Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet."

Transkript

1 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration Fælles formål og administration omfatter deles stabe og politiske organisation deles tjenestemandspension. Pt. forventes et samlet merforbrug på 13,8 mio. kr. De forventet merudgifter skyldes hovedsagelig udbetaling til tidligere tjenestemandsansatte på det socialområde, som er budgetteret i overensstemmelse med aftale med regeringen. Da det socialområde bliver målt omkostningsbaseret påvirker merforbruget ikke regnskabet, da omkostningerne bliver finansieret af de hensatte forpligtelser, som regionen modtog fra amterne ved regionens oprettelse. Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet. Renter Der forventes merudgifter på 15 mio. kr. netto i forhold til det budgetterede. Økonomi Skønnet er meget påvirkelig af udviklingen i renteniveauet i den resterende del af året. Renteudgifter indgår ikke i opgørelsen af udgiftsloftet for henholdsvis Sundhed og Regional Udvikling.

2 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014: Opfølgning på mål (Tværgående) Mål Indikator Mål 2016 Status En god arbejdsplads Effektiv forvaltning It-driftsstabilitet (*Markeret = Ny opdatering pr ) Sygefraværsprocent Fastholdes på 4,1 pct. 4,9 pct. for perioden jan. (mar ) 4,1 pct. (Prognose for hele 2014) 4,2 pct. i 2013 (0,1 procentpoint over måltallet). Antal arbejdsulykker Nedbragt med 15 pct. 382 anmeldte i 2013 mod 405 i 2011 (378 anmeldte i 2012) Antal påbud Grøn smiley 27 påbud i påbud i 2012 Forgæves forsøgt besatte stillinger Reduktion, bl.a. med rekruttering af 20 udenlandske speciallæger i psykiatri a) Beregnede indkøbsbesparelser b) Compliance c) Aftaledækning ift. total omsætning a) 20 mio. kr. årligt b) 100 pct. c) 65 pct. 8 udenlandske speciallæger ansat fra jan til ultimo apr. 2014, heraf 3 ansat i 2014 og plan om ansættelse af yderligere 5 for a) 23,85 mio. kr. (Forventet 2014, pr. 2/4-14) b) Compliance Undersøgelseshandsker: gnsn.: 84,92% (maj 2011 april 2014) Lukket blodprøvetagningssystem: gnsn.: 93,14% (april okt. 2013) Urologiske produkter: gnsn.:98,85% (dec.2012-nov.2013) c) Aftaledækning: 44,07% Adm. medarbejdere i f.t. samtlige ansatte Laveste andel fastholdes 6,4 % mod 6,6 % på landsplan (2012) Christian Lehmann nye tal? It-mål for gevinstrealisering (grad af realisering vs. forventning i business case) Pt. Ingen tal Forbrug af el, vand og varme Udledning af CO 2 Svartid på patientkritiske kernesystemer Oppetid på kritiske systemer Reduktion ift. 2011: EL -13 %, Vand -10 %, varme -7 %, CO t. Opfyldt 90 pct. ift. serviceaftaler (SLA) > 99 pct. ift. serviceaftale (SLA) Se seneste Energi- og miljøredegørelse Redegørelse 2013 forelægges Regionsråd sep Proces for udvælgelse af omfattede systemer pågår. Forventes afsluttet 3. kvartal 2014.

3 Grad af dokumenteret ledelsestilsyn 90 pct. før rykker 46 % (gnsn. marts maj 2014) Forretningsgange: a) Antal væsentlige svagheder b) Antal svagheder i forretningsgange a) 0 b) Halvering i f.t niveau (13 stk.) Rettidige betalinger 95 pct. 87 % (maj 2013) 0 9 stk. (revisionsberetning for 2012) Korrekt forvaltning Byggerier a) Overholdelse af budget b) Overholdelse af tidsplan a) 100 pct. i f.t. afholdt licitation b) Ibrugtagning til aftalt tid uden væsentlige mangler i 80 pct. af alle sager. Max. afgivelse på 10 pct. i resterende sager. a) 100 % overholdelse af budget. b) 90 % overholdelse af tidsplan. (Grunden til afvigelse fra 100 % kan henføres til mangler, hvor der pt. føres en voldgiftssag.) Kommunikation Informationssikkerhed a) Antal væsentlige svagheder i forretningsgange b) Mangler i forretningsgange jf. revision Kendskab til service og indsatser Kendskab til væsentlige dagsordener hos borgere og virksomheder 2011: a) 14 b) Halvering i f.t. 2011(17 + Den Danske Kvalitetsmodel) Under udarbejdelse Se Revisionsberetning for 2012, samt næste side. (næste, aug. 2014: revisionsberetning for 2013) Under udarbejdelse

4 Mål Tværgående mål: Særlige initiativer for målopfyldelse (*Markeret = Ny opdatering pr ) Sygefravær & Trivsel 2015 Syv initiativer anvendes for at nedbringe sygefraværet med 20%. Et initiativ er den såkaldte model, der sikrer en systematisk ledelsesmæssig opfølgning, allerede fra en medarbejders første sygefraværsdag er et brugbart redskab. Der er opstillet individuelle måltal for de fire somatiske sygehuse, Psykiatrien, de sociale institutioner og regionshuset. Udviklingen i sygefraværet følges tæt bl.a. via direktionens dialogmøder med enhederne og kan følges af alle via HR nøgletal. Andre aktiviteter i 2014: Indkøb af IT-modul til lønsystemet, der automatisk sender mails til personaleledere, når de bør følge op på et mønster i sygefravær hos en medarbejder (f.eks. 15 sammenhængende sygefraværsdage). Alle enheder ønsker at anvende modulet. De kan komme på i takt med de laver den administrative opsætning. En god arbejdsplads Koncern HR udvikler i tæt samarbejde med enhedernes lokale HR-afdelinger vejledninger og redskaber, der støtter personaleledere i at være i dialog med medarbejderne om trivsel og sygefravær. Kommende vejledninger er bl.a. om dialog med gravide medarbejdere for at forebygge sygefravær samt sikring af en god tilbagevenden til jobbet efter længere sygefraværsperioder (TTA). Kurser for ledere (nogle også åbne for deltagelse af tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter) med fokus på konkret træning af dialogværktøjer udbydes. Der er stor søgning til kurserne. I øget omfang udbydes fælles kurser for TRIO er (leder, tillids- og arbejdsmiljørepræsentant fra samme afdeling) for at styrke den lokale dialog om at forebygge sygefravær og styrke trivsel. Rekruttering: OUH/SDU har udfordringer med at rekruttere forskere indenfor flere specialer, der igangsættes derfor et projekt som har til formål at tiltrække internationale forskere. Projektets første delmål er at udvikle et nyt koncept for rekruttering af internationale forskere. I projektet indgår OUH, SDU og Koncern HR. Effektiv forvaltning For at sikre effektiv understøttelse af styring i forhold til politisk fastlagte outcome-mål etableres et opfølgningssystem på tværs af regionens hovedområder I forhold til indkøbsområdet vil der i styregruppen for indkøb ske en forpligtende prioritering af udbudsporteføljen med henblik på optimering af forventet provenu og aftaledækning. Styregruppen aftaler ligeledes forpligtende handleplan for at sikre efterlevelse af indgåede aftaler. For at sikre fremdriften i forbindelse med energi- og miljømålsætningerne sker der opfølgning i den tværgående regionale energigruppe. Der udarbejdes årligt en energi- og miljøredegørelse. Der sker regionsdækkende digitalisering af kørsels- og udgiftsfunktioner Vedligeholdelsesniveau for regionens bygninger rapporteres i forbindelse med årsregnskabet.

5 It-driftsstabilitet For at sikre effektivt økonomisk ledelsestilsyn udsendes rykker-mail til budgetansvarlige, og der sker opfølgning i forbindelse med intern kontrol. Konstaterede svagheder i forretningsgange vil blive adresseret i den tværfaglige interne kontrol. For at sikre øget fokus på it-informationssikkerhed og -driftssikkerhed indgår opfølgning heraf i den løbende interne kontrol. Korrekt forvaltning Væsentlige svagheder medio 2013, jf. revisionsberetning: Opdatering af den eksisterende it-sikkerhedspolitik Stor variation i kvaliteten af it-sikkerhedsadministration på de respektive applikationer Manglende revisorerklæring fra eksterne leverandører, som drifter patientadministrationssystemet COSMIC Mangelfuld revisorerklæring fra ekstern leverandør, som drifter økonomistyringssystemet Prisme Alle sygehuse er akkrediteret i h.t. Den Danske KvalitetsModel og har en gyldighedsperiode på tre år. Der er aftalt ny audit runde på sygehusene september Kommunikation

Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet.

Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet. 2. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration Fælles formål og administration omfatter dels stabe og den politiske organisation samt tjenestemandspension.

Læs mere

1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2015: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration

1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2015: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2015: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration Fælles formål og administration omfatter dels stabe og den politiske organisation samt tjenestemandspension.

Læs mere

Økonomi. Renter: Der forventes renteudgifter på 85 mio. kr. netto. mod budgetteret 55 mio. kr.

Økonomi. Renter: Der forventes renteudgifter på 85 mio. kr. netto. mod budgetteret 55 mio. kr. 3. økonomi- og aktivitetsrapportering 2015: Tværgående formål Fælles formål og administration Fælles formål og administration omfatter dels stabe og den politiske organisation samt tjenestemandspension.

Læs mere

2. økonomi og aktivitetsrapportering 2013 Social og Specialundervisning Sammenfatning

2. økonomi og aktivitetsrapportering 2013 Social og Specialundervisning Sammenfatning 2. økonomi og aktivitetsrapportering 2013 Social og Specialundervisning Sammenfatning Der forventes 2 pct. lavere end budgetteret. Det er en forbedring på 1 pct.point i forhold til 1. rapportering 2013.

Læs mere

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Tillægsbevillinger/ Korrigeret Forventet Korrigeret Teknisk Mindreforbrug = + budget 2013 omplacering budget 2013 Regnskab 2013 årsresultat Nr. Politiske

Læs mere

1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning

1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning 1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning Ved 1. rapportering forventes en underbelægning på 2 procentpoint. Aktivitet Prognoser for belægning er uddybet i

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til ØU ØU aflæggerbord 30/8 2016: Optimering og kvalitetsudvikling på løn- og personaleområdet, finansiering af handlingsplan til sikring af

Læs mere

Kvartalsrapportering til ØU. Marts 2019

Kvartalsrapportering til ØU. Marts 2019 Kvartalsrapportering til ØU Marts 2019 Kvartalsrapportering til Økonomiudvalget Økonomiudvalget behandlede den 6. marts 2018 model for afrapportering af kvartalsvise data om trivsel og besluttede, at -

Læs mere

Sygefravær & Trivsel 2015

Sygefravær & Trivsel 2015 Af projektleder Anne Sophie Hensgen, Region Syddanmark Sygefravær & Trivsel 2015 Tæt ledelsesopfølgning og øget systematik giver resultater 1 Find alt materiale på www.regionsyddanmark.dk/sygefravær 11.

Læs mere

Kvartalsrapportering til ØU. December 2018

Kvartalsrapportering til ØU. December 2018 Kvartalsrapportering til ØU December 2018 Kvartalsrapportering til Økonomiudvalget Økonomiudvalget behandlede den 6. marts 2018 model for afrapportering af kvartalsvise data om trivsel og besluttede, at

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2011"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2011 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 11/30277 Dato: 21. august 2012 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag

Læs mere

Politisk mål at nedbringe sygefraværet med 20% frem mod 2015 og forblive på det niveau på sigt (fra 5,1% til 4,1%) Formål

Politisk mål at nedbringe sygefraværet med 20% frem mod 2015 og forblive på det niveau på sigt (fra 5,1% til 4,1%) Formål TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops? Erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen Projektleder Anne Sophie Hensgen Arbejdsmiljøkonference d. 25. september 2014 Formål At give

Læs mere

Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015

Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015 8800 Vibrog Tel. +45 87285000 koncernoekonomi@stab.rm.dk

Læs mere

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Budget- og regnskabssystem for regioner 4.4 side 1 Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter vedrørende regionens politiske virksomhed, den centrale

Læs mere

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Mette Østergaard Samuelsen International chef Periode: 1. januar 2019 til 31. december 2019 Beløbsramme: Kr. 120.000,- (niveau marts 2012) Den 21. oktober 2015 godkendte

Læs mere

Genopretning af Familieafdelingen

Genopretning af Familieafdelingen Genopretning af Familieafdelingen Fællesmøde mellem Økonomiudvalget og Børn- og Skoleudvalget den 7. september 2015 Dagsorden Det tredobbelte problem Ledelse og samarbejde Løsninger Tidsplan 2 Arbejdsmiljø

Læs mere

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Kasse- og regnskabsregulativ Bilag vedr.: Budgetansvar og økonomisk ledelsestilsyn Forslag Senest ajourført 6. december 2006 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 2. BUDGETANSVAR...3

Læs mere

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser Regnskabsprognosen efter 1. kvartal 27 peger på et merforbrug på 4,5 mill. kr. på driften. Det skal ses i sammenhæng med det overførte merforbrug fra regnskab 26. Forvaltningen

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet Dato: 27. maj 2014 Brevid: 2309476 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftaftale for Socialområdet 2013 og den afledte effekt for målopfyldelsen

Læs mere

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Sanne Holm Studieleder Periode: 1. januar 2019 til 31. december 2019 Beløbsramme: Kr. 90.000, - (niveau marts 2012) Den 21. oktober 2015 godkendte UCN s bestyrelse

Læs mere

RESULTATSTATUS ÅRSSTATUS 2013

RESULTATSTATUS ÅRSSTATUS 2013 Side 1 RESULTATSTATUS ÅRSSTATUS 13 FREMLÆGGES PÅ BIU MØDE. JUNI 1 Læsevejledning til Resultatstatus: Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal vedrørende Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats.

Læs mere

Udviklingsaftale indgået mellem Direktionen og Økonomiudvalget 2016

Udviklingsaftale indgået mellem Direktionen og Økonomiudvalget 2016 Udviklingsaftalens afgrænsning Udviklingsaftalen indgås for 2016. Udviklingsaftalen omfatter den samlede administrative opgaveportefølje samt koncernens organisation. Ved indgåelse af udviklingsaftalen

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

2. Afdækning af årsager og initiativer til nedbringelse af sygefraværet på de respektive direktørområder

2. Afdækning af årsager og initiativer til nedbringelse af sygefraværet på de respektive direktørområder Notat Vedrørende: Sygefravær 1. kvartal 2015 Sagsnavn: Sygefravær 2013-2015 Sagsnummer: 81.28.00-A00-2-13 Skrevet af: Bjarne Vejrup E-mail: bjarne.vejrup@randers.dk Forvaltning: HR team Dato: 18-05-2015

Læs mere

Bilag 2: Analysevariabler ved økonomisk handleplan

Bilag 2: Analysevariabler ved økonomisk handleplan Område: Administrationen Afdeling: Økonomi Journal nr.: 12/20026 Dato: 27. februar 2013 Udarbejdet af: Julia Egebæk E-mail: Julia.Egebaek@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 30552904 Notat Bilag 2: Analysevariabler

Læs mere

om 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2011 for Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

om 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2011 for Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Afdeling: Afdelingen for Budget og Data Udarbejdet af: Jacob Ørum Journal nr.: 2-43-1-00071-2011 E-mail: Jacob.oerum@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 9. maj 2011 Telefon: 6541 4869 Notat om 1. økonomi- og

Læs mere

5,6 5,5 5,4 5,3 5,2 5,1 4,9 5 4,8 4,7 4,6 4,5 4,4 4,3 4,2 5,21 5,09 4,91

5,6 5,5 5,4 5,3 5,2 5,1 4,9 5 4,8 4,7 4,6 4,5 4,4 4,3 4,2 5,21 5,09 4,91 Til: Udvalget for Arbejdsmiljø og rekruttering Fra: Koncern HR Dato: 11. juli 2018 Sygefravær temadrøftelse Det politiske underudvalg for Arbejdsmiljø og rekruttering har ønsket en temadrøftelse om sygefravær,

Læs mere

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 4. Bilag 1 SAGSNOTAT 15. MARTS 2018 Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN ENHEDEN FOR REGNSKAB OG EKSTERN

Læs mere

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn Notat 28. marts 2017 Ledelsestilsynskoncept for Beskæftigelse og Sundhed Koncept for ledelsestilsyn 1. Ledelsestilsyn I henhold til regnskabsbekendtgørelsen (BEK nr. 1509 af 13.12.2013) skal kommunen sikre

Læs mere

RESULTATSTATUS 2. KVARTAL 2014

RESULTATSTATUS 2. KVARTAL 2014 Side 1 Læsevejledning til Resultatstatus: Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal vedrørende Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats. I første del af resultatstatus (figur 1-3) følges

Læs mere

Maj 2014 LEDELSES RAPPORT. midttrafik.dk

Maj 2014 LEDELSES RAPPORT. midttrafik.dk Maj 214 LEDELSES RAPPORT midttrafik.dk 1 MIDTTRAFIKS LEDELSESRAPPORT MAJ 214 Ledelsesrapporten udgives ultimo måneden med data for foregående måned. Sygefravær opgøres med en måneds forsinkelse. INDHOLD

Læs mere

Driftsaftale 2013. Socialområdet

Driftsaftale 2013. Socialområdet Driftsaftale 2013 Socialområdet 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse af organisationen på Socialområdet... 3 2.1. Socialafdelingen... 3 3. Økonomi... 3 4. Socialområdets mål og specifikke indsatser...

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på s område Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Politikområde 2017 2018 2019 2020 1 Øge antal af antal sager pr. sagsbehandler - Børn -0,5-0,5-0,5-0,2

Læs mere

Bilag 2 administrative nøgletal

Bilag 2 administrative nøgletal Økonomiforvaltningen Administrationsanalysen Bilag 2 administrative nøgletal Dato: 17. januar 2006/CB Nøgletal for administration og styring af udvikling i udgifterne Nøgletal for kommunens administrationsudgifter

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2012"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2012 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 13/10418 Dato: 22. august 2013 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@rsyd.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

Udvikling på A-dagpenge

Udvikling på A-dagpenge 2. budgetopfølgning 1. Hovedkonklusioner Nærværende notat redegør for et forventet merforbrug vedr. de forsikrede ledige på netto 4,3 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget og har tre hovedkonklusioner:

Læs mere

Arbejdsmiljødrøftelse HMU-møde i Psykiatri og Social den 4. september Psykiatri og Social

Arbejdsmiljødrøftelse HMU-møde i Psykiatri og Social den 4. september Psykiatri og Social Arbejdsmiljødrøftelse HMU-møde i Psykiatri og Social den 4. september 2017 Psykiatri og Social Dagsorden 1. Status på udvikling Arbejdsulykker, VTC-registreringer, AT påbud og sygefravær Orientering om

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen Virksomhedsrapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2015 fordelt på sektorerne

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

RESULTATSTATUS 1. KVARTAL 2014

RESULTATSTATUS 1. KVARTAL 2014 Side 1 RESULTATSTATUS 1. KVARTAL 214 Læsevejledning til Resultatstatus: Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal vedrørende Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats. I første del af resultatstatus

Læs mere

Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring

Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring Kvartalsvise oversigter Lokal ledelsesinformation Naja Warrer Iversen De kvartalsvise oversigter baggrund Foråret 2009: Markant udgiftsvækst

Læs mere

Center for HR Driftsmålstyringsrapport

Center for HR Driftsmålstyringsrapport Center for HR Driftsmålstyringsrapport november Udgivet 6. november af Sekretariatet, Center for HR Bemærkninger til Center for HRs månedsrapport november CHR Driftsmålstyring november 2 DRIFTSMÅLSTYRING

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH August 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan læses tabellerne

Læs mere

Der er i 2013 givet tillægsbevillinger på i alt 5,4 mio. kr., som fordeler sig således:

Der er i 2013 givet tillægsbevillinger på i alt 5,4 mio. kr., som fordeler sig således: Resultat på drift Dagtilbud Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 1 149.352 143.918 137.602-6.316 Budget ramme 1 149.352

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30.

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. Region Syddanmark Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. september 2007 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 3 2 Forventet årsresultat

Læs mere

Tillidsbaseret ledelse Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hvidovre Kommune

Tillidsbaseret ledelse Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hvidovre Kommune Tillidsbaseret ledelse Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hvidovre Kommune v/ Kit Claudi Social- og Arbejdsmarkedsdirektør Hvidovre Kommune Tillidsbaseret ledelse Pressehåndtering Opstart af nyt plejehjem

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april Peter Jensby Lange 21 Status for it-projekter Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen status for it-projekter

Læs mere

Punkt 5 - bilag 4. Status på arbejdsmiljøet det seneste år

Punkt 5 - bilag 4. Status på arbejdsmiljøet det seneste år Oplæg til MED-Hovedudvalgets årlige arbejdsmiljødrøftelse 2012 Status på arbejdsmiljøet det seneste år Tendenser fra tal Tallene for 2011 er medtaget for at vise udviklingen. Tallene for begge perioder

Læs mere

Personalepolitisk Rapportering 2017 SOLRØD KOMMUNE

Personalepolitisk Rapportering 2017 SOLRØD KOMMUNE Personalepolitisk Rapportering 2017 SOLRØD KOMMUNE Personaleafdelingen, maj 2018 Den personalepolitiske rapportering for Solrød Kommune afgives en gang årligt til Økonomi-, Teknik- og Miljøudvalget og

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Gravid på job 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger: Navn: Birgitte Holbech E-mail: birhol@aarhus.dk Telefon: 41855180 Arbejdssted: Personaleudvikling,

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

ØU handlingsplan til sikring af betryggende administrative processer. - Status og revideret handlingsplan

ØU handlingsplan til sikring af betryggende administrative processer. - Status og revideret handlingsplan Bilag 2: ØU handlingsplan til sikring af betryggende administrative processer - Status og revideret handlingsplan Afsluttede tiltag og status på her og nu tiltagene Afsluttede tiltag Nedenstående tabel

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion August 2013 FAXE KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION 2012 1 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion 2012

Læs mere

Indsatsområder på sundhedsområdet i 2018.

Indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. Indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. (20/12 2017 uj/ak) I forbindelse med vedtagelsen af en ny sundhedsplan for Region Syddanmark i efteråret 2017, er der udarbejdet et notat med indsatsområder for

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Indholdsfortegnelse Sags nr. Side 1. Opsamling og referat til orientering 1 2. Evaluering af MED 3 3. Budget 2012 2015 5 Bilagsoversigt

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Handicapcenter København

Handicapcenter København KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk 3. Opfølgning SOF risikoområder 2010 11-n002 JEAN

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2015"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2015 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 15/44436 Dato: 15. juni 2016 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@rsyd.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

Resultatet efter 2. kvartal viser et overskud på ca. 9,0 mio. kr. (eksklusiv ferieforpligtelsen) og 7,4 mio. kr. (inklusiv feriepengeforpligtelsen).

Resultatet efter 2. kvartal viser et overskud på ca. 9,0 mio. kr. (eksklusiv ferieforpligtelsen) og 7,4 mio. kr. (inklusiv feriepengeforpligtelsen). Til bestyrelsen Bilag 3 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 9. september 20 IT-Universitetets halvårsregnskab pr. 30. juni 20 Hermed aflægges IT-Universitetets halvårsregnskab for 20. Resultatet efter

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Analyse af stigning i Rebild Kommunes udgifter til kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet

Analyse af stigning i Rebild Kommunes udgifter til kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet Analyse af stigning i Rebild Kommunes udgifter til kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet September 2018 I den aktuelle økonomiopfølgning ultimo august, som også bliver forelagt for Sundhedsudvalget

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

1. Indledning. Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen.

1. Indledning. Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen. ! "#$ $ %&% (((% 1. Indledning Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen. Dette notat beskriver overordnede principper for regulering

Læs mere

Resultataftale for 2014 mellem Direktionen og Centerchefen for Ejendomme

Resultataftale for 2014 mellem Direktionen og Centerchefen for Ejendomme Resultataftale for 2014 mellem Direktionen og Centerchefen for Ejendomme 1. Indledning Denne resultataftale indgås mellem: Direktionen og Centerchefen for Center for Ejendomme. Aftalen er gældende for

Læs mere

Psykiatri opfølgning på mål

Psykiatri opfølgning på mål Psykiatri opfølgning på mål Mål Indikator Mål Status november 2014 Aktuel fremdrift/ Pakkeforløb for de vigtigste diagnoser er Alle patienter med samme sygdomsbillede tilbydes samme behandlingsforløb i

Læs mere

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer Q2 2018

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer Q2 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 1. juni 2018 Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer Q2 2018 Rapportering Økonomiudvalget besluttede den

Læs mere

Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016

Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016 8800 Vibrog Tel. +45 87285000 koncernoekonomi@stab.rm.dk

Læs mere

Notat. Indledning. Sygefraværsdata 2016

Notat. Indledning. Sygefraværsdata 2016 Notat Vedrørende: Status på sygefraværsindsatsen 2016 Sagsnavn: Sygefraværsnotat 2016 Sagsnummer: 81.28.00-A00-4-16 Skrevet af: Christina Willumsen og Bjarne Vejrup E-mail: christina.willumsen@randers.dk

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops?

TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops? TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops? Erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen Seniorkonsulent Anne Sophie Hensgen Arbejdsmiljøkonference d. 11. november 2014 Formål 1.

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Trivsel og sygefravær i Region Syddanmark

Trivsel og sygefravær i Region Syddanmark Område: Human Resources Afdeling: Personaleudvikling Journal nr.: 11/12952 Dato: 28. juni 2011 Udarbejdet af: Aage Christensen E-mail: Aage. Christensen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631807 Notat til

Læs mere

A R B E J D S M IL J Ø P L A N

A R B E J D S M IL J Ø P L A N ARBEJDSMILJØPLAN 2018 ARBEJDSMILJØPLAN 2018 Region Nordjyllands fokusområder definerer de vigtigste strategiske områder i 2018: Fem fokusområder for sundhedsområdet, ét for Regional Udvikling, ét for Specialsektoren

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning:

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning: 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 8. februar 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Ledelsesinformation for 1. halvår 2015. Udarbejdet den 3. november 2015

Ledelsesinformation for 1. halvår 2015. Udarbejdet den 3. november 2015 Ledelsesinformation for 1. halvår 2015 Udarbejdet den 3. november 2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BELÆGNING PÅ KRISECENTRE OG HERBERGOMRÅDET, INKL. KØBTE PLADSER 3 BELÆGNING PÅ NATCAFEERNE 4 HANDLEPLANER PÅ

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 11. april -020973-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget I 2. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

ARBEJDSMILJØSTRATEGI

ARBEJDSMILJØSTRATEGI ARBEJDSMILJØSTRATEGI 2018-2020 ARBEJDSMILJØPOLITIKKENS VISION Vi skaber effektivitet og kvalitet i løsningen af kerneopgaven gennem høj social kapital samt sikre og sunde rammer. 2 Sådan er arbejdsmiljøstrategien

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Opdateret senest: 11. juni /1

Opdateret senest: 11. juni /1 6/11/219 Forside Opdateret senest: 11. juni 219 6/11/219 Virksomhedsrapport By- og Landskabsforvaltningen DRIFT - Forbrug i % (netto) ANLÆG - Forbrug i % (netto) 1% 1% 5% 5% % % Jan Feb Mar Apr Maj Jun

Læs mere

Sygefravær & Trivsel 2015

Sygefravær & Trivsel 2015 Område: Human Resources Afdeling: Personaleudvikling Journal nr.: 11/12952 Dato: 15. december 2011 Udarbejdet af: Aage Christensen, HR E-mail: Aage.Christensen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631807 Notat

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi i 2018

Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Grundlag for arbejdsmiljøstrategien i Næstved Kommune er lov om arbejdsmiljø, kommunens personale- og arbejdsmiljøpolitik samt MED-aftale. Strategien er, at der med arbejdsmiljøpolitik

Læs mere

Bilag 2: Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2015 på Socialområdet

Bilag 2: Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2015 på Socialområdet Dato: 18. maj 2015 Brevid: 2525856 Bilag 2: Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2015 på Socialområdet I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftsaftalen for Socialområdet. Først gennemgås opfølgningen

Læs mere

Årsrapport for 2014 Hollænderhusene

Årsrapport for 2014 Hollænderhusene Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Bilag 2 - Teknik- og Miljøudvalgets bemærkninger til revisionsbemærkninger. Revisionsbemærkning - tekst Udvalg Udvalgets bemærkninger hertil

Bilag 2 - Teknik- og Miljøudvalgets bemærkninger til revisionsbemærkninger. Revisionsbemærkning - tekst Udvalg Udvalgets bemærkninger hertil Bilag 2 - s bemærkninger til revisionsbemærkninger Område Nr. Underopdeling titel Årsregnskabet 2 2 Administration af anlægsudgifter/- regnskaber - nr. 2 Årsregnskabet 3 3 Byfornyelse - nr. 3 - tekst Udvalg

Læs mere

Bilag 2 Konkret overførsel fra 2012 til 2013

Bilag 2 Konkret overførsel fra 2012 til 2013 Dato: 11. april 2013 Brevid: 2028762 Bilag 2 Konkret overførsel fra 2012 til 2013 Regionsrådet vedtog d. 4. januar 2007 regler, der muliggør overførsel af budget mellem budgetårene til konkrete planlagte

Læs mere

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september.

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september. Vedrørende forventet regnskab 2018 Dato: 13.08.2018 Center for Økonomi og Personale horsholm.dk Udfordring på forventet regnskab 2018 I forbindelse med administrationens oplæg til budgetopfølgning 3, 2018

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Sygefravær & Trivsel 2015

Sygefravær & Trivsel 2015 Område: Human Resources Afdeling: Personaleudvikling Journal nr.: 11/12952 Dato: 3. februar 2014 Udarbejdet af: Anne Sophie Hensgen E-mail: Anne.Sophie.Hensgen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631485 Notat

Læs mere

Årsrapport for 2014 Himmelhøj

Årsrapport for 2014 Himmelhøj Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere