Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling"

Transkript

1 Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling SFKU 1 60 Afskaffelse af "Bogen kommer" SFKU 2 60 Reducering af bibliotekets tilbud af kulturelle aktiviteter SFKU 3 60 Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende SFKU 4 61 Reduktion af Kulturhuspuljen SFKU 5 61 Nedlæggelse af Idrætsordning SFKU 6 61 Reduktion af aktivitetstilskud til foreninger og nedjustering af sommerferieaktiviteter SFKU 7 62 Reduktion af honoraromkostninger og vikarbudget SFKU 8 62 Driftstilpasning og rationalisering af personaleaktiviteter SFKU 9 62 Reduktion af aktivitetsniveau i Trommen SFKU Reduktion i indkøb af driftsinventar og periodevis personalereduktion SFKU Reducere i antallet af åbningsdage på helligdage i svømmehallen SFKU Nedskæring af livredder funktion og rengøring i svømmehallen I alt Forslag til driftsønsker Nr. Politikområde Bestilling SFKU 1 61 Renovering af terrasse i Spejderhuset Birkeholt I alt Budget

2 Budgetreduktioner: Forslag til budgetreduktion Titel: Afskaffelse af Bogen Kommer Servicereduktion: X Effektivisering: Politikområde: 60 Biblioteket Nr.: SFKU 1 Nærmere beskrivelse af forslaget: Biblioteket har et tilbud om at levere Bogposer til de ældste og svageste borgere som ikke har mulighed for selv at komme på biblioteket, eller har pårørende som kan hente bøger for dem. Bogposerne leveres hver anden måned. Forudsætninger for realisering af forslaget: Ingen Konsekvenser for borgerne: Afskaffelse af Bogen Kommer tilbuddet vil betyde at de ældre og meget svage borgere som ikke har mulighed for at komme på biblioteket, ikke længere vil få bragt bogposer hver anden måned. Konsekvenser for personale: En mindre arbejdsopgave for bibliotekets personale samt medfølgende mindre udlån. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

3 Forslag til budgetreduktion Titel: Politikområde: Reducering af bibliotekets tilbud af kulturelle 60 Biblioteket aktiviteter Servicereduktion: X Effektivisering: Nr.: SFKU 2 Nærmere beskrivelse af forslaget: En reducering af budget for kulturelle aktiviteter på kr. I 2017 er der budgetteret med kr. til kulturelle arrangementer for voksne og kr. til børneaktiviteter. Reduceringen skal udmøntes med kr. pr. konto. Forudsætninger for realisering af forslaget: Ingen. Konsekvenser for borgerne: En reducering af bibliotekets arrangementsbudget vil betyde færre aktiviteter i biblioteket og kulturhus Trommen samt færre besøgende i Kulturhuset. Det vil være en serviceforringelse, da bibliotekets arrangementer for både børn og voksne, er meget velbesøgt. Konsekvenser for personale: Frie personaletimer som kan bruges til andre af bibliotekets kerneopgaver. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

4 Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende Politikområde: 60 Biblioteket Nr.: SFKU 3 Servicereduktion: X Effektivisering: Nærmere beskrivelse af forslaget: Medarbejdere på Hørsholm bibliotek står for redigering af indhold til lydavisen samt ansvar og oplæring af frivillige oplæsere, teknik i forbindelse indlæsning og distribution. Hørsholm Kommune har 34 modtagere af lydavisen. For Fredensborg ydes servicen for 61 borgere med en indtægt på kr. fra Fredensborg Kommune. Borgerne modtager Lydavisen 1 gang ugentlig hele året. Forudsætninger for realisering af forslaget: Opsigelse af kontrakt med Fredensborg kommune om at levere lydavis til borgere i Fredensborg. Konsekvenser for borgerne: Nedlæggelse af Lydavisen vil betyde en stor serviceforringelse for de svageste borgere, der er blinde eller meget synshandicappede. De vil ikke længere blive opdateret med nyheder fra Ugebladet samt Frederiksborg Amts avis. Konsekvenser for personale: Frie personaletimer som kan bruges til andre af bibliotekets kerneopgaver. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

5 Forslag til budgetreduktion Titel: Reduktion af Kulturhuspulje Servicereduktion: X Politikområde: 61 Kultur og Fritid Effektivisering: Nr.: SFKU 4 Nærmere beskrivelse af forslaget: Med budgetaftale blev det besluttet at tildele Kulturhus Trommen kr. årligt fra 2015 og frem. Puljen har til formål at stimulere aktiviteter, som kan skabe liv i Kulturhuset. Puljen blev som en del af de generelle servicereduktioner nedjusteret med kr. i budgetåret Puljen indeholder således i 2017, kr. I regnskabsåret 2016 blev ca. halvdelen af puljen forbrugt. Puljen kan reduceres yderligere end det foreslåede. Forudsætninger for realisering af forslaget: Ingen. Konsekvenser for borgerne: Potentielt færre støttede oplevelser og aktiviteter i Kulturhus Trommen. Konsekvenser for personale: Mindre administration. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

6 Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af Idrætsordning Servicereduktion: X Politikområde: 61 Kultur og Fritid Effektivisering: Nr.: SFKU 5 Nærmere beskrivelse af forslaget: Idrætsordningen er et samarbejde mellem Rungsted Gymnasium, klubber i Hørsholm og Hørsholm Kommune. Kommunen bidrager med et tilskud pr. forening til trænerlønninger på kr. årligt og kr. til indkøb af materiel. Gennem de sidste mange år har 3-4 foreninger ansøgt om og modtaget tilskud gennem Idrætsordningen. Idrætsordningen er en del af kommunens talentfødekæde på idrætsområdet, og ordningen er med til at fastholde og tiltrække nye borgere og idrætsudøvere til kommunen. Ved nedlæggelse af Idrætsordningen er der risiko for at, kommunens samlede talentmasse på idrætsområdet, og kommunens eliteidrætsklubber ikke i samme omfang kan rekruttere og udvikle talenter lokalt. Kommunen er en væsentlig part i eliteidrætsstøtteforeningen Team Hørsholm, og en eventuel nedlæggelse af Idrætsordningen vil stride imod Team Hørsholms mål om, at Hørsholm skal være en sportsby. Ifølge Rungsted Gymnasium kan en nedlæggelse af Idrætsordningen potentielt set betyde, at gymnasiet mister sin status som Team Danmark uddannelsespartner, hvilket vil være et stort tilbageslag for den idrætsprofil, som er en del af gymnasiets samlede profil. Rungsted Gymnasium kan endvidere risikere at miste elever til de omkringliggende gymnasier, hvis gymnasiet ikke længere kan opretholde sin status som Team Danmark uddannelsespartner. Administrationen har dog endnu ikke fået verificeret, om Rungsted Gymnasium vil miste sin Team Danmark profil som konsekvens af budgetreduktionen, eller om foreningerne stadig vil tilbyde morgentræning selv uden tilskud fra kommunen. Idrætsordningen blev reduceret med kr. i budgetaftale , og indeholder i 2017, kr. For sæsonen 2016/2017 forventes der at blive benyttet ca kr. Administrationen anbefaler en nedlæggelse af ordningen frem for endnu en reduktion, da man således undgår prioriterings- og fordelingsudfordringer hvert år. Forudsætninger for realisering af forslaget: Ingen. Konsekvenser for borgerne: Ingen kommunalt stimuleret talentfødekæde til idrætsområdet. Konsekvenser for personale: Mindre administration. 5

7 Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

8 Forslag til budgetreduktion Titel: Reduktion af aktivitetstilskud til foreninger og nedjustering af sommerferieaktiviteter Politikområde: 61 Kultur og Fritid Nr.: SFKU 6 Servicereduktion: X Effektivisering: Nærmere beskrivelse af forslaget: Grundet et gennemsnitlig mindre forbrug af aktivitetstilskud de seneste fire år, vurderer administrationen, at man kan reducere budgettet. Det skal dog pointeres, såfremt der sker en mindre tilgang af tilskudsberettigede medlemmer, da kan det blive nødvendigt at sænke satsen pr. medlem. Kommunen arrangerer hvert år i samarbejde med klubber og foreninger aktiviteter for børn og unge i sommerferien. Sommerferieaktiviteterne er meget populære blandt kommunens borgere, og der er årligt ca tilmeldinger samlet set til aktiviteterne. Kommunen koordinerer tilmeldingerne, designer og trykker den fysiske folder om sommerferieaktiviteterne samt udbyder 1-2 aktiviteter. Reduktion af aktivitetstilskud til foreninger kr. Nedjustering af sommerferieaktiviteter kr. Forudsætninger for realisering af forslaget: Ingen. Konsekvenser for borgerne: Mindre støtte pr. medlem kan potentielt belaste foreningernes økonomi. Ingen aktivitetskatalog i fysisk tryk. Dog vil der stadig være digital formidling til skoler, børn og unge. Herudover vil der ikke være aktiviteter udbudt af kommunen. Konsekvenser for personale: Mindre administration. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

9 Forslag til budgetreduktion Titel: Politikområde: Nr.: Reduktion af honoraromkostninger og vikarbudget 62 Musikskolen SFKU 7 og Trommen Servicereduktion: X (Vikarbudget) Effektivisering: X (Omfordeling af arbejdsnorm i forbindelse ny overenskomst rationalisere behov for tilkøb af honorarer.) Nærmere beskrivelse af forslaget: Musikskolen gør brug af serviceydelser mod honorar, som udbetales som B- indkomst. Det forventes, at der i den nye overenskomst om arbejdstid OK15 kan findes arbejdstid, som i den enkelte medarbejders opgaveoversigt kan anvendes til nogle af disse opgaver, som tidlige blev honorarlønnet. Reduktion af vikarbudget indebærer at musikskolens undervisning hovedsageligt aflyses fremfor vikardækning ved sygdom blandt musikskolens lærere. Reduktion af honoraromkostninger kr. Reduktion af vikarbudget kr. Forudsætninger for realisering af forslaget: At der kan afsættes arbejdstid til at dække opgaver der før blev varetaget gennem honorerer. At sygefraværet fastholdes på nuværende lave niveau. Konsekvenser for borgerne: Ved at lægge honoraropgaver som er ekstraordinære over på regulære overenskomstmæssige ansættelsesforhold, kan man miste noget fleksibilitet i forhold til den eksisterende service. Borgerne vil opleve manglende kontinuitet i undervisningen når denne aflyses i stedet for vikardækning. Konsekvenser for personale: At personalet må nedprioritere andre opgaver dette kunne være forberedelse af undervisning- når arten af typisk honoraraflønnede opgaver indgår i opgaveoversigten. Personalet kan forvente at måtte bruge en del arbejdstid på kommunikation med utilfredse borgere når der ikke er vikardækning. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

10 Forslag til budgetreduktion Titel: Driftstilpasning og rationalisering af personaleaktiviteter Servicereduktion: X Politikområde: 62 Musikskolen og Trommen Effektivisering: Nr.: SFKU 8 Nærmere beskrivelse af forslaget: At finde råderum gennem skærpet påpasselighed i udnyttelsen og vedligeholdelsen af musikskolens inventar. Ydermere at opsige et medlemskab af DAMUSA, Dansk Musikskole Sammenslutning, med henblik på deltagelse i et andet mere relevant netværk. Nogle af musikskolens ensembler tager ca. en gang om året på en hyttetur, hvor der øves intenst og skabes sociale relationer. Der er også tradition for at lave koncertrejser, som præsenterer Hørsholm Musikskoles bedste ensembler uden for kommunen, som ambassadører for Hørsholm kommune. Besparelsen vil reducere mulighederne for gennemførelsen af disse aktiviteter. Forudsætninger for realisering af forslaget: At musikskolen ikke får væsentlige behov for anskaffelser af yderligere inventar. At Hørsholm Musikskole udmelder sig af DAMUSA. At rejseaktiviteterne indstilles eller begrænses. Konsekvenser for borgerne: Borgerne vil opleve mere slidt inventar. DAMUSA arrangerer forskellige landsdækkende aktiviteter for musikskoleelever, som borgerne fremover ikke vil kunne deltage i. Mindre oplevelser af fællesskab og mindre styrkelse af sammenspilsfaglighed for eleverne. Mindre synliggørelse af Musikskolen for øvrige borgere. Konsekvenser for personale: Oplevelse af slidt inventar samt manglende deltagelse samt opkvalificering i forhold DAMUSA s tilbud. Mindre kontakt med kerneopgaven, at grundlægge færdigheder til en livslang glæde ved musikudøvelse hos borgerne. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

11 Forslag til budgetreduktion Titel: Reduktion af aktivitetsniveau i Trommen Servicereduktion: X Politikområde: 62 Musikskolen og Trommen Effektivisering: Nr.: SFKU 9 Nærmere beskrivelse af forslaget: Aktivitetsniveauet for forestillinger og arrangementer afholdt af Trommen nedjusteres. Dette har konsekvenser i forhold antal arrangementer samt personaleomkostninger. Forudsætninger for realisering af forslaget: Ingen Konsekvenser for borgerne: Færre kulturelle oplevelser i Kulturhuset som er arrangeret af Trommen. Konsekvenser for personale: Reduktion af personalenorm især timelønnede. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

12 Forslag til budgetreduktion Titel: Reduktion i indkøb af driftsinventar og periodevis personalereduktion Politikområde: 62 Musikskolen og Trommen Nr.: SFKU 10 Servicereduktion: X Effektivisering: Nærmere beskrivelse af forslaget: Færre fornyelser af computere/printer/telefoner samt øvrigt inventar i forbindelse med administrative aktiviteter. Der vil være færre pladsanvisere og på udvalgte arrangementer vil der ikke være bemandet garderobe. Reduktion af driftsinventar kr. Periodevis personalereduktion kr. Forudsætninger for realisering af forslaget: Reducer indkøb af driftsinventar. Konsekvenser for borgerne: Oplevet ringere service ved at administrationen benytter utidssvarende it-løsninger og driftsinventar. Dårligere service til arrangementer. Konsekvenser for personale: Forældede arbejdsredskaber og dårligere arbejdsvilkår. Færre arbejdstimer til de timelønnede unge medarbejdere. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

13 Forslag til budgetreduktion Titel: Politikområde: Reducere i antallet af åbningsdage på helligdage i 63 Idrætsparken Svømmehallen Servicereduktion: X Effektivisering: Nr.: SFKU 11 Nærmere beskrivelse af forslaget: Svømmehallen har siden 2016 holdt åbent på alle helligdage, samt forkortet lukkeperioden i sommerferien. Der kan reduceres i åbningstider og antal dage, hvor Svømmehallen har åbent på helligdage. Ved at halvere antallet af helligdage hvor der holdes åbent kan der spares ca kr. Ved hjælp af statistik for besøgende i kan administrationen vælge de helligdage hvor der var færrest besøgende. Forudsætninger for realisering af forslaget: Eventuelle personalemæssige og overenskomstmæssige forhold. Konsekvenser for borgerne: Ingen adgang til Svømmehallen på halvdelen af helligdage i forhold til det nuværende. Konsekvenser for personale: Fri på helligdage. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

14 Forslag til budgetreduktion Titel: Nedskæring på livredder funktion og rengøring i svømmehallen Politikområde: 63 Idrætsparken Nr.: SFKU 12 Servicereduktion: X Effektivisering: Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at reducere antallet af vikarer vil man på udvalgte tidspunkter kunne reducere livredder funktionen. Dette betyder at der således kun vil være en fast livredder til stede ved bassinkanten. Ydermere vil de forefaldende rengøringsopgaver som vikarerne varetager bortfalde, hvilket vil opleves som ringere service for brugerne. Forudsætninger for realisering af forslaget Kan iværksættes umiddelbart, ved ikke at indkalde vikarer. Konsekvenser for borgerne: Mindre sikkerhed og service i forbindelse med besøg i Svømmehallen. Lavere rengøringsstandard. Konsekvenser for personale: Det øvrige personale skal løse flere opgaver der kan fjerne fokus for opsyn. Netto budgetreduktion (-): Pol. område:

15 Driftsønsker: Driftsønske Titel: Renovering af terrasse i Spejderhuset Birkeholt Politikområde: 61 Kultur og Nr.: SFKU 1 Fritid Nærmere beskrivelse af forslaget: Spejderhuset Birkeholt er mødested for spejdergrupperne, Bent Byg og Jon Litle. Huset er placeret for enden af Firhusvej og blev indviet den 3. september Birkeholt er ca. 204 m2 og indrettet med et stort vindfang, grupperum, et stort fælleslokale, køkken og toiletter. Herudover er der en stor terrasse på 50 m2. Hørsholm Kommune betalte ca. 1,5 mio. kr. til opførelsen, og Birkeholt fonden søgte et tilsvarende beløb fra andre sponsorer og fonde. Med tiden er den udvendige balkon og terrasse begyndt at rådne. Det oprindelige træ har ikke været egnet fra start. Spejderne frygter at benytte terrassen, da det frie fald på ca. 3 meter kan betyde personskade, hvis man skulle falde igennem eller hvis hele terrassen bryder sammen. Endelig frygter spejderne, at råd og svamp vil brede sig til selve huset. Spejderne har indhentet et tilbud på udskiftning af gelænder, bærebjælker og renovering af terrassebrædder. Tilbuddet lyder på kr. Administrationen er i gang med at indhente alternative tilbud. Er disse billigere eller mere fordelagtige benyttes de. Da spejderne ikke selv har de fornødne driftsmidler, søger de om et ekstraordinært tilskud til udskiftning af terrassen. Spejderne har forhørt sig hos eksterne fonde og sponsorer, der dog melder at man ikke ønsker at støtte almen drift og vedligehold. Forudsætninger for realisering af forslaget: Spejderne varetager selv forvaltningen af tilskuddet. Konsekvenser for borgerne: Samlet set er der ca. 190 spejdere som benytter hytten i løbet af en uge, og disse i alderen ca år. Der har gennem de seneste tre år været en stigning i medlemsopdraget på ca. 10%. Dette er en landsdækkende tendens. Huset har mistet noget af sin funktionalitet og kvalitet, ved at man ikke kan benytte terrassen som en del af spejderaktiviteterne. Konsekvenser for personale: Mindre kortvarig administration og revision af tilskud. 14

16 Budgetmæssige konsekvenser: ( + for driftsønsker)

17 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Baggrundsnotater budget Sport-, Fritid og kulturudvalgets område: SFKU 1: Nøgletal på drift af biblioteket SFKU 2: Kommunale driftsomkostninger SFKU 3: Regler for brug af kommunale faciliteter på markedsvilkår SFKU 4: Billetstruktur i Hørsholm Svømmehal 1/12

18 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Notat Vedrørende KB's augustkonference 2017 Dato: Center for Kultur og Fritid Team kultur og fritid horsholm.dk Kontakt Peter Skjøt-Rasmussen Sekretariatskonsulent Direkte tlf SFKU 1: Nøgletal på drift af biblioteket Spørgsmål: Biblioteket - Nøgletal på drift af biblioteket, herunder antal årsværk / antal fastansatte, omkostninger til e-reol og indkøb fordelt på bøger, spil, video, musik mv., samt øvrige omkostninger til div. arrangementer? Svar: Nedenstående besvares spørgsmålet med nøgletal og statistik. Ydermere kommenteres der på udvikling af driften over de seneste 4 år. Kommunale Nøgletal for drift af bibliotekerne i Nordsjælland: Samlet er biblioteks driftsramme blevet reduceret med 18,2% henover de sidste 4 år. Ud fra nedenstående tabel ses nøgletal for drift af bibliotekerne i Nordsjælland pr. indbygger. Driftstallet for Hørsholm Kommune er faldet over de seneste år, og kommunen bruger i 2017 færrest midler pr. indbygger i forhold til omegnskommunerne. Tallene kommer fra Økonomi- og indenrigsministeriets kommunale nøgletal vedrørende udgifter til folkebiblioteker pr. indbygger Allerød Fredensborg Helsingør Hørsholm Rudersdal Gennemsnit Antal årsværk, fast personale: Der er over de sidste fire år sket en reduktion af medarbejderstaben på 37% ,8 20,0 17,6 15,1 14,4 2/12

19 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Investeringer i e-reolen, e-bøger til voksne og børn. Investeringer i e-bøger er steget med 10% over de sidste 4 år Budget Investeringer i bøger, tidsskrifter, aviser og e-opslagsværker for børn og voksne: Investeringer i fysiske bøger og tidsskrifter samt e-tidsskrifter er faldet med 24 % henover de sidste 4 år Bøger voksne Budget Bøger Børn Indbinding Fælles børn og voksne Aviser og tidsskrifter E-tidsskrifter og opslagsværker I alt Investeringer i spil for børn og voksne: Investeringer i e-spil for børn og voksne er faldet med 69% henover de sidste 4 år. Forbrug Budget Børn Voksne Ialt Investeringer i video/film for børn og voksne: Investeringer i video/film for børn og voksne er faldet med 33% henover de sidste 4 år Budget Børn Voksne Filmstriben I alt /12

20 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Notat Vedrørende KB's augustkonference 2017 Investeringer i musik for børn og voksne: Investeringer i musik for børn og voksne er faldet med 28 % henover de sidste 4 år Budget Børn Voksne incl til coda I alt Investeringer i arrangementer: Investeringsniveauet har været stigende i forhold til nye muligheder i det ombyggede Kulturhus. Intensiveringen består af samarbejdsarrangementer med skoler i forhold til skolereformen, tilbud til børnefamilier samt generel efterspørgsel på arrangementer. Investeringer i arrangementer er steget med 76% henover de sidste 4 år Forbrug Forbrug Forbrug Forbrug Budget Voksen Børn I alt /12

21 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Dato: Center for Kultur og Fritid Team kultur og fritid horsholm.dk SFKU 2: Kommunale driftsomkostninger Kontakt Peter Skjøt-Rasmussen Sekretariatskonsulent Direkte tlf Spørgsmål: SFKU 2: Kommunale driftsomkostninger til personale, el og vedligeholdelse vedrørende Rungsted Seier Capitals kampe i ishockeyhallen og Hørsholm 79ers Basketball kampe i Hørsholm Hallen? Svar: Driftsomkostninger i forbindelse med Rungsted Seier Capitals kampe i ishockeyhallen: Samlet bruges der 3800 kr. pr kamp i direkte kommunale omkostninger. Omkostningerne i forbindelse med afvikling af elite Ishockeykampe kan deles op i tre kategorier: -Energiomkostninger -Almindelig vedligehold -Personale omkostninger Energi: I forbindelse med en Ishockeykamp bliver der skrabet is og pålagt vand 4 gange. Hver pålægning af vand koster ca. 400 kr. Nedkøling af banen koster ca. 300 kr. pr. time, døgnet rundt. Lys og øvrige energiomkostninger er meget små beløb blandt andet på grund af Led-lys over banen. En kamp varer ca. 4 timer inkl. spiller-opvarmning. Almindelig vedligehold: Rungsted Seier Capital står selv for opsætning, udskiftning og vedligehold af reklameskilte. Ydermere forestår de selv rengøring og affaldshåndtering efter hver kamp. Derfor udføres der ingen ekstra vedligeholdelses opgaver i forbindelse med elite kampe og der er ingen direkte vedligeholdelsesomkostninger. Personaleomkostninger: Under en elite kamp bliver der indkaldt en ekstra medarbejder på vagt som blandt andet varetager bearbejdning af isen. Han indkaldes for 4 timer og koster 250 kr. i timen. Ekstra omkostningerne for en kamp beløber sig derfor til ca kr. pr. kamp. 5/12

22 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Det skal understreges, at man ikke kan slukke for nedkøling af banen under sæsonen, hvorfor udgiften til nedkøling ikke vil være sparet, hvis kampen ikke havde fundet sted. Driftsomkostninger i forbindelse med 79ers kampe i Hørsholmhallen: Energi: Energiomkostningerne er kun lys over banen under kampen. Da der i Hørsholm Hallen er etableret Led lys, er energi-udgiften yderst beskeden, og er ikke en nævneværdig belastning i forhold til totalbudgettet for energi i hallen. Almindelig vedligehold: 79ers står selv for opsætning, udskiftning og vedligehold af reklameskilte. Der foregår ingen direkte vedligeholdelsesomkostninger i forbindelse med afvikling af elite basketball kampe. 79ers varetager selv rengøring og affaldshåndtering. Personaleomkostninger: Der bliver ikke indkaldt ekstra personale i forbindelse med afvikling af elite kampe. 6/12

23 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Notat Vedrørende KB's augustkonference 2017 Dato: Center for Kultur og Fritid Team kultur og fritid horsholm.dk Kontakt Peter Skjøt-Rasmussen Sekretariatskonsulent Direkte tlf SFKU 3: Regler for brug af kommunale faciliteter på markedsvilkår Spørgsmål: SFKU 3: Redegørelse for, hvordan vi i kommunen sikrer, at regler for brug af kommunale faciliteter i forhold til de professionelle basketball- og ishockeyklubber foregår på markedsvilkår. Svar: Kommunalbestyrelsen besluttede på møde den 22. juni 2009, at de af hovedforbundene godkendte idrætsforeninger, der er organiseret i selskabsform, vederlagsfrit kan bruge Hørsholm Kommunes idrætsfaciliteter til kampe under forudsætning af, at det fremgår af godkendte vedtægter, at et overskud ikke udbetales som udbytte til aktionærer/anpartshavere. Denne ordning er mulig i forbindelse med Eliteidrætslovens 7, hvori det er anført: Kommuner kan yde økonomisk støtte til eliteidræt, medmindre der er tale om egentlig erhvervsvirksomhed. Tilskuddet kan gives i skikkelse af økonomiske midler, men kan også ske ved vederlagsfrit at stille lokaler til rådighed for selskabet. Bestemmelsen er trådt i stedet for de uskrevne grundsætninger om kommuners opgavevaretagelse, altså kommunalfuldmagtsreglerne. Bestemmelsen giver hjemmel for en kommune til at yde støtte til eliteidræt, når der IKKE er tale om egentlig erhvervsvirksomhed. Det er således en betingelse, at aktiviteterne ikke udøves med udbetaling til aktionærer/anpartshavere for øje. Dette sikres ved, at der i vedtægterne indsættes en bestemmelse om anvendelsen af en eventuelt oparbejdet kapital i selskabet, ikke udbetales som udbytte til aktionærer/anpartshavere. Disse vedtægtsforhold skal dokumenteres over for Hørsholm Kommune i form af fremvisning af de til 7/12

24 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU enhver tid gældende vedtægter. Endelig skal eventuelle aktionæroverenskomster e.l. være i overensstemmelse med det ovenstående. Administrationen kontrollere løbende at vedtægterne for de professionelle basketball- og ishockeyklubber indeholder bestemmelser om, at der ikke udbetales til aktionærer/anpartshavere. Kommunen behøver derfor ikke sikrer at brug af kommunale faciliteter foregår på markedsvilkår, når disse benyttes af de professionelle basketball- og ishockeyklubber. 8/12

25 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Notat Vedrørende KB's augustkonference 2017 Dato: Center for Kultur og Fritid Team kultur og fritid horsholm.dk Kontakt Peter Skjøt-Rasmussen Sekretariatskonsulent Direkte tlf SFKU 4: billetstruktur i Hørsholm Svømmehal Spørgsmål: Sport-, Fritid- og Kulturudvalget har på baggrund af et dagsordenspunkt d. 21. juni 2017, bedt administrationen om at udarbejde et notat vedrørende en ny billetstruktur i svømmehallen. Svar: Notatet beskriver følgende: 1. Beskrivelse af et ny elektronisk billetautomat og økonomisk kalkule 1.a Vigtige opmærksomhedspunkter 2. Nye billetkategorier og priser 2.a Vigtige opmærksomhedspunkter Ad. 1. Beskrivelse af en ny elektronisk billetautomat og økonomisk kalkule Selvbetjeningsløsningen ligger fint i tråd med kommunens digitaliseringsstrategi ved at automaten kan tilgås både via en fysisk billetautomat samt via internettet, billetter, klippekort, måneds- og årskort kan købes. Ved at reducere i den personlige betjente tid med 50% er det muligt at bibeholde dele af serviceniveauet i spidsbelastningstider, samt at fortsætte med at løse dele af de øvrige administrative opgaver, som billetpersonalet varetager i dag. Der vil først være en besparelse på ca kr. om året fra år 2, idet år 1 indeholder indkøb af elektronisk billetautomat til kr Derudover er der personalemæssige ansættelser, som også skal afsluttes i år 1. Økonomisk kalkule fra år 2 og frem: Mistet indtægt på personligt salg kr. 9/12

26 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU Tab af brikker til skabe kr. Årlig drift og service af billetautomaten kr. Yderligere administration til billetter kr. 50% reduktion i personlig betjening: kr. Besparelse kr. Administrationen vurderer at det ikke vil være muligt at få et billetsalg til at fungere helt uden personlig betjening på nuværende tidspunkt. Hjælp til en ny billetautomat, salg, administrative opgaver samt opsyn med indgang for at undgå gratister er nogle af de opgaver der skal løses dagligt. Derudover vil det være nødvendigt at hjælpe de ældre borgere, så de bliver trygge ved den selvbetjente billetautomat. Ad. 1.a. Vigtige opmærksomhedspunkter: - Svømmehallens skabe og den gamle indgangsmølle er styret via et briksystem fra Møllen kan fjernes uden problemer, men svømmehallens skabe vil fortsat være afhængige af brikkerne, for at kunne låses. Det vil være muligt at benytte svømmehallens skabe ved hjælp af brikkerne. Dog må man forvente et svind af brikker for ca kr./året. Ønsker man at udskifte de 474 skabe i svømmehallen med et kodesystem, vil det være en udgift på ca kr. - Der er endnu ikke udviklet en total integrerbar løsning mellem billetautomat og skabenes brik-låsesystem. Pris og tidshorisont er således ukendt. - Erfaringer fra andre svømmehaller viser, at billetautomaterne ikke er driftssikre, hvorfor der på visse tidspunkter vil opstå akut behov for personlig betjening. - Billetsalg til skøjtehallen foregår pt. i svømmehallen. Der er derfor også behov for en selvbetjent billetsluse i skøjtehallen til kr kr. Billetterne kan købes i svømmehallens billetautomat. Ad. 2. Nye billetkategorier og priser Billetindtægterne udgør 55% af svømmehallens budget. Der har ikke været foretaget prisreguleringer de sidste 7 år. Administrationen har lavet forskellige forslag til prisændringer, samt nye kategorier, som ses herunder: - Prisen på enkelt billetter, klippekort og årskort reduceres med 10%. 10/12

27 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU - Nuværende billetpris fastholdes og indtægtsniveauet fastholdes med ca kr., hvilket kan være med til at delfinansiere evt. indkøb af billetautomat. - Pensionister betaler voksentakst i stedet for børne takst - Aldersgrænse for en børne billet stiger fra 15 til 18 år. - Månedskort, børn 200 kr. - Månedskort, voksne 400 kr. Priskategori Prisregulering Antal, stk. Budgetændring Voksen, enkelt 40 kr. 36 kr kr Barn, enkelt 20 kr. 18 kr kr Pensionist, enkelt 20 kr. 36 kr. 109 kr Årskort, voksen 1980 kr kr. 56 kr Årskort, pensionister 990 kr kr. 70 kr Klippekort 330 kr. 197 kr kr Voksen billet år 20 kr. 18 kr kr I alt kr På baggrund af at besøgstal ikke påvirkes af prisændringerne, vurderer administrationen, at de nye priskategorier reducerer indtægtsbudgettet med kr. i svømmehallen og kr. da samme priser benyttes. 95% af budgetreduktionen kommer ved at sætte prisen på klippekort ned med 10 %. Ydermere vides det ikke, om gæsterne vil betale ekstra for et månedskort i forhold til et klippekort til 300 kr. der giver adgang til 10 besøg. Budget konsekvens for månedskort er derfor ikke medtaget, og administrationen foreslår at man laver en prøveperiode for denne nye kategori. Dialog med gæsterne i Hørsholm Svømmehal viser, at de sætter stor pris på, at faciliteterne er rene og pæne, og at flertallet er knapt så sensitive overfor mindre prisudsving. Ad. 2.a. Vigtige opmærksomhedspunkter: - I dag er priserne de samme for billetter til svømme- og skøjtehal. Ydermere giver en billet i dag både adgang til svømme- og skøjtehal. Såfremt man ændrer priserne i svømmehallen anbefaler administrationen, at de også ændres for skøjtehallen. På den måde kan en kommende billetautomat benyttes begge steder. - En billet-prisjustering i skøjtehallen vil betyde en indtægtsnedgang på ca kr./året. 11/12

28 Budget , Augustkonference baggrundsnotater SFKU - Et betalingsmodul, hvor pengene automatisk trækkes månedligt, skal undersøges nærmere, da det ikke på nuværende tidspunkt er muligt at kende til årsomkostningerne herved. Der er en række endnu ikke afklarede faktorer så som volumen af transaktioner, der skal undersøges førend administrationsomkostningerne kan fastsættes. 12/12

Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område er Nr. Politikområde Bestilling SFKU 1 60 Afskaffelse af "Bogen kommer" -60.000-60.000-60.000-60.000 SFKU 2 60 Reducering af bibliotekets tilbud af kulturelle

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sport-, Fritid- og Kulturudvalgets område er Nr. Politikområde Bestilling SFKU 1 60 Afskaffelse af "Bogen kommer" -60.000-60.000-60.000-60.000 SFKU 2 60 Reducering af bibliotekets tilbud af kulturelle

Læs mere

Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014:

Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014: Forslag, Sport-, Fritid-, og Kulturudvalget Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014: Tema: Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr / udlånsmaskiner. Titel: Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ekstraordinært møde 29-05-2017 Mandag 29.05.2017 kl. 15:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om forløb med stole og tribune

Læs mere

Budget Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker

Budget Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker Budget 2018-2021 Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker Budgetreduktioner: 2018 2019 2020 Udmeldt 2021 reduktionsramme Miljø- og Planlægningsudvalget -581.000-581.000-581.000-581.000

Læs mere

Brugerbetaling og tilskud Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Brugerbetaling og tilskud Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Brugerbetaling og tilskud er Nr. Politikområde Bestilling 2020 2021 2020 2023 BSU 1 30 Egenbetaling af bleer i dagsinstitutioner -120.000-120.000-120.000-120.000 BSU 2a 31 Øget brugerbetaling på SFO-området

Læs mere

Beskrivelse af projektet: Kommunalbestyrelsen afsatte i budget mio. kr. i 2018 til velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene.

Beskrivelse af projektet: Kommunalbestyrelsen afsatte i budget mio. kr. i 2018 til velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene. 527010 Velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene Kommunalbestyrelsen afsatte i budget 2018-2021 1 mio. kr. i 2018 til velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene. Administrationen har

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 27. september Onsdag 27.09.2017 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Ny struktur for behandling af puljeansøgninger

Læs mere

(De forskellige aktiviteter kan variere, f.eks. politiske behandlinger, forundersøgelser, brugerinddragelse, borgermøder, projektering osv.

(De forskellige aktiviteter kan variere, f.eks. politiske behandlinger, forundersøgelser, brugerinddragelse, borgermøder, projektering osv. 318230 Etablering af terrasse i spejderhuset Birkeholt Billede af spejderhuset Birkeholt. Spejderhuset Birkeholt er mødested for spejdergrupperne, Bent Byg og Jon Litle og huser ca. 200 spejdere i alderen

Læs mere

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse Tandplejen. Forslag til besparelse budget 2016-2019. Indholdsfortegnelse Forslag 1 Forlængelse af undersøgelsesintervaller...2 Forslag 2 Første besøg for 1½ årige bortfalder...4 Forslag 3 Forlængelse af

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2018-2021 Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 4.01 Kultur 4.02 Fritid 402.08.01.18 Tilpasning af til Sportsrideklub 100 100 100 100 402.08.02.18 Greve

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer I hele 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Ramme 1. Generel besparelse på alle konti undtagen

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Råderumsforslag Råderumsforslag, Drifts- og Anlægsønsker Budget 2015-2018 NR Pol. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 SFKU 1 60 Biblioteket Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr/udlånsmaskiner

Læs mere

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE Der er på baggrund af udkast til budget for Driftsselskabet Svendborghallerne P/S udarbejdet af Revisions Firmaet Edelbo foretaget en vurdering af de økonomiske konsekvenser

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Forslag til budgetreduktioner: Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg

Forslag til budgetreduktioner: Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg er: Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg 60 Biblioteket SFKU 1 ): 134.000 kr. Hørsholm Bibliotek nedlægger lydavis for blinde-

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling SFKU 1 60 Nedlæggelse af lydavis for blinde og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg -134.000-134.000-134.000-134.000

Læs mere

Forslag til budgetreduktioner: Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg

Forslag til budgetreduktioner: Forslag til budgetreduktion Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg er: Titel: Nedlæggelse af lydavis for blinde- og svagtseende i Hørsholm og Fredensborg 60 Biblioteket SFKU 1 Servicereduktion 134.000 kr. Hørsholm Bibliotek nedlægger lydavis for blinde- og svagtseende.

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

RÅDERUMSFORSLAG Tema Politikområde: Titel: Nærmere beskrivelse af forslaget: Forudsætninger for realisering af forslaget: Konsekvenser for borgerne:

RÅDERUMSFORSLAG Tema Politikområde: Titel: Nærmere beskrivelse af forslaget: Forudsætninger for realisering af forslaget: Konsekvenser for borgerne: RÅDERUMSFORSLAG Tema: Energibesparelser Titel: Energibesparende foranstaltninger i privatejede ketcherhaller Nærmere beskrivelse af forslaget: Gennem en dialogproces med ejerne og efterfølgende politisk

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

(De forskellige aktiviteter kan variere, f.eks. politiske behandlinger, forundersøgelser, brugerinddragelse, borgermøder, projektering osv.

(De forskellige aktiviteter kan variere, f.eks. politiske behandlinger, forundersøgelser, brugerinddragelse, borgermøder, projektering osv. 301031 Budgetaftale 2019-2022 Fastholde niveauet for digital læring ved at investere i interaktive tavler 301021 Budgetaftale 2019-2022 Fastholde niveauet for digital læring ved at investere i digitale

Læs mere

Prioriteringsbidrag Budget 2016-2019. Budget 2016-2019

Prioriteringsbidrag Budget 2016-2019. Budget 2016-2019 Budget 2016-2019 Prioriteringsforslag Nr. 770-02 (B) Overskrift: Udvalg: Ændring af billettaksterne i svømmehallerne og udvidelse af åbningstider Fritids- og Kulturudvalget Forslagsstiller: Administrationen

Læs mere

Beskrivelse af projektet: Kommunalbestyrelsen afsatte i budget mio. kr. i 2018 til velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene.

Beskrivelse af projektet: Kommunalbestyrelsen afsatte i budget mio. kr. i 2018 til velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene. 527010 Velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene Kommunalbestyrelsen afsatte i budget 2018-2021 1 mio. kr. i 2018 til velfærdsteknologiske investeringer på plejecentrene. I foråret 2018 har administrationen

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Høringssvar vedr. NOTAT: Forslag til ekstraordinære tiltag som kan imødekomme udgiftspres for Social- og Sundhedsudvalgets område i 2015.

Høringssvar vedr. NOTAT: Forslag til ekstraordinære tiltag som kan imødekomme udgiftspres for Social- og Sundhedsudvalgets område i 2015. Høringssvar vedr. NOTAT: Forslag til ekstraordinære tiltag som kan imødekomme udgiftspres for Social- og Sundhedsudvalgets område i 2015. Side 3. Tiltag 3. Vedr. reducering af plejecentrenes basispakker:

Læs mere

Til Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen Simon_Strange@br.kk.dk

Til Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen Simon_Strange@br.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Presse NOTAT 23-03-2015 Til Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen Simon_Strange@br.kk.dk Sagsnr. 2015-0066868 Dokumentnr. 2015-0066868-1

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Notat Vedrørende administrative effektiviseringer

Notat Vedrørende administrative effektiviseringer Dato: 29.11.2018 Direktionen Direktionens handleplan for administrative effektiviseringer Kontakt Pernille Halberg Salamon Kommunaldirektør psa@horsholm.dk Direkte tlf. 2344 3010 Handleplanen indeholder

Læs mere

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling SU 1 51 Tilpasning af midler til kommunal medfinansiering på sundhedsområdet -1.209.000-1.209.000-1.209.000-1.209.000 SU 2 52

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag 21.06.2006 kl. 15.00. Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag 21.06.2006 kl. 15.00. Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 21.06.2006 kl. 15.00 Ordinært møde Kultur- og Fritidsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget Børne- og

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Bilag 1 - Budgetforslag, SFKU, budget 2020-2023 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget er Nr. Politikområde Bestilling SFKU 1 60 Biblioteket: Biblioteketsservice reduceres og den betjente åbningstid nedskaleres

Læs mere

Forslag til anlægsønsker 2017 (Beløb udestår)

Forslag til anlægsønsker 2017 (Beløb udestår) Budgetforslag, Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Forslag til budgetreduktioner 2017 Forslag til driftsønsker 2017 Forslag til anlægsønsker 2017 (Beløb udestår) -1.214.500 kr. 616.000 kr. 4.400.000 kr.

Læs mere

Budget Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker. Bilag A

Budget Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker. Bilag A Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker Budgetreduktioner: 2017 2018 2019 2020 Udmeldt mål 2017 Miljø- og Planlægningsudvalget -2.730.000-2.730.000-2.730.000-2.380.000-822.000 Børne-

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Kirkevej Dragør. Vedrørende salg uden offentligt udbud

DRAGØR KOMMUNE Kirkevej Dragør. Vedrørende salg uden offentligt udbud DRAGØR KOMMUNE Kirkevej 7 2791 Dragør Vedrørende salg uden offentligt udbud Dragør Kommune har bedt Ankestyrelsen om samtykke til, at kommunen og Dragør Sejlklub kan foretage mageskifte af to arealer på

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice)

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskravet på 0,5 % via reduktion i lønfremskrivningen i 2015 og frem fordeles i Borgerservice

Læs mere

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Biblioteksvirksomhed er et lovbundet område og har til formål at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Hjørring Bibliotekerne har biblioteker

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde D1 Onsdag 21.06.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Billetstruktur i Hørsholm Svømmehal 2 Museum Nordsjælland - godkendelse

Læs mere

Kulturaftale (herefter kaldet aftalen)

Kulturaftale (herefter kaldet aftalen) Mellem Københavns Kommune (herefter kaldet kommunen) og er indgået følgende Fonden Pumpehuset (herefter kaldt Fonden) Kulturaftale (herefter kaldet aftalen) om Fondens virksomhed i Københavns Kommune i

Læs mere

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Effektiviseringsforslag 2011 2012 2013 2014 Beskrivelse Teknik- og Miljøforvaltningen Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2011 Vintertjeneste

Læs mere

nærmeste kr.): Restbudget 2017 Kulturelle aktiviteter Folkeoplysende voksenundervisning

nærmeste kr.): Restbudget 2017 Kulturelle aktiviteter Folkeoplysende voksenundervisning er: Justering af internt organisatorisk samt borgerrettede puljer (løn, tjenestemænd, folkeoplysning, aktivitetstilskud mv.) Flere ØU 1 Administrationen vurderer, at de interne organisatoriske puljer vedr.

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier:

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier: Dragør Kommune. Budgetaftale 2018-2021 Der er indgået budgetaftale for budget 2018-2021 i Dragør Kommune mellem følgende partier: Socialdemokratiet (A) Det Konservative Folkeparti (C) Dansk Folkeparti

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balanceforslag 40000 33250 Lukning af Hårlev

Læs mere

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Strategi og Økonomi Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 Bilag 1 indeholder følgende forslag: Effektiviseringsforslag til budget

Læs mere

Forslag til anlægsønsker 2017

Forslag til anlægsønsker 2017 Budgetforslag, Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Forslag til budgetreduktioner 2017 Forslag til driftsønsker 2017 Forslag til anlægsønsker 2017-136.000 kr. 680.000 kr. 0 kr. Forslag til budgetreduktioner:

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune

Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg Lokaler og udendørs anlæg skal være tilgængelige for borgere og foreninger

Læs mere

Kontingentet foreslås uændret i 2016, men med medlemstal for nedadgående (forventer 100 færre om 10 år!) efterlader det på kort sigt 2 muligheder:

Kontingentet foreslås uændret i 2016, men med medlemstal for nedadgående (forventer 100 færre om 10 år!) efterlader det på kort sigt 2 muligheder: Budget 2015 - HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen Vores regnskab for 2014 tegner driftens new-normal efter vores store investering i 2013, lejligheden. Vi har fortsat, som forventet, et underskud på

Læs mere

Byrådsmedlem Erik Lund fremsatte den 8. maj 2017 følgende forslag i Kultur- og Idrætsudvalget:

Byrådsmedlem Erik Lund fremsatte den 8. maj 2017 følgende forslag i Kultur- og Idrætsudvalget: NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 Allerød http://www.alleroed.dk Dato: 24. maj 2017 Hjemmelsgrundlag for støtte til privatskoler halvering af taksterne for privatskolers leje af idrætsfaciliteter.

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 31.8. Dok. nr.: 143026/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 4-2 Bibliotek og Borgerservice 129.724

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter KFIU 3 Aftale med FOU: Øget fokus på aktiviteter for børn, unge og socialt udsatte samt effektivisering af facilitetsudnyttelsen og kommunalt støttede aktiviteter inden for kultur og fritidsområdet. Effektivisering

Læs mere

Titel: Vandingsanlæg til Idrætsparken. Nærmere beskrivelse af forslaget:

Titel: Vandingsanlæg til Idrætsparken. Nærmere beskrivelse af forslaget: Tema: Anlægsinvestering Titel: Vandingsanlæg til Idrætsparken. Etablering af vandingsanlæg i Idrætsparken, fremmer udendørsbanernes tilstand. Dog har Idrætsparken klaret sig igennem de seneste 8 10 sæsoner

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er:

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er: 1 Nr. : Budgetanalyse af hjemmeplejen Åben sag Sagsnr.: 15/27417 Sagen afgøres i: SU Bilag: Budgetanalyse af hjemmeplejen Indledning/Baggrund Med vedtagelsen af Budget 2016 besluttede Socialudvalget, at

Læs mere

Notat. Tiltag på institutions-/enhedsniveau. Vedrørende Genopretningsplan 2019

Notat. Tiltag på institutions-/enhedsniveau. Vedrørende Genopretningsplan 2019 Dato: 25.02.2019 Center for Økonomi og Personale horsholm.dk Tiltag på institutions-/enhedsniveau Kontakt Thomas Rafn Centerchef thr@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 1160 2360 0160 Ikke-rådhus enheder/institutioner

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 401 Fritid 401 Fritid OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Fritid og Kultur, projekt nr. 18. Overførselsudgifter: Brugerfinansierede udgifter: ØKONOMI Drift: Serviceudgifter, netto 32.113 32.298 32.031 32.031

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift Bortfald af tilskud til Bornholms Idrætsråd Forslag nr. FKU-21-01 1.000 kr. 2017-priser Nuværende budget 48 48 48 48 Mindre udgift - 48-48 - 48-48 Nettobesparelse -48-48 -48-48 Forslaget består af en 100

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Solgaven, Skovbakken 126, 3520 Farum. Solgaven

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget. - Holder møde onsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år.

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget. - Holder møde onsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. Sport-, Fritid- og Kulturudvalget - Holder møde onsdage kl. 16.00. ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. 01-02-2018 Center for Kultur og Fritid 2 Kultur og Fritids aktivitetsområde Hørsholm Idrætspark

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde D1 Onsdag 17.05.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Budgetopfølgning 2, 2017. SFKU 2 Budget 2018-2021: Udarbejdede forslag

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Nuværende budget (afrundet til nærmeste kr.): kr.

Nuværende budget (afrundet til nærmeste kr.): kr. Titel: Biblioteket: Bibliotekets service reduceres, og den betjente åbningstid nedskaleres med 10 timer om ugen 60 Biblioteket SFKU 1 Nuværende budget (afrundet til ): 6.882.000 kr. Nærmere beskrivelse

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 8 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på halmodellens puljemidler/rådighedsbeløb kun i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg:

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

18. Kultur og Fritid - Sektor 4

18. Kultur og Fritid - Sektor 4 18. Kultur og Fritid - Sektor 4 Kultur og Fritids opgaver Kultur- og fritidssektorens opgaver er drift af Hollænderhallen, øvrige idrætsanlæg, Kongelundshallen, Søbadeanstalten og Kongelundsfortet. Desuden

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget 2018-2021 Ikke indarbejdede ændringer Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 Ændringer BF BO 2018 2019 BO 2020 BO 2021 Udvalgets beslutning 2.049 1.956 2.215-762

Læs mere

Vordingborg Bibliotekerne

Vordingborg Bibliotekerne Vordingborg Bibliotekerne Virksomhedsbeskrivelse 2016 Indhold Indledning... 1 Besøgstal... 2 Materialebestand... 3 Udlån... 4 Aktiviteter... 7 Personalenormering... 8 Åbningstimer... 8 Budget... 9 ECO-Nøgletal...

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 16.3.2016 Onsdag 16.03.2016 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Kravsspecifikationer til stole til Tromme- og Lilletrommesalene 2 Årsregnskab 2015 på

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget 1000 kr. DRIFT Pol. Nr. Kultur og Fritid - Bidrag til finansieringskatalog 2019 2020 2021 2022 Org. budget 2019 og overslagsår 4.02.001 Biblioteket -840-840 -840-840 1 Reduceret åbningstid hovedbiblioteket

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ekstraordinært møde 15-04-2015 Onsdag 15.04.2015 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Opgradering af Idrætsparken -

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015 Gældende: Forslag/overvejelser: Økonomisk konsekvens: Forudsætning for at modtage tilskud: Ansøgninger indsendes elektronisk på de tilhørende blanketter. Blanketter kan rekvireres på kommunens hjemmeside.

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Kultur og Fritid ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår INFO. Nyhedsbrev 2 fra Kultur og Fritid December 2010. I dette nyhedsbrev

Kultur og Fritid ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår INFO. Nyhedsbrev 2 fra Kultur og Fritid December 2010. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev 2 fra Kultur og Fritid December 2010 NYHEDSBREV Kultur og Fritid ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget 2018-2021 Ændringer Udvalgets beslutning Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 MAX forslag i alt -1.012-762

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag 61 Økonomi og Personale Økonomi og Personale Besparelse på personaleressourcer i Økonomi og Personale Forslag nr. ØPU-01 1.000 kr. 2015-priser Mindre udgift - 627-627 - 627-627 Nettobesparelse - 627-627

Læs mere

Takster Til arrangementer hvor der opkræves entré, pr. arrangement 1.000, ,00

Takster Til arrangementer hvor der opkræves entré, pr. arrangement 1.000, ,00 Takster 2019 Alle beløb er i årets priser, pr. år, excl. moms, hvis ikke andet er nævnt. FRITIDSFACILITETER Foreninger og klubber hjemmehørende i Horsens Kommune er i henhold til folkeoplysningsloven berettiget

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Til Børne og Ungdomsudvalget 27. februar Sagsbehandler Mie Helene Rosquist. Skolemad - Muligheder for besparelser

Til Børne og Ungdomsudvalget 27. februar Sagsbehandler Mie Helene Rosquist. Skolemad - Muligheder for besparelser KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne og Ungdomsudvalget 27. februar 2019 Skolemad - Muligheder for besparelser Sagsbehandler Mie Helene Rosquist Baggrund

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik SILKEBORG KOMMUNE Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik 2 Handlekatalog til realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommunes idræts-

Læs mere