Forord til Trænerhåndbog for Løjt I.F.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forord til Trænerhåndbog for Løjt I.F."

Transkript

1 Forord til Trænerhåndbog for Løjt I.F. I efteråret 1994 besluttede hovedbestyrelsen i Løjt Idrætsforening at udarbejde en håndbog for trænere og instruktører i Løjt I.F. Bestyrelsens formål med at udvikle Trænerhåndbog for Løjt I.F. er at gøre det nemmere og mere spændende for nye trænere og instruktører at fungere i Løjt I.F., lige som vi lægger vægt på en bedre uddannelse - både fagligt og pædagogisk - for vores ledere. Mange erhvervsledere foretrækker at ansætte mennesker, som har erfaring med at lede, udvikle og samarbejde med unge mennesker. Arbejdet som træner og instruktør kan måske blive springbrættet til et mere spændende job i fremtiden. Bedre trænere og instruktører i Løjt I.F. vil også medvirke til et højere kvalitetsniveau, hvor vi vil prøve at tilgodese både de stærke og de mindre stærke idrætsudøvere - altså en typisk idrætsforening for bredden. Vi kan også medvirke til udvikling af eliteidrætsudøvere og herefter motivere dem til, at de overføres til en klub/forening, hvor deres ambitionsniveau kan indfries. Jeg håber, at initiativet til trænerhåndbogen vil medvirke til, at vi får en endnu bedre idrætsforening i Løjt til gavn for både idrætsudøvere, forældre til disse, trænere, instruktører, udvalg og bestyrelse. Jeg vil gerne takke Jan Rene Arentoft, Leif Christensen, Gitte Christiansen, Lone Frimann, Steffen Hach, Kaj Hansen og Kent Nissen for deres indsats i projektgruppen, som har udviklet Trænerhåndbog for Løjt I.F. Det betyder, at både aktive idrætsudøvere, forældre og bestyrelse har deltaget i gruppen. Vi ville selv udvikle bogen fra scratch og har derfor bevidst undladt at kopiere andre idrætsforeningers lignende materiale. Til slut vil jeg bede alle brugere af denne bog om at betragte udviklingen af denne som en proces, hvor der hele tiden skal ajourføres, ændres og tilføjes. Gode ideer fra jer imødeses i de næste mange år. Med sportslig hilsen Torben Hansen November 1996 Løjt I.F.s Trænerhåndbog er ajourført i oktober 2000, november 2004 og marts 2006.

2 Trænerhåndbog - Indholdsfortegnelse 1. Leder-, træner- og instruktørpolitik i Løjt I.F. s. 1.1 Løjt I.F.s forventninger til trænere/instruktører s. 1.2 Handlingsplan Fokus på trænere for ungdomshold s. 1.3 Særlige leveregler og Det siger loven s. 1.4 Rådgivning vedr. seksuelle krænkelser & børneattest s Orientering mv. fra eget udvalg: fane 2 Adresseliste over udvalgets medlemmer Adresseliste over trænere/instruktører Materialeliste Fordeling af haltimer 3. Bilag: fane 3 Afkrydsningsskema Kampoversigt Navneliste Indmeldelses-/udmeldelsesblanket Ansvars- og arbejdsfordeling mellem Evalueringsskema 4. Nyt fra Løjt Idrætsforening (foreningens blad) s. 4.1 Andre kommunikationskanaler: s. 4.2 Løjt I.F.s hjemmeside Løjt-kanalen, Radio Mojn og aviser 5. Kursusoversigter og information fra DIF, DGI og SIKA fane 5

3 6. De væsentligste idrætsorganisationer i Danmark Danmarks Idræts-Forbund (DIF) s. 6.1 Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) s Løjt Idrætsforening Bestyrelsen for Løjt I.F. s. 7.1 Dagsorden for Løjt I.F.s hovedbestyrelsesmøder s. 7.2 Årsplan for Løjt I.F.s hovedbestyrelsesmøder s Love for Løjt Idrætsforening 8. Løjt Lands Idrætsanlæg Bestyrelsen for Løjt Lands Idrætsanlæg s. 8.1 Vedtægt for den selvejende institution 9. Løjt I.F. Støtteforening Bestyrelsen for Løjt I.F. Støtteforening s. 9.1 Love og vedtægter for 10. Løjt I.F.s sponsorregler s Sponsorkontrakt mellem Løjt I.F. og s Diverse puljer og regler Ungdomspulje s Regler for brug af Løjt I.F.s videokamera s Regler for leje af mødelokaler til fester s Kollektiv forsikringsaftale mellem Tryg og s

4 Side 1.1 Leder-, træner- og instruktørpolitik i Løjt I.F. Det er Løjt I.F.s politik at kunne tiltrække og fastholde engagerede ledere, trænere og instruktører primært fra lokalsamfundet. Det er vigtigt løbende at uddanne, udvikle og motivere lederne, trænerne og instruktørerne for at sikre et højt fagligt og pædagogisk niveau.

5 Side 1.2 Løjt I.F.s forventninger til trænere/instruktører og hjælpetrænere/hjælpeinstruktører 1) Generelle forventninger til træneren/instruktøren: Du foregår idrætsudøverne med et godt eksempel både i og uden for Løjt I.F. Husk, at du er rollemodel, autoritet og forbillede for idrætsudøverne ikke mindst for børn! Du møder altid i god tid. Du er altid velforberedt. Du kender eller sætter dig ind i spillets regler. Du uddanner og udvikler dig løbende - både fagligt og pædagogisk. 2) Generelle forventninger til træningen mv.: Du tilgodeser både de stærke og svage idrætsudøvere samt tilpasser træning mv. til idrætsudøvere med forskellige ambitionsniveauer. Du tilrettelægger og tilpasser træningen, så den tager hensyn den enkeltes/holdets motoriske udvikling. Du medvirker til at skabe en glad og tryg atmosfære til træning og kampe. Du medvirker til at skabe en positiv ånd og omgangstone på holdene. Du udvikler idrætsudøverne både sportsligt og socialt. Du sørger for sikker transport af idrætsudøverne til kampe og stævner. 3) Generelle forventninger om samarbejde og kommunikation: Du medvirker til at sikre et godt samarbejde og en god kommunikation med og mellem børnene og deres forældre. Du medvirker til at sikre et godt samarbejde og en god kommunikation med og mellem afdelingen/kontaktpersonen og Løjt I.F.s hovedbestyrelse.

6 Handlingsplan Fokus på trænere for ungdomshold Side 1.3 Løjt I.F. har valgt at fokusere på trænere for derved at styrke og udvikle trænere/instruktører i Løjt I.F. Dette vil ske ved udarbejdelse af konkrete tiltage, der fokusere på at finde, udvikle og pleje trænere/instruktører i Løjt I.F. Løjt I.F. har derfor udarbejdet nedennævnte konkrete handlings-planer. Fokus i år 2001 er rettet mod disse handlingsplaner: Handlingsplan Finde nye trænere/instruktører: Oprettelse af et Træner Spejder Team, som arbejder tværgående på konstant af finde ungdomstrænere/instruktører. Tidsplan Etablering af team senest i december Udvikling af trænere/instruktører: Inden opstart af sæson arrangeres et trænerudviklingskursus i alle afdelinger med fokus på et specifikt udvalgt emne. Pleje af trænere/instruktører: Der afholdes et fælles socialt/fagligt arrangement på tværs af alle afdelinger for de unge trænere m.fl. Kontaktperson-princippet (se fane 3 Evaluerings-skema) med baggrund i trænernes ønsker/forventninger. Udendørs sport i april Indendørs sport i august halvår Løbende i De enkelte afdelinger i Løjt I.F. er ansvarlige for, at ovennævnte handlingsplaner bliver gennemført. Der vil løbende blive fulgt op på handlingsplanerne; derfor er der oprettet en arbejdsgruppe, som er tovholder på opfølgningen af handlingsplanerne. Arbejdsgruppen refererer til bestyrelsen for Løjt I.F. Handlingsplanen er vedtaget på hovedbestyrelsesmødet i oktober 2000.

7 Side 1.4 Særlige leveregler, som er specielt vigtige, hvis du leder idræt for børn og unge under 18 år i Løjt I.F.: Her i Løjt I.F. taler vi ordentligt til hinanden. Vi ønsker f.eks. ikke sjofle tilråb eller kommen-tarer om hinandens kroppe. Nye trænere må ikke fra starten have eneansvaret for et hold børn, og vi går jævnligt på besøg hos hinanden, når der trænes. Din kontaktperson fra afdelingen har et særligt ansvar for at gennemføre disse besøg mindst én gang om måneden, dog oftere i begyndelsen. På ture bør der være mindst to trænere/instruktører, ledere eller forældre med. Man går ikke ind i det modsatte køns omklædningsrum. Dog kan f.eks. evaluering af en kamp foregå der, hvis der ikke er plads andre steder, hvis det er aftalt på forhånd, og hvis det ikke krænker nogens blufærdighed. Man inviterer ikke enkelte børn hjem til sig. Forældrene skal opfordres til at deltage i børnenes idrætsliv. De kender børnene bedre end vi gør og er derfor bedre i stand til at opdage, hvis barnet mistrives. Alle har pligt til at gå til bestyrelsen, hvis de hører rygter om overgreb eller selv fornemmer, at noget er galt. Bestyrelsen har altid pligt til at tage sådanne henvendelser alvorligt og reagere hurtigt. Det siger loven Ifølge Servicelovens 36 og Straffelovens 213 har alle personer pligt til at underrette barnets bopælskommune (socialforvaltningen), hvis man får kendskab til, at et barn under 18 år ud-sættes for vanrøgt, nedværdigende behandling eller lever under vilkår, der bringer dets sundhed og udvikling i fare. Ledere, trænere og instruktører har således pligt til selv eller gennem ledelsen at underrette kommunens socialforvaltning, hvis man mener, at et barn udsættes for seksuelle overgreb. Straffelovens handler om seksuelle overgreb mod børn og unge: Den seksuelle lav-alder i Danmark er 15 år. Det er også strafbart at have sex med en ung under 18 år, hvis den unge er betroet den voksne til undervisning eller opdragelse, eller hvor det seksuelle forhold skyldes misbrug af alder eller erfaring. I idrætssammenhæng er alle former for seksuel kontakt mellem ledere, trænere, instruktører og de børn under 18 år, som de træner, derfor helt uacceptable. Det er Danmarks Idræts-Forbunds og Løjt I.F.s holdning, at personer, som er dømt efter oven-nævnte paragraffer i straffeloven, ikke længere kan være leder eller træner for børn og unge inden for idrætten.

8 Side 1.5 Rådgivning vedrørende seksuelle krænkelser - du kan ringe anonymt til: 1. Danmarks Idræts-Forbund, Idrættens Hus, 2605 Brøndby (konsulentafdelingen): og info@dif.dk 2. Børns Vilkår Børnetelefonen for børn og unge (mandag-fredag kl og lørdag-søndag kl ): 3. Børns Vilkår Forældretelefonen for voksne om børn (forældre, trænere mv.) (mandag-fredag kl ) Børneattester (loven er trådt i kraft den 1. juli 2005) Løjt I.F. har vedtaget, at den børneattest der i henhold til loven skal indhentes før ansættelse af nye trænere, instruktører, holdledere, assistenter og vikarer, som har direkte og vedvarende kontakt med børn under 15 år og selv er 15 år eller derover også indhentes for trænere mv. tiltrådt før 1. juli Det er vigtigt at understrege, at alle oplysninger, som Erik Steen Boe samt udvalgsformænd (eller andre udvalgsmedlemmer) kommer i besiddelse af, er af fortrolig karakter, og overtrædelse heraf er strafbart. Såfremt den enkelte afdeling har spørgsmål angående attester og/eller procedurer, er man altid velkommen til at kontakte Erik Steen Boe. Fortsættes på side 1.6 Side 1.6

9 Procedure for indhentelse af børneattest: Afdelingens ansvar: Attester og erklæringer Børneattest Samtykkeerklæring Børneattest og samtykkeerklæring Børneattesten (arbejdsgiverblanket) og samtykkeerklæringen downloades fra eller bestilles hos DGI eller DIF. Den afdelingsansvarlige udfylder kun følgende felter på attesten: efternavn, fornavn(e), personnummer, gade/vej, nummer, sal, side, postnummer og by. Attesten skal ikke underskrives af den afdelingsansvarlige. Den person, som kontrollen vedrører, underskriver samtykkeerklæringen. Begge sendes til: Erik Steen Boe Advokatgården Ramsherred 7 Erik Steen Boe s ansvar (er udpeget til at modtage og beskytte børneattesterne): Børneattest og samtykkeerklæring Svar fra Det Centrale Kriminalregister Ren børneattest Positiv børneattest Arkiv til børneattester Børneattesten underskrives og herefter kopieres. Original sendes til: Det Centrale Kriminalregister Rigspolitichefens afd. D Kriminalregisteret, Børneattester Postboks Hvidovre Svar modtages efter ca. 10 dage. Kopien destrueres. De opbevares som fortroligt materiale i aflåst skuffe i Løjt I.F. s brandsikre boks. Attesten må aldrig videregives, men oplysninger om trænere mv. med rene attester kan videregives f.eks. til forældre for at aflive rygter. De opbevares også som fortroligt materiale i aflåst skuffe i Løjt I.F. s brandsikre boks. Erik Steen Boe kontakter den berørte afdelings formand samt evt. DGI og/eller DIF. Trænere mv. under ansættelse: Erik Steen Boe informerer den berørte afdelings formand, som foranlediger, at vedkommende ikke ansættes. Gamle trænere m.v.: Erik Steen Boe og den berørte afdelings formand afskediger vedkommende evt. i samråd med DGI/DIF. Erik Steen Boe sørger for, at alle børneattester mv. opbevares i aflåst skuffe i Løjt I.F. s brandsikre boks

10 Fane 2 2. Orientering mv. fra eget udvalg Løjt I.F. har indkøbt klubvimpler, som kan overrækkes andre foreninger og klubber ved f.eks. deltagelse i stævner. Her kan du indsætte adresseliste over udvalgets medlemmer, adresseliste over trænere/instruktører, materialeliste, fordeling af haltimer mv.

11 Fane 3 3. Bilag Under fane 3 kan du indsætte bilag (se Indholdsfortegnelse)

12 Nyt fra Løjt Idrætsforening (foreningens blad) Side 4.1 Løjt I.F. udgiver Nyt fra Løjt Idrætsforening fire gange årligt. Bladet udkommer midt i marts, juni, september og december måned. Deadline for indlevering af stof til bladet er 20. februar, 20. maj, 20. august og 20. november. Artikler, resultater, billeder m.v. indleveres til vores redaktør: Pernille Bork Steffensen Løjt Nørrevang 37 Telefon borkbeck@rosetechnology.dk Fortæl idrætsudøvere, forældre og øvrige beboere på Løjt Land om dit hold og jeres målsætning, træningsmetoder, oplevelser, holdninger, forventninger m.v. Vær med til at forbedre informations-niveauet, iværksæt debatter og vær med til at skabe en endnu bedre idrætsforening i Løjt. PS: Aflever primært dine artikler via (helst som vedhæftet fil i programmet Word)!!! Husk samtidigt at sende dem til Løjt I.F. s hjemmeside Send dem til: Kim Knudsen - nesdunk@post7.tele.dk - eller Pernille Bork Steffensen - borkbeck@rosetechnology.dk.

13 Andre kommunikationskanaler Side 4.2 Løjt I.F.s hjemmeside: Hjemmesiden bruges generelt til at informere både nuværende og kommende idrætsudøvere om Løjt I.F., herunder hvilke idrætsgrene vi kan tilbyde, navne på udvalgsmedlemmer, trænere, instruktører, træningstidspunkter for de forskellige aldersgrupper, kontingent mv. Idræts-resultater kan læses på tekstfiler og billeder til vores web-master, Kim Knudsen - eller send en diskette til ham (Kromai 85, ). Løjt-kanalen, Radio Mojn og aviser: Avisens navn Adresse Telefon Telefax Løjt-kanalen Jørgen Lundbye Løjt Søndervang 21 Radio Mojn Skibbroen 6 redaktion@mojn.dk (servicemeddelelser bringes uden omkostninger for Løjt I.F.) (ønskelinien) JydskeVestkysten Sct. Nikolai Gade 5 jydskevestkysten@jv.dk (web-avis) Aabenraa Ugeavis Sct. Nicolai Gade 1 info@aabenraaugeavis.dk leb@b-l.dk (pressemeddelelser) Budstikken Aabenraa Storetorv 4 b, 1. sal red-aab@budstikken.com (pressemeddelelser) red-aab@budstikken.com (annoncer) Ugeposten Nørbyvej 35 Løjt Kirkeby ugeposten@lojtland.dk Redaktion: Annoncer:

14 Fane 5 Kursusoversigter og information fra DIF, DGI og SIKA Under fane 5 kan du indsætte kursusoversigter og informationer fra DIF, DGI og SIKA.

15 Side 6.1 De væsentligste idrætsorganisationer i Danmark Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Idrættens Hus Telefon Brøndby Stadion 20 Telefax Brøndby Internet På Internet kan du bl.a. læse om Nyheder, Kalender, Idrætsgrene, Idrætten i Danmark, Om DIF, Uddannelse, Olympisk, Adresser og link samt Indhold. Formål (uddrag af 1): Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til opgave at virke for fremme af dansk idræt samt for idrættens udbredelse i det danske samfund. Danmarks Idræts-Forbund skal endvidere: - Virke for udbredelse og beskyttelse af den olympiske bevægelse, repræsentere dansk idræt inden for Den internationale olympiske Komités rammer og drage omsorg for overholdelsen af dennes love og andre bestemmelser. Organisationen skal tilrettelægge og gennemføre Danmarks deltagelse i de olympiske lege. - Fremme og igangsætte aktiviteter, der sikrer udbredelsen af idrætten på tværs af aldersmæssige, uddannelsesmæssige, kønsmæssige og sociale forskelle i overensstemmelse med det enkelte individs behov og ønsker. Organisationen skal fremme mulighederne for idrætsligt set dårligt stillede grupper af befolkningen. DIF udgiver bladet Idrætsliv hver måned, og det ligger i cafeteriet. Adresse: Idrætsliv, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Telefon Telefax idraetsliv@dif.dk

16 Side 6.2 Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) Postboks Adresse Telefon Telefax Postboks 569 Vingsted Skovvej (hovedkontor) Vingsted Postboks 101 (DGI Sønderjylland) 7100 Vejle Øbeningvej 1 Nr. Hostrup 6230 Rødekro Formål ( 2): Danske Gymnastik- og Idrætsforeningers formål er ved idræt og andet kulturelt virke at styrke det frivillige foreningsarbejde for at fremme den folkelige oplysning.

17 Side 7.1 Bestyrelsen for Løjt I.F. Funktion/afdeling Navn Formand Erik Steen Boe Næstformand Mogens C. Ravn Kasserer Marianne Olesen Sekretær Henning Mikkelsen (og fotograf) Fodbold Carsten Lund Håndbold Jesper Poulsen Badminton Jytte Hansen Gymnastik Annie Petterson Tennis Keld Jessen-Hansen Volley Tina Skov Jepsen Petanque Inge Lis Larsen Løb Ole Boyum Johansen Støtteforening Bjarne Boisen Adresse Stolligvej 14 Løjt Skolegade 31 Nørbyvej 13a Brunbjergvej 7 Kromai 99 Kromai 23 Løjt Skolegade 26 Vesterballevej 5b Løjt Gildegade 5 Gadedam 10, Bodum Løjt Skolevej 3 Barsmark Bygade 69 Vester Hessel 6 Telefon

18 Side 7.2 Dagsorden for Løjt I.F.s hovedbestyrelsesmøder samt årsplan Dagsorden til hovedbestyrelsesmøde den anden tirsdag i hver måned dog ikke juli: 1. Nyt fra formand/næstformand 2. Meddelelse fra kassereren 3. Nyt/meddelelser fra afdelingerne Stræk ben pause Fodbold Håndbold Gymnastik Badminton Tennis Volley Petanque Støtteforeningen Eventuelt Ad. Punkt 4 og 5 og : Se årsplan på næste side!!!

19 Årsplan for punkt 4 og 5 og til Løjt I.F.s bestyrelsesmøder Side Måned Til dagsordenen Januar Gennemgang af budget for dette år + forslag til korrektioner Afdelingernes indstilling til SIKA s lederpokaler inden 15/1 (note i + ii ) Iværksæt Store Legedag Februar Sammenligning af budget og endeligt regnskab for foregående år Deadline og stof til Nyt fra Løjt I.F. Aftale dato for både afdelingernes og Løjt I.F.s generalforsamlinger i marts eller april (annonceres med mindst 14 dages varsel) Vælg to afdelinger, som skal planlægge foreningsseminaret i foråret Store Legedag Marts Endelig vedtagelse af regnskab og budget Løjt I.F. udpeger bestyrelse til Løjt Lands Idrætsanlæg: - to medlemmer/lige år - tre i ulige år Afdelingernes indstilling til Leif Møllers Mindeplade Oplæg til foreningsseminar Udlevering af præmiespil Forbered til næste møde Stof til Nyt fra Løjt I.F. Dato for afdelin-gernes generalfor-samlin ger i febr., marts eller april Afdelingernes indstilling til Leif Møllers Mindeplade Løjt I.F. udpeger bestyrelse til Løjt Lands Idrætsanlæg: - to medlemmer i lige år - tre i ulige år Andre aktiviteter Første møde om Store Legedag Kasserer sender oplysninger om medlemstal til DGI Generalforsamlingerne offentliggøres ved opslag i hallen og eventuelt i Nyt fra Løjt I.F., Løjt-kanalen og/eller aviserne Afdelingernes generalforsamlinger i februar marts april Udsende indbydelse til foreningsseminar til alle ledere og trænere/ instruktører Idrætsreception/ Rådhuset Salg af præmiespil ultimo marts-april Afdelingernes generalforsamlinger i februar marts april Løjt I.F.s generalforsamling i marts eller april Løjt Lands Idrætsanlæg ordinært bestyrelsesmøde (= generalforsamling)

20 til sælgerne i Fodbold- og Håndboldafdelingen April Haltimefordeling Stof til Nyt fra Løjt I.F. Maj Haltimefordeling Deadline for stof til Nyt fra Løjt I.F. Juni God ferie Prioriteringsliste (august) Juli Intet møde i januar kvartal Gymnastikopvisning i Aabenraa & Løjt Kirkeby Badminton afholder klubmesterskaber Betale honorar til frivillige trænere/instruktører Udvalgsformænd sender liste over trænere/instruktører og udvalget til DGI i Nr. Hostrup. Bladet Krumspring sendes så gratis til alle trænere/instruktører, men Ungdom og Idræt samt Sønderjysk Idræt skal vi betale for. Opdater Trænerhåndbog, bagsiden af Nyt fra Løjt I.F. og Løjt I.F.s hjemmeside (til web-master). DGI-Aabenraa-egnens årsmøde på SI-Centret Salg af præmiespil ultimo marts-april Andet møde om Store Legedag Store Legedag i april-maj Standerhejsning i Tennisafdelingen Repræsentantskabsmøde i SIKA Store Legedag i april-maj Generalforsamling i Løjt I.F. Støtteforening

21 Måned Til dagsordenen August Sammenligning mellem budget og regnskab pr. 30. juni Deadline for stof til Nyt fra Løjt I.F. Prioriteringsliste drøftes og vedtages Evt. indstilling af leder til Frøs Herreds Sparekasses lederpris (se Jydske Vestkysten) (note iii ) Forbered til næste møde Ansøgning om mindre nyanskaf-felser via Folke-oplysnings udvalg Ansøgning om tilskud til lederog instruktør-uddann else Andre aktiviteter Septem -ber Oktober Novem -ber December Ansøgning om mindre nyanskaffelser (Folkeoplysningsudvalget) Ansøgning om tilskud til leder- og instruktøruddan-nelse Stof til Nyt fra Løjt I.F. Specificeret regnskab Budgetter for drøftes næste år Delvis udfyldt budgetskema udleveres på mødet eller snarest derefter Deadline for stof til Nyt fra Løjt I.F. Aflevering og gennemgang af budgetforslag God jul Foreningsseminar for ledere, trænere og instruktører Standerstrygning i Tennisafdelingen Afdelingernes indstilling til SIKA s lederpokaler Salg af julekalender Kasserer udarbejder skema med Budget for hele året contra Forbrug ÅTD. Beregn og indsæt fælles indtægter og udgifter Julefrokost

22 1 Jens Chr. Schmidts Mindepokal (SIKA pokalen): 1. SIKA s bestyrelse indkøber en vandrepokal og ved hver uddeling en erindringsgave. 2. Vandrepokalen uddeles så vidt muligt hvert år. 3. SIKA s bestyrelse træffer hvert år inden 1. marts valget efter indstilling fra de forskellige foreninger eller privatpersoner. Indstillingen skal foreligge for SIKA s formand senest den 15. januar. 4. Vandrepokalen med erindringsgave kan tildeles en idrætsmand eller idrætskvinde med tilknytning til Aabenraa, som ved en særlig betydningsfuld idrætspræstation eller gennem sin optræden har virket som en god repræsentant for sporten og bidraget til at øge interessen og agtelsen for idrætsudøvelse, eller en mand eller en kvinde med tilknytning til Aabenraa, som har gjort en anerkendelsesværdigt arbejde for idrætten. 5. Overrækkelsen finder sted ved en passende lejlighed inden 1. juli af SIKA s formand eller dennes stedfortræder. 2 SIKA s lederpokal 1. SIKA s lederpokal er en evigt vandrende pokal skænket af Sydbank A/S. 2. Pokalen uddeles én gang årligt, såfremt der er indstillet kvalificerede emner. 3. SIKA s bestyrelse træffer hvert år inden den 1. marts valget blandt emner indstillet af de tilsluttede foreninger. Indstillingen skal foreligge for SIKA s formand senest den 15. januar. Herudover er SIKA s bestyrelse berettiget til selv at udpege en kandidat til pokalen. 4. Vandrepokalen søges så vidt muligt suppleret med en skattefri pengegave, og tildeles en idrætsleder, med tilknytning til en SIKA tilsluttet forening, der har ydet en anerkendelsesværdig, frivillig lederindsats enten for sin forening eller for idrætten i Aabenraa i almindelighed og derved medvirket til at øge interessen og agtelsen for sportsudøvelse til gavn og glæde for byens ungdom. 5. Pokal og gave overrækkes om muligt af Aabenraa bys borgmester eller dennes stedfortræder på byens rådhus i overværelse af repræsentanter for Sydbank A/S og SIKA s bestyrelse inden 1. juli. 3 Frøs Herreds Sparekasses lederpris Frøs Herreds Sparekasses lederpris uddeles til en frivillig leder, som har ydet en stor indsats inden for idræt, handicappede mv. Opfordring til indstilling annonceres bl.a. i JydskeVestkysten. Lederprisen overrækkes i september måned på Frøs Herreds Sparekasses afdeling i bl.a. Aabenraa.

23 Bestyrelsen for Løjt Lands Idrætsanlæg Løjt Skolegade 17, Løjt Kirkeby, Side 8.1 Funktion/afdeling Navn Adresse Telefon Formand Sekretær Udpeget af Løjtskolen Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem - Repræs. Løjt I.F. Deltager i møderne Jørgen Havelund havelund1@stofanet.dk Lars Christensen lars.christensen6@lojtskole.dk Henning Kjeldsen hk@kpc-byg.dk Thorkild Bennetzen thbe@stofanet.dk Torben Hansen tha@soenderjysk.dk Erik Steen Boe heboe@mail.tele.dk Torben Beck loejt-idraetsanlaeg@stofanet.dk Løjt Søndervang 24 Løjt Nørregade 38 Kromai 35 Brunbjergvej Øster Hessel 3 Stolligvej 14 Løjt Nørrevang Fastansatte medarbejdere: Torben Beck, Løjt Nørrevang 37, Erik Hansen, Kromai 222, Telefoni for Løjt Lands Idrætsanlæg: Telefon Telefax loejt-idraetsanlaeg@stofanet.dk Hjemmeside: Hvis hallen er ubemandet, er der automatisk omstilling til vagthavendes mobiltelefon inden for normal vagttid.

24 Side 9.1 Bestyrelsen for Løjt I.F. Støtteforening Funktion/afdeling Navn Adresse Telefon Formand Bjarne Boisen Vester Hessel Kasserer Ingrid Knudsen Mosevej Sekretær Jørgen Havelund Løjt Søndervang havelund1@stofanet.dk Bestyrelsesmedlem Preben Sønnichsen Løjt Nørbyvej Bestyrelsesmedlem Birthe Lauritzen Løjt Søndervang Bestyrelsesmedlem Per Gryning Kromai per.gryning@mail.dk Suppleant Nina Havelund havelund1@stofanet.dk Løjt Søndervang I henhold til 2 er det foreningens formål gennem aktiviteter at skaffe midler til Løjt Idrætsforening. Støtteforeningen arrangerer derfor ca. 30 lottospil i hallen om søndagen fra primo september til medio april. Alle afdelinger har pligt til på skift at hjælpe til med opstilling, salg, gennemførelse af lotto og oprydning. Der skal bruges: - 7 personer til opstilling kl hjælpere til salg af medlemskort, jokerspil mv. fra kl kontrollanter fra kl personer til nedtagning kl ??.?? Vi har også brug for din/dine medlemmers hjælp (hjælp til selvhjælp), når det er din afdelings tur (ca. fem gange på en sæson). Lav eventuelt en turnusplan ved sæsonstart!

25 Side 10.1 Løjt I.F.s sponsorregler Løjt I.F.s sponsorudvalg består af: Navn Adresse Telefon Erik Steen Boe Stolligvej Torben Hansen Øster Hessel Torben Beck borkbeck@rosetechnology.dk Løjt Nørrevang Enhver sponsoraktivitet skal forelægges sponsorudvalget inden iværksættelse! Herefter er hver afdeling selv ansvarlig for at opsøge sponsorer og etablere aftaler/sponsorkontrak-ter. Sponsorudvalget skal løbende orienteres om alle indgåede aftaler og have kopi af kontrakterne (anvend standardkontrakten på næste side). Der må ikke indgås eksklusivaftaler dvs. aftaler, hvor sponsoren f.eks. kræver, at Løjt I.F. ikke må etablere sponsoraftaler med konkurrerende firmaer uden forudgående aftale med sponsorudvalget. For følgende firmaer er der udpeget faste kontaktpersoner, som varetager sponsoraftaler/-forhand-linger for Løjt I.F og Løjt I.F. Støtteforening: SuperBrugsen i Løjt Kirkeby Pengeinstitutterne i Løjt Kirkeby og Aabenraa : Torben Hansen : Erik Steen Boe

26 Sponsorkontrakt mellem Løjt I.F. og: Side 10.2 Firmanavn : Adresse : Telefon : Telefax : Kontaktperson : Følgende er aftalt: Aftalen gælder fra den / 200 til den / 200 Aftalen genforhandles i måned 200 Den / 200 Den / 200 LØJT I.F. FIRMA

27 Side Ungdomspulje Støtteforeningen hensætter kr til formålet. Støtteforeningen tager hvert år på sin generalforsamling puljen op til vurdering, samt om man skal tilføre yderligere kapital. Der vælges fire personer, to fra Løjt I.F. og to fra Støtteforeningen. De valgte personer sidder indtil ændring sker. Ændringer kan kun ske, hvis Løjt I.F. eller Støtteforeningen ønsker nyvalg, eller hvis personer i udvalget ønsker dette. Puljen kan alene bruges til at støtte tiltag/ideer, der vedrører medlemmer af ungdomsafdelingerne i Løjt I.F. Alle idrætsforeningens interessegrupper op til og med ynglinge kan søge midler fra puljen. Udvalget vælger en formand, der samtidig virker som sekretær. Der skal udfærdiges referat fra møderne. Referater fra møderne sendes til henholdsvis formanden for Støtteforeningen og formanden for Løjt I.F. Frigivelse af midler fra puljen sker gennem Støtteforeningens kasserer, når bevilling foreligger. Der skal være mindst tre stemmer for. Udvalget aflægger regnskab over for Støtteforeningen. Forslag kan sendes direkte til udvalget, som selv afgør om og hvordan man ønsker at støtte. Ungdomspuljeudvalget består af: Formand/sekretær (fra Løjt I.F.) Bestyrelsesmedlem (fra Løjt I.F.) Kasserer (fra Støtteforening) Bestyrelsesmedlem (fra Støtteforening) Henning Mikkelsen imhm@stofanet.dk Mogens C. Ravn mcr@ramboll.dk Rita M. Hansen rmfh@stofanet.dk Bjarne Boisen bjarne.boisen@skifterlastbil.dk Brunbjergvej 7 Løjt Skolegade 31 Kromai 20 Vester Hessel Løjt I.F. anbefaler, at ansøgningen vurderes i egen afdeling før fremsendelse til ungdomspuljeudvalget.

28 Side Ansøgning til ungdomspulje Hold: Stævne, arrangement: Formål: Hvornår: Antal deltagere: Budget, heraf egenbetaling: Træner/instruktør (navn, adresse, telefonnumre og -adresse): Bemærkninger: Ansøgningen sendes så vidt muligt mindst 1 måned før stævnet/arrangementet til: Henning Mikkelsen Brunbjergvej 7 Tlf Tlf: imhm@stofanet.dk

29 Side 11.2 Regler for brug af Løjt I.F.s videokamera 1. Videokameraet må kun anvendes i Løjt I.F.s interesse. 2. Der kan kun anvendes VHS-bånd. 3. Den afdeling, som har lånt videokameraet, er objektivt ansvarlig for eventuelle skader og bortkomst. 4. Videokameraet udleveres af Løjt Lands Idrætsanlægs personale og skal afleveres til samme straks efter brug. 5. Videokameraet må kun anvendes af videokyndige personer. 6. Videokameraet må ikke anvendes udendørs i regnvejr. 7. I cafeteriaet vil der være en kalender, hvorpå man kan reservere kameraet. Det udlånes normalt kun een dag ad gangen; særaftale kan dog træffes efter behov. 8. Der vil være mulighed for at fremvise optagelserne i mødelokalet.

30 Side 11.3 Regler for leje af mødelokalet til fester 1. Lokalerne kan kun lejes af medlemmer af Løjt I.F., Løjt Lands Idrætsanlægs bestyrelse samt Støtteforeningen. Lokalet kan ikke lejes til private fester. 2. Der skal være en ansvarshavende, der får udleveret 1 stk. nøgle til indgangsdøren. Den ansvarshavende skal altid sørge for, at yderdøren er låst. 3. Halinspektøren skal - før brug af lokalet - have oplyst formål, antal gæster og forventet tidsplan (maks. til kl ). Festerne skal altid holdes som lukkede fester. Fester kan ikke forekomme, når der er idrætsaktiviteter i hallerne. 4. Løjt Lands Idrætsanlægs bestyrelse fastsætter lejen: 500 kr. i depositum - heraf 300 kr. i fast leje. Lejer/bruger er erstatningspligtig for ødelagte ting. 5. Brug af service, borde og stole aftales med halinspektøren. 6. Det er tilladt at medbringe eget musikanlæg, dog uden at musikken forstyrrer natteroen for naboerne. 7. Oprydning og rengøring foretages af lejer (gælder også gange og toiletter). Der aftales en tid, hvor lokalet skal afleveres i rengjort og ryddelig stand. 8. Ovennævnte regler bør - for alles bedste - overholdes. Skulle der opstå problemer, overgives sagen hurtigst muligt til afgørelse mellem den ansvarshavende for festen, formanden for idrætsanlæggets bestyrelse, formanden for idrætsforeningen og halinspektøren.

31 Side 12.1 Kollektive forsikringsaftale mellem DIF, DGI og Tryg omfattende de to landsorganisationer, alle amtsforeninger og specialforbund samt lokale foreninger og klubber, som er medlem af DIF/DGI 1. Ansvarsforsikring Forsikringer dækker Det erstatningsansvar, som foreningen kan pådrage sig i forbindelse med sine aktiviteter, herunder ansvar som ejer eller bruger af den ejendom, som aktiviteten drives fra Det erstatningsansvar, som foreningen kan pådrage sig gennem sine ansatte og medlemmer Motoransvar for ikke indregistrerede arbejds-maskiner med motorkraft på mindre end 20 HK Arrangøransvar i forbindelse med arrange-menter af rent underholdende art, f.eks. bankospil og sommerfester, der alene er arrangeret af en eller flere foreninger under DIF/DGI Sejlads med småbåde (robåde, både med motor indtil 3 HK, sejljoller indtil 3 meter). Produktansvar ved salg af sportstøj og ved kiosk- og cafeteriadrift Ud- og opgravning Brug af lifte, kraner og hejseværk Forsikringen dækker ikke ansvar for Skade på egne ting Skade på lånte eller lejede ting Skade på lånte eller lejede lokaler Benyttelse/opbevaring af ting Tab eller skade opstået ved bortkomst eller tyveri Skydning på bane, der ikke er godkendt af myndighederne Forsæt (skade forvoldt med vilje) Produktansvar ved kiosk- og cafeteriadrift, når kiosk og cafeteria er bortforpagtet. Selvrisiko: For enhver ansvarsskade er der en selvrisiko på kr , som foreningen selv skal betale.

32 2. Arbejdsskadeforsikring Forsikringer dækker Samtlige personer, der er ansat i DIF/DGI-regi. Den sikrer, at foreninger og forbund er dækket ind i de situationer, hvor der kan ydes erstatning efter Lov om forsikring mod følger af arbejdsskade Følger af uheld, der opstår, mens den ansatte arbejder for foreningen. Arbejdet behøver ikke at være lønnet, men den arbejdsopgave, der udføres, må ikke være en almindelig del af foreningens aktiviteter Sygebehandling, optræning og hjælpemidler Varigt tab af erhvervsevne Godtgørelse for varigt mén Dødsfald Brilleskader, dog maks. kr. 750 på brillestel (sats pr ) Side 12.2 Forsikringen dækker ikke Professionelle og andre ligestillede kontrakt-ansatte idrætsudøvere. For disse skal der tegnes særskilt forsikring 3. Ulykkesforsikring Forsikringer dækker Ulykker, der overgår bestyrelses- og udvalgsmedlemmer samt holdledere, mens de virker for foreningen Forsikringen dækker ikke Følger af ulykkestilfælde under sportslig aktivitet, hvor den enkelte optræder som almindelig idrætsudøver Følger af ulykkestilfælde, der er omfattet af arbejdsskadeforsikringen 4. Retshjælp Forsikringer dækker Omkostninger i forbindelse med visse retslige konflikter f.eks. hvis en forening engagerer et kendt orkester til at spille ved en fest, og orkesteret udebliver på grund af et bedre engagement Maks. kr pr. sag Forsikringen dækker ikke Tvister mellem foreninger organiseret under DIF/DGI Selvrisiko: kr

33 Side Kollektiv rejseforsikring Forsikringer dækker Ansatte og frivillige ledere, instruktører og personale samt sportsudøvere under rejse overalt i verden Gæster inviteret af organisationerne eller specialforbund Bagageforsikring Forsikringen dækker ikke Bagageforsikring, hvis der er dækning via en privattegnet forsikring 6. Privattegnede forsikringer Alle idrætsudøver bør selv tegne forsikring mod f.eks.: Brand og tyveri af tøj, sportstøj mv. (rede penge, guld, sølv mv. bør ikke efterlades i omklædningsrum, da simpelt tyveri af den type ting ikke kan forsikres) Ulykker, herunder individuel sportsulykkesforsikring (Løjt I.F. har ikke etableret kollektiv ulykkesforsikring)

Forord til Trænerhåndbog for Løjt I.F.

Forord til Trænerhåndbog for Løjt I.F. Forord til Trænerhåndbog for Løjt I.F. I efteråret 1994 besluttede hovedbestyrelsen i Løjt Idrætsforening at udarbejde en håndbog for trænere og instruktører i Løjt I.F. Bestyrelsens formål med at udvikle

Læs mere

AB S POLITIK VEDRØRENDE SEKSUELLE KRÆNKELSER

AB S POLITIK VEDRØRENDE SEKSUELLE KRÆNKELSER AB S POLITIK VEDRØRENDE SEKSUELLE KRÆNKELSER I AB vil vi skabe et trygt klubliv, hvor børn og unge kan trives sammen med voksne. Gennem forebyggelse, effektiv kontrol og indgriben vil vi beskytte klubbens

Læs mere

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester Vejledning til idrætsforeninger om at indhente og håndtere børneattester Udgiver: Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger samt Dansk Firmaidrætsforbund Tekst: Jan Darfelt, Morten

Læs mere

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester Vejledning til idrætsforeninger om at indhente og håndtere børneattester Udgiver Danmarks Idræts-Forbund, DGI samt Dansk Firmaidrætsforbund Tekst Jan Darfelt, Morten Mølholm, Casper Hollerup, DIF, og Søren

Læs mere

gladsaxe.dk Børneattester i foreningerne

gladsaxe.dk Børneattester i foreningerne gladsaxe.dk Børneattester i foreningerne 1 Hvordan undgår vi seksuelt misbrug af børn? I Gladsaxe ønsker vi et trygt foreningsliv, hvor børn og unge kan trives sammen med de voksne i foreningerne. Der

Læs mere

INFOMAPPE LUG. Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening

INFOMAPPE LUG. Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening INFOMAPPE LUG Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening Som retningslinjer for bestyrelsens arbejde gælder sammen med foreningens vedtægter følgende: Bestyrelsen Bestyrelsen som vælges

Læs mere

Unionshåndbog FORSIKRINGER. Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer.

Unionshåndbog FORSIKRINGER. Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer. Side nr.: 1 af 8 Forsikringer i Dansk Svæveflyver Union Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer. DSvUs klubber har et stort ansvar på mange områder, og det kan

Læs mere

En lovpligtig og en frivillig arbejdsskadeforsikring. En ansvarsforsikring. En idrætsrejseforsikring. En retshjælpsforsikring. Psykologisk krisehjælp

En lovpligtig og en frivillig arbejdsskadeforsikring. En ansvarsforsikring. En idrætsrejseforsikring. En retshjælpsforsikring. Psykologisk krisehjælp Fælles forsikringer En lovpligtig og en frivillig arbejdsskadeforsikring En ansvarsforsikring En idrætsrejseforsikring En retshjælpsforsikring Psykologisk krisehjælp Arbejdsskadeforsikring i foreninger

Læs mere

Uddybning af arbejdsopgaver. Arbejdsopgave Ansvarlig person/hold Deadline Procedure. Arbejdsopgave Ansvarlig person/hold Deadline Procedure

Uddybning af arbejdsopgaver. Arbejdsopgave Ansvarlig person/hold Deadline Procedure. Arbejdsopgave Ansvarlig person/hold Deadline Procedure Uddybning af arbejdsopgaver Årets Idrætsfest Kontaktperson (Maja) Ses i tilsendte invitation Se invitation Turneringsplan for foråret sekretær, bolddrenge og dommerpåsætning Bestyrelse (Maja og Martin)

Læs mere

INFOMAPPE LUG 2011. Forretningsorden for. Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening

INFOMAPPE LUG 2011. Forretningsorden for. Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening INFOMAPPE LUG 2011 Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening Som retningslinier for bestyrelsens arbejde gælder sammen med foreningens vedtægter følgende: Bestyrelsen Bestyrelsen som vælges

Læs mere

Håndbog / Forretningsorden Rev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 1 af 5

Håndbog / Forretningsorden Rev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 1 af 5 Håndbog / Forretningsorden ev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 1 af 5 Generelt om LUI LUI organiserer den største del af idrætten i Lynge-Uggeløse. Det er foreningens formål at tilbyde et bredt udvalg

Læs mere

Forsikring. DIF og DGI har indgået en samarbejdsaftale med Tryg. Hvad indeholder aftalen? Hvem er omfattet?

Forsikring. DIF og DGI har indgået en samarbejdsaftale med Tryg. Hvad indeholder aftalen? Hvem er omfattet? Forsikring DIF og DGI har indgået en samarbejdsaftale med Tryg Hvad indeholder aftalen? Hvem er omfattet? Hvad indeholder aftalen? Fælles (kollektive) forsikringer Ansvarsforsikring Arbejdsskadeforsikring

Læs mere

Kære instruktører i gymnastikafdelingen

Kære instruktører i gymnastikafdelingen GYMNASTIK Kære instruktører i gymnastikafdelingen Gymnastikafdelingen har lavet denne praktiske guideline, for at klæde dig på til de opgaver, der er tilknyttet jobbet og for at værne om de værdier og

Læs mere

Ansvar (hvem hænger på den, når noget går galt?)

Ansvar (hvem hænger på den, når noget går galt?) Ansvar (hvem hænger på den, når noget går galt?) Der findes flere slags ansvar: 1. Økonomiske dispositioner (kan en forening betale sine regninger?) 2. Skadegørende handlinger (på personer eller ting)

Læs mere

Århus Kommune, Folkeoplysningsudvalget

Århus Kommune, Folkeoplysningsudvalget Ethvert seksuelt overgreb på børn og unge er et for meget Århus Kommune, Folkeoplysningsudvalget Pjecen er udgivet af Århus Kommune, Folkeoplysningsudvalget 1.udgave, 1. oplag 2004 Redaktion: Erik L. Würtzenfeld.

Læs mere

Trænerhæfte. Velkommen i Hundslund Idrætsforening

Trænerhæfte. Velkommen i Hundslund Idrætsforening Trænerhæfte Velkommen i Hundslund Idrætsforening August 2015 Forord Uden trænere og hjælpetrænere har vi ingen idrætsforening. Vi sætter derfor i Hundslund Idrætsforening stor pris på de trænere og hjælpetrænere,

Læs mere

To do liste På hvert bestyrelsesmøde gennemgås to do listen og der følges op på evt. mangler ift. denne.

To do liste På hvert bestyrelsesmøde gennemgås to do listen og der følges op på evt. mangler ift. denne. GIF Forretningsorden 13. sep. 2018 Forretningsorden for bestyrelsen i Gjern Idrætsforening. Mødeaktivitet Ordinære bestyrelsesmøder afholdes 1. gang hver måned, dog undtagen juli, med regelmæssige intervaller

Læs mere

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer.

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer. Bestyrelsen Navn Formand Bjarne Andersen Tromsøgade 8 8200 Århus N Tlf: 86165889 trom8@webspeed.dk Kasser Peter Iversen Laurvigsgade 16 8200 Århus N Tlf: 86101046 PeterIversen@Get2net.dk Sekretær Poul

Læs mere

Idræt og byliv. Onsdag den 27. september 2006 kl. 9-17 Ørestadsselskabet Arne Jacobsens Allé 17 2300 København S. Husk børneattesten!

Idræt og byliv. Onsdag den 27. september 2006 kl. 9-17 Ørestadsselskabet Arne Jacobsens Allé 17 2300 København S. Husk børneattesten! Idræt og byliv Onsdag den 27. september 2006 kl. 9-17 Ørestadsselskabet Arne Jacobsens Allé 17 2300 København S Husk børneattesten! loven kort fortalt I 2005 vedtog Folketinget en lov med krav om at indhente

Læs mere

Formand Bjarne Munck. Økonomi Søs Ellegaard. Sekretær. Pia Wille. Kontingenter Søs Ellegaard. Pia Wille. Egon Wille. Kommunikation.

Formand Bjarne Munck. Økonomi Søs Ellegaard. Sekretær. Pia Wille. Kontingenter Søs Ellegaard. Pia Wille. Egon Wille. Kommunikation. Formand Bjarne Munck Sponsorer Økonomi Søs Ellegaard Sekretær Pia Wille Sponsonudvalg Carsten Larsen Aktiviteter Kontingenter Søs Ellegaard Pia Wille Pigeraketten Connie Olsgaard Skattejagten Materiel

Læs mere

Foreningens formål er ved idræt og andet kulturelt virke at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel.

Foreningens formål er ved idræt og andet kulturelt virke at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel. Vedtægter for Hashøj IF 1 Foreningens navn er Hashøj idrætsforening. Foreningen er stiftet den 14. juni 1971 ved en sammenlægning af Slots Bjergby Gymnastikforening og Lundforlund/Gerlev Idrætsforening.

Læs mere

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg 28. januar 2015 Forretningsorden for bestyrelsen i Gjern Idrætsforening. Mødeaktivitet Normalt afholdes der ordinært bestyrelsesmøde den anden tirsdag i hver måned, dog undtagen juli og december. Efter

Læs mere

For Hørsholm-Usserød Idrætsklub

For Hørsholm-Usserød Idrætsklub Vedtægter For Hørsholm-Usserød Idrætsklub Stiftet 1. januar 1962 1. Klubbens navn er Hørsholm-Usserød Idrætsklub med hjemsted i Hørsholm Kommune. Klubben anvender forkortelsen HUI og benytter som sit mærke

Læs mere

Helsinge Fodbold. Vedtægter

Helsinge Fodbold. Vedtægter Helsinge Fodbold Vedtægter 1: Klubbens navn Klubbens navn er Helsinge Fodbold, stiftet den 23. maj 1919. 2: Organisering Klubben er organiseret under Helsinge Skytte- og Idrætsforening, HSI, der er paraplyorganisation

Læs mere

VIBORG FODSPORTS-FORENING Kirkebækvej Viborg Postbox Tlf PROJEKTBESKRIVELSE

VIBORG FODSPORTS-FORENING Kirkebækvej Viborg Postbox Tlf PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE Projektnavn: Koncept: Hovedansvarlig: Formanden Træner & Lederansættelser Vejledning ved ansættelse af trænere og ledere i VFF Arbejdsgruppen: Seniorformanden Ungdomsformanden Talentchefen

Læs mere

Etiske retningsliner

Etiske retningsliner Etiske retningsliner 1. Indhold...2 2. Formål...2 3. Samarbejdspartner...2 4. Generelle retningslinier...2 5. Etik, moral og fairplay...3 6. Doping...3 7. Leveregler...3 8. Seksuelle krænkelser over for

Læs mere

INFOMAPPE LUG. Indhold

INFOMAPPE LUG. Indhold INFOMAPPE LUG Indhold Bestyrelsen... 2 Møder... 2 Årsmøde... 2 Aktivitetsudvalg... 2 Sportsudvalg... 3 Nye tiltag... 3 Kontingent... 3 Træner... 3 Trænerkursus... 3 Stævner og træningsophold... 4 Belønning...

Læs mere

Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge, Peter Windum,

Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge, Peter Windum, REFERAT AF HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. Marts 2001 Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge, Peter Windum, Birgitte Kjems, Hans Christian Hæsum Petersen, Kirsten Dysted og Ulla

Læs mere

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet

Læs mere

Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Poul Erik Rasmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge

Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Poul Erik Rasmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge REFERAT AF HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 1. FEBRUAR 2001 Til stede: Gitte Siezing, Hans Asmussen, Poul Erik Rasmussen, Mads Hovmann, Flemming Lynge Nielsen, Merete Henriksen, Jørgen Henriksen, Hans Christian

Læs mere

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd.

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd. Love for Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening, HLIF 1: Foreningens navn er Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening. Hjemsted: Sognevej 5, Houlbjerg. Foreningen er tilsluttet JBU, JHF, DGI samt forbund der senere

Læs mere

EKIF Bestyrelsesmøde nr 2. d. 8/5 2014

EKIF Bestyrelsesmøde nr 2. d. 8/5 2014 EKIF Bestyrelsesmøde nr 2 d. 8/5 2014 REFERAT Deltagere: Per A., Birgit (badminton), Tommy (fodbold), Ann (tennis), Majbrit (håndbold), Kim S. (ansvarlig for EKIF på de sociale medier) Referat ifølge dagsorden:

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 41 24. MARTS 2008

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 41 24. MARTS 2008 Nyheder og informationer fra Osted Idrætsforening Side 1 af 5 Indhold 1. AFDELINGSGENERALFORSAMLINGER... 1 2. HÅNDBOLDAFDELINGEN LUKKER... 1 3. KONSTITUERENDE AFDELINGSBESTYRELSESMØDE... 1 4. TAK TIL AFGÅENDE

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING 1 Navn Hjemsted Foreningens navn er "Virring-Vitved Ungdoms- og Idrætsforening", hvilket navn fuldt ud skal benyttes i juridiske forhold, mens forkortelsen

Læs mere

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 1. NAVN Foreningens navn er: Melby-Liseleje Idrætsforening (forkortet: MLI) med hjemsted i Halsnæs Kommune. 2. FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Tranum GF. Struktur 2012

Tranum GF. Struktur 2012 Tranum GF Struktur 2012 Foreningens formål Foreningens formål er at skabe muligheder for at dyrke idræt for børn og voksne i alle aldre. Dette opnås ved at have engagerede og velkvalificerede trænere og

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

VEDTÆGTER Raklev Gymnastik- og Idrætsforening

VEDTÆGTER Raklev Gymnastik- og Idrætsforening VEDTÆGTER Raklev Gymnastik- og Idrætsforening Vedtaget den 28.februar 2001 Revideret den 24. februar 2012 Hans Erik Melchiorsen Dirigent 1. FORENINGENS NAVN og HJEMSTED Foreningens navn: RAKLEV GYMNASTIK-

Læs mere

Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019

Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019 Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent. Else Gehrke valgt 2. Valg af protokolfører. Lars Damkjær valgt 3. Beretning om foreningens virke ved

Læs mere

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/ Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/3-2015. 1: NAVN BOLDKLUBBEN SØBORG, hjemmehørende i Gladsaxe kommune, stiftet den 14. april 1972, er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund under Dansk Håndbold Forbund og

Læs mere

Foranstaltninger mod det uhørte overgreb

Foranstaltninger mod det uhørte overgreb Foranstaltninger mod det uhørte overgreb Indhold: FORÆLDRE... 2 TRÆNERE OG LEDERE FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR... 3 A: TRÆNER OG LEDERE FOR BØRN/UNGE UNDER 15 ÅR... 3 B: TRÆNER OG LEDERE FOR UNGE MELLEM

Læs mere

Tjek for børnenes skyld om hvordan du indhenter og håndterer børneattester

Tjek for børnenes skyld om hvordan du indhenter og håndterer børneattester Tjek for børnenes skyld om hvordan du indhenter og håndterer børneattester Århus Kommune, Folkeoplysningsudvalget Pjecen er udgivet af Århus Kommune, Folkeoplysningsudvalget. 2. udgave. 1. oplag 2008.

Læs mere

Vedtægter for Hylke UGF (revideret oktober 2001)

Vedtægter for Hylke UGF (revideret oktober 2001) Vedtægter for Hylke UGF (revideret oktober 2001) 1. Foreningens navn er Hylke Ungdoms og Gymnastikforening. 2. Foreningen er hjemmehørende i Skanderborg Kommune, og er tilsluttet DGI gennem DGI Horsensegnen,

Læs mere

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening.

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. 1 Navn Foreningens navn er Ulfborg Idrætsforening. Foreningen er stiftet den 4. marts 1937 og har hjemsted i Holstebro Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at danne

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

VEDTÆGTER. Slagelse Mountainbike (SMTB)

VEDTÆGTER. Slagelse Mountainbike (SMTB) VEDTÆGTER for Slagelse Mountainbike (SMTB) Stiftet 16. april 2008 www.slagelsemtb.dk E-mail: smtb.bestyrelse@gmail.com medlem af Danmarks Idræts-Forbund (DIF) under Danmarks Cykle Union (DCU) og De Danske

Læs mere

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold)

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Vedtægter, Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Stiftet 6. september 1916 Eksisterende vedtægter Ændringsforslag ved GF 11. marts 2014 1. Navn Foreningens navn er: Borup Idrætsforening

Læs mere

Nr. Bjært/Strandhuse IF

Nr. Bjært/Strandhuse IF Emne: for NBSIF s bestyrelse Dato: 05032017 / 7.9.2018 Udgave: Forfatter: Henning Larsen / Palle Uglebjerg Indhold: 1. Indhold og formål 2. Ansvarsområder for bestyrelsen 3. Møder 4. Økonomistyring 5.

Læs mere

10. DMUs og DIFs forsikringer

10. DMUs og DIFs forsikringer Forsikringsdækning Ved ethvert stævne skal der gennem DMU være tegnet forsikring i det af lovgivningen og DMU krævede omfang. De lovgivningsmæssige krav til forsikringsdækningen er fastsat i Trafikministeriets

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10.

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Fremmødte: Keld, Erik, Vibeke, Ole, Gerner, Peter og Ivan.

Læs mere

Foreningens forsikringsbehov

Foreningens forsikringsbehov Foreningens forsikringsbehov Arbejdsskadeforsikring i foreninger Arbejdsskadeforsikringen består af en lovpligtig og en frivillig del. Den lovpligtige del dækker personer, der er ansat af foreningen. Forsikringen

Læs mere

Børneattester i foreningslivet

Børneattester i foreningslivet gladsaxe.dk Børneattester i foreningslivet Forebyggelse af seksuelle overgreb på børn og unge 1 Kontakt ved generelle spørgsmål: Idrætskonsulent Pia Bagger Telefon 39 57 53 38 Mobil: 23 60 94 44 bkfpba@gladsaxe.dk

Læs mere

Togpersonalets Områdegruppe DSB

Togpersonalets Områdegruppe DSB Togpersonalets Områdegruppe DSB Forretningsorden for Områdegruppebestyrelsen 1. Områdegruppens virke. Områdegruppens daglige arbejde varetages af formanden og næstformanden, som drager omsorg for, at alle

Læs mere

Informationsfolder. Randers KFUM håndbold og pædofilipolitik

Informationsfolder. Randers KFUM håndbold og pædofilipolitik Informationsfolder Randers KFUM håndbold og pædofilipolitik Randers KFUM håndbold vil med denne informationsfolder fortælle om pædofili og klubbens holdning til dette område, der kræver særlig opmærksomhed.

Læs mere

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016 Instruktørhåndbogen sæson 2015/2016 Velkommen til: Din kontaktperson er: Jeg kan kontaktes på: Mail: Tlf: Hjemmeside www.fjordagergymnastik.dk 1 Bestyrelsen: se hjemmeside eller Conventus. Nyttige telefonnumre

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Forretningsorden for Idrætsforeningen IF FREM Bjæverskov

Forretningsorden for Idrætsforeningen IF FREM Bjæverskov Hovedbestyrelsen Stk. 1 Hjemmel: Forretningsorden for Idrætsforeningen IF FREM Bjæverskov Med hjemmel i foreningens love 3 er nærværende forretningsorden gældende for hovedbestyrelsen ( HB). Forretningsordenen

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater:

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater: GRINDSTED BADMINTONKLUB 7200 GRINDSTED Punkter på dagsordenen: Deltagere: Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl. 19.00 i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater: Antal: 20 til stede Formand

Læs mere

Instruktørmappe. Mejdal-Halgård Gymnastik

Instruktørmappe. Mejdal-Halgård Gymnastik Instruktørmappe Gymnastikbestyrelsen Formand Laila Poulsgaard 61664557 poulsgaard@sport.dk Næstformand Mette Johansen 29785886 mette_k_johansen@hotmail.com Kasserer Aase Nørgaard 22739613 aasenoergaard@webspeed.dk

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Den 31. januar 2019 Kl i Magion Referatnotater:

Referat fra bestyrelsesmøde Den 31. januar 2019 Kl i Magion Referatnotater: GRINDSTED BADMINTONKLUB 7200 GRINDSTED Punkter på dagsordenen: Deltagere: Referat fra bestyrelsesmøde Den 31. januar 2019 Kl. 18.00 i Magion Referatnotater: Tilstede: Erik Thøgersen()formand Karsten Westergaard(KW)næstformand

Læs mere

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926 Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening Stiftet 26. februar 1926 1. Foreningens navn: Knabstrup Idrætsforening. Hjemsted Knabstruphallen, Ventedgårdsvej 42. Knabstrup 4440 Mørkøv. 2. Foreningens formål

Læs mere

Indsatsområde: Planlægning Opfølgning Information

Indsatsområde: Planlægning Opfølgning Information Planlægning Opfølgning Information Finn Skytte Visionen: Verninge I.F. vil styrke det sociale samvær i lokalområdet ---------- understøttes af planlægning / opfølgning i indsatsområderne, så aktiviteter

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926 Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening Stiftet 26. februar 1926 1. Foreningens navn: Knabstrup Idrætsforening. Hjemsted Knabstruphallen, Ventedgårdsvej 42. Knabstrup 4440 Mørkøv. 2. Foreningens formål

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Brenderup Idrætsforening

Brenderup Idrætsforening Velkommen i Brenderup Idrætsforening - Fodboldafdelingen Brenderup Idrætsforening Fodbold Gymnastik Håndbold Badminton Motion Brenderup Idrætsforening holder til i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej

Læs mere

VEDTÆGTER for Næsby Idræts Forening

VEDTÆGTER for Næsby Idræts Forening Badminton - Billard Bordtennis - Cykelmotion Gymnastik - Håndbold - Idræt om Dagen - Motionsløb Tennis Side 1 VEDTÆGTER for Næsby Idræts Forening VEDTÆGTER FOR NÆSBY IDRÆTS FORENING Side 2 Paragraf 1.

Læs mere

GØDVAD GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

GØDVAD GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING GØDVAD GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING Vedtægter for Hovedforeningen Gødvad GIF 1. Navn, stiftelse og tilhørsforhold Foreningens navn er Gødvad Gymnastik og Idrætsforening kendes også under navnet Gødvad

Læs mere

indholdsfortegnelse forord side 3 hovedbestyrelsen sammensætning side 4 opgaver side 4 fodbold seniorudvalg sammensætning side 6 opgaver side 6

indholdsfortegnelse forord side 3 hovedbestyrelsen sammensætning side 4 opgaver side 4 fodbold seniorudvalg sammensætning side 6 opgaver side 6 Foreningshåndbog Side 1 indholdsfortegnelse forord side 3 sammensætning af bestyrelse og udvalg: hovedbestyrelsen sammensætning side 4 opgaver side 4 fodbold seniorudvalg sammensætning side 6 opgaver side

Læs mere

Samværspolitik i FC GOG:

Samværspolitik i FC GOG: Samværspolitik i FC GOG: Folketinget har vedtaget en ny lov, som medfører at alle idrætsforeninger per 1. august 2005 at indhente en børneattest før ansættelse af trænere og holdledere, som skal have vedvarende

Læs mere

Love og vedtægter. Bowling-klubben. BK Sydvesten. for

Love og vedtægter. Bowling-klubben. BK Sydvesten. for Love og vedtægter for Bowling-klubben BK Sydvesten Love og vedtægter for Bowling-klubben BK SYDVESTEN Stiftet den 4. september 1994 1 Klubbens navn og hjemsted 1. Klubbens navn er BK SYDVESTEN 2. Hjemstedet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Forretningsorden for Vejle Rideklubs bestyrelse

Forretningsorden for Vejle Rideklubs bestyrelse Forretningsorden for Vejle Rideklubs bestyrelse 1. Konstituering I forbindelse med første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med næstformand, kasserer og sekretær, jf.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Newfoundlandklubben i Danmark

Forretningsorden for bestyrelsen i Newfoundlandklubben i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Newfoundlandklubben i Danmark Opdateret og godkendt i forbindelse med NFKs bestyrelsesmøde den 7.3.2010. Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Snarest efter

Læs mere

Hvidovre Bordtennis.

Hvidovre Bordtennis. VEDTÆGTER 1 NAVN Foreningens navn er Hvidovre Bordtennis sædvanligvis forkortet Hvidovre BT. Hjemsted: Hvidovre Kommune. Foreningen blev stiftet den 31. august 2007 som en fusion mellem bordtennisklubberne

Læs mere

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK.

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Vedtægter for Toksværd Badminton Klub 1. Navn & hjemsted. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Klubben har registreret domænet: Stk. 3. Klubben er hjemmehørende i Næstved Kommune,

Læs mere

Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF

Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Foreningens Navn 1 stk. 1 Foreningens navn er: Idrætsforeningen "SKJOLD" Skævinge. Foreningens hjemsted

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 FORSLAG TIL VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Klubbens navn og formål 2 Medlemmer 3 Kontingent 4 Generalforsamling

Læs mere

Håndbog 1. januar 2015

Håndbog 1. januar 2015 Håndbog Forord Dans er bevægelse til musik og har alle dage været en måde for folk at udtrykke deres sjæl og energi. Verden er i forandring med den nye skolestruktur og de udfordringer vores kommune stiller

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Revideret juni 2011 Afkrydsningslister: * Alle instruktører finder ved sæsonstart afkrydsningslister i de hvide mapper i depotet. Det er vigtigt at

Læs mere

Vedtægter for Haarby Boldklub

Vedtægter for Haarby Boldklub Vedtægter for Haarby Boldklub REPRÆSENTANTSKABET Navn 1 Klubbens navn er Haarby Boldklub (H.B.). Stiftet den 6. juni 1918. Klubben har følgende specialafdelinger: Fodboldafdelingen Håndboldafdelingen Volleyballafdelingen

Læs mere

Relationer i foreningen Tidspunkt Sted Kontaktperson. Frederiks Alle 20, Aarhus. Skat og moms i foreningslivet Tidspunkt Sted Kontaktperson

Relationer i foreningen Tidspunkt Sted Kontaktperson. Frederiks Alle 20, Aarhus. Skat og moms i foreningslivet Tidspunkt Sted Kontaktperson Kurser forår 2011 Relationer i foreningen Torsdag d. 10. marts 2011 Brobjergskolen, bygn. A, lok 104. Maria Thuesen Beck, Frederiks Alle 20, Aarhus mail: maria.beck@dgi.dk Skat og moms i foreningslivet

Læs mere

Hovedbestyrelsens beretning for perioden maj 2016 til maj 2017

Hovedbestyrelsens beretning for perioden maj 2016 til maj 2017 AIF har ca. 3300 medlemmer ultimo 2016: Generalforsamlingen den 16. maj 2016 Dorthe Johansen, håndbold blev valgt til næstformand og Lars Jensen genvalgt til hovedkasserer. Hovedafdelingen har således

Læs mere

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus 1 Foreningens navn, adresse & hjemsted: Foreningens navn: Foreningens adresse: Foreningens hjemsted: Taekwondo Klub Do, Aarhus. Taekwondo Klub Do, Aarhus Bymosevej 20 8210 Århus V Aarhus Kommune Foreningens

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Blåkildegårds regelsæt for klubber og andre aktiviteter

Blåkildegårds regelsæt for klubber og andre aktiviteter 2016 Oprettelse af klub eller beboeraktivitet Der skal søges afdelingsbestyrelsen om en forhåndstilkendegivelse. For at oprette en klub, skal man indkalde til en stiftende generalforsamling med mindst

Læs mere

De officielle farver er hvid og sort. Et skjold er afdelingens mærke.

De officielle farver er hvid og sort. Et skjold er afdelingens mærke. Vedtægter for VIKING Petanque 1. Afdelingens navn og hjemsted. Afdelingens navn er VIKING Petanque. Dens hjemsted er Rønne, Bornholm. VIKING er oprettet 3. maj 1907. De officielle farver er hvid og sort.

Læs mere

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål 1 Vedtægter for den selvejende institution Aabenraa Selvhjælp 1: Navn, hjemsted og virkeområde Stk. 1: Den selvejende institutions navn er Aabenraa Selvhjælp Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted

Læs mere

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1. NAVN. Foreningens navn er Aalborg Kaserners Idrætsforening (AKIF). Dens hjemsted er Aalborg Kaserner, 9400 Nørresundby. Foreningen

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforening

Torslunde-Ishøj Idrætsforening p Torslunde-Ishøj Idrætsforening Badminton Fodbold Gymnastik Petanque Støtteforening Torslunde Ishøj Idrætsforening 1. Navn og formål Foreningens navn er Torslunde Ishøj Idrætsforening (TIIF) og er hjemmehørende

Læs mere

Som meddelt i indkaldelse af 13. august afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund sin 41. kongres lørdag, den 15. november i Idrættens Hus i Brøndby.

Som meddelt i indkaldelse af 13. august afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund sin 41. kongres lørdag, den 15. november i Idrættens Hus i Brøndby. Forbundsledelsen 9. oktober 2014 Til regioner og foreninger DAI's 41. kongres 15. november 2014 i Brøndby Som meddelt i indkaldelse af 13. august afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund sin 41. kongres lørdag,

Læs mere

BALLERUP KYOKUSHIN KARATE VÆRDISÆT

BALLERUP KYOKUSHIN KARATE VÆRDISÆT BALLERUP KYOKUSHIN KARATE VÆRDISÆT Værdisæt for Ballerup Kyokushin Karate Ballerup Kyokushin er en klub, hvor almen respekt, anerkendelse og anstændighed er naturlige og selvfølgelige værdier. Klubben

Læs mere

HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING. Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER. Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening.

HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING. Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER. Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening. HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER 1 Navn: Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening. Stiftet den 15. maj 1941 Hjemsted: Hauge, Herning Kommune/Ringkøbing Amt

Læs mere

Referat fra den stiftende generalforsamling med oversigt over bestyrelsen for Gram Boldklub 2013.

Referat fra den stiftende generalforsamling med oversigt over bestyrelsen for Gram Boldklub 2013. Til Afdelingen for Fritid og Kultur. 6100 Haderslev Kommune. Gram 10.april 2013 Vedrørende: Godkendelse af ny forening. Vi søger om godkendelse hos Haderslev kommune for ny forening. Vi medsender: Blanket

Læs mere

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 1. NAVN OG HJEMSTED. Foreningens navn er Vallensbæk Idrætsforening af 1939 Fodbold, i forkortelse: Vallensbæk IF Fodbold eller VI 39 Fodbold,

Læs mere

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening Vedtægter for Østsalling Idrætsforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østsalling Idrætsforening, stiftet den 17. november 1969. Dens hjemsted er i Skive Kommune. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSFORENINGEN STJERNEN stiftet den 18. april 1921

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSFORENINGEN STJERNEN stiftet den 18. april 1921 1 Foreningens navn er Idrætsforeningen Stjernen. Dens hjemsted er Odense Kommune. 2 Foreningens formål er at samle og give interesserede børn, unge og voksne mulighed for at dyrke idræt samt varetage fælles

Læs mere