Referat fra HB-møde 05/2013 den 5. oktober 2013 i Rømersgade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra HB-møde 05/2013 den 5. oktober 2013 i Rømersgade"

Transkript

1 HOVEDBESTYRELSEN Referat Side 1/5 tjj Referat fra HB-møde 05/2013 den 5. oktober 2013 i Rømersgade Tilstede: Jens Kvorning, Jette Gotsche, Claus Hansen, Henrik Eriksen, Mike White, Annabel Voller, Walther Knudsen. Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen, Trine Juncher Jørgensen, Frits Bredal. Temamøde om strategi - dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Godkendelse af dagsorden (bilag) 3. Godkendelse af referat fra seneste møde (bilag) 4. Diverse forslag - Cyklende repræsentation v/henrik - Eventuelt indkøb af data til statistikudvalget v/mike 5. Ansættelse af ny direktør Jette og Jens K. fremlægger forslag til ansættelsesudvalg og fremgangsmåde 6. Strategi frem mod Eventuelt 8. Evaluering af mødet Ad. 1: Valg af dirigenter Jens Kvorning og Jette Gotsche Ad. 2: Godkendelse af dagsorden Godkendt Ad. 3: Godkendelse af referat fra sidste møde Punktet bør udgå fremover, idet kommentarer skal sendes pr. mail forud for mødet. Ad. 4: Diverse forslag a. Cyklende repræsentation v. Henrik Eriksen. Henrik ser fordele i, at vi kommer cyklende til møder og arrangementer og på den måde repræsenterer Cyklistforbundet. Derfor vil han gerne have indført en ordning om, at HBmedlemmer kan købe cykler til indkøbspris. Selvfølgelig vigtigt at det kan ses, at cyklen kommer fra Cyklistforbundet dvs. at den har et mærke på. Vi har p.t. nogle lånecykler i huset, men de er meget anonyme. Jens Kvorning kommenterer, at den låneordning der er i huset er udmærket. Vi skal passe på, at det ikke bliver en dyr og besværlig ordning for Cyklistforbundet. En anden mulighed er at give HB-medlemmerne en taske eller jakke, som viser organisationen. Man kunne også samarbejde med et cykelfirma f.eks. Velorbis om Cyklistforbundscykler. Jens Loft nævnte, at I forhold til landsformand, så har vi stillet telefon og cykel til rådighed. Mener ikke, at der er behov for generelle regler for HB s indkøb af cykler. Enkelte individuelle behov vil kunne imødekommes ad hoc.

2 Side 2/5 Konklusionen bliver, at låneordningen fastholdes. Henrik kunne kontakte butikken om køb af en foldecykel til indkøbspris inklusiv moms. b. Eventuelt indkøb af data til statistikudvalget v. Mike White. Vi mangler det fulde datamateriale fra TU-data, så vi kan sammenligne med tidligere og se udviklingen i cykeltrafik. Det koster omkring kr. at indkøbe datagrundlag fra DTU. Der er generel opbakning til at vi får data indkøbt. Mike snakker med Jon Stene om behovet for eller Konklusionen er, at data inden for den nævnte ramme kan indkøbes. Trine sørger for at bestille data hos DTU efter Jon Stenes anvisninger, herunder om vi skal afvente 2013-tallene. Ad. 5: Ansættelse af ny direktør Jens Loft har valgt at stoppe som direktør med udgangen af januar Jens oplyste, at han er meget glad for arbejdet som direktør for Cyklistforbundet, hvor han gennem 8 år har haft en unik mulighed for at præge udviklingen af arbejdet i Cyklistforbundet og cyklingen i Danmark. Cyklistforbundet befinder sig i en omstillings- og strategiproces, hvor der er behov for nytænkning. Jens mener, at det er et passende tidspunkt at give stafetten videre til en ny direktør, der sammen med den ny landsformand, den nyvalgte hovedbestyrelse og medarbejderne kan tage fat på de kommende års udfordringer og arbejde. Jens er godt på vej mod 64 år og glæder sig til at få mere tid til børnebørn, cykling og andre aktiviteter. Jette beretter om baggrund for den forestående ansættelsesprocedure. Vigtigt at der i første omgang tages stilling til, hvem der skal sidde i ansættelsesudvalget. Der skal tages HB-beslutning om proces og forløb. Opbakning til processen og til, at der er en medarbejderrepræsentant med i udvalget, samt at Trine deltager på vegne af chef- og ledergrupper. Opbakning til valget af de to repræsentanter fra HB: Jens Kvorning og Jette Gotsche. Konklusionen bliver, at opgaven med ansættelse af ny direktør er uddelegeret til ansættelsesudvalget, der foretager udvælgelse og ansættelse af ny direktør. HB drøftede ønsker og krav til den ny direktør som input til ansættelsesudvalget og til brug for udarbejdelse af stillingsopslag. Jette pointerer, at det ikke var alle de fremførte forslag som kunne blive indeholdt i opslaget og at HBs forslag også ville indgå i samtalerne med de udvalgte kandidater. Det kan være en god ide at vise ansøgere landsmødemappen, regnskab m.m. Ad 6. Strategi frem mod 2020 Butikken har fået nyt navn og logo. Vi tager en tur i butikken og tager samtidig en status på Cyklistforbundets nu færdige og samlede designlinje. Opsummering på bl.a. HB s strategidag i Roskilde i marts måned, hvor vi arbejdede med styrker og svagheder via en SWOT-analyse. Frits fremlægger hovedpunkter fra mødet i marts.

3 Side 3/5 Trine redegør kort fra evaluering af 1. kr. kampagnen. Flere ord om den gode sag. Glædelig udvikling, at der blandt de nye er mange, som lægger vægt på at støtte den gode sag. Jens Loft redegør for, at der er en lidt uafklaret situation omkring Falcks cykelregister og ulykkesforsikringen, som i øjeblikket drøftes med Falck. Jens Loft og Trine gav endvidere en status vedrørende butikken, hvor der blandt andet er problemer med adgangen for kunder og varer er hæmmet af de omfattende arbejder på Israels Plads. Ligesom hele sekretariatet ved strategidagen i september tog en tur ind i fremtiden, rejser HB nu frem til år Hvordan ser DIT ideelle cyklistforbund ud i 2020? DCF har grundet sin mangeårige erfaring med CO2 fri trafik fået sit et Public/Private direktorat under transportministeriet. Staten kæmper med at få sundhedsudgifterne bragt ned og cyklisme anerkendes som den ene af tre ben i regeringens udviklingsstrategi for koblingen mellem motion og transport. De store byer i udviklingslandene sander til i trafik med store tab i BNP vækst til følge. Som cykelland efterspørger u-landsregeringer, NGO er og multilaterale organisationer at få hentet best practices fra Danmark til udvikling af cyklisme som løsningsmodel. Cyklistforbundet og Dansk Cykelunion er de eneste organisationer, som kan løfte den kommende opgave for intensiv brugerdrevet innovation indenfor cykler og andre maskiner til fremme af CO 2 -fri transport. Cyklistforbundet er blevet den drivende kraft i udviklings af kombinationstransport takket være tæt samarbejde med det Schweiziske Cyklistforbund, som er førende på dette felt. Tavle for gruppe med Jens Kvorning, Henrik og Mike: Under organisation var der med runde pletter skitseret et netværk af afdelinger/afd. og repræsentanter/r og medlemmer og virksomhedsmedlemsskaber/virk., Medl. som mere eller mindre direkte samarbejder med sekretariatet. Jens Kvorning lagde op til, at de frivillige både kunne arbejde med ad hoc opgaver og at de kunne skifte fra at være frivillige til at blive professionelle i nærmere definerede projektperioder, hvor de kan modtage løn. Kvorning nævnte Lotte Bech fra internationalt udvalg som ekstempel. Lotte har en professionel baggrund, arbejder frivilligt men på professionelt niveau og kunne i princippet aflønnes i en periode, hvis der var midler til det. Under punktet finansiering stod medlemskontingent, donorer/sponsorer, crowd funding, partnere Under strategi stod punkterne saglighed, troværdighed, utraditionel, visionær, forandringsdrevet. Tavle for gruppe med Walther, Annabel, Jette og Claus:

4 Side 4/5 Hele DK ved, hvem vi er: EU, ECF, kommuner, Ngo er, politikerne, justitsministeriet, transportministeriet, sundhedsministeriet (i midten var tegnet en rød cirkel, hvor der stod Pedalkraft ). Der var også en cirkel hvori der var tegnet fem regionskonsulenter, gruppen havde taget ideen fra sekretariatets strategidag. Under finansiering var nævnt sponsorer og statsstøtte. Fra Henrik Eriksen Jeg har følgende rigtige gode grunde til at have Cyklistforbundet dette herrens år 2020: Forbundet sætter cyklisme på den politiske og mediemæssige dagsorden uafhængig af politiske partiers og mediers politiske observans. Forbundet skaber resultater for cyklister og cykling for borgere uafhængig af borgernes socioøkonomiske parametre. Forbundet har sikret at foldecyklen (fx prototypificeret ved Brompton) kan transporteres i alle offentlige og private kollektive transportmidler uden ekstra beregning, (fx som konsekvens af en dagsorden, der bygger på multimodale transportløsninger). Forbundet har sikret, at cykling er en fuldt udbygget og realistisk pendlerløsning omkring byer med eller flere indbyggere, således at cykelpendlende indbyggere og oplandsborgere til byerne, kan cykel ad mellem 20 og 30 kilometer cykelsuper/supercykelstier mellem hjem og arbejde eller uddannelse. Forbundet har sikret at andelen af cyklende børn er øget siden Forbundet har skabt internationale kontakter på europæisk og transeuropæisk plan indenfor seneste innovationer i relation til cyklisme og cyklismerelaterede indsatser. Fra Jette Hvorfor skal vi have et Cyklistforbund i 2020? Vi var enige om, at Cyklistforbundet skal eksistere af de samme grunde som i 2020 som i Godt nok er der i løbet af tiden op til 2013 og i årene til 2020 sket meget på cykelfronten. Bl.a. har kommunerne flyttet sig meget og kontakter Cyklistforbundet for at lære nyt og deltage i kampagner. Perioden frem til 2020 er dog så kort at der ikke er sket grundlæggende ændringer. Her er de enkeltes gule lapper: Hvorfor: - Taler ALLE cyklisters sag - Rådgivningscenter ift. udsyr, cykler m.m. - Vigtig samarbejdspartner ift. relevante interessenter

5 Side 5/5 Fra Mike - Hvordan ser vi ud: - Vokset til dobbelt antal medarbejdere - Primær primusmotor på cykelfronten(kampagner, events, talerør ift. politikere) - Vi er vokset til dobbelt antal medlemmer - Vi er rådgivningscenter - Danmark har fået et turismeministerium vi har ansat en lobbyist til at tage sig af kontakten på dette på. A la EU-lobbyister - Lokale afdelinger i alle kommuner - kommunal støtte til alle vores kampagner - Statslig støtte som del af klimavenlig udvikling - Controller over for politikere - Drivkraft for udvikling af cykelsagen - Lobbyarbejde - Koordinerer cykelaktiviteter (sundhed, mobilitet, miljø) og udnytter samfundsresurserne bedre - Fordi medvind forsvinder hvis ingen puster på - og Cyklistforbundet skal puste og puste og puste - Ingen samler CYKELVIDEN så det er nemt tilgængeligt (hvis Cyklistforbundet dør) - Nu er der i snit tre biler pr. husstand og børn tør ikke cykle i skole - Cyklistforbundet arbejder stadig for pendlerruter (cykelsuperstier) - Velomobiler er blevet mere udbredte p.g.a. store prisfald - Cyklistforbundet har fået begrænset cykeltyverier til et minimum (teknologi) - Cyklistforbundet har kæmpet medtageordninger igennem for alle tog, letbaner og busser og fået organiseret cykelcentre og anden parkering - Cyklistforbundet leverer en pakke, som gør at man ikke selv skal finde en løsning på alle problemer - Cyklistforbundet har lavet fleksible tilbud til feriecyklister Mine input til 2020-visionen om, hvorfor det om 13 år "...fortsat er en rigtig god idé at have et cyklistforbund" i Danmark blev ikke så skarpe og veludbyggede... men, ok...here goes: I) Cykelsagen har til stadighed brug for en stærk og velorganiseret fortaler II) Cyklismen har brug for et fysisk fikspunkt III) Cyklister skal fremdeles have et relevant samlingssted for deres interesser IIII) Cykelsagen har behov for et nationalt og internationalt fyrtårn Frits om strategiproces på HB-mødet Under strategiprocessen er der forskellige elementer, hvor vi skal finde den rigtige balance mellem forskellige yderpunkter: Bottom up/top down, omfang af medarbejderinvolvering Detaljeringsgrad, visionært eller konkret, stringent planlægning vs. improvisation Hvad er udgangspunkt for strategien: Vores produkter (f.eks. vores kampagner) og/eller vores/medarbejdere og ledelsens kompetencer Ad 7: Evt. Ad 8: Evaluering af mødet

I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen, Mike White og Walther Knudsen

I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen, Mike White og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSE referat Side 1/7 tjj/jlr Referat af HB-møde 01/2013 den 26. januar 2013 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen,

Læs mere

Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts

Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts Notat 24-06-2014 HB-møde jam Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts Deltagere: Jette Gotsche, Annabel Voller, Birgitte Rønning, Mike Hedlund-White, Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Rudi Tobisch og

Læs mere

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White og Walther Knudsen

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSEN Side 1/6 31. maj 2012 csh Dagsorden møde nr. 3/2012 Referat af HB-møde 03/2012 den 31. maj 2012 på Oslo-færgen I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB- møde 5. februar 2011

Referat af HB- møde 5. februar 2011 17-02- 2011/tjj Referat af HB- møde 5. februar 2011 I mødet deltog: Anette Pax Koertz, Claus Steffen Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White, Poul Petersen (suppl.) og Walther

Læs mere

Referat af HB-møde 02/2013 den 23.-24. 24. marts 2013 i Roskilde

Referat af HB-møde 02/2013 den 23.-24. 24. marts 2013 i Roskilde HOVEDBESTYRELSE 26. marts 2013 Referat Side 1/77 jam Referat af HB-møde 02/2013 den 23.-24. 24. marts 2013 i Roskilde På mødet deltog: Annette (Pax) Koertz, Jette Gotsche,, Claus Steffen Hansen, Henrik

Læs mere

05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7

05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7 05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Annabel Voller, Annette Pax Koertz, Bjarne Brændeskov (suppl), Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette Gotsche,

Læs mere

Beslutningsreferat fra Cyklistforbundets landsmøde 31. oktober 2015

Beslutningsreferat fra Cyklistforbundets landsmøde 31. oktober 2015 Notat 30. november 2015 Beslutningsreferat fra Cyklistforbundets landsmøde 31. oktober 2015 Valg af dirigenter Roger Christensen Henning Liljendahl Valg af referent Trine Bielefeldt Stjernø Valg af stemmetællere

Læs mere

Cykelsuperstier. Styregruppemøde 24. september 2013

Cykelsuperstier. Styregruppemøde 24. september 2013 Cykelsuperstier Styregruppemøde 24. september 2013 Dagsorden 1.Velkommen 2.Projektplan 2014-2015 Leverancer, set-up og økonomi 3.Vejdirektoratets deltagelse v. Ivan Christensen 4.Underskriftsceremoni v.

Læs mere

Gribskov Ruller. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Gribskov Ruller. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Gribskov Ruller Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 55 Indhold 1. Introduktion...... 56 2. Projektets aktiviteter......... 56 3. Projektets resultater.... 57 4. Projektets virkning......... 58 5.

Læs mere

Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade

Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade HOVEDBESTYRELSEN 24. marts 2012 Referat af møde nr. 2/2012 Side 1/9 csh Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014

UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014 RANDERS KOMMUNE UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT 1 Baggrund Hvert år foretager DTU en transportvaneundersøgelse.

Læs mere

Referat af HB-møde den 7. oktober 2006

Referat af HB-møde den 7. oktober 2006 05-2006 Referat af HB-møde den 7. oktober 2006 Tilstede fra HB: Annie Hammershøi, Claus Hansen, Gerhard Gliese, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jørgen Hansen, Poul Petersen, Benedicte Leyssac og Bjarne

Læs mere

Fra sekretariatet: Klaus Bondam (direktør), Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen (referent).

Fra sekretariatet: Klaus Bondam (direktør), Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen (referent). Bilag 1 Notat 15. juli 2015 Referat HB jam Pkt. 3 Referat af Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 20. juni 2015 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Birgitte Rønning, Mike Hedlund- White, Claus

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt, idet den mail Viborgafdelingen havde indsendt om bevillingen til afdelingen ville blive behandlet under pkt. 7.

Dagsordenen blev godkendt, idet den mail Viborgafdelingen havde indsendt om bevillingen til afdelingen ville blive behandlet under pkt. 7. Notat 05. september 2017 Referat af HB-møde lørdag d. 29. april 2017 fra kl. 12:00-17:00 Forud for mødet var der rundvisning i kælderen med fremvisning af lager mv. Til stede fra hovedbestyrelsen (HB):

Læs mere

Referat af HB-møde den 16. august 2008

Referat af HB-møde den 16. august 2008 04-2008 Referat af HB-møde den 16. august 2008 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Søren Løkkegaard, Walther Knudsen Afbud: Anders Hybholt

Læs mere

Punkter til beslutning/godkendelse

Punkter til beslutning/godkendelse Notat 1. april 2016 HB-møde tbs Referat af hovedbestyrelsesmøde den 12. marts 2016 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Claus Bonnevie, Henrik Eriksen, Mike Hedlund-White, Jens Kvorning,

Læs mere

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen!

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! Side 1/6

Læs mere

Bilag 1. Punkter til beslutning/godkendelse

Bilag 1. Punkter til beslutning/godkendelse Bilag 1 Notat 20. august 2016 HB-møde tbs Pkt. 3. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 20. august 2016 Mødet foregik i Aarhus-afdelingens lokaler. Forud for den formelle dagsorden fortalte formand for Aarhus

Læs mere

Referat Møde i hovedbestyrelsen 8. februar 2014

Referat Møde i hovedbestyrelsen 8. februar 2014 Notat 8. februar 2014 HB-møde jam/kb Referat Møde i hovedbestyrelsen 8. februar 2014 Deltagere: Jette Gotsche, Annabel Voller, Birgitte Rønning, Mike Hedlund-White, Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Bjarne

Læs mere

Cykling på Frederiksberg. v. ingeniør Lone Andersen, Frederiksberg Kommune Sykkelbynettverket, Lillestrøm, Norge 3. marts 2009

Cykling på Frederiksberg. v. ingeniør Lone Andersen, Frederiksberg Kommune Sykkelbynettverket, Lillestrøm, Norge 3. marts 2009 Cykling på Frederiksberg v. ingeniør Lone Andersen, Frederiksberg Kommune Sykkelbynettverket, Lillestrøm, Norge 3. marts 2009 Frederiksberg - fakta 93.000 indbyggere 8. største kommune Danmarks tættest

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling 3. maj 2014 Referat Der var ca. 10 deltagere til generalforsamlingen, incl. bestyrelse og Cyklistforbundets direktør. Valg af ordstyrer og referent

Læs mere

Punkter til beslutning/godkendelse

Punkter til beslutning/godkendelse Notat 01-04-2016 HB-møde tbs Referat for HB-møde den 30. januar 2016 Til stede: Jette Gotsche, Claus Bonnevie, Henrik Eriksen, Mike Hedlund-White, Jens Kvorning Jens Peter Hansen, Leif Thomsen, Natasha

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Mike White (fra pkt. 4) og Walther Knudsen

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Mike White (fra pkt. 4) og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 18. august 2012 csh Dagsorden møde nr. 4/2012 Referat af HB-møde 04/2012 den 28. august 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET

ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET Hvad er MOBILITET Mobilitet er mere end rejsen fra a til b. Mobilitet handler ikke kun om afstanden fra a til b Uden god mobilitet hænger det moderne liv dårligt sammen.

Læs mere

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Her er et forslag til, hvordan videndeling, koordinering og understøttelse af klimatilpasningsopgaver kan organiseres

Læs mere

Referat af HB-møde 03/2013 den 1. juni 2013 i Rømersgadee

Referat af HB-møde 03/2013 den 1. juni 2013 i Rømersgadee HOVEDBESTYRELSE Referat Side 1/11 jlr/tjj Referat af HB-møde 03/2013 den 1. juni 2013 i Rømersgadee I mødet deltog: Annabel Voller, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen, Mike White, Walther

Læs mere

Referat af HB-møde den 9. april 2005

Referat af HB-møde den 9. april 2005 Referat af HB-møde den 9. april 2005 Til stede Fra HB: Annie Hammershøi, Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Gerhard Gliese. Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Per Christiansen, Poul Petersen. Sabine

Læs mere

Cykeltrafik - noget for sig?

Cykeltrafik - noget for sig? Indhold 1. 2. Kommunikation Cykeltrafik - noget for sig? 3. Lyngby 4. Nogle betragtninger Thomas Krag Mobility Advice Lyngby-Taarbæk Kommune 28. november 2005 Grundkursus i trafik kens mængde er nogenlunde

Læs mere

Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør) og Trine Juncher Jørgensen (souschef)

Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør) og Trine Juncher Jørgensen (souschef) HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 17. november 2012 tjj/jlr Dagsorden møde nr. 5/2012 Referat af HB-møde 05/2012 den 17. november 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen

Læs mere

P R O J E K T L E D E R O G I N N O V A T I O N S K O N S U L E N T TIL I D R Æ T T E N S I N N O V A T I O N S L A B

P R O J E K T L E D E R O G I N N O V A T I O N S K O N S U L E N T TIL I D R Æ T T E N S I N N O V A T I O N S L A B København januar 2017 Tina Overgaard og Ri Kofod Jobprofil P R O J E K T L E D E R O G I N N O V A T I O N S K O N S U L E N T TIL I D R Æ T T E N S I N N O V A T I O N S L A B D A N M A R K S I D R Æ

Læs mere

Punkter til beslutning/godkendelse

Punkter til beslutning/godkendelse Notat 12. november 2016 HB-møde tbs Godkendt referat af hovedbestyrelsesmøde den 12. november 2016 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Claus Bonnevie, Henrik Eriksen, Mike Hedlund-White

Læs mere

Bilag 1. Punkter til beslutning/godkendelse. Punkter med ekstern deltagelse. Pkt. 4. Godkendelse af referat af seneste HB møde

Bilag 1. Punkter til beslutning/godkendelse. Punkter med ekstern deltagelse. Pkt. 4. Godkendelse af referat af seneste HB møde Bilag 1 Pkt. 4. Godkendelse af referat af seneste HB møde Udkast til referat af hovedbestyrelsesmøde lørdag den 31. januar 2015 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Birgitte Rønning, Mike

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Valg af ordstyrer og referent 13. april 2013 Referat Mike White ordstyrer og Jørgen Østeraa referent. Bestyrelsens årsberetning Mike aflagde mundtlig

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden.

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden. af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Torsdag den 19. april 2018, kl. 15.30-ca. 20.30 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Indledning fra formanden: 2018 er kommet godt fra start.

Læs mere

Hvilke initiativer vil ministrene tage for at implementere Trafikudvalgets. ansvarsområde, og at afsnit 2 og 3 hører under transportministerens

Hvilke initiativer vil ministrene tage for at implementere Trafikudvalgets. ansvarsområde, og at afsnit 2 og 3 hører under transportministerens Trafikudvalget (2. samling) B 115 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Justitsministeriet Dato: 27. august 2008 Dok.: LST41056 Sagnr.: 2008-154-0141 Udkast til tale til ministeren til brug for samråd A i Folketingets

Læs mere

Supercykelstier den korte version

Supercykelstier den korte version 4. september 2014 Supercykelstier Et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 22 kommuner om at skabe et net af cykelpendlerruter i høj kvalitet. Supercykelstierne skal gøre det let, fleksibelt og trygt

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse for Fairstart Fonden cvr

Anbefalinger for god Fondsledelse for Fairstart Fonden cvr Anbefalinger for god Fondsledelse for Fairstart Fonden cvr 3766 2372 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3.

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3. Dagsorden Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3. sal Side 1 af 6 16. september 2015 Til medlemmerne af Chaufførkontaktudvalget

Læs mere

BÆREDYGTIG OMSTILLING AF

BÆREDYGTIG OMSTILLING AF BÆREDYGTIG OMSTILLING AF STORBYERS MOBILITET Sådan reducerer vi storbyernes trængsel og trafikforurening Sessionsarrangører: - Kjeld A. Larsen, Rådet for Bæredygtig Trafik - Gunnar Boye Olesen, Miljøorganisationen

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Randers

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Randers Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Randers Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 17 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

Mange byrådskandidater parat til at give cyklister mere plads og bilister mindre

Mange byrådskandidater parat til at give cyklister mere plads og bilister mindre KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK ANALYSEPAPIR OKTOBER 2017 Mange byrådskandidater parat til at give cyklister mere plads og bilister mindre Hver anden byrådskandidat er ifølge en ny undersøgelse fra Cyklistforbundet

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Ishøj

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Ishøj Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Ishøj Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 1:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

CYKLERNES MOBILITETSSTYRKE KLAUS BONDAM, DIREKTØR, CYKLISTFORBUNDET KØBENHAVN, 29. JANUAR 2018

CYKLERNES MOBILITETSSTYRKE KLAUS BONDAM, DIREKTØR, CYKLISTFORBUNDET KØBENHAVN, 29. JANUAR 2018 CYKLERNES MOBILITETSSTYRKE KLAUS BONDAM, DIREKTØR, CYKLISTFORBUNDET KØBENHAVN, 29. JANUAR 2018 KLAUS BONDAM Født 1963 Skuespiller og teaterchef Medlem af Københavns Borgerrerpæsenatation.2002 2010 Teknik-

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Det er sundt at cykle

Det er sundt at cykle Cykelregnskab Indholdsfortegnelse 5 Forord 6-7 Vi cykler mere 8-9 Sund på cykel 10 Hvem cykler? 12-13 Cyklen hjælper klimaet 14-15 Borgernes holdning til cykling 16-17 Potentiale for mere cykling i Favrskov

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Referat af HB-møde den 15. marts 2008

Referat af HB-møde den 15. marts 2008 02-2008 Referat af HB-møde den 15. marts 2008 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen, Søren Løkkegaard, Walther

Læs mere

N O TAT. KL s HR-strategi

N O TAT. KL s HR-strategi N O TAT August 2013 KL s HR-strategi KL er en moderne interesseorganisation. Vi sætter offensive dagsordner, vi gør det på en troværdig måde, og vi skaber resultater. En organisation med de mål sætter

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade

Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 28. januar 2012 csh Dagsorden møde nr. 1/2012 Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Anette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Odense Kommune. Susanne Ursula Larsen 205 Thomas Hjarup Andersen 211 Tonny Vest 216 Ulla Gudiksen Chambless 221

Odense Kommune. Susanne Ursula Larsen 205 Thomas Hjarup Andersen 211 Tonny Vest 216 Ulla Gudiksen Chambless 221 Odense Kommune Abir Al-kalemji 2 Alex Ahrendtsen 7 Anette Thysen 12 Annette Blynél 17 Birgitte Knudsen 22 Bjørn J. Bjerrehøj 27 Bo Libergren 32 Brian Lauridsen 37 Brian Skov Nielsen 42 Christell Gall 47

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefaling 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og

Læs mere

Velkommen til Olie Gas Danmark

Velkommen til Olie Gas Danmark Vi vil skabe værdi Der er fortsat et betydeligt forretningspotentiale i Nordsøen, for alle led i værdi kæden. Med Olie Gas Danmark er der skabt en nødvendig fælles platform til at i mødegå fremtiden. VELKOMMEN

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Referent: Corinna Hansen Mødeleder: Klarafine Lildholdt. Punkt Emne Beslutning/drøftelse/orientering. Velkommen til nye skolebestyrelsesmedlemmer

Referent: Corinna Hansen Mødeleder: Klarafine Lildholdt. Punkt Emne Beslutning/drøftelse/orientering. Velkommen til nye skolebestyrelsesmedlemmer Referat af skolebestyrelsesmøde den 11.10.017 kl. 17.00 20.00 Deltagere: René Bang, Corinna Hansen, Bintha Andersen, Karen Sørensen, Ditte Jensen, Klarafine Lildholdt, Lotte Greve, Rasmus Rubinstein, America

Læs mere

Vi søger derfor en stærk og kompetent profil, som sammen med os andre kan løfte et i forvejen velfungerende UU til et endnu bedre sted.

Vi søger derfor en stærk og kompetent profil, som sammen med os andre kan løfte et i forvejen velfungerende UU til et endnu bedre sted. Job- og personprofil for Leder af UU-Nordvestjylland Indledning Vores UU-leder har besluttet at gå på pension efter et markant virke som leder af UU-Nordvestjylland. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse

Læs mere

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen RESULTATER SAMLET KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen Hvilket parti stiller du op for? 10 6,3% Alternativ

Læs mere

Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7 Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike White,

Læs mere

Konkrete forslag til initiativer:

Konkrete forslag til initiativer: Konkrete forslag til initiativer: 1. At forsøge at involvere udvalgte erhvervsvirksomheder som kunne være relevante for projektet. Her drejer det sig om virksomheder indenfor lys, lyd og nye medier f.eks.

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte

Læs mere

Punkter til beslutning/godkendelse

Punkter til beslutning/godkendelse Notat 25. februar 2017 Referat for HB-møde den 25. feb. 2017 kl. 12:00-17:00 HB-møde tbs (Mødet foregik i Dansk Vandrelaugs lokaler, Kultorvet 7, 1175 Kbh. K) Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette

Læs mere

Proces for ansættelse af direktører og centerchefer

Proces for ansættelse af direktører og centerchefer Center for Erhverv, Politik og Organisation Stengade 59 3000 Helsingør Dato 01.09.14 Proces for ansættelse af direktører og centerchefer I nærværende dokument er rekrutteringsprocessen for direktør- og

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 20. april 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

NOTAT. Trængselskommissionen. Arbejdsgruppe 4. Bedre kollektivtrafikbetjening

NOTAT. Trængselskommissionen. Arbejdsgruppe 4. Bedre kollektivtrafikbetjening NOTAT Dato J.nr. 25. september 2012 2012-2131 Trængselskommissionen Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Arbejdsgruppe 4 www.trængselskommissionen.dk Bedre kollektivtrafikbetjening Af kommissorium

Læs mere

Cykling i Rudersdal. Fokusområder og indsatser

Cykling i Rudersdal. Fokusområder og indsatser Cykling i Rudersdal Fokusområder og indsatser 2018-2021 Det aktive liv på to hjul i Rudersdal Baggrund Rudersdal har mange grønne udearealer og gode stisystemer til cykelaktiviteter og Cykling i Rudersdal

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2010 mandag d. 22. februar kl. 18.00

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2010 mandag d. 22. februar kl. 18.00 FREDERIKSSUND GOLFKLUB Forslag Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2010 mandag d. 22. februar kl. 18.00 Deltagere: Leif Tullberg, John Gothjelpsen, Henrik Helt, Mette Overby, Andy McCourt, Flemming Gottschalck.

Læs mere

Punkter til beslutning/godkendelse

Punkter til beslutning/godkendelse Notat 27. april 2019 Referat af hovedbestyrelsesmøde d. 27. april 2019 kl. 12.00-17.00 Deltagere Hovedbestyrelsen: Jette Gotsche, Claus Bonnevie, Claus Behrendsen, Jens Peter Hansen, Mike Hedlund-White

Læs mere

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå.

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. 1. Få personer med balanceproblemer til at cykle på 3-hjulet el-cykler frem for ikke at cykle eller

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Martin, Hanne L, Ida, Kirsten, Ejnar (Lisbeth), Tina, Mette N, Peder, Sofie, Malte, Jesper, Helen. Til orientering og drøftelse

Martin, Hanne L, Ida, Kirsten, Ejnar (Lisbeth), Tina, Mette N, Peder, Sofie, Malte, Jesper, Helen. Til orientering og drøftelse REFERAT Emne: Møde i skolebestyrelsen Mødedato Mødested/lokale Mødetidspunkt kl. Forventet sluttidspunkt kl. 31.01.12 konferencerummet 18.00 21.30 Deltagere Martin, Hanne L, Ida, Kirsten, Ejnar (Lisbeth),

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen for god fondsledelse skal offentliggøres i ledelsesberetningen. Bestyrelsen i TystofteFonden offentliggør

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse

Anbefalinger for god Fondsledelse Anbefalinger for god Fondsledelse Poul Erik Bech Fonden er ikke omfattet af den lovpligtige redegørelse om god fondsledelse i erhvervsdrivende fonde, jf. årsregnskabslovens 77 a, men har valgt at forholde

Læs mere

FRA NETVÆRK TIL DIALOG OG FREM MOD IMPLEMENTERING

FRA NETVÆRK TIL DIALOG OG FREM MOD IMPLEMENTERING FRA NETVÆRK TIL DIALOG OG FREM MOD IMPLEMENTERING Smart city En by, hvor myndigheder, virksomheder, vidensinstitutioner og borgere samarbejder om at udvikle byen En by, hvor ressourcerne (i bred forstand)

Læs mere

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising-strategi skal bidrage til at skabe merværdi i realiseringen af kommunens vision og

Læs mere

Organisationsplan for Kristendemokratisk Ungdom KDU

Organisationsplan for Kristendemokratisk Ungdom KDU Organisationsplan for Kristendemokratisk Ungdom KDU Vedtaget af landsbestyrelsen d. 26/10-2018 Indhold: Landsbestyrelsen (LB)...3 Hovedbestyrelsen (HB)...3 Foretningsudvalget (FU)...4 Ansvarsfordeling

Læs mere

af Cyklistforbundet. Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017

af Cyklistforbundet. Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017 Cyklistforbundet Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling Vedtægter for lokalafdelingen Forslag pr. 23. februar 2017 Gammel tekst Ny tekst 1 Dansk Cyklist Forbund, Lyngby- Taarbæk/Rudersdal afdeling er en

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 25. juni 2016 Godkendt på HB-møde 20. august 2016

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 25. juni 2016 Godkendt på HB-møde 20. august 2016 Notat 31-08-2016 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 25. juni 2016 Godkendt på HB-møde 20. august 2016 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Claus Bonnevie, Henrik Eriksen, Mike Hedlund-White,

Læs mere

Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer

Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal udtale sig til offentligheden på den erhvervsdrivende fonds

Læs mere

HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR

HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR SAMMENLIGNET MED 5 ANDRE NORDEUROPÆISKE REGIONER 2014 Hovedstadsregionen er en international metropol med afgørende betydning for væksten i Danmark Stor befolkningstilvækst

Læs mere

PERSON- OG LEDERPROFIL KLIMAAFDELINGEN

PERSON- OG LEDERPROFIL KLIMAAFDELINGEN PERSON- OG LEDERPROFIL KLIMAAFDELINGEN Frederikssund Kommune søger en afdelingsleder til den nyoprettede Klimaafdeling i Center for By og Landskab. Frederikssund Kommune, der har ca. 45.000 indbyggere,

Læs mere

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 25. juni 09 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation og et samarbejdsorgan for danske

Læs mere

Byernes og kommunernes rolle i klimaomstillingen? - lederskab og handling nu!

Byernes og kommunernes rolle i klimaomstillingen? - lederskab og handling nu! Byernes og kommunernes rolle i klimaomstillingen? - lederskab og handling nu! KKR, Hillerød 19. juni 2019 Christian Ibsen, direktør Højere ambitioner er nødvendige Byerne: 70% af udledningerne i dag 70%

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tirsdag d. 20 januar 2015 Boulevarden 13 9000 Aalborg 25.02.15 1 Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Jane Lindberg Rebild Kommune Michael

Læs mere

Erik Knudsen (EK), formand, Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Per Påskesen (PP), forbundsrådgiver, Dansk Metal

Erik Knudsen (EK), formand, Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Per Påskesen (PP), forbundsrådgiver, Dansk Metal Mødefora Bestyrelsesmøde nr. 42 i Astra Tid 9. september 2019 Sted Dampfærgevej 27-29, 2100 Kbh Ø, kl. 13 til 15.30 Deltagere Erik Knudsen (EK), formand, Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Navn PolioForeningens koordinationsudvalg. Formål PolioForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende organ for hovedbestyrelsen.

Læs mere