3. Skanderborg Forsyning 3 Et nyt værk må ikke lægge begrænsninger på en evt. fælles biogasproduktion i kommunen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Skanderborg Forsyning 3 Et nyt værk må ikke lægge begrænsninger på en evt. fælles biogasproduktion i kommunen."

Transkript

1 Høringsnotat: Staben for Kultur, Borgere og Planlægnings bemærkninger til høringssvar til varmeprojekt for nyt 30 MW biomassefyret varmeværk (Høringssvar modtaget i offentlighedsfaserne 4. november januar 2015 og 28. maj-25. juni 2015) Indhold 1. Beboere i Hørning syd v. Mikael Brun Kristensen - underskrifter fra 31 på Hvedemarken, Søndermarken, Rugmarken, Hvedemarken Hvidkildevej og Hørmarken DSB Ejendomme Skanderborg Forsyning Dong Renosyd og Horten Advokater Affald Varme Aarhus / Aarhus Kommune Peter Kjær, Østerskovvej 58, 8670 Låsby Skanderborg-Hørning Fjernvarme... 8 Forkortelser: AVA: Affald Varme Aarhus /Aarhus Kommune VPA: Varmeplan Aarhus (samarbejde mellem AVA og værker i Aarhus, Skanderborg og Odder) SKHFJ: Skanderborg-Hørning Fjernvarme

2 1. Beboere i Hørning syd v. Mikael Brun Kristensen - underskrifter fra 31 på Hvedemarken, Søndermarken, Rugmarken, Hvedemarken Hvidkildevej og Hørmarken 1 Værket bør ikke placeres på det påtænkte område tæt på bynær bebyggelse. Projektet skal belyses mht. røg, støj, m.v. 2. DSB Ejendomme 2 DSB Ejendomsudvikling a/s ejer en af de berørte matrikler i ledningstracéet. De vil gerne kende den præcise placering af ledningen og hvordan processen skal foregå. De indgår gerne i dialog om det. 3. Skanderborg Forsyning 3 Et nyt værk må ikke lægge begrænsninger på en evt. fælles biogasproduktion i kommunen. Den planlagte placering er omfattet af rammeområde nr. 40.E.10 i Kommuneplan Rammeområdet er udlagt til lettere industri og særligt pladskrævende varegrupper, samt større tekniske forsyningsanlæg og lignende. Placeringen er således i overensstemmelse med Kommuneplanen. Projektet vil blive belyst - bl.a. med en miljøscreening i forbindelse med udarbejdelse og offentlig høring af en kommende lokalplan. Værket skal have en miljøgodkendelse. Skanderborg-Hørning Fjernvarme kontakter DSB Ejendomsudvikling, når det besluttes at gennemføre projektet. Ifølge notat fra advokatfirmaet Energi & Miljø fra 17. februar 2015 understøtter projektforslaget muligheden for at fremme biogasproduktion i Skanderborg, idet anlægget kan være et muligt afsætningssted for afsætning af den tørre del af restproduktet fra biogasproduktion, og SKHFJ har et økonomisk incitament til at lade andre varmeproducenter levere til fjernvarmenettet, når der ikke skal betales en fast kapacitetsbetaling til Varmeplan Århus.

3 4. Dong 4 1. Området hænger sammen med Studstrup og Varmeplan Århus (uanset tidligere tilladelse/godkendelse, varmeaftaler og evt. afbrydelse af ledning), hvilket indbefatter, at nye projekter skal være med produktion af strøm og varme samtidig, dvs. kraftvarmepligt, ellers skal der søges om dispensation. 2. De samfundsøkonomiske beregninger er ikke rigtige/konsistente (virkningsgrader, omkostninger, CO 2 - kvotepriser, m.m.). Alternativ med forsyning fra VPA er bedst. Byrådet godkendte i 2005 i forbindelse med opførelse af et flisværk i Skanderborg, at anvendelse af varme, der produceres på Studstrupværket udgår af kommunens varmeplanlægning. Det indgik i projektet, at varmeforsyning fra Århus til Skanderborg skulle afbrydes. Pga. kontrakt med AVA kunne/kan det ikke realiseres før udløb af kontrakten den 1. januar Godkendelsen og den kommende afbrydelse betyder, at Skanderborg ikke er omfattet af kraftvarmepligt og derfor heller ikke skal søge dispensation. Se mere om, hvorfor Skanderborg ikke er omfattet af kraftvarmepligt i notat fra advokatfirmaet Bech- Bruun, dateret 19. december 2014 og 24. august PlanEnergi har vurderet beregningerne og ikke fundet grund til at bede om nye beregninger. Se mere i hørningsnotat fra PlanEnergi dateret 24. august Investeringer i nye ufleksible varmeproducerende enheder understøtter ikke det samlede danske energisystem. Samproduktion af el og varme er det bærende princip. Energistyrelsen er i sin samfundsøkonomiske beregningsmetode gået bort fra kun at vurdere kraftvarmeproduktion i forhold til kulkondens. Det skyldes den øgede mængde vindmøller og udveksling af strøm med udlandet, som har bevirket, at de danske kraftvarmeværker i dag producerer langt mindre strøm end tidligere. Samtidig er der behov for at udnytte lokale bæredygtige potentialer og øge uafhængigheden af importeret brændsel.

4 4. Investering i et rent varmeproducerende varmeværk i Skanderborg vil være en overinvestering. Der er brug for kapaciteten, fordi det ikke har været muligt at opnå en aftale med AVA, og fordi al varmen fra Renosyd ifølge kontrakt med AVA skal leveres til Varmeplan Aarhus. AVA har været bekendt med Skanderborgs planer inden deres beslutning om investeringer i levetidsforlængelse af Studstrupværkets blok 3 og ombygning til træpiller samt beslutningen om etablering af et halmfyret kraftvarmeanlæg. Ifølge notat fra Advokatfirmaet Eneri & Miljø af 17. februar 2015 er projektet dimensioneret dels under hensyntagen til, at SKHFJ ønsker 95% forsyningssikkerhed, hvis fx den eksisterende fliskedel er ude af drift samt, dels under hensyntagen til Skanderborg Kommunes udbygningsplan i Kommuneplan 2013 og mulighed for at forsyne olielandsbyer med fjernvarme, dels under hensyn til hvilken størrelse anlæg, der er selskabsøkonomisk og samfundsøkonomisk mest fordelagtigt. 5. Renosyd og Horten Advokater 5 1. Hold fast i det gode samarbejde ml AVA, Renosyd og SKHFJ. Projektforslaget tilsigter en ensidig suboptimering for borgerne i Skanderborg by. Et projektforslag skal indeholde oplysninger om økonomiske konsekvenser for forbrugerne. Disse beregninger skal efter Skanderborg Kommunes opfattelse omfatte forbrugerne i det af projektforslaget omfattede forsyningsområde dvs. forbrugerne i Skanderborg. Et projektforslag skal endvidere indeholde selskabsøkonomiske vurderinger i det i det omfang, som er nødvendigt for kommunalbestyrelsens vurdering af projektet. Skanderborg Kommune finder, at de i projektforslaget indeholdte selskabsøkonomiske vurderinger er tilstrækkelige. Det bemærkes herved, at kommunalbestyrelsen skal foretage en energimæssig, samfundsøkonomisk og miljømæssig vurdering af projektet og ikke kan tillægge de selskabsøkonomiske konsekvenser afgørende betydning ved behandlingen af projektforslaget. 2. Der mangler ikke varmekapacitet. 3. Det kan blive dyrere for affaldskunderne. Se kommentarer til Dongs høringssvar 4. Renosyd har en aftale med VPÅ indtil 2028, så indtil da vil Renosyd være sikret at kunne komme af med al den producerede varme til aftalt pris.

5 4. Sammenhængende forsyningsnet giver sikkerhed. Forinden kommunalbestyrelsen kan meddele godkendelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en energimæssig, samfundsøkonomisk og miljømæssig vurdering af projektet. Kommunalbestyrelsen skal ved vurderingen påse, at projektet ud fra en konkret vurdering er det samfundsøkonomisk mest fordelagtige projekt. Det er herefter Skanderborg Kommunes opfattelse, at spørgsmål om forsyningssikkerhed ikke i sig selv har betydning for, om kommunen kan godkende konkrete projektforslag i henhold til projektbekendtgørelsens regler. Et nyt værk vil imidlertid også give forsyningssikkerhed. Dertil kommer, at der forbindelsen til VPA kan genetableres ved godkendelse af et nyt projektforslag. Godkendelsen af projektforslaget vurderes derfor ikke at skade forsyningssikkerheden. 5. Kommunal varmeplan bør færdiggøres inden projektet vedtages. Det følger af varmeforsyningslovens 3, at kommunalbestyrelsen skal foretage en planlægning af kommunens varmeforsyning. Dette skal ske i samarbejde med forsyningsselskaber og andre berørte parter. Denne planlægning kan ske i forskellige former. Uanset, i hvilken form og under hvilken betegnelse den overordnede planlægning udføres (f.eks. varmeplaner, varmestrategier m.v.), gælder det imidlertid, at sådanne planer eller strategier ikke er retligt bindende, hverken for kommunen, borgere eller virksomheder. Denne planlægning har således alene karakter af hensigtserklæringer, der angiver de overordnede rammer for kommunens varmeplanlægning. Projektbekendtgørelsens 4 medfører heller ikke, at en kommunes udmeldinger om den overordnede varmeplanlægning er retligt bindende. Den retligt forpligtende varmeplanlægning udøves gennem kommunalbestyrelsens godkendelse af projektforslag for konkrete projekter i medfør af varmeforsyningsloven 4-15 a og regler udstedt i medfør heraf, herunder projektbekendtgørelsen. Det kan ikke udledes af varmeforsyningslovens 3 og 4, at en kommune ikke kan godkende konkrete projektforslag, før kommunen har foretaget og udmeldt de overordnede rammer for kommunens varmeplanlægning. Det er herefter Skanderborg Kommunes opfattelse, at spørgsmål i relation til Skanderborg Kommunes overordnede varmeplanlægning efter varmeforsyningslovens 3 ikke i sig selv har betydning for, om kommunen kan godkende konkrete projektforslag i henhold til projektbekendtgørelsens regler.

6 6. Det hænger ikke sammen, at planlægge for afbrænding af mere biomasse, samtidig med at den nationale Ressourcestrategi vil have biomasse ud af affaldsforbrændingen. Forinden kommunalbestyrelsen kan meddele godkendelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en energimæssig, samfundsøkonomisk og miljømæssig vurdering af projektet. Kommunalbestyrelsen skal ved vurderingen påse, at projektet ud fra en konkret vurdering er det samfundsøkonomisk mest fordelagtige projekt. Det er herefter Skanderborg Kommunes opfattelse, at spørgsmål i relation til den nationale Ressourcestrategi ikke i sig selv har betydning for, om kommunen kan godkende konkrete projektforslag i henhold til projektbekendtgørelsens regler. 7. Projektet opfylder ikke Projektbekendtgørelsen (forkert reference, kraftvarmepligt, forkerte samfundsøkonomiske beregninger, m.m.) 8. Ophør af at benytte ledningen til Aarhus kræver et nyt, godkendt projekt. Projekt fra 2005 er forældet og vil heller ikke nu blive realiseret. 9. Værket er for stort. Hvis det skal forsyne Hørning, skal det med i projektet. Ang. Kraftvarmepligt: Se svar på høringssvar 1 fra Dong. Ang. Reference: Det forhold, at varmeaftalen mellem SKHFJ og AVA er opsagt og der ikke kan opnås enighed om et fortsat samarbejde gør, at referencen i Projektforslaget er brug af de eksisterende anlæg hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme. Se mere i høringsnotat fra advokatfirmaet Bech-Bruun af 24. august 2015 og høringsnotat fra PlanEnergi af 24. august Angående samfundsøkonomiske beregninger: Se kommentarer til høringssvar fra Dong nr. 2. Godkendelsen fra 2005 har ingen udløbsdato. Se mere i høringsnotat fra advokatfirmaet Bech-Bruun af 24. august 2015 og responsum fra advokat Bent Ole Gram Mortensen, dateret 23. september SKHFJ har regnet på et 5 MW mindre værk, men det har en dårligere samfundsøkonomi end et værk på 30 MW. SKHFJ har ikke aktuelle planer om at forsyne Hørning fra værket. Se mere i høringsnotat fra Bech-Bruun, dateret 24. august 2015.

7 10. Kommunen skal foretage en miljømæssig vurdering. Forinden kommunalbestyrelsen kan meddele godkendelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en energimæssig, samfundsøkonomisk og miljømæssig vurdering af projektet. Projektet er belyst miljømæssigt (målt på emissioner), og projektet er bedre end de relevante alternativer med hhv. de eksisterende anlæg i Skanderborg og et nyt kraftvarmeværk. 11. VPA må gerne levere varme til Skanderborg. Dette er et reaktion på kommentar fra advokatfirmaet Energi & Miljø den 9. april, men har ikke relevans for, om VPA-alternativet kan tages med i projektforslaget eller ej. Se endvidere høringsnotat fra advokatfirmaet Bech-Bruun, dateret 24. august Affald Varme Aarhus / Aarhus Kommune 6 1. De økonomiske beregninger er forkerte (brændselspris underestimeret, for høj varmepris fra Studstrup, investeringer i Århus skal ikke med i de samfundsøkonomiske beregninger, referencen er forkert, m.m.). 2. Juridisk ramme er ikke korrekt; projektforslaget skal tage udgangspunkt i trepartsaftalen, som afspejler den virkelighed, som eksisterer i dag, som betyder at der er kraftvarmepligt. 3. Der er ikke brug for kapaciteten. PlanEnergi har vurderet beregningerne og ikke fundet grund til at bede om nye beregninger. Se mere i høringsnotat fra PlanEnergi, dateret 24. august Ang. Reference: Se kommentar til Renosyds høringssvar 7. Se kommentarer til høringssvar 1 fra Dong. Se kommentarer til høringssvar 4 fra Dong.

8 4. Forsyningssikkerheden vil ikke blive forøget men udnyttelsen af det eksisterende, flisfyrede anlæg i Skanderborg fra 2010 vil falde markant. Se kommentarer til Renosyds høringssvar 4. Om kapacitet: Se kommentaer til Dongs høringssvar Peter Kjær, Østerskovvej 58, 8670 Låsby 7 1. Der mangler beregning af alternativ uden fyring med biomasse, dvs. med solvarme, varmepumper, geotermi og forskellige kombinationer. Der skal regnes på scenarier, der har en vis realitet. SKHFJ har regnet på projektet og 5 andre muligheder. Da SKHFJ ikke har konkrete planer om at basere varmeforsyningen på solvarme, varmepumper og geotermi finder administrationen ikke, at det udgør en mangel ved projektforslaget, at disse alternativer ikke er inddraget. Se mere i høringsnotat fra Bech-Bruun, dateret 24. august Biomasseprisen kan stige endnu mere end de 20 %, som er regnet med i følsomhedsanalysen. Den våde biomasse er et niche-brændsel, hvor priserne i højere grad er afhængige af, hvad det koster at fremskaffe og producere. Følsomheden med en prisstigning på 20 % findes passende for denne type beregning. Se mere i høringsnotat fra PlanEnergi, dateret 24. august Skanderborg-Hørning Fjernvarme Forfatter Bent Ole Gram Mortensen. Professor, cand.jur & Ph.D. Responsum. 23. September 2013 COWI, Memo 10. februar 2015 Advokatfirmaet Energi & Miljø, notat 17. februar 2015 Indhold Skanderborg Fjernvarme A.m.b.A. s eventuelle status som central kraftværksforsynet område (bl.a. at der ikke findes regler om tidsbegrænsning af projektgodkendelser) Kommentarer til høringssvar til projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk (COWIs kommentarer til høringssvar fra 1. runde) Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral (advokatfirmaets kommentarer til høringssvar fra 1. runde)

9 Advokatfirmaet Energi & Miljø, notat 9. april 2015 Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral (advokatfirmaets kommentarer til, at SKHFJ er blevet bedt om nye beregninger. Dette notat var med ud i 2. offentlighedsfase) COWI, Memo 5. august 2015 Kommentarer til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret Advokatfirmaet Energi & Miljø, notat af 10. august 2015 fjernvarmeværk (COWIs kommentarer til høringssvar fra 2. runde) Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk (advokatfirmaets kommentarer til høringssvar fra 2. runde) Bilag: Projektforslag ( høringsrunde): samlefil dateret 1. oktober 2014 med projektforslag 19. sept beregninger for VPÅ + memo 30. sept Projektforslag, suppl. (2. høringsrunde): Memo fra COWI 31. marts 2015: Supplerende beregninger og oplysninger til Skanderborg Høringsnotat fra Staben for Kultur, Borgere og Planlægning, dateret 25. august 2015 Høringsnotat, juridiske afsnit fra advokatfirmaet Bech-Bruun, dateret 24. august 2015 Høringsnotat, Tekniske afsnit, ved PlanEnergi, dateret 24. august 2015 Notat fra COWI, 5. august 2015: Kommentarer til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk. Notat fra COWI, 10. februar 2015: Kommentarer til høringssvar til projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk. Notat fra Bech-Bruun af 10. marts 2015: Notat vurdering af kapacitet og reference. Notat fra Bech-Bruun af 19. december 2014: Opsigelse af overenskomst med Århus Kommune. Notat fra PlanEnergi af 16. februar 2015 Notat fra PlanEnergi af 11. marts 2015 Notat fra PlanEnergi af 19. marts 2015 Responsum fra professor Bent Ole Gram Mortensen, 23. september Skanderborg Fjernvarme A.m.b.A. s eventuelle status som centralt kraftværksforsynet område Notat fra Advokatfirmaet Energi & Miljø, 17. februar 2015 Notat fra Advokatfirmaet Energi & Miljø, 9. april 2015 Notat fra Advokatfirmaet Energi & Miljø, 10. august 2015 Alle høringssvarene

Indhold: KRAFTVARMEPLIGT...2 KAPACITET...5 RELEVANTE REFERENCER...6 SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER...8. j. nr. 13/57386

Indhold: KRAFTVARMEPLIGT...2 KAPACITET...5 RELEVANTE REFERENCER...6 SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER...8. j. nr. 13/57386 HØRINGSNOTAT: HØRINGSSVAR, BEMÆRKNINGER OG INDSIGELSER TIL VARMEPROJEKT FOR NYT 30 MW BIOMASSEFYRET VARMEVÆRK Juridiske afsnit ved Advokat Agnete Nordentoft, Bech-Bruun, 24. august 2015 j. nr. 13/57386

Læs mere

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Att.: Torkild Kjærsgaard Sagsansvarlig Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4.

Læs mere

Notat vurdering af kapacitet og reference

Notat vurdering af kapacitet og reference Aarhus 10. marts 2015 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 019047-0039 phe/ano/jhp Notat vurdering af kapacitet og reference Skanderborg-Hørning Fjernvarmes projektforslag

Læs mere

(HØRINGSVAR MODTAGET I OFFENTLIGHEDSFASERNE 4. NOVEMBER JANUAR 2015 og 28. MAJ JUNI 2015).

(HØRINGSVAR MODTAGET I OFFENTLIGHEDSFASERNE 4. NOVEMBER JANUAR 2015 og 28. MAJ JUNI 2015). HØRINGSNOTAT: HØRINGSSVAR, BEMÆRKNINGER OG INDSIGELSER TIL VARMEPROJEKT FOR NYT 30 MW BIOMASSEFYRET VARMEVÆRK Tekniske afsnit af PlanEnergi ved Jakob Worm, 24. august 2015 j. nr. 13/57386 (HØRINGSVAR MODTAGET

Læs mere

Susanne Skårup, Skanderborg Kommune

Susanne Skårup, Skanderborg Kommune Notat Jakob Worm Nordjylland Mobil +45 2972 6845 jw@planenergi.dk Projekt: Dato: Att.: Skanderborg Kommune, behandling af projektforslag. Den 16. Februar 2015 Susanne Skårup, Skanderborg Kommune Notat

Læs mere

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral Skanderborg-Hørning Fjernvarme Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Advokat, ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Advokat, ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000

Læs mere

FAQ om biomasseværket

FAQ om biomasseværket FAQ om biomasseværket SKANDERBORG HØRNING FJERNVARME Kraftvarmepligten? Skanderborg Byråd har i 2005 med samtykke fra Energistyrelsen godkendt Skanderborg Fjernvarmes flisprojekt. Projektet indeholder

Læs mere

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral Skanderborg-Hørning Fjernvarme Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Sagsansvarlig Advokat, ph.d. Sagsbehandler Advokat, ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 40 J.nr.

Læs mere

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Skanderborg Kommune Adelgade Skanderborg. Sendt pr mail til og

Skanderborg Kommune Adelgade Skanderborg. Sendt pr mail til og Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Sendt pr mail til skanderborg.kommune@skanderborg.dk og Susanne.Skarup@skanderborg.dk Skanderborg den 25. juni 2015 Høringssvar, fornyet høring Projektforslag

Læs mere

Mulighederne efter projektbekendtgørelsen

Mulighederne efter projektbekendtgørelsen Aarhus 23. september 2015 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 019047-0038 phe/ano/jhp Mulighederne efter projektbekendtgørelsen 1. Indledning Skanderborg-Hørning

Læs mere

Godkendelse af projektforslag

Godkendelse af projektforslag Aarhus 19. december 2014 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 019047-0038 ano/jhp Godkendelse af projektforslag 1. Indledning Skanderborg Kommune har fra Skanderborg

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN

VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN KOM GODT I GANG VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN i forbindelse med varmeprojekter og varmeplanlægning lokalt Udgiver: Dansk Fjernvarme Dato: Oktober 2015 Fire hæfter KOM GODT I GANG i

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Side 1 af 6 Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af solvarmeanlæg, etape 2. April 2013 Formål. På vegne af bygherren, Hejnsvig Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven. Renée van Naerssen

Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven. Renée van Naerssen Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven Renée van Naerssen Indhold 1. Varmeforsyningslovens formål 2. Anvendelsesområde 3. Godkendelse af projekter 4. Prisregulering 1. Varmeforsyningslovens

Læs mere

Bemærkninger til projektforslag for nyt 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk

Bemærkninger til projektforslag for nyt 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk Skanderborg Kommune Staben for Kultur, Borger og Planlægning Att: Klimakoordinator, Susanne Skårup DONG Energy A/S Nesa Allé 1 2820 Gentofte Danmark Tlf. +45 99 55 11 11 Fax +45 99 55 00 11 Bemærkninger

Læs mere

Miljørapport til Udkast til Varmeplan. Indhold. Varmeplanens indhold. Skanderborg Kommune 19. august 2016

Miljørapport til Udkast til Varmeplan. Indhold. Varmeplanens indhold. Skanderborg Kommune 19. august 2016 Miljørapport til Udkast til Varmeplan Indhold Miljørapport til Udkast til Varmeplan...1 Varmeplanens indhold...1 Formål:...1 Mål:...1 Indhold:...1 Nul-alternativ...2 Indvirkning på miljøet...2 Bilag 1.

Læs mere

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø (Varmeforsyning) Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007 etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand,

Læs mere

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil.

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil. Farum Fjernvarme Stavnsholtsvej 33 3520 Farum Allerød Kommune Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Farum Fjernvarme fremsendte den 16. juni 2017

Læs mere

1 Udførte beregninger

1 Udførte beregninger MEMO TITEL Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. biomassefyret fjernvarmeanlæg DATO 31. marts 2015 TIL Skanderborg Kommune (Susanne Skårup) KOPI SkHø (Torkild Kjærsgaard) FRA COWI (Jens Busk) ADRESSE

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syddjurs Kommune OVER Energistyrelsens

Læs mere

Projektgodkendelse af Solvarmeanlæg til Holbæk Forsyning A/S

Projektgodkendelse af Solvarmeanlæg til Holbæk Forsyning A/S Projektgodkendelse af Solvarmeanlæg til Holbæk Forsyning A/S VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet

Læs mere

Notat. Vedr. opdeling af projektforslag for Hornbæk. 1. Baggrund

Notat. Vedr. opdeling af projektforslag for Hornbæk. 1. Baggrund Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Partner, advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Direkte: 25 29 08 43

Læs mere

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund Notat Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 08-11007 - 01 paa@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR:

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Høringssvar til Skanderborg Kommune vedr. projektforslag for biomassefyret fjernvarmeværk fornyet høring

Høringssvar til Skanderborg Kommune vedr. projektforslag for biomassefyret fjernvarmeværk fornyet høring AffaldVarme Aarhus Bautavej 1, 8210 Aarhus V skanderborg.kommune@skanderborg.dk Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg 25. juni 2015 Side 1 af 4 Høringssvar til Skanderborg Kommune vedr. projektforslag

Læs mere

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Etablering af 1 MW træpillekedel NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus

Læs mere

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING NOVEMBER 2011 Dato:23.november 2011 Indholdsfortegnelse 0. Projektforslag og sammenfatning... 3 1. Projektansvarlig:...

Læs mere

Gl. Asminderød Skole. Projektforslag vedr. kollektiv varmeforsyning af bebyggelsen.

Gl. Asminderød Skole. Projektforslag vedr. kollektiv varmeforsyning af bebyggelsen. Gl. Asminderød Skole. Projektforslag vedr. kollektiv varmeforsyning af bebyggelsen. Sagsnummer: 14/45939 Sagsansvarlig: DMA Beslutningstema: Der ønskes bemyndigelse til udsendelse af projektforslag for

Læs mere

Varmeforsyningsplanlægning

Varmeforsyningsplanlægning Varmeforsyningsplanlægning Den offentlige uddannelsesdag, 4. oktober 2013 Ved specialistadvokat Agnete Nordentoft og advokat Kristian R. Larsen Disposition 1. Kommunal varmeforsyningsplanlægning generelt

Læs mere

Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar

Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Projektforslag for afgrænsning af kollektive varmeforsyningsområder i Viborg Kommune har været i høring ved alle forsyningsselskaber i kommunen fra den

Læs mere

Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse

Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse Punkt 21. Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse 2015-032404 Miljø- og Energiudvalget indstiller til byrådet, at

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt SUND DATO 7/2 2018 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Nyt SUND Projektansøger: Myndighed: Fjernvarme

Læs mere

Varmeplanlægning. Ved Agnete Nordentoft og Kristian Raun Larsen

Varmeplanlægning. Ved Agnete Nordentoft og Kristian Raun Larsen Varmeplanlægning Ved Agnete Nordentoft og Kristian Raun Larsen 2 Det vi vil tale om. Kommunernes sagsbehandling og godkendelse af projektforslag Reglerne om varmeplanlægning Kollektive varmeforsyningsanlæg

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet Afgørelsen og tilladelsens

Læs mere

Strategisk Varmeplan for Skanderborg Kommune

Strategisk Varmeplan for Skanderborg Kommune Strategisk Varmeplan for Skanderborg Kommune 2016-2020 Indhold FORORD... 2 VARMEFORSYNINGSPLANLÆGNING... 3 FORMÅL... 4 MÅL FOR FREMTIDENS VARMEFORSYNING I SKANDERBORG KOMMUNE... 4 STATUS ultimo 2015...

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af lokalplanområde 3-694 Seden Nord 31. august 2012 1/30 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Retsgrundlag...

Læs mere

Projektforslag Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord. Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Projektforslag Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord. Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad Juli 2014 Egedal Fjernvarme Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad Notat 1 Afsluttende myndighedsbehandling efter forlængede høringsperiode

Læs mere

Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken Glostrup

Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken Glostrup Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken 2 2600 Glostrup Sendt via e-mail til: Glostrup Kommune, Center for Miljø og Teknik v. Janne Foghmar (janne.foghmar@glostrup.dk

Læs mere

Hjørring Kommune Att.: Martin Berg Nielsen Springvandspladsen Hjørring

Hjørring Kommune Att.: Martin Berg Nielsen Springvandspladsen Hjørring Hjørring Kommune Att.: Martin Berg Nielsen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Fremsendes alene pr. e-mail til: Hjørring Kommune v. teamleder Martin Berg Nielsen: Martin.berg.nielsen@hjoerring.dk og hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Lunden 8 DATO 5/9 2018 1/22 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER...3 2. RESUMÉ...4 3. AFGØRELSE OG TILLADELSENS VILKÅR...5 4. ODENSE KOMMUNES

Læs mere

Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord

Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord Punkt 15. Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord 2017-026680 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Magistraten godkender, at projektforslag for øget varmeleverance fra

Læs mere

Professor, cand.jur & ph.d., Birgitte Egelund Olsen Professor, cand.jur & ph.d., Michael Gøtze Direktør Per Søndergaard

Professor, cand.jur & ph.d., Birgitte Egelund Olsen Professor, cand.jur & ph.d., Michael Gøtze Direktør Per Søndergaard A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA DONG Energy Thermal Power A/S og AffaldVarme Aarhus OVER Skanderborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S 7. april 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

NOTAT 28. februar 2013

NOTAT 28. februar 2013 Kristian Raun Larsen Advokat Sagsnr. 043551-0006 djur/gsc T +45 72 27 33 27 krl@bechbruun.com NOTAT 28. februar 2013 Ophævelse af tilslutningspligt efter planloven 1. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Flisfyret varmeværk i Grenaa

Flisfyret varmeværk i Grenaa Flisfyret varmeværk i Grenaa Tillæg til projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk PROJEKTNR. A054732 DOKUMENTNR.

Læs mere

Energiklagenævnet ophæver Skanderborg Kommunes afgørelse af 5. december

Energiklagenævnet ophæver Skanderborg Kommunes afgørelse af 5. december 11. marts 2019 18/00189 og 18/00252 ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Ophævelse af Skanderborg Kommunes afgørelse om godkendelse af projektforslag vedrørende udvidelse af flisfyret anlæg på Danmarksvej DONG

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet.

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Bornholms Forsyning Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Februar 2011 2 af 7 0 Indledning Nærværende projektforslag omhandler ophævelse af tilslutnings-

Læs mere

Notat. Notat vedr. Projektforslag for etablering af en biomassekedel samt konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Nørre Aaby

Notat. Notat vedr. Projektforslag for etablering af en biomassekedel samt konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Nørre Aaby Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 23. november 2011 Sagsnr.: 201105138 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4835 Fax +45 8888 5501 Vicki.schmidt@middelfart.dk

Læs mere

Notat. Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven. : Nina Lindbjerg, Svendborg Kommune

Notat. Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven. : Nina Lindbjerg, Svendborg Kommune Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HNG I/S over Helsingør Kommune af 27. juni 2003 Godkendelse af projektforslag for [...] Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Nordjyllandsværkets rolle i fremtidens bæredygtige Aalborg

Nordjyllandsværkets rolle i fremtidens bæredygtige Aalborg Nordjyllandsværkets rolle i fremtidens bæredygtige Aalborg Rådmand Lasse P. N. Olsen, Miljø- og Energiforvaltningen, E-mail: lo-byraad@aalborg.dk Energiteknisk Gruppe - IDA Nord - 16. september 2015 Hvem

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Haslev Fjernvarme Energivej 35 4690 Haslev Sendt pr. e-mail: allan@haslev-fjernvarme.dk Udskiftning af det eksisterende halmfyrede kraftvarmeværk i Haslev med et nyt 16,0 MW flisfyret

Læs mere

Forslag til Varmeplan for Skanderborg Kommune

Forslag til Varmeplan for Skanderborg Kommune Forslag til Varmeplan for Skanderborg Kommune 2016-2020 Indhold FORORD... 2 VARMEFORSYNINGSPLANLÆGNING... 3 FORMÅL... 4 MÅL FOR FREMTIDENS VARMEFORSYNING I SKANDERBORG KOMMUNE... 4 STATUS ultimo 2015...

Læs mere

Energiregnskab og CO 2 -udledning 2015 for Skanderborg Kommune som helhed

Energiregnskab og CO 2 -udledning 2015 for Skanderborg Kommune som helhed Energiregnskab og CO 2 -udledning 2015 for Skanderborg Kommune som helhed Energiregnskabet er for 5. gang blevet til i samarbejde med Region Midtjylland. Alle andre kommuner i regionen har fået lignende

Læs mere

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling.

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Aabenraa

Læs mere

Godkendelse af varmeprojektforslag for nyt 1,5 MW halmanlæg i Ørnhøj

Godkendelse af varmeprojektforslag for nyt 1,5 MW halmanlæg i Ørnhøj TEKNIK OG MILJØ Ørnhøj-Grønbjerg Kraftvarmeværk a.m.b.a. Kjærsvej 13 6973 Ørnhøj Att.: Thorbjørn Madsen Brev sendt pr. mail til [tfm@vtv-vildbjerg.dk] Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde Savværk A/S DATO 28/2 2018 1/16 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 28-07-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax 38114204 Projektforslag

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled Vest Lokalplan 6-813 DATO 6/2 2019 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled

Læs mere

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding TREFOR Varme Kokbjerg 30 6000 Kolding Godkendelse af projektforslag efter varmeforsyningslovens 4: Fjernvarmeforsyning til DLG Ballesvej, Fredericia (del af LP 357) Ansøger: Projektets placering: TREFOR

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Vedr. forudsætninger for lukning af Svendborg Kraftvarmeværk

Vedr. forudsætninger for lukning af Svendborg Kraftvarmeværk Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Partner, advokat Åboulevarden 49C, 4. sal 8000 Aarhus C +45 86 18 00 60 +45 25 29 08 43 Sagsnr. 13861

Læs mere

Sagsnr./Dok.nr /

Sagsnr./Dok.nr / #BREVFLET# Click here to enter text. Hals Fjernvarme A.m.b.a. - Notat med Teknik- og Miljøforvaltningens bemærkninger til bemærkninger/indsigelser til projekt for foblivelsespligt Sagsnr./Dok.nr. 2013-38930/2014-121677

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjervarmeforsyning af boligområde ved COOPgrunden 27. september 27/9 2017 1/30 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 L 82 Bilag 19 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 L 82 Bilag 19 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 L 82 Bilag 19 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Att.: Annemette Ottosen j.nr. 12-0227905 DONG Energy A/S Nesa Allé 1 2820 Gentofte Danmark Tlf.

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger

DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger (Varmeforsyning) DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af område ved Rugårdsvej og Jarlsberggade DATO 24/1 2018 1/22 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af område ved Rugårdsvej

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Bredsten-Balle Kraftvarmeværk a.m.b.a. over

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk

Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Skagen Varmeværk Amba Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Maj 2005 Skagen Varmeværk Amba Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Maj

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Naturgas Fyn Distribution A/S OVER

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Slagelse Kommune. Varmeplanlægning. Varmeplanstrategi. November 2009

Slagelse Kommune. Varmeplanlægning. Varmeplanstrategi. November 2009 Slagelse Kommune Varmeplanlægning Varmeplanstrategi November 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse Kommune Varmeplanlægning Varmeplanstrategi

Læs mere

2 Bemærkninger til resultaterne 2. Der er foretaget analyser af mulig udveksling af varme mellem: Forudsætningerne herfor er vist i bilag A.

2 Bemærkninger til resultaterne 2. Der er foretaget analyser af mulig udveksling af varme mellem: Forudsætningerne herfor er vist i bilag A. SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A. - RENOSYD I/S ANALYSE PÅ UDVEKSLING AF VARME MED ÅRHUS ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PRÆSENTATION

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG JANUAR 2017 NOVO NORDISK A/S. FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018 Side 1 af 8. Outrup Varmeværk Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg August 2018 Formål. På vegne af bygherren, Outrup Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag for etablering

Læs mere

FJERNVARME PÅ GRØN GAS

FJERNVARME PÅ GRØN GAS FJERNVARME PÅ GRØN GAS GASKONFERENCE 2014 Astrid Birnbaum Det vil jeg sige noget om Fjernvarme - gas Udfordringer Muligheder Fjernvarme i fremtiden Biogas DANSK FJERNVARME Brancheorganisation for 405 medlemmer,

Læs mere

Dansk Fjernvarme Temadag Lovgivning m.v. Kolding 14. januar 2016. www.energiogmiljo.dk

Dansk Fjernvarme Temadag Lovgivning m.v. Kolding 14. januar 2016. www.energiogmiljo.dk Dansk Fjernvarme Temadag Lovgivning m.v. Kolding 14. januar 2016 1 Det vil jeg tale om Seneste praksis vedrørende projektgodkendelse af kollektiv varmeforsyningsanlæg Hvad skal projektgodkendes? Hvad er

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves.

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves. (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord I/S over Mariagerfjord Kommune af 27. februar 2008 godkendelse af projektforslag om fjernvarmeforsyning af BM Byggeindustri A/S, Lupinvej 18, Hobro Nævnsformand, dommer

Læs mere

Baggrund Baggrunden for indstillingen er en ansøgning af 13. marts 2014 fra Aalborg Forsyning, Varme.

Baggrund Baggrunden for indstillingen er en ansøgning af 13. marts 2014 fra Aalborg Forsyning, Varme. Punkt 13. Varmeplanlægning - Ændring af områdeafgrænsningen fra individuel opvarmning til kollektiv forsyning med fjernvarme Klokkevej 1C, Dall Villaby. Projektgodkendelse. 2014-13083. Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba Næstformand, professor,

Læs mere

E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk

E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk Side 1 af 8 E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk Projektforslag for etablering af el-kedel Marts 2011 Formål. På vegne af bygherren, E.ON Danmark A/S, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Egedal Kommunes afgørelse af 9. juni 2011 ophæves.

Egedal Kommunes afgørelse af 9. juni 2011 ophæves. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Egedal Kommunes

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel

Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel NOTAT Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel Jens Birch Jensen Nordjylland Tel. +45 9682 0452 Mobil +45 6022 0815 jbj@planenergi.dk 24. marts 2014 Tillæg vedr. vurdering af varmeforsyning

Læs mere

Borgermøde: Fordebat om mulighed for solvarmeanlæg og biomasseanlæg ved Stoholm. Tirsdag den 1. december 2015 kl Velkommen!

Borgermøde: Fordebat om mulighed for solvarmeanlæg og biomasseanlæg ved Stoholm. Tirsdag den 1. december 2015 kl Velkommen! Borgermøde: Fordebat om mulighed for solvarmeanlæg og biomasseanlæg ved Stoholm Tirsdag den 1. december 2015 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.05 Kl. 17.15 Kl. 17.25 Kl. 17.55 Velkomst v/ fmd.

Læs mere

Naturgas Midt-Nord A/S over Herning Kommunes afgørelse af 21. august 2009 godkendelse af projektforslag for et nyt boligområde i Vildbjerg

Naturgas Midt-Nord A/S over Herning Kommunes afgørelse af 21. august 2009 godkendelse af projektforslag for et nyt boligområde i Vildbjerg (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Naturgas Midt-Nord A/S over Herning Kommunes

Læs mere

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Vesthimmerlands Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over godkendelse af projektforslag Energiklagenævnet

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH 31. august 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. ANVENDT LOVGIVNING...4 Godkendelsens forhold til anden lovgivning...4 3. SAGSFREMSTILLING...4

Læs mere