FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Skolehæfte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Skolehæfte"

Transkript

1 FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN - Skolehæfte

2 Foreningerne ind i folkeskolen 'Foreningslivet ind i folkeskolen' er en del af Åben Skole-indsatsen i Roskilde Kommune. Indsatsen er et tilbud til alle Folkeskoler i Roskilde kommune. Kultur og Idrætsudvalget i Roskilde Kommune har afsat midler til koordinering af foreningsforløbene samt en aktivitetspulje. Puljen skal gøre det attraktivt og nemt for skolerne og foreningslivet at samarbejde om foreningsforløb i skoletiden, og støtte foreningerne i deres arbejde. Bag indsatsen er der nedsat et koordinatorteam forankret i Kultur og Idræt, Roskilde Kommune, som I er altid velkomne til at kontakte, hvis I har spørgsmål: Mailadresse: AAbenSkoleForeningsliv@roskilde.dk Ansvarlig for indsatsen: Nicolas Folke Sørensen Kultur og Idræt Mail: nicolasfs@roskilde.dk Dir: Mobil: Michael Lind Olsen Kultur og Idræt Mail: michaello@roskilde.dk Dir: Mobil: God Læselyst 3

3 Hvad siger reformen? Skolerne skal i højere grad åbne sig over for det omgivende samfund. Der skal skabes en større inddragelse af det lokale idræts-, kultur- og foreningsliv i skolen for at understøtte elevernes læring og trivsel. Den åbne skole skal bidrage til en varieret skoledag og til at differentiere undervisningen, så den imødekommer og udfordrer den enkelte elevs faglige niveau. Et åben skole-samarbejde skal give værdi til både den fagopdelte og den understøttende undervisning. Samarbejdet skal give størst mulig kvalitet og effekt på elevernes læring, trivsel og motivation. ( Fakta I skoleåret 2017/18 gennemførte 14 skoler flere end 174 forløb sammen med 25 foreninger i Roskilde kommune. I skoleåret 2018/19 er der pr. 1. januar 2019 indtil videre planlagt 309 forløb på 17 skoler med 29 foreninger. 2 Gevinsten hos eleverne er øget trivsel, større engagement, og bedre kendskab til det lokale foreningsliv. Noget der kan påvirke deres foreningsdeltagelse i en positiv retning. Forløb i Roskilde kommune Kultur og Idrætsudvalget i Roskilde kommune afsætter årligt en pulje til at understøtte åben skoleforløb med foreningslivet. Et forløb med en forening kendetegnes ved tre undervisningsgange med samme elevgruppe. Foreningen får dækket sine omkostninger af puljen med et fast beløb. Det er derfor gratis for skolerne at deltage i indsatsen. Tilbuddet gælder alle kommunens folkeskoleklasser, inkl. specialklasser. Rammen for puljen er: - Et forløb pr. klasse pr. skoleår - Et forløb består af tre undervisningsgange á en dobbeltlektion pr. gang Puljen til foreningsforløb betaler kun for ét forløb pr. klasse. Ønsker skolen flere forløb for samme klasse kan koordinatorteamet godt stå for kontakten til forening, udarbejdelse af kontrakt mv., men skolen skal i givet fald selv betale for ekstra forløb.

4 3 Hvis en klasse/årgang udebliver fra en aftale med en forening, uden at have meldt afbud senest 24 timer inden start, bliver foreningen stadig honoreret fuldt ud for sin tid. I sådanne tilfælde, vil Kultur og Idræt sende en opkrævning til skolen for den/de forløbsgange, hvor foreningen er mødt frem forgæves.

5 Hvordan gør vi det sammen? Hvad er skolens rolle? Alle deltagende skoler skal have en kontaktperson for foreningsforløb, som koordinatorteamet har dialogen med i forhold til at koordinere og planlægge skolens forløb. I skal beslutte jer for hvilke årgange, I vil køre forløb for, og hvad foreningsforløbene skal understøtte i forhold til elevernes læring. Gøre jer tanker om de muligheder, I har, som fx at tage eleverne med ud til foreningen, hvilke arealer har I på skolen / tilhørende hal, og hvilke rekvisitter / redskaber har I til rådighed, som foreningen vil kunne benytte under forløbet. Inden forløbet påbegyndes, skal læreren / kontaktpersonen lave en forventningsafstemning med foreningen. Hvad skal forløbet indeholde, er der elever i gruppen, som foreningen skal være særlig opmærksom på / tilrettelægge øvelser efter (f.eks. motoriske udfordringer eller andet), hvem gør hvad på dagen, booker hal, redskaber / rekvisitter eller andet. Skolen har altid det pædagogiske ansvar og skal sikre elevernes deltagelse. Der skal derfor være lærere tilstede under hele forløbet / undervisningen. Aftal med foreningen, hvilken rolle de forventer I har på dagen. Aktiv deltagelse på lige fod med eleverne, hjælpe i forhold til igangsættelse af aktiviteter el. andet. Skolens kontaktperson for foreningsforløb sender oplysninger på forløb til koordinationsteamet, så der kan udarbejdes en kontrakt. Som minimum skal oplysningerne indeholde: datoer, tider, sted(er), antal klasser, elevtal og kontaktoplysninger på den lærere der vil være ansvarlig for eleverne. 4 Foreningernes rolle Tilrettelægge et forløb ud fra egen idræt / aktivitet. Rekruttere trænere til opgaven, informere dem om tid, sted og kontaktperson. Sikre et niveau hvor alle elever kan være med, og give eleverne muligheden for at mestre en el. flere øvelser som er gennemgået i forløbet. Sikre et veluddannet instruktørteam, der har kompetencerne til at undervise den pågældende målgruppe. Indhente børneattest på alle trænere og informere dem om tavshedspligt. Sikre at samarbejdsaftalen mellem foreningen og skolen accepteres skriftligt inden forløbet igangsættes. Lave aftaler med skolen om det pågældende forløb: lokalitet, rekvisitter, forventninger til lærerne på forløbet, forventninger til påklædning, evt. uddeling af foldere / info om deres forening og træningstider m.m.

6 Koordinatorteamets rolle Matche folkeskoler og foreninger. Tage ansvaret for fremdriften og varetager den overordnede koordination. Udarbejde årshjul, skrive kontrakter og udbetale penge til foreningerne. Udarbejde planlægningsskemaer med skolerne i god tid. Det skal sikre foreningsdeltagelse og lærernes planlægning i forhold til læringskonteksten. Samtidig giver det foreningerne muligheden for at have flere forløb pr. gang/dag. Fritidspas - Like My Life Roskilde Kommune ønsker at give børn og unge lige muligheder for at deltage i forenings- og fritidslivet. Fritidspasordningen Like My Life tilbyder kontingenttilskud for børn og unge til at starte i en foreningsaktivitet. Indsatsen er målrettet ikkeforeningsaktive børn og unge i fra det fyldte 6. år / startet i 00.klasse - 17 år fra familier bosat i Roskilde Kommune. 5 I åben skoleforløb er der et ekstra fokus på at få ikke-foreningsvante børn og unge ind i foreningslivet. Vi opfordrer derfor til, at både foreninger og lærere i forløbene er opmærksomme på de elever, som ikke i forvejen går til noget. Hvis børnene viser interesse for aktiviteten, er det oplagt, at lærer og forening prøver at hjælpe dem ind i foreningen. I dette tilfælde opfordrer vi jer til at kontakte fritidspasordningen mail: likemylife@roskilde.dk tlf.: eller gå ind på Fritidspasordningen samarbejder ligeledes med Red Barnet, hvor frivillige tilbyder fritidsvejledning. Den frivillige kan ligeledes følge barnet til aktiviteten de første par gange, til barnet føler sig trygt. Dette er erfaringsmæssig med til at sikre en større forankring i foreningen. Fritidspas kan give op til 1000 kr. første sæson, op til 750 kr. anden sæson og op til 500 kr. tredje sæson. Derudover kan der gives tilskud på op til 500 kr. til ture årligt for de børn, der allerede er startet i foreningen. Kontrakt Før foreningsforløbet må gennemføres, skal der udarbejdes en kontrakt mellem skole og forening. I denne kontrakt fastlægges de praktiske detaljer for forløbet (datoer, tidspunkter, steder, kontaktoplysninger, aftalens parter mv.). Det er ud fra denne kontrakt, at foreningen får udbetalt midler for forløbets gennemførsel. Parterne kan endvidere vælge at tilføje intentioner om yderligere samarbejde i kontrakten, fx. at foreningen udarbejder en flyer, der kan lægges på forældreintra til de klasser, de har gennemført forløb for. Vi opfordrer til, at skole og forening taler sammen om muligheden for, at hjælpe eleverne ud i foreningen specielt elever, der ikke er foreningsaktive i forvejen.

7 Indholdet til kontrakten sendes af åben Skole-koordinatoren på den enkelte skole til det centrale koordinatorteam, hvorefter koordinationsteamet udarbejder kontrakten til godkendelse hos skole og forening. Jura Selvom foreningsrepræsentanten bidrager til skoleundervisningen i den åbne skole, har vedkommende fortsat foreningskasketten på. Det gælder, uanset om foreningsrepræsentanten er frivillig eller lønnet af foreningen. Foreningsrepræsentantens indsats sker alene på vegne af idrætsforeningen i forbindelse med foreningens opfyldelse af samarbejdsaftalen med skolen (eller kommunen). Der er normalt ikke forskel på, om foreningsrepræsentantens indsats eksempelvis består i træning af foreningsmedlemmer på idrætsforeningens faciliteter eller af skoleelever på skolens boldbaner under samarbejdsaftalen. Foreningsrepræsentanten kan altså ikke betragtes som skolelærer. Børneattester Det er lovpligtigt for alle idrætsforeninger at indhente børneattester, når der tilknyttes nye trænere, instruktører, ledere mv., som skal have direkte og vedvarende kontakt med børn under 15 år. Forpligtelsen for foreningen til at indhente børneattest gælder naturligvis også for de personer, der på idrætsforeningens vegne skal yde en indsats under den åbne skole. Der må ikke ske videregivelse til skolen uden samtykke fra den pågældende person. 6 Tavshedspligt (og underretningspligt) Skolelærerne har i kraft af deres ansættelse i det offentlige tavshedspligt i forhold til fortrolige oplysninger om eleverne. Det følger af straffelovens 152 og forvaltningslovens 27. En tilsvarende tavshedspligt gælder også for foreningsrepræsentanterne, hvis de i forbindelse med deres indsats under den åbne skole og samarbejdsaftalen bliver bekendt med sådanne fortrolige oplysninger. Det følger af straffelovens 152 a. Foreningsrepræsentanterne må derfor ikke uberettiget videregive de fortrolige oplysninger til tredjemand. I helt særlige tilfælde kan foreningsrepræsentanten have en forpligtelse til at underrette kommunen, hvis foreningsrepræsentanten får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år mishandles m.v. af forældre eller opdragere. Det følger af servicelovens 154. Denne underretningspligt gælder dog for alle borgere og skyldes således ikke, at foreningsrepræsentanten yder en indsats under den åbne skole. Forsikringer (arbejdsskader og erstatningsansvar) Alle DIF og DGI medlemsforeninger er automatisk dækket af en række fælles, kollektive forsikringer, som DGI og DIF har tegnet i Tryg. Heri indgår bl.a. en

8 7 ansvarsforsikring og en arbejdsskadeforsikring. Ansvars- og arbejdsskadeforsikringerne dækker som udgangspunkt også, når foreningsrepræsentanterne på vegne af idrætsforeningen yder en indsats under den åbne skole, hvis det er foreningen, der er hverv-/arbejdsgiver i forhold til foreningsrepræsentanten. Hvis det derimod er skolen/kommunen, der må siges at være arbejdsgiver i forhold til gæstelæreren fra foreningen, er det kommunen, der har forsikringspligten. Reglerne om de kollektive forsikringer er nærmere beskrevet på DIF og DGI s fælles hjemmeside:

9 Åben skoleforløb Hvorfor åben skoleforløb: - Samarbejdet med eksterne aktører gør verden større. - Autentiske rammer motivere. Sørg for at komme ud til foreningerne, når det er muligt. - Mere end hver fjerde elev, der modtaget undervisning af en ekstern instruktør i skolen, begynder til den idræt, som de er blevet introduceret til. - De intensive forløb betyder, at eleverne i det rigtige tempo nemlig langsomt -og i en tryg arena med skolen! -bliver introduceret til aktiviteten og eventuelt oplever at mestre helt basale teknikker. Åben Skole rummer store uforløste potentialer bl.a.: - Den gruppe af elever, der har brug for at blive eksponeret til anderledes læringsrum og stile. - Den gruppe af elever i udskolingen, som kan betegnes som særdeles kompetente bevægelsesøkonomer. - Den gruppe af perfekte piger, der har brug for at blive hevet ud af deres komfortzone for at finde ud af, at de overlevede. 8 - De elever, som ikke naturligt søger ind i foreningslivet. - De små idrætter, foreninger m.v. får en unik chance for at profilere sig i forhold til potentielle udøvere og brugere. Søren Østergaard (Center for ungdomsstudier)

10 Tænk foreningsforløb ind i andre fag end Idræt Foreningsforløb kan være med til at motivere eleverne for læring. Undersøgelser viser at kobles teorien med det praktiske, den kropslige læring, når man flere elever. - Læse tekster på dansk, engelsk eller tysk om den pågældende idræt, man kører forløb med. - Skrive en opgave om idrætten kan tænkes ind i fag som samfundsfag, historie, dansk eller andre sprogfag. - Hvad skal der til for at blive eliteidrætsudøver? Hvor mange timer træner de ugentligt, kost og ernæring, energiforbrug m.m. F.eks. Atletikforløb og Usain Bolt. - Spejderforløb eller sejllads kan kombineres med natur/teknik, geografi og matematik. - Beregninger af hastighed, arealer, højder, vikler, m.m. 9 Hvis man bruger bolden i undervisningen, giver det øget motivation og indlæring på mange forskellige måder. Bl.a. får elever, som i klasseværelset ikke er så engagerede, eller ikke synes skolen er det bedste i verden gennem bevægelse og bolden lyst til og bedre forståelse af undervisningen. Lisbeth Klarskov, Roskilde Håndboldklub

11 Foreninger som deltager i skoleåret 2018/19 pr. 31/ Roskilde Klatreklub 2. Roskilde Håndbold 3. Roskilde Taekwondo klub 4. Roskilde Badminton 5. Roskilde Rollespilslaug 6. Roskilde Basket klub 7. Roskilde Kegle Center 24. Viby badminton 25. Himmelev Volleyball klub 26. Roskilde Sejlklub 27. Roskilde Gymnastikforening Stor trampolin 28. Roskilde BMX 29. Jyllinge Tennisklub 8. Roskilde Tennis klub 9. Roskilde Bordtennis 10. Jyllinge Boxing Team 11. Roskilde Pigefodbold 12. Roskilde Golfklub Roskilde Karateklub 14. Capoeira gruppen sanzala Roskilde 15. Trekroner Ju-Jutsu 16. HVI Himmelev Håndbold 17. SIF 18. Roar atletik 19. Spejder - Bjarke Gruppe Roskilde 20. Spejder FDF 21. Roskilde Brydeklub 22. Roskilde TeamGym 23. Hal 12

12

13 Kontaktoplysninger Fælles mailadresse: Ansvarlig for indsatsen: Nicolas Folke Sørensen Kultur og Idræt Mail: Dir: Mobil: Michael Lind Olsen Kultur og Idræt Dir: Mobil Mail: 11

FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Foreningshæfte

FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Foreningshæfte FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN - Foreningshæfte Åben Skole 'Foreningslivet ind i folkeskolen' er en fast indsats rettet mod alle folkeskoler i Roskilde Kommune, inkl. specialklasser. Kultur og Idrætsudvalget

Læs mere

Åben skole. Foreningerne ind i folkeskolen. Skolehæfte. webhenvisning - også med bold

Åben skole. Foreningerne ind i folkeskolen. Skolehæfte. webhenvisning - også med bold Åben skole Foreningerne ind i folkeskolen Skolehæfte webhenvisning - også med bold 2 Foreningerne ind i folkeskolen I forbindelse med budgetforlig 2017 blev breddeidrætskommune projektet 'Foreningslivet

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Erhvervslivet Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan virksomhederne gøre?

Læs mere

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform August 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft. Folkeskolereformen er en læringsreform. Det overordnede mål er, at alle elever bliver

Læs mere

ÅBEN SKOLE SKAL SKABE VÆRDI FOR SÅVEL SKOLE SOM DE AKTØRER MAN ÅBNER SIG OP I MOD!

ÅBEN SKOLE SKAL SKABE VÆRDI FOR SÅVEL SKOLE SOM DE AKTØRER MAN ÅBNER SIG OP I MOD! ÅBEN SKOLE SKAL SKABE VÆRDI FOR SÅVEL SKOLE SOM DE AKTØRER MAN ÅBNER SIG OP I MOD! Perspektiver på potentialerne i den åbne skole! Viborg 30.marts 2017 Verden er i forandring! og forandringshastigheden

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. Åben Skole Samarbejde mellem FSI, Øhavsskolen og Enghaveskolen

Samarbejdsaftale vedr. Åben Skole Samarbejde mellem FSI, Øhavsskolen og Enghaveskolen Samarbejdsaftale vedr. Åben Skole Samarbejde mellem FSI, Øhavsskolen og Enghaveskolen Denne aftale har til formål at beskrive samarbejdet, ansvarsfordeling, opgaver, evaluering og udbetaling af kommunale

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

NOTAT: Analyse af erfaringer med samarbejde mellem skole, SFO, klubber og foreningsliv med henblik på at give inspiration til fremme af samarbejder.

NOTAT: Analyse af erfaringer med samarbejde mellem skole, SFO, klubber og foreningsliv med henblik på at give inspiration til fremme af samarbejder. Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 301961 Brevid. 2744947 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Analyse af erfaringer med samarbejde mellem skole, SFO, klubber og foreningsliv med henblik

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Skoler og kulturinstitutioner

ROSKILDE VEJLEDNING. Skoler og kulturinstitutioner ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Skoler og kulturinstitutioner Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvordan samarbejde? 6 Eksempler på aktivitetstyper 7 Hvad med

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Forening skræddersyr forløb

Forening skræddersyr forløb Forening skræddersyr forløb En lokal klub laver fleksible tilbud målrettet kommunens skoler. Kommunen giver støtte til undervisning og administration, som klubben finder folk til blandt dens unge medlemmer

Læs mere

Partnerskabsguide. Favrskov Kommune

Partnerskabsguide. Favrskov Kommune Partnerskabsguide Favrskov Kommune 2 3 Forord I Favrskov Kommune ønsker vi, at vores elever får motiverende og lærerig undervisning. Ved at etablere partnerskaber mellem folkeskolerne og forenings-, erhvervs-

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Forberedelse Fællesmøder

Forberedelse Fællesmøder Læringsreformen Idræt, motion og bevægelse skal sikres kvalitet i den nye læringsreform ved at sikre bevidsthed om hvilke kvaliteter forskellige aktører kan bidrage med. Den nye folkeskolereform lægger

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive!

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive! Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab Highfive! Et dialogredskab Highfive -folderen er et dialogredskab, som viser, hvordan man kan skabe et godt børneliv for elever, der dyrker eliteidræt.

Læs mere

Partnerskaber mellem foreninger og folkeskolen

Partnerskaber mellem foreninger og folkeskolen Partnerskaber mellem foreninger og folkeskolen - Idrætsforeningernes muligheder med den nye reform Idrætsforum Brøndby 2014 Den åbne skole Der skal skabes en større inddragelse af det lokale idræts-, kultur-

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet

Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet Åben skole som en investering i, at skolen også fremadrettet er åben. Perspektiverne rækker videre til et lille lokalsamfund, som har brug for at kunne

Læs mere

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2930342 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne 30. oktober 2018 Som Team Danmark

Læs mere

Princip for undervisningens organisering

Princip for undervisningens organisering Princip for undervisningens organisering Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkel elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Indhold Elevernes undervisningstimetal

Læs mere

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for den åbne skole, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater om

Læs mere

ÅBEN SKOLE SKAL SKABE VÆRDI FOR SÅVEL SKOLE SOM DE FORENINGER MAN ÅBNER SIG OP I MOD!

ÅBEN SKOLE SKAL SKABE VÆRDI FOR SÅVEL SKOLE SOM DE FORENINGER MAN ÅBNER SIG OP I MOD! ÅBEN SKOLE SKAL SKABE VÆRDI FOR SÅVEL SKOLE SOM DE FORENINGER MAN ÅBNER SIG OP I MOD! Vi skal kigge på Hvad Åben Skole kan i forhold til: - Børn og unges trivsel. - Det 21.århundredes kompetencer - Medlemsvækst...

Læs mere

Ansøgning - Basketball til alle byens børn

Ansøgning - Basketball til alle byens børn Ansøgning - Basketball til alle byens børn BørneBasket i Hørsholm 79ers nyskabende idrætsaktivitet skal bringe sport og foreningskulturen ud til børnene med et opfølgende tilbud i skolernes SFO 1. Resumé

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Adresse: Langmarksvej 53, 8700 Horsens

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Adresse: Langmarksvej 53, 8700 Horsens AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: Skole/dagtilbud: Samarbejdsaktør: HIC-basket Adresse: Adresse: Langmarksvej 53, 8700 Horsens Kontaktperson:

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Beskrivelse af Fritidspasordningen - Like My Life Roskilde

Beskrivelse af Fritidspasordningen - Like My Life Roskilde Kultur og Idræt Roskilde Kommune Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde Hjemmeside: likemylife.dk Mail: likemylife@roskilde.dk Facebookside: facebook.com/likemylife.roskilde Beskrivelse af Fritidspasordningen - Like

Læs mere

- Velkommen til den nye folkeskole

- Velkommen til den nye folkeskole - Velkommen til den nye folkeskole Velkommen - til den nye skole I august 2014 træder den nye folkeskolereform i kraft. Det betyder, at Faxe Kommunes elever vil møde en ny og forandret skole, når de møder

Læs mere

Center for Skole og Fritid April 2013 Nr. 2 Nyhedsbrev

Center for Skole og Fritid April 2013 Nr. 2 Nyhedsbrev Center for Skole og Fritid April 2013 Nr. 2 Nyhedsbrev Kære forening Der sker løbende mange spændende ting på fritidsområdet, som vi gerne vil informere jer om. Derfor vil vi et par gange om året sende

Læs mere

Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune

Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune Samarbejde indgås imellem: Skole: Kontaktperson: Telefon: Mail: Samarbejdsaktør: Kontaktperson: Telefon: Mail: Tidspunkt og omfang for samarbejdet:

Læs mere

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau 2015/ 2016 For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau AMBITIONER? Idrætslinjen giver dig mulighed for: At udvikle dig i et idrætsmiljø sammen med andre talentfulde idrætsudøvere og med kvalificerede

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Formål med aftalen: Denne aftale indgås mellem Dansk Røde Kors Assens afdeling og Assens Kommune. Formålet med aftalen

Læs mere

Breddeidrætskommune Roskilde og Høje Taastrup Kommune. Kasper Pedersen Chris.an Moos Aundal Morten Naumann

Breddeidrætskommune Roskilde og Høje Taastrup Kommune. Kasper Pedersen Chris.an Moos Aundal Morten Naumann Breddeidrætskommune Roskilde og Høje Taastrup Kommune Kasper Pedersen Chris.an Moos Aundal Morten Naumann Velkommen )l Workshop - foreningsliv og folkeskole Program Kort om projekterne Effekter Parternes

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Skolereformen & Den Åbne Skole Med den nye skolereform er der taget hul på en ny æra

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Lovgrundlag om den åbne skole

Lovgrundlag om den åbne skole Lovgrundlag om den åbne skole 3, stk. 4: Skolerne indgår i samarbejder, herunder i form af partnerskaber, med lokalsamfundets kultur- og folkeoplysnings-, idræts- og foreningsliv og kunst- og kulturskoler,

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Uddannelseinstitutioner

ROSKILDE VEJLEDNING. Uddannelseinstitutioner ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Uddannelseinstitutioner Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan uddannelsesinstitutionerne

Læs mere

OM Playmakerordningen. Skolerne og de professionelle i foreningerne

OM Playmakerordningen. Skolerne og de professionelle i foreningerne OM Playmakerordningen Skolerne og de professionelle i foreningerne Hvilke potentialer rummer den nye folkeskolereform? OG Hvad gør vi i Aalborg for at understøtte effektueringen? OG Hvilken rolle kan foreninger

Læs mere

Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole. www.slagelse.dk

Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole. www.slagelse.dk Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole Hvorfor? Den nye skolereform giver mulighed for at tilgodese talentudviklingen inden for idræt ved at skabe rum til

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform.

Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform. Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform. Vi har sunget skoleåret ind med Der er et yndigt land, Det var så ferien, så nu er det

Læs mere

FORENINGSLIVET IND I FOLKESKOLEN - Foreningsaktiviteter på skoleskemaet. Projektleder Kasper Pedersen

FORENINGSLIVET IND I FOLKESKOLEN - Foreningsaktiviteter på skoleskemaet. Projektleder Kasper Pedersen FORENINGSLIVET IND I FOLKESKOLEN - Foreningsaktiviteter på skoleskemaet Projektleder Kasper Pedersen Breddeidrætskommune BREDDEIDRÆTSKOMMUNE 2014-16 Foreningslivet ind i folkeskolen 3 PROJEKTER Bevægelse

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Skoler og foreninger

ROSKILDE VEJLEDNING. Skoler og foreninger ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Skoler og foreninger Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvordan samarbejde? 6 Hvad med faciliteter? 8 Hvad med økonomien? 8

Læs mere

Samarbejdsguide - skoler og foreninger i den åbne skole

Samarbejdsguide - skoler og foreninger i den åbne skole Samarbejdsguide - skoler og foreninger i den åbne skole Det siger Folkeskole- og Haderslevreformen Med folkeskolereformen forpligtes kommunerne til at sikre et samarbejde mellem folkeskolerne og det lokale

Læs mere

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner 2 IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE I KOMMUNENS DAGINSTITUTIONER 3 I Danmarks Idrætsforbund (DIF) og i DGI tror vi på, at lysten til et aktivt liv i høj grad

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato:

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: 03.03.2015 Skole/dagtilbud: Langmarkskolen Samarbejdsaktør: Horsens Badmintonklub Adresse: Nørrebakken

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: 17/7-2018

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: 17/7-2018 AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: 17/7-2018 Skole/dagtilbud: Østerhåbskolen Samarbejdsaktør: Horsens Badmintonklub Adresse: Sdr. Torstedvej

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Samarbejdets indhold. Samarbejdets omfang

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Samarbejdets indhold. Samarbejdets omfang AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: Skole/dagtilbud: Adresse: Kontaktperson: Telefon: Mail: Samarbejdsaktør: Adresse: Kontaktperson: Telefon:

Læs mere

Den åbne skole Principper - Rødkilde Skole

Den åbne skole Principper - Rødkilde Skole Den åbne skole Principper - Rødkilde Skole Skolerne skal i højere grad åbne sig over for det omgivende samfund ved at inddrage lokale idrætsforeninger, musikog billedskoler, museer eller andre lokale foreninger.

Læs mere

#Spørgsmål og svar om den nye skole

#Spørgsmål og svar om den nye skole #Spørgsmål og svar om den nye skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? (3/7-2014) Alle elever får en

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

KOMPETENCER. Information om kompetenceløftet

KOMPETENCER. Information om kompetenceløftet KROP & KOMPETENCER Information om kompetenceløftet KROP & KOMPETENCER 2 Krop & Kompetencer... s. 3 Langtidsholdbar viden, implementering og forankring... s. 3 soversigt... s. 4 Præsentation af de enkelte

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Den 4. december Løft af elever, der har svært ved indlæring

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Den 4. december Løft af elever, der har svært ved indlæring Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Den 4. december 2018 Afrapportering på byrådets arbejdsprogram. Løft af elever, der har svært ved indlæring Kontekst og baggrund for indsatsområdet: Arbejdet med byrådets

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Reformen af folkeskolen realiseres med start i august 2014. Projektgruppe 1: overordnede mål og rammer

Læs mere

Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt

Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt Åben skole kompetencebanken Læringsaktiviteten Fag Klassetrin Kompetenceområde for faget Færdigheds- og vidensmål for faget Varighed Forventningsafstemning (lærer/pædagog/formidlers

Læs mere

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester

Vejledning. til idrætsforeninger om at indhente og håndtere. børneattester Vejledning til idrætsforeninger om at indhente og håndtere børneattester Udgiver Danmarks Idræts-Forbund, DGI samt Dansk Firmaidrætsforbund Tekst Jan Darfelt, Morten Mølholm, Casper Hollerup, DIF, og Søren

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE Strategi for talentudvikling i Fredericias dagtilbud og skoler. 1 TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE BØRNENE ER FREMTIDEN. Byrådet har vedtaget en vision

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Dialogforum 12. maj 2014 De overordnede nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Mindst 80% af

Læs mere

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Firkløverskolen Give Elkjær-afdeling Elkjær-afdelingen er områdets lokale folkeskole, for alle børn der går i 0.-6. årgang. Efter 6. årgang fortsættes skolegangen på Søndermarks-afdelingen

Læs mere

Tilbud til elever i læsevanskeligheder

Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder i Faaborg-Midtfyn Kommune - en beskrivelse Faaborg-Midtfyn Kommune opretter pr. 1. august 2014 et tilbud til elever i vanskeligheder

Læs mere

Tilbud til elever i læsevanskeligheder

Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder Tilbud til elever i læsevanskeligheder i Faaborg-Midtfyn Kommune - en beskrivelse Faaborg-Midtfyn Kommune oprettede pr. 1. august 2014 et tilbud til elever i vanskeligheder

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

2016/ For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau

2016/ For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau 2016/ 2017 For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau Velkommen på Idrætslinjen Sidste skoleår oprettede Skovvangskolen en idrætslinje. Der blev taget godt imod det nye tiltag, og der er i skrivende

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem frivillige og ansatte på Ældrecenter Dalvangen

Samarbejdsaftale mellem frivillige og ansatte på Ældrecenter Dalvangen Samarbejdsaftale mellem frivillige og ansatte på Ældrecenter Dalvangen Ældrecenter Dalvangens frivilligpolitik er et sæt spilleregler for samarbejdet mellem frivillige og de ansatte på Ældrecenter Dalvangen.

Læs mere

De iværksatte pilotprojekter i Roskilde Kommune har stadig stor relevans, da projekternes delelementer rummes inden for den indgåede aftale.

De iværksatte pilotprojekter i Roskilde Kommune har stadig stor relevans, da projekternes delelementer rummes inden for den indgåede aftale. Velfærd Sagsnr. 227538 Brevid. 1688028 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Aftale: Et fagligt løft af folkeskolen 12. juni 2013 Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti har indgået

Læs mere

Basisinformation. Hvor mange medlemmer har foreningen? % % % % 16% Flere end %

Basisinformation. Hvor mange medlemmer har foreningen? % % % % 16% Flere end % Basisinformation Hvilken forening repræsenterer du? Roskilde Boldklub Viby Badminton KLub Viby Idrætsforening Roskilde Pigefodbold Himmelev-Veddelev BK Roskilde Tennis Klub Roskilde Karate Center Himmelev

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

SSP FRITIDSPAS VEJEN TIL DET GODE BØRNE- OG UNGDOMSLIV

SSP FRITIDSPAS VEJEN TIL DET GODE BØRNE- OG UNGDOMSLIV SSP FRITIDSPAS VEJEN TIL DET GODE BØRNE- OG UNGDOMSLIV fritidspasordning for 6-17 årige SSP Helsingør Kommune tilbyder en ordning med FRITIDSPAS, som giver mulighed for at børn og unge i alderen 6-17 år

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocedure

Vejledning til ansøgningsprocedure Vejledning til ansøgningsprocedure Foreninger i Sønderborg Kommune har nu mulighed for at søge økonomisk kompensation for samarbejde med kommunens skoler om motionsfremmende aktiviteter. Målet er at styrke

Læs mere

Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017

Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017 Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017 Maja Damgaard 1. Velkommen og opvarmning 2. Status fra foregående møder 3. Hvorfor vælger man valgfaget og hvad lærer

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17

Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17 Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17 Med denne plan er der lagt op til markante ændringer inden for de rammer og metoder vi traditionelt har benyttet i undervisningen. For hver fase henholdsvis

Læs mere

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Analyse og Udvikling Den 24. januar 2013 Svend Bayer Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Gladsaxe Kommunes spilleregler

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Økonomi- og Ledelsessekretariatet Den 5. oktober 2012 Svend Bayer UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Nedenfor

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform

Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Dagsorden Partnerskabsmodellen Baggrund Partnere Krav til klubber Krav til skolen Logistik Samarbejde

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Talentstrategi. for folkeskolen

Talentstrategi. for folkeskolen Talentstrategi for folkeskolen 2 Talentstrategi for folkeskolen i Sorø Kommune INDLEDNING I de senere år har der været stigende fokus på, at nogle elever på trods af deres høje begavelse ikke trives i

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE Samarbejdsaftale mellem Røde Kors Frederikssund og Frederikssund Kommune Røde Kors 1. Data vedrørende samarbejdspart i kommunen Afdelingens/kontorets navn: Social Service

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere