EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS"

Transkript

1 Til Herning Kommune Dato Oktober 2017 EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS

2 EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS Revision 1 Dato Udarbejdet af ASKU Kontrolleret af STS Godkendt af STS Ref Rambøll Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N T F

3 Herning Banegårdsplads INDHOLD 1. INDLEDNING 4 2. FORMÅL MED OMDANNELSEN 6 3. BANEGÅRDSPLADSEN FØR OG EFTER OMDANNELSEN Busholdepladser Omstigning og krydsning af Sølvgade Ventefaciliteter Bilparkering og afsætning Cykelparkering METODER TIL EVALUERING Passagertælling Passagerundersøgelse Gangafstande og tider Køretidsmålinger for busser Chaufførundersøgelser Trafiksikkerhed RESULTATER Passagertællinger Passagerundersøgelse Gangafstande og tider Køretidsmålinger for busser Chaufførundersøgelse Trafiksikkerhed SAMMENFATNING 29 Bilag: Trafiksikkerhedsvurdering, dateret 22. oktober 2015 Tilgængelighedsgranskning, dateret 30. oktober 2015

4 Herning Banegårdsplads 4 af INDLEDNING Banegårdspladsen i Herning er et knudepunkt for den kollektive trafik i byen, og for mange besøgende er pladsen det første de ser, når de ankommer til Herning med tog eller bus. Muligheden for omstigning mellem by- og regionalbusser, samt tog, betyder desuden at pladsen har stor betydning for borgere som dagligt pendler til og fra arbejde eller uddannelse med kollektiv transport. I perioden blev Banegårdspladsen ombygget, for at understøtte den kollektive trafik ved bl.a. at forbedre omstigningsmulighederne mellem de forskellige transportmidler samt for generelt at forbedre trafikafviklingen på pladsen. Projektet omfatter desuden etableringen af en ny terminal bygning samt en forskønnelse af pladsen. Denne rapport har til formål at beskrive og evaluere den trafikale effekt af omdannelsen af Banegårdspladsen i Herning samt beskrive brugernes og chaufførernes vurdering af pladsomdannelsen. Figur 1: Projekttegning fra det vindende team af det færdige Banegårdsprojekt. Marts 2015, vinderteam: CC Contractor, Kjaer & Richter arkitekter, Niras rådgivende ingeniører og Rosseels Tegnestue.

5 Herning Banegårdsplads 5 af 29 Figur 2: Billede af den færdige terminalbygning, maj 2017.

6 Herning Banegårdsplads 6 af FORMÅL MED OMDANNELSEN Jf. ansøgningen til Trafikstyrelsen, har formålet med omdannelsen af Banegårdspladsen været at: at forbedre informationen til passagererne, at forbedre overskueligheden af terminalområdet for brugerne af den kollektive trafik både for passagerer, der skifter mellem busser eller mellem busser og andre transportmidler, at forbedre og understøtte muligheden for kombinationsrejser, at forkorte afstanden mellem busserne og togstationen, hvorved skiftetiden reduceres, at skabe bedre ventefaciliteter for passagererne, at skabe bedre sammenhæng mellem terminalen og bymidten gennem styrkelse og tydeliggørelse af færdselsarealer, at etablere en flot og funktionel banegårdsplads med gode opholdsarealer og smuk arkitektur, at skabe en flot og overskuelig ankomst til byen Målene blev i ansøgningen konkretiseret til nedenstående succeskriterierne. Denne evaluering har til formål at besvare, hvorvidt omdannelsen har betydet: 5% flere af- og påstigere på regionalbuslinjerne. 7% flere af- og påstigere på bybuslinjerne. Skiftetiden mellem tog og bybusser er forkortet med ca. 1½ minut pr. passager. Bybusserne sparer op til 2 minutter pr. afgang grundet forbedret fremkommelighed på Sølvgade. Mindst 85% af de adspurgte passagerer erklærer sig tilfreds eller meget tilfreds med omdannelsen af Banegårdspladsen, målt bl.a. på parametrene overskuelighed, tryghed, trafikflow, æstetik og informationsniveau. 85% af de adspurgte i tilfredshedsundersøgelsen vil svare bedre eller meget bedre til spørgsmålet om, hvorledes trafiksikkerheden og overskuelighed af Banegårdspladsen opleves. Trafiksikkerheden for særligt de gående og cyklende trafikanter på Banegårdspladsen vil blive forbedret. Evalueringen bygger på en række undersøgelser, hvor metoden er nærmere beskrevet i afsnit 4. Resultaterne fra undersøgelserne er beskrevet i afsnit 5, mens der i afsnit 6 samles op på resultaterne i forhold til de opstillede succeskriterier. I det følgende afsnit 3 beskrives de fysiske forhold omkring Banegårdspladsen hhv. før og efter omdannelsen.

7 Herning Banegårdsplads 7 af BANEGÅRDSPLADSEN FØR OG EFTER OMDANNELSEN Banegårdspladsen har gennemgået en omfattende omdannelse, som beskrives nærmere i de følgende afsnit. På figur 3 og figur 4 herunder ses ortofoto af pladsen før og efter omdannelsen. Figur 3: Luftfoto af Banegårdspladsen, før omdannelsen (2015). 1: Bybusterminalen. 2: Standplads for regionalbusser. 3: Gangbro over Sølvgade. 4: Parkering og afsætningszone. 5: Cykelparkering. Figur 4: Luftfoto af Banegårdspladsen, efter omdannelsen (2017). 1: Kompaktterminal. 2: Ny stationsbygning. 3: Parkering og afsætningszone. 4: Cykelparkering. 3.1 Busholdepladser Før ombygningen havde bybusserne stoppested omkring bybusterminalen, som ligger på den nordlige side af Sølvgade, og dermed adskilt fra Banegårdspladsen hvor regionalbusserne holdt. Placeringen af bybusserne omkring bybusterminalen, betød at bybusserne blev blandet sammen med den øvrige biltrafik, der kører til og fra parkeringspladserne nord for området. Bybussernes ruter betød desuden at en del af busserne skulle retur mod nord ad Smedegade, og derfor skulle ud på Sølvgade for at vende.

8 Herning Banegårdsplads 8 af 29 Figur 5: Savtandsopstilling på den østlige side af bybusterminalen, set fra nord mod Banegårdspladsen (før). Regionalbusser holdt på parallelle standpladser, hvilket betød at regionalbusserne skulle bakke ud fra standpladserne. Dette gav farlige situationer pga. krydsende fodgængere og cyklister samt utryghed blandt chaufførerne. Figur 6: Holdepladsopstilling for regionalbusser, set mod sydvest (før). Efter ombygningen er bybusserne og regionalbusserne samlet i en ny kompaktterminal, som er placeret tæt på den nye banegårdsbygning, og dermed også tæt på togstationen og ventefaciliteterne som muligt. Kompaktterminalen betyder, at busserne er samlet på et relativt lille areal med dynamisk anvisning og information om standpladser.

9 Herning Banegårdsplads 9 af 29 Figur 7: Kompaktterminal, set mod syd (efter). 3.2 Omstigning og krydsning af Sølvgade Omstigning fra bybus til regionalbus eller tog var før ombygningen besværet af den fysiske adskillelse. Omstigningen skete enten ved at krydse Sølvgade i niveau eller via gangbroen over Sølvgade. Mange brugere valgte gangbroen fra, da krydsningen i niveau var den meste direkte vej. Gangbroen var desuden af ældre dato og fremstod meget nedslidt. Figur 8: Gangbro over Sølvgade, set mod øst (før).

10 Herning Banegårdsplads 10 af 29 Sammenlægningen af bybusserne og regionalbusserne i den nye kompaktterminal har gjort det lettere og mere overskueligt at skifte bus på pladsen. De nye informationstavler viser, hvornår busserne ankommer til pladsen, og hvor de holder. Sammenlægningen har også reduceret behovet for krydsende fodgængere over Sølvgade. Placeringen af busserne på Banegårdspladsen har desuden betydet at brugere af bybusserne har kortere afstand til togstationen. Til gengæld har brugerne af bybusserne fået lidt længere til midtbyen. Figur 9: By- og regionalbusser på Banegårdspladsen, set mod nordvest (efter). Fodgængerfeltet i den østlige ende af Banegårdspladsen er desuden blevet flyttet længere mod vest, så det ligger tættere på og i direkte forbindelse med den nye stationsbygning. Dermed ligger fodgængerfeltet også tættere på den rute, som mange passagerer bruger, når de går til og fra stationsbygningen fra nord og øst. Figur 10: Fodgængerfelt ved stationsbygning, set mod øst (efter).

11 Herning Banegårdsplads 11 af Ventefaciliteter Ventefaciliteterne omkring Banegårdspladsen var inden ombygningen utidssvarende og fremstod generelt nedslidt. Faciliteterne bestod primært af overdækkede bænke ved bybusterminalen og ved regionalbussernes standpladser. Figur 11: Ventefaciliteter under bybusterminalbygningen (før). Efter ombygningen er der etableret en ny stationsbygning, hvor folk kan vente indendørs og samtidig have overblik over busserne på pladsen. Figur 12: Ventefaciliteter i den nye terminalbygning (efter).

12 Herning Banegårdsplads 12 af 29 Der er opsat elektroniske informationstavler indendørs og udendørs, der informerer om bussernes afgange og ankomster. Figur 13: Informationstavle ved indgangen til den nye stationsbygning (efter). 3.4 Bilparkering og afsætning Den største parkeringsplads ved Banegårdspladsen er både før og efter omdannelsen, parkeringskælderen under pladsen. Efter omdannelsen er indkørslen til parkeringskælderen flyttet længere mod vest og der er flyttet en trappeopgang fra parkeringskælderen til Banegårdspladsen. Figur 14: Adgang til parkering på pladsen (til venstre) og parkeringskælderen (til højre) i den vestlige ende af Banegårdspladsen (før).

13 Herning Banegårdsplads 13 af 29 Figur 15: Adgang til parkering på pladsen (til venstre) og parkeringskælderen (til højre) i den vestlige ende af Banegårdspladsen (efter). Parkering på selve Banegårdspladsen skete før omdannelsen på tre mindre parkeringspladser langs bygningerne mod syd. Parkeringspladserne blev betjent af en ensrettet vej, som vist på figur 16. På pladsen var der 44 parkeringspladser, samt 5 pladser forbeholdt taxaer og 10 pladser til afsætning/korttidsparkering. Figur 16: Parkering på Banegårdspladsen (før). Efter omdannelsen er antallet af parkeringspladser på terræn reduceret til 32, mens antallet af pladser i kælderen grundet ombygninger tilsvarende er øget med ca. 20 pladser. Antallet af pladser forbeholdt taxaer er steget til 6. Afsætningspladsen er placeret tættest på den nye stationsbygning, og kan nu kun bruges til kys-og-kør.

14 Herning Banegårdsplads 14 af 29 Figur 17: Parkering på Banegårdspladsen (efter). 3.5 Cykelparkering Cykelparkering var før ombygningen primært placeret i cykelskure på pladsen, samt udenfor skure i området mellem regionalbusserne og togstationen. Den samlede cykelparkeringskapacitet før omdannelsen var ca. 300 pladsr mens den reelle cykelparkering i nogle områder på pladsen reelt var ca. 50% højere. Efter ombygningen er der etableret 7 nye overdækkede cykelskure øst for den nye stationsbygning. I cykelskurene kan cyklerne sættes i to niveauer med plads til i alt ca. 500 cykler. Derudover er der etableret ca. 150 åbne cykelparkeringspladser fordelt på området, hvilket giver en samlet kapacitet på ca. 650 cykelparkeringspladser. Figur 18: Cykelskure i den vestlige ende af Banegårdspladsen (før).

15 Herning Banegårdsplads 15 af 29 Figur 19: Cykelskure i den østlige ende af Banegårdspladsen (efter).

16 Herning Banegårdsplads 16 af METODER TIL EVALUERING Dataindsamlingen for før-situationen blev gennemført før anlægsarbejdet og omdannelsen af Banegårdspladsen blev igangsat i oktober Data for efter-situationen er indsamlet i september 2017, efter at anlægsarbejdet af Banegårdspladsen var afsluttet og så brugerne har haft mulighed for at vende sig til de nye forhold. Resultaterne fra de indsamlede data er beskrevet i afsnit Passagertælling Formålet med passagertællingen er at opnå viden om antallet af buspassagerer, der benytter Banegårdspladsen som udgangspunkt for deres rejse. Ud fra resultatet af passagertællingerne før og efter, vurderes det hvorvidt omdannelsen af Banegårdspladsen har betydet en fremgang i passagertallene. Tællingerne sker i praksis ved at antallet af passagerer registreres ved bussernes afgang fra busterminalen. Da vejr og vind kan have en indvirkning på antallet af passagerer, noteres også en vejrbeskrivelse for hver tælleperiode. Tællingen sker i samtlige busser indenfor måletidsrummet. Passagertællingerne for by- og regionalbusser foretages på forskellige tidspunkter, men efter samme fremgangsmåde. Dog er måletidsrummet for regionalbusserne udvidet. For bybusserne tælles der på én hverdag i tidsrummene 6:30-11:30, og 18-21, samt på en lørdag i tidsrummet For regionalbusserne tælles der i samme tidsperioder, men med en ekstra hverdag samt en søndag, hvor der tælles i tidsrummet Eftertællingerne for regionalbusserne er gennemført som gennemsnittet af automatiske tællinger over en længere periode. Resultaterne er gengivet i afsnit Passagerundersøgelse Passagerundersøgelsen har til formål at give indblik i brugernes oplevelse af Banegårdspladsen. På baggrund af en sammenligning af resultaterne fra tilfredsundersøgelserne fra 2015 og 2017 vurderes det, om omdannelsen har haft en positiv effekt på brugernes oplevelse af Banegårdspladsen. Undersøgelsen udføres som stop-interviews med et elektronisk spørgeskema med en række spørgsmål. Spørgsmålene som indgår i undersøgelsen er, sammen med resultaterne, angivet i afsnit Gangafstande og tider For at vurdere om omdannelsen har betydet bedre mulighed for skift på Banegårdspladsen, bestemmes de gennemsnitlige gangafstande og gangtider mellem bus og tog, og mellem regionalog bybus. I praksis gennemføres undersøgelsen ved at måle tiden og afstanden på de ruter som brugerne typisk anvender, når de skifter mellem tog og bus eller mellem by- og regionalbus. Resultaterne er gengivet i afsnit Køretidsmålinger for busser Et væsentligt mål med omdannelsen af Banegårdspladsen har været at forbedre fremkommelighed for busserne. Fremkommeligheden vurderes ud fra tiden det tager at køre ind til standpladsen, og fra standpladsen og ud. For at kunne sammenligne målingerne fra før og efter omdannelsen, måles der fra punkter udenfor pladsen, der ikke bliver berørt af omdannelsen. Køretiderne bestemmes ud fra en manuel

17 Herning Banegårdsplads 17 af 29 tidstagning, hvor tiden sættes i gang når bussen passerer målepunktet og stoppes når bussen holder på standpladsen. Dataindsamlingen er gennemført hhv. onsdag d. 19. august 2015 og torsdag d. 7. september 2017 og resultaterne er gengivet i afsnit Chaufførundersøgelser Formålet med undersøgelsen er at give indblik i chaufførernes tilfredshed med Banegårdspladsen, samt chaufførernes oplevelse af passagernes adfærd på banegårdsområdet. Undersøgelsen gennemføres som et elektronisk spørgeskema, hvor by- og regionalbuschaufførerne svarer på en række spørgsmål omkring deres oplevelser med Banegårdspladsen. Spørgsmålene som indgår i undersøgelsen er, sammen med resultaterne, angivet i afsnit Trafiksikkerhed Der er i 2015 udarbejdet beskrivelse af trafiksikkerheden på den daværende Banegårdsplads i Herning. Hovedkonklusionerne fra rapporten er beskrevet i afsnit 5.6 mens den samlede rapport er vedlagt som bilag. Gennemgangen er foretaget at eksamineret trafiksikkerhedsrevisor. Derudover er der i oktober 2015 udarbejdet en granskning af tilgængeligheden i det nye projekt, som ligeledes er vedlagt som bilag.

18 Herning Banegårdsplads 18 af RESULTATER I det følgende præsenteres resultaterne af de opstillede evalueringsparametre som beskrevet i foregående afsnit 4. Resultaterne præsenteres både for før omdannelsen i 2015 og efter omdannelsen i 2017, og resultaterne vurderes i forhold til de opstillede succeskriterier i projektansøgningen. 5.1 Passagertællinger I tabel 1 og tabel 2 ses resultatet af passagertællingerne for hhv. bybusser og regionalbusser. Det skal bemærkes at der under passagertællingen i 2015 opstod usikkerhed omkring uddannelsesbussernes (rute 101 og 102) standpladser i morgensituationen, og derfor er passagertallene for disse ikke medtaget. Som tidligere beskrevet er der benyttet automatiske tællinger i regionalbusserne i eftertællingen. Udstyret til tællingerne er endnu ikke installeret i samtlige busser, og derfor har det ikke været muligt at foretage tællinger for samtlige regionalbusser i efter-tællinger. Linje 13, 81 og 980X mangler i efter-tællingen, hvorfor disse buslinjer ikke er medregnet i opgørelsen for førtællingen fra De manglende passagertal gør, at nedenstående opgørelser ikke giver et fuldstændigt billede af det reelle antal brugere af Banegårdspladsen. Tællingerne vurderes dog stadig at være sammenlignelige og repræsentative for udviklingen i passagertallene. Hverdag Lørdag I alt Udvikling -22% -29% -24% Tabel 1: Passagertal for bybusser. Hverdage Lørdag Søndag I alt Udvikling -24% +64% -24% -13% Tabel 2: Passagertal for regionalbusser. Det ses af tabellerne, at der over de 2 år er sket et fald i passagertallet på både bybus- og regionalbuslinjerne. Dermed opnås målet om en vækst i passagertallene for både bybusserne og regionalbusserne ikke. Faldet i passagertallet kan imidlertid skyldes flere udefrakommende forhold, som ikke direkte relaterer sig til forholdene på Banegårdspladsen. Eksempelvis vil den stigende cykelandel i Herning Kommune have indflydelse på resultaterne ligesom et generelt fald i anvendelsen af den kollektive trafik også vil blive afspejlet i tallene.

19 Herning Banegårdsplads 19 af Passagerundersøgelse I det følgende præsenteres resultaterne fra de to tilfredshedsundersøgelsen som blev gennemført i 2015 og I alt deltog 448 respondenter i undersøgelsen i 2015 mod 483 respondenter i Ved ikke -svar er ikke medtaget i nedenstående opgørelser, for at gøre resultaterne mere sammenlignelige. 1) Hvor ofte rejser du via Herning Banegård? 2) Hvordan er du kommet til banegården i dag? 3) Hvordan skal du videre fra Banegårdspladsen? 3a) Hvor let er det at lave skiftet mellem transportmiddel på Banegården? 4a) Hvor tilfreds er du med parkerings- og afsætningsforholdene for personbiler?

20 Herning Banegårdsplads 20 af 29 4b) Hvor tilfreds er du med parkerings- og afsætningsforholdene for taxaer? 4c) Hvor tilfreds er du med parkeringsforholdene for cykler? 5) Hvor tilfreds er du med følgende forhold på Herning Banegård; - Ventefaciliteterne for buspassagerer? - Gangafstandene ved skift mellem regionalbus og tog? - Gangafstandene ved skift mellem regionalbus og bybus? - Gangafstandene ved skift mellem tog og bybus?

21 Herning Banegårdsplads 21 af 29 - Informationstavlerne? - Indretning af rutebilstationen? - De udendørs opholdsarealer? - Trafiksikkerheden? - Banegårdsbygningens øvrige faciliteter?

22 Herning Banegårdsplads 22 af 29 6) På en skala fra 1-10, hvor 10 er pænest, hvor pæn synes du Banegårdspladsen er som helhed? Gennemsnit før: 5,9 Gennemsnit efter: 7,8 7) Hvor tilfreds er du overordnet med Herning Banegård? 7b) Hvor tilfreds var du overordnet med Banegårdspladsen, før ombygningen? 8) Hvad er din alder? Brugerne har haft mulighed for at komme med yderligere kommentarer til Banegårdspladsen, hvilket imidlertid ikke er yderligere bearbejdet i denne opgørelse.

23 Herning Banegårdsplads 23 af 29 Opsamling på passagerundersøgelse Sammenligningen af resultaterne fra de to gennemførte tilfredshedsundersøgelser er gjort ved at sammenligne den samlede mængde der har svaret Meget tilfreds og Tilfreds i før- og efterundersøgelsen. Resultaterne viser generelt stor tilfredshed blandt brugerne af den omdannede Banegårdsplads. Brugerne vurderer at Banegårdspladsen er blevet bedre på næsten samtlige af de målbare parametre. Kun brugernes tilfredshed med trafiksikkerheden og informationstavlerne er faldet lidt. Der er imidlertid en tendens til, at flere er blevet Meget tilfreds mens summen af Meget tilfreds og Tilfreds imidlertid er faldet. Forholdene omkring trafiksikkerheden vurderes at forbedres sig i takt med at brugerne vænner sig til de nye forhold. Faldet i tilfredsheden med informationstavlerne var ventet, som følge af skiftet fra de statiske standpladser til den dynamiske banetildeling. Særligt tilfredsheden med de fysiske forhold omkring pladsen, så som indretning, ventefaciliteter, de udendørs faciliteter og cykelparkeringen er steget betydeligt i efterundersøgelsen. Tilfredsheden med gangafstandene mellem regional/bybus og tog var både før og efter høj, men andelen der nu er Meget tilfredse er steget. Den samlede score for pladsens udseende er steget fra 5,9 til 7,8, vurderet på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er pænest. Andelen der er Meget tilfreds med pladsen er steget fra 28% til 50%. Det bemærkes at 81% af brugerne i før-undersøgelsen svarede at de var Tilfreds eller Meget tilfreds med banegården mod 91% i efter-undersøgelsen. Det skal bemærkes, at andelen der i efter-undersøgelsen svarede at de var Tilfreds eller Meget tilfreds med Banegårdspladsen inden ombygningen kun var 26%, når brugerne blev bedt om at huske tilbage på Banegården før ombygningen. På baggrund af de overordnet positive tilbagemeldinger, vurderes målet om at mindst 85% af brugerne erklærer sig tilfreds eller meget tilfreds med den nye Banegårdsplads, at være indfriet. Målet om at de fleste brugere oplever at trafiksikkerheden er forbedret, synes dog ikke at være opfyldt.

24 Herning Banegårdsplads 24 af Gangafstande og tider De målte gangtider mellem regionalbusserne, bybusserne og tog er angivet i tabel 3 og udgangspunkterne for ruterne imellem disse er vist på figur 20. Figur 20: Udgangspunkt for ruter mellem tog (1), regionalbusser (2) og bybus (3) hhv. før (venstre) og efter (højre) omdannelsen af Banegårdspladsen. Gangtiderne er opgjort for følgende fire ruter: 1. Bybus (3) til regionalbus (2) - før omdannelsen via gangbroen, efter omdannelsen via fortov ved terminalbygning 2. Bybus (3) til regionalbus (2) før omdannelsen via krydsning i niveau, efter omdannelsen korteste vej mellem perroner 3. Bybus (3) til tog (1) 4. Regionalbus (2) til tog (1) Rute Beskrivelse Forskel - - Længde Tid Længde Tid Længde Tid 1 Bybus til regionalbus #1 160 m 153 s 45 m 67 s -115 m -86 s 2 Bybus til regionalbus #2 115 m 96 s 1 80 m 38 s -35 m -58 s 3 Bybus til tog 160 m 143 s 105 m 98 s -55 m -45s 4 Regionalbus til tog 115 m 106 s 110 m 102 s -5 m -4 s Tabel 3: Primære ruter mellem bybus, regionalbus og tog. Tabellen viser, at gangafstandene alle er blevet kortere fordi bybusserne er blevet flyttet tættere på regionalbusserne og tog. De kortere gangafstande afspejles samtidig i betydeligt kortere gangtider. Særligt gangtiderne mellem by- og regionalbusserne er mindsket markant med op til 1,5 minut. Målet for reduktionen af skiftetider vurderes at være opfyldt. 1 Tiden er stærk afhængig af trafikken på Sølvgade, og da den angivne tid er målt på et tidspunkt med begrænset trafik, skal værdien ses som en minimumsværdi.

25 Herning Banegårdsplads 25 af Køretidsmålinger for busser Køretidsregistreringerne er foretaget ud fra målesnittene vist på figur 21. I tabel 4 er det angivet, hvilke buslinjer der passerer målesnittene og i tabel 5 er resultatet af målingerne angivet. Det bemærkes, at der kun er foretaget målinger for bybusserne, da det er vurderet, at regionalbusserne kun i meget begrænset omfang har opnået en kortere køretid. Figur 21: Målesnit til måling af køretider. Baggrundskort: 2015 Google Buslinje Ankomst fra Afgang mod 1A Smedegade Smedegade 1B Smedegade Smedegade 2 Sølvgade øst Sølvgade øst 3 Smedegade Smedegade 4 Sølvgade vest Sølvgade vest 5A Sølvgade øst Smedegade 5B Sølvgade øst Sølvgade øst 6B Sølvgade vest Sølvgade vest 7 Smedegade Sølvgade øst 8A Smedegade Smedegade 8B Smedegade Smedegade 9B Smedegade Smedegade Tabel 4: Målesnit for buslinjer, afgange og ankomster.

26 Herning Banegårdsplads 26 af 29 Ankomst Afgang Før Efter Forskel Før Efter Forskel Sølvgade vest Smedegade Sølvgade øst Tabel 5: Sammenligning af køretidsmålinger. Målingerne viser, at omdannelsen har betydet små reduktioner i køretiderne i nogle retninger og mindre stigninger for andre. Samlet set vurderes køretiderne for bybusserne at være uændrede, idet det er meget afhængig af ankomst og afrejsedestination. Køretiderne er opgjort som et gennemsnit pr. retning, og dækker dermed over store variationer mellem de forskellige buslinjer og de enkelte afgange. Det fremgår derfor ikke af ovenstående køretidsmålinger, at omdannelsen har resulteret i betydelig mindre afhængighed af, hvilken standplads busserne skal køre til. Dette har store fordele ift. køretidsplanlægningen, og buschaufførerne får lettere ved at overholde køreplanerne. Målet om at reducere bybussernes rejsetid med op til 2 minutter er umiddelbart vanskeligt at vurdere entydigt, da de enkelte rejsetider varierer meget afhængig af ankomst og afrejse destination. Som beskrevet ovenfor vil mange bybusser opleve en reduceret rejsetid, men den længere afstand for andre bybuslinjer til standpladserne, betyder at rejsetiderne ikke er reduceret. 5.5 Chaufførundersøgelse I det følgende præsenteres spørgsmålene som chaufførerne blev stillet i tilfredshedsundersøgelsen i både 2015 og chauffører har deltaget i undersøgelsen i både før- og efterundersøgelsen. 1) Oplever du farlige situationer i banegårds-/terminalområdet? 1a) Hvor tit oplever du farlige situationer i banegårds-/terminalområdet? 1b) Hvilke trafikanttyper oplever du oftest farlige situationer med på banegårds- /terminalområdet?

27 Herning Banegårdsplads 27 af 29 Chaufførerne angivet i før-undersøgelsen at de ofte oplever farlige situationer med biler mens det i efter-undersøgelsen primært er fodgængere, der giver anledning til farlige sitiuationer. 2) Oplever du fremkommelighedsproblemer på banegårds-/terminalområdet? 2a) Hvor tit oplever du fremkommelighedsproblemer på banegårds-/terminalområdet? 3) Hvor tit oplever du, at passagerer spørger dig til råds, fordi de har svært ved at finde den rigtige bus på banegårds-/terminalområdet? 4) Hvor tilfreds var du samlet set med banegårds-/terminalområdet? Opsamling på chaufførundersøgelse Resultaterne fra før- og efter-undersøgelsen blandt chaufførerne, viser at chaufførerne ikke deler brugernes tilfredshed med den nye Banegårdsplads. Chaufførerne har angivet at de oplever flere/oftere farlige hændelser på pladsen, og at det oftest er fodgængere som er involveret i hændelserne mens det tidligere primært var bilister. Derudover oplever chaufførerne flere problemer med fremkommeligheden end de gjorde tidligere. Herning Kommune er opmærksom på, at der opleves periodiske problemer med det nye henvisningssystem for busserne og problematikken omkring de krydsende fodgængere på kørebanearealet. Kommunen har siden indvielsen af Banegårdspladsen arbejdet på at forbedre disse forhold der er en kombination af adfærdsændringer både hos brugerne og chaufførerne samt indkøring af systemet. Chaufførernes samlede tilfredshed med Banegårdspladsen er stort set uændret ift. førsituationen.

28 Herning Banegårdsplads 28 af Trafiksikkerhed I det udarbejdede notat omhandlende trafiksikkerheden på Banegårdspladsen i før-situationen, er der primært fokuseret på forhold omkring ind- og udkørslerne til pladsen. Der er bl.a. blevet påpeget følgende forhold: Dårlige oversigtsforhold ved den østlige udkørsel fra Banegårdspladsen Uklare vigepligtsforhold for cyklister, gående og køretøjer ved den østlige udkørsel Dårlige oversigtsforhold for fodgængere ved den vestlige indkørsel til Banegårdspladsen Uklar skiltning af ensretning/indkørselsforbud for cyklister ved ind- og udkørsel til Banegårdspladsen Hele notatet er vedlagt som bilag. Der er ved indretningen af den nye Banegårdsplads taget hensyn til de påpegede forhold, idet oversigtsforholdene ved udkørslen er forbedret og der er færre krydsningspunkter for de bløde trafikanter og biler/busser. Som bilag er der desuden vedlagt tilgængelighedsgranskning af projektmaterialet for den nye Banegårdsplads.

29 Herning Banegårdsplads 29 af SAMMENFATNING Nedenfor er de opstillede mål for omdannelsen af Banegårdspladsen opstillet og inddelt efter i hvor høj grad målene er opfyldt. Fuldstændigt opfyldt Mål: Skiftetiden mellem tog og bybusser er forkortet med ca. 1½ minut pr. passager. Resultat: Skiftetiden er forkortet med mellem 45 og 90s afhængig af rute og buslinje. Mål: Mindst 85% af de adspurgte passagerer erklærer sig Tilfreds eller Meget tilfreds med omdannelsen af Banegårdspladsen, målt bl.a. på parametrene overskuelighed, tryghed, trafikflow, æstetik og informationsniveau. Resultat: 90% af brugerne svarer, at de er Tilfreds eller Meget tilfreds med ventefaciliteterne, de udendørs opholdsarealer, indretning og de øvrige faciliteter. Delvist opfyldt Mål: Bybusserne sparer op til 2 minutter pr. afgang grundet forbedret fremkommelighed på Sølvgade. Resultat: Flytningen af bybusserne har betydet en gennemsnitlig uændret rejsetid. Bybusserne har dog lettere ved at komme til og fra standpladserne og variationen i rejsetiderne er mindsket. Mål: Trafiksikkerheden for særligt de gående og cyklende trafikanter på Banegårdspladsen vil blive forbedret. Resultat: Målt ud fra tilbagemeldingerne fra passagerer og chauffører er sikkerheden ikke forbedret på pladsen. Tilbagemeldingerne er dog er udtryk for den oplevede sikkerhed, hvilket ikke nødvendigvis er sammenligneligt med den reelle trafiksikkerhed. Den nye indretning af Banegårdspladsen har forbedret oversigtsforholdene for både de lette trafikanter og buschaufførerne, og busserne skal ikke længere bakke ud fra deres standpladser. Situationerne som chauffører og passager oplever på den nye plads, synes primært at ske, når fodgængere utilsigtet krydser arealet mellem standpladserne og terminalbygningen. Hastigheden er her meget lav, og der er ingen gennemkørende køretøjer, og oversigten er samtidig god. Der vurderes på den baggrund at være en begrænset risiko for at de utrygge situationer udvikler sig til egentlige uheld. Ikke opfyldt Mål: 5% flere af- og påstigere på regionalbuslinjerne og 7% flere af- og påstigere på bybuslinjerne. Resultat: Passagertallene på både by- og regionalbuslinjerne har over en årrække været faldende, og denne tendens er fortsat mellem 2015 og Mål: 85% af de adspurgte i tilfredshedsundersøgelsen vil svare Bedre eller Meget bedre til spørgsmålet om, hvorledes trafiksikkerheden og overskuelighed af Banegårdspladsen opleves. Resultat: Omkring 60% af brugerne svarer, at de er tilfreds eller meget tilfreds med trafiksikkerheden. Brugernes oplevelse af trafiksikkerheden på Banegårdspladsen forventes at forbedres efterhånden som brugerne får mere erfaring med den nye indretning og bedre forståelse for, hvordan pladsen bruges.

Budgettet for det samlede terminalanlæg beløber sig til kr ,- ekskl. moms.

Budgettet for det samlede terminalanlæg beløber sig til kr ,- ekskl. moms. Projektbeskrivelse Projekttitel Ny kompakt trafikterminal i Skive. Resumé Skive banegård med tilhørende busterminal må i dag karakteriseres som nedslidt og meget utidssvarende med spredte, uoverskuelige,

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 7. runde

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 7. runde Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 7. runde 1. Projekttitel Intelligent busterminal på Banegårdspladsen i Herning 2. Resumé Herning Kommune fik i 2009 midler fra Trafikstyrelsens Fremkommelighedspulje

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk Projektbeskrivelse 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 2. Resumé Projektet består i en omlægning af Stationspladsen i Frederiksværk, i et samarbejdsprojekt mellem Halsnæs Kommune,

Læs mere

HEDENSTED KOMMUNE EVALUERING AF FORSØG MED OMDIRIGERING AF TUNG TRAFIK

HEDENSTED KOMMUNE EVALUERING AF FORSØG MED OMDIRIGERING AF TUNG TRAFIK Til Hedensted Kommune Dokumenttype Evalueringsnotat Dato Januar, 2018 HEDENSTED KOMMUNE EVALUERING AF FORSØG MED OMDIRIGERING AF TUNG TRAFIK HEDENSTED KOMMUNE EVALUERING AF FORSØG MED OMDIRIGERING AF TUNG

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byrum og Mobilitet Midlertidig terminal, Ejlskovsgade Dette notat beskriver kort baggrunden for etablering af en midlertidig terminal i Ejlskovsgade. Det beskriver

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK UDKAST Københavns Kommune Randbølvej Trafikanalyse 2015 NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Konklusion... 4 3 Trafikale forhold... 5 3.1 Tidligere forhold

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG. Frederiksberg Kommune Oktober 2018

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG. Frederiksberg Kommune Oktober 2018 TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG Frederiksberg Kommune Oktober 2018 INDHOLD Nøglespørgsmål Konklusioner Resultater - Tilfredshed med busturen Resultater - Tilfredshed med buslinje Og stoppested

Læs mere

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG 17 Side 1 Frederiksberg Kommune Oktober 17 INDHOLD NØGLESPØRGSMÅL 3 KONKLUSIONER RESULTATER - TILFREDSHED MED BUSTUREN RESULTATER -TILFREDSHED MED VENTEFORHOLD

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

RINGSTED BANEGÅRDSPLADS

RINGSTED BANEGÅRDSPLADS Til Ringsted Kommune Trafik, Vej og Park Rønnedevej 9 4100 Ringsted Att. Charlotte Brenneke Larsen Dokumenttype Notat Dato September 2013 Vurdering af trafikforholdene for taxier på. [Valgfri 2 - If no

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

NORDJYLLANDS TRAFIKSELSKAB S E P T E M B E R 2018

NORDJYLLANDS TRAFIKSELSKAB S E P T E M B E R 2018 NORDJYLLANDS TRAFIKSELSKAB K UNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 S E P T E M B E R 2018 I N D H O L D 1. R E S U M É S. 4 3. B Y- OG M E T R O B U S S E R S. 1 4 4. R E G I O N A L B U S S E R S. 2 6 5.

Læs mere

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri

Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri Undersøgelse af ændrede rejsevaner for medarbejdere i Rambøll og DI ved flytning til nye kontorer i Ørestad Metroselskabet, juli 2011 1 Baggrund I august

Læs mere

NOTAT. Søren Lynggaard Andersen Kommende skolebestyrelse. Marie Kjellerup Thesbjerg Rambøll. Dato Rambøll

NOTAT. Søren Lynggaard Andersen Kommende skolebestyrelse. Marie Kjellerup Thesbjerg Rambøll. Dato Rambøll NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 40. Jellebakkeskolen med Vejlby Skole Dato 2013.03.12 Deltagere Anne Maribo Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune Klaus

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal 1. Projekttitel Ny trafikterminal i Frederikshavn 2. Resumé Frederikshavn station og busterminal ligger adskilt fra hinanden med

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Billedkatalog - erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Overordnet trafikpolitik og trafikplanlægning 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - erfaringer fra letbaner i udlandet Overordnet trafikpolitik og trafikplanlægning Oktober

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Til. Rødovre Kommune. Dokumenttype. Rapport. Dato. Februar Foreløbig udgave RØDOVRE KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSER

Til. Rødovre Kommune. Dokumenttype. Rapport. Dato. Februar Foreløbig udgave RØDOVRE KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSER Til Rødovre Kommune Dokumenttype Rapport Dato Februar 2015 Foreløbig udgave RØDOVRE KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSER RØDOVRE KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSER Revision 0a Dato 2015-02-13 Beskrivelse Foreløbig udgave

Læs mere

TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2

TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2 Til Aarhus Kommune Dokumenttype Rapport Dato 2011-10-04 TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2 Revision 1 Dato 2011-10-04 Udarbejdet af EGS Kontrolleret af LLJ Godkendt af Beskrivelse EGS Ref. Rambøll Olof

Læs mere

Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6001 TSR 1 TSA Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 17. februar 2014 SB/UVH

Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6001 TSR 1 TSA Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 17. februar 2014 SB/UVH S-N-LGS-6001 TSR 1 TSA Strandvænget - lokalgade 17. februar 2014 SB/UVH 1 Indledning Københavns Kommune har anmodet Via Trafik om at foretage en trafiksikkerhedsrevision (TSR) af et alternativ profil for

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset. Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer. Resumé I signalkrydset Nygade/Jernbanegade bevirker en meget kort højresvingsbane i den sydlige tilfart,

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25.

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25. P r o j e k t b e s k r i v e l s e Finderupvej 9 Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING Telefon 99 74 24 24 E-post teknisk@rksk.dk Dato 26. februar 2010 Sagsnummer

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Præstelundskolen

Skolevejsanalyse 2013 Præstelundskolen Skolevejsanalyse 2013 Præstelundskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

BILAG 1 Projektbeskrivelse, Passagerpuljen

BILAG 1 Projektbeskrivelse, Passagerpuljen BILAG 1 Projektbeskrivelse, Passagerpuljen 1. Projekttitel Omdannelse/nyindretning af Terminalforholdene ved Odense Banegård Center 2. Resumé Odense Kommune gennemførte i 2007 en stor omlægning af den

Læs mere

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger AALBORG KOMMUNE EVALUERING CYKLING I GÅGADER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Undersøgelserne 2 3 Omfang af gående

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS JANUAR 2017 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning. Side 4 Holbæk by som

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2 KOLDING KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Metode 2 3 Spørgeskemaets indhold

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

TUS breder sig men hvad er erfaringerne? Jens Willars Programleder - TUS jewi@dsb.dk

TUS breder sig men hvad er erfaringerne? Jens Willars Programleder - TUS jewi@dsb.dk TUS breder sig men hvad er erfaringerne? Jens Willars Programleder - TUS jewi@dsb.dk Effekten af TUS trafikinformation - tilfredshedsundersøgelser Effekten af TUS trafikinformation - tilfredshedsundersøgelser

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Trafik og infrastruktur

Trafik og infrastruktur Ballerup Midt - mennesker i centrum Bilag 4 Trafik og infrastruktur Vejnettet Konkurrenceområdet er afgrænset af Motorringvej 4, Sydbuen, Vestbuen og Ballerup Byvej (Frederikssundsvej), som bærer meget

Læs mere

Det overordnede mål er at fredeliggøre

Det overordnede mål er at fredeliggøre KOLDING KOMMUNE BYMIDTEN SKAL FREDELIGGØRES TRAFIKALT Det overordnede mål er at fredeliggøre bymidten i trafikal henseende og højne sikkerheden for de»bløde«trafikanter samt forbedre de handicappedes forhold.

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne.

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne. Dato: 15.april 2016 J-nr: 70-04-02-15-09 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.:7660 8667 Notat Evaluering af Kolding Bybussystem Generelt Det er generelt Sydtrafiks opfattelse, at Koldings

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009 Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 11 Cykelregnskab 9 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Transportvaner....5 4. Cykeltællinger....8 5. Trafiksikkerhed...9 6. Brug af cykelhjelm... 7. Vedligeholdelse

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH UDKAST S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade 6. maj 2014 SB/UVH 1 Indledning har anmodet Via Trafik om at foretage en trafiksikkerhedsrevision (TSR) af en alternativ udformning af lokalgaden langs

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved 1Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Indhold Beskrivelse af projektet: De 2 faser Hvad er en cykelgade? Udformningen Parkeringsforhold Plads til ophold i byrummet

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Evaluering af anlægsprojekt for busfremkommelighed. Randersvej: Hasle Ringvej-Nehrus Allé Oktober 2011

Evaluering af anlægsprojekt for busfremkommelighed. Randersvej: Hasle Ringvej-Nehrus Allé Oktober 2011 Evaluering af anlægsprojekt for busfremkommelighed Randersvej: Hasle Ringvej-Nehrus Allé Oktober 2011 1 Baggrund Aarhus Kommune har, med økonomisk støtte fra Trafikstyrelsen, gennemført en række trafikale

Læs mere

Taxiundersøgelse for. Færdselsstyrelsen

Taxiundersøgelse for. Færdselsstyrelsen April 2010 Taxiundersøgelse for Færdselsstyrelsen Udarbejdet af: Charlotte Egholm Nielsen Majbrit Petersen Baggrund og metode I 2004 blev der på anledning af Færdselsstyrelsen gennemført en undersøgelse

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Trafikstyrelsen Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Tilfredshed med busserne på Frederiksberg. Frederiksberg Kommune Oktober Side 1

Tilfredshed med busserne på Frederiksberg. Frederiksberg Kommune Oktober Side 1 Tilfredshed med busserne på Frederiksberg Frederiksberg Kommune Oktober 06 06 Side Indhold Om undersøgelsen Konklusioner 5 Konklusioner 6 Resultater 7 Positiv fremgang i tilfredshed med busturen 8 Fremgang

Læs mere

Parkeringshenvisning

Parkeringshenvisning Parkeringshenvisning Statisk eller dynamisk løsning? Simon Birkebæk, SB@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Startet i 2000 60+ ansatte 2019 Rådgiver Trafikplanlæggere, ingeniører, arkitekter og tekniske designere

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR 2016.02.23 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KOMMENTARER TIL KAPITEL 6 BUS RAPID TRANSIT (BRT) 3 1.1 Selvstændigt afsnit om konsekvensvurdering 3 1.1.1 Mulige

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE MIDTTRAFIK OVERORDNEDE RESULTATER JULI 2016 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN BAGGRUND Midttrafik administrerer den kollektive trafik i Region Midtjylland og ønsker at få et indblik

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Kolding Banegård 2. Resumé Baggrunden for

Læs mere

Passagerstatistik 2014

Passagerstatistik 2014 Passagerstatistik 2014 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2010 2014... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 9 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale ruter... 15

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

Trafikkaos eller topkarakter ved sports- og kulturarrangementer

Trafikkaos eller topkarakter ved sports- og kulturarrangementer Trafikkaos eller topkarakter ved sports- og kulturarrangementer Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Nyvig as mtm@nyvig.dk Og: Afdelingsleder Martin Fischer Aalborg

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts UDKAST Køge Kommune Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse NOTAT 22. februar 2013 IF/sts Indholdsfortegnelse 1 Skolevejsundersøgelse... 2 1.1 Besvarelse af spørgeskemaet... 3 1.2 Transport... 5 1.2.1

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere