Tværsektoriel demensstyregruppe. Mødereferat for møde den , Kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tværsektoriel demensstyregruppe. Mødereferat for møde den , Kl"

Transkript

1 Tværsektoriel demensstyregruppe Mødereferat for møde den , Kl Deltagere: Søren Rask Bredkjær(formand) Marianne M. Jensen (næstformand), Sonja Müller, Grete Breinhild, Annette Rise, Birgitte Meisner, Liza Brinks, Anna Marie Bak, Robert Graf de Gergelyffy, Geriatri, Sussi Bratbjerg, Mette Abrahamsen(Alzheimerforeningen), Kirsten Feld, repræsentant Afd. Kvalitet og Udvikling, SUND Karen Buur Kristiansen, Jette Gerner Kallehauge Afbud: Robert Graf de Gergelyffy og Liza Brinks, Jesper Gyllenborg Punkt 1 Hvad skal vi udrette Tid* Beslutninger (hvem, hvad, hvornår) Præsentation af nye styregruppemedle mmer. Godkendelse af dagsorden Ny repræsentant for geriatrien og fra Kvalitet og Udvikling. Tilføje punkter hvis det ønskes 5. Søren bød velkommen til den nye repræsentant for Alzheimerforeningen: Mette Abrahamsen. Mette afløser Aase Stær. Afdelingslæge Robert Graff de Gergelyffy, Geriatrisk Huk.klinik Slagelse er valgt af SUF Geriatri og indtræder i styregruppen som repræsentant for geriatrien efter Lars Laugesen. Ny repræsentant for afd. Kvalitet og Udvikling: Anne Hjortshøj har meddelt, at det er Karen Buur som fremover er repræsentant i styregruppen for Kvalitet og udvikling. Robert og Karen har meldt afbud til dagens møde. Dagsorden blev herefter godkendt. Punkt 2. Status Orientering ved Søren Bredkjær: 1. Processen vedr. implementering af Forløbsprogrammer Hvor langt er vi? Beslutning: 1. Vedr. implementering af Forløbsprogrammet har vi søgt en dialog med TSP(psykiatri) og TSS (somatik). Sagen skulle have været drøftet på fællesmødet i går. Men kommunale TSP-repræsentanter mente, at programmet skal præsenteres i TSS. Næste møde for TSS er besluttet og afholdes den?(dato kendes endnu ikke). Implementeringsdato er pr Et koordinerende implementeringsudvalg skal holde møde lige først i 2017(blev besluttet på TSS-TSP fællesmødet i går) Vi går derfor tilbage til den oprindelige plan og ønsker nu at TSS beslutter at sagen skal drøftes på de 4 KSS-udvalg lokalt for hvert sygehus. Søren konfererer sagen med Karen Buur. 2. Jette og Anna Marie har holdt møde med Jan Baggers, som er praksiskonsulent for psykiatrien. Instruksen til almen praksis på

2 Punkt 3. Forløbsprogram for Demens Bilag 1 Implementerings planen Orientering ved Jette Kallehauge om: 2. Møde med almen praksiskonsulenter den om rev. instruks til almen praksis, 3. ny opbygning af hjemmesiden DemensSjælland/Forløbsp rogram for demens 4. Dagsorden for netværksmøde Ikrafttrædelsesdato og vi drøfter implementeringsplanen for Forløbsprogram for Demens skal den gennemføres som oprindeligt foreslået? Revision af tidsplanen. Hvilken økonomi har vi til implementeringsaktiviteterne? bliver revideret med links til relevante dele af forløbsprogram for demens. 3. Jette viste hvordan hjemmesiden om Forløbsprogrammet er blevet ændret. Her findes nu flow-diagrammer for patientforløbets enkelte dele. Det er nu muligt at tilgå forløbsprogrammets instrukser og værktøjer fra flow-diagrammerne. Og det er muligt at udskrive en håndbog med den samlede instruks for hvert af de 4 flow-diagrammer fx om opsporing af demens. Og at udskrive de tilhørende værktøjer. Kommentarer fra styregruppen: Grete: Hvordan formidler vi at siden findes? Det skal være elektronisk formidling. Gerne videreudvikling til app. Papir må den enkelte kommune selv sørge for. Birgitte: Formidling af siden, kørekort til hvordan siden bruges? Sonja: Gøre opmærksom på siden er det vigtigste. Marianne: Nævne det på netværksmøde. Grete: Elektronisk postkort (beslutning: det gør vi) Mette: Et link til den nationale handlingsplan Beslutning: Ikrafttrædelsesdato bliver De øvrige programmer træder i kraft samme dato. Programmet bliver præsenteret på næste TSS møde.(søren taler med Karen Buur herom) Implementeringsplanen skal tilrettes af Jette. Flg. punkter skal opdateres: Tidsplanen justeres. Monitorering af data: Siden vi reviderede forløbsprogrammet, er der kommet ny udmelding om den Nationale Demensdatabase.(I den nationale handlingsplan for demens) Databasen skal på sigt også indeholde data om den kommunale demensindsats. Det besluttes at styregruppen søger, at tage kontakt med folkene bag databasen(først til Ellen Holm, som er vores repræsentant) mhp. at videregive et forslag om at også data om det tværsektorielle demenssamarbejde kan blive indsamlet i databasen, så der kun skal registreres et sted. Temamøderne: Jette igangsætter planlægning og sætter datoer(marts 2017) på de 4 møder inden TSS mødet. Kataloget for Demensskolebænk på Tværs vedlægges implementeringsplanen til fremlæggelse på TSS mødet. Vedr. midler til Demensskolebænk på Tværs:

3 Punkt 4. National Handlingsplan for Demens Bilag 2 Vi drøfter indhold og orienterer hinanden om egne initiativer og mulige perspektiver i relation til det tværsektorielle demenssamarbejde. Hvis vi vil foreslå, at der søges penge, hvilke initiativer er så relevante? Der er udmeldt en pulje til tværsektorielle projekter i (Besluttet på Sundhedskoordinationsudvalgets møde den ) Vi ansøger om midler til at realisere planen demensskolebænk på tværs, sådan som den er beskrevet i dokumentet: Kompetenceudviklingskatalog Demens - Skolebænk på Tværs Ansøgning inden den Jette udarbejder udkast. Søren og Marianne godkender ansøgningen. Beslutning; Søren: Regionen er i gang med at overveje initiativet omkring sammenlægning af alle hukommelsesklinikker til 1 samlet tværfaglig enhed med fælles ledelse og med 1 eller 2 klinikker i hele regionen. Demensvenlige sygehuse er også et interessant initiativ. Et sygehus i regionen forventes udpeget til at afprøve det demensvenlige koncept. Kommentarer: Sonja: At specialet kommer til patienten fremfor at patienten skal komme til specialisten. Anden struktur er nødvendig. Næstved vil gerne være satellit klinik. Der er ledige lokaler på sygehuset. Samle et tværfagligt team 1 dag om ugen. Anne Marie: Der mangler lægelige ressourcer. Skelne mellem ukomplicerede og komplicerede. Fordel for patienterne med satellitter. Marianne: Inviter nogle kommuner og pårørende med ind i processen Tænke tværsektorielt. Kommunerne er også i gang med at overveje initiativerne i den nationale handleplan: Grete: Hvem skal involveres i processen med en kommunal handleplan? Mange parter skal medinddrages. Annette: Odsherred har startet en Tænke-Tank om demens. Greve: Vi har en strategi, oprettet et kompetencecenter. Har fået input fra Face-book. Sonja: Det er forskelligt hvor langt kommunerne er. Næstved har været med i demensalliancen. Sammenlægning af sundhed og ældre har betydet at samarbejdet på tværs er blevet lettere. Demensområdet er placeret i den nye enhed. Alle mellemledere er på efteruddannelse. Alle var med til lederkonference i Oslo. Politisk bevågenhed å området og det går stærkt.

4 Flg. initiativer overvejes: A.Borgerinddragelse hvordan skal det konkrete tilbud se ud fx etablering af Rådgivningscenter. B.Frivillig indsats ved aflastning af pårørende. Kalundborg: Evaluering af nuværende indsats og hvilke nye initiativer skal i gang. Nye aflastningstilbud? Åbent hus klinik i Sundhedshus med demenskonsulenterne Sundhedsstyrelsen har igangsat BPSD projektet 5 kommuner er med(næstved og Greve Kommune i Region Sjælland). BPSD skal afdækkes via brug af screeningsværktøjet NPI. Der er god erfaring fra Sverige. Screeningsinstrument skal anvendes og efterfølgende skal der afholdes en konference, hvor en kommunal handleplan til forebyggelse af BPSD skal udarbejdes. Går i gang % i pl.bolig får psykofarmaka! (dette initiativ vedrører den tidligere demenshandleplan) Punkt 5. Nyt fra Styregruppens medlemmer Der er et initiativ mhp. udvikling af kompetencer: Her forventes afsat en pulje til midler til kompetenceudvikling, såvel i regioner som i kommuner. Jette nævner, at der måske er mulighed for at styregruppen kan søge flere midler her til realisering af Demensskolebænk på Tværs. Foreløbig søges de lokale midler til Beslutning: Kirsten Feld: Ældrerådet i Roskilde sætter fokus på pårørendesamarbejdet. Skal føre til pårørendepolitik for Roskilde Kommune Marianne: Vi har uddannet nøglepersoner, demensambassadører Tidl. nævnte initiativer fortsætter. Greve har tilmeldt sig til demensalliancen. Har fået penge til projekt til aflastning af pårørende. Kalundborg: Projekt pårørende: Flexkort (17½ time pr. borger) til mulighed for aflastning. Afløsning i hjemmet, undervise frivillige og familie til at være afløser. Komme på visit i plejebolig. Krævende. Sussie: Ældrepsykiatrien er optaget af at forkort ventetiden og mulig sammenlægning. Annette: Demensmesse i Vig Vise hvad der findes og finde flere frivillige. Ny demenspolitik på vej. Ønsker et åbent Demenshus. At søge puljer kræver tid. Grete: Ældrerådet fortsætter ihærdigt med at informere i lokalområdet om demens.

5 Snoozel-huset: Borgere kan visiteres til sanseintegrationsbehandling. Også for demensramte, men transport et problem. Der indrettes nu sanserum i dagcentre/plejebolig lokalt i mindre målestok, men samme koncept. Sonja: Konkrete handleplaner er nu udarbejdet. Demensvenlig kommune: For glem mig ej- rute er etableret, så borgere med demens kan være fortsat fysisk aktive ude. En studerende fra designskole har medvirket. Ved Symfonien en gangsti sløje i 3 etaper, pl.bolig, lokalt grønt område. Formål: At røre sig på tværs af generationer. Anna Marie: Almen praksis skal have ny overenskomst i foråret. Der er fortsat lægemangel. Vi vil gerne have fjernet loft over indtægt for at kunne ansætte mere sundhedspersonale. Almen praksis kommer nok ikke til implementeringsaktivitet (temamøderne) Demens tages op i uddannelsesregi og i læge lavene. Der afholdes nu dialogmøder på sygehus(roskilde/køge), hvor emnet kan sættes på. Her vil der være mulighed for posterpræsentation om demens. (Anna Marie Bak meddeler dato) De månedlige gå-hjemmøder afholdes ikke mere pga for få deltagere. Hvad med de øvrige sygehuse? Mette: Alzheimerforeningens første gadeindsamling er gennemført. Lokalforeningen fik indsamlet ,- (Vestsjælland) Melding fra fårørende: lang ventetid på kontakt til demenskonsulent. Demensvenner: Slagelse: Alle apoteker er demensvenlige. Nu i alt : demensvenner i hele DK. Mål: personer. Alzheimer Europe: Den yngre gruppe mangler et relevant nyttigt dagtilbud. Der blev udarbejdet en pressemeddelelse. Medsendes referatet. Rådgivningscentre skal være i hele landet. (iflg. den nationale demens handleplan) Instruktører til erindringsdans. Ny pulje fra satspuljen til landsforeningen. Jette: Har deltaget i Lederkonferencen i Oslo 24. og 25. oktober. Var inviteret til at holde indlæg om vore erfaringer med FDP. Kontakt med projektleder Kerstin Z., Skåne, som ønsker at høre mere om vore erfaringer. Især erfaringer med at etablere samarbejde mellem kommuner og de regionale demensklinikker. Jette har aftalt møde, og Marianne deltager som kommunal repræsentant i mødet kl Evt. Næste møde 20.januar 2017? Dagsordenspunkter: 5 min Næste møde

6 Godkendelse af Årshjul 2017 Evaluering af styregruppens arbejde i 2016.

Tværsektoriel demensstyregruppe. Dagsorden den , kl

Tværsektoriel demensstyregruppe. Dagsorden den , kl Tværsektoriel demensstyregruppe Dagsorden den 17.06.2016, kl. 9.00-11.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær(formand) Marianne M. Jensen (næstformand), Sonja Müller, Annette Rise,

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Referat fra møde den 29.01.2016, Kl. 9.00-11.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær(formand) Marianne M. Jensen (næstformand), Sonja Müller, Grete

Læs mere

Tid: Torsdag den kl , mødelokale 1, regionshuset

Tid: Torsdag den kl , mødelokale 1, regionshuset Forum: Den Tværsektorielle Demensstyregruppe Tid: Torsdag den 14.09.2017 kl. 13.15 15.15, mødelokale 1, regionshuset Deltagere: Søren Rask Bredkjær, formand, Psykiatrien Marianne M. Jensen, næstformand,

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Dagsorden møde den 9.01.2015, Kl. 13.00-15.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær; Britta Ortiz Echeverria, Lars Peter Laugesen, Karen Irene Nielsen,

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Referat fra møde den 10.06.2015, Kl. 9.00-12.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Formand, vicedirektør Søren Rask Bredkjær, Psykiatrien; KSS Holbæk: Charlotte Petersen,

Læs mere

Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! DKDK ÅRSMØDE NYBORG 2015

Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! DKDK ÅRSMØDE NYBORG 2015 Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! DKDK ÅRSMØDE NYBORG 2015 Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! Hvilke forskelligartede udfordringer giver tværgående

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Referat fra møde 23.10.2014 Kl. 10.30-11.30(incl. frokost) Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær; Britta Ortiz Echeverria; Lars Peter Laugesen, Karen

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik REFERAT Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 26. januar 2015 kl. 14.00-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, indgang 9. Deltagere Kommuner: Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Pia Munk Lundgren,

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Den Nationale Demenshandlingsplan 2025 sammenholdt med Aalborg Kommunes initiativer (Demenshandleplan)

Den Nationale Demenshandlingsplan 2025 sammenholdt med Aalborg Kommunes initiativer (Demenshandleplan) Den Nationale Demenshandlingsplan 2025 sammenholdt med Aalborg Kommunes initiativer (Demenshandleplan) Regeringens initiativer på demensområdet Andre sektorers ansvar Aalborg kommune 1. TIDLIG OPSPORING

Læs mere

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5 Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30 Regionshuset, mødelokale 5 Deltagere: KOL Marianne Neerup, daglig leder, KOL Kompetencecenter Ulla Hemmingsen, rehabiliteringskoordinator,

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 03.04.17 kl. 9-12 på Nældebjerg Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Den justerede Nordjyske Kronikermodel

Den justerede Nordjyske Kronikermodel Den justerede Nordjyske Kronikermodel Forudsætningerne Sundhedskoordinationsudvalget godkendte på sit møde den 31. august den justerede Nordjyske Kronikermodel. Uændrede forudsætninger for det tværsektorielle

Læs mere

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling PROTOKOL Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 26. august 2015 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, Hillerød, lokale H 5 Kongens

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 4. maj 2015 kl. 14.00-16.00 Regionshuset Sorø, Mødelokale 14. Deltagere Kommuner: Dorthe Berg Rasmussen (næstformand), Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Anne

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Mødedato: Tirsdag d. 11. september 2018 Starttidspunkt: Kl. 10.00 Sluttidspunkt: Kl. 12.00 Mødested: Roskilde Lokale: RosA0.05 (glasburet ved indgangen)

Læs mere

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Dato: 5. september 2012 Brevid: 1841112 Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser På møde i Forretningsudvalget den 29. maj 2012 blev udvalget orienteret

Læs mere

Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm Social- og Sundhedsudvalget, november 2017

Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm Social- og Sundhedsudvalget, november 2017 Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm 2018 2020 Social- og Sundhedsudvalget, november 2017 Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm 2018 2020 Den Nationale Demenshandlingsplan

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Informationsmateriale til pårørende i Psykiatrien

Informationsmateriale til pårørende i Psykiatrien INFORMATIONSINDSATS Informationsmateriale til pårørende i Psykiatrien Første møde med Psykiatrien som behandlingssted kan være en overvældende oplevelse for patienten, men i høj grad også for pårørende.

Læs mere

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 13. april 2015 kl. 15.30-17.00 Roskilde Sygehus, Sygehusledelsens mødelokale, Indgang 1A, 1 sal. Deltagere Regionen Susanne Lønborg

Læs mere

Demensstrategi

Demensstrategi Demensstrategi 2017-2020 Skønnet antal borgere med demens i Faxe Kommune Fordeling af demensdiagnoser Procentvis forekomst af demens hos +60 årige Den Nationale Handlingsplan for demens Ny national handlingsplan

Læs mere

Kompetenceudviklingskatalog

Kompetenceudviklingskatalog Kompetenceudviklingskatalog Demens - Skolebænk på Tværs 2016-2018 Har kendskab til Sundhedsaftale og Forløbsprogram for demens Kender egen rolle og ansvar i samarbejdet. Kan opsøge relevant viden om de

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix [Ref. nr.] Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 19. juni 2013 Referat fra møde i Samordningsudvalget

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017 Einer, demensramt: Da jeg fik at vide, at jeg havde demens, gik alt ned i et sort hul, men der er ikke noget at gøre, andet end at komme op på hesten igen og ud Demenspolitik Lolland Kommune 2017 Godkendt

Læs mere

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens s erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens Line Sønderby Christensen, chefkonsulent, Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen, Demensdage 23/5-2019 1 Grethes case det optimale forløb

Læs mere

Strategisk samarbejdsforum for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen

Strategisk samarbejdsforum for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen Dato & tid 20.1 2014 kl. 13-15 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Pia Ramhøj, Kirsten Nordenbæk Hansen, Birgitte Rav Degenkolv Kirsa Ahlebæk, Anne Mette Jørgensen, Lisbet Madsen, Merete Brædder, Pia

Læs mere

KKR. 25. maj Dagsorden:

KKR. 25. maj Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 3. maj 2018, kl. 13.00-14.30 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted 25. maj 2018 Deltagere:

Læs mere

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Tirsdag den 4. december 2018 kl. 11.00-12.30 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Dato: 12. december 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse og Ringsted

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN HILLERØD KOMMUNE 18. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Hillerød Kommune

Læs mere

Sundhedsaftalen 2010-2014

Sundhedsaftalen 2010-2014 Sundhedsaftalen 2010-2014 Afrapporteringsskabelon for udviklingsgruppernes arbejde Udviklingsgrupperne afrapporterer til Den Administrative styregruppe årligt og i forbindelse med det sidste møde i Den

Læs mere

I det følgende opsummeres konklusioner og anbefalinger fra DSI s evalueringsrapport med henblik på prioritering af indsatsområder i 2012 og 2013.

I det følgende opsummeres konklusioner og anbefalinger fra DSI s evalueringsrapport med henblik på prioritering af indsatsområder i 2012 og 2013. Prioritering af DSIs anbefalinger i evalueringen I det følgende opsummeres konklusioner og anbefalinger fra DSI s evalueringsrapport med henblik på prioritering af indsatsområder i 2012 og 2013. Dato:

Læs mere

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Dato: 27. september 2017 Brevid: 3362292 Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Udvalget har i 2016 og 2017 haft flere politiske drøftelser og haft mange forskellige temaer

Læs mere

Handlingsplan for Den Tværsektorielle Demensindsats Region Sjælland Udarbejdet af den Tværsektorielle Demensstyregruppe

Handlingsplan for Den Tværsektorielle Demensindsats Region Sjælland Udarbejdet af den Tværsektorielle Demensstyregruppe Handlingsplan for Den Tværsektorielle Demensindsats Region Sjælland 2012-2014 Udarbejdet af den Tværsektorielle Demensstyregruppe Indhold: Baggrund... 3 Målgrupper... 5 Formål;... 5 Mål... 5 Tilgængelige

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT KSP B&U møde fredag den 8. december 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede: Gæst: Cecilie Iuul, specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen Annika Hermansen

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

SAM:BO Samarbejde om borgerforløb. Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb

SAM:BO Samarbejde om borgerforløb. Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb Fra hidtil til fremover Hvad går ud? Sund Dialog (Fyn) Patientens vej (Ribe) Samarbejdsaftale Sønderjyllands

Læs mere

DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN - AKUTINDSATS - STATUS

DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN - AKUTINDSATS - STATUS Sundhed og Omsorg + DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN - AKUTINDSATS - STATUS 23-8- 2016 Ninna Thomsen Norddjurs Kommune Østergade 36 Side 8500 1 af Grenaa 6 Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Mål Målet er at borgerne

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 4. januar 2018 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 4. januar 2018 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 10.01.18 Referat Patient- og pårørendemøde Den 4. januar 2018 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Ann-Lise Hass, Arno Larsen, Birgitte Arildsen,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Indledning Rødovres demenshandleplan afspejler de nye tanker og visioner på området, både lokalt, regionalt og nationalt. Lokalt bygger den på Rødovres

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Projektbeskrivelse. Fanø Kommune som demensvenlig kommune

Projektbeskrivelse. Fanø Kommune som demensvenlig kommune Titel på projekt Fanø Kommune som demensvenlig kommune Sagsnr. 2017-3233 Dokument nr. 2018-6601 Udarbejdet af: DL/LA Udarbejdet/revideret d. 17.11.2017 Version nr. 1 Projektleder: Dorthe Lodberg Projektejer:

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Demensstrategien er overordnet og må opfølges af mere konkrete handleplaner

Demensstrategien er overordnet og må opfølges af mere konkrete handleplaner Sundhed og Omsorg Sagsnr. 298156 Brevid. 3111968 Ref. BETI Dir. tlf. 3084 1391 betinaa@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på høringssvar til demensstrategien 15. marts 2019 I høringsprocessen er der indkommet

Læs mere

Referat fra møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Referat fra møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital (BFH) Dato: 19. januar 2018 Kl.: 13:00-15:00 Sted: Bispebjerg Hospital Direkte 38636134 Web

Læs mere

Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med demens.

Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med demens. Sundheds og ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K København, den 17. oktober 2016 Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Onsdag den 15. november 2017, kl. 14.00-16.00

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsgruppen

Referat til møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat til møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 21.08.2013, kl. 10.30-12.30 Bygning 4, Mødelokale

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 17. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Frederikssund

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

På den baggrund er der igangsat et projekt med disse succeskriterier: Der er gennemført fire forsøg med forskellige former for organisering.

På den baggrund er der igangsat et projekt med disse succeskriterier: Der er gennemført fire forsøg med forskellige former for organisering. på projekt vedr. styrket ledelse på forløbsprogrammer Regionsrådet har besluttet at igangsætte forsøg med fælles ledelse af forløbsprogrammer. Dette er benævnt Forløbsledelse og finansieret af Puljen for

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 Kommune Frederikssund Klynge Hillerød Seneste revision 23. september 2010 P:\PlanlaegningOgUdvikling\Sundhedsaftaler\Sundhedsaftale 2011-2014\Allonger\Hillerød- Klyngen\Frederikssund tillægsaftale 2011-2014.doc

Læs mere

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen 1. Baggrund Udviklingen i sundhedsvæsnet stiller nye krav til almen praksis, hospitalerne og kommunerne

Læs mere

Det regionale projekt Bristede Drømme-Nyt håb - Status november 2013

Det regionale projekt Bristede Drømme-Nyt håb - Status november 2013 Det regionale projekt Bristede Drømme-Nyt håb - Status november 2013 Projektets hovedbestanddele Hvorfor er projektet startet? Statslige midler på i alt 100 mill. kr. til deling de 5 regioner imellem til

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 16. juni 2017 kl. 10.00-12.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.46 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, forløbschef,

Læs mere

Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner

Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner I udmøntningsplanen for handlingsplanen for den ældre medicinske patient afsættes 97,4 mio. til etablering af

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Du inviteres hermed til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen af sundhedsaftalen, der er indgået mellem 17 kommuner, almen

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Godt på vej med Den Danske Kvalitetsmodel Alle vinder på god kvalitet

Godt på vej med Den Danske Kvalitetsmodel Alle vinder på god kvalitet Videnspredningsseminar 4. maj 2010 Godt på vej med Den Danske Kvalitetsmodel Alle vinder på god kvalitet Sygehus Nord Sygehusledelsen Administration Driftsafdeling Serviceafdeling Holbæk Kalundborg Roskilde

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Sjælland

Sundhedsaftalen i Region Sjælland Invitation til konference Sundhedsaftalen i Region Sjælland 2010-2014 Torsdag den 24. maj 2012 kl. 9.30-16.30 i Slagelse Med temaet»borgeren i fremtidens sundhedsvæsen i Region Sjælland«KKR SJÆLLAND Konference

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

1. Velkommen præsentation af ny formand for udvalget, vicedirektør Trine Holgersen.

1. Velkommen præsentation af ny formand for udvalget, vicedirektør Trine Holgersen. REFERAT KSS Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Mandag d. 2. februar 2015, kl. 13.30-16.30 Næstved Sygehus, mødelokalet på 15. etage Mødedeltagere: Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse: Trine Holgersen,

Læs mere

Fælles milepæle og indsatsområder

Fælles milepæle og indsatsområder Fælles milepæle og indsatsområder 2017 Feb Mar Planlægning af projekt (3. kvart. 2016-1. kvart. 2017) Planlægning af projek Interventionsfasen (1. kvart. 2017-2. kvart. 2019) Evaluering (2. kvartal 2019-3.

Læs mere

Demens Fredericia - årsplan 2018

Demens Fredericia - årsplan 2018 Januar måned PR for de De små demensvenner TV2 og Tv syd. Vi er i gang med udbredelse De små demensvenner /på tværs af alder til alle plejecentre i samarbejde mellem daginstitutionerne, idræt i dagtimerne

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Mødelokale 4, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Workshop DSKS 09. januar 2015

Workshop DSKS 09. januar 2015 Workshop DSKS 09. januar 2015 Sundhedsaftalerne -gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Fra nationalt perspektiv Bente Møller, Sundhedsstyrelsen Fra midtjysk perspektiv Oversygeplejerske

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 6. april 2017, kl. 14.00-16.00 Dato:

Læs mere

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted.

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted. Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl. 11.45-13.00 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55 4100 Ringsted. 27. juni 2017 Deltagere: Søren Bredkjær, Karin Højen

Læs mere

Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018

Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018 Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018 Arne Gårn, programleder, Steno Diabetes Center Odense SDCO s eksistensberettigelse: Udvikling og afprøvning af nye

Læs mere

Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns Kommune.

Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns Kommune. Referat Referat TSS den 26. nov 2015 26. november 2015 kl. 13.00-15.00 Ringsted Sygehus, mødelokale 4, Indgang H Deltagerliste nederst. Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Sammenlægning af demensudredningsenheder hvilke fordele (og ulemper) giver den nye struktur i det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde?

Sammenlægning af demensudredningsenheder hvilke fordele (og ulemper) giver den nye struktur i det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde? DemensDagene 2019 Fredag den 24. maj Sammenlægning af demensudredningsenheder hvilke fordele (og ulemper) giver den nye struktur i det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde? Oplæg ved Anders Meinert

Læs mere

De faglige Miljøer. Odder Kommunes Ældreservice. Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert.

De faglige Miljøer. Odder Kommunes Ældreservice. Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert. Odder Kommunes Ældreservice Stenslund 6 8300 Odder Tlf: 87 80 32 43 E-mail: aeldreservice@odder.dk De faglige Miljøer Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert. Odder, d Revideret

Læs mere

Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland

Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland Definition: Utilsigtet hændelse (UTH) skyldes ikke patientens sygdom er skadevoldende, eller kunne have været det forekommer i forbindelse med behandling/sundhedsfaglig

Læs mere