Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager"

Transkript

1 Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 15,3 mio. kr. på serviceudgifterne, hvilket er 5,5 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 217. I forhold til opfølgningen pr. 31. oktober er der sket en stigning på,7 mio. kr. i det forventede merforbrug, hvilket skyldes, at tre unge er anbragt på sikrede institutioner og en stigning i sager, som sendes til Børnehus Hovedstaden i forbindelse med underretninger om eventuelle overgreb. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt en højere gennemsnitspris end fastsat i grundlaget. Det forventede merforbrug kan ikke finansieres inden for politikområdet i væsentligt omfang. I 219 forventes familieområdet at balancere. Status Tabel 1. resultat Mio. kr. Regnskab 217 i - priser Budget Korrigeret forbrug i pr resultat pct. ift. korr. Anbringelser 72,1 64,5 64,8 73,6-8,8-13,5% Forebyggelse 56,5 52,2 49,6 54,1-4,4-9,% Administration 25, 23, 23, 25,1-2,1-9,2% I alt serviceudgifter 153,5 139,6 137,4 152,7-15,3-11,1% Tabel 2. Aktivitet Antal Realiseret 217 Budget - grundlag Prognose for pr. Forskel og prognose pct. ift. Antal unikke personer pr. Anbringelser ,7% 118 Forebyggelse ,5% 176 I alt ,2% 294 Anm.: Der er under forebyggelse medtaget aflastning, dagbehandling, kontaktperson, støttepersoner til forældre og ledsagerordning. Tabel 3. Enhedspriser 1. Realiseret 217 kr./årsværk Budget - grundlag Prognose for pr. Forskel og prognose pct. ift. Anbringelser ,7% Forebyggelse ,1% I alt ,6% Der forventes på nuværende tidspunkt et merforbrug i på 15,3 mio. kr., hvilket er en stigning på,7 mio. kr. i forhold til månedsopfølgningen pr. 31. oktober. Stigningen skyldes blandt andet, at der er 3 unge anbragt på sikrede institutioner og en stigning i sager, som Frederikssund sender til Børnehus Hovedstaden i forbindelse med 5 undersøgelser. I forhold til det realiserede resultat for 217 er der tale om en stigning på 5,5 mio. kr. Det forventede merforbrug kan primært henføres til: Stigning i gennemsnitsprisen på anbringelser i forhold til det forudsatte i grundlaget. Dette skyldes en markant takstforhøjelse i tre eksisterende anbringelser, en mindre ændring i anbringelsesmønsteret fra billigere til dyrere anbringelsestilbud. Derudover er Center for Familie og Rådgivning i tre sager blevet pålagt anbringelse af Ankestyrelsen. Dette forhold forklarer ca. 8,2 mio. kr. af det forventede merforbrug.

2 3 unge anbragt på sikrede institutioner i forbindelse med retssager. Dette forhold forklarer ca.,6 mio. kr. Stigning i sager i Børnehus Hovedstaden i forbindelse 5 undersøgelser medfører øgede udgifter, da der udover objektiv finansiering også betales pr. sag. Dette forhold forklarer ca.,3 mio. kr. En stadig stigning i antallet af børn med dagbehandlingstilbud. Dette forhold forklarer ca. 3,6 mio. kr. Rekrutteringsproblemer på myndighedsområdet betyder, at der i stedet anvendes vikarer, som er væsentlig dyrere end fastansatte. Dette forhold forklarer ca. 1,2 mio. kr. Området er pt. i en omstillingsfase, hvilket medfører ekstraordinære udgifter i forbindelse med fratrædelser såsom afregning af feriepenge. Dette forhold forklarer ca. 1,4 mio. kr. af det forventede merforbrug. Der har i været indført 3 måneders træghed i genansættelser, hvilket har medført en reduktion i tet på 1,8 mio. kr. på familieområdet. Et forventet mindreforbrug på Thorstedlund på foranstaltningsområdet på ca. 1,7 mio. kr., som bl.a. skyldes tilbageholdenhed primært i genbesættelse af vakante stillinger som følge af beslutningen om 3 måneders træghed i genansættelser. Pr. 1. december er der 8 vakante stillinger i Center for Familie og Rådgivning. Derudover er der yderligere 4 stillinger som ikke genbesættes med det formål at tilpasse udgifterne til tet. Merforbruget er ikke en ny erkendelse, og allerede ved lægningen var der en bevidsthed om, at familieområdets som udgangspunkt ikke er tilstrækkeligt til det nuværende aktivitetsniveau. Området er så og sige født med en udfordring i, som grundlæggende kan håndteres ved en reduktion i aktivitetsniveauet, enhedsudgifter eller en kombination heraf. Det bemærkes, at det forventede forbrug i på 152,7 mio. kr. er på niveau med forbruget i 217. Dette forhold skal ses i lyset af, at der i har været en række ekstraordinære forhold gældende. Grundet rekrutteringsproblemer og omstillingsfase har der således været ekstraordinære udgifter til vikar og afregning af feriepenge på i alt 2,6 mio. kr. Anbringelser Knap halvdelen af serviceudgifterne på familieområdet anvendes på anbringelser, som samtidig er det område, hvortil størstedelen af det forventede merforbrug kan henføres til. Tabel 4. Antal anbringelser (unikke personer) pr. måned i 217 og Anbringelser (unikke personer) Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Tabel 4 viser det forventede antal anbringelser i den resterende del af (markeret med gråt). Prognosen tager udgangspunkt i oplysninger fra Calibra, og der er således ikke taget højde for anbringelser, der er på vej samt evt. anbringelser, der kan komme i resten af. I månedsopfølgningen er det forudsat, at antallet af anbringelser udvikler sig som angivet i tabel 4.

3 Tabel 5. Fordeling af anbringelse på institutionstyper i Prognose Prognose Enhedspris Primo november december Opholdssteder for børn og unge 66,1,5 25, Kost- og efterskoler 66 stk. 1 nr. 5 8, Værelse/kollegium 66 stk. 1 nr. 4 16, Plejefamilier vederlag 37, Kommunale plejefamilier vederlag 7, Netværksplejefamilier 7, Døgninst. for handicappede børn og unge 11, Døgninst. for sociale børn og unge 2, Sikrede døgninstitutioner for børn og unge, Anbringelser i alt 116, Center for Familie og Rådgivning er imidlertid vidende om, at der pt. er 9 potentielle (endnu ikke visiterede) anbringelser, der ikke er indregnet i månedsopfølgningen (tabel 6). Heraf forventes ingen at føre til anbringelse i, men alle 9 sager kan ende med anbringelse i 219. I forhold til sidste opfølgning er der således sket et fald i potentielle anbringelser på 4 sager, hvilket skyldes, at 1 sag er endt med en anbringelse og 3 sager ikke længere forventes at føre til anbringelse. Det må dog påregnes, at der vil være sager, der ophører i den resterende del af, som der endnu ikke er kendskab til. Af bilag 1 fremgår forventet til- og afgang i fordelt på anbringelsestyper. Tabel 6. Potentielle anbringelser Køn Alder Potentiel anbringelsestype Anbringelsesmåned Potentielle udgifter i Potentielle årlige udgifter 219 Pige 7 Plejefamilie jan Dreng 12 Plejefamilie jan Dreng 1 Plejefamilie jan Dreng 17 Opholdssted jan Dreng 16 Opholdssted jan Dreng 11 Døgninstitution feb Dreng 15 Kost og efterskole aug Pige 9 Plejefamilie jan Pige 16 Institution apr I alt Prognose 219 Tabel 7. resultat 219 Mio. kr. Budget 219 forbrug 219 resultat 219 pct. Anbringelser 7,3 68,3 2, 2,9% Forebyggelse 51, 51,6 -,6-1,2% Administration 24,6 24,6,,% I alt 145,8 144,5 1,4,9% I 219 forventes på nuværende tidspunkt et mindreforbrug på 1,4 mio. kr., når der tages højde for, at familieområdet er tilført 6,9 mio. kr. i 219. Merforbruget i 219 bygger på en forudsætning om, at sager med kendt slutdato ikke genbesættes. Økonomistyringserfaring på børne- og familieområdet tilsiger, at der ved indgangen til et nyt år mæssigt bør være et råderum/buffer svarende til ca. 6 pct. Hvis en buffer af sådan en størrelse skal være til rådighed, er der en udfordring på ca. 5,9 mio. kr. En sådan buffer

4 søges tilvejebragt gennem tiltag og omlægningen af driften som beskrevet i nedenstående afsnit om initiativer. Dertil skal det bemærkes, at hvis der kommer flere sager i 219 end forudsat, vil det forventede mindreforbrug i 219 blive reduceret eller forvandlet til et merforbrug. Samtidig må det dog påregnes, at der vil være sager, der ophører i løbet af 219, hvor slutdatoen ikke er kendt på nuværende tidspunkt. Månedsopfølgningen i har vist en støt stigende tendens i forhold til udfordringens størrelse i (fra 7,3 til 15,3 mio. kr.). På den baggrund vil der i de kommende månedsopfølgninger ske en øget kvalitetssikring af prognosearbejdet med henblik på at udarbejde mere præcise forudsætninger og dermed et mere retvisende skøn i de enkelte måneder fremadrettet. Denne kvalitetssikring kan medføre ændringer i det forventede resultat for 219 i både positiv og negativ retning i de kommende månedsopfølgninger. Initiativer Uddannelsesudvalget blev på mødet 3. september præsenteret for og godkendte projekt i Center for Familie og Rådgivning omkring styringsgrundlaget på myndighedsområdet. I projektet arbejdes med fire spor: Oprydning i eksisterende sager Ændring i anbringelsesmønster Udvikling af nye sagsgange herunder o Systemtekniske tilpasninger Understøttelse af ledelsesinformation på aktivitetsniveau o Snitflader og organisatoriske tilpasninger Sagsgang for økonomistyring og rammer for ledelsestilsyn Projektet har reelt ingen effekt i, men et af formålene er, at det skal være med til at sikre overholdelse i 219 og frem.

5 Bilag 1. Tilgang/afgang af anbringelsesager I forventes der i alt en afgang på 46 sager og en tilgang på 42. Nedenfor vises, hvordan af- og tilgang fordeler sig på måneder og anbringelsestyper i oktober prognosen Af/tilgang anbringelser pr. måned - prognose 8, 6, 4, 2,, -2, -4, -6, -8, -1, Tilgang Afgang Til/afgang anbringelser type gennemsnitslig i - prognose november 15, 1, 5,, -5, -1, Afgang -15, Tilgang Antal underretninger heraf underretninger om eventuelle overgreb (Bufo) i Der har til og med november været underretninger heraf 18 underretninger om eventuelle overgreb. Underretning og Bufo sager Underretninger Bufo

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Månedsrapportering pr. 30. november 2018

Månedsrapportering pr. 30. november 2018 Månedsrapportering pr. 30. november 8. januar 2019 Specialundervisning Konklusion I forventes et merforbrug på 10,5 mio. kr., hvilket er 3,0 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 2017. Det forventede

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. oktober 2018

Månedsrapportering pr. 31. oktober 2018 Månedsrapportering pr. 31. oktober 22. november Specialundervisning Konklusion I forventes et merforbrug på 10,9 mio. kr., hvilket er 3,4 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 2017. Det forventede

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. august 2018

Månedsrapportering pr. 31. august 2018 Månedsrapportering pr. 31. august 10. oktober Specialundervisning I forventes et merforbrug på 10,4 mio. kr., hvilket er 2,9 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 2017. I forhold til opfølgningen

Læs mere

Voksenhandicapområdet

Voksenhandicapområdet Voksenhandicapområdet 15. april Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 22,2 mio. kr., hvilket er 0,8 mio. kr. lavere end forventningen ved seneste opfølgning pr. 31. januar. Faldet skyldes især

Læs mere

Månedsrapportering pr. 30. april 2018

Månedsrapportering pr. 30. april 2018 Månedsrapportering pr. 30. april 25. maj Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 6,8 mio. kr. i. Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det forventede

Læs mere

Månedsopfølgning pr. 31. januar 2019

Månedsopfølgning pr. 31. januar 2019 28. februar Månedsopfølgning pr. 31. januar Ældreområdet I forventes et merforbrug på 6,4 mio. kr., hvilket er 1,8 mio. kr. højere end estimeret i bemærkningerne for. Dette skyldes et forventet merforbrug

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018 Månedsrapportering pr. 31. januar 23. februar Specielundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 2019

Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 2019 Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 20. august Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 16,7 mio. kr. på familieområdet. Det forventede

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

FORVENTET REGNSKAB-2018

FORVENTET REGNSKAB-2018 LEDELSESINFORMATION FAMILIEAFSNITTET OKTOBER 2018 FORVENTET REGNSKAB-2018 FAMILIEAFSNITTET Det seneste forventede regnskab er opgjort pr. ultimo september 2018 og viser et forventet forbrug på 116,2 mio.

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Der er i budgetprocessen for 2019 ikke besluttet nogen politiske ændringsforslag (ændringer til serviceniveau m.v.) for familieområdet.

Der er i budgetprocessen for 2019 ikke besluttet nogen politiske ændringsforslag (ændringer til serviceniveau m.v.) for familieområdet. Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: Budget 2019-2022 Hovedområde 1.000 kr. Budget 2019 Overslag 2020 Overslag 2021 Overslag 2022 Serviceudgifter

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget sprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget.

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-1-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen CBUs økonomiske situation på baggrund af foreløbigt regnskab for 2014 Dette notat er udarbejdet som bilag til sag til

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Socialafdelingen Familiegrupperne

Socialafdelingen Familiegrupperne Socialafdelingen Familiegrupperne Socialchef 521 årsværk 13 Sekretariat Den Centrale Visitation og Familieplejen 23 Familiegruppe Øst Familiegruppe Nord Familiegruppe Centrum Familiegruppe Sydvest Specialgruppen

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 Notat Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 1. Økonomiske udfordringer i Familieafsnittet Familieafsnittet er økonomisk udfordret med et stort merforbrug som har

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: -221 Funktion Hovedområde 1. kr. BF BF BF BF 218 219 22 221 Serviceudgifter 139.553 136.949 134.932 134.932

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet.

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet. Sagsnr. 00.30.00-A00-1-16 Cpr. Nr. Dato 12-3-2017 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Den økonomiske situation for politikområdet Børn og Unge Regnskabsresultatet for 2016 viser et merforbrug på ca. 6 mio.

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er hovedsagelig lovreguleret i

Læs mere

Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet. Børne- og Familiecentret, 2014

Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet. Børne- og Familiecentret, 2014 Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet Børne- og Familiecentret, 201 Typer af foranstaltninger Rådgivning & vejledning Konsulentbistand f.eks. Småbørnskonsulent Kontaktpersonsordning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation NOTAT Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation Status for Familieafdelingen Dette udkast til politisk ledelsesinformation er et oplæg til udvalgets drøftelse af ønskerne til

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Hjørring Kommune. Børne- og undervisningsforvaltningen Den Årsberetning på underretnings- og anbringelsesstatistik

Hjørring Kommune. Børne- og undervisningsforvaltningen Den Årsberetning på underretnings- og anbringelsesstatistik Hjørring Kommune Børne- og undervisningsforvaltningen Den 19.02.2016 Årsberetning på underretnings- og anbringelsesstatistik Underretninger Når der modtages underretninger på børn og unge under 18 år,

Læs mere

Nedenstående spørgeskema handler om kommunens arbejde på området for udsatte børn og unge. Spørgeskemaet består af følgende tre dele:

Nedenstående spørgeskema handler om kommunens arbejde på området for udsatte børn og unge. Spørgeskemaet består af følgende tre dele: Spørgeskema vedr. økonomistyring på området for udsatte børn og unge Nedenstående spørgeskema handler om kommunens arbejde på området for udsatte børn og unge. Spørgeskemaet består af følgende tre dele:

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Børne- og familieudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Periodebudget for den styrbare ramme

Periodebudget for den styrbare ramme Mio. kr. Afrapportering til Børn & Familieudvalget omkring udviklingen i økonomien for politikområde Families styrbare ramme*) i 215 Pr. 31. marts 215 Forventet regnskab 31.3.215 28.2.215 Oprindeligt budget

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. oktober 2018)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. oktober 2018) Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. oktober ) 2019 Gennemsnitspriser og korrigeret budgetramme for 2019 er angivet i 2019 priser. Aktivitetstal fra nyt system Ved årskiftet 2017/18

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle Budgetrevision 1 Februar Den oprindelige ramme for skal overholdes. De yderligere udfordringer, som er kommet, skal findes ved følgende tiltag:

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 2. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Udvalgte nøgletal vedrørende Assensmodellen

ASSENS KOMMUNE. Udvalgte nøgletal vedrørende Assensmodellen ASSENS KOMMUNE Udvalgte nøgletal vedrørende Assensmodellen Børn, Unge og Uddannelse November 2016 Nøgletal opgjort i årsværk og antal Nøgletal 1 Nøgletal 2 Nøgletal 3 Nøgletal 4 Nøgletal 5 1 Nøgletal 1

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Styring af det specialiserede udsatte område

Styring af det specialiserede udsatte område Styring af det specialiserede udsatte område BKF, 14. juni 2013 v. Familie- og rådgivningschef Mette Andreassen Faglighed og økonomi hånd i hånd 1. At arbejde med en fast budgetramme på et ustyrbart område

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Sagsnr Ø Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen

Sagsnr Ø Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Sagsnr. 00.30.00-Ø00-1-16 Cpr. Nr. Dato 6-2-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Notat om det foreløbige regnskabsresultat for politikområdet Børn og Unge Det foreløbige regnskabsresultat for politikområdet

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på

Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på døgnområdet Steinar Eggen Kristensen Udvikling i antal anbringelser 2006-20112011 Der har været en stigning g i antallet af døgnanbringelser g fra

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG 2019-22 ØKONOMISK HISTORIK I dette notat er Familieområdet afgrænset til Familieafdelingen og dermed myndighedsområdet. Opgaverne består af følgende elementer: Døgninstitutioner

Læs mere

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder.

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder. Bilag 1 Nøgletal på strategiplanen for Familieområdet Strategiplanen for Familieområdet 2015-2018 blev vedtaget af Udvalget for Børn og Unge i maj 2015. Administrationen er blevet anmodet om en årlig status

Læs mere

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009 Temaanalyse for det specialiserede børneområde 1. Indledning Direktionen besluttede, på møde den 11.11.13, med baggrund i udgiftsog aktivitetsudviklingen på Børne- og ungeområdet, at nedsætte en arbejdsgruppe,

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. juli 2018)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. juli 2018) Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. juli ) 2019 Aktivitetstal fra nyt system Ved årskiftet 2017/18 overgik vi fra at trække aktivitetstal i AØL til at trække aktivitetstal i DUBU.

Læs mere

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG Bilag 2, 2. budgetopfølgning Sektor 3 Folkeskole Konto Korrigeret Forventet Merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostnings PSP element Art budget 2014 regnskab 2014

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation BØRNE- OG SKOLEUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 12/03/14 Generelt Økonomisk forbrugsstatus på Børne- og Skoleudvalgets politikområder 2014, for måneder til og med

Læs mere

Budgetkontrol september 2014 Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol september 2014 Udvalget for Børn og Unge i alt Økonomisk oversigt (Mio. kr.) Løbende priser Vedtaget budget 2014 Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 Afvigelse i forhold til korr. budget Drift Serviceudgifter i alt 942,8 954,5 932,1-22,4

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse

Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse Ledelsesinformation vedrørende Center for Børn og Forebyggelse 2010-2015 Side 1 1. Indholdsfortegnelse Side 2 2. Nettodriftsudgifter pr. måned SO. 16 Side 3 3. Akkumulerede nettodriftsudgifter SO. 16 Side

Læs mere

Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid

Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid SocialAnalyse Nr. 2 03.2017 Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid Fra 2010 til 2015 er der sket et fald i både antallet af anbragte børn og unge og i andelen af anbragte ud af alle

Læs mere

vedr. BFA's budgetopfølgning pr. 1/7 2008

vedr. BFA's budgetopfølgning pr. 1/7 2008 NOTAT vedr. BFA's budgetopfølgning pr. 1/7 2008 Børn- og Ungeforvaltningen Børn- og Familieafdelingen Konsulent- og Visitationsafsnittet Egeparken 2A, 7. sal 5240 Odense NØ www.odense.dk Disposition 1.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Rammebelagt område: Specialbørnehaver Anbringelsesområdet Egne forebyggende foranstaltninger Private forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Uddannelse og Job

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Uddannelse og Job Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Uddannelse og Job På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for lægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret 2017 pris x mængde

Læs mere

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017 Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016 Ledelsesinformation på scialområdet december 216 Ledelsesinformation, Social Service - december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. Budgettet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser

Læs mere

Bilag 1. Enhedsprisanalyse fra 6-byerne, børneområdet

Bilag 1. Enhedsprisanalyse fra 6-byerne, børneområdet Bilag 1 Enhedsprisanalyse fra 6-byerne, børneområdet Børneområdet - hovedkonklusioner Udgiftsniveau København har det højeste udgiftsniveau pr. 0-22 årige til udsatte børn og unge blandt 6-byerne. Dette

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2015 for Børne- og Undervisningsudvalgets område er nu

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere