MasterPlan. et nyt værktøj l geografisk bu ks og investeringsplanlægning i detailhandel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MasterPlan. et nyt værktøj l geografisk bu ks og investeringsplanlægning i detailhandel"

Transkript

1 MasterPlan et nyt værktøj l geografisk bu ks og investeringsplanlægning i detailhandel Her er nogle af de virksomheder vi arbejder og gennem årene har arbejdet for med MasterPlan opgaver: Statoil Danmark, Statoil Poland, Statoil Sweden, Statoil Norway, DONG Energy, AfaJCDecault, Telia, McDonald s, Be erplace, Bladkompagniet, CityMail, HjemIs, DSB GODS, Toyota, AT Kearney, PostDanmark, Boston Consul ng. Med MasterPlan vinder I en uendelig række fordele og forspring både i forhold l konkurrenter, men også i forhold l den troværdighed I kan skabe i ledergruppen, i bestyrelse og hos investorer. Med Masterplan introducerer I frem dens måde at lede, planlægge og gennemføre på: Systema k, nøjag ghed, præcision, effek ve processer og logiske metoder baseret på BIG DATA og Predic ve Analysis.

2 Op mer investeringerne i bu ksnetværket og forøg detailkædens konkurrenceevne Hvor meget skal investeres i: Nye bu kker og hvor? Nedlæggelse eller flytning af eksisterende bu kker? Renovering, arealændringer, vedligeholdelse? Personaleændringer, åbnings der, kompetenceudvikling? Markedsføring, Online bu k etc.? Enhver detailkæde har hele den en udfordring med at op mere sit investeringsbudget på de enkelte bu kker og lokalmarkeder. For hvor vil a astet på en given investering og beslutning blive størst? De største og mest afgørende beslutninger i en detailkæde, som e erfølgende driver en række andre investeringsbeslutninger (herunder forpligtende dri somkostninger), er beslutninger om at åbne, fly e, lukke og renovere bu kker. Disse beslutninger er risikable, involverer store beløb og er o e også karrieresatsninger. Med Masterplan kan detailkædens ledelse nu få langt større sikkerhed for det forventede a ast på sådanne beslutninger. MasterPlan er udviklet over 20 år i tæt samarbejde med nogle af Danmarks største detailkæder og kan effek visere og systema sere alt arbejdet med at vurdere, hvor I skal investere i jeres detailkæde. MasterPlan baserer sig på BIGDATA og Predic ve Analysis de mest omfa ende og detaljerede data om både e erspørgerne og udbyderne og deres ageren på markedet.

3 Hvilke spørgsmål kan MasterPlan besvare? MasterPlan er et it system som kan udregne de mest sandsynlige konsekvenser af en række beslutninger. Eksempler på disse beslutninger er: Hvor meget bør alle vores bu kker omsæ e for, set i forhold l hvad de rent fak sk omsæ er for? Hvor meget kan vi omsæ e for, hvis vi lægger en ny bu k på adressen x vej? Hvor meget kan vi omsæ e for, hvis vi udvider vores bu k på x vej med y m2? Hvor meget kan vi forvente at miste i omsætning, hvis vores konkurrent x bygger ny bu k ved siden af os i by y? Hvor meget mere omsæ er vi for, når vi renoverer en bu k? Hvor er de 100 mest lovende værdifulde nye placeringer i Danmark for vores kæde? Hvilken sammenhæng er der mellem hvor langt kunderne har l vores forskellige bu kker, og hvor meget vi omsæ er for? Hvilken sammenhæng er der mellem vores reklameuddelinger og vores salg på de enkelte bu kker? De e var eksempler på en række af de spørgsmål som I kan s lle og besvare langt mere systema sk og præcist ved brug af MasterPlan, end man hid l har kunnet i detailhandlen. MasterPlan er det første system i Danmark der omsæ er detaljerede data l fuldstændig systema sk og gennemsig g viden, som igen omsæ es l sikre beslutningsgrundlag og derved hur gere, bedre og billigere beslutningsprocesser. MasterPlan indeholder både data, viden, so ware, rapporter, systema kker og arbejdsmetoder, som lsammen kan øge produk viteten i enhver detailkæde uanset branche og størrelse. Vi arbejder og har arbejdet med nogle af verdens største kæder, Danmarks største kæder og indenfor flere brancher, så vi har både business cases, hands on erfaring og kan udvikle og træne ledere og medarbejdere. Læs mere om hvordan MasterPlan fungerer på de næste sider.

4 Sådan fungerer MasterPlan! MasterPlan kan som regel forudsige værdien af en bu ksbeliggenhed ca. +/ 10% I en implementeret version af MasterPlan peger I på en beliggenhed, klikker, og kort e er har I en vurdering af omsætningspoten alet i en uddybende Excelrapport, med såvel datagrundlag som beregningsforudsætninger. MasterPlan er inden da, omhyggeligt blevet opbygget med al den viden kædens egne data koblet med detaljerede eksterne data kan lføre vurderingen. Der gennemføres ingen vurderinger uden at usikkerheden er beregnet og kendt. MasterPlan bygger på facts og ikke på mavefornemmelser eller særinteresser. Lidt om data og teknik: The Human Decision/Gilling har i over 20 år samarbejdet med interna onale detailkæder, og har udviklet og forfinet både so ware algoritmer og data og databearbejdning. I dag er præcisionen øget l næsten 90%, og beregningshas ghederne på de mange millioner beregninger som en vurdering kræver, er øget fra 14 dage i 1994 l under et minut. MasterPlan s database består af dels eksterne data og dels interne data. Eksterne data er på adresse niveau, og omfa er alle husstande, virksomheder, konkurrenter samt menneskers daglige trafikmønster fordelt på over ture beskrevet med start, stop, formål og trafikmiddel. Disse eksterne data integreres med jeres egne interne data som bu kker, nuværende omsætning, salgsarealer, personale, arbejds mer, åbnings der, lokalmarkedsføring osv. altså hele investeringsindsatsen. Ved at opbygge en sta s sk forudsigelsesmodel baseret på disse data, kan vi teste hvor præcis denne model forudsiger den eksisterende omsætning, og modellen kan dere er kalibreres l større præcision med bestemte data og beregninger.

5 Sådan gennemføres et MasterPlan projekt! Et MasterPlan projekt kører e er en fast metode: Først laver vi en fælles tavshedserklæring omkring udveksling af data og viden. Vi arbejder som dataprocessor for jer. Here er etableres en MasterPlan database for jeres branche og for jeres virksomhed. Denne base er 100% dedikeret jer. I databasen indgår en række data fra The Human Decision/Gilling og fra jer. Vi systema serer og udarbejder databasen og et totalmarkedsoverblik. Here er analyseres og bearbejdes data, så vi finder frem l hvilke datavariable, der forklarer hvor stor en del af den poten elle omsætning jeres bu kker evner at skabe. De e arbejde er krævende og kan sagtens tage et par uger. Når vi har fundet frem l, hvad vi kan forklare, og hvad vi evt. ikke kan forklare, så diskuterer vi hvilke manglende forklaringsfaktorer som vi og I mener mangler i datagrundlaget. Nu kan vi træffer beslutninger om hvad vi gør, og hvorfor. Dere er ops lles en færdig model og dens styrker og svagheder beskrives og præciseres. Der udregnes benchmarking på jeres eksisterende bu kker og vi gennemgår forklaringer på evt. forskelle mellem es meret og fak sk omsætning. Dere er er der diskussion med og træning af beslutningstagere og de medarbejdere, der udarbejder beslutningsgrundlag. Nu er MasterPlan klar l at fungere, og vi diskuterer hvordan I gerne vil have jeres forskellige output rapporter l at se ud. Here er kommer MasterPlan i dri. Næste skridt kan være brug og idri sæ else af Decision Sharing System, hvor alle projekter, processer og ak viteter i detailkæden kan systema seres, så der kan etableres et effek vt samarbejde på tværs af virksomheden og med bu kslederne. Et andet skridt kan være et reelt VidensOp merings projekt hvor alle beslutninger i detailkæden vurderes med henblik på systema sering af både udarbejdelsen af beslutningsgrundlag og gennemførelsen af beslutningsprocesserne.

6 Forbered nye beslutninger og handlinger på en ny måde! Sådan skaber et Masterplan projekt merværdi: Hur gere, bedre, billigere beslutninger. MasterPlan koster langt mindre end det beløb I sparer! I kan fremover analysere, skabe beslutningsgrundlag og gennemføre beslutningsprocesser langt hur gere og billigere med MasterPlan, end I kan i dag! Herudover koster MasterPlan kun en brøkdel af hvad én enkelt fejlbeslutning om bu ksplacering vil koste. Med MasterPlan vinder I en uendelig række fordele og forspring både i forhold l konkurrenter, men også i forhold l den troværdighed I kan skabe i ledergruppen, i bestyrelse og hos investorer. Med Masterplan introducerer I frem dens måde at lede og planlægge og gennemføre på: Systema k, nøjag ghed, præcision, effek ve processer og logiske metoder. MasterPlan koster en ini al investering men da The Human Decision/ Gilling har gennemført grundinvesteringen over de sidste 20 år, vil I drage meget stor fordel af et system, der både er afprøvet og bevisligt virker og fungerer succesfuldt. For at overbevise jer, så lbyder vi at gennemføre en gra s modeludvikling i samarbejde med jer. I skal kun investere ganske få mer, og vi laver hele arbejdet og præsenterer resultaterne for jer. I kan dere er tage s lling l om I vil samarbejde med os uden andre forpligtelser end at I gennemfører en seriøs proces og vurdering sammen med os. Vi er 100% dedikerede og forpligtede l MasterPlan og har været det i over 20 år. Det kan nu komme jer og jeres virksomheden l gode!

7 CASE: En ny servicesta on i Københavns Lu havn? Året er 1999 og Øresundsbroen skal åbne i år Københavns Lu havn er som forandret. Nye terminaler, togsta on, parkeringsanlæg, hotel, nye veje. Den gamle Q8 servicesta on som har ha monopol i lu havnen i årevis skal lukke. Der skal også bygges en ny servicesta on i en rund bygning sydøst for lu havnen tæt på en motorvejs lkørsel mod Malmø. Men hvilket olieselskab skal have sta onen? Der er nemlig kun plads l et selskab. Det er en stor investering som skal løbe over mange år. Hvor meget skal man byde på beliggenheden? Hvor meget kan man forvente at tjene eller tabe på investeringen? Hvilke risikofaktorer er der i forretningen? ALLE DISSE SPØRGSMÅL HÆNGER PÅ EN VURDERING: Hvor meget brændstof kan vi forvente at sælge fra den her beliggenhed? Statoil henvender sig l Gilling som man har gjort det i hundredevis af lignende vurderinger i Danmark, Sverige og Polen. Det er vanskelig vurdering, for der er mange ua ængige kilder l e erspørgsel på stedet: Over ansa e i lu havnen, biler l/fra lu havnen, biler der passerer, lokalbefolkningen i Kastrup, biler der passerer motorvejen på vej l og fra Sverige. Specielt den forventede trafik på Øresundsbroen er kri sk, for ingen ved rig g hvor mange biler der vil køre over broen. Budge et er biler om dagen flere år e er åbningen, men hvor mange er pendlere og kører frem og lbage samme dag og hvor mange kører en tur. Der er mange tekniske spørgsmål der skal s lles, måles og besvares før en samlet vurdering kan gennemføres. Investeringskalkulen viser sig posi v og det beslu es at bygge sta onen. I 2002 viser Gilling s beregninger og forudsætninger sig at være præcise, og de rammer det forventede brændstofsalg med utrolige +/ 5%. Endnu engang har MasterPlan metoden vist sin effek vitet. Gilling har gennemført i hundredevis af e erspørgselsvurderinger på nye detail investeringsmuligheder i mange lande. Vi er specialister i danske vurderinger, og kan vurdere omsætningspoten aler for brancher og kæder l brug for præcise og metodekonsistente investeringskalkuler.

8 The Human Decision/Gilling TheHumanDecision/Gilling er fokuseret på at udvikle beslutningsstø e systemer l brug for bedre, hur gere og billigere beslutninger. Systemerne kan udvikles lige fra konceptualisering over semi automa ske l fuldautoma ske. Vi har beslutningsstø e systemer indenfor detail, energi, finans og generel ledelse af udvikling. Vi kalder det "decision management" og har gennem næsten 30 år udviklet teori, viden og prak ske anvendelser. Vi lbyder inspira onsindlæg på ledermøder samt uddannelse og træning på workshops, seminarer og kurser for ledere og medarbejdere baseret på Decision Psychology, Decision Management og Decision Sharing, målre et organisa onens behov indenfor Planning & Decision & Execu on. Kontakt Finn Gilling for en præsenta on af MasterPlan: Direktør Cand. Merc. Finn Gilling er leder af The Human Decision/Gilling. Her har han gennem 25 år arbejdet med op mering af beslutninger om placering af bu kker for en række store danske detailkæder indenfor energi, finans, transport, fas ood, FMCG m.m. Desuden har han stået bag udvikling af en række værktøjer l vidensop mering, som MasterPlan, Decision SharingSystem og Decision Management. Finn Gilling var i over 20 år sam dig ekstern lektor på CBS og underviste i beslutninger og beslutningsprocesser indenfor marke ng og strategi. Han har også i over 30 år studeret og forsket i menneskers og organisa oners beslutningsprocesser og metoder. I 1996 publicerede han bogen BOS the business opera ng system som beskriver en virksomheds op male beslutningsproces. I 2014 forventes bogen Decision Psychology and The Human Decision System mindse ng people for future decisions and ac ons at udkomme. Vers. 09 / 13

MasterPlan. Big Data og geografisk so ware l op meret investeringsplanlægning i kædens bu kker. Gilling præsenterer MasterPlan for dansk detailhandel

MasterPlan. Big Data og geografisk so ware l op meret investeringsplanlægning i kædens bu kker. Gilling præsenterer MasterPlan for dansk detailhandel MasterPlan Big Data og geografisk so ware l op meret investeringsplanlægning i kædens bu kker Gilling præsenterer MasterPlan for dansk detailhandel Investeringsplanlægning i detailhandlen vil fremover

Læs mere

MasterPlan. Big Data og geografisk so ware l op meret investeringsplanlægning i kædens bu kker. Gilling præsenterer MasterPlan for dansk detailhandel

MasterPlan. Big Data og geografisk so ware l op meret investeringsplanlægning i kædens bu kker. Gilling præsenterer MasterPlan for dansk detailhandel MasterPlan Big Data og geografisk so ware l op meret investeringsplanlægning i kædens bu kker Gilling præsenterer MasterPlan for dansk detailhandel Investeringsplanlægning i detailhandlen vil fremover

Læs mere

RetailRanking. BIG DATA hjælper med at finde den op male lejer l bu kslokalet

RetailRanking. BIG DATA hjælper med at finde den op male lejer l bu kslokalet RetailRanking BIG DATA hjælper med at finde den op male lejer l bu kslokalet RetailRanking udregner bu kslokalets kommercielle værdi! RetailRanking er et nyt BIG DATA system, der professionaliserer arbejdet

Læs mere

RetailRanking. professionel bu ksudlejning. der hjælper jer med at finde den nye op male lejer l jeres ledige bu kslokale hur gt, nemt og billigt.

RetailRanking. professionel bu ksudlejning. der hjælper jer med at finde den nye op male lejer l jeres ledige bu kslokale hur gt, nemt og billigt. RetailRanking professionel bu ksudlejning baseret på BIG DATA! RetailRanking er et nyt BIG DATA system, der hjælper jer med at finde den nye op male lejer l jeres ledige bu kslokale hur gt, nemt og billigt.

Læs mere

Hvad siger medarbejderne? Spørg dem!

Hvad siger medarbejderne? Spørg dem! Hvad siger medarbejderne? eller kunderne, medlemmerne... Spørg dem! S l 50 personer fra 5 grupper 50 spørgsmål indenfor 5 emner for kun kr. 3.500, ex. moms og få svar på 5 dage! FLOT rapportering med grafik

Læs mere

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed?

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Copenhagen Profit School / Symbion Science Park / Fruebjergvej 3 / 2100 København Ø / www.cps.cool Man træner ledere og medarbejdere i

Læs mere

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling. 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling. 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City Finn Gilling The Human Decision/ Gilling 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City At beslutte (To decide) fra latin: de`caedere, at skære fra (To cut off) Gilling er fokuseret

Læs mere

RetailRanking. BIG DATA hjælper med at finde den op male lejer l bu kslokalet

RetailRanking. BIG DATA hjælper med at finde den op male lejer l bu kslokalet RetailRanking BIG DATA hjælper med at finde den op male lejer l bu kslokalet RetailRanking udregner bu kslokalets kommercielle værdi og udlejningspoten alet! RetailRanking er et nyt BIG DATA system, baseret

Læs mere

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed?

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Copenhagen Profit School / Symbion Science Park / Fruebjergvej 3 / 2100 København Ø / www.cps.cool Man træner ledere og medarbejdere i

Læs mere

BIG DATA og BIG DATA strategi

BIG DATA og BIG DATA strategi Dette White Paper er skrevet og udgivet af: Gilling/The Human Decision www.danskebigdata.dk Maj 2014 copyright Finn Gilling BIG DATA og BIG DATA strategi Vi lever i en tid, hvor vores omfattende brug af

Læs mere

1.1 Betjenings Muligheder Side 3. 1.2 Smart Client Side 4. 1.3 Web Client Side 5. 1.4 Mobil Client Side 6. 2.1 Smart Client Login Side 7

1.1 Betjenings Muligheder Side 3. 1.2 Smart Client Side 4. 1.3 Web Client Side 5. 1.4 Mobil Client Side 6. 2.1 Smart Client Login Side 7 QuickGuide 1.1 Betjenings Muligheder Side 3 1.2 Smart Client Side 4 1.3 Web Client Side 5 1.4 Mobil Client Side 6 2.1 Smart Client Login Side 7 2.2 Smart Client Live visning Side 8 2.3 Smart Client afspilning

Læs mere

Skolekontakt. Tilbud om gæstelærer besøg fra LO UNGES ARBEJDE ARBEJDSMILJØ DEMOKRATI DEN DANSKE MODEL OG MEGET MERE.

Skolekontakt. Tilbud om gæstelærer besøg fra LO UNGES ARBEJDE ARBEJDSMILJØ DEMOKRATI DEN DANSKE MODEL OG MEGET MERE. Skolekontakt Tilbud om gæstelærer besøg fra LO Læs mere om, hvad LO på Fyn kan lbyde, for at du kan få opfyldt målene i læseplanen! UNGES ARBEJDE ARBEJDSMILJØ DEMOKRATI DEN DANSKE MODEL OG MEGET MERE.

Læs mere

Købers vejledning. Costa del Sol

Købers vejledning. Costa del Sol Købers vejledning 2016 Costa del Sol Innovative Property Sl are Officially Registered & Licensed Estate Agents Since 2007 (Registro Mercantil De Malaga) Processen 01 At finde boligen 02 At byde på en bolig

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Beskrivelse af funk oner i

Beskrivelse af funk oner i Beskrivelse af funk oner i www.legetek.dk Skalhuse 27-9240 Nibe - 96352807 - info@legetek.dk 1 2 Orientering om www.legetek.dk : Med hæ et her er det vores mål at give dig lejlighed l at få indsigt i indholdet

Læs mere

AKB KBH HÅNDBOGEN BEBOERDEMOKRATI 2 HVEM BESTEMMER HVAD? 3 REPRÆSENTANTSKABET 3 ORGANISATIONSBESTYRELSEN 4 AFDELINGSMØDET 4

AKB KBH HÅNDBOGEN BEBOERDEMOKRATI 2 HVEM BESTEMMER HVAD? 3 REPRÆSENTANTSKABET 3 ORGANISATIONSBESTYRELSEN 4 AFDELINGSMØDET 4 AKB KBH HÅNDBOGEN BEBOERDEMOKRATI 2 HVEM BESTEMMER HVAD? 3 REPRÆSENTANTSKABET 3 ORGANISATIONSBESTYRELSEN 4 AFDELINGSMØDET 4 AFDELINGSBESTYRELSEN 4 BEBOERKLAGENÆVNET 5 EGEN TRÆKNINGSRET 6 HVEM ER KAB? 7

Læs mere

Coachuddannelsen version 1.0

Coachuddannelsen version 1.0 Coachuddannelsen version 1.0 Dommerkarrieren starter med 4 lektionskursus samt professionel coachforløb Forord Dansk Håndbold Forbund (DHF) har som fornemste opgave at skabe et solidt fundament af håndbolddommere,

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Vejledning l virksomheder

Vejledning l virksomheder Vejledning l virksomheder Digital kursus lmelding Ansøgning om VEU godtgørelse og befordrings lskud Sønderhøj 9 8260 Viby J Telefon: 8936 3000 business@aabc.dk www.aabc.dk Digital kursus lmelding og VEU

Læs mere

Knowledge Cube Nyhedsbrev

Knowledge Cube Nyhedsbrev Knowledge Cube Nyhedsbrev Vi er godt i gang med udrulningen af CatMan Solution version 3, og det er dejligt at opleve, at brugen af CatMan Solution breder sig ud til flere funktioner hos vores kunder.

Læs mere

Changepilot - Det bedste fra to verdener

Changepilot - Det bedste fra to verdener Skab nyt og nå dine mål. Rejsen begynder her. Changepilot - Det bedste fra to verdener Vi vinder, når du vinder Changepilot er sat i verden for, at du lykkes med at skabe nyt og nå de strategiske mål,

Læs mere

EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN...

EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN... EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN... OM MOTIVATION MANAGEMENT I 2009 startede Motivation Management en succesfuld rejse. Vi har formået at forene motivation og ledelse på en succesfuld måde. Ideen om at

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Få Succes med dit salg!

Få Succes med dit salg! Breaking Rules Få Succes med dit salg! Challenger Sale & Rule Breaking Strategy Lise Grevenkop-Castenskiold og Nicolai Jacques Sørensen hos BrainsBusiness 11/2/2015 Sådan får du succes med dit salg 09.00-09.45

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Dynamisk fremdrift version 2.1

Dynamisk fremdrift version 2.1 Dynamisk fremdrift version 2.1 Processen med at finde og udvikle nye divisions- og LIGA-dommere i kreds 7 Forord Kreds 7 har dligere været førende inden for dommerudvikling og skabt mange, mange dommere,

Læs mere

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed.

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed. Vejledning til forretningsplan for Nordjysk Iværksætter Netværk. En forretningsplan er en beskrivelse af din virksomhed på papir. En forretningsplan er et godt beslutningsgrundlag, hvor du kan vurdere,

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE

LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE Ledelse i Praksis 1. 2. 3. Lederuddannelse og træning af din personlige lederprofil Leder du efter et professionelt kursus, hvor du lærer ledelse i praksis,

Læs mere

Glostrup Kommunes. Sundhedspolitik

Glostrup Kommunes. Sundhedspolitik Glostrup Kommunes Sundhedspolitik Hvissingestenen Glostrup Kommunes Sundhedspoli k Godkendt af Glostrup Kommunalbestyrelse 14.8.2013 Layout: Center for It og Udvikling 2 Glostrup Kommunes Sundhedspolitik

Læs mere

Ungestrategi. - med fokus på uddannelse og beskæ igelse

Ungestrategi. - med fokus på uddannelse og beskæ igelse - med fokus på uddannelse og beskæ igelse Januar 2015 Indhold Forord 3 Indledning 4 Mål for ungeindsatsen 5 Målgruppe 6 Ungestrategiens temaer 7 Samarbejde om og med den unge 8 Øget indsats i skolen 10

Læs mere

Kontakt Fri BikeShop for nærmere info

Kontakt Fri BikeShop for nærmere info FYN-CYKLEN FYN-CYKLEN Bliv del af BIKE ISLAND - og tilbyd dine gæster unikke cykler Fyn og Øhavet vil være Nordeuropas mest a rak ve cykelferiedes na on. Fyn er skabt l cykelturisme! En turismeform som

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE Vejledning for udarbejdelse Kommuneqarfik Sermersooq, Erhvervsudviklingsafdelingen Udarbejdelse af en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed,

Læs mere

AKB KBH HÅNDBOGEN RÅDERETTEN 2 RÅDERET 2 INDIVIDUEL MODERNISERING 3

AKB KBH HÅNDBOGEN RÅDERETTEN 2 RÅDERET 2 INDIVIDUEL MODERNISERING 3 AKB KBH HÅNDBOGEN RÅDERETTEN 2 RÅDERET 2 INDIVIDUEL MODERNISERING 3 INSTALATIONSRET 4 TIL DIG DER FLYTTER UD 5 OPSIGELSE 5 FRAFLYTNINGSSYN 5 VEDLIGEHOLDELSESORDNINGER 6 BOLIGGARANTIBEVIS 6 TIL DIG DER

Læs mere

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Udenforskabets pris og Skandia-modellen Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Et samarbejde mellem: Skandia sætter fokus på sociale investeringer

Læs mere

Mestring og udfoldelse

Mestring og udfoldelse Mestring og udfoldelse Forord I Glostrup arbejder vi ud fra de to kerneopgaver: Mestring og udfoldelse. Mestring og udfoldelse er i koncentreret form det, vi skal bidrage l hos vores borgere. Vi bruger

Læs mere

Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg)

Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) E erfølgende redegørelse vedrører solcelleanlæg og husstandsvindmøller med en effekt på højst 6 kw. Reglerne gælder kun anlæg, som udelukkende

Læs mere

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER Profil Optik har både direct mail, tv og lokalaviser med i mediemixet. Via salgsmodellering har kæden

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

HOLISTISK PRODUKTUDVIKLING - EN SPIDS SKARPERE END BRUGERDREVEN INNOVATION

HOLISTISK PRODUKTUDVIKLING - EN SPIDS SKARPERE END BRUGERDREVEN INNOVATION Nyhed August 2009 HOLISTISK PRODUKTUDVIKLING - EN SPIDS SKARPERE END BRUGERDREVEN INNOVATION Nyhed 1 / 4 HOLISTISK PRODUKTUDVIKLING Brugerdrevet innovation har de sidste år været et buzzword, som har opnået

Læs mere

3P Stoptidsregistrering

3P Stoptidsregistrering PJD 3P Stop dsregistrering skærmbilleder med forklaring Side 1 3P Stoptidsregistrering Opnå højere produktivitet PJD 3P Stoptidsregistrering - et værktøj til enkel og kosteffektiv driftsopfølgning PJD

Læs mere

NO.3 TVÆRGÅENDE MULIGHEDER OG SCENARIER RUDERSDAL KOMMUNE

NO.3 TVÆRGÅENDE MULIGHEDER OG SCENARIER RUDERSDAL KOMMUNE Dato 20150506 BEDRE UDNYTTELSE AF KOMMUNENS AREALER NO.3 TVÆRGÅENDE MULIGHEDER OG SCENARIER RUDERSDAL KOMMUNE 6. MAJ 2015 INDHOLDSBESKRIVELSE Muligheder og scenarier i tværgående perspek v viser resultatet

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN. ABF Lundbis, A/B Lundbyesgade 7-7A Bissesgade 18

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN. ABF Lundbis, A/B Lundbyesgade 7-7A Bissesgade 18 NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ABF Lundbis, A/B Lundbyesgade 7-7A Bissesgade 18 Skemaet skal bruges af mulige købere i deres overvejelser om køb af andelsbolig. Derfor er det vigtigt, at

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

RetailRanking rapport på:

RetailRanking rapport på: 1 RetailRanking rapport på: Københavnsvej 85 / 4000 / Roskilde Udarbejdet af Gilling, August 2017 Handelsområde Roskilde. 2 1: Kontakt/Ringeliste for udvalgte kæder i RetailRanking rapporten for Københavnsvej

Læs mere

Præsentationsteknik. for dem som søger kapital. www.connectdenmark.com

Præsentationsteknik. for dem som søger kapital. www.connectdenmark.com Præsentationsteknik for dem som søger kapital www.connectdenmark.com Søger man kapital må man være i stand til at præsentere sin idé for alle! I den periode hvor virksomheden søger kapital, vil det være

Læs mere

Kategoriseringsmodel

Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodellen er udarbejdet og udgivet af: Fonden for Entreprenørskab Ejlskovgade 3D 5000 Odense C Mail: post@ffe-ye.dk 2018 Indhold Introduktion... 5 Fagligt indhold...

Læs mere

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel Helhedsplan for Højene Øst Hjørrings nye bydel Indholdsfortegnelse En helt ny bydel Hvorfor byudvikle i Højene Øst? Området Helhedsplanen Scenarier Planen 3 4 4 6 8 9 2 En helt ny bydel Højene Øst er udviklet

Læs mere

DELPROJEKT 3A: NY ANVENDELSE AF RÅDHUSET BAGGRUND

DELPROJEKT 3A: NY ANVENDELSE AF RÅDHUSET BAGGRUND DELPROJEKT 3A: NY ANVENDELSE AF RÅDHUSET BAGGRUND I hjertet af Jyderup ligger den historiske bygning på Skarridsøgade 37, placeret centralt midt i byen ved Jyderup Sta onen. I dag er huset beny et af biblioteket

Læs mere

1. Kort beskrivelse af afdelingen Udviklingstendenser og udfordringer Rengøring & Pa entservice s vision og værdier...

1. Kort beskrivelse af afdelingen Udviklingstendenser og udfordringer Rengøring & Pa entservice s vision og værdier... 2 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Kort beskrivelse af afdelingen... 5 2. Udviklingstendenser og udfordringer... 6 3. Rengøring & Pa entservice s vision og værdier... 8 4. Ledelsesgrundlag... 9 5. Indsatsområder

Læs mere

UDVIKLERE ONSDAG D. 13 JUNI KL. 09.30-16.30 IVÆRKSÆTTERE START-UPS KOM PÅ PITCH - MATCHMAKING - NETWORKING SOUND OF MUSIC VOL II MEDIA & TECH

UDVIKLERE ONSDAG D. 13 JUNI KL. 09.30-16.30 IVÆRKSÆTTERE START-UPS KOM PÅ PITCH - MATCHMAKING - NETWORKING SOUND OF MUSIC VOL II MEDIA & TECH SOUND OF MUSIC VOL II MEDIA & TECH LYDDESIGNERE UDVIKLERE IVÆRKSÆTTERE VÆKSTVIRKSOMHEDER START-UPS PITCH - MATCHMAKING - NETWORKING ONSDAG D. 13 JUNI KL. 09.30-16.30 PROMUS, VESTER ALLÉ 15, 8000 AARHUS

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø.

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål 1 - modtaget den 25. april 2017. Har man grundlag for at kunne

Læs mere

Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøsek onen

Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøsek onen Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø Arbejdsmiljøsek onen Udarbejdet af AAU s arbejdsmiljøsek on, november 2015 Runderingsvejledning Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø er den måde, vi omgås

Læs mere

Øget inklusion - et fælles ansvar

Øget inklusion - et fælles ansvar Øget inklusion - et fælles ansvar Glostrup Kommune 2013 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Hvad mener vi med inklusion? 4 Hvorfor inklusion? 5 Mål for inklusion 6 Fokusområder for inklusion 7 Ledelse af inklusion

Læs mere

Toyota Kata. Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte udvikling for virksomheden

Toyota Kata. Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte udvikling for virksomheden Toyota Kata Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte udvikling for virksomheden 2013 Lean Akademiet - Danmark Hvordan du kan skabe en forbedringskultur, der sikrer den fortsatte

Læs mere

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET HUSK INFORMATIONSMØDE!! Torsdag d. 29 januar kl. 17-19 - mødested Rypen - kom og få mere at vide om helhedsplanen Goddag Jytte, skal vi ikke tage til informationsmødet

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Virksomhedssimuleringer

Virksomhedssimuleringer Virksomhedssimuleringer IntHRface benytter sig ofte af virksomhedssimuleringer til at udforske, udvikle og kvalificere nye muligheder og løsninger til en virksomheds udfordringer. Vi benytter os af virksomhedssimuleringer

Læs mere

Facilities Management 2015 Survey. Fokus på strategi forbedrer resultaterne

Facilities Management 2015 Survey. Fokus på strategi forbedrer resultaterne Facilities Management 2015 Survey Fokus på strategi forbedrer resultaterne FM2015 Survey viser, at FM har bevæget sig op i den strategiske helikopter og at hele organisationen vinder, når FM forøger sit

Læs mere

Den sælgende vært. Tag styringen over dit salg. Lær at sælge på 5 workshops

Den sælgende vært. Tag styringen over dit salg. Lær at sælge på 5 workshops Den sælgende vært Tag styringen over dit salg Lær at sælge på 5 workshops Den sælgende vært Du arbejder sandsynligvis som vært eller medarbejder med salgsansvar på et hotel eller lignende. Måske synes

Læs mere

Alle dagplejere modtager undervisning i læreplaner og brugen af syvkantsmodellen som redskab.

Alle dagplejere modtager undervisning i læreplaner og brugen af syvkantsmodellen som redskab. Indledning: Alle dagplejere er præsenteret for pædagogiske læreplaner. Alle dagplejere modtager undervisning i læreplaner og brugen af syvkantsmodellen som redskab. Alle dagplejere modtager plancher med

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ANDELSBOLIGFORENINGEN BANGSBO

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ANDELSBOLIGFORENINGEN BANGSBO NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ANDELSBOLIGFORENINGEN BANGSBO Skemaet skal bruges af mulige købere i deres overvejelser om køb af andelsbolig. Derfor er det vigtigt, at skemaet udleveres

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Uigennemskuelige strukturerede obligationer: Dreng, pige eller trold? Udgivet 11. december 2014

MIRANOVA ANALYSE. Uigennemskuelige strukturerede obligationer: Dreng, pige eller trold? Udgivet 11. december 2014 MIRANOVA ANALYSE Udarbejdet af: Oliver West, porteføljemanager Rune Wagenitz Sørensen, adm. direktør Udgivet 11. december 2014 Uigennemskuelige strukturerede obligationer: Dreng, pige eller trold? Strukturerede

Læs mere

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING Om medlemskabet EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse med speciale

Læs mere

Prissætning af øget risiko ved fast tillæg ift. fast pris (CfD)

Prissætning af øget risiko ved fast tillæg ift. fast pris (CfD) Prissætning af øget risiko ved fast tillæg ift. fast pris (CfD) Dato: 22-08-2017 Når investor står overfor at skulle opstille en business case for et kommende vindmølleprojekt (samme gælder for sol m.v.)

Læs mere

Et salgsværktøj der gør klik til

Et salgsværktøj der gør klik til Et salgsværktøj der gør klik til KUNDER Få mere salg med en online platform til leadgenerering, automatiske e-mail-forløb og effektivisering af salgsprocesser. Lead Tracking Lead Scoring E-mail automatisering

Læs mere

Brugerråd Derfor og sådan. Guide l jer der vil opre e et brugerråd

Brugerråd Derfor og sådan. Guide l jer der vil opre e et brugerråd Brugerråd Derfor og sådan Guide l jer der vil opre e et brugerråd Brugerråd Derfor Fordelen er de andre øjne, vi får på. Vi kommer hur gt l at se det hele indefra, og det bliver også hur gt silotænkning.

Læs mere

Virtuelle samarbejdsmøder. mellem psykiatrisk. afsnit og bosted

Virtuelle samarbejdsmøder. mellem psykiatrisk. afsnit og bosted Virtuelle samarbejdsmøder mellem psykiatrisk afsnit og bosted Guide til superbrugere i. Superbrugernes rolle og ansvar ii. Klargøring og vedligeholdelse af udstyr iii. Før træningen iv. Under træningen

Læs mere

PRIVACY POLICY. MN Retail A/S er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

PRIVACY POLICY. MN Retail A/S er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. PRIVACY POLICY 1. Dataansvar Vi tager din databesky else alvorligt. Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbesky elsespoli k, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Læs mere

Administra on Small Offi ce I

Administra on Small Offi ce I S O V For at kunne bruge Vikarbooking, skal du først have installeret modulet Small Office. Small Office installer sig som en knap, der kan lgås under fanebladet Administra on -> Small Office. Dere er

Læs mere

Argumentation der overbeviser

Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Vær skarpere i din argumentation Overbevisende og målrettet argumentation Mange virksomhedspræsentationer har en uklar argumentation. Det kan

Læs mere

PRODUKT KATALOG REGNSKAB OG RAPPORTERING. Indhold. Nøglen til den rigtige løsning. Værdiansættelse af ejendomme side 1. Ejendomsanalyse.

PRODUKT KATALOG REGNSKAB OG RAPPORTERING. Indhold. Nøglen til den rigtige løsning. Værdiansættelse af ejendomme side 1. Ejendomsanalyse. REGNSKAB OG RAPPORTERING PRODUKT KATALOG Indhold Værdiansættelse af ejendomme side 1 Ejendomsanalyse. side 3 Nøglen til den rigtige løsning DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby 45 26 01 02 datea@datea.dk

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015 VÆKST BAROMETER Februar 2015 Det betaler sig at løbe en risiko Halvdelen af de virksomheder, som ofte løber en risiko, ender med at tjene flere penge. Kun få ender med at tabe penge på deres satsning.

Læs mere

Præsentation af Carsten Normann

Præsentation af Carsten Normann Præsentation af Carsten Normann 51 år gammel, bosiddende i Vejle Nuværende job: CEO & Partner i Mayday Invest A/S i Åbenrå Erhvervserfaring: Tidligere CEO for: Netto i Polen, Rema 1000 Danmark, Dagrofa,

Læs mere

GI & Bygherreforeningen, 8. december Renoveringsgløgg

GI & Bygherreforeningen, 8. december Renoveringsgløgg GI & Bygherreforeningen, 8. december 2011 Renoveringsgløgg Dagens julegodter Tre dagsaktuelle analyser til debat 1.Barriereanalyse Barrierer og muligheder i relation til bygningsrenovering og særligt energirenovering

Læs mere

Erhvervsservice Vækst og udvikling

Erhvervsservice Vækst og udvikling Erhvervsservice Vækst og udvikling Hvem er jeg? Erhvervskonsulent Danske Fysioterapeuter Uddannet Cand. Merc. 22 år selvstændig ledelses- og erhvervskonsulent Primære arbejdsopgaver i dag: Rådgivning af

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på modtagerne Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller

Læs mere

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

2 Risikoaversion og nytteteori

2 Risikoaversion og nytteteori 2 Risikoaversion og nytteteori 2.1 Typer af risikoholdninger: Normalt foretages alle investeringskalkuler under forudsætningen om fuld sikkerhed om de fremtidige betalingsstrømme. I virkelighedens verden

Læs mere

Dagens program 27.8.12

Dagens program 27.8.12 Dagens program 27.8.12 Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af bøger, eksamen m.m.) http://formidlingogmetode.wordpress.com/ Kort gennemgang af semestret (plan for undervisningsgangene)

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

Eye tracking analyser din kommunikation, og sælg mere

Eye tracking analyser din kommunikation, og sælg mere Eye tracking analyser din kommunikation, og sælg mere 1 2 Skab iøjnefaldende information, og sælg mere Ser dine kunder det du virkelig ønsker at de skal læse på fakturaen, hjemmesiden eller appen? Eller

Læs mere

GØR DET BEDRE SOM SÆLGER. Et dialogværktøj til afklaring og udvikling

GØR DET BEDRE SOM SÆLGER. Et dialogværktøj til afklaring og udvikling GØR DET BEDRE SOM SÆLGER Et dialogværktøj til afklaring og udvikling GØR DET BEDRE SOM SÆLGER er et af flere dialogværktøjer udviklet af DufkeResult. Se den komplette liste på www.dufkeresult.dk Gør det

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver?

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Der tales meget om digitalisering, nye forretningsmodeller og en lang række andre forandringer og tendenser i erhvervslivet. Mange

Læs mere

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag. INTRODUKTION Dette dokument beskriver forslag til fire moduler, hvis formål

Læs mere

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER BENJAMIN FRANKLIN, DEN AMERIKANSKE FILOSOF, FORFATTER, VIDENSKABSMAND OG JOURNALIST, STOD I SIN TID BAG ORDENE - TID ER PENGE. ET UDTRYK, DER HANDLER

Læs mere

E R H V E R V S P O L I T I K

E R H V E R V S P O L I T I K E R H V E R V S P O L I T I K - HVOR VIL VI HEN OG HVAD SKAL VI LEVE AF? TÆ T PÅ M E N N E S K E R, T E K N O L O G I O G N AT U R ERHVERVSUDVIKLING I STRUER KOMMUNE 2012 Maj 2012 PLANAFDELINGEN - 2016

Læs mere

Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers 1/19

Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers 1/19 Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers af 1/19 Mul -tæt 2K Alt-i-én byggetætning 2/19 Mul -Tæt 2K besky er al d - alt! Mul -Tæt 2K forener egenskaberne af en mineralsk tætningssvumme

Læs mere

I har ikke brug for endnu et nyt website!

I har ikke brug for endnu et nyt website! I har ikke brug for endnu et nyt website! Tusindvis af websites svæver formålsløst rundt i cyberspace. Mange af vores nye kunder har siddet med følelsen af, at de ikke fik nok ud af deres website. Og mange

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ANDELSBOLIGFORENINGEN BRYNHILDE

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ANDELSBOLIGFORENINGEN BRYNHILDE NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN ANDELSBOLIGFORENINGEN BRYNHILDE Skemaet skal bruges af mulige købere i deres overvejelser om køb af andelsbolig. Derfor er det vigtigt, at skemaet udleveres

Læs mere

Organisatoriske nøgletal

Organisatoriske nøgletal Organisatoriske nøgletal - Et ledelsesværktøj med bundlinieeffekt Kyösti Schmidt Foreningen af Rådgivende Ingeniører København, 21. april 2009 Kyösti Schmidt Schmidt Management ApS Esplanaden 34G 1263

Læs mere