For de opgaver, som arbejdsgruppen måtte finde egnet til konkurrenceudsættelse, skal arbejdsgruppen give et estimat på den forventede besparelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For de opgaver, som arbejdsgruppen måtte finde egnet til konkurrenceudsættelse, skal arbejdsgruppen give et estimat på den forventede besparelse."

Transkript

1 1. Forslag nr.: Spareforslag overskrift: Outsourcing af specifikke it-opgaver 4. Dato: Beskrivelse af spareforslaget: Arbejdsgruppen har til formål at udarbejde oplæg til hvilke it-opgaver, det kan være økonomisk rentabelt at outsource eller at udbyde som OPP eller OPP-lignende samarbejder. Arbejdsgruppen kan i den forbindelse også vurdere it-relaterede opgaver, hvor opgaven og budgettet for nuværende er placeret uden for it-området. For de opgaver, som arbejdsgruppen måtte finde egnet til konkurrenceudsættelse, skal arbejdsgruppen give et estimat på den forventede besparelse. Arbejdsgruppen vil som udgangspunkt undersøge potentialet for konkurrenceudsættelse af følgende opgaver: Lokalnet Mobilsupport Serverdrift Der er fastsat et sparemål for området på 1,2 mio. kr. i 2011 og 3,0 mio. kr. i Arbejdsgruppens anbefaling Arbejdsgruppen anbefaler, at følgende opgaver konkurrenceudsættes: 1. Lokalnet: Drift af de lokale netværk på regionens lokationer (hospitaler, regionshuse og institutioner) i form af vedligeholdelse og udbygning af det fysiske netværk, herunder kabling, drift og vedligehold af krydsfelter med aktivt udstyr 2. Dele af mobilsupport: Håndtering af bestilling, klargøring, konfigurering, levering, test og opsætning af pc ere og skærme, samt bortfjernelse af brugt PC-udstyr fra Region Midtjyllands forskellige lokationer (hospitaler, regionshuse og institutioner) De aktuelle opgaver varetages i dag primært af Region Midtjyllands It-afdeling. På nogle områder er der tale om et samarbejde mellem It-afdelingen og de tekniske afdelinger. I forhold til Lokalnet foreslås et EU-udbud, hvor Region Midtjylland giver et kontrolbud. I forhold til Dele af mobilsupport foreslås opgaven løst via SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice), hvor udbuddet har fundet sted, og hvor leverandører allerede har kvalificeret sig. I vedlagte bilag 1 og bilag 2 gives en uddybende beskrivelse af opgaverne og af den nuværende og fremtidige opgavevaretagelse på de udvalgte områder Baggrund for anbefalingen Det er arbejdsgruppens forventning, at der kan realiseres en besparelse ved at lade eksterne leverandører byde på de to nævnte opgaveområder. Der er i begge tilfælde tale om outsourcing af velafgrænsede og veldefinerede opgaver, som ikke vil ændre på, at It-afdelingen fortsat vil bevare sin indsigt i klinikken og It-afdelingens muligheder for at agere strategisk.

2 I forhold til den nævnte opgave vedrørende serverdrift er det arbejdsgruppens opfattelse, at der er behov for yderligere undersøgelser, inden der kan gives en anbefaling og et estimat relateret til outsourcing. Blandt andet skal det belyses nærmere, om det er mest fordelagtigt at outsource eller at øge fremdriften i konsolideringen via interne kræfter. Det skal også belyses, om opgaven er moden til outsourcing, således at den internt i regionen kan prissættes og afgrænses. Der er en forventet besparelse ved konsolidering, og den er allerede indregnet i It-afdelingens sparekrav på 55 mio.kr. om året fra It-afdelingen vender tilbage til Direktionen med en anbefaling omkring serverdrift i foråret Konsekvenser for politisk godkendte servicemål, service for regionsråd, samarbejdspartnere og evt. borgere Udbudsmaterialet skal sikre, at de fremtidige servicemål ikke er lavere end i dag, og at der etableres et ensartet serviceniveau for ydelsen. Samtidig skal løsningerne udføres efter fælles tekniske standarder. 6. Personalemæssige konsekvenser, herunder: 6.1. Ledelsesniveauet Der er ingen konsekvenser for ledelsesniveauet, da der fortsat vil være en del medarbejdere tilbage i de berørte områder i It-afdelingen. 6.2 Medarbejdere Det estimeres, at der i dag bruges 18 interne årsværk til varetagelse af opgaverne. Bestemmelserne i virksomhedsoverdragelsesloven skal følges. Det skal undersøges nærmere, om det er muligt at overflytte medarbejdere efter virksomhedoverdragelsesloven ved anvendelse af en SKI aftale. 7. Har spareforslaget direkte eller indirekte økonomisk betydning for andre dele af organisationen, områder eller lign. i 2011 og/eller 2012 og fremover. Der pågår i øjeblikket en opgave vedrørende overførsel af it-budget fra hospitalerne til regionens It-afdeling. Besparelsen ved outsourcing placeres i It-afdelingen, og derfor skal de fulde budgetter overføres til It-afdelingen, hvor besparelsen skal realiseres. Omkostningerne ved de angivne dele af mobilsupport er indeholdt i It-afdelingens budget. Omkostningerne til drift af lokalnet er delvist i it afdelingens budget og delvist i driftsenhedernes budget. Det er arbejdsgruppens anbefaling, at besparelsen ved outsourcing af lokalnet realiseres af driftsenhederne, der herefter betaler en styk-pris for at få installeret og driftet et lokalnetudtag (vægstik).

3 8. Estimat på forslagets brutto- og nettoøkonomi for 2011, 2012 og varigt Arbejdsgruppen estimerer den samlede besparelse til 0,05 mio. kr. i 2011 og 3,3 mio. kr. pr. år i 2012 og fremad. Heri er indeholdt omkostninger til at gennemføre udbud og varetage den fremtidige opgave med at være kontraktholder i forhold til leverandørerne. Det fastsatte sparemål i 2011 på 1,2 mio. kr. kan således ikke realiseres fuldt ud i nærværende forslag, mens sparemålet på 3,0 mio. kr. fra 2012 overstiges med 0,3 mio. kr. årligt. mio. kr. (2011-P/L) Varigt Estimat på nuværende omkostninger: - Lokalnet -5,5-22,0-22,0 - Dele af mobilsupport -1,5-5,0-5,0 I alt -7,0-27,0-27,0 Estimat på nye omkostninger til eksterne leverandører: - Lokalnet 5,1 20,5 20,5 - Dele af mobilsupport 0,9 2,7 2,7 I alt 6,0 23,2 23,2 Afledte merudgifter - Udbuds-/initialomkostninger 0,8 Afledte merudgifter - "kontraktholder" 0,1 0,5 0,5 Nettobesparelse It-afdelingen i alt 0,0-3,3-3,3 Bilag: 1. Outsourcing af specifikke it-opgaver: Outsourcing af lokale netværk på samtlige lokationer 2. Outsourcing af specifikke it-opgaver: Partiel outsourcing af it-afdelingens Mobil support

4 Bilag 1. Outsourcing af specifikke it-opgaver: Outsourcing af lokale netværk på samtlige lokationer 1. Forslag nr.: Spareforslag overskrift: Outsourcing af specifikke it-opgaver 3. Underoverskrift: Outsourcing af lokale netværk på samtlige lokationer (hospitaler, regionshuse, samt institutioner) 4. Dato: Beskrivelse af spareforslaget: Forslaget omhandler outsourcing af følgende opgaver: Drift af de lokale netværk på regionens lokationer (hospitaler, regionshuse og institutioner) i form af vedligeholdelse og udbygning af det fysiske netværk, herunder kabling, drift og vedligehold af krydsfelter med aktivt udstyr Driften af el- og køledelen til it-netværket er ikke indeholdt, da de tekniske anlæg forsyner en lang række andre installationer på matriklerne. Efter outsourcing er der stadig behov for tilstedeværelse/vagt af medarbejdere fra de tekniske afdelinger og fra It s Mobil support. Forslaget vil medføre et ressourceforbrug i It-afdelingen efterfølgende i forhold til at følge op på de nye kontrakter. Omkostningen til denne opgave som kontraktholder er medtaget i forslagets økonomi jf. punkt 9 nedenfor. 4.1 Udgangspunkt for forslaget (kort beskrivelse af den nuværende opgavevaretagelse, ansvarsfordeling, personaleforhold m.v.) Driften af de lokale netværk på regionens lokationer (hospitaler, regionshuse samt institutioner) varetages i dag i samarbejde mellem Region Midtjyllands It-drifts netværksafdeling og de tekniske afdelinger på hospitalerne. I regionshuse og på institutioner har It-drifts netværksafdeling som udgangspunkt hele leverancen. Opgaven består i vedligeholdelse og udbygning af det fysiske netværk, herunder kabling, drift og vedligehold af krydsfelter med aktivt udstyr. Ansvaret er fordelt således, at de tekniske afdelinger primært står for den fysiske del af netværket, herunder kabling, tilstedeværelse af køl og strøm til krydsfelter, opsætning af rack skabe mv. De tekniske afdelinger benytter allerede i dag underleverandører til kablingsopgaven, idet kablingsopgaven ofte er knyttet til projekter og nyrenoveringer, hvorfor leverancen ofte kræver mange fysiske mandetimer over relativ kort tid. Region Midtjyllands It-drifts netværksafdeling står for den logiske del af netværksleverancen, herunder vedligehold af netværksinfrastrukturen, konfiguration af switche og stiller kravene til det fysiske netværk. It-drifts netværksafdeling er overordnet ansvarlig for den logiske netværksleverance fra datacenter til netværksstik til PC. I It-drift varetages opgaven af en normering på 10 fuldtidsstillinger, som alle tilhører den fælles It-afdeling, og som sådan referer ind til områdelederen for It-drift netværk. 4.2 Udbudsform Der gennemføres et EU-udbud, og Region Midtjylland afgiver et kontrolbud.

5 4.3. Intern organisering i forbindelse med udbudsopgaven Udbuddet gennemføres via et projekt med deltagelse af: It-afdelingen Teknisk afdeling Indkøb og logistik Ekstern rådgivning Ud fra tidligere erfaringer, forventes omkostningerne til ekstern rådgivning i forbindelse med udbuddet at ligge i størrelsesordenen 0,5 mio. kr. 4.3 Tidsplan Den estimerede udbuds- og transitionstidsplan er som følger: Udredning og afklaring: 2 måneder Detailplanlægning, herunder etablering af intern administration til kontraktstyring: 1 måned Overdragelse til leverandør i henhold til detailplan under hensyntagen til om medarbejdere følger med: 2-6 måneder 5. Faglige argumenter for spareforslaget og strategiske overvejelser Følgende argumenter og overvejelser taler for outsourcing: I forbindelse med udrulning af EPJ skal der foretages store moderniseringer af de lokale netværk. Ved inddragelse af en underleverandør forventes dette arbejde at kunne gøres hurtigere og under hensyntagen til standardisering og best practice på området Det er en velafgrænset og veldefineret opgave, som har få konsekvenser for den samlede it-leverance og ikke influerer på kompleksiteten af services Udredning og afklaringsarbejdet vedrørende driften af de lokale netværk vil under alle omstændighed skulle gennemføres i forbindelse med den igangværende transformationsproces for It-afdelingen, hvor driftsansvaret flyttes fra det lokale til det centrale niveau. Ved at outsource opgaven ville denne proces eventuelt kunne fremskydes og dermed understøtte transformationsprocessen Dele af leverancen gennemføres på hospitaler i forvejen af diverse underleverandører 6. Konsekvenser for politisk godkendte servicemål, service for regionsråd, samarbejdspartnere og evt. borgere I forbindelse med udarbejdelse af udbudsmaterialet skal det sikres, at der etableres et ensartet serviceniveau for ydelsen, og ydermere at politisk godkendte servicemål overholdes. 7. Personalemæssige konsekvenser, herunder: 7.1. Ledelsesniveauet Der er ingen konsekvenser for ledelsesniveauet. 7.2 Medarbejdere I dag leveres ydelsen af 10 interne medarbejdere i Region Midtjyllands It-drifts netværksafdeling. Disse medarbejdere vil være en del af udbuddet og skal således som udgangspunkt overflyttes jævnfør bestemmelser i virksomhedsoverdragelsesloven.

6 8. Har spareforslaget direkte eller indirekte økonomisk betydning for andre dele af organisationen, områder eller lign. i 2011 og/eller 2012 og fremover. Efter outsourcing er der stadig behov for tilstedeværelse/vagt af medarbejdere fra de tekniske afdelinger og fra It s Mobil support. Der pågår i øjeblikket en opgave vedrørende overførsel af it-budget fra hospitalerne til regionens It-afdeling. Besparelsen ved outsourcing placeres i It-afdelingen, og derfor skal de fulde budgetter overføres til It-afdelingen, hvor besparelsen skal realiseres. Omkostningerne til drift af lokalnet er delvist i it afdelingens budget og delvist i driftsenhedernes budget. Det er arbejdsgruppens anbefaling, at besparelsen ved outsourcing af lokalnet realiseres af driftsenhederne, der herefter betaler en styk-pris for at få installeret og driftet et lokalnetudtag (vægstik). 9. Estimat på forslagets brutto- og nettoøkonomi for 2011, 2012 og varigt De totale omkostninger til drift af de lokale netværk fraregnet den udgift, som afholdes af de tekniske afdelinger, er på ca. 22 millioner årligt. Dette er benchmarket med tal fra Gartner Group, og Region Midtjyllands omkostninger vurderes forholdsvis lavt, hvorfor der ikke umiddelbart kan forventes store besparelser på den årlige driftsudgift ved outsourcing. Teknisk afdeling estimerer, at den årlige omkostning til kabling er ca. 11. millioner kroner årligt. Denne omkostning finansieres af diverse bygge- og anlægprojekter og skal som sådan ikke indgå i spareforslaget. Opgaven med at få moderniseret hospitalernes netværksinstallation i forhold til kunne honorere krav til EPJ-udrulningen forventes dog at have så stort et omfang, at der bør kunne opnås besparelser ved at lave et samlet udbud. I 2011 vil forslaget dog indebære et underskud på 250 tkr. som følge af omkostninger til udbudsprocessen. mio. kr. (2011-P/L) Varigt Estimat på nuværende netværks-omkostning -5,500-22,000-22,000 Estimat på ny omkostning til ekstern leverandør(er) 5,125 20,500 20,500 Afledte merudgifter - "kontraktholder" 0,125 0,500 0,500 Afledte merudgifter - udbud 0,500 Nettobesparelse i alt 0,250-1,000-1,000

7 Bilag 2. Outsourcing af specifikke it-opgaver: Partiel outsourcing af it-afdelingens Mobil support 1. Forslag nr.: Spareforslag overskrift: Outsourcing af specifikke it-opgaver 3. Underoverskrift: Partiel outsourcing af it-afdelingens Mobil support 4. Dato: Beskrivelse af spareforslaget: Forslaget omhandler outsourcing af følgende opgaver i It-afdelingen: Håndtering af bestilling, klargøring, konfigurering, levering, test og opsætning af pc ere og skærme, samt bortfjernelse af brugt PC-udstyr fra Region Midtjyllands forskellige lokationer (hospitaler, regionshuse og institutioner) Årligt leveres ca pc ere og skærme. Forslaget vil betyde, at der vil blive et ressourceforbrug i It-afdelingen efterfølgende i forhold til at følge op på de nye kontrakter. Denne opgave vil blive løst ved intern prioritering af arbejdsopgaver i It-afdelingen. 4.1 Udgangspunkt for forslaget (kort beskrivelse af den nuværende opgavevaretagelse, ansvarsfordeling, personaleforhold m.v.) I dag varetages opgaven som en væsentlig delmængde af It-afdelingens mobilteam, der er organiseret med medarbejdere på regionens hospitaler, regionshuse og institutioner. Udover opgaven, som forslås outsourcet, har Mobilteamet følgende andre opgaver: Daglig incident behandler vedrørende hospitalerne, regionshuse og socialområdet på ca. 65 adresser (2. line support) Patchning i forbindelse med opsætning af switch Administration af VPN adgang Administration support og udvikling inden for videokonference Administration og support af digitaldiktering i psykiatri Risskov, Viborg, Herning og support på alle hospitaler Administration og support af netværksprintere Ansvar for koordinering af implementering af det trådløse net på Socialområdet samt support af dette i Region Midtjylland Koordinering af den praktiske del af it-omlægninger (herunder social området og hospitalerne) Administration og support indenfor Mobility Deltagelse i diverse standardiseringsgrupper Koordinering i forhold til problem management Der er vedtaget en ny organisering af it-området i regionen. Mobilteamet vil i den nye funktionsopdelte organisation udgøre 45 medarbejdere, inkl. 1 leder. 4.2 Udbudsform Opgaven kan løses ved via SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice), hvor udbuddet har fundet sted, og hvor leverandører allerede har kvalificeret sig. 4.3 Tidsplan Det vurderes, at ændringen tidligst vil kunne træde i kraft pr

8 5. Faglige argumenter for spareforslaget og strategiske overvejelser Der er tale om outsourcing af en del af arbejdsområderne i mobil support. Følgende kriterier gælder for de områder, som foreslås outsourcet: At opgaven let lader sig afgrænse At der findes flere leverandører på markedet og dermed konkurrence At opgaven har en samlet størrelse, som kan være attraktiv for en leverandør Samtidig har følgende forhold spillet ind i forhold til vurderingen af de opgaver, som foreslås outsourcet: At der bevares en kritisk medarbejdermasse på lokationerne, som fortsat kan løse de mange andre opgaver (som beskrevet i punkt 4.1) At der efter outsourcingen stadig er en It-afdeling med indsigt i forretningen, da de tilbageværende medarbejdere fortsat vil have deres gang i klinikken At opgaven, som outsources, ikke er en kerneopgave i supportopgaven At regionen har prøvet det i mindre skala på ÅUH, Århus Sygehus 6. Konsekvenser for politisk godkendte servicemål, service for regionsråd, samarbejdspartnere og evt. borgere Det vurderes, at der ikke er negative konsekvenser for servicemålene. Udbudsmaterialet skal sikre, at de fremtidige servicemål ikke er lavere end i dag, og at der etableres et ensartet serviceniveau for ydelsen. 7. Personalemæssige konsekvenser, herunder: 7.1. Ledelsesniveauet Der er ingen konsekvenser for ledelsesniveauet, da der fortsat vil være en del medarbejdere tilbage i mobilteamet. 7.2 Medarbejdere Det estimeres, at der i dag bruges 8 årsværk til varetagelse af opgaven. Lederen af mobilteamet vil i samarbejde med kontorchefen for Kunder & Support gennemføre de nødvendige organisatoriske ændringer, herunder varetagelse af overtallighedssituationen. Det skal undersøges nærmere, om det er muligt at overflytte medarbejdere efter virksomhedsoverdragelsesloven ved anvendelse af en SKI aftale. 8. Har spareforslaget direkte eller indirekte økonomisk betydning for andre dele af organisationen, områder eller lign. i 2011 og/eller 2012 og fremover. Arbejdsprocessen vil blive ændret, og bestilling af udstyr vil komme helt ud til slutbrugeren/ledelsen ved anvendelse af Koncernindkøbs- og Logistikmodulet (ILM).

9 9. Estimat på forslagets brutto- og nettoøkonomi for 2011, 2012 og varigt mio. kr. (2011-P/L) Varigt Estimat på nuværende omkostninger i Mobil support -1,500-5,000-5,000 Estimat på ny omkostning til ekstern leverandør(er) 0,900 2,700 2,700 Udbuds-/initialomkostninger 0,300 Nettobesparelse i alt -0,300-2,300-2,300

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien.

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan 2015-2019 Styregruppen har til

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

1. Forslag nr.: 5 2. Spareforslag overskrift: Samling af Medicoteknisk afdeling samt Indkøb &

1. Forslag nr.: 5 2. Spareforslag overskrift: Samling af Medicoteknisk afdeling samt Indkøb & 1. Forslag nr.: 5 2. Spareforslag overskrift: Samling af Medicoteknisk afdeling samt Indkøb & logistik 3. Dato: 03-01-2011 4. Beskrivelse af spareforslaget: Arbejdsgruppen har til formål at vurdere, om

Læs mere

Strategi for udbud af driftsopgaver

Strategi for udbud af driftsopgaver Strategi for udbud af driftsopgaver Indhold 1 Indledning... 3 2 Overordnede rammer... 3 3 Overvejelser inden udbud af driftsopgaver... 4 4 Virksomhedsoverdragelsesloven... 4 5 Personaleforhold og sociale

Læs mere

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet.

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan 2015-2019 Styregruppen

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område A. Spareplanens spor nr. 1: Akutområdet og det præhospitale område B. Forslag nr.: 9 C. Spareforslag overskrift: 9. Reduktion i udgifterne til børneområdet (pædiatri) D. Beskrivelse af området I Region

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 December 2010 1 Baggrund: 1.1 Lovgrundlaget Kommuner og regioner skal udforme en udbudsstrategi inden udgangen af 2010, jf. styrelseslovens

Læs mere

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Byrådet d. 25. marts 2008 1. INDLEDNING...3 2. FORMÅL...3 3. MÅLSÆTNINGER FOR KONKURRENCEUDSÆTTELSEN 2008-10...3 4. OVERVEJELSER FØR

Læs mere

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien Udbudsstrategi for Region Sjælland 2010-2013 1. Indledning I henhold til bestemmelserne i Regionslovens 33 skal Regionsrådet udarbejde en udbudsstrategi. Formålet med udbudsstrategien er at vurdere, på

Læs mere

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Charlotte Aagreen Økonomi D 4646 4477 E Chaa@lejre.dk Indkøbspolitik i Lejre Kommune Dato: 4. november 2010 J.nr.:

Læs mere

Indhold. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indhold. 2 www.regionmidtjylland.dk IT Server Outsourcing Præsentation til RMU den 1. december 2011 www.regionmidtjylland.dk Indhold 1. Baggrund 2. Omfang 3. Omfang, teknologi versus services 4. Indvirkning på økonomi 5. Indvirkning på medarbejdere

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK INDHOLD 1. De grundlæggende regler. 3 1.1. Baggrund for udbudspolitikken.. 3 1.1.2. Målsætning 3 1.2. Afgrænsning.. 3 2. Politisk ansvar og beslutning. 3 2.1. Leverandørvalg,

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

Professionel vareforsyning.

Professionel vareforsyning. Professionel vareforsyning www.regionmidtjylland.dk Vi sparer penge, når vi køber ind sammen Region Midtjylland køber årligt varer og tjenesteydelser for cirka 8 milliarder kroner. Det svarer til næsten

Læs mere

[Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune

[Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune [Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Formål med konkurrenceudsættelsespolitiken 3 3. Hvad og hvem er omfattet 5 3.1 Definition 5 4. Rammer

Læs mere

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune Indkøbsstrategi 2014-2017 Herning Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Indsatsområder:... 3 2. Effektiv kontraktstyring... 4 2.1. E-handel (digitalisering af indkøbsprocessen)... 4 2.2. Fakturakontrol...

Læs mere

Tilbud på etablering af netværk på Ørsted skolen

Tilbud på etablering af netværk på Ørsted skolen Tilbud på etablering af netværk på Ørsted skolen Netværksløsning til Ørsted skolen Side 1 af 5 24-09-2009 Indholdsfortegnelse 1 Beskrivelse af løsningen... 3 1.1 NetDesigns arbejdsopgaver... 3 1.2 Forudsætninger

Læs mere

Notat. Model for salg af Regionshospitalet i Holstebro.

Notat. Model for salg af Regionshospitalet i Holstebro. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Notat Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Model for salg af Regionshospitalet i Holstebro. Indledning Det er tidligere

Læs mere

Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015

Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015 Dato: 28. september 2011 Brevid: 1493520 Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015 1. Indledning Indkøb er et væsentligt område, der yder vigtige bidrag til, at regionens ansatte kan løse kerneopgaverne

Læs mere

Centerstrategi for. Digitalisering og IT. Odsherred kommune 2013

Centerstrategi for. Digitalisering og IT. Odsherred kommune 2013 Centerstrategi for Digitalisering og IT Odsherred kommune 2013 Strategi 2013 for Center for Digitalisering og IT Indhold Centrets overordnede udfordringer 2 Direktionens fire strategiske temaer 4 Indsats

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 10. juni 2008. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 10. juni 2008. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 10. juni 2008 1. Resume Byrådet har besluttet, at IT-driftsopgaverne, som udføres af den fælles driftsenhed IT-SOS (IT-Service og

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Aktstykke nr. 147 Folketinget Finansministeriet. København, den 26. august 2014.

Aktstykke nr. 147 Folketinget Finansministeriet. København, den 26. august 2014. Aktstykke nr. 147 Folketinget 2013-14 147 Finansministeriet. København, den 26. august 2014. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at fortsætte udviklingen af Grunddataprogrammets

Læs mere

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE 2 Udbudspolitik Med henvisning til Bekendtgørelse om servicestrategi og opfølgningsredegørelse jf. lovbekendtgørelse nr. 1060 af 24. oktober 2006 om kommunernes styrelse

Læs mere

Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner.

Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner. Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner. Dette notat omhandler de systematiske overvejelser, der er gjort forud for konkurrenceudsættelse af

Læs mere

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen.

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen. BILAG 2 Notat Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Skrevet af: Skoleafdelingen og it-afdelingen Dato: 12-01-2016 Forslag til prioritering af it-investeringer på

Læs mere

Vejledning til konkurrenceudsættelse af tjenesteydelser

Vejledning til konkurrenceudsættelse af tjenesteydelser Vejledning til konkurrenceudsættelse af tjenesteydelser Denne vejledning er et uddybende dokument til Region Midtjyllands indkøbs- og udbudspolitik 1. Indkøbsog udbudspolitikken sætter de overordnede rammer

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

Indstilling. Udbud af pleje af grønne områder/vintertjeneste

Indstilling. Udbud af pleje af grønne områder/vintertjeneste Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 22. december 2016 1. Resume I forlængelse af beslutning i budgetforlig 2017-2020 indstilles det, at der gennemføres

Læs mere

Implementeringsgruppen

Implementeringsgruppen EPJ-Styregruppen Implementeringsgruppen Formål: EPJ-Styregruppen skal varetage den overordnede styring af videreudviklingen af EPJ og af udrulningen af EPJ på alle hospitalerne i Region Midtjylland. EPJ-Styregruppenskal

Læs mere

Indstilling. Investering i Aarhus Kommunes fibernetværk. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 20. november 2012.

Indstilling. Investering i Aarhus Kommunes fibernetværk. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 20. november 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 20. november 2012 Investering i Aarhus Kommunes fibernetværk 1. Resume Aarhusnettet er det fibernetværk, der forbinder hovedparten af kommunens arbejdspladser

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

SAS Institute CIO networking

SAS Institute CIO networking SAS Institute CIO networking Torsdag den 30. oktober Underdirektør Ejvind Jørgensen Rambøll Management Consulting Slide 1 Udvalgte temaer Forretningsudvikling og prioriteringer CIO en og relationen til

Læs mere

UDBUDSSTRATEGI 2011-13

UDBUDSSTRATEGI 2011-13 UDBUDSSTRATEGI 2011-13 STRATEGI FOR UDBUD AF KOMMUNALE OPGAVER (Tiltrådt af kommunalbestyrelsen den 29. november 2010) Udbud & Indkøb 1 1. Indledning Frederiksberg Kommune har tradition for at samarbejde

Læs mere

Strategisk Indkøb i ledelsesperspektiv

Strategisk Indkøb i ledelsesperspektiv 4. Marts 2014 Den effektive indkøbsorganisation Strategisk Indkøb i ledelsesperspektiv v/ Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 2 Fakta om Region Syddanmark Offentligt indkøb : 290 mia. kr. Regionernes samlede

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til foreløbig indkøbspolitik. Bilag. til Regionsrådets møde den 28. marts 2007. Punkt nr. 4

Region Midtjylland. Forslag til foreløbig indkøbspolitik. Bilag. til Regionsrådets møde den 28. marts 2007. Punkt nr. 4 Region Midtjylland Forslag til foreløbig indkøbspolitik Bilag til Regionsrådets møde den 28. marts 2007 Punkt nr. 4 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45

Læs mere

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering Paradigme for OPP egnethedsvurdering Indholdsfortegnelse OPP egnethedsvurdering skabelon... 3 1. Beskrivelse af projektet... 3 2. Erfaringer med lignende

Læs mere

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: myp@rsyd.dk Dato: 25. maj 2016 Telefon: 2159 9203 Notat 1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

Læs mere

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1.

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. UDBUD i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for Udbud af varer og tjenesteydelser Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for retningslinjerne... 2 2. Hvem er

Læs mere

Det fremgår af 62 i kommunestyrelsesloven og den tilhørende vejledning, at udbudsstrategien

Det fremgår af 62 i kommunestyrelsesloven og den tilhørende vejledning, at udbudsstrategien Udbudsstrategi for valgperioden 2010-2013 i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen har udarbejdet en udbudsstrategi, der blandt andet indeholder en oversigt over hvilke driftsområder, hvor det overvejes

Læs mere

Udbudsstrategi for Region Midtjylland

Udbudsstrategi for Region Midtjylland Udbudsstrategi for Region Midtjylland Strategi for udbud af driftsopgaver i Region Midtjylland Regionsrådet 23. marts 2011 Region Midtjylland 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Driftsområder hvor

Læs mere

Skema til udfyldelse Mulige emner til konkurrenceudsættelse

Skema til udfyldelse Mulige emner til konkurrenceudsættelse Skema til udfyldelse Mulige emner til konkurrenceudsættelse Økonomiudvalget har i mødet den 9. marts 2015 besluttet at følgende områder skal nærmere beskrives med henblik på at beslutte om de skal konkurrenceudsættes.

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Formål med indkøbs- og udbudspolitikken... 4 3. Principper for udbud og indkøb...

Læs mere

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281336-2011:text:da:html DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336

Læs mere

Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer

Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Koncernøkonomi Til koncernledelsen Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fordeling af

Læs mere

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune Udbudsstrategi for Glostrup Kommune 1. Udbudsstrategi Med henvisning til Bekendtgørelse fra Indenrigs- og Socialministeriet af 21. december 2009 om kommunal udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse jf.

Læs mere

Indkøbs- og udbudspolitik 2014 Svendborg Kommune [Forsidebilleder] Varer og tjenesteydelser Byggeri og anlæg

Indkøbs- og udbudspolitik 2014 Svendborg Kommune [Forsidebilleder] Varer og tjenesteydelser Byggeri og anlæg Indkøbs- og udbudspolitik 2014 Svendborg Kommune [Forsidebilleder] Varer og tjenesteydelser Byggeri og anlæg 1 December 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indkøbs- og udbudspolitikkens overordnede formål...3

Læs mere

Indkøbs- og Udbudspolitik 2016

Indkøbs- og Udbudspolitik 2016 Indkøbs- og Udbudspolitik 2016 Langeland Kommune Indhold 1. Indledning... 3 2. Formål og principper... 3 3. Indkøbs- og udbudsprocesser... 3 3.1 Langeland Kommune skal overholde lovgivning om offentlige

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi R A P P O R T Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017 Viden & Strategi Juni 2014 S i d e 2 1. Baggrund og formål med strategien for konkurrenceudsættelse

Læs mere

Udbud af RIPA - Syd. Bilag 1 - Tidsplan

Udbud af RIPA - Syd. Bilag 1 - Tidsplan Udbud af RIPA - Syd til Bilag 1 - Tidsplan Bilag 1 Tidsplan Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING...4 2. FRIST FOR BEVILLINGSMÆSSIG HJEMMEL...4 3. FERIE UGER...4 4. OVERORDNET FASEOPDEDLING...5

Læs mere

1. Forslag nr.: 11 2. Spareforslag overskrift: Outsourcing af Transport- og Logistikopgaver 3. Dato: 05-01-2010

1. Forslag nr.: 11 2. Spareforslag overskrift: Outsourcing af Transport- og Logistikopgaver 3. Dato: 05-01-2010 1. Forslag nr.: 11 2. Spareforslag overskrift: Outsourcing af Transport- og Logistikopgaver 3. Dato: 05-01-2010 4. Beskrivelse af spareforslaget: Jævnfør Region Midtjyllands udbudsstrategi ønskes en fælles

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

6 Familieplejen Bornholm

6 Familieplejen Bornholm Åbent punkt 6 Familieplejen Bornholm 27.18.00A00-0003 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Kommunalbestyrelsen 25-06-2015 6 Hvem beslutter Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Der er mange håndtag, der skal skrues på, før vi er i mål.

Der er mange håndtag, der skal skrues på, før vi er i mål. Vi sparer penge, når vi køber ind sammen Region Midtjylland køber årligt varer og tjenesteydelser for cirka 8 milliarder kroner. Det svarer til næsten 30 % af regionens samlede økonomi, og derfor er der

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen Tilbudsbetingelser for CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen 1 1. ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen udbyder hermed opgaven CSR i små

Læs mere

Udbudsstrategi 2010. Slagelse Kommune

Udbudsstrategi 2010. Slagelse Kommune Udbudsstrategi 2010 Slagelse Kommune Side 1 Baggrund og det lovmæssige grundlag Kommunestyrelseslovens 62 b fortæller, at Byrådet skal udarbejde en udbudsstrategi, som skal indeholde en vurdering af, på

Læs mere

Notat vedr. organisering og tidsestimering ved udbud af den fælles sårjournal

Notat vedr. organisering og tidsestimering ved udbud af den fælles sårjournal Mette Dalsgaard og Morten Kjeldgaard 17-11-2015 Notat vedr. organisering og tidsestimering ved udbud af den fælles sårjournal Dette notat beskriver konsekvenserne ved 3 mulige scenarier for konkurrenceudsættelse

Læs mere

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 11. juni 2016 Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indgåelse af ny kontrakt om Aarhus Kommunes fælles

Læs mere

Bilag 4. Model og business case for samlet kontraktstyring

Bilag 4. Model og business case for samlet kontraktstyring Bilag 4. Model og business case for samlet kontraktstyring 1. Etablering af samlet kontrakt- og licensstyring i Koncernservice En samling af ansvaret for kontrakt- og licensstyring for kommunens it-systemer

Læs mere

Udbuds- og indkøbsstrategi 2016

Udbuds- og indkøbsstrategi 2016 Udbuds- og indkøbsstrategi 2016 December 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål og principper... 3 2.1 Stordriftsfordele... 3 2.2 Indkøbsfællesskaber, når det giver merværdi... 3 2.3 Organisering

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Bilag 15 Leverandørkoordinering

Bilag 15 Leverandørkoordinering Bilag 15 Leverandørkoordinering Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 LEVERANDØRENS ANSVAR... 4 4 LEVERANDØRENS KOORDINERINGS- OG SAMARBEJDSFORPLIGTELSE...

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Informationsmøde om facility management

Informationsmøde om facility management Informationsmøde om facility management - Ved direktør Gyrithe Saltorp 1 Velkommen til informationsmøde om statens facility managementløsning Dagsorden Hvorfor fælles facility managementløsning i staten?

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. september 2011 Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1.

Læs mere

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger.

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger. l Koncern HR Koncern HR ledes af to afdelingschefer samt en sekretariatschef, der alle har reference til direktionen. Afdelingen er organiseret med en overordnet strategisk og koordinerende enhed i Regionshuset

Læs mere

Bilag 1. Uddybende beskrivelse af grundlaget for Koncernservice indstilling om bevillingsoverførsel på økonomi- og it-området samt fællessystemer.

Bilag 1. Uddybende beskrivelse af grundlaget for Koncernservice indstilling om bevillingsoverførsel på økonomi- og it-området samt fællessystemer. KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Ledelsessekretariat NOTAT Bilag 1. Uddybende beskrivelse af grundlaget for Koncernservice indstilling om bevillingsoverførsel på økonomi- og it-området samt fællessystemer.

Læs mere

Udbud og organisering

Udbud og organisering Udbud og organisering Peter Stig Jakobsen 2 Et oplæg til inspiration Styrelsen for It og Læring 1 3 Bedre leverancer og kontraktvilkår Udfordringen består i som offentlig indkøber på udbudstidspunktet

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Business Intelligence version 1.2 9. september 2014 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Business Intelligence It-chef Hans-Henrik

Læs mere

1.000 kr p/l Styringsområde

1.000 kr p/l Styringsområde BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ren by med smartere affaldskurve Teknik- og miljøforvaltningen vil nedbringe

Læs mere

Debatmøde 5 Stordrift og effektivitet i kommunerne

Debatmøde 5 Stordrift og effektivitet i kommunerne Debatmøde 5 Stordrift og effektivitet i kommunerne Er der uudnyttede stordriftsfordele? torsdag den 10. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center

Læs mere

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 Bygningsstyrelsen Planlægning af byggeri i en politisk kontekst Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 25-09-2014 1 Indhold Hvem er Bygningsstyrelsen? Fokusområder Planlægning af byggeri i en politisk

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14.

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14. Center for It, Medico og Telefoni Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling 2013-2017 ITA 14. august 2017 1 Indledning Regionsrådet udbad sig på mødet den 13. juni 2017 en mere detaljeret gennemgang

Læs mere

konkurrenceudsættelse på dagsordenen

konkurrenceudsættelse på dagsordenen konkurrenceudsættelse på dagsordenen marts 2007 Bilag 1 Dette bilag indeholder en nærmere beskrivelse af tragtmodellen, der er omtalt i pjecens kapitel 4. Tragtmodellen kan understøtte kommunen i at gennemføre

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Revideret januar 2015. Udbuds- og Indkøbspolitik

Revideret januar 2015. Udbuds- og Indkøbspolitik Revideret januar 2015 Udbuds- og Indkøbspolitik Formål Det overordnede formål med Tønder Kommunes udbuds- og indkøbspolitik er at skabe rammerne for, at Tønder Kommune fremstår som én kunde over for leverandørerne,

Læs mere

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 25. april 2014 Udbud af hjemmeplejen 1. Resumé Regeringen har vedtaget at forenkle reglerne for frit valg i hjemmeplejen. Det foreslås derfor, at de private

Læs mere

Hvorfor intranet Alfresco?

Hvorfor intranet Alfresco? Hvorfor intranet Alfresco? - en gennemtænkt tilfældighed Dagsorden Baggrund for oplæget Hensigt med oplæg: Dele vores erfaringer vedr. valg af open source og Alfresco Dele vores erfaringer vedr. udbudsproces

Læs mere

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb 7. oktober 2014 1 Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb Anja Piening, Chef for Jura og CSR Sandie Nøhr Nielsen, Udbudsjurist & TCO-ansvarlig 7. oktober 2014 2 SKI A/S en offentlig

Læs mere

Referat fra styregruppemøde 6

Referat fra styregruppemøde 6 Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 lokale 231 Tidspunkt Onsdag den 5. november 2008, kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 6 Referent

Læs mere

Udbudspolitik for Hillerød Kommune 2013 Indholdsfortegnelse

Udbudspolitik for Hillerød Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Udbudspolitik for Hillerød Kommune 2013 Indholdsfortegnelse 1. Overordnede principper... 2 Myndighedsopgaver... 2 Opgavers egnethed til udbud... 2 2. Tilrettelæggelse af udbudsforretningen... 3 Offentliggørelse

Læs mere

Informations- og spørgemøde d. 26. maj

Informations- og spørgemøde d. 26. maj Informations- og spørgemøde d. 26. maj EU-udbud 2014/S 096-167854 Kontrakt om levering, drift, vedligehold og support af infrastruktur service (»Infrastructure as a Service«)(IaaS)) til servere og storage

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af myndighedstilsyn på teknik- og miljøområdet Tilsynsindsatsen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland Fælles Servicecenter for Telesundhed Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland 1 Fælles Vision Fælles Servicecenter fundamentet til enkel og tryg telesundhed for borgere

Læs mere

Indkøbs- og udbudspolitik for Aabenraa Kommune

Indkøbs- og udbudspolitik for Aabenraa Kommune Indkøbs- og udbudspolitik for Aabenraa Kommune Godkendt 30. marts 2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål...3 2. Hvad og hvem er omfattet...3 3. Udbud af varer og tjenesteydelser...3 4. Udbud af bygge- og anlægsopgaver...4

Læs mere

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan Gør tanke til handling VIA University College Formål I dette notat findes anbefalinger til den samlede kreds af ansvarlige for indkøb på de 7 University Colleges

Læs mere

Samrådsspørgsmål. Akt 186

Samrådsspørgsmål. Akt 186 Samrådsspørgsmål Akt 186 Der ønskes en uddybende redegørelse for og en drøftelse af årsagerne til og konsekvenserne af den forventede meget betydelige fordyrelse og forsinkelse af projektet. Svar: Indledning

Læs mere

INDKØBS OG UDBUDSPOLITIK

INDKØBS OG UDBUDSPOLITIK STEVNS KOMMUNE 2019 OM POLITIKKEN INDKØBS OG UDBUDSPOLITIK Indkøbs- og udbudspolitikken beskriver retningslinjerne for indkøb og udbud i Stevns Kommune. Stevns kommune Formål Formålet med Indkøbs- og udbudspolitikken

Læs mere