Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 15. marts 2013 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 15. marts 2013 kl"

Transkript

1 Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 15. marts 2013 kl Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone John Bay Sørensen Renate Gregersen Medarbejderrepræsentanter: Ditte Gabriel, næstformand, AMR, Sofiegården, Theresa Rommedahl, Vidarslund Annette Stenfors, Sofiegården, AMR, Sofiegården Ea Bach, Ristolahaven Rikke Ackermann, SampoVig Simon Højris Bendtsen, TR, Skolehjemmet Bettina Larsen, TR, A-Huset Sofiegården Tilstede: Afbud: Ditte Gabriel, Theresa Rommedahl. Simon Højris Bendsen, Bettina Larsen. Bernhard Schmitz, Renate Gregersen og John Bay Sørensen. Annette Stenfors, Ea Bach, Rikke Ackermann, Thomas Meyhoff Crone. 1. Godkendelse af referat fra den Referat godkendt 2. Beretninger Administration af beboermidler Der er indgået administrationsaftaler for Ristolahaven og Sofiegården. Vidarslund starter op i nærmeste fremtid. På SampoVig er det aftalt i lokalrådet, at indlede med en introduktion for forældre/pårørende på et fællesmøde den 20. marts Skolehjemmet afholder forældremøder i perioden mellem påske og sommerferie. Taget til efterretning. Der var enighed om at det er en væsentlig forbedring at Bostedsystemet bruges. Tilsyn overgår til Holbæk Kommune Holbæk Kommune får fremover ansvaret for tilsyn med botilbud, plejefamilier, opholdssteder, døgninstitutioner og andre sociale tilbud i hele Region Sjælland. Et enigt folketing har besluttet at etablere de fem nye, regionale socialtilsyn. Holbæk er udvalgt til at drive Socialtilsyn Øst, som skal stå for tilsynene i kommunerne i Region Sjælland. Det betyder at det tilsyn, som socialafdelingen i Region Sjælland hidtil har udført, fremover bliver foretaget af Socialtilsyn Øst. Taget til efterretning Valg til MEDudvalg Regionen er fortsat i forhandlinger om ny MED-struktur, så der er endnu ikke optræk til nyvalg.

2 Ny Sofiegården Region Sjælland har meddelt garanti for byggeriet af 14 nye 108-boliger (Ny Sofiegården), samt renovering af Odiliegården, Hasselhøj og værkstederne. Beboerne, forældre og ansatte er informeret om planerne på møder, ligesom den nedsatte referencegruppe i indeværende uge har drøftet byggeriet. Byggeri af Ny Sofiegården forventes påbegyndt til november Orangeriet Byggeriet af et orangeri på Bredeshave er igangsat. Det er donationen fra A.P. Møller-fonden på 8 mio.kr., der muliggør byggeriet. Orangeriet skal dels rumme værkstedernes butik og ungdomsuddannelsen. Orangeriet forventes færdigt sidst på året. Forhåbentligt til Marjattas fødselsdag den 1. november. Arven efter Grethe Bagge Støttefonden har arvet kunstneren Grethe Bagge. Hun efterlod sig en betydelig samling af hendes malerier, nogle skulpturer, en lejlighed og et sommerhus i Sverige. Billederne er nu samlet i kælderen under salen på Skolehjemmet, og kan udlånes til udsmykning. Der vil blive arbejdet på en mindeudstilling og evt. salg af billeder. Lejligheden er til salg ( Huset i Sverige forventes istandsat og brugt til udflugtsmål for beboere og ansatte. Indstilling: Beretningerne tages til efterretning. Taget til efterretning 3. Personalepolitik Vedr. ansættelsessted. Det blev på sidste MED-møde drøftet, hvordan vi forholder os til, at det kan være nødvendigt at flytte rundt på medarbejdere som alternativ til afskedigelse i forbindelse med tidsbegrænsede ansættelse, besparelser eller personaleudvikling. Ansættelsesbreve udformes nu med den formulering, at ansættelse sker på Marjatta, indtil videre med tjeneste på xx. Det er alm. praksis i virksomheder at ansætte uden en præcis geografi. Der er dog i retspraksis lavet en grænse for, hvor langt man kan flytte ansatte. Ændringen af ansættelsesbrevene ændrer ikke på kravet til jobindhold. Det blev aftalt at Renate, Simon og John vil arbejde videre med principper for interne flytninger.

3 Der forelå ikke et udkast fra Simon, Renate og John ved mødet. Punktet vil blive taget op ved næste møde. Erfaringer fra Ristolahaven og Værkstederne blev drøftet. I Ristolahaven er det drøftet muligheden for at have et fælles ansættelsesudvalg for hele Ristolahaven. Vigtigheden af dialog og at vi alle er parate til opstilling var fremherskende. Frihed ved sygdom./. Marjattas personalepolitik giver ret til en dags frihed med løn alvorlig ved sygdom hos familie m.fl.. Der har imidlertid været drøftelser om, hvor vidt det skal være akut opstået alvorlig sygdom eller det også kan omfatte at følge et familiemedlem til behandling i et længere sygdomsforløb eller akut mindre alvorlig sygdom. Udgangspunktet er som altid, at man selv skal betale frihed gennem ferie, afspadsering eller aftale frihed uden løn. Retten til frihed med løn skal ses i relation til dette, og bør kun omfatte de tilfælde, hvor der akut sker noget kritisk, som den ansatte ikke har kunnet planlægge frihed til på forhånd, og som absolut kræver tilstedeværelsen. Det er vigtigt at adskille hvis man bliver syg af at ens pårørende er syg. Ellers finder udvalget at de givne retningslinjer er retvisende. Jobbeskrivelser for elever Bettina Larsen og Renate Gregersen undersøger mulighederne for jobbeskrivelse til elever. Indstilling: Til orientering. Det givne punkt omhandler landbrugspraktikanter. Der er jobbeskrivelse som er udfærdiget af uddannelsesstedet. Renate vil tage til kommende møde med uddannelsesstederne hvor hun vil spørge ind til om der skal være retningslinjer for arbejdet. 4. Arbejdsmiljø/sikkerhedsarbejde APV Der er gennemført APV i alle enheder. Ditte har indsamlet dem alle, og de kan ses i mappen O:/Marjatta/APV/2012. Ingen enheder har meldt emner ind, som bør behandles for hele Marjatta, men opfordres hertil, hvis der er emner, som synes at gå igen mange steder eller som kræver en central indsats. Indstilling: Opsamling på APV 2012.

4 Det blev også foreslået at det kan lægges ind i Bosted. Dog vil det være bedst at det bliver muligt for alle at bruge O drevet. Bernhard vil undersøge med kontoret således at alle får adgang til at læse APV og andre relevante sager herunder referater og dagsordner for MED. Valg til ArbejdsMiljøRepræsentanter Der er afholdt valg til Arbejdsmiljørepræsentant, og følgende blev valgt: - Mikael Sørensen (Skolehjemmet) - Annelise Juhl (Skolehjemmet) - Pia Sørensen (SampoVig) - Annette Stenfors (Sofiegården) - Ditte Gabriel (Værkstederne) - Katja Aalborg (Ristolahaven) - Betina Thomsen (Vidarslund) Indstilling: Til orientering. Taget til efterretning. Det undersøges nærmere om arbejdsmiljørepræsentanter kan mødes selvstændigt når vi har et etstrenget system. Ditte vil kontakte Gunnar Hansen fra Regionen. 5. MED-struktur På Marjatta kalder vi fortsat de lokale udvalg for MED-udvalg. Region Sjællands MED-struktur, som Marjatta skal følge, har imidlertid ikke lokale MEDudvalg, men i stedet ArbejdsPladsFora (APF). Forskellen på egentlige MED-udvalg og APF er er mødeformen og at man som valgt til et APF ikke har tillidsmandsbeskyttelse. Mødeformen i et APF er mere smidigt tilrettelagt. Møderne kan holdes som møder kun for medlemmer af APF, eller også som fælles personalemøder, hvor alle kan være med og har taleret. Ligeledes kan mødeformen variere efter emner. Disse muligheder er der ikke i et traditionelt MED-udvalg. Det er aftalt at mødeform, sammensætning m.m. skal kunne tilpasses den enkelte arbejdsplads. Tillidsmandsbeskyttelsen omfatter bl.a. derfor ikke medlemmer af APF er, idet omfanget af ansatte med tillidsmandsbeskyttelse ikke må afgøre, om der laves en hensigtsmæssig struktur på den enkelte arbejdsplads. Næstformænd i APF er er samtidig medlem af Marjattas MED-udvalg, og er derigennem tillidsmandsbeskyttet. Den enstrengede struktur med integration af arbejdsmiljøarbejdet påvirkes ikke af, om udvalgene kaldes MED-udvalg eller APF../. APF er er beskrevet i medsendte folder. Marjatta bør indrette sig efter Regions MED-struktur og det vi kalder lokale MED-udvalg bør derfor være APF er.

5 Der lægges derfor op til at tilpasse Marjattas MED-struktur til regionens. Daglig Ledelse ønsker at fastholde honoraret for deltagelse i APF med kr. 300 pr. medlem og 600 til næstformænd. Tillæggene dækker funktionen (møder og forberedelse), der udføres indenfor arbejdstiden. Evt. fagforeningsarbejde skal klares i fritiden. Indstilling: Alle udvalg under Marjattas MED-udvalg fremover benævnes ArbejdsPladsFora. Vedrørende om fagforeningsarbejde skal klares i fritiden er det en faktuel fejl. Det er naturligvis de gældende retningslinjer der følges. Hvis vi vil følge Regionens retningslinjer og gennemfører ovennævnte kræver det, at vi ændre vores forretningsorden som vi vedtog for nogle år. Derfor anbefaler udvalget at punktet tages op på næste møde med fokus på om vi skal ændre retningslinjer eller ikke. 6. Kvalitetsstandarder Status ang. implementering af nedenstående kvalitetsstandarder og retningsgivende dokumenter fra september 2012: Medicin håndtering Magtanvendelser Utilsigtede Hændelser./. Desuden blev der i januar 2013 udarbejdet en ny kvalitetsstandard for Arbejdsmiljø og retningsgivende dokument for hvordan det sikres, at de enkelte elever og beboere vurderes i forhold til risiko for vold. Gældende fra Se vedlagte udkast. Kompetenceudvikling af medarbejdere Kompetenceudvikling skal bl.a. ses sammen med kvalitetsstandarderne. Der arbejdes fortsat på kursus i medicinhåndtering (opgaven er hos regionen) Indstilling: Til drøftelse Der vil være eksterne evalueringer i 2013 til Det er uvist hvornår det er Marjattas tur. Det bliver varslet med en måned og det er forbundet med mange praktiske ting. Såfremt vi bliver evalueret inden august er det på 6 standarder og efterfølgende på 9 standarder. Udkastet er vedtaget. Vedrørende retningsgivende dokument om risikovurdering skal der oprettes en mappe i Bosted hvori den enkelte borger bliver vurderet årligt ud fra det givne skema. Vedrørende kurser i medicinhåndtering rykker John Regionen for at høre hvornår vi kan komme i gang. Vi skal senest ved udgangen af året have gennemført kurser for medarbejdere.

6 7. Økonomi. Regnskab 2012 udviser et merforbrug på 1,6 %. Der skulle i årets løb spares 2 %, men mange tiltag er igangsat så sent, at de ikke har fået helårsvirkning. Det er fællesfælles, der har haft det største merforbrug, men også værkstederne og skolehjemmet har ikke kunne overholde budgettet. Der skal ikke spares de sidste års 2 % i 2012, men vi skal indhente de 1,6 % vi brugte for meget i Det er dog vurderingen, at de iværksatte tiltag vil få tilstrækkelig virkning i 2013, og såfremt vi holder meget igen med udgifterne, vil 2013 bringe os i balance. Indstilling: Til orientering. Taget til efterretning. 8. Indsatsområder 2013 Støttefonden har i 2013 givet til følgende indsatsområder: Udvikling af erhvervsuddannelserne. Symposium for forældre. Sommerskole for elever/beboere Sidste dele af akkrediteringsarbejdet for seminariet skal færdiggøres. Forskningsprojekter. Intranet. Marjattas er blevet en stor virksomhed, og den interne kommunikation kan ikke længere klares med opslag på tavler, gennem møder eller ved at sætte papirer i mapper. Der er behov for at udvikle den interne kommunikation, og ikke mindst for et egentlig intranet, hvor der kan kommunikeres mellem medarbejdere, beboere og på sigt pårørende. Samtidig er der behov for et system til at gøre kvalitetsstandarder, kontaktinformationer, personalepolitik m.m. let tilgængelige for medarbejderne. Kommunikationsstrategi, der skal være med til at åbne Kulturhuset og Marjatta mere op. Desuden arrangeres temadag med Bo Elvén om problemskabende adfærd. Udsat til næste møde 9. Problematik omkring syge borgere/brugere. Der opleves fortsat en mangelfuldt dialog mellem bostederne og værkstederne ang. håndtering af syge borger på arbejde. Værkstederne oplever at bostederne og værkstederne har forskellige holdninger, hvorvidt en bruger er rask/syg til at være på arbejde. På sidste MED-udvalgsmøde blev der opfordret til dialog på voksencenter kradsmøde. Udsat til næste møde 10. Sygefravær Det er i driftsaftalen med Region Sjælland aftalt, at alle enheder skal arbejdes for et lavere sygefravær.

7 Marjattas sygefravær er i forvejen lavt. Men lønkontoret vil i samarbejde med forstandere og gruppeledere arbejde for at fastholde dette, overvejende gennem tættere opfølgning på sygefravær og ved at følge personalepolitikkens principper endnu tættere. Udsat til næste møde 11. Eventuelt Det er aftalt at vi har et ekstraordinært MED møde den 12. april fra 9.30 til på Bredeshave hvor de resterende punkter bliver behandlet. Næste møde: Fredag, den 12. april fra Referater fra ledermøder Nogle lederfora lægger referater fra ledermøderne tilgængelig for alle medarbejdere. Vil det være en god ide? AMR arbejde aftales lokalt, dog er det vigtigt at der afsættes tid til dette vigtige arbejde

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl. 10.00-13.00 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen

Læs mere

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen Afbud

Læs mere

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 12. september 2014 kl

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 12. september 2014 kl Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 12. september 2014 kl. 10.00-13.00 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Januar 2016 Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Resumé over arbejdsgange vedrørende arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Generelt Lokal arbejdsmiljøaftale Dokumentation Der findes en

Læs mere

Lone M (Forældrerepræsentant, Store Vigerslevgård) Julie (Næstformand og forældrerepræsentant, Troldehøj)

Lone M (Forældrerepræsentant, Store Vigerslevgård) Julie (Næstformand og forældrerepræsentant, Troldehøj) Klynge VA2 Valby Referat af bestyrelsesmøde den 27. marts 2012 Til stede: Camilla (formand og forældrerepræsentant, Valnødden) Henrik (klyngeleder) Anette (pædagogisk lederrepræsentant, Valnødden) Rikke

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP Revideret den 18.04.2016 Januar Møde i AMG den 19.01 Februar MEDmøde den 24.02.2016 Marts AM-gruppe April Nyhedsbrev Maj Personalemøder

Læs mere

Lokalt MED udvalg Rådhusvej 2, Faxe. Referat

Lokalt MED udvalg Rådhusvej 2, Faxe. Referat Refer Mødedo: Starttidspunkt: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 2, Afbud: Indholdsfortegnelse Punkter til dagsorden. 2 6. Godkendelse af dagsorden Lokalt MED-udvalg Rådhusvej 2 indstiller, dagsordenen godkendes.

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen Områdeudvalget for Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Mødelokale 2, Rådhuset i Grenaa Dato : 14. maj 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jesper Kaas Schmidt (Ledelse) Ove

Læs mere

- god dialog ved sygefravær

- god dialog ved sygefravær Mine nyttige telefonnumre: 1 5 15 - god dialog ved sygefravær Med denne folder ønsker vi at informere om Skoleforvaltningens sygefraværshåndtering Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf.:

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Arne Cyron- afbud Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Teglgårdshuset www.teglgaardshuset.dk

Teglgårdshuset www.teglgaardshuset.dk Dokumenttype Retningsgivende dokument for Arbejdsmiljø og trivsel. Anvendelsesområde Anvendes til at sikre: - Fysisk arbejdsmiljø - Psykiske arbejdsmiljø - Sociale arbejdsmiljø Målgruppe Alle tværprofessionelle

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 30.05.2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe = arbejdsmiljøudvalg fremover. Indkaldte mødedeltagere: Jørgen

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne. Åparken og Kornvænget. den 10. december 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne. Åparken og Kornvænget. den 10. december 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne Åparken og Kornvænget den 10. december 2012. December 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10

Læs mere

Ad 1: Hvad er de overordnede karakteristika ved de borgere,

Ad 1: Hvad er de overordnede karakteristika ved de borgere, 8. april 2013 Birthe Skaarup, MB Sagsnr. 2013-59458 Dokumentnr. 2013-274539 Kære Birthe Skaarup Tak for din henvendelse af 2. april 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Vil Socialborgmester

Læs mere

HovedUdvalg. Dagsorden. Den 30. november Tidspunkt: 09:00-13:00. Sted: Vestskolen afd. Skovbakken

HovedUdvalg. Dagsorden. Den 30. november Tidspunkt: 09:00-13:00. Sted: Vestskolen afd. Skovbakken HovedUdvalg Den 30. november 2017 Tidspunkt: 09:00-13:00 Sted: Vestskolen afd. Skovbakken Deltagere: Henning Haahr, Jette Lorenzen, Karsten Poulsen, Morten Møller, Anne Stenbæk, Ole Stounbjerg, Thomas

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 5

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 5 Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl. 9.30-12.00 på Odder Rådhus, møderum 5 Mødelokalet er reserveret fra kl. 08.00 til formøde for personalerepræsentanterne

Læs mere

Indstiller medarbejder til ansættelse i samarbejde med ansættelsesudvalg.

Indstiller medarbejder til ansættelse i samarbejde med ansættelsesudvalg. Udover de punkter der er nævnt for afdelingsledere, løser stedfortræder i forbindelse med aftaleholders fravær, opgaver som det fremgår af funktionsbeskrivelse for aftaleholder. Forventninger til opfyldelse

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 31. maj :30-20:30

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 31. maj :30-20:30 31. maj 2016 17:30-20:30 (Spisning 17:30-18:00) Deltagere: Forældrerepræsentanter: John Myrup, Mette von Meyeren G. Hersbøll, Anne Marie Obbekær Thomsen, Dan Jelling Petersen, Bettina Lysgaard og Henriette

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010 Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Maj 2010 Drøftet i Hovedudvalget 4. maj 2010 Dokumentnr.: 727-2010-58814 side 1 Baggrund. Med baggrund i byrådets forventede

Læs mere

Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN

Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: NN (formand), NN, NN Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN Tilforordnede: NN Sekretær: NN

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Social- og Sundhedsområdet

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Social- og Sundhedsområdet Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Social- og Sundhedsområdet Dato: 14. september 2017 kl. 13.00-15.00 Mødested: Odder Rådhus, møderum 2 Mødelokalet er reserveret til formøde for personalerepræsentanterne

Læs mere

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg I dette afsnit er skolens sikkerhedsorganisation og MED-udvalg beskrevet. Herunder hvem der er repræsentanter og hvilke opgaver de varetager. Sikkerhedsgruppens

Læs mere

Vær MED. i en dans for alle ansatte!

Vær MED. i en dans for alle ansatte! Version 20130911/DJ Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MEDbestemmelse i Næstved Kommune Hvad er MED - hvordan skal musikken spille? MED er gensidig

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.00 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Souschef

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Svendebjerghave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Svendebjerghave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2014 Svendebjerghave 1. Om boenheden Boenhed Adresse Plejehjemmet Svendebjerghave Svendebjergvej 28A Tilsynsdato 18. juni 2014 Antal pladser 33 plejeboliger (og 13 aflastningspladser).

Læs mere

Kommunikationsstrategi FOA Nordsjælland juni 2009

Kommunikationsstrategi FOA Nordsjælland juni 2009 Kommunikationsstrategi FOA Nordsjælland juni 2009 Del 1- Værdier og mål Den konkrete udmøntning af værdier og mål findes i Del 2 udmøntning intern og ekstern kommunikation. Indhold: 1. Værdier for kommunikation

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Tillidsrepræsentant i Etf afklarede forventninger

Tillidsrepræsentant i Etf afklarede forventninger Tillidsrepræsentant i Etf afklarede forventninger Et oplæg til diskussion med kolleger, TR-suppleant og AMiR etf.dk/tr Afklarede forventninger det bedste afsæt for dig som TR 2 Dine kolleger har valgt

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder 1 Standardbetegnelse 1.1 Kommunikation 2 Standard Der arbejdes kontinuerligt med at afdække borgerens

Læs mere

Områdeudvalg kultur, biblioteker og fritid REFERAT

Områdeudvalg kultur, biblioteker og fritid REFERAT REFERAT Sted: Grenaa Egnsarkiv Dato: Tirsdag den 6. marts 2018 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 10:00 Medlemmer: Fraværende: Trine Grejsen (Formand) Finn Rosenløv (Ledelse) Lisbeth Rindholt Jørgensen (Ledelse)

Læs mere

Bosager Dagsorden. 0. Ændringer til dagsordenen

Bosager Dagsorden. 0. Ændringer til dagsordenen Bosager 14.9.2018 Tilstede: Kim Vejrup, Bosager hus 2, Mail: kimvejrup@gmail.com Viggo Schanz, supp. Hus 1, Mail: sovi.schanz@gmail.com Hans S. Christensen, Flintholm gruppe 2. Mail: hsc@youseepost.dk,

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Torsdag den 18. juni 2009 kl. 17.30 i afdelingen lokaler Fraværende: DAGSORDEN: 41. Valg af dirigent. 2 42. Valg af referent. 2 43. Godkendelse

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 13. marts kl. 10.00-12.00 Mødested: Møderum 1 Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødelokalet er reserveret fra kl.9.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Referat fra Brugerrådsmøde den 19/ kl

Referat fra Brugerrådsmøde den 19/ kl 1. Valg af ordstyrer og referent Peter er ordstyrer, Tanja er referent 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt 3. Opfølgning på tidligere punkter. 1. Personalet være mere oplyst på mandagsmorgenmødet

Læs mere

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 21. FEBRUAR 2019 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL)

Læs mere

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007)

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) SYGE-OG FRAVÆRSPOLITIK I KARLA GRØN Indledning: I Karla Grøn har vi lavet en syge - og fraværspolitik, der dels beskriver hvordan vi forholder os til sygdom

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant REFERAT HOVED-MED Mødedato: 3. marts 2016 Mødested: Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 15:00 Deltagere: Bill Pharsen, Birgitte Høj Sørensen, Birthe Søndergård

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Valmuen 21. november 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Valmuen 21. november 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Valmuen 21. november 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for hygiejne og vedligeholdelse

Læs mere

TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning)

TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning) Varde Lærerkreds TR-møder 2015/2016 Dagsordener og referater TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning) 77 Godkendelse af referat fra TR-møde 11.05.15

Læs mere

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Mødelokale 2, Huset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning kl 17-19.30 Deltagere: Jenny Jensen, (Syrenvænget) Tena Lybkær Nielsen (Rørkjærvej) Annelise Jørgensen, Suppleant Mikael

Læs mere

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 15. september 2016, kl. 10.00 til 12.00 Mødested: Møderum 2 Mødelokale 2 er reserveret fra kl. 9-10 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere:

Læs mere

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK 1 ARBEJDSMILJØ OG TRIVSEL Den sunde arbejdsplads...4 Arbejdsmiljøet arbejder vi hele tiden med!...5 Stress i fokus...5 Du får hjælp, hvis det går galt...7

Læs mere

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Bedsted Børnecenter Personalepolitik Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Den overordnede personalepolitik Tønder Kommune har udarbejdet en overordnet værdibaseret personalepolitik, hvor værdigrundlaget

Læs mere

MARIAGERSKOLE SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden for Bestyrelsesmøde. ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2016 KL på Mariager Skole DAGSORDEN:

MARIAGERSKOLE SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden for Bestyrelsesmøde. ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2016 KL på Mariager Skole DAGSORDEN: MARIAGERSKOLE SKOLEBESTYRELSEN Dagsorden for Bestyrelsesmøde ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2016 KL. 17.00-19.30 på Mariager Skole DAGSORDEN: 1. Meddelelser fra Elevrepræsentanterne 2. Høring: Regler for valg

Læs mere

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune.

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. Drosthuset Rapport over anmeldt tilsyn 2013 Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse...

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 30. april 2013 Sagsnummer 2013040005EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 Å-CENTER SYD Å-Center Syd:

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

JF + JVP 20:10-20:30. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e

JF + JVP 20:10-20:30. H ø v e F r i s k o l e B e s t y r e l s e s m ø d e r S i d e Referat Møde nr. 7-2013 Bestyrelsesmøde mandag 6. maj 2013 kl. 19.00 22.00 Indkaldt: forældrebestyrelsen, skolelederen, lærerrepræsentanten. Tilstede: Martin, Peter, Louise, Susanne, Jonas, Neel, Jesper

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Status på regnskabsunderskud og begyndende status på skoleåret 2015/2016.

Status på regnskabsunderskud og begyndende status på skoleåret 2015/2016. Til Centerchef, Børn & Læring, Anton Svendsen og Børneudvalget. Hotherskolen den. 9. marts 2015. Status på regnskabsunderskud og begyndende status på skoleåret 2015/2016. Jeg har tidligere afgivet 3 redegørelser

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017

Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Referat fra Med-møde d. 27 november 2017 Indkaldelse sendt til: Maibritt Krogh, Nanna Thomsen, Helle Støvring Gundersen, Ulla Johansen, Birthe Nørholt, Inger Brøndum, Birgitte W. Blom og Helle Pedersen.

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne

Læs mere

Samarbejdsaftale. Skoler og klubber

Samarbejdsaftale. Skoler og klubber Samarbejdsaftale Skoler og klubber Samarbejdsaftale Samarbejdsaftalen er et redskab for skoleledelser, klubledelser, lærere og klubmedarbejdere, der skal medvirke til at sikre gode rammer og vilkår for

Læs mere

Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet

Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet Samarbejdet med borgere og pårørende har til formål at sikre borgernes medbestemmelse

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Arbejdsmiljørapport 2014 Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Indhold Arbejdsmiljøorganisationen... 3 Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen... 3 Aktiviteter for 2014... 3 Fraværshåndtering... 3 Beredskabsplaner...

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl. 19.00-21.00 Tilstede: Michael, Kurt N., Kurt M., Kirsten R., Jesper, Anne, Kirsten N. og Leif. Afbud: Lone C. (ikke muligt at indkalde en suppleant)

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret 1 Trekløveret Ølsted d. 15. september 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.4/2009 den 10. september 2009 kl. 18.30 I Møderum 1 2 Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Hovedudvalg. Referat. Den 9. oktober Tidspunkt: 10:00-13:00. Sted: Byrådssalen

Hovedudvalg. Referat. Den 9. oktober Tidspunkt: 10:00-13:00. Sted: Byrådssalen Hovedudvalg Den 9. oktober 2017 Tidspunkt: 10:00-13:00 Sted: Byrådssalen Deltagere: Henning Haahr, Jette Lorenzen, Karsten Poulsen, Morten Møller, Anne Stenbæk, Thomas Jørgensen, Rikke Liboriussen, Jonas

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen

Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen Kongsbjergskolen Dato 16.08.2018 Referent: Henrik Jørgensen Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen Referat Skolebestyrelsesmøde Mødedato Mødested Møde start/slut 16.08.2018 Kongsbjergskolen 19:00/21.40

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230.

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende

Læs mere

BUPL. Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir

BUPL. Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir BUPL Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir 1 At forholde sig til rollen som TR Årsagerne til, at du er valgt som tillidsrepræsentant

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 27.9. 2017 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10, NYKØBING F TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER : LONE GØTTLER AFBUD: LOTTE S. HØYEM JETTE GRAVGAARD

Læs mere

Forretningsorden. for Marjattas bestyrelser

Forretningsorden. for Marjattas bestyrelser r Indhold Indholdsfortegnelse Indhold... 2... 3 1 Organisation... 4 2 Konstitution... 4 3 Bestyrelsesmøder... 5 4 Forretningsudvalg... 6 5 Tavshedspligt... 7 6 Revisionsprotokollen... 7 7 Andet... 8 2

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske

Læs mere

ARBEJDSMILJØAFTALE FOR. Aarhus Kommune

ARBEJDSMILJØAFTALE FOR. Aarhus Kommune ARBEJDSMILJØAFTALE FOR Aarhus Kommune Indhold Forord... 3 1 Aftalens område... 3 2 Struktur og opbygning... 3 3 Formål, aktiviteter og metode... 4 4 Procedure for gennemførelse og opfølgning af virksomhedsaftalen

Læs mere

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU Møde nr.: 2015-08 Dato: 29. sep. 2015 Tid: 9.00 til 11.00 Deltagere: LFK, MC, FB, KHN, LD, CGLA, HH Fraværende uden afbud: Afbud: Referenten: JTL Dagsorden Emne Tid Start Fremstilling Beslutning Opfølgning

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Hovedudvalg Den 25. februar 2019 Tidspunkt: 08:00-12:00 Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Deltagere: Henning Haahr, Jette Lorenzen, Karsten Poulsen, Morten Møller, Anne Stenbæk, Ole Stounbjerg, Lone Bay, Torben

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Botilbud Nyvang. den 2. november 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Botilbud Nyvang. den 2. november 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Botilbud Nyvang den 2. november 2011. November 2011 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst Torsdag den 28. august 2014 Kl. 10.00 14.00 Ansager plejecenter Deltagere: Inger Nørby, Ida Kristensen, Mona Termansen, Anne Elisabeth, Søren Kruse, Dorte Poulsen,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat Mandag den 2.-6. 2014 kl. 18 på skolens kontor Dagsorden Skolebestyrelsesmedlemmer: Tom B. Rasmussen Jakob Flarup Mikkelsen Mads Bjerregaard Jeppe D. Friis Marianne Andersen

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen Dag 2 - Program Velkomst præsentation af program Opfølgning på arbejde i eget MED-udvalg Læringsmål: Information

Læs mere

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Tårnly / Fjordblink, Sødisbakke, herefter blot kaldet Tårnly. Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde:, Region Nordjylland

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19. september 2017 kl

Referat skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19. september 2017 kl 19-09-2017 2017/18 1 Referat skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19. september 2017 kl. 17.00-20.30 Afbud: Thomas, Camilla, Jonas, Michael, Henrik, Scheik Bemærk: (H)øring (B)eslutning rientering (D)røftelse

Læs mere

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 Den 10. februar 2015 Afbud: Referent: Thomas Mødeleder: Annemette Kontaktpersoner: Marianne O = Orientering

Læs mere

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Fra praksis Annette Dippel Larsen, Ruth Skriver, Mette Kitnæs, Anne-Marie Sørensen, Stefi Olesen, Vera Larsen, Susanne Pallesen, Birgit Søndergaard Fra

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser

- Alle referater skal gøres til PDF - Udsende referatet uden kommentarer og rettelser Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde Referat af SKB-møde d. 15. maj 2017 kl. 17:00-19:30 Afd. Engholm Mødeleder: Mette Thrane. Deltagere: Michael,, Sanne, Mette Thrane, Merethe, Maibritt, Michael, Mette,

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 5. februar 2018 klokken 19.00-22.00 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand) Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige:

Læs mere