Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik"

Transkript

1 Nr. 9 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik Aftaleholder: Plan og kultur Fagudvalg: Teknik- og miljøudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering: Målsætning med projektet, herunder delmål: At fremme den kollektive trafik i kommunens tyndt befolkede områder (Faaborg-Midtfyn Kommune har 81 indbyggere pr. km2) og styrke bosætningen i disse områder. En forbedret telebuskørsel kan måske mindske behovet for visiteret kørsel med især handicappede og ældre, som ikke har egen bil. At understøtte lokalsamfundene ved at give en bredere befolkningsgruppe adgang til fritidstilbud. At fremme den kollektive trafik i yderområderne, så også turister får nemmere adgang til attraktioner og de mange rekreative muligheder i naturen. Et serviceløft på telebuskørslen vil gøre kommunen mere attraktiv for turister. Nærmere redegørelse for projekt - inkl. sammenhæng med strategi og indsatsområde: Behovet for udvidet telekørsel har baggrund i to forhold: 1. borgere, som ikke har bil - især ældre og dem, der bor i de tyndt befolkede dele af kommunen har brug for en alternativ transportmulighed til servicetilbud og fritidsaktiviteter. 2. en del turister ankommer med bus eller tog, eller de kommer sejlende med færge eller i egen båd. De har brug for fleksibel transport til kulturhistoriske attraktioner uden for byerne og til naturens mange rekreative tilbud. Antallet af kunder i de to grupper er dog ikke stort nok til at indsætte busser i fast køreplan uden for dagtimerne på hverdage. Derfor ønsker kommunen i stedet at udvide og forbedre sin telekørselsordning med den fleksibilitet, det indebærer. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Ny drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Medfinansiering fra aftaleholder Ekstern medfinansiering Drift i alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Et forbedret serviceniveau, så der tilbydes åben telekørsel i et større tidsrum på en mere fleksibel måde. Tidsrummet for kørsel udvides til: Hverdage kl. 6-7 og kl Lørdage og søndage kl Kørslen fastlægges til områder hvor der køres efter behov (dvs. ikke fastlægges bestemte afgange). Projektet skal naturligvis markedsføres generelt over for borgerne og over for turistbranchen. I den nuværende løsning transporteres knap passagerer årligt. Det forventes, at passagertallet mere end fordobles. (Ca. 10 procent af kunderne forventes at være turister. )

2 Overordnet handleplan - herunder beskrivelse af evt. projektorganisation: Der er søgt tilskud om et 2 årigt forsøg hvor Trafikstyrelsen betaler halvdelen af udgifterne. FynBus bidrager til projektet med den praktiske del tilrettelæggelse af kørslen/køre-planlægningen, mens kommunen står for planlægningen af forsøgsprojektet i samarbejde med turist- og ældreorganisationerne. Markedsføringen af projektet varetages i samarbejde med FynBus ved annoncering i dagspressen samt på kommunens og FynBus hjemmeside. Procedure for mål- og resultatopfølgning samt resultatkrav: I overensstemmelse med projektansøgninge afrapporteres i 2 etaper. Statusrapport, der omhandler det detaljerede projekt og slutrapport, der omhandler vurderinger af effekt. Fagudvalgets bemærkninger:

3 Nr. 10 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Øvrig drift uden for udviklingsstrategien Kollektiv trafik - Ferritslev/Odense Aftaleholder: Plan og Kultur Fagudvalg: Teknik- og miljøudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering: Målsætning med projektet, herunder delmål: At forbedre betejning af Rolfsted/Ferritslev med kollektiv trafik i aften og week-end Nærmere redegørelse for projekt - inkl. sammenhæng med strategi og indsatsområde: Lokalområdet Rolfsted/Ferritlsev er som det eneste større lokalområde ikke dækket af kollektiv trafik i aften og week-end. Lokalrådet har anmodet om at få udvidet den eksisteredne buskørsel (mellemkommunal rute 161/162 Svenborg-Odense) ud over dagtimerne. Udgift til en sådan buskørsel anslås til kr hviket skønnes for stort i forhold til antal pasagerer. Derfor anbefales en løsning med telekørsel, Projektet skal ses i sammenhæng med styrkelse af bosætning og målsætningen om at tilgodese så mange kørselsbehov som muligt. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Ny drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Medfinansiering fra aftaleholder Ekstern medfinansiering Drift i alt Forudsætninger for økonomisk overslag: At pasagertallet er ca. en trediedel af passagertalet som benyttede buserne inden regionen nedlagde ruten. Erfaringsmæssigt er der færre der benytter telekørsel i forhold til en fast rute.

4 Overordnet handleplan - herunder beskrivelse af evt. projektorganisation: Projektet gennemføres af FynBus eventuelt i samarbejde med Odense og Nyborg Komunne Procedure for mål- og resultatopfølgning samt resultatkrav: Vurdering af projektet sker sammen med en årlige vurdering af den kollektive kørsel. Fagudvalgets bemærkninger:

5 Nr. 11 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Øvrig drift uden for udviklingsstrategien Kollektiv trafik - Vester Hæssinge /Glamsbjerg Aftaleholder: Plan og Kultur Fagudvalg: Teknik- og miljøudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering: Målsætning med projektet, herunder delmål: At forbedre betejning af den vestlige del af kommunen med uddannelsesinstitutioner i Glamsbjerg Nærmere redegørelse for projekt - inkl. sammenhæng med strategi og indsatsområde: Vestfyns handelseskole og handelsgymnasium har flere elever fra bl.a Vester Hæssinge som har dårlige/ingen forbindelse med kollektiv trafik og har har derfor fremsendt ønkse om en mulighed for fælleskommunal rute i den vestlige del af Faaborg Midtfyn og sydlige del af Assens kommune. Der er ca 40 elever der går på gymnasiet fra Faaborg Midfyn fortrinsvis fra området mellem Allested-Vejle og Vester Hæssinge. Mulighederne er pt. sådan, at der ikke er nogen brugbar forbindelse fra syd (Vester Hæsinge) og for en del af dem fra nord en dårlig forbindelse (megen ventetid ved busskift). En forbedring af transportmulighede til uddannelsesinstitutioner er i tråd med kommunalbestyrelsens mål Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Ny drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Medfinansiering fra aftaleholder Ekstern medfinansiering Drift i alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Fynbus forventer at have en nærmere beregning klar i midten af maj.

6 Overordnet handleplan - herunder beskrivelse af evt. projektorganisation: Projektet gennemføres af FynBus i samarbejde med Assens Komunne og indgår i den almindelige køreplantilrettelæggelse Procedure for mål- og resultatopfølgning samt resultatkrav: Vurdering af projektet sker sammen med en årlige vurdering af den kollektive kørsel. Fagudvalgets bemærkninger:

7 Nr. 12 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Kultur, fritid og friluftsliv Faaborg Havnebad og Blå Støttepunkt, driftsudgifter Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg: Teknik- og Miljøudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering: Målsætning med projektet, herunder delmål: Faaborg Havnebad og Det Blå Støttepunkt vil efter planen stå færdig til ibrugtagning forsommeren Projektet finansieres med tilskud fra Realdania på 10 mio. kr inkl. moms, som siden hen er pristalsreguleret, samt finansieres med tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden på 3,5 mio. kr. ekskl. moms. Faaborg-Midtfyn Kommunes bidrag udgør 5,887 mio kr. Der er udarbejdet drifts- og vedligeholdelsesbudget af det projekterende ingeniørfirma. Det opererer med en årlig udgift over en længere årrække på ca kr. Denne udgift omfatter samtlige udgifter til årlig vedligeholdelse udvendig og indvendig, og udgifter til ad åre at udskifte træ og andet materiale, der måtte slides, ødelægges eller på anden måde forgå og skal udskiftes. Ud over disse udgifter skal der afholdes udgifter til almindelig renholdelse, herunder et offentligt tilgængeligt toilet, udgifter til tømning af affaldskurve og o.lign, samt visse forbrugsafgifter. De årlige udgifter hertil vurderes at beløbe sig til 75 tkr. De samlede årlige driftsudgifter til det samlede anlæg er således på det foreliggende grundlag beregnet til ,- kr. En del af beløbet er tilvejebragt jf. nedenfor. Nærmere redegørelse for projekt - inkl. sammenhæng med strategi og indsatsområde: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Ny drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Medfinansiering fra aftaleholder Ekstern medfinansiering Drift i alt Forudsætninger for økonomisk overslag:

8 De årlige driftsudgifter er på flere omårder vanskelige at vurdere, da der ikke andre steder findes tilsvarende anlæg. Usikkerheden findes navnlig på omfang af slid og skader fra isdannelser, herunder hvor ofte, de vil opstå som følge af isvintre. Da anlægsbevillingen til havnebadet blev givet ud af midler til realisering af Masterplan Faaborg, var der oplyst en skønnet årlig driftsudgift på ca ,- kr. Siden er Det Blå Støttepunkt kommet til, og der har kunnet laves en beregning på et konkret projekt. Der er allerede afsat driftsmidler til Det Blå Støttepunkt. Disse midler udspringer af driftsmidler oprindelig afsat til et projekt på træskibspladsen. Budgettet er på ,- kr. Der er ikke behov for yderligere driftsbudget i Der anmodes om ,- til finansiering af det samlede anlægs drift fra og med Overordnet handleplan - herunder beskrivelse af evt. projektorganisation: Procedure for mål- og resultatopfølgning samt resultatkrav: Fagudvalgets bemærkninger:

Evaluering af projekt Forbedret telekørsel i Faaborg-Midtfyn Kommune

Evaluering af projekt Forbedret telekørsel i Faaborg-Midtfyn Kommune Evaluering af projekt Forbedret telekørsel i Faaborg-Midtfyn Kommune Plan og Kultur Mellemgade 15 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk Resumé af projektet Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015.

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015. Nr. 13 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Børn, unge og uddannelse Initiativpriser og prisfest 2014 Aftaleholder: Direktionen Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Nr. 1 NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Børn, unge og uddannelse Projektnavn: Vejledende timetal 7.- 9. klasse Aftaleholder: Fagsekretariat Undervisning Fagudvalg: Børne- og undervisningsudvalg

Læs mere

Evaluering Telerute

Evaluering Telerute Evaluering Telerute 161-162 Resume I ca. 2 år har der været forsøg med Telerute-ordning om aftenen og weekenden, når busrute 161-162 ikke kører. vurdering er, at forsøgsordningen med Telerute 161-162 har

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift Til brug for Budget 2014 og overslagsår er der udarbejdet et skema til omstilling og effektivisering, forslag til anlæg samt forslag til ny drift. Forslag til nye anlæg (inkl. nye anlægsønsker omfattet

Læs mere

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen.

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen. Anlæg Nummer 107 Projektnavn Køb af biler til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Fagsekretariat Pleje Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Projektbeskrivelse

Læs mere

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013.

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013. Nr. 10 Indsatsområde: Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Adm. prioritering: ØVRIG DRIFT Politisk indsatsområde Digitale valg Fællessekretariatet Økonomiudvalg Funktion: 06.42.43.1. Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Systemet har gennemgået

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Ny drift. Succeskriterier for mål og delmål. Side 1

Ny drift. Succeskriterier for mål og delmål. Side 1 Ny drift Nummer 97 Projektnavn Øget tempo på udvikling af Den Kulturelle Rygsæk Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.35.64 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Kick Start

Læs mere

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg FynBus 9. november 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

For at understøtte turismen skal information som minimum også være tilgængelig på engelsk og om muligt på tysk.

For at understøtte turismen skal information som minimum også være tilgængelig på engelsk og om muligt på tysk. Nummer 142 Projektnavn Opfølgning på formidlingsstrategi i samarbejde med Naturturisme Fagudvalg Teknik- og Miljøudvalget Funktion Aftaleenhed Center for By Land og Kultur Indsatsområde Udviklingsstrategi

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE / UDDANNELSESRUTER Uddannelsesruter i tyndt befolkede områder

PROJEKTBESKRIVELSE / UDDANNELSESRUTER Uddannelsesruter i tyndt befolkede områder PROJEKTBESKRIVELSE / UDDANNELSESRUTER 20.12.2012 Uddannelsesruter i tyndt befolkede områder 1 Baggrund I Region Syddanmark er der indledt et samarbejde mellem Region Syddanmark, kommunerne og en række

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Andet --- Kultur-

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 2 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renov. af P-pladser på Guldhøj og Adm.bygn.Ryslinge Stab Fællessekretariat Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Nr. 1 NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Den digitale kommune Projektnavn: Drift og Servicering af Interaktive tavler Aftaleholder: Fagsekretariat Undervisning Fagudvalg: Børn- og Undervisningsudvalg

Læs mere

Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole

Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole NOTAT: Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole Indledning Den kollektive trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune har gennemgået større ændringer i skoleårene 2012-2013, hvor ruterne omkring

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning : Kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Assens kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Figur 1: Flows til skoler FynBus Planlægning

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i med og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper" herunder. En forudsætning

Læs mere

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune Indledning Sideløbende med FynBus bestyrelses beslutning, 12. juni 2014, om at indføre et fælles telekørselskoncept, startede FynBus en proces op i foråret 2014 med

Læs mere

Politisk fællesmøde 13. juni 2018

Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Velkommen Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s Bestyrelse Dagsorden Kl. 18:00-18:45 (Inkl. aftensmad fra kl. 18) Velkommen v/ Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag Nummer 130 Udvidelse af landdistriktspujen Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Område Hele kommunen Landdistriktspuljen er idag på 309.000 kr om året. Puljens formål er at støtte lokale udviklingsprojekter

Læs mere

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Direktørområdet E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/3400 Telefon: 76631987 Dato: 29. maj 2009 Planoplæg til fremtidigt

Læs mere

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: GAMMELT ANLÆG Anvendelse af IT i undervisningen Fagsekretariat Undervisning Andet Digitalisering Børn- og undervisning

Læs mere

Strategien har et langsigtet perspektiv - 4-6 år - der er tale om et sejt træk, men vi er i gang fra år ét!

Strategien har et langsigtet perspektiv - 4-6 år - der er tale om et sejt træk, men vi er i gang fra år ét! Nr. UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Børn og unge Projektnavn: Fyns bedste skolestart! Aftaleholder: Tonni Leicht Jørgensen Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Økonomiudvalgs prioritering: Målsætning

Læs mere

Mobilitet og urbanisering

Mobilitet og urbanisering Mobilitet og urbanisering Nordfyns Kommune en case TØF konference 7. oktober 2014 Planchef Søren Junker En typisk landkommune 450 km2 og 29.200 indbyggere - 65 indbyggere pr. km2 15 byer 3 hovedbyer -

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ny lokalrute Billund-Skjoldbjerg-Vorbasse 2. Resumé De regionale ruter blev i 2015 optimeret

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune

Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune Resume: FynBus præsenterer status på Telekørsel i Odense Kommune og hovedtrækkene af et oplæg til revision af telekørsel. FynBus ønsker at orientere kommunen

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 8 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på halmodellens puljemidler/rådighedsbeløb kun i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg:

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg 2017 2018 2019 84 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Renovering af lysanlæg på idrætsanlægget i Allested - 0 0 0 Vejle 86 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Uddannelsesruter TØF konference 6. oktober 2014 Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Assens Kold College - SDE Samarbejdet: Assens Kommune, Region Syddanmark, Syddansk Erhvervsskole, Kold College og

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Renovering af kommunale klubhuse. Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering:

Renovering af kommunale klubhuse. Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af kommunale klubhuse Christian Tønnesen Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE DEN FREMTIDIGE KOLLEKTIVE TRAFIK PÅ SAMSØ 1. DECEMBER 2016

SAMSØ KOMMUNE DEN FREMTIDIGE KOLLEKTIVE TRAFIK PÅ SAMSØ 1. DECEMBER 2016 KOMMUNE DEN FREMTIDIGE KOLLEKTIVE TRAFIK PÅ SAMSØ 1 AGENDA 1. NUVÆRENDE KØREPLAN FOR LINJE 131 VIGTIGE KARAKTERISTIKA 2. FORSLAG TIL NY KØREPLAN FOR LINJE 131 FORDELE/ULEMPER I FORHOLD TIL EKSISTERENDE

Læs mere

Ny drift. Forudsætninger for økonomisk overslag. Side 1

Ny drift. Forudsætninger for økonomisk overslag. Side 1 Nummer 215 Projektnavn Bliv læsehest med Mor og Far - tilbud til forældre med børn i alderen 0-6 år Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 05 Aftaleenhed Fagsekretariat Børn Dagtilbud Indsatsområde

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Oprettet: 20. Januar, 2010 20:49 af Erik Olesen Sinaivej 13. Sandholt Lyndelse

Oprettet: 20. Januar, 2010 20:49 af Erik Olesen Sinaivej 13. Sandholt Lyndelse Rute 2: Ringe-Boltinge-Espe-Snarup-Krarup-Lyndinge Oprettet: 1. Marts, 2010 09:20 af Heidi Christensen Hej Fynbus Vi vil gerne høre om det er muligt at lave en ændring til busrute/lokalrute 2 i Ringe.

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Notat vedr. Nøgletal for kollektiv trafik Busdrift ekskl. handicapkørsel og privatbaner.

Notat vedr. Nøgletal for kollektiv trafik Busdrift ekskl. handicapkørsel og privatbaner. Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Mette Pilgaard Afdeling: Sekretariatet E-mail: Mette.Pilgaard@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 7663 1993 Dato: 22. oktober 2008 Notat vedr. Nøgletal for

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Ærø kommune Statene Ærøskøbing Tlf. nr september 2009

ÆRØ KOMMUNE. Ærø kommune Statene Ærøskøbing Tlf. nr september 2009 ÆRØ KOMMUNE Ebbe.Jensen@Regionsyddanmark.dk Ærø kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Tlf. nr. 6352 5000 Cvr. nr. 28 85 60 75 jof@aeroekommune.dk Sikkerpost@aeroekommune.dk Sagsbeh.: JF 3. september 2009 Opfølgning

Læs mere

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar Introduktionsmøde Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar 2015 1 Dagsorden Velkomst Præsentationsrunde (2 min pr. person) (fortæl om dig selv og dine forventninger til busborgergruppen) Introduktion

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

1 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

1 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Høringssvar til Sydtrafik Forslag til køreplan 2011/2012 Nr. Høringspart Resumé Forvaltningens bemærkninger 1. Grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt 2. Tillidsrepræsentanter for omsorgsmedhjælpere

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering Nr. 40 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af rådhus og øvrige administrationsbygninge Fællessekretariatet Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Notat: Betjening af Karup lufthavn

Notat: Betjening af Karup lufthavn Notat: Betjening af Karup lufthavn Generelt: Bestyrelsen for Karup Lufthavn har bedt Midttrafik udarbejde notat med forslag til betjening af lufthavnen fra hovedbyer indenfor ejerkredsen. Notatet skal

Læs mere

Opsamling fra strategiseminar 2008. Projektkatalog i forhold til udviklingsstrategien

Opsamling fra strategiseminar 2008. Projektkatalog i forhold til udviklingsstrategien Opsamling fra strategiseminar 2008 Projektkatalog i forhold til udviklingsstrategien 2009 Indledning Ved kommunalbestyrelsens årlige strategiseminar den 21. april 2008 blev en række forslag til projekter

Læs mere

Fra Landsby til Tog. Udkast Oplæg til økonomiudvalgets budgetseminar 2014 Middelfart kommune

Fra Landsby til Tog. Udkast Oplæg til økonomiudvalgets budgetseminar 2014 Middelfart kommune Fra Landsby til Tog Udkast Oplæg til økonomiudvalgets budgetseminar 2014 Middelfart kommune Transportgruppen har i samarbejde med lokaludvalget i Fjelsted/Harndrup og Brenderup udarbejdet et oplæg til

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

Fagudvalg Socialudvalget Funktion 5 Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt

Fagudvalg Socialudvalget Funktion 5 Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Nummer 128 Projektnavn Klar til start Fagudvalg Socialudvalget Funktion 5 Aftaleenhed Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Ny drift Beskrivelse af forslag Fakta om

Læs mere

De 5 af projekterne omhandler dels øget kørsel på nuværende linjer og dels nye buslinjer.

De 5 af projekterne omhandler dels øget kørsel på nuværende linjer og dels nye buslinjer. Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Bedre kollektiv trafik i Stevns Kommune 2. Resumé Stevns Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen både internt i kommunen og forbindelserne ud af kommunen.

Læs mere

Notat Kollektiv trafik og skoledagens placering

Notat Kollektiv trafik og skoledagens placering Notat Kollektiv trafik og skoledagens placering By, land og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg Nedenstående er baseret på - notat fra FynBus af 7. december 2015 og - notat om brugen af kollektiv trafik

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Notat Oplæg til justering af den regionale køreplan fra sommeren 2009

Notat Oplæg til justering af den regionale køreplan fra sommeren 2009 FynBus 3. marts 2009 Plancentret JGH Notat Oplæg til justering af den regionale køreplan fra sommeren 2009 Indledning Da nettoomkostningerne til den nuværende regionale buskørsel i perioden 2008, 2009

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Indhold Baggrund for forslaget Formål hvad vil vi nå med principperne? Et regionalt rejsemål hvad er det? 2 Overordnede principper Den kollektive

Læs mere

Anlæg. Nummer 53. Indsatsområde Bosætning - 2000 flere borgere frem mod 2033

Anlæg. Nummer 53. Indsatsområde Bosætning - 2000 flere borgere frem mod 2033 Nummer 53 Projektnavn Anlæg Anlæg af hovedsti og ridespor langs Vindinge å fra Bøgehøjvej i Årslev til Kirkevej i Sdr. Nærå i alt 1,5 km. Fagudvalg Teknik- og Miljøudvalget Funktion 02.28.23 Aftaleenhed

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Preben Vilhof, COWI

Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Preben Vilhof, COWI v/ Preben Vilhof, COWI 1 Baggrund Banebetjening i Esbjerg og Varde Kommuner De fem største byer i korridoren Ribe Bramming Esbjerg Varde Oksbøl > 100.000 indbyggere. Den praktiske tilgang: Jernbanen som

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI.

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI. Faaborg-Midtfyn Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Høringsblad. 2) Ønske om afg. hhv. kl. 10 og kl. 11 fra Østbirk til Horsens. (1)

Høringsblad. 2) Ønske om afg. hhv. kl. 10 og kl. 11 fra Østbirk til Horsens. (1) 112 Horsens - Østbirk - Voerladegård Afg. kl. 13.50 fra Horsens på hverdage ændres til 13.57, for at opnå forbindelse fra bybuslinje 5. Afg. kl. 10.00 fra Vestbirk på lørdage ændres til kl. 9.55. Der er

Læs mere

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 I forbindelse med udbud af bybuskørslen i 2009, med driftsstart til køreplanskiftet 2010, ønsker Viborg Kommune et oplæg på moderniseringen af bybusbetjeningen i Viborg.

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

2. Efektivering af Svendborgbanen og dens kobling til Odense Banegård og timemodellen

2. Efektivering af Svendborgbanen og dens kobling til Odense Banegård og timemodellen Nummer 129 Projektnavn Opfølgning på Infrastrukturplan Fyn, Svendborgbanen og rute 43 Fagudvalg Teknik- og Miljøudvalget Funktion 02.28.11 Administrativ enhed Center for By Land og Kultur Indsatsområde

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Budgetforslag Nummer Projektnavn Fagudvalg Aftaleenhed Indsatsområde Indstiller Etablering af iværksætterhus i Allested-Vejle Økonomiudvalget Fagsekretariat Plan og Kultur Mere beskæftigelse - Flere arbejdspladser

Læs mere

Status Forsøg med rute 23 til Morud.

Status Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 4. juli 2013 PLAN Status Forsøg med rute 23 til Morud. EKL Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening mellem

Læs mere

Notat: Udvidet gratis transport i Tønder Kommune

Notat: Udvidet gratis transport i Tønder Kommune Notat: Udvidet gratis transport i Tønder Kommune Dato: 11. juni 2014 Journal nr.: 50-50-01-1-09 Kontaktperson: Andreas Hårde Baggrund Tønder Kommune har bedt om en redegørelse for mulighederne for at gennemføre

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Passagerstatistik 2014

Passagerstatistik 2014 Passagerstatistik 2014 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2010 2014... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 9 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale ruter... 15

Læs mere

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation)

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation) Ny drift Nummer Borgertilfredshed Fagudvalg udvalget Funktion 06.45.51 Beskrives inden budgetseminar Løbende driftsudgifter 0 0 0 0 I alt 0 0 0 0 1 Side 1 Nummer Borgerbudgettering Fagudvalg udvalget Funktion

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Faaborg-Midtfyn Kommune om udførelse af kollektiv trafik

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Faaborg-Midtfyn Kommune om udførelse af kollektiv trafik Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Faaborg-Midtfyn Kommune om udførelse af kollektiv trafik 2011 Samarbejds- og serviceaftalens forudsætninger FynBus er etableret i henhold til lov nr. 582 af

Læs mere

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE Baggrund Gode forbindelser til arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, skoler, kultur mv. er grundlæggende elementer til at skabe gode og attraktive

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde 1. Projekttitel 5 fremkommelighedsprojekter på landevej 505 mellem Assens og Odense. 2. Resumé Fremkommelighed på vejene

Læs mere

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 MINIRAPPORT, NOVEMBER 2015 STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 Odense Kommune har med Strategi for kollektiv trafik i Odense 2014-2020 vedtaget

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.32.50

Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.32.50 Ny drift Nummer 99 Projektnavn Biblioteket med styrket digital profil Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.32.50 Aftaleenhed Bibliotek Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning

Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning FynBus 04. november 2009 PLAN EKL/SJ Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning Region Syddanmark har i brev af 1. oktober anmodet om den konkrete udmøntning af regionens bestilling. De rutemæssige forhold

Læs mere

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01 Overført anlæg Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg udvalget Funktion 03.22.01 Stab IT Indsatsområde Digitalisering Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Aftale vedr. koordinering af offentlig servicetrafik og skolekørsel i Brønderslev kommune

Aftale vedr. koordinering af offentlig servicetrafik og skolekørsel i Brønderslev kommune Nordjyllands Trafikselskab 27. august 2007/OS Aftale vedr. koordinering af offentlig servicetrafik og skolekørsel i Brønderslev kommune Aftalen indgås mellem Brønderslev Kommune og NT og omfatter analyse

Læs mere