et hjem for soldater. Vi er hvor du er

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2011-2015. - et hjem for soldater. Vi er hvor du er"

Transkript

1 et hjem for soldater Vi er hvor du er

2

3 En organisation der giver mening Jesper Hornstrup, formand for KFUMs Soldatermissions bestyrelse Enhver organisation har behov for periodisk at spørge sig selv, hvor man er på vej hen, hvad man vil, hvad man kan og hvad man så i den sidste ende gør. Og her er KFUMs Soldatermission ikke anderledes end andre. Derfor blev der i foråret fordelt en opdateret vision for Soldatermissionen benævnt Visionspapir Det er ikke en decideret handleplan, som man kan bruge som checkliste, men en forkortet udgave med de væsentligste men ikke eneste områder, som i den kommende periode vil være pejlemærker og fokusområder for os alle. Det er ikke et resultat af nogle enkeltes tankevirksomhed, men et produkt af lang tids gennemarbejdning, startende med en stor konference i Fredericia den marts 2009, hvor repræsentanter for de forskellige grene inden for KFUMs Soldatermission deltog for at drøfte fremtiden og dennes krav til os alle, muligheder og behov. Fantastisk givende at få talt dette igennem. Efterfølgende blev alle disse input behandlet i såvel en intern koordinationsgruppe som en ekstern Tænketank. Og senest principielt tiltrådt af bestyrelsen ultimo 2009 og endelig tiltrådt 7. marts. Og dermed er retningen givet for os alle i de kommende fem år. Selvfølgelig kan nogle af forudsætningerne ændres, da vi ikke bevæger os i et vakuum, men alt andet lige ved vi nu, hvad vi vil, hvad vi kan og hvad vi gør (på de givne præmisser). Læs nu Vision godt, for der er rigtig meget godt for os i Soldatermissionen. Og det kræves, at alle nu tager fra og løfter til gavn og glæde for vore soldater, flyvere og orlogsfolk samt hvor muligt for pårørende. Det hele menneske har fået en fornyet betydning og rejser krav til os! Kommunikation og formidling om os både internt og eksternt skal bedres. Tilvejebringelse af økonomi skal bredes ud på flere, men der vil fortsat være et stort behov for alle de frivillige aktiviteter (genbrug, lodsedler m.m.). Vi skal kunne være mere end i dag for de hjemvendte soldater, der vil have behov for hjælp og støtte. Men vi er ikke behandlende. De skal kunne bo hos os i en periode. Der skal øget fokus på efteruddannelser af vore ledere og andre udvalgte ansatte for at kunne honorere de krav, der stilles. Den samlede organisation skal vurderes for at se, om vi kan gøre det på en bedre og mere tidssvarende måde. Vision er ikke et program. Dette skal nu udarbejdes i flere detaljer bl.a. til brug som styringsværktøj for bestyrelse og landsledelse. Velkommen til de nye opgaver til kravene i fremtiden til glæde for vore medmennesker for det giver mening!! Med venlig hilsen Jesper Hornstrup

4 KFUMs Soldatermissions formål og grundlag Organisationens navn er KFUMs Soldatermission i Danmark og har eksisteret i over 100 år. KFUMs Soldatermission i Danmark har som formål på den evangelisk-lutherske folkekirkes grund at arbejde blandt forsvarets personel og hvor muligt også blandt pårørende - ved forkyndelse af det kristne budskab og praktisk tjeneste i og uden for Danmark. (Ved forsvarets personel forstås tjenstgørende og hjemkomne, tidligere soldater under hensyntagen til individuelle behov og Soldatermissionens muligheder.) Gennem de sidste 5-10 år har forsvarets arbejde fået en ganske anden bredde end tidligere. Med en øget fokus på de internationale opgaver og disses påvirkning af den enkelte og hans/hendes familie er det hele menneske/den hele soldat kommet mere i fokus. At være noget for den enkelte soldat og være der før-under-efter en udsendelse er nye muligheder og forpligtelser. Dette skal Soldatermissionen lægge til grund for sit arbejde. Livet og døden har fået en meget nærværende mening, og de store spørgsmål kommer ofte op. Vi skal for at kunne være noget for vore medmennesker være der, hvor dem i uniform er. Vi skal skabe sikre rammer, tryghed, frirum og varme for dem. Alt dette giver en række forpligtelser for alle medarbejdere, lønnede som ulønnede. KFUMs Soldatermission fører ikke kirkepolitik, ligesom vi entydigt er uden politisk farve. Vi skal ene og alene fokusere på mennesket. Dette gøres gennem både samtalen, forkyndelsen og det praktiske arbejde. KFUMs Soldatermission er en del af det folkekirkelige arbejde med oprindeligt udspring i IM og KFUM. Vi skal have en bred kontaktflade med fokus på ligesindede, uden at dette i sig selv skal være begrænsende for samarbejde og rekruttering. Dem, der står bag Soldatermissionen, vil derfor være grupperinger, der bygger på den evangelisk-lutherske folkekirkes grundlag. Desuden vil samarbejdet med offentlige myndigheder, blandt andet forsvaret, dets chefer og ressourcepersoner være vigtigt. Disse kontakter skal udvikles både på centralt hold som gennem de enkelte soldaterhjem i lokalområderne.

5 Kommunikation og formidling Udbredelse af information og viden om KFUMs Soldatermission er vigtigt, såvel internt som eksternt. Med en fragmenteret medieverden er det vigtigt, at budskaberne står klare og skarpe gennem håndterbare brugerflader og budskaber. Kommunikationens mange elementer skal være koordinerede, tilpasset tid og sted samt målgruppe. En proaktiv tilgang vil være nødvendig. KFUMs Soldatermission vil arbejde for en væsentlig større synlighed såvel i den trykte som den elektroniske medieverden afpasset både de institutioner og grupperinger, som kan have betydning for Soldatermissionens arbejde, og den bredere befolkning. Et positivt omdømme i offentligheden og ved de besluttende instanser er vigtigt. Dette forpligter alle i Soldatermissionen. Alle ansatte og støtter er ambassadører. Vi vil arbejde for større bredde i formidlingsmetoder hjemmeside, interview, præsentationer, tilstedeværelse, informationsmaterialer m.m, med en særlig vægt på den elektroniske kommunikationsflade. Formidling skal foretages såvel centralt som decentralt, hvorfor de enkelte ansatte og frivillige formidlere skal have et øget indblik i kommunikation, dennes virkemetoder og i egentlig formidling. Fælles designprofil lægges til grund, inkl. centralt udarbejdede materialer til støtte for den enkelte. KFUMs Soldatermissions blad fordeles fortsat til støttegrupper og til almen orientering om arbejdet. Kontakt til medier såvel landsdækkende som lokale skal etableres. En funktion som kommunikations- og formidlingsmedarbejder skal etableres.

6 Økonomi og administration Økonomien skal tilrettelægges således, at vi til enhver tid kan betale enhver sit, og gennem en stram styring, revision, besparelser og indtægtsskabende aktiviteter skaber grundlag for KFUMs Soldatermissions arbejde. Tilvejebringelse af midler vil fortsat bero på en stor frivillig indsats, offentlig støtte og donationer fra sponsorer, fonde og i form af gaver. Total upartiskhed skal udvises. Mangfoldighed i tilvejebringelse af midler er vigtigt for blandt andet at opnå en stor bredde af interessenter, bred folkelig opbakning og accept af formål og virkemidler. Ejerskab af Soldatermissionen vil skulle fremmes. Vi er åbne overfor samarbejde med private virksomheder. Herunder skal produktsponsorering udvikles og fremmes. KFUMs Soldatermission skal udvise stor vilje til at tilvejebringe midler ved egen hjælp, for eksempel gennem det frivillige arbejde i genbrugsbutikker, omsætning på soldaterhjem, landsdækkende aktiviteter, gaver, lokale initiativer og sponsorater m.m. Skal der gennemføres større projekter, vil disse nødvendiggøre tilførsel af specielt øremærkede midler, blandt andet fra fonde og det offentlige, ligesom der iværksættes lokale initiativer. Tilvejebringelse og styring heraf varetages af landskontoret i samarbejde med det berørte soldaterhjem. Soldaterhjemmene skal drives med en professionel indstilling til godt købmandskab og vil indenfor en række områder være selvstændig budgetansvarlige, evt. i samarbejde med den lokale kredsbestyrelse. Centralt, og til støtte for driften, etableres den nødvendige gennemskuelighed, og videndeling foretages. Tydelige retningslinier/vejledninger skal foreligge samt nødvendig uddannelse af lederne. Til at overvåge, koordinere og gennemføre KFUMs Soldatermissions daglige ledelse og administration er ansat en generalsekretær med ansvar over for bestyrelse. Vedkommende støttes heri af Landskontoret. Fra centralt hold varetages administration af organisationen ligesom de lokale soldaterhjem aflastes for unødige driftsopgaver (fælles indkøbsaftaler, oversigter, rapportering m.m.). Landskontoret skal være Soldaternes Venner behjælpelig uden at dette fratager de lokale kredse ansvaret. De nødvendige konsulenter kan være til rådighed til hjælp indenfor specifikke områder. Tidssvarende udstyr skal være til rådighed for at kunne varetage opgaverne.

7 Organisation Organisationen KFUMs Soldatermission i Danmark består af bestyrelse, Landskontor med generalsekretær, soldaterhjem og foreningen Soldaternes Venner, der blev stiftet i Medlemmerne heri udgør et væsentligt bidrag til Soldatermissionen og yder gennem en stor uegennyttig indsats gennem en række frivillige aktiviteter et godt fundament. Formålet for foreningen, der har egen landssekretær, er blandt andet at støtte KFUMs Soldatermission i Danmark, at bede for arbejdet og det tjenstgørende personel samt yde arbejdet økonomisk støtte. Soldaternes Venner, opdelt i lokale kredse spredt ud over landet, har gennem en årrække været en integreret del af KFUMs Soldatermission, hvor aktiviteter og støtte inspireres og koordineres gennem et kredsarbejdsudvalg. De enkelte kredse ledes af en lokal bestyrelse, der varetager aktiviteter af relevans for det lokale område, inklusiv regionsvis støtte til soldaterhjemmene. Med henblik på at holde medlemskredsen orienteret udsendes bladet Soldatervennen. Der vil i den kommende periode være behov for at se nærmere på kredsstrukturen, de administrative opgaver og disses hensigtsmæssige forretningsgange, medlemshåndtering samt samspillet mellem soldaterhjemmene og kredsene. Vi skal ikke lade os begrænse i mulighederne for at skabe støttemuligheder. Der vil skulle skabes en større bredde blandt personer, der støtter KFUMs Soldatermission, ved bl.a. at inddrage andre muligheder for etablering af støttegrupperinger. Ud over Soldaternes Venner vil grupperinger omkring det enkelte soldaterhjem ( Kuffens Venner ), medlemskab og/eller bidragyder skulle inddrages. Der skal lukkes op for andre indgange. Dette arbejde gennemføres under samtidig inddragelse af forhold vedr. Soldatermissionens Unge (SMU), hvis arbejde er med til at skabe formidling blandt unge om KFUMs Soldatermission og være indgang for de unge til arbejdet. SMU er en væsentlig del af kontakten mellem Soldatermissionen og de unge. Med den udvikling som KFUMs Soldatermission har gennemført de sidste fem år og den demografiske situation, vil der således for Soldaternes Venner og Soldatermissionens Unge skulle foretages en nærmere analyse af formål og opgaver, struktur, virkemåder, administrative forhold samt forventningsafstemning.

8 Nye arbejdsformer og opgaver Der stilles krav og forventninger til KFUMs Soldatermission. Vi skal være der, hvor soldaten er både herhjemme og ude i verden. Vi skal skabe trygge rammer. Vi skal være der for de mange og for de få i tale, ord og praktisk arbejde. Vi vil være der under soldaternes første og resterende uddannelse, under deres forberedelse til evt. udsendelse og efter hjemkomst fra konflikt- og katastrofeområder. Vi skal indgå som en naturlig samarbejdspartner på lokalt niveau ved div. orienteringer, arrangementer og hjemkomstperioder. Vi vil skabe rammer og muligheder for fokus på hjemme-igen -aktiviteter på de enkelte soldaterhjem. Vi skal ikke være behandlende, men alene støttende og hjælpende. Vi skal være villige til i kortere perioder at tage hånd om tidligere udsendte, der vil have behov for husly, støtte og hjælp, inden de pågældende kan komme videre med deres tilværelse. Hertil vil der på landsplan blive etableret et antal faciliteter på udpegede soldaterhjem. Ansatte på soldaterhjemmene skal gøres klar til at varetage disse opgaver ligesom de driftsmæssige forhold vil medføre behov for en styrkelse. Udvidet kendskab til og uddannelse i sjælesorg og diakoni må forventes. Vi vil være der for de tjenstgørende, de hjemsendte og deres pårørende alt efter hvad vi kan yde af hjælp og støtte. Fokus skal rettes mod dem, der har hjælp behov. Der gennemføres brugerundersøgelser på grundlag af centralt udarbejde retningslinier. Soldaterhjemlederne skal forberedes til og være beredt på at kunne sendes ud i kortere ell. længere perioder. Arbejdsdeling mellem det centrale (Landskontoret) og decentrale (soldaterhjemmene) niveau skal tydeliggøres gennem en revision af retningslinier med sigte at klarlægge delingen og ansvar. At løfte opgaverne som leder på lokalt niveau er en stor opgave. Det er ønskeligt, at der på det enkelte soldaterhjem ansættes mere end en. Familieaspektet tillægges vægt, men ikke på bekostning af opgavernes løsning.

9 Medarbejdere Personer, der arbejder i KFUMs Soldatermission, opdeles i ledere, assistenter, unge medarbejdere/volontører, frivillige og løst ansatte. Ledende medarbejdere (ansat af Generalsekretæren) skal være medlemmer af Folkekirken eller anden kirke under biskoppeligt opsyn. For øvrige ansatte gælder, at dette tilstræbes. Lederne har et særligt, delegeret ansvar for at drive de enkelte soldaterhjem. Ved ansættelse af ledere tillægges de personlige kvalifikationer og tjenstvillighed vægt. Soldatermissionen vil i samråd med den enkelte foranstalte nødvendige introduktioner, mentorordninger og efteruddannelser gennemført. Disse vil skulle omfatte bl.a. sjælesorgskurser, hygiejnekurser, regnskabsføring, kommunikation og formidling, udvidet førstehjælp samt diakoni. Disse etableres på individuel basis. På enkelte soldaterhjem ansættes assisterende soldaterhjemledere, køkkenassistenter og andre fagpersoner eller faste medarbejdere. Særskilte uddannelsesplaner for disse samt løn- og ansættelsesforhold skal etableres. Unge medarbejdere er vigtige for KFUMs Soldatermission i dialogen og omgange med de besøgende. På alle soldaterhjem bør der være ansat et antal unge alt efter behov. Med henblik på at give de unge medarbejdere den fornødne viden bør de mere grundlæggende uddannelser gennemføres på centralt hold, eksempelvis førstehjælp, omgang med fødevarer. Hvor muligt bør disse kurser kunne meriteres. Kompetencebevis gives ved fratræden. Mange frivillige gør et stort arbejde for KFUMs Soldatermission gennem deres arbejde i blandt andet genbrugsbutikker, praktisk hjælp på soldaterhjem, afløser i kortere eller længere perioder. Disse er ikke at betragte som ansatte, men der vil, afhængig af arbejdet, være behov for særlig indføring i specifikke områder, hvilket foretages på lokalt niveau. KFUMs Soldatermission rummer gerne udenlandske medarbejdere, for eksempel som volontører. I disse tilfælde vil der være behov for udvidet oplæring Til særlige opgaver vil der være behov for mere tids- og opgavebegrænset støtte. I disse situationer etableres der ikke særlig uddannelse. De lokale kredse vil indgå i samarbejde med de enkelte soldaterhjem. Dette koordineres på lokalt niveau.

10 Soldaterhjemmene (Faciliteter) Soldaterhjemmene er de fysiske rammer for arbejdet og udgør sammen med de ansatte ansigtet ud ad til. Vores hjem skal fremstå imødekommende og være indrettet efter de ydelser, som tilbydes. De skal drives i henhold til landets forskrifter og med en tidssvarende standard i indretning og vedligeholdelse. Hjemmene indrettes til at kunne rumme såvel større forsamlinger som mindre grupper og stille rum for dem, der ønsker dette. Samtaler og kontakt kræver hjemlige rammer. Til at kunne huse soldater og eventuelt pårørende i kortere perioder indrettes nutidige værelser på udvalgte soldaterhjem Som soldaterhjemleder vil der være bosætningspligt i den bolig, der mod en vis betaling stilles til rådighed. Bolig for assistenter og volontører tilstræbes på det enkelte soldaterhjem eller indenfor en kortere afstand. KFUMs Soldatermission vil være, hvor soldaten er. Hvor der ikke er etableret et permanent soldaterhjem vil der kunne skabes midlertidige faciliteter, blandt andet i konflikt- og katastrofeområder. Hvor der er behov, skal mobilt kunne ydes service uden for selve soldaterhjemmet. KFUMs Soldatermission støtter op om menneskets sundhed. Der vil fortsat være rygeog spiritusforbud på hjemmene. Afvekslende, sund kostplan skal præge hjemmenes udbud.

11 Vision og handleplaner Visionerne og dennes elementer er udviklet og drøftet med bred repræsentation fra KFUMs Soldatermission og tiltrådt af bestyrelsen i efteråret Efterfølgende vil mere specifikke handleplaner for udvalgte områder blive udarbejdet som grundlag for aktiviteter i den kommende 5-års periode. Disse vil udgøre grundlaget for KFUMs Soldatermissions arbejde og drift og dermed udgøre en væsentlig del af plankomplekset. På grundlag af disse handleplaner, der udarbejdes detaljeret for de nærmeste år og mere generelt for de sidste i perioden, vil det eksakte årsprogram, som grundlag for budgettering m.m. blive udarbejdet. Til at hjælpe Generalsekretæren med dette arbejde etableres et stående udvalg på få personer et udvalg, der kan forøges med særlige rådgivere indenfor specifikke områder.. KFUMs Soldatermission Treldevej Fredericia Tlf.: info@kfums-soldatermission.dk

12

KFUMs Soldatermission

KFUMs Soldatermission Hygge på terrassen på KFUMs Orlogshjem i Frederikahavn. KFUMs Soldatermission Treldevej 97, 7000 Fredericia Tlf. 33 12 40 42 info@kfums-soldatermission.dk 1) www.kfums-soldatermission.dk 2) www.facebook.com/kfums.soldatermission

Læs mere

Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K

Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholm Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K Vedr. debatoplæg fra udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Frivilligt

Læs mere

Ledelsesplan 2012. LedNytTUBA. 28. november 2011 JKL

Ledelsesplan 2012. LedNytTUBA. 28. november 2011 JKL Ledelsesplan 2012 LedNytTUBA 28. november 2011 JKL TUBAs idégrundlag og historie TUBA er en landsdækkende rådgivning for unge fra alkoholfamilier. Med udgangspunkt i et kristent menneskesyn, der fremhæver

Læs mere

STRATEGI FOR BYENS VETERANER (MED BEHOV FOR SÆRLIG STØTTE)

STRATEGI FOR BYENS VETERANER (MED BEHOV FOR SÆRLIG STØTTE) GODT VIDERE I LIVET STRATEGI FOR BYENS VETERANER (MED BEHOV FOR SÆRLIG STØTTE) FORORD De danske soldater yder en stor indsats i flere af verdens brændpunkter for at fremme lokalt demokrati og fred. Vores

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Social Frivilligpolitik 2012-2015

Social Frivilligpolitik 2012-2015 Social Frivilligpolitik 2012-2015 Forord Det Frivillige Sociale Arbejde i Aalborg Kommune bygger på en meget værdifuld indsats som et stort antal frivillige hver dag udfører i Aalborg Kommune. Indsatsen

Læs mere

Overdommere i Dansk Svømmeunion

Overdommere i Dansk Svømmeunion Overdommere i Dansk Svømmeunion 1. Dokumentets Omfang 1 1.1 Definitioner 1 2. Overdommer Kategorier 1 2.1 Danske Kategorier 1 2.2 FINA Overdommere og Startere 3 3. Særlige Kvalifikationskrav til Overdommere

Læs mere

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904.

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904. M enighedsrå d Hvad er et menighedsråd? Et menighedsråd er den danske folkekirkes mindste demokratiske enhed, og i Danmark er der omkring 2.000 menighedsråd, som bestyrer landets sognekirker I 1856 blev

Læs mere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 1. Overordnet målsætning Med en bevidst rekrutteringsstrategi ønsker vi at fastholde og tiltrække medarbejdere, der kan medvirke til, at Gentofte

Læs mere

Høringssvar vedrørende frivillig- og ildsjælekoordinator

Høringssvar vedrørende frivillig- og ildsjælekoordinator Til Ringkøbing-Skjern Kommune 18. juni 2015 Høringssvar vedrørende frivillig- og ildsjælekoordinator Overordnede betragtninger Frivilligcentrets bestyrelse vil gerne kvittere for det synes vi inspirerende

Læs mere

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker.

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker. En eventyrlig begyndelse. Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

JOB- OG PERSONPROFIL TIL UDVIKLINGSCHEF

JOB- OG PERSONPROFIL TIL UDVIKLINGSCHEF JOB- OG PERSONPROFIL TIL UDVIKLINGSCHEF DYNAMISK UDVIKLINGSCHEF TIL GREVE KOMMUNE Er du god til strategisk udvikling af medarbejdere og organisation? Og er du stærkt processuelt forankret og har talent

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

Læringscentre i Faxe kommune

Læringscentre i Faxe kommune Læringscentre i Faxe kommune Forord Faxe Kommune er på vej. Gennem de seneste 10-15 år har udviklingen i læremidler ændret sig markant, fra kun at bestå af stort set analoge til at omfatte mange digitale.

Læs mere

INDKØBSPOLITIK. for. Ishøj Kommune

INDKØBSPOLITIK. for. Ishøj Kommune INDKØBSPOLITIK for Ishøj Kommune Godkendt af Ishøj Byråd den 6. december 2005 2 1. Overordnede formål. Økonomiudvalget fastsætter ifølge 7 i kommunens styrelsesvedtægt regler om samordning af kommunens

Læs mere

Frivilligstrategi 2015

Frivilligstrategi 2015 Frivilligstrategi 2015 Aalborg Kommunes Frivilligstrategi Frivilligheden i Aalborg Kommune er kendetegnet af stor mangfoldighed. Der arbejdes frivilligt på landet og i byen, med ældre, unge, børn, på kulturområdet,

Læs mere

Information om kurset gives gennem jordemoder, praktiserende læger, dagspressen og opslag i f.eks forretninger.

Information om kurset gives gennem jordemoder, praktiserende læger, dagspressen og opslag i f.eks forretninger. Oplysninger om eksemplet Kommune/organisation: Nordfyns Kommune Afdeling: Børn og Unge forvaltningen Hvad er praksis primært til gavn for: Andet: Forberede forældrene til forældrerollen. Hvordan gavner

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Velfærdsdirektør i Dragør Kommune

Velfærdsdirektør i Dragør Kommune Borgmestersekretariat, HR og Udvikling Kirkevej 7 2791 Dragør Tlf.: 32 89 01 00 CVR: 12881517 www.dragoer.dk Jobprofil Velfærdsdirektør i Dragør Kommune 19. maj 2014 En af Dragør Kommunes direktører har

Læs mere

Fonden for KFUMs Soldatermission i Danmark

Fonden for KFUMs Soldatermission i Danmark Fonden for KFUMs Soldatermission i Danmark V E D T Æ G T E R pr. 23.09.2011 1 Formål Fonden for KFUMs Soldatermission i Danmark har som formål på den evangelisk-lutherske folkekirkes grund at arbejde blandt

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Baggrund I 2009 udarbejdede Vejle Kommune materialet Fra skolebibliotek til læringscenter, der angav retningen for skolebibliotekernes udvikling frem

Læs mere

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk HANDLEPLAN 2016-2018 Indsatser på baggrund af Målsætnings- og Handleplan godkendt af Repræsentantskabet i Boligkontoret Fredericia på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 19. november 2015 Vesterbrogade

Læs mere

Spørgeskema uddelt til de frivillige

Spørgeskema uddelt til de frivillige Indholdsfortegnelse Spørgeskema uddelt til de frivillige... 2 Samlet rapport Svanemøllen og Glostrup... 6 Rapport Svanemøllen... 10 Samlet rapport Glostrup... 14 Interview med Steen Egesø vedlagt som lydfil...

Læs mere

Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion.

Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion. Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion. 1. Lautrupgårdskolen udarbejder handleplan for inklusion. Mål: Inklusionsstrategien skal implementeres som en naturlig del af hverdagen. Succeskriteriet: At

Læs mere

Velfærdspolitik. Voksen- og ældreområdet. Revideret den 23. februar 2016 Dokument nr. 480-2016-140791 Sags nr. 480-2015-107141

Velfærdspolitik. Voksen- og ældreområdet. Revideret den 23. februar 2016 Dokument nr. 480-2016-140791 Sags nr. 480-2015-107141 Velfærdspolitik Voksen- og ældreområdet Revideret den 23. februar 2016 Dokument nr. 480-2016-140791 Sags nr. 480-2015-107141 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 Vision og fokusområder... 4 VÆRDIER... 5

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015

FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015 FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015 Hvor skal vi hen? Strategisk Overblik, vision, værdier, retning Taktisk Fokusområder, styring,

Læs mere

Brandingproces kombineret med Vision 2021:

Brandingproces kombineret med Vision 2021: Vedrørende: branding proces version 3 Sagsnavn: Branding.Randers.2014 Sagsnummer: 00.13.02-G01-3-14 Skrevet af: Karen Balling Radmer E-mail: karen.balling.radmer@randers.dk Forvaltning: Kommunikation Dato:

Læs mere

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier Notat Dato: 4. november 2007/jru/ami Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier I årsmødevedtagelsen Alle børn

Læs mere

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Hovedbestyrelsesmøde den 19. juni 2015 Bilag 8.1 Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Senest opdateret 04.06.2015 1 Introduktion Denne fundraising strategi er en forlængelse og fortsættelse af strategiarbejdet

Læs mere

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Inddrag samarbejdsudvalget (SU) tidligt i processen og drøft følgende: Hvem skal være med til processen med de trin? er det SU, et underudvalg eller andre? Aftal

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse er for god fondsledelse Bevica Fonden er omfattet af anbefalinger for god fondsledelse og følger alle anbefalingerne. Anbefaling 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation,

Læs mere

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik INDSATSER PRINCIPPER OVERORDNET POLITIK Godkendt af Samsø Kommunes kommunalbestyrelse 26.4.2016 Værdighedspolitik I Samsø Kommune ønsker vi, at alle borgere skal have mulighed for en værdig alderdom. For

Læs mere

Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør. 24. april 2013

Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør. 24. april 2013 Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør 24. april 2013 1. Indledning Faxe Kommune har rettet henvendelse til KL s Konsulentvirksomhed (KLK) med henblik på bistand til rekruttering af ny kommunaldirektør.

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik Ringsted Kommune Indledning Byrådet i Ringsted har vedtaget en samlet børne- og ungepolitik som gælder alle de kommunale institutioner, der har kontakt med børn og unge samt deres

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2015

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 2015 HEMPEL FONDEN Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune 1 Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune Indledning Med disse mål og principper for den gode overgang fra børnehave til skole ønsker vi at skabe et værdisæt bestående af Fællesskaber,

Læs mere

S T R A T E G I P L A N 2016 2020

S T R A T E G I P L A N 2016 2020 S T R A T E G I P L A N 2016 2020 November 2015 Version 6 Indholdsfortegnelse Ikast Golf Klub... 3 Organisationsplan... 3 Værdigrundlag... 4 Vision... 5 Mission... 5 Grundlag... 5 SWOT analyse:... 6 Strategi...

Læs mere

HR- Chefens svar. Job-guide

HR- Chefens svar. Job-guide HR- Chefens svar Job-guide Arbejdsliv Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed? At opbygge en succesfuld karriere hos Scandic Entreprise Aps forventer vi, at

Læs mere

Job og personprofil for skolechef

Job og personprofil for skolechef Job og personprofil for skolechef 1. Stillingen Skolechefen refererer til Direktøren for Børn og Unge. Skoleområdet består af 27 skoler, 14 klubber, 10 SFO-klubber og 3 samdrevne institutioner, Naturskolen

Læs mere

Etisk kodeks Maj 2016

Etisk kodeks Maj 2016 Idégrundlag hoej.dk A/S er grundlagt i 2005 ud fra en ide om, at dødsfald skal kunne kommunikeres og være tilgængelige på tryk og på internettet for efterladte, venner og bekendte - lokalt og globalt.

Læs mere

Den fælles kommunikationsstrategi... 2. Åbenhed og dialog kommunikationsstrategiens værdier... 3. Kommunikationsstrategiens fem kriterier...

Den fælles kommunikationsstrategi... 2. Åbenhed og dialog kommunikationsstrategiens værdier... 3. Kommunikationsstrategiens fem kriterier... Kommunikation Den fælles kommunikationsstrategi......................................... 2 Åbenhed og dialog kommunikationsstrategiens værdier..................... 3 Kommunikationsstrategiens fem kriterier....................................

Læs mere

Selvhjælpsgrupper i projekt Tidsmaskinen

Selvhjælpsgrupper i projekt Tidsmaskinen Samvirkende Menighedsplejer Selvhjælpsgrupper i projekt Tidsmaskinen Til frivillige og andre interesserede 05-08-2015 Dette materiale beskriver procedurer og rammerne omkring selvhjælpsgrupper i dette

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH)

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH) Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold () Formål og målsætninger: Haderslev Ungdoms Håndbold () er et holdfællesskab af deltagne samarbejdsklubber. For tiden deltager Team Haderslev KFUM () og

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Henrik Wigh Poulsen, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen, Mikael

Læs mere

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 27. september 2011 Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 Byggeriets Arbejdsmiljøbus er en mobil konsulenttjeneste, som har til formål at formidle god arbejdsmiljøpraksis og viden om udvikling

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: Regnskabet følger kalenderåret.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: Regnskabet følger kalenderåret. Fonden til Bevarelse af Anne Justs Have. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende

Læs mere

Innovations- og medborgerskabsudvalget

Innovations- og medborgerskabsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Innovations- og medborgerskabsudvalget Styrkelse af det aktive medborgerskab Sammenhæng til vision 2018: Et grundlæggende princip i Vision 2018 Vilje til vækst er, at det er et fælles

Læs mere

Sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet

Sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet Sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet Forord Den sammenhængende strategi for forebyggelse af ungdomskriminalitet skal ses som en del af kommunens sammenhængende børne- og ungepolitikpolitik.

Læs mere

FKS-Odense mener at DFIF formålsparagraf skal pege på de områder, som organisationen bør varetage.

FKS-Odense mener at DFIF formålsparagraf skal pege på de områder, som organisationen bør varetage. DFIF i bevægelse Oplægget for DFIF i bevægelse er et fantastisk oplæg med rigtig mange gode tiltag og ideer. Man kan se at der er lagt sjæl bag arbejdet. Derfor vil FKS-Odense rose personerne bag projektet,

Læs mere

Medlemshvervningsteam

Medlemshvervningsteam Medlemshvervningsteam Medlemmer er hele fundamentet for organisationen. Hvorfor har KLF et medlemshvervnings-team i mit netværksområde? Vores størrelse giver os mandat til direkte dialog med public service-udbydere.

Læs mere

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre Ældrepolitik 04.05.14 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre i kommunen. De ældre er i dag mere sunde og raske end nogensinde. Vi lever længere end tidligere, hvor levevilkårene

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 1 JOB OG FRITIDS- OG UNGDOMSSKOLECHEF Børn og Unge, Aarhus Kommune, søger en fritids- og ungdomsskolechef

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

Underbilag 9 til Bilag 29 AGPU Delrapport om kompetenceudvikling af forsvarets kortest uddannede (27062007)

Underbilag 9 til Bilag 29 AGPU Delrapport om kompetenceudvikling af forsvarets kortest uddannede (27062007) Initiativer til synliggørelse af AMU systemet overfor medarbejdere, chefer/ledere og udstikkere, og initiativer til håndtering af barrierer omkring anvendelsen af AMU. Initiativer til synliggørelse af

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution (fond) De Frivilliges Hus

Vedtægter for den selvejende institution (fond) De Frivilliges Hus Vedtægter for den selvejende institution (fond) De Frivilliges Hus 1 De organisatoriske rammer Den selvejende institutions navn er "De Frivilliges Hus". Den selvejende institution er en fond, som har hjemsted

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab

Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab Målsætningprogram 2016-2020 Indledning Arresø Boligselskab blev stiftet den 1. januar 2011, efter en sammenlægning mellem Ølsted Andelsboligforening og

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken KFUM OG KFUK I DANMARK KFUM og KFUK består af lokale foreninger, hvor frivillige står for klubtilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Svendborg

Læs mere

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg Strategi 2016-2018 I Forsvarets Auditørkorps arbejder vi sammen med forsvarets øvrige myndigheder hver dag for Danmarks sikkerhed, interesser og borgernes tryghed. Auditørkorpsets unikke bidrag til forsvarets

Læs mere

Vedtægter for ADHD-foreningen

Vedtægter for ADHD-foreningen Vedtægter for ADHD-foreningen Præambel ADHD-foreningen arbejder for mennesker, der har udtalte vanskeligheder inden for områderne opmærksomhed og/eller aktivitetskontrol; ofte kombineret med problemer

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, marts 2006. Denne At-vejledning

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra. Forsvarsministeriet

Ligestillingsrapport 2015 fra. Forsvarsministeriet Ligestillingsrapport 2015 fra Indledning Traditionelt forbindes s kerneydelser med fysisk orienteret arbejde, hvilket bl.a. afspejles i, at særligt det militære område er forholdsvist mandsdomineret. lægger

Læs mere

Forsvarsudvalget 2011-12 FOU alm. del Bilag 77 Offentligt

Forsvarsudvalget 2011-12 FOU alm. del Bilag 77 Offentligt Forsvarsudvalget 2011-12 FOU alm. del Bilag 77 Offentligt Resumé: Frivillige i Hjemmeværnet 2011 I denne rapport kortlægger vi sammensætningen af hjemmeværnets frivillige medlemmer samt deres holdninger

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

Om Videncenter for velfærdsledelse

Om Videncenter for velfærdsledelse 23/11/11 Om Videncenter for velfærdsledelse Videncenter for Velfærdsledelse I Finansloven for 2010 blev der afsat 20 mio. kr. til et nyt Videncenter for Velfærdsledelse. Videncentret er et samarbejde mellem

Læs mere

Vedtægter for Hedensted Valgmenighed

Vedtægter for Hedensted Valgmenighed Vedtægter for Hedensted Valgmenighed 1 Oprettelse og hjemsted Hedensted Valgmenighed er oprettet 10. september 2009 i henhold til lov nr. 204 af 24. maj 1972 og hører som sådan under Den danske Folkekirke.

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

Viva Danmark. Strategi 2013-16

Viva Danmark. Strategi 2013-16 Viva Danmark Strategi 2013-16 Mission Vi ønsker at forbedre udsatte børn og unges vilkår, så de får en tryg og sund opvækst med muligheder for at skabe deres egen fremtid. Vision Vi drømmer om en bevægelse

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger Principper for kommunal-statsligt samarbejde Principper for kommunal-statsligt samarbejde I aftalen om kommunernes økonomi for 2008 indgik en række principper for god decentral styring, der tager afsæt

Læs mere

Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012

Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012 Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012 Stift/institution/tilskudsmodtager Navn til forslag/ønske Kirkeministeriet Fælles visuel identitet for folkekirken Økonomiske konsekvenser 1.000 kr. - 2012 p/l

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Trivselspolitik...5. 1. Organisationen...5. 2. Gruppeniveau...5. Bilag...8. A. Tiltag...8. Tiltag:...8 1A...8 1B...8 1C...8 1D...9 1E...9 1F...

Trivselspolitik...5. 1. Organisationen...5. 2. Gruppeniveau...5. Bilag...8. A. Tiltag...8. Tiltag:...8 1A...8 1B...8 1C...8 1D...9 1E...9 1F... Trivselspolitik Indholdsfortegnelse Trivselspolitik...5 Vision og formål...5 1. Organisationen...5 2. Gruppeniveau...5 3. Den enkelte medarbejder...7 4. Lederen...7 Bilag...8 A. Tiltag...8 Tiltag:...8

Læs mere

Sygebesøg i Region Sjælland

Sygebesøg i Region Sjælland Sygebesøg i Region Sjælland Del II Modeller & tiltag i forhold til sygebesøg Arbejdsgruppe under Praksisplanudvalget Sommer 2015 Opdateret august/september 2015 Side 0 Indhold 1 Baggrund for analyse og

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. By- og Pendlercykel Fonden

Stillings- og personprofil. Direktør. By- og Pendlercykel Fonden Stillings- og personprofil Direktør By- og Pendlercykel Fonden December 2015 Opdragsgiver By- og Pendlercykel Fonden Adresse By- og Pendlercykel Fonden Bredgade 36B, 3. sal 1260 København K Stilling Direktør

Læs mere

Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017

Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017 Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017 Baggrund for seniorpolitikken 2014-2017 Ishøj kommunes nuværende seniorpolitik løber frem til 2013. Der skal derfor udarbejdes en ny politik gældende for 2014-2017,

Læs mere

Inddragelse af barn, ung og forældremyndighedsindehaver under hele indsatsen

Inddragelse af barn, ung og forældremyndighedsindehaver under hele indsatsen Standarder for sagbehandling Del II- den Sammenhængende Børn og Unge Politik Overordnet målsætning Forældrene spiller en central rolle for barnet og den unges trivsel og udvikling, og forældrene har altid

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællesleder og afdelingsleder ved Ledøje-Smørum Kommunes klub/byggere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællesleder og afdelingsleder ved Ledøje-Smørum Kommunes klub/byggere September 2004 BILAG 5 Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællesleder og afdelingsleder ved Ledøje-Smørum Kommunes klub/byggere Formålet med stillings- og funktionsbeskrivelsen er at tydeliggøre, hvilke

Læs mere

Den Fælles Organisation

Den Fælles Organisation Den Fælles Organisation Det Danske Spejderkorps Introduktion Den fælles organisation er betegnelsen for det samlede felt af frivillige og ansatte, der arbejder med drifts- og udviklingsdelen for hele Det

Læs mere

Etikregler. Dansk Psykoterapeut forening. Foreningen af uddannede psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelsessteder

Etikregler. Dansk Psykoterapeut forening. Foreningen af uddannede psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelsessteder Etikregler Dansk Foreningen af uddannede psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelsessteder Admiralgade 22, st. tv. 1066 København K Tlf. 70 27 70 07 kontakt@dpfo.dk dpfo.dk Etik Dansk Foreningens

Læs mere

I dette notat diskuteres forskellige muligheder i Københavns Kommunes administrative implementering af de såkaldte akutjobs.

I dette notat diskuteres forskellige muligheder i Københavns Kommunes administrative implementering af de såkaldte akutjobs. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT 07-11-2012 BILAG 1 Administration af akutjob i Københavns Kommune I dette notat diskuteres forskellige muligheder

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro

BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro Dagsorden BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro 1. Opfølgning på møde med ministeren/ber/øvrige RAR 30. november 2015. 2. Opfølgning på temadrøftelsen

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune

Frivillighed i Faxe Kommune Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Faxe Kommune Indhold Indledning... 3 Baggrund... 5 Fokus på frivillighed gennem ligeværdighed... 7 De tre indsatsområder... 9 Indsatsområde 1... 10 Indsatsområde

Læs mere

Regnskab på deltid Værdiskabende skatteregnskab for landmænd

Regnskab på deltid Værdiskabende skatteregnskab for landmænd 2008 Regnskab på deltid Værdiskabende skatteregnskab for landmænd Projekt regnskab til deltidslandmænd har til formål at undersøge, hvordan man i Dansk Landbrugsrådgivnings regi kan tilbyde rådgivningscentrene

Læs mere

1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C.

1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C. 1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C. Stk.2 Foreningens formål er at stå for driften og vedligeholdelsen

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

Bilag 3. Tematisering af høringssvar

Bilag 3. Tematisering af høringssvar Økonomi Administration Sagsbehandler: Rikke Østergaard Pedersen Sagsnr. 15.00.00-P05-4-15 Dato:08.01.2016 Bilag 3. Tematisering af høringssvar Forslaget til veteranstrategi for Horsens Kommune har været

Læs mere