I forhold til de yderligere effektiviseringsmuligheder, der skal gøre at priserne ikke isoleret set påvirkes er indarbejdet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I forhold til de yderligere effektiviseringsmuligheder, der skal gøre at priserne ikke isoleret set påvirkes er indarbejdet:"

Transkript

1 From: Bjarne Pedersen Sent: 27 Oct :26: To: BYRÅDET Cc: Direktion;Vivi Moseholm;Tina Freving-Pedersen Subject: VS: Oplysninger om det kommende driftscenter Kære alle Efter ønske er der suppleret med et par informationer i de to bilag til forsyningssagen i aften. De reviderede notater fremsendes hermed sammen med Brønnums bemærkninger mvh Bjarne Fra: Jacob Brønnum [mailto:jbr@fh.dk] Sendt: 27. oktober :27 Til: Bjarne Pedersen Emne: SV: Oplysninger om det kommende driftscenter Kære Bjarne! Hermed to opdaterede notater som er vedlagt. I forhold til de yderligere effektiviseringsmuligheder, der skal gøre at priserne ikke isoleret set påvirkes er indarbejdet: De yderligere effektiviseringsmuligheder kan findes inden for nedestående områder: Materiel og materialer En fælles bilpark, hvor udnyttelsen af biler er bedre og antallet kan reduceres. Et fælles værksted, hvor værktøj og kompetencer bliver udnyttet bedre. Et lager, med mulighed for bedre lagerstyring fremfor decentral lagre.. Fælles oplagringsplads, så overblikket over materialer er bedre, og dermed bliver udnyttet i endnu højere grad. Udnyttelse af ressourcer Fælles indkøbsfunktion, så stordriftsfordele udnyttes bedre og de interne timer på indkøb samlet set reduceres. Fælles vagt og overvågning (SRO). Al overvågning af anlæg og systemer foregår et sted fra, hvilket samlet set vil betyde mere fleksibel vagtordning og færre interne timer. Fælles vaskeri; et samlet sted til vask- og tørrefunktioner for arbejdstøj. Fælles kantine og køkken i stedet for flere små. Mindre vedligehold at decentralt it- og kontorfaciliteter. Flere fælles driftsfunktioner og bedre ressourceudnyttelse af kompetencer. Bedre udnyttelse af sekretærfunktioner og planafdelingen ved mere direkte samspil med driftsfunktionerne. Samling af it, gis og andre digitaliseringsfunktioner og dermed bedre ressourceudnyttelse. Øvrige Mindre tidsforbrug på transport af medarbejdere mellem forskellige lokationer ved mødeaktivitet og lign.

2 Mindre vedligehold af lokationer indvendigt og ude. Synergier Fælles funktioner, som fx drift, plan betyder, at vi er hurtigere i gang i fælles gravearbejde og brug af hinanden på tværs, da dialogen er nemmere og hurtigere. Bruge af fagfolk på tværs i stedet for at hyre eksterne ind. Nemmere at samle alle og give informationer mv. I forhold til spørgsmålet om genbrugsbutik er indføjet en note: Genbrugsbutik og tilhørende lager udgør ca. 300 m2. Det er Forsyning Helsingørs vurdering, at selvom vi i dag har et godt samarbejde med Kirkens Korshær (KK), afsættes der alt for lidt til genbrug. KK er af afsætnings- og pladsmæssige hensyn meget selektive i hvilke effekter de henter på SAC. Det kan oplyses, at da det kommunale projekt Genbrugsen lukkede, spurgte vi alle hjælpeorganisationer med base i kommunen, om de var interesseret i et samarbejde kun KK meldte positivt tilbage. Det er FH s håb og forventning, at samarbejdet med KK kan forsætte også når der er etableret genbrugsbutik på Energivej. I andre kommuner og affaldsselskaber f.eks. i Affaldplus (Syd- og Midtsjælland) og hos AVV (Hjørring) arbejdes der sammen med hjælpeorganisationerne. Genbrugsbutikken er også nævnt i udkastet til Helsingør Kommunes affaldsplan hvor et høringsudkast er på vej til byrådet. Med venlig hilsen Jacob Brønnum Adm. Direktør Direkte Mobil jbr@fh.dk Forsyning Helsingør Haderslevvej 25 DK-3000 Helsingør Telefon Internet Mail fh@fh.dk

3 Notat Forsyning Helsingør A/S ADMINISTRATION Haderslevvej Helsingør Driftscenter på Energivej Arealfordeling og anskaffelsessum Dato 27 / 10 / 2014 Sagsnr. FHS Sagsbeh. jbr /cfr 1. Hvor mange m2 er det på? Af byggeprogrammet for driftscenter fremgår følgende arealer: Type Kundeadkomst, ude-inde, reception Kontor & fællesområder Kantine & storrum Folkerum & omklædning & bad Fælles lager, værksted ude & inde Genbrugsbutik & lager 1 I alt netto m2 Tillæg netto til brutto Brutto i alt m2 Areal 400 m m2 475 m2 835 m m2 300 m m m m2 Arealerne svarer til vinderprojektet. Neden for er arealerne specificeret. 1 Genbrugsbutik og tilhørende lager udgør ca. 300 m2. Det er Forsyning Helsingørs vurdering, at selvom vi i dag har et godt samarbejde med Kirkens Korshær (KK), afsættes der alt for lidt til genbrug. KK er af afsætnings- og pladsmæssige hensyn meget selektive i hvilke effekter de henter på SAC. Det kan oplyses, at da det kommunale projekt Genbrugsen lukkede, spurgte vi alle hjælpeorganisationer med base i kommunen, om de var interesseret i et samarbejde kun KK meldte positivt tilbage. Det er FH s håb og forventning, at samarbejdet med KK kan forsætte også når der er etableret genbrugsbutik på Energivej. I andre kommuner og affaldsselskaber f.eks. i Affaldplus (Syd- og Midtsjælland) og hos AVV (Hjørring) arbejdes der sammen med hjælpeorganisationerne. Genbrugsbutikken er også nævnt i udkastet til Helsingør Kommunes affaldsplan hvor et høringsudkast er på vej til byrådet.

4

5 Overslag på anskaffelsessummen: Fra buisinesscasen fremgår: Bygning, projektering m.m. jf. ovenstående kr. Myndighedskrav, stianlæg på Energivej, venstresvingsbane på Støberivej, indhegning og støjskærme miljøkrav m.m kr. ANSKAFFELSESSUM I ALT EXCL. GRUNDSALG KR. CFR/JBR

6 Notat Forsyning Helsingør A/S Haderslevvej Helsingør Driftscenter på Energivej Business case Dato 27 / 10 / 2014 Bilag til Byrådsmøde den 27. oktober Resumé Etablering af driftscenter på Energivej vil koste omkring 2,8 mio. kr./år i ekstra afskrivninger og renter. Det nuværende takstgrundlag i Forsyning Helsingør udgør 520 mio. kr. I dette er der indeholdt afskrivninger på 1,5 mio. kr. som skal fratrækkes så nettopåvirkningen af taksterne bliver 1,3 mio. kr./år hvilket er under 0,25 %. Etableringen af driftscentret på Energivej forventes at medføre effektiviseringsmuligheder som overstiger dette beløb, hvorfor det må konkluderes, at etablering af driftscentret ikke isoleret set må forventes at påvirke priserne. Disse effektiviseringsmuligheder kan findes inden for en række områder der er beskrevet i notatet. Endvidere er referencen i businesscasen ikke en holdbar løsning idet, der er tale om midlertidige pavilloner, og at en permanent løsning på Haderslevvej vil kræve betydelige investeringer og ombygninger. Endvidere kan Forsyning Helsingør ikke samles på Haderslevvej grundet manglende plads og planmæssige forhold. Indledning Nærværende business case opsummerer analysen for projektet på Energivej i relation til beslutningsgrundlag for etablering af nyt driftscenter. Business case er udarbejdet af Lilholm & Partnere med assistance fra SRL Arkitekter A/S, og er afrapporteret i sammenlignende vurdering af Energivej og Hospital. Den fulde notat kan se på under bestyrelsesmøder af 16. juni Driftscenters bevillings behov er opgjort til 120 mio. kr. som udgør anlægssummen. I forhold til business casen er der afsat ca. 5,2 mio.kr. yderligere som skal dække ikke kapitaliserede omkostninger bl.a. udbygningsaftalen med kommunen (sti, venstresvingsbane m.v.), pristal regulering, arkæologi m.m. Endvidere er provenu for salg af Haderslevvej i businesscasen regnet som indtægt.

7 Investering Samlet investering Håndværkerudgifter Projektering Bygherreomkostninger til konkurrence ( forundersøgelser, konkurrencevederlag, bygherrerådgivning ved udbud) Bygherreomkostninger ved projektering og udførelse (bygherrerådgivning, tilslutningsafgifter, byggetilladelse, afsat til bygherredisponibelt.) Afsat til grundkøb Salg af Haderslevvej Økonomi i tus. kr. excl. moms I alt En salgsvurdering af Haderslevvej fra ekstern ejendomsmægler i sommeren 2013 er angivet til ca tus. kr., som er indsat i ovenstående tabel. Ved indsættelse af ovenstående tal opnås en samlet investering på i alt tus. kr. Afskrivning Forventet afskrivningsperiode er 50 år. Der afskrives lineært af en sum på samlet investering excl. grundkøb svarende til tus. kr. Dette svarer til en årlig afskrivning på tus. kr. Renteudgift Der tages udgangspunkt i en rente på 1,75% af inveteringen på tus. kr., svarende til 50% variabel rente og 50% fast rente. 1. års renteudgift udgør tus. kr.

8 Drift Samlet driftsøkonomi pr. år baseret i index 2014 Udgifter til energi (el, vand, 490 varme, afløb) Driftsudgifter rengøring 620 Drift og vedligehold af 620 bygninger nybygning Drift og vedligehold af 150 bygninger renovering Drift af udearealer 450 Driftsbesparelse Haderslevvej Driftsbesparelse Energivej -520 Driftsbesparelse nuværende pavilloner Økonomi i tus. kr. excl. moms I alt (driftsbesparelse) Ved drift af udearealer er der tale om et skøn over udgifter baseret på V&S Byggedata priser. Samlet opsummering Samlet vurdering 1. års økonomi EV, i tus. kr. excl. moms Afskrivning nyt driftscenter Renteudgift Driftsbesparelse I alt Driftscenteret på Energivej vil kunne etableres for en pris på tus. Kr. I forhold til påvirkningen af taksterne skal der fratrækkes de nuværende afskrivninger på Haderslevvej på tus. kr. svarende til en takstpåvirkning på mio. kr svarende til under 0,25 % i takstpåvirkning. I denne beregning er ikke fratrukket restværdien efter fuld afskrivning da det må forventes at bygningen vil have en værdi på mindst 50 % af etableringssummen efter 50 år afskrivning. Etableringen af driftscentret på Energivej forventes at medføre effektiviseringsmuligheder som overstiger dette beløb, hvorfor det må konkluderes, at etablering af driftscentret ikke isoleret set må forventes at påvirke priserne. De yderligere effektiviseringsmuligheder kan findes inden for nedestående områder: Materiel og materialer En fælles bilpark, hvor udnyttelsen af biler er bedre og antallet kan reduceres. Et fælles værksted, hvor værktøj og kompetencer bliver udnyttet bedre. Et lager, med mulighed for bedre lagerstyring fremfor decentral lagre.. Fælles oplagringsplads, så overblikket over materialer er bedre, og dermed bliver udnyttet i endnu højere grad.

9 Udnyttelse af ressourcer Fælles indkøbsfunktion, så stordriftsfordele udnyttes bedre og de interne timer på indkøb samlet set reduceres. Fælles vagt og overvågning (SRO). Al overvågning af anlæg og systemer foregår et sted fra, hvilket samlet set vil betyde mere fleksibel vagtordning og færre interne timer. Fælles vaskeri; et samlet sted til vask- og tørrefunktioner for arbejdstøj. Fælles kantine og køkken i stedet for flere små. Mindre vedligehold at decentralt it- og kontorfaciliteter. Flere fælles driftsfunktioner og bedre ressourceudnyttelse af kompetencer. Bedre udnyttelse af sekretærfunktioner og planafdelingen ved mere direkte samspil med driftsfunktionerne. Samling af it, gis og andre digitaliseringsfunktioner og dermed bedre ressourceudnyttelse. Øvrige Mindre tidsforbrug på transport af medarbejdere mellem forskellige lokationer ved mødeaktivitet og lign. Mindre vedligehold af lokationer indvendigt og ude. Synergier Fælles funktioner, som fx drift, plan betyder, at vi er hurtigere i gang i fælles gravearbejde og brug af hinanden på tværs, da dialogen er nemmere og hurtigere. Bruge af fagfolk på tværs i stedet for at hyre eksterne ind. Nemmere at samle alle og give informationer mv. Endvidere er referencen i business casen ikke en holdbar løsning idet, der er tale om midlertidige pavilloner, og at en permanent løsning på Haderslevvej vil kræve betydelige investeringer og ombygninger. Endvidere kan Forsyning Helsingør ikke samles på Haderslevvej grundet manglende plads og planmæssige forhold.

FORSYNING HELSINGØR DRIFTSCENTER Sammenlignende vurdering. UDKAST Maj 2014

FORSYNING HELSINGØR DRIFTSCENTER Sammenlignende vurdering. UDKAST Maj 2014 FÆLLES FOR BEGGE PROJEKTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. EXECUTIVE SUMMARY. Side 2 6. ØKONOMI. Side 26-27 Indledning Sammenligning af projekter Business Case Konklusion 7. Anlægsøkonomi for projekterne på EV

Læs mere

Bilag a. Spildevandsløsning, mellemlager, Milen. Økonomisk vurdering - maj 2017

Bilag a. Spildevandsløsning, mellemlager, Milen. Økonomisk vurdering - maj 2017 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 245643 Brevid. 2559957 Ref. LESH / 8LD Bilag a. Spildevandsløsning, mellemlager, Milen. Økonomisk vurdering - maj 2017 19. maj 2017 Fors (grøn streg) anlægger forsyningsledninger

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09. 16. juni 2015 1927 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

Kolding Havn ser positiv på den fremtidige udvikling af det centrale campusområde i Kolding.

Kolding Havn ser positiv på den fremtidige udvikling af det centrale campusområde i Kolding. Fra: Anders Vangsbjerg Sørensen Til: Mette Holm Pedersen Cc: Anders Vangsbjerg Sørensen Emne: Høringssvar til Forslag til Lokalplan 0036-71 Dato: 12. september 2016 10:05:41 Vedhæftede filer: image001.png

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

file://d:\migrationserver\work\20130524t110148.467\20130524t110148.952\b6c3fe75-5de4-4d5...

file://d:\migrationserver\work\20130524t110148.467\20130524t110148.952\b6c3fe75-5de4-4d5... Page 1 of 1 From: Louise Andersen Sent: 08-05-2013 16:09:02 To: 'christina.diekhoener@ft.dk'; 'neh@sm.dk'; 'dbv@sm.dk'; 'beb@sm.dk' CC: 'jwi@kl.dk'; 'twa@kl.dk'; 'hgh@kl.dk'; 'map@kl.dk'; Inger Andersen;

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

NET8800 A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 6

NET8800 A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 6 Mødedato: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 6 Fraværende: Anders Korsbæk Jensen SAG NR. DAGSORDEN SIDE 22. Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 51 23. Forslag til budget 2019 for Net8800 A/S 52 24.

Læs mere

Kopi til: Dato: 8. september Notat. Oversigt over eksisterende og potentielle lokaliteter til brug for indkvartering af flygtninge

Kopi til: Dato: 8. september Notat. Oversigt over eksisterende og potentielle lokaliteter til brug for indkvartering af flygtninge Til: ØKU og KMB BALLERUP KOMMUNE Kopi til: Dato: 8. september 2016 E-mail: ksc@balk.dk Kontakt: Karsten Schrøder Notat Oversigt over eksisterende og potentielle lokaliteter til brug for indkvartering af

Læs mere

Økonomi og tidsplan. Indholdsfortegnelse. Indledning Bilag Økonomi og tidsplan... Bilag 1.00

Økonomi og tidsplan. Indholdsfortegnelse. Indledning Bilag Økonomi og tidsplan... Bilag 1.00 Indholdsfortegnelse Indledning... 1.3 Bilag... Bilag 1.00 Underbilag for de enkelte skoler... Bilag 1.01 1.25 1.1 1.2 INDLEDNING Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foranlediget, at der med baggrund

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget. Område =2-6 Jordforsyning Fritidsområder - kolonihaver

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget. Område =2-6 Jordforsyning Fritidsområder - kolonihaver Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

BUSINESS CASE OPFØRELSE AF NYT STORKØKKEN REGION SJÆLLAND OG GULDBORGSUND KOMMUNE

BUSINESS CASE OPFØRELSE AF NYT STORKØKKEN REGION SJÆLLAND OG GULDBORGSUND KOMMUNE BUSINESS CASE OPFØRELSE AF NYT STORKØKKEN REGION SJÆLLAND OG GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE / REGION SJÆLLAND DECEMBER 2010 1. Baggrund for projektet Guldborgsund Kommune har på baggrund af

Læs mere

Bilag 7.1. Notat omkring fysisk placering af fælles vand- og spildevandsselskab for Gladsaxe og Gentofte kommuner.

Bilag 7.1. Notat omkring fysisk placering af fælles vand- og spildevandsselskab for Gladsaxe og Gentofte kommuner. 7. december 2007 Bilag 7.1. Notat omkring fysisk placering af fælles vand- og spildevandsselskab for Gladsaxe og Gentofte kommuner. Resume: I forbindelse med de to kommuners undersøgelser omkring at danne

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. Byggeprogramoplæg

Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. Byggeprogramoplæg Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. 21-10-2008 Region Syddanmark Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Status på byggeprojekt Tagensvej 18

Status på byggeprojekt Tagensvej 18 2.4 Dato 11. oktober 2011 Initialer Status på byggeprojekt Tagensvej 18 Filsti: G:\Ledelsessekretariatet\Bestyrelsen\Bestyrelsesmøder 2011\20111011\2.4 T18.docx 1.0 Indledning Metropol er på baggrund af

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE Erfaringer med optimering af ejendomsdrift og arealoptimering i anvendelsen af kommunens ejendomme gennem Effektiviseringsstrategien Vores bygninger. DAGSORDEN 1. Vision

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 8. februar 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6 Tillægsdagsorden Dato: 01-12-2015 15:00:00 Udvalg: Socialudvalget Sted: Konferencesalen 1/6 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 145 Ombygning af Bjertrupvej 1 og Korsvejen 45 til midlertidige

Læs mere

Notat. Økonomiudvalget. Spørgsmål fra ØU

Notat. Økonomiudvalget. Spørgsmål fra ØU Notat Økonomiudvalget Spørgsmål fra ØU Spørgsmål: Hvordan balancerer udgifter og indtægter på forsyningsområdet i forhold til hvilei-sig-selv princippet også set i forhold til kommunens skattefinansierede

Læs mere

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013 Notat Emne: Takster for Aarhus Vand A/S 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S Den 14. november 2013 Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med

Læs mere

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum Socialforvaltningen Adm. Direktør Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse primsund@sum.dk lpe@sum.dk Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning. Nummer: A101 Anlægget vedrører: jordforsyningen - boligformål Udgifter -6.005-6.321-9.769-8.662 Netto -6.005-6.321-9.769-8.662 De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe

Læs mere

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat Halsnæs Kommune Plejecentret Halsnæs Indstillingsnotat Dato 06.10.10 Side: 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Resumé... 3 2. Baggrund og forudsætninger... 3 3. Planforhold... 4 4. Indhold og funktion... 4

Læs mere

Regionernes regnskaber 2015

Regionernes regnskaber 2015 24. maj 2016 Regionernes regnskaber 2015 Samlet kommer regionerne ud med et regnskabsresultat i 2015, der viser et meget lille underforbrug. Det resultat står i modsætning til tidligere år, hvor regionerne

Læs mere

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. april 2019 Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret 1. Resume Hos Folkesundhed Midt kan borgere i Aarhus Kommune få støtte

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

NK-Forsyning A/S Referat af Ekstraordinært Bestyrelsesmøde

NK-Forsyning A/S Referat af Ekstraordinært Bestyrelsesmøde NK-Forsyning A/S Referat af Ekstraordinært Bestyrelsesmøde Mødedato 13.02.2017 Tid 08.30 Sted Ærøvej 2 Medlemmer: John Lauritzen Troels Larsen Helge Adam Møller Michael Rex Per Andersen Kenneth Hansen

Læs mere

St. Merløse Varme A/S. CVR EAN (dagrenovation) EAN (genbrug) CVR EAN

St. Merløse Varme A/S. CVR EAN (dagrenovation) EAN (genbrug) CVR EAN Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Att. Borgmester Søren Kjærsgaard Cc. Direktør Erik Kjærgaard Andersen Dato 25.09.2015 Sagsnr. Sagsbeh RPK Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Kundeservice@holfor.dk

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger.

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger. Den 27.05.2015 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 - Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13. 24. juni 2014 1833 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Hesselager Kirkebys Vandværk - Godkendelse af takstblad for 2019

Hesselager Kirkebys Vandværk - Godkendelse af takstblad for 2019 Notat Hesselager Kirkebys Vandværk - Godkendelse af takstblad for 2019 Hesselager Kirkebys Vandværk fremsender takstblad for 2019 til godkendelse. Taksterne har været uændret siden 2016. Anlægsbidrag:

Læs mere

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering 21 Marts 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit

Læs mere

OVERBLIK OVER OPGAVEN Værdiskabelse gennem overblik. Thorsten Falk Jensen Arkitekt MAA, NIRAS bygherrerådgivning

OVERBLIK OVER OPGAVEN Værdiskabelse gennem overblik. Thorsten Falk Jensen Arkitekt MAA, NIRAS bygherrerådgivning OVERBLIK OVER OPGAVEN Værdiskabelse gennem overblik Thorsten Falk Jensen Arkitekt MAA, NIRAS bygherrerådgivning OVERBLIK OVER OPGAVEN Værdiskabelse gennem overblik 1. NIRAS 1.200 ansatte Worldwide Bygherrerådgivning,

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

GISLEV SKOLE OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF GISLEV SKOLE DATO 10.08.

GISLEV SKOLE OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF GISLEV SKOLE DATO 10.08. GISLEV SKOLE GISLEV SKOLE DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF GISLEV SKOLE I ARKITEKTFIRMAET ENGLANDSGADE 25, 1 POSTBOKS 40 DK-5100 ODENSE C www.tkt.dk OMBYGNING DATO 10.08.2011 TKT A / S 1

Læs mere

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Skanderborg Kommune Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Efter aftale med Skanderborg Kommune har vi foretaget en totaløkonomisk beregning i forbindelse med etablering

Læs mere

Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier.

Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier. 17. februar 2010 Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier. Sygehusplanmaterialet Fremtidens sygehuse i Region Sjælland beskæftiger sig kun perifert med de driftsøkonomiske

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Afregning - 2012. Slutafregning for perioden 01.01.2012-31.12.2012. Stig Dragholm Hellebo Park 1 04 4 3000 Helsingør. Kære Kunde

Afregning - 2012. Slutafregning for perioden 01.01.2012-31.12.2012. Stig Dragholm Hellebo Park 1 04 4 3000 Helsingør. Kære Kunde Afregning - 2012 Forsyning Helsingør A/S Haderslevvej 25, 3000 Helsingør Stig Dragholm Hellebo Park 1 04 4 3000 Helsingør CVR.nr.: 25 16 51 60 EAN.nr.: 5790001124854 Tlf.: 48 40 50 50 e-mail: kundeservice@fh.dk

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. september 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen

Læs mere

Boligplan for socialområdet. Dato:

Boligplan for socialområdet. Dato: Boligplan for socialområdet Dato: 15.10.2014 Indledning I det følgende er angivet forslag til indretning af boliger i institutioner under Social og Arbejdsmarked: Ladegården Holberghus Mellerup Skolehjem

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09. 7. oktober 2014 1853 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Indhold. Anlægsblokke for Økonomi-udvalg. Udskiftning af låse og sikringer Investeringsoversigt Jord og bygninger...

Indhold. Anlægsblokke for Økonomi-udvalg. Udskiftning af låse og sikringer Investeringsoversigt Jord og bygninger... Anlægsblokke for Økonomi-udvalg Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 oversigt 2015-2020 Jord og bygninger... 3 Incitamentspuljen... 4 Projekt Ressource City... 5 1 Nr. 1 Prioritetsnr. Udskiftning

Læs mere

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg NK Vand A/S Genbehandlet pr. 13.02.2017, baseret på budget 2017 UDEN tillæg Driftsbudget 2017 Til godkendelse Noter med tillæg Estimat 2016 Budget 2016 Aktuel 2015 1 Vandbidrag 27.189.106 28.308.612 26.408.253

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. august 2016 i Forsyning Helsingør Elhandel A/S og Gadelys & El-service A/S

Referat af bestyrelsesmøde den 26. august 2016 i Forsyning Helsingør Elhandel A/S og Gadelys & El-service A/S Referat af bestyrelsesmøde den 26. august 2016 i Forsyning Helsingør Elhandel A/S og Gadelys & El-service A/S Dato: 26. august 2016 Tidspunkt: 14.45-15.45 Sted: Konventum, Gammel Hellebækvej nr. 70, 3000

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. februar 2015 i Forsyning Helsingør Elhandel A/S

Referat af bestyrelsesmøde den 25. februar 2015 i Forsyning Helsingør Elhandel A/S Referat af bestyrelsesmøde den 25. februar 2015 i Forsyning Helsingør Elhandel A/S Dato: 25. februar 2015 Tidspunkt: 12.15 13.00 Sted: Forsyning Helsingør, Haderslevvej 25, 3000 Helsingør I mødet deltager:

Læs mere

Fjernvarme Mindre styrbar Styrbar Betinget Betegnelse Kap. Kostbærer Fkt. Omr Art Forudsætninger BF.

Fjernvarme Mindre styrbar Styrbar Betinget Betegnelse Kap. Kostbærer Fkt. Omr Art Forudsætninger BF. Fjernvarme 2.123.000 indre styrbar -20.748.000 Styrbar 22.466.000 Betinget 405.000 Variabel takst, Wh - styrbar Variabel takst S 2030100010 01.22.03-1-000 10101000 Fast løn til 3 energirådgivere, idet

Læs mere

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE Udvikling af ejendomsområdet i Udvalgsstyre Udvalgene har ansvar for egne bygninger Styring af bygningerne og ejendomsdrift foregår decentralt i udvalg.

Læs mere

Indstilling. Transmissionsledning og varmeveksleranlæg til Skåde. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø

Indstilling. Transmissionsledning og varmeveksleranlæg til Skåde. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 26. november 2012 AffaldVarme Aarhus og Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Projektgodkendelse og anlægsbevilling til fremtidssikring

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S Drikkevandsforsyningen BUDGET 2015 UDKAST

ENERGI VIBORG VAND A/S Drikkevandsforsyningen BUDGET 2015 UDKAST Forventet Regnskab Budget Regnskab Budget 2013 2014 2014 2015 Note Kr. Kr. Kr. Kr. Nettoomsætning Salg af vand 1 16.148.335 15.869.000 15.869.000 15.869.000 Fast afgift 2 9.199.771 9.138.000 9.138.000

Læs mere

Fremtidens vandforsyning

Fremtidens vandforsyning Fremtidens vandforsyning v. Christian Rosen Balder, NIRAS Drivere, konsolidering, DDS, benchmarking, prisloft, professionalisering, udvikling på bekostning af miljø? Får vi et A og B hold? Baggrund for

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

SOF og BUF ønsker begge at fraflytte lejemålet, der ikke kan opsiges delvist.

SOF og BUF ønsker begge at fraflytte lejemålet, der ikke kan opsiges delvist. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 07-08-2014 Opsigelse af lejemål på Tycho Brahes Allé - bilag til august-indstillingen Formål Casen understøtter udfasning af

Læs mere

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center indhold: OVERSIGT og placering s. 2 baggrund s. 3 individuel proces s. 4 126 almene familieboliger s. 5 171 almene ungdomsboliger s. 6 1 oversigt og

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Bilag 4 FORUDSÆTNINGER. Driftsbudget

Bilag 4 FORUDSÆTNINGER. Driftsbudget Bilag 4 FORUDSÆTNINGER 15. APRIL 2011 DRIFTSØKONOMIEN FOR ET NYT STORKØKKEN - BEREGNET UD FRA FØLGENDE FORUDSÆTNINGER Driftsøkonomien for et nyt storkøkken, er en beregning af hvad det isoleres set koster,

Læs mere

6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S

6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S 6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S 24 05 2016 Bestyrelsen forelægges foreløbigt forslag til budget 2017 og overslagsår til godkendelse, herunder de kommunale bidragssatser.

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

For så vidt angår de fredede og bevaringsværdige bygninger (hospitalets hovedbygning) kan vi oplyse følgende:

For så vidt angår de fredede og bevaringsværdige bygninger (hospitalets hovedbygning) kan vi oplyse følgende: Fra: Sendt: 25. maj 2016 11:16 Til: Peter Christoffersen Cc: Peter Christophersen Emne: VS: AUH Risskov - Spørgsmål til besvarelse ift. teknisk udvalg Vedhæftede filer: SV: Ekstra byggeretter

Læs mere

Indstilling. Energieffektiv fjernvarmeforsyning i Geding. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 1.

Indstilling. Energieffektiv fjernvarmeforsyning i Geding. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 1. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. april 2014 Energieffektiv fjernvarmeforsyning i Geding Ombygning af fjernvarmesystemet i Geding til en mere energieffektiv drift ved

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted TOTALRÅDGIVNING PRÆKVALIFIKATION Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted Billund Kommune Januar 2013 dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen

4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen Dato 10.10.2014 Sagsnr. Sagsbeh RPK Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk

Læs mere

Revurdering af anlægsprojekter Teknik. Socialudvalget

Revurdering af anlægsprojekter Teknik. Socialudvalget Fagområde: Fagudvalg: Teknik Socialudvalget Funktion/konto: Budgetår: 2011 Projektnavn: 05.32.32 532051 Plejecenter Åløkkeparken, aflastningspladser Beløb i 1.000 kr. Budget 2011 Anlægsbudget overført

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, ETAPE 2 1.000 kr. Projektering og arkæologi 8.000 Byggemodning - grunde, interne veje 20.000 14.000 Byggemodning - grøn og salgsfremme 500 3.500 3.100 Afdrag lån 1.200 4.500

Læs mere

ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST

ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST Byggeprogram for renovering af underetage og faglokaler Østre Skolevej 2 5700 Svendborg I GRÅBRØDRE ARKITEKTER I 18.09.2017 I Ørkildskolen Afdeling Øst, Byggeprogram for renovering

Læs mere

Aktstykke nr. 10 Folketinget 2013-14. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 24. oktober 2013.

Aktstykke nr. 10 Folketinget 2013-14. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 24. oktober 2013. Aktstykke nr. 10 Folketinget 2013-14 10 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 24. oktober 2013. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

Nedenstående principper beskriver de retningslinjer, Ejendomsservice reguleres efter.

Nedenstående principper beskriver de retningslinjer, Ejendomsservice reguleres efter. Notat Vedrørende: Styringsprincipper for Ejendomsservice Sagsnavn: ES - Aftale 2017-18 mellem Randers Byråd og Ejendomsservice Sagsnummer: 00.15.02-P27-1-16 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail:

Læs mere

Notat. Status for mål 2012. Miljøansvarlighed. Bestyrelsen Vedrørende: Status for mål 2012 Bilag: Ingen

Notat. Status for mål 2012. Miljøansvarlighed. Bestyrelsen Vedrørende: Status for mål 2012 Bilag: Ingen Notat Til: Bestyrelsen Vedrørende: Status for mål 2012 Bilag: Ingen Status for mål 2012 Bestyrelsen har vedtaget en række mål for 2012 fordelt på fagområder, som tager afsæt i målsætninger ud fra de 4

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan UDKAST AF 10.02.2015 Strategiplan 2016-2019 Energi og Renovation Aalborg Forsyning, Renovation Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Aalborg Forsyning, Renovation Udgivelse: 10.02.2015 Sagsnr.: 2015-002830

Læs mere