Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 1 Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach & Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat Der er udarbejdet referat fra mødet den 12. maj Indstilling: Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Beslutning: Indstillingen tiltrådt. Bilag: Punkt 2. Forberedelse af fællesmøde med Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune Dagsordenen til fællesmødet er: 1. Budget Principper for budgetaftalen Status for projekter, som indgik i takstaftale i i. Midtbyprojektet. ii. Hjørring NØ. iii. Sommerhusområder. iv. Indsatsplaner. Status på rationalisering i selskabet. Status for aktiviteter i Procedure og varsling i forbindelse med separatkloakering. 3. Status for udarbejdelse og gennemførelse af handleplan afledt af dispensation til kulfilteranlæg. I de efterfølgende punkter gennemgås de enkelte punkter.

2 2 Punkt 2a. Budget 2017 Principper for budgetaftalen I 2014 blev der indgået en forståelse om udviklingen i selskabets takster frem til Denne aftale er udgangspunkt for oplægget til bestyrelsens beslutning om taksterne for Tidsplan budget- og takstbehandling: 22. august. 2016: Bestyrelsesmøde med forberedelse af Fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Hjørring Vandselskab A/S på dagsordenen. 28. september 2016: Fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Hjørring Vandselskab A/S. 27. oktober 2016: Bestyrelsesmøde med takst- og budgetgodkendelse for december 2016: Bestyrelsen forelægges selskabets drifts- og anlægsbudget. 21. december 2016: Byrådsmøde med takstgodkendelse. Materialet forventes fremsendt til byrådet behandling umiddelbart efter bestyrelsens godkendelse den 27. oktober Udgangspunktet for budgettet for 2017 er, at Hjørring Vandselskab i 2014 indgik en provenuaftale med Hjørring Kommune. Hovedtrækket i aftalen er at provenuet for Hjørring Vandselskab ligger fast frem til 2020 og at kommunens nye krav til selskabets aktiviteter skal finansieres gennem takststigninger. Princippet er også kaldt: Den der bestiller musikken betaler. En del af aftalen er at selskabet skal rationalisere driften med 3 % om året frem til I forbindelse med godkendelsen af taksterne for 2016, besluttede Hjørring Kommune, at Hjørring Vandselskab skulle gennemføre 4 nye aktiviteter. Aktiviteterne, som gennemgås i et senere afsnit, skulle finansieres ved en takststigning i 2016 på 1 kr. i forhold til 2015-taksten. Takststigningen medførte en provenustigning på 3,88 mio. kr. og aftalen var, at det øgede provenu skal fastholdes, også efter I budgettet for 2017 og overslagsårene 2018 til 2021, fastholdes de indgåede aftaler, hvilket betyder, at Hjørring Vandselskab provenu fastholdes på 172,59 mio. kr. for vand, spildevand, service og tømningsordning. Et fastholdt provenu, vil dog ikke kunne sikre, at selskabets takster forbliver fuldstændigt uforandrede i perioden. Det skyldes flere forhold, bl.a. de generelle prisudviklinger, faldende vandsalg, indfasning af trappeordningen (rabat for vandforbrugende virksomheder), særbidrag mm.

3 3 En fastholdelse af takstaftalen fra 2014 og 2015 medfører meget små takstændringer i 2017, se tabel 1. I taksterne for 2017, er der ikke indregnet eventuelt nye ønsker fra Hjørring Kommune. Tabel 1: I tabellen er taksterne for 2016 angivet sammen med takster for 2017 beregnet ud fra de eksisterende aftaler med Hjørring Kommune. Alle beløb er uden moms Vand Variabelt bidrag Forbrug m 3 5,90 5,90 kr./m 3 Forbrug m 3 4,50 4,50 kr./m 3 Forbrug m 3 3,75 3,75 kr./m 3 Forbrug over m 3 3,15 3,15 kr./m 3 Fast bidrag Spildevand Variabelt vandafledningsbidrag 926, ,00 kr. Forbrug: m 3 36,08 36,63 kr./m 3 Forbrug: m 3 31,75 30,77 kr./m 3 Forbrug: m 3 23,09 19,05 kr./m 3 Fast vandafledningsbidrag 575,00 590,00 kr. Det faste vandafledningsbidrag er lovbestemt og bliver årligt justeret iht. indeks udgivet af Danmarks Statistik. De indeks der benyttes offentliggøres først ultimo august 2016, og derfor kan der ske reguleringer Forventninger til fremtiden: Hjørring Vandselskabs forventninger til de kommende år er, at driftsomkostningerne kan reduceres med 3% årligt frem mod 2020, og således overholdes de krav Forsyningssekretariatet stiller. Efter 2020 forventes niveauet for driftsomkostningerne indtil videre at blive fastholdt. Nye krav, som ønskes af Hjørring Kommune, er ikke indregnet i budgetterne, men vil i lighed med kravene fra 2015 blive tillagt provenuet og direkte indregnet i taksterne. Selskabets fremtidige investeringsniveau forventes at være stigende. Det skyldes bl.a. at en evt. nedlæggelse af kulfilteret på Bagterp Vandværk vil udløse investeringer i erstatningsboringer og etablering af nye anlæg. Omfanget af nye investeringer afhænger af de beslutninger, der træffes af Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab i forbindelse med handleplanen for vandområdet (se pkt. 3 i dagsordenen). Det forventes at implementeringen af handleplanen påbegyndes i 2017 og at den afledte justering af taksterne finder sted med virkning fra 2018.

4 4 Overholdelse af prisloft og indtægtsramme I 2016 blev taksten for drikkevand nedjusteret pga. af en regulering foretaget af forsyningssekretariatet. Nedjusteringen var afledt af, at Hjørring Vandselskab i 2014 ikke fik anvendt det opkrævede provenu - primært i forbindelse med anlægsinvesteringerne. Nedjusteringen var en engangsforeteelse og provenuet for 2017 vil igen være på normalt niveau. Ændringerne af vandsektorloven vil have virkning fra og med En af udfordringerne med den nye regulering er, at de samlede indtægtsrammer ikke er kendt før ultimo 2016 (skal være offentliggjort senest den 15. december 2016). Det er Hjørring Kommunes opgave, at tilse, at Hjørring Vandselskab overholder selskabets indtægtsrammer. Derfor vil byrådets takstgodkendelse i december måned formentligt indeholde et forbehold, om at Hjørring Vandselskab ikke kender de endelige indtægtsrammer. Status for projekter, som blev aftalt 2015 Den indgåede aftale i 2015 betød et øget provenu på 3,88 mio. kr. om året frem til og med Det ekstra provenu fra og med 2016 til og med 2020 er på i alt 19,38 mio. kr. Det samlede ekstra provenu på 19,38 mio. kr. dækker kun de aktiviteter som kan gennemføres i perioden, og er dermed ikke et udtryk for at alle målene med indsatserne er nået. De 4 aktiviteter skal alle fortsætte op til 25 år efter Midtbyprojektet Hjørring Kommune har et ønske om at klimasikre Hjørring Midtby og samtidig tilføje et blåt udtryk til bymidten. Alt overfladevand ledes i dag til fælleskloak, dog er delstrækninger (veje) allerede separatkloakerede, men er fortsat tilsluttet fælleskloakken nedstrøms og bidrager til generelle kapacitetsproblemer. Der er i 2013 udarbejdet et skitseprojekt for klimasikring af Hjørring Midtby for overfladevand på Sct. Olais Plads, i Strømgade og på Springvandspladsen. Det er nu besluttet, at klimatilpasningen af Hjørring Midtby skal ses i et større perspektiv og derfor skal oplandet fra Springvandspladsen til Banegårdspladsen medtages i løsningen. Hjørring Kommune har indledt et samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema for at binde arkitektur og funktion sammen. Arkitema har udarbejdet første bud på et overordnet løsningsforslag under hensyntagen til Hjørring Kommunes ønsker. Arkitema har i deres løsningsforslag taget udgangspunkt i det tidligere skitseprojekt fra Det er et ønske fra Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab, at Vandselskabet bidrager økonomisk til projektet inden for de rammer, som er

5 5 defineret i medfinansieringsbekendtgørelsen (nr af 16. december 2014). Medfinansieringsbekendtgørelsen beskriver spildevandsselskabernes mulighed for medfinansiering af kommunale og private projekter vedr. tag- og overfladevand. Klimatilpasningsprojekt skal sikre, at Hjørring Midtby er klimasikret op til en 20 års regnhændelse. Klimaprojektet skal beskrive, hvorvidt og hvordan regnvand kan håndteres på terræn og samtidig bidrage til et forbedret rekreativt miljø i midtbyen. Derudover skal skybrudsveje være indtænkt i projektet i forhold til, hvordan større regnhændelser håndteres i systemet. Hjørring Vandselskab har indgået aftale med Orbicon, som også udarbejdede det første skitseprojekt i 2013, om justering og udbygning af det eksisterende løsningsforslag på skitseprojekteringsniveau, dialog med Forsyningssekretariatet ift. mulighed for medfinansiering samt evt. udarbejdelse af delansøgning eller ny samlet ansøgning. Ifølge den overordnede tidsplan præsenteres løsningsforslaget i oktober måned Hjørring Nordøst Vandhandleplanen har udpeget indsatser for 5 overløbsbygværker i oplandet til Blåsig Bæk med krav om reduktion af aflastning til Blåsig Bæk. Endvidere er der krav om forsinkelse af regnvandsbetingede udløb. Samtidig ønsker Hjørring Kommune at gennemføre indsatser for forbedring af de fysiske forhold i vandløbet herunder åbning af rørlagte strækninger. Hjørring Vandselskab og Hjørring Kommune har sammen udarbejdet en helhedsplan for hele Blåsig Bæk. Målet er at opnå god vandløbskvalitet og samtidig udvikle de teknisk, miljømæssigt og økonomisk mest optimale løsninger. Samtidig ønsker samarbejdspartnerne at skabe et sammenhængende indbydende grønt bynært naturområde sammentænkt med helhedsplanen for udbygningen af Park Vendia. Der er indgået aftale mellem Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab om at ansøgning om og myndighedsbehandling af det samlede projekt omkring Hjørring Nordøst udføres i 2016, hvilket betyder at anlægsarbejdet kan påbegyndes i foråret Projektets karakter nødvendiggør myndighedsbehandling efter naturbeskyttelses-, vandløbs-, planloven samt jordforureningsloven, reglerne om VVM og spildevandsplanen. Tidsplanen for myndighedsbehandlingen rækker frem til uge 52. Klagefrister er indregnet.

6 6 Sommerhusområder Tillæg vedr. kloakering af sommerhusområder i Hjørring Kommune blev sendt i høring den 26/ og blev vedtaget den 29/ Tillægget omfatter kloakering af i alt ca ejendomme i perioden I perioden 1/ / udføres kloakering af områderne Nr. Rubjerg og Nørlev Strand/Skallerup. Arbejdet omfatter i alt 102 sommerhusgrunde og der anlægges i alt ca. 5 km spildevandsledning. Begge områder er højt prioriteret af Hjørring Kommune, da der er tale om indvindingsopland til hhv. Nr. Lyngby og Skallerup Vandværk. Indsatsplaner Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab har et samarbejde om at udmønte en prioriteret handleplan for beskyttelse mod nitrat og pesticider, som udnytter de afsatte midler maksimalt. Beskyttelsen skal ske i overensstemmelse med tidligere beslutninger, blandt andet princippet om at beskytte indefra og ud ift. pesticider og indførelse af overvågningsprogram for nitrat. På Nr. Vinstrup Kildeplads arbejdes der pt. med aftaler om dyrkningspraksis indenfor de boringsnære beskyttelsesområder, BNBO. Ud fra vurderingen af den langsigtede kapacitet på eksisterende og fremtidige kildepladser, sammenholdt med de nyberegnede BNBO er, udarbejdes der plan for den samlede indsats for selskabets kildepladser. Hjørring Vandselskab har aftalt møder med rådgivere mht. etablering af kontrolprogram vedr. nitrat og opgaven forventes udført i løbet af efteråret Status på rationalisering i selskabet Hjørring Vandselskab A/S arbejder løbende med, at gøre omkostningerne mindre og driften af selskabet mere rationel. Det skyldes: Et grundlæggende ønske fra bestyrelse, medarbejdere og ledelse om at levere ydelser til vores kunder til de lavest mulige priser. Et ønske om at modvirke effekten af, at der forbruges mindre vand og bortledes mindre spildevand i Hjørring Kommune end tidligere. Effektiviseringskrav fra Konkurrencestyrelsen og Folketinget. Folketinget har i vedtaget vækstpakke 2, som viser, at der skal ske store effektiviseringer i vand- og spildevandssektoren frem mod Frem mod 2020 er det målet at reducere selskabets driftsomkostninger med op mod 20 % i forhold til budgettet i Målsætningen er at driftsomkostningerne i 2020 kun skal udgøre 54 mio. kr.

7 7 Driftsbesparelserne forventes hentet ved at: Reducere selskabets serviceniveau på udvalgte områder. Effektivisere procedurer i selskabet. Gennemføre målrettede investeringer der medfører reducerede driftsomkostninger. Rationaliseringsplanen for driftsomkostningerne frem til og med 2020 er vist i tabel 2. Tabel 2: Rationaliseringsplan for driftsomkostninger frem til og med [mio. kr.] Budget 66,42 64,52 62,40 60,29 58,18 56,06 53,95 Korrigerede driftsomkostninger 62,60 61,30 For at sikre den fremtidige realisering af rationaliseringsplanen er der arbejdet med at finde besparelser og muligheder for optimering indenfor alle områder i selskabet. Der har været afholdt workshops, hvor alle medarbejdere i selskabet har været inviteret ind til at give deres bud på, hvilke idéer der bør arbejdes videre med for at skabe rationalisering af driften. Der blev afholdt 9 workshops hvor medarbejdere og ledere blev samlet til brainstorming, hvor opgaven var, at producere idéer eller emner, som i større eller mindre grad kan resultere i optimering af selskabets drift. På de 9 workshops blev der i alt afleveret ca. 400 idéer/emner. Emnerne blev efterfølgende samlet i et regneark, hvor emnerne blev område og emneopdelt. Efterfølgende blev emnerne yderligere opdelt i temaer samt kategorier. Emnerne er endeligt scoret i 3 kategorier ift. emnets potentiale for at kunne resultere i en driftsbesparelse. Registreringen af de indkomne emner danner grundlaget for arbejdet med at prioritere hvilke emner der skal arbejdes videre med, samtidig med at den understøtter den fremadrettede dialog omkring optimeringsprocessen. Flere af de indkomne idéer er sat til gennemførelse umiddelbart, mens andre emner kræver en mere detaljeret beskrivelse for det nødvendige arbejde. Når emner er udvalgt til videre behandling laves der en projektbeskrivelse på det arbejde der skal gennemføres.

8 8 På nuværende tidspunkt arbejdes der på projektbeskrivelser for 6 emner: Organisation. Samlet perspektiv, én samlet virksomhed. Dimensionering af tekniske installationer. Opsporing af fejltilslutninger og minimering af uvedkommende vand på vores systemer. Effektiv brug af benchmarking. Økonomisk konsekvens af udmøntning af centraliseret struktur. Opgaveprioritering og arbejdsgangsanalyser, herunder serviceniveauer. Status for aktiviteter i 2015 Præsentationer af aktiviteterne i 2015 på et overordnet niveau med fokus på selskabets kerneydelser.

9 9 Punkt 2b. Procedure og varsling i forbindelse med separatkloakering Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab har i fællesskab udarbejdet en ny procedure for gennemførelse af separatkloakering og forudgående varsling af borgerne. Det foreslås, at information af lodsejerne i princippet afkobles fra vandselskabets udførelse af separatkloakeringen. I stedet informeres borgerne i forlængelse af planlægnings/myndighedsopgaven. Dertil foreslås det, at rækkefølgen i kloakeringsprocessen vendes, således at separatkloakering hos lodsejerne udføres forud for eller samtidig med etablering af vandselskabets separatanlæg. Den ny procedure indebærer, at borgerne informeres, når separatkloakering kan komme på tale inden for en femårs periode og at der igen informeres, når det er besluttet at udførelsen finder sted inden for de kommende to år. Det foreslås også at information om separatkloakering håndteres på lige fod med anden personlig kommunikation mellem borger og kommune. Det indebærer anvendelse af e-boks og eksisterende registre. Derudover lægges der op til, at der anvendes GIS og videoklip. Der kvitteres med visning på et kort, når Hjørring Kommune har konstateret at separatkloakeringen på egen grund er udført korrekt. Informationen påtænkes formidlet over en fælles hjemmeside for Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab A/S. Information til grundejere i forbindelse med separatkloakering har været et politisk emne i Hjørring Kommune. Derfor er emnet til drøftelse i forbindelse med fællesmødet med Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune. Indstilling: Det indstilles, at den forelagte disposition bruges som grundlag for fællesmødet. Beslutning: Indstillingen tiltrådt.

10 10 Punkt 3. Status for udarbejdelse og gennemførelse af handleplan afledt af dispensation til kulfilteranlæg Hjørring Kommune har ved skrivelse den 24/ forlænget Hjørring Vandselskabs midlertidige tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling med kulfiltrering på Bagterp Vandværk med udløb den 31/ Et af vilkårene i tilladelsen er at Hjørring Vandselskab A/S i samarbejde med Hjørring Kommune udarbejder en handlingsplan omhandlende følgende emner: 1. Bagterp Kildeplads: Mulighederne for at udnytte evt. bæredygtige boringer på Bagterp Kildeplads afdækkes. I arbejdet skal der tages hensyn til at friholde kommunens vigtigste industriarealer for indvinding. De forurenede boringer på Bagterp Kildeplads tages ud af drikkevandsproduktionen, hvis undersøgelserne viser mulighed herfor. Inden nedjustering/lukning af indvindingen på Bagterp Kildeplads skal Hjørring Vandselskab undersøge, hvilke konsekvenser grundvandsstigningen kan have for boliger i den sydøstlige del af Hjørring. 2. Alternative ressourcer: De igangværende undersøgelser vedrørende den langsigtede kapacitet på Bagterp og de øvrige kildepladser bringes til konklusion. Hjørring Vandselskab arbejder for at få etableret erstatningsindvinding i nødvendigt omfang for den indvinding, der udfases på Bagterp Kildeplads ift. opnåelse af den ønskede reservekapacitet på grundvandsressourcen. 3. Beskyttelse af eksisterende kildepladser: Hjørring Vandselskab skal fortsat have fokus på grundvandsbeskyttelse på de kildepladser som selskabet råder over. For at sikre den fremtidige vandforsyning er der i samarbejdet mellem Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab lagt stor vægt på gennemførsel af undersøgelser og udarbejdelse af handlingsplanen for vandselskabets arbejde. Handlingsplanens konkrete indhold er ikke på forhånd fastlagt, men afhænger af resultaterne af en række omfattende undersøgelser. Det omhandler bl.a. en afsluttende bæredygtighedsvurdering af boringerne på Bagterp Kildeplads og en vurdering af den tilgængelige grundvandressource på de eksisterende kildepladser samt vurdering af indvindingens påvirkning af øvrige våde naturområder.

11 11 Handlingsplanen vil resumere resultaterne af de gennemførte undersøgelser, samt angive de heraf afledte handlinger. I tilladelsen er det nævnt, at handleplanen skal godkendes af Teknik- og Miljøudvalget ultimo september I forbindelse med planlægning og forberedelse af fællesmødet mellem Teknikog Miljøudvalget og Hjørring Vandselskabs bestyrelse, den 28/ har Hjørring Kommune accepteret, at den oprindelige tidsplan afviges for at skabe mulighed for, at udkast til handleplanen drøftes på fællesmødet forud for behandling på det kommende møde i Teknik- og Miljøudvalget. Tids- og mødeplanen for arbejdet er vist i tabel 3. Tabel 3: Tids- og mødeplan for udarbejdelse af handleplan for vand. Dato Møde Aktivitet 17/ Udsendelse af dagsorden til bestyrelsesmøde. 22/ Bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab. Drøftelse af resultater og overordnede linjer for handleplan for vand. 16/ Udsendelse af dagsorden til bestyrelsesmøde. 22/ Bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab. 28/ Fællesmøde, Teknik- og Miljøudvalget og bestyrelsen for Hjørring Vandselskab. Præsentation og drøftelse af udkast til handleplan for vand. Præsentation og drøftelse af udkast til handleplan for vand. Justering af handleplan for vand. 12/ Afsendelse af handleplan for vand til Teknik- og Miljøudvalget. 26/ Møde i Teknik- og Miljøudvalget. Godkendelse af handleplan for vand. På bestyrelsesmødet den 22/ præsenteres indkomne resultater og forslag til de overordnede linjer/disposition for handleplanen. Indstilling: Det indstilles, at bestyrelsen drøfter de overordnede linjer for handleplanen for vand. Beslutning: Indstillingen tiltrådt.

12 12 Punkt 4. Orientering Formanden: Den øvrige bestyrelse: Direktøren: Der pågår udvikling af samarbejdet i Nordjylland om udvalgte aktiviteter Indkøbsaftaler: - Overvejelser om fællesudbud på kemikalier til spildevand - Overvejelser om fællesudbud på vand-, spildevands- og slamanalyser - Overvejelser om fællesudbud af TV-inspektioner - Overvejelser om fællesudbud af slamdisponering - Overvejelser om fællesudbud af tømningsordningen Kortlægning af ledningsrenovering Kortlægning af samarbejdsmuligheder om GIS og data Forsøg på at nå en fælles nordjysk forståelse af de fire selskabers udviklingsplaner på spildevandsområdet.

13 13 Med venlig hilsen Tommy Mostrup Administrerende direktør Ovenstående referat er godkendt d. / 2016 Peter Duetoft Alex Lynnerup Jensen Henrik Jørgensen Henrik Christian Sørensen Kim Bach Per Møller Mads Rubæk Sørensen Anders Vestergaard Erik Sørensen

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-09-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Per Møller, Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2019 Med overslagsåreme 2020-2022 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-11-2016 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen, Alex Jensen, Per Møller Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2017 Med overslagsåreme 2018-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-12-2015 Mødetid: 10:30 til 12:00 med efterfølgende julefrokost Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent:

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2018 Med overslagsåreme 2019-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen.

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. A/S Vand i et politisk landskab. Hvem bestemmer i det politiske landskab? Selskabsloven er klar: Medlemmerne

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

Handlingsplan ifm. forlængelse af midlertidig tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling på Bagterp Vandværk, Hjørring Vandselskab A/S.

Handlingsplan ifm. forlængelse af midlertidig tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling på Bagterp Vandværk, Hjørring Vandselskab A/S. Handlingsplan ifm. forlængelse af midlertidig tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling på Bagterp Vandværk, Hjørring Vandselskab A/S. 1 Indhold 1. Baggrund for handleplanen....3 2. Resumé....3

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 13-11-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Hjørring Renseanlæg, Teglmarken 41, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 24-10-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Punkt 2 til 7: Henrik Jørgensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-08-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Vestergaard Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Dato 15.11.2017 TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Indhold 1.0 Takster 2018, Hovedtal 3 2.0 Spildevand takster 2018 5 2.1 Takster SPildevand 2018 5 2.2 Budget og låneoptagelse for 2018 6 3.0

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

Forsyningernes forventninger til indsatsplaner

Forsyningernes forventninger til indsatsplaner Forsyningernes forventninger til indsatsplaner Natur og Miljø 2017 Christian Ammitsøe Disposition 1.Indsatsplaner i Odense Kommune Odense Vest 2.Finansiering 3.Konkrete formuleringer Nitrat Pesticider

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

THISTED SPILDEVAND A/S

THISTED SPILDEVAND A/S THISTED SPILDEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Benny B. Christensen, Elin Vangsgaard, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard,

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-05-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, 9800 Hjørring Afbud: Henrik Jørgensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016 Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S Udkast af 26. april 2016 Indhold 1. Parter...3 2. Baggrund...3 3. Generel gensidig underretningspligt...4 4. Erfaringsudveksling og dialog...6

Læs mere

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 3. maj 2017 kl. 17.00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen, Henrik

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 15 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 24. oktober 2013 kl. 17.00 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen (deltog ikke i pkt. 1 og 2) Morten Lem

Læs mere

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids

Læs mere

Godkendelse af åbning af Østerå, medfinansiering og omprioritering af kloakindsatser

Godkendelse af åbning af Østerå, medfinansiering og omprioritering af kloakindsatser Punkt 3. Godkendelse af åbning af Østerå, medfinansiering og omprioritering af kloakindsatser 2014-5159 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der udarbejdes en ny spildevandsplan,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0306 Referat Dato: 18. juni 2015

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0306 Referat Dato: 18. juni 2015 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0306 Referat Dato: 18. juni 2015 Referent: Karen Pilt Mødenr.: 2/2015 Mødedato: Onsdag den 17. juni 2015, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00.

Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00. Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. juni 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 12. juni 2012 Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00. Mødedeltagere:

Læs mere

De kommunale vandhandleplaner og vandselskaberne

De kommunale vandhandleplaner og vandselskaberne De kommunale vandhandleplaner og vandselskaberne v/advokat (H), lic.jur. Mogens Moe Ved DANVAs temadag om vandhandleplaner 4. oktober 2012 De kommunale vandhandleplaner og vandselskaberne 1. Rammen for

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme Oversigt

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 13 Mødedato: Tirsdag den 14. juni 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet, Lyngbygårdsvej 2, 2800 Kgs. Lyngby OBS:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Energistyrelsen udtaler sig ikke om konkrete og/eller verserende sager, men kan udtale sig vejledende om principielle spørgsmål.

Energistyrelsen udtaler sig ikke om konkrete og/eller verserende sager, men kan udtale sig vejledende om principielle spørgsmål. Vejledende udtalelse Kontor/afdeling Center for Forsyning/Vand Dato 15. december 2016 J nr. 2016-10286 /TJA/MLS/CVMA Vejledende udtalelse vedrørende reglerne for medfinansieringsprojekter Forsyningssekretariatet

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: s mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Brian Holm, Jan E. Jørgensen og Daniel Panduro havde meldt forfald. I stedet mødte Vibeke Qvist, Christine Dal og Sara

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Center for Miljø og Teknik August 2015 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Ballerups Kommunalbestyrelse godkendte i 2014 en Klimatilpasningsplan. Klimatilpasningsplanen

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 14. december 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 14. december 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 14. december 2016 kl. 11.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17.11.2015 påbud mod anvendelse af pesticider For at følge op på Indsatsplan Beder foreslås der gennemført åstedsforretninger og høringsprocesser

Læs mere

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013 Notat Emne: Takster for Aarhus Vand A/S 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S Den 14. november 2013 Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med

Læs mere

Tillæg til prisloft for driftsomkostninger til miljø- og servicemål. Forsyningssekretariatet december 2010

Tillæg til prisloft for driftsomkostninger til miljø- og servicemål. Forsyningssekretariatet december 2010 Tillæg til prisloft for driftsomkostninger til miljø- og servicemål Forsyningssekretariatet december 2010 1.1 INDLEDNING Forsyningssekretariatet har fastsat i alt 325 prislofter for 2011 frem mod 1. november

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 19. november 2018 Sag nr. 18/14295 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 14 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 12. september 2013 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen (afbud)

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Glostrup Vand a/s Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07112 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND. 29. august 2013 Frank Brodersen, HOFOR

BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND. 29. august 2013 Frank Brodersen, HOFOR BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND 29. august 2013 Frank Brodersen, DAGSORDEN 1. Forbrugervalg 2. Status for takster 2014 3. Forureningssag Lejre 4. Igangværende anlægsprojekter 5. Ændring af betalingsvedtægter

Læs mere

Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning

Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning Referat fra bestyrelsesmøde i Vesthimmerlands Vand A/S. Mandag den 12. juni 2017 kl. 14.00 i Farsø. Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning Deltagere: Kirsten Moesgaard Annette Vahlgreen

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Nøgletal Spildevandsforsyning

Nøgletal Spildevandsforsyning Dato: 17-11-2015 Status: Rev. 0 Dokument ID: Oprettet af: sf Godkendt af: sf Sagsnummer: I227 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 7. budget siden selskabsudskillelsen 1. januar

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 27.10.2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1800 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/02514

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 8 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 22. marts 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem (deltog i pkt erne 1-4) Morten

Læs mere

Indstilling. Fastsættelse af gebyr til finansiering af indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet samt heraf følgende nedsættelse

Indstilling. Fastsættelse af gebyr til finansiering af indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet samt heraf følgende nedsættelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. november 2006 Fastsættelse af gebyr til finansiering af indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet samt heraf følgende nedsættelse af

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Dato: 22. september 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 15 Mødedato: Torsdag den 22. september 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet på Mølleåværket,

Læs mere

DANVAs kommentarer er tilføjet med fed skrifttype. Udkast til

DANVAs kommentarer er tilføjet med fed skrifttype. Udkast til Naturstyrelsen j. nr. NST-4400-00018 19. december 2012 Klimatilpasning, vandsektor og grundvand DANVAs kommentarer er tilføjet med fed skrifttype. Udkast til Bekendtgørelse om spildevandsforsyningsselskabers

Læs mere

Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO

Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO Notat Til: Kommunerne Vandsektor, Byer og Klimatilpasning J.nr. NST-467-00052 Ref.: maskr Den 12. december 2011 Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO Dette vejledende notat har til hensigt

Læs mere

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Dagsorden til teknisk arbejdsgruppe Velkomst og præsentation 1. Orientering om:

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for SK Vand A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07253 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Vestjylland Holstebrovej 31 6950 Ringkøbing Att.: Lone Sørensen [losoe@nst.dk] og [ves@nst.dk] + www.herning.dk/offentlighoering Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt Brev sendt til lodsejere indenfor Indsatsplan Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt Indsatsplan Hundslund Odder Kommunes

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00102 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. december 2014 Forslag til Indsatsplan til beskyttelse af drikkevand Forslag til Indsatsplan StautrupÅbo er klar til vedtagelse

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Hvorfor Lolland Forsyning A/S? Alle Lolland Kommunes forsyningsvirksomheder er med virkning fra 1. januar 2007 udskilt

Læs mere