- EN KONFERENCE OM FLIPPED LEARNING GENERATOR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- EN KONFERENCE OM FLIPPED LEARNING GENERATOR"

Transkript

1 FlipDK EN KONFERENCE OM FLIPPED LEARNING GENERATOR KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK

2 FlipDK EN KONFERENCE OM FLIPPED LEARNING Med Flipped Learning flyttes lærerens oplæg fra det kollektive til det individuelle rum. Samtidig forvandles det kollektive rum til et dynamisk og aktivt læringsrum, hvor undervisningen i høj grad differentieres. Eleverne er i centrum, og der er mulighed for at lære i fællesskab med kyndig vejledning fra læreren. Det er alt sammen med til at optimere elevernes læring. De seneste år er der i Danmark kommet mere fokus på at flippe undervisningen. Mange undervisere er godt i gang med at optage videooplæg til deres elever, og eleverne forbereder sig til timerne ved at se disse oplæg. Konferencen henvender sig til undervisere fra alle uddannelsesretninger med en interesse for Flipped Learning. Det vil både være relevant at deltage som nysgerrig begynder og som erfaren flipper, hvor du får mulighed for at reflektere over din egen praksis og møde andre flippede undervisere. Konferencen bruger hashtag #flipdk. Vel mødt til en spændende konference! Men Flipped Learning handler om mere end blot at distribuere videoer til eleverne som forudgående lektier. Flipped Learning er et bud på, hvordan undervisning med digitale medier understøtter og fremmer den enkeltes læreproces bedst muligt. På konferencen præsenteres nogle af de førende undervisere, der bruger Flipped Learning i egen praksis. Samtidig stilles der skarpt på, hvordan it, didaktik og pædagogik kan tænkes sammen. Herudover byder programmet på erfaringsoplæg samt workshops, hvor du selv får fingrene i flipperiet.

3 PROGRAM Ankomst, registrering og morgenkaffe Velkomst: Danmark flipper v/ Generator og Anders Schunk Flipped Learning mere end bare video v/ Peter Holmboe og Roland Hachmann Begrebet flipped har fået godt greb om den danske undervisningsverden og spreder sig som ringe i vandet. Undervisere fra hele uddannelsessektoren har taget begrebet til sig, og deler nu videoer som aldrig før under betegnelserne Flipped Learning og Flipped Classroom. Men Flipped Learning handler om mere end blot at distribuere videoer til eleverne som forudgående lektier. Flipped Learning er i lige så høj grad et syn på, hvordan undervisning med digitale medier understøtter og fremmer den enkeltes læringsproces bedst muligt blandt andet ved at flytte ejerskabet for undervisningen væk fra underviseren og hen imod elevens aktive deltagelse i læringsprocessen. Det handler om at tænke pædagogik og didaktik mere end at tænke digitale materialer. Med udgangspunkt i deres bog Flipped Learning mere end bare video vil Peter Holmboe og Roland Hachmann give deres bud på det at flippe undervisningen. Spørgsmål kan stilles undervejs på Twitter: #flipdk Pause Innovativ undervisning med it - hvad sker der? v/ Rasmus Fink Lorentzen Oplægget vil på baggrund af viden fra internationale undersøgelser og aktuel forskning i Danmark give et perspektiv på brugen af it og den allestedsnærværende digitalisering. Hvad taler vi om, når vi taler om it: Smartere devices, digitale læremidler eller nye pædagogiske metoder? Hvordan står det til med den digitale dannelse hos eleverne? Og hvordan kan læreren tænke it, didaktik og pædagogik sammen? I oplægget tager Rasmus Fink Lorentzen temperaturen på disse emner og giver et bud på, hvordan vi kan definere innovativ undervisning med it. Og om Flipped Learning hører til i denne kategori

4 Spørgsmål kan stilles undervejs på Twitter: #flipdk Frokost Erfaringsoplæg v/ Anne Boie Johannesson, Henning Romme Lund, Per Gregersen, Anders Schunk og Peter Holmboe Du skal medbringe en computer, en ipad eller en anden enhed, som du kan arbejde online med. 15:45-16:00 Fælles afrunding og tak for i dag. v/ Generator og Anders Schunk Ved tilmelding skal du vælge et af fem mulige oplæg. Se beskrivelse af oplæggene længere nede i konferencematerialet Skift til workshops og kaffepause Workshops med hands-on v/ Anne Boie Johannesson, Henning Romme Lund, Per Gregersen, Anders Schunk og Roland Hachmann Ved tilmelding skal du vælge en af fem mulige workshops. Alle steder får du fingrene i flipperiet. Se beskrivelse af de respektive workshops længere fremme i konferencematerialet.

5 PRÆSENTATION AF ERFARINGSOPLÆG Der er et begrænset antal pladser ved hvert oplæg. De fordeles efter først-til-mølle-princippet. Erfaringsoplæg A Flipped Learning og kollaborativ læring v/ Anne Boie Johannesson Oplægget giver en kort introduktion til it-baseret kollaborativ læring som en måde at arbejde med Flipped Classroom på. Ved it-baseret kollaborativ læring arbejder eleverne i grupper i længere tid ad gangen med en høj grad af selvbestemmelse. Der bliver givet eksempler på korte og længerevarende forløb, kreative produktformer samt anvendelse af formativ evaluering og peer feedback i undervisningen. Erfaringsoplæg C Flip i matematik v/ Per Gregersen Per Gregersen er gået all-in med Flipped Learning og vil i dette oplæg give jordnære eksempler fra egen praksis. Pers oplevelse er, at eleverne trives bedre, tager mere ansvar og lærer mere, når han bruger Flipped Learning. Han har selv fået en anden lærerrolle, hvor der er mere luft i hverdagen, og hvor hans forberedelsestid bruges mere effektivt til planlægning af læringsfremmende elevaktiviteter. I oplægget vil Per argumentere for, at Flipped Classroom gør det muligt at tage hensyn til individuelle behov, og at det er et stærkt værktøj til at tackle elevernes forskellighed. Erfaringsoplæg B Flip i det digitale klasseværelse v/ Anders Schunk Oplægget giver en introduktion til måder at arbejde digtalt med sine elever igennem brugen af blogs, YouTube-kanaler og web 2-0-værktøjer. Med brugen af blogs kan læreren indrette digitale klasseværelser på nettet, hvorfra man kan basere sit arbejde med elever på nettet. Oplægget tager udgangspunkt i Anders Schunks arbejde i grundskolen, men henvender sig til undervisere fra alle uddannelsesretninger, som er interesseret i at lave digitale undervisningsrum. Erfaringsoplæg D Integrér Flipped Classroom i de samfundsfaglige og humanistiske fag v/ Henning Romme Lund Flipped Classroom i Danmark skal ikke nødvendigvis være det samme som Flipped Classroom i USA. Henning Romme Lund giver et bud på, hvordan man kan fortolke videomediet og det flippede ind i en dansk undervisningstradition. Han vil vise, hvordan man kan integrere videomediet i forskellige typer af undervisning fra den stærkt sekvenserede undervisning til organiseret kaos.

6 PRÆSENTATION AF WORKSHOPS Erfaringsoplæg E Flip i dansk og sprogfag v/ Peter Holmboe Et flipped læringsmiljø åbner muligheder for nye læringsformer og læringsaktiviteter! Lærerens didaktiske udfordring er at planlægge og iscenesætte varierede, differentierede og udfordrende læringsaktiviteter og evalueringsformer. I oplægget præsenterer Peter Holmboe en praktisk og konkret fortælling om, hvordan disse didaktiske greb er blevet håndteret i forbindelse med læringsmiljøet i dansk og engelsk på den merkantile erhvervsuddannelse på hg. Oplægget henvender sig til alle lærere og undervisere med interesse for dansk- og sprogfag. Der er et begrænset antal pladser i hver workshop. De fordeles efter først-til-mølle-princippet. Workshop A Planlægning af flippede forløb v/ Anne Boie Johannesson Workshoppen giver eksempler på, hvordan der kan arbejdes med it-baserede og elevaktiverende undervisningsforløb. Fokus lægges på udarbejdelse af it-produkter med formativ evaluering og peer feedback undervejs. Der gives praktiske eksempler på forløb, og du får mulighed for at komme i gang med planlægning af egne elevaktiverende og it-baserede forløb. Workshop B Screencast og videooptagelse til undervisning v/ Anders Schunk Workshoppen lægger op til, at deltagerne selv producerer videoer, der er rettet mod undervisning. På workshoppen arbejdes med forskellige muligheder for at lave tavlecast, skærmoptagelser og video optaget med fx en mobiltelefon. Derudover bliver der arbejdet med at dele videoer online, og produktionerne vil efterfølgende blive evalueret med feedback i plenum. Workshoppen henvender sig til både til dem, der er nybegyndere inden for videoproduktion og de, der gerne vil effektivisere deres arbejde med dette.

7 Workshop C Embed din video i lektionens undervisningsaktiviteter v/ Per Gregersen Workshop E Multimodale læringsdesign v/ Roland Hachmann Workshoppen arbejder med at skabe et rum for undervisning med Flipped Learning på nettet, hvor eleverne nemt kan tilgå undervisningsplan, videoer, undervisningsaktiviteter og lektier. I workshoppen arbejder hver deltager med at skabe et Google Site (en hjemmeside) til en konkret, kommende lektion. I dette Google Site integreres video, lektier og lektionsplan. Målet er, at hver deltager laver et personligt Google Site, hvor en konkret video og lektion er integreret, så det kan præsenteres til eleverne. En del af Flipped Learning-metoden kan være at undervise gennem multimodale læringsdesign. Workshoppen præsenterer med udgangspunkt i bogen Flipped Learning mere end bare video en model for arbejdet med videoer som multimodalt læremiddel i en multimodalitetspraksis. Deltagerne forlader workshoppen dels med en refleksionsmodel og en skabelon for, hvordan en god undervisningsvideo kan sammensættes ud fra et multimodalt perspektiv og dels en didaktisk model i et Flipped Learning-perspektiv. Modellerne uddeles i kopi og som PDF. Workshop D Organisér dine lektioner med Flipped Classroom v/ Henning Romme Lund I denne workshop får du mulighed for at se og afprøve, hvordan man kan variere både videotyper og forberedelse,men også lektioner så man inddrager videomediet varieret afhængigt af faglige mål og elevernes faglige udgangspunkt.

8 PRÆSENTATION AF OPLÆGSHOLDERNE Per Gregersen er cand. scient. i matematikkens didaktik samt HD i informatik og økonomistyring. Han er lektor på KVUC i matematik, samfundsfag og erhvervsøkonomi. Per har undervist i mere end 20 år og har i mange år deltaget i forskningsprojekter knyttet til matematik, læring og undervisning over hele verden. De seneste 15 år har Per været medforfatter til lærebogssystemer til folkeskolen og gymnasiet, og han har anvendt Flipped Learning de sidste fem år. Roland Hachmann er uddannet folkeskolelærer og har en master i IKT og Læring fra Aalborg Universitet. Han er adjunkt på UC Syddanmark, hvor han blandt andet udvikler og underviser i læringskoncepter, der har fokus på brugen af it i undervisningen. Roland deltager i forskellige udviklings- og forskningsprojekter, der er rettet mod både folkeskolen og erhvervsuddannelserne og yder konsulentbistand i denne sammenhæng. Roland er projektleder på et projekt for Undervisningsministeriet, der omhandler skabelsen af digitale, multimodale læremidler til EUD og skriver om digitale didaktiske designs på sin blog rhachmann. Peter Holmboe er uddannet folkeskolelærer og har en master i IKT og Læring fra Aalborg Universitet. Han er adjunkt på UC Syddanmark, hvor han bl.a. udvikler og underviser i læringskoncepter, der har fokus på brugen af it i undervisningen. Peter deltager i forskellige udviklings- og forskningsprojekter, der er rettet mod både folkeskolen og erhvervsuddannelserne og yder konsulentbistand i denne sammenhæng. Derudover har Peter skrevet masterspeciale om Flipped Learning og har bred undervisningserfaring fra folkeskole, VUC og handelsskole. Peter er meget aktiv på Twitter og på sin blog Anne Boie Johannesson Anne Boie Johannesson er lektor i kemi og dansk samt it-vejleder på Køge Gymnasium. Derudover er hun gymnasiekonsulent på Center For Undervisningsmidler UCC og har en master i IKT og læring. Anne Boie Johannesson skriver fast på bloggen på gymnasieskolen.dk og er desuden forfatter til God kemi C, der blandt andet handler om Flipped Classroom og kollaborativ læring i kemi i

9 Rasmus Fink Lorentzen er uddannet folkeskolelærer og cand.pæd. i didaktik med særlig henblik på dansk. Han er ansat som lektor i dansk ved VIA UC, hvor han underviser på læreruddannelsen. Desuden er Rasmus ph.d.-studerende ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på DPU, hvor han arbejder med et forskningsprojekt om innovativ undervisning med it i folkeskolen. Rasmus er medforfatter til bogen Kompetencer i dansk og har bidraget til bøger og tidskrifter med artikler om brugen af it i skolen. Rasmus deler sit arbejde på rasmus-finklorentzen.dk og Anders Schunk er uddannet folkeskolelærer og har frem til sommerferien 2014 arbejdet med Flipped Learning som en del af sin undervisning på Elev Skole i Aarhus. Anders har lige nu orlov fra lærerjobbet for at arbejde med at lave videoer til Systime og forlaget Dansklærerforeningens udgivelser. Han er desuden en meget brugt oplægsholder og underviste i 2014 mere end 1500 undervisere fordelt på over 40 kurser rundt i hele landet. Anders har skrevet forord til bogen Flipped Classroom vend din undervisning på hovedet og skriver desuden på bloggen flipdk. Henning Romme Lund er lektor og it-vejleder ved Roskilde Gymnasium. Han har skrevet om Flipped Classroom i Viden om literacy nr 16 og til Samfundsfagsnyt og udgiver i første halvår af 2015 bogen Flipped Classroom kom godt i gang på forlaget Systime. Han holder mange foredrag og laver workshops om emnet og er meget aktiv på facebookgruppen Flipped Classroom i Danmark, hvor han deler ud af sine erfaringer med Flipped Classroom. Det samme gør han på bloggen

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER Tid kl Sted Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ Pris Kr ekskl. moms og inkl. forplejning Rabat 10 % ved fem eller flere deltagere fra samme ansættelsessted og fakturering på samme EAN-nr. Konferenceleder Anders Schunk, andersschunk@gmail.com Tilmelding kurserogkonferencer.dk Afmelding Eventuel afmelding skal ske skriftligt og inden Afmelding herefter medfører fuld betaling Yderligere info Maja Sandberg, maja@kurserogkonferencer.dk, Tlf KURSEROGKONFERENCER.DK

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen 9.00-9.20 9.20-9.30 9.30-9.45 Registrering og morgenkaffe Velkomst V/ Helle Gammelgaard Den flippede grundskole V/ Anders Schunk Hvilke muligheder og fordele er der ved at bruge Flipped Classroom i grundskolen?

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 23.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen udfordres folkeskolen

Læs mere

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann-Jensen

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann-Jensen 9.00-9.20 Registrering og morgenkaffe 9.20-9.30 Velkomst V/ Helle Gammelgaard 9.30-9.45 Den flippede grundskole V/ Anders Schunk Hvilke muligheder og fordele er der ved at bruge Flipped Classroom i grundskolen?

Læs mere

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom Flipped Classroom Organiser din undervisning med Flipped Classroom Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015.

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Flipped Classroom Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015. http://flippedclassroom.systime.dk/

Læs mere

RO I KLASSEN FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER

RO I KLASSEN FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Kan vi så få ro! Gad vide, hvor mange gange

Læs mere

TÆT PÅ DIGITALE UNGE

TÆT PÅ DIGITALE UNGE TÆT PÅ DIGITALE UNGE CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK / GENERATOR KONFERENCE MØDECENTER ODENSE 29.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK TÆT PÅ DIGITALE UNGE Facebook, Instagram og Youtube

Læs mere

En skole i særklasse

En skole i særklasse En skole i særklasse Konference 22.11.2012 TRE-FOR Park, Odense Generator foredrag, kursus og konferencer www.foredragogkonferencer.dk En skole i særklasse Verden er i forandring. Vi har vinket farvel

Læs mere

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER KONFERENCE SCANDIC ODENSE 29.01.2015 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER Ungdomslivet

Læs mere

Forstå hjernen. Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning. Konference Hotel Scandic Odense 23.09.

Forstå hjernen. Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning. Konference Hotel Scandic Odense 23.09. Forstå hjernen Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning Konference Hotel Scandic Odense 23.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

Diagnosticerede unge

Diagnosticerede unge Diagnosticerede unge fakta, perspektiver og redskaber til undervisningen Konference Odense Congress Center, 07.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk Diagnosticerede unge fakta, perspektiver

Læs mere

EN SKOLE I FORANDRING

EN SKOLE I FORANDRING EN SKOLE I FORANDRING INKLUSION, FORANDRINGSLEDELSE OG VISIONER FOR GRUNDSKOLENS FREMTID KONFERENCE 10.03.2014 ODENSE CONGRESS CENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK EN SKOLE

Læs mere

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Digital trivsel. Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Odense, 23.05.2013. www.foredragogkonferencer.

Digital trivsel. Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Odense, 23.05.2013. www.foredragogkonferencer. Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Odense, 23.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL TRIVSEL Unges onlineliv og redskaber

Læs mere

INKLUSION I PRAKSIS KONFERENCE DEN STORE UDFORDRING OM RUMMELIGHED I GRUNDSKOLEN SCANDIC ROSKILDE 05.12.2013 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER

INKLUSION I PRAKSIS KONFERENCE DEN STORE UDFORDRING OM RUMMELIGHED I GRUNDSKOLEN SCANDIC ROSKILDE 05.12.2013 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER DEN STORE UDFORDRING OM RUMMELIGHED I GRUNDSKOLEN KONFERENCE SCANDIC ROSKILDE 05.12.2013 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Konsekvensen af inklusionsloven fra august 2012 er, at

Læs mere

FORSTÅ HJERNEN FOKUS PÅ TEENAGEHJERNEN, KØNSFORSKELLE, PSYKISK SÅRBARHED OG HJERNEVENLIG UNDERVISNING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 19.05.

FORSTÅ HJERNEN FOKUS PÅ TEENAGEHJERNEN, KØNSFORSKELLE, PSYKISK SÅRBARHED OG HJERNEVENLIG UNDERVISNING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 19.05. FORSTÅ HJERNEN FOKUS PÅ TEENAGEHJERNEN, KØNSFORSKELLE, PSYKISK SÅRBARHED OG HJERNEVENLIG UNDERVISNING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 19.05.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11. UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.2013 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL

Læs mere

! Her er dagens tavleforedrag aflyst

! Her er dagens tavleforedrag aflyst ! Her er dagens tavleforedrag aflyst På Elev Skole ved Aarhus læser de lektier i skolen og bliver undervist hjemme. Flipped leaning kaldes konceptet. Elever og forældre er begejstrede det samme er forskere.

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Hvad er it-didaktik - og hvilken rolle spiller den? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA UC

Hvad er it-didaktik - og hvilken rolle spiller den? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA UC Hvad er it-didaktik - og hvilken rolle spiller den? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA UC Baggrund Udviklingsarbejde Fagbogsforfatter Videnmedarbejder Nysgerrig Lærer Underviser i læreruddannelsen Didaktikkens

Læs mere

Hvad er it-didaktik - og hvilken rolle spiller den? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA UC

Hvad er it-didaktik - og hvilken rolle spiller den? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA UC Hvad er it-didaktik - og hvilken rolle spiller den? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA UC Baggrund Udviklingsarbejde Fagbogsforfatter Videnmedarbejder Nysgerrig Lærer Underviser i læreruddannelsen Didaktikkens

Læs mere

Det bedste IT til undervisning

Det bedste IT til undervisning Det bedste IT til undervisning Vi demonstrerer hvad der er mest anvendeligt på Roskilde Gymnasium: Google Docs, screencast og wiki Henning Romme Lund og Ida Thingstrup Lærere og pædagogiske IT-vejledere

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

IT Ekesperimentarium II

IT Ekesperimentarium II IT Ekesperimentarium II Frederikssund 7. marts www.andersschunk.dk Program Flipped Classroom - hvad var det nu lige det kunne? Video og bevægelse På løb med QR-koder På opdagelse med augmented reality

Læs mere

LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN

LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 13.11.2014 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN I

Læs mere

Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne 2014-2015. Center for Undervisningsmidler UCC.DK/CFU/GYMNASIUM

Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne 2014-2015. Center for Undervisningsmidler UCC.DK/CFU/GYMNASIUM r e s r u k r y s r e d d æ r k s i V e k k fi i c e p s r e t ef r e k s n ø Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne 2014-2015 Center for Undervisningsmidler UCC.DK/CFU/GYMNASIUM INDHOLD HELDAGSKURSUS

Læs mere

Ledernetværksmøde. d.2/12-2013. fredag den 20. december 13

Ledernetværksmøde. d.2/12-2013. fredag den 20. december 13 Ledernetværksmøde d.2/12-2013 1) 13.00-13.10: Velkomst, kort om netværkets mål og struktur, samt intro til dagens tema: ledelse af elevaktiverende undervisningsprocesser. Kan e-tavler/projektorer medvirke

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum

Læs mere

Agenda. Hvad tænker I er innovation på KRM (jvf. Studieordningen)?

Agenda. Hvad tænker I er innovation på KRM (jvf. Studieordningen)? Agenda Hvad tænker I er innovation på KRM (jvf. Studieordningen)? Hvordan tænker I at digitaliseringen (fra 2020 strategien) kan implementeres på KRM? 1. marts 2018 blev professionshøjskolerne UCC og Metropol

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

LÆRERE PÅ UNGDOMSUDDANNELSER KURSER UCC.DK/CFU/GYMNASIUM

LÆRERE PÅ UNGDOMSUDDANNELSER KURSER UCC.DK/CFU/GYMNASIUM LÆRERE PÅ UNGDOMSUDDANNELSER 2019-20 UCC.DK/CFU/GYMNASIUM INDHOLD 21 st Century Learning Design...3 Digital dannelse - hvorfor og hvordan?...3 Formativ evaluering og peer feedback...4 Future Classroom

Læs mere

Invitation til Fagdage om matematik i førskole og skolestart i oktober og november

Invitation til Fagdage om matematik i førskole og skolestart i oktober og november Til alle skoler Invitation til Fagdage om matematik i førskole og skolestart i oktober og november Mål sættes fokus på Matematik i førskole og skolestart I løbet af efteråret afholder, Danmarks Matematiklærerforenings

Læs mere

Velkommen til FORÅRSKURSUS. på Varna Palæet maj og maj Ledelse af det gode læringsmiljø. I samarbejde med VIA og Line Skov Hansen

Velkommen til FORÅRSKURSUS. på Varna Palæet maj og maj Ledelse af det gode læringsmiljø. I samarbejde med VIA og Line Skov Hansen Velkommen til FORÅRSKURSUS på Varna Palæet 8-9. maj og 10-11. maj 2017 Ledelse af det gode læringsmiljø I samarbejde med VIA og Line Skov Hansen VELKOMMEN TIL FORÅRSKURSUS 2017 Vi glæder os til at se jer

Læs mere

Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne

Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne Inspirationseftermiddage Skolebaserede kurser Konferencer Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne 2016-17 ucc.dk/cfu/gymnasium Center for Undervisningsmidler INDHOLD INSPIRATIONSEFTERMIDDAGE Future Classroom

Læs mere

Flipped Classroom. Danmarks Læringsfestival 2014 Foredrag ved Henning Romme Lund

Flipped Classroom. Danmarks Læringsfestival 2014 Foredrag ved Henning Romme Lund Flipped Classroom Danmarks Læringsfestival 2014 Foredrag ved Henning Romme Lund Præsentation Henning Romme Lund Gymnasie-lektor på Roskilde Gymnasium Fag: Samfundsfag og historie Pædagogisk IT-vejleder

Læs mere

andersschunk.dk flipped learning Anders Schunk, 21. april UC Syd

andersschunk.dk flipped learning Anders Schunk, 21. april UC Syd flipped learning Anders Schunk, 21. april UC Syd Anders Schunk 2016/2017 Blooms reviderede taksonomi: Model fra Schunk. A (2016): Flip din undervisning Tubine Akademisk Tid brugt i klassen Anders Schunk

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Pæd. leder Peter kilden Grøn E-mail:

Læs mere

STOP DIGITALE OVERGREB NU!

STOP DIGITALE OVERGREB NU! STOP DIGITALE OVERGREB NU! KONFERENCE SCANDIC AARHUS CITY 04.05.2015 KURSEROGKONFERENCER.DK Foto:Mette Frandsen PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI STOP DIGITALE OVERGREB NU! Red Barnet har en unik viden om bekæmpelse

Læs mere

Det magiske læremiddellandskab

Det magiske læremiddellandskab Det magiske læremiddellandskab Et perspektiv på web 2.0 læremidler Læremiddellandskabet. Fra læremiddel til Undervisning, Akademisk forlag 2010. Jens Jørgen Hansen (jjh@ucsyd.dk) Læremiddel.dk og Udvikling

Læs mere

INVITATION TIL KONFERENCE ERHVERVSSKOLE 5.0

INVITATION TIL KONFERENCE ERHVERVSSKOLE 5.0 INVITATION TIL KONFERENCE ERHVERVSSKOLE 5.0 12. OG 13. OKTOBER 2017 KONFERENCE DEN DIGITALE ERHVERVSSKOLE 5.0 Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Uddannelsesforbundet, HL og PRAXIS holder konference om

Læs mere

RELATIONEL KOORDINATION I PRAKSIS

RELATIONEL KOORDINATION I PRAKSIS RELATIONEL KOORDINATION I PRAKSIS KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 12.05.2014 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK RELATIONEL KOORDINATION I PRAKSIS Offentlige institutioner oplever i disse år et stigende

Læs mere

Kategorier af it i undervisningen

Kategorier af it i undervisningen Kategorier af it i undervisningen Janus Aaen Christian Dalsgaard Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet Program 9.45-10.30: Oplæg 10.45-11.30: Workshop 11.30-12.00: Plenum

Læs mere

STOP DIGITALE OVERGREB NU!

STOP DIGITALE OVERGREB NU! STOP DIGITALE OVERGREB NU! KONFERENCE HOTEL PARK MIDDELFART 06.05.2015 KURSEROGKONFERENCER.DK Foto:Mette Frandsen PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI PROGRAM 09.00-09.25 Ankomst og registrering. Morgenmad 09.25-09.50

Læs mere

ipads i undervisningen - Specialskolens dilemma og inkluderende potentialer

ipads i undervisningen - Specialskolens dilemma og inkluderende potentialer ipads i undervisningen - Specialskolens dilemma og inkluderende potentialer Af: Stine Bøgh og Lars Westh Hvordan kan lærere inddrage og anvende ipaden i undervisningen i forhold til børn med særlige udfordringer?

Læs mere

Rikke Christoffersen Denning 2017

Rikke Christoffersen Denning 2017 Rikke Christoffersen Denning 2017 Profession Professionsfaglighed Professionsidentitet Professionsdannelse Læremidler Funktionelle læremidler Semantiske læremidler Didaktiske læremidler (Carlsen og Hansen

Læs mere

foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet

foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet 5. Resultat Elevernes egenproduktion med it kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater når lærerne udarbejder

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

LÆRE OG FORSTÅ PERFORME OG BESTÅ

LÆRE OG FORSTÅ PERFORME OG BESTÅ LÆRE OG FORSTÅ PERFORME OG BESTÅ KONFERENCE SCANDIC ODENSE 17.03.2015 PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK LÆRE OG FORSTÅ - PERFORME OG BESTÅ De unge får tudet ørerne fulde af, at de skal komme

Læs mere

eskolermidt Afslutningskonference

eskolermidt Afslutningskonference eskolermidt Afslutningskonference Opsamling på eskolermidt Temaer, nedslag og perspektiver e-læring i fremtiden Hvordan vil du være beskæftiget med e-læring i de kommende år? Særlig metode? Særlig problemstilling

Læs mere

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Verden, arbejdsmarked og samfund forandrer sig, og det gør kravene til skole og uddannelse også.. Over hele verden er der således fokus på

Læs mere

GYMNASIEDAGE.DK - 2014

GYMNASIEDAGE.DK - 2014 GYMNASIEDAGE.DK - 2014 Program tirsdag d. 23.9. - Lærerens roller 2014. 09.00-09.30 Kaffe/the/vand og frugt 09.30-10.30 1. Ledelsens betydning for udviklingen af lærernes tilfredshed med deres arbejde

Læs mere

Demonstrationsskoler Elevernes egenproduktion og elevindragelse

Demonstrationsskoler Elevernes egenproduktion og elevindragelse Demonstrationsskoler Elevernes egenproduktion og elevindragelse Birgitte Holm Sørensen, Aalborg Universitet, CPH Rasmus Ullerup 10.kl. UngdomsCenter, Vejle AGENDA Introduktion til projektet Didaktisk rammedesign

Læs mere

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET Om en øget polarisering mellem de, som kan begå sig, og de, som ikke kan og hvad det betyder for de unge selv og for alle dem, som er i berøring med de unge i hverdagen NETVÆRKS

Læs mere

Ankomster Foreløbige resultater for Sølystskolens udviklingsprojekt med it og digitalt læringsmiljø

Ankomster Foreløbige resultater for Sølystskolens udviklingsprojekt med it og digitalt læringsmiljø Ankomster Foreløbige resultater for Sølystskolens udviklingsprojekt med it og digitalt læringsmiljø Rasmus Fink Lorentzen, Videnmedarbejder i 4:10, VIA University College, 4. Marts 2014 Udviklingsprojektet

Læs mere

Er Global Classroom løsningen, der for første gang i historien kan skabe geografisk ligevægt i. fra København og Århus til Gedser og Skagen?

Er Global Classroom løsningen, der for første gang i historien kan skabe geografisk ligevægt i. fra København og Århus til Gedser og Skagen? Er Global Classroom løsningen, der for første gang i historien kan skabe geografisk ligevægt i uddannelsestilbudene... fra København og Århus til Gedser og Skagen? Hør mere om Global Classroom og deltag

Læs mere

25. marts 2010. Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC. Indbyder til Konference om e-læring

25. marts 2010. Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC. Indbyder til Konference om e-læring Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC Indbyder til Konference om e-læring juridiske, didaktiske og teknologiske udfordringer 25. marts 2010 Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80

Læs mere

RADIKALISEREDE UNGE VIDEN, INDSIGT OG REDSKABER TIL FOREBYGGELSE

RADIKALISEREDE UNGE VIDEN, INDSIGT OG REDSKABER TIL FOREBYGGELSE RADIKALISEREDE UNGE VIDEN, INDSIGT OG REDSKABER TIL FOREBYGGELSE KONFERENCE SCANDIC ROSKILDE 27.04.2015 PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI KURSEROGKONFERENCER.DK RADIKALISEREDE UNGE VIDEN, INDSIGT OG REDSKABER TIL

Læs mere

FORMIDLINGSKURSUS DET RULLENDE UNIVERSITET DAG 1

FORMIDLINGSKURSUS DET RULLENDE UNIVERSITET DAG 1 FORMIDLINGSKURSUS DET RULLENDE DAG 1 SKRIVEØVELSE Aktivitet 5 minutter Hvad kendetegner god undervisning? Hvad er digital dannelse? Gem dit svarark du skal bruge det senere! DAGENS PROGRAM 9.30 11.00 Velkomst

Læs mere

Skræddersyede kurser til erhvervsskoler

Skræddersyede kurser til erhvervsskoler Skræddersyede kurser til erhvervsskoler BRUG HJERNEN DEN MOTIVERENDE SAMTALE EKSAMENS ANGST FLIPPED CLASSROOM FLIPPED LEARNING OG KOLLABORATIV LÆRING KOGNITIV METODE MINDSET EN VEJ TIL UNGES LÆRINGSPOTENTIALE

Læs mere

24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner. KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk NYT LÆRINGSKONCEPT

24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner. KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk NYT LÆRINGSKONCEPT NYT LÆRINGSKONCEPT NY EUD 2015 24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk praxisonline er elevens digitale boghylde. Herfra

Læs mere

Hvilke didaktiske overvejelser bør en lærer gøre sig i forhold til brugen af it og tablets i undervisningen? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, LIA, CELM

Hvilke didaktiske overvejelser bør en lærer gøre sig i forhold til brugen af it og tablets i undervisningen? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, LIA, CELM Hvilke didaktiske overvejelser bør en lærer gøre sig i forhold til brugen af it og tablets i undervisningen? Lektor Rasmus Fink Lorentzen, LIA, CELM Didaktikkens forandring og nye elevroller Eksempler

Læs mere

SKREVET AF ANDERS SCHUNK

SKREVET AF ANDERS SCHUNK Et inspirationshæfte til din undervisning SKREVET AF ANDERS SCHUNK 1. UDGAVE 2016 andersschunk.dk 1 INTRODUKTION Da jeg begyndte at arbejde med Flipped Classroom i min egen undervisning på Elev Skole i

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Efterår 2014 Forår 2015 VPC-ERHVERV 2 formål Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik AKADEMIUDDANNELSEN MODUL 1 120

Læs mere

Workshop: IT- fagdidaktik Marie Falkesgaard Slot, lektor, ph.d. Læremiddel.dk. Læremiddel.dk Nationalt videncenter for læremidler

Workshop: IT- fagdidaktik Marie Falkesgaard Slot, lektor, ph.d. Læremiddel.dk. Læremiddel.dk Nationalt videncenter for læremidler Workshop: IT- fagdidaktik Marie Falkesgaard Slot, lektor, ph.d. Læremiddel.dk http://laeremiddel.dk/ Anslag Digitale teknologier giver mulighed for forandring (transformation) af undervisning og læring,

Læs mere

Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014

Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Workshops abstracts 13.30-14.15: Workshop runde 1 Oplægsholderne præsenterer erfaringer, projekter eller forskning, idet der lægges op til dialog og erfaringsudveksling

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

Fremtidens læringsmiljø understøttet af it Velkommen!

Fremtidens læringsmiljø understøttet af it Velkommen! Fremtidens læringsmiljø understøttet af it Velkommen! Find en plads ved et bord, hvor du højst kender én anden Dagens program 10.00 Velkomst og introduktion til dagens program 10.10 Viden fra forskning

Læs mere

Læringsmålsorienteret didaktik 3 hold 2

Læringsmålsorienteret didaktik 3 hold 2 Læringsmålsorienteret didaktik 3 hold 2 Vejledere i Greve Kommune. 18. januar 2016, kl. 09:00-15:00 Underviser: Leon Dalgas Jensen, ldj@ucc.dk, Program for Læring og Didaktik, Videreuddannelsen, UCC Mål

Læs mere

UDDANNELSES PARATHED

UDDANNELSES PARATHED UDDANNELSES PARATHED KONFERENCE TREFOR PARK ODENSE 23.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK UDDANNELSESPARATHED Lærere i udskolingen skal blive bedre til at forberede eleverne på en ungdomsuddannelse;

Læs mere

INKLUSION I GRUNDSKOLEN

INKLUSION I GRUNDSKOLEN KVALIFICERING AF LÆRERE OG PÆDAGOGER MED INKLUSIONSRETTEDE OPGAVER KURSUSCENTER BROGAARDEN 08.-09.05.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Inklusionsopgaven er for alvor landet

Læs mere

Hvad er læringsplatforme?

Hvad er læringsplatforme? Læringsplatform og didaktik en introduktion Jens Jørgen Hansen, Institut for Design og Kommunikation, Syddansk Universitet Denne artikel vil introducere didaktiske begreber til refleksion omkring læringsplatforme

Læs mere

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne

Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne er o t a d e t as f å p Kurser r e s r u k de e r e as b Sk ole er c n e r e Kon f Kurser for lærere på ungdomsuddannelserne 2015-16 ucc.dk/cfu/gymnasium Center for Undervisningsmidler indhold Kurser på

Læs mere

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Fra antologien Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Den indledende artikel fra antologien Mål, evaluering og læremidler v/bodil Nielsen, lektor, ph.d., professionsinstituttet for didaktik

Læs mere

DIDAKTIK SERIEN AKADEMISK FORLAG. LÆREMIDDEL- LANDSKABET Fra læremiddel til undervisning JENS JØRGEN HANSEN

DIDAKTIK SERIEN AKADEMISK FORLAG. LÆREMIDDEL- LANDSKABET Fra læremiddel til undervisning JENS JØRGEN HANSEN DIDAKTIK SERIEN AKADEMISK FORLAG LÆREMIDDEL- LANDSKABET Fra læremiddel til undervisning JENS JØRGEN HANSEN LÆREMIDDELLANDSKABET læremiddellandskabet Fra læremiddel til undervisning Jens Jørgen Hansen

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer Basis hold, (12072) NATURFAG PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer Basis hold, (12072) NATURFAG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Basis hold, (12072) NATURFAG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011 til en del

Læs mere

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker Konference Klasserumsledelse 2013 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København Kurser.dk viden flytter mennesker Program 09.30-10.00 Morgenbuffet og registrering 10.00-10.10 Velkomst 10.10-10.55 Organisationen

Læs mere

Når lærerne udvikler kvaliteten indefra

Når lærerne udvikler kvaliteten indefra Nyt fra forskningen om e-læring Når lærerne udvikler kvaliteten indefra Bent B. Andresen, bba@edu.au.dk DPU, Aarhus Universitet Indhold Hovedpunkter: 1. Indramning af kvalitet i e-læringstilbud 2. Udvikling

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum. Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber

Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum. Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum 1 Vejledning af kandidater, modul 1: vejledningens elementer og værktøjer Målgruppen er vejledere for kandidater i praktisk

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Inklusion i Den Digitale Skole

Inklusion i Den Digitale Skole Inklusion i Den Digitale Skole 22.5.2012 Learning Lab, Skolegade 1 Mads Bo-Kristensen Uddannelse & Læring Vejle Kommune www.vejledigitaleskoler.net www.skolenibevaegelse.nu Denne PPT ligger på www.vejledigitaleskoler.net

Læs mere

Danmark skal længere med digital læring

Danmark skal længere med digital læring Danmark skal længere med digital læring v/ Jakob Harder, vicedirektør i Styrelsen for It og Læring Oplæg på DI s konference Education 4.0 - Kompetencer skaber vi digitalt Side 1 Digital læring i Danmark

Læs mere

Mind Map. Bevar overblikket i alle situationer. Hvad kan du bruge Mind Map til? Få det visuelle overblik, du har brug for

Mind Map. Bevar overblikket i alle situationer. Hvad kan du bruge Mind Map til? Få det visuelle overblik, du har brug for Mind Map Mind Map Få det visuelle overblik, du har brug for Bevar overblikket i alle situationer Giv dig selv et værktøj, der hjælper dig med at være oven på i de fleste situationer. Mind Map er et visuelt

Læs mere

K U R S U S K A T A L O G

K U R S U S K A T A L O G KURSUSKATALOG Kursuskatalog Kursuskataloget indeholder alle Restudys præsentationer, workshops og seminarer. 2 Eleverne Elevpræsentationer sikrer, at alle elever kommer godt i gang med at benytte Restudys

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Praktiske oplysninger Kursus for årsvikarer Tilmeldingen til kurserne foregår elektronisk. Følg linket her Tilmeldingsfristen

Læs mere

Invitation til at bidrage

Invitation til at bidrage Invitation til samskabelse af bogen INNOVATIV UNDERVISNING I DEN DANSKE FOLKESKOLE -den første samskabende konference for innovativ undervisning 21.-22. januar 2016 i København Invitation til at bidrage

Læs mere

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE.

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE. TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE Pixi-udgave Digitale skills i AMU new practice Formål Projektets formål er

Læs mere

RUNDT OM DEN NETBASEREDE UDDANNELSE

RUNDT OM DEN NETBASEREDE UDDANNELSE NETVÆRKET FOR NETBASEREDE PROFESSIONS- UDDANNELSER I UCC, UC SYDDANMARK OG VIA UC Inviterer til konferencen RUNDT OM DEN NETBASEREDE UDDANNELSE 1. DECEMBER 2011 Some rights reserved by magical-world http://www.flickr.com/photos/magical-world/

Læs mere

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik Læreruddannelsen Vejledning om undervisningsplan i faget praktik 2 / 10 Niveau 1 Kompetenceområde 1: Didaktik Didaktik omhandler målsætning, planlægning, gennemførelse, evaluering og udvikling af undervisning.

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

KvaN-konference. undervisningsdifferentiering

KvaN-konference. undervisningsdifferentiering KvaN-konference It og undervisningsdifferentiering Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)/Aarhus Universitet Slides på www.jeppe.bundsgaard.net Er det differentiering?

Læs mere

Digidagi okt ober 2018 Odense Congress Cent er. Fant ast isk dokument at ion og meningsfuld forældrekommunikat ion

Digidagi okt ober 2018 Odense Congress Cent er. Fant ast isk dokument at ion og meningsfuld forældrekommunikat ion Digidagi18 Året s t ema: Fant ast isk dokument at ion og meningsfuld forældrekommunikat ion 4. okt ober 2018 Odense Congress Cent er konference med fokus på dagtilbud og digitale medier i k s u H d a P

Læs mere

Naturfag i spil Bliv opdateret og klar til den fælles naturfagsprøve 29. november 2017, Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro

Naturfag i spil Bliv opdateret og klar til den fælles naturfagsprøve 29. november 2017, Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro Få viden til at vælge VIA Center for Undervisningsmidler Naturfagskonference Naturfag i spil Bliv opdateret og klar til den fælles naturfagsprøve 29. november 2017, Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro

Læs mere