Status for udmøntning af aktstykke nr. 157 af 1. juni 2006 vedrørende vilkårsforbedringer på indkvarteringsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status for udmøntning af aktstykke nr. 157 af 1. juni 2006 vedrørende vilkårsforbedringer på indkvarteringsområdet"

Transkript

1 Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, Socialudvalget UUI alm. del - Bilag 9,SOU alm. del - Bilag 26 Offentligt Økonomi- og Koncernstatistikkontoret Dato: 20. september 2006 Status for udmøntning af aktstykke nr. 157 af 1. juni 2006 vedrørende vilkårsforbedringer på indkvarteringsområdet 1. Baggrund I forbindelse med vedtagelsen af aktstykke nr. 157 af 1. juni 2006 er der ekstraordinært tilført 37,6 mio. kr. i 2006 til vilkårsforbedringer på indkvarteringsområdet mv. Aktstykkets midler vil skulle anvendes til en forbedring af boligforholdene for asylansøgere med lang opholdstid særligt for børnefamilierne og enlige med børn. Midlerne vil yderligere skulle anvendes til en styrkelse af børne- og ungeområdet blandt andet ved indførelse af modersmålsundervisning, mulighed for at tilbyde individuelt tilpassede undervisningstilbud samt udvidelse af den nuværende SFOordning. Endelig er der afsat midler til styrkelse af de sociale aktiviteter for børn og voksne, herunder særligt en styrkelse af VUA-tilbudet til afviste asylansøgere. Ministeren anmodede i forbindelse med udmøntning af aktstykket Udlændingeservice om at stå for den overordnede koordination af implementeringsprocessen. I forlængelse af aktstykkets vedtagelse udarbejdede Udlændingeservice i tæt dialog med de tre operatører, Dansk Røde Kors Asylafdeling samt Brovst og Hanstholm Kommuner, ultimo juni 2006 en implementeringsplan for udmøntning af aktstykket. På baggrund af Integrationsministeriets godkendelse af implementeringsplanen anmodede Udlændingeservice ved brev af 14. juli 2006 blandt andet operatørerne om en redegørelse for, hvilke aktiviteter, der allerede er iværksat/planlagt. Dette notat indeholder i forlængelse af implementeringsplanen en status for udmøntning af initiativer vedrørende forbedring af bokvalitet og en status for udmøntning af de øvrige initiativer opdelt på operatørniveau.

2 Side 2 af 8 2. Økonomiske rammer for 2006 Nedenstående følger en økonomisk oversigt over aktstykkets midler vedrørende vilkårsforbedringer på indkvarteringsområdet. Ca. mio. kr. Dansk Røde Kors Asylafdeling Bokvalitet, herunder selvhushold på Center Avnstrup Modersmålsundervisning Udvidet SFO-tilbud Individuelt tilpassede undervisningstilbud for børn og unge Sociale aktiviteter for børn og voksne I alt Brovst Kommune Bokvalitet Modersmålsundervisning Udvidet SFO-tilbud Individuelt tilpassede undervisningstilbud for børn og unge Sociale aktiviteter for børn og voksne I alt Hanstholm Kommune Bokvalitet Modersmålsundervisning Udvidet SFO-tilbud Individuelt tilpassede undervisningstilbud for børn og unge Sociale aktiviteter for børn og voksne I alt I alt operatørerne* *: Af det samlede beløb på 37,6 mio. kr. forudsættes 0,6 mio. kr. anvendt i forbindelse med repatrieringsinitiativer. Endvidere er det forudsat, at der i forbindelse med indførslen af selvhushold på Center Avnstrup vil være en besparelse på 1,0 mio. kr. i Det samlede beløb til udmøntning hos operatørerne udgør derfor alene 36,0 mio. kr. I forhold til bokvaliteten forventes det, at samtlige 12,0 mio. kr. afsat til forbedring af bokvaliteten anvendes fuldt ud. De kursiverede beløb er Udlændingeservices budget for, hvor meget operatørerne samlet set under hensyntagen til prognosen for indkvarteringsomfanget kan forvente at modtage i Det realiserede forbrug vil således afhænge af det realiserede indkvarteringsomfang.

3 Side 3 af 8 3. Status - implementering af initiativer vedrørende bokvalitet Af aktstykket fremgår, at der skal gennemføres visse målrettede initiativer til at forbedre bokvaliteten på asylcentrene. En forbedring af bokvaliteten gennemføres via en mere fleksibel udnyttelse af de eksisterende rammer og dermed kapaciteten, hvilket blandt andet tilgodeser hensynet til børnefamilier og enlige med børn, herunder familiernes sammensætning. Udmøntningen sker i hovedtræk ved bygningsmæssige tilpasninger, forbedring af inventar samt en generel forbedring af fællesarealerne. I den forbindelse bemærkes generelt, at forbedringerne ikke vil ændre på den eksisterende indkvarteringskapacitet, men sker med udgangspunkt i de nuværende indkvarteringsfaciliteter. Eventuelle bygningstilpasninger foretages derfor således, at den nuværende kapacitet også fremover om nødvendigt kan udnyttes fuldt ud. I forlængelse af ovenstående hensyn vil forbedringerne af bokvaliteten overordnet ske på følgende måde for de enkelte operatører. Til forbedring af bokvaliteten vil Dansk Røde Kors Asylafdeling blandt andet foretage bygningsmæssige ændringer af eksisterende værelser og adgang til toilet/badeforhold. Endvidere vil Dansk Røde Kors Asylafdeling forbedre fællesarealerne. Til forbedring af bokvaliteten opfører Brovst Kommune et ekstra hus på centerarealet. Samtidig har Brovst Kommune ønsket at ændre på indretningen i et eksisterende hus. Til forbedring af bokvaliteten har Hanstholm Kommune blandt andet ønsket at få opstillet to ekstra pavilloner, som flyttes fra det tidligere Center Visse. Herudover vil Hanstholm Kommune ombygge én af de eksisterende pavilloner. Det bemærkes, at en række af tiltagene til forbedring af bokvaliteten er forholdsvis tidskrævende projekter, hvor implementeringen er afhængig af andre myndigheders godkendelse og deltagelse af eksterne byggeparter. Samtlige operatører forventer dog at kunne gennemføre projekterne inden årets afslutning. Nedenfor følger en oversigt vedrørende status over de projekter, som operatørerne allerede har iværksat, og de projekter som aktuelt er undervejs med henblik på at forbedre bokvaliteten.

4 Side 4 af 8 Dansk Røde Kors Asylafdeling Brovst Kommune Hanstholm Kommune Bygnings- Etablering af prøveværelser Opførsel af en ekstra Opstilling af to ekstra mæssig med henblik på at forbedre bygning afventer pavilloner afventer indretning indretningen, således at der Kommunalbestyrelses- godkendelse i Teknisk kan opnås en højere fleksi- møde 28/8-06. Byggepro- Udvalg 13/9-06. Opstilbilitet under hensyntagen til jektet forventes igangsat lingen forventes børnefamiliernes sammensæt- 1/9-06 med en bygge- iværksat omkring ning, gennemføres i ugerne periode på uger. oktober Ændring af eksisterende Renovering og ombyg- Forbedring af toilet/bade- bygning forventes iværk- ning af eksisterende forhold med henblik på at sat 1/9-06. pavilloner forventes værelserne kan få adgang til gennemført, når nye eget bad/toilet, eller som pavilloner er opstillet. minimum dele denne adgang med 1-2 andre værelser. Projektmateriale under udarbejdelse. Inventar Etablering af prøveværelser og med nyt inventar med henblik bomiljø på at opnå en mere fleksibel benyttelse af værelserne samt inventar af højere kvalitet og komfort end tilfældet er i dag. Det nye inventar består af forbedring af senge, herunder indførsel af wallbeds, som kan opslåes, bedre garderobeplads og egne sengelamper. Gennemføres i ugerne Øvrige værelsesforbedringer følger umiddelbart efter. Fælles- Forbedring af udefaciliteter, arealer etablering af torv, bord, bænke, beplantning og multisportsbane (Kongelunden og Sandholm) igangsættes i august. Nye skole- og børneområder (Kongelunden og Avnstrup) samt forbedring af forholdene for klub, SFO, børnehus (Sandholm) med henblik på at understøtte de udvidede tilbud i aktstykket. Igangsættes i august/september.

5 Side 5 af 8 4. Status Dansk Røde Kors Asylafdeling 4.1 Børn og unge Modersmålsundervisning Dansk Røde Kors Asylafdeling har påbegyndt modersmålsundervisningen fra skoleårets start. Dansk Røde Kors Asylafdeling har ansat 5 tosprogede lærere, som dækker sprogene serbisk, bosnisk, arabisk og kurdisk. Dansk Røde Kors Asylafdeling er ved at udarbejde planer for det nærmere undervisningsindhold, materiale mv. Dansk Røde Kors Asylafdeling igangsætter et forsøg med fjernundervisning på albansk. Udvidet SFO-tilbud Dansk Røde Kors Asylafdeling har igangsat udvidet SFO med følgende tiltag på området: Udvidet åbningstiderne på hverdage i klubberne for de 6/7-17-årige Etableret weekendtilbud for de 6/7-17-årige Etableret pasningstilbud for de 2-årige (de 2-årige inkluderes i legestuen) Udvidet åbningstid i legestuen Ansat fritidskoordinatorer på centrene. Disse skal blandt andet forbedre børnenes muligheder for deltagelse i fritidstilbuddene udenfor centrene (fx sportsklubber mv.) Dansk Røde Kors Asylafdeling har oplyst, at åbningstiderne i klub og legestue kan variere lidt fra center til center. I løbet af august måned vil Dansk Røde Kors Asylafdeling fortsat ansætte personale på legestue- og klubområdet. Som følge deraf bruges der i et vist omfang pt. vikarer til at håndtere de nye åbningstider. Individuelt tilpassede undervisningstilbud Dansk Røde Kors Asylafdeling ønsker at styrke de undervisningsmæssige rammer for børnene i den skolepligtige alder, herunder oprettelse af en udredningsenhed, hvor alle centre kan henvise børn med henblik på specialundervisning og socialpædagogiske tilbud. Med henblik på etablering af børnehaveklasser for de 6-årige er der ved at blive gennemført ansættelse af personale. I forhold til punktindsatsen for børn med særlige behov er der ansat lærer på 3 ud af 4 skoler. På den sidste skole gennemføres ansættelse i løbet af august måned.

6 Side 6 af Sociale aktiviteter for børn og voksne I forhold til de årige er der pr. 1. august ansat en VUA Erhvervsvejleder. I august måned påbegyndes individuelle samtaler, udarbejdelse af handlingsplaner samt plan for uddannelsesforløb. 5. Status Brovst Asylcenter 5.1 Børn og unge Modersmålsundervisning Modersmålsundervisningen er blevet påbegyndt ved skoleårets start. Til implementering og gennemførelse af modersmålsundervisningen har Brovst Asylcenter i sommerferien indført et Language Club program med op til ca. 100 forskellige sprog. Brovst har pt. indført cd-rom sprogkurser, der kan dække 13 forskellige sprog samt to ekstra sprog ultimo august Der anvendes pt. 5 forskellige sprogstammer i det nuværende undervisningsforløb. Der er opstillet computere i klasselokalerne, som kan anvendes i forbindelse med sprogkurser. Der vil blive stillet computere med adgang til trådløst netværk til rådighed til fjernundervisningen. Der etableres en lektiecafé på Brovst skole, der skal håndtere hjælp til modersmålsundervisningen. Der er ansat en lærer, der skal forestå fjernundervisningen. Dette sker i et tæt samarbejde med børnenes øvrige lærere. Den nyansatte lærer skal finde relevant undervisningsmateriale og koble modersmålsundervisningen sammen med en indsats fra forældrene. Desuden vil man supplere med øvrige lærerkræfter med et matchende andetsprog på timebasis evt. i forbindelse med fjernundervisning. Udvidet SFO-tilbud Brovst Asylcenter har igangsat udvidet SFO med følgende tiltag på området. Børnene i aldersgruppen klasse er startet i Tranum skoles SFO før sommerferien. En pædagog har fået delt arbejdsplads, og er i centerets legestue om formiddagen, og arbejder i SFO-en om eftermiddagen. Børnene i aldersgruppen klasse er startet i den kommunale fritidsklub, der er placeret i forbindelse med Brovst Skole, hvor alle centerets børn går i skole. Der er en arabisktalende medarbejder tilknyttet centeret om formiddagen og i fritidsklubben om eftermiddagen.

7 Side 7 af 8 Der er oprettet en lektiecafé i forbindelse med fritidsklubben. Klubben har også åbent i efterårsferien og vinterferien. Der er planlagt en lang række aktiviteter og kurser gennem Ungdomsklubben og gennem fritidsundervisningen for Udover en lang række planlagte aktiviteter har eleverne på Brovst Asylcenter adgang til Brovst Kommunes fritidsundervisning, der primært ligger i weekender og om aftenen. Fra starten af andet halvår er en af centerets pædagoger deltidsansat som koordinator på alle fritidstilbud mv. Individuelt tilpassede undervisningstilbud for børn og unge Med henblik på at understøtte og udbygge de tilbud, der allerede eksisterer i det kommunale regi, vil Brovst Asylcenter efter behov give individuel særundervisning, etablere en lektiecafé på Brovst Skole, benytte den kommunale projektklasse, benytte Aalborg Kommunes Produktionsskole og benytte Kunstskolen, Musikskolen, mv. 5.2 Sociale aktiviteter for børn og voksne Til implementering og gennemførelse af sociale aktiviteter for børn og voksne har Brovst Asylcenter ansat en medarbejder, som især skal styrke den praktikforberedende undervisning/forløb samt understøtte frivilligarbejdet med særligt fokus på familieaktiviteter i lokalsamfundet og på centeret. Den praktikforberedende undervisning er planlagt til at forløbe i to ugentlige parallelle forløb på hver 10 timer/uge, 40 uger/år, med 15 elever på hvert hold. Med henblik på at forstærke mulighederne i det praktikforberedende forløb, er/vil der blive indgået aftaler med følgende institutioner: VUC Brovst/Aabybro, AMU Nordjylland og Aalborg Tekniske Skoler. Ovenstående tilbud er målrettet mod årige beboere. Tiltagene forventes iværksat 1. september Status Hanstholm Asylcenter 6.1 Børn og unge Modersmålsundervisning Modersmålsundervisningen er blevet påbegyndt ved skoleårets start. I forhold til at forbedre modersmålsundervisningen anvender Hanstholm Asylcenter et sprogkursus program (Language Club), som består af cd-rom og kan dække op til ca. 100 forskellige sprog. Der er pt. indført cd-rom er der dækker i alt ca. 19 forskellige sprog. Sprogene omfatter blandt andet albansk og bosnisk. Der anvendes pt. 5 forskellige sprogstammer i det nuværende undervisningsforløb. Der er opstillet computere i klasselokalerne, som kan anvendes i forbindelse med sprogkurser.

8 Side 8 af 8 Der vil blive stillet computere med adgang til trådløst netværk til rådighed til fjernundervisningen. Der etableres en lektiecafé på Hanstholm skole, der skal håndtere hjælp til modersmålsundervisningen. En lærer fra Hanstholm Skole forestår fjernundervisningen. Dette sker i et tæt samarbejde med børnenes øvrige lærere. I forbindelse med modersmålsundervisningen er det hensigten at inddrage børnenes forældre samt øvrige frivillige fra asylcenteret i undervisningen. Udvidet SFO-tilbud Hanstholm har igangsat udvidet SFO med følgende tiltag på området. Hanstholm Kommune indførte med skoleferiens start følgende aktiviteter: SFOtilbud for klasse på Hanstholm Skole, fritidsklubtilbud for klasse, ungdomsklub for klasse og aktiviteter/udflugter betalt. Det udvidede SFO-tilbud og ungdomsklub blev iværksat i forbindelse med skolernes sommerferiestart og er planlagt at fortsætte resten af skoleåret. Hanstholm Asylcenter har pr. 1. august 2006 ansat en aktivitetsmedarbejder. Individuelt tilpassede undervisningstilbud for børn og unge For at understøtte de individuelt tilpassede undervisningstilbud har Hanstholm Asylcenter udbygget centerets aktiviteter med følgende tilbud: Individuel elevundervisning/støtte, lektiecafé, undervisning på musikskole o.lign., etablering af mere permanente aktivitetstilbud på asylcenteret. Hanstholm Asylcenter overvejer fx et samarbejde med det lokale bibliotek i forbindelse med lektiecaféen, flere tilbud om aktiveringsprojekter med eksterne undervisere, fx en naturskole, som opstarter i oktober 2006 og flere ekskursioner. 6.2 Sociale aktiviteter For at styrke de sociale aktiviteter planlægger Hanstholm Asylcenter at iværksætte følgende tiltag fra uge 36 (4. september 2006): Engelskundervisning 10 timer ugentligt, IT-undervisning 10 timer ugentligt, styrkelse af VUA med eksterne kurser, øget adgang til at anvende lokale svømmefaciliteter, intern ulønnet produktion og samarbejde med Nordjysk Uddannelsescenter (forventes iværksat i efteråret 2006).

1/64. Indholdsfortegnelse

1/64. Indholdsfortegnelse 1/64 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Generelt om Asylcenter Avnstrup...6 3. Aktstykke 157...8 4. Beboelse...13 4.1 Gangareal...15 4.2 Børnefamilier...16 4.3 Handicappede...17 4.3.1 Handicaptilgængelighed...

Læs mere

I denne folder finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får stillet. Du kan også få mere at vide på hjemmesiden www.drk.

I denne folder finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får stillet. Du kan også få mere at vide på hjemmesiden www.drk. i 1 Vilkårene for asylansøgere og asylbørn er hyppigt til debat, blandt andet i medierne. Gennem debatten er der opstået forskellige opfattelser i offentligheden om Dansk Røde Kors asylarbejde og hverdagen

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Ved kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, den 17. marts 2015 i Kulturhus Trommen, Hørsholm Indhold Baggrund og rammer for udrejsecenteret

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 UUI alm. del Bilag 164 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Samrådsspørgsmål AP Åbent

Læs mere

Notat. Modersmålsundervisning i Ballerup kommune

Notat. Modersmålsundervisning i Ballerup kommune SKOLER OG INSTITUTIONER Dato: 25. september 2014 Tlf. dir.: 4477 3901 Fax. dir.: 4477 2051 EAN nr.: dbc@balk.dk Sagsid: 17.15.04-A00-1-14 Notat Modersmålsundervisning i Ballerup kommune I Ballerup Kommune

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere December 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2016

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N og O i integrationsudvalget. Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N og O i integrationsudvalget. Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Svar på Spørgsmål 75 Offentligt TALEPAPIR Dato: 25. januar 2007 Kontor: Økonomi- og Analysekontoret J.nr.: 2007-5014-12 Sagsbeh.: LKN Fil-navn:

Læs mere

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter)

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Analyse til Budget 2020 20. august 2019 KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Baggrund I forbindelse med processen for budget 2019 har Kommunalbestyrelsen vedtaget en analyseplan

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

06:25. Else Christensen Kathrine Vitus Andersen LIVSVILKÅR FOR BØRN MED FAMILIE PÅ DANSKE ASYLCENTRE

06:25. Else Christensen Kathrine Vitus Andersen LIVSVILKÅR FOR BØRN MED FAMILIE PÅ DANSKE ASYLCENTRE 06:25 Else Christensen Kathrine Vitus Andersen LIVSVILKÅR FOR BØRN MED FAMILIE PÅ DANSKE ASYLCENTRE 06:25 LIVSVILKÅR FOR BØRN MED FAMILIE PÅ DANSKE ASYLCENTRE Else Christensen Kathrine Vitus Andersen KØBENHAVN

Læs mere

Budgetforlig : Opfølgning og status August 2016

Budgetforlig : Opfølgning og status August 2016 Budgetforlig 2016 2019: Opfølgning og status August 2016 Indhold Indsats = Indsatserne er defineret ud fra teksten i budgetforliget. RØD GUL GRØN = RØD: Ikke eller kun igangsat i begrænset omfang GUL:

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge

Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge Punkt 3. Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge 2015-062390 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at Der igangsættes

Læs mere

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien Journal nr.: 08/14743 Dato: 21. oktober 2009 Udarbejdet af: Berit Matzen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646072 Notat Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Inspektion af Asylcenter Avnstrup den 16. november 2006

Inspektion af Asylcenter Avnstrup den 16. november 2006 Den 28. januar 2010 Inspektion af Asylcenter Avnstrup den 16. november 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-2720-649/KB1 1/11 Den 6. maj 2008 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 16. november 2006

Læs mere

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017 Ungdomsskoleplan Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold 1. Ungdomsskolens lovgrundlag...3 2. Formål med virksomheden...3 3. Favrskov Kommunes ungdomsskoleordning...3

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 2 Sag fra udvalgsmødet den 26. april 2016 Forslag til organisering af UngdomsklubområdetGå til top Sagsnr: 28.06.00-A00-1-16 Sagsansvarlig: Dorte Steinmetz Bagge Sagsfremstilling

Læs mere

Asylområdet ved Langeland Kommune

Asylområdet ved Langeland Kommune Asylområdet ved Langeland Kommune Asylområdet ved Langeland Kommune Indledning: Langeland Kommune overtog pr. 1. februar 2011 driften af asylcenter Holmegaard. På daværende tidspunkt havde centeret en

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder Følgende indsatsområde vil være genstand for særlig opmærksomhed i udviklingen af klubstrukturen i Viborg Kommune Ressourcetildelingsmodellen Sammenlægning af klubber - leder af flere klubber

Læs mere

Vedr. ny praksis for undervisning af tosprogede elever i dansk som andetsprog

Vedr. ny praksis for undervisning af tosprogede elever i dansk som andetsprog Hørsholm Kommune Rådhuset, Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan

Kompetenceudviklingsplan Revideret December 2015 Kompetenceudviklingsplan for Læring i skolen Hedensted kommune 2014-2020 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Kompetenceudviklingsplan for Hedensted Kommune 2014 2020 Kompetenceudviklingsplanen

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

1. marts 2015. Kompetenceudviklingsplan. for Læring i skolen. Hedensted kommune 2014-2020. Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000

1. marts 2015. Kompetenceudviklingsplan. for Læring i skolen. Hedensted kommune 2014-2020. Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 1. marts 2015 Kompetenceudviklingsplan for Læring i skolen Hedensted kommune 2014-2020 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Kompetenceudviklingsplan for Hedensted Kommune 2014 2020 Kompetenceudviklingsplanen

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE FAVRSKOV KOMMUNE UNGDOMSSKOLEPLAN RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE: INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 UNGDOMSSKOLENS LOVGRUNDLAG... 3 FORMÅL MED VIRKSOMHEDEN... 3

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk Folkeskolereform Sektorudvalg www.ballerup.dk Folkeskolereformen Folkeskolereformen Den 13. juni 2013 blev regeringen, DF, V og K enige om en folkeskolereform. Reformen træder i kraft med skoleåret 14/15,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Retningslinjer ikrafttræden: Pædagogisk Enhed, Røde Kors Asylafdeling

Retningslinjer ikrafttræden: Pædagogisk Enhed, Røde Kors Asylafdeling RETNINGSLINJER Fagområde: Pædagogisk Enhed Ref. til standard: Operatørkontrakt, Asylaftalen, Pædagogisk Pulje, BEK 497, BEK 430 Retningslinjer ikrafttræden: 01.01.2016 Pædagogisk Enhed, Røde Kors Asylafdeling

Læs mere

Forord. Ebeltoft. Gribskov Auderød Jægerspris Sjælsmark Sandholm Kongelunden Avnstrup. Thyregod. Sandvad. Jelling. HCØ voksenskole.

Forord. Ebeltoft. Gribskov Auderød Jægerspris Sjælsmark Sandholm Kongelunden Avnstrup. Thyregod. Sandvad. Jelling. HCØ voksenskole. 2 Forord Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance offentliggjorde den 19. september 2012 aftalen Øget fokus på udrejse nye muligheder for asylansøgere der bl.a. giver asylansøgere mulighed for at flytte

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU Hjørring Kommune Internt notat Børne og Undervisning Sag nr. 17.13.00-A00-1-15 22-05-2015 Side 1. Revidering af fritidsmodel BSU Indledning I forbindelse med implementeringen af den nye folkeskolereform

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

Bilag 1 vedrørende modersmålsundervisning

Bilag 1 vedrørende modersmålsundervisning Bilag 1 vedrørende modersmålsundervisning Indholdsfortegnelse: Tabel vedr. modersmålsundervisning i Silkeborg Kommune i årene 1999 2002... side 2 Tabel vedr. tosprogede elever fordelt på de største sproggrupper

Læs mere

Notat Vedrørende Organisering af klubområdet med større tilhørsforhold til

Notat Vedrørende Organisering af klubområdet med større tilhørsforhold til Vedrørende Organisering af klubområdet med større tilhørsforhold til skoleområdet Kontakt Caroline Hegelund Sekretariatsleder cahe@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 5260 Center for Dagtilbud og Skole Organisering

Læs mere

Borgermøde i Kalundborg Kommune. Udlændingestyrelsen 10. april 2012

Borgermøde i Kalundborg Kommune. Udlændingestyrelsen 10. april 2012 Borgermøde i Kalundborg Kommune Udlændingestyrelsen 10. april 2012 Program Det danske asylsystem Operatørmodeller Tal på indkvarteringsområdet Tilbud i indkvarteringssystemet Faser og asylcentertyper Indledende

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE HVEM ER BRUG FOR ALLE UNGE? Brug for alle unge består af et team af udgående konsulenter i

Læs mere

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe Nyhedsbrev til forældre september 2014. IT Nedenstående gælder elever fra 4. klasse-9. klasse. Skolens IT-vejledere Ida Larsen og Frank Andreasen har følgende anbefalinger vedr. køb at egen computer, tablet

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN PIXI UDGAVE

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN PIXI UDGAVE BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN 2018-2021 PIXI UDGAVE VELKOMMEN TIL HELHEDSPLANEN FOR MIMERSKVARTERET 2018-2021 INDHOLD I denne folder kan du læse lidt om, hvad du som beboer kan gøre sammen med os de næste fire

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Flersprogede børn og unge fælles ansvar - kommissorium for arbejdsgruppe

Flersprogede børn og unge fælles ansvar - kommissorium for arbejdsgruppe BM/marts 2016 Flersprogede børn og unge fælles ansvar - kommissorium for arbejdsgruppe 1. Baggrund De lovgivningsmæssige rammer for basisundervisning for tosprogede elever findes aktuelt i folkeskolelovens

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

Hvordan servicerer VEU-center Østjylland?

Hvordan servicerer VEU-center Østjylland? Hvordan servicerer VEU-center Østjylland? Dorthe Jensen, VEU-center Østjylland 14. september 2017 Indhold i indlæg VEU-center Østjyllands tilbud til virksomheder med IGU-elever Undervisningsindhold i Integrationsgrunduddannelsen

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2009/14886 Dato: 23-11-2009 Sag: Sagsbehandler: Notat - status for udmøntning af budget 2010 - Velfærdsservice samt Forebyggelse

Læs mere

Bilag 1: Kapacitet i svømmehaller

Bilag 1: Kapacitet i svømmehaller Bilag 1: i svømmehaller sberegning i svømmehallerne i forhold til følgende modeller: Model 1: Svømning i 2. klasse i samarbejde mellem HSK-trænere, svømmelærere og pædagoger. Model 2: 50% af en placeres

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om de afviste asylansøgere.

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om de afviste asylansøgere. NOTAT Dato: 16. januar 2008 Aftale om vilkår for asylansøgere. 1. Indledning Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om de afviste asylansøgere. Aftalen omfatter to dele: Første del indeholder

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Fritids- og ungdomsklub under ungdomsskoleloven

Fritids- og ungdomsklub under ungdomsskoleloven Fritids- og ungdomsklub under ungdomsskoleloven Indledning...2 Hvorfor ungdomsskoleloven...2 Ungdomsskoleloven giver større fleksibilitet:...2 Åbningstider...2 Normering: 3,2 mio. kr. pr. år...3 Børn og

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for skolebørn i Skjoldhøjskolens distrikt. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Bedre fysiske rammer for skolebørn i Skjoldhøjskolens distrikt. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 28. maj 2013 Bedre fysiske rammer for skolebørn i Skjoldhøjskolens distrikt 1. Resume Den kommunale klubafdeling på Holmstrupgårdvej 32A

Læs mere

Informationsmøde om skolereform. Tirsdag den 20. maj 2014

Informationsmøde om skolereform. Tirsdag den 20. maj 2014 Informationsmøde om skolereform Tirsdag den 20. maj 2014 Lærernes arbejdstid Faste arbejdstider på skolen. Tilstedeværelse 209 dage om året 40 timer om ugen Arbejdspladser til lærerne Alle lærere får egen

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08

Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Dette er Gjessø Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08. Her præsenteres skolens vurdering af en række data, der beskriver væsentlige forhold på

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Bilag 1 - Notat fra FMTL møde med modersmålslærere om organisering af modersmålsundervisning skoleår

Bilag 1 - Notat fra FMTL møde med modersmålslærere om organisering af modersmålsundervisning skoleår Bilag 1 - Notat fra FMTL møde med modersmålslærere om organisering af modersmålsundervisning skoleår 2014-15 Forkortelser: MMU modersmålsundervisning MML modersmålslærer Model 1- at MMU placeres ml. kl.

Læs mere

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter CDS 10-03-2017 Indholdsfortegnelse 1. Aftenklub i nærmiljøet for 8. og 9. klasse...3 1.1. Fysiske rammer...3 1.2. Pædagogisk indhold...3 1.3.

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Dansk som andetsprog (DSA)

Dansk som andetsprog (DSA) Side 1 af 5 Dansk som andetsprog (DSA) Skolens navn: Risingskolen Skoleår: 2007/2008 Undervisningstimer Dette skema omhandler ikke timer udlagt til undervisning i dansk som andetsprog i modtagelsesklasser

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Kære forældre på Spurvelundskolen

Kære forældre på Spurvelundskolen Kære forældre på Spurvelundskolen Så er Spurvelundskolen klar til Den Sammenhængende Skoledag pr. 1. august 2013. Derfor har vi sammensat denne skrivelse, hvori vi vil fortælle jer, hvordan jeres barns

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 279 Offentligt KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 31-05-2013 Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Notat Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Krav til sprogvurdering og sprogunderstøttende indsats Sprogvurderinger af 3-årige

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde Dato 26. juni 2013 Tid 17:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Anders Broholm Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) - Formand Pia Karlsen (V)

Læs mere

I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU

I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skoleudvalget - I Sagsnr.: 14/6716 Baggrund Som en del af implementering

Læs mere

Flygtninge i Helsingør Kommune orientering marts 2016

Flygtninge i Helsingør Kommune orientering marts 2016 Flygtninge i Helsingør Kommune orientering marts 2016 Helsingør Kommune har fået meddelt en kvote på 172 flygtninge for 2016. Kvoten for 2015 var 134. Det er fortsat et fokusområde at skabe løbende overblik

Læs mere

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Udviklingsplan Kirkeby Skole Maj. 2007. Sammenhæng. Kirkeby Skole er en skole fra 0. til 7. klassetrin

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 720 Offentligt Talepapir Arrangement: Samrådsspørgsmål AF Hvornår: Onsdag d. 15. juni 2016 kl. 13.00-14.30 DET

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2006/2007

Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2006/2007 Selam Friskole Elmegårdsvej 1 8361 Hasselager Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2006/2007 Der har været gennemført tilsynsbesøg 16. november 2006 samt 8. marts 2007. Selam Friskole er oprettet i 1993.

Læs mere

Høringssvar modtaget 23-09-13. Område 005 Skole- og Børneudvalget Skoler. Institution Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000

Høringssvar modtaget 23-09-13. Område 005 Skole- og Børneudvalget Skoler. Institution Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Høringssvar modtaget 23-09-13 Område 005 Skole- og Børneudvalget Skoler Institution 4000 Kontaktperson Flemming Jørgensen 4000 Afgivet høringssvar som Bruger (bestyrelsesmedlem eller medlem af interesseorganisation)

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording Program Indledning ved Ikast-Brande Kommune Oplæg fra Udlændingestyrelsen om indkvartering, baggrund

Læs mere