Beskrivelse af afdelingen som uddannelsessted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af afdelingen som uddannelsessted"

Transkript

1 1 Brystkirurgisk afdeling F118 Herlev Ringvej Herlev tlf Beskrivelse af afdelingen som uddannelsessted Brystkirurgisk afdeling F er etableret 1. april 2000 og tager sig af diagnostik og kirurgisk behandling af sygdomme i mammae. Som led i implementeringen af Hospitalsplanen for Region Hovedstaden fusionerede Brystkirurgisk afdeling i Herlev i april 2008 med Brystkirurgisk Klinik i Hørsholm, som har eksisteret siden Fra april 2008 har Brystkirurgisk afdeling F derfor taget sig af al diagnostik, behandling og pleje af mammakirurgiske sygdomme hos kvinder og mænd i Region Hovedstadens planlægningsområde Nord og Midt. Basisfunktionen udgøres hovedsageligt af operativ behandling af maligne tumorer i mammae med tilhørende axilindgreb. Herudover kommer axilkirurgi ved udredning af patienter med patologiske lymfeknuder samt kirurgisk behandling af lokalrecidiv og almindelig cicatrisekorrektion efter mastektomi. Behandlingen af benigne mammaelidelser omfatter fjernelse af tumorer og behandling af udvidede mælkegange. Desuden behandles infektioner i mammae (mastitis/abces). Den samlede operative aktivitet udgør årligt ca operationer, heraf 750 tilfælde af cancer mammae. Operationskapaciteten er ca. 11 lejer ugentligt, heraf eet i dagkirurgisk afsnit. I ambulatoriet varetages ca ambulante konsultationer årligt. Sengeafsnittet råder over 6-8 senge og den gennemsnitlige indlæggelsestid er 1,1 dag. Fra januar 2009 indførte Region Hovedstaden mammografiscreening for patienter mellem år, hvilket betød en betydelig øgning af patientforløbene i afdelingen. Fra marts 2011 bliver afdelingen en 5-døgns brystkirurgisk afdeling med endnu større fokus på det accelererede patientforløb. Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for kvinder med brystkræft, har Brystkirurgisk afdeling udarbejdet beskrivelser for patientforløbene, hvilket medførte at afdelingen vandt Region Hovedstadens kvalitetspris i maj Dette afspejler et formaliseret samarbejde med den øvrige del af hospitalets mammateam, der udgøres af medarbejdere fra Klinisk Fysiologisk Afdeling, Patologisk Afdeling, Onkologisk Afdeling, Stråleafdelingen, Røntgenafdelingen, Plastikkirurgisk Afdeling, Fysioterapien og det Perioperative afsnit. Dette integrerede system samarbejder om diagnostik og behandling af patienterne, herunder undersøgelse af sentinel node samt tilrettelæggelse af evt. neoadjuverende behandling forud for operation samt den kirurgiske procedure, som evt. kan omfatte primær eller sekundær brystrekonstruktion. Der er mulighed for studiebesøg i de samarbejdende afdelinger i klinikperioden. Patienterne henvises f.eks. fra egen læge, speciallæge eller andre hospitalsafdelinger til vores ambulatorium til udredning og evt. planlægning af operation. Ved begrundet mistanke om brystkræft udløses pakkeforløbet med udredning begyndende inden for 3 arbejdsdage. Alle patienter visiteres via

2 2 røntgen afdelingen til mammografi og ultralydsscanning og evt. biopsitagning eller direkte til afdeling F. Efter operationen følges patienterne igen i ambulatoriet med henblik på endeligt mikroskopisvar, ambulant opfølgning af sygeplejersken og behandling af evt. væske/sårkomplikationer. En mindre del af patienterne fortsætter i kontrolforløb på brystkirurgisk afdeling (DBCG "lavrisikogruppe"), mens hovedparten af patienterne henvises til Onkologisk Afdeling mhp. adjuverende behandling (kemoterapi, antihormonbehandling og/eller strålebehandling) og kontrol. Klinisk undervisning På brystkirurgisk afdeling tilbyder vi et samlet klinikforløb for både modul 11 og modul 12. Organisering af arbejdet understøtter "Det gode patientforløb" - patientens vej gennem systemet, herunder: Patientens udredning med mammografi og ultralyd og evt. biopsitagning Ambulant opfølgning i afdelingen med svar Planlægning af operationsforløb med dataindsamling, information og vejledning om operation og indlæggelsen Deltage i kriseintervention omkring patienten og de pårørende Den præoperative pleje, overvære en operation, observere på det perioperative afsnit Følge patienten under indlæggelsen og varetage den postoperative pleje, herunder udskrivelsessamtale og protesesamtale Deltage i og opfølgning på fysioterapeutens vejledning til patienten Deltage i den ambulante samtale 10 hverdage efter operationen, hvor patienten får det endelige resultat af operationen Herudover er det muligt at deltage i vores lægers fælles konference med onkologerne, røntgenlægerne og patologerne, hvor patienternes udrednings- og behandlingsplan gennemgås. Tilrettelæggelse af klinikforløbet Klinikperioden vil foregå primært i dagtimerne fra kl De studerende vil have mulighed for at deltage i aftenvagt for at træne de kliniske færdigheder og observere de nyopererede patienter. Derudover planlægges studiebesøg i følgende afdelinger: Operationsgangen Det perioperative afsnit Røntgen afdelingens mammateam Fysioterapien Stråleterapien Onkologisk ambulatorium I klinikperioden er de studerende medansvarlige for i samarbejde med klinisk vejleder at lægge planer for og gennemføre eget uddannelsesforløb.

3 3 For at træne de studerendes faglige identitet og evne til at diskutere sygeplejefaglige problemstillinger afrundes dagen i de 4 ambulatoriegrupper. Desuden er der mulighed for at de studerende deltager i det sygeplejefaglige morgenmøde i afdelingen samt deltager i den tværfaglige fælles undervisning om fredagen samt den ugentlige refleksion om onsdagen med de kliniske vejledere. I afdelingen lægges stor vægt på refleksion, både omkring daglige oplevelser samt planlagte refleksionsøvelser ud fra praksisbeskrivelser. Derudover arbejdes med før-under-efter vejledning, bedside undervisning og dagbogsskrivning. I afdelingen arbejder vi med sammenhængende patientforløb, der indebærer at den studerende følger sine egne patienter fra ambulatoriet til sengeafdelingen samt i efterforløbet ambulant. De kliniske vejledere planlægger vejledning efter den studerendes behov samt den studerendes Portfolio. Vi anbefaler brugen af læringskontrakter for at sikre, at der finder en tilfredsstillende analyse sted som grundlag for kobling af teori og praktiske færdigheder. Afdelingens sygeplejersker underviser de studerende i relevante emner for specialet. Som en hjælp til de studerendes kompetenceudvikling har afdelingen udarbejdet en oversigt over fag-, metode- og socialkompetencer, de skal arbejde hen imod for at opnå deres læringsudbytte. Afdelingen har også udarbejdet en beskrivelse af følgende studiefelter, som kan inspirere til udarbejdelsen af deres læringskontrakter: Organisation Dokumentation Kommunikation/kriseintervention Samarbejde med tværfaglige samarbejdspartnere Patienter med smerter Patienter med kvalme Pleje af cicatrise/sår Væskebehandling Respiration Diabetes Body Image Generelle informationer Mødepligt: der er mødepligt i klinikperioden. Den kliniske undervisning er berammet til 30 timer ugentligt. Rygepolitik: hospitalet er røgfrit område og der må ikke ryges indenfor eller udenfor på hospitalets matrikel. Sygemelding: meldes til sygeplejersken på sengeafdelingen senest ved vagtens begyndelse på telefon Sygefravær over 20 % af klinikperioden meddeles til uddannelsesinstitutionen og oversygeplejersken som grundlag for en vurdering af det videre uddannelsesforløb.

4 4 Barn syg: Barns 1. og 2. sygedag registreres som fravær. Raskmelding: senest kl dagen før arbejdet genoptages. Mobiltelefon: Mobiltelefon må ikke medbringes i patientplejen. Opbevares i taskeskab. Kliniske vejledere Vi er 3 kliniske vejledere i afdelingen, der alle er ansvarlige for de studerendes forløb: Klinisk vejleder Anne Rose tlf Anne.Rose@regionh.dk Klinisk vejleder Anne Balch Petersen tlf Anne.Balch.Petersen@regionh.dk Klinisk vejleder Ingelise Hansen tlf Ingelise.Hansen@regionh.dk Tilknyttet underviser(e) fra Metropol Navn: Marianne Linnet Rasmussen Tlf MARA@phmetropol.dk Forudsætning for deltagelse i klinisk undervisning For at kunne deltage i den kliniske undervisning skal du aflevere dokumentation for gennemført e- learningskursus i: Håndhygiejne Brand Hjerte-lungeredning

5 5 Afdelingens forventninger ENGAGEMENT En stor interesse for og lyst til at lære og udføre sygepleje ANSVARLIG bevidst om sit kompetenceområde, søger hjælp og vejledning ved behov. Er medvirkende til at sikre afdelingens koncept med kontaktsygeplejerske, så der skabes kontinuitet for patienterne SELVSTÆNDIG Er i stand til selvstændigt at afdække patientens problemer og behov, aktuelle såvel som potentielle, og planlægge plejen i samarbejde med patienten omkring basale og mere komplekse problemer. Stigende selvstændighed omkring meget komplekse problemstillinger. OMSORGSFULD Er i stand til selvstændigt at drage omsorg for patienten i den daglige pleje, med stigende selvstændighed for patienter i krise. RESPEKTFULD Er respektfuld og lyttende overfor patienterne. Opmærksom på patienternes individuelle behov, og kan inddrage patienternes ressourcer i planlægningen af plejen. PÆDAGOGISK Er i stand til med stigende selvstændighed at informere, vejlede, undervise patienterne, samt i den daglige samtale at skabe tillid og støtte patienterne. Under vejledning støtte patienter i krise og udøve kriseintervention. NYSGERRIGHED Interesseret og opsøgende omkring at lære nyt, også tværfagligt. Spørgende og åben overfor forskellige løsningsmetoder. KRITISK I forhold til afdelingens pleje, kommunikation, administration og andet give sin mening til kende og komme med ændringsforslag. Deltage aktivt i debat om emnerne. SAMARBEJDE Er i stand til at samarbejde med de til afdelingen knyttede samarbejdspartnere. Kan fremlægge problemstillinger ved stuegang, samt i sygeplejerskegruppen med henblik på debat og refleksion og se nye løsningsforslag.

6 6 Pædagogiske overvejelser Tilrettelægge og afvikle forventnings-, midtvejs- og slutevalueringssamtaler sammen med klinisk vejleder. Der skal udarbejdes et skriftligt oplæg til alle samtalerne. Forholder sig til de overordnede læringsudbytter for modulet, mål for afdeling F, beskrivelsen af afdelingens studiefelter og evaluering af de beskrevne kompetencer i ambulatoriet og hos de indlagte patienter. Er medansvarlig for i samarbejde med klinisk vejleder at lægge planer for og gennemføre eget uddannelsesforløb. Sygeplejerskerne i afdelingen deltager som daglige vejledere for den studerende i plejen af patienterne ad hoc. Er ansvarlig for udarbejdelsen af læringskontrakter til gennemgang af det præ- og postoperative forløb, at planerne bliver fulgt, at der gennemføres refleksion med klinisk vejleder over relevante plejeforløb, og at der foregår en evaluering ved afslutning af arbejdet (før-under-efter vejledning). For at træne de studerendes faglige identitet og evne til at diskutere sygeplejefaglige problemstillinger afrundes dagen i de fire ambulatoriegrupper. Ligeledes prioriteres den faglige refleksion højt hvor de studerende præsenterer deres patientforløb med de kliniske vejledere en gang om ugen. Desuden er der mulighed for at de studerende deltager i det sygeplejefaglige morgenmøde i afdelingen samt deltager i den tværfaglige fælles undervisning om fredagen. Vi planlægger at den studerende og vejleder en gang om ugen mødes for at samle op på den forløbne uge og planlægge den næste. Den studerende er ansvarlig for at nedskrive planerne i studiemappen. Gør brug af studiedagbog til oplevelser fra dagligdagen og planlægger efter behov refleksion med klinisk vejleder ud fra notaterne. Medansvarlig for planlægning af eventuelle integrationspraktikker f.eks. Perioperative afsnit, Operationsafdelingen, Onkologisk ambulatorium, Stråleafdelingen, Røntgenafdelingen. Er bevidst om hele tiden at have planer for den kommende uge og ved enhver tvivl omkring læringsplaner eller dit eget faglige ståsted give udtryk for behov for vejledning med klinisk vejleder. Have forståelse for hvad den fastlagte studieaktivitet og interne prøve indebærer og deltage i planlægningen af disse i de sidste 4 uger af klinikforløbet.

7 7 Aftaler/ feedback Aftaler laves på Fronter eller privat hvis dette er aftalt. Vi forventer derfor, at du dagligt tjekker din frontermail/ privat , mens du er i et klinisk undervisningsforløb i vores afdeling. Litteratur: Forslag til litteratur i klinikperioden. Ankersen L. m.fl. Behandling og pleje af patienter med kræftsygdomme. Nyt Nordisk Forlag, Antonovsky Aaron. Helbredets Mysterium. Hans Reitzels Forlag, Brandt Lene. Et bryst fattigere - en indsigt rigere. Siesta, Cullberg Johan. Dynamisk psykiatri. Hans Reitzels Forlag, Cullberg Johan. Krise og udvikling. Hans Reitzels Forlag, Davidsen-Nielsen Marianne og Nini Leich. Den nødvendige smerte - Om sorg, sorgterapi og kriseintervention. Gyldendal, Eide Hilde og Tom Eide. Kommunikasjon i relasjoner. Gyldendal Akademisk, Esbensen B A. Mennesker med kræft - sygepleje i et tværfagligt perspektiv. Munksgaard Danmark, Fahmy Peter og Troels Bygum Knudsen. Blodprøver. Munksgaard Danmark, Falk Bent. At være - der, hvor du er: om samtale med kriseramte. Nyt Nordisk Forlag, Faulkner A og Maguore P. Kommunikation med kræftpatienter. Munksgaard Danmark, Flyger Henrik m.fl. Hånden på brystet. Astra Zeneca, Hessov Ib. Klinisk ernæring. Munksgaard Danmark, Jakobsen D H og Kehlet H. Kirurgi, sygdomslære og sygepleje. Dansk sygeplejeråd, Kirkevold Marit. Sygeplejeteorier: analyse og evaluering. Munksgaard Danmark, 2006.

8 8 Kirkevold Marit. Videnskab for praksis. Gad, Kjærgaard J m.fl. Kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Munksgaard Danmark, Kliniske vejledninger og instrukser på VIP-portalen, Herlev Hospitals intranet. Lindholm Christina. SÅR. Gad, Lyngaa Janne. Sygeplejefag - refleksion og handling. Munksgaard Danmark, Mabeck Carl Erik. Introduktion til den motiverende samtale. Munksgaard Danmark, 2008 Mehlsen M og Zachariae B. Kræftens psykologi. Hans Reitzel, Nielsen K B. Sygeplejebogen 2, 2. del. Gad, Nielsen O og Springborg A. Anatomi og fysiologi. Munksgaard Danmark, Olsen I. Lægemiddellære. Munksgaard, Reitan A M og Schølberg T K. Kreft sykepleie pasient-utfordring-handling. Akribe Forlag, Schandorff og Hein S. Bogen om brystkræft. Jepsen & Co., eksp. Kroghs Forlag, Sygepleje etiske retningslinier. DSR. Weile L. Organisering og ledelse af sygeplejen. Nyt Nordisk Forlag, Artikler. Sygeplejersken. Nr. 13, Den kolde postoperative patient. Sygeplejersken Nr. 9, Opereret for brystkræft og hjem efter halvanden dag. Evaluering På Sygeplejerskeuddannelserne inviteres den studerende ved afslutningen af sin kliniske undervisning til at besvare et elektronisk spørgeskema. Denne invitation sendes til den studerende via den studerendes frontermail. På Brystkirurgisk afdeling opfordrer vi den studerende til at lave en skriftlig evaluering til afdelingen, der vil blive gennemgået mundtligt ved den afsluttende studiesamtale.

9 9 Aftaler skrives ind løbende Fælles introduktion modul 4 og 11 Dato Dato Dato Central introduktion Nyansatte Herlev Hospital studiesamtale individuel studieplan afleveres Refleksionsøvelser Dimsundervisning modul 11 Stuegangsundervisning RH modul 11 EPM modul 11 Planlagt studieaktivitet Intern prøve Trin 1 Sygeplejeintervention Intern prøve Trin 2 Skriftligt oplæg Intern prøve Trin 3 Mundtlig eksamination Lokal evaluering Regional evaluering Andet

BESKRIVELSE AF ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD

BESKRIVELSE AF ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD BESKRIVELSE AF ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Det kliniske undervisningssteds sygeplejefaglige, og organisatoriske grundlag, rammer og vilkår, Undervisningsstedets navn og adresse: Herlev Hospital

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING 2. GENEREL KLINISK STUDIEPLAN TIL MODUL 12 GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING 2. GENEREL KLINISK STUDIEPLAN TIL MODUL 11 GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Opdateret Januar 2015 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb Forløb for modul 11 og 12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb 01-09-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Mammakirurgisk klinik Mammakirurgisk klinik blev etableret som elektiv klinik 1. maj 1999, og er

Læs mere

GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING GENEREL STUDIEPLAN GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Opdateret Februar 2018 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Brystkirurgisk Afsnit Brystkirurgisk

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 12 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester Plastik- og brystkirurgi

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester Plastik- og brystkirurgi Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Plastik- og brystkirurgi 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted, dine læringsmuligheder,

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje Hold September 2014 Forår 2015 Revideret marts 2015. 1 Indhold Modul 4 - Grundlæggende klinisk virksomhed... 3 Klinisk

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed... 5 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Plastik- og Brystkirurgisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Undervisningsplan for sygeplejestuderende 4. modul

Undervisningsplan for sygeplejestuderende 4. modul Undervisningsplan for sygeplejestuderende 4. modul Videncenter for Rygsygdomme afdeling VRR 11/21 Uge 35 Mandag kl. 09.00 13.00: Velkommen tilbage! Sted: Afdeling VRR 10, klinisk kontor, stuen, Rødt trafikcenter.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital.

Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital. Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital. Palliativ Medicinsk afdeling tilbyder lindrende behandling til uhelbredeligt syge kræftpatienter bosiddende

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Plastik- og Brystkirurgisk Afdeling Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For afsnit ortopædkirurgisk sengeafsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 11. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 11. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 6. semester - modul 11 Hold ss2011s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 11 KOMPLEKS

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Kirurgisk Center 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde Forløb for modul12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde 22-11-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 11 beskrivelsen... 3 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed 15 ECTS-point...

Læs mere

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 12. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 12. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 6. semester - modul 12 Hold ss2011s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 12 SELVSTÆNDIG

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers. 6. semester.

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers. 6. semester. SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN Specifik del Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers 6. semester Hold September 07 Gældende for perioden 08.02.10 23.04.10 og 26.04.10 30.06.10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104 Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104 02-12-2013 Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, afsnit 3103/4 Udarbejdet

Læs mere

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 1 Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 Spørgeskemaet består af 25 spørgsmål, svarmulighederne er angivet med en 5-trins skala,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Plastik- og Brystkirurgisk Afdeling 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 07/2016 modul 12 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING 2. GENEREL KLINISK STUDIEPLAN TIL MODUL 4 GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For ambulatorium for mave/tarmsygdomme, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 11 beskrivelsen... 3 Modul 11 Kompleks klinisk

Læs mere

(DOKUMENT A) GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERDERVISNING

(DOKUMENT A) GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERDERVISNING (DOKUMENT A) GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERDERVISNING BESKRIVELSE AF ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Det kliniske undervisningssteds sygeplejefaglige, og organisatoriske grundlag,

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 04/2016 - Modul 11 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper - gældende indtil 05.02.2012 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte

Læs mere

Sygepleje grundlæggende klinisk virksomhed

Sygepleje grundlæggende klinisk virksomhed MODULBESKRIVELSE - Sygeplejerskeuddannelsen Sygepleje grundlæggende klinisk virksomhed Modulbeskrivelsen er udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje. BEK

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Hospitalsenhed Midt HR, uddannelse Sygeplejerskeuddannelsen Klinisk undervisning og introduktion I dine kliniske undervisningsperioder

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Akutafdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2011 Modulbetegnelse, tema og læringsudbytte Grundlæggende klinisk virksomhed Tema: Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Modulet

Læs mere

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Urologisk ambulatorium Næstved udreder og behandler patienter med sygdomme

Læs mere

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Kære sygeplejestuderende Du er nu i slutningen af din kliniske undervisningsperiode og det er tid til evaluering af perioden. Formålet med denne evaluering

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

MODUL 8 teoretisk del Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

MODUL 8 teoretisk del Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje MODUL 8 teoretisk del Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper 4. semester Hold September 2012 X Lektionsplan Modul 8 Teoretisk del 25. marts 2014

Læs mere

Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636

Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636 Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636 Perioderne er individuelle og skal ses som en vejledende rettesnor for, og til strukturering af den fremadskridende læringsproces i

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og formidling af

Læs mere

GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERDERVISNING

GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERDERVISNING GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERDERVISNING BESKRIVELSE AF ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Det kliniske undervisningssteds sygeplejefaglige, og organisatoriske grundlag, rammer og vilkår,

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Klinikmappe modul 6. Klinikperiode:

Klinikmappe modul 6. Klinikperiode: Klinikmappe modul 6 Klinikperiode: 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord....side 1 Modul 6 i Gentofte Kommune..side 2 Studieplan... side 3 Læringsudbytte.....side 4 Undervisningsplan...side 5 Forord Materialet

Læs mere

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Afsnitsprofil Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Maj 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelse og organisation... 3 Afdelingsledelsen... 3 Afsnitsledelse... 3 Organisationsdiagram Organ- og

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse

Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2012 Modulets tema og læringsudbytte Selvstændig professionsudøvelse Tema: Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Modulet retter

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan kk Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Mave- og Tarmsygdomme, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Forfatter: Christina Askholm Nissen Revideret den 6-01- 2015 Godkendt af: Gitte Lauersen, Drifschef for Aktiv Pleje

Læs mere

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte:

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: 1. At søge, sortere, tilegne sig og vurdere praksis-, udviklings-, og forskningsbaseret viden med relevans for professionsområdet. 2. At

Læs mere

Godkendelse af klinisk undervisningssted Onkologisk/Palliativ afdeling, NOH

Godkendelse af klinisk undervisningssted Onkologisk/Palliativ afdeling, NOH Godkendelse af klinisk undervisningssted Onkologisk/Palliativ afdeling, NOH Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Marts 2017 Uddannelsesleder Merete Brædder mb3@ucc.dk Redegørelse af organisatoriske og

Læs mere

Den kompetente sygeplejerske - Palliative felt

Den kompetente sygeplejerske - Palliative felt - Palliative felt Definition: har været ansat i afdelingen i en periode og har opøvet større viden og sikkerhed i det palliative felt og tager et større medansvar for afdelingens sygeplejefaglige niveau

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever Sektion for Brandsårsbehandling Afsnit 2104

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever Sektion for Brandsårsbehandling Afsnit 2104 Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever Sektion for Brandsårsbehandling Afsnit 2104 01-01-2014 Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling,

Læs mere

Modulbeskrivelse. 4. semester - modul 8. Hold ss2012s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 4. semester - modul 8. Hold ss2012s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 4. semester - modul 8 Hold ss2012s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 8 - PSYKISK

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Medicinsk Afsnit 1 RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Medicinsk Afsnit 1 RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Medicinsk Afsnit 1 RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Godkendelse af klinisk undervisningssted Anæstesiologisk afdeling, NOH

Godkendelse af klinisk undervisningssted Anæstesiologisk afdeling, NOH Godkendelse af klinisk undervisningssted Anæstesiologisk afdeling, NOH Redegørelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Marts 2017 Uddannelsesleder Merete

Læs mere

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret.

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Introduktion I dette dokument beskrives rammerne, pædagogiske overvejelser, struktur, formelle krav og fremtidige perspektiver

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 10. Akut og kritisk syge patienter/borgere. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 10. Akut og kritisk syge patienter/borgere. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 10 Akut og kritisk syge patienter/borgere Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 10 beskrivelsen... 3 Modul 10 Akut

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Generel beskrivelse med information til klinisk praksis

Generel beskrivelse med information til klinisk praksis Sygeplejerskeuddannelsen Institut for Sygepleje Modul 13 Valgmodul: Sygepleje Praksis-, udviklings- og forskningsviden Generel beskrivelse med information til klinisk praksis Kolofon Dato 1. oktober 2016

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Akut Afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester For Dagkirurgi og Opvågning, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Januar 2018 Heibergs allé 4, 8800 Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske

Læs mere

Introduktionsprogram for modul sygeplejestuderende på Hjertemedicinsk ambulatorium 250

Introduktionsprogram for modul sygeplejestuderende på Hjertemedicinsk ambulatorium 250 Introduktionsprogram for 11-12 modul sygeplejestuderende på Hjertemedicinsk ambulatorium 250 Modtagelse 1. dag Modtages i forhallen, SVS af uddannelseskonsulent kl: 8:30 Der gennemgås: Den studerende får

Læs mere

KLINISK UNDERVISNING PÅ MODUL 2. Modul 2 - Sygeplejerskeuddannelsen Sundhed og sygdom

KLINISK UNDERVISNING PÅ MODUL 2. Modul 2 - Sygeplejerskeuddannelsen Sundhed og sygdom KLINISK UNDERVISNING PÅ MODUL 2 Modul 2 - Sygeplejerskeuddannelsen Sundhed og sygdom Modul 2 fokuserer i høj grad på teoretisk undervisning, men der er også to ugers klinisk undervisning. Den kliniske

Læs mere

Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen.

Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Indholdsfortegnelse Organisering af det kliniske i Nyborg Kommune s. 3 Formål s. 3 Overordnet ramme for etablering

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis

Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis Modul 11S Klinik/ Teori Studieretning: Stråleterapi Oktober 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf14 - forår 2017.

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf14 - forår 2017. Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bosf14 - forår 2017. Modul 13 rev. 23-01-2017 Side 1 Indhold Valgmodul - Sygepleje Praksis-,

Læs mere

Uddannelses for modul 1, 2 og 4. gynækologisk obstetrisk sengeafsnit og dagkirurgisk afsnit, 2012 modul 1,2 og 4

Uddannelses for modul 1, 2 og 4. gynækologisk obstetrisk sengeafsnit og dagkirurgisk afsnit, 2012 modul 1,2 og 4 Uddannelses for modul 1, 2 og 4 gynækologisk obstetrisk sengeafsnit og dagkirurgisk afsnit, 2012 modul 1,2 og 4 1 UDDANNELSESPROGRAM FOR SYGEPLEJESTUDERENDE PÅ MODUL 1: Tema: sygepleje, fag og profession.

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

Den nyansatte sygeplejerske Palliative felt

Den nyansatte sygeplejerske Palliative felt Palliative felt Definition: har erfaring med sygepleje på det generelle niveau eller kan være nyuddannet. Udføre Lede Formidle Udvikle Teoretiske Udfører sygepleje udfra et behov for at lære det palliative

Læs mere

Modulbeskrivelse for modul 2 og 3 Den komplekse kliniske virksomhed og selvstændige professionsudøvelse.

Modulbeskrivelse for modul 2 og 3 Den komplekse kliniske virksomhed og selvstændige professionsudøvelse. Sygeplejerskeuddannelsen Metropol Modulbeskrivelse for modul 2 og 3 Den komplekse kliniske virksomhed og selvstændige professionsudøvelse. Kvalificeringsuddannelsen Supplerende forløb 1. maj 30. november

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Intern klinisk prøve Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Intern klinisk prøve Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Intern klinisk prøve Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Titel: Intern klinisk prøve Fag: Sygepleje, filosofi, religion og etik, sygdomslære og farmakologi Opgavetype:

Læs mere

Godkendt klinisk undervisningssted Onkologisk og Palliativ Afdeling, NOH - Hillerød og Frederikssund, 5. semester

Godkendt klinisk undervisningssted Onkologisk og Palliativ Afdeling, NOH - Hillerød og Frederikssund, 5. semester Godkendt klinisk undervisningssted Onkologisk og Palliativ Afdeling, NOH - Hillerød og Frederikssund, 5. semester Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Marts 2017 Uddannelsesleder Merete Brædder mb3@ucc.dk

Læs mere

Godkendelse af klinisk undervisningssted Anæstesiologisk afdeling, NOH

Godkendelse af klinisk undervisningssted Anæstesiologisk afdeling, NOH Godkendelse af klinisk undervisningssted Anæstesiologisk afdeling, NOH Redegørelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Marts 2017 Uddannelsesleder Merete

Læs mere

og Susanne M). Da dette er et forslag, er der selvfølgelig muligheder for ændringer.

og Susanne M). Da dette er et forslag, er der selvfølgelig muligheder for ændringer. Pædagogik Forslag fra den tværgående gruppe, der har arbejdet med faget pædagogik (AnneMarie, Margit og Susanne M). Da dette er et forslag, er der selvfølgelig muligheder for ændringer. Faget pædagogik

Læs mere

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi Modul 3 - Klinik Revideret April 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid

Læs mere