T il bud. v ir ks omhe der

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "T il bud. www.jobnet.dk. v ir ks omhe der"

Transkript

1 T il bud t il v ir ks omhe de r T il bud t il v ir ks omhe der

2 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Indhold - Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet søgning Jobnet annoncering - Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Jobformidling International jobformidling Løntilskud Virksomhedspraktik Mentorordning Fleksjob - Få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Delvis syge- eller raskmelding Refusion fra 1. sygedag Hjælpemidler og personlig assistance Rundbordssamtaler Rådgivning - Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Jobrotation Voksenlærlinge - Indgå partnerskab med Jobcenter København Partnerskabsaftale k l ik på punk t er ne for at navigere København

3 16 tilbud til din virksomhed Jobcenter København er din virksomheds indgang til ny arbejdskraft. Vi er et professionelt team af jobkonsulenter, der kender de lediges kvalifikationer og virksomhedernes krav til nye medarbejdere. Med vores viden om arbejdsmarkedet kan vi yde alle virksomheder en kompetent rådgivning. Vi har samlet vores tilbud til virksomheder i denne mappe. Kig mappen igennem og læs, hvordan Jobcenter København via forskellige ordninger kan hjælpe dig med at rekruttere nye medarbejdere - eller fastholde dem, du allerede har. Vi har også mulighed for at hjælpe din virksomhed med at fastholde sygemeldte medarbejdere. Læs her i mappen om de ordninger, vi har på dette område. Din virksomhed kan også selv enten søge eller annoncere efter nye medarbejdere på Jobnet. Jobnet giver nem og gratis adgang til alle jobsøgere i hele Danmark. Det kan du også læse mere om i denne mappe. Kontakt Jobcenter København på telefon og få mere at vide om de tilbud, du ønsker at gøre brug af. 16 tilbud til din virksomhed Beskæftigelseslovgivningen giver en række støttemuligheder til virksomheder, der vil samarbejde med jobcentret om at få ledige i job. I mappen kan du bl.a. læse, hvordan din virksomhed kan få tilskud til nye medarbejderes løn, ansættelse af en mentor, en voksenlærling eller en praktikant. Eller hvordan din virksomhed kan indgå i et mere forpligtende samarbejde med os via en partnerskabsaftale. Vi ser frem til at samarbejde med dig og din virksomhed! Nyheder og aktiviteter i Se bagsiden! København

4 Nyheder og aktiviteter i 2009 Det direkte møde mellem virksomhed og borger bliver endnu nemmere i Her søsætter og intensiverer vi nogle tiltag, som din virksomhed kan få glæde af. Bestil en jobbus Som noget helt nyt kan du bestille en jobbus, hvis du har mindst to ledige stillinger. Bussen kører med op til seks jobsøgere hver uge direkte ud på din virksomhed. Du ringer blot og fortæller, hvad I har brug for, så finder vi de rigtige kandidater. Det er et tilbud, der gælder uanset, om der er tale om job på almindelige vilkår, med tilskud eller som praktik. Ring og få mere information om ordningen. Indgå partnerskabsaftale Indgå en partnerskabsaftale med Jobcenter København. Det er et formaliseret samarbejde mellem din virksomhed og jobcentret, hvor vi dækker dine behov for at fastholde og rekruttere nye medarbejdere. I 2009 satser vi på at indgå flere partnerskabsaftaler til gavn for københavnske virksomheder. Men også for at yde en ekstra indsats for de ledige, som har brug for lidt mere støtte til at komme i job, og for sygemeldte, som har brug for støtte til at blive i jobbet. Læs mere om partnerskaber her i mappen. Præsentér din virksomhed Din virksomhed kan også møde jobsøgerne direkte ved et minimarked i jobcentret. Her kan du præsentere din virksomhed og dine ledige stillinger. Vi har modtagelse af borgere tre steder i byen Nyropsgade, Musvågevej og Skelbækgade. Er du interesseret i at præsentere din virksomhed i jobcentret, er du altid velkommen til at ringe på Kom til jobmarked Hvert år holder Jobcenter København jobmarked et sted i byen. Her kan din virksomhed få en stand. Vi sørger for, at omgivelser og faciliteter er i orden og indkalder et stort antal ledige, som du kan rekruttere til din virksomhed du skal blot møde op med de ledige job. Vores jobkonsulenter sikrer, at du kommer i kontakt med kvalificerede ansøgere. Ring og få mere information om jobmarkedet. Følg med i aktiviteter og tilbud Få vores nyhedsbrev til virksomheder. Her får du aktuel og målrettet information om jobcentrets aktiviteter og tilbud. Du kan tilmelde dig på eller finde VIRKSOMHEDSNYT på københavn under For dig som arbejdsgiver.

5 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet søgning Jobnet annoncering København

6 Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet søgning Brug mindre tid på at læse og besvare ansøgninger. På Jobnet kan du gratis finde jobsøgere i hele Danmark og i udlandet. Når din virksomhed er registreret som bruger af Jobnet, åbnes adgangen til den store CV-bank, hvor du hurtigt selv finder frem til de relevante kandidater. I CV-banken har du blandt andet også mulighed for at gemme CV er, så din virksomhed kan etablere en intern emne-bank. Vend siden for uddybende oplysninger!

7 jobnet - Søgning Sådan gør du Klik ind på og følg anvisningerne for at registrere dig som bruger. Jobnet henter selv dine stamoplysninger i CVR-registret, så det går hurtigt. Nu kan du gå ind og finde medarbejdere i CV-banken. Har du tekniske problemer med siden, kan du kontakte Jobnet-supporten på telefon Under Søg CV-er kan du klikke videre til: Kviksøgning Her kan du søge efter personer med CV er, der passer til det, du efterspørger. Detaljeret søgning Her kan du målrette din søgning i mere fintmaskede kategorier. Dine henvendelser På denne side har du overblik over hvem du har kontaktet om din henvendelse er blevet åbnet/læst hvem der har kontaktet dig. Dit CV-arkiv Her kan du gemme CV er. Du kan også bruge arkivet til at sende henvendelse til mange jobsøgere samtidig. Dine søgeprofiler Søgeprofiler er nyttige, hvis du tit søger efter medarbejdere med samme profil. Med søgeprofilen kan du hurtigt lave en søgning og se, hvem der passer til det, du efterspørger benytte en søgeprofil som skabelon til nye søgeprofiler få tilsendt information om passende CV er via .

8 Søg og annoncér efter medarbejdere Jobnet annoncering Brug Jobnet til at finde din nye medarbejder. Jobnet giver nem og gratis adgang til jobsøgere i Danmark og i udlandet og mulighed for hurtigt at besætte stillinger, da jobsøgere dagligt matches med ledige job. Din annonce kommer til at ligge mellem andre seriøse tilbud, og med enkel selvbetjening har din virksomhed fuld kontrol og overblik over annoncerings-aktiviteterne. Vend siden for uddybende oplysninger!

9 jobnet - annoncering Sådan gør du Klik ind på og følg anvisningerne for at registrere dig som bruger. Jobnet henter selv dine stamoplysninger i CVR-registret, så det går hurtigt. Har du tekniske problemer med siden, kan du kontakte Jobnetsupporten på telefon Ønsker du hjælp til at annoncere på er du velkommen til at ringe til Jobcenter København på Opret annonce så nemt er det Trin 1: Oplysninger om virksomheden Her undersøger du, om virksomhedens CVR-nr. og generelle kontaktoplysninger er korrekte. Trin 2: Oplysninger om kontaktperson Her anfører du kontaktoplysninger på den person, ansøgere skal kontakte om stillingen. Trin 3: Annonce/jobbeskrivelse Du kan her kopiere eller indsætte en annonce, du har skrevet i et tekstbehandlingsprogram. Overvej annonceteksten grundigt. Fyldestgørende oplysninger om jobbets indhold, kvalifikationskrav, lønniveau og arbejdstid kan være afgørende for at tiltrække de rigtige kandidater. Trin 4: Annonceringsoplysninger Overvej hvornår og hvor længe, annoncen skal være aktiv, og i hvilken kategori/branche den skal placeres. Trin 5: Bekræftelse Læs annoncen igennem og bekræft den, inden den publiceres på Jobnet. Mere om annoncering Din annonce bliver vist på Jobnet, så snart den er godkendt af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Kvalitetskontrollen sikrer, at din annonce er let at forstå og overholder loven. Godkendelsen tager mellem to og 24 timer. Standardperioden for annoncering på Jobnet er maks. fem uger. Annoncen fjernes automatisk fra Jobnet, når annonceringsfristen udløber. Husk, at du selv kan tage jobbet ned, når det er besat. Et godt alternativ Hvis du annoncerer et job, der erfaringsmæssigt giver et meget stort antal henvendelser, kan du med fordel anvende søgning på Jobnet via CV-banken. Se faktaark om Jobnet søgning. Rekruttering i udlandet Se faktaark om international jobformidling.

10 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Jobformidling International jobformidling Løntilskud Virksomhedspraktik Mentorordning Fleksjob København

11 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Jobformidling Har du svært ved at skaffe medarbejdere, og ønsker du hjælp? Så kontakt Jobcenter København og hør om mulighederne for at besætte den ledige stilling i din virksomhed. Vi har viden om jobsituationen i København og kan henvise ansøgere, hvis der er ledige på området. På grundlag af din jobbeskrivelse finder vi de jobsøgere frem, der matcher jobbet. Vi taler med ansøgerne og henviser den bedst egnede til en jobsamtale i din virksomhed. Resten er naturligvis op til jer. Vend siden for uddybende oplysninger!

12 Jobformidling Sådan gør du Inden du kontakter Jobcenter København, kan du med fordel udarbejde et forslag til stillingsbeskrivelse, som indeholder primære opgaver og ansvarsområder i jobbet Jobcenter København kan også hjælpe med at give den nye medarbejder en god start, se faktaark om mentorordning. krav til faglige og personlige kompetencer arbejdstid, ønsket tiltrædelsestidspunkt, aflønning, varighed og andre oplysninger om arbejdsvilkår. Hvis du har brug for hjælp til at skrive annoncer, er du altid velkommen til at ringe på Hvis det er vanskeligt at finde en egnet kandidat, kan du også overveje at gøre brug af løntilskud se faktaarket. Har du allerede en annonce på Jobnet, kan du ringe til os og høre, om vi har mulighed for at henvise en ledig til jobbet i stedet. Ring til Jobcenter København og hør mere om jobformidling.

13 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere International jobformidling Mangler du arbejdskraft? Måske finder du den rigtige medarbejder i udlandet. Kontakt Jobcenter København - vi kan hjælpe dig med at rekruttere arbejdskraft inden for EU/ EØS-området. Du kan få rådgivning og praktisk hjælp til at finde en medarbejder. Vend siden for uddybende oplysninger!

14 international Jobformidling Sådan gør du Inden virksomheden kontakter Jobcenter København, er det en god idé at udarbejde et forslag til en jobbeskrivelse med blandt andet: Udførlig beskrivelse af primære opgaver og ansvarsområder i jobbet Krav til faglige og personlige kompetencer Information om arbejdstid, ønsket tiltrædelsestidspunkt, aflønning, varighed og andre relevante oplysninger om arbejdsvilkår og virksomheden Hvorvidt virksomheden hjælper med at finde/stille bolig til rådighed Husk at lave jobbeskrivelsen på engelsk eller på det pågældende sprog med et resumé på dansk. Jobcenter København har medarbejdere, som kan hjælpe med information om de regler og vilkår, som din virksomhed skal være opmærksom på ved annoncering og rekruttering i de enkelte lande. Hvad er EURES? EURES er et samarbejde mellem arbejdsformidlinger, fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer og lokale/ regionale myndigheder i EØS-landene og Schweiz. EURES giver dig nem adgang til tusindvis af udenlandske jobsøgende. Samtidig sikres større mobilitet i arbejdskraften. Hvilke lande deltager i EU/EØS-aftalen om den frie bevægelighed for arbejdstagere? Det gør statsborgere fra EU/EØS-landene og statsborgere fra Schweiz. Se mere på Ring til Jobcenter København på telefon og få rådgivning om international jobformidling. Spørg efter vores EURES-kontaktpersoner. Virksomheden kan også bruge Work in Denmark, som kan rådgive ved større eller mere komplicerede rekrutteringssager. Se mere på eller ring til hotline på

15 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Løntilskud Ansæt en ledig med tilskud. Løntilskud er en god mulighed for at få udvidet din virksomheds bemanding, samtidig med at den ledige bliver oplært. Med løntilskud kan du få dækket en del af lønomkostningen i den første del af ansættelsen. Det vil ofte kunne lade sig gøre, hvis du ansætter en person, der har en vis ledighed bag sig. Samtidig giver ordningen den ledige en chance for at genopfriske faglige kvalifikationer - og udsigt til varig beskæftigelse. Vend siden for uddybende oplysninger!

16 Løntilskud Sådan gør du Ring til jobcentret på telefon og hør mere om mulighederne for at finde en medarbejder med løntilskud. Før du ansætter en medarbejder med løntilskud, skal du huske at lave en detaljeret stillingsbeskrivelse drøfte ansættelsen med de ordinært ansatte afholde en ansættelsessamtale med ansøgeren. Det er også en god idé at lave et introprogram og udpege en kontaktperson. Løntilskudsforløbet planlægges i et tæt samarbejde mellem din virksomhed, den ledige og jobcentret, som yder støtte, vejledning og løbende følger op på løntilskudsjobbet. Mere om løntilskud Varigheden af ansættelsen forhandles individuelt, men typisk gives løntilskuddet i en periode på tre til seks måneder. Ordningen kan forlænges op til 12 måneder. Herefter fortsætter ansættelsen uden løntilskud. Der gives løntilskud til: For at man kan oprette et løntilskudsjob, skal der være tale om en udvidelse af medarbejderstyrken i virksomheden. Man kan således ikke fyre en medarbejder og ansætte én med løntilskud i stedet. Ring til Jobcenter København og hør mere om dine muligheder. Privat eller offentlig virksomhed Der gælder forskellige regler for størrelsen på løntilskuddet, alt efter om ansættelsen finder sted i en offentlig eller privat virksomhed. Ved ansættelse i en privat virksomhed skal løn og ansættelsesvilkår aftales med udgangspunkt i den aktuelle overenskomst eller den for faget tilsvarende løn for det pågældende ansættelsesområde. Ved ansættelse i en offentlig virksomhed reguleres timeantallet således, at lønnen ligger på niveau med personens aktuelle individuelle dagpengesats eller kontanthjælp. Ansættelsesvilkårene skal være tilsvarende øvrige ansattes. Kombinér flere ordninger Løntilskud kan kombineres med virksomhedspraktik og mentorordning se faktaarkene. Ledige der er på kontanthjælp, starthjælp eller dagpenge Nyuddannede handicappede Førtidspensionister Personer med nedsat arbejdsevne Revalidender

17 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Virksomhedspraktik Opkvalificér en ledig ved at ansætte ham eller hende i virksomhedspraktik. Praktikken giver dig mulighed for at vurdere, hvad den ledige kan tilbyde din virksomhed i et fast job. For den ledige kan et praktikforløb være et springbræt til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Virksomhedspraktikken optræner personens faglige, sociale eller sproglige kompetencer. Du skal ikke betale løn i praktikperioden. Vend siden for uddybende oplysninger!

18 Virksomhedspraktik Sådan gør du Inden du kontakter Jobcenter København, kan du med fordel overveje praktikkens arbejdsmæssige indhold. Det er en god idé at aftale med den, du ansætter, om der efter praktikken er mulighed for fastansættelse eller ansættelse med løntilskud i virksomheden. Aftaler I løntilskud, skal I huske at kontakte jobcentret så hurtigt som muligt. Ring til Jobcenter København på telefon og hør, om vi kan finde en person, der kan komme i praktik hos dig. Mere om virksomhedspraktik Virksomhedspraktikken skal optræne personens faglige, sociale eller sproglige kompetencer for at synliggøre, præcist hvad den enkelte på sigt kan tilbyde din virksomhed. Arbejdsfunktionerne skal være så tæt på almindeligt arbejde som muligt. Et tilbud om virksomhedspraktik varer typisk mellem fire og 13 uger. Praktikken må ikke være konkurrenceforvridende, og der skal være et rimeligt forhold mellem antallet af ordinært ansatte og antallet af personer med tilskud på arbejdsstedet. Hvis virksomhedspraktikken ikke fører til ansættelse, har virksomheden ingen forpligtelser efter periodens udløb. Virksomhedspraktik kan også bruges til at afklare sygemeldtes arbejdsevne. Eksempel En irakisk bygningsarbejder kan ikke finde ud af, om hans kompetencer fra hjemlandet rækker til et job i en dansk entreprenørvirksomhed. Jobcenter København iværksætter derfor et praktikforløb på en byggeplads hos en lokal entreprenør, og det viser sig hurtigt, at den irakiske bygningsarbejder, med lidt hjælp til det sproglige, sagtens kan håndtere de fleste konstruktionsopgaver på byggepladsen. Entreprenøren tilbyder derfor bygningsarbejderen ordinært arbejde efter praktikperioden. Kombinér flere ordninger Du kan kombinere praktikken med sprogtræning, mentorordning og efterfølgende job med løntilskud. Ring til Jobcenter København og hør mere om, hvad vi kan tilbyde din virksomhed.

19 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Mentorordning Brug en mentor til at introducere og vejlede en nyansat i din virksomhed. En mentor kan give en ny medarbejder en god start i virksomheden. Jobcenter København kan yde støtte til løn og opkvalificering. Når du sender en medarbejder på mentorkursus, kan hele virksomheden samtidig drage fordel af mentorens kvalifikationer som ressourceperson. Det koster ikke noget for din virksomhed. Vend siden for uddybende oplysninger!

20 mentorordning Sådan gør du Inden du kontakter Jobcenter København, er det en god idé at overveje indhold og mål for mentorens opgaver i forhold til den nyansatte. Du kan søge om tilskud til en mentor via en ansøgning, som findes på under blanketter. Ring til Jobcenter København på telefon og hør mere om mulighederne for etablering af en mentorordning. Mere om mentorordningen En mentor er en erfaren medarbejder i virksomheden eller en ekstern person, der sørger for at introducere og oplære den ledige i virksomheden i et omfang, der rækker ud over en virksomheds normale forpligtelser til introduktion og oplæring. Du kan få tilskud til en mentor, hvis mentoren har afgørende betydning for, at medarbejderen kan falde til i din virksomhed. Eksempel En 49-årig mekaniker har på grund af depression været uden job i en årrække. Han ønsker at komme i fast beskæftigelse og kontakter på opfordring af Jobcenter København et lokalt autoværksted. Manden bliver tilbudt et fast arbejde, og for at sikre en god introduktion bliver en allerede ansat medarbejder frikøbt som mentor til at hjælpe mekanikeren med at falde til på autoværkstedet. Overvej mentorordning i forbindelse med: Ordinær nyansættelse Ansættelse med løntilskud Virksomhedspraktik Uddannelse af mentor Vi kan også hjælpe dig med at finde et relevant mentorkursus, så du kan opkvalificere én af dine medarbejdere til opgaven. Når mentor er en allerede ansat medarbejder i virksomheden, kan du nemlig ud over at få dækket de timer, medarbejderen fungerer som mentor, også få tilskud til mentorens uddannelse, hvis det skønnes nødvendigt for din virksomhed.

21 Udvid dine muligheder for at finde medarbejdere Fleksjob Ansæt en medarbejder i fleksjob. Du får refunderet noget af medarbejderens løn, og samtidig giver du en person med nedsat arbejdsevne mulighed for at blive på arbejdsmarkedet. Det kan for eksempel dreje sig om personer, der på grund af helbredsproblemer har brug for lidt længere tid til at klare opgaverne. Jobcenter København har kontakt til fleksjobansøgere fra mange forskellige brancher. Du kan ansætte en medarbejder i fleksjob inden for alle arbejdsområder. Vend siden for uddybende oplysninger!

22 fleksjob Sådan gør du Ring til Job på Særlige Vilkår på telefon og hør om mulighederne for at ansætte medarbejdere i fleksjob. Mere om fleksjob Fleksjob er en varig ansættelse med lønrefusion. Din virksomhed udbetaler løn og modtager refusion, der modsvarer begrænsningen i medarbejderens arbejdsevne. Fleksjob kan oprettes inden for alle funktioner og stillingstyper i private og offentlige virksomheder. Jobcenter København hjælper med at planlægge og oprette fleksjob i samarbejde med din virksomhed og medarbejderen. For at blive godkendt til fleksjob kræves blandt andet: Eksempel En 43-årig blikkenslager har fået ødelagt sine knæ efter mange års arbejde med VVS-opgaver. Han er nu blevet ansat i fleksjob, efter at en virksomhed har henvendt sig til Jobcenter København for at få hjælp til rekruttering. Han er vicevært i en ejendom fra 7 til 11 hver dag, hvor han blandt andet rydder op på ejendommen, ordner mindre reparationsopgaver for beboerne og passer telefonen. Varig og væsentlig nedsættelse i arbejdsevnen Ekstern arbejdsprøvning Alle revalideringsmuligheder skal være udtømte Arbejdsgiverudgifter som feriegodtgørelse, ferietillæg, pensionsordning og arbejdsgiverbidrag (for eksempel ATP) refunderes med samme andel som lønnen. Tilskud til hjælpemidler og personlig assistance Din virksomhed kan også få tilskud til nødvendigt værktøj, arbejdsredskaber, arbejdspladsindretning og personlig assistance. Se faktaark om hjælpemidler og personlig assistance. Ved sygdom får din virksomhed dagpengerefusion fra første fraværsdag. Læs mere om regler og rettigheder for fleksjob på Det Centrale Handicapråds hjemmeside

23 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Delvis syge- eller raskmelding Refusion fra 1. sygedag Hjælpemidler og personlig assistance Rundbordssamtaler Rådgivning København

24 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Delvis syge - eller raskmelding Få hjælp til at fastholde en medarbejder, der på grund af helbredet kun kan arbejde delvist. Medarbejderen kan være delvist syge- eller raskmeldt i en periode, hvor din virksomhed får refusion for de timer, medarbejderen ikke arbejder. Derved sparer du udgifter i forbindelse med medarbejderens sygdom og har samtidig adgang til medarbejderens kompetencer og arbejdskraft i sygdomsperioden. Til gengæld vil din medarbejder bevare en tryg og positiv tilknytning til arbejdspladsen. Vend siden for uddybende oplysninger!

25 Delvis syge - eller raskmelding Sådan gør du Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon , når der skal iværksættes en delvis sygemelding eller raskmelding. Mere om delvis sygemelding En delvis sygemelding kan anvendes, når det vurderes, at medarbejderen på grund af sygdom kun kan udføre arbejdet delvist. Delvis sygemelding kan også anvendes, når to eller flere ambulante behandlinger, besluttet af læge/tandlæge, medfører delvist fravær. Med en aftale om delvis sygemelding lægges fraværet sammen, så arbejdsgiverperioden udløber efter 21 dage. Herefter udbetales refusion eller sygedagpenge for de timer, hvor medarbejderen ikke arbejder. Mere om delvis raskmelding En delvis raskmelding kan anvendes, når det vurderes, at en medarbejder, som har været fuldtidssygemeldt i en periode, kun kan genoptage arbejdet delvist. Reglerne om delvis raskmelding gælder også ved to eller flere ambulante behandlinger som ved delvis sygemelding, ligesom der også her udbetales refusion eller sygedagpenge. Ved delvis raskmelding lægges en plan for forøgelse af timeantallet. Medarbejderens delvise uarbejdsdygtighed skal være på mindst fire timer per uge med transport. Sammen med medarbejderen lægges en plan for, hvordan timetallet øges, så medarbejderen når sin normale arbejdstid. Medarbejderens delvise uarbejdsdygtighed skal være på mindst fire timer per uge inklusiv transport og ventetid ved ambulante behandlinger. Eksempel En 39-årig rengøringsassistent har smerter i ryggen. Hun kan ikke magte sit fuldtidsarbejde. Hun indgår aftale med sin chef og jobcentret om delvis sygemelding, så hun i en tre måneders periode arbejder to timer mindre fire arbejdsdage om ugen og er helt fraværende om onsdagen for at deltage i behandling. Eksempel En 41-årig marketingsassistent får en blodprop og sygemeldes et halvt år, hvor han gennemgår en operation. Marketingsassistenten er færdigbehandlet og vil genoptage arbejdet. Han føler sig endnu noget afkræftet efter sygdomsforløbet. Efter aftale med virksomheden og kommunen arbejder han i fem måneder på nedsat tid, hvor han langsomt optrapper arbejdstiden, inden han igen genoptager arbejdet på fuld tid. Langvarig sygdom Se faktaark om 56 aftalen, hvis der er tale om kronisk eller langvarig sygdom.

26 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Refusion fra 1. sygedag - 56 aftale Hjælp en medarbejder, der har forhøjet risiko for fraværsdage på grund af langvarig/kronisk sygdom eller i forbindelse med planlagte behandlingsforløb. Med en 56 aftale får din virksomhed mulighed for refusion svarende til sygedagpenge fra medarbejderens første fraværsdag. Derved får du færre udgifter til drypvis sygdom, og din medarbejder bevarer en tryg og positiv tilknytning til arbejdspladsen. Vend siden for uddybende oplysninger!

27 Refusion fra 1. sygedag - 56 aftale Sådan gør du Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon og hør mere om mulighederne for refusion fra første sygedag og for støtte ved langvarig eller kronisk sygdom. Mere om 56 aftalen En 56 aftale kan indgås mellem din virksomhed og medarbejderen, hvis det forventes, at medarbejderens sygdom medfører et fravær på mindst 10 dage om året. Aftalen forudsætter dokumentation for, at der er tale om en kronisk eller langvarig sygdom. Denne dokumentation fremskaffes og betales af Jobcenter København. Eksempel En 37-årig rengøringsassistent har i en periode haft gentagne korte sygemeldinger. I forbindelse med en trivselssamtale fortæller hun, at fraværet skyldes migræne. Rengøringsassistenten vil fortsat have korte sygeperioder på grund af lidelsen, og derfor godkender jobcentret en 56 aftale, der betyder, at virksomheden for fremtiden modtager dagpengerefusion for det fravær, der er forbundet med medarbejderens lidelse. Aftalen kan også indgås, hvis medarbejderen skal indlægges eller gå til ambulant behandling, og dette var besluttet på ansættelsestidspunktet. Der kan også indgås en 56 aftale, hvis virksomheden allerede har udbetalt sygedagpenge eller løn for samme lidelse i 21 kalenderdage inden for de sidste 12 måneder før indlæggelsen/behandlingen. Aftalen er knyttet til det enkelte arbejdsforhold. Den gælder i op til to år og omfatter kun fravær på grund af den sygdom, der er baggrund for, at aftalen er indgået. 56 aftalen skal godkendes af Jobcenter København, Sygedagpenge.

28 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Hjælpemidler og personlig assistance Ønsker du at fastholde eller ansætte medarbejdere, som har brug for ekstra hjælp til arbejdet på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne? Så kan din virksomhed få støtte til indkøb af arbejdsredskaber, undervisningsmateriale eller mindre arbejdspladsindretninger. Medarbejdere kan også få personlig assistance i form af praktisk hjælp, hvis de har en varig funktionsnedsættelse. Med støtten får din medarbejder mulighed for at fungere i et job, uden at det koster din virksomhed noget ekstra. Vend siden for uddybende oplysninger!

29 Hjælpemidler og personlig assistance Sådan gør du Ring til Jobcenter København på telefon og hør mere om hjælpemidler og personlig assistance. Mere om hjælpemidler Jobcenter København yder tilskud til hjælpemidler og indretning af arbejdspladsen. Det kan være undervisningsmateriale, værktøj, mindre arbejdsmaskiner til personlig brug, sænkning af gulve, installation af ramper eller kortvarige kurser. Hjælpemidlerne må dog ikke være almindeligt forekommende på virksomheden. Det er en forudsætning, at hjælpen kompenserer for medarbejderens begrænsning i arbejdsevnen. Begrænsningerne kan både være af fysisk, psykisk eller social karakter. Mere om personlig assistance Personlig assistance er til medarbejdere, som på grund af en funktionsnedsættelse har brug for praktisk hjælp til de opgaver i arbejdet, de ikke længere selv kan klare. Medarbejderen kan som udgangspunkt få hjælp i op til 20 timer per uge. Den personlige assistent må ikke overtage det indholdsmæssige i medarbejderens opgaver, men hjælpe med afledte opgaver eller støttefunktioner, som medarbejderen på grund af sin funktionsnedsættelse ikke længere selv kan udføre. Virksomheden aflønner den personlige assistent og modtager herefter refusion fra Jobcenter København. For information om de aktuelle satser, kontakt Jobcenter København på Eksempel En informationsmedarbejder er ramt af sklerose, og hendes sygdom har langsomt forringet hendes funktionsevne. En bevilling på 100 timers assistance per kvartal sikrer, at hun bliver aflastet for mobile arbejdsopgaver (kopiering, omdeling af post osv.), og at hun får praktisk hjælp til at deltage i efteruddannelse. For at få tilskud skal udgiften være en nødvendig følge af en nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Din virksomhed kan enten vælge at ansætte en eller flere personer eller frikøbe kolleger til at stå for den personlige assistance.

30 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Rundbordssamtaler Udvid chancen for at fastholde en medarbejder, der har problemer med sygdom. Lav en rundbordssamtale og få lagt en konstruktiv plan for, hvordan din syge medarbejder kan blive på arbejdspladsen. Ved en rundbordssamtale samles alle de personer, som kan være relevante for at finde en løsning, og det kan være med til at skabe tryghed på arbejdspladsen. Vend siden for uddybende oplysninger!

31 rundbordssamtaler Sådan gør du Alle kan tage initiativ til at invitere til en rundbordssamtale. Samtalen kan foregå på virksomheden eller med Jobcenter København som vært. Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon , hvis din medarbejder er sygemeldt. Mere om rundbordssamtaler Det konkrete problem afgør hvilke deltagere, der er relevante. Det kan være medarbejder, tillidsrepræsentant, faglig konsulent, jobcentermedarbejder, arbejdsgiver og evt. egen læge. Hver deltager kan med hver sin kompetence komme med idéer og løsninger, der kan fastholde medarbejderen i virksomheden eller på arbejdsmarkedet i øvrigt. Typisk forløber rundbordssamtalen sådan, at medarbejderen med egne ord beskriver sin situation. Herefter stiller de enkelte deltagere uddybende spørgsmål og kommer med forslag, der til sidst munder ud i en konkret handlingsplan for medarbejderens fremtidige arbejdssituation. Eksempel En kvinde i en tekstilvirksomhed får skulderproblemer og går sygemeldt i halvanden måned. Virksomheden inviterer hende til en rundbordssamtale. Sammen med kvindens tillidsrepræsentant, den faglige konsulent og jobcentrets repræsentant udarbejdes en handlingsplan med det formål gradvist at lade kvinden genoptage sit arbejde uden skulderbelastende funktioner. Rundbordssamtaler skal være frivillige og er underlagt tavshedspligt.

32 få hjælp ved medarbejderes sygdom og handicap Rådgivning Ønsker din virksomhed at sætte fokus på forebyggelse af sygdom eller nedslidning, så kan Jobcenter København hjælpe med viden om håndtering af sygefravær og muligheder i lovgivningen. Du kan også få inspiration til oplæg eller temadage. For din virksomhed kan en tidlig indsats minimere udgiften til sygefravær. På den måde undgår du lange sygdomsforløb, tab af god arbejdskraft, viden og kompetencer. Vend siden for uddybende oplysninger!

33 rådgivning Sådan gør du Din virksomhed kan med fordel inddrage Jobcenter København så tidligt som muligt. Vi kender mulighederne og kan pege på de redskaber, der vil kunne hjælpe i en given situation. Ring til Jobcenter København, Sygedagpenge på telefon Vi tager udgangspunkt i din virksomheds situation og målretter indsatsen og rådgivningen til jeres fokusområder. Mere om rådgivning De medarbejdere eller ledere på din virksomhed, der i det daglige har kontakten til de sygemeldte medarbejdere i virksomheden, kan have fordel af at deltage i arrangementer, der fokuserer på sygefraværet. Derfor tilbyder Jobcenter København inspiration til oplæg eller temadage om sygefravær og de muligheder, der er for at håndtere det. Emnerne kan for eksempel være: Læg en plan En rundbordssamtale kan øge chancen for at fastholde en sygdomsramt medarbejder - se faktaarket. Den svære samtale om sygefravær Muligheder for fastholdelse Opfølgningsforløb i jobcentret Inspiration til udformning af sygefraværspolitik Vejledning i konstruktiv brug af sygefraværspolitik Erfaringsdeling - hvad virker?

34 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Jobrotation Voksenlærlinge København

35 Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Jobrotation Få tilskud til at opkvalificere dine medarbejdere - uden at I kommer bagefter med arbejdet. Virksomheder kan få jobrotationsydelse, når en medarbejder deltager i uddannelse, og der samtidig ansættes en ledig som vikar for medarbejderen. Jobcentret hjælper dig med at finde vikarer for de medarbejdere, du sender på uddannelse. Vend siden for uddybende oplysninger!

36 jobrotation Sådan gør du Du ansøger om jobrotationsydelse via en anmodning om jobrotationsydelse, som findes på og sender den til jobcentret. Jobcentret kan hjælpe med det administrative arbejde i forbindelse med etablering af jobrotation. Vi aftaler i det enkelte tilfælde, hvad der er behov for. Ring til Jobcenter København på og hør mere om jobrotation. Mere om jobrotation Jobrotationen skal være med til at forbedre beskæftigelsesmulighederne for deltagerne. Alle medarbejdergrupper kan deltage i jobrotation Vi hjælper med at finde vikarer og uddanne dem, hvis der er behov for det Du får jobrotationsydelse for hver time, din medarbejder er i uddannelse, og du samtidig har ansat en vikar Betingelser for at få tilskud er blandt andet: Medarbejderen må ikke have en uddannelse, der overstiger en erhvervsuddannelse eller kan sidestilles hermed - med mindre den ikke har været brugt de seneste fem år Den person, der ansættes som vikar, skal have modtaget dagpenge i sammenlagt seks måneder eller kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse i seks sammenhængende måneder. Puljeordning for højtuddannede Der er afsat en særlig pulje til jobrotation for beskæftigede med en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Pengene administreres af Arbejdsmarkedsstyrelsen efter princippet først til mølle. Ring til Jobcenter København og hør mere, hvis du har uddannede medarbejdere, du gerne vil opkvalificere. Medarbejderen må ikke få Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) eller Voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse (VEU) under uddannelsen Virksomheden skal udbetale sædvanlig løn til medarbejderen under uddannelsen Virksomheden skal betale overenskomstmæssig eller sædvanlig gældende løn til vikaren. Tilskuddet vil ofte dække vikarens løn.

37 Få hjælp til opkvalificering af medarbejdere Voksenlærling Ansæt en person over 25 i voksenlære med tilskud og giv ham eller hende en genvej til en faglært uddannelse. Samtidig er du med til at sikre faglært arbejdskraft i din virksomhed og på fremtidens arbejdsmarked. Jobcenter København kan hjælpe dig med at søge tilskud til at ansætte voksenlærlinge inden for områder med gode beskæftigelsesmuligheder, og hvor der er mangel på arbejdskraft. Vend siden for uddybende oplysninger!

38 voksenlærling Sådan gør du Kontakt den relevante erhvervsskole for at få din virksomhed godkendt som praktiksted og for at afklare, hvor lang tid den kommende voksenlærling skal være under uddannelse. Herefter kan du indgå en uddannelsesaftale med den pågældende voksenlærling. Du finder ansøgningsskemaet på Jobnet.dk under blanketter. Du kan også ringe til Jobcenter København på telefon for at få et ansøgningsskema tilsendt. Ansøgningsskemaet sendes til Jobcenter København inden en måned, efter at voksenlærlingen er begyndt på sin uddannelse. Når du skal have elevrefusion ved skoleperioder, kan du kontakte Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) på telefon og få tilsendt et ansøgningsskema, eller hente skemaet på deres hjemmeside Mere om voksenlærlingeordningen Din virksomhed kan få tilskud, hvis voksenlærlingen er fyldt 25 år ikke i forvejen har en erhvervsuddannelse eller derover - dette gælder dog ikke for personer, der har en forældet uddannelse, eller for personer, der har været ledige i mindst 6/9 måneder. Du kan se listen over, hvilke fag der ydes tilskud til, på Beskæftigelsesregionens hjemmeside under Voksenlærlinge. Ring til Jobcenter København og hør mere om mulighederne for at ansætte en voksenlærling. Virksomheden får et tilskud til voksenlærlingens løn i praktikperioderne af uddannelsen op til to år. Voksenlærlingens løn skal svare til mindstelønnen for ufaglærte inden for overenskomstområdet. I skoleperioderne er det muligt at få tilskud fra Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER).

39 Tilbud til virksomheder - 2. udgave Indgå partnerskab med Jobcenter København Partnerskabsaftale København

40 indgå partnerskab med jobcenter københavn Partnerskabsaftale Udvid din virksomheds rekrutteringsgrundlag og vær med til at knytte svagere stillede ledige tættere til arbejdsmarkedet. Partnerskabsaftalen kombinerer en række af de ordninger, der er omtalt i virksomhedsmappen. Efter nærmere aftale kan du også få tilskud til de omkostninger, din virksomhed har for at opfylde aftalen. Det overordnede formål med aftalen er at sikre en hurtig opfølgning og en dynamisk dialog mellem virksomheden og Jobcenter København. Vend siden for uddybende oplysninger!

41 partnerskabsaftale Sådan gør du Inden du ringer til Jobcenter København, kan du for eksempel overveje, om din virksomhed kan stille praktikpladser til rådighed for ledige, som er lidt længere væk fra arbejdsmarkedet. Du kan også overveje, hvilke afdelinger og jobprofiler i din virksomhed, der vil være relevante at tage med i en partnerskabsaftale. Sammen vil vi derefter afstemme forventningerne til de ledige, økonomiske tilskud osv. Ring til Jobcenter København på telefon og hør, hvordan din virksomhed kan etablere en partnerskabsaftale med os. Mere om partnerskabsaftalen Partnerskabet er normalt en forpligtende aftale med større virksomheder, der har stor arbejdskraftefterspørgsel. Med en partnerskabsaftale forpligter virksomheden sig til at åbne døren for en gruppe ledige i forløb på typisk 13 uger. Her bliver de ledige introduceret til virksomheden, og de får lært rutiner og opgaver, som ligger i konkrete job. Virksomheden får økonomisk støtte for arbejdet bl.a. kan I få refunderet udgifter til administration og sidemandsoplæring. Partnerskaberne omfatter for eksempel: Virksomhedspraktik, opkvalificering og mulighed for kurser Ansættelse i løntilskud Støtte til virksomheden i forbindelse med fastholdelse af sygdomsramte medarbejdere, etablering af fleksjob etc. Din virksomhed skal til gengæld være indstillet på at afsætte ekstra tid og ressourcer for at hjælpe de ledige godt i gang. Eksempel Jobcentret indgår en aftale med en større butikskæde om at fungere som trænings- og rekrutteringscenter for 12 ledige, der taler dårligt dansk og mangler erhvervserfaring. I forløbet har deltagerne mulighed for at prøve forskellige jobfunktioner inden for butikkens normale driftsopgaver. Senere bliver fem af deltagerne fastansat. Partnerskabsaftaler med mindre virksomheder Jobcentret indgår også aftaler med små og mellemstore virksomheder om indslusning af ledige, hvor der er afsat en pulje til køb af bl.a. AMU-kurser til de ledige. Der er også mulighed for at få tilskud til en mentor til at hjælpe deltagerne med de spørgsmål, som opstår - se mentor-faktaarket. Jobcenter København udvælger og forbereder de ledige til forløbene i din virksomhed ud fra det, vi har aftalt. Til hvert partnerskab er der i Jobcenter København tilknyttet en fast konsulent, som følger forløbene med de ledige og står til rådighed med rådgivning.

Vækst og ansvarlighed

Vækst og ansvarlighed Vækst og ansvarlighed Guide til de enkelte samarbejdsmuligheder Ordinær rekruttering Jobcenter København kan tilbyde samarbejde om rekruttering af nye medarbejdere til virksomheden på helt almindelige

Læs mere

Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indhold Rekruttering via formidling af jobsøgere... 3 Rekruttering ved annoncering

Læs mere

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indholdsfortegnelse Virksomhedspraktik. 1 Løntilskud i private virksomheder 2 Løntilskud

Læs mere

Indholdsfortegnelse. En tømrer bliver sygemeldt med rygproblemer. Hans arbejdsgiver tager kontakt til Jobcentrets fastholdelseskonsulenter,

Indholdsfortegnelse. En tømrer bliver sygemeldt med rygproblemer. Hans arbejdsgiver tager kontakt til Jobcentrets fastholdelseskonsulenter, Arbejdsfastholdelse Arbejdsfastholdelse handler om at fastholde medarbejdere, der har svært ved at varetage og bevare deres job på grund af fysisk eller psykisk sygdom. Ved at arbejde aktivt med fastholdelse

Læs mere

FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH

FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH FÅ HJÆLP TIL ET EFFEKTIVT JOBMATCH Jobcentret kan tilbyde relevante kandidater til en lang række jobåbninger og uddannelsespladser i nogle tilfælde med tilskud til opkvalificering i forhold til jeres kompetencebehov.

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

ARBEJDSREDSKABER. Jobcenter ; FAKTA

ARBEJDSREDSKABER. Jobcenter ; FAKTA ARBEJDSREDSKABER ~ Der skal være begrænsninger i arbejdsevnen ~ Det skal være svært at opnå ansættelse eller fastholde sit nuværende job ~ Ovennævnte skal kunne afhjælpes med særlige arbejdsredskaber eller

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE 1 JOBSERVICE DANMARK ÉN VIRKSOMHED - ÉN INDGANG Har I brug for hjælp til at rekruttere? Jobservice Danmark tilbyder jeres virksomhed gratis hjælp til at rekruttere ledig arbejdskraft på tværs af kommuner.

Læs mere

jobmuligheder Beskrivelse Varighed Økonomi Målgruppe Akutjob skal minimum varighed. For at opnå jobpræmie skal ansættelsen minimum

jobmuligheder Beskrivelse Varighed Økonomi Målgruppe Akutjob skal minimum varighed. For at opnå jobpræmie skal ansættelsen minimum Luk op for nye jobmuligheder Netop nu er der brug for virksomheder, der kan se potentialet og mulighederne i de mange stærkt motiverede ledige, som hidtil har haft vanskeligt ved at finde de rette jobåbninger.

Læs mere

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Indhold 1. Videnpilot 1 2. Fagpilot 2 3. Voksenlærling 3 4. Privat løntilskud 4 5. Virksomhedspraktik 5 6. Jobrotation 6 7. Mentorordning 7 8. Isbryderordning

Læs mere

Når en medarbejder bliver syg

Når en medarbejder bliver syg Når en medarbejder bliver syg Forord Jobcenter Esbjerg varetager sygedagpengesager. Med denne pjece ønsker vi at give virksomheder et indblik i, hvorledes vi arbejder med en sygedagpengesag. Hensigten

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Nye regler pr. 1/7 2006 Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de

Læs mere

Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation?

Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation? Hvilke muligheder åbner lovgivningen for? Eksempler på : Enkeltrotationer: En vikar ansættes som erstatning for en ansat, der deltager i arbejdsgiverbetalt uddannelse. Enkelt vikar/flere ansatte: En vikar

Læs mere

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering - En forskel, der betaler sig Hvorfor: Ved virksomhedsnær aktivering bliver borgeren aktiveret i en virksomhed. Formålet

Læs mere

Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt

Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt Guide over lovgrundlag ved sygemeldinger Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt Kend paragrafferne ved sygefravær Få overblik over myndighedskrav og formalia ved sygefravær Få overblik

Læs mere

DEMO UDKAST! Wanek & Myrner. Dagpenge

DEMO UDKAST! Wanek & Myrner. Dagpenge Borgerinformation ydelser Dagpenge Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du modtage dagpenge, når du bliver ledig. Du kan være enten fuldtids- eller deltidsmedlem i en a-kasse, og du har forskellige muligheder

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem. Jobcenter Faxe

Partnerskabsaftale mellem. Jobcenter Faxe Partnerskabsaftale mellem og Jobcenter Faxe Partnerskabsaftale mellem Virksomhedsnavn: Adresse: Jobcenter Faxe Rådhusvej 2, 4640 Faxe Tlf.: Tlf.:56 20 35 00 E-mail: Hjemmeside: Cvr nr.: P nr.: E-mail:

Læs mere

Information til sygemeldte

Information til sygemeldte Information til sygemeldte Hvad er sygedagpenge? Sygedagpenge er en offentlig ydelse, som du kan få i kortere tid, hvis du er helt eller delvist uarbejdsdygtig. Dvs. du kan ikke være sygemeldt, hvis f.eks.

Læs mere

Mini-leksikon https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=30746

Mini-leksikon https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=30746 Mini-leksikon To forløb for den sygemeldte Sygedagpenge Underretningsbrev Oplysningsskema fra dagpengeafdelingen. Mulighedserklæring Varighedserklæring se friattest. Lægeerklæring se friattest og mulighedserklæring

Læs mere

Snyd ikke virksomheden

Snyd ikke virksomheden Snyd ikke virksomheden for en stærkere fremtid Sats på de unge - hjælp unge på vej med uddannelse og job Jobcenter Ringsted Jobcenter Sorø Jobcenter Faxe Vi g ø r det nem mer e at sat se på de u nge Hvad

Læs mere

Kompensationsloven for borgere med et handicap i erhverv. Hvad er der af muligheder i loven?: Personlig assistance til handicappede i

Kompensationsloven for borgere med et handicap i erhverv. Hvad er der af muligheder i loven?: Personlig assistance til handicappede i Kompensationsloven for borgere med et handicap i erhverv Hvad er der af muligheder i loven?: Personlig assistance til handicappede i erhverv Personlig assistance til 3.5 handicappede under for.net Client

Læs mere

Sygedagpenge. Formål og målgrupper

Sygedagpenge. Formål og målgrupper Sygedagpenge Formål og målgrupper Formål Den nye lov om sygedagpenge har 3 hovedformål: a)det er for det første lovens formål at give erhvervsaktive personer en økonomisk kompensation under sygefravær,

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Det rummelige arbejdsmarked. Indflydelse og ansvar for HK s tillidsrepræsentanter

Det rummelige arbejdsmarked. Indflydelse og ansvar for HK s tillidsrepræsentanter Det rummelige arbejdsmarked Indflydelse og ansvar for HK s tillidsrepræsentanter 1 Forord 2 Arbejdspladsen rummer både problemet og løsningen 3 Mødet med det rummelige arbejdsmarked 4 Problemer pga. sygdom

Læs mere

Når en medarbejder melder sig syg

Når en medarbejder melder sig syg Når en medarbejder melder sig syg nye muligheder og pligter Arbejdsmarkedsstyrelsen, januar 2010 A 1 NY PLIGT: Arbejdsgivere skal holde samtaler med sygemeldte medarbejdere Fra januar 2010 skal alle landets

Læs mere

Fraværs- og fastholdelsespolitik

Fraværs- og fastholdelsespolitik Fraværs- og fastholdelsespolitik Indledning/målsætning Norddjurs Kommune ønsker med fraværs- og fastholdelsespolitikken at understøtte Norddjurs Kommunes overordnede personalepolitik om at fastholde ansatte

Læs mere

Kvalitetsstandard for forsikrede ledige i Norddjurs Kommune

Kvalitetsstandard for forsikrede ledige i Norddjurs Kommune Kvalitetsstandard for forsikrede ledige i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen XXX 2014 Indhold Indledning... 2 Tilmelding som arbejdssøgende... 2 Råd og vejledning om job

Læs mere

Reglerne på det sociale område

Reglerne på det sociale område Reglerne på det sociale område Indhold Som arbejdsgiverrepræsentant i et koordinationsudvalg skal man ikke have kendskab til den sociale lovgivning i detaljer. Derimod kan det være en fordel at kende til

Læs mere

Sygefraværspolitik for Koncern HR

Sygefraværspolitik for Koncern HR Sygefraværspolitik for Forord Som led i at være en attraktiv arbejdsplads, er det i målet at håndtere sygefravær i dialog og med et afbalanceret fokus på den enkeltes, fællesskabets og arbejdspladsens

Læs mere

Notat om udvalgte beskæftigelsesordninger

Notat om udvalgte beskæftigelsesordninger Bilag 3 til kredsuds. nr. 070 af den 2. september 2011 september 2011 Notat om udvalgte beskæftigelsesordninger Dette notat redegør for regelgrundlaget vedrørende de løntilskuds- og jobrotationsordninger,

Læs mere

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Tirsdag den 7. maj 2012

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Tirsdag den 7. maj 2012 Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Tirsdag den 7. maj 2012 Regelgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. LAB - Lov om en aktiv

Læs mere

KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR. - Guidelines til personaleansvarlige

KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR. - Guidelines til personaleansvarlige KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR - Guidelines til personaleansvarlige REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR Hensigten med denne pjece er at kvalificere jeres virksomhed

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

Refusion af sygedagpenge

Refusion af sygedagpenge GODE RÅD OM Refusion af sygedagpenge 2007 REFUSION AF SYGEDAGPENGE Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse 1. Arbejdsgiverperioden 3 2. Betingelser 3 2.1 Beskæftigelseskrav 4 2.2 Kommunens opfølgning,

Læs mere

Beskæftigelsesregionerne. Jobrotation Muligheder, regler og økonomi på 45 minutter

Beskæftigelsesregionerne. Jobrotation Muligheder, regler og økonomi på 45 minutter Beskæftigelsesregionerne Jobrotation Muligheder, regler og økonomi på 45 minutter Program Hvad er jobrotation? Regler og økonomi Muligheder og erfaringer med jobrotation Hvordan kan I bruge jobrotation?

Læs mere

Dine muligheder som ledig

Dine muligheder som ledig Dine muligheder som ledig Mulighederne er mange, når man er ledig... VEU-center Østjylland hjælper dig med at se seks af dem. 1 Bliv Voksenlærling En voksenlærling er en person over 25 år, der gennemfører

Læs mere

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Generelle informationer Tilmelding på Jobnet.dk Som ledig skal du være tilmeldt Jobnet.dk med et godkendt CV. Indenfor de første fi re uger af din ledighedsperiode

Læs mere

Har din virksomhed en

Har din virksomhed en SÅDAN Har din virksomhed en SÅDAN rekrutteringsstrategi? DI SeRViCe DI giver dig gode råd til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Kampen om medarbejderne er i gang Medarbejderne er et af de vigtigste

Læs mere

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel?

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel? Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel? Virksomhedscenter Virksomhedspraktik Samarbejdsaftale Løntilskud Mentor Hvad er et virksomhedscenter? Et virksomhedscenter er et samarbejde mellem en virksomhed

Læs mere

5.1. har virksomheden adgang til at aflønne eleverne i henhold til denne aftale.

5.1. har virksomheden adgang til at aflønne eleverne i henhold til denne aftale. UDDANNELSESBOG AFSNIT: 1. LØNAFTALE mellem MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING og NÆRINGS- OG NYDELSESMIDDELARBEJDER FORBUNDET, DANSK FUNKTIONÆRFORBUND / DANSKE MEJERISTERS FAGFORENING og FAGLIGT FÆLLES

Læs mere

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, Kapitel 11 eller 13b, eller integrationslovens 23b

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, Kapitel 11 eller 13b, eller integrationslovens 23b Sendes til jobcenteret (evt. til anden aktør, jf. vejledningen) Forbeholdt jobcenteret/anden aktør Modtaget dato Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats,

Læs mere

NÅR EN BORGER BLIVER SYG Stærkere samarbejde mellem jobcenter og læge om sygemeldte borgere

NÅR EN BORGER BLIVER SYG Stærkere samarbejde mellem jobcenter og læge om sygemeldte borgere Træder delvist i kraft den 1. juli 2014 NY SYGEDAGPENGEMODEL NYE REGLER Resterende ændringer træder i kraft den 5. januar CK FAST-TR A T ER IS R F S ID NYE T ARINGSJOBAFKL LØB FOR NÅR EN BORGER BLIVER

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Det Lokale Beskæftigelsesråd i Kolding Kommune Strategiplan for indsatsen i 2013-2016 Indledning De lokale beskæftigelsesråd skal, jvf. lovbekendtgørelse nr. 731 af 15. juni 2010 om styringen af den aktive

Læs mere

Råd og vink om LØNTILSKUDSJOB til tillidsrepræsentanter i kommunerne

Råd og vink om LØNTILSKUDSJOB til tillidsrepræsentanter i kommunerne Råd og vink om LØNTILSKUDSJOB til tillidsrepræsentanter i kommunerne Som tillidsrepræsentant spiller du en vigtig rolle, når din arbejdsplads vil ansætte en ledig med løntilskud inden for undervisningsområdet.

Læs mere

FLEKSJOB OG LEDIGHEDSYDELSE

FLEKSJOB OG LEDIGHEDSYDELSE Kilde: jobindsats.dk Fleksjob: og Fleksjob - 2008 www.finkelstein.dk Hele landet 2004 2005 2006 2007 37.101 36.146 44.197 42.969 49.416 47.996 53.449 51.924 Anm.: Et tæller med, blot det har været i gang

Læs mere

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG INDHOLD 1. Formål 1 2. Målsætning 1 3. Målgruppe 1 4. Det udbudsretlige grundlag 1 5. Udvikling og forankring af partnerskabsaftalerne

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice

Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Baggrund... 2 2. Servicering og samarbejde med virksomheder... 3 2.1 Jobcenter Rebilds hensigtserklæring

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Sygedagpenge

fremtiden starter her... Gode råd om... Sygedagpenge fremtiden starter her... Gode råd om... Sygedagpenge INDHOLD Arbejdsgiverperioden 3 Betingelser 4 Beskæftigelseskravet over for kommunen 4 Kommunens opfølgning, herunder 4 oplysningsskema Uarbejdsdygtig,

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Morten Gatzwiller mgw@star.dk

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Morten Gatzwiller mgw@star.dk Fra ufaglært til faglært på rekordtid Relevant beskæftigelseslovgivning Morten Gatzwiller mgw@star.dk Onsdag den 5. marts 2014 Regelgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats

Læs mere

Personalestyrelsen. Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten. Juni 2004

Personalestyrelsen. Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten. Juni 2004 Personalestyrelsen CFU Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten Juni 2004 Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten Samarbejdsudvalget og Socialt kapitel i staten Publikationen kan bestilles

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Rekruttering 1.1. Jobnet 3 1.2. Eures og Work in Denmark 4

Indholdsfortegnelse. 1. Rekruttering 1.1. Jobnet 3 1.2. Eures og Work in Denmark 4 Indholdsfortegnelse 1. Rekruttering 1.1. Jobnet 3 1.2. Eures og Work in Denmark 4 2. Opkvalificering 2.1. Jobrotation 5 2.2. Opkvalificeringsjob 6 2.3. Voksenlærling 7 2.4. InnoBooster 8 2.5. Fagpilot

Læs mere

Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob

Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob Lejre 2. august 2013 1. Akutpakkerne 1.1 Akutpakken 31. august 2012 blev der indgået en politisk aftale

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

Jobrotation. Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job!

Jobrotation. Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job! Jobrotation Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job! Jobrotation Ved jobrotation forstås en aftale mellem en eller flere lønmodtagere og en arbejdsgiver om deltagelse i uddannelse, hvor lønmodtagerne

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats

Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik herunder nytteindsats Sendes til jobcenteret (Evt. til anden aktør, jf. vejledningen) Forbeholdt jobcenteret/anden aktør Modtaget dato KLE 15.20.04G01 Sagsidentifikation Arbejdsgivertilbud om etablering af virksomhedspraktik

Læs mere

pulje.kvis2.dk - registrering Skema Spørgsmål Svar Antal 1. Registrering 304 1. Borgerens højeste fuldførte uddannelse 304

pulje.kvis2.dk - registrering Skema Spørgsmål Svar Antal 1. Registrering 304 1. Borgerens højeste fuldførte uddannelse 304 Page 1 of 6 1-11-212 Forside Nyheder Dokumenter Registrering Statistik Log af Jobcenterstatistik Borgerliste Om statistikken Fra dato og til dato er valgfrie. Man kan nøjes med at angive én dato. Hvis

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Ansæt en medarbejder i fleksjob

Ansæt en medarbejder i fleksjob Om Job på Særlige Vilkår (JSV) JSV er Københavns Kommunes videns- og servicecenter for job på særlige vilkår. Vi kan vejlede din virksomhed om job på særlige vilkår, hvad enten det drejer sig om fleksjob

Læs mere

Beskæftigelsespolitik for borgere og virksomheder i Esbjerg Kommune 2013-16

Beskæftigelsespolitik for borgere og virksomheder i Esbjerg Kommune 2013-16 Beskæftigelsespolitik for borgere og virksomheder i Esbjerg Kommune 2013-16 Forord Esbjerg Byråd ønsker med denne Beskæftigelsespolitik for borgere og virksomheder i Esbjerg Kommune 2013-16 at sætte fokus

Læs mere

Jobcenter Silkeborg Region Midtjylland LO Silkeborg-Favrskov. Samarbejdsaftale

Jobcenter Silkeborg Region Midtjylland LO Silkeborg-Favrskov. Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale 23. november 2011 Denne aftale er indgået mellem Jobcenter Silkeborg, A-kasser/faglige organisationer under LO Silkeborg-Favrskov og FTF Region Midtjylland. 1. Aftalens formål Formålet

Læs mere

Jobrotation. Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job!

Jobrotation. Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job! Jobrotation Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job! Hvad er jobrotation? Ved jobrotation forstås en aftale mellem en eller flere lønmodtagere og en arbejdsgiver om deltagelse i uddannelse, hvor

Læs mere

April 2012. Det er vigtigt, at man som medarbejder føler sig tryg i et sådant forløb, og dette sikres ved at inddrage de rette aktører fra starten.

April 2012. Det er vigtigt, at man som medarbejder føler sig tryg i et sådant forløb, og dette sikres ved at inddrage de rette aktører fra starten. April 2012 Trivsels- og arbejdsfastholdelsespolitikken: Sydvestjysk Sygehus skal være en rummelig arbejdsplads, hvor der også er plads til ansatte med nedsat arbejdsevne. Fastholdelsesindsatsen skal iværksættes

Læs mere

Tag godt imod en kollega i fleksjob. guideline for tillidsvalgte

Tag godt imod en kollega i fleksjob. guideline for tillidsvalgte Tag godt imod en kollega i fleksjob guideline for tillidsvalgte OM FLEKSJOB Tag godt imod en guideline fo Fleksjob er et job på særlige vilkår med offentlig lønrefusion til arbejdsgiveren. Fleksjob bruges

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

1 / 2 / 3 skridt til fleksjob. Guide til at finde sit eget fleksjob

1 / 2 / 3 skridt til fleksjob. Guide til at finde sit eget fleksjob Guide til at finde sit eget fleksjob Guide til at finde sit eget fleksjob 1 / skridt Hvordan kan du forberede dig til at kontakte virksomheder?.... side 4 Få inspiration til: / at afklare dine kompetencer

Læs mere

Center for Beskæftigelse & Omsorg

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Beskæftigelse & Omsorg Dato 07-09-2012 j./sagsnr. 15.20.00-P00-1-12 Notat omkring jobrotation Jobrotation er en aftale, hvor en privat eller offentlig virksomhed sender en eller flere ansatte

Læs mere

Samarbejdsaftale. 3. Fælles uddannelse for ansatte i Jobcentretog i A-kasserne/faglige organisationer

Samarbejdsaftale. 3. Fælles uddannelse for ansatte i Jobcentretog i A-kasserne/faglige organisationer Samarbejdsaftale Denne aftale er indgået mellem A-kasser/faglige organisationer under og Jobcentrene i Norddjurs kommune og Syddjurs kommune. 1. Aftalens formål Formålet med aftalen er, at samarbejde om

Læs mere

Indholdsfortegnelse. CV et din nøgle til dagpenge og job 4. Derfor skal CV et på jobnet.dk... 4. Sådan lægger du CV et på jobnet.dk.

Indholdsfortegnelse. CV et din nøgle til dagpenge og job 4. Derfor skal CV et på jobnet.dk... 4. Sådan lægger du CV et på jobnet.dk. Dit CV på jobnet.dk 2 Indholdsfortegnelse CV et din nøgle til dagpenge og job 4 Derfor skal CV et på jobnet.dk... 4 Sådan lægger du CV et på jobnet.dk. 4 Undgå problemer med rådighed. 4 Dit CV på jobnet.dk

Læs mere

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato Jobindsats introduktion AMU Introduktion til Jobindsats Arbejder med: Dagpengemodtagere Borgere på uddannelsesydelse Borgere på arbejdsmarkedsydelse Vi arbejder efter: Tidlig, individuel og virksomhedsrettet

Læs mere

Medarbejder i fleksjob

Medarbejder i fleksjob Medarbejder i fleksjob Få råd og vejledning om udbetalinger fra kommunen, når en medarbejder er ansat i fleksjob Arbejdsmarkedsafdelingen FREDERICIAKOMMUNE 1 2 Denne brochure handler om, hvordan administrationen

Læs mere

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014 Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Fra mødet om indsatsen for de jobparate blev de følgende pointer nævnt som

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR

ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR Vejledning til tillidsrepræsentanter i staten Offentligt Ansattes Organisationer Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 Kbh.K Tlf. (+45) 33 70 13 00 - fax (+45) 33 70 13 33 - www.oao.dk

Læs mere

NYE REGLER HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET SYGEDAGPENGE- FRA 1.

NYE REGLER HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET SYGEDAGPENGE- FRA 1. NYE SYGEDAGPENGE- REGLER FRA 1. JULI 2014 HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET JULI 2014 Alle er sikret forsørgelse under sygdom 1. juli

Læs mere

Vejledning om jobrotation

Vejledning om jobrotation Vejledning om jobrotation 1. Indledning Private og offentlige arbejdsgivere med virksomhed beliggende i Danmark har ret til at få udbetalt en jobrotationsydelse af jobcenteret, når en medarbejder fra virksomheden

Læs mere

Personnummer. 1. og 2. del

Personnummer. 1. og 2. del LÆ 251 Sendes til Oplyses ved henvendelser Personnummer Anmodning om attest om mulighed for at varetage et arbejde (Kan ikke anvendes af kommunen som arbejdsgiver) Du bedes venligst med det samme henvende

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret en annonce]

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret en annonce] [arbejdsgiver] sådan gør du... [opret en annonce] Opret en annonce på jobnet.dk Gå ind på jobnet.dk og log ind ved at klikke på linket 'Opret jobannonce' i feltet Arbejdsgiver. På siden Opret annonce kan

Læs mere

Afdeling: Center arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan

Afdeling: Center arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan JOCENTER REILD LOV OM EN AKTIV ESKÆFTIGELSESINDSATS eskæftigelsesmedarbejder /virksomheds 21 b stk. 3 5 Jobcentret skal ved første samtale pålægge en person der er omfattet af 2 nr. 12 eller 13 at søge

Læs mere

Rimelige tilpasninger på arbejdspladsen for mennesker med psykiske problemer

Rimelige tilpasninger på arbejdspladsen for mennesker med psykiske problemer Guide til arbejdsgivere og mellemledere Rimelige tilpasninger på arbejdspladsen for mennesker med psykiske problemer - måske er det ikke så svært, som man skulle tro! Landskampagnen for afstigmatisering

Læs mere

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE FOKUSER PÅ JOBBET Her har vi samlet de regler, du skal kende til for at kunne få dagpenge. Når du har læst folderen, er du klar klar

Læs mere

Forord... 3. At være aktiv sygemeldt... 4. Hvor længe kan du modtage sygedagpenge?... 5. Hvad indebærer et jobafklaringsforløb...

Forord... 3. At være aktiv sygemeldt... 4. Hvor længe kan du modtage sygedagpenge?... 5. Hvad indebærer et jobafklaringsforløb... Når du bliver syg Indholdsfortegnelse Forord... 3 At være aktiv sygemeldt... 4 Hvor længe kan du modtage sygedagpenge?... 5 Hvad indebærer et jobafklaringsforløb... 6 Ved alvorlig livstruende sygdom...

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Nye rammer for sygefraværsindsatsen

Nye rammer for sygefraværsindsatsen Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance Nye rammer for sygefraværsindsatsen Partierne bag sygefraværsaftalen er enige om, at der fortsat

Læs mere

Personlig assistance til personer med psykisk eller kognitiv funktionsnedsættelse

Personlig assistance til personer med psykisk eller kognitiv funktionsnedsættelse Personlig assistance til personer med psykisk eller kognitiv funktionsnedsættelse Udgiver: De Samvirkende Invalideorganisationer (fra 1.1.2008: Danske Handicaporganisationer) Redaktør: Charlotte Kirstine

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Sygedagpenge DE_goderaad om_sygedagpenge_tryk_2015.indd 1 27-03-2015 11:27:16

fremtiden starter her... Gode råd om... Sygedagpenge DE_goderaad om_sygedagpenge_tryk_2015.indd 1 27-03-2015 11:27:16 fremtiden starter her... Gode råd om... Sygedagpenge DE_goderaad om_sygedagpenge_tryk_2015.indd 1 27-03-2015 11:27:16 INDHOLD Arbejdsgiverperioden 1 Satser og beregning 2 Jobafklaring 2 Betingelser 4 Beskæftigelseskravet

Læs mere

Dagpengesats, skattetræk og kontonr.

Dagpengesats, skattetræk og kontonr. AFSKEDIGET HVA SÅ? Denne pjece er til dig, som er blevet opsagt, og som skal have dagpenge fra a-kassen. I pjecen står nogle af de informationer, du allerede har fået på mødet i virksomheden eller i din

Læs mere

Kapitel 16 Ret og pligt til tilbud for personer, der modtager dagpenge efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Kapitel 16 Ret og pligt til tilbud for personer, der modtager dagpenge efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. 1 of 34 27/09/2010 10:54 Oversigt (indholdsfortegnelse) LBK nr 1428 af 14/12/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 23-12-2009 Beskæftigelsesministeriet Vis mere... Kapitel 1 Formål Kapitel 2 Målgrupper,

Læs mere

refusion af sygedagpenge

refusion af sygedagpenge GODE RÅD OM... refusion af sygedagpenge SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Arbejdsgiverperioden 3 2. Betingelser 3 2.1 Beskæftigelseskravet over for kommunen 3 2.2 Kommunens opfølgning, herunder oplysningsskema

Læs mere

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 Når et medlem melder sig syg nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 1 A-kassen er vigtig for den sygemeldtes fremtid Siden oktober 2009 har a-kasserne haft pligt til at

Læs mere

Oversigt over svarfrister ved ydelser indenfor forskellige målgrupper/områder:

Oversigt over svarfrister ved ydelser indenfor forskellige målgrupper/områder: Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Her kan du læse, hvornår du kan forvente svar fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune på en ansøgning om en bestemt ydelse. Om

Læs mere