Center for Miljøbeskyttelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Center for Miljøbeskyttelse"

Transkript

1 Center for Miljøbeskyttelse Undersøgelse af brugertilfredshed med den døgnbemandede metrotilsynsordning Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Karina Nyholm

2 1. Baggrund Baggrund og formål Besvarelsesprocent

3 Baggrund og formål Center for Miljøbeskyttelse (CMB) ønsker at få foretaget en brugertilfredshedsundersøgelse i forhold til den døgnbemandede metrotilsynsordning, som Københavns kommune tilbyder. Formålet er at få afdækket dels om brugerne er tilfredse med den service de får, når de benytter vagttelefonen, men også at få identificeret og konkretiseret hvilke kvalitetsparametre brugerne vurderer ordningen ud fra. Undersøgelsen er afdækket ved hjælp at en kvantitativ måling suppeleret med både indledende og efterfølgende kvalitative dybdeinterview.- jf. afsnit om metode.

4 Besvarelsesprocent 24% fra ringelisten sagde nej tak til at besvare, eller kunne ikke huske deres samtale med kommunens vagttelefon. 20% fra ringelisten tog ikke telefonen, eller havde ugyldigt nummer. 56% fra ringelisten (n=31) besvarede spørgeskemaet. 70% af de som tog telefonen besvarede. Den udleverede ringeliste indeholdt 55 numre.

5 2. Konklusioner og anbefalinger Hovedkonklusioner Anbefalinger

6 Hovedkonklusioner Størstedelen af respondenterne er generelt tilfredse med vagttelefonen (71%). Derudover mener langt de fleste, både positive og negative respondenter, at vagttelefonen skal forblive. Det er meget vigtigt for rigtig mange at kunne henvende sig døgnet rundt, når problemerne opstår. Næsten halvdelen af henvendelserne vedrører akutte problemer (48%). De positive respondenter lægger vægt på, at medarbejderen som de kommer igennem til virker imødekommende og hjælpsomme (68%). Dernæst betyder det noget, om medarbejderen kunne besvare spørgsmålet (50%), hjalp med henvendelsen (41%) og om telefonen blevet taget første gang (41%). De negative respondenters oplevelse ser derimod ud til at hænge sammen med, at de ikke har modtaget det lovede opfølgende opkald (100%), samt at medarbejderen ikke kunne svare på spørgsmålet (71%), eller ikke kunne hjælpe i situationen med at løse problemet bag henvendelsen (57%). Ligesom de positive respondenter, roser mange af de negative respondenter dog medarbejderenes væremåde i telefonen. De er til gengæld utilfredse med, at medarbejderne ikke har beføjelse til at kunne handle akut på et problem. Mens alle negative respondenter melder at være utilfreds med medarbejderens behandlingen af deres henvendelse, mener kun 14%, at medarbejderen ikke var imødekommende i telefonen. Generelt har det været nemt for respondenterne at finde vej til vagttelefonen (68%). De fleste har fundet vej via nettet, og især google er den foretrukne metode (52%).

7 Anbefalinger Ser man på denne undersøgelse alene, er det en god idé at bibeholde metroselskabets døgnåbne vagttelefonen. Dette baseres på: At de fleste respondenter er positive og taknemmelige over at have et sted, hvor de kan komme af med deres frustrationer. Københavns Kommune får stor ros for at stille denne service til rådighed. Det sender et signal om, at kommunen bekymrer sig om sine borgere. Der er en tro på, at ordningen på sigt kan være medvirkende til at mindske generne for borgerne, der er generet af metrobyggeriet. I forhold til forbedring af vagttelefonen anbefales det at: Medarbejdernes professionalisme og imødekommenhed bibeholdes. Kommunen skal være bedre til at få kommunikeret, hvad vagttelefonens funktion er, samt hvilke beføjelser medarbejderne har. Det vil være en stor fordel, hvis medarbejderne får mulighed for at reagere på akut opståede problemer med det samme. Særligt ved de akutte henvender vedrørende larm, lys og rystelser. Der bliver fulgt op på, om borgeren har fået det lovede opfølgende opkald. Der kigges på, hvor telefonnummeret fremgår på kommunens hjemmeside, da flere synes, det var svært at finde.

8 3. Tilfredshedsoversigt Respondenternes vurdering af vagttelefonen Henvendelsens karakter Tilfredshedsparametre De positives oplevelser og holdninger til vagttelefonen Utilfredshedsparametre De negatives oplevelser og holdninger til vagttelefonen

9 Respondenternes vurdering af vagttelefonen Overordnet set er der stor tilfredshed med vagttelefonen. Hele 71% er tilfredse eller meget tilfredse. Hvorimod kun 23% er utilfredse eller meget utilfredse. Undersøgelsen viser imidlertid, at det for en del af respondenterne er svært entydigt at kategorisere sig som enten positiv eller negativ, da de generelt er positive over for, at vagttelefonen findes, men utilfredse med, at personalet reelt ikke har mulighed for at gøre noget ved problemet her og nu. 60% 50% 48% 40% 30% 20% 23% 10% 13% 3% 10% 3% 0% Meget tilfreds Tilfreds Hverken eller Utilfreds Meget utilfreds Ved ikke Sp.: Er du overordnet tilfreds eller utilfreds med den døgnåbne telefonservice (n=31) Jeg har ikke oplevet, at der blev handlet på nogle af mine henvendelser, men det er da klogt af dem at bibeholde den, så vi borgere har et sted at aflevere vores utilfredshed. (mand, positiv) Den er dog lidt ligegyldig, hvis de som sidder der, alligevel ikke har mulighed for at handle på de henvendelser, de får. (kvinde, negativ)

10 Henvendelsesårsag Omkring halvdelen af henvendelserne drejer sig om akutte problemer, hvor borgeren ikke føler, at det kan vente til normal arbejdstid. Undersøgelsen viser, at alle respondenter som er meget utilfredse med vagttelefonen generelt, har ringet med akutte problemer (n=3). Hvis man samlet ser på respondenter som er utilfredse og meget utilfredse gælder det, at 86% har ringet ind med et akut problem (n=7). En enkelt har ringet ind med et generelt problem. Grafen nedenfor viser henvendelsesårsag for samtlige respondenter både de positive og de negative. Der skulle løses et akut problem her og nu (støj, lys in i lejlighed, trafik, mv.) Der skulle løses et generelt problem (ikke akut) (støj, trafik, mv.) Jeg havde spørgsmål om byggeriet 10% 35% 48% Akut rystelser i lejligheden. Jeg blev meget nervøs. Jeg blev derfor glad for den seriøsitet, jeg mødte hos medarbejderen, på trods af jeg ringede på et skævt tidspunkt. (Mand, positiv) Jeg mente, jeg havde ret til en form for kompensation 6% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Sp. Hvad handlede din henvendelse sig om? (n=31)

11 Tilfredshedsparametre De respondenter der overordnede er positiv over for vagttelefonen lægger især vægt på, at medarbejderen virkede imødekommende og var i stand til at besvare de spørgsmål, respondenterne måtte have. De kunne besvare mine spørgsmål De hjalp mig med min henvendelse De virkede imødekommende i telefonen og lyttede til, hvad jeg havde at sige De talte i et sprog og brugte faglige terme, som jeg kunne forstå Telefonen blev taget første gang jeg ringede Jeg blev ikke stillet om fra person til person Andet Ved ikke 9% 14% 5% Sp. Hvilke parametre gjorde, at du var tilfreds med den Døgnåbne telefonservice? (multiblesvarmuligheder; n=22) 23% 41% 41% 50% 68% Det hele har været let. Jeg synes generelt, at der kan være lang ventetid i det offentlige, så derfor var det ekstra overraskende, hvor hurtigt det gik. (Kvinde, positiv) På trods af det skæve tidspunkt, tog de sig tid til at forstå min henvendelse og sætte sig ind i den. (Mand, positiv) Medarbejderen var overraskende god og imødekommende, også selvom jeg ringede midt om natten. (Kvinde, positiv) Medarbejderen tog mig, og ikke mindst min henvendelse seriøs. Medarbejderen lyttede og var forstående samtidig med, at han kom med et kvalificeret svar på mit spørgsmål. (Mand, positiv) Jeg kom hurtigt igennem det har stor betydning, når man er frustreret. Og at det var en kvalificeret medarbejder. Han vidste ikke noget om den konkrete problemstilling, men kunne hurtigt finde frem til det. (Kvinde, positiv)

12 De positives oplevelser og holdning til vagttelefonen De kvalitative interview med de positive respondenter gav et entydigt billede af, at vagttelefonordningen opfattes som værende et vigtig og enestående tilbud til borgerne. Muligheden for at kunne ringe hele døgnet betyder meget Flere af respondenterne er enormt generet af og frustreret over de gener, metrobyggeriet har givet dem. Flere af disse udtaler, at vagttelefonen er deres eneste reelle mulighed for helt fysisk at kunne handle, når der opstår et særligt akut støjproblem. Københavns Kommune får i den forbindelse stor ros for at tilbyde denne service til borgerne. Dette på trods af at flere ærgrer sig over, at medarbejderen ikke har større magt til at stoppe akutte gener med det samme. Flere af de positive udtalte imidlertid, at medarbejderen havde handlet akut på henvendelsen, og at problemet var blevet løst inden for få timer. En seriøs og hurtig telefon Fælles for alle de positive respondenter er, at de oplevede, at deres henvendelse blev taget seriøst, og at der var en god forståelse for deres henvendelse. En stor del af respondenterne føler, at der bliver reageret på deres henvendelser. I den forbindelse giver respondenterne udtryk for, at de har fået deres lovede tilbagemelding. Flere af respondenterne giver udtryk for, at vagttelefonen er nem at komme igennem til også de, som har ringet midt om natten, er meget tilfredse på dette punkt. Jeg var overordnet meget tilfreds med, at tilbagemeldingen på min henvendelse kun tog 1 dag. (Kvinde, positiv) Min positive indstilling over for vagttelefonen er i høj grad baseret på ét af opkaldene, hvor medarbejderen midt om natten fik ordnet problemerne om støj på byggepladsen. (Mand, positiv)

13 Utilfredshedsparametre Langt den største del af utilfredsheden stammer ikke fra det rent praktiske, såsom lang ventetid, flere opringninger eller flere omstillinger, men derimod fra følelsen af, at der ikke bliver gjort noget ved henvendelsen. Kategorien Andet dækker over respondenternes følelse af, at der bliver talt udenom, og at der ikke er sket noget i forhold til problemstillingen. De kunne ikke svare på mine spørgsmål De kunne ikke hjælpe mig med min henvendelse De virkede uvenlige i telefonen / de lyttede ikke til, hvad jeg havde at sige Lang ventetid i telefonen Måtte ringe flere gange, da ingen tog telefonen Måtte omstilles en til flere gange Andet 14% 14% 29% 14% 14% 57% 71% Det positive er da, at man kan få en kommunikation i gang, men ordningen er i sig selv lidt ligegyldig, når de alligevel ikke har mulighed for at handle på de henvendelser, de får, med det samme. (Kvinde, negativ). Hjalp mig med at sende mig videre, men kunne ikke hjælpe decideret med henvendelsen pga. reglerne. Kunne ikke servicere på det niveau, jeg havde håbet på, men stadig rart, at man kan ringe til dem hele døgnet. (mand, positiv) Føler at der sker noget mellem linjerne. At de bruger ordningen til at redde sig selv. Sådan at de har mulighed for at løse problemet, inden der opstår en reel mulighed for at klage (Kvinde, negativ) Jeg forventede, at de fik styr på tingene, men de gjorde ingenting. (Mand, positiv) Sp.: Hvorfor var du utilfreds med den døgnåbne telefonservice? (multible svarmuligheder; N=7) Vagttelefonen er politisk smart på papiret men det virker ikke i praksis (Mand, negativ) Hele vagttelefonen er låst i et tungt regelsæt (Mand, negativ)

14 De negatives oplevelser og holdning til vagttelefonen Hos de negative respondenter opleveles der generelt en utilfredshed ved selve systemet og ved en manglende handling, som de oplever blandt medarbejderne. De fleste er dog glade for, at de trods alt har mulighed for at kunne ringe og komme af med deres frustrationer over metrobyggeriet på tidspunkter, hvor det generer dem ekstra meget. Systemet får vagttelefonen til at virke ligegyldig Flere af de negative respondenters holdning til vagttelefonen er, at den i virkeligheden er ligegyldig. Denne holdning bygger på en oplevelse af, at medarbejderne alligevel ikke kan gøre noget reelt ved problemerne. Det er altså selve systemet bag vagtelefonen, som der opleves problematisk, ikke medarbejderne som de taler med. Flere nævner i denne forbindelse, at systemet lider under for meget politisk styring og bureaukrati, og at medarbejderne burde have mere bemyndigelse til rent faktisk at kunne handle akut på respondenternes henvendelser ellers kommer det bare til virke som en trøstepude. Jeg ringer ikke ind så tit, fordi jeg ved, at der ikke sker handling. På den anden side, hvis jeg ikke ringer ind, så bryster Metroselskabet sig med, at de ingen klager får. (Mand, negativ) Mangel på handling fører til mere frustration Dele af respondenter mener, at vagttelefonen ikke lever op til deres forventninger, med den begrundelse, at medarbejderne ikke kunne løse akutte problemer. Medarbejdernes manglende mulighed for at løse problemerne her og nu gør, at nogle af respondenterne bliver mere frustrerede.

15 4. Medarbejdernes behandling af henvendelserne Tilfredshed med medarbejderen De positives oplevelse med medarbejderen De negatives oplevelse med medarbejderen Medarbejderens besvarelser At blive taget alvorligt Opfølgende opringning

16 Tilfredshed med medarbejderen Helt generelt er der flere af respondenterne, som er tilfredse med medarbejderen behandling af deres henvendelsen, end der er respondenter, som er utilfredse. Hele 58% er tilfredse eller meget tilfredse med medarbejderen, hvorimod 33% er utilfredse eller meget utilfredse. Det ses derudover, at alle respondenter som har angivet at være utilfredse eller meget utilfredse med vagttelefonen generelt, også har angivet, at de er utilfredse eller meget utilfredse med medarbejderens behandling af henvendelsen. (n=7). 35% 30% 25% 20% 15% 10% 29% 29% 23% Medarbejderen var til stede, han vidste noget om det hele og kunne svare konkret. (Kvinde, positiv) 5% 10% 6% 3% 0% Meget tilfreds Tilfreds Hverken eller Utilfreds Meget Ved ikke utilfreds Sp. Var du tilfreds eller utilfreds med medarbejderens behandling af din henvendelse? (n=31)

17 De positives oplevelse af medarbejderne Generelle tendenser hos de positive: I interviewene med de positive respondenter, var det især tre overordnede tilfredshedsparametre, som viste sig at ligge til grund for deres tilfredshed: En god og positiv tone: De positive respondenters oplevelse af medarbejderne baseres især på den gode og venlige tone, som de møder, når de kontakter vagttelefonen. Medarbejderne bliver beskrevet som værende lyttende, imødekommende, seriøse, hjælpsomme og forstående. At respondenter bliver taget så godt imod, betyder meget for dem, da de, når de benytter vagttelefonen, netop står i en situation, hvor de er frustrerede, og derfor har brug for en lyttende og forstående medarbejder. Denne positive tone, som respondenterne møder, når de ringer til vagtelefonen, overskygger selve irritationen over medarbejdernes manglende mulighed for reelt at kunne løse problemet her og nu. Nogle af respondenterne giver endda udtryk for, at medarbejderen skaber en vis tryghed. Jeg var positivt overrasket og kom hurtigt igennem det har stor betydning, når man er frustreret. (Kvinde, positiv) Professionalisme og kvalificerede svar: Flere af respondenterne giver udtryk for, at medarbejderne forholder sig konstruktivt til deres spørgsmål. Generelt set beskriver de, at det er kvalificerede og informative medarbejdere, de får i telefonen, når de ringer. Flere af respondenterne oplever ligeledes, at medarbejderen har kunne hjælpe dem med deres henvendelse. Vilje til at handle: Størstedelen af respondenter oplevede en god kommunikation imellem dem og medarbejderen. Dette går ikke mindst på den gode tone, som tidligere nævnt, men også på medarbejdernes vilje til at handle på deres henvendelse. Flere påpeger, at medarbejderne giver den lovede tilbagemelding på respondenters henvendelse. På trods af, at medarbejderen ikke altid har kunne svare på henvendelsen, føler respondenterne alligevel, at de har haft en positiv oplevelse. Jeg følte, at medarbejderen hørte hvad jeg havde at sige. (Kvinde, positiv)

18 De negatives oplevelse af medarbejderen Generelle tendenser hos de negative: Overordnet set, er der kun meget få af respondenterne, som er overvejende negative over for medarbejderne. Generelt har respondenterne en positiv indstilling over for medarbejderne, som de beskriver som imødekommende og hjælpsomme. Flere udtrykte, at de oplever medarbejderne som værende forstående og venlige og at de i bund og grund gør, hvad de kan for at hjælpe dem. De var i forsvarsposition med det samme. (Kvinde, negativ) Disse respondenters utilfredshed går nærmere på dels medarbejderens behandling af henvendelsen, og dels på en manglende evne til at handle på henvendelsen. Derudover bliver det nævnt, at den interne kommunikation ikke altid er tilfredsstillende. En manglende forståelse for henvendelsen: De få respondenter, der er meget negative, også over for medarbejderne, er det primært fordi, at de har oplevet en manglende forståelse for deres situation blandt medarbejderne. Derudover opleves det af flere, at medarbejderne ikke handlede på deres henvendelser. Flere giver udtryk for, at de er frustrerede og irriterede over, at pågældende medarbejder ikke kan løse deres, ofte akutte, problem. Medarbejderen forstod mig og sagde, at han sagtens kunne forstå mig, og at han var lige så frustreret som mig. (Mand, negativ) Ikke tilfredsstillende kommunikation: Blandt de negative respondenter bliver det nævnt at kommunikationen og overleveringer mellem medarbejderne burde være bedre, særligt i kraft af, at det er en døgntelefon. Oplevelsen af den dårlige kommunikation går også på, at ingen af de negative respondenter har fået den lovede tilbagemelding på deres henvendelse. Medarbejderne bør have en større forståelse for den afmagt man som borgere sidder med (Mand, negativ)

19 Medarbejderens besvarelser I forhold til om medarbejderen kunne svare på spørgsmålet, er respondenterne meget splittede. 49% føler, at medarbejderen i høj eller meget høj grad kunne hjælpe med at besvare spørgsmålet, hvorimod 39% mener, at medarbejderen kun kunne hjælpe med at besvare spørgsmålet i nogen grad, mindre grad eller slet ikke. 30% 25% 20% 15% 10% 5% 26% 23% 13% 13% 13% 13% Min positive indstilling overfor vagttelefonen er i høj grad baseret på ét af opkaldene, hvor medarbejderen midt om natten fik ordnet problemerne om støj på byggepladsen. (Mand, positiv) 0% I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke Sp. I hvilken grad oplevede du, at medarbejderen kunne hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål? (n=31)

20 At blive taget alvorligt Langt de fleste af respondenterne, 68% føler, at deres henvendelse er blevet taget seriøst af medarbejderen i høj eller meget høj grad. Kun 6% føler, at den slet ikke blev taget seriøst. 45% 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 42% 26% Medarbejderen tog henvendelsen seriøst, var lyttende, forstående og jeg fik et kvalificeret svar på henvendelsen. (Mand, positiv) 5% 0% 10% 6% 6% 10% I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke Sp. I hvilken grad oplevede du, at medarbejderen tog din henvendelse seriøst? (n=31)

21 Opfølgende opringning Kun omkring halvdelen af respondenterne bad om en tilbagemelding. 43% af de som bad om tilbagemelding, mener aldrig at have modtaget denne. Ingen af de respondenter der er utilfredse eller meget utilfredse med vagttelefonen generelt, og som har bedt om at blive ringet op efterfølgende, er blevet ringet op (n=4). Disse udgør dermed 67% af dem, som ikke er blevet ringet op. På trods af de små tal, kan dette være et udslagsgivende parameter i forhold til respondentens overordnede tilfredshed med vagttelefonen. Bad du i forbindelse med din henvendelse om at blive ringet op i dagtimerne og få en tilbagemelding på din henvendelse? (n=31) Især opfølgningen gjorde, at jeg var tilfreds med oplevelsen. Jeg følte dermed, at der var fulgt ordenligt op og at jeg var blevet informeret tilstrækkeligt. (Kvinde, positiv) Ja Nej 60% Har du modtaget den lovede tilbagemelding? (n=14) 55% 45% 50% 40% 30% 20% 57% 43% 10% 0% Ja Nej

22 4. Vejen til vagttelefonen Vejen til vagttelefonen Sværhedsgraden i at finde vagttelefonen

23 Vejen til vagttelefonen Størstedelen af dem som brugte google til at finde vej til metroens vagttelefon anså det som let, hvorimod kun 13% af de som søgte via google fandt det svært eller meget svært at finde nummeret. Halvdelen af de som fandt nummeret via kommunens hjemmeside, fandt det svært, hvorimod ingen af de der havde fundet frem til nummeret via oplysning fra kommunen syntes, at det var svært at finde. 52% 13% Kommunens hjemmeside 10% Oplysning fra kommunen Andet: 26% Andet dækker bl.a. over metroens hjemmeside og informationsaftner. En enkelt har ringet til politiet og to kan ikke huske det. Sp. Hvordan fandt du frem til den døgnbemandede metrotilsynsordning? (n=31)

24 Sværhedsgraden i at finde vagttelefonen Helt generelt mener respondenterne, at det var nemt at finde frem til vagttelefonenes nummer. Kun 16% fandt det svært eller meget svært. Til gengæld kom det frem i de kvalitative interview, at flere var usikre på, hvem de reelt ringede til. Respondenterne er ikke altid klar over, om det er metroselskabet, eller kommunen de kommer igennem til. 40% 35% Det var nemt, jeg gik bare ind på nettet. (Mand, positiv) 30% 25% 20% 15% 35% Det kræver store internet kundskaber at finde nummeret på kommunens hjemmeside. (Mand, negativ) 10% 19% 16% 13% 13% 5% 3% 0% Meget let Let Hverken eller Svært Meget svært Ved ikke Sp. Oplevede du det som let eller svært, at finde frem til den døgnåbne servicetelefon (n=31) Fik nummeret af kommunen efter at have været i kontakt med dem om dagen. De sagde at jeg kunne ringe på det her nr. hvis der skulle opstå problemer om natten. (Kvinde, positiv)

25 5. Vagttelefonen fremadrettet Ordningen skal bevares Respondenternes forslag til forbedringer

26 Ordningen skal bevares Generelle tendenser hos respondenterne: Undersøgelsen viser tydeligt, at stort set alle af de interviewede brugere hhv. positiv- og negativ mener, at den døgnbemandede vagttelefon skal forblive. Ingen giver udtryk for, at ordningen skal afskaffes. Tværtimod. Jeg synes, det er rart, at der er et sted at ringe hen, men jeg mangler virkelig, at de kan handle på det. (Kvinde, negativ) Undersøgelsen viser, at selvom knap hver fjerde respondent er negativ over for vagttelefonen, er det ikke i overensstemmelse med, at de også ønsker at vagttelefonen skal lukkes. De synes derimod, at det er rart og nyttigt, at man har et sted at henvende sig. Selvom en stor del af respondenterne ærgrer sig over, at mulighederne for at handle akut, ikke er bedre, så håber/tror flere, at vagttelefonen i et større perspektiv kan gøre en positiv forskel for borgerne, der er generet af metrobyggeriet. Selvom jeg er vred over, at de ikke akut kan handle på min henvendelse, og selvom jeg egentlig er negativ over for ordningen, så synes jeg alligevel den skal blive. Hvis man samler alle klagerne fra folk, der ringer, så er de jo nødt til at handle på det. (Mand, negativ) Undersøgelsen viser samtidigt, at langt de fleste sætter stor pris på, at man kan ringe døgnet rundt. Kun et fåtal af respondenterne mener, at man sagtens kan nøjes med at have åbent i dagtimerne. Det er klogt af borgerrepræsentationen at bibeholde vagttelefonen, så borgere har et sted at aflevere deres utilfredshed henne. (Mand, positiv)

27 Respondenternes forslag til forbedringer Generelle forslag til forbedringer blandt de positive- og negative respondenter: Størstedelen af respondenterne ønsker fremadrettet, at medarbejderen får mere bemyndigelse, så de fremover kan reagere prompte på brugernes henvendelser. Flere efterspørger, at der kommer en bedre koordination og kommunikation imellem metroselskabet og Københavns Kommune omkring henvendelser til vagttelefonen. Mange af respondenterne ringer typisk til begge telefoner, når der opstår en situationen, hvor der er behov for at klage. Flere ønsker, at der kommer en systematisering i klagerne. De føler, at det vil bevirke, at der dannes et overblik over klagerne, og man fremadrettet har mulighed for opfølgning på klagerne. Dertil at eventuelle klager og henvendelser kan forebygges i fremtiden. Et fåtal af respondenterne udtrykker, at der slet ikke bliver reageret på deres henvendelse, og at det fremadrettet skal forbedres. De af respondenterne som ikke mener at have modtaget den lovede opfølgende opringning, mener naturligvis, at dette skal forbedres. Klart mere bemyndigelse til medarbejderne ingen tvivl. (Mand, negativ) Tilbagemeldingen på henvendelse skal fortsat ske 1-2 dage efter, man har rettet henvendelse (Kvinde, positiv)

28 6. Metode Undersøgelsens setup Undersøgelsesmetode og teknik kvantitativt Undersøgelsesmetode og teknik kvalitativt

29 Undersøgelsens setup I denne undersøgelse er både kvalitative og kvantitative metoder brugt til at supplere hinanden. De kvalitative telefoninterview har gået i dybden, hvor de kvantitative telefoninterview har kigget på tendenser. Denne metodekombination gav en mere grundig analyse som gav mulighed for at gå mere i dybden og derved få en bedre forståelse af, hvad der ligger til grund for respondenternes holdning til og oplevelse med den døgnbemandede metrotilsynsordning. For både at identificere brugernes egne kvalitetsparametre, samt uddybe den kvantitative besvarelse foregik undersøgelsens udførelse derfor i 3 etaper: Kvalitativ forundersøgelse Der blev udfærdiget et udkast til den kvantitative spørgeguide. Der blev gennemført 3 åbne kvalitative telefoninterview med henblik på at tilpasse den kvantitative spørgeguide så den gav mening for, og blev udformet efter, brugernes forståelsesramme. Her spurgtes ind til udformningen af spørgsmålene, hvordan disse blev forstået, om de gav mening for respondenten, og hvilke mangler der evt. var. På baggrund af de åbne telefoninterview blev den kvantitative spørgeguide revideret. Kvantitativ del-undersøgelse Der blev gennemført 31 kvantitative telefoninterview indeholdende 10 spørgsmål. Kvalitativ del-undersøgelse På baggrund af indsigterne fra forundersøgelsen og den kvantitative del af undersøgelsen udarbejdedes en kvalitativ spørgeguide. Der blev gennemført 8 kvalitative telefoninterview som gik i dybden med de tendenser, som sås hos respondenterne fra den kvantitative delundersøgelse. Der blev foretaget interview med 4 respondenter, der er positiv over for ordningen, og med 4 respondenter der er negativ over for ordningen. Denne unikke kombination af kvantitative og kvalitative metoder betyder, at respondenterne har fået mulighed for at præge indholdet af undersøgelsen, så spørgsmålene i højere grad tilpasses brugernes måde at anskue tingene på. Denne metodekombination giver derfor en meget grundig analyse og sikrer den kvalificerede indsigt, der er behov for som beslutningsgrundlag.

30 Undersøgelsesmetode og -teknik Den kvantitative del af undersøgelsen Til undersøgelsen er valgt telefoninterview. Herved opnås for det første, at respondenterne har mulighed for at få gentaget og evt. forklaret et spørgsmål, hvis de ikke forstår, hvad der bliver spurgt om. For det andet sikres, at respondenterne bruger den fornødne tid på hvert enkelt spørgsmål. Således øges sandsynligheden for, at der svares på det, der bliver spurgt om, og at alle spørgsmål bliver besvaret. Dette kan ikke opnås i samme omfang med en internet-undersøgelse eller med en postalreturneret spørgeskemaundersøgelse. Endelig kræver en række af spørgsmålene en omhyggelig gennemgang fra en trænet interviewer for at sikre standardisering i afkodningen af svarene. Undersøgelsen er gennemført særskilt for CMB, så ingen uvedkommende spørgsmål kan påvirke besvarelsen af CMBs spørgsmål. Respondenterne har deltaget anonymt i undersøgelsen. Sikringen af anonymitet er vigtig for at skabe en høj grad af troværdighed i besvarelserne. Inden undersøgelsens igangsættelse er der foretaget en foranalyse med 3 interview til brug for kontrol af spørgeskema og metode.

31 Undersøgelsesmetode og -teknik Gennemførelse af den kvantitative del af undersøgelsen Undersøgelsen blev gennemført planmæssigt og fuldt tilfredsstillende i perioden 14. december 2015 til 06. januar Målgruppen for undersøgelsen er efter aftale med CMB fastsat til personer, der har benyttet Københavns Kommunes vagttelefon fra april til december Til undersøgelsen blev anvendt telefonnumre fra telefonlister modtaget fra CMB. Var rette vedkommende ikke hjemme, blev der forsøgt lavet en aftale om, hvornår vi kunne ringe igen. Var der ingen hjemme overhovedet, blev samme telefonnummer forsøgt kontaktet op til 8 gange. 31 brugbare interview er gennemført. Dette giver en gennemførelsesprocent på 56% af ringelisterne og 70% af de som tog telefonen. Dette er tilfredsstillende for en telefonundersøgelse. Nogle af dem som har taget telefonen, har ikke kunnet huske deres samtale med kommunens vagttelefon, og er derfor blevet valgt fra. Andre har ikke haft lyst til at besvare. Dette er dog en forholdsvis lille del.

32 Undersøgelsesmetode og -teknik Den kvalitative del af undersøgelsen Som beskrevet er de kvalitative telefoninterview brugt til at udarbejde det kvantitative spørgeskema, samt til at gå i dybden med besvarelserne efter tendenserne fra den kvantitative del viste sig. Vedr. læsning af rapporten Under gennemlæsningen af rapporten er det vigtigt at holde sig for øje, at den kvalitative metode afdækker oplevelser, synspunkter og årsagssammenhænge, og at resultaterne ikke sigter mod at være kvantitativt repræsentative. Citater, som fremtræder i denne kvalitative tekstrapport, er indholdscitater, som stammer fra de udsagn, som respondenterne har formuleret i interviewsituationen. Citaterne er korrekte, både hvad angår indhold og styrke i udsagnene. Der kan være gennemført sproglige tilpasninger for at få citaterne til at fremstå mere klare, mere præcise og lettere forståelige for læserne. MEGAFON er medlem af FMD (Foreningen af Markedsanalyseinstitutter i Danmark) samt ESOMAR. Hermed forpligter vi os til at overholde alle forskrifter, der ifølge disse organisationer knytter sig til god etik inden for gennemførelse af markedsanalyser. Herudover er MEGAFON forpligtet til at overholde de af FMD og ESOMAR vedtagne kvalitetsstandarder for markedsanalyse (EMAQS).

33 7. Bilag Om MEGAFON Konsulenterne

34 Kvalitetssikring - MEGAFON MEGAFON er dedikeret til at levere præcise og klare analyser, som giver vores kunder det bedste beslutningsgrundlag Danmarks mest præcise analysefirma Ved valg og folkeafstemninger siden 1999 har MEGAFON generelt været det mest præcise analyseinstitut. Valg og afstemninger er oplagte anledninger til at sammenligne institutternes kvalitet, fordi analyserne kan holdes op mod en facitliste, og vores meningsmålinger og exitpolls har oftest været dem, der kom tættest på det endelige resultat. Full service og metodeintegration MEGAFON er et full service analysefirma med speciale i metodeintegration, hvilket betyder at vi løser opgaver og tænker på tværs af de traditionelle kvalitative og kvantitative kategorier, ligesom vi integrerer telefon og internetundersøgelser, og ofte udvikler nye og kreative metoder. MEGAFON har stærkt fokus på internetbaserede undersøgelser, og laver webundersøgelser, der er blandt de bedste i branchen. Kvalitetscertificeret MEGAFON er certificeret efter ISO-20252:2006-standarderne. ISO er de internationale branchespecifikke standarder for markeds-, opinions- og samfundsundersøgelser. Standarderne sikrer, at der udføres fast og dokumenteret kvalitetskontrol på alle led i procedurerne fra den første kontakt med kunden helt frem til den endelige rapport. Derudover supplerer ISO-standarderne ESOMAR s regler vedrørende etiske retningslinjer og korrekt adfærd over for kunder og respondenter. Medlem af ESOMAR MEGAFON er medlem af ESOMAR. Hermed forpligter vi os til at overholde alle forskrifter, der ifølge denne organisation knytter sig til god etik inden for gennemførelse af markedsanalyser. Herudover er MEGAFON forpligtet til at overholde de af ESOMAR vedtagne kvalitetsstandarder for markedsanalyse (EMAQS). Alle rettigheder til det materiale, der udarbejdes i forbindelse med undersøgelsen, tilhører MEGAFON. Materialet må kun anvendes af kunden og deres rådgivere. Materialet må ikke videregives herunder kopieres til tredje part uden skriftlig tilladelse. Offentliggørelse af materialet eller deraf udledte oplysninger er kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra MEGAFON, og kun med angivelse af analysefirmaet som kilde. 34

35 Konsulenterne- hvis I vil vide mere Asger H. Nielsen Direktør Karina Nyholm Kvalitativ Konsulent ahn@megafon.dk kn@megafon.dk Alhambravej 12 DK-1826 Frederiksberg C Alhambravej 12 DK-1826 Frederiksberg C

T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E A P R I L

T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E A P R I L BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE GRØN OMSTILLING OG VINDMØLLER PÅ BORNHOLM T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E A P R I L 2 0 1 9 P R O J E K T L E D E R E : C O N N I E F. L A R S E N

Læs mere

T A B E L R A P P O R T, T E L E F O N U N D E R S Ø G E L S E S E P T E M B E R 2018 P R O J E K T L E D E R : C A S P E R O T T A R J E N S E N

T A B E L R A P P O R T, T E L E F O N U N D E R S Ø G E L S E S E P T E M B E R 2018 P R O J E K T L E D E R : C A S P E R O T T A R J E N S E N SUNDHEDSSTYRELS EN ALKOHOL T A B E L R A P P O R T, T E L E F O N U N D E R S Ø G E L S E S E P T E M B E R 2018 P R O J E K T L E D E R : C A S P E R O T T A R J E N S E N A L H A M B R AV E J 1 2 1 8

Læs mere

Bilag 2 P I X I - U D G AV E

Bilag 2 P I X I - U D G AV E Bilag 2 TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN P I X I - U D G AV E U N D E R S Ø G E L S E A F B R U G E RT I L F R E D S H E D M E D K Ø B E N H AV N S KO M M U N E N S M E T ROT I L S Y N S O R D N I N G P R

Læs mere

Københavns Amt. Holdningsundersøgelse vedr. etablering af letbane

Københavns Amt. Holdningsundersøgelse vedr. etablering af letbane Københavns Amt Holdningsundersøgelse vedr. etablering af letbane December 2003 Tabelrapport Projektledere: Asger H. Nielsen Casper O. Jensen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører. Materialet

Læs mere

ERHVERVSTILFREDSHED BALLERUP

ERHVERVSTILFREDSHED BALLERUP ERHVERVSTILFREDSHED BALLERUP TABELRAPPORT, TELEFONUNDERSØGELSE 2017 ADM. DIR. ASGER H. NIELSEN PROJEKTLEDER CONNIE F. LARSEN A L H A M B R AV E J 1 2 1 8 2 6 F R E D E R I K S B E R G C / / C V R N R.

Læs mere

KO N FL I KT T A B E L R A P P O R T, I N T E R N E T U N D E R S Ø G EL S E M A R T S 2017

KO N FL I KT T A B E L R A P P O R T, I N T E R N E T U N D E R S Ø G EL S E M A R T S 2017 DANS K S YGE PL EJE RÅD KO N FL I KT T A B E L R A P P O R T, I N T E R N E T U N D E R S Ø G EL S E M A R T S 2017 P R O J E K T L E D E R E : M I C H A E L U. L A R S E N C A S P E R O. J E N S E N A

Læs mere

Flextrafik - brugerundersøgelse Patientbefordring Region Hovedstaden Tekstrapport Maj 2013

Flextrafik - brugerundersøgelse Patientbefordring Region Hovedstaden Tekstrapport Maj 2013 Flextrafik - brugerundersøgelse Patientbefordring Region Hovedstaden Tekstrapport Maj 2013 13-06-2013 Tekstrapport, Movia Flextrafik Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Om undersøgelsen... 3 2. Resumé / Konklusion...

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse af: Byggesagsbehandling

Høje-Taastrup Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse af: Byggesagsbehandling Høje-Taastrup Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse af: Byggesagsbehandling Telefonundersøgelse foretaget 17. januar 20. januar 2011 138 respondenter Om undersøgelsen Undersøgelsen blev gennemført planmæssigt

Læs mere

Rådet for Sikker Trafik Evaluering af Tohåndværkere/Linda P

Rådet for Sikker Trafik Evaluering af Tohåndværkere/Linda P Rådet for Sikker Trafik Evaluering af Tohåndværkere/Linda P Tekstrapport, telefonundersøgelse, Modtager/Afsender af SMS samt befolkning Maj 2010 Projektkonsulenter Asger H. Nielsen Connie F. Larsen Alle

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Telefonundersøgelse foretaget 26. oktober 5. november respondenter

Gladsaxe Kommune. Telefonundersøgelse foretaget 26. oktober 5. november respondenter Miljøsamarbejdet Telefonundersøgelse foretaget 26. oktober 5. november 2009 33 respondenter Om undersøgelsen Undersøgelsen blev gennemført planmæssigt og fuldt tilfredsstillende i perioden 26. oktober

Læs mere

Virksomhederne i Vordingborg Kommune

Virksomhederne i Vordingborg Kommune Hvor tilfredse er Virksomhederne i Vordingborg Kommune med telefonbetjeningen? januar 2014 Indholdsfortegnelse Oversigt Performance i de vigtigste kontaktpunkter:... 2 - Hvordan I påvirker borgerne...

Læs mere

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017.

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. SOLRØD KOMMUNE Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. Indledning og datagrundlag Undersøgelsen af brugertilfredsheden med kronikerrehabiliteringen

Læs mere

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning Vallensbæk Kommune Tilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen Tekstrapport Maj 2013 Projektkonsulenter Connie Flausø Larsen Casper Ottar Jensen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører MEGAFON.

Læs mere

Borgerevaluering af Akuttilbuddet

Borgerevaluering af Akuttilbuddet Lyngby d. 24. april 2012 Borgerevaluering af Akuttilbuddet Akuttilbuddet i Lyngby-Taarbæk Kommune har været åbent for borgere siden den 8. november 2010. I perioden fra åbningsdagen og frem til februar

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE BORGERENS MØDE MED REHABILITERINGSTEAMET LEJRE KOMMUNE 2014

BRUGERUNDERSØGELSE BORGERENS MØDE MED REHABILITERINGSTEAMET LEJRE KOMMUNE 2014 BRUGERUNDERSØGELSE BORGERENS MØDE MED REHABILITERINGSTEAMET LEJRE KOMMUNE 2014 1 Om rapporten Denne rapport præsenterer resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt de borgere, der i perioden den 1.

Læs mere

Undersøgelse af tilrettelæggelsen, indholdet og kvaliteten i den vedligeholdende træning i kommunerne.

Undersøgelse af tilrettelæggelsen, indholdet og kvaliteten i den vedligeholdende træning i kommunerne. Undersøgelse af tilrettelæggelsen, indholdet og kvaliteten i den vedligeholdende træning i kommunerne. En undersøgelse foretaget af MEGAFON for Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter og Ældre Sagen

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Sommer 2014 Udarbejdet af: Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Tlf: 70 237 238 Partner Allan Falch www.tele-mark.dk info@tele-mark.dk

Læs mere

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Lektor Karsten Pedersen, Center for Magt, Medier og Kommunikion, kape@ruc.dk RUC, oktober 2014 2 Resume De nye breve er lettere

Læs mere

Region Sjælland. Lægevagten 2009

Region Sjælland. Lægevagten 2009 Region Sjælland Lægevagten 2009 Rapport over undersøgelse af lægevagten i Region Sjælland. Denne rapport indeholder konklusioner baseret på kvantitative data. Ziirsen Research 29. september 2009 1. Indhold

Læs mere

Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet

Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet Retur Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet I perioden d.. september til 3. november har borgere, der har været til møde i rehabiliteringsteamet, fået udleveret et spørgeskema om deres oplevelser

Læs mere

Køge Kommune Trivsels- og sundhedsundersøgelse i 4 områder Tekstrapport

Køge Kommune Trivsels- og sundhedsundersøgelse i 4 områder Tekstrapport Køge Kommune Trivsels- og sundhedsundersøgelse i 4 områder Tekstrapport Maj 2016 Projektkonsulenter Asger H. Nielsen Connie F. Larsen Om MEGAFON MEGAFON er dedikeret til at levere præcise og klare analyser,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 88 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 67% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

E N D E L A F D E N N A T I O N A L E C Y K L I S T U N D E R S Ø G E L S E

E N D E L A F D E N N A T I O N A L E C Y K L I S T U N D E R S Ø G E L S E GLADSAXE KOMMUNE CYKLISTUNDERSØGELSE E N D E L A F D E N N A T I O N A L E C Y K L I S T U N D E R S Ø G E L S E T A B E L R A P P O R T, T E L E F O N U N D E R S Ø G E L S E M A J - J U L I 2018 P R

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau Patienttilfredshedsundersøgelse på Hejmdal Privathospital 2016 Nærværende patientundersøgelse er fra året 2016, hvor patienter og pårørende er blevet tilbudt at deltage via vores hjemmeside samt med spørgeskemaer

Læs mere

Faxe Kommune Jobcenterundersøgelse borgerservice

Faxe Kommune Jobcenterundersøgelse borgerservice Faxe Kommune Jobcenterundersøgelse borgerservice Tabelrapport, Telefoninterviews December 2013 Projektkonsulenter Casper Ottar Jensen Connie F. Larsen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører

Læs mere

Borgerservice. Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice. Marts 2013

Borgerservice. Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice. Marts 2013 Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts 2013 1 Baggrund og beskrivelse af undersøgelsen - Borgerservices primære opgave er at hjælpe borgeren samt betjene borgeren i forhold

Læs mere

INDHOLD. Præcision 3. Kvalitativt forarbejde 4. Kvalitativ styrke 5. Grundlaget for vækst 6. Hvad tænker kunderne om dine produkter?

INDHOLD. Præcision 3. Kvalitativt forarbejde 4. Kvalitativ styrke 5. Grundlaget for vækst 6. Hvad tænker kunderne om dine produkter? PRÆCISE ANALYSER INDHOLD Præcision 3 Kvalitativt forarbejde 4 Kvalitativ styrke 5 Grundlaget for vækst 6 Hvad tænker kunderne om dine produkter? 7 Dyb integration 8 Solidt beslutningsgrundlag Hvad koster

Læs mere

E N D E L A F D E N N A T I O N A L E C Y K L I S T U N D E R S Ø G E L S E

E N D E L A F D E N N A T I O N A L E C Y K L I S T U N D E R S Ø G E L S E REBILD KOMMUNE CYKLISTUNDERSØGELSE E N D E L A F D E N N A T I O N A L E C Y K L I S T U N D E R S Ø G E L S E T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E M A J - J U L I 2018 P R O J

Læs mere

BORGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE FOR VISITATION & BESTILLER Udarbejdet af Hildebrandt & Brandi

BORGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE FOR VISITATION & BESTILLER Udarbejdet af Hildebrandt & Brandi BORGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE FOR VISITATION & BESTILLER 2016 Udarbejdet af Hildebrandt & Brandi 1 Indhold 1 Sammenfatning af resultater 2 2 Baggrund og formål med undersøgelsen 4 3 Baggrundsinformationer

Læs mere

Kendskabsmåling af Væksthusene

Kendskabsmåling af Væksthusene Kendskabsmåling af Væksthusene Epinion for Erhvervsstyrelsen Runde 9, juni 2011 Juni 2012 Hovedkonklusioner & Anbefalinger Kendskab og brug 3 6 Brugeroplevelsen 9 Ikke-brugernes opfattelse 17 Væksthusets

Læs mere

Skive Kommune Cyklistundersøgelse - En del af den nationale cyklistundersøgelse

Skive Kommune Cyklistundersøgelse - En del af den nationale cyklistundersøgelse Skive Kommune Cyklistundersøgelse - En del af den nationale cyklistundersøgelse Tabelrapport, telefonundersøgelse Maj/Juni 2016 Projektkonsulenter Asger H. Nielsen Connie F. Larsen MEGAFON Research - Analyse

Læs mere

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016 Kystdirektoratet Kundetilfredshedsundersøgelse juli 2016 81 respondenter 13. til 29. juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen...3-5 Hovedkonklusioner... 6-8 Gennemgang af resultater - Service...

Læs mere

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering.

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Denne rapport er en minievaluering af vores tilbud i Projektet Kommunale Plejefamilier De Fem. I projektet har vi pr. 1/ 1 ansat 1 kommunale plejefamilier

Læs mere

MEGAFON. Vi kender danskerne. 1g.megafon.dk. Rådgivning og analyse, der bringer dig godt videre

MEGAFON. Vi kender danskerne. 1g.megafon.dk. Rådgivning og analyse, der bringer dig godt videre MEGAFON Vi kender danskerne Rådgivning og analyse, der bringer dig godt videre 1g.megafon.dk En god markedsanalyse kræver kun 2 ting: Almindelig sund fornuft Tænk jer godt og grundigt om. Er alt klart,

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET 2010 BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 Felt og fremgangsmåde 3 2. Basisoplysninger om respondenterne 3 3. Kontakten til Adoptionsnævnets

Læs mere

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier?

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Dette er en kort formidling af projektets afsluttende rapport, som kan læses her: projekter.au.dk/kraeftpatienter-og-some Unge danske kræftpatienters

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE MTO og APE. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

BRUGERUNDERSØGELSE MTO og APE. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BRUGERUNDERSØGELSE MTO og APE 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvantitativ brugerundersøgelse blandt brugere har haft ophold

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Bilag 1 Evalueringens resultater

Bilag 1 Evalueringens resultater Bilag 1 Evalueringens resultater I dette bilag præsenteres resultaterne af evalueringen af det todelte tilbud om fysioterapi til medarbejdere. Datagrundlaget i evalueringen består af løbende registreringer

Læs mere

Opfølgning på borgertilfredshedsundersøgelsen 2014

Opfølgning på borgertilfredshedsundersøgelsen 2014 SOLRØD KOMMUNE Opfølgning på borgertilfredshedsundersøgelsen 214 Supplerende tilfredshedsundersøgelser i BorgerService og Jobog SocialCenteret Indhold Indledning... BorgerService...4 Metode...5 Udvælgelsen

Læs mere

Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014

Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014 Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014 1 Indholdsfortegnelse Metode... 3 Resultater... 4 Overordnet tilfredshed med tandplejen... 4 Resultater - Tryghed, tillid og smertefri behandling...

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Beboernes netværk er en væsentlig resurse ift. samarbejdet med beboerne, og samtidig er der en stor sikkerhed, tryghed og tillid for beboerne i at have en god kontakt

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/ Hvad mener borgerne om behandlingen i Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge 43-44 2018 J. nr. 29.24.00A26 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Metode og fremgangsmåde... 4 Resume...

Læs mere

Undervisningsmiljø i elevhøjde

Undervisningsmiljø i elevhøjde Undervisningsmiljø i elevhøjde Samlet gennemgang og perspektivering af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen i skoleåret 2007/08 fra 4.-9. klassetrin - Aalborg Kommunale Skolevæsen 1 Forord Rapporten

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 77 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 86% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, 2009 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune FORMÅL Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune De overordnede formål med brugerundersøgelsen: 1. at

Læs mere

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017 Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening Evaluering 2017 Dansk Psykolog Forening Oktober2017 Indhold Kort Fortalt... 2 Resumé... 3 Tilgang til evaluering af lønforhandling... 5 Metodisk bemærkning til

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Metode... 4 2. Resultater... 5 2.1 Køn og alder... 6 2.2 Samlet tilfredshed,

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

BRUGERUNDERSØGELSE CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BRUGERUNDERSØGELSE CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvantitativ brugerundersøgelse

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende

Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende April 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 1.1. Baggrund og formål side 3 2. Metode og undersøgelsesdesign side 3 2.1. Undersøgelsestidspunkt side

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center 1 Indhold Samlet opsummering...4 Indledning...6 Undersøgelsesmetode...6 Læsevejledning...8 Del-rapport

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere

Opholdsstedet Kollektivet. UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter

Opholdsstedet Kollektivet. UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter Opholdsstedet Kollektivet UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter Oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 2. METODEVALG... 2 3. ANALYSE... 4 3.1 ANALYSE AF PÅRØRENDE/NETVÆRKSPERSONER

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet

Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet Maj 2014 Region Hovedstaden Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet Klinisk Biokemisk Afdeling Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet Udarbejdet af Enhed for Evaluering

Læs mere

SoMe og demokratiet. en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier

SoMe og demokratiet. en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier SoMe og demokratiet en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier DEL 1: PERSPEKTIVER INDHOLD DEL 1: PERSPEKTIVER DEL 2: RESULTATER SOCIALE MEDIER OG DEMOKRATI...

Læs mere

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/ Hvad mener borgerne om behandlingen i Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge 43-44 2016 J. nr. 29.24.00A26 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Metode og fremgangsmåde... 4 Resume...

Læs mere

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 Dansk Psykolog Forening Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 AFRAPPORTERING AF UDVALGTE DELE AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT SELVSTÆNDIGE PSYKOLOGER I ÅRENE 2015, 2016 OG 2017

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

Lejre Kommune. Bygge- og miljøundersøgelse. Telefonundersøgelse foretaget november-december respondenter

Lejre Kommune. Bygge- og miljøundersøgelse. Telefonundersøgelse foretaget november-december respondenter Lejre Kommune Bygge- og miljøundersøgelse Telefonundersøgelse foretaget november-december 2013 360 respondenter 1 Om undersøgelsen (1 af 2) Lejre Kommune har ønsket, at gennemføre en brugertilfredshedsundersøgelser

Læs mere

SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE

SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE Til Silkeborg Kommune Dokumenttype Rapport Dato November, 2010 SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE SILKEBORG BORGERPANEL DIGITAL SERVICE Dato 2010-11-17 Udarbejdet af Karen Nørskov Jensen Kontrolleret

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Tværgående rapport en - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportministeriet Januar 2013 Baggrund for undersøgelsen Transportministeriet ønsker, at

Læs mere

Pårørendes erfaringer med aflastningsophold til deres nærtstående danske pårørende til personer med alvorlig kronisk sygdom eller handicap

Pårørendes erfaringer med aflastningsophold til deres nærtstående danske pårørende til personer med alvorlig kronisk sygdom eller handicap Pårørendes erfaringer med aflastningsophold til deres nærtstående 1.215 danske pårørende til personer med alvorlig kronisk sygdom eller Resultater fra undersøgelse (2019) side 1 Forord I denne undersøgelse

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere

Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere FOA Kampagne og Analyse Februar 12 Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere FOA har i perioden fra 13.-. december 12

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Fertilitetsklinikken Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Måling: De unge tror mest på velfærden

Måling: De unge tror mest på velfærden 1 Måling: De unge tror mest på velfærden En ny måling foretaget af Megafon for Cevea afdækker danskernes forhold til en række velfærdsinstitutioner og overførselsindkomster. Målingen viser en noget lunken

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 VISITATION

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 VISITATION BRUGERUNDERSØGELSE 2016 VISITATION Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2016: Visitation 1 Brugerundersøgelse 2016 Visitation Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Servicekorpset. Brugertilfredshedsundersøgelse af hovedrengøringen

Servicekorpset. Brugertilfredshedsundersøgelse af hovedrengøringen Servicekorpset Brugertilfredshedsundersøgelse af hovedrengøringen Servicekorpset 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Konklusion... 3 Tilfredshed med den indledende kontakt... 4 Tilfredshed med pjecen...

Læs mere

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Til Socialudvalget Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro Socialforvaltningen gennemførte i september en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 71 Svarprocent: 76% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Det er nogen

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

KOMMUNAL TRÆNING AF ÆLDRE 2009

KOMMUNAL TRÆNING AF ÆLDRE 2009 KOMMUNAL TRÆNING AF ÆLDRE 2009 En undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Danske Fysioterapeuter, Danske Handicaporganisationer, Ergoterapeutforeningen og Ældre Sagen Udarbejdet af Celia Paltved-Kaznelson

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres pension

Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA Kampagne og Analyse 5. januar 2009 Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA har i perioden 28. oktober 2008 til 6. november 2008 gennemført et rundspørge om pension via forbundets elektroniske

Læs mere

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Aarhus Kommune Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Denne rapport er en opsamlende, konkluderende sammenfatning baseret på fem undersøgelser gennemført

Læs mere

KENDER DU DEN NYE GENERATION AF HUNDEEJERE?

KENDER DU DEN NYE GENERATION AF HUNDEEJERE? KENDER DU DEN NYE GENERATION AF HUNDEEJERE? EN UNDERSØGELSE UDARBEJDET AF BOEHRINGER INGELHEIM Revision 1, 2019. Inkluderer detaljerede datasæt Value Through Innovation HUNDEEJERE ER IKKE LÆNGERE, SOM

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 76 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 58% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt ok De

Læs mere

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 30. juni 2011 Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 1. Indledning I perioden fra 7. juni til 21. juni 2011 fik de personer der har modtaget sygedagpenge hos Silkeborg Kommune

Læs mere

Ældreundersøgelsen i Greve Kommune

Ældreundersøgelsen i Greve Kommune Ældreundersøgelsen i Greve Kommune Interviewperiode: November - december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. OPSUMMERING... 3 3. UNDERSØGELSESMETODE... 4 4. RESULTATER FOR HJEMMEPLEJEN I GREVE

Læs mere

Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt og ligeværdighed.

Læs mere

Brugeroplevelse 3: Ansøgere, der blev afvist/ ikke opnåede. tilstrækkelige point til at blive optaget på læreruddannelsen i 2014

Brugeroplevelse 3: Ansøgere, der blev afvist/ ikke opnåede. tilstrækkelige point til at blive optaget på læreruddannelsen i 2014 Brugeroplevelse 3: Ansøgere, der blev afvist/ ikke opnåede tilstrækkelige point til at blive optaget på læreruddannelsen i 2014 Respondenter: 20 ansøgere Evalueringsmetode: Der er gennemført hhv. telefoninterviews

Læs mere

Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse

Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen 2015 Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Forældrebestyrelsens evaluering... 4 Udførelse af undersøgelsen...

Læs mere

Det, jeg hører dig sige, er Er det rigtigt forstået, at Vi har nu været omkring de her emner, og der, hvor vi står nu, er

Det, jeg hører dig sige, er Er det rigtigt forstået, at Vi har nu været omkring de her emner, og der, hvor vi står nu, er I Netwerks lærervejledning kan du læse om forberedelse, refleksioner og tilgange til den første indledende samtale med en elev. Dette dokument er et supplement til lærervejledningen, og giver dig nogle

Læs mere

Brugertilfredshed for miljøtilsyn

Brugertilfredshed for miljøtilsyn Plan- og Miljøudvalget 31-05-2011 Brugertilfredshed for miljøtilsyn Sagstype: Åben Type: Plan- og Miljøudvalget A Sagsnr.: 10/21622 Sagsfremstilling Som en del af Teknik- og Miljøcenterets kvalitetscertificering

Læs mere

Visitationen, Afklaring og Forebyggelse. Borgernes oplevelse 2017

Visitationen, Afklaring og Forebyggelse. Borgernes oplevelse 2017 Visitationen, Afklaring og Forebyggelse Borgernes oplevelse 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND/FORMÅL/METODE..3 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE 4 FOKUSGRUPPEINTERVIEW 17 OPSAMLING 19 Kolofon: Bent Sørensen, Kvalitets-

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 11. november 2010 Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA gennemførte i perioden 4. oktober til 13. oktober 2010 en undersøgelse blandt de erhvervsaktive

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2013

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2013 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den anden af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus Privathospital

Læs mere