Tilsyn Tilsynsførende: AC planlægger Mette S. Dubert og socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn Tilsynsførende: AC planlægger Mette S. Dubert og socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen"

Transkript

1 J.nr. 08/8529 Sagsbehandler: Kaj Johansen Dato: Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Bihuset Adresse: Roesskovvej 127, 5200 Odense V Anmeldt tilsyn foretaget den 22. oktober 2008 Tilsynsførende: AC planlægger Mette S. Dubert og socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Bihuset er et botilbud, hvor målgruppen er unge under 18 år med autisme. Bihuset har 18 døgnpladser og 12 aflastningspladser. Aflastningsafdelingen er fysisk placeret på Bjerregårdsvej. Bihuset på Roesskovvej er bygget i Det blev udvidet i 1996 med en ekstra afdeling (Mælkebøtten). De 18 døgnpladser er placeret i tre afdelinger i samme hus. I hver afdeling er der 2 fælles badeværelser, og de unge har deres eget værelse. Den ene afdeling hedder Lyngen og er en afdeling for de bedst fungerende unge. De fleste i denne afdeling har sprog. Den anden afdeling hedder Kløver og er en afdeling for unge med lidt lavere funktionsniveau. Det er ikke alle unge i denne afdeling der har et sprog. Den tredje afdeling hedder Mælkebøtten. Det er en afdeling for de meget selvskadende og udadreagerende unge med autisme. Bihuset er normeret med ca. 50 stillinger alt incl. for begge afdelinger. Normeringen styres af budgettet og er afhængig af indtægterne fra salg af pladser til kommunerne og ydelser til VISO. Tilsynets samlede vurdering Baggrunden for tilsynsbesøget er et besøg på Roesskovvej fra kl til kl Vi fik en hurtig fremvisning af de fysiske lokaler, interviews med ledelse, 2 personaler og en forældre. Forud for tilsynet havde Bihuset indsendt diverse materiale, som også vil indgå som en del af rapporten. Det er tilsynets vurdering, at Bihuset er en veldrevet og professionel institution for børn og unge med svære autismeproblematikker, og at der er en individuel tilgang til den enkelte beboer. Personalets tilgang til de pædagogiske principper er tilfredsstillende og på et højt fagligt niveau,

2 idet de udviser gode kvalifikationer og forståelse herfor. Der er stor fokus på kompetenceudvikling, og udvikling af den pædagogiske tilgang igennem temadage, og vidensdeling personaler imellem. Tilsynet vurderer, at der er et godt arbejdsmiljø med høj grad af åbenhed i organisationen, hvor personalet oplever en ledelse, der er til stede og lyttende. Der er endvidere en god kultur for dialog, og til at hjælpe hinanden i hverdagen. Vi oplevede under besøget et personale, der var meget professionelle og engagerede. Vi oplevede ved gennemgang af huset, at der var gjort meget for at sikre den individuelle tilgang til det enkelte barn. Værelserne var meget forskelligt indrettede helt ud fra det enkelte barns behov og forudsætninger. Der var individuelle kommunikationstavler til at understøtte det enkelte barns dagsprogram. Tilsynet oplevede, at der er stor overensstemmelse med tilbuddets overordnede målsætning og værdier og det som pårørende, personale og ledelse gav udtryk for. Anbefalinger til kvalitetssikring og -udvikling: 1) At der udarbejdes en procedure, der sikrer, at alle væsentlige oplysninger videregives til relevante samarbejdsparter. (Jf. pkt 2.6). 2) At der sker en tydelig forventningsafstemning ved opstart af nye børn/unge, eventuelt i form af en kontrakt/aftale med bl.a. klagevejledning til nye forældre. (Jf. pkt. 2.4 og 2.7). 3) At der overvejes mulighed for opstart af netværk for nye forældre. (Jf. pkt. 2.4). 4) At supervision/faglig sparring synliggøres/konkretiseres. (Jf. pkt. 3.6). 5) At der sker en stabilisering af Citrix opkoblingen, og justering af den lokale opkobling af Bosted. (Jf. pkt 2.3 og pkt. 2.6). 6) At der sker en tydeliggørelse af ansvars- og kompetencefordelingen i ledelsen. (J.f. pkt. 5.2). Eventuelle bemærkninger, som ikke er indarbejdet: Fra forstanderen: Ingen. Fra driftschefen: Ingen. Fremsendelsesbemærkning til driftschefen: Rapporten fremsendes under henvisning til ovenstående anbefalinger. I bedes træffe aftale med institutionens leder om rapportens anbefalinger. Den 19. november 2008, JFB.

3 Eventuelle prioriteringer ved tilsynet: Evt. særlige fokuspunkter: Tilsynet tog udgangspunkt i seneste anmeldte og uanmeldte besøg, henholdsvis 17. oktober 2007 og 21. april Evt. særlig prioritering ved tilsynets gennemførelse: Det blev prioriteret fra tilsynets side, at vi ikke ville interviewe beboerne, men møde dem i deres naturlige sammenhæng i huset. Dette udfra en vurdering af, at det ville gribe mindre forstyrende ind i deres hverdag. Deltagere ved tilsynet: Forstander og souschef, 2 repræsentanter for det pædagogiske personale, heraf var den ene TR, samt 1 pårørende. Andet: Intet at bemærke. 1. Målgruppe og beboersammensætning Målgruppe antal pladser tilbuddets indhold: Målgruppen for Bihuset er børn og unge under 18 år med autisme. Huset er normeret til 18 døgnpladser samt 12 aflastningspladser på Bjerregårdsvej, som er fysisk placeret et andet sted i Odense. Bihuset inklusiv Bjerregårdsvej er som helhed normeret til ca 50 stillinger, heraf er de 29 på selve Bihuset. Dette tilsyn foregik på Bihusets afdeling for døgnpladser Personalenormeringen pt. er i Lyngen 2 ansatte til 6 beboere og i Mælkebøtten samt Kløveren 2,5 ansatte til 6 beboere. Aktuel beboer/bruger/elevsammensætning ændringer heri siden sidste tilsyn: Der bor i dag 18 børn og unge med autisme på Bihuset. D. 1. oktober 2008 blev 4 unge over 18 år flyttet til det nyopførte botilbud Humlehaven. Derefter er der flyttet 3 nye børn ind, heraf 2 til Mælkebøtten og 1 til Lyngen. Det fjerde barn, der skal flytte ind i Mælkebøtten ville ankomme 3 dage efter tilsynets besøg Belægningsforhold, evt. venteliste: Der er p.t. 8 børn på venteliste til aflastningstilbud på Bihusets afd. Bjerregårdsvej, 3 børn er på venteliste til fast plads på Bihuset.

4 Andet: Ledelsen giver udtryk for, at Bihusets nye beboere over de sidste mange år har fået et lavere funktionsniveau, og adfærdsmæssigt opleves dårligere. Dette har betydet, at det er blevet et psykisk hårdere arbejdsmiljø, men samtidig pointerer ledelsen, at der er blevet tilført flere ressourcer, således at arbejdsmiljøet ikke er blevet dårligere. Ledelsen fortæller, at gruppen af beboere er ved at ændre sig igen, da de nye beboere ligger funktionsmæssigt højere, end dem der er senest er udvisiteret. Dette vises eksempelvis med, at for første gang i Mælkebøttens historie, flytter der en pige ind, der kan have pynteting på sit værelse Tilsynets vurdering af tilbuddets indhold i forhold til målgruppe og aktuel beboersammensætning Det er tilsynets vurdering, at matchningen imellem tilbuddets indhold, målgruppe og aktuelle beboersammensætning er tilfredsstillende. 2. Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Pædagogisk koncept og metode: TEACCH Den socialfaglige metode Teacch er en socialfaglig arbejdsmetode, hvis bogstavsammensætning på dansk oversættes til "Behandling og undervisning af autistiske - samt beslægtede kommunikationshandicappede børn". Teacch danner en ramme indenfor hvilken der kan udvikles specifikke pædagogiske strategier med henblik på at give udviklingshjælp til autister. Udviklingshjælpen betoner aspekter omkring kommunikation og forudsigelighed gennem struktur og visuel information. Der lægges vægt på en dynamisk og positiv pædagogisk indsats udfra en humanistisk referenceramme. Metodens redskaber: I og med at Teacch er et koncept, - en ramme for pædagogiske strategier, anvendes der forskellige redskaber til understøttelse af kommunikationen, forudsigeligheden og strukturen i den individuelle støtte. Oversigtstavler, boardmakersystemer, kognitiv affektiv træning, billedudveksling (Pecs), sociale fortællinger, tegneseriefortællinger, arbejdsmapper, opskrifter, vælgesystemer og oversigtskort kan nævnes som konkrete redskaber. Metodens systematik Indenfor Teacch baseres den pædagogiske udviklingsplan på struktur, styring, individualitet og systematik. Der udarbejdes beskrivelser for, hvordan udviklingshjælpen gives, med hvilken grad af støtte og med hvilke mål. Hvordan omsættes pædagogiske mål og værdier i hverdagen:

5 Der knyttes mål og delmål til hvert af børnenes udviklingsområde. Dette gælder for socialt samspil, kognition, motorik, sprog og kommunikation samt praktiske færdigheder. Mål og delmål fastsættes af det pædagogiske personale på personalemøder og behandlingsmøder. Anvendelse af handleplaner/elevplaner i praksis: Der udarbejdes udviklingsbeskrivelser min. 1 gang årligt. Det er kontaktpædagogen der er ansvarlig for udarbejdelsen og for at få inddraget de øvrige i planen. Denne involvering foregår som oftest i mødeform. I udviklingsplanen er beskrevet mål og delmål. I relation til disse er beskrevet en eller flere handlinger, der skal udføres sammen med eller af den unge. Der følges op på dette og skrives om de daglige erfaringer i dagbogssystemet i Bosted. Der arbejdes med udviklingsplanerne når børnene er i skole. Evt. udviklingsaktiviteter og projekter i det pædagogiske arbejde: Intet at bemærke Andet: Intet at bemærke Magtanvendelse Hvordan introduceres til reglerne om magtanvendelse? Nye medarbejdere introduceres af ledelsen. Der er en ordning, hvor nye medarbejdere i en kort tid er med som ekstra personale, og her er det en del af " oplæringen " at skrive eventuelle magtanvendelser sammen med de mere erfarne personaler. Emnet magt tages op jævnligt, og der kan eventuelt komme personer udefra, senest Region Syddanmarks jurist på området og opdatere personalets viden om magt. Der findes en procedurebeskrivelse for indberetning af magt. Antal og arten af magtanvendelser siden sidste tilsyn: Antallet af magtanvendelser er pt. meget lavt. Dette skyldes fraflytning af udadreagerende beboere til andet tilbud. Der har været 3 magtanvendelser siden seneste tilsynsbesøg d. 21. april Hvordan er magtanvendelserne fulgt op? Efter indberetningen skal hændelsen snakkes igennem med de/den kollega man er på arbejde sammen med. Såfremt det vurderes af de involverede som en meget voldsom magtanvendelse, kontaktes ledelsen. Alle magtanvendelser følges op med en samtale mellem de/den involverede og ledelsen. Der forefindes en beskrivelse af proceduren. Vold beboerne/brugerne/eleverne imellem: Registreres i Bostedssystemet og tages op hvis det vurderes nødvendigt.

6 Andet (Evt. politianmeldelser): Ikke aktuelt 2.2. Beboer/bruger/elevindflydelse og trivsel Hvorledes sikres med- og selvbestemmelse? Der tages udgangspunkt i den enkeltes udviklingplan. Der forsøges at finde en individuel balance mellem den usikkerhed med-og selvbestemmelse kan medføre, og den udvikling det er for den enkelte at udvide egne kompetencer. Trivsel og tilfredshed med tilbuddet? Tilsynet har af hensyn til målgruppen valgt ikke at interviewe dem Sundhedsmæssige forhold Hygiejne og rengøring: Alle steder tilsynet så var der pænt og rent. Bihuset har en fastansat rengøringsdame, hvortil der er udarbejdet en fast rengøringsplan. Deruover har personalet opgaver i forbindelse med rengøring. Eks. skal de rengøre toiletterne hver aften, idet der er flere brugere til hvert toilet. Igennem samtalerne med ledelse og personale fremgik det, at hygiejnen specielt på toiletterne havde stort fokus, så de altid var rare og hygiejniske at anvende for alle. Medicinopbevaring /-instruks: Tilsynet så ikke medicinopbevaringen, men det var tydeligt, at de interviewede personer alle kender og er fortrolige med procedurerne i forbindelse med medicingivning i forhold til regionens overordnede retningslinier. Der forligger interne procedurer for 'medicinhåndtering på Bihuset' og 'medicin ved ind- og udskrivning på sygehus'. Souschefen har været på et 2 dages medicinkursus udbudt af Region Syddanmark - hun er den ansvarlige for medicinen i det daglige, og sørger for at nye medarbejdere bliver introduceret. Bihusets tilknyttede psykiater har endvidere lavet et fælles kursus for medarbejderne. Vikarer doserer aldrig medicin. Det er altid fast personale der gør det til 2-3 uger ad gangen. Personalet anfører, at Bosted og Citrix (regionens styresystem) ikke fungerer tilfredsstillende i forhold til dokumentationen af medicingivning, idet de ikke altid kan logge på Citrix. Hvilket ledelsen bekræfter. Personalet ser derfor en risiko i, at chancen for fejl vil være for stor, og derfor tør de ikke stole på dette system. Dette betyder, at de fortsat kvitterer på indersiden af medicinskabet som et parallelt manuelt sikkerhedssystem. Evt. kostpolitik: Bihuset har ikke en nedskreven kostpolitik.

7 Men Bihuset har haft en Temadag d. 8 maj 2008 omkring kost og sund ernæring, hvor der var et oplæg med klinisk diætist Gitte Andersen fra Diætistklinikken i Odense. Ifølge de interviewede medarbejder sagde diætisten god for Bihusets daglige kost, idet den var lavet udfra de anbefalede kostråd fra sundhedsstyrelsen. Temadagen blev fulgt op på et senere personalemøde. Andet: Bihuset har en køkkenass. ansat som forbereder de grundlæggende ting til måltiderne, hvorpå beboerne sammen med personalet færdiggør maden Samarbejde med forældre / pårørende Forældrebestyrelse / pårørenderåd: Bihuset har et forældreråd med følgende formål: At skabe de bedst mulige forhold for børnene, at styrke samarbejdet mellem forældre, personale og børnene samt at arrangere forskellige fælles aktiviteter. Der afholdes minimum 4 årlige møder. Der findes vedtægter der beskriver rammerne for forældrerådets arbejde. Opfølgning af sager fra forældrebestyrelse / pårørenderåd: Intet at bemærke. Andet: Den pårørende tilsynet interviewede er meget tilfreds med Bihuset. Hun oplever, at man altid kan komme i kontakt med kontaktpædagogen, og hun har altid været glad for disse. Det er rart at komme i huset, der er en god stemning, hvilket andre pårørende også har bekræftet overfor hende. Den pårørende fortæller, at der er en individuel tilgang til beboerne, og at hun har oplevet stor fremgang for hendes søn, i den tid han har været en del af Bihuset. Hun giver samtidig udtryk for, at det kunne være en god ide, hvis der var et netværk for nye forældre, og at der blev lavet en tydelig forventningsafstemning ved opstart, eventuelt i form af en kontrakt Forretningsgang vedr. brugernes økonomi Børn og unge: Procedure for udbetaling af lomme- og tøjpenge: Dette aftales imellem de unges kontaktperson og forældre. Nogle gange ønsker forældrene selv at stå for indkøb, og andre gange er det udelukkende kontaktpersonen, der administrerer dette. Politikken på Bihuset er, at det altid er op til forældrenes ønsker, fortæller både personale og pårørende. Hvert barn har 2 bankbøger, og en pengekasse med en pung. Disse ting står i et aflåst skab. Kontaktpædagogen laver afstemning med Bihusets sekretær. Voksne: Procedure for håndtering af beboermidler: Ikke aktuelt.

8 Andet: Intet at bemærke 2.6. Eksterne samarbejdsforhold Samarbejdet med region, kommuner og andre samarbejdsparter / myndigheder: Der gives udtryk for at samarbejdet med kommuner, dagtilbud/skoler og Regionens forskellige afdelinger foregår i en god, positiv og konstruktiv dialog. Mange af børnene går på Enghaveskolen og de interviewede personaler fortæller, at der samarbejdes både på det strategiske plan med målsætning etc. og med daglige overleveringer af nødvendig viden for at børnene kan have en god skoledag og at det kan fortsætte, når de kommer fra skole. Den pårørende giver udtryk for at hun en gang har oplevet at Bihuset ikke har oplyst om væsentlige oplysninger til en relevant samarbejdspartner. Både ledelse og personaler fortæller om vanskeligt samarbejde omkring IT. Det handler primært om den lokale tilretning af Bostedssystemet, men også om problemer omkring Citrix. Handleplansamarbejdet: Der samarbejdes med relevanter parter. Den interviwede pårørende foreslår, at pårørende eventuelt kunne involveres inden udviklingsplanen er udarbejdet og kommer på behandlingsmøde. Andet: Der er tildelt Bihuset en grøn smiley af Arbejdstilsynet.. Virksomheden får en grøn smiley, hvis Arbejdstilsynet har konstateret, at virksomheden ikke overtræder arbejdsmiljøreglerne Klager over tilbuddets ydelser og det pædagogiske indhold Hvilke mundtlige / skriftlige klager har der været siden sidste tilsyn, og hvordan er de håndteret? Ingen. Andet: Det fremgår ikke af velkomstfolderen til nye forældre, hvordan klagegangen er. Souschefen fortalte, at det først er til kontaktpædagogen, derpå afd. lederen og i sidste instans forstanderen. Tilsynet vil anbefale, at det bliver synliggjort Særlige problemstillinger

9 F.eks. sidst godkendte undervisningsplan ved intern skole: Intet at bemærke. F.eks. anvendelse af maskiner og materialer m.v. overholdelse af arbejdsmiljølov m.v. Intet at bemærke. Andet: Intet at bemærke Tilsynets vurdering af den pædagogiske praksis, tilfredshed og trivsel m.v. Det er tilsynets opfattelse at personalet på Bihuset løser en meget specialiseret og vanskelig opgave på et højt fagligt niveau. Hele organisationen arbejder efter de samme overordnede principper og der er skabt en pædagogisk struktur, hvor der i høj grad kan tages udgangspunkt i den enkeltes behov og ønsker. Det er samtidig tydeligt at ledelsen prioriterer at hele organisationen udvikler sig sammen via fælles kurser og kortere uddannelsesforløb. Der er meget fokus på at tilrette pædagogikken de nye typer af pædagogiske udfordringer der opleves på Bihuset. Bihusets store viden om børn med autisme er også anerkendt af omverdenen, dette ses blandt andet ved at Bihuset er leverandør til VISO og der er stor efterspørgsel på deres ydelser. 3. Personale og arbejdsmiljø Matcher personalenormeringen og personalets sammensætning de faglige mål (f.eks. vedrørende pleje, træning, beskæftigelse, fritid)? Personalet fortæller, at Bihuset er en god arbejdsplads, og at de er glade for at arbejde her. At viden om de pædagogiske tiltag (TEACCH, low arousel m.m) er kendte og anvendte redskaber af hele personalegruppen. De er begge meget begejstret, da de fortæller om resultaterne af deres pædagogiske arbejde. Dog kan det i perioder være så travlt, at det kan være svært at nå de pædagogiske områder. Her har flytningen af de 4 unge fyldt meget, samtidig med at der er ankommet nye beboere. Nogle gange kan deres pauser ikke nås. "Det kræver planlægning, ellers går det udover det pædagogiske arbejde". Personalet oplever dog, at der pt. er mere overskud i personalegruppen, idet det fra ledelsens side er blevet prioriteret at have mange på arbejde. Dette mhp. at personalet kan komme

10 ovenpå på den hektiske periode. Det er de begge meget glade for, og de oplever ikke, at mangle kollegaer i det daglige arbejde. Den daglige normering i Lyngen og Kløveren er 2 ansatte til 6 unge. I Mælkebøtten er normeringen 3 ansatte til 6 unge. Om natten er der én ansat til alle unge. Derudover fremhæver personalet, at de ansatte er gode til at hjælpe hinanden, når der er behov derfor. Vikaranvendelse, omfang og procedure: Bihuset har mange vikarer tilknyttet. Men det kan ofte være svært at få dækket arbejdstiderne om natten. Derfor har ledelsen lavet aftaler med et vikarbureau. Dette er endnu så nyt, at der ikke kan siges noget generelt om denne ordning 3.1. Personaleudskiftning Antal fratrådte medarbejdere siden sidste tilsynsbesøg årsagen hertil? 2 medarbejdere har sagt op og fundet andet arbejde siden sidste tilsyn Sygefravær Sygefraværsstatistik: Ligger på ca. 5 %, hvilket souschefen mener er tilfredsstillende idet det også inkluderer en medarbejders fravær pga. en operation. Sygefraværet er under gennemsnittet for Region Syddanmarks samlede tilbud på det sociale område. Aktuelt antal langtidssyge: Ingen. Sygefraværspolitik: Opfølgning ved sygefravær sker i første omgang ved souschefen. Dernæst forstanderen, hvis sygefraværet skyldes en mere kompleks problemstilling, eller der vurderes at være behov for, at flere er med i forløbet. Andet: En af afdelingerne har pt. 3 barsler. Det giver en del udfordringer omkring planlægningen af arbejdet, men personalet fortæller, at det er blevet håndteret godt af ledelsen Arbejdsmiljø Fysisk arbejdsmiljø, herunder vurdering af hjælpemidler og materiel:

11 Der er løbende fokus på fysisk arbejdsmiljø. Senest er Mælkebøtten blevet totalrenoveret, samt lavet nyt køkken i Kløver/Lyngen. Psykisk arbejdsmiljø: Der er stor fokus herpå. Personalet kan løbende skrive på handleplanen til APV en. Disse ting bliver taget op med det samme, fortæller ledelsen. Personalet giver udtryk for, at de altid kan få hjælp af ledelsen, hvis der er noget, de har behov for at få snakket igennem. Samtidig er det legalt at sige fra og bede om hjælp til en beboer. Personalet giver udtryk for, at Bihuset er et godt sted at arbejde, og at ledelsen altid følger op på de områder som aftales. Endvidere at ledelsen har stor viden om autismeområdet, og er god til at dele denne viden. Det vægter personalet højt i det daglige arbejde. "Døren er altid åben til lederne", og det bliver brugt fortæller både personalet og ledelse Anmeldte arbejdsskader og arten af disse siden sidste tilsyn: Intet at bemærke Vold mod personale (omfang og type, evt. politianmeldelser): Vold og trusler mod personale registreres. Der findes en politik for hvordan forløbet er og der kan hentes ekstern hjælp fra psykolog såfremt det vurderes nødvendigt. Der har siden 21. april 2008 været 44 registreringer. Dato for sidste APV hvordan følges op? Bihuset benytter løbende APV i form af 2 skematyper, som er ophængt på husets sikkerhedstavle. 1. "Sildebensskema", som sikrer at samtlige personale hele tiden er opmærksom på fysiske arbejdsforhold, psykiske forhold, ulykkesfarer, ergonomiske forhold, kemiske stoffer/biologiske forhold samt indeklima. 2. APV-samleskema, hvor der løbende noteres forhold som skal rettes, undersøges eller diskuteres. Skemaet omhandler dato, problem, løsning/ansvarlig, hvornår problemet er løst og signatur. Der foreligger en helt fast procedure for dette i huset. Samtidig arbejder Bihuset med særlige indsatsområder. I 2008 er det arbejdsmiljø og trivsel. Det har været oppe som tema og blevet diskuteret fælles. Ledelsen giver udtryk for, at det positivt kan ses på sygefraværsstatistikken Arbejdstilsynsbesøg, evt. påbud: Grøn smiley. Politikker røg, vold, misbrug m.v.:

12 Souschefen fortalte, at Bihusets MED-udvalg arbejder med at revidere husets forskellige politikker. Der foreligger dags dato politikker og procedurebeskrivelser for vold i mod personale, psykisk første hjælp, magtanvendelse, sygefravær og medicinhåndtering. Andet: Personalet pointer, at de generelt er tilfredse. Der er stor fokus på personale pleje. Ledelsen er god til at lytte, og der er god dialog Uddannelse og udvikling Kompetenceudviklingsplaner: Bihuset arbejder med uddannelse og udvikling på flere niveauer. Kurser for den samlede personalegruppe. Der har været gennemført kurser i ernæring, personlig faglighed og og den faglige personlighed, anerkendelse og konfliktforståelse, low arousal samt temadag om magtanvendelse. Kurser for enkeltpersoner. De har deltaget i Studio III metoden, håndtering af vanskelige personer, medicinhåndtering og autismekonference. Bihuset er ved at udvikle et "fyraftenskursus". Ideen er, at folk fra egen organisation,skal stå for et kort undervisningsforløb om et specifikt emne, hvor man har særlig viden eller kompetencer. Ledelsen har været på kursus i personalejura. Særlige efteruddannelsestiltag: Der er 2 fra ledelsen som er i gang med en længerevarende lederuddannelse. Dette har været højt prioriteret og ønsket. MUS-samtaler: Form og hyppighed: Der afholdes MUS-samtaler en gang om året. De foretages efter et bestemt udmeldt koncept og der laves en plan for et år af gangen i fht. afholdelse. Begge de interviewede personaler havde deltaget i MUS-samtaler. Forstanderen afholder MUS-samtaler med de øvrige i ledelsen. Supervision: Faglig sparring og supervision foregår på mange planer og efter behov. I det daglige arbejde er det ofte ved at personalet henvender sig til ledelsen og her får respons på deres pædagogiske tilgang og handlinger. Bihuset bruger også en ekstern vidensperson på autismeområdet som faglig sparringspartner ved problematikker/udfordringer i forhold til enkeltsager. Bihuset har tilknyttet en psykiater og vedkomne bruges som sparringspartner når det handler om medicinering og psykiatriudfordringer. Der er ikke beskrevet hvordan og hvornår de forskellige løsninger bruges.

13 Introduktionsforløb for nye medarbejdere: Nye medarbejdere starter med at være "føl" og arbejder i starten som en ekstra normering. Dette forløbs længde afhænger af den nye medarbejder og Bihusets vurdering. Som en del af introduktionsforløbet fortæller ledelsen om Bihusets værdigrundlag, kultur, behandlingsfilosofi, grundlæggende om autisme og om personalets og ledelsens roller. Andet: Intet at bemærke MED arbejde Hvordan er strukturen? Hver 3. måned afholdes MED-udvalgsmøder med forstander, souschef, TR, SR, personalerepræsentant fra hver gruppe, afdelingsleder fra aflastningen på Bjerregårdsvej, deres TR og SR samt sekretær som referent. Tilsynet har gennemlæst referater fra MED-udvalgsmøder fra de sidste 12 måneder, og der er intet at bemærke Hvordan vægtes arbejdsmiljø og sikkerhedsarbejdet i MED-udvalget? Er faste punkter på dagsordenen, og det fremgår af referaterne, at der løbende tages stilling hertil. Andet: Intet at bemærke 3.6. Tilsynets vurdering af personale- og arbejdsmiljøsituationen Vurderes personalenormeringen, personalets disponering, kvalifikationer og arbejdsforhold at matche de pædagogiske mål? Det er tilsynets vurdering, at Bihuset er en veldrevet og professionel institution for børn og unge med svære autismeproblematikker. Tilsynet vurderer, at personalenormeringen er tilfredsstillende. At personalets tilgang til de pædagogiske pricipper er tilfredsstillende, idet de udviser gode kvalifikationer og forståelse herfor. Tilsynet vurdere at det vil være hensigtsmæssigt med et overblik over hvilke supervisions og sparringsmuligheder der er for personalet og ledelsen. 4. Fysiske rammer Udendørs rammer: Forældrene til børnene i Bihuset har etableret en legeplads, som efter tilsynets vurdering

14 matcher målgruppen og deres behov. Derudover har afdelingerne Lyngen og Kløveren en fælles terrasse. Mælkebøtten har deres egen terasse, som er lukket af, og hvor beboerne kan opholde sig alene. På tilsynsdagen så vi begge terasser blive brugt af beboerne. I mælkebøtten var det en af de nyindflyttede drenge, der iført i godt regntøj tydeligvis nød at løbe rundt i regnen og kaste med blade, samtidig med at kontaktpædagogen havde sin opmærksomhed på ham inde fra køkkenet. Beskrivelse af fællesarealer/værelser/lejligheder: Under rundvisningen ser tilsynet personalerummet, og computerrummet (bestående af 2 stationære computere) til dokumentation i Bosted. Til sidstnævnte pointerer forstanderen, at det ikke er tidssvarende nok i forhold til det skriftlige materiale, der skal leveres. Souschefen fortæller, at der derudover er flere bærbare computere, som kan medbringes i de forskellige afdelinger. Men idet flere af børnene har en udadreagerende adfærd, kan det ikke altid lade sig gøre. Derudover ser tilsynet alle 3 afdelinger, værelserne og de 2 køkkener. Tilsynet får ikke set badeværelserne, men får at vide, at disse rengøres 2 gange dagligt, da der i hver afdeling er 2 badeværelser til 6 beboere. Der ses endvidere dagstavler til at understøtte den enkelte beboers kommunikation. Tavlerne er meget individuelt udformet og med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og formåen. Tavlerne kan være bygget op over en hel uges aktiviteter, og den kan være med kun ganske få aktiviteter. Nogle tavler er med tekst andre med billeder/tegninger eller fotos. I fællesstuen er en personaletavle, som informerer beboerne om, hvem der er på arbejde og hvornår. Lyngen og kløveren deler et nyrenoveret køkken, som lever fuldt ud op til de krav, der stilles til sådan et, når beboerne selv er med til at lave mad. Beboerne har opgaver udfra deres kompetencer og formåen. Mælkebøtten har deres eget køkken, som fungerer som en slags torv, dvs. at de fælles aktiviterer også foregår her. Alle 3 afdelinger fremstår pæne og rene. Værelserne er individuelt prægede, og ser hyggelige ud. Værelserne i Mælkebøtten er sparsomt møbleret, da det især er her, at de udadreagerende unge bor. Hvilket også afspejles i vinduer, der er lavet af plexiglas, tv-fladskærme, der er anbragt bagved afskærmning samt sparsom dekoration og møblering. Mælkebøtten er blevet nyrenoveret efter, at de seneste 4 beboere er flyttet til Humlehaven, hvilket både ledelse og personale ytrer stor tilfredshed ved. I kælderen, som er under halvdelen af huset, er der multimedie rum, værksted og motorikrum. Igen ser det nydeligt og pænt ud. Det skal her nævnes, at kælderen er en lys og høj kælder, som har direkte udgang til haven, da hele huset er bygget på en skråning. Forstanderen bemærker, at hvis Bihuset gik fra 18 ned til 12 døgnpladser ville det kunne frigive plads til træningsrum og behandlingsrum. Dette blev også nævnt ved tilsynet fra oktober 2007.

15 Dato og resultat af seneste bygningssyn: Der er lavet en stor bygningsrapport for nylig. Den har tilsynet ikke set. Planlagte ombygninger: Ingen Dato for seneste beredskabsplan, brandsyn og brandøvelse og resultatet heraf: Der bliver ikke lavet brandøvelse med børnene, da de bliver for angste. Men personalet kender til procedurene jævnfør ledelsen. Brandvæsenet har været og instrueret personalet omkring brug af brandmateriel. Sikkerhedsrepræsentanten underviser alle nye omkring proceduren ved brand. Brandinspektøren er på årligt tilsyn, hvor der blandt andet tjekkes blandt personalet, om de er vidende omkring, hvad der skal ske ved en eventuel brand eller alarm. Levnedsmiddelkontrol seneste besøg og resultatet heraf: Ikke aktuelt, da de 2 køkkener anvendes af færrere end 12 beboere hver Andet: intet at bemærke Tilsynets vurdering af de fysiske rammer Er de fysiske rammer egnede? Er standarden tilfredsstillende? Det er tilsynets vurdering, at Bihusets fysiske rammer er tilfredsstillende for beboerne. Det er tydeligt, at huset er blevet renoveret igennem det sidste stykke tid. Fællesrummene og beboernes værelser er pæne og velholdte. For personalet er det tilsynets vurdering, at pladsen er trang i personalelokalerne, samt rummet som bruges til dokumentation af det daglige arbejde. Det ville være optimalt, hvis hvert barn havde eget toilet og bad i forbindelse med sit værelse. 5. Organisation, drift og forretningsgange Faktuelt: Hele tilbuddet Pladsnormering: Bo 18 døgnpl. Afdeling døgnpladser aflastning

16 Beskæftigelse/skole 12 aflastn. Budgetramme 25,2 mill. Personalenormering ca. 50 Personalekvotient - Takst år 2.187, , ,- Belægning (seneste måned) 100% 102% Evt. bemærkninger: Bihuset er leverandør til VISO - der afregnes efter aftale pr. opgave Økonomi Forbrugsprocent i forhold til det forventede: Budgetopfølgningen pr. 1. september 2008 viser at Bihuset vil komme ud af året med et overskud på mellem 0,5 til 1,5 mill. Årsag til mer-/ mindreforbrug: Rammens størrelse / økonomistyring / andet? Bihuset har en højere belægningsprocent end forudsat ved budgetlægningen. Evt. bemærkninger ved seneste revisionsbesøg: Intet at bemærke Andet: Intet at bemærke Ledelse og organisation Er ansvars- og kompetencefordelingen synlig for medarbejderne? De interviewede personaler giver udtryk for at de kan gå til deres ledere med alle opgaver. De oplever at de får løst både de faglige og ledelsesmæssige problematikker når de inddrager deres ledelse. De oplever, at de får samme svar om de går til forstander eller souschef, hvilket de er meget glade for. Personalet oplever ikke, at der er en klar fordeling af hvilke opgaver, ledelsen har fordelt mellem sig. De siger samtidig, at det ikke et problem, da de altid oplever, at der er nogen at spørge, og at der bliver givet svar eller handlet på det Hvordan holder forstanderen sig informeret om kvaliteten af tilbuddets ydelser? Personalet oplever at hele ledelsen incl. forstanderen er tæt på det daglige arbejde og kender deres pædagogiske udfordringer og dilemmaer. Forstanderen deltager i de fleste behandlingsmøder og giver ofte personaler sparring i forhold til konkrete faglige problemstillinger.

17 Hvorledes kommunikeres regler og retningslinier? Det er en del af oplæringen af nye medarbejdere, samt opfølgning på personalemøder. Mange af de generelle ting behandles på MED-udvalgsmøder og refereres på husmøderne. Udviklingstendenser: Forstanderen vil sætte fokus på at lederne i Bihuset og på aflastningen på Bjerregårdsvej får videreuddannelse på lederniveau. Derudover, at personalet igennem kortere kurser, temadage i huset samt div. oplæg personalet imellem, udvikler pædagogikken. Dvs. fælles kompetenceudvikling med fokus på læring. Her nævnes, at konceptet med TEACCH er grundlaget, da den bedste udvikling ses her samt bevarer den individuelle tilgang, men at de pt. også har fokus på eks. "low arousel". Det er en tilgang, som har fokus på at personalet ikke er modstandsgivende, idet de er blevet bevidste om, at det ofte er de voksnes ubeviste adfærd, der starter konflikterne Evt. planer for organisationsudvikling / særlige projekter: Intet at bemærke. Andet: Intet at bemærke Tilsynets vurdering af de organisatoriske og driftsmæssige forhold Herunder evt. budgetproblemer og problemstillinger vedr. ledelse og organisering. Det er tilsynets vurdering at Bihusets organisering og daglige drift er sikker og velafbalanceret i forhold til størrelsen af tilbuddet. Bihuset har igennem de seneste par år udskiftet ledelse, oprettet en stor aflastningsafdeling og skiftet driftstilknytning fra Fyns Amt til Region Syddanmark. Alt dette er sket med stor sikkerhed og med bevarelse af fokus på beboernes behov og på medarbejdernes trivsel. Personalet giver udtryk for at der kan være uklar ansvars-og kompetancefordeling i ledelsen. Personalet oplever det ikke som et problem, men ledelsen giver selv udtryk for et ønske om at gøre dette tydeligere. 6. Evt. særlige tværgående fokuspunkter De fysiske rammer Tilsynets vurdering: Se pkt. 4.1.

18 7. Interne tilsyn Hvor mange interne tilsyn er aktuelt gennemført, og hvornår afsluttes gennemgangen? Der er ikke gennemført interne tilsyn. Ledelsen oplyser at det er et punkt på næste MEDudvalgsmøde. Hvem har deltaget i de interne tilsyn, og hvad er de væsentligste opfølgningspunkter? 7.1. Tilsynets vurdering af de interne tilsyn Vigtigt at Bihuset er opmærksomme på Region Syddanmarks samlede tilsynskoncept og efterlever det. 8. Kvalitetssikring og -udvikling Hvorledes er anbefalingerne fra seneste tilsynsrapport for henholdsvis anmeldt og uanmeldt tilsynsbesøg fulgt op? Anmeldt tilsyn oktober 2007: 1) Mussamtaler: Afholdes 1 gang om året. 2) Personalets ønsker om kurser: Der er stort fokus herpå. Se pkt ) Bihusets fysiske rammer: Der er etableret en arbejdsstation, med 2 computere, så personalet kan skrive i Bosted. Forstanderen har fortsat fokus herpå, da han ønsker dette udbygget. Uanmeldt tilsyn april 2008: 1)Undersøgelse af muligheder for og ønsker om pauser: Der er ikke sket ændringer. Der er fortsat fokus på dette. Personalet giver udtryk for at et højt ambitionsniveau omkring den faglige indsats og børnenes massive behov for støtte er vanskeligt at kombinere med ønsket om faste pauser. 2)Opfølgning på magtanvendelsesreglerne til nye: Der er stor fokus herpå. se under pkt Tilsynets vurdering af arbejdet med tilsynets tidligere anbefalinger: Det er tilsynets vurdering at der er arbejdet med de tidligere anbefalinger og at man har opnået de ønskede forandringer. Det er tilsynets oplevelse at Bihuset har modtaget anbefalingerne

19 meget konstruktivt og brugt dem til at skabe forandringer, hvor det har været muligt i fht. hvad der er bedst for både børn og personale.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen Judith Poulsen og konsulent Handicap

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: faglig konsulent Mette Strunge Dubert og sekretær Hanne Vernegren

Tilsyn Tilsynsførende: faglig konsulent Mette Strunge Dubert og sekretær Hanne Vernegren J.nr. 09/4811 Sagsbehandler: MSD og HVE Dato: 20. oktober 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Bihuset Adresse: Roeskovsvej 127, 5200 Odense V Anmeldt tilsyn foretaget den 7. oktober 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense Område: Det Sociale Område Udarbejdet af Bettina Sørensen Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 14. januar 2008 Journal nr.: 08/2272 Uanmeldt tilsyn 2008 Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej

Læs mere

Rapport for anmeldt begrænset tilsyn på. Sammenfattende vurdering. Bihuset

Rapport for anmeldt begrænset tilsyn på. Sammenfattende vurdering. Bihuset Rapport for anmeldt begrænset tilsyn på Bihuset Sammenfattende vurdering Tilsynet observerer og oplever en dejlig stemning i lokalerne på Bihuset. Omgangstonen mellem personalet, personalet og børnene

Læs mere

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige J.nr. 08/10199 Sagsbehandler: vym6ep Dato: 03. juni 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Trindvold Anmeldt tilsyn foretaget den 6. maj 2008 Tilsynsførende: konsulenter. Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold Det sociale område Afdelingen for social- og specialundervisning Kontaktperson: Martin Rasmussen Martin.Rasmussen@regionsyddanmark.dk social@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631282 16. januar 2009 08/10199

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 15. august 2008 08/7288 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn foretaget den 12.8.2008. Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Bihuset/Jagtvej. Adresse: Roesskovsvej 127, 5200 Odense V. Anmeldt tilsyn foretaget den 8.

Tilsyn Tilbuddets navn: Bihuset/Jagtvej. Adresse: Roesskovsvej 127, 5200 Odense V. Anmeldt tilsyn foretaget den 8. J.nr. 10/18488 Sagsbehandler: Hege Margrethe Ekberg Dato: 2. december 2010 Tilbuddets navn: Bihuset/Jagtvej Tilsyn 2010 Adresse: Roesskovsvej 127, 5200 Odense V Anmeldt tilsyn foretaget den 8. oktober

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej J.nr. 09/2310 Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej Jagtvej 80, 5000 Odense Uanmeldt tilsyn foretaget den 21. oktober 2009 kl. 13.50-16.00. Tilsynsførende: Tilsynet er gennemført af planlægger Marianne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding.

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 16. februar 2009 09/2464 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Uanmeldt tilsyn foretaget

Læs mere

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen J.nr. 08/5041 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 14. november 2008 Tilbuddets navn: Flydedokken Tilsyn 2008 Adresse: Vester Voldgade 19, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget: 14. november 2008

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust.

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust. J.nr. 08/13899 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 13.01 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Middelfart, Teglgårdsparken 44. Anmeldt tilsyn foretaget den 16. december 2008 Tilsynsførende:

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012

Uanmeldt tilsyn 2012 Område: Det sociale område Afdeling: Konsulent og rådgivning Journal nr.: 10/18892 Dato 8.februar 2012 Udarbejdet af: Lena Nørregaard E-mail: lena.noerregaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201041 Uanmeldt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende Uanmeldt tilsyn d. 3/3 2009 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Synspunkter fra deltagerne Giver udtryk for at være

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V.

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V. Område: Det sociale område Udarbejdet af: Lone Christensen Afdeling: Handicap- og socialpsykiatriafdelingen E-mail: Lone.Christensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631067 Dato: 4. juni 2008

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2013

Uanmeldt tilsyn 2013 Område: Det Sociale Område Afdeling: Driftssekretariatet Journal nr.: 10/18870 Dato: 09.07 2013 Udarbejdet af: Martin Rasmussen E-mail: martin.rasmussen2@rsyd.dk Telefon: 7663 1282 / 2920 1282 Uanmeldt

Læs mere

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn.

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. Notat Social Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. 19-05-2009 Sagsid. 09/2991

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn, adresse, tlf., mail: Organisationen Bramdrupdam, Centervej 7 19, 6000 Kolding. Tlf. 79797090 Org-bramdrupdam@kolding.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.12.30

Uanmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.12.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.12.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllehuset

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Rapport for uanmeldt, begrænset tilsyn med

Rapport for uanmeldt, begrænset tilsyn med Rapport for uanmeldt, begrænset tilsyn med Institutionens navn Kingstrup, Fredehjemsvej 2, 5591 Geldsted. Sammenfattende vurdering Hvad fungerer godt? Af handleplanerne fremgår, at der er en klar tydeliggørelse

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune Tirsdag den 7. december 2010 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Nordlys. Formålet med tilsynet

Læs mere

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer.

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer. 1. Indledning Dette er en beskrivelse af procedure for gennemførelse af uanmeldt tilsyn i kommunens botilbud efter 107 og 108. Tilsynet gennemføres i henhold til 16 i Lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 4. december 20 på Solgården I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne. beboer Glad for sin stue 2. beboer Glad

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 5. oktober 2017, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Interviewspørgsmål til brug for tilsyn 2013

Interviewspørgsmål til brug for tilsyn 2013 Stamdata: Sted: Bostedet Auktionsvej Leder: Lene Mouritsen Målgruppe: Voksne med varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne Antal beboere / brugere: 19 Antal ansatte fuldtidsstillinger: 8,5 Interviewspørgsmål

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Teglgårdshuset er et botilbud efter Servicelovens 107 og 108 og består af 3 afdelinger:

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Teglgårdshuset er et botilbud efter Servicelovens 107 og 108 og består af 3 afdelinger: J.nr. 09/7740 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: 3. juni 2009. Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Teglgårdsparken 44, Middelfart Anmeldt tilsyn foretaget den 26. Maj 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Afrapporteringsskema Uanmeldt tilsyn PH 2012 Center for Døve Døves Vaskeri

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13.

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13. J.nr. 08/7221 23. april 2008 Uanmeldt tilsyn 2008 Egely Den åbne afdeling Pugholmgård Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl. 11.00 til 13.00 Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Anja Stokholm

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Jupitervej

Uanmeldt tilsyn Jupitervej j.nr. 08/9455 Uanmeldt tilsyn 2008 Uanmeldt tilsyn foretaget den 8.5.2008 Jupitervej Tilsynsførende: Mitra Vatandoust, faglig konsulent og Kirsten Frost Lorenzen, Acmedarbejder, begge ansat i afdelingen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Kingstrup bo- og beskæftigelsestilbud Fredehjemsvej 2, 5591 Gelsted.

Uanmeldt tilsyn 2008 Kingstrup bo- og beskæftigelsestilbud Fredehjemsvej 2, 5591 Gelsted. Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen D. 17. november 2008 08/6992 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2008 Kingstrup bo- og beskæftigelsestilbud Fredehjemsvej 2, 5591 Gelsted. Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne Myllerup Albertsen

Tilsyn Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne Myllerup Albertsen J.nr. 08/8490 Sagsbehandler: LC og MMA Dato: 31-03-2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Kastaniely, Brahesvej 14, 5600 Faaborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06-03-2008 Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne

Læs mere

Rapport for tilpasset tilsyn med Trindvold Fredag d. 5. oktober 2007

Rapport for tilpasset tilsyn med Trindvold Fredag d. 5. oktober 2007 Rapport for tilpasset tilsyn med Trindvold Fredag d. 5. oktober 2007 Udarbejdet af planlægger Jesper Dan Jensen, Socialpædagogisk konsulent Sofie Lodahl Bai og socialpædagogisk konsulent Lone Christensen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Opholdsstedet Tinggaarden

Opholdsstedet Tinggaarden Tilsynsenheden Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Tlf. 72496000 Opholdsstedet Tinggaarden Tilsynsrapport for anmeldt 2010 Tilsynet udført d. 24. marts 2010 af Pædagogiske Konsulenter Susanne Svendsen

Læs mere

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE.

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. Jf. 23,stk.2. Landsstyret fører driftmæssigt, økonomisk og pædagogisk tilsyn med døgninstitutionerne HJEMMESTYRETS BEKENDTGØRELSE

Læs mere

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Hjemmestøtte, afd. Støttecenteret for senhjerneskadede Agtrupvej 111, 6000 Kolding Lederens navn: Marianne Ries

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012 Bihuset, Aflastningen. Bjerregaardsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn 2012 Bihuset, Aflastningen. Bjerregaardsvej i Odense Område: Det sociale område Konsulent og Rådgivning Journal nr.: Dato: 11. juni 2012 Udarbejdet af: Gitte Jakobsen E-mail: gitte.jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 2920 1434 Uanmeldt tilsyn 2012 Bihuset,

Læs mere

Skarridsøhjemmet. Rapport over anmeldt tilsyn 2010. Socialcentret

Skarridsøhjemmet. Rapport over anmeldt tilsyn 2010. Socialcentret Skarridsøhjemmet Rapport over anmeldt tilsyn 2010 Socialcentret 1 Navn og Adresse Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurderingstermonologi Skarridsøhjemmet Slagelsevej 21 4450 Jyderup Ledelse

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 15 og 16, at varetage kommunens

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Semaiskolen Kalumvej 58 9700 Brønderslev Att. Leder Berit Buch og Afdelingsleder Inge Gorm Andersen,

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Smørhullet Vestergade 104 A 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Og Inger Marie Haukrogh. Tilsynsrapport

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/10 2008 på Områdecentret Trye Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger Tilsynet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af:

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Uanmeldt tilsyn den. oktober 200 på Solhjem I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning og

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm

Tilsyn Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm Johansen J.nr. 08/9294 Sagsbehandler: Anja Stokholm og Kaj Dato: 26. januar 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Strandhøjskolen Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 9. december

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2013.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2013. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2013. Opholdsstedets navn: Skovbærgården Dato for tilsynet: Torsdag den 10. oktober 2013 kl. 15 til 17 Opholdsstedet repræsenteret ved: Leder Hans Flink, samt 2 medarbejdere

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe J.nr.08/6324 Sagsbehandler: MMA Dato: 03.07.08 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe Anmeldt tilsyn foretaget tirsdag den 17. juni 2008 Tilsynsførende: Mette

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Skovsbovej 111, Svendborg Kommune. Onsdag dag den 15. juni 2011 fra kl. 09.00

Uanmeldt tilsyn på Skovsbovej 111, Svendborg Kommune. Onsdag dag den 15. juni 2011 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Skovsbovej 111, Svendborg Kommune Onsdag dag den 15. juni 2011 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Skovsbovej 111. Formålet

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Dato 25.10.2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21.10.2013.. Mødested Huset Trappebæksvej. Mødedeltagere

Dato 25.10.2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21.10.2013.. Mødested Huset Trappebæksvej. Mødedeltagere Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Huset Trappebæksvej. Psykiatrisk botilbud 107 Journalnummer Dato 25.10.2013 Udarbejdet af Hanne Karlskov

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af Plus-2 Tilsynsrapport For Opholdsstedet Østergård Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther

Læs mere

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand J.nr. 08/14764 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: Den 11. november 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Skovsbovej Botilbud Adresse: Skovsbovej 111 5700 Svendborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06.11.08 Tilsynsførende:

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Gl. Holtegade 24. januar 2008 1 TILSYNSRAPPORT. Tilbuddet. Bofællesskabet Gl. Holtegade Gl. Holtegade 9 2840 Holte Centerleder: Ditte Andersen Pladser:

Læs mere

RAPPORT FOR ANMELDT BEGRÆNSET TILSYN I STØTTECENTRET FOR SENHJERNESKADEDE, KOLDING. d. 29. NOVEMBER 2007

RAPPORT FOR ANMELDT BEGRÆNSET TILSYN I STØTTECENTRET FOR SENHJERNESKADEDE, KOLDING. d. 29. NOVEMBER 2007 Område: Det sociale område Udarbejdet af: Mette Zierau Kudsk/Lena Nørregaard Afdeling: Afdelingen for social- og specialundervisning E-mail: Mette.Zierau.Kudsk@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/2701

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 J.nr. 09/2719 Sagsbehandler: Mette Kudsk/Hege Ekberg Dato: 14.2.2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Vivian Elkjær CVR-nr. 32 57 25 10. Bostøtten, Hvedevænget 24, Favrskov Kommune Uanmeldt tilsyn Den 4. september 2014

Vivian Elkjær CVR-nr. 32 57 25 10. Bostøtten, Hvedevænget 24, Favrskov Kommune Uanmeldt tilsyn Den 4. september 2014 Vivian Elkjær CVR-nr. 32 57 25 10 Bostøtten, Hvedevænget 24, Favrskov Kommune Uanmeldt tilsyn Den 4. september 2014 Indholdsfortegnelse Formalia... 3 Ledelsesrepræsentanter... 3 Medarbejderrepræsentanter...

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 9. oktober 2014, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet.

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet. Uanmeldt tilsyn den 20. december 200 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Er godt tilfreds med lejligheden er glad for

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet 1 Oplysninger om tilbuddet: Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet Tilbuddets navn: Marielund Tilbudstype: 108 dag-og døgntilbud, til voksne mennesker med en psykiatrisk lidelse. Der er

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Region Syddanmark Socialområdet, j.nr. 09/2719 Den 14. december 2009 Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Uanmeldt tilsyn foretaget den 1. december 2009. Tilsynsførende: Hege Margrethe Ekberg, ac-konsulent,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012. Autismecenter Holmehøj Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe

Uanmeldt tilsyn 2012. Autismecenter Holmehøj Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe Område: Det sociale område Afdeling: Konsulent og rådgivning Journal nr.: 10/18892 Dato: 17. januar 2013 Udarbejdet af: Hans Peter Lund/Pauline Lunding E-mail: Hans.Peter.Lund@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Bognæs Den 26. marts 2009

Uanmeldt tilsyn 2009 Bognæs Den 26. marts 2009 Område: Det sociale område Udarbejdet af: Anne Sofie Krogh Knudsen Afdeling: Sekretariatet for det sociale område E-mail: Anne.Sofie.Krogh.Knudsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631053 Dato:

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Det overordnede formål f med de kommunale tilsyn Formålet med tilsynet er, at myndigheden blandt andet via de

Læs mere

Uanmeldt og anmeldt tilsyn på Villa Vivamus, Københavns Kommune

Uanmeldt og anmeldt tilsyn på Villa Vivamus, Københavns Kommune TILSYNSRAPPORT Uanmeldt og anmeldt tilsyn på Villa Vivamus, Københavns Kommune Torsdag den 17. oktober 2013 fra kl. 15.30 Og Tirsdag den 12. november 2013 fra kl. 15.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 30. april 2013 Sagsnummer 2013040005EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 Å-CENTER SYD Å-Center Syd:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Østre Gasværk, Københavns Kommune. Tirsdag den 4. juni 2013 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Østre Gasværk, Københavns Kommune. Tirsdag den 4. juni 2013 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Østre Gasværk, Københavns Kommune Tirsdag den 4. juni 2013 fra kl. 14.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Østre Gasværk. Formålet

Læs mere

Generelt tilsyn 26.1. 2010

Generelt tilsyn 26.1. 2010 Social og Sundhed, Voksenservice Generelt tilsyn 26.1. 2010 Roskilde Lænkeambulatorium SUL 141,stk 2 Side2/11 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende konsulent Hanne Nielsen, Voksenservice og chefkonsulent

Læs mere

Afrapporteringsskema. Aktivitetscenter Kellersvej Kellersvej 13, 260 Søborg Torsdag d. 10. oktober Uanmeldt tilsyn Kommunale tilbud PH 2013

Afrapporteringsskema. Aktivitetscenter Kellersvej Kellersvej 13, 260 Søborg Torsdag d. 10. oktober Uanmeldt tilsyn Kommunale tilbud PH 2013 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Analyse- og Udviklingsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Afrapporteringsskema Uanmeldt tilsyn Kommunale tilbud PH 2013 Aktivitetscenter

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 10/1467 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 02.06 2010 Tilsyn 2010 Tilbuddets navn: Sydbo, Eskebjerg Adresse: Eskebjergvej 7, Hundstrup, Vester Skerninge Anmeldt tilsyn foretaget den: 22.03 2010

Læs mere

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Indholdsfortegnelse A. Indledning og baggrund... 2 B. Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Elmehuset, Københavns Kommune. Tirsdag den 6. marts 2012 fra kl.17.30

Uanmeldt tilsyn på Elmehuset, Københavns Kommune. Tirsdag den 6. marts 2012 fra kl.17.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Elmehuset, Københavns Kommune Tirsdag den 6. marts 2012 fra kl.17.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Elmehuset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Bofællesskaberne Firkløvervej og Skolevej i Galten. Skanderborg Kommune. Onsdag den 25. august 2010 fra kl. 09.

Anmeldt tilsyn på Bofællesskaberne Firkløvervej og Skolevej i Galten. Skanderborg Kommune. Onsdag den 25. august 2010 fra kl. 09. TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Bofællesskaberne Firkløvervej og Skolevej i Galten Skanderborg Kommune Onsdag den 25. august 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Skanderborg Kommune aflagt

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 29. august 2012 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Bostedet Gl. Kongevej Tilbudstype og form Botilbud jævnfør

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Møllebakken Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe

Uanmeldt tilsyn 2008 Møllebakken Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen Kontaktperson: Kirsten Brøndsted Kirsten B. Broendsted@regionsyddanmark.dk Journal nr. 08/19205 og 08/6324 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2008 Møllebakken

Læs mere

U/Anmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Onsdag den 10. marts 2010 fra kl

U/Anmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Onsdag den 10. marts 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT U/Anmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune Onsdag den 10. marts 2010 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg Møllehuset

Læs mere

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne.

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne. TILSYNSRAPPORT 2008 Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Jyllandsgade - Mejsevej, Skive Kommune (Hjalmar Kjems Allé og Mejsevej) Tirsdag den 14. oktober 2008 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Skive

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn

Uanmeldt tilsyn Region Syddanmark Område: Det Sociale område Udarbejdet af Susanne Døssing Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 11. februar 2008 Uanmeldt tilsyn 1.2.2008 Flydedokken Vester Voldgade 19, Fredericia

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

J.nr.08/10551 Sagsbehandler: Mitra Vatandoust og Else Pedersen Dato: Tilsyn 2008

J.nr.08/10551 Sagsbehandler: Mitra Vatandoust og Else Pedersen Dato: Tilsyn 2008 J.nr.08/10551 Sagsbehandler: Mitra Vatandoust og Else Pedersen Dato: 17.12.2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: AutismeCenter Holmehøj Anmeldt tilsyn foretaget den 25.11.08 Tilsynsførende: socialfaglig konsulent

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune. Fredag den 11. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune. Fredag den 11. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune Fredag den 11. december 2009 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Anja Stokholm og Kaj Johansen, Handicap- og socialpsykiatriafdelingen, Det sociale område - Region Syddanmark.

Tilsyn Tilsynsførende: Anja Stokholm og Kaj Johansen, Handicap- og socialpsykiatriafdelingen, Det sociale område - Region Syddanmark. J.nr. 08/14307 Sagsbehandler: KJ & AS Dato: 4. sept. 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Specialbørnehaven Jagtvej Adresse: Jagtvej 80, 5000 Odense C, tlf: 66133324 Anmeldt tilsyn foretaget den 26. juni

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 1. oktober 2008, anmeldt tilsyn på Plejecenter

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 11.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kaas Plejecenter.

Læs mere

Tilsyn med anbringelsessteder. for børn og unge TILSYNSRAPPORT. Institution: Adresse . Web-adresse Leders navn Personalenormering

Tilsyn med anbringelsessteder. for børn og unge TILSYNSRAPPORT. Institution: Adresse  . Web-adresse Leders navn Personalenormering TILSYNSRAPPORT Institution: Adresse E-mail Telefonnummer Web-adresse Leders navn Personalenormering Antal pladser Takst Organisationsform Godkendt målgruppe Godkendt jf. SEL Mobil nr.: Indvisiteringsalder:

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 Vejby Bo- og Beskæftigelse - Test af Socialstyrelsens kvalitetsmodel

Tilsynsrapport 2013 Vejby Bo- og Beskæftigelse - Test af Socialstyrelsens kvalitetsmodel Tilsynsrapport 2013 Vejby Bo- og Beskæftigelse - Test af Socialstyrelsens kvalitetsmodel 1. Faktuelle oplysninger Tilbuddets navn, adresse, tlf. samt e-mail Tilbud efter serviceloven Tilsynskonsulent/er

Læs mere

Tilsyn dagsorden og rapport

Tilsyn dagsorden og rapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Stedets navn: Huset Trappebæksvej Tilsyn dagsorden

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 20på Sct. Thøgersgaard I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Boligerne er velindrettede. Glade

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Stenhøj

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Stenhøj Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/10 2008 på Områdecentret Stenhøj Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet skal

Læs mere