1. Transskription af fokusgruppe-interview omkring facebook elever fra 8. klasse på Birkerød Privatskole deltager (2 drenge og 3 piger)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Transskription af fokusgruppe-interview omkring facebook elever fra 8. klasse på Birkerød Privatskole deltager (2 drenge og 3 piger)"

Transkript

1 1. Transskription 2 2. af fokusgruppe-interview omkring facebook 3. 5 elever fra 8. klasse på Birkerød Privatskole deltager (2 drenge og 3 piger) 4. Interviewer A: og vi kommer først til at spørge jer lidt om hvordan i bruger facebook, sådan praktisk, og så lidt om hvordan i tænker omkring de ting man gør på facebook, sådan noget med grupper, og beskeder til forskellige mennesker. 5. Interviewer S: Det kan godt være vi kommer til at stille de samme spørgsmål nogle gange, men det er bare for at være sikre på at vi kommer ind på det, men det kan være vi kommer til at snakke om det før så vi er ikke så trænede i det her heller, så i må bare bære lidt over med os også 6. Interviewer A:..det skal lige siges, man kan jo ikke svare noget forkert, vi er jo ikke.. det er jo ikke noget bestemt vi vil have at vide, vi vil bare høre hvad i ligesom tænker og mener om det. 7. Først vil vi spørge jer.. hvor mange HAR en facebook profl.. hvor mange er på facebook? 8. Pige 1: Alle i vores klasse 9. (alle siger ja samstemmende) 10. Dreng 1:.. undtagen dig (indikerer Dreng2) 11. Dreng 2: Jeg får en ny en, jeg laver en ny 12. Interviewer A:..ok 13. Dreng 2: Jeg slettede den gamle, for at få en ny 14. Interviewer A:..ok så du har ikke en lige nu? 15. Dreng 2: Nej 16. Interviewer A: Hvad er det bedste ved facebook? 17. Dreng 2: det er nok at skrive med sine venner, som bor lidt langt væk. 18. (alle siger ja samstemmende) 19. (uforståelig snak) 20. Pige 1: og så ligsom også kunne følge med i de andres liv, nogle venner, hvis man har nogle i Jylland eller.. langt væk, og så følge med i hvad de går og laver.

2 21. Dreng 2: nogle gange går jeg også bare på facebook fordi jeg keder mig, så vil jeg gerne se hvad andre laver. 22. Interviewer A:..hmm så det er også noget med at se hvad andre har gang i? 23. Dreng 2: Ja 24. Interviewer A: Er der nogen af jer der IKKE er på facebook? Har i nogle venner der ikke er på facebook? 25. (Peger på Dreng 2) du er ikke på facebook men har været der, og det har vi jo lige været omkring kan man sige 26. Interviewer S: Hvorfor valgte du at gå af? 27. Dreng 2:.. jeg er ikke gået af, jeg er bare sån der er mange på facebook som jeg ikke kender, så jeg vil gerne slette dem jeg ikke kender, men det er så svært for mig, så tænkte jeg så sletter jeg bare min facebook. 28. Interviewer S: og starter på en frisk 29. Dreng 2:.. ja 30. (uforståelig snak) 31. Interviewer S: så der er ikke nogen i klassen der ikke er på facebook, kender i nogen på jeres alder der har valgt ikke at have en facebook? 32. Dreng 2:.. ja jeg kender én.. men han er også ved at få en ny én. Men han har ikke haft facebook et halvt år. 33. Pige 1: Jeg kender også én, men jeg har ikke kontakt til hende heller men øhm, en fra min gamle klasse, hun er heller ikke på facebook. 34. Interviewer S: ved du om det var fordi hun ikke ville have en facebook? 35. Pige 1: Nej det var fordi hun ikke måtte 36. Interviewer S: ok Pige 2: Altså, jeg har en veninde der først er kommet på facebook her for et halvt år siden 38. Interviewer A: Var det også noget med at hendes forældre sagde at det måtte hun ikke? 39. Pige 2: Ja, det var fordi de troede der skete nogle ting,. mine forældre var nødt til at overbevise hendes om at det var ok, og at der ikke skete noget. De troede at folk bare kunne lægge alle mulige billeder ud af hende og sån..

3 40. (uforståelig snak) 41. Interviewer A: det kommer vi også mere ind på. så står der.. Hvor meget er i ca. på facebook? Det ved jeg jo godt mange af jer lige har svaret på i de der spørgeskemaer, men er det sådan at man er på hele dagen sådan lidt? 42. Dreng 1: Jeg er sån på hele dagen.. ja Interviewer S: det er det der med at man er på, men man kigger først når der sker et eller andet Dreng 1: Ja.. sån en gang imellem.. sån lige går på internettet, og så går ind og kigger 45. Pige 1: Det der med at have facebook som startside, der er i hvert fald en dum idé, for så er man rigtig meget på facebook. 46. (alle siger ja samstemmende) 47. Pige 1: så det har jeg for eksempel slettet igen for ellers så er man på facebook alt for lang tid. 48. Interviewer S: Bruger i computeren når i er i skole? 49. (alle siger ja samstemmende) 50. Pige 3: ja nogen gange 51. Dreng 1: med opgaver og sån 52. Interviewer S: Er i på facebook samtidig med at i er i skole? 53. (alle siger nej samstemmende) 54. Pige 1: nej fordi vores skole har lukket ned for facebook 55. Interviewer A: det var smart 56. Pige 3: men så er der også nogle der gør det over telefonen.. når der er lukket for deres internet, så bruger de 3G, og så kan de gå på nettet Pige 1: der er også nogen der har sån en.. der har fået opløst den der blocking af facebook ovre i skolen. 58. Interviewer A: Er det svært at undvære facebook? 59. (alle siger nej samstemmende) 60. Interviewer S: Tror i at i kunne lukke proflen ned, og så ville det bare være fnt? 61. Pige 1: Jeg tror jeg ville have svært ved det

4 62. Pige 2: Ja Dreng 1: så kan man ikke skrive med nogen der bor langt væk.. ikke holde kontakten med dem.. eller 64. Interviewer S: Kan man blive lukket ude af noget, eller gå glip af noget? 65. Pige 2: mener du sådan at man aldrig kommer på facebook.. eller? 66. Interviewer S: Ja 67. Pige 2: Ej det tror jeg ikke jeg ville kunne men bare tage en uge hvor jeg ikke var på det kunne jeg godt 68. Interviewer S: Du ville ikke føle at du gik glip af noget? 69. Pige 2: Nej 70. Pige 1: Det ville jeg det er også sån meget nu går jeg til fodbold, og det er sådan en social sport, så man møder rigtig mange nye mennesker, og der er rigtig mange i Birkerød der spiller fodbold, så alle dem dem skriver jeg med og følger med i hvad de laver og sån Hvis du ikke er på facebook, så har du ligsom ikke lige hørt det sidste om at nu gør man sån eller eller der sket et eller andet nyt, og så er der mange der går og snakker om det, og så kan man ikke rigtig være med.. så er man udenfor hvis man ikke har en facebook. 71. Interviewer S: Hvad hvis man skal invitere til et eller andet? Gør man det så på telefon, eller gør man det på facebook? 72. Pige 3: det kommer lidt an på hvad der er ik.. jeg tror hvis man havde lavet et arrangement for pigerne eller hele klassen så tror jeg man sender det over mobil-telefonen til alle, og hvis man så sån tænker ok, de svarer nok ikke, men de måske har set det, så kan det altid være man se det på deres væg. 73. Pige 2: På facebook, der kan man altid se om folk har set det 74. Pige 1: det er virkelig usmart! 75. Pige 2: ja det er lidt usmart. 76. Interviewer A: Ja. Hvorfor er det usmart? ( ) 77. Pige 1: hvis nogen skriver til én, og man har ikke lyst til at svare på deres besked så så kan de se man HAR set beskeden, og så får man bare den der, hvis det nu er én man går i klasse med.. så får man den der næste dag.. Hvorfor svarede du ikke på min besked jeg så du havde set den 78. Interviewer S: Ja, men også omvendt, at man kan se at de har set beskeden, hvorfor fanden svarer de ikke??

5 79. (uforståelig snak) 80. Interviewer A: Hvor hørte i om facebook? Og.. hvornår fk i en profl? 81. Pige 2: Vi fk det nok.. før vi var gamle nok 82. Pige 3: Jeg ved at jeg var den eneste i klassen som ikke havde fået facebook øhm, hvor at jeg så følte mig meget udenfor, kan man sige øhm, mne hvor at mine forældre gav mig lov fordi de måske syntes det var lidt synd for mig at jeg var den eneste i klassen som ikke havde fået det og ikke kunne være med i det som de lavede så derfor gav de mig lov. 83. (uforståelig snak) 84. Interviewer S: Hvor gammel er man så? 85. (alle siger samstemmende) 86. Dreng 2: jeg fk det i sjette, men jeg tror også at jeg var en af de første på skolen, men der var nogen før mig i hvert fald. Men jeg var en af de første, og det var rent faktisk bare et spil. 87. Pige 1: ja.. det er pet society 88. (uforståelig snak) 89. Interviewer S: Men er det igennem nogle venner udenfor skolen, der også havde det eller? 90. Dreng 2: Nej.. altså jeg så først de der facebook ting på skolen 91. Interviewer S: ok 92. Dreng 2: Jeg ved ikke hvem der har fundet det men.. lige pludselig var der nogen der var på facebook,.. og så så jeg det, og så begyndte jeg at spille. 93. Pige 1: ja..(om pet society ) det var et rigtig sjovt spil, jeg oprettede min facebook da jeg gik i i femte eller sådan noget de andre i klassen, nogle af dem havde også en facebook, jeg gik på en anden skole på det tidspunkt. Så vi spillede ligsom sammen i det her spil, hvor man ligsom kan være online sammen, og så kan man give hinandens dyr mad, og hvad det nu gik ud på - så jeg fk en facebook for spillene. 94. Interviewer S: men, hvornår begyndte man så at bruge det sån, til at være sociale? 95. Pige 1:.. tror jeg begyndte i sjete 96. (alle siger ja samstemmende) 97. Pige 2: altså jeg tror aldrig jeg har spillet det der pet society

6 98. Pige 1: så er du gået glip af noget ej 99. (alle griner) 100. Interviewer S: (uforståelig snak) 101. Interviewer A: Hvad synes jeres forældre om at i har en facebook profl? ( ) 102. Dreng 2: altså min far han har en facebook profl, men han spiller bare det der pokerspil med falske penge og det. Sååå min far han syns nok det er ok 103. Interviewer S: dine forældre var lidt imod det? (taler til Pige 3) 104. Pige 3: ja, men min far han fk det fordi nu syns hanat nu skulle han prøve at snakke med sine gamle venner som han havde kendt fra sin barndom.. øhm, så han har det i hvert fald. Min mor hun er meget imod det, hun syns det der med.. hun har en telefon, så hvis folk vil i kontakt med hende, så kan de ringe til hende over telefonen og ikke gøre det over facebook. Så hun har det i hvert fald ikke Pige 2: ja.. mine forældre har det også sådan der, altså min far han har brugt det sån mere arbejdsmæssigt og min mor hun har været rigtig rigtig meget imod det 106. Interviewer S: også imod at du fk en profl? 107. Pige 2: ja.. det var faktisk hende der stoppede mig, men min far sagde sån, det sker der da ikke noget ved men min mor hun var sån.. ej det skal hun ikke ha fordi der kunne ske alt muligt, ligsom min venindes mor. Men øhm.. så fk min far ligsom vist hende hvad der sker derinde, og der kunne hun godt se, at der skete ikke noget, der var så mange fra klassen der havde det og sån noget ik.. Men hun har heller ik haft facebook indtil for et år siden,m og det var lidt fordi at hun havde været til sådan noget klasse-arrangement med sin gamle skoleklasse som har haft det rigtigt sjovt sammen og sån noget. Hun havde ligsom lyst til at have mere kontakt med dem men det var ikke sån SMS-kontakt 108. Interviewer S: men der er ikke nogen af jer, der har fået det uden at forældrene gav jer lov? 109. Dreng 2: jo, jeg har Dreng 1: ja, jeg har også 111. Interviewer S: men.. vidste du at de ville være imod det.. spurgte du ik? 112. Dreng 1: én fra klassen, eller én der skiftede skole til vores skole fortalte om det, og så lavede jeg bare en (profl) for sjov, for at se hvordan det var og så.. ja, det var sån det startede.. og mine forældre sagde ikke rigtig noget til det selvom jeg havde det.. så der var ikke rigtig noget problem med det

7 113. Interviewer A: det er måske netop også noget med, at hvis der er mange der har det så syns man det er mere ok 114. Dreng 1: ja 115. Interviewer A: nå.. øhm.. nu vil vi snakke lidt om, hvad man ligsom kan lægge op, sån, noget med venner på facebook og sådan noget, hvor vi så gerne vil spørge: Er der noget bestemt som er i orden at gøre, og er der noget der ikke er i orden at gøre på facebook? ( ) 116. (alle siger ja samstemmende) 117. Interviewer S: hvad er overhovedet ikke i orden at gøre? 118. Pige 1: det er ikke i orden at lægge billeder af folk ud, hvor de ikke har noget tøj på, eller hvor de ikke Pige 3: ja eller noget som de bare ikke vil have 120. (alle siger ja samstemmende) 121. Pige 1: ja, man ved godt man skal tænke sig om før man lægge et billede ud, om man selv ville have det ok med at det her billede kom ud. Og så skal man tænke på, éns grænser, det kan godt være man ikke har så brede, eller man har meget brede grænser.. det meste er i orden for én selv.. så skal man tænke på om det også er i orden for den person man lægger op Pige 2: ja.. altså det har jeg faktisk prøvet.. hvor der blev lagt nogle billeder ud som jeg ikke brød mig så meget om 123. Interviewer A: ok.. for det er nemlig også et af vores spørgsmål Pige 2:..hvor at min moster så kontaktede mig, og sagde hvad er det for noget Jeg blev fotograferet med sådan en øldåse i hånden som ikke var min, og det var bare sådan kan du ikke lige lave lidt sjov 125. Interviewer A: ok.. og så er der nogen der har lagt det på facebook uden du så det eller uden du vidste det eller? 126. Pige 2:.. Ja.. det var ikke så sjovt og min mor hun var sån ej drikker du og det gør jeg jo ikke! Så nu tror min familie bare jeg er mærkelig og sån noget og personen ville ikke slette det Interviewer A: ja, det er ret tarveligt, synes jeg også.. er det noget.. er der sån en aftale omkring, eller er det underforstået hvad der er ok, og hvad der ikke ok? 128. Pige 1: Nej, der er ikke nogen aftale, det er bare.. sån ER det bare, man lægger ikke billeder ud af folk hvor de ikke har noget tøj på, eller

8 129. Pige 3: og eller så spørger man personen.. må jeg godt lægge det her ind, af dig og mig for eksempel, og hvis så personen siger nej, så lade man bare være Interviewer S: men det er ikke noget i har snakket om i klassen? 131. Pige 3: Jo det har vi 132. Pige 1: Men det var vist fordi der blev lagt nogle billeder op som folk ikke kunne li, eller sån noget ( ) 134. Dreng 1: ja, for det var noget en fra klassen der 135. Pige 1: og så var der nogle forældre der mente at det burde tages op i klassen, og så blev det taget op men altså sån man har jo ikke.. hvis man får nogle billeder af nogle andre, og man kender dem ik du lægger jo ikke et billede op på facebook, hvor det er lagt op i dit navn, at du har lagt det her billede op af en person.. du kender hende ikke engang eller ham.. Man lægger billeder op af dem man kender, for hvis jeg lagde et billede op af en eller anden tilfældig person, så ville det være sån mærkeligt.. der ville være mange der spurgte sån Hvorfor har du lagt et billede op af hende eller Interviewer S: hvad hvis man laver et album? Fra en fest kan man godt bare? 138. Pige 1: det er der jo mange der gør 139. (lidt uforståelig snak) 140. Dreng 2: altså før, jeg ved ikke om man stadig gør det, men før der var der nogen der så et billede af sig selv men som de ikke ville have, så skrev de i kommentaren slet 141. Pige 1: så blev det som regel slettet 142. Dreng 2: så blev det slettet nogle gange, og nogle gange gør det ik 143. Pige 1: hvis det ikke bliver slettet, så syns jeg bare man skal ringe til personen, eller kontakte dem eller et eller andet og sige det ikke er ok Pige 2: men det er ikke altid det hjælper hvis det er en person man ikke kender 145. Pige 1: men man kan også på facebook, man kan blokere billedet, og så kan man få facebook til at slette det 146. Pige 2: ham der lagde det der op af mig, han har heller ikke slettet det Pige 1: nej men så skal du gå ind og blokere billedet..

9 148. Pige 2: ja, men det har jeg også gjort men øhh man kan aldrig vide hvor det ligger 149. Interviewer A: hvilke slags billeder ej det har vi vel lidt været omkring 150. Interviewer S: Er der forskel på hvad i kan overskue at jeres familie ser, og hvad der er ok jeres venner ser? Og kan man skille det ad? 151. (lidt uforståelig snak) 152. Pige 2: altså jeg vil sige, der er ikke forskel overhovedet.. ( ) 153. Interviewer S: Nej.. (?) 154. Dreng 1: det er sån, lidt forskel med nogen statusser man skriver, om ens forældre skal se det og sån noget 155. Pige 1: altså jeg er ikke venner med mine forældre på facebook, altså min far 156. Dreng 1: det er jeg heller ik 157. Pige 1: altså min mor hun har jo, men hun bruger det aldrig men jeg har bare valgt at jeg vil ikke være venner med min familie, jeg er venner med min bror, min bror og jeg vi er ret tætte så (lidt uforståelig snak), jeg har ik noget sån hemmeligt ude på facebook, men jeg syns bare facebook det vil jeg godt have for mig selv Interviewer A: er det sån generelt, er i fere der har det sådan, at i ikke er venner med jeres forældre? (indikerer Pige 3) du er venner med dine forældre? 159. Pige 3: ja. Jeg er venner med min far.. det var sån.. hvis jeg sagde at jeg ikke ville være venner med ham så blev han sån lidt mobset nærmest, over at jeg ikke ville være venner med ham, så jeg blev nødt til at gøre det. Men øhm, så er der selvfølgelig også en af mine brødre som ikke vil være venner med nogen, så er der noget jeg ikke kan se, som han lægger op ik.. man kan sige, han går til mange fester, som så bliver lagt op, som folk lægger op af ham hvor han har været fuld, det vil han nok ikke have at jeg skal se Interviewer S: Skriver forældrene så på jeres væg.. og nævner jer på deres egene? 161. Pige 2: ja desværre (alle griner) ej, min mor hun har gjort det en gang hvor jeg havde lagt et nyt proflbillede op så skrev hun hvor er du smuk skat!, og bare sån lidt mor det er rigtig sødt af dig at du skriver sådan noget ik, men det er pinligt! Hun kunne kun have gjort én ting der var værre, det var at skrive du er så smuk, nuller! eller sån noget 162. Interviewer S: Så i virkeligheden er der ting man bare ikke gør, både fra forældrenes side, og fra vennernes side, fordi. At man ikke vil blande det sammen(?)

10 163. (alle siger ja samstemmende) 164. Pige 1: du snakke jo heller ik med dine forældre om de samme ting som du snakker med dine venner om 165. Pige 2: ja men det er også det Pige 1:men der er også ting man ikke snakker med sine venner om Interviewer S: kælenavne, der bare ikke behøver at være på facebook 168. Pige 1: ja, dem er der mange af 169. Interviewer A: øhm ville du skrive på facebook, at du var ked af det? Eller det er sådan lidt med typen af opdateringer 170. Pige 1: altså jeg har gjort det én gang tror jeg, men det er fere år siden. Men det ville jeg ikke nu, for det er sån det er ret irriterende når folk lægger det ud på facebook fordi så skriver de amen jeg har det så dårligt og jeg går ned og alt muligt. Og så bagefter når man spørger i chat, eller i kommentarfeltet om de er ok og om de vil snakke om det, ej det er ligemeget - så skal man ikke lægge det ud på facebook Pige 2: ja, det er bare for at få opmærksomhed man gør det 172. Pige 3: det er måske også bare lidt det der med. Hvad skal vi bruge det til? Ik, altså.. vi.. du har det dårligt måske, men det er måske heller ik noget som vi har brug for at vide måske.. på den måde, det er måske ikke så relevant. Selvfølgelig kan man sige det til sin ven, ovre i chatten men, man behøver måske ikke gøre det sådan så at alle ens venner kan se at man har det dårligt, det er måske sån lidt hvad skal vi sån bruger det til.. nærmest 173. Interviewer S: Hvad skriver man så i sine statusopdateringer? 174. Dreng 2: jeg synes det er ok at skrive hvis man kommer alvorligt til skade, altså som når man kommer på hospitalet.. så synes jeg godt man kan skrive det 175. Pige 1: men det kan også være privat, at komme på hospitalet 176. Dreng 2: så man lige kan sige, hvordan går det? eller hvordan gik det med din brækkede arm? eller hvad det nu end er Interviewer S: så det kan man godt skrive? (alle siger ja samstemmende) 178. Pige 1: mange af de statusopdateringer der kommer op på min væg, det er sådan nu er folk her, eller sån.. de tjekker ind ik (generel enighed) Jeg ved ikke hvad der ellers er mest billeder, altså jeg synes det sidste halve år har der mest bare været billeder der er blevet lagt op og sådan noget.. det er ikke blevet sån så mange statusser skrevet 179. Interviewer S: hvad er den sidste (statusopdatering) i selv har lavet?

11 180. Pige 2: jo jeg skrev om der var en der kunne låne mig Breaking Dawn part 1, fordi jeg skal ind og se nummer 2 på lørdag, og så skrev (Pige 1) at jeg bare kunne kigge på sån en internetside 181. (uforståelig snak. Grin) 182. Interviewer S: hvad med jer andre er det bare? 183. Dreng 1: min sidste det var i går.. fordi at, der fk jeg et spil som jeg har ventet på i lang tid, og så var jeg mega glad for at jeg havde fået det, og så skrev jeg det, og så var der venner som skrev kommentarer og sån om hvad jeg synes om det og sån Pige 3: jeg vil ikke sige at jeg er den der laver statusopdateringer særligt meget.. (generel enighed) så nej jeg har ikke skrevet en lige her for nylig 185. Pige 1: man lægger mere billeder ud synes jeg, så lægger man et billede ud fra en fest eller 186. Pige 3: eller opdaterer sit profl billede Interviewer A: Jeg kom til at tænke på ud fra det du sagde, omkring det der med at komme på hospitalet- det kan godt være en privat ting så tænker jeg sån lidt, i opfatter ikke jeres facebook profl som et privat sted? 188. Dreng 2: øhm.. nej. (generel enighed) Hvis man ikke vil have at nogen som man ikke er venner med skal se det, så kan man også slå det fra 189. Pige 2: ja.. du kan vælge om det kun er dine (uforståelig snak) 191. Pige 1: altså jeg bruger facebook til at kommunikere med de feste unge i Birkerød, for jeg er venner med rigtig rigtig mange, jeg har 500 venner på facebook, men det er mere sån fordi at jeg spiller fodbold, så har jeg dem fra fodboldtholdene, og der er jo mange der spille fodbold tror jeg har 200 fra fodbold, eller sån noget. Og så har jeg fra skoler og sån noget, eller fra nogle fester eller sån noget.. altså nogle ungdomsklubber vi var på da vi var yngre.. så mine det er sån mere for at kunne kommunikere med alle, sådan mennesker rundt i Birkerød, det er ik så meget sådan privat 192. Interviewer A: Nu siger du det der med dagbog (fra sidste uforståelig snak ) og sådan noget, tænker i over det der med at der er et forløb i de ting i lægger op, at det faktisk nok er på internettet eller på facebook for evigt? Det der med at man altid har de billeder og ting med 193. Dreng 2: Jeg tror ik man tænker så meget over det 194. Dreng 1: Nej, man lægger bare ind lige i det øjeblik, fordi at man gerne vil dele det med andre

12 195. (generel enighed) 196. Interviewer S: kunne i fnde på at gå ind og slette noget i lavede for et år siden? 197. Dreng 2: Ja det gør jeg Pige 2: det har jeg også gjort.. men det er for eksempel sån noget spil-anmodningsting som jeg har været inde på 199. Pige 3: eller noget dumt man har skrevet som man fortryder måske Hvor man tænker, ej det der var måske ikke lige en god ide og hvis andre går ind og tjekker min profl, så kan de se det Interviewer S: men har i haft skrevet mere personlige ting i starten, end i ville gøre nu? 201. Dreng 1: ja Pige 1: jeg tror i starten, der havde man heller ikke så mange venner.. der havde man sån 30 venner man havde dem fra klassen, og så dem fra fodbold Interviewer S: så det var lidt et privat rum 204. Pige 1: ja så skrev man lidt med dem.. og så var det bare dem man lagde ting op med, så skrev man sån mere private ting, det var bare dem man sådan var i omgangskreds med men nbu ville jeg aldrig skrive sådan noget.. virkelig private ting (uforståelig snak) 206. Pige 1: men der er også mange der bruger Formspring.. for det er jo sådan noget privat i stedet for Interviewer S: formspring? 208. Pige 2: ja 209. Pige 1: det er sådan en internetside hvor at du kan altså man har en profl og så sender man et spørgsmål, og det kan du så vælge om det skal være et anonymt spørgsmål, eller et spørgsmål Pige 2: Hvor der godt må stå dit navn 211. Pige 1: ja.. øhm.. så sender man spørgsmålet så spørger man f.eks. Hvordan har din dag været eller noget.. og så, hvis jeg skriver spørgsmålet til X (Pige 2) så kan jeg så vælge hide, trykker man så på.. så er mit navn sløret eller sån, hun kan ik se mit navn. Så hun får bare et billede af en grå mand, som spørger hende Interviewer S: hvor henne for hun det? 213. Pige 1: i sin inbox inde på formspring

13 214. Interviewer S: har man venner på samme måde som man har på facbook? 215. Dreng 1: man har followers 216. Pige 1: og så svarer X (Pige 2) på mit spørgsmål, eller hun kan vælge at lade være, hvis hun ikke synes det rager alle på formspring, fordi alle kan se det her er der ikke noget med så er du venner med de her og så er det dem der kan se det Interviewer S: det er bare folk man følger (?) 218. Pige 1: ja Pige 3: men det kan også være privat, der er nogle der har lås på deres profl, hvis ikke man er follower Pige 1: men ja det er rigtig nok, så kan man følge altså X (Dreng 1) han havde en formspring, og så kunne jeg, altså jeg followede ham ik, men jeg kan stadig se alle de ting han skriver, jeg skal bare gå ind på hans profl for at se det. Hvis jeg followede ham, så kom det op på min egen væg Interviewer S: er det hele klassen der har det? 222. Pige 1: ej.. jeg tror der er 7-8 stykker der har det Dreng 2: jeg har det men jeg bruger det ikke 224. Pige 3: det er sådan et sted hvor man også kan. Hate Pige 1: der er rigtig mange som skriver hate.. sån.. hvor er du grim og sån Interviewer S: også når man kan sløre det jo 227. Pige 1: ja, men det er jo derfor de skriver det, for de kan jo skrive til en person.. hvis jeg hader X (Dreng 2) så kan jeg skriver til ham Ej hvor er du grim X og så kan jeg sløre mit navn Pige 3: der er nogen der har lavet noget rigtig rigtig ondt, der har skrevet sån noget med jeg kan godt forstå hvorfor din far begik selvmord, fordi det ville jeg også gøre hvis jeg var i familie med dig! og sådan noget ik og så har jeg det sån lidt, ok ville du gå hen og sige det til en person? 229. Pige 1: og så svarer de jo så på det, og man kan også sætte smiley ind og sådan noget 230. Pige 2: der er også nogle gange nogen der glemmer at hide e nogle gange (uforståelig snak )

14 232. Dreng 2: der er også en måde hvor man kan se, hvem der har skrevet det, selvom de har hide et, jeg ved ik hvordan man gør men øh.. men jeg har hørt nogen tale om det Interviewer S: at man kan un-hide e? 234. Dreng 2: ja, hvis nogen hide er det så kan man lave 235. Pige 1: man kan fnde en eller anden hjemmeside, som visert hvad der er rigtigt, eller hvem det sån var Interviewer A: Synes i generelt at i har godt tjek på hvordan man indstiller de der ting med hvem der kan se hvad, det man kalder privacy settings på facebook? 237. Dreng 2: altså ikke i starten.. men man lærer det sån efterhånden 238. Pige 1: jeg synes det er ret svært at fnde rundt på, så jeg ser altid den der hjælp, fordi at jeg kan ikke fnde ud af det 239. Pige 2: heh.. min far har gjort det for mig Pige 1: ja.. men jeg synes ikke det er særligt nemt at fnde ud af de der indstillinger, fordi så har den gemt det på en eller anden måde de der indstillinger, så det er meningen at der er så mange som muligt der skal kunne se. Så facebook de prøver ikke sådan at beskytte ens identitet.. de prøver bare man har bare den her profl hvor man skal gemme sit navn hvis man kan fnde ud af det 241. Interviewer S: Hvad med at sortere i forhold til, nu snakkede vi om før sån venner og familier, der er nogle forskellige ting vi gerne vil snakke med de forskellige om. Hvordan er det at fnde rundt i hvem man viser hvad?... for det er jo muligt at indstille at det kun er.. mor det ser 242. Dreng 2: hm jeg ved ik.. man kan lave sån nogen vennelister, hvor du kan, bestemme nogle personer hvor det kun er dem der kan se det Pige 2:ja Pige 1: ja Interviewer S: Bruger i det? 246. Dreng 1: Nej Pige 2: Nej. Jeg har først gjort det med familien Dreng 1: Jeg har også gjort det, men jeg gør det ikke længere Pige 3: jeg skriver ikke så meget, sån private ting som jeg ikke vil have min far skal se, eller mine søskende, så det er bare sån.. jeg skriver ikke alle de der..dumme ting f. eks. Noget med at jeg har haft en dårlig dag eller

15 250. Pige 1: de er heller ik på facebook længere.. de er på det der formspring.. (menes nok søskende?) 251. Pige 3: min far er det bare sån, han tjekker kun lige hurtigt en halv time, og så går han ud igen.. altså det er ikke sån at han begynder at stalke mig hele tiden Pige 2: min mor hun har nogle gane spurgt mig sån.. hvorfor har du skrevet din abe.. ved hende 253. Pige 1: jeg tror faktisk det var dig der havde skrevet din abe, hvorfor ringer du ikke?.. men du havde jo ikke ment det ondt jo 254. Pige 2: nej, jeg havde bare ment det sån lidt sjovt ik, og så var hun sån synes du hun er en abe? 255. (alle griner) 256. ok kigger du (Mor) på min profl?? Og så synes jeg bare det er grænseoverskridende, for jeg har sagt at min mor hun ikke skulle se alt.. hvad det er jeg har skrevet Og også hvis man får en kæreste, så står der jo også det der med i et forhold Interviewer S: ja men indstiller i det? Udfylder i hvad private oplysninger, telefon nummer, civilstatus og 259. Pige 1: nej..men jeg tror mit telefon nummer ligger derinde alligevel.. jeg ved ikke helt hvordan Pige 3: ja, sådan har jeg det altså også Interviewer S: synes i at i har mistet lidt kontrollen over de der ting? Fordi det er svært? 262. Pige 1: jo, jeg synes altså jeg synes ikke selv jeg kan bestemme det, men til gengæld så er der heller ikke nogen der kontakter mig på den måde.. så jeg ved ikke om det er privat, eller hvad det er jeg har lavet derinde.. men jeg får ikke ligsom de der kontakter.. fra alle mulig fremmede mennesker jeg ikke kender Jeg får nogle gange nogle venneanmodninger, jeg har lige fået en eller anden fra en araber Safdakkaham(?) eller sådan noget.. jeg har ikke en jordisk chance om hvem han er og jeg har ikke nogen fælles venner med ham ( ) 265. (uforståelig snak) 266. Pige 3: der er også en fra femte der har spurgt mig og mine venner ik og det er ok! Men jeg har bare sådan lidt.. jeg vidste ikke rigtig hvem det var ik

16 267. Pige 1: alle fra min lillebrors årgang har spurgt mig.. alle sammen.. jeg har rigtig meget privatliv på de der sider (alle griner) 268. Interviewer A: (uforståelig snak) 269. Dreng 1: jeg har også sån.. på et tidspunkt så havde jeg mit mobil nummer inde på min facebook, og så en eller anden dag var der en mand jeg ikke kendte der skrev.. hvorfor fanden har du dit mobilnummer på facebook? sørg for at få slettet det.. alle kan se det, eller et eller andet.. det var virkeligt underligt Pige 1: en eller anden fremmed? 271. Dreng 1: ja en eller anden fremmed 272. Interviewer S: ej hvor ubehageligt har i lukket.. kan man se, hvis vi ikke er venner, kan jeg så gå ind og se jeres profl? 273. Dreng 1: nej 274. Pige 1: det har jeg ingen ide om 275. Pige 3: nej.. det kan du indstille 276. Dreng 1: det ved jeg faktisk ikke Pige 3: om du vil have om dem du ikke er venner med kan se dine billeder eller din profl, det kan du godt indstille den til 278. Pige 2: jeg tror ikke jeg kan på min profl, fordi min far han har lavet sådan en lås Interviewer S: hvor tit holder i øje. Holder i øje med hvad der 280. Pige 1: når jeg lægger mine proflbilleder op så har jeg valgt, dem må mine venners venner se men resten af mine billeder er det kun mine venner der må se.. men jeg kan ikke rigtig det der med statusopdateringer og sån noget det ved jeg ikke lige hvordan man 281. Interviewer S: også fordi, nogle gange så lave de jo nye indstillinger og så er der måske noget der nulstiller, går i ind og holder øje med hvad der om de.. pludselig da det hele blev..? 282. Dreng 2: der er også en app på mobilen hvor man altid er på, så der hvor man aldrig logger af så skal man bare trykke på app en så er man automatisk inde så.. kan man give den app lov til at hver gang der sker en ændring eller nogen skriver til dig eller.. nogen skriver noget på vægen så kom der en lille advarsel, nej ik advarsel 283. Interviewer S: pushnote(?)

17 284. Dreng 2: ja push note, op på startskærmen så man ku trykke på det..og se hvad den ville 285. Pige 3: det gode er jo at man også kan se, om der er en der har prøvet at gå ind på ens profl.. øhm.. hvis det nu er at du, når du er på en anden computer, en computer som du ikke har gået ind på din profl fra på noget tidspunkt, så har jeg prøvet hvis jeg nu har gået ind på en side fra en computer som jeg aldrig har gået på facebook på, og så siger den så hvis du er en enhed altså sån med at den kan huske at du er gået ind på den.. hvis jeg bare havde skrevet sån et eller andet.. bare for at kunne komme ind.. så får jeg en mail om at der er en person der har prøvet at logge ind på din profl, ved at bruger den her enhed.. HH f.eks Dreng 1: ja, det har jeg også selv på, det synes jeg er meget godt at have, så er der jo ikke andre der kan. såkan man se hvis der er en anden der har været inde på det, som man ikke kender til, hvor man ikke selv har skrevet enheden, f.eks. min computer eller.. et eller andet ik 287. Interviewer S: ej det er ret smart, det vidste jeg ikke at man kunne 288. Interviewer A: det vidste jeg faktisk heller ikke det er sådan set ret smart 289. Interviewer A: Er i klar over at facebook reklamer er rette til jer i forhold til nogle at de ting i poster, eller like er på facebook og sådan nogle ting? ( ) 294. Interviewer A: Har i oplevet at i bliver reklameret til, med nogle reklamer som ligsom Samlet mumlen: jaaa, neeej, ja det synes jeg Pige: Der er rigtig mange tøjreklamer eller frisørreklamer og sådan noget Dreng: Der er også den der hjemmeside der hedder smartguy, når man går ind på den og så ud igen og går på facebook, så kommer der reklameannoncer for lige præcis det man har kigget på. Det er lidt uhyggeligt Interviewer A: ja, hvordan har man det med det? 299. Dreng: Ja lidt sådan jagtet, og overvåget Interviewer S: Er det noget I tænker over 301. Pige: Nej jeg går ikke ind på annoncerne, jeg synes de er irriterende.

18 302. Interviewer S: men er det noget I tænker, at det er målrettet jer at er er nogen, der lidt holder øje med jer og tilrettelægger i forhold til det de ser? 303. Pige 1: nej jeg tænker ikke over det Pige 2: jeg vidste slet ikke, at det blev tilrettelagt mig, nogle gange kommer der jo også noget op med bondegårde og sådan nogle ting Pige 1: Jeg har faktisk prøvet at annoncerne var gode. Jeg blev faktisk inspireret fordi jeg så at der var efterskoledag d 11 september eller sådan noget, og det var faktisk dér jeg fk tanken at jeg ville på efterskole Interviewer S: så det kan både være en skræmmede ting og en god ting på samme tid, hvor det kan være meget fedt, at der er nogen der vælger ud, hvilke reklamer der er relevante, så man ikke skal se dem alle sammen igennem? 307. Dreng 1: ja. (de andre stemmer I incl. And) 308. Interviewer S: Hvis I logger på et spil, logger I så på med jeres Facebook oplysninger? 309. Enstemmigt JA Interviewer S: tænker I over det, eller er det bare noget I gør? 311. Dreng 2: det bare noget man gør (enigheds mumlen) ( ) det meget lettere Dreng 1: ja det meget nemmere i stedet for at man skal skrive adresse og alt det der man skal skrive hvis man skal lave en eller anden account på en eller anden hjemmeside Pige 1: det gør jeg ikke Interviewer S: hvorfor ikke? 315. Pige 1: fordi at jeg, nu spiller jeg ikke så mange spil, men hvis jeg skulle spille et spil og man for at få lov skal skrive sine egne personlige oplysninger, så spiller jeg bare ikke spillet. Hvis det er et spil jeg ikke har spillet før og jeg bare skal prøve det, så vil jeg ikke give mine oplysninger. Jeg vil ikke give min identitet ud, bare sådan lige. Det er fnt nok at jeg har Facebook, der ved jeg hvad jeg har, men hvis jeg har sådan en brugerside, så kommer mit navn bare op alle mulige stedet. Det synes jeg ikke er så fedt Interviewer S: men ja, det er jo det der sker, når man bruger sine Facebook oplysninger. Har I tænkt over hvad det gør så? Hvem giver I oplysninger til? 317. Dreng 1 :jeg bruger det faktisk ikke så meget, jeg bruger det mest bare til det der spotify. Det er det jeg bruger det til Dreng 2: jeg bruger det kun det med at logge ind med facebook, hvis det er et spil jeg kender. Eller en eller anden spillehjemmeside eller youtube eller et eller andet.

19 319. Interviewer A: ja for der er mange forskellige typer af hjemmesider, blogs og sådan noget Dreng 2: ja det ikke bare sådan tilfældige ting jeg logger ind på Interviewer S: hvor mange venner har I på facebook? 322. Pige: Dreng: slutningen af 300, nok ca : : Dreng: Interviewer A: det har I ret godt styr på Interviewer S: hvorfor har I så få eller det er jo helt vildt mange Dreng 1: jeg har været oppe på 300 men det var ikke nogle jeg kender (00:05:44) 331. Pige 1: jeg har 3 venner eller sådan noget jeg bare lige har mødt. Der siger sådan: arj må jeg ikke lige få din facebook? ( ) Og så har jeg nogle jeg gerne vil være venner med som jeg måske gerne vil være venner med eller lære bedre at kende måske. Men man kan jo se om folk har fælles venner med og de er venner med nogen som jeg også er venner med. Jeg vælger i hvert fald ikke venner, hvis der ikke er nogen fælles venner i hvert fald. Jeg er klar over at der er mange i klassen, der er venner med nogen, de fx ikke har mødt før, men ligesom bare skriver sammen med Interviewer S: har I nogensinde været inde og slette nogle venner? 333. Allesammen: JA ja ja 334. Pige: jeg var facebook venner med en af mine veninders mor. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det var jeg. Jeg tror nok det var fordi jeg godt kunne tænke mig i starten, at have mange venner. Så var jeg bar venner med min venindes mor ( ) og nu det sådan, det kan man ikke jo Pige: det var sejt sådan i starten, at have mange venner Pige: hahaha ja, men arj man kan bare ikke være veninder med en venindes mor Interviewer S: hvordan har det ændret sig? det var vel ikke kikset lige da det skete?

20 338. Pige: jov det synes jeg faktisk det var. Det var bare sådan i stedet for at have 21 havde jeg 22 (red. Venner). Og så kunne folk tænke sådan lidt, nåååh hun har 21 i stedet for 22 nåh nåh.( ) jeg kunne jo bare gøre sådan at personen ikke kunne se så mange informationer. Det var den første måned hvor jeg lige havde fået den ikk (red. Facebookkontoen) Interviewer S: men har man et anderledes forhold til det nu i forhold til at have mange venner? Er det sådan at man tænker: arj han er helt vildt sej ham der, han har mange venner? 340. Pige: nej det er anderledes nu. Nu gælder det ikke om at have mange venner mere, nu gælder det om at have mange likes på sine proflbilleder Pige: det gælder jo ikke om at have mange venner om du så har 1000 venner eller 200 venner det lige meget, bare du har mange likes på dit proflbillede, så er du jo populær Pige: altså jeg har det sådan lidt, hvis det fx er to fyrer jeg synes er lidt søde og den ene har 400 venner og den anden har 600 venner, så tænker jeg lidt : det kan godt være han er rigtig populær ikk, men han er nok også en rigtig overfadisk person. Det tænker jeg lidt ikk Interviewer S: så det går ind og påvirker hvordan man ser hinanden Pige: hvad med mig, jeg har jo ret mange venner, er jeg også overfadisk? 345. Pige: ( ) hahaha arj nej søde, du min veninde, jeg går jo ikke ind og kigger sådan på dig Pige: altså nu det jo også fordi at jeg har en lillebror og vi er rigtig tætte, så jeg kender alle hans venner og han kender alle mine venner og jeg har gået på en anden skole, og jeg har det der fodbold, hvor man bare får rigtig mange venner Interviewer A: det er måske også en måde at holde kontakt sådan på tværs, hvis man fytter skole Pige: det har jeg i hvert fald brugt det rigtig meget til, jeg har en barndomsveninde og vi er hele tiden ved at miste kontakten, men så bruger vi facebook, til at kommunikere Interviewer s: du havde slettet nogen, hvorfor? 350. Dreng: det fordi at nogle gange er der en hel masse, der inviterer mig som jeg ikke kender, og man ikke har fælles venner med eller nogen og de ikke gider at skrive hvem de er Pige: ja eller når de skriver nej nej jeg kender dig ikke, men du ser sød ud så dig vil jeg gerne være venner med.

21 352. Interviewer S: Kunne I fnde på lige at sige ja først og så bare slette dem, så de ikke opdagede det? 353. Dreng: nej, ikke hvis de ikke havde skrevet nogen besked Pige: Jeg tror jeg har 30 venneadmodninger jeg ikke har besvaret Interviewer A: så de står bare og løber ud? 356. Jeg tror de bliver der. De bare ( ) man kan bare bekræfte eller afvise Interviewer S: men hedder det egentlig afvise eller hedder det bare ikke lige nu? 358. Dreng: det hedder ikke lige nu 359. Dreng: Jeg tror det hedder afvis Dreng: Før hed det afvis Interviewer S: det sjovt ikk, nu kan man ikke sige helt nej Dreng: Det meget svært at slette sin konto også Dreng: Det eneste man kan gøre at deaktivere den Pige: Det er det samme med formspring Interviewer A: NÅH klokken har ringet. Tak fordi I ville være med.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagog Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen dit

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

2 Jeg skyndte mig at lukke Facebook helt ned, så man ikke kunne finde mig derinde mere. I den periode, hvor jeg havde lukket min Facebook-profil ned,

2 Jeg skyndte mig at lukke Facebook helt ned, så man ikke kunne finde mig derinde mere. I den periode, hvor jeg havde lukket min Facebook-profil ned, 1 CAMILLAS HISTORIE Jeg hedder Camilla og jeg er 23 år gammel. Da jeg var yngre mødte jeg en fyr på mit arbejde. Han var noget ældre end mig, men vi var rigtig glade for hinanden, blev kærester og brugte

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilag. Bilag A. 1. Opnår unge nogen form for anerkendelse igennem deres færden på Facebook?

Bilag. Bilag A. 1. Opnår unge nogen form for anerkendelse igennem deres færden på Facebook? Bilag Bilag A Forskningsspørgsmål 1. Opnår unge nogen form for anerkendelse igennem deres færden på Facebook?. Hvorvidt er der en forskel mellem Instagram og Facebook i forhold til unges søgen efter anerkendelse?.

Læs mere

Mira. Far. Mor. Sanne. Joakim

Mira. Far. Mor. Sanne. Joakim Mira Det er mig. Jeg har mange interesser. Min store drøm er at blive blogger. Jeg vil gerne skrive om mode, bøger, indretning og kreative ting og sager. Jeg bor sammen med min mor. Når jeg bliver stor,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Mobbeundersøgelse. 1 of 24. 1. Er du: Response Count. Response Percent. Dreng 56.0% 1,040. Pige 44.0% 818. answered question 1,858. skipped question 0

Mobbeundersøgelse. 1 of 24. 1. Er du: Response Count. Response Percent. Dreng 56.0% 1,040. Pige 44.0% 818. answered question 1,858. skipped question 0 Mobbeundersøgelse 1. Er du: Dreng 56.0% 1,040 Pige 44.0% 818 answered question 1,858 skipped question 0 2. Hvor gammel er du? 10 år eller yngre 8.6% 159 11 13.8% 257 12 16.0% 297 13 26.1% 485 14 14.2%

Læs mere

Refleksionsspørgsmål. Stikord til samtaleemner

Refleksionsspørgsmål. Stikord til samtaleemner Refleksionsspørgsmål Hvad ville I gøre, hvis dette skete for jer? Hvilke problemer kan der være, ved at udveksle billeder på sociale medier? Hvordan kan man vise tillid til hinanden på sociale medier?

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen Jeg synes, det er svært at bo hos to, og jeg er tryggest hos min mor, men elsker min far men vil gerne bo fast hos min mor og bare se min far, når jeg har lyst Dette analysenotat om børn i skilsmisse baserer

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E)

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Min er i gang nu E: Sådan dér A: Super! A: Yesshh, øhm Hvordan benytter du, eller hvorfor

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Digital trivsel og forældresamarbejde. Kuno Sørensen, Gitte Jakobsen og Jon K. Lange, Red Barnet

Digital trivsel og forældresamarbejde. Kuno Sørensen, Gitte Jakobsen og Jon K. Lange, Red Barnet Digital trivsel og forældresamarbejde Kuno Sørensen, Gitte Jakobsen og Jon K. Lange, Red Barnet Tænkepause Hvor mange af jer har en mobil? Hvor mange er på nettet dagligt? Hvor mange er på Facebook? Hvor

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede Dilemma nr. 1 Nyt Profilbillede #digitalpænt Nina Dilemma nr. 1 Nyt profilbillede Ninas baggrund Nina elsker at shoppe tøj og bruge tid med sine veninder. Hun følger mange bloggere og youtubere, og ser

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debatør for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debatør for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debatør for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian Dahl

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Communication 12.05.2014 BA-project Interview, focus group 1

Communication 12.05.2014 BA-project Interview, focus group 1 Scenario of focus group 1: Issac, 13 years old and Oskar, 14 years old Two young boys, recruited at Game practicing basketball together at the court. The interview was conducted in Danish, as they felt

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Bilag: 4. Transskription: Helene

Bilag: 4. Transskription: Helene Bilag: 4 Transskription: Helene Interviewer: godt jamen vi kan jo bare starte. Som sagt så har vi bare set øh.. bare fundet dig inde på information.dk. og må vi spørge øhm hvor gammel du er jeg er 40 Interviewer:

Læs mere

Trivselsundersøgelse enhed 3 okt 13

Trivselsundersøgelse enhed 3 okt 13 Trivselsundersøgelse enhed 3 okt 13 Indhold Indhold... 1 Blandet... 4 er du tilfreds med at gå på Rathlouskolen?... 4 vil du anbefale en ven at gå på Rathlouskolen?... 5 Føler du, at skolen hjælper dig

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 -

FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 - FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 - KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne fortælling er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft

Læs mere

23 år og diagnosen fibromyalgi

23 år og diagnosen fibromyalgi 23 år og diagnosen fibromyalgi Et ungt menneske, der får stillet diagnosen fibromyalgi, har nogle helt specielle problemstillinger. fibromyalg.dk har interviewet Helle Ovesen om det at være ung med diagnosen

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Interviewet blev foretaget i kantinen på Aarhus Universitet. I1: Maria I2: Stefania A: Ayo I2: Fedt, ja okay. Vil du? Du får lov, og.. I1: Skal jeg lægge ud.

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Sådan bruger du Facebook

Sådan bruger du Facebook Sådan bruger du Facebook 1 Sådan kommer du på Facebook 2 Oprettelse af en Facebook-profil 3 Opsætte privatindstillinger, så kun venner kan følge med 4 Søge efter venner og bekendte 5 Skrive beskeder både

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne:

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Fokuspunkter Elevcentrering Informanternes svar -Føler du dig aktiv eller passiv i opgaverne - hvorfor? -Føler du mere eller mindre ejerskab over

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel Bilag 2 Transskription af interview med Daniel D (Daniel): Jeg er 27 og læser hf enkeltfag og bor sammen med mine forældre og lillebror. S (interviewer): Men du har ikke altid heddet Daniel jo? D: Nej,

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Anton

Bilag 4: Transskription af interview med Anton Bilag 4: Transskription af interview med Anton A: Anton N: Natasha S: Stine N: Det var dejligt, du ville komme. A: Jeg synes også, det virker lidt interessant. N og N: Det var godt. Skal jeg sætte den

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Selvskade fra et ungeperspektiv UCC, den 28. marts 2017

Selvskade fra et ungeperspektiv UCC, den 28. marts 2017 Selvskade fra et ungeperspektiv UCC, den 28. marts 2017 De næste 40 minutter: Børnerådets interesse i selvskade Rettighedsperspektiver Børneinddragelse Mine budskaber i dag: Systemets huller Pædagogernes

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

Nu bliver det seriøst!

Nu bliver det seriøst! 1 Hej, jeg hedder Lotte og er datter til Lars og Mona. Jeg har haft MCADD siden, jeg var helt lille, hvor jeg blev syg og fik det diagnosticeret. Jeg har en storesøster Mai, som også har MCADD, så vi har

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian

Læs mere

SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) "Kommer I til Karlas fest på fredag?". AUGUST: "Det finder vi lige ud af".

SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) Kommer I til Karlas fest på fredag?. AUGUST: Det finder vi lige ud af. SCENE 1: INT. PÅ SKOLENS GANG. DAG 9.V står ude på skolens gang SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) "Kommer I til Karlas fest på fredag?". "Det finder vi lige ud af". Markus kigger

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv.

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv. Viden om rettigheder At børn har rettigheder betyder, at de har ret til noget. At der er noget de har lov til, og noget de kan kræve. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

02-12-2013. sove. Tjekke FB. Tjekker. vågne. vågne. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre lektier. FB Tjekke FB.

02-12-2013. sove. Tjekke FB. Tjekker. vågne. vågne. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre lektier. FB Tjekke FB. VOX-POP Erfaringer fra tilfældige 6.-8. klasser i det indre København Digital trivsel og forældresamarbejde Kolding den 26. november 2013 Gitte Jakobsen, Red Barnet vågne morgenid mad 1. Frikvarter skole

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere