årig periode. Hvis genopretningen skal gennemføres hurtigere, vil det kræve tilførsel af ressourcer til planlægning af arbejdet, da tilretning af vejvisningen ikke kun indeholder udskiftning af den enkelte tavle, men også en gennemgang af hele ruten fra start til mål, så der sikres en sammenhængende og korrekt vejvisning. Ligeledes skal det sikres, at den nye afmærkning tager højde for eventuelle lovændringer der er kommet til efter opsætningen af de gamle tavler. F.eks. er der i de seneste år kommet ændringer i reglerne for opsætning af byzonetavler og tekst på hastighedstavler. Samtidigt med udskiftningen af slidte/forældede tavler, skal de resterende tavler fortsat vedligeholdes og for at synlighed og funktionalitet opretholdes efter udskiftningen, vil omkostningerne hertil være jævnt stigende fra 2020 og frem. Økonomi: I udviklings- og strategiplanen er det beregnet, at efterslæbet på vedligeholdelse af skilte er omkring 27 mio. kr., som kan opdeles i 2 kategorier, nemlig de tvingende nødvendige som udgør 11. mio. kr., og nødvendige, som udgør 16. mio. kr. Det er beregnet, at det samlede efterslæb vil kunne indhentes ved et systematisk vedligeholdelsesfokus over en 20 års periode, hvis driftsbudgettet øges med 2,7 mio. kr. årligt. Derefter vil der være behov for at fastholde det forhøjede driftsbudget, hvis den acceptable standard skal kunne opretholdes.

10 Det nødvendige driftsbudget er beregnet ud fra en forventet levetid for det enkelte skilt, afhængig af typen, vask og daglig vedligeholdelse af skilte og kantpæle samt nyopsætninger og justeringer af eksisterende skiltning.

11 Forbedring af den kollektive transport i landdistrikterne kr Drift Anlæg Finansiering I alt Resume: For at forbedre den kollektive transport i landdistrikterne, kan Åbyskov-løsningen tilbydes i alle kommunens 5 teletaxazoner i landdistrikterne. Sagsfremstilling: Miljø-, Klima og Trafikudvalget besluttede på udvalgsmødet d. 4. april 2016, at forbedring af kollektiv transport på landet, herunder forbedringer af teletaxa- og rejsekort-ordninger skulle indgå som et budgettema for budget I den forbindelse anbefales der, at det undersøges hvad det ville kræve og koste, hvis kommunens teletaxa tilbud i Åbyskov, skulle udbredes i de resterende talataxazoner i landdistrikterne. Dette tilbud giver mulighed for, at køre med en teletaxa fra 3 fastsatte stoppesteder ind til trafikterminalen i Svendborg By i tidsrummet til Åbyskov-løsningen tilbydes fra zone 4, se kort nedenfor. Det er muligt, at tilbyde en lignende løsning fra de øvrige 4 zoner i landdistrikterne.

12 Påvirkning på andre områder: Ingen påvirkning på øvrige områder Økonomi: Åbyskov-løgningen blev under politisk behandling, vurderet til at kunne etableres for kr. om året. Ordningen har nu kørt i et år, og den er opgjort til at have en udgift på kr. om året. En udvidelse heraf til de øvrige 4 teletaxazoner, vil med udgangspunkt i modellen for Åbyskov, koste kommunen 4 gange så meget som udgiften til Åbyskov-løsningen koster kommunen i dag og give en merudgift på kr. om året. Stoppestedernes placering vil blive placeret som i Åbyskov, hvor det er et lokalområde i hvert distrikt får 3 stoppesteder. Det skal dog gøres opmærksom på at alt efter hvor mange lokalområder og hvor mange stoppesteder der ønskes i hver distrikt, skal der beregnes på økonomien igen i samarbejde med FynBys. Merudgiften kan ikke finansieres inden for eget området.

13 Takststruktur for lystbådehavne kr Udbetaling af indskud Takstændring I alt Resume: Fjernelse af bådpladsindskud, finansieret via takstændring. Sagsfremstilling: Bådpladsindskuddene blev oprindeligt indført for at skaffe kapital til etablering af nye havneanlæg / udbygning af eksisterende. Bådpladsindskuddene anbefales afskaffet grundet; At de dyre indskud hæmmer det generationsskifte, som er nødvendigt i havnene. En fjernelse af indskuddene vil dermed være en fremtidssikring. At indskuddene skaber en konkurrencesituation til vores omkringliggende kommunale lystbådehavne, som enten arbejder uden indskud eller er ved at udfase disse. Pr. 6. januar 2016 er det samlede indskud for lystbådehavnene på 8,1 mio. kr. og administrationen anbefaler at indskuddet udbetales på engang. Udbetalingen af bådpladsindskud vil blive finansieret via en grundtakstændring, hvor grundtaksten forøges med kr. inklusiv moms, fra 830 kr. til kr. inklusiv moms. Dette vil medføre en forventet merindtægt på ca. 0,8 mio. kr. eksklusiv moms, som vil finansiere fjernelsen af bådpladsindskud over en periode på 11 år. Herefter vil merindtægten kunne medfinansiere vedligeholdelsen af lystbådehavnene Nedenstående oversigt viser den forslåede takststigning i sammenligning med taksterne i Fåborg, Rudkøbing og Bogense.

14 20" båd 30" båd Helårsleje - inklusiv moms (6 x 2 m) (9 x 3 m) År Leje Leje Svendborg Lystbådehavne (med ny grundtakst) Fåborg Ny Lystbådehavn m. indskud Fåborg Ny Lystbådehavn u. indskud Rudkøbing Lystbådehavn Bogense Havn og Marina (ca. priser) For de eksisterende bådepladslejere vil udbetaling af indskuddet kunne finansierer takststigningen i en længere årrække. Økonomi: Udbetalingen af de 8,1 mio. kr. vil skulle finansieres via kassen i Forhøjelsen af grundtaksten vil medfører en forventet merindtægt på ca. 0,8 mio. kr. eksklusiv moms. Denne merindtægt vil blive tilført kassen de næste 11 år, for at finansiere udbetalingen af de 8,1 mio. kr., hvorefter merindtægten vil kunne medfinansiere vedligeholdelse af lystbådehavnene.

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Følgende notat gør nærmere rede for finansieringsmulighederne gennem betalingsparkering.

Følgende notat gør nærmere rede for finansieringsmulighederne gennem betalingsparkering. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 21. maj 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Finansiering af P-hus ved

Læs mere

Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Næstved Kommune

Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Næstved Kommune Forslag til indsatsplan 2018 Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Næstved Kommune FORSLAG TIL INDSATSPLAN 2018 Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Næstved

Læs mere

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Nyt kapitel Regeringen og KL er enige om at nedbringe sagsbehandlingstiderne for erhvervsrettede myndighedsopgaver i kommunerne

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Aabenraa Kommune 2011-2021 Forord Denne indsatsplan er et vigtigt skridt mod en koordineret indsats for en effektiv bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aabenraa

Læs mere

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Regeringen og KL er enige om at nedbringe sagsbehandlingstiderne for erhvervsrettede myndighedsopgaver i kommunerne med

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune 2017-2027 Forord Kæmpe-bjørneklo er den mest kendte af de invasive plantearter, hvilket desværre er et udtryk for, at den er vidt udbredt

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aalborg Kommune

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aalborg Kommune Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aalborg Kommune Indhold Indledning... 1 Lovgrundlag... 1 Indsatsområde... 2 Mål med bekæmpelse... 2 Frist for bekæmpelse... 2 Kontrol og konsekvens af manglende

Læs mere

Socialtilsyn Syds finansieringsbehov for 2017

Socialtilsyn Syds finansieringsbehov for 2017 Socialtilsyn Syds finansieringsbehov for 2017 Socialtilsyn Syd Finansieringsmodel for Socialtilsynene Det er kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommunes ansvar at Socialtilsyn Syd har den nødvendige

Læs mere

Aftale om kommunernes økonomi 2018 konsekvenser på parkeringsområdet

Aftale om kommunernes økonomi 2018 konsekvenser på parkeringsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen / Økonomiforvaltningen NOTAT Til ØU Aftale om kommunernes økonomi 2018 konsekvenser på parkeringsområdet Den 1. juni 2017 blev aftale om kommunernes økonomi

Læs mere

Vælg bloktypevælg blok nr.

Vælg bloktypevælg blok nr. Grønne områder - Badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Badebroen ved Aborg Strand kræver inden for en kort årrække en større renovering med udskiftning af pæle med mere, udgiften vil

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 206 205-007648-8. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes gennemgang af budgetforudsætningerne

Læs mere

Dimmensionering af budget 2015: Side 2: Principper for dimensionering. Side 3: Budget 2015. Side 4: Takster. Side 5: Objektiv finansiering

Dimmensionering af budget 2015: Side 2: Principper for dimensionering. Side 3: Budget 2015. Side 4: Takster. Side 5: Objektiv finansiering 10. september 2014 Dimmensionering af budget 2015: Side 2: Principper for dimensionering Side 3: Budget 2015 Side 4: Takster Side 5: Objektiv finansiering Side 6: Opsummering Side 1 Principper for dimensioneringen

Læs mere

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den 8.6.2016 Miljø- og Teknikudvalget Udvalgets andel af tilpasningskrav 2017: 2,4 mio.kr., 2018: 3,6 mio.kr. og 2019-: 4,8 mio.kr.

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Notat Budget 2007 for trafikselskab Fyn

Notat Budget 2007 for trafikselskab Fyn Fyns Amt 8. maj 2006 Vejvæsenet 8-16-84-3-2006 JGH Notat Budget 2007 for trafikselskab Fyn 1. Udgangsbudget I bilag 1 er vist udgangsbudget 2007 for trafikselskab Fyn. De samlede udgifter i 2007 for både

Læs mere

Tolv overordnede vilkår eller forudsætninger for budgetlægningen for for Hjørring Kommune

Tolv overordnede vilkår eller forudsætninger for budgetlægningen for for Hjørring Kommune Tolv overordnede vilkår eller forudsætninger for budgetlægningen for 2018-2021 for Hjørring Kommune 1) Statsgaranti I det foreliggende budgetmateriale er der foreløbigt valgt det statsgaranterede udskrivningsgrundlag

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Regeringens svar på fem forslag fra Virksomhedsforum

Regeringens svar på fem forslag fra Virksomhedsforum Regeringens svar på fem forslag fra Virksomhedsforum der gennemføres Én indgang til det offentlige på miljøområdet (Miljøministeriet) Én indgang er særlig relevant på miljøområdet, idet virksomheder blandt

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Oversigt pr. 01.04.19 Medtagne blokke Netto i hele 1000 kr. 2020 2021 2022 Grønne områder badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Vejområdet hegnsklipning -200-200 -200 Idrætsanlæg driftsopgave

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales, Pkt.nr. 7 Økonomiske konsekvenser af lovændring for fripladser, dagpasning 460267 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018

AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018 AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018 Indhold Resume og indledning... 1 Risikofaktorer... 2 Den faktiske kassebeholdning... 3 Den gennemsnitlige likviditet... 4 Ændringer i forhold til sidste måneds aktuelle

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni By- og Miljøudvalget

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget

Beskrivelse af opgave, Budget Beskrivelse af opgave, Budget 2016 2019 Vedligeholdelsesefterslæb på vejområdet 21 Helsingør Kommune har gennem mange år oparbejdet et efterslæb i forhold til investeringen i den samlede vejkapital. Nedbrydningen

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Forslag Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Agenda 21 handlingsplan 2009 for Furesø Kommune omfatter 34 initiativer inden for områderne klima, ressourcer, invasive arter og natur samt

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Notat Beslutningsgrundlag - Udvidelse af Faaborg lystbådehavn

Notat Beslutningsgrundlag - Udvidelse af Faaborg lystbådehavn Notat Beslutningsgrundlag - Udvidelse af Faaborg lystbådehavn Udarbejdet af: Johanne Holten Dato: 16-11-2011 Sagsnummer.: 01.02.05-P19-16-10 Version nr.: 3 Sammenfatning og baggrund for notatet Kommunalbestyrelsen

Læs mere

OMTRYK. Lovforslag nr. L 198 Folketinget OMTRYK Korrektion af lovforslagets titel

OMTRYK. Lovforslag nr. L 198 Folketinget OMTRYK Korrektion af lovforslagets titel Lovforslag nr. L 198 Folketinget 2010-11 OMTRYK Korrektion af lovforslagets titel Fremsat den 29. april 2011 af indenrigs- og sundhedsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet

Læs mere

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse Punkt 7. Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse 2017-000847 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at : Godkender handlingsplanen med tilhørende overslag over økonomien Fastsætter det endelige

Læs mere

Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte

Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 18. juni 2014 Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte 1. Resume Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) har oplevet

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

8. Landdistriktsudvalget

8. Landdistriktsudvalget 8. Landdistriktsudvalget Drift Bevillingsområder: 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2020: Mio. kr. 2020-priser

Læs mere

Indsatsplan - forslag

Indsatsplan - forslag Indsatsplan - forslag Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo i Nordfyns Kommune Revideret 2019 Forfatter: Sandra Arvidson Oprettet den 18. januar 2019 Dokument nr. 480-2018-281696 Sags nr. 480-2018-23586 Indhold

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse By- og Miljøudvalget

Læs mere

8. Landdistriktsudvalget

8. Landdistriktsudvalget 8. Landdistriktsudvalget Drift Bevillingsområder: 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2019: Mio. kr. Servicerammen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Lovgrundlag Indsatsområde, ikrafttrædelse og varighed Målsætning Bekæmpelsespligt...

Indholdsfortegnelse. 1. Lovgrundlag Indsatsområde, ikrafttrædelse og varighed Målsætning Bekæmpelsespligt... Forord Kæmpe-Bjørneklo (Heracleum mantegazzianum) tilhører den gruppe af planter, der betegnes som værende invasive. Denne type af planter udgør en alvorlig trussel mod den biologiske mangfoldighed, fordi

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en ansøgning om en negativ tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. Budgetrevisionen fortsætter historien fra 2012. Der er ganske små udsving i driftsudgifterne.

Læs mere

Resultatet af den indgåede aftale om justering af udligningssystemet

Resultatet af den indgåede aftale om justering af udligningssystemet GLADSAXE KOMMUNE Budget- og Analyseafdelingen Aftale om justering af udligningssystemet NOTAT Dato: 22. maj 2012 Af: Inge Lene Møller Resultatet af den indgåede aftale om justering af udligningssystemet

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Aktuel økonomi ultimo oktober 2017 Dato: 6. november 2017 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. Lovforslag nr. L 236 Folketinget

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. Lovforslag nr. L 236 Folketinget Lovforslag nr. L 236 Folketinget 2017-18 Fremsat den 2. maj 2018 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Bilag 1: Opgørelse af budgetter til vedligehold og genopretning

Bilag 1: Opgørelse af budgetter til vedligehold og genopretning Bilag 1: Opgørelse af budgetter til vedligehold og genopretning I forbindelse med udarbejdelse af indeværende rapport er der foretaget en gennemgang af budgettildelingen vedrørende vedligeholdelse og genopretning

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

ny natur, friluftsliv og kvælstofreducerende tiltag.

ny natur, friluftsliv og kvælstofreducerende tiltag. Aktstykke nr. 119 Folketinget 2015-16 Afgjort den 23. juni 2016 119 Miljø- og Fødevareministeriet. København, den 7. juni 2016. a. Miljø- og Fødevareministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere

Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet (i kr.)

Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet (i kr.) Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet Demografi 0-2 år Puljen indeholder 18 dagplejepladser og søges først ved budgetopfølgningen pr. 30-09-2018. 1.985 0 Demografi 3-5 år Puljen indeholder

Læs mere

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø I denne udviklingsaftale fremgår det, hvilke udviklingsmål vi i Teknik & Miljø vil arbejde med i 2018. Udviklingsmålene er opdelt i 2 dele. Del I der gennem vores

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Manual for bæredygtigt byggeri i FMK

Manual for bæredygtigt byggeri i FMK Manual for bæredygtigt byggeri i FMK I Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker vi at være bæredygtige, ved kommunale nybyggerier og ved renovering af eksisterende byggerier. I Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker vi

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Skole og uddannelsesudvalget i alt 0 0 0 0 anlægsbudget SKU 39.000 39.000 39.000 39.000 i alt 39.000 39.000 39.000 39.000 ØNSKER I ALT 39.000 39.000 39.000

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

FynBus repræsentantskab. Referat. Torsdag, den 14. april 2011 kl Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus repræsentantskab. Referat. Torsdag, den 14. april 2011 kl Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus repræsentantskab Referat Torsdag, den 14. april 2011 kl. 18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering 2017/1 LSF 236 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3316 Fremsat den 2. maj 2018 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case FynBus 24. november 2009 PLAN SAZ/EKL Notat Rute 122 Morud ++ Business case Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik på Fyn. De medfører, at strækningen

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Forslag til. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering

Forslag til. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering Enhed Finansiering Sagsbehandler Nils Majgaard Jensen Koordineret med Sagsnr. 2017-3316 Doknr. 530789 Dato 23-04-2018 Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010 Aftale om regionernes økonomi i 2011 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 12. juni 2010 aftale om regionernes økonomi for 2011. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Udvalg Regnskab 2016 Vedtaget budget Korrigeret budget (1) Forventet regnskab Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 928,1 947,1 947,9

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Acadre:

Acadre: Direktionsnotat Foreløbigt regnskab Acadre: 17-1594 12.3.2018 et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 96,9 mio. kr., lidt lavere end det oprindelige med et overskud på 101,0 mio. kr., dog tæt

Læs mere

Miljø- og Planudvalget

Miljø- og Planudvalget Miljø- og Planudvalget Indhold 1. Indledning...2 2. Overblik over forandringer på Miljø- og Planudvalget...3 3. Status på de enkelte forandringer...4 Mere biodiversitet i skovene (nr. 2)...4 Renovering

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 34 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2011-511-0082 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 34 Forslag til lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om forskellige

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 Indhold 1. Resume og indledning...1 2. Risikofaktorer...2 3. Den gennemsnitlige likviditet...4 4. Den faktiske kassebeholdning...6 5. Ændringer i forhold til budgetforliget

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Bilag til budget 2008

Bilag til budget 2008 Bilag 1 Bestyrelsesmøde 20. december 2007 Bilag til budget 2008 1. Baggrund for budgettet 2. Budget 2008 og SGs visioner 3. Større investeringer 4. Eksempler på ændringer i budgetforudsætningerne 5. Sammenfatning

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen Notat Revurdering af anlægsrammen for 2019-2022 I forbindelse med Økonomiudvalgsmødet den 7. august 2018 blev Notat Status budget 2019. Foreløbigt overblik til Økonomiudvalgets møde 7.8.2018, fremlagt

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [ ]

Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [ ] Miljø og natur Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [2011-2020] Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Assens Kommune [2011-2020] Baggrund Kæmpe-Bjørneklo ses i dag

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde

Læs mere

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune Indledning Sideløbende med FynBus bestyrelses beslutning, 12. juni 2014, om at indføre et fælles telekørselskoncept, startede FynBus en proces op i foråret 2014 med

Læs mere

Aalborg Kommunes mål i erhvervsservicen

Aalborg Kommunes mål i erhvervsservicen Aalborg Kommunes mål i erhvervsservicen Efter to år med Nye ambitioner vedr. Erhvervsservice er det tid at gøre status. Målene i aftalen er ikke længere nye, men fortsat ambitiøse og aktuelle. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov

Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Socialudvalget har ved flere lejligheder drøftet den økonomiske situation for politikområder voksenhandicap. Senest på Socialudvalgsmødet 3.

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune INDSATSPLAN

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune INDSATSPLAN Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune INDSATSPLAN Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Langeland Kommune Vedtaget på Kommunalbestyrelsesmøde 18. februar 2019 Indsatsplanen

Læs mere

Bilag 4. Budgetopfølgning pr. 30. april 2019, Tillægsbevillingsansøgninger

Bilag 4. Budgetopfølgning pr. 30. april 2019, Tillægsbevillingsansøgninger 1 Bilag 4. Budgetopfølgning pr. 30. april 2019, Tillægsbevillingsansøgninger 1. Det skattefinansierede område... 2 1.1. Økonomi- og Erhvervsudvalget... 4 1.2. Børne- og Uddannelsesudvalget... 4 1.3. Plan-

Læs mere

Passagerstatistik 2014

Passagerstatistik 2014 Passagerstatistik 2014 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2010 2014... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 9 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale ruter... 15

Læs mere

Økonomien i folkeskolereformen 2. juni 2014

Økonomien i folkeskolereformen 2. juni 2014 Notat Center for Økonomi og Styring Stengade 59 3000 Helsingør OPDATERET NOTAT 2. juni 2014 Økonomien i folkeskolereformen 2. juni 2014 I forhold til det oprindelige udkast til notat om økonomien i folkeskolereformen

Læs mere

Bilag 1. Anvendelse af midler til intern omstilling/investering Nedenfor fremgår forslag til anvendelse af midlerne til intern omstilling.

Bilag 1. Anvendelse af midler til intern omstilling/investering Nedenfor fremgår forslag til anvendelse af midlerne til intern omstilling. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til BUU Bilag 1. Anvendelse af midler til intern omstilling/investering Nedenfor fremgår forslag til anvendelse af midlerne til

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Veje, Grønne områder og Miljø hører under Udvalget for Miljø og Teknik, og har et samlet

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Movias likviditet har de senere år været styret ud fra nedenstående retningslinjer:

Movias likviditet har de senere år været styret ud fra nedenstående retningslinjer: Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. september 2013 Mads Lund Larsen 07 Likviditetspolitik Indstilling: Administrationen indstiller, At målet for den gennemsnitlige likvidbeholdning

Læs mere

Befolkning 2015 i Nyborg Kommune

Befolkning 2015 i Nyborg Kommune Befolkning 2015 i Nyborg Kommune Økonomiafdelingen, 19. februar 2016 INDHOLD 1. Befolkningen i de fynske kommuner... 3 2. Befolkningen i Nyborg Kommune... 4 3. Årsagen til stigningen i Nyborg Kommune...

Læs mere