Det skal tilføjes, at kvoten for 2016 for Aarhus Kommune er fastsat til 607. Dertil kommer følgelig familiesammenføringer mv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det skal tilføjes, at kvoten for 2016 for Aarhus Kommune er fastsat til 607. Dertil kommer følgelig familiesammenføringer mv."

Transkript

1 Besvarelse af spørgsmål til flygtningeområdet fra medlemmer af Beskæftigelsesudvalget Anette Poulsen, Lene Horsbøl og Marc Perera Christensen Baggrund: Forud for mødet i Beskæftigelsesudvalget d. 14. januar 2016, er der af medlemmerne af udvalget, Anette Poulsen (S) og Lene Horsbøl (V) blevet rejst en række afklarende spørgsmål rettet mod flygtningeområdet (spørgsmål 1 8). Disse spørgsmål er efterfølgende blevet suppleret med spørgsmål fra medlem af beskæftigelsesudvalget Marc Perera Christensen (K) (spørgsmål 9-13). Side 1 af 6 SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Spørgsmål 1: Hvor mange flygtninge, er der kommet til Aarhus? Svar: Under 2015-kvoten (på 515), der løber fra marts 2015 til februar 2016, er der hidtil modtaget 442 flygtninge i Aarhus Kommune (jf. bilag). Tallene er således endnu ikke endelige. Hertil skal lægges 131 flygtninge fra familiesammenføringer, modtagne flygtninge fra andre kommuner samt borgere i kommunen, som er blevet tildelt flygtningestatus. Det skal tilføjes, at kvoten for 2016 for Aarhus Kommune er fastsat til 607. Dertil kommer følgelig familiesammenføringer mv. Udvikling & Politisk betjening Jægergården, Værkmestergade Aarhus C Telefon: Direkte telefon: Direkte adga@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Adam Galai Spørgsmål 2: Hvordan er de fordelt? Svar: Status på bosætning pr. december 2015 Antal midlertidigt indkvarteret: 81* Antal permanent boligplacerede: 316 *Heraf er 11 personer indkvarteret privat De nyankomne flygtninge bliver ved ankomst til kommunen indkvarteret i en midlertidig bolig og sidenhen i en mere permanent bolig. Der boligplaceres ikke i områder med mange socialt udsatte borgere eller i områder med en stor andel beboere med udenlandsk herkomst. Ligeledes boligplaceres der ikke i bydele, som er på den såkaldte ghettoliste, som offentliggøres af Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Der er derfor ikke placeret flygtninge i områder som Gellerup / Toveshøj og Bispehaven. Baggrunden er et ønske om at sikre en blandet beboersammensætning i de almene boligområder og undgå at øge andelen af socialt udsatte i allerede udsatte boligområder.

2 Spørgsmål 3: Hvordan ser boligsituationen ud? Svar: Aarhus kommune har som de fleste øvrige store danske byer en udfordring med at kunne huse borgere med særlig lav indkomst. Huslejeniveauet er relativt højt i Aarhus sammenlignet med øvrige byer. Side 2 af 6 Indførelsen af integrationsydelsen og kontanthjælpsreformen har betydet, at mulige boligtilbud, som denne gruppe kan betale er under pres. Aarhus Kommune har indgået aftale med Boligforeningernes Landsforening 5. kreds om en udvidet anvisningsret pr. 1. januar 2016 til de almene boliger hver tredje 1-værelseslejelighed og hver syvende ungdomsbolig ud over hver fjerde familiebolig, som allerede aftalt. Det vil betyde et øget antal mindre, prisbillige boliger til flygtninge og udsatte borgere. Spørgsmål 4: Er nogle kommet i job? Svar: Af de 317 tilkomne flygtninge i den arbejdsdygtige alder (18-64 år), som er kommet til Danmark i 2015 har 78 fået en tilknytning til arbejdsmarkedet. Enten via ordinære job, uddannelse, løntilskud eller praktikforløb på en virksomhed. Spørgsmål 5: Hvad er udgifterne til flygtninge? Svar: Som udgangspunkt dækker staten kommunernes samlede udgifter til personer i integrationsforløb og integrationsprogram de første tre år. Udgifterne dækkes af statsrefusioner, grundtilskud, resultattilskud og budgetgaranti. Med budgetgaranti forstås, at hvis kommunerne under et oplever en stigning i udgifterne fra et år til et andet, vil staten via budgetgarantien dække udgifterne samlet set for kommunerne. I 2015 og 2016 har regeringen desuden tilført kommunerne et investeringstilskud samt et ekstraordinært tilskud. I nedenstående tabel er opstillet udgiftsforventningerne til flygtninge og familiesammenførte inden for forvaltningsområdet i Der findes overordnet tre udgiftstyper: Administration/sagsbehandling, aktiveringsudgifter (herunder danskuddannelse), samt forsørgelse.

3 Side 3 af 6 Forventede udgifter i 2015 (mio. kr.) Bruttoudgift Nettoudgift Bemærkning Administrationsudgifter/sagsbehandling 30 mio. 30 mio. Nettoudgifterne dækkes af grundtilskud, resultattilskud og i 2015 investeringstilskud Aktivering/dansk uddannelse 40 mio. 20 mio. 50 % statsrefusion. En stigning i nettoudgiften dækkes af budgetgarantien for kommunerne under ét Forsørgelse 75 mio. 37,5 mio. 50 % statsrefusion. En stigning i nettoudgiften dækkes af budgetgarantien for kommunerne under ét I alt 145 mio. 87,5 mio. I Beskæftigelsesforvaltningen forventes udgifterne til administrative opgaver i 2015 at udgøre ca. 30 mio. kr. Under administrative opgaver hører: Boligplacering Integrationsplaner Helbredsmæssige vurderinger Udarbejdelse af integrationsprogrammer Tolkebistand jf. integrationsloven Information, vejledning og rådgivning. Vedrørende 2016: Med indførslen af integrationsydelsen er det blevet sværere at finde en permanent bolig til flygtninge, som de har råd til. Dette vil kunne presse kommunens økonomi i I økonomiaftalen for 2016 blev der aftalt et eftersyn af økonomien på integrationsområdet mellem regeringen og KL. Dette arbejde pågår i øjeblikket og forventes afsluttet ultimo januar 2016.

4 Spørgsmål 6: Hvad får vi af refusion fra staten? Svar: Jævnfør de ovenstående tal, så udgør statsrefusionen 57,5 mio. kroner ud af de samlede udgifter på 145 mio. kroner. Side 4 af 6 Administrationsudgifter/sagsbehandling Alle administrationsudgifterne forventes i 2015 dækket af statens grundtilskud, resultattilskud og beskæftigelsesforvaltningens andel af de ekstraordinære tilskud, der er afsat til kommunerne i 2015 og Aktivering/danskuddannelse Hidtil har der været 50 % statsrefusion på aktivering, danskuddannelse og forsørgelse. Nettoudgifterne var som udgangspunkt dækket af budgetgaranti for kommunerne under ét. Forsørgelse Fra 2016 vil forsørgelsesudgifterne blive omfattet af den nye refusionstrappe, hvor statsrefusionen bliver uafhængig af forsørgelsestype og aftager over tid. Efter et år på offentlig forsørgelse udgør statsrefusionen 20 %. Spørgsmål 7: Status på uddannelsesniveau hos de ankomne flygtninge? Svar: Aarhus Kommune har endnu ikke lavet en opsamling på uddannelsesniveauet på de nyankomne flygtninge. Men Jammerbugt Asylafdeling har i foråret 2015 kortlagt uddannelsesniveauet blandt asylansøgere. De formelle kompetencer hos i alt flygtninge over 17 år er blevet afdækket i undersøgelsen. Da Aarhus Kommune sammen med en række andre kommuner modtager flygtninge fra Jammerbugt Asylafdeling, forventes resultaterne fra undersøgelsen fra Jammerbugt at kunne give et udmærket billede af uddannelsesniveauet for de flygtninge, som Aarhus Kommune modtager i disse år. Undersøgelse fra Jammerbugt Asylafdeling tegner følgende billede: Syriske flygtninge Eritreiske flygtninge Mænd Kvinder Mænd Kvinder Mænd Øvrige flygtninge Kvinder Antal Påbegyndt eller fuldført grundskole 54 % 39 % 79 % 70 % 42 % 43 % Har afsluttet gymnasium 25 % 21 % 7 % 9 % 24 % 15 % En ikke afsluttet videregående uddannelse 10 % 14 % 4 % 7 % 3 % 8 % Har en videregående uddannelse 8 % 16 % 6 % 3 % 20 % 11 % Har haft håndværksmæssig beskæftigelse 16 % - 4 % - 17 % - Har haft akademisk beskæftigelse 4 % 16 % 4 % 3 % 19 % 9 % Har haft anden beskæftigelse 75 % 39 % 62 % 55 % 37 % 39 % Har aldrig haft et arbejde 15 % 45 % 30 % 43 % 27 % 52 %

5 I forhold til den største gruppe, syrerne, så viser tallene, at hver fjerde syriske mand har bestået studentereksamen og at hver femte har påbegyndt eller afsluttet en videregående uddannelse for eksempel læge, jura og økonomi. Hver tolvte har reelt gennemført en videregående uddannelse. Side 5 af 6 Omkring hver tredje syriske kvinde har påbegyndt eller afsluttet en videregående uddannelse. De syriske kvinder er således generelt bedre uddannede end mændene. Til gengæld har en relativ stor andel af kvinderne 45 % - aldrig haft tilknytning til arbejdsmarkedet. De eritreiske flygtninge er generelt kendetegnet ved et lavt uddannelsesniveau i forhold til syrerne og de øvrige flygtninge og mange har aldrig haft et job. De øvrige flygtninge markerer sig markant ved at ca. 20 % af mændene har en videregående uddannelse og gruppen har den højeste andel af mænd med en akademisk beskæftigelse ca. 19 %. Men samtidig har en overvægt af kvinderne i denne gruppe svaret, at de aldrig har haft et arbejde, hvilket tyder på, at også gruppen af Øvrige flygtninge udgør en meget differentieret gruppe. På tværs af grupperne viser tallene samlet set, at næsten halvdelen af alle kvinderne aldrig har haft et arbejde i deres hjemland. Spørgsmål 8: Status på hidtidige erfaringer med syriske flygtninge? Svar: Jf. svar på spørgsmål 7 er gruppen fra undersøgelsen karakteriseret ved at have et stort spænd i forhold til kompetenceniveau (formelle kompetencer). I modsætning til flere andre grupper fra ikke-vestlige lande har relativt mange som minimum en gymnasial uddannelse. Dog har næsten halvdelen af kvinderne ikke joberfaring. Vurderingen er, at også kompetenceniveauet blandt de syrere som Aarhus har modtaget, spænder bredt. Spørgsmål 9: Hvordan ser det ud med familiesammenføringer i 2015? Svar: 132 flygtninge er kommet til Aarhus i 2015 som følge af familiesammenføringer. Spørgsmål 10: Hvad er omkostningerne til familiesammenføringer i 2015? Svar: Der udarbejdes ikke særskilte opgørelser af omkostningerne til familiesammenførte. Principperne for finansiering af udgifterne til familiesammenførte følger dog principperne for flygtninge.

6 Der henvises derfor til svar på spørgsmål 5. Det skal dog bemærkes, at forvaltningens indsats over for familiesammenførte som minimum er den samme som for flygtninge. Dertil kommer evt. børnepasning og skolegang. Her kan det også tilføjes, at da antallet af familiesammenføringer - og tidspunktet herfor - ikke er kendt på forhånd, er det vanskeligt at dimensionere, koordinere og planlægge indsatsen for målgruppen. Side 6 af 6 Spørgsmål 11: Assisterer kommunen med hjælp til familiesammenføringer? Svar: Umiddelbart assisterer vi ikke direkte borgerne med hjælp til familiesammenføring. Vores integrationsmedarbejdere hjælper dog borgerne med vejledning og assistance ift. processen og hvem der kan kontaktes omkring familiesammenføring. Konkret bruger vi vores samarbejde med Dansk flygtningehjælp, og vejleder borgerne i at søge hjælp hos Dansk Flygtningehjælps Rådgivningstelefon. Spørgsmål 12: I givet fald - er vi forpligtiget til det? Svar: Der henvises til svar ovenfor. Aarhus Kommune er ikke forpligtet til at assistere med familiesammenføringssager ud over den vejledningspligt som forvaltningen normalt er underlagt jf. forvaltningsloven. Spørgsmål 13: Hvad er omkostningen ved det? Svar: Forvaltningen har ikke opgjort eventuelle omkostninger vedrørende vejledning af borgere ift. familiesammenføringssager.

6. Normering på integrationsområdet

6. Normering på integrationsområdet Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 18. maj 2015 6. Normering på integrationsområdet 15-006526 Sagsfremstilling Tilstrømningen af nye flygtninge til Ringkøbing-Skjern Kommune, har været kraftigt

Læs mere

Integration og Beskæftigelse

Integration og Beskæftigelse Integration og Beskæftigelse Arbejdsmarked, beskæftigelse og integration v/ Bjarke Møller, Jobcenter Aarhus - Integrationsafdelingen v/ Vibeke Jensen beskæftigelseschef, Medlem Cabi, Temamøde af Carsten

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT OPDATERET UDGAVE AF 5. MARTS 2015 Notatet er på enkelte punkter præciseret i forhold til tidligere udgave af 4. februar 2015, som blev forelagt ØU den 20. februar 2015 og byrådet den 26. februar

Læs mere

Tabel 2: Oversigt over tilgang af flyg 2012 2013 2014 Opr. BO I 2015

Tabel 2: Oversigt over tilgang af flyg 2012 2013 2014 Opr. BO I 2015 Tabel 2: Oversigt over tilgang af flyg 2012 2013 2014 Opr. BO I 2015 budget Integration BOF I 2015, Antal 2015 Ny tilgang flygtninge*) 10 15 31 23 73 Fuldtidspersoner, som modtager kontanthjælp til flygtninge.

Læs mere

Status på finansiering og opgaver på flygtningeområdet i Langeland Kommune

Status på finansiering og opgaver på flygtningeområdet i Langeland Kommune Status på finansiering og opgaver på flygtningeområdet i Langeland Kommune Økonomiudvalget den 05.08.2013 Udarbejdet den 08.12.2015 Langeland Kommune Økonomi og HR 1 Indhold Indledning... 3 Oversigt over

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Statusorientering Fanø Kommunes flygtningesituation

Statusorientering Fanø Kommunes flygtningesituation Fanø Kommune. 5.4.216 Statusorientering Fanø Kommunes flygtningesituation 1. Flygtninge ankommet I perioden 213-216 (april) er der ankommet 34 flygtninge til Fanø Kommune. Derudover er 21 personer ankommet

Læs mere

Modtagelse af flygtninge

Modtagelse af flygtninge Modtagelse af flygtninge Borgermøde 13.8.2015 Navn / møde / formål VELKOMMEN Side 2 Program 19.00: Velkommen ved borgmester Pernille Beckmann 19.10: Præsentation ved direktør Maj Buch 19.30: Dialog med

Læs mere

Godkendelse af handleplan for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Godkendelse af handleplan for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 2. Godkendelse af handleplan for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender at der arbejdes

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

Rødovre kommunes integrationsindsats på beskæftigelsesområdet. 22-09-2015 Rødovre jobcenter

Rødovre kommunes integrationsindsats på beskæftigelsesområdet. 22-09-2015 Rødovre jobcenter Rødovre kommunes integrationsindsats på beskæftigelsesområdet 22-09-2015 Rødovre jobcenter Indhold Indledning... 2 Status på indvandrere og efterkommere... 3 Beskæftigelsesindsatsen... 4 Status på aktivitetsniveau...

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16.1 - Bilag: Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote DokumentID: 4078135 18. februar 2015 Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote Opsummering

Læs mere

Sommerens gymnasiale studenter 2013

Sommerens gymnasiale studenter 2013 Sommerens gymnasiale studenter 2013 Af Lone Juul Hune Snart vil 2013-studenterne 1 præge gadebilledet. I den forbindelse har UNI C Statistik & Analyse set på, hvor mange der bliver studenter i år, og hvilken

Læs mere

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag John Klausen Refusionsreform 2016 Hans Reitzels Forlag 2 Refusionsreform 2016 Med refusionsreformen, der træder i kraft 4. januar 2016, omlægges den statslige refusion af kommunernes forsørgelsesudgifter

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Notat. Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet Udviklingen på sygedagpengeområdet Af

Læs mere

FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret

FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret FREMGANG I UDDANNELSE: Første bevægelser i Integrationsbarometeret Regeringen lancerede det nationale integrationsbarometer i november 2012 med det formål at synliggøre regeringens mål for integrationsindsatsen

Læs mere

Notat. Resumé. Udvikling i flyttemønstre. Analyse af til- og fraflytning Faaborg-Midtfyn Kommune 2011-2015 Økonomi og Løn 18-05-2016

Notat. Resumé. Udvikling i flyttemønstre. Analyse af til- og fraflytning Faaborg-Midtfyn Kommune 2011-2015 Økonomi og Løn 18-05-2016 Notat Analyse af til- og fraflytning Faaborg-Midtfyn Kommune 2011-2015 Økonomi og Løn 18-05-2016 Resumé Økonomi og Løn har udarbejdet et notat om til- og fraflytning i Faaborg-Midtfyn kommune for perioden

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr.: 15.00.00-P-11-9-14 Dato 22.10.2014

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr.: 15.00.00-P-11-9-14 Dato 22.10.2014 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr.: 15.00.00-P-11-9-14 Dato 22.10.2014 Gennemgang af flygtninge og integrationsområdet Baggrund Med udgangspunkt i et ønske fra et medlem

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Shop 2: Århus Kommune

Shop 2: Århus Kommune Århus Kommune Shop 2: Århus Kommune Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj: Indhold, status og det videre forløb. Afdelingschef Per Jensen, Borgmesterens Afdeling, Århus Kommune Hvordan arbejder en konkret

Læs mere

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD www.frivillignet.dk kolofon Rapporten er udgivet af Frivillignet, Dansk Flygtningehjælp. Rapporten

Læs mere

HOVEDPOINTER FRA ANALYSER AF UDSATTE BORGERE I KØBENHAVNS KOMMUNE BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN

HOVEDPOINTER FRA ANALYSER AF UDSATTE BORGERE I KØBENHAVNS KOMMUNE BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN HOVEDPOINTER FRA ANALYSER AF UDSATTE BORGERE I KØBENHAVNS KOMMUNE BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN INDHOLD BORGERFORLØB HOVEDPOINTER FRA ANALYSEN OM UDSATTE BORGERE HOVEDPOINTER FRA MENTORANALYSEN

Læs mere

Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015

Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P00-1-15 Dato: 30.1.2015 Orientering om visitering af kvoteflygtninge til Horsens Kommune i 2015 På grund af det ekstraordinære

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2007 December 2007 Indhold med undersøgelsen og anbefalinger Tilfredshed med Borgerservice Henvendelse i Borgerservice Færdigbehandling og Godt ved besøget og gode

Læs mere

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Når strategi for

Læs mere

Udslusningsstatistik 2015 for Produktionsskolen k-u-b-a

Udslusningsstatistik 2015 for Produktionsskolen k-u-b-a Udslusningsstatistik 2015 for Produktionsskolen k-u-b-a 1 Udslusningstal for produktionsskolen k-u-b-a 2015. Elevernes beskæftigelse 4. mdr. efter ophold på skolen Andet 2% Ved ikke 6% Grundskole 3% Gymasiel

Læs mere

Politik for integration

Politik for integration Politik for integration Nordfyns Kommune 2016-2019 Indhold Forord... 2 Baggrund... 3 Hvorfor denne politik?... 3 Hvem henvender integrationspolitikken sig til?... 3 Hvad vil vi med politikken?... 3 Hvad

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Bilag 3. Samfundsmæssige udfordringer i implementeringen af Hjemløsestrategien Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen

Notat. Aarhus Kommune. Bilag 3. Samfundsmæssige udfordringer i implementeringen af Hjemløsestrategien Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen Notat Emne Til Kopi til Bilag 3. Samfundsmæssige udfordringer i implementeringen af Hjemløsestrategien Socialudvalget Aarhus Kommune Den 8. maj 2013 Demografisk udvikling i Aarhus, udvikling i antal borgere

Læs mere

Bilag 2. Indstilling om: Handlingsplan for ungdomsboliger, udmøntning af budget 2014-2017

Bilag 2. Indstilling om: Handlingsplan for ungdomsboliger, udmøntning af budget 2014-2017 Ungdomsboliganalyse prognose for antal Opdatering af prognose i ungdomsboliganalysen 2013 vedrørende antal ved uddannelsesinstitutionerne i Aarhus. Uddannelsesinstitutionernes skøn vedr. bestand Siden

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen. rådsgruppe om flygtninge Spørgsmål 1. Byrådets medlemmer Til Orientering Kopi til

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen. rådsgruppe om flygtninge Spørgsmål 1. Byrådets medlemmer Til Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Byrådets medlemmer Til Orientering Kopi til Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra den konservative bytil Aarhus Kommune rådsgruppe om flygtninge Spørgsmål 1. Hvor mange kvoteflygtninge

Læs mere

Hvordan går det med integrationen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere?

Hvordan går det med integrationen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere? Integrationsanalyse 1. april 2016 Hvordan går det med integrationen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere? Dette notat opdaterer udviklingen i befolkningstallet med de nyeste befolkningstal pr.

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 13. august 2015 Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent I Halsnæs Kommune

Læs mere

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse?

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse? Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 103 Offentligt T A L E Samrådstale til samrådsspørgsmål A og B om L 113 (fredag den 26. februar) (Det talte ord gælder) Samrådsspørgsmål

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Lillebælt

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Lillebælt Region Syddanmark Sygefravær 2012 Sygehus Lillebælt 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser. Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1

Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser. Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1 Flygtninge i Køge Kommune modtagelse og indsatser Temamøde i Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget mandag den 26.1 Dagens program Kl. 13-15: Forvaltningen orienterer Den politiske ramme Fakta om flygtningene

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt Ministeren Dato: 10. februar 2011 J.nr.: 11/04028 Folketinget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Notat vedr. kommunens opgaver på flygtninge- og integrationsområdet

Notat vedr. kommunens opgaver på flygtninge- og integrationsområdet Notat vedr. kommunens opgaver på flygtninge- og integrationsområdet Denne kortlægning af udgifter til flygtninge er resultatet af en tidligere direktionsbeslutning, hvor der skulle udarbejdes et notat

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Notat. For Skanderborg Kommune betyder dette, at den udmeldte kvote for 2015 stiger fra de oprindeligt udmeldte 77 flygtninge til 231 flygtninge.

Notat. For Skanderborg Kommune betyder dette, at den udmeldte kvote for 2015 stiger fra de oprindeligt udmeldte 77 flygtninge til 231 flygtninge. Notat Notat til sagen: Integration - nye flygtninge Beskæftigelse og Sundhed Udlændingestyrelsen orienterer i brev af 4. december 2014: Den 30. marts 2014 meldte Udlændingestyrelsen ud, at styrelsen forventede,

Læs mere

5. Forslag til optimering af den beskæftigelsesrettede indsats på integrationsområdet

5. Forslag til optimering af den beskæftigelsesrettede indsats på integrationsområdet Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 18. maj 2015 5. Forslag til optimering af den beskæftigelsesrettede indsats på integrationsområdet 15-006528 Sagsfremstilling Administrationen fremlægger

Læs mere

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014 Notat vedr. kommunekvoter for flygtninge Baggrund Udlændingestyrelsen udmelder hvert år landstal for flygtninge. Landstallene er et skøn over det antal flygtninge, som vil få opholdstilladelse i Danmark

Læs mere

Notat: Forlist, men ikke fortabt

Notat: Forlist, men ikke fortabt 1 Notat: Forlist, men ikke fortabt Tænketanken DEA sætter i denne analyse fokus på de unge på kanten. Det handler om de unge, som af forskellige årsager aldrig rigtig får fat i hverken uddannelse eller

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan.

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet September 2014 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet I dette faktaark præsenteres resultaterne af en survey om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet gennemført af Epinion for DeFacto i juni 2014. Der er 1.058,

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

De unge i kontanthjælpsreformen. Oplæg på temadag om unge den 13. november 2013 v/ Rikke Hassett, Arbejdsmarkedsstyrelsen

De unge i kontanthjælpsreformen. Oplæg på temadag om unge den 13. november 2013 v/ Rikke Hassett, Arbejdsmarkedsstyrelsen De unge i kontanthjælpsreformen Oplæg på temadag om unge den 13. november 2013 v/ Rikke Hassett, Arbejdsmarkedsstyrelsen Disposition Baggrund for reformen Intentionerne med reformen Indholdet i reformen

Læs mere

Faktaark 1 - Tillykke med huen: Profil af en studenterårgang

Faktaark 1 - Tillykke med huen: Profil af en studenterårgang Juni 2015 Faktaark 1 - Tillykke med huen: Profil af en studenterårgang Med databaggrund i en registeranalyse og en survey beskrives typiske livsforløb med udgangspunkt i forskellige uddannelseslængder

Læs mere

Fremtidens tabere: Flere unge havner i fattigdom

Fremtidens tabere: Flere unge havner i fattigdom Fremtidens tabere: Fattigdommen blandt unge er vokset markant over en årrække. Når studerende ikke medregnes, er nu 53.000 fattige unge i Danmark. Det svarer til, at 7,3 pct. af alle unge i Danmark lever

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT juli 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen...3

Læs mere

OVERBLIK OVER ARBEJDSMARKEDET ØSTDANMARK

OVERBLIK OVER ARBEJDSMARKEDET ØSTDANMARK OVERBLIK OVER ARBEJDSMARKEDET ØSTDANMARK 2. halvår 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE UÆNDRET BESKÆFTIGELSE I 2013 OG STIGENDE BESKÆFTIGELSE I 2014 3 Fremskrivning af samlet beskæftigelse i Østdanmark 3 Udviklingen

Læs mere

Integrationspolitik for Morsø Kommune

Integrationspolitik for Morsø Kommune S u n d h e d / I n t e g r a t i o n Integrationspolitik for Morsø Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning 1.1 Integrationspolitikkens målsætninger side 3 1.2. Integrationspolitikkens indsatsområder

Læs mere

STARTRAPPORT JOBCENTER JAMMERBUGT

STARTRAPPORT JOBCENTER JAMMERBUGT STARTRAPPORT JOBCENTER JAMMERBUGT januar 27 1: Indledende Hvorfor en startrapport? Pr. 1. januar 27 overgår ansvaret for beskæftigelsesindsatsen lokalt til ledelsen i de lokale jobcentre. Samtidig har

Læs mere

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 2. november 2015 2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget

Læs mere

Besvarelse af 10 dages forespørgsel

Besvarelse af 10 dages forespørgsel Besvarelse af 10 dages forespørgsel Side 1 af 5 Til Lene Horsbøl, Byrådsmedlem for Venstre 1. Hvor længe har rådmanden og eventuelt den foregående rådmand haft kendskab til, at der ikke blev afholdt det

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Følgebrev. - til kommunerne i Hovedstadsregionen. Benchmarking på voksenhandicapområdet for 2011

Følgebrev. - til kommunerne i Hovedstadsregionen. Benchmarking på voksenhandicapområdet for 2011 Kommunerne i Region Hovedstaden SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Handicap & Psykiatri Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 14. marts 2012 E-mail: job-familie@balk.dk

Læs mere

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer:

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer: JOB- OG SOCIAL- CENTERET Emne Staus vedrøredne Integration i Solrød Til Dato 29. april 2019 Udarbejdet af Dines Ehrhorn Poulsen NOTAT Status vedrørende integrationsindsatsen i Solrød Ifølge integrationsstrategiens

Læs mere

- hvor går de hen? Herning Gymnasium Stx

- hvor går de hen? Herning Gymnasium Stx Herning Gymnasium Stx giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling

Læs mere

Den samlede budgetramme 2014 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2014 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2014 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 525.635-182.340 343.295 Bev. Serviceudgifter 1.082-115

Læs mere

Aktivering der virker

Aktivering der virker Aktivering der virker - Aktiveringsstrategi for ledige, sygemeldte, revalidender og borgere på ledighedsydelse 31. august 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling Målet med aktiveringsindsatsen er hurtigst

Læs mere

Åben Dagsorden. til. Lokalrådet

Åben Dagsorden. til. Lokalrådet Åben Dagsorden til Lokalrådet Mødedato: Fredag den 4. december 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Projektrum E, 1.sal Torben Kloster, Gitte Eskesen, Svend Aage Hansen,

Læs mere

Rådmandsindstilling. Århus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Rådmandens beslutning. Den 17. marts 201017. marts 2010. Socialforvaltningen

Rådmandsindstilling. Århus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Rådmandens beslutning. Den 17. marts 201017. marts 2010. Socialforvaltningen Rådmandsindstilling Til Rådmandens beslutning Den 17. marts 201017. marts 2010 Beskæftigelsesindsatsen i hjemløseplanen 1. Resume Som en del af hjemløseplanen i Århus Kommune sættes der fokus på at styrke

Læs mere

Notat: NOTAT: Notat om sammenligningsgrundlaget for Roskilde Kommunes beskæftigelsesindsats

Notat: NOTAT: Notat om sammenligningsgrundlaget for Roskilde Kommunes beskæftigelsesindsats Økonomi og Beskæftigelse Jobcenter Administration Sagsnr. 80456 Brevid. 1340754 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Notat om sammenligningsgrundlaget for Roskilde Kommunes beskæftigelsesindsats

Læs mere

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB 28. januar 28 af Kristine Juul Pedersen direkte tlf. 3355 7727 Resumé: UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB Selvom beskæftigelsen er steget, bliver der nedlagt lige så mange ufaglærte job i dag som

Læs mere

ØDC Økonomistyring 27-08-2015

ØDC Økonomistyring 27-08-2015 NOTAT ØDC Økonomistyring 27-08- 1. Arbejdsmarkedsudvalget 2016 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret

Læs mere

Målet med reformen er således, at flere kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere kommer i beskæftigelse eller uddannelse.

Målet med reformen er således, at flere kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere kommer i beskæftigelse eller uddannelse. N O T A T Kontanthjælpsreformen Status maj 2016 8. juni 2016 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på kontanthjælp og uddannelseshjælp. Kontanthjælp må ikke

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune 10 dages forespørgsel vedrørende bostøtte efter SEL 85. Rådmanden for Sociale forhold og Beskæftigelse har modtaget en 10 dages forespørgsel fra Lene Horsbøl, Venstre. Forespørgselen vedrører bostøtte

Læs mere

Det er endvidere fastlagt i lovgrundlaget, at det er Ungdommens Uddannelsesvejledning i den enkelte kommune, der laver målgruppevurderingen.

Det er endvidere fastlagt i lovgrundlaget, at det er Ungdommens Uddannelsesvejledning i den enkelte kommune, der laver målgruppevurderingen. Notat om økonomi og Køge Kommunes anvendelse af produktionsskoler. Baggrund og vurdering Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget har på et tidligere møde forespurgt om en oversigt over økonomien ved brug af

Læs mere

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune Job- og personprofil Jobcenterchef Greve Kommune Indledning Greve Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Jobcenterchef. Job- og personprofilen er udarbejdet

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL

En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL Danmark modtager i disse år historisk mange flygtninge. Kommunerne forventes alene i år at modtage op mod 17.000 flygtninge, ligesom der også

Læs mere

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Byrådet vedtog i maj 2008 Integrationspolitikken for Skanderborg Kommune. Overordnet fremgår følgende Politiske visioner og udviklingsmål:

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Dato 15.4.2013 Sagsbehandler Pind/Frans Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Indledning Energi og offshore branchen er vigtigt vækstområde i Esbjerg Kommune, Region

Læs mere

Lederjobbet Lederne April 2016

Lederjobbet Lederne April 2016 Lederjobbet Lederne April 16 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet lederens indflydelse på arbejdsvilkår og arbejdsopgaver, hvordan dagligdagen i lederjobbet ser ud samt rammerne og beføjelserne

Læs mere

Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen

Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen Elevfravær, karakterer og overgang til/status på ungdomsuddannelsen Af Kontor for Analyse og Administration Elevernes fravær i 9. klasse har betydning for deres opnåede karakterer ved de bundne 9.- klasseprøver.

Læs mere

Beskæftigelsestilskud. Møde i KKR Nordjylland 26. August 2011

Beskæftigelsestilskud. Møde i KKR Nordjylland 26. August 2011 Beskæftigelsestilskud Møde i KKR Nordjylland 26. August 2011 Tilbagebetaling ctr. tab/gevinster En række kommuner har henvendt sig til KL i løbet af sommeren vedr. efterreguleringen af beskæftigelsestilskuddet

Læs mere

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til planer. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 29. juni 2015 til 11. august 2015 Vejledningstekst til dagpengemodtager og dimittend...

Læs mere

Bilag: Arbejdsstyrken i Aalborg

Bilag: Arbejdsstyrken i Aalborg Bilag: Arbejdsstyrken i I dette bilag opsummeres de væsentligste resultater fra arbejdsstyrkeanalysen for arbejdskraftområde. 1. Udvikling i arbejdsstyrken i Kommune har 95.800 personer i arbejdsstyrken

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Click here to enter text. Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Til Kopi til Fra Arne Lund Kristensen Indtast Kopi til Jobcenter Sekretariatet 13. august 2012 Init.: joa/njk Sagsnr./Dok.nr. 2012-30409

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Svar 1: Det fremgår af artikel 21, at kommunen ikke må diskriminere flygtninge i forhold til andre udlændinge i boligforhold.

Svar 1: Det fremgår af artikel 21, at kommunen ikke må diskriminere flygtninge i forhold til andre udlændinge i boligforhold. Notat Til Medlem af Aarhus Byråd Maria Sloth Side 1 af 13 Svar på 10-dages forespørgsel fra medlem af Aarhus Byråd Maria Sloth (EL) til rådmand Thomas Medom om integrationsydelsen Integrationsydelsen:

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune.

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. Punkt 2. Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. 2012-47720. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter oplæg fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at Magistraten godkender, at Aalborg Kommune

Læs mere

Trivsel og fravær i folkeskolen

Trivsel og fravær i folkeskolen Trivsel og fravær i folkeskolen Sammenfatning De årlige trivselsmålinger i folkeskolen måler elevernes trivsel på fire forskellige områder: faglig trivsel, social trivsel, støtte og inspiration og ro og

Læs mere

Lovgivningen i relation til flygtninge og familiesammenførte er beskrevet i Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven).

Lovgivningen i relation til flygtninge og familiesammenførte er beskrevet i Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven). SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Notat Beskæftigelsesafdelingen Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 bskps@herning.dk www.herning.dk Flygtninge status for Herning Kommune januar 2016 Kontaktperson:

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere