1.3 Deltog du i informationsmødet på uddannelsen inden praktikkens begyndelse?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.3 Deltog du i informationsmødet på uddannelsen inden praktikkens begyndelse?"

Transkript

1 Navn: praktikvejleder Inden for hvilket område har praktikken fundet sted? 1.1 Inden for hvilket område har praktikken fundet sted? - Andet Regional kontor i Bruxelles Både HR og SEkretariat 1.2 Har du tidligere været praktikvejleder? 1.3 Deltog du i informationsmødet på uddannelsen inden praktikkens begyndelse? Respondenter Procent Ja 18 85,7% Nej 3 14,3% I alt ,0%

2 1.4 Fik du den information du havde behov for på informationsmødet? Hvilke informationer ville du gerne have haft, som du ikke fik? Det kunne være eksempler på, hvordan de studerende skal koble praktikkens praksis og uddannelsen teorier. Hvordan eksamensopgaven skulle håndteres af den studerende - formål - at vi allerede fra start kunne påbegynde opgaven Jeg synes jeg fik det, jeg havde brug for. Og ellers er det fint at have en kontaktperson på UCL, som vi kan henvende os til, når/hvis der opstår noget i løbet af praktikperioden Elevens faglige niveau. Hvad går uddannelsen ud på, og hvad kan vi forvente af eleven? Den elev, der havde et indlæg om sit praktikophold, havde et noget højere niveau og modenhed, end den vi fik tildelt. Gerne mere om hvad UCL elevernes forventning til arbejdspladsen er. Hvad kan gøre Praktikhåndbogen mere anvendelig for dig? Jeg synes den var rigtig fin til inspiration ang. opgaver Den kan målrettes praktikstedet. Føler ikke at jeg har haft brug for den, så det er svært at svare på Den gøres digital - med søgemuligheder Hvilke oplysninger mangler i Praktikhåndbogen? Hvornår der sker hvad og hvilke aktiviteter hhv praktikant og vejleder skal deltage i Jeg har ikke manglet noget. - Slutevaluering af praktikken - viden om at der kom et spørgeskema, som en formaliseret evaluering af den studerendes praktik.

3 3.1 Den studerende har viden om politiske, økonomiske og juridiske rammer for praktikstedet Hvilken viden manglede praktikanten i forhold til Politiske, økonomiske og juridiske rammer for praktikstedet? Praktikanten fik teoretisk viden om stedet, da hun startede her, men formåede ikke at anvende det praktisk eller vise forståelse for det i løbet af sin praktikperiode Praktikanten mangler en del af de grundlæggende færdigheder, når det kommer til det økonomiske og juridiske område. Hun har svært ved at reflektere, være opsøgende eller selv sætte sig ind i nyt stof. 3.2 Den studerende har specifikke erfaringer fra deltagelsen i løsningen af praktiske opgaver? Hvilken viden manglede praktikanten i forhold til Specifikke erfaringer fra deltagelsen i løsningen af praktiske opgaver? Vi har været udfordret på at have relevante og tilstrækkeligt omfattende opgaver til praktikanten. 4.1 Den studerende kan omsætte den indlærte viden til udøvelse i praksis

4 Hvilke færdigheder manglede praktikanten i forhold til at omsætte den indlærte viden til udøvelse i praksis? Jeg kunne godt have ønsket lidt mere initiativ og selvstændighed fra praktikanten Hun har svært ved at skabe overblik og reflektere over de valg hun tager. Det har været udfordrende at lære hende nye basale opgaver. Værkstøjer/modeller som braindstorm og interessent analyse var hun ikke bekendt med på forhånd. 4.2 Den studerende kan vurdere teoretiske og praktiske problemstillinger, der er af relevans for den konkrete praktik Hvilke færdigheder manglede praktikanten i forhold til at vurdere teoretiske og praktiske problemstillinger, der er af relevans for den konkrete praktik? Omsætte teori til praksis, og se sammenhænge mellem forskellige opgaver og udførelsen af dem Modenhed og noget gå-på-mod se tidligere kommentarer. 4.3 Den studerende kan anvende relevante teorier til løsning af opgaver på praktikstedet Hvilke færdigheder manglede praktikanten i forhold til at anvende relevante teorier til løsning af opgaver på praktikstedet? Den studerende havde meget svært ved at finde og forklare teorier, der havde opgaverelevans, selv når hun fik god tid til at forberede det. Vi har ikke oplevet at hun har anvendt eller forholdt sig til teoretiske værktøjer, udover braindstorm og interessent analyse, som vi bad hende om at anvende.

5 5.1 Den studerende kan se sin egen faglige rolle i forhold til de konkrete opgaver i professionsfeltet Hvilke kompetencer manglede praktikanten i forhold til at se sin egen faglige rolle i forhold til de konkrete opgaver i professionsfeltet? Hun har et meget lille grundviden med i rygsækken. Har svært ved få en dybere forståelse for opgaverne. Samt forbinde forskellige opgaver/viden og dermed skabe et samlet overblik/forståelse. 5.2 Den studerende kan indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde Hvilke kompetencer manglede praktikanten i forhold til at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde? Det er ikke min oplevelse af praktikanten har oparbejdet kendskab nok til organisationen til på lige vilkår at kunne indgå i samarbejder som forventet. På nogle punkter vil hun kunne det, på andre mangler hun fortsat et bedre overblik og en dybere kendskab! Der mangler initiativ og engagement fra den studerende. Hun har haft svært ved at planlægge og tage ansvar for en opgave, hvilket har gjort det svært for alle parter. Enkelte opgaver har dog fungeret tilfredsstillende. I disse tilfælde har den studerende været fuldt tæt.

6 5.3 Den studerende kan med forankring i egen faglighed samarbejde på tværs af professioner Hvilke kompetencer manglede praktikanten i forhold til at samarbejde på tværs af professioner med udgangspunkt i sin egen faglighed Sikkerhed i egen formåen, evne til at planlægge, engagement og det at turde kaste sig ud i det. Boglig stærk, men har svært ved at omsætte det i det daglige arbejde. se tidligere svar. Mangler en del faglig viden og har svært ved at finde ud af hvor i organisationen, det rette svar/faglighed måske kan ligge. Det er nødvendigt at støtte hende en del og sende hende i de rigtige retninger. 6.1 I hvilken grad vurderer du, at midtvejsstatusmødet var relevant? Hvad kunne have gjort mødet mere relevant for dig? Jeg mener ikke, at et sådant møde skal være fast. Oplever jeg problemer, som ikke synes løst praktikanten og jeg imellem, vil jeg tage kontakt til skolen. Og omvendt forventer jeg det samme af praktikanten. Når de er færdiguddannede, er der heller ikke nogen der kommer og "holder øje med" om de har det godt eller skidt. 6.2 I hvilken grad havde mødet karakter af en dialog?

7 Hvordan oplevede du mødets karakter? 6.3 Blev dagsorden for mødet fulgt? Hvad var grunden til at dagsorden ikke blev fulgt? 7.1 Hvor ofte blev planlagt vejledning afviklet? Hvad var årsagen til at det ikke blev holdt oftere? Praktikanten og jeg sidder ved siden af hinanden og sparre dagligt på konkrete opgaver og udfordringer tages op løbende. Det er også min oplevelse at praktikanten ikke selv tog initiativ ved disse møder, så det primært blev på min opfordring. i starten blev det holdt planlagt møde hver uge. Jenitha fik til opgave at planlægge/indkalde til faste møder - vi opfordrede hende til det. Men der skete intet. Der har til gengæld været mange spontane vejledninger undervejs. Til tider flere gange ugentlig. Der var løbende dialog og interaktion med den studerende.

8 Var der andre ting, der fyldte meget i vejledningen? I starten fyldte selve arbejdtiden rigtig meget. Det var udfordrende for praktikanten at være her i 37 timer. Det fyldte heldigvis mindre længere ind i forløbet, men det er fortsat et emne vi tager op, da der stadig er behov for at afklare rammerne. Trivsel i afdelingen og tilgang til opgaverne. Vi hat brugt en del krudt på at drøfte vores forskellige tilgange til opgaveløsningen. Den studerendes personlige forhold, der fyldte meget for hende, specielt i 2. halvdel af praktikperioden. Det var nødvendigt at få praktikanten til at reflektere meget over praktikantens egen person samt praktikantens personlige præferencer for arbejdsopgaver. Praktikanten ville helst undgå administrative opgaver og mente sig selv kvalificeret til opgaver som lå ud over dette. Praktikanten mente selv, at pgl. var mere kvalificeret end vores tidligere praktikanter, hvilket vi dog ikke er enig i. Forandringsledelse og frustrationer over ledelse i afdelingen. Generel velbefindende i praktikken. Personlig indstilling og tilgang til arbejde, faglige instruktioner til arbejdsopgaver. Hun har ligeledes haft meget brug for "venskabelig" snak, da hun ofte tog konstruktiv kritik meget personlig. trivsel på arbejdspladsen, da man går meget op i dette fra SKATs side. Vil du give et eksempel på den gode vejledning? Den gode vejledning en gensidig dialog omkring omkring arbejdet, særligt med fokus på refleksion over praksis og over arbejdet generelt. Jeg ser det som god vejledning, hvis det primært er praktikanten der formår via refleksion at se nye veje, andre perspektiver og forståelse for sin egen fremtoning. Dialogbaseret Har fungeret bedst når vejledning har relateret sig til en konkret opgave Om det er et godt eksempel eller ej må andre dømme! Efter en jobmesse på en uddannelsesinstitution, hvor praktikanten (på trods af at pgl. havde fået et vide, at pgl. skulle holde sig i baggrunden og observere)havde stået og talt med flere interesserede måtte jeg dagen efter bede praktikanten forklare mig hvad pgl. mente, at formålet var for deltagerne i jobmessen og hvad fokus burde være. Først da praktikanten begyndte at reflektere over dette gik det op for pgl. at pgl. havde spillet en "uheldig" rolle. Tage udgangspunkt i de opgaver som er blevet løst i løbet af den forgangne uge. Opfølgning på opgaver i den kommende uge. Nærvær og ro. Fokus på den studerende. Det er meget afhængig af, hvornår i processen at vejledningen finder sted. I starten havde vi meget fokus på det personlige plan; "hvordan er det at være på arbejdspladsen", "hvordan har du det med de andre kollegaer", "hvad har du behov for fra mig som vejleder", "hvilke opgaver syntes du bedst om" etc

9 I forbindelse med praktikperioden blev vore samtaler mindre "faste", hvorfor vi tog dem ad hoc. Fokusset blev mere på "hvilke opgaver har jeg, som praktikanten kunne tænke sig at forsøge sig med" og "hvilke mål har vi sat os i praktiklæringsplanen, som praktikanten ville gerne have erfaring med". Brugte en del tid på den personlige/menneskelige snak. Ifm. arbejdsopgaver, blev der anvendt meget tid på at lære hende ting - meget pædagogisk fremgang. Ofte forsøgte jeg at lære hende det samme, på flere forskellige måder. Det virkede til at hjælpe. God vejledning, er at lytte til praktikantens oplevelser/spørgsmål - svare/hjælpe i den forbindelse - og derudover at få vedkommende til at reflektere over hvordan teorien nu bruges i praksis. Derudover Hvad er grunden til du ikke anvendte refleksionscirklen i vejledningen? Jeg overvejede det ikke - men kan sagtens være jeg skal undersøge denne mere og bruge den som værkstøj i vejledningen Den er for mig for "skematisk". Vi har anvendt den ubevidst i snakken om opgaveløsning Vi har andre værktøjer, som vi bruger i vejledning anede ikke den var der Hvad skulle bevæggrunden være for at bruge den? Det faldt ikke naturligt at bruge den fuldstændig "skematisk". Men i den vejledning, jeg gav, er elementerne jo alligevel brugt! Ikke nødvendigt Hvad er grunden til du ikke anvendte feedbacksløjfen i vejledningen? Jeg overvejede det ikke - men kan sagtens være jeg skal undersøge denne mere og bruge den som værkstøj i vejledningen Vi forsøgte, men det blev for kunstigt, og duede derfor ikke. Vi anvendte dialog i stedet, hvor vi kom omkring emnerne Vi har anvendt den ubevidst i snakken om opgaveløsning Vi har andre værktøjer, som vi bruger i vejledning det samme her - vidste ikke den var der. Hvad skulle bevæggrunden være for at bruge den? Det faldt ikke naturligt at bruge den fuldstændig "skematisk". Men i den vejledning, jeg gav, er elementerne jo alligevel brugt! Ikke nødvendigt. Feedback fik hun igennem opholdet. 7.5 Understøttede du den studerendes refleksion på anden måde end ved at bruger fleksionscirklen og/eller feedbacksløjfen?

10 Hvis du brugte en anden metode/model vil du oplyse hvilken metode/model? Jeg brugte ikke en metode eller model, men forsøgte at få hende til at se tingene fra flere sider: sætte sig i brugerens sted, selv komme med løsninger på en problemstilling og lign. Noget der kaldes "sund fornuft" Via drøftelser med spørgsmål som "hvorfor", "har du tænkt på...", "hvad tro du, at...", "når du vælger denne fremgang, hvad betyder det så", "hvilke fravalg har du gjort". Alm. sund fornuft og samtale Ved ikke hvad modellen hedder Anerkendelse og inddragelse. Løbende dialog om hver opgave - almindelig hverdagspraksis - stillede uddybende spørgsmål og fagligt udfordrende til de løsninger praktikanten præsenterede. Almindelig sund fornuft ikke anvendt specifik model. Har i stedet talt meget om refleksion, defineret det på et simpelt sprog og anvendt en del eksempler fra hendes opgaver. Der har løbende været reflektion over arbejdet og relation til studiet, men ikke mindst i forhold til hvorledes de givne færdigheder kan bruges efter endt studie. Man kan komme ret langt ved dialog og direkte kommunikation! Alm dialog og trivselsværktøj fra SKAT Løbende dialog - også om de indre linjer og har delt diverse udfordringer på arbejdspladsen med studerende 8.1 Er du tilfreds med dit samarbejde med den underviser, som har været tilknyttet din praktikant? Hvad skyldes, at du i mindre grad/slet ikke har været tilfreds med samarbejdet med underviseren på uddannelsen? 8.2 Ville du gerne have haft mere dialog med UC underviseren? Respondenter Procent Ja 4 20,0% Nej 16 80,0% I alt ,0%

11 8.3 Hvor tilfreds er du med samarbejdet med uddannelsen? Hvad skyldes at du i mindre grad/slet ikke har været tilfreds med samarbejdet med uddannelsen? At vores praktikant ikke fik den store opbakning fra skolen, når der har været tvivl om ting, samt man har fra skolens side, fortalt eleverne at SKAT er ren økonomi. Det er det ikke, da enheden ikke sidder med økonomi. Hvad var dit udbytte af at have en praktikant? Praktikanten var en stor hjælp i det daglige arbejde, da hun varetog en opgave (screener), som ellers ville have været min og som ca. svarer til 15 timers arbejde om ugen. Dette arbejde er en utrolig vigtigt del i Den Frie Rådgivnings arbejde. Derudover var der desværre ikke så meget udbytte, da praktikanten havde svært ved at påtage sig opgaver. Hun havde svært ved at se hvor hun kunne byde ind. Der har i perioden, hvor praktikanten har været i praktik været to andre praktikanter, som har påtaget sig de opgaver. Samarbejdet mellem praktikanten fra UCL og de to andre har også været minimalt. De skriftlige opgaver hun sad med, krævede meget efterredigering og et stort arbejde fra min side. Så for at opsummere har vi udover screener funktionen ikke haft stort udbytte af praktikanten, desværre! Jeg har fået løst mange opgaver som har sparet mig for tid. Det er altid rart af få ny inspiration, når personer der kommer udefra ser på tingene og stiller spørgsmål. Refleksion over egen praksis, brobygning til andre afdelinger, som har lånt min studerende til sparring på opgaver, konkret opgaveløsning. Fik grundlaget for at vurdere personen som led i ansættelse after praktikforløbet Det er altid interessant at have praktikanter, da de tilfører nye øjne på "plejer". Vi havde forventet en praktikant med mere gå-på-mod og selvstændighed. Vi havde forventet, at praktikanten i højere grad kunne være en ressource for arbejdspladsen, samtidig med at hun fik et fagligt udbytte. Det kunne hun have større gavn af mhp et fremtidigt arbejde. I forhold til denne praktikant ikke noget stort udbytte. Praktikanten søgte opgaver andre steder i virksomheden, som pgl. syntes var mere interessante (i første omgang med vores velsignelse). Men vi har ikke det store kendskab til praktikantens evner - udover det pgl. selv fortæller, at pgl. er god til. Vi har desværre ikke rigtig set det. Og det vi har set har vi ikke været imponerede af. Dialog om arbejdsopgaverne. Især en meget fin planlægning og afvikling af Uddannelsesdagen for 9. klasses folkeskoleelever, deres forældre og lærere. Meget tilfredsstilende arbejdsindsats og udbytte. Vi har været meget glade for at have Line. Hun har været imødekommende, positiv og ikke bange for at få erfaring med nye opgaver. Organisationen blev udfordret af de spørgsmål, en praktikant stiller - og jeg fagligt. Opgaver blev løst med andre øjne. Meget stort. Praktikanten har løst mange og meget forskelligartede opgaver, både af driftmæssigtog udviklingsmæssig karakter. Er selv blevet udfordret fagligt, da jeg har skulle tænke i andre baner under oplæring og vejledning. positiv effekt på min faglighed, men også menneskeligt.

12 Ikke tilstrækkeligt - vi har ikke haft den fornødne tid til at vejlede / støtte ved større opgaver. Den ligger hos os - vores praktikant har været super. Der har været et meget stort udbytte. Praktikanten har indgået i det daglige arbejde, hvor han har udført arbejdsopgaverne på en proffessionel og meget kvalificeret måde. Det har været lærerigt - og jeg føler mig bedre klædt på til næste praktikant Vi har været utroligt glade ved vores praktikant. Hun kan nemt begå sig i SKAT og vi håber hun søger herind efter endt uddannelse. Hun er medårsag til, vi tager flere praktikanter ind. Fantastisk god praktikant. Spændende dialoger om oplevelser på arbejdspladsen.. Nævn 3 ting som har været medvirkende til, at du fik skabt gode muligheder for læring i praktikforløbet for praktikanten? Praktikanten fik mulighed for at komme med ønsker til opgaver Praktikanten blev en del af kontoret på lige vilkår med alle andre Ved spørgsmål, behov for sparring, brug for støtte eller andet gjorde jeg meget ud af at fortælle at hun altid kunne spørge uanset hvad det drejer sig om og uanset hvornår det var. Relevante opgaver - meget forskellig opgaveportefølje - teori fra skolen der bliver omsat til praksis i det daglige arbejde. 1.)Egen afdeling og andre afdelinger som den studerende skulle samarbejde med, var godt forberedte på den studerende og hvad han skulle bidrage med. 2.)Den studerende fik selvstændige små og større opgaver at arbejde med. 3.)Jeg har holdt fast i at den studerende skulle indgå i forskelligartede opgaver - også dem, som den studerende ikke selv så som interessante, men som jeg vurderede havde udviklingspotentiale/refleksionspotentiale for ham. Varierende opgaver, praktikantens mod til at kaste sig ud í nye opgaver, et godt teoretisk grundlag samarbejde med andre faggrupper konkrete opgaver, der udfordrer feedback i løbet af opgaveløsning og når opgaven er færdig - konkret projekt hun kunne udvikle sig i gennem hele perioden - opgaver med andre end vejleder - feedback mhp refleksion til næste gang opgaven skal løses Det er jo lidt svært - set i forhold til mit foregående svar. Men jeg har ved ugentlige vejledninger forsøgt at få praktikanten til reflektere over praktikantens egen person og præferencer for opgaver - set i lyset af fremtidige jobmuligheder. Jeg håber, at praktikanten tager nogle af disse ting med sig fremover. Klare opgaver fra start. Arbejdsopgaver med mulighed for læring, både under vejledning og selvstændigt udøvende. En udfordret organisation i forandring Line har gennem sin tid her hos os deltaget i mange udviklingsopgaver og har derfor fået mange forskellige input. Hun har ligeledes stiftet bekendtskab med programmer såsom: * Webredigeringsprogrammer *Journaliserings program * HR program i forbindelse med ansættelsesproces Selvstændige opgaver Vejledertilstedeværelse (direkte, telefonisk og mail) Feedback på opgaver Rammer og vilkår var i orden Vi har betragtet praktikanten som en ny kollega Hendes opgaver var planlagte i forvejen men med plads til hendes egen udvikling og progression - været meget til rådighed for Jenitha, og altid afsat den nødvendige tid. - har til tider givet hende små "ekstra" opgaver, med kort deadline, for at udfordre hende og samtidig forsøge på at give hende succesoplevelser. -Når der har været faglige emner hun havde svært ved, brugte jeg en del tid på at lære hende det fra forskellige vinkler. Tid til at arbejde med selvstændige opgaver God intro til forskellige funktioner i huset Placeret i adm.team

13 - Praktikantens gode tilgang til arbejdet - Tillid til at praktikanten kan udføre et godt stykke arbejde - Lydhør i forhold til ønskede opgaver Praktikanten startede inden praktikperioden som studentermedhjælper, hvilket var en enorm stor fordel - dermed var mange ting prøvet inden praktikforløbet gik i gang! Praktikanten sad i et god miljø - med god sparring & samarbejde Praktikanten udviklede sig hele tiden - og dermed var muligheden for hele tiden at udvikle sig/bygge mere på - til stede! Teamwork Forsøgt at give indsigt i hele SKATs organisation. Afprøvet alle vores arbejdsopgaver Tage hende med til diverse møder og arrangementer Dele udfordringer via dialog Afslutte med uformel dialog, hvor alt kan siges... Samlet status

I spørgeskemaet stilles der spørgsmål til seks temaer og om baggrundsoplysninger:

I spørgeskemaet stilles der spørgsmål til seks temaer og om baggrundsoplysninger: Spørgeskema til evaluering af din praktik på Administrationsbacheloruddannelsen ved UCL Dette er en spørgeskemaevaluering af den gennemførte praktik. I spørgeskemaet stilles der spørgsmål til seks temaer

Læs mere

3. og 4. årgang evaluering af praktik

3. og 4. årgang evaluering af praktik 3. og 4. årgang evaluering af praktik Februar 2013 52% af de spurgte har svaret 1. Hvor mange klasser har du haft timer i? Respondenter Procent 1 klasse 27 11,6% 2 klasser 73 31,3% 3 klasser 50 21,5% 4

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

Gode råd til praktikforløbet

Gode råd til praktikforløbet Gode råd til praktikforløbet Dette papir er gode råd fra tidligere studerende som har været i praktik. Papiret er til inspiration for studerende der skal er i praktik. Forslag til vejledning og vejledningens

Læs mere

Praktik. i Den pædagogiske assistentuddannelse. Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015

Praktik. i Den pædagogiske assistentuddannelse. Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Praktik i Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 April 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

Vejledning til praktik på VUU, University College Lillebælt

Vejledning til praktik på VUU, University College Lillebælt Vejledning til praktik på VUU, Formålet med uddannelsen er: - at de studerende opnår indsigt i voksenpædagogisk praksis og teori - at de studerende erhverver forudsætninger for at varetage, begrunde og

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af;

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af; 1 Dussen Gl. Lindholm skole Lindholmsvej 65 9400 Nørresundby Tlf 96 32 17 38 Hjemmeside gllindholm-skole@aalborg.dk Dusfællesleder Charlotte Dencker Cde-kultur@aalborg.dk Praktikstedsbeskrivelse Præsentation

Læs mere

Praktik. Generelt om din praktik

Praktik. Generelt om din praktik Praktik Praktik udgør en væsentlig del af læreruddannelsen, og for mange studerende medfører den en masse spørgsmål. For at du kan være godt rustet og blive klogere på din forestående praktik, har Lærerstuderendes

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Maj 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Standard for den gode praktik

Standard for den gode praktik Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse nr. 339 af 06/04 2016 om akkreditering

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Dato: 27/11 2013 Ref. Lars Haase Indhold Indledning... 1 Fordeling af de studerende i CenterCampo... 2 Forbesøget... 2 Roller og ansvar... 3 Vejledning...

Læs mere

Modul Evaluering. Spørgeskema til studerende. Du har nu afsluttet Sygeplejerskeuddannelsens Modul x og vi vil bede dig om at evaluere modulet.

Modul Evaluering. Spørgeskema til studerende. Du har nu afsluttet Sygeplejerskeuddannelsens Modul x og vi vil bede dig om at evaluere modulet. Modul Evaluering Spørgeskema til studerende Evaluering af modul: For hold: Kære studerende på hold xxxx. Du har nu afsluttet Sygeplejerskeuddannelsens Modul x og vi vil bede dig om at evaluere modulet.

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Praktiklærers evaluering af praktik - 2. årgang

Praktiklærers evaluering af praktik - 2. årgang Praktiklærers evaluering af praktik - 2. årgang Februar 2013 68% af de spurgte har svaret Hvilket år er du dimitteret? Respondenter Procent 2012 0 0,0% 2006-2011 12 27,9% 2001-2005 14 32,6% 1996-2000 11

Læs mere

Praktik Forår 2012, Sociologi

Praktik Forår 2012, Sociologi Praktik Forår 2012, Sociologi Antal respondenter: 17 Antal svar: 4 Koordinator: Gunnar Scott Reinbacher *************************************************************** Hvor var dit praktiksted geografisk

Læs mere

Praktik Forår 2013, Sociologi

Praktik Forår 2013, Sociologi Praktik Forår 2013, Sociologi Antal respondenter: 4 Antal svar: 2 Koordinator: Gunnar Scott Reinbacher *************************************************************** Hvor var dit praktiksted geografisk

Læs mere

Evaluering, Strategisk ledelse, F15

Evaluering, Strategisk ledelse, F15 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen En kvalitativ undersøgelse Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendens jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelsen 4 4.0 Arbejdsbelastning

Læs mere

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver.

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver. Praktikuddannelsen Formål I praktikuddannelsen skal eleven tilegne sig erhvervsfaglig kompetencer i et fagligt funderet praksisfællesskab gennem udførelse af og refleksion over daglige arbejdsopgaver inden

Læs mere

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse Den røde tråd i din uddannelse Skole Praktik Praktik 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sådan bruger du uddannelsesmappen side 3-5 2. Kontaktinformationer

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession

Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession Vejledning til praktikdokumentet for 3. praktik Du er ligesom i de første praktikperioder ansvarlig for at udarbejde et praktikdokument og dine læringsmål

Læs mere

Til Undervisere og medarbejdere på erhvervsskoler med opgaver i forhold til uddannelsernes praktikdel. praktikvejledning.dk

Til Undervisere og medarbejdere på erhvervsskoler med opgaver i forhold til uddannelsernes praktikdel. praktikvejledning.dk Til Undervisere og medarbejdere på erhvervsskoler med opgaver i forhold til uddannelsernes praktikdel Vejledning og forslag til anvendelse af materialet på praktikvejledning.dk 1 På hjemmesiden www.praktikvejledning.dk

Læs mere

Vejledning af eleven

Vejledning af eleven 1 Vejledning af eleven 2 Vejlederens funktioner Rådgive og vejlede eleven Oplære / dele viden teoretisk og praktisk Undervise og instruere Støtte eleven i at bearbejde det lærte Være rollemodel Udfordre

Læs mere

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Evaluering af lærer-pædagogsamarbejdet Fra skoleaftalen 2010-2012, afsnit 4 Udviklingsmål for skolen er følgende initiativer og succeskriterier

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den 25. 26.02.2015 Antal tilbagemeldinger: 131 ud af 138 mulige. 1: Har du fået den fornødne

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen

Workshop vedrørende praktikplanen Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på Udførerområderne Slides kan findes på: Praktik.via.dk Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019

Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019 Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019 1 VELKOMMEN Klikforatredigerei master 4 5 Gad vide, hvordan man gør ting på mit praktiksted? Gad vide, hvordan min praktikvejleder

Læs mere

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, teamleder samt uddannelseskoordinator.

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, teamleder samt uddannelseskoordinator. Social-og sundhedshjælper elever; Udfyldes af elev senest 14 dage inden afslutning i både 1. og 2. praktikforløb. Gennemgås mundtligt efterfølgende sammen med praktikvejleder. Social- og sundhedsassistent

Læs mere

Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været tydeligt fra starten af modulet?

Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været tydeligt fra starten af modulet? Evalueringsrapport modul 12, RAD109 Antal studerende på holde 25 Antal besvarelser 14 Svarprocent 56 % Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Lokalcenter Præstehaven Vestervej 3,5 og 7 8362 Hørning 87948700 Organisatorisk placering Præstehaven i Hørning er en del af Ældreområdet i Skanderborg

Læs mere

Praktikevaluering, forår 2018

Praktikevaluering, forår 2018 Praktikevaluering, forår 2018 Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund har du? Har du tidligere været praktikvejleder? Har du haft en medvejleder i praktikforløbet? Har du praktikvejlederuddannelsen?

Læs mere

Praktikevaluering, efteråret 2017

Praktikevaluering, efteråret 2017 Praktikevaluering, efteråret 2017 Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund har du? Har du tidligere været praktikvejleder? Har du haft en medvejleder i praktikforløbet? Har du praktikvejlederuddannelsen?

Læs mere

Praktikevaluering, praktikvejledere, forår 2017

Praktikevaluering, praktikvejledere, forår 2017 Praktikevaluering, praktikvejledere, forår 2017 Samlet status Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund har du? Har du tidligere været praktikvejleder? 1 Har du haft en medvejleder i praktikforløbet?

Læs mere

Praktikbeskrivelse og uddannelsesplan

Praktikbeskrivelse og uddannelsesplan Praktikbeskrivelse og uddannelsesplan Ifølge uddannelsesbekendtgørelsen skal praktikstedet udarbejde en praktikbeskrivelse og uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet modtager studerende (BEK

Læs mere

Evaluering, Kerneopgaver, samskabelse og koblingskompetence, E : Distributionsmail sendt til 16 respondenter Besvarelsesprocent: 100%

Evaluering, Kerneopgaver, samskabelse og koblingskompetence, E : Distributionsmail sendt til 16 respondenter Besvarelsesprocent: 100% Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse (VTU) for PAU 2015

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse (VTU) for PAU 2015 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse (VTU) for PAU 2015 Side 1/18 Indhold Grundlag for analysen... 4 Skema 1: Fordelinger af besvarelser i VTU en 2015... 5 Tabel 1: Hvornår har din arbejdsplads senest haft

Læs mere

Uddannelsesplan. for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen.

Uddannelsesplan. for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen. Uddannelsesplan for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen. Rigtig hjertelig velkommen som studerende i Idrætsdussen på Langholt Skole. Det er altid en glæde at byde studerende velkommen i vores

Læs mere

Uddannelsesevaluering (Samfundsfag) i foråret 2012

Uddannelsesevaluering (Samfundsfag) i foråret 2012 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Jeg har været meget, meget tilfreds med det faglige niveau. Jeg kunne godt ønske

Læs mere

Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse?

Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse? Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? 1969 1981 1984 1989 1984 1983 2002 2001 1998 1992 1996 2007 1987 1998 2002 1975 1970 1983 Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse?

Læs mere

Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015 Indholdsfortegnelse

Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015 Indholdsfortegnelse Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015 Indholdsfortegnelse Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015... 1 Status... 2 Hvor har du været i praktik?...

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Semesterevaluering, Samfundsfag som centralt fag, 9. semester, efterår 2016 Indhold

Semesterevaluering, Samfundsfag som centralt fag, 9. semester, efterår 2016 Indhold Semesterevaluering, Samfundsfag som centralt fag, 9. semester, efterår 2016 Indhold Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2016... 1 Modul 8: Verdenspolitik... 2 Modul 10: Pædagogik og samf.

Læs mere

Praktikevaluering, efterår 2018

Praktikevaluering, efterår 2018 Praktikevaluering, efterår 2018 Evalueringen er udsendt til 160 praktikvejledere. Heraf har 104 evalueret, hvilket giver en besvarelsesprocent på 65. Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund

Læs mere

Evaluering af ny metode til at skabe sammenhæng mellem skole og praktik

Evaluering af ny metode til at skabe sammenhæng mellem skole og praktik Evaluering af ny metode til at skabe sammenhæng mellem skole og praktik Randers Social- og Sundhedsskole indførte i efteråret 2013 en ny struktur for timerne ud i praktik og ind fra praktik. Tidligere

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2018 Silkeborg og Skanderborg Juni 2018 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder

Læs mere

Kiropraktorer - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem

Kiropraktorer - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Kiropraktorer - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Denne rapport indeholder alle evalueringer fra kiropraktorklinikker i 2018 og frem til nu, som er indkommet via det elektroniske spørgeskema,

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med

Læs mere

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD 1. TEMA 1 2 1.1 Tiltag 1: Undervisningsforløb med virksomhedstilknytning 2 1.2 Tiltag 2: Working on your skills 7 2. TEMA 2 22 2.1 Tiltag 1: Plakat og signaturret 22 2.2 Tiltag

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS Udviklet af Ulla Hjorth Andersen (Arts Karriere), Susanne Kronborg

Læs mere

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, nærmeste leder samt uddannelseskoordinator.

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, nærmeste leder samt uddannelseskoordinator. Social-og sundhedshjælper elever; Udfyldes af elev senest 14 dage inden afslutning i både 1. og 2. praktikforløb. Gennemgås mundtligt efterfølgende sammen med praktikvejleder. Social- og sundhedsassistent

Læs mere

Uddannelsesplan for 3. årgangs studerende fra Professionshøjskolen (Lærerstuderende)

Uddannelsesplan for 3. årgangs studerende fra Professionshøjskolen (Lærerstuderende) Uddannelsesplan for 3. årgangs studerende fra Professionshøjskolen (Lærerstuderende) Ifølge 13.2 jf. BEK nr. 231 af 08/0372013 skal Kongenshus Efterskole have udfærdiget en uddannelsesplan på det pågældende

Læs mere

Forventningsafstemning Skovtrolden 3 praktik Oktober 2015

Forventningsafstemning Skovtrolden 3 praktik Oktober 2015 Forventningsafstemning Skovtrolden 3 praktik Oktober 2015 Praktikstedets forventninger Forventninger til vejledning I børnehusene i Skørping er vi glade for at tage imod studerende. Vi er åbne, og læringsaktiviteter

Læs mere

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde. Uddannelsesplan for Modul 4 - Praktikperiode 1 Institutionens navn: Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage studerende.

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken. Praktikperiode: 2. praktik.

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken. Praktikperiode: 2. praktik. Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 2. praktik. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Positivt. Der blev taget godt imod

Læs mere

Evaluering af praktikstederne E18 Koordinatorer: Inger Bruun Hansen og Anne Breumlund Antal respondenter: 37 Antal svar: nogen svar

Evaluering af praktikstederne E18 Koordinatorer: Inger Bruun Hansen og Anne Breumlund Antal respondenter: 37 Antal svar: nogen svar Evaluering af praktikstederne E18 Koordinatorer: Inger Bruun Hansen og Anne Breumlund Antal respondenter: 37 Antal svar: 28 + 1 nogen svar Hvilken position har du i relation til praktikforløbet Hvilken

Læs mere

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag BEK nr 1117 af 18/08/2016 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedshjælper Uddannelsesordning for Social- og sundhedshjælperuddannelsen,

Læs mere

Evaluering af modulet i sin helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål?

Evaluering af modulet i sin helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Evalueringsskema LFG, hold 2, E10 Evaluering af modulet i sin helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? I relation

Læs mere

Få det bedste ud af din INNOVATIONS- PRAKTIK

Få det bedste ud af din INNOVATIONS- PRAKTIK UGE 37 Få det bedste ud af din INNOVATIONS- PRAKTIK >>>>>>>> Innovationspraktik uge 37 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Innovationspraktikken er en ny og anderledes mulighed for at udveksle erfaringer mellem offentlige

Læs mere

Velkommen Praktikvejleder

Velkommen Praktikvejleder Velkommen Praktikvejleder Dagens program Kl. 8.10 Kantinen: præsentation af dagens program - kaffe, the og boller Kl. 8.20 Info vedr. Den Pædagogiske Uddannelse Kl. 9.25 Pause Kl. 9.40 Speeddating i kantinen:

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Områdecenter Søhusparken Afd.: Afd.: Afd.: Afd.:

Områdecenter Søhusparken Afd.: Afd.: Afd.: Afd.: Kopi afleveres til vejleder samt uddannelseskoordinator Navn: Dato: 1) Hvilken uddannelse er du i gang med? (Sæt et kryds) Hjælperuddannelsen: Praktik 1 Praktik 2 Assistentuddannelsen: 2) Hvor er du i

Læs mere

Laursens Realskole. Uddannelsesplan for praktikken på 1. og 2. årgang

Laursens Realskole. Uddannelsesplan for praktikken på 1. og 2. årgang Laursens Realskole Uddannelsesplan for praktikken på 1. og 2. årgang Om Laursens Realskole Laursens Realskole er en gammel, privat grundskole beliggende i hjertet af Aarhus. Vi bor i hyggelige, gamle bygninger

Læs mere

EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG RESSOURCER

EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG RESSOURCER EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG RESSOURCER Få ekstra kræfter til at gennemføre helhedsplanen Tilskud fra Landsbyggefonden kan ikke - og skal ikke - løse boligområdets problemer alene. Løsningen ligger først

Læs mere

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Få en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Skaber værdi for både praktikant og praktiksted Få en praktikant Administrationsbacheloruddannelsen ønsker løbende at indgå

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

1. Introduktion og forberedelse Navn: admpraktik 0119

1. Introduktion og forberedelse Navn: admpraktik 0119 1. Introduktion og forberedelse Navn: admpraktik 0119 1.1 Var du i dialog med praktikstedet inden praktikstart? 1.1 Var du i dialog med praktikstedet inden praktikstart? - Nej, hvorfor ikke? 1.6 Havde

Læs mere

Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014

Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014 Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: It-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune.

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune. Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag BEK nr 616 af 31/5/2017 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedsassistent Uddannelsesordning for Social- og sundhedsassistentuddannelsen,

Læs mere

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Ydelsesbeskrivelse 2015 Social- og sundhedsassistentuddannelsen Praktik 3 Indledning Center for Sundhed og Omsorg i Egedal kommune har en uddannelsesmæssig forpligtigelse i forhold til det dimensionerede

Læs mere

Information til virksomhederne om praktik på Professionsbachelor uddannelsen i International Handel og Markedsføring (PBA ISMM)

Information til virksomhederne om praktik på Professionsbachelor uddannelsen i International Handel og Markedsføring (PBA ISMM) Information til virksomhederne om praktik på Professionsbachelor uddannelsen i International Handel og Markedsføring (PBA ISMM) 1 Det er uddannelsens formål at uddanne professionsbachelorer inden for International

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 3 1.1 Medarbejderudviklingssamtalen 3 1.2 Formål og mål med medarbejderudviklingssamtaler 4 1.3 10 gode råd 4 2. Forberedelse

Læs mere

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Praktikbeskrivelse Skredsande, afd. A og hjerneskadeteamet Maj 2016 1 Hvad er Skredsande, Center for Handicap? Skredsande, Center for

Læs mere

Uddannelsesplan for pædagogstuderende i

Uddannelsesplan for pædagogstuderende i Uddannelsesplan for pædagogstuderende i August 2009 BØRNEHUSENE I VRÅ Huset ENGBLOMMEN og Huset SPIREN Huset Engblommen Østergade 21-9760 Vrå tlf. 72 33 46 64 Indholdsfortegnelse 1. Researchdagene i Huset

Læs mere

Evaluering af praktikpladser, Forår 2018 Distribueret: 6 respondenter Gennemførte besvarelser: 5 besvarelser

Evaluering af praktikpladser, Forår 2018 Distribueret: 6 respondenter Gennemførte besvarelser: 5 besvarelser Evaluering af praktikpladser, Forår 2018 Distribueret: 6 respondenter Gennemførte besvarelser: 5 besvarelser Hvilken position har du i relation til praktikforløbet Hvilken kontakt har du haft til praktikanten?

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Multimediedesigneruddannelsen

Multimediedesigneruddannelsen Aftale om praktik for Multimediedesigneruddannelsen Erhvervsakademi MidtVest I perioden fra: 04.01.2016 til: 01.04.2016 Mellem de tre parter: Virksomheden: Navn: Adresse: Postnr.: By: T: E: Kontaktperson:

Læs mere

Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING. Kort referat og sammenfatning på servicetjekket

Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING. Kort referat og sammenfatning på servicetjekket Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING Kort referat og sammenfatning på servicetjekket Svarprocenten for undersøgelsen ligger på et noget højere niveau end forventet. Ved pilotprojektet i efteråret

Læs mere

Uddannelse i praksis

Uddannelse i praksis Uddannelse i praksis Lokal kvalitetsaftale om uddannelse i praksis Sociale Forhold & Beskæftigelse Uddannelseshandleplanen MSB Indledning Denne lokale kvalitetsaftale sætter fælles retningslinjer for,

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Anerkendelse. Vi møder barnet for det de er, frem for det de kan, har med eller har på.

Anerkendelse. Vi møder barnet for det de er, frem for det de kan, har med eller har på. Anerkendelse I forhold til Børn Vi bruger trivselslinealen, tras, trasmo, sprogvurdering, SMTTE, mindmapping som metode for at møde barnet med et trivsels- og læringsperspektiv. Vi skal være nysgerrige

Læs mere

Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring. praktikvejledning.dk

Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring. praktikvejledning.dk Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring Vejledning og forslag til anvendelse af materialet på praktikvejledning.dk 1 På hjemmesiden praktikvejledning.dk

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 2013 [Institutionsnavn] Spørgeskema Erhvervsakademier Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som

Læs mere

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten INDLEDNING Som en del af videreudviklingsfasen i ansøgningsrunden Unge på kanten har Bikubenfonden

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse om akkreditering og godkendelse

Læs mere

Servicetjek på virksomhedsbesøg gennemført af jobkonsulenter fra Jobafklaring Uge 35-37, 2016

Servicetjek på virksomhedsbesøg gennemført af jobkonsulenter fra Jobafklaring Uge 35-37, 2016 Servicetjek på virksomhedsbesøg gennemført af jobkonsulenter fra Jobafklaring Uge 35-37, 2016 Oktober 2016 Side 1 af 7 1. Indledning Jobcenter Esbjerg ønsker til stadighed, at levere den bedst mulige service

Læs mere

SKEMA TIL: PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN for PAU-elever. Praktikstedsbeskrivelse

SKEMA TIL: PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN for PAU-elever. Praktikstedsbeskrivelse SKEMA TIL: PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN for PAU-elever Praktikstedsbeskrivelse Jf. Bekendtgørelse nr.1518 af 13/12/07 om erhvervsuddannelser(hovedbekendtgørelsen) Lov om bekendtgørelse nr.

Læs mere