Solrød Kommune. Borgerundersøgelse Rapport. Rambøll

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Solrød Kommune. Borgerundersøgelse Rapport. Rambøll"

Transkript

1 Solrød Kommune Borgerundersøgelse 2018 Rapport Rambøll

2 OM UNDERSØGELSEN Solrød Kommune har i foråret 2018 gennemført en borgertilfredshedsundersøgelse i samarbejde med konsulentfirmaet Rambøll. Det er 6. gang at Solrød Kommune har gennemført en borgertilfredshedsundersøgelse. De tidligere undersøgelser fandt sted i 2002, 2005, 2008, 2011 og Formålet med undersøgelserne er at give både byrådet og administrationen en ide om borgernes syn på kvaliteten af de kommunale tilbud. Alle borgere i Solrød Kommune over 18 år blev inviteret til at deltage i undersøgelsen, i alt personer. Borgerne blev inviterede til at deltage i undersøgelsen via digital post. Borgere der er undtaget fra at modtage digital post modtog i stedet for invitationen via normal post. Dataindsamlingen fandt sted i perioden 14. marts til og med 16. april Den 9. april blev der udsendt en rykker til alle de borgere der på daværende tidspunkt endnu ikke havde gennemført undersøgelsen. I alt blev der udsendt rykkere til borgere. I alt gennemførte borgere undersøgelsen hvilket gør at undersøgelsen opnåede en svarprocent på 22,0%. Svarprocenten blandt kvinder og mænd var stort set identisk (kvinder 22,1% ; mænd 21,9%). Svarprocenten indenfor de forskellige aldersgrupper varierede til gengæld meget. Generelt steg svarprocenten med alderen således at den var på 6,4% blandt de årige, mens den var oppe på 31,3% blandt de årige. Generelt kan man sige at den opnåede svarprocent er som man kan forvente for en undersøgelse af denne type og med den valgte dataindsamlingsmetode. De borgeres fordeling på køn, alder mv. kan ses på side 6 i denne rapport. Borgernes køn og alder stammer fra kommunens oplysninger mens de øvrige oplysninger er angivet at borgerne selv i forbindelse med besvarelsen af undersøgelsens spørgeskema. For yderligere detaljer om undersøgelsen og den anvendte metode henvises til dokumentet Metodenotat - Solrød Kommune Borgerundersøgelse 2018.

3 LÆSEVEJLEDNING De enkelte sider i rapporten er opbygget således, at man til venstre kan se svarfordelingen på undersøgelsens spørgsmål i 2018 (enten som grafik eller tabel). Læsningen af grafikkerne understøttes af farvelægningen. Ved de spørgsmål hvor det giver mening at snakke om positive henholdsvis negative svar, er de mest positive svar markeret med grønt, mens de mest negative svar er markeret med rødt. I grafikkerne kan man umiddelbart til højre for selve svarfordelingen se det samlede antal svar på tværs af de angivne svarmuligheder. Når dette antal ikke er lig med antallet af borgere der har gennemført undersøgelsen så skyldes det at Ved ikke ikke er medtaget i grafikkerne. Samtidig er ikke alle spørgsmål stillet til alle borgere. Hvis man som borger fx har svaret at man IKKE søger information om Solrød Kommune på Solrød Kommunes hjemmeside, så har man naturligvis ikke fået de opfølgende spørgsmål der handler om hjemmesiden. Jo færre svar der er på et spørgsmål des mere skal man passe på med sine tolkninger. I tekstboksen, foroven til højre (2018), er der angivet en kort beskrivende kommentar, der omhandler resultaterne fra 2018 undersøgelsen. I tekstboksen, forneden til højre (Tendenser ), er der angivet en kort beskrivende kommentar, hvor der ses på resultaterne i hele perioden Tendenser er beskrevet for holdningsspørgsmål, hvor det har været muligt at sammenligne med tidligere undersøgelser. Vær opmærksom på, at det ved sammenligning af resultaterne i perioden kun er muligt at se på tendenser. Dette skyldes, at alle undersøgelser i perioden (2011, 2014 og 2018) har haft en lav svarprocent. Dermed kan man ikke med sikkerhed sige om de tendenser, man ser i resultaterne, rent faktisk er et udtryk for en udvikling i borgernes tilfredshed med Solrød Kommune. Borgerne har haft mulighed for at komme med kommentarer i spørgeskemaet. Disse findes i billagshæftet.

4 INDHOLDSFORTEGNELSE 5 Undersøgelsens deltagere 7 Overordnet tilfredshed og økonomi 10 Kultur og fritid 13 Trafik og affald 18 Information 22 Borgerbetjening 27 Digital selvbetjening 30 Kommunalpolitik i Solrød Kommune

5 UNDERSØGELSENS DELTAGERE

6 UNDERSØGELSENS DELTAGERE HVAD ER DIN HØJEST AFLSUTTEDE UDDANNELSE? Folkeskole 9% Gymnasial uddannelse (studentereksamen/hf/hhx/htx el. lign.) 7% Erhvervsuddannelse 28% Mellemlang videregående uddannelse (3-4 år) 35% Lang videregående uddannelse (5 år eller derover) 17% Andet 4% HVOR MANGE ÅR HAR DU BOET I KOMMUNEN? Mindre end et år 3% 1-3 år 7% 4-5 år 5% 6-10 år 6% Mere end 10 år 79% FORDELING PÅ KØN Kvinde 51% Mand 49% FORDELING PÅ ALDERSGRUPPER % % % % % 66 eller derover 32% HVILKET OMRÅDE AF KOMMUNEN BOR DU I? Havdrup/Gl. Havdrup 17% Landsbyerne Kirke Skensved, Naurbjerg, Jersie, Solrød og Karlstrup 20% Strandområdet 63%

7 OVERORDNET TILFREDSHED OG ØKONOMI

8 STOR TILFREDSHED MED AT BO I KOMMUNEN SAMLET TILFREDSHED SAMT TILFREDSHEDEN MED DEN SERVICE DER MODTAGES I FORHOLD TIL DEN KOMMUNESKAT, DER BETALES Der er generelt stor tilfredshed med at bo i kommunen. Her angiver 89%, at de samlet set er tilfredse eller meget tilfredse med at bo i kommunen, og kun 3% angiver, at de er utilfredse eller meget utilfredse. Der er ligeledes overordnet set tilfredshed med den service, borgerne modtager set i forhold til den kommuneskat, de betaler. På dette udsagn angiver 65%, at de alt i alt er tilfredse eller meget tilfredse, mens kun 9% angiver, at de er utilfredse eller meget utilfredse. Tendenser I målingerne i 2011 og 2014 var henholdsvis 84% og 81% af deltagerne i undersøgelserne samlet set tilfredse eller meget tilfredse med at bo i kommunen. Der er således en væsentlig højere andel af deltagerne (89%), der er tilfredse i årets undersøgelse. Også på spørgsmålet omkring tilfredshed med service i forhold til betalt kommuneskat er der i år en højere andel end tidligere, der angiver, at de er tilfredse. 59% og 54% var i 2011 henholdsvis 2014 tilfredse eller meget tilfredse, mens det tilsvarende resultat i år er 65%.

9 SKATTESTIGNING ELLER MERE BRUGERBETALING VIL VÆRE AT FORETRÆKKE HVILKEN LØSNING VIL DU FORETRÆKKE, HVIS UDGIFTERNE SER UD TIL AT STIGE PÅ FØLGENDE OMRÅDER? Generelt angiver størstedelen af de adspurgte borgere, at de vil foretrække enten en skattestigning eller mere brugerbetaling som den foretrukne løsning, hvis udgifterne ser ud til at stige på de respektive områder. Særligt indenfor områderne Folkeskole og Ældreområdet har hhv. 54% og 52% angivet, at en skattestigning vil være at foretrække. Det er også de to områder, hvor flest angiver (henholdsvis 19% og 22%), at den foretrukne løsning vil være et lavere serviceniveau på andre områder. For Børnepasningsområdet vil 40% foretrække en skattestigning, mens 39% vil foretrække mere brugerbetaling. Sammenlignet med Folkeskole og Ældreområderne er der altså flere, der vil foretrække mere brugerbetaling her. Inden for områderne Kultur og fritid og Miljø og affald har størstedelen (hhv. 49% og 39%) angivet, at mere brugerbetaling på området vil være at foretrække. Når vi sammenligner områderne med hinanden, er det også de to områder, hvor flest har angivet, at et lavere serviceniveau på området vil være at foretrække og færrest har angivet, at de foretrækker et lavere serviceniveau på andre områder. Tendenser Konklusionerne ovenfor i forhold til de forskellige områder og de forskellige ønsker var de samme i 2014 og Dog er andelen af deltagere, der ønsker skattestigninger højere i 2018, fx 54% på Folkeskoleområdet mod 37% i 2014 og 47% i Andelen der ønsker mere brugerbetaling er tilsvarende mindre. På fx Børnepasningsområdet ønsker 39% i 2018 brugerbetaling på området mod 42% i både 2014 og 2011.

10 KULTUR OG FRITID

11 SOLRØD BIBLIOTEK BENYTTES SJÆLDENT MENS DE GRØNNE OMRÅDER BENYTTES HYPPIGT HVOR OFTE BRUGER DU FØLGENDE TILBUD I KOMMUNEN? Generelt er Solrød Bibliotek det tilbud, der bliver anvendt mindst hyppigt af borgerne i undersøgelsen. 24% angiver, at de slet ikke anvender Solrød Bibliotek, mens 45% angiver, at de anvender Solrød Bibliotek sjældent. Kun 3% anvender biblioteket flere gange om ugen, mens 27% anvender biblioteket på 1-4 gange om måneden. Idrætsanlæg og svømmehaller bliver brugt hyppigere, da 39% angiver at de benytter sig af dette én gang om måneden eller oftere, mens 33% sjældent benytter sig af tilbuddene og 29% slet ikke anvender dem. Det er altså det udsagn, hvor den største del slet ikke anvender tilbuddene, selvom en stor del stadig anvender tilbuddene ofte. De grønne områder, strand og lignende er det tilbud der oftest bliver benyttet, da sammenlagt 78% angiver, at de benytter sig af disse tilbud 1-4 gange om måneden eller oftere. Af disse anvender 48% tilbuddene flere gange om ugen eller dagligt. 19% angiver at de sjældent benytter sig af tilbuddene og kun 3% anvender dem slet ikke. Tendenser Undersøgelsen i 2014 viste nogenlunde samme resultater. Fx angav 27%, at de anvendte Solrød Bibliotek 1-4 gange om måneden.

12 GENEREL STOR TILFREDSHED MED MULIGHEDERNE FOR AT DYRKE MOTION OG BIBLIOTEKETS SERVICE HVOR TILFREDS ER DU MED - Størstedelen af de adspurgte borgere angiver, at de er tilfredse med mulighederne for at dyrke idræt og motion, både i idrætshaller, svømmehaller og lignende eller i form af selvorganiseret motion, da hhv. 76% og 75% har angivet, at de er tilfredse eller meget tilfredse. I forhold til vedligeholdelsen af indendørs- og udendørs idrætsanlæg, grønne områder samt rensning af stranden, er de adspurgte stadig generelt rimeligt tilfredse. Dog er der lidt flere, der er utilfredse på disse områder sammenlignet med de andre udsagn i figuren. Helt konkret er 7% utilfredse eller meget utilfredse med vedligeholdelsen af indendørs og udendørs idrætsanlæg, mens de tilsvarende tal for vedligeholdelsen af grønne områder og rensning af stranden er henholdsvis 18% og 21%. Bibliotekets service er det udsagn, der har den højeste andel tilfredse eller meget tilfredse borgere med 79%, mens det tilsvarende resultat for mulighederne for at deltage i kulturelle tilbud er 57%. Tendenser Samme svarmønstre for de forskellige tilbud sås også i undersøgelsen i Tilfredshedsniveauet er generelt lidt højere i årets undersøgelse. Fx er 79% tilfredse eller meget tilfredse med bibliotekets service i år, mens resultatet i 2014 var 73%.

13 TRAFIK OG AFFALD

14 LAV TILFREDSHED MED DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK HVOR TILFREDS ER DU MED - Der er generelt tilfredshed med trafiksikkerheden, hvor 70% er tilfredse eller meget tilfredse med trafiksikkerheden for cyklister, og 62% er tilfredse eller meget tilfredse med trafiksikkerheden til og fra skolerne. Den kollektive bustrafik er det udsagn i figuren, hvor der er størst utilfredshed. Her angiver 34% at de er utilfredse eller meget utilfredse, mens andelen af tilfredse eller meget tilfredse er 31%. Der er højere tilfredshed med den kollektive togtrafik, hvor 20% er utilfredse eller meget utilfredse og 56% tilfredse eller meget tilfredse. For vedligeholdelsen samt renholdelse af gader og veje er hhv. 42% og 53% tilfredse eller meget tilfredse, mens henholdsvis 29% og 20% er utilfredse eller meget utilfredse. Tendenser I forhold til undersøgelsen i 2014, er andelen af tilfredse eller meget tilfredse i år højere med hensyn til den kollektive bustrafik. På trafiksikkerheden, er andelen af meget tilfredse og tilfredse i 2018 lavere end i Andelen af tilfredse eller meget tilfredse var i % med den kollektive togtrafik, mens andelen i år er 56%.

15 UTILFREDSHED MED DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER STØRST I HAVDRUP/GL. HAVDRUP HVOR TILFREDS ER DU MED DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK? Det er tidligere vist, at der for hele kommunen er en forholdsvis lav tilfredshed med den kollektive bustrafik, hvor kun 31% har angivet at de er tilfredse, mens 34% har angivet, at de er utilfredse. Fordelt over kommunens geografiske områder er der størst utilfredshed i Havdrup/Gl. Havdrup, hvor 58% er utilfredse eller meget utilfredse, mens at det tilsvarende tal for landsbyerne er 45% og 20% for strandområdet. Tendenser Billedet med større forskelle i tilfredshedsniveauet på tværs af geografi var det samme i undersøgelsen i 2014.

16 UTILFREDSHED MED DEN KOLLEKTIVE TOGTRAFIK ER LIGELEDES STØRST I HAVDRUP/GL. HAVDRUP HVOR TILFREDS ER DU MED DEN KOLLEKTIVE TOGTRAFIK? Det er tidligere i rapporten fremhævet, at der for hele kommunen er en generel tilfredshed med den kollektive togtrafik, hvor 56% har angivet at de er tilfredse. Der er dog en ulige geografisk fordeling af tilfredsheden med den kollektive togtrafik, hvor den laveste tilfredshed er at finde i Havdrup/Gl. Havdrup. Her har 40% angivet, at de er utilfredse eller meget utilfredse med togtrafikken, mens 35% har angivet, at de er tilfredse eller meget tilfredse. For landsbyerne og strandområdet er tilfredsheden højere hvor hhv. 54% og 62% har angivet at de er tilfredse eller meget tilfredse.

17 STOR TILFREDSHED MED AFFALDSHÅNDTERINGEN HVOR TILFREDS ER DU MED - Der er generelt stor tilfredshed med affaldshåndteringen i kommunen, hvor 85% har angivet, at de er tilfredse eller meget tilfredse med affaldsordningen som helhed. Andelen af tilfredse borgere i forhold til utilfredse borgere er markant højere for alle udsagn i figuren, og der er ingen udsagn, der har mere end 5%, der er enten utilfredse eller meget utilfredse. Tendenser Der var ligeledes høj tilfredshed med affaldshåndteringen i undersøgelsen i Andelen af tilfredse eller meget tilfredse er generelt den samme i de to undersøgelser, men der er en tendens til, at andelen af meget tilfredse i år er lidt lavere end i 2014, opvejet med, at andelen af tilfredse tilsvarende er højere i år end i Fx er 27% meget tilfredse med affaldsordningen som helhed i 2018, mens 32% var meget tilfredse i Tilsvarende er 58% tilfredse i år mod 54% tilfredse i 2014.

18 INFORMATION

19 TILFREDSHED MED INFORMATIONEN HVOR SØGER DU INFORMATION OM DIN KOMMUNE? (SÆT EVT. FLERE KRYDSER) Solrød Kommunes hjemmeside 82% Solrød Kommunes annoncer i Solrød Avis 36% Solrød Kommunes Facebook-side 15% Andet sted 9% Søger ikke information om min kommune 6% Solrød Kommunes hjemmeside er den primære kilde til information om kommunen, idet 82% benytter denne til at søge information. 36% har angivet at de søger information om kommunen gennem annoncer i Solrød Avis, og 15% benytter sig af kommunens Facebookside. Der er generelt tilfredshed med den information, som borgerne får om kommunen. Her har 70% angivet at de er tilfredse eller meget tilfredse med Solrød Kommunes hjemmeside, mens de tilsvarende tal for kommunens annoncer i Solrød Avis samt Solrød kommunes Facebook-side er henholdsvis 73 og 76%. Der er en del, der ikke har svaret hvilket skyldes, at spørgsmålene om tilfredshed kun er blevet stillet til de af borgerne der har krydset af, at de benytter sig af hhv. kommunens hjemmeside, Solrød Avis eller kommunens Facebook-side. HVOR TILFREDS ER DU MED DEN INFORMATION, SOM DU FÅR OM DIN KOMMUNE? Tendenser Andelen af tilfredse eller meget tilfredse med kommunens hjemmeside er lidt højere i år (70%) end i 2014 (63%). Andelen af tilfredse eller meget tilfredse med kommunens annoncer i Solrød Avis er noget højere i år (73%) end i 2014 (55%).

20 SOLRØD KOMMUNES HJEMMESIDE INDEHOLDER DEN NØDVENDIGE INFORMATION HVOR ENIG ER DU I FØLGENDE UDSAGN OM KOMMUNENS HJEMMESIDE? Det er tidligere omtalt, at der er en generel tilfredshed med den information, de adspurgte borgere får fra kommunens hjemmeside. Yderligere har 75% her angivet, at de er meget eller overvejende enige i, at hjemmesiden indeholder den information, som de har brug for. 62% er meget eller overvejende enige i, at den digitale selvbetjening er brugervenlig, mens den tilsvarende angivelse for hvorvidt hjemmesiden giver et godt overblik over de selvbetjeningsmuligheder kommunen tilbyder borgerne er 61%. Der er lidt færre (59%), der er meget eller overvejende enige i, at hjemmesiden er let at finde rundt i. Det er samtidig det spørgsmål hvor flest (11%) har angivet, at de er overvejende eller meget uenige. Generelt er folk dog stadig enige i, at hjemmesiden er let at finde rundt i. Tendenser For alle spørgsmål er andelen af meget enige eller overvejende enige lidt højere i 2018 end den var i % angiver i år, at de meget enige eller overvejende enige i, at hjemmesiden har den information, som de har brug for, mens 72% angav det i 2014.

21 STOR TILFREDSHED MED FACEBOOK-SIDENS OVERBLIK OVER NYHEDER I KOMMUNEN HVOR ENIG ER DU I FØLGENDE UDSAGN OM KOMMUNENS FACEBOOK-SIDE? Det er tidligere pointeret, at der er en generel tilfredshed med den information, borgerne får fra kommunens Facebook-side. Herved giver det god mening, at 68% har angivet at de er meget eller overvejende enige i, at Facebook-siden giver et godt overblik over, hvad der sker i kommunen. Ligeledes er 50% meget eller overvejende enige i, at kommunens Facebook-side giver indsigt i, hvilke beslutningen byrådet træffer, og 44% meget eller overvejende enige i, at Facebook-siden giver et godt overblik over vigtig information. Der er generelt ikke mange af de adspurgte, der er uenige i udsagnene, men dog er der en del, der hverken er enige eller uenige for alle tre udsagn.

22 BORGERBETJENING

23 STØRSTEDELEN HENVENDER SIG PERSONLIGT HENVENDELSER TIL KOMMUNEN 67% af deltagerne i undersøgelsen har angivet, at de inden for det sidste år har henvendt sig til kommunen. Størstedelen af disse henvendelser er foregået ved personligt fremmøde eller telefonisk. Her har 47% henvendt sig ved personligt fremmøde, og 21% har henvendt sig telefonisk. 18% har henvendt sig gennem digital selvbetjening og 13% har henvendt sig gennem /brev. Der er ingen der har henvendt sig gennem sociale medier og kun 1% har angivet Andet som deres svar.

24 STØRSTEDELEN HENVENDER SIG TIL BORGERSERVICE OMRÅDER I KOMMUNEN SOM BORGERNE HENVENDER SIG TIL Størstedelen (49%) af de deltagere som har angivet, at de inden for det sidste år har henvendt sig til kommunen, henvendte sig til Borgerservice. 21% henvendte sig til Teknik og Miljø og 10% henvendte sig til Job- og Socialcentret.

25 GENEREL TILFREDSHED VED HENVENDELSE TIL KOMMUNEN HVOR TILFREDS VAR DU MED OPLEVELSEN, SIDSTE GANG DU HENVENDTE DIG TIL KOMMUNEN? Der er en generel stor tilfredshed omkring oplevelsen af at henvende sig til kommunen. Den laveste tilfredshed findes i forbindelse med kommunens åbningstider for personlig og telefonisk kontakt. Her har 58% angivet, at de er tilfredse eller meget tilfredse, mens 17% har angivet at de er utilfredse eller meget utilfredse. Dermed er andelen af tilfredse stadig højere end andelen af utilfredse selv på det udsagn, hvor flest er utilfredse. Det er værd at bemærke, at der er en del færre svar for mulighederne for digital selvbetjening, hvilket skyldes, at spørgsmålet kun er stillet til dem der har svaret, at de benyttede sig af digital selvbetjening ved deres sidste henvendelse til kommunen. Tendenser Tilfredsniveauet er på alle områder for henvendelse til kommunen, der er med i undersøgelsen, noget højere i 2018 end i % er tilfredse eller meget tilfredse med personalets imødekommenhed i år. 63% var tilfredse eller meget tilfredse i 2014.

26 STØRSTEDELEN FORETRÆKKER DIGITAL SELVBETJENING HVORDAN FORETRÆKKER DU GENERELT AT HENVENDE DIG? (SÆT EVT. FLERE KRYDSER) Digital selvbetjening 60% Telefonisk 51% Størstedelen på 60%, har sat kryds i, at de foretrækker, at henvende sig via digital selvbetjening. Der er flere der samtidigt har sat kryds i, at de foretrækker at henvende sig telefonisk (51%), ved personligt fremmøde (49%), eller ved /brev (42%). Kun 8% foretrækker at henvende sig ved app en Borgertip, og 2% ved sociale medier, mens 1% har krydset af i Andet. /brev 42% Personligt fremmøde 49% Sociale medier 2% App en Borgertip 8% Andet 1%

27 DIGITAL SELVBETJENING

28 DEN DIGITALE SELVBETJENING FINDES BRUGERVENLIG DEN DIGITALE SELVBETJENING 58% af undersøgelsens deltagere har benyttet sig af kommunens digitale selvbetjeningsløsninger. Af disse 58% er hovedparten på 72% meget eller overvejende enige i, at den digitale selvbetjening er brugervenlig, mens kun 7% er overvejende eller meget uenige. HVOR ENIG ELLER UENIG ER DU I DE FØLGENDE UDSAGN OM DEN DIGITALE SEVLBETJENING I SOLRØD KOMMUNE? Tendenser Andelen af deltagere, der er meget enige eller overvejende enige i, at den digitale selvbetjening er brugervenlig er højere i 2018 end i 2014, men andelen af meget enige er i år kun 12% mod 24% i 2014.

29 GENEREL STOR TILFREDSHED MED DEN DIGITALE SELVBETJENING HVOR ENIG ELLER UENIG ER DU I DE FØLGENDE UDSAGN OM DEN DIGITALE SEVLBETJENING I SOLRØD KOMMUNE? Størstedelen på 71% af deltagerne er meget eller overvejende enige i, at de bliver informeret om hvordan selvbetjeningen vil foregå, mens kun 4% er overvejende eller meget uenige. Der er lidt færre, der er enige i, at de bliver informeret om, hvad der sker efter endt henvendelse/ansøgning, selvom 66% er meget eller overvejende enige, og 8% er overvejende eller meget uenige. Tendenser Tilsvarende billede som ved brugervenligheden med den digitale selvbetjening ses her. Andelen af meget enige eller overvejende enige er lidt højere i år end i 2014, men andelen af meget enige er noget lavere i år end i 2014.

30 KOMMUNALPOLITIK I SOLRØD KOMMUNE

31 MANGE ER I TVIVL OM BYRÅDETS ROLLE HVOR ENIG ER DU I FØLGENDE UDSAGN OM KOMMUNALPOLITIK I KOMMUNEN? Generelt er der stor tvivl til spørgsmålene om Byrådets rolle, hvor en stor andel har svaret hverken enig eller uenig på alle udsagnene. Det udsagn hvor flest har angivet, at de er enige, er til udsagnet om hvorvidt det har stor betydning for kommunalpolitikken, hvilke partier og lister, der har flertal i byrådet, hvor 67% har angivet, at de er overvejende enige eller meget enige. Samtidig er det kun 30% der har angivet, at de er overvejende enige eller meget enige i, at byrådet lytter til borgernes meninger, mens 23% er overvejende uenige eller meget uenige. 37% har angivet at de er overvejende enige eller meget enige i, at byrådspolitikere bestræber sig på at gennemføre det program, de er gået til valg på, mens 15% er overvejende uenige eller meget uenige. Tendenser Andelen af meget enige eller overvejende enige er for alle udsagn lidt lavere end i undersøgelsen i Fx er 43% af deltagerne i 2018 meget enige eller overvejende enige i, at man kan stole på, at byrådets beslutninger er truffet på et sagligt grundlag. 44% mente det i 2014, og andelen af meget enige er lidt lavere i år end i 2014.

32 HALVDELEN MENER AT BYRÅDSPOLITIKERNE LOVER GENNEMGÅENDE MERE END DE KAN HOLDE HVOR ENIG ER DU I FØLGENDE UDSAGN OM KOMMUNALPOLITIK I KOMMUNEN? Størstedelen på 51% er meget enige eller overvejende enige i, at byrådspolitikerne lover gennemgående mere end de kan holde, mens kun 9% er overvejende uenige eller meget uenige. En del flere er overvejende uenige eller meget uenige i (48%), at det er Folketinget og regeringen som bestemmer på trods af hvad byrådet siger, mens kun 17% er overvejende enige eller meget enige i dette. 43% er overvejende uenige eller meget uenige i, at kommunalpolitik er for indviklet, mens 22% er overvejende enige eller meget enige i udsagnet. På alle tre spørgsmål er den svarmulighed, som flest har valgt Hverken enig eller uenig. Tendenser Samme tendenser var der i 2014, som vi ser i år. Andelen af deltagere, der er meget enige i, at byrådspolitikkerne lover mere, end de kan holde er 14% i årets undersøgelse mod 22% i 2014-undersøgelsen.

33 STØRSTEDELEN ER INTERESSERET I KOMMUNALPOLITISKE EMNER INTERESSE I OG KENDSKAB TIL KOMMUNALPOLITISKE EMNER 51% har angivet, at de enten er meget eller noget interesserede i kommunalpolitiske emner. Derimod er 39% lidt interesserede, mens 10% er ikke interesserede i kommunalpolitiske emner. Størstedelen af de adspurgte borgere er altså enten noget eller lidt interesseret i kommunalpolitiske emner. En stor del af de adspurgte borgere har ikke meget kendskab til de emner, byrådet arbejder med. Her angiver 45%, at de kun har lidt kendskab til de emner som byrådet arbejder med, mens 19% angiver, at de intet kendskab har. 33% har noget kendskab til emnerne, mens kun 4% angiver, at de har meget kendskab.

34 LIDT UNDER HALVDELEN VILLE SE BYRÅDSMØDERNE LIVE VIA INTERNETTET MULIGHED FOR AT OVERVÆRE BYRÅDSMØDER De fleste adspurgte borgere har kendskab til, at man som borger i kommunen har mulighed for at overvære byrådsmøderne. 45% af borgerne ville se byrådsmøderne live via internettet, hvis det var muligt, mens 55% ikke ville benytte sig af denne mulighed.

35 SAMTALER MED ANDRE BORGERE SAMT NYHEDSMEDIER ER DE MEST BETYDNINGSFULDE KILDER HVILKEN BETYDNING HAR FØLGENDE KILDER FOR DIN VIDEN OM KOMMUNALPOLITISKE SPØRGSMÅL? Generelt mener de adspurgte borgere, at samtaler med andre borgere i kommunen, lokale og regionale nyhedsmedier samt Solrød Kommunes hjemmeside er de mest betydningsfulde kilder for viden om kommunalpolitiske spørgsmål. Her angiver henholdsvis 82%, 81% og 66%, at disse har stor eller en vis betydning. Solrød Kommunes elektroniske nyhedsbrev mener 57% har stor eller en vis betydning, mens 43% angiver, at nyhedsbrevet har ringe eller ingen betydning. 67% angiver, at Solrød Kommunes Facebook-side har ringe eller lidt betydning, mens kun 8% mener, at den har stor betydning. 25% angiver, at Facebook-siden har en vis betydning. Solrød Kommunes hjemmeside er altså den kilde i undersøgelsen, der har mindst betydning for de adspurgte borgeres viden om kommunalpolitiske spørgsmål.

36 LILLE ANDEL AF POLITISK DELTAGELSE HAR DU INDENFOR DET SIDSTE ÅR - Generelt er der en lille andel af politisk deltagelse blandt undersøgelsens deltagere. Den mest udbredte form for politisk deltagelse er at deltage i borgermøder og lignende, eller at have kontaktet byrådsmedlemmer for at give sine synspunkter til kende. Her er det gældende for begge at 13% angiver, at de inden for det sidste år har haft deltaget. Samtidig har kun 6% deltaget i aktioner vedrørende kommunale forhold, mens kun 3% har haft kontaktet pressen eller skrevet læserbreve.

37 DE LOKALPOLITISKE SPØRGSMÅL BETØD MEST VED KOMMUNALVALGET 2017 BETYDNING FOR VALG AF PARTI ELLER LISTE VED KOMMUNALVALGET 2017 Størstedelen på 38% angiver, at de lokalpolitiske spørgsmål var den vigtigste faktor ved deres valg til kommunalvalget Derefter har 27% angivet, at det var personer på den liste de stemte på, mens 26% har svaret, at det var partiet/listen som var den vigtigste faktor.

Spørgeskema fra borgertilfredshedsundersøgelsen 2018:

Spørgeskema fra borgertilfredshedsundersøgelsen 2018: Spørgeskema fra borgertilfredshedsundersøgelsen 2018: Solrød Kommune Velkommen til borgertilfredshedsundersøgelsen i Solrød Kommune 2018. Vejledning i at udfylde spørgeskemaet Du og kun dine svar I spørgeskemaet

Læs mere

Vejledning i udfyldning af spørgeskema

Vejledning i udfyldning af spørgeskema Vejledning i udfyldning af spørgeskema Du og kun dine svar I spørgeskemaet bliver der stillet en række spørgsmål om forskellige forhold i din kommune. Vi vil gerne høre din personlige mening om disse,

Læs mere

Velkommen til borgertilfredshedsundersøgelsen i Solrød Kommune 2018.

Velkommen til borgertilfredshedsundersøgelsen i Solrød Kommune 2018. SOLRØD KOMMUNE LEDELSESSEKRETARIATET NOTAT Emne: Udkast til spørgeramme - Borgertilfredshedsundersøgelse 2018 Til: Byrådet Dato: 23. januar 2018 Sagsbeh.: NFS Sagsnr.: 00.00.00-P05-2-17 Solrød Kommune

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse 2014. test

Borgertilfredshedsundersøgelse 2014. test Borgertilfredshedsundersøgelse 2014 test Rapport August 2014 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen: 3 Økonomi og overordnet tilfredshed: 4 Fritid og kultur: 8 Trafik og affald: 10 Information fra kommunen:

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse

Borgertilfredshedsundersøgelse SOLRØD KOMMUNE LEDELSESSEKRETARIATET Borgertilfredshedsundersøgelse 2011 Februar 2012 Tilgængelig på www.solrod.dk 0 1 Forord... 5 Sammenfatning... 6 Områder med størst tilfredshed... 6 Områder med mindst

Læs mere

NOTAT. Emne: Udgåede eller omformulerede spørgsmål i borgertilfredsundersøgelsen 2011. Sagsbeh.: Merete Pagter Sagsnr.: 11/1981

NOTAT. Emne: Udgåede eller omformulerede spørgsmål i borgertilfredsundersøgelsen 2011. Sagsbeh.: Merete Pagter Sagsnr.: 11/1981 SOLRØD KOMMUNE LEDELSESSEKRETARIATET NOTAT Emne: Udgåede eller omformulerede spørgsmål i borgertilfredsundersøgelsen 2011 Til: Dato: 22-08-2011/16-09-2011 Sagsbeh.: Merete Pagter Sagsnr.: 11/1981 1. Indledning

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune 2015 Frederikssund Kommune RAPPORT OM KOMMUNIKATION OG KONTAKT BORGERUNDERSØGELSE 2015 PROMONITOR www.promonitor.net Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen... 4 Undersøgelsens sikkerhed... 5 Om indeks...

Læs mere

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Indhold Indledning... 4 Om undersøgelsen... 4 Oplægget til borgerne... 5 Sådan læses grafikken... 6 Kommunens information...

Læs mere

SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE

SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE Til Silkeborg Kommune Dokumenttype Rapport Dato November, 2010 SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE Dato 2010-11-17 Udarbejdet af Karen Nørskov Jensen Kontrolleret

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS JANUAR 2017 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning. Side 4 Holbæk by som

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt jobsøgere. Brugerundersøgelse 2009

Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt jobsøgere. Brugerundersøgelse 2009 Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt jobsøgere Brugerundersøgelse 2009 Executive Summary Brugerundersøgelse 2009 Af Jeppe Krag Indhold 1 Undersøgelsens resultater...1 1.1 Undersøgelsens gennemførelse...1

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2019 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, JANUAR 2019 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation, kontakt og inddragelse 2018.

Læs mere

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018 BBBBBBBBhghghgfhghgfhghg Evaluering af arrangementet Viden & Strategi 2018 1 Indledning og formål Ringkøbing-Skjern Kommune har for femte år i træk afholdt åbent seniormøde for alle borgere som er 65 år

Læs mere

Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Magistraten

Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Magistraten Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Magistraten Service på Rådhusets kontorer (herunder Borgerservicecentret): På spørgsmål vedrørende servicen på Rådhusets kontorer er det kun de borgere, der har tilkendegivet,

Læs mere

Dette spørgeskema handler om den interne kommunikation i både den samlede kommune og den afdeling/institution, som du arbejder i.

Dette spørgeskema handler om den interne kommunikation i både den samlede kommune og den afdeling/institution, som du arbejder i. Internt spørgeskema Vejledning i udfyldning af spørgeskemaet Dette spørgeskema handler om den interne kommunikation i både den samlede kommune og den afdeling/institution, som du arbejder i. Det er din

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Eksternt spørgeskema. Vejledning i udfyldning af spørgeskemaet. 1. Baggrundsoplysninger

Eksternt spørgeskema. Vejledning i udfyldning af spørgeskemaet. 1. Baggrundsoplysninger Eksternt spørgeskema Vejledning i udfyldning af spørgeskemaet Dette spørgeskema handler om kommunens kommunikation med borgerne. Det er din personlige mening om kommunikationen, som spørgeskemaet handler

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

LOKALDEMOKRATIET RAPPORT 2019

LOKALDEMOKRATIET RAPPORT 2019 LOKALDEMOKRATIET RAPPORT 2019 FREDERICIA KOMMUNE POLITIK & KOMMUNIKATION LOKALDEMOKRATIET I FREDERICIA RAPPORT 2019 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. HOVEDKONKLUSIONER... 3 2. VIDEN OM LOKALDEMOKRATIET... 5 Afsnittet

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2014 GLADSAXE KOMMUNE - SKOLE HOVEDRAPPORT

FORÆLDRETILFREDSHED 2014 GLADSAXE KOMMUNE - SKOLE HOVEDRAPPORT GLADSAXE KOMMUNE - SKOLE HOVEDRAPPORT 0 A INDHOLD 1 Baggrund og formål med undersøgelsen 2 2 Sammenfatning: Skoleområdet 3 3 Sammenfatning: SFO-området 4 4 Om dataindsamlingen 5 5 Læsevejledning 6 6 Skoleområdet

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE August 2013 1 Om undersøgelsen Læsevejledning til rapporten. Advice A/S har på vegne af Fødevarestyrelsen gennemført en måling af tilfredsheden hos styrelsens

Læs mere

Effektmåling i projekt Demokrati og digital dannelse

Effektmåling i projekt Demokrati og digital dannelse Effektmåling i projekt Demokrati og digital dannelse For at undersøge om undervisningsforløbet havde effekt på elevernes holdninger til det lokale demokrati og digital dannelse, blev der lavet en effektmåling.

Læs mere

Spørgeskema til borgerundersøgelsen 2015

Spørgeskema til borgerundersøgelsen 2015 Spørgeskema til borgerundersøgelsen 2015 Indhold 1. Trafikale forhold... 2 2. Miljø og renholdelse... 2 3. Bybilledet... 3 4. Kultur, idræt og fritid... 4 5. Socialområdet... 5 6. Ældreområdet... 5 7.

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje 1 Formål med undersøgelsen Brugerundersøgelsen er et centralt redskab i Egedal Kommunes kontinuerlige arbejde med at forbedre kvaliteten i hjemmeplejen. Ved

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Hjemmehjælpere august Public 57268

TNS Gallup - Public Tema: Hjemmehjælpere august Public 57268 TNS Gallup - Public Tema: Hjemmehjælpere 23. 25. august 2010 Public 57268 Metode Feltperiode: 23. 25. august 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte borgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016 Kystdirektoratet Kundetilfredshedsundersøgelse juli 2016 81 respondenter 13. til 29. juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen...3-5 Hovedkonklusioner... 6-8 Gennemgang af resultater - Service...

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet. Juli 2012

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet. Juli 2012 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet Juli 2012 Indholdsfortegnelse - Rapportens indhold Indledning (inklusiv metodebeskrivelse) s. 3 Sammenfatning tilfredsheden 2012 (benchmark

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Capacent Epinion for Arbejdsmarkedsstyrelsen November 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning og formål... 4 1.1 Rapportens opbygning... 4 1.2 Respondentgrundlag...

Læs mere

E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013. post på din måde

E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013. post på din måde E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013 post på din måde E-HANDEL 2013 Post Danmark A/S & Megafon 2013 Internetundersøgelse foretaget af Megafon, juli 2013 Respondenter: 1042

Læs mere

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017 Markedsanalyse 22. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes forhold til naturen anno 2017 I en ny undersøgelse har landbrug & Fødevarer

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE 1 INDHOLD 01 Introduktion 02 Læsevejledning 03 Samlede resultater 04 Resultater på tværs 05 Prioriteringskort 06 Metode 2 01. INTRODUKTION Forældretilfredsheden

Læs mere

Borgerpanel: Lokaldemokratiet i Fredericia Kommune

Borgerpanel: Lokaldemokratiet i Fredericia Kommune Borgerpanel: Lokaldemokratiet i Fredericia Kommune Byrådet i Fredericia Kommune ønsker at styrke lokaldemokratiet i kommunen. Derfor har vi brug for dine inputs til, hvordan vi engagerer endnu flere borgere

Læs mere

Læserundersøgelse af En venlig hilsen. Odense Kommunes blad til borgere over 65 år. December Rapport

Læserundersøgelse af En venlig hilsen. Odense Kommunes blad til borgere over 65 år. December Rapport Læserundersøgelse af En venlig hilsen Odense Kommunes blad til borgere over 65 år December 2010 Rapport Rapporten er udarbejdet af Christian Krogsgaard Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Formålet med

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE NORDDJURS KOMMUNE 5. marts 2014 INDHOLD 1. Om rapporten 2. Tilfredsheden med hjemmeplejen i Norddjurs Kommune 3. Leverandører af hjemmepleje

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE NR. 8 - RESULTATOVERSIGT SEPTEMBER 2017 Undersøgelsen I Holbæk Kommunes borgerpanel, kan byrådet spørge et bredt udvalg af borgere om holdninger, erfaringer

Læs mere

Pendlermåling Øresund 0608

Pendlermåling Øresund 0608 Pendlermåling Øresund 0608 DAGENS PROGRAM INDHOLD Konklusioner Hvem pendler og hvorfor? Medievaner Tilfredshed med medierne/ Hvad mangler pendlerne 2 FORMÅL OG METODE Undersøgelsens primære formål er at

Læs mere

Borger Monitor august 2011 Samlet Kommunerapport 640 svar. Svarprocent: 73. Borger Monitor

Borger Monitor august 2011 Samlet Kommunerapport 640 svar. Svarprocent: 73. Borger Monitor Borger Monitor august 2011 Samlet Kommunerapport 640 svar. Svarprocent: 73 Borger Monitor Samlet Kommunerapport 2 Indholdsfortegnelse Fakta om undersøgelsen... 7 Om undersøgelsens sikkerhed... 8 Måleområder

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Skolen 6 4 SFO Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 40 25 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk Kommune har i løbet

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om frit valg, brugerinddragelse og personligt ansvar

Det siger FOAs medlemmer om frit valg, brugerinddragelse og personligt ansvar FOA - analysesektionen 29. november 2006 Det siger FOAs medlemmer om frit valg, brugerinddragelse og personligt ansvar Regeringen afholder den 30. november sit første temamøde om kvalitetsreformen. FOA

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet december 2014

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet december 2014 Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk Udarbejdet december 2014 Bag om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført af Peytz Analyse via SurveyMonkey. Besvarelserne er indsamlet via pop-up på borger.dk Overordnet

Læs mere

Undersøgelse af Køge Kommunes kommunikation

Undersøgelse af Køge Kommunes kommunikation Undersøgelse af Køge Kommunes kommunikation Køge Kommune 15/08/2014 AARHUS KØBENHAVN HAMBORG LONDON MALMØ NUUK OSLO SAIGON STAVANGER WIEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 2 2. OPSUMMERING 3 3. METODE

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT AUGUST 2015 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Fritidsklubber

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Fritidsklubber Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 4 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Klub 6 Statistiske analyser 14 5 Opsamling - Klub 18 Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 6 19 2 1. Introduktion

Læs mere

Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer

Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer af Corona 214 Resultater Der blev udsendt 6 spørgeskemaer. 4 medlemmer har besvaret spørgeskemaundersøgelsen. Dette giver en svarprocent på 83,1 procent.

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

BRUGERUNDERSØGLSE AF DIGITAL POST

BRUGERUNDERSØGLSE AF DIGITAL POST Digitaliseringsstyrelsen BRUGERUNDERSØGLSE AF DIGITAL POST 2012 Endelig version 14. december 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Opsummering af resultater... 1 3. Profil af brugerne... 3 4.

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014 Borgerpanelundersøgelse Kommunikation og information Januar 2014 Strategi og Analyse, januar 2014 1 Indhold Metode og resultater... 3 Hovedresultater... 4 Information fra BRK til borgerne... 5 Nyheder

Læs mere

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer 8. december 2015 Arbejdstid blandt FOAs medlemmer Hvert fjerde medlem af FOA ønsker en anden arbejdstid end de har i dag. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt sine medlemmer.

Læs mere

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning Vallensbæk Kommune Tilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen Tekstrapport Maj 2013 Projektkonsulenter Connie Flausø Larsen Casper Ottar Jensen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører MEGAFON.

Læs mere

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd FOA Kampagne og Analyse 29. januar 2010 FOA har i perioden 15.-25. januar 2010 gennemført en undersøgelse om medlemmernes holdning til Ti bud på velfærd

Læs mere

Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017

Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017 Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017 Rapport RAMBØLL 19-12-2017 Indhold 3 Indledning Kort om undersøgelsen samt indledning 4 Overordnede konklusioner Udvikling siden 2013 og 2015, på tværs

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Spørgeskemaundersøgelse FOAs ledermedlemmer marts 2007 0 FOA-medlemsundersøgelse blandt samtlige medlemmer i Lederzonen Arbejdet som leder... 2 Kommunalreformen... 4 Ledernes baggrund... 7 Lederudvikling

Læs mere

Borger Monitor Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon

Borger Monitor Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Tilfredshedsmåling 2011 Borgernes syn på kommunen Tilfredshed på hovedområderne Holdninger

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar:, svarprocent: 2% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar:, svarprocent: 76% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse Kommunerapport April 2010 Netop at tage fat i trivselsarbejdet er et kodeord. For hvis undersøgelsen står alene og ikke bliver fulgt op på, er den stort set værdiløs. Derfor er der

Læs mere

Kapitel 14. Motionsvaner hvorfor, hvordan og hvor?

Kapitel 14. Motionsvaner hvorfor, hvordan og hvor? Kapitel 14 Motionsvaner h v o r for, h v o rdan og hvor? Kapitel 14. Motionsvaner hvorfor, hvordan og hvor? 143 Motion er kendt for sine mange sundhedsfremmende effekter (nærmere beskrevet i kapitel 6),

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E H o r n b æ k S k o l e R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E O u s t M ø l l e s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne ANALYSENOTAT Februar 2014 Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne I perioden november 2013 til januar 2014 har Danmarks Lærerforening gennemført en spørgeskemaundersøgelse om arbejdsforholdene

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E A s s e n t o f t s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E M u n k h o l m s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Trivselsmåling på Elbæk Efterskole

Trivselsmåling på Elbæk Efterskole Trivselsmåling på Elbæk Efterskole 27/6-2017 Social trivsel Er du glad for din skole? Meget tit 35 53,8 45 60 80 57,1 Tit 20 30,8 26 34,7 46 32,9 En gang i mellem 10 15,4 3 4 13 9,3 Sjældent 0 0 0 0 0

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. R a p p o r t

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. R a p p o r t FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E R i s m ø l l e s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

HVAD SIGER BRUGERNE? BRUGERUNDERSØGELSE I KFF KØBENHAVNS KOMMUNE RAPPORT FOR TEAM BADE

HVAD SIGER BRUGERNE? BRUGERUNDERSØGELSE I KFF KØBENHAVNS KOMMUNE RAPPORT FOR TEAM BADE HVAD SIGER BRUGERNE? BRUGERUNDERSØGELSE I KFF KØBENHAVNS KOMMUNE 2014-2015 RAPPORT FOR TEAM BADE BRUGERUNDERSØGELSE 2014, RAPPORT FOR TEAM BADE / SIDE 2 INDHOLD LÆSEVEJLEDNING side 3 SAMLET TILFREDSHED

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Biblioteket Sønderborg Effektmåling af læseindsats Marts 2015

Biblioteket Sønderborg Effektmåling af læseindsats Marts 2015 Biblioteket Sønderborg Effektmåling af læseindsats Marts 2015 Moos-Bjerre & Lange Analyse Farvergade 27A 1463 København K, tel. 2624 6806 moos-bjerre.dk 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hovedresultater

Læs mere

Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Marts 2017 RAPPORT Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Udgivet af Socialpædagogerne, Marts 2017 ISBN: 978-87-89992-88-4

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen

NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse juni 2015 894 respondenter 14. Juni 2015 til 13. juli 2015 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen... 3-6 Hovedkonklusioner... 7-10 Gennemgang af resultater

Læs mere

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen 18 år+. Målgruppen svarer til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews Der

Læs mere

Kapitel 14. Motionsvaner hvorfor, hvordan og hvor?

Kapitel 14. Motionsvaner hvorfor, hvordan og hvor? Kapitel 14 Motionsvaner h v o r for, h v o rdan og hvor? Kapitel 14. Motionsvaner hvorfor, hvordan og hvor? 143 Motion er kendt for sine mange sundhedsfremmende effekter (nærmere beskrevet i kapitel 6),

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE FREDERIKSBERG KOMMUNE HJEMMEPLEJEN OKTOBER 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING OG OPSUMMERING 3 2. METODE OG LÆSEVEJLEDNING 7 3. TILFREDSHEDEN I FREDERIKSBERG KOMMUNE

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E K r i s t r u p S k o l e R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Foto: Uffe Johansen Dansk Kiropraktor Forening København 2013 Indhold 1 Baggrund for undersøgelsen.. 2 2 Indkomstniveau. 3 Kiropraktorpatienters årlige

Læs mere

Bilag C. Deltagelse og repræsentativitet

Bilag C. Deltagelse og repræsentativitet B i l a g C D e l t a g e l s e o g repræ s e n t a t i v i t e t Bilag C. Deltagelse og repræsentativitet 237 Svarpersoner i spørgeskemaundersøgelsen I alt fik 538.497 personer tilsendt en invitation

Læs mere

Borgerpanelsundersøgelse

Borgerpanelsundersøgelse Borgerpanelsundersøgelse Genbrugspladser, vejnettet og iværksætteri Genbrugspladser, vejnettet og iværksætteri 2014 Datagrundlag Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af ca. 2.000 borgere, som

Læs mere

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 Brugertilfredshedsundersøgelse For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Executive Summary. Evaluering af Jobnet blandt brugere. Brugerundersøgelse 2007

Executive Summary. Evaluering af Jobnet blandt brugere. Brugerundersøgelse 2007 Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt brugere Brugerundersøgelse 2007 Executive Summary Brugerundersøgelse 2007 Af Jeppe Krag Indhold 1 Undersøgelsens resultater... 1 1.1 Undersøgelsens gennemførelse...

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse På området for voksne med sindslidelse og udsatte voksne - efteråret 2011 Bostøtte, bofællesskaber og boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E K o r s h ø j s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

1.1 De unge børneforældre

1.1 De unge børneforældre 1.1 De unge børneforældre Når jeg så kommer på biblioteket, er det også fordi, min datter gerne vil have, der kommer nogle nye ting. Det er så ikke kun bøger, det er også puslespil. Ung børneforælder,

Læs mere

BORGERTILFREDSHED I LYNGBY-TAARBÆK ENDELIG RAPPORT

BORGERTILFREDSHED I LYNGBY-TAARBÆK ENDELIG RAPPORT BORGERTILFREDSHED I LYNGBY-TAARBÆK ENDELIG RAPPORT JU NI 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING 3 OPSUMMERING 4 OVERORDNET TILFREDSHED MED AT BO I KOMMUNEN 5 HANDEL 11 TRAFIKSIKKERHED OG TRYGHED 21 BYDELE,

Læs mere

BORGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BORGERSERVICE EFTERÅRET 2015

BORGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BORGERSERVICE EFTERÅRET 2015 BORGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BORGERSERVICE EFTERÅRET 2015 Rapporten indeholder resultaterne af borgertilfredshedsundersøgelsen udført i Borgerservice efteråret 2015. Undersøgelsen er udført på baggrund

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E Ø s t e r v a n g s s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe Kommune Udviklingssekretariatet Januar 2007 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe, januar 2007 Indholdsfortegnelse: Rapportens opbygning:... 2 1. Sammenfatning...

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet november 2015

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet november 2015 Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk Udarbejdet november 2015 Bag om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført af Peytz Analyse via SurveyMonkey. Besvarelserne er indsamlet via pop-up på borger.dk Overordnede

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 1 2. version Indhold Indledning... 3 Sammenfatning... 3 Metode... 3 Spørgeskemaet... 4 Samlet tilfredshed... 5 Sammenligning med landsplan... 5

Læs mere

DEMOKRATIET I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE

DEMOKRATIET I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE DEMOKRATIET I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE OKTOBER 2015 Indledning 1 Om rapport og resultater 2 Om undersøgelsen 3 Sammenfatning 4 Resultater fordelt på emner Oplevelse af demokratiet i Holbæk

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Rapport 2016 RANDERS KOMMUNE ALLE DAGTILBUD Indledning Om rapporten: Denne rapport præsenterer resultaterne for alle dagtilbud baseret på i alt 2.581 besvarelser. Undersøgelsen

Læs mere