AKTIVITETSLISTE 2008 (19. december 2008)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTIVITETSLISTE 2008 (19. december 2008)"

Transkript

1 AKTIVITETSLISTE 2008 (19. december 2008)

2 Administration, økonomi, jura og sprog Lægesekretær Finansmedarbejder (herunder bankrådgiver og realkreditmedarbejder) Regnskabsmedarbejder (herunder bogholderiassistent) revisorassistent (herunder revisormedhjælper) Efteruddannelseskurser, erhvervsuddannelsernes grundforløb, meritgivende moduler, kompetencegivende efteruddannelse, omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (hvis sådanne forløb skal de stå på listen over særligt tilrettelagte forløb) Meritgivende moduler, kompetencegivende efteruddannelse, omskolingsforløb målrettet lægesekretær (hvis sådanne forløb skal de stå på listen over særligt tilrettelagte forløb) Meritgivende moduler, kompetencegivende efteruddannelse, omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (hvis sådanne forløb skal de stå på listen over særligt tilrettelagte forløb) Meritgivende moduler, kompetencegivende efteruddannelse, omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (hvis sådanne forløb skal de stå på listen over særligt tilrettelagte forløb) forsikringsfunktionær revisor shippingassistent speditør Efteruddannelseskurser, Erhvervsuddannelsernes grundforløb, meritgivende moduler, kompetencegivende efteruddannelse, omskolingsforløb målrettet forsikringsfunktionær (hvis sådanne forløb skal de stå på listen over særligt tilrettelagte forløb) Efteruddannelseskurser for revisorer Efteruddannelseskurser til og for shippingassistenter Efteruddannelseskurser til og for speditører Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed revisorassistent Revisorassistent - 22 ugers faglig og personlig kompetenceudvikling Ledige med kontorerfaring og kendskab til bogføring og excel Via et 22 ugers kompetenceudviklingsforløb målrettet teoretisk og praktisk undervisning samt 4 ugers praktik at opnå ansættelse som revisorassistent. Forløbet indeholder bl.a. undervisning i bogføring, løn, moms og afgifterog årsregnskab. Akantus, undervisningssteder Hillerød, Storkøbenhavn og Korsør, Hovedkontor: Sundalsvej 9, 8240 Risskov, Kontaktperson Chefkonsulent Vibeke Muus, uger Lægesekretær Lægesekretærprojekt - lægesekretæruddannelsen Ledige kontormedarbejdere der ønsker beskæftigelse som lægesekretær Afklaring og opkvalificering af ledige kontormedarbejdere med henblik på videreuddannelse og ansættelse som lægesekretær Samarbejde mellem Køge og Roskilde Handelsskole, Bornholms Hospital, Bornholms Erhvervsskole og Jobcenter Bornholm. Kontaktperson Gitte Hagelskjær Jobcenter Bornholm, ca 24 ugers teori og ca 65 ugers praktik (incl fagprøve)

3 Ingeniørarbejde, teknik og naturvidenskab Bioanalytiker (herunder histolaborant, hospitalslaborant, klinisk kemisk laborant) Ingeniør (herunder elektronikingeniør, klinisk ingeniør, stærkstrømingeniør, anlægsingeniør, bygningsingeniør, civilingeniør, elektronikingeniør, energiingeniør, it-ingeniør, konstruktionsingeniør, maskiningeniør, medicoingeniør, udviklingsingeniør og vvs-ingeniør). Efteruddannelseskurser for de konkrete stillingsbetegnelser Efteruddannelseskurser for de konkrete stillingsbetegnelser teknisk designer/teknisk tegner efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet teknisk designer/teknisk tegner (sidsnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed Bygnings-, anlægs, konstruktions- og VVS-ingeniør Tilbage til Bygge-og Anlægsbranchen Ledige ingeniører, arkitekter og andre med faglig baggrund, som skal afklares og evt. opkvalificeres til at gå ind i Bygge-og Anlægsbranchen i stillinger som byggeledere, projektledere, rådgivere og lignende. Formålet er at afklare, om deltagerne har tilstrækkelig motivation og kvalifikationer til at vende tilbage til Bygge- og Anlægsbranchen, og at bruge resultatet af dette arbejde til at matche deltagerne med virksomheder, der er interesserede i at aftage en ingeniør mv. i praktik/tilskudsjob/job Komplement, Vesterbrogade 149, bygn.12, 4., 1620 København V. telefon Kontaktperson: Anne Bøgh. 2 undervisningsuger for den ledige. 30 timer om ugen.

4 Sundhed, omsorg og personlig pleje social- og sundhedsassistent (herunder plejehjemsassistent) social- og sundhedshjælper (herunder plejehjemshjælper og plejer) Sygeplejerske (herunder operarionssygeplejerske, anæstesisygeplejerske og hjemmesygeplejerske) Jordemoder Fysioterapeut Klinikassistent Radiograf Efteruddannelseskurser til og for de konkrete stillingsbetegnelser Det særligt tilrettelagte grundforløb (for flygtninge og indvandrere), grunduddannelse, kompetencegivende kurser og efteruddannelse, introduktions- og omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser Efteruddannelseskurser for de konkrete stillingsbetegnelser Efteruddannelseskurser for jordemødre Efteruddannelseskurser for fysioterapeuter efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til klinikassistent (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Efteruddannelseskurser for radiografer Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed Social- og sundhedshjælper "Social, sundhed og service" At kvalificere kursisterne til at påbegynde og fastholde uddannelsen som social- og sundhedshjælper Social- og sundhedshjælper "Snuseforløb inden for omsorgsfagene" At give ledige viden om uddannelser og arbejdsmuligheder inden for omsorgsfagene Samarbejde ml.: Københavns Kommune og Sosuskolen i København Social- og sundhedsskolen i Greve 6 måneder 10 uger Social- og sundhedshjælper Forkursus og virksomheds-praktik/ansættelse med løntilskud i Rødovre hjemmepleje Forsikrede og ikke-forsikrede ledige At målgruppen begynder uddannelsen som social- og sundhedshjælper Social- og Sundhedsskolen i Brøndby. Kontaktperson Rødovre jobcenter: Vigga Pedersen uger Social og sundhedshjælper og Social-og sundhedsassistent "Branche-Match opkvalificering til job" Målgruppen for Branche-Match er ledige som muligvis rummer eller rummer et potentiale ift. at komme i gang inden for nævnte flaskehalsområder. Målgruppen indeholder både ledige, der tidligere har arbejdet som faglærte eller ufaglærte inden for områderne, eller som kunne have potentielle fremtidsmuligheder der. Forløbet er særlig egnet til ledige, der har behov for at arbejde med motivation. Branche-Matcher et brancheintroducerende matchningsforløb, hvor den enkelte ledige klædes på fagligt og personligt til at varetage et job indenfor ovenstående fagområder. Forløbet etableres i samarbejde med A2B Op til 18 uger incl. i Hillerød. A2B er en privat virksomhed og en del af AS3. Se i øvrigt Lone Gregaard. Tlf: mail_ lg@a2b.dk virksomhedspraktik. Længden af forløbet afpasses efter den lediges individuelle behov Social- og sundhedshjælper På vej mod SOSU Ledige dagpengemodtagere, der ønsker afklaring inden for området. At give ledige viden og afklaring i forhold til uddannelse og arbejde indenfor området. Sundheds- og Sygeplejeskolen på Bornholm 8 uger (kombination af teori og praktik)

5 Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent På vej mod SOSU Ledige dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere At afklare de lediges motivation, Social- og sundhedsskolen i København realkompetence og mulighed for at gennemføre og SOSU C (Hørkær) uddannelse inden for social og Kontaktperson:SOSU C: Anette Bøgh sundhedsområdet. Hansen, tlf Social og Sundhedsskolen i København: Sara Mikkelsen tlf uger, heraf 4 ugers praktis fordelt på 2 uger i hjemmeplejen og 2 uger på plejehjem. Social- og sundhedsområdet, SOSU-hjælper Fremme af uddannelse og beskæftigelse for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk Kvinder med anden etnisk baggrund end dansk og begrænset dansk kendskab. Match 2-3 Deltageren opkvalificeres til optag på det særlige grundforløb på sosu-området. Opkvalificeringen omfatter udvikling af kompetencer i faglig læring, herunder i gruppesamarbejde, at begå sig på en arbejdsplads (deltageren er i praktik med tilknyttet mentor), sprogundervisning, barrierer omkring fravær. mm. Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune. Kontaktperson: Christine Lunde Rasmussen, KK telefon Gennemsnit 29 uger. (2-52 uger) Social- og sundhedsområdet, SOSU-hjælper Dansk, social og sundhed Indvandrere/flygtningen på kontanthjælp/starthjælp med behov for sproglig og faglig opkvalificering samt introduktionsydelsesmodtagere omfattet af Integrationsloven Deltageren opkvalificeres fagligt og sprogligt mod optag på SOSU-hjælperskolen enten via det særlige grundforløb for voksne eller direkte optag CBSI- Center for beskæftigelse, Sprog og 6 måneder med mulighed for Integration, kontaktperson: Lena Ahrenst, forlængelse telefon SOSU-hjælper Bliv SSH Målgruppen er ledige kontanthjælpsog dagpengemodtagere primært i matchgruppe 3 og 4. Formålet med forløbet "Bliv SSH" er for ledige, som ønsker at forsøge sig med et praktikforløb og en forberedende uddannelse indenfor sundhedssektoren. Målet er påbegyndelse af SOSU-hjælper uddannelsen. Top Partners, Herluf Trollesvej 52 A st.4200 Slagelse, Tlf , Fax: Kontaktperson: Maibritt Isberg Andersen 18 uger

6 Social- og sundhedshjælper Afløser til ældreområdet i Slagelse kommune Statslige og kommunale ledige fra matchgrupperne 1-4 Social- og sundhedshjælper/- assistent SOSU-forkursus Social- og sundhedshjælper Job-none-stop Ledige kontanthjælpsmodtagere med anden etnisk oprindelse end dansk, som har interesse indenfor SoSuområdet. Forløbet har særlige kompetencer ift. borgere med anden etnsik baggrund end dansk og de særlige sproglige og/eller kulturelle udfordringer og muligheder, der er på spil for denne målgruppe. Uddannelses- og rekrutterings projekt til ældreplejen opkvalificering til afløserjob i ældreområdet og motivere til påbegyndelse af uddannelse til SOSU-hjælper Ældreplejens udviklingsafdeling i Slagelse 6 uger kommune. Kontaktperson: Uddannelsesleder Karin Sørensen, tlf Forsikrede og ikke-forsikrede ledige At kvalificere ledige med anden etnisk baggrund VoksenUddannelsescenter Frederiksberg 28 uger med anden etnisk baggrund end dansk end dansk til social- og (VUF) og SOSU-skolen og med 9 mdr. s ledighed eller mere. sundhedsuddannelserne. (Diakonissestiftelsen), kontaktperson Lene Kildegaard. Den danske Diakonissestiftelse, Social og sundhedsskole, Peter bangsvej 1, opg. G Frederiksberg, Telefon : At opkvalificere og afklare målgruppen fagligt, sprogligt og socialt indenfor SoSuområdet. Dette gennemføres ved hjælp af særligt tilrettelagte forløb med brug af vejledning og Vækshuset & Co. afdeling i Roskilde og København. Læs mere om Væksthuset resultater, metoder og samarbejde med virksomheder på 26 uger som udgangspunkt, men kan aftales individuelt. intensive praktikforløb i en række virksomheder Kontaktperson: Leif Kongsgaard indenfor området. Herudover branchematch, branchekendskab og opkvalificering indenfor lk@vaeksthus.dk, mobil eller SoSu-området. Det primære mål er job/uddannelse i plejesektoren. Social- og sundhedshjælper SOSU-projektet Kvindelige kontanthjælpsmodtagere med anden etnisk oprindelse end dansk, som ønsker at arbejde indenfor SOSU-området. Primært matchkategori 3 og 4. Formålet med SOSU-projektet er at opkvalificere kvinder med anden etnisk oprindelse end dansk, således at kvinderne har de sociale og faglige kompetencer til optag på SOSU-hjælperuddannelsen. VUC i Roskilde (3 dage/uge) og forskellige lokalcentre i Roskilde (2 dage/uge) Forløbsvarighed er mellem måneder. Forløbene tilrettelægges som individuelle forløb med en kombination af undervisning, praktik og vejledning. Forløbene tilpasses den enkelte kvinder, idet behovene er forskellige. Social- og sundhedshjælper/- assistent Opkvalificering til job - for ledige nydanskere Forsikrede ledige nydanskere eller nydanskere på kontanthjælp. Forløbet er et jobrettet matchningsforløb målrettet flaskehalsområderne Kontaktperson: Steen Jakobsen, tlf.: , sja@a2b.dk. Se også Max uger. Varigheden vil tage udgangspunkt i den enkeltes matchgruppekategori. Social- og sundhedshjælper FOKUS Kvinder med anden etnisk baggrund end dansk og begrænset dansk kendskab. Match 2-4 Deltageren opkvalificeres til optag på det særlige grundforløb på sosu-området. Opkvalificeringen omfatter udvikling af kompetencer i faglig læring, herunder i gruppesamarbejde, at begå sig på en arbejdsplads (deltageren er i praktik med tilknyttet mentor), sprogundervisning, barrierer omkring fravær mm. Sprogcenter Nordsjælland, 20½ uge (incl. Praktikperioden) Frederikssund. Kontaktperson: Afd. Leder Steffen Busch, Nyt Match - et brancheintroducerende forløb Social- og sundhedshjælper, plejehjemsmedhjælper og plejer. Kortuddannede forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere, der ikke har kunnet fastholdes på arbejdsmarkedet. Målgruppen har barrierer, som skal afdækkes og bearbejdes i forløbet. Målgruppen har endvidere behov for motivation i forhold til brancheskift. Faglig og målrettet brancheintroduktion/opkvalificering rettet mod jobområderne: Social- og sundhedshjælper, plejehjemsmedhjælper og plejer, for derved at skabe en varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Brancheintroduktionen/opkvalificeringen varetages af kursets undervisere, oplægsholdere fra brancherne og korte uddannelsespraktikker. Forløbet etableres i et samarbejde mellem 3F, Jobcentret og AOFJOB Sjælland Nord, samt virksomheder inden for brancheom-råderne. Forløbet afvikles af AOFJOB, Storegade 16, 4550 Asnæs Kontakt-person: Kurt Elsberg, uger branchematch kontakthjælpsmodtagere match 3-5 opkvalificering til fagområderne A2B 20 uger Social og sundhedshjælper og Social-og sundhedsassistent

7 Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedsassistent, plejehjemmsassistent, Social- og sundhedshjælper, plejehjemsmedhjælper Rødlinie - er et forberedende uddannelsesforløb til etniske kvinder derer intersserede i at arbejde inden for sundheds- og omsorgsbranchen NUCP Etniske kvinder med anden etnisk baggrund end dansk årige kontanthjælspmodtagere Deltagerne opkvalificeres til optag på det særlige grundforløb på sosu-området. Opkvalificeringen omfatter udviklingen af kompetencer i faglige læring, herunder i gruppesamarbejde, at begå sig på en arbejdsplads (deltagerne er i praktik med tilknyttet mentor), sprogundervisning, barrierer omkring fravær. mm Sam-Kurser Op til 26 uger at afklare og opkvalificere til uddannelse eller job inden for fagområdet Næstved ungecenter og produktionsskole min 12 uger

8 Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent Afklaringsforløb for ledige pædagoger Afklaring og opkvalificering af ledige At give ledige viden og afklaring i forhold til at pædagoger med henblik på ansættelse uddannelse og arbejde inden for pædagog og evt. videruddannelse inden for og/eller social og sundhedsområdet social- og sundhedsområdet Samarbejde mellem Markmann rekkruttering og genplacering, Bornholms Erhvervsskole og Jobcenter Bornholm. Kontaktperson: Gitte Hagelskjær, Jobcenter Bornholm uger Pædagog (herunder socialpædagog) Socialrådgiver (herunder socialformidler) Efteruddannelseskurser for de konkrete stillingsbetegnelser Efteruddannelseskurser for de konkrete stillingsbetegnelser Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed Pædagog NUCP årige kontanthjælspmodtagere at afklare og opkvalificere til uddannelse eller job inden for fagområdet Næstved ungecenter og produktionsskole min 12 uger socialrådgiver, socialformidler Opkvalificering til job Forsikrede ledige Formålet er at rekruttere 20 forsikrede ledige til Den sociale Højskole i København. et introduktionsforløb, med henblik på 8 uger efterfølgende ansættelse i socialrådgiverstillinger/socialformidlerstillinger. Kronprinsesse Sofies Vej 35, 2000 Frederiksberg. Via undervisning i det juridiske grundlag for Kontaktperson: beskæftigelsesindsatsen, redskaber og Michael Eskildsen metoder i beskæftigelsesindsatsen, samt 4 Tlf.: ugers virksomhedspraktik på Høje Tåstrup Jobcenter, opkvalificeres de forsikrede ledige til at varetage stillingerne.

9 Bygge og anlæg anlægsstruktør brolægger stilladsmontør efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet anlægsstruktør (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet brolægger (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Opkvalificerende kurser til og for stilladsopstiller/stilladsmontør elektriker (herunder bygningselektriker, alarmmontør, industrielektriker og installationselektriker) bygningsmaler murer glarmester tømrer (herunder bygningstømrer og bygningssnedker) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet bygningsmaler (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet murer (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet glarmester (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb). Endvidere forpraktik for unge under 18 år i op til 6 måneder jf. 2 i Bekendtgørelse af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats af 29. juni 2005 (Aftale om forpraktik er indgået mellem TEKNIQ og hhv. Blik & Rørarbejderforbundet og Dansk El-forbund) vvs-montør (herunder vvs- og energimontør, blikkenslager, vvs- og industrirør-montør, vvs- og ventilationsmontør og vvs tag- og facademontør). bygningskonstruktør kloakmester efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Efteruddannelseskurser for bygningskontruktører Kloakmester under åben uddannelse, AMU kloakering. Endvidere forpraktik for unge under 18 år i op til 6 måneder jf. 2 i Bekendtgørelse af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats af 29. juni 2005 (Aftale om forpraktik er indgået mellem TEKNIQ og hhv. Blik & Rørarbejderforbundet og Dansk El-forbund)

10 Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed Brolægger Branchematch Målgruppen er dagpengemodtagere i At give kandidater en faglig introduktion samt et A2B Bygningssnedker første ledighedsperiode -enten uden overblik over muligheder og arbejdsopgaver uddannelse eller med forældet inden for en af stillingsbetegnelserne. Der vil Elektriker Ahlgade 51, 2. sal uddannelse endvidere blive indgået aftale med lokale Kloakmester virksomheder for at give deltagerne en Bygningsmaler introduktion til gældende krav og vilkår i de 4300 Holbæk Murer respektive brancher/virksomheder. Forløbet er Kontaktperson: Steen Jakobsen VVS-og ventilationsmontør således et forforløb til en erhvervsuddannelse uger Tømrer Brolægger Bygningssnedker Elektriker Kloakmester Bygningsmaler Murer VVS-montør Tømrer "Branche-Match opkvalificering til job" Målgruppen for Branche-Match er ledige som muligvis rummer eller rummer et potentiale ift. at komme i gang inden for nævnte flaskehalsområder. Målgruppen indeholder både ledige, der tidligere har arbejdet som faglærte eller ufaglærte inden for områderne, eller som kunne have potentielle fremtidsmuligheder der. Forløbet er særlig egnet til ledige, der har behov for at arbejde med motivation. Branche-Matcher et brancheintroducerende matchningsforløb, hvor den enkelte ledige klædes på fagligt og personligt til at varetage et job indenfor ovenstående fagområder. Forløbet etableres i samarbejde med A2B i Hillerød. A2B er en privat virksomhed og en del af AS3. Se i øvrigt Kontaktperson: Lone Gregaard, tlf.: , lg@a2b.dk Op til 18 uger incl. virksomhedspraktik. Længden af forløbet afpasses efter den lediges individuelle behov Bygningssnedker Elektriker Kloakmester Bygningsmaler Murer VVS-og ventilationsmontør Tømrer Vejen til Bygge og Anlæg Ledige dagpengemodtagere, der ønsker afklaring inden for området At give ledige viden og afklaring i forhold til uddannelse og arbejde indenfor området. Samarbejde mellem Køge Handelsskole og Bornholms Erhvervsskole 12 uger (kombination af teori (8 uger) og praktik (4 uger))

11 Tømrer Bygningssnedker Trævejen Kontanthjælpsmodtagere og At kvalificere kursisterne til at påbegynde og Københavns Tekniske Skole, Bygge og 6-12 uger dagpengemodtagere som har behov gennemføre en uddannelse inden for træfagene: anlæg ift eksempelvis introduktionsforløb. for afklaring inden beslutning om videretømrer, bygningssnedker mv. At sikre Samarbejde med Træ, Industri og Byg i forløb i uddannelse eller job kursisterne en kontrakt med en mester inden DK, herunder TIB s jobklub skolestart. Københavns Tekniske Skole, Rebslagervej 11, 2400 NV - uddannelsesleder Henrik Poulsen, tlf. nr TIB, Møllegade 2500 Valby: Jette Gottlieb Tlf: CAB (center for afklaring og beskæftigelse i Københavns Kommune.v. Ane Lydholm Tlf Tømrer Bygningsmaler Murer Håndværk, uddannelse og service (HUS), ckb Ledige under 30 år, evt. med brudte uddannelsesforløb. Forberede til uddannelse eller job indenfor fagområderne på bygge- anlægsområdet. Der er mulighed for 4 ugers praktik i en relevant virksomhed. CKB: Teglværksgade 31, 2100 Kbh. Ø. 6 mdr. Kontaktperson:Jette Nielsen, Tlf Bygningsmaler Murer VVS-montør Tømrer Bygningssnedker "En smutvej til Bygge og Anlæg - introduktionsforløb 1. Primært ledige den uddannelse år. Både dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere. 2. Virksomheder inden for branchen At motivere og introducere til job eller uddannelse inde for Bygge og Anlæg. EUC Sjælland, Lyngvej 25 C, 4 uger + evt. praktik, løntilskud. Kontaktperson: Hanne Nielsen, Jobcenter Opbygning: 2 ugers faglig Køge introduktion + 2 ugers afklaring af job/uddannelsesmuligheder Tømrer, Murer Jobskifte til byggesektoren Ledige i 1. og 2. ledighedsperiode primært ufaglærte eller ledige med korte ansættelsesforløb At give ledige (primært ufaglærte), via EUC Lolland, C.E. Christiansensvej 12, karruseltilrettelagt korte kurser, nogle 4930 Maribo, Kontaktperson:Ove Holm, grundlæggende kvalifikationer og kompetencer, som giver dem mulighed for at varetage opgaver indenfor B/A området samt motivere til påbegyndelse af erhvervsfaglig uddannelse som murer eller tømrer. Op til 6 uger - min. 1 uges afklaring og afprøvning bygningssnedker Kofoeds Skoles værksteder og sammensatte undervisningsforløb Matchgruppe 4 og 5 med erhvervssigte +H 40 At afklare jobmuligheder og at optræne Kofoeds Skole, Nyrnberggade 1, måneder arbejdsevnen på det pågældende fagområde, herunder forarbejdning af træ til færdige København S. Kontakt: Ellen Christensen, produkter, materialelære, læring af fagudtryk og navne på værktøj, kendskab til brug af almindeligt håndværktøj

12 Tømrer Kofoeds Skoles værksteder og sammensatte undervisningsforløb Matchgruppe 4 og 5 med erhvervssigte +H 40 At afklare jobmuligheder og at optræne arbejdsevnen på det pågældende fagområde, herunder reparationer af vinduer, døre og mindre bygningsarbejder ud fra bygningstegninger, materialelære, læring af fagudtryk og navne på værktøj, kendskab til brug af almindeligt håndværktøj Kofoeds Skole, Nyrnberggade 1, måneder København S. Kontakt: Ellen Christensen, Bygningsmaler Kofoeds Skoles værksteder og sammensatte undervisningsforløb Matchgruppe 4 og 5 med erhvervssigte +H 40 At afklare jobmuligheder og at optræne arbejdsevnen på det pågældende fagområde, herunder reparations-, renoverings-, og ombygningsarbejder og maling af emner til opsætning, læring af fagudtryk og malerteknikker Kofoeds Skole, Nyrnberggade 1, måneder København S. Kontakt: Ellen Christensen, Tømrer, murer, kok, chauffør (lastbil- og buschauffør) A2B Branchematch Ledige kontanthjælpsmodtagere, der har særligt behov for at arbejde med motivation og faglig udvikling Formålet er at opnå beskæftigelse inden for de nævnte fagområder ved introduktion til jobområderne, faglig og personlig afklaring samt faglig undervisning A2B, Gladsaxevej 376, 1, 2860 Søborg. Att.: Jens Balslev 18 uger Brolægger Nyt Match - et brancheintroducerende forløb Kortuddannede forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere, der ikke har kunnet fastholdes på arbejdsmarkedet. Målgruppen har barrierer, som skal afdækkes og bearbejdes i forløbet. Målgruppen har endvidere behov for motivation i forhold til brancheskift. Faglig og målrettet brancheintroduktion/opkvalificering rettet mod jobområderne: Brolægger, for derved at skabe en varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Brancheintroduktionen/opkvalificering-en varetages af kursets undervisere, oplægsholdere fra brancherne og korte uddannelsespraktikker. Forløbet etableres i et samarbejde mellem 3F, Jobcentret og AOFJOB Sjælland Nord, samt virksomheder inden for brancheom-råderne. Forløbet afvikles af AOFJOB, Storegade 16, 4550 Asnæs Kontakt-person: Kurt Elsberg, uger murer og tømrer branchematch kontakthjælpsmodtagere match 3-5 opkvalificering til fagområderne A2B 20 uger murer og tømrer NUCP Stilladsmontør, Håndværker med certifikat bygningssnedker, murer, tømrer årige kontanthjælspmodtagere Ledige dagpengemodtagere, der ønsker opkvalificering inden for området at afklare og opkvalificere til uddannelse eller job inden for fagområdet At give ledige viden og afklaring i forhold til uddannelse og arbejde inden for området Næstved ungecenter og produktionsskole min 12 uger Samarbejde mellem Markmann 17 uger (kombination af teori rekkruttering og genplacering, Bornholms (9uger) og praktik (8 uger) Erhvervsskole og Jobcenter Bornholm. Kontaktperson: Gitte Hagelskjær, Jobcenter Bornholm

13 Jern, metal og auto automekaniker traktormekaniker (herunder landbrugsmaskine-mekaniker) karosserismed (herunder autopladesmed og pladesmed) klejnsmed (herunder rustfast klejnsmed) kølemontør efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet mod automekaniker(sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet mod de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet mod de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet kølemontør (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed pladesmede, klejnsmede (rustfast) Ny styrke Arbejdsmarkedsparate ledige med længerevarende ledighed (2. ledighedsperiode) At introducere til en branche, hvor er stigende beskæftigelsesmuligheder og gode muligheder for efterfølgende erhvervsfaglige uddannelser Bornholms Erhvervsskole Minervavej Rønne Kontaktperson: Chefkonsulent Inge Vang 21 uger (13 ugers teori og 2 x 4 ugers praktik)

14 Salg, indkøb og markedsføring efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til de konkrete salgsassistent (herunder ekspedient, handelsmedhjælper, butikschef, butiksleder og butiksbestyrer) stillingsbetegnelser (sidsnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed butikshandelsmedarbejder branchematch kontakthjælpsmodtagere match 3-5 opkvalificering til fagområderne A2B 20 uger butiksekspedient, butikshandelsmedarbejder butiksmedarbejderuddannelsen kontahjælpsmortagere, dagpengemodtagere, sygedagpemgemodtagere og starthjælpsmodtagere Uddannelse af butiksmedhjælpere i mesterlære hos godkendte butikker handelsskolen Sydsjælland 2-årig

15 Data, IT og teleteknik It-specialist (herunder databaseudvikler, datalog, programmør, it-konsulent, it-medarbejder, itsupporter, softwareudvikler, systemudvikler, netværkskonsulent og edb-tekniker). efteruddannelse. Korte efteruddannelsesforløb til og for de konkrete stillingsbetegnelser

16 Transport, lager og maskinførere Lastbilchauffør (herunder renovationschauffør, tankvognschauffør, eksportchauffør og flyttechauffør). Buschauffør (herunder turistbuschauffør) Entreprenørmaskinfører (herunder gravemaskinfører, asfaltmaskinfører, dozerfører, fejemaskinfører, graderføder, gummigedfører, rambukfører, rendegraverfører, scraberfører og tromlefører) postbud efteruddannelse, introduktions- og omskolingsforløb til de konkrete stillingsbetegnelser. Kørekort til lastbil (kategori C) og stort påhængskøretøj (kategori E). efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Kørekort til bus (kategori D) og til erhvervsmæssig personbefordring Opkvalificerende kurser til og for de konkrete stillingsbetegnelser Opkvalificerende kurser til og for postbude Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde Navn på forløb Målgruppe Formål Uddannelsesinstitution Varighed Chauffør (lastbil) "En smutvej til arbejdsmarkedet på lager og gods-transport" Ledige kontanthjælps- og dagpengemodtagere Via samarbejdsaftaler med konkrete virksomheder i Køge Bugt at rekruttere til transportområdet ved hjælp af afklaring, opkvalificering og rekruttering til konkrete jobmuligheder. EUC Sjælland Op til 10 uger. (Kontakt Jobcenter Køge for præcisering heraf) Chauffør, (lastbil og bus) Dansk, lager, transport, håndværk og industri Indvandrere/flygtninge på Deltageren opkvalificeres fagligt og sprogligt til kontanthjælp/starthjælp med behov for arbejde inden for faget chauffør (lastbil, bus) sproglig og faglig opkvalificering samt introduktionsydelsesmodtagere omfattet af Integrationsloven CBSI Center for beskæftigelse, Sprog og Integration, Københavns Kommune, kontaktperson: Lena Ahrenst, Tlf Chauffør, (lastbil, bus) Chaufførafklaring, ChaufføruddannelseLast, ChaufføruddannelseBus Forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere.(det er en forudsætning, at kursisten er i besiddelse af B-kørekort) Chauffør, (lastbil, bus) Transportafdelingen, projektnummer B44 Ledige kontanthjælps- og dagpengemodtagere Chauffør, (lastbil, bus) Forberedende chaufførkursus (prækvalificerende) Ledige konthjælpsmodtagere som ønsker at arbejde indenfor chaufførbranchen, og som har sproglige barrierer. Primært matchkategori 3 og 4 At uddanne og opkvalificere ledige til det Dansk UddannelsesCenter A/S, Op til 9 uger transporterhverv. At sikre alle ledige, efter endt Industrivej 7, 2605 Brøndby, Att.: Karsten uddannelse, jobgaranti i ordinær arbejde via Dansk UddannelsesCenter A/S netværk af Mathiesen eller Anne Adelgaard, telefon: Tlf transportvirksomheder - At opkvalificere målgruppen fagligt, sprogligt Væksthuset, København og Roskilde. og socialt indenfor fagene lastbil, bus og taxi. Kontaktperson: Teamleder Leif Dette gennemføres ved hjælp af særligt Kongsgaard, tlf: , tilrettelagte forløb med brug af intensive adm@vaeksthus.dk. Læs mere om praktikforløb i en række transportvirksomheder. Væskahusets resultater, metoder og samarbejde med virksomheder på - At opvalificere ledige med sproglige barrierer Speicaltilrettelagt undervisningsforløb til at kunne gennemføre en chaufføruddannelse udført af Jobpoint, Roskilde Kommune i på AMU-kursus samarbejde med JUUL Gruppen (AMUchaufføruddannelse). Kontaktperson: Linda Nielsen, Jobpoint, tlf.: uger efter individuel vurdering. Forlængelse kan aftales. Løbende optag. Forløbene er individuelle vurderet ud fra behov med varighed på 6-12 uger.

17 Chauffør, (lastbil, bus ) Opkvalificering til job - for ledige nydanskere Forsikrede ledige nydanskere eller nydanskere på kontanthjælp Forløbet er et målrettet matchningsforløb målrettet flaskehalsområderne Kontaktperson: Steen Jakobsen, tlf.: , sja@a2b.dk. Se også Forløbene vil have en max. varighed på uger for den enkelte deltager. Varigheden tager udgangspunkt i den enkeltes matchgruppekategori. Chauffør (lastbil, bus) Matchning Ledige borgere på kontakthjælp (primært matchkategori 3-4 samt borgere med anden etnisk baggrund end dansk fra ikke vestlige lande) Chauffør (bus) Personbefordring med bus Alle ledige Gennem målrettet opkvalificering på virksomhederne og sideløbende uddannelse til lastbilschauffør eller buschauffør at opkvalificere Center for Afklaring og Beskæftigelse, ledige borgere til jobåbninger indenfor transport, Smedetoften 14, 2400 København NV. flytte og renovation eller busbranchen. Telefon: , Virksomheder stiller jobgaranti ved cab@bif.kk.dk, Kontaktperson: Janus tilfredsstillende gennemført forløb. Francke-Larsen. Bornholms Erhvervsskole Minervavej Rønne Kontaktperson: Chefkonsulent Inge Vang 12 uger med mulighed for forlængelse 10 uger (6 ugers teori og 4 ugers praktik) Chauffør (bus) Kombineret Dansk- og chaufføruddannelse med betinget ansættelseskontrakt fra forløbets start. Chauffør (lastbil-, eksport-, flytte- Introduktion og afklaring til transportområdet, renovation-, tankvogn), Buschauffør (turist-) Ledige nydanskere med behov for sproglig opkvalificering ledige modtagere af kontanthjælp (kommunale målgrupper) Opkvalificering af ledige til buschauffører Chaufføruddannelse i kombination med danskundervisning. Kursisten er i ordinært arbejde som rutebuschauffør umiddelbart efter erhvervet kørekort kategori D-EP, førstehjælp, billetteringsbevis samt TURs grundlæggende kvalifikationsbevis. Jobcenter Bornholm Landemærket Rønne Kontaktperson: Konsulent Jimmie Pedersen Uddannelsescentret for Kollektiv Trafik A/S Dansk- og Chaufføruddannelsen Mileparken 12A 2740 Skovlunde Telefon: Mail: je@uddcenter.dk Kontakt: Lis Dalgaard, Jannie Elvekjær eller Marianne Weischer Læs mere på Strandens Uddannelsescenter, Industrigrenen 4, 2635 Ishøj 20 uger 3 uger At afklare, introducere og opkvalificere ledige til transportbranchen.

18 Nyt Match - et brancheintroducerende forløb lastbilchauffør, buschauffør, entreprenørmaskinfører og postbud. Kortuddannede forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere, der ikke har kunnet fastholdes på arbejdsmarkedet. Målgruppen har barrierer, som skal afdækkes og bearbejdes i forløbet. Målgruppen har endvidere behov for motivation i forhold til brancheskift. Faglig og målrettet brancheintroduktion/opkvalificering rettet mod jobområderne: lastbilchauffør, buschauffør, entreprenørmaskinfører og postbud, for derved Forløbet etableres i et samarbejde mellem 3F, Jobcentret og AOFJOB Sjælland Nord, samt virksomheder inden for brancheom-råderne. at skabe en varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Forløbet afvikles af AOFJOB, Storegade Brancheintroduktionen/opkvalificeringen 16, 4550 Asnæs varetages af kursets undervisere, Kontakt-person: Kurt Elsberg, oplægsholdere fra brancherne og korte uddannelses praktikker. 6 uger branchematch kontakthjælpsmodtagere match 3-5 opkvalificering til fagområderne A2B 20 uger Chauffør Chauffør Projekt At få ledige til at blive selvforsørgende, samt opkvalificering af ledige borgere. Buschauffør, renovationschauffør Ledige kontanthjælpsmodtagere. Personer på dagpenge. Personer som er ledige uden ydelse. Projektet giver deltagerne de fornødne kvalifikationer til at varetage ordinært job inden for buschaufførområdet. Projektet giver deltagerne de fornødne kvalifikationer til at varetage ordinært job inden for renovationschaufførområdet. AMU center på Malervænget i Næstved samt Erhvervskøreskolen inæstved (Byens Køreskole) Projektet forløb er fra til

19 kok (herunder køkkenleder og køkkenchef) Tjener smørrebrødsassistent Særligt tilrettelagte flaskehalsforløb Fagområde efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Navn på forløb Målgruppe Formål efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb målrettet tjener (sidsnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) Opkvalificerende kurser til og for smørrebrødsassistenter Uddannelsesinstitution Varighed Kok Køkken-kantine, ckb Ledige, især kontanthjælps-modtagere Deltagerne opkvalificeres til at gå i uddannelse med ønske om opkvalificering indenfor eller job. Forløbet indeholder kursus i branchen levnedsmiddelhygiejne samt mulighed for 4 ugers praktik i en relevant virksomhed. CKB (Center for kompetence og 6 mdr. beskæftigelse i Københavns Kommune). Teglværksgade 31, 2100 kbh Ø, Kontaktperson: Glennie Fossing tlf Samarbejde med bl.a Teknisk skole i forhold til Almen levnedsmiddelhygiejne Kok "Kokkevejen" Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere med uformelle kompetencer inden for området eller med ønsker om job/uddannelse som kok. Formålet med forløbet er via erhvervsintroduktion (skole- og praktik-ophold) at opkvalificere og motivere til ansættelse og uddannelse som kok. Hotel og Restaurationsskolen 17 uger Kok Fødevarekursus Kontanthjælpsmodtagere med behov for sproglig og faglig opkvalificering Formål er at indføre deltagere i arbejdsgange og opkvalificere til job inden for fagområdet/påbegyndelse af uddannelse som kok. Endvidere læring af relevant arbejdssprog og dansk madkultur Sprogcenter Hellerup, Bernstorffsvej 20, 2900 Hellerup 12 uger

20 Nærings- og nydelsesmiddel butiksslagter (herunder slagtermester, detailslagter og slagter) bager efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til de konkrete stillingsbetegnelser (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb) efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til bager (sidstnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb)

21 Undervisning, forskning og vejledning folkeskolelærer (herunder efterskolelærer) faglærer (erhvervsskoler) fængselsfunktionær Efteruddannelseskurser for de konkrete stillingsbetegnelser Efteruddannelsesaktiviteter til og for faglærere Forkurser til fængselsfunktionær, meritgivende forløb samt opkvalificerende kurser til fængselsfunktionær.

22 Landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje anlægsgartner Erhvervsskoler: Erhvervsuddannelsernes grundforløb, meritgivende moduler, kompetencegivende efteruddannelse og introduktions- og omskolingsforløb til anlægsgartner (sidsnævnte skal godkendes som særligt tilrettelagt forløb)

23 Rengøring, ejendomsservice og renovation ejendomsadministrator Opkvalificerende kurser til og for ejendomsadministrator.

Liste over aktiviteter der kan overflyttes fra Aktivitetsliste 2009 til aktivitetslisten 2010, Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland.

Liste over aktiviteter der kan overflyttes fra Aktivitetsliste 2009 til aktivitetslisten 2010, Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland. Den 21. december 2009 Liste over aktiviteter der kan overflyttes fra Aktivitetsliste 2009 til aktivitetslisten 2010, Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland. I denne liste er opremset alle de særligt

Læs mere

Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen

Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen Opdateret den 14. december 2009 Aktivitetsliste 2009 for Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen For

Læs mere

Ledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere som har mod og lyst til at arbejde inden for børne- og ældreområdet

Ledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere som har mod og lyst til at arbejde inden for børne- og ældreområdet Opdateret den 1. december 2010 Aktivitetsliste 2010 for Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen For generelle

Læs mere

Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde

Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde advokat inden for de nævnte advokatfuldmægtig stillingsbetegnelser anlægsingeniør Kurser/ certifikater for udenlandsk arbejdskraft, så

Læs mere

Gælder statslige og kommunale målgrupper. Gælder kommunale målgrupper Erhvervsgruppe Fag Vejledning/opkvalificering Virksomhedspraktik Løntilskud

Gælder statslige og kommunale målgrupper. Gælder kommunale målgrupper Erhvervsgruppe Fag Vejledning/opkvalificering Virksomhedspraktik Løntilskud Beskæftigelsesregion Nordjylland. Senest opdateret 7.3.2007 Liste over aktiviteter, hvortil jobcentrene kan søge midler fra den særlige statslige bevilling til at forebygge og afhjælpe mangel på arbejdskraft.

Læs mere

Gælder statslige og kommunale målgrupper og omfatter: Vejledning og Opkvalificering. advokatsekretær. revisorassistent. bankrådgiver.

Gælder statslige og kommunale målgrupper og omfatter: Vejledning og Opkvalificering. advokatsekretær. revisorassistent. bankrådgiver. Side 1 Det Regionale Beskæftigelsesråds liste over stillingsbetegnelser og aktiviteter hvortil der gives tilskud til fra flaskehalspuljen i 2009 i Nordjylland Kontor, administration, regnskab og finans

Læs mere

fag som beskæftigelsesmål og i virksomheder og institutioner der normalt beskæftiger denne type arbejdskraft

fag som beskæftigelsesmål og i virksomheder og institutioner der normalt beskæftiger denne type arbejdskraft Opdateret den 13. jaunar 2010 Aktivitetsliste 2010 for Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Generelle uddannelsesaktiviteter der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen For særligt tilrettelagte

Læs mere

AKTIVITETSLISTEN. Aktiviteter der udløser bonus fra RBR s Flaskehalsbevilling i Syddanmark 2007

AKTIVITETSLISTEN. Aktiviteter der udløser bonus fra RBR s Flaskehalsbevilling i Syddanmark 2007 AKTIVITETSLISTEN Aktiviteter der udløser bonus fra RBR s Flaskehalsbevilling i Syddanmark 2007 Jvf. Bekendtgørelse nr. 1257 af 7. december 2006 om anvendelse, fordeling, udbetaling mv. af midler fra den

Læs mere

Gælder statslige og kommunale målgrupper

Gælder statslige og kommunale målgrupper Beskæftigelsesregion Nordjylland. Senest opdateret 31.12.2006 Liste over aktiviteter, hvortil jobcentrene kan søge midler fra den særlige statslige bevilling til at forebygge og afhjælpe mangel på arbejdskraft.

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2008

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2008 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 2. halvår af 2008. Undersøgelsens

Læs mere

Revideret d. 23. februar 2010 Udvidelse af aktivitetsmuligheder for it og teleteknik

Revideret d. 23. februar 2010 Udvidelse af aktivitetsmuligheder for it og teleteknik Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde Ferskvandsbiolog Gymnasielærer (naturvidenskab og idræt) inden for de nævnte stillingsbetegnelser Sidefag Hotel, restauration, køkken og

Læs mere

Beskæftigelsesregion Nordjylland udarbejdet på baggrund af Arbejdsmarkedsbalancen 2011

Beskæftigelsesregion Nordjylland udarbejdet på baggrund af Arbejdsmarkedsbalancen 2011 Erhvervsgrupper og stillingsbetegnelser ifht. nordjysk katalog over Jobrettet Uddannelse 2011 Akademisk arbejde Bygge og anlæg Design, formgivning og grafisk arbejde Hotel, restauration, køkken, kantine

Læs mere

Overordnede jobkategorier / branchekategorier ifht. kursuskatalog over jobrettede kurser

Overordnede jobkategorier / branchekategorier ifht. kursuskatalog over jobrettede kurser Overordnede jobkategorier / branchekategorier ifht. kursuskatalog over jobrettede kurser Erhvervsgrupper Akademisk arbejde Bygge og anlæg Design, formgivning og grafisk arbejde Hotel, restauration, køkken,

Læs mere

PROGNOSE 2016. Delrapport: Hjørring Kommune

PROGNOSE 2016. Delrapport: Hjørring Kommune PROGNOSE 2016 Jobcenteret i Hjørring har spurgt 336 lokale virksomheder om, hvilke typer medarbejdere, de har ansat lige nu, og om de forventer at ansætte eller afskedige medarbejdere de næste 12 måneder.

Læs mere

Evaluering: Effekten af jobrotation

Evaluering: Effekten af jobrotation Evaluering: Effekten af jobrotation Virksomhedsservice gennemførte i september 2014 telefoninterview af borgere, som har afsluttet et jobrotationsvikariat i perioden fra 1. januar 2013 til 31. august 2014.

Læs mere

Arbejdsmarkedsbalancen

Arbejdsmarkedsbalancen Arbejdsmarkedsbalancen 15.10.2018 Arbejdsmarkedsbalancen viser jobmuligheder og virksomhedernes rekrutteringssituation i de 8 regionale arbejdsmarkedsområder. Akademisk arbejde Advokat - Jobnet - søg på

Læs mere

Evaluering: Effekten af jobrotation

Evaluering: Effekten af jobrotation Evaluering: Effekten af jobrotation Virksomhedsservice gennemførte i september 2014 en telefonbaseret interviewundersøgelse blandt borgere, som har afsluttet et jobrotationsvikariat i perioden fra 1. januar

Læs mere

HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU. TBF = tre bogstavs forkortelser

HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU. TBF = tre bogstavs forkortelser HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU TBF = tre bogstavs forkortelser EUC Erhvervs Uddannelses Center Syd Sønderborg - Tønder Haderslev Aabenraa 450 engagerede medarbejdere 75 lange og korte erhvervsuddannelser

Læs mere

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Malene Nordestgaard Laursen Sagsnr. 15.40.00-P20-1-15 Dato:24.2.2016 Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Antallet af borgere omfattet af

Læs mere

Jobcenter. Sprogpraktik med mentorstøtte

Jobcenter. Sprogpraktik med mentorstøtte Sprogpraktik med mentorstøtte Arbejdsrettet danskundervisning Danskundervisning i tilknytning til arbejde har været på den politiske og pædagogiske dagsorden i en årrække. Den udvikling vil fortsætte.

Læs mere

Notat - Uddannelsestilbud til ledige

Notat - Uddannelsestilbud til ledige Notat - Uddannelsestilbud til ledige Bilag til mødesag vedrørende uddannelsestilbud til ledige Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 23. september 2013. Notatet redegør nærmere om hvilke uddannelsestilbud de

Læs mere

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen...

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen... VORDINGBORG KOMMUNE INDHOLD Denne folder skal informere om EGU. Informationen er henvendt til vejledere i Vordingborg Kommune og andre der ønsker grundlæggende viden om EGU og uddannelsens muligheder.

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

Voksenlærling - Til din virksomhed

Voksenlærling - Til din virksomhed Opdateret december 2017 Voksenlærling - Til din virksomhed Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft. I dette katalog kan du få et overblik over og

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen

Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen Opdateret den 26. juni 2009 Aktivitetsliste 2009 for Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Særligt tilrettelagte uddannelsesaktiviteter, der kan udløse tilskud fra flaskehalsbevillingen For generelle

Læs mere

Arbejdsmarkedsredegørelse

Arbejdsmarkedsredegørelse Arbejdsmarkedsredegørelse Arbejdsmarkedsrådenes vurdering af udviklingen på arbejdsmarkedet 4. kvartal 2003 Med prognose for udviklingen i beskæftigelse og ledighed samt redegørelse for flaskehalssituationen

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

DANSK METAL Arbejdsmarkedsafdelingen Nyropsgade 38 1780 København V Tlf.: 33632000 Fax: 33632140

DANSK METAL Arbejdsmarkedsafdelingen Nyropsgade 38 1780 København V Tlf.: 33632000 Fax: 33632140 DANSK METAL Arbejdsmarkedsafdelingen Nyropsgade 38 1780 København V Tlf.: 33632000 Fax: 33632140 Uddannelsesløft i 1. halvår 2013 (opdateret 11. januar 2013) Ordningen om dannelsesløft indeholder ret til

Læs mere

- få efteruddannet jeres medarbejdere og brug ledige som vikarer

- få efteruddannet jeres medarbejdere og brug ledige som vikarer Brug jobrotation - få efteruddannet jeres medarbejdere og brug ledige som vikarer Hvem har ikke brug for efteruddannelse? Prøv at se på jeres virksomhed i et uddannelsesperspektiv. Hvornår har I sidst

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning december 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Socialog sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Lære sammen Arbejde med mennesker LÆRE SAMMEN SOCIAL- OG SUNDHEDS- UDDANNELSEN UDDANNELSE

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 541 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50

Læs mere

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Virksomhedsinklusion Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Refusionsomlægningen fordrer styring af virksomehdsindsatsen Med refusionsomlægningen får vi startskuddet på en

Læs mere

Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Sydjyllands område Status dec Arbejdsmarkedskontor Syd

Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Sydjyllands område Status dec Arbejdsmarkedskontor Syd Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftn i kommunerne i s område Status dec 2017 Aktuel status på mangel er stigende i men forskelle i brancher i rekrutteringssituationen, fordelt på erhvervsgrupper

Læs mere

Virksomhedernes behov for kompetence

Virksomhedernes behov for kompetence FEBRUAR 2013 Virksomhedernes behov for kompetence Jobcenter Bornholm Bornholm Virksomhedernes behov for kompetence - Jobcenter Bornholm 2 Virksomhedernes behov for kompetence - Jobcenter Bornholm 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Branchepakker i Horsens Kommune. Udkast JOBCENTER HORSENS

Branchepakker i Horsens Kommune. Udkast JOBCENTER HORSENS Branchepakker i Horsens Kommune JOBCENTER HORSENS INTEGRATION SKER PÅ ARBEJDSPLADSEN I Horsens Kommune tror vi på, at den bedste integration sker på arbejdspladsen. Derfor har vi valgt at benytte os af

Læs mere

Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne

Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne Integration betaler sig både for den enkelte virksomhed og for samfundet som helhed Nye regler i integrationsloven og i en ny danskuddannelseslov

Læs mere

VEU Center Fyn. Din guide til voksen- og efteruddannelse

VEU Center Fyn. Din guide til voksen- og efteruddannelse VEU Center Fyn Din guide til voksen- og efteruddannelse VEU Center Fyn Har til formål at vejlede og rådgive personer og virksomheder i forbindelse med voksen- og efteruddannelse Dækker følgende kommuner:

Læs mere

Motivation og valg af uddannelse. - blandt nyuddannede SOSU'er i 2004. Horsens. Fastholdelse og rekruttering af social- og sundhedhjælpere

Motivation og valg af uddannelse. - blandt nyuddannede SOSU'er i 2004. Horsens. Fastholdelse og rekruttering af social- og sundhedhjælpere Motivation og valg af uddannelse - blandt nyuddannede SOSU'er i 2004 Horsens Fastholdelse og rekruttering af social- og sundhedhjælpere Skolebesøg 2004 I løbet af 2004 besøgte Arbejdsmiljøinstituttet (AMI)

Læs mere

Resultater fra HKI s hjerneskaderehabilitering

Resultater fra HKI s hjerneskaderehabilitering Se dette nyhedsbrev i en browser Resultater fra HKI s hjerneskaderehabilitering Efter to års arbejde inden for hjerneskaderehabilitering og knap 70 gennemførte forløb for borgere med erhvervet hjerneskade

Læs mere

Tilbudspakker til matchgruppe 4 og 5

Tilbudspakker til matchgruppe 4 og 5 Tilbudspakker til matchgruppe 4 og 5 Vores styrke er vores brede målgruppe, mange tilbud og anerkendende metoder Til sagsbehandlere og visitatorer Kofoeds skole 32 68 02 00 Det er forskellige mennesker,

Læs mere

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 1 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed Indledning. Næsten 10.000 personer henvender sig årligt i Jobcenter Esbjerg på grund af arbejdsløshed.

Læs mere

MÆND, KVINDER OG MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT

MÆND, KVINDER OG MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT MÆND, KVINDER OG MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT Beskæftigelsesregion Nordjylland, juli 2007 RESUMÉ Opdeling i mænds job og kvinders job er nogle af de mest sejlivede strukturer, der findes på arbejdsmarkedet.

Læs mere

AKTIVITETSLISTEN Version 31 (marts 2010) opdateret Nye aktiviteter skrevet i kursiv med grøn skrift

AKTIVITETSLISTEN Version 31 (marts 2010) opdateret Nye aktiviteter skrevet i kursiv med grøn skrift AKTIVITETSLISTEN Version 31 (marts 2010) opdateret 01.03.10 Nye aktiviteter skrevet i kursiv med grøn skrift Aktiviteter der udløser tilskud fra RBR s Flaskehalsbevilling i Syddanmark 2010 Jvf. Bekendtgørelse

Læs mere

Job i Nordjylland. Virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft

Job i Nordjylland. Virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft Job i Nordjylland Virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft Indholdsfortegnelse Resume...3 Indledning...4 Virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft...5 Figur 1 Antal job på JobNet i Nordjylland

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde. Hotel, restauration, køkken og kantine. Kontor, administration og regnskab

Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde. Hotel, restauration, køkken og kantine. Kontor, administration og regnskab Erhvervsgruppe Stillingsbetegnelser Aktiviteter Akademisk arbejde Ferskvandsbiolog inden for de nævnte Gymnasielærer (naturvidenskab og idræt) stillingsbetegnelser Sidefag Hotel, restauration, køkken og

Læs mere

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. Projektets titel: En vej væk fra misbrug - arbejdsmarkedsrettet sundhedsindsats 2. Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Indsats(er) der ansøges

Læs mere

MB-uddannelsen. Medarbejdere med Brugererfaring

MB-uddannelsen. Medarbejdere med Brugererfaring MB-uddannelsen Medarbejdere med Brugererfaring MB-uddannelsen - Medarbejdere med Brugererfaring MB er Forkortelsen MB står for Medarbejder med Brugererfaring. Betegnelsen benyttes om personer med en mellemlang

Læs mere

Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Fyns område Status August Arbejdsmarkedskontor Syd

Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Fyns område Status August Arbejdsmarkedskontor Syd Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i s område Status August 2016 Aktuel status på mangel er uændret i men forskelle i brancher i rekrutteringssituationen fordelt

Læs mere

1. Projektets mål Projektets mål:

1. Projektets mål Projektets mål: 1. Projektets mål Projektet "Fremme af uddannelse og beskæftigelse indenfor social- og sundhedsområderne for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk" er et nyskabende initiativ, der bliver udviklet

Læs mere

Integration af medarbejdere

Integration af medarbejdere Opdateret september 2019 Integration af medarbejdere Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

En intensiv indsats omkring alle unge, så flest mulige unge påbegynder og afslutter en uddannelse

En intensiv indsats omkring alle unge, så flest mulige unge påbegynder og afslutter en uddannelse Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplan 2016 er i sin form og i sit indhold reduceret i forhold til tidligere år. I planen fokuseres der i år alene på 3 udvalgte indsatsområder, som Jobcentret

Læs mere

Oplandsworkshop, Vendsyssel: Udfordring 1

Oplandsworkshop, Vendsyssel: Udfordring 1 FremKom 3 Oplandsworkshop, Vendsyssel: Udfordring 1 1 Vejledning Dette slideshow indeholder idéark udfyldt for udfordring 1 til workshoppen om Fremtidens Kompetencer i Vendsyssel. 2 Udfordring 1: FremKom

Læs mere

Projekt Unge godt på vej

Projekt Unge godt på vej Ansøgning til Det lokale Beskæftigelsesråd i Norddjurs Projekt Unge godt på vej Baggrund for projektet Det er et uddannelsesmæssigt mål for regeringen at 95% af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret december 2017 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

May 29, 2015. Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015

May 29, 2015. Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015 Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015 De politiske mål med uddannelse At ledige opnår varig beskæftigelse At ledige kan få reelt uddannelsesløft, hvis de har behov for det At uddannelsesindsatsen målrettes

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

EUC Nords. Årsprogram

EUC Nords. Årsprogram EUC Nords Årsprogram 2015 EUC Nord, M. P. Koefoeds Vej 10, Box 330, DK-9800 Hjørring Tel. + (45) 7224 6000 Fax +(45) 7224 6101 E-mail: info@eucnord.dk eucnord.dk 2 Årsprogram 2015 For at bidrage til at

Læs mere

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Unge mellem 18-29 år Oversigt over tilbud og aktiviteter for de 18-29-årige Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv er på deres møde den 28. marts 2012, blevet præsenteret

Læs mere

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv Integrationsindsatsen i Vejle Kommune - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv 1 Vejle Kommune tænker helhedsorienteret I Vejle Kommune har vi det udgangspunkt, at job er vækst for alle.

Læs mere

Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Fyns område Status dec Arbejdsmarkedskontor Syd

Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Fyns område Status dec Arbejdsmarkedskontor Syd Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftn i kommunerne i s område Status dec 2017 Aktuel status på mangel er uændret i men forskelle i brancher i rekrutteringssituationen, fordelt på erhvervsgrupper

Læs mere

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Formål: For elever i 8. klasse kan det være vanskeligt at have klare forestillinger om arbejdslivet og de personlige og uddannelsesmæssige kompetencer, som arbejdsmarkedet

Læs mere

Rekrutteringssituationen og nøgletal for arbejdsmarkedet. Arbejdsmarkedskontor Syd

Rekrutteringssituationen og nøgletal for arbejdsmarkedet. Arbejdsmarkedskontor Syd Rekrutteringssituationen og nøgletal for arbejdsmarkedet Økonomisk Redegørelse, december 2016, Økonomi- og indenrigsministeriet 12. december 2016 Fremgangen i dansk økonomi er fortsat i 2016, og væksten

Læs mere

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE)

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Nærværende politik - CELFs udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) - er udarbejdet for, at sikre kontinuiteten

Læs mere

Opsamling. Programmet for informationsseminaret var som følger:

Opsamling. Programmet for informationsseminaret var som følger: Opsamling Informationsseminar om integrationspålæg 22. oktober 2014, Bella Center I dette notat gives en kort opsamling på informationsseminar afholdt af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering vedrørende

Læs mere

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats - Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats 9. december 213 JBP Dok ID: 2893 Danmark har et af Europas

Læs mere

Efteruddannelse og kompetenceudvikling

Efteruddannelse og kompetenceudvikling Efteruddannelse og kompetenceudvikling Mette Marcussen - SUS Lersø Parkallé 21 2100 København Ø Tlf. 32 54 50 55 Mail. mm@sus-udd.dk www.susudd.dk AMU Arbejdsmarkedsuddannelser AMU er korterevarende uddannelser

Læs mere

BRANCHEPAKKER. LG Insight og Foreningen Nydansker // 2016

BRANCHEPAKKER. LG Insight og Foreningen Nydansker // 2016 LG Insight og Foreningen Nydansker // 2016 NYE VEJE TIL BESKÆFTIGELSE Har I brug for hjælp til at få flere ledige indvandrere og flygtninge ud på arbejdsmarkedet? Så brug branchepakker som et effektivt

Læs mere

I det følgende bliver målene samt resultaterne fra Jobcenter Hvidovres Beskæftigelsesplan 2007 gennemgået.

I det følgende bliver målene samt resultaterne fra Jobcenter Hvidovres Beskæftigelsesplan 2007 gennemgået. Pkt.nr. 6 Afrapportering Beskæftigelsesplan 2007 613756 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at afrapporteringen tages til efterretning Politisk beslutning:

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for Jobcentergruppe 6

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for Jobcentergruppe 6 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for gruppe 6 Bornholm Guldborgsund Kalundborg Lolland Odsherred Slagelse Østdanmark Vordingborg Vordingborg Østdanmark

Læs mere

Nøgletal for Integrationsindsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 15. februar 2016

Nøgletal for Integrationsindsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 15. februar 2016 Nøgletal for Integrationsindsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 15. februar 2016 Februar 2016 Asylansøgere og flygtninge En asylansøger er en udlænding, der søger om ret til at opholde sig som flygtning i et

Læs mere

Referat af møde i Dialogforum Holstebro onsdag den 28. oktober 2015 kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro.

Referat af møde i Dialogforum Holstebro onsdag den 28. oktober 2015 kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro. Referat af møde i Holstebro onsdag den kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro Tema Arbejdskraftmangel som vækstbarriere Indhold 1. Godkendelse af dagsorden.... 2 2. Formålet

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK. Overblik over arbejdsmarkedet i Midtjylland

BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK. Overblik over arbejdsmarkedet i Midtjylland BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK Overblik over arbejdsmarkedet i Midtjylland 1. halvår 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE UDBUD OG EFTERSPØRGSEL EFTER ARBEJDSKRAFT 2 Den aktuelle arbejdsmarkedsbalance

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til erhvervs- og beskæftigelsesudvalg BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til erhvervs- og beskæftigelsesudvalg BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til erhvervs- og beskæftigelsesudvalg BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning december 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne

Læs mere

Bil, Fly og andre Transportmidler. Industrioperatøruddannelsen

Bil, Fly og andre Transportmidler. Industrioperatøruddannelsen Jørn Erik Marker Godthåbsvej 40 3751 Østermarie Børge Hansen Brandsgårdsvejen 13 Nicolai Jørly Hasle Auto Jim Maar Midtbornholms Auto A/S Ian Ellebye Carsten Wandt Jørgensen Merete Koch Sandemandsvej 21

Læs mere

Udvidelse af arbejdsstyrken i Midtjylland

Udvidelse af arbejdsstyrken i Midtjylland Udvidelse af arbejdsstyrken i Midtjylland Positiv udvikling på arbejdsmarkedet fra 2004-2007 Ledighed -25.000 Beskæftigelse +32.000 Udviklingen i ledigheden og beskæftigelsen i Midtjylland 2001-2007 Sæsonkorrigeret

Læs mere

Forvaltningen undersøger hvorvidt der kræves ren straffeattest for at tilgå job i transportsektoren.

Forvaltningen undersøger hvorvidt der kræves ren straffeattest for at tilgå job i transportsektoren. Pkt.nr. 6 Safaribus skitseforslag 665106 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at Safaribussens kapacitet udnyttes yderligere ved A. at der køres ture for nye

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer Vejledning om anvendelse af bevillingsrammer og aktiveringspuljer Version: 1.0 Den 8. januar 2016 Baggrund Når sagsbehandleren skal oprette en aktivitet for en borger i Min Plan, skal sagsbehandleren angive

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde Møde i Erhvervs, Vækst, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

Notat. Status på ungeindsatsen 3. kvartal 2013

Notat. Status på ungeindsatsen 3. kvartal 2013 Notat Status på ungeindsatsen 3. kvartal 203 I budget 203-6 blev der afsat en innovationsblok på kr.,5 mio. årligt til en styrket indsats overfor unge ledige. Dette forventes at medføre en besparelse på

Læs mere

Få nye virksomheder til frivilligt og ulønnet at bidrage til vores ungeindsats.

Få nye virksomheder til frivilligt og ulønnet at bidrage til vores ungeindsats. SAMARBEJDSAFTALE OM ERHVERVSMENTORKORPS PÅ FYN ERHVERVSMENTOR FRA SYD TIL ØST I januar 2014 har erhvervsmentorkorpset Dygtige Unge afholdt møde med repræsentanter fra Jobcentrene i Svendborg, Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Tal på danskuddannelsesområdet (til og med 1. kvartal 2013)

Tal på danskuddannelsesområdet (til og med 1. kvartal 2013) Tal på danskuddannelsesområdet (til og med 1. kvartal 2013) 1 Generel introduktion til danskuddannelserne og de afsluttende prøver på danskuddannelserne Danskuddannelserne er opdelt i tre uddannelser:

Læs mere

R A P P O R T. Aktiveringstilbud til unge. Udarbejdet af Politisk Administrativt Sekretariat, april 2016.

R A P P O R T. Aktiveringstilbud til unge. Udarbejdet af Politisk Administrativt Sekretariat, april 2016. R A P P O R T Aktiveringstilbud til unge Udarbejdet af Politisk Administrativt Sekretariat, april 2016. A K T I V E R I N G S T I L B U D T I L U N G E S i d e 2 1. Indledning... 3 2. Beskæftigelse...

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Virksomhedernes rekruttering 2007 Figur 1

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Virksomhedernes rekruttering 2007 Figur 1 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2007 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 2. halvår af 2007. Undersøgelsens

Læs mere

Hold dig ajour med dit fag

Hold dig ajour med dit fag Social- og Sundhedssektoren December 2011 F O A F A G O G A R B E J D E Hold dig ajour med dit fag dine muligheder for efteruddannelse Redaktion: Lotte Meilstrup Politisk ansvarlig: Karen Stæhr Foto: Jørgen

Læs mere

Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Greve, 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet

Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Greve, 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Februar 2008 (rev. 5. marts 08) Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Greve, 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet I dette notat gøres der rede for resultaterne

Læs mere

Bliv SOSU og gør en forskel

Bliv SOSU og gør en forskel Bliv SOSU og gør en forskel For mig findes der ikke noget mere bekræftende end at se den glæde jeg frembringer hos den enkelte borger. Og jeg gør jo bare mit arbejde. Og nogle gange lidt mere Hver eneste

Læs mere

Danske Bank 9402 4800 1976 86

Danske Bank 9402 4800 1976 86 ANSØGNINGSSKEMA Pilotprojektet - Samtaler og indsatser, der modvirker langtidsledighed Ansøgningen må maksimalt fylde 6 sider i alt. Ansøgning sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering elektronisk

Læs mere

Voksenlærling - er det dig?

Voksenlærling - er det dig? Voksenlærling - er det dig? A-kassen Fremtiden er faglært Indhold Voksenlærling... 3 Fakta om at blive voksenlærling... 4 Din løn... 4 Find en virksomhed... 5 Skoleuddannelsen... 5 Guide til arbejdsgiver,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 gladsaxe.dk Vejen til uddannelse og job Beskæftigelsesplan 2016 Vision og mission Gladsaxe Byråd har, i udkastet til kommunestrategien for 2014-2018, formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvartal 01 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Branchepakker -den bedste integration

Branchepakker -den bedste integration Integrationsafdelingen Kontaktoplysninger Branchepakker -den bedste integration Matthias Danielsen 9845 7226 madi@frederikshavn.dk Pia Reetz 9845 5641 pire@frederikshavn.dk Tina Heilemann 9845 7244 tihi@frederikshavn.dk

Læs mere

Situationen på arbejdsmarkedet virker fastlåst

Situationen på arbejdsmarkedet virker fastlåst Situationen på arbejdsmarkedet virker fastlåst Nye indikatorer for arbejdsmarkedet, der dækker hele 3. kvartal 21, peger ikke på, at arbejdsmarkedet har fået det bedre. Mens der vækstmæssigt er fremgang

Læs mere