LOKALPLAN NR.059. Næsset FOR ET OMRÅDE MELLEM TORVET/ADELGADE OG LILLE SØ. Sankt Thomas. .ir. " %.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN NR.059. Næsset FOR ET OMRÅDE MELLEM TORVET/ADELGADE OG LILLE SØ. Sankt Thomas. .ir. " %."

Transkript

1 LOKALPLAN NR.059 " %. FOR ET OMRÅDE MELLEM TORVET/ADELGADE OG LILLE SØ Næsset.ir. Sankt Thomas SKANDERBORG KOMMUNE 1989

2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE LOKALPLAN NR. 059 REDEGØRELSE Lokapanområdet... Lokapanens baggrund... Beskrivese af okapanens indhod Lokapanens forhod ti anden panægning... 3 Lokapanens retsvirkninger... 6 LOKALPLANEN 1. Lokapanens formå Lokapanens område og zonestatus Områdets anvendese Udstykninger Vej- og sti- og parkeringsforhod... *^r: Varmeforsyning Bebyggesens omfang og pacering Bebyggesens ydre fremtræden Ubebyggede areaer Tiadese fra andre myndigheder Vedtagesespåtegning LOKALPLANENS BILAG Lokapankort... kortbiag Matrikuære forhod. kortbiag 2 Iustrationspan... kortbiag 3

3 REDEGØRELSE Lokapanområdet. Området er beiggende i den sydigste de af Skanderborg by, inden for centerområdet. I området igger Skanderborg Apotek, "Marius Øtapper", Sotskroen/ Dommerkontoret, en beboesesejendom og enkete enfamiiehuse. Der er bevaringsinteresser knyttet ti forhusbebyggesen angs Torvet/Adegade. Lokapanens baggrund. På baggrund af, at enkete grundejere i området har ønsket at udstykke eer udbygge deres ejendom, har kommunen besuttet, at der ska gennemføres en okapan for at fastægge bestemmeser om anvendese, adgangsforhod, bebyggese m.v. I panægningen er indgået overvejeser om en adgangsvej fra Søtoften ind gennem området kombineret med en stiforbindese frem ti Adegade. Størstedeen af grundejerne har udtrykt modstand mod disse paner. Det er x dog kommunens vurdering, at udstykning af sevstændige boigparceer ved søen må forudsætte direkte vejadgang ti disse, igesom der i forbindese med bygnings- og aktivitetsmæssige udvideser af Apoteket og Sotskroen bør ske en forbedring af tikørsesforhodene i form af muighed for kørende adgang bagfra. Herved vi der samtidig kunne ske en afastning af Torvet og Adegade. På den baggrund er der vedtaget en okapan for området. Den indehoder en vejøsning, der tigodeser de nævnte forhod. Lokapanen udægger fæes færdsesareaer fra Søtoften frem ti og med Sotskroen. En stiforbindese gennem området er udeadt.

4 Beskrivese af okapanens indhod. I overensstemmese med kommunepanen bestemmer okapanen, at området må anvendes ti centerformå, boigformå og offentige formå. Lokapanområdet opdees i 3 afgrænsede områder ti hver af disse formå. Inden for området ti centerformå kan der opføres eer indrettes bebyggese ti beboese samt ti erhverv som butikker, kontorer, hoteer, restauranter, kinikker og offentige formå. Inden for samme område kan den hidtidige apotekervirksomhed på matr.nr. 14 a fortsætte uændret, herunder fabrikations- og produktionsvirksomhed i forbindese med samme, og okapanen er ikke ti hinder for udvidese af denne virksomhed. Der må ikke opføres eer indrettes bebyggese ti eer udøves erhverv som værksteds-, fabrikations-, ager og vognmandsvirksomhed. Dog kan kommunen godkende mindre ager- og værkstedsvirksomhed med tiknytning ti en butik i området. Der udægges area ti færdse og parkering med adgang på Søtoften. I forbindese med etabering af den viste vejadgang vi det være muigt at udstykke et anta parcehusgrunde angs Lie Sø. Ligeedes vi en vejadgang betyde forbedrede tikørsesforhod for en række eksisterende ejendomme i området, samt give muighed for gennemførese af ønskede udvideser inden for den de af området, der er fastagt ti centerformå. Bebyggesesprocenten må ikke overstige 70 i område A (centerformå), 40 i deområde B (offentigt formå) og 25 i deområde C (boigformå). Områdeinddeingen fremgår af kortbiag. Bebyggese angs Adegade ska opføres som 2h etages suttet bebyggese i gadeinie. Øvrig bebyggese i området må ikke opføres med mere end Ih- etage, dog kun etage på parceer angs søen. Tage i området ska dækkes med tegtagsten; dette gæder do ikke for tage over garager, carporte, udestuer og ignende mindre bygningsdee.

5 Kommunepanen: Lokapanens forhod ti anden panægning Lokapanområdet igger inden for enketområde C i kommunepanen for Skanderborg kommune. &VV4KW-' ^?%^;^> Rammebestemmeser for enketområde C (centerområde). - Områdets anvendese fastægges ti centerformå (butikker, iberae erhverv samt mindre - ikke generende - fremstiingsvirksomhed i tiknytning ti butikkerne), boigformå og offentige formå. - Bebyggesesprocenten for området under eet må ikke overstige Forhusbebyggese angs Adegade og Vestergade ska opføres som 2^ og 1% etages suttet bebyggese i gadeinie med en husdybde på meem 9 m og 14 m, som det fremgår af oversigtskort for okaområde C Den øvrige bebyggese i området må ikke opføres med mere end 1% etage. Dog vi der kunne tiades et større etageanta for dee af området, når det sker i overensstemmese med en samet panægning for et større område. Lokapanen er i overensstemmese med disse rammebestemmeser.

6 I forsag ti kommunepantiæg nr. 8 (kommunepanrevision 89) er der medtaget føgende forsag ti supperende generee bestemmeser vedrørende parkering: Der ska udægges et tistrækkeigt parkeringsarea, såedes at beboere, beskæftigede, besøgende, kunder, everandører m.v. kan parkere på den enkete ejendom. Dette vi normat kunne opfydes efter nedenstående retningsinier. Bebyggesens art Anta p-padser Boigbyggeri Fritiggende enfamiiehuse (herunder dobbethuse) Tæt-1 av- og etagehusbebyggese Ungdomsboiger, koegier o.. Ædreboiger Boiger i centerområder 2 pr. boig \\ pr. boig pr. boig pr. boig pr. boig Erhvervsbyggeri Kontor, fabriks- og værkstedsbygninger m.v. Supermarkeder, discountbutikker og anden særig parkeringskrævende forretningsvirksomhed Øvrige butikker Hoteer o.. Restaurationer o.. Institutioner m.v. Forsamingsokaer Pejehjem o.. Børneinstitutioner o.. pr. 50 m2 etagearea pr. 25 m2 sagsarea pr. 50 m2 øvrige etagearea pr. 50 m2 pr. værese pr. 5 siddepadser pr. 5 pers. okaet kan rumme pr. værese pr. 5 børn Uddannesesinstitutioner (ind., fokeskoer) Andre bygninger pr. ansatte pr. 5 eever over 18 år Efter kommunens skøn Hvor det er hensigtsmæssigt, kan parkeringsbehovet opfydes på parkeringsareaer, der er fæes for fere ejendomme.

7 Støjforhod: (regionpan) Naturfredningsovens beskyttesesinie: Lov om bygningsfredning: Vej- og stiforhod: Teknisk forsyning: Lokapanområdet anses ikke for at være omfattet af regionpanens bestemmeser vedrørende støjforhod, idet der er tae om et stort set udbygget område, hvor den bestående anvendese fasthodes. Skov- og Naturstyresen har den meddet, at styresen er indstiet på at reducere søbeskyttesesinien ti 10 m inden for okapanområdet som anbefaet af amtskommunen. "Dommergården", Adegade 19, matr.nr. 10, Skanderborg bygrunde, er fredet efter ov om bygnings fredning, Mij øministeriets ovbekendtgørese nr. 81 af 10. februar Ae bygningsarbejder, der går ud over amindeig vedigehodese kræver derfor tiadese fra Mijøministeriet. I okapanen udægges area ti færdse og parkering med forbindese ti vejudæg, som er fastagt i okapan nr. 042 for Søtoften. Hensigten er b.a. at kunne etabere adgang ti eventuee nye parceer ved Lie Sø. Området er omfattet af Skanderborg kommunes spidevandspan godkendt Spidevand edes ti Skanderborg Centrarenseanæg ved Vrodvej i Skanderborg via eksisterende edninger. Regnvand edes ti Lie Sø. Vandforsyning ska ske fra Skanderborg kommunae Vandforsyning. Eforsyning ska ske fra Østjysk Eforsyning. I varmepanen for Skanderborg kommune er området påagt tisutningspigt ti fjernvarme. Renovation foretages af Reno Syd I/S.

8 Lokapanens retsvirkninger. Efter byrådets endeige vedtagese og offentiggørese af okapanen må ejendomme, der er omfattet af panen, iføge kommunepanovens 31 kun udstykkes, bebygges eer i øvrigt anvendes i overensstemmese med panens bestemmeser. Den eksisterende ovige anvendese af en ejendom kan fortsættes som hidti. Lokapanen medfører heer ikke i sig sev krav om etabering af de anæg m.v., der er indehodt i panen. Dog kan kommunen i henhod ti kommunepanovens 34 foretage ekspropriation af privates ejendomme eer rettigheder, når ekspropriationen er af væsentig betydning for virkeiggørese af okapanen. F.eks. kan kommunen ekspropriere ti udæg af veje og ændring af vejadgang. Byrådet kan meddee dispensation fra bestemmeser i okapanen under forudsætning af, at dispensationen ikke er i strid med principperne i panen. Videregående afvigeser fra okapanen kan kun foretages ved tivejebringese af en ny okapan. Private byggeservitutter og andre tistandsservitutter, der er uforeneige med okapanen, fortrænges af panen. Ejendommene beiggende inden for okapanens deområde III udægges ti offentigt formå. Det medfører, at ejeren efter kommunepanovens 32 under visse forudsætninger kan kræve ejendommen overtaget af kommunen mod erstatning.

9 LOKALPLAN NR. 059 for et område meem Torvet, Adegade og Lie Sø. I henhod ti kommunepanoven (ov nr. 391 af 22. jui 1985) fastsættes herved føgende bestemmeser for det i afsnit 2 nævnte område:. Lokapanens formå Lokapanens formå er, - at sikre, at det i afsnit 2 nævnte område anvendes ti centerformå, boigformå og offentige formå. - at sikre et færdses- og parkeringsarea i princippet som vist på biag, b.a. med henbik på at skaffe vejadgang ti eventuee parceer på areaet mod Lie Sø, og - at fastægge bestemmeser for bebyggesens omfang og ydre fremtræden. Lokapanens område og zonestatus Lokapanen afgrænses som vist på kortbiag I og 2 og omfatter matr.nre. 9, 10, 11 a, II b, 12, 13 og 14 a, Skanderborg bygrunde, samt ae parceer, der efter den udstykkes inden for området Området er beiggende i byzone Lokapanområdet opdees i områderne A, B og C, som vist på kortbiag 1. Områdets anvendese Område A Området må kun anvendes ti centerformå, boigformå og offentige formå. Inden for området må kun opføres eer indrettes bebyggese ti beboese samt ti erhverv som føger: Apotekervirksomhed, butikker, kontorer, hoteer, restauranter, kinikker, pengeinstitutter, offentige formå samt ignende formå, som efter kommunens skøn naturigt hører ti i området. Lokapanen er ikke ti hinder for udvidese af fabrikations- og produktionsvirksomhed på apotekergrunden matr.nr. 14 a.

10 3.02 Område B 3.03 Område C Inden for området må der iøvrigt ikke opføres eer indrettes bebyggese ti eer udøves erhverv som føger: Værksteds-, fabrikations-, ager- og vognmandsvirksomhed. Dog kan der efter kommunens godkendese i hvert enket tifæde drives mindre ager- og værkstedsvirksomhed, såfremt den har tiknytning ti en butik i området. Området må kun anvendes ti offentige formå efter kommunens nærmere godkendese. Området må kun anvendes ti boigformå. Udstykninger Udstykninger må kun foretages i princippet i overensstemmese med kortbiag 1. Vej-, sti- og parkeringsforhod Der udægges area ti færdse og parkering i princippet som vist på kortbiag Adgang/overkørse ti parceer i deområde C må kun ske fra det i pkt omtate færdses- og parkeringsarea Ved ny bebyggese og ændret anvendese ska der, efter kommunens skøn, udægges et tistrækkeigt parkeringsarea (se fodnote). Varmeforsyning Fremtidig bebyggese ska tisuttes fjernvarmeforsyning. Bebyggesens omfang og pacering. Område A 7.01 Bebyggesesprocenten for den enkete ejendom må ikke overstige 70. fodnote 5.03 Grundaget for kommunens vurdering af parkeringsbehov vi være de generee parkeringsbestemmeser, som fremgår af Kommunepanen (forsag ti kommunepantiæg nr. 8). Er iøvrigt gengivet på side 4 i okapanen.

11 Det på kortbiag viste færdses- og parkeringsarea kan medregnes ti grundstykkets area ved beregning af bebyggesesprocenten Langs Adegade ska bebyggese opføres som 2h etages suttet bebyggese i gadeinie. Husdybden ska være mindst 9 m og må ikke overstige 14 m. Facadehøjden i gadeinie må ikke overstige 7 m. Den øvrige bebyggese i området må ikke opføres med mere end Ih etage. Bebyggese kan opføres i ske. Bygningshøjden i ske må ikke overstige 4 m, måt fra terræn i skeet eer fra et af kommunen fastagt niveaupan. Sidehusbebyggese i tiknytning ti forhusbebyggesen på matr.nr. 14 a kan dog opføres i samme højde som denne i naboske indti 24 m fra gadeinie. Når særige arkitektoniske og funktionee hensyn taer for det, kan kommunen fravige bestemmesen om Ih etage og max 4 m i ske og tiade bebyggese i 2 etager og en større højde end 4 m i ske/ såfremt bebyggesen ikke dermed medfører gener for naboejendomme. Ved beregning af bebyggesesprocenten ska det krævede minimumsarea i forhusbebyggesen medregnes, uanset bebyggesen ikke er opført Eksisterende forhusbebyggese angs Adegade/Torvet må ikke nedrives, ombygges eer på anden måde ændres med mindre kommunen giver tiadese herti. Område B 7.04 Bebyggesesprocenten for den enkete ejendom må ikke overstige Langs Adegade ska bebyggese opføres som 2h etages suttet bebyggese i princippet i gadeinie. Husdybden ska være mindst 9 m og må ikke overstige 14 m. Facadehøjde i gadeinie må ikke overstige 7! m. Den øvrige bebyggese i området må ikke opføres med mere end Ih etage. Bebyggese kan opføres i ske og bygningshøjden i ske må ikke overstige 4 m, måt fra terræn i, skeet eer fra et af kommunen fastagt niveaupan.

12 10 Ved beregning af bebyggesesprocenten ska det krævede minimumsarea i forhusbebyggesen medregnes, uanset bebyggesen ikke er opført Eksisterende forhusbebyggese angs Adegade må ikke nedrives, ombygges eer på anden måde ændres med mindre kommunen giver tiadese herti. Område C 7.07 Bebyggesesprocenten for den enkete ejendom må ikke overstige Bebyggese må kun opføres som etages fritiggende bebyggese og bygningshøjden må ikke overstige 6,5 m. Bebyggesens ydre fremtræden Ændring af bygningers ydre fremtræden angs Adegade/Torvet ska ske under hensyntagen ti bygningens oprindeige arkitektur Tage på forhusbebyggeser ska angs Adegade/Torvet være symmetriske sadetage med rygning paraet med vejske. Tagefadens vinke med det vandrette pan ska være meem 40 og Tage på øvrige bebyggese ska være symmetriske sadetage eer havtage, hvor tagfadens vinke med det vandrette pan ska være meem 25 og Tage ska dækkes med teg. Denne bestemmese gæder ikke tage over garager, carporte, terrasser, udestuer og ignende mindre bygningsdee Ti bygnings facader må ikke anvendes materiaer, som efter kommunens skøn virker skæmmende Skitning må kun finde sted med kommunens tiadese i hvert enket tifæde. Ubebyggede areaer Inden for hver ejendom ska der udægges ophodsarea svarende ti mindst 50 % af boigetageareaet og mindst 15 % af erhvervsetageareaet.

13 Ubebyggede areaer ska ved bepantning, befæstese eer ignende gives et ordentigt udseende, igesom en passende orden ved opagring af materiaer og ignende ska overhodes Terrænreguering på mere end - 0,5 m i forhod ti eksisterende terræn eer nærmere ske end 1,0 m må kun foretages med kommunens tiadese. 10. Tiadese fra andre myndigheder Uanset foranstående bestemmeser må der ikke foretages ændringer af eksisterende ovige forhod, før der er opnået tiadese fra Fredningsnævnet for Århus amts vestige fredningskreds j fr. naturfredningsovens bestemmeser om søbyggeinier. Skov- og Naturstyresen har ved brev den meddet, at styresen er indstiet på at reducere søbeskyttesesinien ti 10 m inden for okapanområdet som anbefaet af amtskommunen. 11. Vedtagesespåtegning. Lokapanforsaget er vedtaget af Skanderborg byråd, den P.b.v. Christensen I henhod ti 27 i ov om kommunepanægning vedtages foranstående okapan endeigt. Skanderborg byråd, den P.b.v. K>éd Nynutfs Christensen

14 -F Lokapangrænse B Områdebenævnese - Søbeskyttesesinie»**» Områdegrænse Færdses- og parkeringsarea ^3^ Tingyst koakedning LOKALPLAN NR. 059 KORTBILAG Skanderborg kommune Teknisk Forvatning Bypanafd. dec» 1989 O

15 f Lokapangrænse LOKALPLAN NR. 059 KORTBILAG 2 - MATRIKULÆRE FORHOLD Skanderborg kommune Teknisk Forvatning Bypanafd, 500 1:4000 dec ' ' = 600 m C

16 Lie So LOKALPLAN NR. 059 KORTBILAG 3 - I LLUSTRATIONSPLAN Skanderborg kommune Teknisk Forvatning Bypanafd. ;dec O '

LOKALPLAN NR. 73 for sommerhusområde vest for Kystvejen Revideret 21. januar 1997 GRENAA KOMMUNE. Grenå Strand

LOKALPLAN NR. 73 for sommerhusområde vest for Kystvejen Revideret 21. januar 1997 GRENAA KOMMUNE. Grenå Strand Anmeder: F Grenaa Kommune Teknik og Udviking Torvet 3, 8500 Grenaa Tf.: 87 58 59 60 Grenå Strand GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 73 for sommerhusområde vest for Kystvejen Revideret 21. januar 1997 STEMPELMÆRKE

Læs mere

LOKALPLAN N R. 18 FOR ET OMRÅDE VEST FOR SORØVEJ TIL PLEJEHJEM OG BESKYTTEDE BOLIGER SKÆLSKØR KOMMUNE

LOKALPLAN N R. 18 FOR ET OMRÅDE VEST FOR SORØVEJ TIL PLEJEHJEM OG BESKYTTEDE BOLIGER SKÆLSKØR KOMMUNE LKALPLAN N R. 18 FR ET MRÅDE VEST FR SRØVEJ TL PLEJEHJEM G BESKYTTEDE BLGER SKÆLSKØR KMMUNE Stempe kr. Matr. nr. 7a,, 7dk, 7d og 7 dm Hesseby by, Eggesevinage (Ejcrcjighedsnr.) Gade og husnr. Akt: Skab

Læs mere

Lokalplan 91-01. Område til hotel- og restaurationsformål ved Tøndervej - Langdyssevej i Vedsted by

Lokalplan 91-01. Område til hotel- og restaurationsformål ved Tøndervej - Langdyssevej i Vedsted by Lokapan 91-01 Område ti hote- og restaurationsformå ved Tøndervej - Langdyssevej i Vedsted by LOKALPLAN NR. 91-01 Samt kommunepantiæg nr. 21 FOR ET OMRÅDE TL HOTEL - OG RESTAURATONSFORMÅL VED TØNDERVEJ

Læs mere

BIRKERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. FOR RAVNSNÆS SJÆLSØ

BIRKERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. FOR RAVNSNÆS SJÆLSØ BIRKERØD KOMMUNE SJÆLSØ a LOKALPLAN NR. FOR RAVNSNÆS INDHOLDSFORTEGNELSE A. Redegørese. Begrundese for at udarbejde okapan side 2. Lokapanens indhod.................................. s ide 3. Lokapanens

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1991

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1991 LOKAL PLAN 10-038 SEPTEMBER 1991 AALBORG TÆTBY OMRÅDE KAYERØDSGADE - KVARTERET BOLIGER OG INSTITUTIONER VED THOMAS BOSS GADE MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE En okapan fastzgger, hvordan nye bygninger,

Læs mere

Delvis ophævelse af Lokalplan 82 tidligere Birkerød Kommune

Delvis ophævelse af Lokalplan 82 tidligere Birkerød Kommune Devis ophævese af Lokapan 82 tidigere Birkerød Kommune Lokapan 82 tidigere Birkerød Kommune - ophæves i forbindese med den endeige vedtagese af Lokapan 244, for så vidt angår området for Lokapan 244. Lokapan

Læs mere

SØLLERØD KOMMUNE LOKALPLAN 56. FOR ET OMRÅDE VED EGEBÆKVEJ, KIKHANEBAKKEN, ØRNEBAKKEN OG MARIEHØJVEJ l GL.HOL TE

SØLLERØD KOMMUNE LOKALPLAN 56. FOR ET OMRÅDE VED EGEBÆKVEJ, KIKHANEBAKKEN, ØRNEBAKKEN OG MARIEHØJVEJ l GL.HOL TE SØLLERØD KOMMUNE LOKALPLAN 56 FOR ET OMRÅDE VED EGEBÆKVEJ, KIKHANEBAKKEN, ØRNEBAKKEN OG MARIEHØJVEJ GL.HOL TE \ C7 D Lokapanen er udarbejdet af SØerØd kommunes tekniske forvatning, panægningsafdeingen.

Læs mere

HIRTSHALS KOMMUNE. c7j.\ LOKALPLAN NR.8120:.. Boligområde ved Biledgård, Bindslev.

HIRTSHALS KOMMUNE. c7j.\ LOKALPLAN NR.8120:.. Boligområde ved Biledgård, Bindslev. 0, HIRTSHALS KOMMUNE c7j.\ LOKALPLAN NR.8120.. Boigområde ved Biedgård, Bindsev. HIRTSHALS KOMEIUNE LOKALPLAN nr. 820.2 Lokapan for et område ti1 boigformå v/biedgård, Bindsev. ' Indhodsfortegnese side

Læs mere

Tillæg 2 til Lokalplan Sommerhusområde ved Strandgyden

Tillæg 2 til Lokalplan Sommerhusområde ved Strandgyden Tiæg 2 ti Lokapan 2011-4 Sommerhusområde ved Strandgyden FORSLAG Indhodsfortegnese Indhodsfortegnese 2 Hvad er en okapan 4 Redegørese 5 Lokapanens redegørese 5 Lokapanområdet 5 Lokapanens baggrund 5 Lokapanens

Læs mere

LOKALPLAN FORSLAG. For et boligområde mellem Brunbakkevej og Nordre Højmarksvej. Balle

LOKALPLAN FORSLAG. For et boligområde mellem Brunbakkevej og Nordre Højmarksvej. Balle LOKALPLAN 12-018 For et boigområde meem Brunbakkevej og Nordre Højmarksvej Bae FORSLAG Fremagt i offentig høring fra 3. september 2018 ti og med 2. oktober 2018. Indhodsfortegnese Bestemmeser 1 1. Lokapanens

Læs mere

LOKALPLAN FORSLAG. For et boligområde nord for Øster Bordingvej. Balle. Fremlagt i offentlig høring fra 3. september 2018 til 2. oktober 2018.

LOKALPLAN FORSLAG. For et boligområde nord for Øster Bordingvej. Balle. Fremlagt i offentlig høring fra 3. september 2018 til 2. oktober 2018. LOKALPLAN 12-015 For et boigområde nord for Øster Bordingvej Bae FORSLAG Fremagt i offentig høring fra 3. september 2018 ti 2. oktober 2018. Indhodsfortegnese Bestemmeser 1 1. Lokapanens Formå 2 2. Område

Læs mere

LOKALPLAN SK 24. Doktorhaven, Dianalund. Bøgeskov. Sorø Kommune August ,. l,\ ' \'

LOKALPLAN SK 24. Doktorhaven, Dianalund. Bøgeskov. Sorø Kommune August ,. l,\ ' \' LOKALPLAN SK 24 Sorø Kommune August 2008 Doktorhaven, Dianaund Bøgeskov.,.,\ ' \' LOKALPLANER GENERELT Tivejebringese Kommunabestyresen står for tivejebringesen af okapaner, evt. i samarbejde med dem,

Læs mere

Lokalplan nr. 266. .gform% i Gassum e. - liben/lav boligomrk. Purhus Kommune Januar 2000. U, II I m*n m3 I tnxn m7 I 1030 m2 I 1330 m2 I

Lokalplan nr. 266. .gform% i Gassum e. - liben/lav boligomrk. Purhus Kommune Januar 2000. U, II I m*n m3 I tnxn m7 I 1030 m2 I 1330 m2 I Lokapan nr. 266 - for et omride ti bo - iben/av boigomrk.gform% i Gassum e, 4 m bred st U, II I m*n m3 I tnxn m7 I 1030 m2 I 1330 m2 I 1030 m2 Vandhu r -4 m bred markvej (vejret) 1 I 1060 m2 1200 m2..

Læs mere

LOKALPLAN N R for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup.

LOKALPLAN N R for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup. LOKALPLAN N R. 079 for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup. Skanderborg Kommune 1996 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 079 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 1 for. Udstykning i Mogenstrup, etape VI, Ageren og Toften

Lokalplan nr. 1 for. Udstykning i Mogenstrup, etape VI, Ageren og Toften Fadså Kommune Lokapan nr. 1 for Udstykning i Mogenstrup, etape VI, Ageren og Toften Lokapanforsaget vedtaget Lokapanforsaget endeigt vedtaget Lokapanen tingyst 16.06.77 13.09.77 26.10.77 FLADSÅ KOMMUNE^~_LOKALPLAN_NR._1

Læs mere

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ kovlundv Jf/ " LOKALPLANOMRADE SKANDERBORG KOMMUNE 1986 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold

Læs mere

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge LOKALPLAN 5-13.1 Brugsen i Herfølge KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 5-13.1 BRUGSEN I HERFØLGE INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side Lokalplanens baggrund 3 - formål - - indhold 3 Forhold til ekst. planer 4

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Siddinge Kanal. Domme. Taksatio nskom miss ion en.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Siddinge Kanal. Domme. Taksatio nskom miss ion en. 04338.01 Afgøreser - Reg. nr.: 04338.01 Fredningen vedrører: Siddinge Kana Domme Taksatio nskom miss ion en Naturkagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 06-12-1977, 03-08-1987 Kendeser Dekarationer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1. Solceller 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1. Solceller 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1 Soceer 0 1 EL SOLCELLER Registrering Formået med at registrere soceer er at beregne hvor stor en ande af eforbruget ti bygningsdrift, apparater og beysning der dækkes af soceerne.

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A.

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-13 Lokalplan for et område til erhvervsformål, beliggende ved Herlev Mark i Hårlev. Svend Andersen Plastic Industri R/S er beliggende på en del af arealet. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

SOM USOM. .. ~~ -./A't>:. -..:::.-- /. ::::... -~ -~. ~ ~ - :.:-- ' J ".""._... ~

SOM USOM. .. ~~ -./A't>:. -..:::.-- /. ::::... -~ -~. ~ ~ - :.:-- ' J .._... ~ . SOM R USOM Å Æ -..:::.-- J ".""._..... ~.. ~~ -./A't>:. -~. ~ ~ - :.:-- ' /. ::::... -~ / 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Områdets beiggenhed og størrese........ side 2 Tigrænsende areaer og disses bebyggese..

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet som helhed fastlægges til 60.

Bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet som helhed fastlægges til 60. Lokalplan nr. 24.1 Centerområde i Jørlunde Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold. Lokalplanen omfatter et område til centerformål omkring Bygaden i Jørlunde. I området ligger, nord for Bygaden,

Læs mere

STEMPELMÆRKE. Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. for et område mellem Østergade og GrØnsgade.

STEMPELMÆRKE. Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. for et område mellem Østergade og GrØnsgade. Holstebro kommune Matr. nr. 65 a m.fl., Holstebro bygrunde. Stempel: 25,OO kr. g- i733 LOKALPLAN NR. 115. Anmelder: STEMPELMÆRKE Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg Næsset Skanderborg Kommune 1996 NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 078 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel KØGE KOMMUNE 2002 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-41, Hotel Niels Juel INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund, formål og indhold........... 3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 018 OM ANVENDELSE M.V. AF LOKALER I STUE- ETAGER INDEN FOR EN DEL AF CENTER- OMRÅDET I SKANDERBORG

LOKALPLAN NR. 018 OM ANVENDELSE M.V. AF LOKALER I STUE- ETAGER INDEN FOR EN DEL AF CENTER- OMRÅDET I SKANDERBORG LOKALPLAN NR. 018 OM ANVENDELSE M.V. AF LOKALER I STUE- ETAGER INDEN FOR EN DEL AF CENTER- OMRÅDET I SKANDERBORG SKANDERBORG KOMMUNE 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 43. Boligformål, Bomhusvej ved Den Tyske skole, Én bolig

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 43. Boligformål, Bomhusvej ved Den Tyske skole, Én bolig Gråsten Kommune Lokalplan nr. 43 Boligformål, Bomhusvej ved Den Tyske skole, Én bolig Vedtaget: 10.09.1995 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse 2 Tillæggets formål 2 Lokalplanens formål

Læs mere

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund l l Beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TL OFFENTLGT FORMÅL (KRKE OG KRKEGÅRD) HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE SKANDERBORG KOMMUNE 1985 NDHOLDSFORTEGNELSE SDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del

Læs mere

Lokalplan 167. Lokalplan for udnyttelse af et område ved Hulvej skole

Lokalplan 167. Lokalplan for udnyttelse af et område ved Hulvej skole Lokalplan 167 Lokalplan for udnyttelse af et område ved Hulvej skole TEKNISK FORVALTNING SEPTEMBER 2000 INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelsen -Baggrund for udarbejdelse af lokalplan... 2 -Beliggenhed, afgrænsning

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG. Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD

LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG. Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD SKANDERBORG KOMMUNE 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den

Læs mere

LOKALPLAN NR.046. FOR ET OMRÅDE TIL ETAGE- 06 RÆKKEHUSBEBYGGELSE VED TRIERSVEJ / loul LA COURS VEJ I HØJVANDEN" SKANDERBORG KOMMUNE 1987

LOKALPLAN NR.046. FOR ET OMRÅDE TIL ETAGE- 06 RÆKKEHUSBEBYGGELSE VED TRIERSVEJ / loul LA COURS VEJ I HØJVANDEN SKANDERBORG KOMMUNE 1987 LOKALPLAN NR.046 FOR ET OMRÅDE TIL ETAGE- 06 RÆKKEHUSBEBYGGELSE VED TRIERSVEJ / loul LA COURS VEJ I HØJVANDEN" LOKALPLANOMRÅDE^0 M SKANDERBORG KOMMUNE 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE...- Beskrivelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGGRELSi: Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre.

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre. For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR VALLØ KOMMUNE. Udarbejdet af teknisk forvaltning, Teknisk afd. Udgivet af Vallø kommune, maj 1993.

LOKALPLAN NR FOR VALLØ KOMMUNE. Udarbejdet af teknisk forvaltning, Teknisk afd. Udgivet af Vallø kommune, maj 1993. LOKALPLAN NR. 4-05 FOR VALLØ KOMMUNE Udarbejdet af teknisk forvaltning, Teknisk afd. Udgivet af Vallø kommune, maj 1993. Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for centerområde ved Bredgade i Hårlev.

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for centerområde ved Bredgade i Hårlev. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-14 Lokalplan for centerområde ved Bredgade i Hårlev. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Redegørelser Lokalplanens baggrund og indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 3

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense.

NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense. NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 13 for. områder i Bovense. NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 FOR OMRÅDER I BOVENSE REDEGØRELSE: LOKALPLANENS BAGGRUND. Lokalplanen er foranlediget af ønsket om at sikre en beskeden

Læs mere

For Uvelse rensningsanlæg (kort over området, som planen vedrører)

For Uvelse rensningsanlæg (kort over området, som planen vedrører) Lokalplan nr. 34 For Uvelse rensningsanlæg (kort over området, som planen vedrører) LOKALPLANEN OMFATTER: a) Redegørelse for lokalplanens indhold og forhold til anden planlægning. b) Lokalplanens retsvirkninger.

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 073 FOR ET OMRÅDE MELLEM ADELGADE, ALLÉEN OG ASYLGADE

LOKALPLAN NR. 073 FOR ET OMRÅDE MELLEM ADELGADE, ALLÉEN OG ASYLGADE LOKALPLAN NR. 073 FOR ET OMRÅDE MELLEM ADELGADE, ALLÉEN OG ASYLGADE Skanderborg kommune 1994 NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 073 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN N R. 084 foren større erhvervsejendom ved Industrivej i Stilling.

LOKALPLAN N R. 084 foren større erhvervsejendom ved Industrivej i Stilling. LOKALPLAN N R. 084 foren større erhvervsejendom ved Industrivej i Stilling. Skanderborg Kommune 1997 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 084 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 Lokalplan for et boligområde i Hårlev by. INDHOLDSFORREGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt.

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt. Formålet med denne lokalplan er, at sikre det planmæssige grundlag for en udvidelse af Dansk Rød Kors asylcenter på Sanholmlejren, til brug for rigspolitiets sagsbehandling i forbindelse med modtagelse

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

Lokalplan nr et område begrænset af Adelgade, Vestergade, Sygehusvej og Møllegade (Centerområdet) Skanderborg kommune. for

Lokalplan nr et område begrænset af Adelgade, Vestergade, Sygehusvej og Møllegade (Centerområdet) Skanderborg kommune. for Lokalplan nr. 003 for et område begrænset af Adelgade, Vestergade, Sygehusvej og Møllegade (Centerområdet) m i Skanderborg kommune INDHOLD 1 Lokalplanens formål... 3 2 Lokalplanens område... 3 3 Områdets

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 108 Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1997 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 28 HERLEV KOMMUNE.

LOKALPLAN NR. 28 HERLEV KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 28 I HERLEV KOMMUNE. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 28 vedrører et boligområde ved Herlev Hovedgade, Gåseholmvej og Sønderlundvej mellem Engløbet og Stumpedal og fastlægger, at området

Læs mere

Sikkerhedsvejledning ved anlæg af golfbaner

Sikkerhedsvejledning ved anlæg af golfbaner DANSK GOLF UNION Sikkerhedsvejedning sikkerhedszoner topografi og ayout Afstande MULIGE LØSNINGER Indhod 3 Hensynet ti sikkerheden Ingen 100 procents garanti 4 Gofbanens afgrænsning Sikkerhedszoner Hvor

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Slangerup kommune LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold Redegørelse for lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til anden planlægning 2 Lokalplanens retsvirkninger 5

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 11a ET OMRÅDE VED GODTHÅBSVEJ

HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 11a ET OMRÅDE VED GODTHÅBSVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 11a ET OMRÅDE VED GODTHÅBSVEJ I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1. Lokalplanens

Læs mere

Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro.

Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro. Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f eks om anvendelse, udstykning, vej-

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

HØJMARK RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR D. 13. APRIL 1988 STEMPELMÆRKE R E"." F T'ET H T. RlHGKiiBIHG TI.F* 87«32 &* #0

HØJMARK RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR D. 13. APRIL 1988 STEMPELMÆRKE R E. F T'ET H T. RlHGKiiBIHG TI.F* 87«32 &* #0 RINGKØBING KOMMUNE TI.F* 87«32 &* #0 LOKALPLAN NR. 04.016 STEMPELMÆRKE R E"." F T'ET H T RlHGKiiBIHG KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLtNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT C 936348 D. 13. APRIL 1988 FOR ET

Læs mere

LOKALPLAN 49 Marts 2001 OMRÅDET MELLEM ØSTERGADE, SØNDERGADE, KONGEAEN OG JERNBANEN VAMDRUP KOMMUNE. i ^i. -4 ^S^T^fff^/.

LOKALPLAN 49 Marts 2001 OMRÅDET MELLEM ØSTERGADE, SØNDERGADE, KONGEAEN OG JERNBANEN VAMDRUP KOMMUNE. i ^i. -4 ^S^T^fff^/. LOKALPLAN 49 Marts 2001 OMRÅDET MELLEM ØSTERGADE, SØNDERGADE, KONGEAEN OG JERNBANEN VAMDRUP KOMMUNE i ^i - -4 ^S^T^fff^/. Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE 2 Lokalplanens område 2 Lokalplanens baggrund og

Læs mere

lokalplan nr. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige formål samt boligformål

lokalplan nr. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige formål samt boligformål lokalplan nr. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige formål samt boligformål Nakskov kommune maj 1983 1 NAKSKOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige

Læs mere

-7,IN! 1979*008452 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

-7,IN! 1979*008452 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT mtr.nr. 181 m.fl. Ringkøbing bygrunde -7,IN! 1979*008452 Anmelder: Jørgen H.Krogh advokat Ringkøbing STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT 3 ASI1 RINGKØBING KOMMUNE.

Læs mere

Hermed fremsendes vores indsigelse vedr. benyttelsen af ejendommen beliggende Holmenevej 31, 3140 Ålsgårde. Sagsfremstilling

Hermed fremsendes vores indsigelse vedr. benyttelsen af ejendommen beliggende Holmenevej 31, 3140 Ålsgårde. Sagsfremstilling Hesingør kommune Teknik og mijø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Att. Hanne Wagnkide Åsgårde, den 13-01-2013 Overbragt Landzonemyndigheden og mijø myndigheden i Hesingør Kommune Hermed fremsendes vores indsigese

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

1. LOKALPLANENS FORMh

1. LOKALPLANENS FORMh 1 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 1004 Lokalplan for karreen Rosensgade - Abygade, Odder &Garvergyden i Odder by. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser

Læs mere

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger Indhold Lokalplan nr. 1.2-2 for et butiksområde ved Sct. Jørgensbjerg Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2

Læs mere

Lokalpian nr. 6. for et område ved Borgeskov.

Lokalpian nr. 6. for et område ved Borgeskov. NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr. 6 for et område ved Borgeskov. NYBORG KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 6 FOR ET OMRÅDE VED BORGESKOV. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE I STRØBY BY Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Va11ø kommune, maj 1991 Kortet på forsiden er trykt

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE I STRØBY BY Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Va11ø kommune, maj 1991 Kortet på forsiden er trykt LOKALPLAN NR. 4-02 - FOR ET BOLIGOMRÅDE I STRØBY BY Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Va11ø kommune, maj 1991 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A. 894/70). VALLØ

Læs mere

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut Hammel kommune Lokalplan nr. 4 Møllebakken Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR, Lokalplanen omfatter et område omkring Møllebakken nord for Viborgvej i Lading.

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan Indhold Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 1.2-1 for en McDonald s restaurant ved Kvickly Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en

Læs mere

Lokalplan nr. 106. for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have

Lokalplan nr. 106. for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have Lokalplan nr. 106 for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have November 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området mellem Virginiavej, Andebakkesti og

Læs mere

LOKALPLAN NR. 7.6 FOR SVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE NOVEMBER 1980

LOKALPLAN NR. 7.6 FOR SVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE NOVEMBER 1980 LOKALPLAN NR. 7.6 FOR SVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE NOVEMBER 1980 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN 7.6 FOR SVINDINGE BY I henhold til kommuneplanloven (Lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser

Læs mere

TARNBY KOMMUNE Teknisk Forvaltning

TARNBY KOMMUNE Teknisk Forvaltning TARNBY KOMMUNE Teknisk Forvatning Skanska Øresunds AS Havnehomen 25 1561 København V Att. Jacob Hovmøer Dato 26.11.201 2 Deres ref. Vores ref. Sag.2868907 Dok.2900919 Direkte nr. 32471522 sothoa Tiadese

Læs mere

LOKALPLAN NR Jens Benzons Gade-Odinsgade-Thorsgade-Vesterbro,

LOKALPLAN NR Jens Benzons Gade-Odinsgade-Thorsgade-Vesterbro, LOKALPLAN NR. 10-303 Jens Benzons Gade-Odinsgade-Thorsgade-Vesterbro, I N D H O L D S F O R T E G N E L S E AFSNIT l. Lokalplanens formål side 1 AFSNIT 2. Område- og zonestatus 1 AFSNIT 3. Områdets anvendelse

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

Lokalplan nr. 58. for et område ved Falkoner Allé mellem Godthåbsvej og Holger Danskes Vej

Lokalplan nr. 58. for et område ved Falkoner Allé mellem Godthåbsvej og Holger Danskes Vej Lokalplan nr. 58 for et område ved Falkoner Allé mellem Godthåbsvej og Holger Danskes Vej Juli 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for opførelse af en bebyggelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 104 INDHOLDSFORTEGNELSE

LOKALPLAN NR. 104 INDHOLDSFORTEGNELSE NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 104 REDEGØRELSE Lokalplanområdet...l Lokalplanens baggrand og formål... l Lokalplanens indhold... l Lokalplanens forhold til anden planlægning...3 Lokalplanens retsvirkninger...5

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR for et erhvervsområde, Schaumburgvej 3-5 HOLSTEBRO KOMMUNE

LOKALPLAN NR for et erhvervsområde, Schaumburgvej 3-5 HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 207 for et erhvervsområde, Schaumburgvej 3-5 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 207 FOR ET ERHVERVSOMUDE OMFATTENDE SCHAUMBURGVEJ 3-5 INDHOLDSFORTEGNELSE: S 20-RedegØrelse

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

ÅRHUS AMT HINNERUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 9 for et offentlig område i Hinnerup.

ÅRHUS AMT HINNERUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 9 for et offentlig område i Hinnerup. GRUNDMATERIALET ER GEODÆTISK INSTITUTS SUPPLEKENDE TEMATISK INFORMATION HVAD AN&R ER UDARBEJDET OG PÅFØRT AF HINNERUP KOMMUNE. KORTET ER UDELUKKENDE TIL TJENSTLIG BRUG HOS OFFENTLIGE MYNDIGHEDER OG MÅ

Læs mere

Lokaiplan nr. 30. for et område til boligformål ved og Dyrehavevej

Lokaiplan nr. 30. for et område til boligformål ved og Dyrehavevej NYBORG KOMMUNE Lokaiplan nr. 30 for et område til boligformål ved og Dyrehavevej Steensvej NYBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 For et område til boligformål ved Steensvej og Dyrehavevej REDEGØRELSE: LOKALPLANENS

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

LOKALPLAN For erhvervsområde ved Industribuen. Ishøj Kommune 1999

LOKALPLAN For erhvervsområde ved Industribuen. Ishøj Kommune 1999 LOKALPLAN 1.27 1 For erhvervsområde ved Industribuen Ishøj Kommune 1999 2 Lokalplanens baggrund og formål Butikskoncernen Netto ønsker at opføre et højlager i tilknytning til nuværende lagerbygninger på

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov Lokalplanen er udarbejdet af Arkitektfirmaet 78 A/S, Rødekro i samarbejde med

Læs mere