T il bud. v ir ks omhe der

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "T il bud. www.jobnet.dk. v ir ks omhe der"

Transkript

1 T il bud t il v ir ks omhe de r T il bud t il v ir ks omhe der

2 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Indhold - Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet søgning Jobnet annoncering - Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Jobformidling International jobformidling Løntilskud Virksomhedspraktik Mentorordning Fleksjob - Få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Delvis syge- eller raskmelding Refusion fra 1. sygedag Hjælpemidler og personlig assistance Rundbordssamtaler Rådgivning - Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Jobrotation Voksenlærlinge - Indgå partnerskab med Jobcenter København Partnerskabsaftale k l ik på punk t er ne for at navigere København

3 16 tilbud til din virksomhed Jobcenter København er din virksomheds indgang til ny arbejdskraft. Vi er et professionelt team af jobkonsulenter, der kender de lediges kvalifikationer og virksomhedernes krav til nye medarbejdere. Med vores viden om arbejdsmarkedet kan vi yde alle virksomheder en kompetent rådgivning. Vi har samlet vores tilbud til virksomheder i denne mappe. Kig mappen igennem og læs, hvordan Jobcenter København via forskellige ordninger kan hjælpe dig med at rekruttere nye medarbejdere - eller fastholde dem, du allerede har. Vi har også mulighed for at hjælpe din virksomhed med at fastholde sygemeldte medarbejdere. Læs her i mappen om de ordninger, vi har på dette område. Din virksomhed kan også selv enten søge eller annoncere efter nye medarbejdere på Jobnet. Jobnet giver nem og gratis adgang til alle jobsøgere i hele Danmark. Det kan du også læse mere om i denne mappe. Kontakt Jobcenter København på telefon og få mere at vide om de tilbud, du ønsker at gøre brug af. 16 tilbud til din virksomhed Beskæftigelseslovgivningen giver en række støttemuligheder til virksomheder, der vil samarbejde med jobcentret om at få ledige i job. I mappen kan du bl.a. læse, hvordan din virksomhed kan få tilskud til nye medarbejderes løn, ansættelse af en mentor, en voksenlærling eller en praktikant. Eller hvordan din virksomhed kan indgå i et mere forpligtende samarbejde med os via en partnerskabsaftale. Vi ser frem til at samarbejde med dig og din virksomhed! Nyheder og aktiviteter i Se bagsiden! København

4 Nyheder og aktiviteter i 2009 Det direkte møde mellem virksomhed og borger bliver endnu nemmere i Her søsætter og intensiverer vi nogle tiltag, som din virksomhed kan få glæde af. Bestil en jobbus Som noget helt nyt kan du bestille en jobbus, hvis du har mindst to ledige stillinger. Bussen kører med op til seks jobsøgere hver uge direkte ud på din virksomhed. Du ringer blot og fortæller, hvad I har brug for, så finder vi de rigtige kandidater. Det er et tilbud, der gælder uanset, om der er tale om job på almindelige vilkår, med tilskud eller som praktik. Ring og få mere information om ordningen. Indgå partnerskabsaftale Indgå en partnerskabsaftale med Jobcenter København. Det er et formaliseret samarbejde mellem din virksomhed og jobcentret, hvor vi dækker dine behov for at fastholde og rekruttere nye medarbejdere. I 2009 satser vi på at indgå flere partnerskabsaftaler til gavn for københavnske virksomheder. Men også for at yde en ekstra indsats for de ledige, som har brug for lidt mere støtte til at komme i job, og for sygemeldte, som har brug for støtte til at blive i jobbet. Læs mere om partnerskaber her i mappen. Præsentér din virksomhed Din virksomhed kan også møde jobsøgerne direkte ved et minimarked i jobcentret. Her kan du præsentere din virksomhed og dine ledige stillinger. Vi har modtagelse af borgere tre steder i byen Nyropsgade, Musvågevej og Skelbækgade. Er du interesseret i at præsentere din virksomhed i jobcentret, er du altid velkommen til at ringe på Kom til jobmarked Hvert år holder Jobcenter København jobmarked et sted i byen. Her kan din virksomhed få en stand. Vi sørger for, at omgivelser og faciliteter er i orden og indkalder et stort antal ledige, som du kan rekruttere til din virksomhed du skal blot møde op med de ledige job. Vores jobkonsulenter sikrer, at du kommer i kontakt med kvalificerede ansøgere. Ring og få mere information om jobmarkedet. Følg med i aktiviteter og tilbud Få vores nyhedsbrev til virksomheder. Her får du aktuel og målrettet information om jobcentrets aktiviteter og tilbud. Du kan tilmelde dig på eller finde VIRKSOMHEDSNYT på københavn under For dig som arbejdsgiver.

5 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet søgning Jobnet annoncering København

6 Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet søgning Brug mindre tid på at læse og besvare ansøgninger. På Jobnet kan du gratis finde jobsøgere i hele Danmark og i udlandet. Når din virksomhed er registreret som bruger af Jobnet, åbnes adgangen til den store CV-bank, hvor du hurtigt selv finder frem til de relevante kandidater. I CV-banken har du blandt andet også mulighed for at gemme CV er, så din virksomhed kan etablere en intern emne-bank. Vend siden for uddybende oplysninger!

7 jobnet - Søgning Sådan gør du Klik ind på og følg anvisningerne for at registrere dig som bruger. Jobnet henter selv dine stamoplysninger i CVR-registret, så det går hurtigt. Nu kan du gå ind og finde medarbejdere i CV-banken. Har du tekniske problemer med siden, kan du kontakte Jobnet-supporten på telefon Under Søg CV-er kan du klikke videre til: Kviksøgning Her kan du søge efter personer med CV er, der passer til det, du efterspørger. Detaljeret søgning Her kan du målrette din søgning i mere fintmaskede kategorier. Dine henvendelser På denne side har du overblik over hvem du har kontaktet om din henvendelse er blevet åbnet/læst hvem der har kontaktet dig. Dit CV-arkiv Her kan du gemme CV er. Du kan også bruge arkivet til at sende henvendelse til mange jobsøgere samtidig. Dine søgeprofiler Søgeprofiler er nyttige, hvis du tit søger efter medarbejdere med samme profil. Med søgeprofilen kan du hurtigt lave en søgning og se, hvem der passer til det, du efterspørger benytte en søgeprofil som skabelon til nye søgeprofiler få tilsendt information om passende CV er via .

8 Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet annoncering Brug Jobnet til at finde din nye medarbejder. Jobnet giver nem og gratis adgang til jobsøgere i Danmark og i udlandet og mulighed for hurtigt at besætte stillinger, da jobsøgere dagligt matches med ledige job. Din annonce kommer til at ligge mellem andre seriøse tilbud, og med enkel selvbetjening har din virksomhed fuld kontrol og overblik over annoncerings-aktiviteterne. Vend siden for uddybende oplysninger!

9 jobnet - annoncering Sådan gør du Klik ind på og følg anvisningerne for at registrere dig som bruger. Jobnet henter selv dine stamoplysninger i CVR-registret, så det går hurtigt. Har du tekniske problemer med siden, kan du kontakte Jobnetsupporten på telefon Ønsker du hjælp til at annoncere på er du velkommen til at ringe til Jobcenter København på Opret annonce så nemt er det Trin 1: Oplysninger om virksomheden Her undersøger du, om virksomhedens CVR-nr. og generelle kontaktoplysninger er korrekte. Trin 2: Oplysninger om kontaktperson Her anfører du kontaktoplysninger på den person, ansøgere skal kontakte om stillingen. Trin 3: Annonce/jobbeskrivelse Du kan her kopiere eller indsætte en annonce, du har skrevet i et tekstbehandlingsprogram. Overvej annonceteksten grundigt. Fyldestgørende oplysninger om jobbets indhold, kvalifikationskrav, lønniveau og arbejdstid kan være afgørende for at tiltrække de rigtige kandidater. Trin 4: Annonceringsoplysninger Overvej hvornår og hvor længe, annoncen skal være aktiv, og i hvilken kategori/branche den skal placeres. Trin 5: Bekræftelse Læs annoncen igennem og bekræft den, inden den publiceres på Jobnet. Mere om annoncering Din annonce bliver vist på Jobnet, så snart den er godkendt af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Kvalitetskontrollen sikrer, at din annonce er let at forstå og overholder loven. Godkendelsen tager mellem to og 24 timer. Standardperioden for annoncering på Jobnet er maks. fem uger. Annoncen fjernes automatisk fra Jobnet, når annonceringsfristen udløber. Husk, at du selv kan tage jobbet ned, når det er besat. Et godt alternativ Hvis du annoncerer et job, der erfaringsmæssigt giver et meget stort antal henvendelser, kan du med fordel anvende søgning på Jobnet via CV-banken. Se faktaark om Jobnet søgning. Rekruttering i udlandet Se faktaark om international jobformidling.

10 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Jobformidling International jobformidling Løntilskud Virksomhedspraktik Mentorordning Fleksjob København

11 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Jobformidling Har du svært ved at skaffe medarbejdere, og ønsker du hjælp? Så kontakt Jobcenter København og hør om mulighederne for at besætte den ledige stilling i din virksomhed. Vi har viden om jobsituationen i København og kan henvise ansøgere, hvis der er ledige på området. På grundlag af din jobbeskrivelse finder vi de jobsøgere frem, der matcher jobbet. Vi taler med ansøgerne og henviser den bedst egnede til en jobsamtale i din virksomhed. Resten er naturligvis op til jer. Vend siden for uddybende oplysninger!

12 Jobformidling Sådan gør du Inden du kontakter Jobcenter København, kan du med fordel udarbejde et forslag til stillingsbeskrivelse, som indeholder primære opgaver og ansvarsområder i jobbet Jobcenter København kan også hjælpe med at give den nye medarbejder en god start, se faktaark om mentorordning. krav til faglige og personlige kompetencer arbejdstid, ønsket tiltrædelsestidspunkt, aflønning, varighed og andre oplysninger om arbejdsvilkår. Hvis du har brug for hjælp til at skrive annoncer, er du altid velkommen til at ringe på Hvis det er vanskeligt at finde en egnet kandidat, kan du også overveje at gøre brug af løntilskud se faktaarket. Har du allerede en annonce på Jobnet, kan du ringe til os og høre, om vi har mulighed for at henvise en ledig til jobbet i stedet. Ring til Jobcenter København og hør mere om jobformidling.

13 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere International jobformidling Mangler du arbejdskraft? Måske finder du den rigtige medarbejder i udlandet. Kontakt Jobcenter København - vi kan hjælpe dig med at rekruttere arbejdskraft inden for EU/ EØS-området. Du kan få rådgivning og praktisk hjælp til at finde en medarbejder. Vend siden for uddybende oplysninger!

14 international Jobformidling Sådan gør du Inden virksomheden kontakter Jobcenter København, er det en god idé at udarbejde et forslag til en jobbeskrivelse med blandt andet: Udførlig beskrivelse af primære opgaver og ansvarsområder i jobbet Krav til faglige og personlige kompetencer Information om arbejdstid, ønsket tiltrædelsestidspunkt, aflønning, varighed og andre relevante oplysninger om arbejdsvilkår og virksomheden Hvorvidt virksomheden hjælper med at finde/stille bolig til rådighed Husk at lave jobbeskrivelsen på engelsk eller på det pågældende sprog med et resumé på dansk. Jobcenter København har medarbejdere, som kan hjælpe med information om de regler og vilkår, som din virksomhed skal være opmærksom på ved annoncering og rekruttering i de enkelte lande. Hvad er EURES? EURES er et samarbejde mellem arbejdsformidlinger, fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer og lokale/ regionale myndigheder i EØS-landene og Schweiz. EURES giver dig nem adgang til tusindvis af udenlandske jobsøgende. Samtidig sikres større mobilitet i arbejdskraften. Hvilke lande deltager i EU/EØS-aftalen om den frie bevægelighed for arbejdstagere? Det gør statsborgere fra EU/EØS-landene og statsborgere fra Schweiz. Se mere på Ring til Jobcenter København på telefon og få rådgivning om international jobformidling. Spørg efter vores EURES-kontaktpersoner. Virksomheden kan også bruge Work in Denmark, som kan rådgive ved større eller mere komplicerede rekrutteringssager. Se mere på eller ring til hotline på

15 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Løntilskud Ansæt en ledig med tilskud. Løntilskud er en god mulighed for at få udvidet din virksomheds bemanding, samtidig med at den ledige bliver oplært. Med løntilskud kan du få dækket en del af lønomkostningen i den første del af ansættelsen. Det vil ofte kunne lade sig gøre, hvis du ansætter en person, der har en vis ledighed bag sig. Samtidig giver ordningen den ledige en chance for at genopfriske faglige kvalifikationer - og udsigt til varig beskæftigelse. Vend siden for uddybende oplysninger!

16 Løntilskud Sådan gør du Ring til jobcentret på telefon og hør mere om mulighederne for at finde en medarbejder med løntilskud. Før du ansætter en medarbejder med løntilskud, skal du huske at lave en detaljeret stillingsbeskrivelse drøfte ansættelsen med de ordinært ansatte afholde en ansættelsessamtale med ansøgeren. Det er også en god idé at lave et introprogram og udpege en kontaktperson. Løntilskudsforløbet planlægges i et tæt samarbejde mellem din virksomhed, den ledige og jobcentret, som yder støtte, vejledning og løbende følger op på løntilskudsjobbet. Mere om løntilskud Varigheden af ansættelsen forhandles individuelt, men typisk gives løntilskuddet i en periode på tre til seks måneder. Ordningen kan forlænges op til 12 måneder. Herefter fortsætter ansættelsen uden løntilskud. Der gives løntilskud til: For at man kan oprette et løntilskudsjob, skal der være tale om en udvidelse af medarbejderstyrken i virksomheden. Man kan således ikke fyre en medarbejder og ansætte én med løntilskud i stedet. Ring til Jobcenter København og hør mere om dine muligheder. Privat eller offentlig virksomhed Der gælder forskellige regler for størrelsen på løntilskuddet, alt efter om ansættelsen finder sted i en offentlig eller privat virksomhed. Ved ansættelse i en privat virksomhed skal løn og ansættelsesvilkår aftales med udgangspunkt i den aktuelle overenskomst eller den for faget tilsvarende løn for det pågældende ansættelsesområde. Ved ansættelse i en offentlig virksomhed reguleres timeantallet således, at lønnen ligger på niveau med personens aktuelle individuelle dagpengesats eller kontanthjælp. Ansættelsesvilkårene skal være tilsvarende øvrige ansattes. Kombinér flere ordninger Løntilskud kan kombineres med virksomhedspraktik og mentorordning se faktaarkene. Ledige der er på kontanthjælp, starthjælp eller dagpenge Nyuddannede handicappede Førtidspensionister Personer med nedsat arbejdsevne Revalidender

17 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Virksomhedspraktik Opkvalificér en ledig ved at ansætte ham eller hende i virksomhedspraktik. Praktikken giver dig mulighed for at vurdere, hvad den ledige kan tilbyde din virksomhed i et fast job. For den ledige kan et praktikforløb være et springbræt til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Virksomhedspraktikken optræner personens faglige, sociale eller sproglige kompetencer. Du skal ikke betale løn i praktikperioden. Vend siden for uddybende oplysninger!

18 Virksomhedspraktik Sådan gør du Inden du kontakter Jobcenter København, kan du med fordel overveje praktikkens arbejdsmæssige indhold. Det er en god idé at aftale med den, du ansætter, om der efter praktikken er mulighed for fastansættelse eller ansættelse med løntilskud i virksomheden. Aftaler I løntilskud, skal I huske at kontakte jobcentret så hurtigt som muligt. Ring til Jobcenter København på telefon og hør, om vi kan finde en person, der kan komme i praktik hos dig. Mere om virksomhedspraktik Virksomhedspraktikken skal optræne personens faglige, sociale eller sproglige kompetencer for at synliggøre, præcist hvad den enkelte på sigt kan tilbyde din virksomhed. Arbejdsfunktionerne skal være så tæt på almindeligt arbejde som muligt. Et tilbud om virksomhedspraktik varer typisk mellem fire og 13 uger. Praktikken må ikke være konkurrenceforvridende, og der skal være et rimeligt forhold mellem antallet af ordinært ansatte og antallet af personer med tilskud på arbejdsstedet. Hvis virksomhedspraktikken ikke fører til ansættelse, har virksomheden ingen forpligtelser efter periodens udløb. Virksomhedspraktik kan også bruges til at afklare sygemeldtes arbejdsevne. Eksempel En irakisk bygningsarbejder kan ikke finde ud af, om hans kompetencer fra hjemlandet rækker til et job i en dansk entreprenørvirksomhed. Jobcenter København iværksætter derfor et praktikforløb på en byggeplads hos en lokal entreprenør, og det viser sig hurtigt, at den irakiske bygningsarbejder, med lidt hjælp til det sproglige, sagtens kan håndtere de fleste konstruktionsopgaver på byggepladsen. Entreprenøren tilbyder derfor bygningsarbejderen ordinært arbejde efter praktikperioden. Kombinér flere ordninger Du kan kombinere praktikken med sprogtræning, mentorordning og efterfølgende job med løntilskud. Ring til Jobcenter København og hør mere om, hvad vi kan tilbyde din virksomhed.

19 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Mentorordning Brug en mentor til at introducere og vejlede en nyansat i din virksomhed. En mentor kan give en ny medarbejder en god start i virksomheden. Jobcenter København kan yde støtte til løn og opkvalificering. Når du sender en medarbejder på mentorkursus, kan hele virksomheden samtidig drage fordel af mentorens kvalifikationer som ressourceperson. Det koster ikke noget for din virksomhed. Vend siden for uddybende oplysninger!

20 mentorordning Sådan gør du Inden du kontakter Jobcenter København, er det en god idé at overveje indhold og mål for mentorens opgaver i forhold til den nyansatte. Du kan søge om tilskud til en mentor via en ansøgning, som findes på under blanketter. Ring til Jobcenter København på telefon og hør mere om mulighederne for etablering af en mentorordning. Mere om mentorordningen En mentor er en erfaren medarbejder i virksomheden eller en ekstern person, der sørger for at introducere og oplære den ledige i virksomheden i et omfang, der rækker ud over en virksomheds normale forpligtelser til introduktion og oplæring. Du kan få tilskud til en mentor, hvis mentoren har afgørende betydning for, at medarbejderen kan falde til i din virksomhed. Eksempel En 49-årig mekaniker har på grund af depression været uden job i en årrække. Han ønsker at komme i fast beskæftigelse og kontakter på opfordring af Jobcenter København et lokalt autoværksted. Manden bliver tilbudt et fast arbejde, og for at sikre en god introduktion bliver en allerede ansat medarbejder frikøbt som mentor til at hjælpe mekanikeren med at falde til på autoværkstedet. Overvej mentorordning i forbindelse med: Ordinær nyansættelse Ansættelse med løntilskud Virksomhedspraktik Uddannelse af mentor Vi kan også hjælpe dig med at finde et relevant mentorkursus, så du kan opkvalificere én af dine medarbejdere til opgaven. Når mentor er en allerede ansat medarbejder i virksomheden, kan du nemlig ud over at få dækket de timer, medarbejderen fungerer som mentor, også få tilskud til mentorens uddannelse, hvis det skønnes nødvendigt for din virksomhed.

21 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Fleksjob Ansæt en medarbejder i fleksjob. Du får refunderet noget af medarbejderens løn, og samtidig giver du en person med nedsat arbejdsevne mulighed for at blive på arbejdsmarkedet. Det kan for eksempel dreje sig om personer, der på grund af helbredsproblemer har brug for lidt længere tid til at klare opgaverne. Jobcenter København har kontakt til fleksjobansøgere fra mange forskellige brancher. Du kan ansætte en medarbejder i fleksjob inden for alle arbejdsområder. Vend siden for uddybende oplysninger!

22 fleksjob Sådan gør du Ring til Job på Særlige Vilkår på telefon og hør om mulighederne for at ansætte medarbejdere i fleksjob. Mere om fleksjob Fleksjob er en varig ansættelse med lønrefusion. Din virksomhed udbetaler løn og modtager refusion, der modsvarer begrænsningen i medarbejderens arbejdsevne. Fleksjob kan oprettes inden for alle funktioner og stillingstyper i private og offentlige virksomheder. Jobcenter København hjælper med at planlægge og oprette fleksjob i samarbejde med din virksomhed og medarbejderen. For at blive godkendt til fleksjob kræves blandt andet: Eksempel En 43-årig blikkenslager har fået ødelagt sine knæ efter mange års arbejde med VVS-opgaver. Han er nu blevet ansat i fleksjob, efter at en virksomhed har henvendt sig til Jobcenter København for at få hjælp til rekruttering. Han er vicevært i en ejendom fra 7 til 11 hver dag, hvor han blandt andet rydder op på ejendommen, ordner mindre reparationsopgaver for beboerne og passer telefonen. Varig og væsentlig nedsættelse i arbejdsevnen Ekstern arbejdsprøvning Alle revalideringsmuligheder skal være udtømte Arbejdsgiverudgifter som feriegodtgørelse, ferietillæg, pensionsordning og arbejdsgiverbidrag (for eksempel ATP) refunderes med samme andel som lønnen. Tilskud til hjælpemidler og personlig assistance Din virksomhed kan også få tilskud til nødvendigt værktøj, arbejdsredskaber, arbejdspladsindretning og personlig assistance. Se faktaark om hjælpemidler og personlig assistance. Ved sygdom får din virksomhed dagpengerefusion fra første fraværsdag. Læs mere om regler og rettigheder for fleksjob på Det Centrale Handicapråds hjemmeside

23 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Delvis syge- eller raskmelding Refusion fra 1. sygedag Hjælpemidler og personlig assistance Rundbordssamtaler Rådgivning København

24 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Delvis syge - eller raskmelding Få hjælp til at fastholde en medarbejder, der på grund af helbredet kun kan arbejde delvist. Medarbejderen kan være delvist syge- eller raskmeldt i en periode, hvor din virksomhed får refusion for de timer, medarbejderen ikke arbejder. Derved sparer du udgifter i forbindelse med medarbejderens sygdom og har samtidig adgang til medarbejderens kompetencer og arbejdskraft i sygdomsperioden. Til gengæld vil din medarbejder bevare en tryg og positiv tilknytning til arbejdspladsen. Vend siden for uddybende oplysninger!

25 Delvis syge - eller raskmelding Sådan gør du Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon , når der skal iværksættes en delvis sygemelding eller raskmelding. Mere om delvis sygemelding En delvis sygemelding kan anvendes, når det vurderes, at medarbejderen på grund af sygdom kun kan udføre arbejdet delvist. Delvis sygemelding kan også anvendes, når to eller flere ambulante behandlinger, besluttet af læge/tandlæge, medfører delvist fravær. Med en aftale om delvis sygemelding lægges fraværet sammen, så arbejdsgiverperioden udløber efter 21 dage. Herefter udbetales refusion eller sygedagpenge for de timer, hvor medarbejderen ikke arbejder. Mere om delvis raskmelding En delvis raskmelding kan anvendes, når det vurderes, at en medarbejder, som har været fuldtidssygemeldt i en periode, kun kan genoptage arbejdet delvist. Reglerne om delvis raskmelding gælder også ved to eller flere ambulante behandlinger som ved delvis sygemelding, ligesom der også her udbetales refusion eller sygedagpenge. Ved delvis raskmelding lægges en plan for forøgelse af timeantallet. Medarbejderens delvise uarbejdsdygtighed skal være på mindst fire timer per uge med transport. Sammen med medarbejderen lægges en plan for, hvordan timetallet øges, så medarbejderen når sin normale arbejdstid. Medarbejderens delvise uarbejdsdygtighed skal være på mindst fire timer per uge inklusiv transport og ventetid ved ambulante behandlinger. Eksempel En 39-årig rengøringsassistent har smerter i ryggen. Hun kan ikke magte sit fuldtidsarbejde. Hun indgår aftale med sin chef og jobcentret om delvis sygemelding, så hun i en tre måneders periode arbejder to timer mindre fire arbejdsdage om ugen og er helt fraværende om onsdagen for at deltage i behandling. Eksempel En 41-årig marketingsassistent får en blodprop og sygemeldes et halvt år, hvor han gennemgår en operation. Marketingsassistenten er færdigbehandlet og vil genoptage arbejdet. Han føler sig endnu noget afkræftet efter sygdomsforløbet. Efter aftale med virksomheden og kommunen arbejder han i fem måneder på nedsat tid, hvor han langsomt optrapper arbejdstiden, inden han igen genoptager arbejdet på fuld tid. Langvarig sygdom Se faktaark om 56 aftalen, hvis der er tale om kronisk eller langvarig sygdom.

26 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Refusion fra 1. sygedag - 56 aftale Hjælp en medarbejder, der har forhøjet risiko for fraværsdage på grund af langvarig/kronisk sygdom eller i forbindelse med planlagte behandlingsforløb. Med en 56 aftale får din virksomhed mulighed for refusion svarende til sygedagpenge fra medarbejderens første fraværsdag. Derved får du færre udgifter til drypvis sygdom, og din medarbejder bevarer en tryg og positiv tilknytning til arbejdspladsen. Vend siden for uddybende oplysninger!

27 Refusion fra 1. sygedag - 56 aftale Sådan gør du Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon og hør mere om mulighederne for refusion fra første sygedag og for støtte ved langvarig eller kronisk sygdom. Mere om 56 aftalen En 56 aftale kan indgås mellem din virksomhed og medarbejderen, hvis det forventes, at medarbejderens sygdom medfører et fravær på mindst 10 dage om året. Aftalen forudsætter dokumentation for, at der er tale om en kronisk eller langvarig sygdom. Denne dokumentation fremskaffes og betales af Jobcenter København. Eksempel En 37-årig rengøringsassistent har i en periode haft gentagne korte sygemeldinger. I forbindelse med en trivselssamtale fortæller hun, at fraværet skyldes migræne. Rengøringsassistenten vil fortsat have korte sygeperioder på grund af lidelsen, og derfor godkender jobcentret en 56 aftale, der betyder, at virksomheden for fremtiden modtager dagpengerefusion for det fravær, der er forbundet med medarbejderens lidelse. Aftalen kan også indgås, hvis medarbejderen skal indlægges eller gå til ambulant behandling, og dette var besluttet på ansættelsestidspunktet. Der kan også indgås en 56 aftale, hvis virksomheden allerede har udbetalt sygedagpenge eller løn for samme lidelse i 21 kalenderdage inden for de sidste 12 måneder før indlæggelsen/behandlingen. Aftalen er knyttet til det enkelte arbejdsforhold. Den gælder i op til to år og omfatter kun fravær på grund af den sygdom, der er baggrund for, at aftalen er indgået. 56 aftalen skal godkendes af Jobcenter København, Sygedagpenge.

28 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Hjælpemidler og personlig assistance Ønsker du at fastholde eller ansætte medarbejdere, som har brug for ekstra hjælp til arbejdet på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne? Så kan din virksomhed få støtte til indkøb af arbejdsredskaber, undervisningsmateriale eller mindre arbejdspladsindretninger. Medarbejdere kan også få personlig assistance i form af praktisk hjælp, hvis de har en varig funktionsnedsættelse. Med støtten får din medarbejder mulighed for at fungere i et job, uden at det koster din virksomhed noget ekstra. Vend siden for uddybende oplysninger!

29 Hjælpemidler og personlig assistance Sådan gør du Ring til Jobcenter København på telefon og hør mere om hjælpemidler og personlig assistance. Mere om hjælpemidler Jobcenter København yder tilskud til hjælpemidler og indretning af arbejdspladsen. Det kan være undervisningsmateriale, værktøj, mindre arbejdsmaskiner til personlig brug, sænkning af gulve, installation af ramper eller kortvarige kurser. Hjælpemidlerne må dog ikke være almindeligt forekommende på virksomheden. Det er en forudsætning, at hjælpen kompenserer for medarbejderens begrænsning i arbejdsevnen. Begrænsningerne kan både være af fysisk, psykisk eller social karakter. Mere om personlig assistance Personlig assistance er til medarbejdere, som på grund af en funktionsnedsættelse har brug for praktisk hjælp til de opgaver i arbejdet, de ikke længere selv kan klare. Medarbejderen kan som udgangspunkt få hjælp i op til 20 timer per uge. Den personlige assistent må ikke overtage det indholdsmæssige i medarbejderens opgaver, men hjælpe med afledte opgaver eller støttefunktioner, som medarbejderen på grund af sin funktionsnedsættelse ikke længere selv kan udføre. Virksomheden aflønner den personlige assistent og modtager herefter refusion fra Jobcenter København. For information om de aktuelle satser, kontakt Jobcenter København på Eksempel En informationsmedarbejder er ramt af sklerose, og hendes sygdom har langsomt forringet hendes funktionsevne. En bevilling på 100 timers assistance per kvartal sikrer, at hun bliver aflastet for mobile arbejdsopgaver (kopiering, omdeling af post osv.), og at hun får praktisk hjælp til at deltage i efteruddannelse. For at få tilskud skal udgiften være en nødvendig følge af en nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Din virksomhed kan enten vælge at ansætte en eller flere personer eller frikøbe kolleger til at stå for den personlige assistance.

30 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Rundbordssamtaler Udvid chancen for at fastholde en medarbejder, der har problemer med sygdom. Lav en rundbordssamtale og få lagt en konstruktiv plan for, hvordan din syge medarbejder kan blive på arbejdspladsen. Ved en rundbordssamtale samles alle de personer, som kan være relevante for at finde en løsning, og det kan være med til at skabe tryghed på arbejdspladsen. Vend siden for uddybende oplysninger!

31 rundbordssamtaler Sådan gør du Alle kan tage initiativ til at invitere til en rundbordssamtale. Samtalen kan foregå på virksomheden eller med Jobcenter København som vært. Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon , hvis din medarbejder er sygemeldt. Mere om rundbordssamtaler Det konkrete problem afgør hvilke deltagere, der er relevante. Det kan være medarbejder, tillidsrepræsentant, faglig konsulent, jobcentermedarbejder, arbejdsgiver og evt. egen læge. Hver deltager kan med hver sin kompetence komme med idéer og løsninger, der kan fastholde medarbejderen i virksomheden eller på arbejdsmarkedet i øvrigt. Typisk forløber rundbordssamtalen sådan, at medarbejderen med egne ord beskriver sin situation. Herefter stiller de enkelte deltagere uddybende spørgsmål og kommer med forslag, der til sidst munder ud i en konkret handlingsplan for medarbejderens fremtidige arbejdssituation. Eksempel En kvinde i en tekstilvirksomhed får skulderproblemer og går sygemeldt i halvanden måned. Virksomheden inviterer hende til en rundbordssamtale. Sammen med kvindens tillidsrepræsentant, den faglige konsulent og jobcentrets repræsentant udarbejdes en handlingsplan med det formål gradvist at lade kvinden genoptage sit arbejde uden skulderbelastende funktioner. Rundbordssamtaler skal være frivillige og er underlagt tavshedspligt.

32 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Rådgivning Ønsker din virksomhed at sætte fokus på forebyggelse af sygdom eller nedslidning, så kan Jobcenter København hjælpe med viden om håndtering af sygefravær og muligheder i lovgivningen. Du kan også få inspiration til oplæg eller temadage. For din virksomhed kan en tidlig indsats minimere udgiften til sygefravær. På den måde undgår du lange sygdomsforløb, tab af god arbejdskraft, viden og kompetencer. Vend siden for uddybende oplysninger!

33 rådgivning Sådan gør du Din virksomhed kan med fordel inddrage Jobcenter København så tidligt som muligt. Vi kender mulighederne og kan pege på de redskaber, der vil kunne hjælpe i en given situation. Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon Vi tager udgangspunkt i din virksomheds situation og målretter indsatsen og rådgivningen til jeres fokusområder. Mere om rådgivning De medarbejdere eller ledere på din virksomhed, der i det daglige har kontakten til de sygemeldte medarbejdere i virksomheden, kan have fordel af at deltage i arrangementer, der fokuserer på sygefraværet. Derfor tilbyder Jobcenter København inspiration til oplæg eller temadage om sygefravær og de muligheder, der er for at håndtere det. Emnerne kan for eksempel være: Læg en plan En rundbordssamtale kan øge chancen for at fastholde en sygdomsramt medarbejder - se faktaarket. Den svære samtale om sygefravær Muligheder for fastholdelse Opfølgningsforløb i jobcentret Inspiration til udformning af sygefraværspolitik Vejledning i konstruktiv brug af sygefraværspolitik Erfaringsdeling - hvad virker?

34 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Jobrotation Voksenlærlinge København

35 Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Jobrotation Få tilskud til at opkvalificere dine medarbejdere - uden at I kommer bagefter med arbejdet. Virksomheder kan få jobrotationsydelse, når en medarbejder deltager i uddannelse, og der samtidig ansættes en ledig som vikar for medarbejderen. Jobcentret hjælper dig med at finde vikarer for de medarbejdere, du sender på uddannelse. Vend siden for uddybende oplysninger!

36 jobrotation Sådan gør du Du ansøger om jobrotationsydelse via en anmodning om jobrotationsydelse, som findes på og sender den til jobcentret. Jobcentret kan hjælpe med det administrative arbejde i forbindelse med etablering af jobrotation. Vi aftaler i det enkelte tilfælde, hvad der er behov for. Ring til Jobcenter København på og hør mere om jobrotation. Mere om jobrotation Jobrotationen skal være med til at forbedre beskæftigelsesmulighederne for deltagerne. Alle medarbejdergrupper kan deltage i jobrotation Vi hjælper med at finde vikarer og uddanne dem, hvis der er behov for det Du får jobrotationsydelse for hver time, din medarbejder er i uddannelse, og du samtidig har ansat en vikar Betingelser for at få tilskud er blandt andet: Medarbejderen må ikke have en uddannelse, der overstiger en erhvervsuddannelse eller kan sidestilles hermed - med mindre den ikke har været brugt de seneste fem år Den person, der ansættes som vikar, skal have modtaget dagpenge i sammenlagt seks måneder eller kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse i seks sammenhængende måneder. Puljeordning for højtuddannede Der er afsat en særlig pulje til jobrotation for beskæftigede med en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Pengene administreres af Arbejdsmarkedsstyrelsen efter princippet først til mølle. Ring til Jobcenter København og hør mere, hvis du har uddannede medarbejdere, du gerne vil opkvalificere. Medarbejderen må ikke få Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) eller Voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse (VEU) under uddannelsen Virksomheden skal udbetale sædvanlig løn til medarbejderen under uddannelsen Virksomheden skal betale overenskomstmæssig eller sædvanlig gældende løn til vikaren. Tilskuddet vil ofte dække vikarens løn.

37 Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Voksenlærling Ansæt en person over 25 i voksenlære med tilskud og giv ham eller hende en genvej til en faglært uddannelse. Samtidig er du med til at sikre faglært arbejdskraft i din virksomhed og på fremtidens arbejdsmarked. Jobcenter København kan hjælpe dig med at søge tilskud til at ansætte voksenlærlinge inden for områder med gode beskæftigelsesmuligheder, og hvor der er mangel på arbejdskraft. Vend siden for uddybende oplysninger!

38 voksenlærling Sådan gør du Kontakt den relevante erhvervsskole for at få din virksomhed godkendt som praktiksted og for at afklare, hvor lang tid den kommende voksenlærling skal være under uddannelse. Herefter kan du indgå en uddannelsesaftale med den pågældende voksenlærling. Du finder ansøgningsskemaet på Jobnet.dk under blanketter. Du kan også ringe til Jobcenter København på telefon for at få et ansøgningsskema tilsendt. Ansøgningsskemaet sendes til Jobcenter København inden en måned, efter at voksenlærlingen er begyndt på sin uddannelse. Når du skal have elevrefusion ved skoleperioder, kan du kontakte Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) på telefon og få tilsendt et ansøgningsskema, eller hente skemaet på deres hjemmeside Mere om voksenlærlingeordningen Din virksomhed kan få tilskud, hvis voksenlærlingen er fyldt 25 år ikke i forvejen har en erhvervsuddannelse eller derover - dette gælder dog ikke for personer, der har en forældet uddannelse, eller for personer, der har været ledige i mindst 6/9 måneder. Du kan se listen over, hvilke fag der ydes tilskud til, på Beskæftigelsesregionens hjemmeside under Voksenlærlinge. Ring til Jobcenter København og hør mere om mulighederne for at ansætte en voksenlærling. Virksomheden får et tilskud til voksenlærlingens løn i praktikperioderne af uddannelsen op til to år. Voksenlærlingens løn skal svare til mindstelønnen for ufaglærte inden for overenskomstområdet. I skoleperioderne er det muligt at få tilskud fra Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER).

39 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Indgå partnerskab med Jobcenter København Partnerskabsaftale København

40 indgå partnerskab med jobcenter københavn Partnerskabsaftale Udvid din virksomheds rekrutteringsgrundlag og vær med til at knytte svagere stillede ledige tættere til arbejdsmarkedet. Partnerskabsaftalen kombinerer en række af de ordninger, der er omtalt i virksomhedsmappen. Efter nærmere aftale kan du også få tilskud til de omkostninger, din virksomhed har for at opfylde aftalen. Det overordnede formål med aftalen er at sikre en hurtig opfølgning og en dynamisk dialog mellem virksomheden og Jobcenter København. Vend siden for uddybende oplysninger!

41 partnerskabsaftale Sådan gør du Inden du ringer til Jobcenter København, kan du for eksempel overveje, om din virksomhed kan stille praktikpladser til rådighed for ledige, som er lidt længere væk fra arbejdsmarkedet. Du kan også overveje, hvilke afdelinger og jobprofiler i din virksomhed, der vil være relevante at tage med i en partnerskabsaftale. Sammen vil vi derefter afstemme forventningerne til de ledige, økonomiske tilskud osv. Ring til Jobcenter København på telefon og hør, hvordan din virksomhed kan etablere en partnerskabsaftale med os. Mere om partnerskabsaftalen Partnerskabet er normalt en forpligtende aftale med større virksomheder, der har stor arbejdskraftefterspørgsel. Med en partnerskabsaftale forpligter virksomheden sig til at åbne døren for en gruppe ledige i forløb på typisk 13 uger. Her bliver de ledige introduceret til virksomheden, og de får lært rutiner og opgaver, som ligger i konkrete job. Virksomheden får økonomisk støtte for arbejdet bl.a. kan I få refunderet udgifter til administration og sidemandsoplæring. Partnerskaberne omfatter for eksempel: Virksomhedspraktik, opkvalificering og mulighed for kurser Ansættelse i løntilskud Støtte til virksomheden i forbindelse med fastholdelse af sygdomsramte medarbejdere, etablering af fleksjob etc. Din virksomhed skal til gengæld være indstillet på at afsætte ekstra tid og ressourcer for at hjælpe de ledige godt i gang. Eksempel Jobcentret indgår en aftale med en større butikskæde om at fungere som trænings- og rekrutteringscenter for 12 ledige, der taler dårligt dansk og mangler erhvervserfaring. I forløbet har deltagerne mulighed for at prøve forskellige jobfunktioner inden for butikkens normale driftsopgaver. Senere bliver fem af deltagerne fastansat. Partnerskabsaftaler med mindre virksomheder Jobcentret indgår også aftaler med små og mellemstore virksomheder om indslusning af ledige, hvor der er afsat en pulje til køb af bl.a. AMU-kurser til de ledige. Der er også mulighed for at få tilskud til en mentor til at hjælpe deltagerne med de spørgsmål, som opstår - se mentor-faktaarket. Jobcenter København udvælger og forbereder de ledige til forløbene i din virksomhed ud fra det, vi har aftalt. Til hvert partnerskab er der i Jobcenter København tilknyttet en fast konsulent, som følger forløbene med de ledige og står til rådighed med rådgivning.

Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indhold Rekruttering via formidling af jobsøgere... 3 Rekruttering ved annoncering

Læs mere

Indhold. Søg og annoncer efter medarbejdere Jobnet din online jobbank Workindenmark udenlandsk arbejdskraft Rekruttering

Indhold. Søg og annoncer efter medarbejdere Jobnet din online jobbank Workindenmark udenlandsk arbejdskraft Rekruttering Virksomhedsinformation Indhold Søg og annoncer efter medarbejdere Jobnet din online jobbank Workindenmark udenlandsk arbejdskraft Rekruttering Udvid mulighederne for at finde medarbejdere Virksomhedspraktik

Læs mere

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE 1 JOBSERVICE DANMARK ÉN VIRKSOMHED - ÉN INDGANG Har I brug for hjælp til at rekruttere? Jobservice Danmark tilbyder jeres virksomhed gratis hjælp til at rekruttere ledig arbejdskraft på tværs af kommuner.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Rekruttering 1.1. Jobnet 3 1.2. Eures og Work in Denmark 4

Indholdsfortegnelse. 1. Rekruttering 1.1. Jobnet 3 1.2. Eures og Work in Denmark 4 Indholdsfortegnelse 1. Rekruttering 1.1. Jobnet 3 1.2. Eures og Work in Denmark 4 2. Opkvalificering 2.1. Jobrotation 5 2.2. Opkvalificeringsjob 6 2.3. Voksenlærling 7 2.4. InnoBooster 8 2.5. Fagpilot

Læs mere

FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH

FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH Jobcentret kan tilbyde relevante kandidater til en lang række jobåbninger og uddannelsespladser i nogle tilfælde med tilskud til opkvalificering i forhold til jeres kompetencebehov.

Læs mere

ARBEJDSREDSKABER. Jobcenter ; FAKTA

ARBEJDSREDSKABER. Jobcenter ; FAKTA ARBEJDSREDSKABER ~ Der skal være begrænsninger i arbejdsevnen ~ Det skal være svært at opnå ansættelse eller fastholde sit nuværende job ~ Ovennævnte skal kunne afhjælpes med særlige arbejdsredskaber eller

Læs mere

Vækst og ansvarlighed

Vækst og ansvarlighed Vækst og ansvarlighed Guide til de enkelte samarbejdsmuligheder Ordinær rekruttering Jobcenter København kan tilbyde samarbejde om rekruttering af nye medarbejdere til virksomheden på helt almindelige

Læs mere

NÅR EN BORGER BLIVER SYG Stærkere samarbejde mellem jobcenter og læge om sygemeldte borgere

NÅR EN BORGER BLIVER SYG Stærkere samarbejde mellem jobcenter og læge om sygemeldte borgere Træder delvist i kraft den 1. juli 2014 NY SYGEDAGPENGEMODEL NYE REGLER Resterende ændringer træder i kraft den 5. januar CK FAST-TR A T ER IS R F S ID NYE T ARINGSJOBAFKL LØB FOR NÅR EN BORGER BLIVER

Læs mere

Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E. Hold fast i jobbet

Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E. Hold fast i jobbet Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E Hold fast i jobbet Hold fast i jobbet er udgivet af FOA Fag og Arbejde. Pjecen er en opslagsguide til medlemmer, valgte og ansatte i afdelingerne og tillidsrepræsentanter.

Læs mere

Hvad kan Jobcentret gøre for din virksomhed?

Hvad kan Jobcentret gøre for din virksomhed? Hvad kan Jobcentret gøre for din virksomhed? Få svaret i avisen her Jobcenteravis Foråret 2007 Med etableringen af Jobcenter Høje- Taastrup d. 1. januar 2007 lød startskuddet til realiseringen af en ambitiøs

Læs mere

jobmuligheder Beskrivelse Varighed Økonomi Målgruppe Akutjob skal minimum varighed. For at opnå jobpræmie skal ansættelsen minimum

jobmuligheder Beskrivelse Varighed Økonomi Målgruppe Akutjob skal minimum varighed. For at opnå jobpræmie skal ansættelsen minimum Luk op for nye jobmuligheder Netop nu er der brug for virksomheder, der kan se potentialet og mulighederne i de mange stærkt motiverede ledige, som hidtil har haft vanskeligt ved at finde de rette jobåbninger.

Læs mere

Særlige ansættelser. Med på vognen

Særlige ansættelser. Med på vognen Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E Med på vognen Med på vognen er udgivet af FOA Fag og Arbejde. Pjecen er et værktøj til valgte og ansatte i afdelingerne og til de tillidsvalgte, som arbejder

Læs mere

Når en medarbejder melder sig syg

Når en medarbejder melder sig syg Når en medarbejder melder sig syg nye muligheder og pligter Arbejdsmarkedsstyrelsen, januar 2010 A 1 NY PLIGT: Arbejdsgivere skal holde samtaler med sygemeldte medarbejdere Fra januar 2010 skal alle landets

Læs mere

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indholdsfortegnelse Virksomhedspraktik. 1 Løntilskud i private virksomheder 2 Løntilskud

Læs mere

Håndbog i jobrotation Maj 2011

Håndbog i jobrotation Maj 2011 Håndbog i jobrotation Maj 2011 Beskæftigelsesregionerne i Danmark Der er sat god plads af til, at du kan skrive dine egne notater i håndbogen. Forord Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation?

Læs mere

Håndbog i jobrotation Maj 2011

Håndbog i jobrotation Maj 2011 Håndbog i jobrotation Maj 2011 Beskæftigelsesregionerne i Danmark Der er sat god plads af til, at du kan skrive dine egne notater i håndbogen. Forord Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation?

Læs mere

Socialt engagement i mindre virksomheder

Socialt engagement i mindre virksomheder Socialt engagement i mindre virksomheder Værktøjer om 1 Lederskab og socialt engagement... 3 2 Sygefravær... 12 3 Rekruttering... 19 4 Senioraftaler... 28 5 Den svære samtale... 36 2 Forord Forandring

Læs mere

Jobrotation. Brug jobrotation. - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer. Faktaark - oversigt. Kontakt os

Jobrotation. Brug jobrotation. - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer. Faktaark - oversigt. Kontakt os 1 Jobrotation Brug jobrotation - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer Hvem har ikke brug for efteruddannelse? Prøv en gang at se på jeres virksomhed i et uddannelsesperspektiv. Hvornår

Læs mere

Rimelige tilpasninger på arbejdspladsen for mennesker med psykiske problemer

Rimelige tilpasninger på arbejdspladsen for mennesker med psykiske problemer Guide til arbejdsgivere og mellemledere Rimelige tilpasninger på arbejdspladsen for mennesker med psykiske problemer - måske er det ikke så svært, som man skulle tro! Landskampagnen for afstigmatisering

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem. Jobcenter Faxe

Partnerskabsaftale mellem. Jobcenter Faxe Partnerskabsaftale mellem og Jobcenter Faxe Partnerskabsaftale mellem Virksomhedsnavn: Adresse: Jobcenter Faxe Rådhusvej 2, 4640 Faxe Tlf.: Tlf.:56 20 35 00 E-mail: Hjemmeside: Cvr nr.: P nr.: E-mail:

Læs mere

Guide til en rummelig arbejdsplads. Rummelige redskaber. Mentorordninger Fleks- og skånejob Virksomhedsrevalidering Sociale kapitler

Guide til en rummelig arbejdsplads. Rummelige redskaber. Mentorordninger Fleks- og skånejob Virksomhedsrevalidering Sociale kapitler 1 Guide til en rummelig arbejdsplads Rummelige redskaber Mentorordninger Fleks- og skånejob Virksomhedsrevalidering Sociale kapitler Guide til en rummelig arbejdsplads / Rummelige redskaber er udgivet

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. VELKOMMEN TIL PERSONALEGUIDEN... 4 1.1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 4 2.1 OM DAB... 5

Indholdsfortegnelse 1. VELKOMMEN TIL PERSONALEGUIDEN... 4 1.1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 4 2.1 OM DAB... 5 Indholdsfortegnelse 1. VELKOMMEN TIL PERSONALEGUIDEN... 4 1.1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 4 2. OM DAB... 5 2.1 OM DAB... 5 3. REKRUTTERING OG ANSÆTTELSE... 8 3.1 ANNONCERING... 8 3.1.1 FORRETNINGSGANG FOR

Læs mere

SOCIALT KAPITEL i staten

SOCIALT KAPITEL i staten Vejledning SOCIALT KAPITEL i staten Juni 2004 Finansministeriet Personalestyrelsen Centralorganisationernes Fællesudvalg Personalestyrelsen CFU Vejledning om Socialt kapitel i staten - en beskrivelse af

Læs mere

Fleksjob. Indhold og holdninger

Fleksjob. Indhold og holdninger Fleksjob Indhold og holdninger HK Danmark også for ansatte i fleksjob Der er mange gode og vigtige grunde til at være med i en fagforening det ændrer sig ikke ved ansættelse i et fleksjob. Nogle gange

Læs mere

Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger

Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger Finansministeriet Personalestyrelsen Centralorganisationernes Fællesudvalg Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger Februar 2006 Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger Bogens titel

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN NOVEMBER 2011 Undersøgelse af rammerne for den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Jobrotation. Brug jobrotation. - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer. Faktaark - oversigt. Kontakt os

Jobrotation. Brug jobrotation. - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer. Faktaark - oversigt. Kontakt os 1 Brug jobrotation - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer Hvem har ikke brug for efteruddannelse? Prøv en gang at se på jeres virksomhed i et uddannelsesperspektiv. Hvornår har I sidst

Læs mere

Håndbog for beskæftigelsesområdet

Håndbog for beskæftigelsesområdet Håndbog for beskæftigelsesområdet Januar 2014 Indledning Beskæftigelsesområdet har som mange andre fagområder sit eget sprog. Her er ord, som man ikke genfinder andre steder og ord, som i det øvrige samfundsliv

Læs mere

Håndbog i Jobrotationsprojekter

Håndbog i Jobrotationsprojekter 2. udgave Håndbog i Jobrotationsprojekter JOBROTATION - et godt kort på hånden Indholdsfortegnelse Forord...4 Indledning...5 Idéen med jobrotation...6 Kapitel 1: Etableringsfasen...7 1.1 Analyse af kompetenceudviklingsbehov...8

Læs mere

Det rummelige arbejdsmarked

Det rummelige arbejdsmarked EN VÆRKTØJSKASSE OM Adresser Fællessekretariatet Sundkrogskaj 20 2100 København Ø Tlf.: 77 33 47 11 Fax.: 77 33 46 11 www.barserviceogtjenesteydelser.dk Arbejdsgiversekretariatet Sundkrogskaj 20 2100 København

Læs mere