EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune"

Transkript

1 EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune Underbilag 3 G del B Snitflader og software grænseflader - LTAS integration fra DFDG mod KMD Opera

2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 2 BESKRIVELSE AF INTEGRATION FOR AT OPRETTE JOBORDRE I OPERA Modtagelse af jobordre 4 3 SKÆRMBILLEDER FRA LØNTILSKUDSSYSTEM 6 4 WEBSERVICE: JOBORDERSERVICE (VERSION 3) Beskrivelser af job- og aktivitetstyper for virksomhedsrettede tilbud Web service metoder CreateJobOrder og UpdateJobOrder GetJobOrder CloseJobOrder WSRM metoder GetJobOrders GetClosedJobOrders GetTransferredCVCollection 81 Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

3 1 Indledning Dette dokument indeholder en løsningsbeskrivelse omkring hvordan løntilskudsadministrationsprojektet vil integrere mod KMD Opera for at oprette Jobordrer. 2 Beskrivelse af integration for at oprette jobordre i Opera Der oprettes jobordre via Arbejdsmarkedsstyrelsens JobOrderService. Her er det muligt at indsende jobordre via en webservice KMD Opera benytter i dag denne webservice til at sende jobordrer til DFDG, men det er også muligt at sende det den anden vej, hvis Jobordren oprettes på Jobnet Administrationsportalen. JobOrder servicen i DFDG (Brokeren) varetager distributionen af meddelelserne pr. tilknyttede organisation. Hvis brugeren benytter et eksternt system, sendes beskeden via WSRM. De organisationer, der modtager en JobOrder modtager efterfølgende opdateringer og lukningen af joborderen. Bemærk at denne integration kræver at KMD Opera henter jobordrer på køen. Se mere omkring webservicen og indholdet i afsnittet Webservice: JobOrderService Version 3 Oversigt over integrationen: 1. KK LTAS kalder JobOrderService::CreateJobOrder med indhold af job. 2. JobOrderService kalder intern joborder service i DFDG 3. Den interne joborder service ligger jobordrer på en kø ift. KMD Opera 4. KMD Opera henter jobordrer på køen via GetJobOrder Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

4 KK LTAS KMD Opera JoborderService:: CreateJobOrder DFDG JobOrderService:: GetJobOrder Figur 1: JobOrderService integration med kommunalt system 2.1 Modtagelse af jobordre For at integrationen kan virke hele vejen fra Løntilskud til KMD Opera, er det nødvendigt, at KMD Opera kan hente og indsende jobordrer, der er genereret i DFDG. Det er i dag ikke muligt for KMD Opera at afhente jobordrer, og der skal foretages følgende for at få denne integration op at stå: KMD Opera skal kunne hente beskeder, der er lagt på GetJobOrder og GetClosedJobOrders køen. KMD Opera skal kunne indlæse indholdet i en jobordre, som er hentet på køen. Bemærk, at hvis KMD Opera integrerer mod at afhente Jobordre beskeder fra DFDG, så vil det også være muligt at modtage oprettelser samt opdateringer fra Jobnet Administrationsportalen samt eventuelt jobordrer, der er oprettet i andre kommuner. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

5 Jobnet Broker Aftagere CreateJobOrder() Loop foreach Subscriber WSRM.EnqueueMessage Return JO WSRM Message End Loop Figur 2: Sekvens over brugen ift. JobOrder oprettelsen Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

6 Jobnet Broker Aftager UpdateJobOrder() Loop for each subscriber WSRM.EnqueueMessage Return JO WSRM Message Figur 3: Sekvens over brugen ift. Joborder opdateringen 3 Skærmbilleder fra Løntilskudssystem Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

7 Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

8 Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

9 4 Webservice: JobOrderService (Version 3) JobOrder servicen, som er en del af HAH projektet, sikrer, at der på tværs af Jobcentrene sker en opsamling af information om arbejdsgiveres konkrete arbejdskraftbehov, uanset, hvilket jobcenter, behovet indmeldes til. Løsningen skal gøre det muligt på tværs af jobcentrene at se, hvordan der bliver fulgt op på de indmeldte arbejdskraftbehov (så alle kan se om jobbet er lagt på Jobnet og/eller om der bliver henvist ledige til samtale på jobbet) og status for behovet (så alle kan se, når jobbet er besat). Løsningen er i kernen en del af Jobnet. Løsningen erstatter oprettelse af jobordrer i Amanda og fører procesmæssigt sagsbehandleren videre direkte til oprettelsen af jobannoncer og matchning med CV er i Jobnet og til indkaldelse til jobsamtale i Kontaktmodulet, hvis der skal formidles på jobbet. JobOrder servicen gør det muligt at oprette JobOrder i Jobnet, samt via AMS brokeren i f.eks. Jobnet, A-kasser og Kontaktmodulet at modtage JobOrder fra Jobnet til formidling. 4.1 Beskrivelser af job- og aktivitetstyper for virksomhedsrettede tilbud Typologiseringen af virksomhedsrettede tilbud er foretaget på baggrund af gældende lovgivning og ud fra den begrebsmodel for jobplan området, som er aftalt mellem KL og AMS. Typologiseringen har primært til formål beskæftigelsesfagligt og teknisk at angive de job- og aktivitetstyper, der skal anvendes på tværs af myndigheder (staten i jobcenteret, kommunen i jobcenteret m.fl.) og på tværs af de itsystemer, der anvendes i beskæftigelsesindsatsen. Anvendelse Typologiseringen vil erstatte den nuværende liste over jobtyper på Jobnet nogle typer er gengangere, andre er præciseringer af typer, hvor en ny type erstatter en tilsvarende gammel bl.a. er voksenlærling i de nyere bekendtgørelser omdøbt til voksenelev. Endvidere er der helt nye typer, der er oprette pba. velfærdslovgivningen. I vedhæftede skema findes henvisning til regelgrundlaget for de enkelte typer Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

10 Målgrupper: For de typer, der vedrører ansættelse med løntilskud, er det angivet i typebetegnelsen hvilke målgrupper, typen kan anvendes i forhold til. For de øvrige typer henvises til love og bekendtgørelser vedr. hvilke persongrupper, der er berettiget til denne type ansættelse/tilbud. Anvendelsesområder: Typologiseringen skal som minimum anvendes i følgende sammenhænge: Ved oprettelse af jobordre for virksomhedsrettede tilbud i Jobnet disse ordrer for virksomhedsrettede tilbud ligger i det s. k. lukkede rum på Jobnet, hvor ledige kan få adgangskode til at søge. Ved oprettelse af aktivitetsregistreringer for dagpengemodtagere i såvel fælles som pilot jobcentre. De job- og aktivitetstyper, der vedrører ikke forsikrede ledige kan også anvendes af kommunen i jobcenteret ved aktivitetsregistreringer for ikke-forsikrede i såvel fælles som pilot jobcentre. Ved flytning af data mellem it-systemer i den aktive beskæftigelsesindsats. Ved konvertering af data i forbindelse med opstart af nye it-systemer i den aktive beskæftigelsesindsats. Ved indberetninger til AMS af resultatdata fra pilot jobcentre for forsikrede ledige. Ved opgørelser af bestands- og produktionsstatistik for forsikrede ledige. Typerne er angivet med både kortnavn og en længere mere præcis betegnelse. Det anbefales at anvende kortnavnet i brugergrænseflader m.v. Det er de angivne kortnavn, der vil blive anvendt i Jobnets brugergrænseflade. Vedr. Seniorjob: Denne type er ikke omfattet af typologiseringen, da det i hht. Til Lov om seniorjob ikke er relevant, at oprette ordrer herom på Jobnet. Der skal ligeledes heller ikke foretages aktivitetsregistrering i de almindelige beskæftigelsespolitiske it systemer. Typeskemaet omfatter også metatyper, der angiver en samling af beslægtede jobtyper. Metatyperne er endnu ikke endeligt standardiserede og forefindes derfor ikke som Codelist. Det er de konkrete typer, der skal anvendes Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

11 ved oprettelse af ordrer på Jobnet, flytning af data mellem systemer, indberetninger m.v. Når metatyper indføres i Codelist, vil anvendelsen af disse blive præciseret. Forklaring til kolonnerne i skemaet Codelist ID: Den Identificer, som typen har i codelist service, i WSDL er for fx flytte- og opstartsdata etc., på Jobnet m.v. Navn: Typens fulde navn, som i videst mulige omfang angiver en præcis betegnelse. Kortnavn: Kortnavnet vil typisk være den betegnelse, der anvendes i brugergrænseflader og som kan anvendes i daglig tale. Gyldig: Angiver hvorvidt der kan oprettes nye jobordre på Jobnet og hvorvidt der i hht. Den fælles begrebsmodel må oprettes tilbud/aktiviteter med typen. G = Gyldig type der kan anvendes H = Typen må ikke anvendes ved nyoprettelser af jobordrer og tilbud. Anvendes udelukkende ved ved flytning/opstart af eksisterende tilbud/aktiviter mellem IT systemer samt ved indberetning af resultatdata på eksisterende tilbud/aktiviteter. Metatyper: Angiver den fremtidige metatype, som typen vil blive tilknyttet. Lov- og regelgrundlag: Angiver hvilke i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og i Bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats samt andre relevante bekendtgørelser, som typen knytter sig til. Beskrivelse: Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

12 Angiver anvendelsesområderne for typen. UNDERBILAG 3 G INTEGRATION FRA Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

13 Oversigt: Job- og aktivitetstyper for virksomhedsrettede tilbud i den aktive beskæftigelsesindsats Code ID Navn Kortnavn Gyldig Metatyper Lov- og regelgrundlag Beskrivelse 7 Voksenelev - staten Voksenelev, stat G Voksenelev LAB 68, stk. 2 BEK nr 250 af 15/04/2008 BEK nr 1704 af 20/12/2006 Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om voksenelev på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede, ikkeforsikrede ledige og ikkeledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som voksenelev hos statslig virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe

14 8 Voksenelev - selvejende institution Voksenelev, selvejende G Voksenelev LAB 68, stk. 2 BEK nr 250 af 15/04/2008 for den ledige, der ansættes. Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om voksenelev på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede, ikkeforsikrede ledige og ikkeledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som voksenelev hos selvejende institution - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 9 Voksenelev - Privat Voksenelev, privat G Voksenelev LAB 68, stk. 2 Typen anvendes:

15 BEK nr 250 af 15/04/2008 * Ved oprettelse af ordrer om voksenelev på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede, ikkeforsikrede ledige og ikkeledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som voksenelev hos privat virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 13 Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne - Privat Fleksjob - nedsat erhvervsevne G Løntilskud - ikkeforsikrede LAB 69-74b Bekendtgørelse om fleksjob Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om fleksjob på Jobnet, hvor ordren kan besættes af personer, der i øvrigt opfylder

16 betingelserne. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i fleksjob hos privat virksomhed. 14 Job for førtidspensionister på særlige vilkår - Privat Job på særlige vilkår - førtidspensionister G Løntilskud - ikkeforsikrede LAB 52, nr. 2, 57 og 64, stk. 6. Tillige er de omtalt i BAB bl.a. 100, nr. 2, 102, stk. 2, 112, 130, stk. 5. Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om Job for førtidspensionister på særlige vilkår på Jobnet. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i Job for førtidspensionister på særlige vilkår hos privat virksomhed. 15 Løntilskudsansættelse - langtidsledig kontant- og starthjælpsmodtager Løntilskud - langtidsledig ikke forsik- G Løntilskud - ikkeforsikrede LAB 5 & 8 samt Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntil-

17 18 Ansættelse med løntilskud O Forsikrede og ikke forsikrede ledige ret BAB 30 til 38 (undtagen 33, 2. punktum) samt Løntilskud, over 55 år - alle G Løntilskud - forsikrede og ikkeforsikrede LAB 67a - 67c BAB 134a - 134c skudsordrer på Jobnet, hvor ordren kan besættes af ikkeforsikrede ledige, der i øvrigt opfylder betingelserne * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntilskud hos privat virksomhed Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntilskudsordrer på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige, der i øvrigt opfylder betingelserne * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntilskud hos privat virksomhed

18 19 Voksenelev - Kommune Voksenelev, kommune G Voksenelev LAB 68, stk. 2 BEK nr 250 af 15/04/2008 BEK nr 1704 af 20/12/ ved tilbudsregistreringen skal angives klientkategori for den ledige, der ansættes Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om voksenelev på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede, ikkeforsikrede ledige og ikkeledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som voksenelev hos kommunal virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes.

19 20 Voksenelev - region (sygehusregion) Voksenelev, region G Voksenelev LAB 68, stk. 2 BEK nr 250 af 15/04/2008 BEK nr 1704 af 20/12/2006 Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om voksenelev på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede, ikkeforsikrede ledige og ikkeledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som voksenelev hos regions virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 21 Virksomhedspraktik - Privat Virksomhedspraktik, privat G Virksomhedspraktik LAB 42-50a BAB Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer

20 om virksomhedspraktik på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikke-forsikrede ledige * Ved registrering af tilbud om ansættelse i virksomhedspraktik hos privat virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 22 Virksomhedspraktik - kommune Virksomhedspraktik, kommune G Virksomhedspraktik LAB 42-50a BAB Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om virksomhedspraktik på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikke-forsikrede ledige.

21 * Ved registrering af tilbud om ansættelse i virksomhedspraktik i kommune - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 23 Virksomhedspraktik - region (sygehusregion) Virksomhedspraktik, region G Virksomhedspraktik LAB 42-50a BAB Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om virksomhedspraktik på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikke-forsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i virksomhedspraktik i region - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for

22 den ledige, der ansættes. 24 Virksomhedspraktik - stat Virksomhedspraktik, stat G Virksomhedspraktik LAB 42-50a BAB Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om virksomhedspraktik på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikke-forsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i virksomhedspraktik i staten - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 25 Virksomhedspraktik - selvejende institution Virksomhedspraktik, selvejende G Virksomhedspraktik LAB 42-50a BAB Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om virksomhedspraktik på

23 Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikke-forsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i virksomhedspraktik hos selvejende institution - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 26 Rotationsvikar - Privat Rotationsvikar, privat G Rotationsvikar LAB 97-98b BAB b Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om rotationsvikar på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud

24 om ansættelse som rotationsvikar hos privat virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 27 Rotationsvikar - kommune Rotationsvikar, kommune G Rotationsvikar LAB 97-98b BAB b Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om rotationsvikar på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som rotationsvikar i kommunal virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kon-

25 28 Rotationsvikar - region (sygehusregion) Rotationsvikar, region G Rotationsvikar LAB 97-98b BAB b taktgruppe for den ledige, der ansættes. Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om rotationsvikar på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som rotationsvikar i regions virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 29 Rotationsvikar - staten Rotationsvikar, stat G Rotationsvikar LAB 97-98b Typen anvendes:

26 BAB b * Ved oprettelse af ordrer om rotationsvikar på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som rotationsvikar i statslig virksomhed - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. 30 Rotationsvikar - selvejende institution Rotationsvikar, selvejende G Rotationsvikar LAB 97-98b BAB b Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om rotationsvikar på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikke-

27 35 Ansættelse med løntilskud Privat forsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse som rotationsvikar i selvejende institution - ved tilbudsregistreringen skal angives kontaktgruppe for den ledige, der ansættes. Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntilskudsordrer fra privat virksomhed på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntil-

28 36 Ansættelse med løntilskud - Stat skud hos privat virksomhed. Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntilskudsordrer fra statslig virksomhed på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntilskud hos statslig virksomhed. Denne registrering indgår i opgørelsen af kvoter i henhold til lov om ansvaret for og styringen af den aktive

29 37 38 Ansættelse med løntilskud Region (sygehusregion) Ansættelse med løntilskud Kommune beskæftigelsesindsats 56. Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntilskudsordrer fra regions virksomhed på Jobnet, hvor ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntilskud hos regions virksomhed. Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntilskudsordrer fra kommunal virksomhed på Jobnet, hvor

30 39 Ansættelse med løntilskud Selvejende institution ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntilskud hos kommunal virksomhed. Denne registrering indgår i opgørelsen af kvoter i henhold til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats 56. Typen anvendes: * Ved oprettelse af løntilskudsordrer fra selvejende institution på Jobnet, hvor

31 ordren kan besættes af både forsikrede og ikkeforsikrede ledige. * Ved registrering af tilbud om ansættelse med løntilskud hos selvejende institution. 40 Job for førtidspensionister på særlige vilkår - Stat Job for førtidspensionister på særlige vilkår - Stat Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om Job for førtidspensionister på særlige vilkår på Jobnet,. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i Job for førtidspensionister på særlige vilkår hos statslig virksomhed.

32 41 Job for førtidspensionister på særlige vilkår - Kommune Job for førtidspensionister på særlige vilkår - Kommune Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om Job for førtidspensionister på særlige vilkår på Jobnet. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i Job for førtidspensionister på særlige vilkår hos kommunal virksomhed. 42 Job for førtidspensionister på særlige vilkår Region (sygehusregion) Job for førtidspensionister på særlige vilkår Region (sygehusregion) Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om Job for førtidspensionister på særlige vilkår på Jobnet. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i Job for før-

33 tidspensionister på særlige vilkår hos regions virksomhed. 43 Job for førtidspensionister på særlige vilkår Selvejende institution Job for førtidspensionister på særlige vilkår Selvejende institution Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om Job for førtidspensionister på særlige vilkår på Jobnet. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i Job for førtidspensionister på særlige vilkår hos selvejende institution. 44 Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne - Stat Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne - Stat Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om fleksjob på Jobnet, hvor

34 45 Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne Region (sygehusregion) Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne Region (sygehusregion) ordren kan besættes af personer, der i øvrigt opfylder betingelserne. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i fleksjob hos statslig virksomhed. Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om fleksjob på Jobnet, hvor ordren kan besættes af personer, der i øvrigt opfylder betingelserne. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i fleksjob hos regions virksomhed. 46 Fleksjob for personer med nedsat Fleksjob for personer Typen anvendes:

35 erhvervsevne - Kommune med nedsat erhvervsevne - Kommune * Ved oprettelse af ordrer om fleksjob på Jobnet, hvor ordren kan besættes af personer, der i øvrigt opfylder betingelserne. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i fleksjob hos kommunal virksomhed. 47 Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne Selvejende institution Fleksjob for personer med nedsat erhvervsevne Selvejende institution Typen anvendes: * Ved oprettelse af ordrer om fleksjob på Jobnet, hvor ordren kan besættes af personer, der i øvrigt opfylder betingelserne. * Ved registrering af tilbud om ansættelse i fleksjob hos selvejende institution.

36

37 4.2 Web service metoder Følgende metoder udstilles som en del af JobOrderService (Version 2) CreateJobOrder Opret en JobOrder som registreres i Jobnet Input: JobOrder Output: JobOrder Soap Fault: 4412 The Jobordertype or CvrNumber has an invalid value 4413 The authoritytype of the requestheader is invalid 4013 Unknown Client Destination 4420 An error occurred while trying to create joborder 4419 An error occurred while trying to update joborder 4422 Failed to distribute joborder to subscribers Kræver WSRM: Nej UpdateJobOrder Opdater en eksisterende JobOrder, opdateres også i Jobnet Input: JobOrder Output: JobOrder Soap Fault: 4412 The Jobordertype or CvrNumber has an invalid value 4413 The authoritytype of the requestheader is invalid 4013 Unknown Client Destination 4420 An error occurred while trying to create joborder 4419 An error occurred while trying to update joborder 4422 Failed to distribute joborder to subscribers Kræver WSRM: Nej CloseJobOrder Luk JobOrder, når den ikke er relevant længere Input: JobOrderID Output: JobOrder Soap Fault: 4413 The authoritytype of the requestheader is invalid 4013 Unknown Client Destination 4425 The JobOrder that is being closed, does not exist 4418 An error occurred while trying to close joborder 4422 Failed to distribute joborder to subscribers Kræver WSRM: Nej GetJobOrder Hent en JobOrder ud fra dens JobOrderID Input: JobOrderID Output: JobOrder Soap Fault: 4413 The authoritytype of the requestheader is invalid 4013 Unknown Client Destination 4421 Retrieving joborder failed Kræver WSRM: Nej TransferCVCollection Hent en JobOrder ud fra dens JobOrderID Input: JobOrderID Output: JobOrder Soap Fault: 4413 The authoritytype of the requestheader is invalid Knowledge Cube A/S Bernstorffsgade 50, 7. sal DK 1577 København V T F CVR info@knowledgecube.net

38 4013 Unknown Client Destination 4423 Failed to distribute cvcollection to subscribers 4414 Failed to save the cv collection Kræver WSRM: Nej GetJobOrders Hent en liste af JobOrdre som der abonneres på Input: WSRM SequenceHeader Output: JobOrder * Soap Fault: - Kræver WSRM: Ja GetClosedJobOrders Hent en liste af lukkede jobordre som der abonneres på Input: WSRM SequenceHeader Output: ClosedJobOrder * Soap Fault: - Kræver WSRM: Ja GetTransferredCVCollection Hent en søgeliste fra Jobnet Input: WSRM SequenceHeader Output: TransferdCVCollection* Soap Fault: - Kræver WSRM: Ja

39 4.3 CreateJobOrder og UpdateJobOrder JobOrder servicen i Brokeren varetager distributionen af meddelelserne pr. tilknyttet organisation. Hvis aftageren benytter Kontaktmodulet sendes JobOrderen til hertil, hvis brugeren benytter et eksternt system, sendes beskeden via WSRM. De organisationer, der modtager en JobOrder modtager efterfølgende opdateringer og lukningen af joborderen. Det er muligt at tilmelde en aftager som abonnent på bestemte jobordre ud fra to kriterier: Geografisk placering Jobfagligt indhold En aftager kan på denne måde abonnere på oprettelser, opdateringer og lukninger af jobordre baseret på Kommune og/eller jobbets DiscoWebId (unik identifier svarende til en bestemt jobtitel). Disse abonnementsoplysninger registreres som stamdata i brokeren, og oprettes ved tilslutning af nye webserviceaftagere. Oplysningerne kan ikke opdateres via webservices. En aftager registreres desuden som abonnent på en specifik joborder, hvis aftageren enten har oprettet, opdateret eller hentet joborderen. Joborder flow for eksterne web service aftagere Følgende beskriver meddelelses flowet for JobOrder meddeleser for de eksterne web service aftagere.

40 Joborder fra Jobnet til den eksterne aftager Når en JobOrder oprettes på Jobnet, sendes den automatisk til Brokeren. Brokeren kigger i sine abonnementslister for at udregne en liste af modtagere. Alle aftagere der anvende eksterne systemer vil modtage beskeden via WSRM.

41 Jobnet Broker Aftagere CreateJobOrder() Loop foreach Subscriber WSRM.EnqueueMessage Return JO WSRM Message End Loop

42 Figure 1: Meddelelsesflow for JobOrder fra Jobnet til den eksterne aftager Joborder fra den eksterne aftager til Jobnet Når en ekstern ønsker at oprette eller opdatere en JobOrder kalder denne CreateJobOrder eller UpdateJobOrder. Dette bevirker at JobOrdren opdateres i Jobnet. Brokeren kigger i sine abonnementslister for at udregne en liste af modtagere. Alle aftagere der anvende eksterne systemer vil modtage beskeden via WSRM.

43 Aftager Broker Jobnet CreateJobOrder() CreateJobOrder() Return Joborder(JO) Loop foreach Subscriber WSRM Message WSRM.EnqueueMessage Return JO End Loop

44 Figure 2: Meddelelsesflow for JobOrder fra den eksterne aftager til Jobnet Flowet for UpdateJobOrdrer forløber på samme måde som CreateJobOrder. Webservice specifikation Selve webservicen har følgende Input og Output. Her er Create og UpdateJobOrder skrevet så da input er det sammen. Ved de par felter der behandles forskelligt, er dette angivet. Input (RequestHeaderLight): Element EventDate CaseWorkerStructure Beskrivelse Hændelsesdatoen for meddelelsen Format: XSD DateTime Data struktur bestående af følgende elementer CaseWorkerGivenName af typen PersonGivenName Sagsbehandlerens fornavn. CaseWorkerMiddleName af typen PersonMiddleName Sagsbehandlerens mellemnavn. CaseWorkerSurname af typen PersonSurnameName Sagsbehandlerens efternavn.

45 CaseWorkerRID OCES RID Sagsbehandlerens RID fra medarbejder OCES certifikatet. AuthorityStructure Data struktur bestående af følgende elementer AuthorityCode af typen AuthorityCode Myndigheds kode for den I AuthorityType angivne myndigheds type, f.eks. en JobCenter kode eller en kommune kode. Format: int (-1 og ) AuthorityName af typen AuthorityName Navnet på den myndighed der sender meddelelsen f.eks. JobCenter København. AuthorityType Type angivelse af myndighedstypen, definition til brug med myndigheds generalisering. Enum: Municipality Jobcenter UnemploymentFund ExternalOperator

46 Input (Joborder) Element Active Beskrivelse Angiver om joborderen er aktiv eller ej. Når Joborderen lukkes bliver feltet false. Format: bool True = Active False = Inactive Statusen "active" betyder at, Job/Position Posting inden for den StartDate og EndDate der er specificeret i JobPositionPosting/PostDetail, er tilgængelig for visning, søgning eller andre implementerings specifike anvendelser. Created DiscoWebIdentifier Statusen ændres til false via CloseJoborder Oprettelsestidspunktet for job orderen, overskrives af jobnet når den oprettes der. Skal dog specificeres. Format: xsd:datetime DiscoWebIdentifier fag kode Format: Int Se i afsnittet Kode lister under DiscoWebIdentifier for definition af udfaldsrummet

47 EURES JobCenterID JobOrderId Angivelse af om rekrutering ønskes fra udlandet, sættes til True hvis rekrutering ønskes fra udlandet. Format: Boolean Jobcenter idet for det Jobcenter der har oprettet Joborderen. Format: Int JobOrder Id et I Jobnet, når man kalder Create JobOrder servicen skal der ikke angives et JobOrder id, denne information returneres I responsen på denne service. Jobnet tildeler disse id er, skal derfor ikke specificeres ved Create. Når UpdateJobOrder kaldes skal værdien specificeres. OfficialIdentifier Published Format: Int Occurrence: 0-1 Joborder identifikation, bruges kun internt i Jobnet til at identificere den person der har oprettet jobordren. Skal ikke specificeres ved Create, skal medsendes ved Update. Format: Int Occurrence: 0-1 Værdier: 1-* Dette felt er sat til true hvis jobordren skal publiseres i Jobbanken.

48 Hvis en jobordre oprettes eller opdateres med Published sat til true skal jobordren gennemses af en sagsbehandler for godkendelse inden den bliver tilgængelig i Jobbanken. Referred MunicipalityCode SalarySubsidy JobPositionPosting JobOrderTypeIdentifier JobOrderDuration Format: Boolean Angiver om det er en JobOrder til henvisning. Format: Boolean Kommune kode som sagsbehandleren/jobcentermedarbejderen er tilknyttet. Format: Int Angiver om det er en løntilskudsjob Format: Boolean Se definitionen af JobPostionPosting herunder Angiver joborder type, se JobOrderTypeIdentifier i kodelisten for definition af de tilladte værdier. Format: int Varighed af Joborderen. Antallet af dage. Format: int Værdier: 1-*

49 ReferralApplicationInformation Se definitionen af ReferralApplicationInformation herunder Input (JobPositionPosting): Element JobPositionPostingIdentifier HiringOrganisation PostDetail JobPositionInformation NumberToFill AssignmentStartDate Beskrivelse Internt ID for jobordrens annoncedel. Dette id tildeles af Jobnet ved oprettelse af Joborderen. Format: int Værdier: 1-* Se beskrivelse af HiringOrg herunder Se beskrivelse af PostDetail herunder Se beskrivelse af JobPositionInformation herunder Antallet pladser der skal besættes Format: int Værdier: Startdatoen Format: string Occurrence: 0-1

50 HRXMLExtension Se beskrivelse af AmsHRXMLExtension herunder (Afsnit HR-XML- AMS-DK) Input (HiringOrg): Element HiringOrganisationName HiringOrganisationIdentifier WebSite HiringOrganisationIndustry Beskrivelse Navnet på den organization der søger medarbejdere. Format: string Min. length: 1 Max. length: 200 Occurrence: 1 P-nummeret på arbejdspladsen Format: string Min. length: 1 Max. length: 20 Occurrence: 1 Evt. Adresse til organisationens web site Format: xsd:anyuri Occurrence: 0-1 Kort angivelse af den ansættende organizations industri Format: string Min. length: 1

51 Contact Max. length: 200 Occurrence: 0-1 Angivelse af en kontakt person I den ansættende organization, de type beskrivelse under ContactType i dette afsnit. Type: ContactType Input (ContactType): Element PersonNameStructure Beskrivelse Struktur indeholdende personens navn, opdelt I fornavn, mellemnavn og efternavn I henhold til OIOXML standarderne for disse elementer. PersonGivenName Angivelse af personens fornavn(e) Format: string Occurrence: 1 Min. length: 1 Max. length: 50 PersonMiddleName Angivelse af personens mellemnavn(e) Format: string

52 Occurrence: 0-1 Min. length: 1 Max. length: 40 PositionTitle AddressPostal MobileNumberIdentifier DirectTelephoneNumberIdentifier TelephoneNumberIdentifier PersonSurnameName Angivelse af personens efternavne (e) Format: string Occurrence: 1 Min. length: 1 Max. length: 40 Angivelse af personens stilling Format: string Min. length: 1 Max. length: 100 Angivelse af adressen på kontakt personen, definers som typen AddressPostalType se definitionen i dette afsnit. Type: AddressPostalType TelephoneNumberIdentifier Occurrence: 0 unbounded TelephoneNumberIdentifier Occurrence: 0 unbounded TelephoneNumberIdentifier

53 FaxNumberIdentifier AddressIdentifier Occurrence: 0 unbounded TelephoneNumberIdentifier Occurrence: 0-1 Personens adresse Den række af tegn der behøves for at en kan leveres til den korrekte postkasse til den påtænkte person, stilling eller kontor. Mønsteret er kun en foreløbig evaluering af syntaxen for en og garanterer ikke at den givne adresse er gyldig. AddressIdentifier er bygget op om et AddressIdentifier må indeholde op til 191 tegn før det og fra 1 til 64 tegn efter det Alle tegn er tilladt i AddressIdentifier før og efter det undtagen følgende: > ( ) [ ] \, ; og blanktegn. Valideringen af den komplette adresse understøtter RFC Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA). Pattern: ([^>\(\)\[\]\\,;:@\s]{0,191}@[^>\(\)\[\]\\,;:@\s]{1,64}) Occurrence: 0-1 Input (AdressPostalType): Element AdressPostal Beskrivelse MailDeliverySublocationIdentifier Navnet på en gård, ejendom, bygning eller et hus som bruges til at identifi-

54 cere en postadresse yderligere. Occurrence: 0-1 Format: string Min. length: 1 Max. length: 34 NamedStreet Det godkendte navn på en vej, et torv, en plads, en sti og lignende. Endvidere kan vejnavne forbindes til andre særligt afgrænsede geografiske områder såsom haveforeninger eller feriebebyggelser uden vejnet, større erhvervs- og institutionsområder med mange bygninger, mindre øer uden vejnet, større idrætsanlæg og lignende. Format: string Min length: 1 Max length: 40 StreetNameForAddressingName En forkortelse af vejnavn. Adresseringsvejnavn angives hvis vejnavnet er længere end 20 tegn. For navne op til 20 tegn er adresseringsvejnavnet det samme som vejnavnet. Adresseringsvejnavnet bruges blandt andet på postsager. Occurrence: 0-1 Format: string Min. length: 1 Max. length: 20

55 StreetBuildingIdentifier Husnummer incl. et valgfrit bogstav, der indentificerer en bestemt adgang til en bygning, en grund/jordstykke eller en fabrik etc. baseret på den navngivne vej eller gade, som giver adgang til denne. Identifikationen er bestemt i stigende numerisk og bogstav orden langs vejen, normalt med lige numre på højre side og ulige numre på venstre side af vejen Format: string Pattern: ([1-9] [1-9][0-9] [1-9][0-9]{2}) ([1-9][A-Z] [1-9][0-9][A-Z] [1-9][0-9]{2}[A-Z] FloorIdentifier Identifikation, der beskriver etagen eller reposen på hvilken en specifik indgangsdør, lejlighed, eller sidedør er placeret i den opgang der refereres til. Format: string Occurrence: 0-1 Pattern: [1-9] [1-9][0-9] KL ST kl st k[2-9] K[2-9] SuiteIdentifier Identifikation, der beskriver placeringen af en specifik indgangsdør på en etage eller en repos i den opgang der refereres til. Format: string Occurrence: 0-1 Min length: 1

56 Max length: 4 PostCodeIdentifier Postvæsenets landsdækkende postnummerkode DistrictName Angiver postdistriktets navn i klarskrift. Feltet er på 20 karakterer, så det sammen med POSTNR + 1 blank kan være i en rudekuvert. Postdistriktet er defineret af kommunekode, vejkode, postnummer, husnummer til/fra samt kode, der angiver om det givne vejafsnit indeholder lige eller ulige husnumre. Format: string Min length: 1 CountryIdentificationCode Landeidentifikations kode - 2 eller 3 karaktere eller 3 cifre - som beskrevet i ISO 3166 standarden. DistrictSubDivisionIdentifier Navnet på en landsby, by eller underområde af en by eller bydel, som er bestemt som en del af den officielle adressespecifikation for en bestemt vej eller specifikke dele af en vej, defineret ved intervaller af husnumre, jvf. Cirkulære om adresser. Format: string Occurrence: 0 1

57 PostOfficeBoxIdentifier Declaration of a Post Office Box. Valid values are integers from 1 to Occurrence: 0-1 Format: integer Min length: 1 Max length: 9999 Input (JobPositionInformation): Element JobPositionTitle JobPositionDescription Beskrivelse Navnet på jobbet Occurrence: 1 Format: string Min length: 1 Max length: 100 JobPositionPurpose Beskrivelse af job formålet Occurrence: 1 Format: string Min length: 1 Max length: 200

58 AddressPostal Beskriver arbejdsadressen, Se definitionen af AddressPostal i dette afsnit. Classification Occurrence: 0-1 Se beskrivelse af Classification herunder Pay Occurrence: 0-1 Se beskrivelse af PayType herunder JobPositionRequirements QualificationRequiredCollection Angivelse af nødvendige kvalifikationer, se definitionen af QualificationRequiredCollectionType i dette afsnit. Type: QualificationRequiredCollectionType Input (Classification): Element Classification Beskrivelse DirectHireOrContract Angivelse af ansættelses type klassifikationen.

59 Enum: Permanent employment Substitute (Mappes til Temporary Employment) Project employment (Mappes til Temporary Employment) Freelance (Mappes til Temporary Employment) Temporary employment Employment on special terms (Mappes til Temporary Employment) Schedule Se beskrivelse af Schedule herunder Occurrence: 0-1 Duration Se beskrivelse af Duration herunder Occurrence: 0-1 Input (PayType): Element Pay Beskrivelse Pay Angivelse af lønrammen for jobbet. Format: string Min length: 1 Max length: 200

60 Input (Schedule): Element Schedule Beskrivelse Angivelse af om der er tale om en fuldtidsstilling eller en deltidsstilling. Enum: FullTime PartTime Input (Duration): Element Duration Beskrivelse Elementet angiver om der er tale om en ansættelse uden en egentlig periode (normalt ansættelsesforhold) eller en midlertidig ansættelse. Enum: Regular Temporary Input (QualificationRequiredCollectionType): Element Beskrivelse

61 QualificationRequiredCollection Angivelse af nødvendige kvalifikationer. Occurrence: 0-* Type (atb) Angiver kode systemet. Dette skal være baseret på DiscoWebIdentifier kode systemet Code (atb) DiscoWebIdentifier kode for den ønskede kvalifikation. Input (ReferralApplicationInformation): Element Beskrivelse ReferralApplication Contact kontakt person for henvisnings ansøgninger Occurrence: 0-1 PersonNameStructure Kontakt personens navn Type: PersonNameStructureType AddressIdentifier Kontakt personens adresse Type: AddressIdentifierType

62 ReferralApplicationMailContact Post kontakt person for henvisnings ansøgninger Occurrence: 0-1 PersonNameStructure Kontakt personens navn Type: PersonNameStructureType AddressPostal Kontakt personens postadresse Type: AddressPostalType ReferralApplicationTelephoneContact Telefon kontakt person for henvisnings ansøgninger Occurrence: 0-1 PersonNameStructure Kontakt personens navn Type: PersonNameStructureType TelephoneNumberIdentifier Kontakt personens telefon nummer Type: TelephoneNumberIdentifierType

63 ReferralApplicationPersonalContact Personlig kontakt person for henvisnings ansøgninger Occurrence: 0-1 AMSDKExtension (HR-XML-AMS-DK) Element PersonNameStructure Kontakt personens navn Type: PersonNameStructureType AddressPostal Kontakt personens postadresse Type: AddressPostalType Beskrivelse ContactCollection HiringOrganisationIdentifier HiringOrganisationDescription Liste af kontakt personer Occurrence: 0-* Type: ContactType se dette document for beskrivelse af typen Den ansættende organizations CVR nummer Occurrence: 1 Format: string Beskrivelse af den ansættende organisation Occurrence: 1

64 ApplicationReferenceIdentifier LastDateApplication DriversLicenseCollection Format: string Ansøgnings reference Occurrence: 0-1 Format: string Max length: 20 Min. Length: 1 Sidste rettidige dato for modtagelse ansøgning. Occurrence: 1 Format: string Type: DriversLicenseCollectionType Angivelse af hvilke typer af køre kort der evt. er nødvendige for de aktuelle job. Occurrence: 1-* Format: string Følgende værdier kan benyttes: A A1 B BE C CE D

65 OwnCarRequired Group QualificationRequiredCollection AnonymousEmployer DE Taxi Truck Traktor Hvis borgeren ikke har kørekort angives et element med værdien: A0 Hvis borgeren er villig til at bruge bil på arbejde angives et element med værdien: A10 Angivelse af om jobbet kræver at personen kan stille egen bil til rådighed. Type: Boolean Occurrence: 1 OccupationGroup registrycategory="occupation" (atb) language="da" (atb) codename="disco" (atb) code= Angivelse af fagkode i form af DiscoAmsId (atb) isconumber= Angivelse af fagkode i form af DiscoAmsId (atb) Angivelse af de nødvendige kvalifikationer Type: QualificationRequiredCollectionType Occurrence: 0-* Angiver om arbejdsgiveren ønsker at være anonym. Type: Boolean

66 AuthorityContact Angivelse af ejerorganisation af joborderen inkl.kontaktoplysninger. Input(PersonNameStructureType) Element Type: AuthorityCode Format: Int Type: AuthorityTypeIdentifier Format: Int Type: ContactType Occurrence: 0-1 Beskrivelse PersonGivenName PersonMiddleName PersonSurnameName Angivelse af en persons fornavn. Occurrence: 1 Format: string Angivelse af en persons mellemnavn. Hvis personen ikke har et mellemnavn skal feltet helt udelades, der må ikke bare sendes. Occurrence: 0-1 Format: string Angivelse af en persons efternavn Occurrence: 1

67 Format: string Output (CreateJoborder/UpdateJobOrder) Element Beskrivelse HAH Joborder Joborder. Angiver samtlige detaljer for jobordren. Se beskrivelse af formatet under Input (HAH Joborder) i dette afsnit. I forhold til CreateJoborder er der den forskel at der vil være specificeret en joborderid for jobordren. Format: HAH Joborder

68 4.4 GetJobOrder Denne service benyttes til at hente en Joborder. Når en aftager kalder denne metode registreres aftageren således at der sendes besked om opdateringer og lukning af den pågældende joborder til aftageren. Aftager Broker Jobnet GetJobOrder() GetJobOrder() Return Joborder Figure 3: Meddelelsesflow for GetJobOrder for ekstern serviceaftager Input (RequestHeaderLight) Element Beskrivelse

69 EventDate CaseWorkerStructure Hændelsesdatoen for meddelelsen Format: XSD DateTime Data struktur bestående af følgende elementer CaseWorkerGivenName af typen PersonGivenName Sagsbehandlerens fornavn. CaseWorkerMiddleName af typen PersonMiddleName Sagsbehandlerens mellemnavn. CaseWorkerSurname af typen PersonSurnameName Sagsbehandlerens efternavn. CaseWorkerRID OCES RID Sagsbehandlerens RID fra medarbejder OCES certifikatet. AuthorityStructure Data struktur bestående af følgende elementer AuthorityCode af typen AuthorityCode Myndigheds kode for den I AuthorityType angivne myndigheds type, f.eks. en JobCenter kode eller en kommune kode. Format: int (-1 og ) AuthorityName af typen AuthorityName Navnet på den myndighed der sender meddelelsen f.eks. JobCen-

70 ter København. AuthorityType Type angivelse af myndighedstypen, definition til brug med myndigheds generalisering. Enum: Municipality Jobcenter UnemploymentFund ExternalOperator Input (GetJobOrder) Element JobOrderIdentifier Output (GetJobOrder) Element Beskrivelse Angiver den joborder der skal hentes. Format: Int Occurrence: 0-1 Beskrivelse

71 HAH Joborder Joborder. Angiver samtlige detaljer for jobordren. Se beskrivelse af formatet under pkt Input (HAH Joborder) Format: HAH Joborder 4.5 CloseJobOrder Denne service benyttes til at afslutte en Joborder, når JobOrdren ikke længere er relevant.

72 Aftager Broker Jobnet CloseJobOrder() CloseJobOrder() Loop foreach Subscriber WSRM.EnqueueMessage WSRM Message Figure 4: Meddelelsesflow for CloseJobOrder for ekstern serviceaftager

73 Hvis JobOrdren lukkes fra Jobnet er flowet som følger. Jobnet Broker Aftager CloseJobOrder() Loop foreach subscriber WSRM.EnqueueMessage WSRM Message Input (RequestHeaderLight) Figure 5: Meddelelsesflow for CloseJobOrder fra Jobnet

74 Element EventDate CaseWorkerStructure Beskrivelse Hændelsesdatoen for meddelelsen Format: XSD DateTime Data struktur bestående af følgende elementer CaseWorkerGivenName af typen PersonGivenName Sagsbehandlerens fornavn. CaseWorkerMiddleName af typen PersonMiddleName Sagsbehandlerens mellemnavn. CaseWorkerSurname af typen PersonSurnameName Sagsbehandlerens efternavn. CaseWorkerRID OCES RID Sagsbehandlerens RID fra medarbejder OCES certifikatet. AuthorityStructure Data struktur bestående af følgende elementer AuthorityCode af typen AuthorityCode Myndigheds kode for den I AuthorityType angivne myndigheds type, f.eks. en JobCenter kode eller en kommune kode. Format: int (-1 og )

75 AuthorityName af typen AuthorityName Navnet på den myndighed der sender meddelelsen f.eks. JobCenter København. AuthorityType Type angivelse af myndighedstypen, definition til brug med myndigheds generalisering. Enum: Municipality Jobcenter UnemploymentFund ExternalOperator Input (CloseJobOrder) Element JobOrderIdentifier Beskrivelse Angiver den joborder der skal lukkes. Format: Int Occurrence: 0-1

76 Output (CloseJobOrder) Element Beskrivelse (tomt) 4.6 WSRM metoder GetJobOrders Der hentes information om hvilke jobordrer der er henholdsvis oprettet og opdaterede. Input (GetJobOrders) Element Beskrivelse WSRM SequenceHeader Output (Liste af JobOrderRequest) Element Beskrivelse Joborder Joborder. Angiver samtlige detaljer for jobordren. Se beskrivelse af formatet under pkt Input (HAH Joborder) Format: HAH Joborder

77 RequestHeaderLight Output (RequestHeaderLight) Element EventDate CaseWorkerStructure Se beskrivelsen herunder. Beskrivelse Hændelsesdatoen for meddelelsen Format: XSD DateTime Data struktur bestående af følgende elementer CaseWorkerGivenName af typen PersonGivenName Sagsbehandlerens fornavn. CaseWorkerMiddleName af typen PersonMiddleName Sagsbehandlerens mellemnavn. CaseWorkerSurname af typen PersonSurnameName Sagsbehandlerens efternavn. CaseWorkerRID OCES RID Sagsbehandlerens RID fra medarbejder OCES certifikatet. AuthorityStructure Data struktur bestående af følgende elementer AuthorityCode af typen AuthorityCode

78 Myndigheds kode for den I AuthorityType angivne myndigheds type, f.eks. en JobCenter kode eller en kommune kode. Format: int (-1 og ) AuthorityName af typen AuthorityName Navnet på den myndighed der sender meddelelsen f.eks. JobCenter København. AuthorityType Type angivelse af myndighedstypen, definition til brug med myndigheds generalisering. Enum: Municipality Jobcenter UnemploymentFund ExternalOperator GetClosedJobOrders Der hentes information om hvilke jobordrer der er lukkede. Input (GetClosedJobOrders)

79 Element Beskrivelse WSRM SequenceHeader Output (Liste af ClosedJobOrderRequest) Element Beskrivelse JobOrderIdentifier RequestHeaderLight Output (RequestHeaderLight) Element EventDate CaseWorkerStructure Angiver den joborder der er lukket. Format: Int Se beskrivelsen herunder. Beskrivelse Hændelsesdatoen for meddelelsen Format: XSD DateTime Data struktur bestående af følgende elementer CaseWorkerGivenName af typen PersonGivenName Sagsbehandlerens fornavn.

80 CaseWorkerMiddleName af typen PersonMiddleName Sagsbehandlerens mellemnavn. CaseWorkerSurname af typen PersonSurnameName Sagsbehandlerens efternavn. CaseWorkerRID OCES RID Sagsbehandlerens RID fra medarbejder OCES certifikatet. AuthorityStructure Data struktur bestående af følgende elementer AuthorityCode af typen AuthorityCode Myndigheds kode for den I AuthorityType angivne myndigheds type, f.eks. en JobCenter kode eller en kommune kode. Format: int (-1 og ) AuthorityName af typen AuthorityName Navnet på den myndighed der sender meddelelsen f.eks. JobCenter København. AuthorityType Type angivelse af myndighedstypen, definition til brug med myndigheds generalisering. Enum:

81 Municipality Jobcenter UnemploymentFund ExternalOperator GetTransferredCVCollection Fra jobnet er det muligt at overføre en liste af CV kundenumre og et tilhørende Jobordernummer. På denne måde kan en sagbehandler sende en liste af potientielle kandidater til jobbet og arbejde videre med dem i kontaktmodulet eller i et eksternt system. Se diagram nedenfor.

82 Jobnet Broker Aftagere TransferCVCollection(List) If(PilotJobCenter) WRSM.Enqueuemessage(List,Guid) TransferCVCollection(List) else SaveJobOrderCVCollection(List) Return Guid Figure 6: Meddelelsesflow for GetTransferredCVCollection fra Jobnet For at hente denne liste igen fra et jobcenter, der ikke anvender Arbejdsmarkedsportalen, kaldes over WSRM GetTransferredCVCollection.

83 På denne måde hentes information om hvilke CVCollections, der er overført til den pågældende aftager. Input (GetTransferredCVCollectionRequestType) Element Beskrivelse WSRM SequenceHeader Output (Liste af TransferredCVCollectionRequestType) Element Beskrivelse JobOrderIdentifier RequestHeaderLight CPRNumberCollection ServiceReceipt Output (ServiceReceipt) Element Angiver den der er formidlet på. Format: Int Se beskrivelsen herunder. Liste af potientielle kandidater. Format: String Se beskrivelsen herunder. Beskrivelse

84 MessageIdentifier Output (RequestHeaderLight) Element EventDate CaseWorkerStructure Identificerer den tilsvarende Cvcollection. Format: Guid Beskrivelse Hændelsesdatoen for meddelelsen Format: XSD DateTime Data struktur bestående af følgende elementer CaseWorkerGivenName af typen PersonGivenName Sagsbehandlerens fornavn. CaseWorkerMiddleName af typen PersonMiddleName Sagsbehandlerens mellemnavn. CaseWorkerSurname af typen PersonSurnameName Sagsbehandlerens efternavn. CaseWorkerRID OCES RID Sagsbehandlerens RID fra medarbejder OCES certifikatet. AuthorityStructure Data struktur bestående af følgende elementer

EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune

EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune Underbilag 3 G del B Snitflader og software grænseflader - LTAS integration fra DFDG mod

Læs mere

Vejledning om Jobordretyper i forbindelse med virksomhedsrettede tilbud

Vejledning om Jobordretyper i forbindelse med virksomhedsrettede tilbud Vejledning om Jobordretyper i forbindelse med srettede tilbud Version: 1.0 Oprettet den 10. januar 2012 Spørgsmål eller ændringsforslag til Jobnet / Det fælles Datagundlag kan rettes til Landssupporten

Læs mere

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 AMS - A-KASSEKOMMUNIKATION VIA WEBSERVICES LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 VERSION 3.24.0 DATO 15. februar13. april 2012 REFERENCE Anders Ellegaard Dahl FORFATTER Tøger Nørgaard, Ulrik Bærholm og Bo Nuka

Læs mere

Det Gode CPR-opslag MedCom, version 1.0.2

Det Gode CPR-opslag MedCom, version 1.0.2 Det Gode CPR-opslag MedCom, version 1.0.2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Formål... 3 Introduktion... 3 Adgangskrav... 3 Sikkerhedslog... 3 Løsningsmodel... 4 Funktionalitet... 5 getpersoninformation...

Læs mere

Vejledning i oprettelse af Jobannoncer i JobKon Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk. (Jobnet for jobkonsulenter)

Vejledning i oprettelse af Jobannoncer i JobKon Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk. (Jobnet for jobkonsulenter) Vejledning i oprettelse af Jobannoncer i JobKon Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk (Jobnet for jobkonsulenter) Version: 1.0 Oprettet den 4. december 2017 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MODULET ANNONCER...

Læs mere

DAR OIO vejledning Version 1.2

DAR OIO vejledning Version 1.2 DAR OIO vejledning Version 1.2 Indhold 1 Ændringer i forhold til forrige version... 2 2 Introduktion... 3 2.1 Formål... 3 2.2 Læsevejledning... 3 3 Beskrivelse... 3 3.1 Fælles elementer og strukturer...

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 11. nyhedsbrev, februar 2018 Release 2018-1 Teknisk fokus og enkelte driftsændringer Hermed har jeg fornøjelsen af at præsentere årets første nyhedsbrev om Release 2018-1, som

Læs mere

1.1 Formål Webservicen gør det muligt for eksterne parter, at fremsøge informationer om elevers fravær.

1.1 Formål Webservicen gør det muligt for eksterne parter, at fremsøge informationer om elevers fravær. EfterUddannelse.dk FraværService - systemdokumentation BRUGERDOKUMENTATION: WEB-SERVICE Af: Logica Indhold 1. Indledning... 1 1.1 Formål... 1 1.2 Webservice version... 1 1.3 Historik... 1 2. Absence Webservice...

Læs mere

ExternalCalendarServiceForDFDG og PlannerExternalCalendarService

ExternalCalendarServiceForDFDG og PlannerExternalCalendarService ExternalCalendarServiceForDFDG og PlannerExternalCalendarService sfortegnelse Forretningsbeskrivelse... 2 Metoder... 3 CreateEvents... 3 UpdateEvents... 3 DeleteEvents... 4 GetEvents... 5 GetResources...

Læs mere

DKAL Snitflader REST Register

DKAL Snitflader REST Register DKAL Snitflader REST Register 1 Indholdsfortegnelse A2.1 INTRODUKTION 3 A2.1.1 HENVISNINGER 3 A2.1.2 LÆSEVEJLEDNING 4 A2.1.2.1 SÅDAN LÆSES EN REST GRAF 4 A2.1.2.2 SÅDAN LÆSES EN RESSOURCE OG EN TYPE 4

Læs mere

FUNKTIONSSPECIFIKATIO

FUNKTIONSSPECIFIKATIO FUNKTIONSSPECIFIKATIO Internal NN Udarbejdet af: Tobias Fjälling 29. oktober 2002 Rev. 1.5 1(36) C004245 HR-XML AMS DK Ændringshistorik Rev. Dato Af Kommentar 0.1 2002-09- 18 0.2 2002-09- 23 1.0 2002-10-

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 26. september 2017 INDHOLD 1. JOBORDRE... 3 2. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 2.1 OPRETTELSE AF EN JOBORDRE...

Læs mere

Digital post Snitflader Bilag A2 - REST Register Version 6.3

Digital post Snitflader Bilag A2 - REST Register Version 6.3 Digital post Snitflader Bilag A2 - REST Register Version 6.3 1 Indholdsfortegnelse A2.1 INTRODUKTION 4 A2.1.1 HENVISNINGER 4 A2.2 OVERSIGT OVER FUNKTIONSOMRÅDE 5 A2.2.1 OPRET / HENT OPLYSNINGER OM SLUTBRUGER

Læs mere

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer Vejledning om anvendelse af bevillingsrammer og aktiveringspuljer Version: 1.0 Den 8. januar 2016 Baggrund Når sagsbehandleren skal oprette en aktivitet for en borger i Min Plan, skal sagsbehandleren angive

Læs mere

FASIT Jobcenter Release Note 17. september 2013

FASIT Jobcenter Release Note 17. september 2013 RELEASE NOTE FASIT Jobcenter Release Note 17. september 2013 1. Releasens formål Det primære formål med denne release af FASIT Jobcenter er at sætte nyudviklet funktionalitet i drift. Derudover er der

Læs mere

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION Dokumentets versioner (revisionshistorie) Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 0.1 17-06-2014 MST Oprettelse af krav 0.2 18-05-2014 MST Tilretning af tabeller 0.3 18.06.2014 PKR

Læs mere

Tredjepart webservices

Tredjepart webservices Tredjepart webservices 4. juni 2015 USS Dok. Klik her for at angive tekst. 1/12 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Miljøer... 3 Adgang... 3 API kald... 4 GET: /authorizations... 4 Input 4 Output 4 Output

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. JOBORDRE... 3 3. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 3.1 OPRETTELSE

Læs mere

Releasenote til Jobnet pr. 12. juli 2010

Releasenote til Jobnet pr. 12. juli 2010 Releasenote til Jobnet pr. 12. juli 2010 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 25. juni 2010 Godkendt af Kirsten Vestergaard Godkendt den 8.juli 2010

Læs mere

AFMELDING VED SYGEMELDING

AFMELDING VED SYGEMELDING FORRETNINGSSBESKRIVELSE FOR ÆNDRING TIL DFDG AFMELDING VED SYGEMELDING VERSION 1.1 DATO 1. juli 2012 RELEASE Release 2012-3 FORFATTER Rasmus Sørensen, Alex Larsen, Erik Hove INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORRETNINGSBEGRUNDELSE

Læs mere

Underbilag 1B Integrationer og bekendtgørelser

Underbilag 1B Integrationer og bekendtgørelser Underbilag 1B Integrationer og bekendtgørelser Vejledning Tilbudsgiver skal give sin besvarelse af behovet og mulighederne med snitflader/integrationer i løsningsbeskrivelsen (bilag 2). Indholdsfortegnelse

Læs mere

BBR OIOXML. Vejledning til snitfladen: Address.wsdl

BBR OIOXML. Vejledning til snitfladen: Address.wsdl OIOXML Vejledning til snitfladen: En vejledning rettet mod 3. part. Ændringer i forhold til forrige versioner Version 1.0 Første version, 15.01.2010 Version 1.1.0 5.2.2010: Opdateret med de tilbagemeldinger

Læs mere

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 AMS - A-KASSEKOMMUNIKATION VIA WEBSERVICES LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 VERSION 3.2 DATO 15. februar 2012 REFERENCE Anders Ellegaard Dahl FORFATTER Tøger Nørgaard, Ulrik Bærholm og Bo Nuka Sindalsen

Læs mere

Myndighedsoverdragelse og grundlæggende procedurer vedr. løntilskudspladser til forsikrede ledige.

Myndighedsoverdragelse og grundlæggende procedurer vedr. løntilskudspladser til forsikrede ledige. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. kontor Til andre aktører / Jobcentrene (ny version!) 19. maj 2009 Myndighedsoverdragelse og grundlæggende procedurer vedr. løntilskudspladser til forsikrede ledige. Andre aktører

Læs mere

Releasenote til Jobnet il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobnet il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobnet Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Kirsten Vestergaard Godkendt 1. februar

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services Søgeservices - Servicespecifikation Værgeoplysninger CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51 10. Hjemmeside: www.cpr.dk Håndbog

Læs mere

BBR OIOXML. Vejledning til OIOXML-snitflade. InputBox.wsdl

BBR OIOXML. Vejledning til OIOXML-snitflade. InputBox.wsdl OIOXML Vejledning til OIOXML-snitflade En vejledning rettet mod 3. part. Ændringer i forhold til forrige versioner Første version, 19.11.2010 Snitfladebeskrivelser Side 2 af 10 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion...

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services Søgeservices - Servicespecifikation Stamoplysninger for en person CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51 10. Hjemmeside: www.cpr.dk

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 28. april 2014

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 28. april 2014 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 28. april 2014 Version: 1.0 Oprettet den 24. april 2014 Den 28. april 2014 vil der være foretaget følgende ændringer

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 1. maj 2016

VITAS Versionsnote pr. 1. maj 2016 1 Advarsler på ophørsblanketten vedrørende Bruttostøtteintensitet Der er tilføjet advarsler på ophørsblanketten så man som virksomhed og jobcentermedarbejder bliver gjort opmærksom på at bruttointensiteten

Læs mere

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 5. marts 2018

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 5. marts 2018 Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 5. marts 2018 Version: 1.0 Oprettet den 26. februar 2018 Den 5. marts 2018 vil der være foretaget følgende ændringer i Det fælles Datagrundlag: 1. KONTAKTFORLØB...

Læs mere

Releasenote til Jobnet 12. august 2013

Releasenote til Jobnet 12. august 2013 Releasenote til Jobnet Vejledning til pr. Superbrugere 12. august 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Ghita Jensen, Lisbeth Dam og Kirsten Vestergaard Oprettet den 8. august 2013 Godkendt af Pia

Læs mere

Snitflader for a-kasse og jobcenter Få registreret eventuel manglende pasningsmulighed uden for institutioners åbningstid hos dit jobcenter

Snitflader for a-kasse og jobcenter Få registreret eventuel manglende pasningsmulighed uden for institutioners åbningstid hos dit jobcenter Dagens program A-kassen og Jobcentret Kontaktforløb, workshops og selvbook ved Jobcenter Aarhus Joblog, Mit CV og kandidatbanker Virksomhedspraktik og praktikportal Geografisk mobilitet, virksomhedsrettede

Læs mere

Version: 1.0 Oprettet den 7. januar 2016. Releasenote til Jobnet pr. 11. januar 2016

Version: 1.0 Oprettet den 7. januar 2016. Releasenote til Jobnet pr. 11. januar 2016 Version: 1.0 Oprettet den 7. januar 2016 Releasenote til Jobnet pr. 11. januar 2016 Den 11. januar 2016 vil der være foretaget følgende ændringer i Jobnet: 1. JOBNETS FORSIDE... 4 1.1: LINK TIL SUPPORTSIDE...

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner pr. 5. marts 2018

Releasenote til Jobcenter Planner pr. 5. marts 2018 Releasenote til Jobcenter Planner pr. 5. marts 2018 Version: 1.0 Oprettet den 26. februar 2018 Den 5. marts 2018 vil der være foretaget følgende ændringer i Planner: 1. ADMINISTRATION... 3 1.1: MENUPUNKTET

Læs mere

ArbejsskadeAnmeldelse

ArbejsskadeAnmeldelse ArbejsskadeAnmeldelse OpretAnmeldelse 001 All Klassifikations: KlassifikationKode is an unknown value in the current Klassifikation 002 All Klassifikations: KlassifikationKode does not correspond to KlassifikationTekst

Læs mere

Notat. Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere 27.06.2012 JL

Notat. Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere 27.06.2012 JL Notat Vedrørende: Skrevet af: Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere Jesper Lund Version: 1.4: rev. af Ankestyrelsen, januar 2014 27.06.2012 JL I

Læs mere

FIE brugervejledning

FIE brugervejledning FIE brugervejledning Hvad er FIE?... 2 Hvordan bruger jeg FIE?... 2 Hvor finder jeg FIE?... 2 Hvordan logger jeg ind?... 3 Hvordan uploader jeg data?... 4 Hvad sker, når mine data er behandlet?... 4 Efter

Læs mere

D INTEGRATIONSDESIGN FOR DATAAFTAGERE

D INTEGRATIONSDESIGN FOR DATAAFTAGERE DIGST ORKESTRERINGSKOMPONENT D0180 - INTEGRATIONSDESIGN FOR DATAAFTAGERE Version: 1.3 Status: Endelig Godkender: Forfatter: Copyright 2019 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Dokumenthistorik Version

Læs mere

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job Fleksjob - ret og pligt At skabe sammenhæng mellem mennesker og job I Fleksjobteamet samarbejder vi målrettet med dig om at komme ud på arbejdsmarkedet igen Vi forventer af dig, og det er lovpligtig at:

Læs mere

De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige.

De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige. Anden Aktør Anden Aktør (AA) De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige. I denne pjece fortæller vi om nogle af de vigtigste

Læs mere

- P-nummer medtages på niveauerne anvisning og alternativ adresse.

- P-nummer medtages på niveauerne anvisning og alternativ adresse. Notat Vedrørende: Dagtilbudsregister: Datamodel Skrevet af: Henrik Rosendahl-Kaa Version: 1.0 Fordeling: Ændringer 01-dec-2018: - Institutionsnummer (på alle 3 niveauer) dannes som et D efterfulgt af 5

Læs mere

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION Dokumentets versioner (revisionshistorie) Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 0.1 23-06-2014 MST Oprettelse af integrationskrav 0.2 25-06-2014 HAH Review for forståelighed og stringens.

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i 2014-4 databekendtgørelsen i forhold til den gældende bekendtgørelse

Beskrivelse af ændringer i 2014-4 databekendtgørelsen i forhold til den gældende bekendtgørelse B i l a g 2 Beskrivelse af ændringer i 2014-4 databekendtgørelsen i forhold til den gældende bekendtgørelse 11. december 2014 J.nr. 2014-0035952 DOS/kpp Udkast til ny bekendtgørelse Det er hensigten, at

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Boligportal.dk s kravspecifikation til XML-feed

Boligportal.dk s kravspecifikation til XML-feed Boligportal.dk s kravspecifikation til XML-feed Introduktion I forbindelse med automatisk import af lejeboliger til Boligportal.dk skal der udarbejdes en XML-feed, som Boligportal.dk kan hente på en URL.

Læs mere

Vejledning til Retsinformation web services test stubs

Vejledning til Retsinformation web services test stubs Civilstyrelsen Vejledning til Retsinformation Version:2 2010.02.08 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Installation... 3 3. Web Service beskrivelse og testdata... 3 2010.02.08 2 Side 2 af 5 1.

Læs mere

It-understøttelse af den nye matchmodel, m.v. Orientering om konvertering.

It-understøttelse af den nye matchmodel, m.v. Orientering om konvertering. 15aprilo 2010 It-understøttelse af den nye matchmodel, m.v. Orientering om konvertering. Opdateret J.nr. 2009-0008985 7.kontor/EHo Denne orientering beskriver konvertering af data til det fælles datagrundlag

Læs mere

Snitfladebeskrivelse for WEBService IndkomstEnkeltForespoergsel. KMD Indkomst, P13-5. Version 13.0, 24.09.2015

Snitfladebeskrivelse for WEBService IndkomstEnkeltForespoergsel. KMD Indkomst, P13-5. Version 13.0, 24.09.2015 Snitfladebeskrivelse for WEBService IndkomstEnkeltForespoergsel KD Indkomst, P13-5 Version 13.0, 24.09.2015 Indholdsfortegnelse Ændringer i forhold til forrige version... 2 1 Brug af snitfladebeskrivelsen...

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. januar 2012

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. januar 2012 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. januar 2012 Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 17. januar 2012 Godkendt af Kirsten Vestergaard

Læs mere

Boligportal.dk s kravspecifikation til XML-feed

Boligportal.dk s kravspecifikation til XML-feed Boligportal.dk s kravspecifikation til XML-feed Introduktion I forbindelse med automatisk import af lejeboliger til Boligportal.dk skal der udarbejdes en XML-feed, som Boligportal.dk kan hente på en URL.

Læs mere

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 Slettet: AMS Slettet: A- KASSEKOMMUNIKATION VIA WEBSERVICES AMS - A-KASSEKOMMUNIKATION VIA WEBSERVICES LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 Slettet: LØSNINGSBE- SKRIVELSE FOR FASE 1 VERSION 3.5 Slettet: 3.3

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. marts 2015

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. marts 2015 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. marts 2015 Version: 1.0 Oprettet den 17. marts 2015 Den 23. marts 2015 vil der være foretaget følgende ændringer

Læs mere

Sådan bruger du FOAs Joblog

Sådan bruger du FOAs Joblog Sådan bruger du FOAs Joblog Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen I vejledningen kan du se: hvor du finder jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside hvordan du udfylder jobloggen hvad du SKAL

Læs mere

Releasenote til JobKon 29. juni 2015

Releasenote til JobKon 29. juni 2015 Releasenote til JobKon Vejledning til pr. Superbrugere 29. juni 2015 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet den 25. juni 2015 Den 29. juni 2015 vil der være foretaget følgende ændringer i JobKon: 1. GENERELT...

Læs mere

Releasenote til Jobnet og Jobnet for Arbejdsgivere pr. 16. september 2019

Releasenote til Jobnet og Jobnet for Arbejdsgivere pr. 16. september 2019 Releasenote til Jobnet og Jobnet for Arbejdsgivere pr. 16. september 2019 Version: 1.0 Oprettet den 10. september 2019 Den 16. september 2019 vil der være foretaget følgende ændringer i Jobnet og på Jobnet

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 4. februar 2013

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 4. februar 2013 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 4. februar 2013 Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Kirsten Vestergaard

Læs mere

Appendix C - Databeskrivelse

Appendix C - Databeskrivelse Appendix C - Databeskrivelse D1: Entitet: Person En Person repræsenterer en borger, som anvender systemet. En Person har ved oprettelsen ingen Barselsforløb og orlovsperioder, men kan generelt have flere

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

DATA VEDR. NY A-KASSEKOMMUNIKATION

DATA VEDR. NY A-KASSEKOMMUNIKATION DATA VEDR. NY A-KASSEKOMMUNIKATION Koordinationsgruppen vedr. a-kassekommunikation er enige om de fremtidige visioner for datakommunikation mellem a-kasserne og jobcentrene. Nedenfor beskrives de grundlæggende

Læs mere

Bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen

Bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen Bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen I medfør af 61, 65 og 66 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

8. maj Sagsnr

8. maj Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 1. kontor - Jobparate, Unge og Virksomhedsrettet indsats NOTAT 8. maj 2019 Orienteringsnotat med foreløbig evaluering af business casen

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013 NOTAT VERSION 0.4 Dato: 19. december 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013 1.

Læs mere

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019 Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019 Version: 1.0 Oprettet den 10. september 2019 Den 16. september 2019 vil der være foretaget følgende ændringer i Det fælles Datagrundlag:

Læs mere

Version: 1.0 Oprettet den 30. marts Releasenote til JobKon pr. 4. april 2016

Version: 1.0 Oprettet den 30. marts Releasenote til JobKon pr. 4. april 2016 Version: 1.0 Oprettet den 30. marts 2016 Releasenote til JobKon pr. 4. april 2016 Den 4. april 2016 vil der være foretaget følgende ændringer i JobKon: 1. VIS BORGER... 3 1.1: UDVIDET VISNING AF FRAVÆRSFORHOLD...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Version 1.4. 1 Serviceplatformen - opsætningsguide (Eksterne testmiljø)... 2 1.1 Indledning... 2

Indholdsfortegnelse. Version 1.4. 1 Serviceplatformen - opsætningsguide (Eksterne testmiljø)... 2 1.1 Indledning... 2 Indholdsfortegnelse 1 Serviceplatformen - opsætningsguide (Eksterne testmiljø)... 2 1.1 Indledning... 2 1.2 Forberedelse til anvendelse Serviceplatformen... 2 1.2.1 Medarbejdercertifikat (MOCES)... 2 1.2.2

Læs mere

Underbilag 2O Beskedkuvert Version 2.0

Underbilag 2O Beskedkuvert Version 2.0 Underbilag 2O Beskedkuvert Version 2.0 Indhold Indledning... 34 2 Beskedkuvertens struktur... 34 3 Indhold af Beskedkuverten... 34 3. Overordnet indhold... 45 3.2 Detaljeret indhold af Beskedkuverten...

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Dimittend /Nyuddannet

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Dimittend /Nyuddannet V E J L E D N I N G Sådan melder du dig ledig på Jobnet Dimittend /Nyuddannet Indhold: Side: 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig 2 2 - Uddannelsesniveau 3 (Kun for borgere under 30 år) 3 - Vil du søge om en

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på dagpenge Meld dig ledig på Jobnet - Dagpenge Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her er der to muligheder 1. Er du allerede

Læs mere

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler.

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler. ANNONCER Proces Beskrivelse Handling Fremfind job Fremfind jobbet via boksen Jobs Klik på jobtitlen Start annonceringsproces Slå jobbet op Annoncer på Ekstern side (egen hjemmeside) Klik på fanen Annoncering

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 25. maj 2016

VITAS Versionsnote pr. 25. maj 2016 1 Underskriv via elektronisk pen gennem virksomhedssupport og på medarbejderhøring I VITAS er det nu muligt at underskrive ansøgningen med en elektronisk pen. Dette kan lade sig gøre når jobcentermedarbejderen

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 15. nyhedsbrev, 2019 Release 2019-1 Mere synlighed på Jobnet og flere registreringsmuligheder på DFDG I denne release vil de største forandringer ske på Jobnet. I release 2019-1

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 10. juni 2013

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 10. juni 2013 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 10. juni 2013 Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 4. juni 2013 Godkendt af Kirsten Vestergaard

Læs mere

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer Vejledning om anvendelse af bevillingsrammer og aktiveringspuljer Version: 3.0 Den 5. december 2016 Ændringer i december 2016 i forhold til sidste version af vejledningen Nye afholdelseskategorier Socialt

Læs mere

UDBUDSPORTALEN: EKSEMPLER PÅ KOMMUNIKATION MED KMD OPERA

UDBUDSPORTALEN: EKSEMPLER PÅ KOMMUNIKATION MED KMD OPERA EU-udbud af Beskæftigelsessystem og ESDH-system Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune Underbilag 3 G del C Snitflader og software grænseflader - Udbudsportalen Side 1 af 22 OPRETTELSE

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside Indhold Sådan finder du jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside... 2 Sådan opretter du en log... 3

Læs mere

Releasenote til JobKon 5. januar 2015

Releasenote til JobKon 5. januar 2015 Releasenote til JobKon Vejledning til pr. Superbrugere 5. januar 2015 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet den 19. december 2014 Den 5. januar 2015 implementeres det nye modul JobKon: 1. GENERELT OM JOBKON...

Læs mere

OIOXML Adresseguide. 1. Baggrund. 2. Formål

OIOXML Adresseguide. 1. Baggrund. 2. Formål OIOXML Adresseguide Denne guide er udarbejdet af en arbejdsgruppe under den såkaldte Nøgledatagruppe under XML-projektet i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Arbejdsgruppen består af: Morten

Læs mere

Typografidefinition: Typografi1: Skrifttype: 10 pkt, (intet) DKAL Snitflader REST Afhentningssystem

Typografidefinition: Typografi1: Skrifttype: 10 pkt, (intet) DKAL Snitflader REST Afhentningssystem Typografidefinition: Typografi1: Skrifttype: 10 pkt, (intet) DKAL Snitflader REST Afhentningssystem 1 Indholdsfortegnelse A3.1 INTRODUKTION 3 A3.1.1 HENVISNINGER 3 A3.1.2 LÆSEVEJLEDNING 4 A3.1.2.1 SÅDAN

Læs mere

Uddrag af: Migrering af funktionalitet i AMP inden nedlukning

Uddrag af: Migrering af funktionalitet i AMP inden nedlukning Titel: Migrering af funktionalitet i AMP inden nedlukning Epic Nummer: 668.9 Ejer: Epic status: 0.3 klar til tilsagn Release: 2017 2 Uddrag af: 668.9 Migrering af funktionalitet i AMP inden nedlukning

Læs mere

Ungebasen. Dokumentation af webservices til udveksling af data mellem Ungebasen og et kommunalt vejledningssystem PUBLICPUBLIC PUBLICPUBLICX

Ungebasen. Dokumentation af webservices til udveksling af data mellem Ungebasen og et kommunalt vejledningssystem PUBLICPUBLIC PUBLICPUBLICX PUBLICPUBLIC PUBLICPUBLICX Ungebasen Dokumentation af webservices til udveksling af data mellem Ungebasen og et kommunalt vejledningssystem 16.06.2014 A414.97.6 [Status] Side 1 af 15 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

N O T A T. Registrering af nytteindsats i kommunerne - Vejledning til medarbejdere

N O T A T. Registrering af nytteindsats i kommunerne - Vejledning til medarbejdere N O T A T Registrering af nytteindsats i kommunerne - Vejledning til medarbejdere Dato: J.nr. APOL/DOS Problemstilling Nytteindsats Den 1. januar 2014 trådte kontanthjælpsreformen i kraft. Et nyt redskab

Læs mere

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1

LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 AMS - A-KASSEKOMMUNIKATION VIA WEBSERVICES LØSNINGSBESKRIVELSE FOR FASE 1 VERSION 4.0 Slettet: 3.2 DATO 13. april 2012 Slettet: 15. februar REFERENCE Anders Ellegaard Dahl FORFATTER Tøger Nørgaard, Ulrik

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK. Beskæftigelsesregionerne i Danmark. Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder. - Case fra Jobcenter Slagelse

BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK. Beskæftigelsesregionerne i Danmark. Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder. - Case fra Jobcenter Slagelse BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder Beskæftigelsesregionerne i Danmark - Case fra Jobcenter Slagelse AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA JOBCENTER

Læs mere

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE FOKUSER PÅ JOBBET Her har vi samlet de regler, du skal kende til for at kunne få dagpenge. Når du har læst folderen, er du klar klar

Læs mere

DPR Viderestilling. Grænseflade for klient applikation

DPR Viderestilling. Grænseflade for klient applikation DPR Viderestilling CSC Danmark Copyright All Rights Reserved. Side 2 af 15 1. Generel beskrivelse Program-til-program kommunikationen foregår mellem to applikationer: DPR Viderestilling og en klient applikation.

Læs mere

Orientering om ændringer i Det fælles Datagrundlag DFDG pr. 12. august 2015

Orientering om ændringer i Det fælles Datagrundlag DFDG pr. 12. august 2015 Orientering om ændringer i Det fælles Datagrundlag DFDG pr. 12. august 2015 Der er foretaget følgende ændringer: 1. It-understøttelse af integrationsydelse I lovforslag L 2 af 3. juli 2015 er der indført

Læs mere

Information om indhentning af oplysninger fra asyloperatør om nye flygtninge i kommunen

Information om indhentning af oplysninger fra asyloperatør om nye flygtninge i kommunen N O T A T 8. december 2017 Information om indhentning af oplysninger fra asyloperatør om nye flygtninge i kommunen J.nr. DOS ALL Desværre er den udførlige vejledning om indhentning af oplysninger fra asyloperatørerne

Læs mere

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer Vejledning om anvendelse af bevillingsrammer og aktiveringspuljer Version: 5.0 Den 6. marts 2018 Ændringer pr. 5. marts 2018 i forhold til sidste version af vejledningen Det vedrører de ændringer, som

Læs mere

It-understøttelse i forbindelse med den nye matchmodel

It-understøttelse i forbindelse med den nye matchmodel 12. marts 2010 It-understøttelse i forbindelse med den nye matchmodel Orientering om ændringer i Jobnet J.nr. 2009-0008985 7.kontor/EHo Denne orientering beskriver ændringer i Jobnet i forbindelse med

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 NOTAT VERSION 0.5 Dato: 17. februar 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 1. Indledning

Læs mere

Det Gode CPR-opslag MedCom, version 1.0.3

Det Gode CPR-opslag MedCom, version 1.0.3 Det Gode CPR-opslag MedCom, version 1.0.3 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Formål... 3 Introduktion... 3 Adgangskrav... 3 Sikkerhedslog... 3 Løsningsmodel... 4 Funktionalitet... 5 getpersoninformation...

Læs mere

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 11. juni 2018

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 11. juni 2018 Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 11. juni 2018 Version: 1.0 Oprettet den 6. juni 2018 Den 11. juni 2018 vil der være foretaget følgende ændringer i Det fælles Datagrundlag: 1. KONTAKTFORLØB...

Læs mere

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer Vejledning om anvendelse af bevillingsrammer og aktiveringspuljer Version: 4.0 Den 15. marts 2017 Ændringer pr. 1 marts 2017 i forhold til sidste version af vejledningen Det vedrører de ændringer, som

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 08/09/14 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere