Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet"

Transkript

1 Økonomi og Ejendomme Sagsnr Brevid Ref. PIBE Dir. tlf Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger forvaltningen 1) det uændrede notat fra udvalgets møde den 2. april 2019, punkt 51, 2) suppleret med det videre arbejde i forlængelse af udvalgets arbejde i april og drøftelserne på forårsseminaret sat ind sidst i notatet (efter det ordinære notat og før Bilag 1). Baggrund Byrådet har igangsat, at der i løbet af foråret 2019 skal udarbejdes besparelsesforslag til budget på i alt 70 mio. kr. Fordelingen på udvalg samt processen for arbejdet med besparelser i budget fremgår af bilag 1. Klima- og Miljøudvalgets andel af det samlede sparemål udgør i alt 1,5 mio. kr. Klima- og Miljøudvalgets aktiviteter Klima- og Miljøudvalget varetager overordnet følgende opgaver: Klimaindsats, såvel CO 2 -reduktion som klimatilpasning Strategisk energiplanlægning Myndighedsopgaver vedr. miljøgodkendelser, miljøtilsyn, jord, vand, varme og spildevand Miljøforanstaltninger Naturforvaltning Kollektiv trafik Renovation Budgetmæssigt fordeler Klima- og Miljøudvalgets nettodriftsudgifter i 2020 på 90 mio. kr. sig således på udvalgets fagområder i mio. kr.

2 Side2/6 Hertil kommer det brugerfinansierede område renovation med et udgifts- og indtægtsbudget i 2020 på lige over 100 mio. kr., som ikke indgår i beregningsgrundlaget for Klima- og Miljøudvalgets andel af sparemålet. Muligheder for forøgelse af indtægter I grafens nettodriftsudgifter indgår indtægter på udvalgets område. Det drejer sig om nedenstående områder, hvor det også fremgår, om der er mulighed for at forhøje indtægterne: Rottebekæmpelse, som er brugerfinansieret over ejendomskatten med et udgifts- og indtægtsbudget i 2020 på ca. 2,7 mio. kr., skal hvile i sig selv. Der er derfor ikke mulighed for at forhøje indtægterne. Mulige spareforslag til 1. drøftelse Til 1. drøftelse i udvalget, hvor udvalget skal pege på ønsker til udmøntning af besparelserne på udvalgets område, har forvaltningen valgt at vise, hvordan en ligelig fordeling af de 1,5 mio. kr. på udvalgets fagområder vil se ud som udgangspunkt for drøftelsen: Nr. Titel Beløb i 2020 Beløb i 2021 Beløb i 2022 Beløb i Miljø og Klima 0,20 mio. kr. 0,20 mio. kr. 0,20 mio. kr. 0,20 mio. kr. 2 Natur 0,11 mio. kr. 0,11 mio. kr. 0,11 mio. kr. 0,11 mio. kr. 3 Busdrift 1,19 mio. kr. 1,19 mio. kr. 1,19 mio. kr. 1,19 mio. kr. Uddybende bemærkninger Nr. 1 /Miljø og Klima Området dækker overordnet lovpligtig miljøbeskyttelse samt Borgmesterpagt/energiplanlægning og klimatilpasning. Budgettet består af mange mindre områder, herunder vandløbsvedligeholdelse, vandplaner, tilsyn med virksomheder mv., spildevand, jord og drikkevands-/grundvandsbeskyttelse, miljøgodkendelser, rottebekæmpelse, anden skadedyrsbekæmpelse end rotter, klimafond, miljøpulje, stormsikring og endelig miljøvejledning/energiplanlægning, En budgetreduktion på 0,20 mio. kr. årligt vil skulle prioriteres inden for disse områder. Nr. 2 /Natur Området dækker overordnet naturforvaltning og Grøn/Blå indsats. En budgetreduktion på 0,11 mio. kr. årligt vil betyde en mindre nedgang i service og pleje/vedligeholdelse. Nr. 3/Busdrift Området dækker primært over betaling til Movia for almindelig busdrift, herunder for de nye elbusser samt for flexturordning. En budgetreduktion på 1,19 mio. kr. årligt vil kunne omsættes til mindre busbetjening på de mindst benyttede ruter. Det er under forudsætning af, at de nuværende forventninger til passagertal kan fastholdes - også i lyset af Region Sjællands nedlæggelse af regionale busruter som følge af besparelser. Bestilling af busruter for 2020 skal afgives til Movia med frist udgangen af oktober til iværksættelse 1. juni året efter. Ønsker om tilpasninger af busruter i 2020 vil derfor afhænge af nærmere forhandlinger med Movia.

3 Side3/6 Oplæg vedr. busområdet og puljer/projekter på klimaområdet som efterspurgt på mødet i Klima- og Miljøudvalget -nyt i forhold til notatet, som forelå til martsmødet Busser Det samlede busbudget i 2020 og frem er på 70,8 mio. kr. årligt. Størstedelen af budgettet er betaling til MOVIA for lokale busruter. Forvaltningen gør opmærksom på følgende usikkerhedsfaktorer: - Effekten på passagertallet og dermed økonomien af Region Sjællands beslutning om at nedlægge regionale busruter (som følge af besparelser) kendes ikke. - Det samlede forbrug i 2018 til Flextur og Flexhandicap er på 7,2 mio. kr. Det er ca. 1 mio. kr. højere end i Den åbne flextur er et godt alternativ til rutebusser med lav udnyttelsesgrad. Man skal visiteres til Flexhandicap - Vi overgår til elbusdrift, og at det kan give uforudsete udfordringer - Området skal bære størstedelen af udvalgets produktivitetsstigning med henvisning til stigende passagertal og lave brændstofpriser. Det er forvaltningens vurdering med baggrund i udviklingen i passagertal, at servicen på enkelte ruter vil kunne øges inden for budgetrammen, alternativt at udvalget kan lægge besparelsen her og opretholde det nuværende serviceniveau. Puljer/Projekter på klimaområdet I det følgende beskrives flerårlige projekter og puljer på klimaområdet (CO 2 -reduktion). Klimafond Har 0,2 mio. kr. årligt til støtte til projekter, der støtter op om Roskilde Kommunes Strategisk Klima- og Energiplan ved at muliggøre projekter og skabe strategiske samarbejder om klima mellem virksomheder, vidensinstitutioner og foreninger. Klimarådet behandler ansøgninger og stiller forslag til Klima- og Miljøudvalget. Miljøpulje Har 0,1 mio. kr. årligt til uddeling af støtte til borgergruppers og universiteters projekter, der sætter fokus på bæredygtighed og klima. Forvaltningen behandler ansøgninger på baggrund af tema, som fastsættes af udvalget. Energieffektiviseringer og renoveringer Der er et budget på 0,5 mio. kr. årligt til fremme af energieffektiviseringer og energirenoveringer, herunder til deltagelse i partnerskabets Grøn Puls, deltagelse i forskningsprojekter som SAVE-E og Smart Energi i Almene Boliger, afholdelse af enden for af vejen arrangementer, evalueringer mv. Det faste bidrag til Grøn Puls partnerskabet har de seneste år været på 0,2 mio. kr. årligt. Partnerskabet Gate21 (fra udmøntning af Grønne Samarbejder) Der er årligt afsat 0,4 mio. kr. til kontingent i partnerskabet i Gate21. Byfornyelse (fra udmøntning af Grønne Samarbejder)

4 Side4/6 Der er afsat 0,25 mio. kr. årligt til byfornyelsespuljen vedrørende energirenoveringer af private ejer- og andelsboliger. Der gives 25 % i støtte op til maksimalt kr. til private ejer- og andelsboliger til rentable energirenoveringsprojekter i en energimærkerapport. Den statslige medfinansiering til ordningen (refusion af 50% af kommunens udgift) forsvinder i takt med, at kommunernes byfornyelsesramme nedlægges. Dette kan tale for en nedlæggelse af ordningen, som skal afvejes med besparelsesudfordringen og ønsket om at fremme borgernes energirenoveringer. Ordningen er ikke evalueret. Ordningen giver en positiv opmærksomhed om kommunens medvirken til den grønne omstilling og energieffektivisering. Global Covenant of Mayors (fra udmøntning af Grønne Samarbejder) Der er afsat 0,2 mio. kr. årligt til indsatser og øgede dokumentationskrav i Global Covenant of Mayors, som fastlægges nærmere i forlængelse af ny strategisk klima- og energiplan. Temaindsats til styrkelse af Grøn Puls partnerskabet (fra udmøntning af Grønne Samarbejder) Der er afsat 0,15 mio. kr. årligt til Grøn Puls partnerskabet til en årlig temaindsats til udmøntning i styregruppen med det formål at styrke partnerskabets brand og aktiviteter. Citylogistik (ny fra 2019) Der er afsat 0,1 mio. kr. årligt til at fortsætte og videreudvikle citylogistikordningen. Kontrakten udløber udgangen af februar 2022 med mulighed for forlængelse. Aftalen kan opsiges ved udløb af hver 12-måneders periode med 3 måneders varsel. Delebilordning Der er afsat 0,1 mio. kr. årligt til at fortsætte delebilordningen på Rådhusets P-plads. Kontrakten udløber 30. november 2019 med mulighed for forlængelse. Det videre arbejde i forlængelse af udvalgets arbejde i april og drøftelserne på forårsseminaret KMU besparelser i budget 2020 Klima- og Miljøudvalget skal spare 1,5 mio. kr. og nå en produktivitetsstigningen på 0,4 mio. kr. - samlet 1,9 mio. kr. Sådan kan de 1,9 mio. kr. findes: 1,20 mio. kr. fra Busdrift 0,10 mio. kr. under Miljø og Klima fra Gate21 (kontingent kan stadig betales) 0,15 mio. kr. under Miljø og Klima fra Temaindsats i Grøn Puls Partnerskabet (berører ikke grundbevillingen til Grøn Puls) 0,10 mio. kr. fra Klimafond som halveres 0,25 fra byfornyelsespuljen til energirenovering som fjernes (ordningen giver i dag op til kr. i tilskud til private). 0,10 mio. kr. fra Borgmesterpagtpulje til dokumentation af CO2 udledning og projekter som halveres.

5 Side5/6 Ud over ovenstående er der i øjeblikket drøftelser af yderligere besparelser på 30 mio. kr., og hvis de fordeles forholdsmæssigt på udvalgene, vil det svare til 0,6 mio. kr. for Klima- og Miljøudvalget.

6 Side6/6 Bilag 1: Fordeling af sparemål og beskrivelse af proces Fordelingen af sparemålet på 70 mio. kr. fremgår af tabellen nedenfor og er baseret på, at besparelsesrammen fordeles på baggrund af udvalgsområdernes aktuelle økonomiske situation, dvs. at overførelsesudgifterne indgår med en mindre andel på 6 mio. kr., og at voksensocialområdet friholdes. Øvrig besparelsesramme på 64 mio. kr. fordeles proportionalt på øvrige udgiftsområder svarende til 1,67 pct. Udvalg Sparemål Økonomiudvalget Kultur & Idrætsudvalget Beskæftigelses & Socialudvalget Heraf serviceudgifter 213 Heraf overførselsudgifter Skole & Børneudvalget Plan & Teknikudvalget Klima & Miljøudvalget Sundheds & Omsorgsudvalget I alt Proces for arbejdet med besparelser i budget Nedenstående proces er godkendt for de politiske forelæggelser af arbejdet med besparelser i budget : - Marts uge 10: Fagudvalg har 1. drøftelse af ønsker til udmøntning af besparelser - April uge 14: Fagudvalg har 2. drøftelse til udmøntning af besparelser - 23./24. april: Fagudvalg forelægger forslag til udmøntning af besparelser på forårsseminar - Opsamling på fagudvalgenes majmøder på baggrund af drøftelserne på forårsseminaret - Maj/juni: Inddragelse af MED-organisationen med afsæt i materialet, der udsendes til fagudvalgenes junimøder - Juni uge 23 og 24: Fagudvalg prioriterer besparelsesforslag på driftsbudgetterne svarende til udvalgets udmeldte ramme og oversender dette til budgetbehandlingerne

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Plan- og Teknikudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Plan- og Teknikudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3149651 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Plan- og Teknikudvalget maj mødet 1. maj 2019 Her fremlæger

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3139766 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 4. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat, at der i løbet af foråret 2019

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313770 Brevid. 3150117 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Skole- og Børneudvalget 2. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat arbejdet med at pege på besparelser

Læs mere

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016 Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet FICS Brevid: 1895049 27. maj 2014 notat for Klima- og Miljøudvalget budget 2015 Notatet viser Klima- og Miljøudvalgets foreløbige budget, lister

Læs mere

Figur 1: KMU budget 2017 fordelt på hovedområder (uden renovation) som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016

Figur 1: KMU budget 2017 fordelt på hovedområder (uden renovation) som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344109 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Klima- og Miljøudvalget budget 2017 (til augustmødet) 9. august 2016

Læs mere

Kommissorium for Klimarådet i Roskilde Kommune

Kommissorium for Klimarådet i Roskilde Kommune By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 192199 Brevid. 2734217 Ref. TKS/ANJ Dir. tlf. 46 31 36 18 trineks@roskilde.dk 30. januar 2018 Kommissorium for Klimarådet i Roskilde Kommune Formål og baggrund

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286217 Brevid. 2486718 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget 2018-2021 16. januar 2017 Baggrund og proces Budgetbalancerne

Læs mere

Forvaltningen har ikke forslag til omplaceringer af budget imellem udvalgets fagområder.

Forvaltningen har ikke forslag til omplaceringer af budget imellem udvalgets fagområder. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2119036 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk 12. august 2015 Budgetnotat for Klima- og Miljøudvalget - budget 2016 afsluttende budgetdrøftelse

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

NOTAT: Overblik over budget til "budgetmappen"

NOTAT: Overblik over budget til budgetmappen Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 271288 Brevid. 2174027 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Overblik over budget 2016-2019 til "budgetmappen" 20. august 2015 Generelle forudsætninger Til

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke:

Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke: Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290280 Brevid. 2630965 Ref. TKK Dir. tlf. 4631 3065 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på fagudvalgenes afsluttende budgetdrøftelser 21. august 2017 Indledning Fagudvalgene

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

I juni 2014 i forbindelse med drøftelsen af budgettet lød udvalgets beslutning således:

I juni 2014 i forbindelse med drøftelsen af budgettet lød udvalgets beslutning således: Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Brevid: 1954935 13. august 2014 Budgetnotat for Klima og Miljøudvalget 2015 (til augustmøde) Ved udvalgets møde den 3. juni 2014, punkt 80, forelå

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2621468 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 4. august 2017 Forvaltningens forslag til Resultater i

Læs mere

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Politikområde 4: KLIMA OG ENERGI Forsyning (myndighed/planlægning) Renovation herunder bortskaffelse af olie og kemikalieaffald

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og 2021 Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Indhold Opfølgning på Indkaldelsescirkulæret for budget 2020 Overblik Besluttede anlægsprojekter Overblik Regnskab

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger.

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2010 HVT 07 Budget 2011, 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at Budgetforslag 2011, 2. behandling vedtages Allan Schneidermann

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

KIU - nettodrift i mio. kr %

KIU - nettodrift i mio. kr % Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3131278 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Kultur- og Idrætsudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger:

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger: Økonomi og Analyse Sagsnr. 262183 Brevid. 1960155 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opdateret samlet overblik over budget 2015-2018 22. august 2014 Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget

Læs mere

Økonomiske driftsrammer for fagudvalgene. Præsentation for fagudvalgene ultimo januar/primo februar 2016

Økonomiske driftsrammer for fagudvalgene. Præsentation for fagudvalgene ultimo januar/primo februar 2016 Økonomiske driftsrammer for fagudvalgene Præsentation for fagudvalgene ultimo januar/primo februar 2016 1 Indholdsfortegnelse Besparelsesrammer og besparelseskrav ift. Servicerammen Tidsplan for fagudvalgenes

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier

Læs mere

Mål. På politikområdet er følgende politiske vedtagne politikker og helhedsplaner: Planstrategi Kommuneplan 2-1

Mål. På politikområdet er følgende politiske vedtagne politikker og helhedsplaner: Planstrategi Kommuneplan 2-1 Området Plan, erhverv og kollektiv trafik omfatter udarbejdelse af kommuneplaner og lokalplaner, boligog byudvikling, erhvervsstøtte samt medfinansiering af busdriften. På politikområdet er følgende politiske

Læs mere

Administrationen undersøger prisudviklingen i Flextrafik Rute.

Administrationen undersøger prisudviklingen i Flextrafik Rute. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2009 HVT 06. Budget 2010 1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller At budgetforslaget danner udgangspunkt for det budgetmateriale, der

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2015-2018 Roskilde Kommunes budget for 2015-2018 blev vedtaget d. 8. oktober 2014 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486699 NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.06.13 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Brian Hemmingsen (A) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Ikke til stede: Lars Kilhof

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.06.13 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Brian Hemmingsen (A) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Udgangspunkt og proces for Strategisk Klima- og Energiplan

Udgangspunkt og proces for Strategisk Klima- og Energiplan By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 300200 Brevid. 2705424 Ref. TKS Dir. tlf. 46 31 36 18 trineks@roskilde.dk Udgangspunkt og proces for Strategisk Klima- og Energiplan 2019-22 23. januar 2018 Roskilde

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Byfornyelsesredegørelse

Byfornyelsesredegørelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget og Borgerrepræsentationen Byfornyelsesredegørelse 1. Indledning Byfornyelsesredegørelsen skaber et samlet

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Miljø- og Energiudvalget

Miljø- og Energiudvalget Miljø- og Energiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindelig uden over-/underskud Forventet resultat uden over- /underskud Afvigelse Drift i alt 851 9.146 3.995

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.28. Øvrige miljøforanstaltninger mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Opgaverne i årets løb, herunder de behandlede miljøsager, er

Læs mere

Indhold. 1. Indledning. NOTAT: Busbestilling Bustrafikbestilling 2016 foretages med afsæt i: Plan og Udvikling Sagsnr Brevid.

Indhold. 1. Indledning. NOTAT: Busbestilling Bustrafikbestilling 2016 foretages med afsæt i: Plan og Udvikling Sagsnr Brevid. Plan og Udvikling Sagsnr. 268791 Brevid. 2075848 Ref. JEFJ Dir. tlf. 46 31 37 17 jensfj@roskilde.dk NOTAT: Busbestilling 2016 12. marts 2015 Indhold Indhold... 1 1. Indledning... 1 1.1 Sammendrag, Bustrafikbestilling

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget Februar 2019 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget 2020-27 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Fagudvalgene, Økonomiudvalget og byrådet orienteres i dette budgetnotat om rammevilkårene

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET KLIMA- OG MILJØUDVALGET Klima- og Miljøudvalget varetager følgende delområder: klimaindsats, såvel CO 2 -reduktion som klimatilpasning strategisk energiplanlægning bygningsvedligeholdelse myndighedsopgaver

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2019-2022, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2019 2022. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Økonomiske rammer for Regional Udvikling

Økonomiske rammer for Regional Udvikling Økonomiske rammer for Regional Udvikling 2018-2021 Møder i miljø- og trafikudvalget samt erhvervs- og vækstudvalget den 30. maj 2017 Regional udvikling Vision: en grøn og innovativ metropol med høj vækst

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni By- og Miljøudvalget

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

NOTAT: Redegørelse for udviklingen i likviditet 30. august 2012

NOTAT: Redegørelse for udviklingen i likviditet 30. august 2012 Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 212290 Brevid. 1521863 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Redegørelse for udviklingen i likviditet 30. august 2012 Hvad udtrykker

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget NOTAT 18. maj 2011 Plan- og Miljøudvalget Plan- og Miljøudvalget har ansvaret for al myndighedsbehandling indenfor plan- og byggeområdet. Dette omfatter bl.a. udarbejdelse af kommuneplan, lokalplaner og

Læs mere

Dansk Gartneri Generalforsamling 27. februar 2013

Dansk Gartneri Generalforsamling 27. februar 2013 Dansk Gartneri Generalforsamling 27. februar 2013 Ib Larsen, Energistyrelsen Vækstplan DK Stærke virksomheder, flere job Bedre vilkår for danske virksomheder Regeringen vil gøre det mere attraktivt at

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Sammenligning af ECO nøgletal for Ringsted Kommune

Sammenligning af ECO nøgletal for Ringsted Kommune Sammenligning af ECO nøgletal for Ringsted Kommune Baggrund I henhold til vedtagelsen af budgetprocessen for budget 2014 skal der udarbejdes et notat der på et overordnet niveau belyser, hvordan serviceudgifterne

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Budgetbilag. Afsluttende tilretning af forslag til flerårsbudget

Budgetbilag. Afsluttende tilretning af forslag til flerårsbudget Til: 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 10 Revideret ØKONOMI & PLANLÆGNING Dato: 26. september 2011 Kontakt: Jeppe Krag Tlf. dir.: 4477 6316 Sagsnr:2011-3707 Dok.nr: 2011-178485 Budgetbilag Afsluttende tilretning

Læs mere

BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI

BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI 2013-2016 Guldborgsund kommune Februar 2012 Fastholdelse af det økonomiske råderum Økonomiudvalget drøftede og godkendte i sit møde den 5. december 2011 budgetstrategien

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 9. april Mødetid: 18:00-18:15

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 9. april Mødetid: 18:00-18:15 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:15 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011 Teknik- og Miljøudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Bemærkning... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 Aktivitetstal 1 -

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

for behandling af budgettet

for behandling af budgettet Inspirationsnotat nr. 2b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for behandling af budgettet Budgettet har stor indflydelse på arbejds- og personaleforhold. Retningslinje

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

Rettelsesblad til Bilag 2 Kommunens budgetrammer i 2020

Rettelsesblad til Bilag 2 Kommunens budgetrammer i 2020 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi 22. januar 2019 Rettelsesblad til Bilag 2 Kommunens budgetrammer i 2020 Overskrifterne i tabellerne vedrørende udvalgenes udgiftsrammer i 2020

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 32 Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344365 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Plan- og Teknikudvalget budget 2017 (til augustmødet) 9. august 2016

Læs mere

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune.

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til ØU Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab for Københavns Kommune. et forelægges for ØU den 1. april 2014 og for BR den 10. april 2014, hvor

Læs mere

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Direktion (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Fredag den 8. august 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer: Karen Heebøll Michael Holst Vibeke

Læs mere

Byrådets budgetseminar den 2. april 2013

Byrådets budgetseminar den 2. april 2013 Byrådets budgetseminar den Program Tidspunkt Aktivitet 15.30-15.35 Velkomst ved Borgmester Hans Barlach 15.35-16.20 Oplæg ved kommunaldirektør Allan Vendelbo og økonomichef Maj Buch Status på den økonomiske

Læs mere

By- og LandMiljø Udgifter Indtægter Netto

By- og LandMiljø Udgifter Indtægter Netto Sektor Miljø og Plan Budget - Sektor Miljø og Plan Beløb i 1.000 kr. 2018 2019 2020 2021 2022 Serviceudgifter VandMiljø Udgifter 13.951 27.313 26.898 26.356 26.356 Indtægter -80-750 -750-750 -750 Netto

Læs mere