Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup og Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup og Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger:"

Transkript

1 REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup og Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Spørgetid: Byrådet afholder spørgetid kl umiddelbart forud for dagsordenen. Der var ikke modtaget skriftlige spørgsmål til juni-mødet.

2 Byrådet, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 112. Byrådsmøde den 27. september kl i Gram Supplerende udpegning af medlemmer til diverse hverv Nettoindtægtsbevilling for salg af kommunens grunde mv. fra 1. januar 2007 til 31. december Boligselskabet Sydbo, ombygning af 30 badeværelser i afdeling 3 - Humletoften Haderslev Boligselskab, afdeling 16/25, Brombærvej 13, Haderslev - lånekonvertering Haderslev Boligselskab, afdeling 16/25, Brombærvej 31, Haderslev - lånekonvertering Haderslev Boligselskab, afdeling 16/27, Nørregade 20B, Haderslev - lånekonvertering Gram Boligforening, afdeling 14 - økonomisk og fysisk opretning Ehlershjemmets omstilling til privat opholdssted Godkendelse af befolkningsprognose Planstrategiens indhold og det videre forløb Strategioplæg - Haderslev som Kulturarvskommune Forslag til vision for turismen i Aarøsund-området Ansøgning fra Vojenshallerne om regulering af budget Ansøgning om tillægsbevilling til Vojenshallerne Kloakering af Fredstedvej - Tillægsbevilling Navngivning af nye veje Fritagelse for betaling af ejendomsskatter efter ejendomsskattelovens 8, fornyet behandling Fritagelse for tilslutningspligt samt overførsel af taxabevillinger Broforbindelse - Haderslev Havn SMOK: Regnskab Forslag til etablering af ny genbrugsplads på Industrivej 5 i Gram Forslag til lokalplan Område til boliger i Øsby Forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for nyt sommerhusområde ved Sandersvig Strand Spildevandsbehandling på Aarø Byggemodning Hamisgårdvej (Hammelev), tillægsbevilling Byggemodning ved Dyssebakken (Vojens), tillægsbevilling Byggemodning ved Fårehave, tillægsbevilling Byggemodning ved Brombærvej (Gram), tillægsbevilling Bevilling til kloakering af 4 byggemodninger Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for udvidelse af erhvervsområde ved Hammelev LUKKET MØDE 143. Kunststofbane: Lejekontrakt Domicil Projekt Erhvervelse af bygning

3 Byrådet, Sag vedrørende udbud Vilkårsændring Fravigelse af salgsvilkår Prisfastsættelse for byggegrunde, Dyssebakken i Vojens Prisfastsættelse for byggegrunde ved Fårehave i Haderslev Prisfastsættelse for byggegrunde ved Brombærvej i Gram Prisfastsættelse for byggegrunde på Hamisgårdsvej i Hammelev Skelregulering Evt. salg af bygning Salg af ejendom Erhvervelse af areal Overtagelse af areal Arealerhvervelse Orientering om arbejdet i bestyrelser

4 Byrådet, Side Byrådsmøde den 27. september kl i Gram DIINPE / 06/617 Sagsfremstilling I forbindelse med fastlæggelsen af mødekalenderen for 2007 besluttede Byrådet bl.a. - at møderne påbegyndes kl at et af årets møder afholdes i Gram henholdsvis i Vojens. ÅBEN SAG Således blev mødet i maj afholdt i Vojens, medens det planlægges at gennemføre det ordinære møde den 27. september i Gram Fritidscenter. Af hensyn til det praktiske arrangement findes det hensigtsmæssigt at påbegynde mødet kl Borgmesteren indstiller at Byrådet - tager til efterretning, at mødet den 27. september afholdes i Gram - godkender, at mødet den 27. september påbegyndes kl Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt Supplerende udpegning af medlemmer til diverse hverv DITIHH / 06/14374 Sagsfremstilling Som led i ajourføring af hvervsfortegnelsen skal der udpeges medlemmer/ændres i medlemsammensætningen i nedenstående råd/nævn og kommissioner. Taksations-/overtaksationskommission Anna Caroline Amalie Hoffs Mindelegat Lokal Aktionsgruppe Bestyrelsen for Flyvestation Skrydstrup Boligselskab ÅBEN SAG Transport- og Energiministeriet har i skrivelse af 25. maj 2007 meddelt at de mangler oplysning om udpegning vedr. lov om offentlige veje (lovbekg. nr. 671 af 19. august 1999 som ændret ved lov nr. 583 af 24. juni 2005).

5 Byrådet, Side 195 Der ønsket udpeget 2 personer til taksationskommissionen og 1 person til overtaksationskommissionen. Vedr. lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedr. fast arbejde (lovbekg. nr. 672 af 19. august 1999 ændret ved lov nr. 583 af 24. juni 2005): Rita Juhl er ved det konstituerende møde valgt til denne post men ønsker grundet arbejdspres at blive fritaget for sit medlemsskab i ekspropriationskommissionen. Venstre har i stedet udpeget August Kragh til posten. Anna Caroline Amalie Hoffs Mindelegat Der skal udpeges 1 medlem til legatbestyrelsen i henhold til vedtægten.. Borgmesteren har peget på Rita Juhl. Lokal aktionsgruppe Den 31. maj blev der afholdt stiftende generalforsamling for den Lokale Aktionsgruppe (LAG) i Haderslev Kommune. I forbindelse med dannelse af en LAG i Haderslev Kommune anmodes byrådet om at udpege en repræsentant og en suppleant til LAG en. Bestyrelsen for Flyvestation Skrydstrups Boligselskab Den borgerlige kandidat har meddelt, at han ikke ønsker hvervet, Suppleanten Niels Fredskild er indforstået med at overtage posten Bilag Notat om oprettelse af LAG (337684) Indstilling Byrådssekretariatet indstiller at der vælges 2 personer til taksationskommissionen og 1 person til overtaksationskommissionen, i.h.t. lov om offentlige veje at August Kragh indtræder i ekspropriationskommissionen i stedet for Rita Juhl, i.h.t. ekspropriation-procesloven at Rita Juhl indtræder i legatbestyrelsen vedr. Anna Caroline Hoff Mindelegat, at Byrådet udpeger en repræsentant og en suppleant til den

6 Byrådet, Side 196 Lokale Aktionsgruppe i Haderslev Kommune og at Niels Fredskild indtræder i bestyrelsen for Flyvestation Skrydstrups Boligselskab med Ib Jensen som suppleant. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Byrådet godkendte 2., 3. og 5. at samt at August Kragh og Tonny Thomsen udpeges til taksationskommissionen at Mads Skau udpeges til overtaksationskommissionen og at Jens Chr. Gjesing indtræder som medlem og Allan Emiliussen som suppleant i den Lokale Aktionsgruppe Nettoindtægtsbevilling for salg af kommunens grunde mv. fra 1. januar 2007 til 31. december 2007 DIJEHA / 07/13542 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Der er i perioden 1. januar til 31. maj 2007 solgt 43 parcelhusgrunde og m2 erhvervsgrunde. Af Byrådets beslutning den 29. marts 2007, pkt. 58 om salg af kommunens faste ejendomme fremgår det, at Der to gange årligt til l byrådsmøderne i juni og december udarbejdes en særskilt sagsfremstilling hvor der orienteres og tages højde for de bevillingsmæssige konsekvenser af salgsudgifter og indtægter i den forgange periode. Økonomiske forhold I alt er der frem til 31. maj 2007 solgt grunde og erhvervsarealer i Haderslev kommune for i alt ,00 mio.kr. Der er afledt af salget af kommunens grunde og erhvervsarealer desuden behov for en mindre udgiftsbevilling til dækning af afledte udgifter i forbindelse med salgsarbejdet, såsom annoncering, skiltning, skelpæle m.m. Disse udgifter er beregnet til ,00 mio.kr. i 2007, og foreslås finaniseret af de samlede salgsindtægter.

7 Byrådet, Side 197 Desuden er der afholdt udgifter til vand- og kloakbidrag samt fjernelse af forurening og udskiftning af blød bund m.v. De kommunaløkonomiske konsekvenser af forslaget udgør herefter netto merindtægter på ,00, mio. kr. i forhold til det korrigerede budget i Beløbet tilføres kommunekassen Bevillingspåtegning Som følge af salg af grunde og bygninger søges om tillægsbevillinger (indtægtsbevillinger) til følgende stednumre: Langelandsvej etape kr Hejsager Østertoft kr Vilstrup Vestertoft, Sr. Vilstrup kr Øsby Stadionvej kr Langtoften, Fjelstrup kr Lærkevej, Vedsted kr Abkærparken, Over Jerstal kr Hamisgårdvej, Hammelev kr Følsterengen, Gram kr Fårehave, Aastrup kr Bramdrup Bygade, Bramdrup kr Langkær, Haderslev kr Rådhuscenter i Vojens kr Erhvervsområde 2 i Hammelev, Skovgårdvej kr Erhvervsområde 1 i Hammelev, kr. Lysbjergvej ( kr kr.) Industri Vest i Vojens kr. ( kr. og kr.) Salg af grundene har medført udgifter, hvorfor der søges om tillægsbevillinger (udgiftsbevillinger) til følgende stednumre: Vilstrup Vestertoft,. Sr. Vilstrup 350 kr Engkær kr Øsby Stadionve kr Langtoften, Fjelstrup kr Lærkevej/Høgelundvej, Vedsted kr.

8 Byrådet, Side Hyldevænget, Sommersted kr Abkærparken, Over Jerstal kr Hamisgårdvej, Hammelev kr Følsterengen, Gram 449 kr Rådhuscenter, Vojens kr Erhvervsområde 2 i Hammelev, Skovgårdvej kr Erhvervsområde 1 i Hammelev, kr. Lysbjergvej Industri Vest i Vojens kr. Desuden søges en tillægsbevilling på ,20 mio.kr. til stednr Køb og salg af diverse småarealer finansieret af ovenstående salgsindtægter på diverse stednumre. Kommunekassen tilføres mio. kr. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget den 20. juni 2007 og i Byrådet den 28. juni Tovholder/informationsansvarlig Jette Harild Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at de bevillingsmæssige konsekvenser som beskrevet med kursiv under økonomiske forhold godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt.

9 Byrådet, Side Boligselskabet Sydbo, ombygning af 30 badeværelser i afdeling 3 - Humletoften DIFLFO / 07/9337 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra Boligselskabet Sydbo om godkendelse af, at der optages et 30-årigt kreditforeningslån på ca kr. med 100% kommunegaranti til ombygning/ændring af 30 badeværelser på Humletoften. Projektet har baggrund i et påbud fra Arbejdstilsynet for at opnå bedre arbejdsbetingelser for de ansatte. Ombygningen skal iflg. Sydbo være gennemført senest 1. oktober Voksenservice anbefaler ansøgningen, idet der er tale om et påbud fra Arbejdstilsynet. Økonomiske forhold Ombygningsudgifterne er anslået til kr. excl. moms, og lånet finansieres ved en huslejeforhøjelse på ca. 206 kr. månedligt pr. lejlighed. Juridiske aspekter I henhold til 29 i bekendtgørelse af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kan udstedelse af pantebreve i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at låneoptagelse, kommunegaranti og huslejeforhøjelse som ansøgt godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den

10 Byrådet, Side 200 Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt Haderslev Boligselskab, afdeling 16/25, Brombærvej 13, Haderslev - lånekonvertering DIFLFO / 07/12669 Sagsfremstilling Ansøgning fra BRFkredit på vegne af Haderslev Boligselskab om godkendelse af, at et lån i BRFkredit på oprindeligt kr. konverteres til et nyt 7-årigt kontantlån på kr. Konverteringen bevirker en årlig besparelse på min. ca kr. ÅBEN SAG Endvidere anmodes om, at Haderslev Kommune vedstår tidligere afgivne garantier, 54,6%, vedr. BRFkredit-lån på kr. og kr. samt eventuelle garantier/regarantier for efterstående lån. Juridiske aspekter I henhold til 29 i bekendtgørelse af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kan udstedelse af pantebreve, herunder i forbindelse med konvertering eller omprioritering i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at låneomlægningen godkendes, og at garantier som anført vedstås. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt.

11 Byrådet, Side Haderslev Boligselskab, afdeling 16/25, Brombærvej 31, Haderslev - lånekonvertering DIFLFO / 07/12669 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra BRFkredit på vegne af Haderslev Boligselskab om godkendelse af, at et lån i BRFkredit vedr. afd. 16/25, Brombærvej 31, Haderslev, på oprindeligt kr. konverteres til et nyt 8-årigt kontantlån på kr. Konverteringen bevirker årlige besparelser på min. ca kr. Endvidere anmodes om, at Haderslev Kommune vedstår tidligere afgivne regarantiforpligtelser - 61% - vedr. BRFkredit-lån på kr., kr. og kr. samt eventuelle garantier/regarantier for efterstående lån. Juridiske aspekter I henhold til 29 i bekendtgørelse af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kan udstedelse af pantebreve, herunder i forbindelse med konvertering eller omprioritering i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at låneomlægningen godkendes, og at garantier som anført vedstås. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt.

12 Byrådet, Side Haderslev Boligselskab, afdeling 16/27, Nørregade 20B, Haderslev - lånekonvertering DIFLFO / 07/12537 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra BRFkredit på vegne af Haderslev Boligselskab om godkendelse af, at et lån i BRFkredit vedr. afd. 16/27, Nørregade 20B, Haderslev, på oprindeligt kr. konverteres til et nyt 20-årigt kontantlån på kr. Konverteringen bevirker en årlig besparelse i ydelsen på kr. Endvidere anmodes om, at Haderslev Kommune vedstår tidligere afgivne garantier, 32,46%, vedr. lån i BRFkredit på kr. og kr. og vedståelse af tidligere afgivet regarantiforpligtelse, 100%, vedr. BRFkredit-lån på opr kr. Juridiske aspekter I henhold til 29 i bekendtgørelse af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kan udstedelse af pantebreve, herunder i forbindelse med konvertering eller omprioritering i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at låneomlægningen godkendes, og at garantier som anført vedstås. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt.

13 Byrådet, Side Gram Boligforening, afdeling 14 - økonomisk og fysisk opretning DIFLFO / 06/17008 Sagsfremstilling Gram Boligforening har i henhold til 92, stk. 1 og 97 i almenboligloven ansøgt om støtte til økonomisk og fysisk genopretning af afdeling 14, der omfatter i alt 24 familieboliger, et erhvervslejemål og er beliggende på Kirkeallé 6, Fabriksvej 1, Kongevej 46 A - E og Slotsvej 4 A - D. ÅBEN SAG Landsbyggefonden har opgjort den samlede kapitaltilførsel til kr., hvortil kommer gennemførelse af forbedrings- og opretningsarbejder for et samlet beløb på kr. Kapitaltilførslen tilvejebringes ved, at kommune (lån), realkreditinstitutter (lån), Landsdispositionsfond (lån), Landsdispositionsfond (tilskud) og boligorganisationen (tilskud) hver bidrager med kr. En godkendelse indebærer således for kommunens vedkommende andel i kapitaltilførsel med kr. samt godkendelse af fondens forudsætninger om omfanget af investeringer, disses finansiering samt det regulerede driftsbudget. Den nuværende husleje, 575 kr./m2/år fastholdes, indtil arbejdernes færdiggørelse, hvorefter lejen forhøjes til 590 kr. m2/år. Pr. 1/ forhøjes lejen med omkostningsudviklingen og pr. 1/ i takt med omkostnings- og inflationsudviklingen. Boligkontoret Danmark, der administrerer afdelingen, oplyser, at afdelingen er på vej mod konkurs, og at det årlige lejetab beløber sig til ca kr. Landsbyggefonden har efter gennemgang af afdelingens økonomi, efter besigtigelse og diverse drøftelser fastlagt en kapitaltilførsel og et investeringsomfang, der medfører et driftsbudget i balance og en realistisk huslejeudvikling. Byg og Plan, der har besigtiget boligerne, udtaler, at Kirkeallé 6 og Slotsvej 4 er i god og bevaringsværdig stand og er værdifulde for omgivelserne og gadebilledet. Derimod bør Kongevej 46 (forhuset) og Fabriksvej 1 (både forhus og baghus) ikke gennemgå en omfattende renovering. Bygningerne er ikke bevaringsværdige, og specielt baghuset på Fabriksvej er med sin store bygningsdybde ikke egnet til boligformål. Dette er overensstemmende med Landsbyggefondens holdning, hvorefter boligselskabet ud fra en betragtning om, hvad der måtte være mest hensigtsmæssigt, kan vælge at sælge arealerne, hvor

14 Byrådet, Side 204 sidstnævnte bygninger er beliggende med eller uden bygninger. Økonomiske forhold Der er ikke budgetteret med udgifter til økonomisk genopretning af afdelingen. En konkurs vil i givet fald indebære, at de kommunale garantier udløses. På den baggrund anses en løsning som beskrevet som mere økonomisk fordelagtig. De kommunaløkonomiske konsekvenser udgør således netto merudgifter i 2007 på kr. Bevillingspåtegning: Der gives tillægsbevilling til funktion 08.32, forskydninger i langfristede tilgodehavender, hvor der afsættes kr. i 2007 under Indskud i Landsbyggefonden. Juridiske aspekter I henhold til almenboliglovens 92, stk. 1, kan Landsbyggefonden af de midler, der er overført til Landsdispositionsfonden, yde støtte som lån eller tilskud til almene boligafdelinger, hvor der er så væsentlige økonomiske problemer, at disse vil kunne vanskeliggøre afdelingens videreførelse. Støtten kan ydes til finansiering af nødvendige udbedrings-, opretnings- og vedligeholdelsesarbejder samt til miljøforbedrende og andre foranstaltninger, herunder til udligning af opsamlede driftsunderskud. Efter 97 i almenboligloven kan kommunalbestyrelsen yde lån til almene boligafdelinger i kommunen til de i 92, stk. 1, nævnte formål, såfremt kommunal støtte skønnes at være påkrævet for den pågældende afdelings videreførelse. Efter almenboliglovens 28, stk. 2, skal hjemstedskommunen ved hel eller delvis nedlæggelse af boliger foretage indberetning til Økonomistyrelsen, der foretager en forholdsmæssig reduktion af den løbende støtte til afdelingen. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at Landsbyggefondens renoveringsprojekt godkendes på de beskrevne vilkår, herunder at der gennemføres kapitaltilførsel som anført under forudsætning af, at øvrige involverede deltager i planlagt omfang,

15 Byrådet, Side 205 at de bevillingsmæssige konsekvenser som beskrevet med kursiv godkendes, og at der efterfølgende foretages indberetning til Økonomistyrelsen. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Jens Chr. Gjesing Anbefales med finansiering af tillægsbevillingen på kr. af kassebeholdningen. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt Ehlershjemmets omstilling til privat opholdssted DIHELH / 07/12793 ÅBEN SAG Sagsfremstilling På sammenlægningsudvalgsmøde d. 25. april 2006 blev det besluttet, at den - nu - kommunale døgninstitution Ehlershjemmet skulle ændre status til privat opholdssted, når moderniseringen af institutionen var færdig. Renoveringen af Ehlershjemmet er nu påbegyndt og forventes tilendebragt ca. 1. december Der indstilles derfor, at institutionen ændrer status til privat opholdssted pr. 1. januar Økonomiske forhold Når statusændringen er politisk godkendt vil Ehlershjemmet ophøre som kommunal døgninstitution pr. 1. januar Et overskud på institutionens regnskab for 2007 vil tilgå kommunens likvide aktiver, medens et underskud vil skulle finansieres af samme. Det forventes, på baggrund af betydelig overbelægning på institutionen i første halvår af 2007, at regnskabet vil udvise et positivt resultat. Forvaltningen arbejder på at godkende det nye opholdssted Ehlershjemmet som en selvejende fondsdreven institution. Bestyrelsen for det private opholdssted Ehlershjemmet har konstitueret sig d. 16. maj 2007, vedtægterne er godkendt og proceduren for godkendelse forventes tilendebragt efteråret Ejendommen Ehlershjemmet på Havvejen 71 tilhører Haderslev Kommune. Det forventes, at det private opholdssted Ehlershjemmet ønsker at

16 Byrådet, Side 206 indgå lejekontrakt vedr. ejendommen. Inventar og løsøre på den kommunale døgninstitution Ehlershjemmet er registreret og værdisat af indkøbskontoret i Haderslev kommune. Det anbefales, at det private opholdssted Ehlershjemmet tilbydes at købe inventar og løsøre til den vurderede pris. Personalemæssige forhold Den planlagte ændring af Ehlershjemmets status fra kommunal institution til privat opholdssted indeholder ikke nogen ændring af de opgaver som Ehlershjemmet løser i dag. Omstillingen er derfor omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven, hvilket betyder, at personalet på Ehlershjemmet er sikret både rettigheder og forpligtelser frem til overenskomstperiodens udløb 31/3-08. Personalet på Ehlershjemmet er løbende blevet orienteret om processen, bl.a. gennem MED strukturen og på orienteringsmøde d. 2. maj 2007 med deltagelse af de faglige organisationer, personalekontoret og tilsynsansvarlige fra Haderslev Kommune. Der blev på mødet d. 2. maj 2007 tilkendegivet stor opbakning til Ehlershjemmets omstilling til privat opholdssted både fra institutionens ledelse og personalet. Overvejelser fra MED strukturen er vedlagt som bilag. Bilag Bilag 1, Hovednotat, Ehlershjemmet (329864) Bilag 2, Notat om Ehlershjemmet (ejendomsnotatet) (329869) Bilag 3, Ehlershjemmet (notat om inventar og løsøre) (329877) Bilag 4, Notat om personalets retsstilling (329890) Bilag 5, Høringssvar fra MED udvalgene (329880) Indstilling Børne- og Familieservice, afdelingen for Specialtilbud indstiller at den kommunale døgninstitution Ehlershjemmet ændrer status til privat opholdssted pr. 1. januar 2008 at der indgås lejeaftale med det private opholdssted Ehlershjemmet vedr. bygningerne på Havvejen at det private opholdssted Ehlershjemmet ikke pålægges depositum i forbindelse med indgåelse af lejemål for bygningerne på Havvejen 71 at det private opholdssted Ehlershjemmet tilbydes at købe inventaret fra hovedbygningen, Lille Ehlers og lejlighederne i Fælleshave til vurderingen på kr. at Ehlershjemmet tilbydes at købe båd og bilparken til det vurderede beløb på kr. evt. med en afdragsordning på

17 Byrådet, Side år Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Fraværende: Ingen Afbud: Knud Erik Hansen Indstillingen tiltrædes. Da der imidlertid ikke er overensstemmelse mellem det i sagsfremstillingen oplyste om Sammenlægningsudvalgets beslutning af 25. april 2006 og det faktisk besluttede oversendes sagen til endelig beslutning i Byrådet, således at der ikke er tvivl om beslutningsgrundlaget. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt. Kim Qvist deltog ikke i behandlingen af sagen, idet han var inhabil Godkendelse af befolkningsprognose 2007 DIANWO / 07/10827 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Erhvervs- og Kulturservice og Teknik- og Miljøservice har i samarbejde med COWI / Sven Allan Jensens Tegnestue udarbejdet en befolkningsprognose for Haderslev Kommune. Prognosen er gældende for perioden Befolkningsprognosen erstatter den senest udarbejdede i Befolkningsprognosen baserer sig på konkrete, lokale forudsætninger, som fx fertilitet, dødelighed, flyttemønster, boligbyggeri mv. Befolkningsprognosens formål er at skabe et grundlag for den kommunale planlægning i de kommende år i forhold til såvel aktiviteter, udgifter og indtægter (skatter). Befolkningsprognosen for er mere positiv end prognosen for Den nye prognose viser dog fortsat et faldende befolkningstal. Som det fremgår af prognosen, vil Haderslev Kommune i prognoseårene fra opleve et fald i befolkningstallet fra til personer svarende til i alt 834 personer. Dette svarer til et fald på 1,5 % over 12 år.

18 Byrådet, Side 208 Prognosen tager udgangspunkt i befolkningsstatistik for årene , hvor der generelt har været befolkningstilbagegang dog steg folketallet beskedent i Den primære årsag til nedgangen i folketallet i de foregående tre år har været færre tilflyttere end fraflyttere, og det på trods af en stabil boligudbygning i Haderslev Kommune. Forventningerne til boligbyggeriet er øget siden sidste års prognose, og det ventes således, at de nye boliger vil medvirke til en positiv flyttebalance frem til Den almindelige aldersudvikling vil føre til forandringer i befolkningens alderssammensætning. Forholdsvis store generationer er på vej op i de ældste aldersgrupper, og derved vil antallet af døde stige. Omvendt vil små årgange slå igennem på størrelserne af andre aldersgrupper. Antallet af fødedygtige kvinder vil falde markant i løbet af prognoseperioden - dels på grund af små årgange, der kommer op i den fødedygtige alder, og dels på grund af fraflytning. Med færre fødedygtige kvinder vil antallet af nyfødte falde. Antallet af nyfødte ventes i alle prognoseår at ligge under antallet af døde, og der vil således hvert år være et såkaldt fødselsunderskud. Alt i alt tager prognosen således udgangspunkt i, at der generelt vil være et tilflytningsoverskud, men samtidig et (stigende) fødselsunderskud. Fødselsunderskuddet ventes at overgå tilflytningsoverskuddet, hvilket betyder, at folketallet generelt ventes at falde frem til Sammenligning med sidste års prognose Skønt der stadig ventes nedgang i folketallet, er prognosen for 2007 mere optimistisk end sidste års prognose. Pr ventes i den nye prognose indbyggere, mens sidste års prognose kun ventede indbyggere. Udgangspunktet for den nye prognose er folketallet pr , og dette er ca. 160 højere end ventet i sidste års prognose. Årsagen er, at det faktiske fødselsunderskud i 2006 blev 71 bedre end forventet, idet der blev født 29 flere børn, imens antallet af døde var 42 lavere end ventet. Flyttebalancen var i personer bedre end ventet, idet der kom væsentligt flere tilflyttere end forventet, men også antallet af fraflyttere oversteg det forventede. En af årsagerne til den ekstra tilflytning er, at der blev bygget hele 92 flere boliger end ventet. Til gengæld var den eksterne tilflytning til nye boliger lavere (68 personer) end ventet (89 personer). Den positive flyttebalance på 39

19 Byrådet, Side 209 personer består af en indenlandsk fraflytning på 155 personer og en nettoindvandring på 194 personer (nationaliteter for ind- og udvandring er opgjort i særskilt notat). Tovholder/informationsansvarlig Anker Wonsyld Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, Direktionen anbefaler prognosen godkendt i Udvalget for Erhverv og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, og prognosen danner udgangspunkt for den kommunale planlægning de kommende år i forhold til såvel aktiviteter, udgifter og indtægter (skatter). Beslutning i Direktionen den Fraværende: Erik Ancker Erhvervs- og Kulturservice arbejder videre med befolkningsprognosen. Resultatet heraf forelægges Direktionen på mødet den 22. maj Beslutning i Direktionen den Fraværende: Emil Raun Willy Feddersen supplerede det skriftlige materiale med oplysning om emner som er genstand for videre bearbejdelse og tekniske korrektioner. Direktionen anbefaler prognosen til politisk godkendelse med indarbejdelse af de nyeste data. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Eskildsen Fraværende: Ingen Godkendt som indstillet, videresendes til Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Jens Chr. Gjesing Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt.

20 Byrådet, Side Planstrategiens indhold og det videre forløb DISOKK / 06/16279 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Direktionen behandlede den 29. maj 2007 et oplæg til tekstindhold og layout samt fremlæggelse af planstrategi for Haderslev Kommune. Oplægget blev godkendt med bemærkninger om, at dele af materialet kunne skærpes med henblik på at synliggøre markante fokusområder, specifikke for Haderslev Kommune. Dette er efterfølgende blevet foretaget af Erhvervs- og Kulturservice gennem præciseringer i forordet, herunder særligt med fokus på formålet med strategien. Desuden er der suppleret med en beskrivelse af omfanget af egentlige kommunale arrangementer i fremlæggelsesperioden. Det strategiske og handlingsorienterede indhold i planstrategien for Haderslev Kommune "Det vil Byrådet arbejde for!" er udarbejdet af den tværsektorielle gruppe, Planforum. Det formelle og mere lov- og proceduremæssige indhold er primært udarbejdet af Plangruppen. Planstrategien er udarbejdet med udgangspunkt i følgende byrådsaktiviteter: Godkendelse den 22. februar 2007 af "Indhold og procesplan for Planstrategien", som fastlagde planstrategiens væsentligste formål, det konkrete indhold med hensyn til væsentlige emner og temaer samt tidsplanen for arbejdet. Byrådsseminaret den 19. april 2007 på Hotel Vojens, hvor Planforums fakta- og oplægsmateriale "På vej til en Planstrategi" blev gennemdrøftet og konkretiseret til strategi og handlinger. Planstrategiens omfang bliver på ca. 32 sider, og heraf udgøres de 20 sider af Byrådets strategier og mål for: Byernes og lokalområdernes rolle, formål og udviklingsretninger Levesteder - En attraktiv bosætningskommune med fokus på børnene og de ældre Erhvervsudvikling - Beskæftigelse Fritid, Kultur og Idræt Det åbne land Haderslev i et globalt og regionalt perspektiv. Planstrategiens aktuelle indhold er således en sammenskrivning af byrådsseminarets resultater i forhold til de indsatsområder, som

21 Byrådet, Side 211 Byrådet ønsker skal være i fokus i den kommende kommuneplanlægning. I forhold til kravet om udarbejdelse af en Lokal Agenda 21-strategi (Bæredygtighed) hvert fjerde år, så har Byrådet ønsket, at strategien indtænkes i planstrategien og behandles i de enkelte emner, således at der sikres en sammenhæng. Strategier og mål i forbindelse med indsatsområderne Sundhed og Kulturarv indgår også i planstrategiens enkelte emner. Det skal nævnes, at der sideløbende med dette samlede planstrategioplæg udarbejdes et særligt oplæg omkring Kulturarven i forbindelse med Haderslev Kommunes status som forsøgskommune på kulturarvsområdet. De aktuelle befolkningstal-oplysninger opdateres i forhold til den netop udarbejdede befolkningsprognose. Økonomiske forhold Der vil være udgifter til trykning af planstrategien. Udgifter til aktiviteter og arrangementer i forbindelse med fremlæggelsen af planstrategien i august og september afhænger af ambitioner og niveau i fremlæggelsesperioden. Udgifterne er en del af Erhvervs- og Kulturservice s budget. Personalemæssige forhold Afhængig af fremlæggelsen af planstrategien vil Planforum og særligt Plangruppens medlemmer være aktive. Juridiske aspekter Planstrategien vedtages af Byrådet fra starten. Der er ikke som med f.eks. kommuneplaner tale om, at der først skal vedtages et forslag og derefter en endelig udgave. Planstrategien skal offentliggøres i en 8 ugers periode, hvor der er mulighed for fremsættelse af ideer, forslag m.v. og kommentarer til den offentliggjorte strategi. Herefter skal Byrådet tage stilling til de fremkomne bemærkninger, og Byrådet kan i denne forbindelse vedtage ændringer af den offentliggjorte strategi, som herefter skal annonceres / offentliggøres. Der er ingen øvre grænse for, hvor omfattende ændringer, der kan gennemføres, og der er ikke krav om en ny debat. Procedure I henhold til "Indhold og procesplan for Planstrategien" er den politiske behandling henlagt til Udvalget for Erhverv og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet. Denne behandling sker i juni måned Behandlingen i Byrådet vil ske på baggrund af et egentligt opsat hæfte, hvor den godkendte tekst er indsat og suppleret med fotos og andre illustrationer, jfr. vedlagte lay-out. Offentliggørelsen er planlagt til 1. august september 2007, og der arbejdes aktuelt administrativt med planlægningen af dette forløb

22 Byrådet, Side 212 med henblik på administrativ og politisk stillingtagen i juni måned. Det skal understreges, at arrangementerne tilrettelægges som Byrådets møde med borgerne og interessegrupperne, hvorfor der forventes stor politisk deltagelse. Det vil være naturligt at bygge offentliggørelsesperiodens arrangementer op omkring planstrategiens særlige fokusområder. Desuden vil det indgå i det administrative oplæg, at der sættes fokus på grupper, der normalt er svære at få i tale i sådanne sammenhænge, for eksempel de unge, kvinderne, indvandrerne. Der planlægges for i alt 6 arrangementer fordelt med 2 arrangementer i hver af ugerne 36,37 og 38 (de 3 første uger i september) og således at der afholdes 1 møde i en af centerbyerne og 1 møde i forhold til et af de særlige fokusområder/særlige grupper. Bilag Tekstindhold (325202) Revideret Det vil Byrådet arbejde for! (333356) Indstilling Erhvervs- og Kulturservive indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur godkender det udarbejdede materiale og dets layout, at der med henvisning til planstrategiens brede perspektiver gennemføres en offentlig fremlæggelse baseret på 6 arrangementer, samt at materialet videresendes til Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Udvalget gennemgik materialet nøje og anbefaler overfor Byrådet at oplægget med visse ændringer vedtages som udgangspunkt for den offentlige debat. Udvalget ønsker at der udarbejdes en kort og letlæselig pjece på 4-5 sider om planstrategi. Udvalget ønsker at der udarbejdes en konkret tids- og procesplan for offentlighedsperioden. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales som indstillet af Udvalget for Erhverv og Kultur.

23 Byrådet, Side 213 Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt Strategioplæg - Haderslev som Kulturarvskommune DISOKK / 06/9994 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Så foreligger Strategioplæg og afrapportering af det forsøgsprojekt omkring kulturarven, som Haderslev Kommune har deltaget i henover det sidste år. Haderslev Kommune blev formelt kulturarvsforsøgskommune i februar 2006, udvalgt af Kulturarvsstyrelsen og RealDania for sammen med 3 andre kommuner(aalborg, Hjørring og Hvidovre) at indtænke kulturarven i den kommunale planlægning. Strategioplægget "Haderslev Kulturarvskommune. Strategioplæg maj 2007" udsendes til udvalgets medlemmer. Det egentlige arbejde omkring projektet blev igangsat omkring sommeren 2006 og planlagt afsluttet sommeren Haderslev Kommunes tilgang til kulturarvsprojektet har især været at nyttiggøre kulturarven i forbindelse med ønsket om at tiltrække flere turister og danne grundlag for øget bosætning. Desuden var det et vigtigt element, at den eksisterende kulturarv og den fælles viden herom kunne udgøre et af mange positive og konstruktive elementer i forbindelse med sammenhængskraften i den nye kommune. Erhvervs-og Kulturudvalget fik den 26. februar 2007 en orientering om status for arbejdet med kulturarvsprojektet, og den 17. april 2007 blev der afholdt et byrådsseminar med udgangspunkt i forsøgsprojektets foreløbige reultater og anbefalinger. Strategioplæggets hovedanbefalinger er indarbejdet i den egentlige planstrategi "Det vil Byrådet arbejde for", og kulturarven indgår som et af de tværgående temaer i planstrategien. Den 29. maj 2007 behandlede udvalget et oplæg om en udviklings- og formidlingsaftale omkring Gram Slotvisionen med udgangspunkt i kulturarvsprojektets strategioplæg. Udvalget så positivt på projektet, men kunne ikke på det foreliggende grundlag tage endelig stilling. Desuden er der igangsat et konkret strategi-og udviklingsarbejde i Aarøsund-området med afsæt i kulturarvsarbejdet. Strategioplægget giver et godt indtryk af kulturarvsprojektets aktiviteter og resultater og indeholder udover baggrundsoplysninger en beskrivelse af projektets metode også oplæg til en lang række

24 Byrådet, Side 214 handlingsinitiativer af såvel overordnet karakter som helt konkrete anbefalinger i forhold til de 5 kulturmiljøer, som har fået særlig opmærksomhed i projektet. De 5 kulturmiljøer er Aarøsund, Haderslev Bymidte, Tørning Mølle/Christiansdal, Gram og landskabsbåndet, der strækker sig fra Aarø/Aarøsund til kommunegrænsen vest for Gram og som sammenbinder de øvrige 4 kulturmiljøer. De mange forskellige samarbejdsparter, herunder især det såkaldte kulturarvsnetværk, som består af omkring 50 ressourcepersoner med særlig viden om og interesse for kulturarven omtales ligeledes i oplægget. Procedure Kulturarvsstrategioplægget fremlægges offentligt samtidig med den egentlige planstrategi i perioden 1. august til 26. september Foreløbig er der planlagt en "kulturarvs-bustur" i offentlighedsperioden, og der vil i samarbejde med kulturarvsnetværks-deltagere og andre blive sat fokus på kulturarvens forskellige udtryksformer i fremlæggelsesperioden. Oplagte samarbejder er med Museum Sønderjylland, Bevaringsforeningen, Landdistrikternes AktionsGruppe, Tørning Mølle, Gram Slot, Skov-og Naturstyrelsen m.fl. Sagen skal behandles af Erhvervs-og Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Plan-og projektkonsulent Søren Klint Kistorp Indstilling Erhvervs-og Kulturservice indstiller: at Udvalget for Erhverv og Kultur videresender oplægget "Haderslev Kulturarvskommune - Strategioplæg maj 2007" med anbefaling til Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på - at strategioplægget udsendes til offentlig debat sammen med planstrategien, og at sagen genoptages i oktober efter endt debatperiode. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Fraværende: Ella Skjellerup Godkendt som indstillet.

25 Byrådet, Side 215 Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt Forslag til vision for turismen i Aarøsund-området DIKILE / 07/4158 ÅBEN SAG Sagsfremstilling På udvalgsmødet d. 26.februar 2007 i sag 138 "Orientering om status for kulturarvsprojektet og igangsætning af strategi- og udviklingsplan" godkendte Erhvervs- og Kulturudvalget nedsættelsen af en projektgruppe med henblik på udarbejdelse af en vision og udviklingsplan for turismen i Aarøsund. Efterfølgende godkendte udvalget et kommissorium for projektgruppens arbejde. Projektgruppens opgave, sammensætning og tidsplan kan ses i vedlagte kommissorium. Projektgruppens arbejde skal ses i sammenhæng med de præsenterede strategier i kulturarvsprojektet, hvor det er intentionen, at aktivere kulturarven i relation til turismeudviklingen i hele Haderslev Kommune. Projektgruppen har nu færdiggjort sit arbejde og er klar til fremlæggelse af visionen for turismen i Aarøsund-området. Projektgruppens arbejde har udmøntet sig i en overordnet vision og 6 delvisioner for turismen i Aarøsund-området. Projektgruppen foreslår, at den overordnede vision for turismen i Aarøsund-området skal være følgende: Aarøsund-området skal i 2015 være et internationalt anerkendt fyrtårn for helårsturisme på den jyske østkyst baseret på autentiske maritime oplevelser. Projektgruppen foreslår, at denne vision skal realiseres gennem følgende 6 delvisioner: Delvision 1 - En attraktion i kraft af varierede overnatningsmuligheder Delvision 2 - En attraktion i kraft af sin historie Delvision 3 - En attraktion i kraft af maritime oplevelser i stor

26 Byrådet, Side 216 skala Delvision 4 - En attraktion i kraft af sammenhæng og helhed - Det maritime udtryk Delvision 5 - En attraktion i kraft af det gode friluftsliv hele året. Delvision 6 - En attraktion i kraft af god infrastruktur og tilgængelighed Hovedbudskabet i visionen er således en udbygning og kvalificering af turismen i Aarøsund-området med respekt for kulturarven og de eksisterende miljøer i Aarøsund-området. F.eks. ses de eksisterende kvaliteter i miljøerne omkring færgehavnen, fiskerihavnen, lystbådehavnen, badehotellet m.m. som væsentlige elementer i visionen. Økonomiske forhold Skal visionen blive til virkelighed i 2015, så skal investeringsniveauet i området være højt. Der vil både skulle investeres betragtelige private og kommunale midler. Private midler skal f.eks. finansiere etablering af feriecentre, udvidelse af lystbådehavn, øget hotelkapacitet m.m. For at få fremmet visionen vil det også kræve kommunale investeringer til bl.a. infrastruktur, stier, offentlige pladser og faciliteter m.m. Forhold som ikke er budgetteret i dag. Personalemæssige forhold En realisering af visionen vil over de kommende år betyde, at Erhvervs- og Kulturservice i samarbejde med Teknik og Miljøservice skal afsætte personalemæssige ressourcer til formålet. Juridiske aspekter Arbejdet med visionen er sket med involvering fra mange interessenter, men uden nærmere hensyn til f.eks. den gældende planlægning, gældende naturbeskyttelseslinjer m.m. Nogle af forslagene vil formentlig være vanskeligt realiserbare som følge af fredningsbestemmelser m.m. Flere myndigheder skal inddrages i det videre arbejde. Procedure Erhvervs- og Kulturservice ønsker med denne sag, at forslaget til visionen godkendes med henblik på en offentlig høring, hvor der bl.a. afholdes et borgermøde i Aarøsund. Med henblik på at sende sagen i offentlig høring behandles sagen efter følgende tidsplan: D. 11. juni i Udvalget for Erhverv- og Kultur D. 13. juni i Udvalget for Teknik- og Miljø D. 20. juni i Økonomiudvalget D. 28. juni i Byrådet. Visionen sendes i høring i juli, august og september. Primo september afholdes borgermøde i Aarøsund. Sagen genoptages i ovennævnte

27 Byrådet, Side 217 udvalg i ultimo september suppleret med bemærkninger fra høringsperioden med henblik på endelige godkendelse. Tovholder/informationsansvarlig Kim Ledel Bilag Vision og udviklingsplan for turismen i Aarøsund (317010) Kommissorium for Udviklingsprojekt Aarøsund (302406) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at forslaget til vision fremsendes med anbefaling til Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på offentlighed / høring fra primo juli til medio september at forslaget herefter genoptages med henblik på endelig godkendelse og udarbejdelse af planlægning og handlingsplaner for realisering af visionen. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Fraværende: Ella Skjellerup Godkendt som indstillet. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Ingen. Udvalget for Teknik og miljø anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet, sagen godkendt som indstillet. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt.

28 Byrådet, Side Ansøgning fra Vojenshallerne om regulering af budget DIBITW / 07/8470 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I december 2006 besluttede Vojens Byråd, efter indstilling fra Fritidsog Kulturudvalget og Økonomiudvalget, at give Vojenshallerne en regulering af tilskuddet på kr. for Samtidig blev der i forbindelse med budgetkontrollen overført kr. til delvis dækning af løn til nyansat centerchef - også for Det blev i beslutningen i Vojens Byråd vedtaget, at den samlede regulering på kr. skal være fremadrettet. Sagen havde i Vojens følgende beskrivelse. Bestyrelsen for Vojenshallerne har i sit møde den 12. oktober 2006, med baggrund i en statusrapport for 2006, drøftet såvel den aktuelle som den fremtidige økonomi. Der forventes i indeværende år (2006) et forbrug, der ligger ca kr. over det budgetterede. I såvel 2003, 2004 og 2005 har forbruget ligget over det budgetterede, og i 2005 havde merforbruget samme omfang som det forventes i Bestyrelsen har den opfattelse, at man på trods af regulering af såvel billetpriser som timelejesatser og gennemførte besparelser, ikke kan opnå balance mellem budgettet og de faktiske udgifter. På den baggrund vedtog bestyrelsen at søge Vojens Kommune om en regulering af det kommunale tilskud med et tillæg på kr. Årsagen til ubalancen skal findes helt tilbage i 2004, hvor bestyrelsen i den selvejende institution i forbindelse med en generel besparelse i den kommunale økonomi tilbageførte et beløb på kr. Dette beløb var tænkt som et engangsbeløb, men blev aldrig tilført institutionen igen. I 2005 installerede man i forbindelse med nyt plexiglas på banderne et affugtningsanlæg. Den daglige drift, især tidligt efterår med høje temparaturer og høj fugtighed, kræver øgede energiudgifter i betragteligt omfang. Indeværende år (2006) har på personaleområdet været atypisk med flere afskedigelser af fast personale med deraf følgende større udgifter. Som det fremgår af ovenstående ansøger bestyrelsen for Vojenshallerne om at få reguleret tilskuddet med kr. for

29 Byrådet, Side og årene fremover. Sagen har været fremsendt af Vojens Byråd til Sammmenlægningsudvalget, hvor ansøgningen dog aldrig blev behandlet. Økonomiske forhold Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. maj 2007 Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Regnskab Vojenshallerne 2006 (318708) Regulering af budget til Vojenshallerne (319010) Notat vedr. tillægsbevilling Vojenshallerne (329445) Indstilling Erhvervs - og Kulturservice indstiller, at udvalget tager stilling til Vojens Byråds beslutning om den generelle forhøjelse af budgettet med kr. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Ingen Sagen udsættes. Supplerende sagsfremstilling til mødet den 11. juni 2006 Siden behandlingen af sagen den 14. maj 2007 har en arbejdsgruppe bestående af den økonomiske konsulent i Erhvervs- og Kulturservice, den tidligere økonomiske konsulent fra Kultur og Fritid i Vojens samt sekretæren for Vojenshallernes Bestyrelse arbejdet på uddybende bemærkninger til sagen. Deres bemærkninger fremgår af vedlagte notat "Tillægsbevilling til Vojenshallerne". Indstilling

30 Byrådet, Side 220 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at sagen fremsendes til Økonomiudvalget og Byrådet med anbefaling om en tillægsbevilling på kr. fra 2007 og frem finansieret af kassen. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Fraværende: Ella Skjellerup Godkendt som indstillet. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn, Peter Chr. Jacobsen, Gunnar Nielsen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Peter Chr. Jacobsen, Ella Skjellerup, Jan Christensen Godkendt Ansøgning om tillægsbevilling til Vojenshallerne DIBITW / 07/8470 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Vojenshallerne havde et underskud på kr. i Udvalget for Fritid og Kultur i Vojens havde samlet et mindreforbrug på kr. som ikke blev overført til Det var forvaltningens forslag at pege på, at mindreforbruget på budgettets ramme skulle bruges til at finansiere merforbruget på Vojenshallerne. Ved en fejl kom dette forslag ikke med i den samlede overførselssag. Vojenshallerne begrunder ansøgningen med, at 2006 var et turbulent år med en del personaleudskiftninger / -fratrædelse. Bestyrelsen fandt, at tiden nu var inde til at ansætte en egentlig centerchef, som det hele tiden har været meningen. Det skete pr. august, og ledelse - herunder daglig regnskabsførelse og personaleledelse/organisering - blev overtaget af centerchefen som herved kunne erstatte den midlertidige ledelse, som blev etableret ved dannelse af den selvejende institution. Merforbruget skal således fremadrettet ses som en nødvendighed for

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:35 Afbud: Fraværende: Ella Skjellerup var fraværende under punkterne

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 20-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:50

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 20-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:50 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 20-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:50 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Bemærkninger: Peter Chr. Jacobsen ankom kl. 16.13 under

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Tirsdag den 29-05-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Holger Eskildsen Fraværende: Uwe Jessen fraværende under

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Søren Rishøj Jacobsen, Gunnar Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 06-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 06-06-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 06-02-2008 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:12 Afbud: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.35 under behandlingen af pkt. 332. Peter Chr.

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 26-09-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: BEMÆRK

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) Nakskov Almene Boligselskab, afd. Rosenparken Foto : LBF SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 05-03-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:52 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen, Gunnar Nielsen, Inger Fleischer Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 28-02-2007 Mødested: Forsyning Fjordargervej 32 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Jan Christensen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 25-02-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Knud Erik Hansen (til den første del af mødet) Fraværende:

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) I medfør af lov om almene boliger

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Indhold og procesplan for planstrategien

Indhold og procesplan for planstrategien Notat Haderslev Kommune Udvikling & Kultur Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk Dir. tlf. 74341711 kile@haderslev.dk 13. december 2006 Sagsident:

Læs mere

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse PWC DEN 21. JANUAR 2014 Særlige støtteordninger og regnskabsførelse Muligheder for støtte Boligsociale aktiviteter/huslejestøtte (boligsocial indsats) Renoveringsstøtte Kapitaltilførsel, herunder fællespuljetilskud

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Økonomiudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Økonomiudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Planlægning... 2 Lov om planlægning... 2 Lov om miljøvurdering af planer og programmer... 2 Lov om byfornyelse og udvikling af byer... 3 Lov om almene

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8. januar 2015 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag 1 Indledning DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER Dette notat er udarbejdet til brug for bestyrelsens behandling af institutionens lovgivningsmæssige grundlag samt genopretning af økonomien

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO0104-00246 28-01-2019 På møde

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Bygningskulturarven i planstrategien Gram Slot den 7. april 2011

Bygningskulturarven i planstrategien Gram Slot den 7. april 2011 Bygningskulturarven i planstrategien Gram Slot den 7. april 2011 Politikerne, ønsker og nytænkning Inddragelse Kulturarven, status og fremtid Willy Feddersen Søren Klint Kistorp Poul Jørgen Christensen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

- Salg af ubebyggede ejendomme: fastsættelse af mindstepriser ved byggemodning

- Salg af ubebyggede ejendomme: fastsættelse af mindstepriser ved byggemodning Grundsalg administrationsgrundlag Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal forelægge følgende sager for byrådet til godkendelse: - Godkendelse af salg af arealer

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig vurdering

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere