Fremtidig ledelsesstruktur. Formål med arbejdsgruppens fremstilling:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidig ledelsesstruktur. Formål med arbejdsgruppens fremstilling:"

Transkript

1 Fremtidig ledelsesstruktur Formål med arbejdsgruppens fremstilling: At fremtidssikre ledelsesstrukturen indenfor Sundheds- og Ældreområdet i relation til de nye udfordringer vi i de kommende år kommer til at stå overfor i forhold til opgaveglidninger fra regionen samt fortsat stram økonomisk styring. Arbejdsgruppe: Hanne Virkman Kirsten Brams Birgit Sørensen Dorrit Lundquist Elly Andersen Dorthe Hald Damborg Hvorfor forholde sig til ny struktur? Pt. 2 lederstillinger vakante. 4 ledere har alder der giver mulighed for evt. stop/tilbagetrækning fra arbejdsmarked. Omlægninger på regional sygehusvæsen får indflydelse for hjemkommunernes opgavevaretagelse og dermed organisering. Økonomisk pres giver behov for optimering af ressourceforbrug. Kan organisering medvirke positiv? Eventuelt ændrede incitamentsstrukturer på den aktivitetsbaserede medfinansiering. 4 år med fokus på sikker drift. Er det nu tid til udvikling og har vi den rette struktur til at arbejde med dette? Punktet har været drøftet på FAG-MED og samtidig har 2 modeller været præsenteret. Altså to muligheder for ny organisering, eller en bevarelse af eksisterende model. Medarbejder- og lederside har været involveret i processen og er hørt den 16 marts 2011.for at kunne beskrive fordele, ulemper samt øvrige overvejelser der måtte være relevant i forhold til evt. fremadrettet ny struktur. Arbejdsgruppen skal aflevere gennemarbejdet materiale til senest den 15. april Den relative korte frist er fastsat af hensyn til ikke unødigt at have uklarhed over den fremtidige ledelsesstruktur på fagområdet af hensyn til såvel borgere, pårørende, ledere og medarbejdere. Vision: At der omkring Danmarks smukkeste by Mariagerfjord kommune skal være attraktivt at leve-bo og arbejde. Arbejdsgruppen skal komme med en anbefaling der fremtidssikre ældreområdet. Vi skal hen imod et sigte, der kan håndtere disse krav. Fremtidssikre en organisation indenfor sundhed og ældreområdet de næste år

2 Der er nuværende sikker drift indenfor sundhed og ældre. Et af de områder ældreområdet har sat fokus er på hverdagsrehabilitering. Kort beskrivelse herunder: Projekt Lev livet.. længere. Med de stigende økonomiske udfordringer på ældreområdet, er der god grund til at sætte fokus på, om den måde samspillet mellem den ældre borger og kommunen er tilrettelagt, er den mest optimale for borgerens mulighed for at leve livet længere. Hvis den måde pleje, omsorg og kompenserende hjælp er tænkt og tilrettelagt på i dag er den mest optimale, så er kommunen efterladt med to handlemuligheder i den økonomisk pressede situation med en stigende befolkningsandel over 65 år: At reducere serviceniveauet og/eller at effektivisere driften. En anden mulighed er dog at foretage et paradigmeskift og at udvikle den kommunale pleje, så den i langt højere grad understøtter den ældre borger i at leve sit liv med høj egen omsorg så længe som muligt. Paradigmeskiftet har til hensigt at udvikle kommunens pleje efter følgende principper: Fra kompensation til rehabilitering Fra pleje til forebyggelse Fra behandling til tidlig opsporing Fra sen til tidlig indsats Den økonomiske udgiftsstigning dæmpes i forhold til den udvikling, der ellers kunne forventes også selv om målet er at opretholde et uændret serviceniveau over for de borgere, der på grund af aldersbetinget svækkelse har brug for kompenserende hjælp og pleje. Den kortsigtede økonomiske konsekvens er, at der skal investeres i udvikling og implementering af det nye samspil mellem den ældre borger og kommunen.

3 Refleksioner og høring fra lederne: Ny spændende struktur, som giver mulighed for at arbejde ude og inde på center. Hvordan skal synlig ledelse fungere Plads til at arbejde med strategisk ledelse ABP vil være en fordel for større områder. Nu er der ro og hvad sker der så? Personlige konsekvenser af en ny model 1 for lederne. Plads til personaleudvikling og kompetenceudvikling. Tiden er til model 1 anbefales. Ser vi fornuftigt på det er det model 1 og der er plads til os alle i en fremtidig organisering. Vigtigt at få rollerne defineret (kompetencebeskrivelse) Udfordring i at alle er med i en ny struktur. Ved komplekse borgere kan der komme flere kompetencer i spil og det giver en bedre udnyttelse. Det kan gøre ondt personligt. Større effektivitet. Fordel med ministerposter Koordinatorroller. Der er tilslutning til model 1. Dog er det tydeligt at nuværende er stabil i drift og giver ro. Refleksioner og høring fra medarbejderne: Der er undren over at struktur skal ændres, netop som der fornemmes en vis stabilitet. Model 1 Flytninger mellem personale inde og ude. Fordele ulemper Bedre muligheder for at udnytte ressourcer Overskuelighed. Hvordan? Synlig ledelse? hvordan? Forslag om ændring af sammensætning. Hobro samles. Større fleksibilitet her. Geografi grænser Mere kørsel? Har vi kompetencer til så store områder? Skal al kompetence ligge hos distriktsleder, eller skal der fordeling på. Stor fordel hvis ansvarsområder er fordelt, vil lette arbejdsgruppers arbejde Model 2 Svær at forholde sig Store udegrupper, ledelse hvordan? Ansvar hvordan?

4 Overskuelighed budgetter? Ingen muligheder for at få hjælp eller hjælpe centre, heller ikke centre imellem Arbejdsgruppens beskrivelse af fordele og ulemper Arbejdsgruppen har haft en god og faglig dialog om de indsendte refleksioner og høringer fra medarbejder og ledersiden. Nedenfor er beskrevet fordele og ulemper ved model 1 og 2. samt en anbefaling. Der er vedhæftet kompetencebeskrivelser for: Distriktsleder Assisterende leder Koordinator Fordele ved model 1 Der laves 3 aftaleenheder med sundheds og omsorgsudvalget. De 3 aftaleenheder indgår en underaftale med center og hjemmeplejeenheder i distriktet. Fordelen er, at der stadig er økonomisk ansvarlighed og råderum inden for en nærmere fastsat ramme og på præmisser f. eks om belægningsgrad og visiterede timer. Der er stor ansvarlighed i grupperne for den enkelte enheds økonomi det er vigtigt at bevare. Medarbejderne motiveres og engageres af, at være herre i eget hus. 3 distrikter vil være mere rentabel set fra et økonomisk og fagligt perspektiv. De 3 distrikter skal formå at forene optimering af resultater i et lille område med solidaritet og engagement i forhold til distriktet. Fordel vil være, at der i hver distrikt skal være 3-4 koordinatorer, som sidder sammen og koordinere for hele distriktet. Det vil optimere effekten af koordineringen. Der vil være mulighed for at låne i perioder hvor der er spidsbelastninger. Det giver medarbejder sikkerhed i ansættelsen ved fravær af borgere i eget område. Fremadrettet synliggøres det i funktionsbeskrivelserne for koordinator. Det vil gøre koordinatorrollen mindre sårbar i forhold til nuværende struktur. Koordinator kan fremadrettet sidde ad hoc i de små enheder ved behov, for herigennem at mærke, hvad der røre sig i de små enheder. Det ses som en fordel at kunne udnytte ressourcerne i et større distrikt fagligt og økonomisk. Ingen vil blive sårbare der vil være flere til at støtte og løfte svære situationer. Fordel for vejledere inkontinentfunktioner ambassadører for forskellige funktioner vil blive mindre sårbare ved større distrikter. Det er nemmere at hjælpe hinanden ved behov. Fordel for borgeren og medarbejderen er at borgeren kan følges i et forløb, hvor det er nødvendigt at flytte ind på et center enten kortvarigt eller permanent. Det kan være godt at aflevere sin borger og oplære i værdier og livshistorier. Det føles godt for borger og medarbejder. Der vil blive et bedre borgerforløb. Det skal dog understreges, at medarbejder høre til en enhed fortsat og ikke skal flyttes ude og inde. Det er vigtigt at vi fortsat har et tilhørsforhold som nuværende. Det giver tryghed og ansvarlighed. Omvendt er det trygt at vide, at der ved mangel på opgaver kan tilbydes opgaver et andet sted i distriktet. Omlægninger på regionens sygehusvæsen får indflydelse for hjemkommunernes opgavevaretagelse og dermed organisering. Fordelen er der kan komme flere kompetencer i spil i større distrikter.

5 Der skal nedsættes et distrikts-med der arbejder for hele distriktet, som igen giver et fælles fodslaw, fællesskab i større enheder, det er mere rentabelt økonomisk. Der bruges mange timer på møder i de enkelte lokal med nuværende. Disse timer kan bruges ved borgerne. Distrikts-med skal være repræsenteret bredt fra hele distriktet med distriktslederen som formand. Synlig ledelse: Lederne kan rydde op i møderækken så man kun skal deltage i de relevante møder indenfor ministerrollen. Denne minister skal så formå at formidle viden til distrikterne. Der bruges mange timer på mødeaktiviteter, som kunne bruges til synlig ledelse som så ville være en fordel for medarbejderne og borgerne, samt pårørende. De såkaldte ministerroller er der stor tillid til, at kunne udvikle med hver deres kompetencer. Nuværende er der mange, som ved lidt om det hele. Ved at udvikle ministerroller kan der fordybes i konkrete emner, til glæde for de enkelte medarbejdere. Det giver struktur og ro, at vide der er et emner, som enkelte har spidskompetence indenfor. Det er kedeligt at skulle overgive kompetence til andre ministrer, men det skal ses som en fordel, at få sine egne spidskompetencer. Ministerroller frigiver energi til strategisk ledelse og til egne opgaver. Egne opgaver som er delt mellem de 3 ministrer Det giver større faglighed i den enkelte opgave som ministeren for. Der kan med fordel uddannes indenfor emnet. Det vil give udviklings og kompetence muligheder. Synlig ledelse er når der i samarbejde med distrikts-med udarbejdes rammer for distriktet. Synlig ledelse er når distriktslederen har et geografisk bestemt distrikts at udøve ledelse indenfor. Synlig ledelse er når: Det ses som en fordel, at de forskellige interesseorganisationer ved, hvor og hvem der skal henvendelse til. Synlig ledelse ses ved: Der vil være mindre sårbarhed ved sygdom i distrikterne blandt ledere. Det er en fordel at nye politikker og projekter kan implementeres i større enheder på en gang. Det giver et samlet billede af MFK indsatsområder set udefra. Det giver større genklang. Ministrer kan bedre få arbejdsro til, at arbejde med implementeringsfaser. Det sker ofte der nuværende skal hentes hjælp udefra i organisationen til implementering. ( svært at ensrette nye tiltag). F.eks. vil rehabilitering blive nemmere at implementere i 3 enheder. Det ses som en fordel at 3 distrikter kan have 3 administrative enheder, med hver deres kompetencer. Igen kan det være svært at frigive opgaver, men det skal ses som en mulighed at selv få andre opgaver indenfor eget kompetence. Det er en fordel, at kun have 3 telefon indgange. Det vil give administrative personaler ro til at arbejde med egne kompetenceopgaver. Ulemper model 1: Det vil flyttes rundt på kompetencer, viden og roller i lederstaben. Det kan få konsekvenser for den enkelte leder at skulle flyttes. Der skal nøje beskrives en rolle og kompetenceprofil, hvis model 1 vælges. Det skal dog også ses som en opgaveglidning kan give andre spændende opgaver. Der er lavet kompetenceprofil. Se vedhæftet.

6 Der er tvivl om hvad der er synlig ledelse og hvordan vi ser synlig ledelse i fremtiden. Dette skal beskrives så det giver forståelse for roller. ( Der skal arbejdes med synlig ledelse på seminar april 2011) Større distrikter giver usikkerhed for den enkelte medarbejder hvor skal jeg være?. Der skal arbejdes med de gode historier i en model 1. Hvad er fordelene for mig? Fordele model 2: Modellen er stort set kendt og giver ro og stabilitet samt sikker drift. Lederne ved hvor de er og skal være. Medarbejderne ved, hvem der er leder. Ulemper model 2: Centrerne er sårbare ved ledernes fravær, som kan give uro for personale, borgere og pårørende. Der er ikke nogen der kender kulturen i den enkelte enhed. Der er sårbarhed i budgettet, hvis det økonomiske råderum er for lille. Det er ikke nemt at forene eget resultat med andre enheder og resten af sundhed og ældreområdet. Det er en ulempe at der ikke kan udnyttes ressourcer fra andre enheder. Dette både fagligt og økonomisk. Ved tilgang eller afgang af borgere. Det kan give en skæv fordeling af økonomien. Som igen ikke giver incitament til at arbejde med indsatsområderne. Omlægninger på regional sygehusvæsen får indflydelse for hjemkommunernes opgavevaretagelse og dermed organisering. Det kan være svært at varetage denne opgave af mindre enheder. Der kommer flere opgaver, hvor flere kompetencer i spil er en fordel Det er svært at forholde sig til 2 store udegrupper. Der er ingen ministrer, som har spidskompetencer jævnfør. fordel til model 1. Der bruges mange timer på mødeaktiviteter i ledergruppen, som kunne bruges til synlig ledelse til medarbejder beboer og pårørende. Ulempen er der stadig er mange arbejdende Lokal med, som trækker mange ressourcer fra enhederne. Der er ikke så stor mulighed for vidensdeling og kompetenceudvikling. Vi er enheder der arbejde med hvert sit område.

7 Arbejdsgruppen anbefaler at ældreområdet deles i 3 aftaleenheder fra 1. januar 2012 Det anbefales der fremadrettet laves en struktur efter model 1. At ny struktur igangsættes 1. januar 2012 At det godkendes i det politiske og faglige system. At der afholdes et ekstra Fag-med maj At der inden sommerferien er svar på ledelsessituationen. At der nedsættes en styregruppe som detailplanlægger. At der laves en tids og handleplan for processen. At Med strukturen ændres. 10.april 2011 Arbejdsgruppen.

Omsorg og Sundhed VÆRDIGHEDSPOLITIK FOR ÆLDREPLEJEN

Omsorg og Sundhed VÆRDIGHEDSPOLITIK FOR ÆLDREPLEJEN Omsorg og Sundhed VÆRDIGHEDSPOLITIK FOR ÆLDREPLEJEN INDLEDNING Folketinget vedtog i februar 2016 lov en tilføjelse ( 81 a) til gældende lov om social service, som betyder, at hver kommune skal udarbejde

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer GOD LEDELSE LEADERSHIP PIPELINE I SUNDHEDS-, ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN SAMT BORGERSERVICE TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer for samarbejdet i Hjørring Kommune Dette er

Læs mere

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen Projektaftale Fremtidens medarbejder Fase 2 Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) Version af projektaftalen 00.01.10.10-P20-11-13 Version 1: Indstilling til politisk behandling godkendelse november 2014.

Læs mere

Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune

Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune Bilag til Børne og Ungdomsudvalgsmødet 22.6.2010 Indledning Daginstitutionsområdet skal gennemgå en udvikling, der skal sikre at

Læs mere

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Baggrund for forslag...3 Ændring af strukturen...3 Fordele ved ny struktur i distrikterne...4 Distriktslederne...4

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

Indkomne høringssvar fra berørte Lokale Medudvalg (LMU) vedrørende fælles økonomifunktion

Indkomne høringssvar fra berørte Lokale Medudvalg (LMU) vedrørende fælles økonomifunktion Indkomne høringssvar fra berørte Lokale Medudvalg (LMU) vedrørende fælles økonomifunktion Høringssvar fra LMU for Fagsekretariatet Børn & Unge: Fagsekretariatet Børn & Unge har modtaget materialet vedrørende

Læs mere

Rollebeskrivelser i borgervisitationen

Rollebeskrivelser i borgervisitationen Rollebeskrivelser i borgervisitationen Udgangspunktet er ledelsesgrundlaget med de 4 fokuspunkter: Ta ledelse, Skab følgeskab, Ha styr på driften og Vær fornyende. Følgende roller er beskrevet: Visitator

Læs mere

Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning

Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning Overvejer I at oursource hele eller dele af jeres økonomifunktion? Dette whitepaper er udarbejdet, så I har et bedre beslutningsgrundlag at handle ud fra.

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Organisatorisk enhed/funktion Hvordan er arbejdet organiseret? (Som projekt eller opgave) Deltagere Nyt fagcenter Træning,

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Notat. Teknologien vinder mere og mere indpas i ældreområdet - hvilket betyder hurtig tilpasning af både ressourcer og kompetencer.

Notat. Teknologien vinder mere og mere indpas i ældreområdet - hvilket betyder hurtig tilpasning af både ressourcer og kompetencer. Ældreafdelingen Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt, Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8832 4401 Fax +45 8888 5501 Dato: 9. februar 2012 Sagsnr.:

Læs mere

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune En værdig ældrepleje Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune Indhold 1. Baggrund... 1 2. Udarbejdelse af værdighedspolitik... 1 3. Værdig ældrepleje i Hørsholm Kommune... 1 4. Flere varme hænder i ældreplejen

Læs mere

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen.

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen. Notat Vedrørende: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet version 2 Sagsnavn: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet Sagsnummer: 27.00.00-G01-36-16 Skrevet af: Dorthe Høgh Hansen

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Indledning: Deloitte har august 2017 afleveret rapport om analyse vedrørende bedre planlægning i hjemmeplejen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Indledning: Deloitte har august 2017 afleveret rapport om analyse vedrørende bedre planlægning i hjemmeplejen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Returadresse Sundhed og Omsorg - Områdekontoret Rødkløvervej 4, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Vibeke Drachmann Direkte telefon 99741662 E-post vibeke.drachmann@rksk.dk Dato 23. maj 2018 Sagsnummer 18-016428

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidspladser til Rehabiliteringspladser.

Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidspladser til Rehabiliteringspladser. Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidser til Rehabiliteringser. Baggrund for forslag er: For det første KL s udspil om det nære sundhedsvæsen som bl.a. indeholder visioner

Læs mere

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Baggrund Direktionen arbejder løbende med at sikre, at der i Gribskov Kommunes centerkonstruktion er tydelige roller og klare ansvarsbeskrivelser

Læs mere

Indledning... 3. Formålet med strategien for udvikling af Den Kommunale Sygepleje 2014-2018... 3. Implementering og evaluering...

Indledning... 3. Formålet med strategien for udvikling af Den Kommunale Sygepleje 2014-2018... 3. Implementering og evaluering... Side 1 af 6 Indhold Indledning... 3 Formålet med strategien for udvikling af Den Kommunale Sygepleje 2014-2018... 3 Implementering og evaluering... 4 1. Kvalitetssikring... 4 2. Styring af ressourcer...

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Demenspolitik Tiltag på demensområdet

PLEJEOMRÅDET. Demenspolitik Tiltag på demensområdet Et godt liv på trods af en demenssygdom PLEJEOMRÅDET Demenspolitik Tiltag på demensområdet Nr. 08 den 4. juni 2009 1 Indledning. Voksen- og plejeudvalget har tilkendegivet et ønske/behov for en drøftelse

Læs mere

Helsingør Kommune Job- og personprofil for stillingen som leder af Hjemmeplejen Juli 2019

Helsingør Kommune Job- og personprofil for stillingen som leder af Hjemmeplejen Juli 2019 Helsingør Kommune Job- og personprofil for stillingen som leder af Hjemmeplejen Juli 2019 Indhold Indledning... 3 Helsingør Kommune... 3 Center for Sundhed og Omsorg... 3 Hjemmeplejen... 5 Om jobbet...

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Projekt Lev livet.. længere.

Projekt Lev livet.. længere. Baggrund. Projekt Lev livet.. længere. J.nr. 29.09.00-G01-6-10 Set fra et økonomisk perspektiv er det særdeles omkostningstungt at fortsætte med den tænkning, der i dag præger samspillet mellem borgere

Læs mere

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Centrets overordnede faglige områder, funktioner og formål er: Centrets faglige områder og funktioner er organiseret i forhold til Facility

Læs mere

Strukturanalyse Ældreområdet 2010

Strukturanalyse Ældreområdet 2010 Strukturanalyse Ældreområdet 2010 Indhold 1. Indledning... 2 2. Sammenfatning.. 2 3. Kort beskrivelse af nuværende struktur. 3 4. Beskrivelse af alternative strukturer.. 4 5. Kan scenarier kombineres.

Læs mere

Organisationsændringen forudsætter nytænkning omkring opgaveløsningen i forhold til den enkelte borger, således at borgeren:

Organisationsændringen forudsætter nytænkning omkring opgaveløsningen i forhold til den enkelte borger, således at borgeren: Mødedo: 8. juni 2010 Organisering Aktivitet & Pleje og Sundhed Økonomiudvalget behandlede på sit møde 28. april 2010 (sag nr. 140) driftsreduktioner for budget 2011 2014 og godkendte forslag hertil. Heri

Læs mere

Strategi: Organisering, ledelse og kommunikation

Strategi: Organisering, ledelse og kommunikation Strategi: Organisering, ledelse og kommunikation Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018 Indledning Rebild Kommune skal fremadrettet løfte flere og mere komplekse opgaver end i dag. Dette bl.a.

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 2 Projektets baggrund Patienter med kronisk sygdom, herunder KOL, diabetes 2 og hjertekar patienter er

Læs mere

HANDLEPLAN I RELATION TIL RESULTATERNE FRA ORGANISATIONS EVALUE- RINGEN OG TRIVSELSUNDERSØGELSEN I SUNDHED OG OMSORG OKTOBER NOVEMBER 2012

HANDLEPLAN I RELATION TIL RESULTATERNE FRA ORGANISATIONS EVALUE- RINGEN OG TRIVSELSUNDERSØGELSEN I SUNDHED OG OMSORG OKTOBER NOVEMBER 2012 Side 1 HANDLEPLAN I RELATION TIL RESULTATERNE FRA ORGANISATIONS EVALUE- RINGEN OG TRIVSELSUNDERSØGELSEN I SUNDHED OG OMSORG OKTOBER NOVEMBER 2012 Baggrund: Handleplanen tager sit afsæt i resultaterne fra

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019

Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019 Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019 Med visionen som drivkraft Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser har den politiske vision, at Slagelse Kommunes indsatser på

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere

Sundhed & Omsorgs handleplaner og status 2012 for udmøntning af handicappolitikken

Sundhed & Omsorgs handleplaner og status 2012 for udmøntning af handicappolitikken En sammenhængende indsats med handicap oplever at få et sammenhængende tilbud. Derfor vil Esbjerg Kommune have særligt At fremtidsperspektiv og helhedssyn i forhold til borgerens liv er tænkt ind i den

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ældreområdet Indledning Ældrepolitikken er fundamentet for arbejdet på ældreområdet. Den sætter rammerne for indsatsen på ældreområdet i Norddjurs Kommune og afspejler

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Holbæk Kommunes. turismepolitik. Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov

Holbæk Kommunes. turismepolitik. Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov Holbæk Kommunes erhvervs- ældrepolitik og turismepolitik Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov Indhold side 4 side 6 side 8 Forord Fremtidens muligheder og udfordringer på ældreområdet Ældrepolitikken

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Område Vest Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Charlotte Fønss Gjørup Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 RÅDERUMSFORSLAG Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 Titel: Effektivisering via Bestiller Udfører Dialog (BUD) og faldende efterspørgsel. Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at gå fra BUM

Læs mere

Orientering om organisationstilpasning i plejeboligfunktionen

Orientering om organisationstilpasning i plejeboligfunktionen Punkt 12. Orientering om organisationstilpasning i plejeboligfunktionen 2018-014812 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til s orientering organisationstilpasning i plejeboligfunktionen. Beslutning:

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Niveau 1: Direktør - Det vi skal kunne Arbejde proaktivt og konstruktivt i et politisk system og samtidig være direktør for Børn og Unge, og sikre

Læs mere

Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene

Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene Center for Social & Sundhed Pleje og Omsorg Ballerup Kommune Rådhuset Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup www.ballerup.dk Dato: 18. september 2017 NOTAT

Læs mere

Der opleves manglende råderum til at fastholde gode/dygtige medarbejdere med uddannelse.

Der opleves manglende råderum til at fastholde gode/dygtige medarbejdere med uddannelse. Dagpleje og Daginstitution Notat Sagsnr.: 2011/04270 Dato: 05-05-2011 Sag: Opsamling Dialogmøde 04.05.2011 Sagsbehandler: Ulla Schødt Pædagogisk konsulent Direkte afskrift af afleverede opsamlinger, Hvis

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Bilag 1 Projektbeskrivelse Omorganisering af aftaleholderniveauet under Udarbejdet af: Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Sagsnummer.: Dato: 09032016 Projektorganisation Projektejer

Læs mere

Sundhed og omsorg 2012

Sundhed og omsorg 2012 Evaluering af Sundhed og omsorg 2012 Denne rapport er udarbejdet i samarbejde mellem: HR og Kvalitet Udviklingsafdelingen Innovationscentret i Sundhed og Omsorg Indledning/formål Sundhed og Omsorg iværksatte

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 Forord Antallet af mennesker med en demenssygdom i Danmark vil stige kraftigt i de kommende år. Næsten 200.000 danskere vil om 30 år lide af en demenssygdom, og

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2017 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2017 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Mariagerfjord Kommune Tilskud: 8.328.000 Link: http://www.mariagerfjord.dk/politik/planer-politikkerog-strategier

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes fortsat ved at fastholde ansættelsen af flere ergoterapeuter. Besparelse på tid

Læs mere

Hjemmesygepleje og akutteam - Aftale

Hjemmesygepleje og akutteam - Aftale Hjemmesygepleje og akutteam - Aftale 2019-2020 Vision 2018-2025: Aftalerne tager udgangspunkt i vision 2018-2025 Du finder løsninger sammen med os og det politiske pejlemærke/indsatsområde Sund hele vejen.

Læs mere

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen NYT PARADIGME - Aktivitet/træning i hverdagen 1. Historik Lyngby-Taarbæk Kommune har siden 2009 gennemført 2 projekter på ældreområdet med det formål at undersøge effekten af en målrettet træningsindsats

Læs mere

Strategiske Mål for 2016

Strategiske Mål for 2016 Strategiske Mål for 2016 Hvert år konkretiseres det kommende års arbejde med de fire strategiske emner i 1-årige mål først tværgående og derefter for de enkelte centre i organisationen. Idet alle mål skal

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

Uanmeldte tilsyn Hjemmeplejen Kommunale og private leverandører

Uanmeldte tilsyn Hjemmeplejen Kommunale og private leverandører INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap Bilag 4 Den 12. februar 2019 Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap har indledt en proces med henblik på godkendelse

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7 God institutionsledelse er professionsfaglig ledelse " fra pædagogisk ledelse til pædagogfaglig ledelse" BUPL Sydjylland vil med denne politik sætte pædagogfaglig ledelse på dagsordenen som det politiske

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende:

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen og Torben Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 101 sprotokol

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Jeg ser dig, jeg hører dig, jeg vil dig & jeg ved du kan. derfor forstår jeg dig

Jeg ser dig, jeg hører dig, jeg vil dig & jeg ved du kan. derfor forstår jeg dig Jeg ser dig, jeg hører dig, jeg vil dig & jeg ved du kan derfor forstår jeg dig Center for Sundhed og Omsorg søger en ny leder til Smedegade Plejecenter. Smedegade Plejecenter er midt i en kulturforandringsproces

Læs mere

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem.

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem. Baggrund om ViSP samarbejdet Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) er oprettet 1. august 2003 ved en sammenlægning af de hidtidige Specialskoler for Voksne i Næstved og i Nykøbing F. Borgerne har fri

Læs mere

Godkendelse af Handleplan for omsætning af vision 2020 på aktivitetsområdet

Godkendelse af Handleplan for omsætning af vision 2020 på aktivitetsområdet Punkt 4. Godkendelse af Handleplan for omsætning af vision 2020 på aktivitetsområdet 2015-044117 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, at Handleplan for omsætning af

Læs mere

Vil du være med på vores lederhold? Vi dyrker ledelse som holdsport

Vil du være med på vores lederhold? Vi dyrker ledelse som holdsport Vil du være med på vores lederhold? Vi dyrker ledelse som holdsport Vi ønsker at skabe synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg Med det mål at virkeliggøre

Læs mere

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45 Indholdsfortegnelse Samspil og sammenhæng... 5 Sundhed en fælles opgave... 6 Læsevejledning... 11 Det generelle... 12 Målgruppe... 12 Synliggørelse... 12 Borger-/patientrettet information og rådgivning...

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2018-2021 Indhold INDHOLD...2 FORORD...3 INDLEDNING...4 VÆRDIGRUNDLAG...5 VISION...6 INDSATSOMRÅDER...7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 3 VÆRDIGRUNDLAG... 4 VISION... 4 INDSATSOMRÅDER... 5 1. LIVSKVALITET... 5 2. SELVBESTEMMELSE...

Læs mere

STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER. Del af Aalborg Universitets strategi

STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER. Del af Aalborg Universitets strategi STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER Del af Aalborg Universitets strategi 2016-2021 indhold forord 04 de 5 principper for værdiskabende administration og service 06 indsatser for strategigennemførsel

Læs mere

Rehabilitering Backstage

Rehabilitering Backstage Programmet: Kort præsentation af Randers 1. AKT: Strategisk niveau for rehabilitering Strategisk niveau for rehabilitering i Randers Kommune, Pejlemærker/kommissoriet om rehabilitering 2. AKT: Hjælpemiddelvisitation

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE 010-2015 FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE LEJRE MUSIKSKOLES MISSION: At give den enkelte elev instrumentale og/eller vokale færdigheder, udvikle et universelt sprog, til personlig musikalsk udfoldelse, individuelt

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes gennem ansættelse af flere ergoterapeuter og gennem kompetenceudvikling af medarbejderne.

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold FORORD... 3 INDLEDNING... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 VISION... 5 INDSATSOMRÅDER... 7 1. LIVSKVALITET... 7 2. SELVBESTEMMELSE...

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. juni Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. juni Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard og Poul Larsen deltog ikke i dagens møde 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Version 1, August 2011 Aarhus Universitetshospital Organisation af patientsikkerhedsarbejdet Patientsikkerhedsarbejdet

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse. Leder af staben for Ældre og Social Service

Stillings- og funktionsbeskrivelse. Leder af staben for Ældre og Social Service Stillings- og funktionsbeskrivelse Leder af staben for Ældre og Social Service Indledning Frederikssund Kommune søger en dygtig leder til staben for Ældre og Social Service. Hvis du, efter at have læst

Læs mere

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015 Vision Forord og indledning ældre Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar side Handleplan for Ældre 2011 2015 Rammerne for Handleplan for Ældre 2011-2015 Antal plejeboliger og placering Ældreboliger

Læs mere