Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 18. februar kl i Konferencelokalet, Akut, Herning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 18. februar kl i Konferencelokalet, Akut, Herning"

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 18. februar kl i Konferencelokalet, Akut, Herning Deltagere: Karen Vilsgaard, Peter H. Jakobsen, Mette Frøjk, Bente Harmat, Britta Glintborg, Berit Vig, Pia Kristensen, Charlotte Flyvholm, Dorthe Hvisthule Afbud: Mette Mejer, Fie Martens, Tommy Andersson, Maria Bentzen, Jacob Juul Jensen, Marianne Knudsen. 1. Godkendelse af dagsorden - Godkendt 2. Godkendelse og opfølgning af referat fra mødet den 25. november 2013 og de ekstraordinære møder den 6. januar og 5. februar Dato Journalnr: Sagsbehandler: Lise Mikkelsen Tel lisemikk@.rm.dk Side 1 Referat LMU-møde doc Referat LMU Referat LMU ekstraord ekstraord - Referat fra 6. januar Pkt. 3 Det tilføjes: Flere sygeplejersker har udtrykt bekymring for at kunne rumme de mange ændringer og nye tiltag, når man oplever at tidligere tiltag ikke er blevet implementeret. Der er en risiko for, at de mister engagement i afdelingens arbejde. Godkendt.. 3. Kompetenceprofil for sygeplejersker til drøftelse Kompetenceprofil - sygeplejersker Kvalitetskoordinater Lis Jensen deltog ved behandling af punktet. Flot og brugbart produkt. Det anbefales, at man gennemgår den samlede profil en gang, og derefter bruger den som opslagsværk/inspiration.

2 Side 17 håndgreb til fastholdelse erstattes med omsorgsgreb og/eller undvigelse, som er det begreb, der anvendes i akutuddannelsen. Der foretages endnu en gennemlæsning og sproglig tilretning. Kompetenceprofilen sendes til alle sygeplejersker til gennemlæsning, hvorefter den drøftes på kommende personalemøder og anvendes ved MUS-samtalerne. I løbet af et par måneder vil alle blive indkaldt til en opfølgningssamtale, hvor kompetencerne også drøftes. I forbindelse med teamorganiseringen anvendes kompetenceprofilen til at danne sig et overblik over afdelingens samlede kompetencer, hvorefter man få afklaret, hvilke kompetencemæssige behov, både afdelingen og den enkelte spl. har. Side 2 4. Opfølgning på teamorganisering til drøftelse LMU definerer Arbejdsgruppens (Linköping-gruppen) opgaver i forbindelse med at kvalificere samarbejdet og arbejdsgangene i de nye teams. Der henstilles til, at medlemmerne i LMU inden mødet overvejer forslag til indhold. Arbejdsgruppen har foreløbig følgende opgaver: - Retningslinjer for det enkelte team s opgaver - OBS-punkter for de enkelte team s patientgrupper hvad skal vi huske at fortælle nye spl. i de enkelte teams? - Hvad forstår vi ved teamsamarbejde hvordan skal vi arbejde sammen? Hvordan kan vi bedst hjælpe hinanden på tværs af faggrænser? - Hvordan gør vi hinanden gode? - Melde ind til afdelingsspl. med input fra medarbejderne - Trivselsmåling i april komme med forslag til, hvad det er vigtigt at måle på. - Beskrive daglig evaluering af foregående døgn Opfølgning på dialog møde mellem AL, medarbejdere og DSR Opfølgning på dialogmøde DSR har gjort opmærksom på nogle punkter, som de opfatter som mangler i referatet. Punkterne blev gennemgået med følgende resultat: - Fælles kultur skal medtages

3 - Procedure for indkald af ekstra personale ved travlhed, er ikke ændret i forhold til nuværende princip. Den eksisterende procedure findes frem igen. Dette gælder også ved nattevagter, der slutter kl Der er ingen decideret oplæring ud over sidemandsoplæring. Ledelsen beklager også dette, men der er ikke ressourcer til det. Men udnyt hinandens kompetencer. Fagligt forum vil også blive udnyttet til oplæring. Det er vigtigt, at man selv spørger ind til de områder, man føler sig usikker på. - At sige fra overfor opgaver, man ikke er oplært i: Medarbejdersiden pointerer, at det altid har været sådan, at hvis nye opgaver ikke kan løses faglig forsvarligt, har de kunnet sige fra og sørge for at få den rette oplæring i dialog med ansvarlig afdelingssygeplejerske. Hvilket område er det væsentligste at arbejde med den næste tid? - Arbejdsplan - Støtte op omkring kolleger - Læge/spl.-samarbejde - Kultur Side 3 Principper for arbejdstidsplanlægning for sygeplejersker i forlængelse af Dialogmødet den 6. februar. - Der tages individuelle hensyn til medarbejdere med særlige behov. - Det er vigtigt med kontinuitet, så man ikke veksler mellem de forskellige teams i hver vagt. Afdelingsledelsen pointerer at det er meget svært planlægningsmæssigt. Vi er enige om, at der bør tages hensyn til de spl., som ikke har været i udveksling, og som derfor har brug for lidt mere tid i samme team. - Med hensyn til øget fleksibilitet, hvor der i nogle vagter pludseligt kan være nødvendigt at flytte sygeplejersker rundt, der er planlagt til at møde ind i et team til et andet: Her udtrykte medarbejderne bekymring over, at vi kun er i opstartsfasen, og at der ikke kan forventes en sådan fleksibilitet fra alle medarbejdere endnu. Der blev udtrykt bekymring for, at det kunne opleves som om, at medarbejderne blot bliver ludobrikker. Det er her vigtigt med synlig ledelse, der kender personalet godt og kan vurdere, hvem der på nuværende tidspunkt magter opgaven, så det ikke bliver en koordinator opgave. - Det opleves, at der er mange forskellige arbejdstider, men det er nødvendigt at personalet er på arbejde, når patienterne er der. Der vil løbende blive justeret på arbejdstiderne, hvis det viser sig, at planlægningen ikke er hensigtsmæssig vagten evalueres inden sommerferien. - Sidemandsoplæring kan det lade sig gøre, at spl. som ikke har været i udveksling i modtagelsen, kan få en dagvagt før første nattevagt? Selvom det er den optimale løsning, kan det ikke lade sig gøre af planlægningsmæssige/ressourcemæssige hensyn.

4 - Spl. Har en god fornemmelse af ideen om teamorganiseringen og skal nok komme efter det. Desværre fornemmes det ikke, at lægerne er motiverede for teamorganisering, og det gør det vanskeligt. Der er fokus på lægernes engagement fremadrettet. - Der oprettes et fælles dokument på f-drevet til løbende input. Det blev drøftet om det er relevant, at spl. fra Holstebro deltager i LMU-møder, hvor der udelukkende drøftes teamorganisering? Det er op til de enkelte medlemmer at afgøre. 5. Orientering fra afdelingsledelsen - Akutafdelingen er med i et nationalt projekt om Sikkert patientflow. Inge Bjerregaard, Peter H. Jacobsen, Tommy Andersson, Thomas Antonsen fra Staben + repræsentanter frasamarbejdende afdelinger deltager. Henriette Fyhn er projektleder. - Akutafdelingen er med i et regionalt projekt Ny styring i patientperspektiv, som går ud på styring på kvalitetsmål i stedet for DRG-afregning. Vi er med som en af fem afdelinger i Region Midtjylland. Kvalitetsmålene er: Patienterne skal være set af speciallæge indenfor en time, behandlingsplanen skal være klar inden for fire timer, og der skal findes en metode til måling af patienttilfredshed. Regionsrådets beslutning sendes med referatet ud. Side 4 6. Orientering fra medarbejdersiden Der er stor usikkerhed blandt sygeplejerskerne om, hvordan oplæring i nye arbejdsopgaver og arbejdsgange håndteres. Der ønskes en drøftelse af mulige løsninger. Der henvises til referatet fra punkt 4. - Vigtigt at LMU hjælper med at få formidlet, at man altid kan henvende sig til sin leder, hvis man føler sig utryg ved sin vagtplan eller team-placering. Det er den eneste måde, lederen kan rette op på uhensigtsmæssigheder. - Vagtplanen justeres løbende, når fejl/uhensigtsmæssigheder opdages. 7. Økonomi og aktivitet orientering ved AL Der foreligger ikke Økonomi- og aktivitetstal for januar. - Det ser fornuftigt ud på lønsiden for januar. Vi har stadig lidt for meget personale, men der er næsten balance.

5 8. Status på øvrige punkter i årets Budget og UdviklingsAftale BUA - Udsat til næste møde 9. Personalesituationen Ansættelse af overlæger - Der er ansat tre nye overlæger. En starter til september 2014, en starter til januar 2015 den tredje startdato er endnu ikke aftalt. 10. Arbejdsmiljø Side 5 Uanmeldt tilsyn fra Arbejdstilsynet - Arbejdstilsynet var været på besøg for at følge op på status på handleplaner for det psykiske arbejdsmiljø. Arbejdstilsynet kommer på besøg igen den 11. marts, og vil først tale med personalet i ASA og derefter i Modtagelsen. - Fremover drøftes handleplaner på LMU-møderne. Arbejdsmiljøgrupperne fra hvert enkelt afsnit fortæller om status på møderne. 11. Patientsikkerhed - Intet 12. Videresendt fra HMU: Kursus i det Sociale Kapitel: Der afholdes igen i år 2-dages kurser i Det Sociale Kapitel. Formålet med kurserne er at opkvalificere deltagerne til at arbejde med Det Sociale Kapitel, med speciel fokus på sygefravær og fastholdelse samt støttemuligheder. Målgruppe for kurserne er: Ledere, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter, personalekonsulenter og andre, der arbejder med sygefravær på arbejdspladsen. Information og tilmelding på følgende link: Plan2learn - det sociale kapitel - Til orientering Medarbejderrepræsentanterne melder sig til temadagene i november. Lederne tilmelder sig dagene i marts (hvis muligt).

6 Status i forhold til hovedindsatsområder 2014: I 2014 er overskriften for hovedindsatsområderne i HEV: Vi vil i kvalitetens Superliga. Konkret udmønter det sig i tre hovedindsatsområder: 1. Kvalitet - Vi vil i front også på kvalitetsområdet - Det betyder ikke mindst Akkreditering 2014 i første hug I mål på alle Regionsrådets kvalitetsmål - Kvalitet er også patientoplevet kvalitet Side 6 2. Partnerskaber giver de bedste forløb - Partnerskab med patienten betyder fælles beslutningstagning - Vi er specialister, og derfor er partnerskaber på tværs af fag, funktion og sektor nødvendigt for, at vi kan løse vores opgaver: Solister som en del af orkestret - Vi vil i 2014 udfordre os selv på at blive bedre partnere: Vi leverer på patientens præmisser og inviterer pårørende ind pli, involvering og dialog er fundamentet Vi udvikler stærkere tværsektorielle partnerskaber Vi sætter sammen nye mål for ledelse i partnerskab Vi konkretiserer Drifts- og Udviklings-Aftaler (DUA er) 3. Trivsel også når vi har travlt - Med afsæt i tværfaglige/-organisatoriske relationer gør vi det klart, hvad vi vil opnå - Derved får vi mulighed for selv at fokusere og prioritere, det der bidrager - Det sker med fokus på høj kvalitet og effekt - Lederne vedkender sig ansvaret for at prioritere og sætte klare mål. HMU sender punktet sendes til viderebehandling i LMUerne dels med henblik på en orientering af LMUerne omkring hovedindsatsområder 2014 og status for områderne, dels med henblik på fastholdelse af fokus på områderne. - Til orientering.

7 - I ASA skal koordinatorerne have mere fokus på grøn, gul, rød tilstand. Evt. lære af erfaringerne fra modtagelsen. Man skal have mere fokus på at komme af med patienter, når der er gul eller rød tilstand i ASA. - Husk at informere Holstebro, hvis der er rød tilstand i Herning. Politik for vold, mobning og chikane: Region Midtjylland har vedtaget en delpolitik om vold, mobning og chikane. HMU tilslutter sig regionens politik, men finder, at hvert enkelt LMU kan have behov for at se særskilt på emnet. LMU skal afgøre, om man kan tilslutte sig den regionalt udarbejdede politik, eller om der skal iværksættes tiltag særskilt for akutafdelingen. Side 7 Delpolitik om vold, mobning og chikane - Til drøftelse - Vi tilslutter os Regionens delpolitik. Punktet drøftes igen på næste møde, hvor anvendelsen af skema til ubehagelige oplevelser gennemgås. APV-sager fra LMU til HMU Der er årligt afsat kroner til at støtte op om indsatser kortlagt igennem APV. Det drejer sig om sager, som de enkelte LMU ikke selv kan løse (sager over kroner). Der er nedsat en arbejdsgruppe bestående af to repræsentanter fra Teknisk Afdeling og en repræsentant fra Arbejdsmiljøfunktionen, Staben. Arbejdsgruppen har til formål at prioritere og igangsætte prioriterede tiltag på vegne af HMU. Som udgangspunkt prioriteres LMUernes egne 1. prioriteter og ergonomiske problematikker, samt investeringer i løsninger, som kan tages med til DNV Gødstrup. Akutafdelingen har ikke indsendt APV-sager til HMU i Til orientering. Politik om fuld tid: Danske Regioners politik omkring fuld tid er blevet drøftet i RMU, hvor det blev tilkendegivet, at politikken omkring fuld tid er en hensigtserklæring fra Danske Regioner. Dvs. udgangspunktet er fuld tid, men dette skal ses under hensyntagen til arbejdets udførelse, og der skal desuden være mulighed for at tage personalepolitiske hensyn.

8 - Til orientering. Indtil videre og indtil der kommer nyt fra Regionen, fortsættes som vanligt. Lokalløn i Region Midtjylland Regionen havde i oktober 2013 et møde med DRO, AC m.fl. omkring lokallønsdannelsen i regionen for overenskomstperioden 1. april marts På HMUmødet den 16. december 2013 blev det oplyst, at der tildeles lokalløn ved nyansættelser, ved nye stillinger indenfor enheden samt ved væsentlige stillingsændringer. Der er ikke afsat midler til lokallønsforhandlinger i indeværende overenskomstperiode. Side 8 Det blev blandt andet tilkendegivet, at det af såvel medarbejdere som ledere kan opleves vanskeligt, at der ikke kan tildeles lokalløn som anerkendelse for den indsats, som ydes. Der henvises i øvrigt til referatet fra HMU punkt 12: Referat fra HMU den 16. december 2013 HMU sender punktet til behandling i LMUerne med henblik på en drøftelse af udfordringerne forbundet med, at der ikke er afsat midler til lokallønsforhandlinger i indeværende overenskomstperiode. - Til drøftelse. Der blev ikke tid til drøftelse. Punktet kan tages op ved lejlighed.

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 25. november kl i Medicinsk konferencerum, Holstebro

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 25. november kl i Medicinsk konferencerum, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 25. november kl. 9-11.30 i Medicinsk konferencerum,

Læs mere

Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Referat: LMU-møde i Akutafdelingen den 13. maj 2015, kl. 12.30 15.00 i Mødelokale 2, indgang U, Holstebro

Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Referat: LMU-møde i Akutafdelingen den 13. maj 2015, kl. 12.30 15.00 i Mødelokale 2, indgang U, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat: LMU-møde i Akutafdelingen den 13. maj 2015, kl. 12.30 15.00 i Mødelokale 2, indgang U, Holstebro Formøde

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl. 12.30 15.00 Deltagere: Karen Vilsgaard, Anette Frahm,

Læs mere

Referat til LMU-møde i Akutafdelingen den 17. februar 2015, kl i Mødelokale 1, indgang U, Holstebro

Referat til LMU-møde i Akutafdelingen den 17. februar 2015, kl i Mødelokale 1, indgang U, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat til LMU-møde i Akutafdelingen den 17. februar 2015, kl. 10.00 12.30 i Mødelokale 1, indgang U, Holstebro

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Referat fra ekstraordinært LMU-møde i Akutafdelingen den 18. januar 2013

Referat fra ekstraordinært LMU-møde i Akutafdelingen den 18. januar 2013 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra ekstraordinært LMU-møde i Akutafdelingen den 18. januar 2013 Deltagere: Karen Vilsgaard, Tommy Andersson,

Læs mere

2. Godkendelse og opfølgning af referat fra ordinært møde den 2. marts og ekstraordinært

2. Godkendelse og opfølgning af referat fra ordinært møde den 2. marts og ekstraordinært Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 19. maj kl. 13.00 15.00 Deltagere: Tommy Andersson, Karen Vilsgaard,

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl i mødelokale 1, kantinebygningen, Holstebro

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl i mødelokale 1, kantinebygningen, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl. 9-12 i mødelokale

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref) Per Østergaard Jensen, Karen Vilsgaard, Ole

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 28. august 2012 kl i konferencelokalet Akutafdelingen, Herning

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 28. august 2012 kl i konferencelokalet Akutafdelingen, Herning Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 28. august 2012 kl. 12.30 15.00 i konferencelokalet Akutafdelingen,

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 27. august kl i konferencerummet, Akutafdelingen, Herning

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 27. august kl i konferencerummet, Akutafdelingen, Herning Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 27. august kl. 12.30 15.30 i konferencerummet,

Læs mere

Spørgsmålene herunder vises kun for at du kan læse spørgsmålene inden de er aktive i spørgeskemaet via SafetyNet det web-baserede APV-system.

Spørgsmålene herunder vises kun for at du kan læse spørgsmålene inden de er aktive i spørgeskemaet via SafetyNet det web-baserede APV-system. Psykisk arbejdsmiljø og Trivsel: Dette Dokument viser udelukkende spørgsmål til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø og trivsel samt de generelle spørgsmål om sygefravær og udviklingssamtaler. (Ikke

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes Hospitalsenheden Vest RH-HV HR Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk REFERAT Møde i arbejdsgruppen omkring personalepolitiske emner rettet mod DNV-Gødstrup Tirsdag

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl i mødelokale 5, Herning

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl i mødelokale 5, Herning Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl. 12.30-15.30 i

Læs mere

Lokal arbejdsmiljøaftale for Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest

Lokal arbejdsmiljøaftale for Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest Lokal arbejdsmiljøaftale for Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest Formålet med arbejdsmiljøaftalen er at styrke, udvikle og effektivisere sikkerheds- og sundhedsarbejdet, så der kan etableres et systematisk,

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 27. februar 2012 kl. 10.30 13.00 i foredragssal 2, Holstebro

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 27. februar 2012 kl. 10.30 13.00 i foredragssal 2, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 27. februar 2012 kl. 10.30 13.00 i foredragssal 2, Holstebro Deltagere:

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 15. november 2011

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 15. november 2011 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 15. november 2011 Deltagere: Karen Vilsgaard, Søren Falstie-Jensen,

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden. Mødedeltagere: Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen Lønmedarbejder Kate Gahner Larsen Sekretær Kirsten Klejnstrup (afbud) HR-chef

Læs mere

Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen. Den 29. februar 2012 kl I mødelokalet på 6. etage i Holstebro

Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen. Den 29. februar 2012 kl I mødelokalet på 6. etage i Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen Den 29. februar 2012 kl. 09.30 12.00 I mødelokalet på 6.

Læs mere

Referat af møde i LMU i Akutafdelingen Torsdag, den 27. august Deltagere:

Referat af møde i LMU i Akutafdelingen Torsdag, den 27. august Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU i Akutafdelingen Torsdag, den 27. august 2009. Deltagere: Karen Vilsgaard

Læs mere

Informationsbrev til arbejdsmiljøorganisationen.

Informationsbrev til arbejdsmiljøorganisationen. Informationsbrev til arbejdsmiljøorganisationen. November 2011 Indhold 2011 bliver et travlt år på mange områder. Hospitalsenheden Vest skal akkrediteres, der skal indføres EPJ, vi skal have nye telefonnumre,

Læs mere

Nr. Arbejdsmiljøgruppemøde Ver: 1.0 Mødested: Regionshospitalet Holstebro, Teknisk Afdeling Dato: 16 februar 2015 Klokkeslæt:

Nr. Arbejdsmiljøgruppemøde Ver: 1.0 Mødested: Regionshospitalet Holstebro, Teknisk Afdeling Dato: 16 februar 2015 Klokkeslæt: Deltagende: Sektionsleder René Edslev Tømrer Per Rechnitzer Elektriker Thomas Kirketerp Afbud: Sektionsleder Søren Krogh Christiansen Referent: Sektionsleder René Edslev Dagsorden 1. Dagsordenspunkter

Læs mere

APV-undersøgelse til en lille arbejdsplads

APV-undersøgelse til en lille arbejdsplads APV-undersøgelse til en lille arbejdsplads Under 15 medarbejdere Skema til kortlægning af problemer, samt forslag til løsninger og prioritering udarbejdet af Socialpædagogerne APV-dialogmødet Program for

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Informationsbrev om TULE og APV

Informationsbrev om TULE og APV Hospitalsenheden Vest Staben HR Afdelingsledelser Arbejdsmiljøgrupper Tillidsrepræsentanter Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Informationsbrev

Læs mere

Notat vedr. plejesituation og handlingsplan for FAM Svendborg

Notat vedr. plejesituation og handlingsplan for FAM Svendborg Afdeling: FAM Svendborg Sygehus Udarbejdet Oversygeplejerske Anne Pedersen Valdemarsgade 53 5700 Svendborg af: E-mail: anne.pedersen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 05.01. 2013 Telefon: 21380367 Notat vedr.

Læs mere

Referat fra Ledelsesmøde 20. marts 2012 kl. 12.00 14.00, Pouls kontor, Ledelsessekretariatet, Regionshospitalet Herning. Referat

Referat fra Ledelsesmøde 20. marts 2012 kl. 12.00 14.00, Pouls kontor, Ledelsessekretariatet, Regionshospitalet Herning. Referat Hospitalsenheden Vest Staben HR HR-chef Lasse P. Hansen Plan- og sekretariatschef Poul Michaelsen Økonomichef Preben L. Sørensen Kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 2. juli 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Afbud: Henny Jørgensen, Lars Ole Dybdal, Peder bang, Mona Anker og Nicolai Löwenstein.

Læs mere

Den gode Arbejdsplads. Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler

Den gode Arbejdsplads. Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler Den gode Arbejdsplads Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler Historik Den gode Arbejdsplads Første udgave af DGA blev lanceret i år 2000 MED-rammeaftalen blev aftalt i 1996 For 20 år siden

Læs mere

Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen

Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen Direktoratet for Kriminalforsorgen har udarbejdet en fremadrettet strategi for arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen. Denne indbefatter

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29.

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. oktober 2014 Styrkelse og effektivisering af arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2011 kl , videokonference - Udvalgsværelse 2, Herning og Mødelokale 3, Holstebro.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2011 kl , videokonference - Udvalgsværelse 2, Herning og Mødelokale 3, Holstebro. Hospitalsenheden Vest Staben Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen (afbud) Kvalitetskonsulent Jeanette Henriksen Lønmedarbejder Kate

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Vold, mobning og chikane

Vold, mobning og chikane Vold, mobning og chikane Retningslinjer om vold, mobning og chikane Baggrund for retningslinjerne Det er en skal-opgave for Hovedudvalget og de lokale MED-udvalg at udarbejde retningslinjer mod vold, mobning

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 19. februar 2013

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 19. februar 2013 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen Den 19. februar 2013 Deltagere: Karen Vilsgaard, Mette Norup Frøjk, Anette

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Januar 2016 Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Resumé over arbejdsgange vedrørende arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Generelt Lokal arbejdsmiljøaftale Dokumentation Der findes en

Læs mere

Lokal arbejdsmiljøaftale 2013/2014

Lokal arbejdsmiljøaftale 2013/2014 MED- og Arbejdsmiljøaftalen for Region Midtjylland angiver, at der på alle niveauer i MED strukturen, i samarbejde med medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen, skal gennemføres en årlig arbejdsmiljødrøftelse

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppen. Opgaver HMU Fælles - MED Drøftelse. Lokal- MED

Arbejdsmiljøgruppen. Opgaver HMU Fælles - MED Drøftelse. Lokal- MED Bilag 12 til Lokalaftale Varde Kommune Oversigt over opgavefordeling Opgaver HMU Fælles - Aftale retningslinjer - (A)For indhold og opfølgning på trivselsmålinger* 1 - (C)For sygefraværssamtaler 1 - (G)For

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Forebyggelse og håndtering af vold, trusler og chikane (VTC) www.regionmidtjylland.dk Forebyggelse og håndtering af VTC Gennemgang af ansvar og forpligtigelser v/ Maj-Britt Stobberup Akutmodtagelsens arbejde

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE Udgivet: Samarbejdssekretariatet 2014 Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt,

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 5. marts 2019 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.30 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Virksomhedsleder

Læs mere

Referat. Se liste. Referat fra Lederforum fredag 13. marts 2009 kl i mødelokale 3, Administrationen, Regionshospitalet Holstebro

Referat. Se liste. Referat fra Lederforum fredag 13. marts 2009 kl i mødelokale 3, Administrationen, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Se liste Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Referat fra Lederforum fredag 13. marts 2009 kl. 11.00-13.00

Læs mere

Sammendrag af APV rapporter 2009 Psykiatri og Handicap Område VEST.

Sammendrag af APV rapporter 2009 Psykiatri og Handicap Område VEST. Sammendrag af APV rapporter 2009 Psykiatri og Handicap Område VEST. Glesborg og Ørum Belysning i kontorer i Ørum Initiativer for at igangsætte bedring af fysiske forhold i Ørum Højdeindstillelige borde

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for arbejdsmiljø

Holmstrupgård. Retningslinje for arbejdsmiljø Holmstrupgård September 2014 Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøaftale for Holmstrupgård...3 Forord...3 Aftalens område...3 Arbejdsmiljøaftale gælder for alle ansatte på Holmstrupgård...3 Arbejdsmiljøstruktur...4

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Kerneopgave Kvalitet Arbejdsmiljø www.regionmidtjylland.dk Vi kommer omkring... Hvorfor og hvordan Trivsel via forstærket fokus på, hvordan vi løser kerneopgaven Hvad har vi gjort?

Læs mere

Region Hovedstaden. Misbrugspolitik Juni 2008. Misbrugspolitik for. Region Hovedstaden. Region Hovedstaden. Euphorbia myrsinites

Region Hovedstaden. Misbrugspolitik Juni 2008. Misbrugspolitik for. Region Hovedstaden. Region Hovedstaden. Euphorbia myrsinites Misbrugspolitik Juni 2008 Misbrugspolitik for Euphorbia myrsinites Indledning Misbrugspolitikken tager afsæt i regionens fælles personalepolitik og ansvaret for at sikre: Hensynet til de ansattes tryghed

Læs mere

Holmstrupgård Arbejdsmiljøaftale for Holmstrupgård

Holmstrupgård Arbejdsmiljøaftale for Holmstrupgård Holmstrupgård 2017-2018 Side 1 af 7 Holmstrupgård 2017-2018 Titel Retningslinje for Arbejdsmiljø Formål med retningslinjen for Arbejdsmiljø skal sikre At der udarbejdes en lokal arbejdsmiljøaftale. At

Læs mere

Delpolitik om vold, mobning og chikane

Delpolitik om vold, mobning og chikane Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 Delpolitik om vold, mobning og chikane - i Region Midtjylland DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 HR-viborg@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Denne delpolitik handler

Læs mere

Tirsdag den d. 30. august kl Rum 3 V/Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospitalet Herning

Tirsdag den d. 30. august kl Rum 3 V/Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospitalet Herning Referat af driftsrådsmøde for akutområdet Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Gl. Landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Deltagere: Tommy Andersson, Karen Vilsgaard, Bodil Overgaard,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 2010-2012

Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 2010-2012 5 Strategi for Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 00-0 5 Derfor har vi en Strategi for arbejdsmiljø og sundhedsfremme Strategi for arbejdsmiljø og sundhedsfremme bygger på den personalepolitiske værdi Trivsel

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 29. juni 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU Møde nr.: 2015-08 Dato: 29. sep. 2015 Tid: 9.00 til 11.00 Deltagere: LFK, MC, FB, KHN, LD, CGLA, HH Fraværende uden afbud: Afbud: Referenten: JTL Dagsorden Emne Tid Start Fremstilling Beslutning Opfølgning

Læs mere

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Udgivet af Samarbejdssekretariatet Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt, eller

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Kerneopgave Kvalitet Arbejdsmiljø www.regionmidtjylland.dk Indledende snak 2 minutter med sidemanden Hvorfor har I netop valgt denne workshop? 2 www.vest.rm.dk Vi kommer omkring... Hvorfor og hvordan Trivsel

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 17 / 3. august 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 17 / 3. august 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 17 / 3. august 2010 Kl. 09.00 til kl. 12.00 Deltagere: Tommy Andersson, Karen Vilsgaard og Holger Skott

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2012.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2012. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2012. Opholdsstedets navn: Opholdsstedet Holmstrup Dato for tilsynet: 3. januar 2013. Opholdsstedet repræsenteret ved: Leder Michael Mogensen, afdelingsleder Merethe

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra ekstraordinært møde den 9. januar 2008. ---- Godkendt

1. Godkendelse af referat fra ekstraordinært møde den 9. januar 2008. ---- Godkendt Hospitalsenheden Vest Teknisk Afdeling Dato: 25.02.2008 Sagsbehandler: Mona Vennersdorf E-mail: moven@ringamt.dk Side 1 / 6 Referat: Møde i Lokal-MED udvalget, Teknisk Afdeling Tirsdag den 12. februar

Læs mere

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Ifølge MED-aftalen har MED-Hovedudvalget en række tilbagevendende Skal-opgaver hen over året. Derudover kan MED-Hovedudvalget tage alle andre relevante temaer inden for arbejds-,

Læs mere

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Arbejdsgruppe: Godkendt Afdeling F : Pernille Henriksen LMU d. 19.4.12 Niels-Erik Schollert Ledergruppen d. 14.6.12 Inge Hein Lis Søgaard Susanne Djernes Bird

Læs mere

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane.

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane. N O T A T Intern udvikling og Personale Team Udvikling Telefon 99 74 16 54 E-post marianne.dahl@rksk.dk Dato 1. marts 2010 Sagsnummer 2009061821A Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere,

Læs mere

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Arbejdsmiljørapport 2014 Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Indhold Arbejdsmiljøorganisationen... 3 Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen... 3 Aktiviteter for 2014... 3 Fraværshåndtering... 3 Beredskabsplaner...

Læs mere

Af hensyn til reglerne om fortrolighed kan administrationen ikke orienterer om yderligere detaljerne i sagen.

Af hensyn til reglerne om fortrolighed kan administrationen ikke orienterer om yderligere detaljerne i sagen. Center for Sundhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød NOTAT Opgang Blok B Direkte 38666053 Til: Regionsrådet Journal-nr.: 18057316 Dato: 05-12-2018 Orientering om dødsfald af et barn på Amager Hvidovre Hospital

Læs mere

Dialogbaseret APV af det psykiske arbejdsmiljø. Psykisk APV i Dagtilbud, Hjørring Kommune

Dialogbaseret APV af det psykiske arbejdsmiljø. Psykisk APV i Dagtilbud, Hjørring Kommune Dialogbaseret APV af det psykiske arbejdsmiljø Psykisk APV i Dagtilbud, Hjørring Kommune 2018-2020 Den gode APV dialog: APV dialogen er karakteriseret ved At der er kort fra kortlægning til handling At

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by Beredskabsplan/psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet ved Børnehusene i Assens by. Indledning: Beredskabsplanen beskriver, hvordan man skal forholde sig på arbejdspladsen,

Læs mere

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Møde: MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Fraværende: Henrik Jensen og Lars Olsen Side 2 af 13 Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse

Læs mere

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted)

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) Høj indflydelse, høj grad af mening, stor støtte, høj grad af anerkendelse, høj forudsigelighed og passende

Læs mere

BILAG 13. PROTOKOLLAT OM UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET

BILAG 13. PROTOKOLLAT OM UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET Side 75 BILAG 13. PROTOKOLLAT OM UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET Indledning Til brug for de regioner, der indgår en lokal aftale i henhold til Rammeaftale om medindflydelse og

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015 Hospitalsenhed Vest Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Hospitalsledelse Ida Götke, sygeplejefaglig direktør Jens Friis Bak, lægefaglig direktør Akutafdelingen Mette Norup

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref). Per Østergaard Jensen, Anette Frahm,

Læs mere

Forebyggelses- og trivselspolitik

Forebyggelses- og trivselspolitik Forebyggelses- og trivselspolitik For Psykiatri og Social Region Midtjylland Region Midtjylland Psykiatri & Social 2 Forebyggelses- og trivselspolitik for Psykiatri & Social, Region Midtjylland Indledning

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Program

VELKOMMEN TIL. Program SOCIAL & ARBEJDSMARKED VELKOMMEN TIL Arbejdsmiljø Årsmøde 2013 SOCIAL & ARBEJDSMARKED Program 8.00 Ankomst/registrering af: Arbejdsmiljørepræsentanter der skal deltage i valget til Områdeudvalg 8.20 Valg

Læs mere

Nr. Arbejdsmiljøgruppemøde Ver: 1.0 Mødested: Regionshospitalet Herning, Teknisk Afdeling Dato: 7 juli 2014 Klokkeslæt: 10.00 12.

Nr. Arbejdsmiljøgruppemøde Ver: 1.0 Mødested: Regionshospitalet Herning, Teknisk Afdeling Dato: 7 juli 2014 Klokkeslæt: 10.00 12. Deltagende: Sektionsleder René Edslev Tømrer Per Rechnitzer Arbejdsmiljøkoordinator Janet Fredensborg Afbud: Elektriker Thomas Kirketerp Afdelingsleder Thorkil Vandborg Arbejdsmiljøkoordinator Maj-Britt

Læs mere

08.86 O.13 42/2014 Side 1. Protokollat om uddannelse på medindflydelses- og medbestemmelsesområdet

08.86 O.13 42/2014 Side 1. Protokollat om uddannelse på medindflydelses- og medbestemmelsesområdet Side 1 Protokollat om uddannelse på medindflydelses- og medbestemmelsesområdet KL Sundhedskartellet Side 2 Indledning Til brug for de kommuner, der indgår en lokal aftale i henhold til Rammeaftale om medindflydelse

Læs mere

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 15. september 2016, kl. 10.00 til 12.00 Mødested: Møderum 2 Mødelokale 2 er reserveret fra kl. 9-10 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere:

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest Staben Herning og Holstebro HR, Kvalitet og Udvikling, Strategi og Plan og Økonomi

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest Staben Herning og Holstebro HR, Kvalitet og Udvikling, Strategi og Plan og Økonomi nyhedsbrev Nr. 8 4. juli 2014:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Sommerhilsen Sommeren er lige rundt om hjørnet, så nu er det snart tid til, at vi holder fri med familien og får tid til at gøre lige hvad der

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen - program Dag 1 Velkomst præsentation af program Deltagerpræsentation og forventningsafstemning Deltagernes

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET MAJ 2013 2 Nedslidningen som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder

Læs mere

Værktøj 3 anerkendende APV Evaluering

Værktøj 3 anerkendende APV Evaluering Værktøj 3 anerkendende APV Evaluering Udarbejdet af Plambech & Bøgedal September 2012 Indhold Indledning... 3 Konklusion... 3 Forslag til tilpasninger af værktøj 3... 4 Programteori... 4 Evalueringsspørgsmål...

Læs mere

BUA-2015 Akutafdelingen

BUA-2015 Akutafdelingen BUA-2015 Akutafdelingen De 3 hovedindsatsområder for Hospitalsenheden Vest 2015 1: Kvalitet Vi vil i front også på kvalitetsområdet Det betyder ikke mindst i mål på alle Regionsrådets kvalitetsmål Kvalitet

Læs mere