Udvalg. Udvalg Lb.nr. Center Forslag Bemærkninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalg. Udvalg Lb.nr. Center Forslag Bemærkninger"

Transkript

1 Drift - Forslag til effektiviseringer til høring (alle tal i kr. og 2018 P/L ) Angives som nettoeffekt +:Merudgift/mindreindtægt, -: Mindreudgift/merindtægt Udvalg Samtlige udvalg Udvalg Lb.nr. Center Forslag Bemærkninger TMU TMU-E-1 CFE Opsige software, som slukker tændte pc ere TMU-E-2 CFE Fortsætte udskiftning af installationer og lyskilder Forudsætter anlægsbevilling. TMU-E-3 CFE Investér i LED belysning veje/stilamper Forudsætter anlægsbevilling. TMU-E-4 CFE Budgettilpasning Center for Ejendomme TMU-E-5 CPM Kommunal buskørsel effektivisering TMU i alt UDD UDD-E-1 CBU Elevbefordring i fritidsundervisning/aftenholdsundervisning UDD-E-2 CBU Grupper for delvist segregerede elever UDD-E-3 CBU Etablering af administrativt team UDD i alt BFU BFU-E-1 CFSB Tilpasning af budgetramme Børn- og Familieudvalget, CFSB BFU-E-2 CBU Tilpasning af budgetramme Børn- og Familieudvalget, CBU BFU i alt EKU EKU-E-1 CKFB Drift af bibliotekssystem EKU-E-2 CKFB Tilpasning budgetramme til turisme EKU-E-3 CKFB Tilpasning af budgetramme Erhvervs- og Kulturudvalget EKU i alt ØK ØK-E-1 CHØI APV, trivsels- og ledelsesevaluering ØK-E-2 DIR Budgettilpasning, Politisk & Juridisk sekretariat ØK-E-3 DIR Tilpasning af budgetramme under direktionen ØK-E-4 DIR Tilpasning af budgetramme for annoncering ØK-E-5 DIR Opsige tillægsaftale med Business Faxe ØK-E-6 CSP Tilpasning som følge af regnskab 2016 centerstab og visitation ØK-E-7 CPM i administrationen Center for Plan & Miljø ØK-E-8 CFSB Budgettilpasning lægeerklæringer ØK-E-9 CHØI Regulering budgetramme i fht. regnskab ØK-E-10 CHØI Reducere print- og scanudgifter ØK-E-11 CHØI Effektivisere samarbejde om IT-udgifter ØK-E-12 CHØI softwareudgifter ØK i alt SSU SSU-E-1 CSP Tilpasning af budgetramme efter regnskab SSU-E-2 CFSB Reduktion udvikling, tiltag og forebyggelse efter regnskab SSU-E-3 CFSB Ny aftale med VISP SSU-E-4 CFSB Reducere Handicaprådets budget til mærkningsordning SSU i alt BESK BESK-E-1 CFSB Forventet besparelse pba udbud af danskuddannelse BESK-E-2 CFSB Rammetilpasning beskæftigelsesområdet BESK i alt I alt

2 Lb. Nr. TMU-E-1 Opsige software som slukker tændte pc ere Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget / Center for Ejendomme Område: Faste ejendomme Funktion: Opsige aftale om softwareprogram som sikrer at tændte pc ere slukkes kl 18, hvis de står tændt og ikke bruges. Der arbejdes i stedet arbejde med brugeradfærden for derigennem opnå at pc ere slukkes manuelt af brugerne. Forslaget er et supplement til byrådets besluttede effektivisering fra budget 2016, hvor energiforbruget skal reduceres med 1,3 mio. kr. årligt gennem adfærdsændringer hos ansatte og brugere i kommunes bygninger. Udgift Nettovirkning IT afdelingen har via programmet overblik over alle enheder med IP-adresse som er på kommunens netværk. IT har anbefalet programmet, men det er Center for Ejendomme, som har betalt, fordi det skulle kunne reducere energiudgiften. Det er en forudsætning,at brugerne er indstillet på at bidrage til disse energibesparelser.

3 Lb. Nr. TMU-E-2 Fortsætte udskiftning af installationer og lyskilder i kommunale bygninger - energibesparelser Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget / Center for Ejendomme Område: Faste ejendomme Funktion: Der er fortsat energisparepotentialer i de tekniske installationer samt lyskilder som er i de kommunale bygninger. I den kommende lovpligtige energimærkning af kommunens ejendomme vil der identificeres yderligere sparepotentialer. Dette forslag lægger op til fortsatte investeringer i teknik, som giver varige driftsbesparelser. Vores forslag lægger op til at investeringerne skal have en tilbagebetalingstid på max 10 år. Dette skønnes muligt da der hele tiden udvikles ny teknik som bruger mindre energi. Udgift Nettovirkning Forslaget kræver investeringer på 2 mio. kr. årligt de næste 4 år, som foreslås prioriteret på kommunens anlægsbudget.

4 Lb. Nr. TMU-E-2 Fortsætte udskiftning af installationer og lyskilder i kommunale bygninger - energibesparelser Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget / Center for Ejendomme Område: Faste ejendomme Funktion: Der er fortsat energisparepotentialer i de tekniske installationer samt lyskilder som er i de kommunale bygninger. I den kommende lovpligtige energimærkning af kommunens ejendomme vil der identificeres yderligere sparepotentialer. Dette forslag lægger op til fortsatte investeringer i teknik, som giver varige driftsbesparelser. Vores forslag lægger op til at investeringerne skal have en tilbagebetalingstid på max 10 år. Dette skønnes muligt da der hele tiden udvikles ny teknik som bruger mindre energi. Udgift Nettovirkning Forslaget kræver investeringer på 2 mio. kr. årligt de næste 4 år, som foreslås prioriteret på kommunens anlægsbudget.

5 Lb. Nr. TMU-E-3 Invester i LED belysning i vej/stilamper Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget/ Center for Ejendomme Område: Kommunale veje Funktion: Faxe Kommune har lamper af dem er med LED, er med lavenergi, og lamper er med ældre lyskilder, hvoraf af dem er fra før Der er to opgavetyper knyttet til udbredelsen af LED. Den ene vedrører kommende renoveringer af ca lamper med ældre lyskilder. Udskiftning af disse koster ca kr. pr. stk. Hertil kommer, at der skønsmæssigt skal udskiftes 15 % af masterne. Dette koster i alt 22,3 millioner kr. Udskiftningen af disse ældre lamper vil give en el-besparelse på ca kr. pr. år. Herudover har Faxe Kommune ca nyere armaturer, som er med lavenergilyskilder, der ikke kan dæmpes. For ca af disse er det nu blevet muligt at ombygge til LED uden at skulle udskifte hele armaturet. Ombygning til LED på disse lysarmaturer skønnes at koste i gennemsnit kr. pr. enhed. Udskiftning af de lamper, som har ældre lyskilder, samt ombygning/udskiftning af de nyere armaturer vil kunne gøres for ca. 31,7 millioner kr. I så fald vil natslukningen kunne udfases helt og erstattes af dæmpning samtidig med, at Faxe Kommunes belysningsanlæg vil være fuldt opdateret. Og der spare årligt kr. Det tager en del til at lave disse lamper, der skønnes derfor at første års besparelse er kr. Udgift Nettovirkning

6 Forslaget forudsætter investering på 31,7 mio. kr.til nye LED enheder. Forslaget udelukker forslag om øget natslukning.

7 DRIFT Lb. Nr. TMU-E-4 Budgettilpasning Center for Ejendomme Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget / Center for Ejendomme Område: Faste ejendomme Funktion: Generel budgettilpasning på Center for Ejendoms område. Der foretages generel budgettilpasning af afdelingerne i Center for Ejendomme. Ser man på tidligere års regnskabsresultater er det muligt at budgettilpasse på følgende afdelinger: Center administrationen, Kommunale Bygninger, Vejafdeling, Tekniske service og Rengøringsafdelingen. Reduktionsforslag på 400 t. kr. svarer til 80 t.kr. pr. afdeling, på servicedriftsudgifterne der ikke medfører serviceforringelser. Udgift Nettovirkning BEGRUNDELSE FOR PRIOTERINGEN

8 EFFEKTIVISERING Lb. Nr. TMU-E-5 kommunal buskørsel Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget / Center for Plan & Miljø Område: Kollektiv trafik Funktion: I forlængelse af at den kommunale buskørsel er udbudt i foråret 2016, er der opnået væsentlige besparelser. Kommunen har allerede sparet 3 mio. kr., men det vurderes, at der kan budgetteres med en yderligere besparelse på kr. Besparelsen skal hentes decentralt på de øvrige centres budgetter til kommunal buskørsel Udgift Nettovirkning Besparelsen vil ikke have direkte konsekvenser for de andre centre, men vil indebære at der ikke er rum for at øge den kommunale kørsel i forbindelse med omstruktureringer. Det er en forudsætning for overholdelse af restbudgettet, at de centre, der visiterer borgere til kørsel, fastholder og til stadighed optimerer, eksempelvis gennem at medvirke til bedst mulig koordinering af mødetider ol. Det er endvidere en nødvendighed, at der i forbindelse med sammenlægning af institutioner, bevilges ekstra midler til forøgede transportudgifter.

9 Lb. Nr. UDD-E-1 Elevbefordring i fritidsundervisning/aftenholdsundervisning Udvalg: Uddannelsesudvalget / Center for Børn & undervisning Område: Ungdomsskolen Funktion: Baggrund: I Faxe Ungdomsskole har der siden kommunesammenlægningen været mulighed for, at eleverne i den almene fritidsafdeling kan få offentlig transport til aftenholdsundervisning. De seneste år har vi oplevet, at tilbuddet om befordring kun er blevet brugt i mindre grad. Som følge af den måde busdriften er bygget op på, er busserne lukkede rutebusser. Det virker som en uhensigtsmæssig brug af ressourcer. Forslag: Det foreslås at tilbuddet om transport til aftenholdsundervisning bortfalder og at eleverne selv skal sørge for befordring. Besparelsespotentialet: Ved fuldstændig afskaffelse af ordningen vil der kunne opnås en årlig besparelse på kr kr. Besparelsen har kun 5/12 virkning i 2018, da aktiviteten følger skoleåret. Udgift Nettovirkning Økonomi: Der er ikke i budgettet afsat et fast beløb til udgiften. Den afholdes indenfor ungdomsskolens ramme. Besparelsespotentialet vurderes at være kr. fra 2019 og fremefter, fastsat efter det gennemsnitlige forbrug de sidste 3 år. Konsekvenser: For elever i yderområder af kommunen kan det blive sværere at deltage i undervisning, da de selv skal sørge for transporten. Besparelsen er beregnet ud fra nuværende klubstruktur, og kan kun effektueres på denne baggrund. Afledte konsekvenser: Det kan blive sværere at oprette hold i den almene fritidsundervisning.

10 Forudsætninger: Uddannelsesudvalget har på deres møde den 29. marts 2017 behandlet punkt omkring ny klubstruktur. Materialet omkring indhold og struktur sendes i høring. Afhængigt af hvilken model der vælges kan der genopstå et behov for aftenkørsel. Endvidere kan der blive tale om et behov for udvidet befordring.

11 Lb. Nr. UDD-E-2 Grupper for delvist segregerede elever Udvalg: Uddannelsesudvalget / Center for Børn & Familie Område: Folkeskolen Funktion: Baggrund: Der er en stigende andel af segregerede børn i Faxe kommune. Der er to overskrifter som forslaget retter sin effektivisering på er: 1: Når børn først er flyttet til et andet tilbud end folkeskolen, så er det svært igen at vende tilbage. 2: Enten er eleven i almenområdet eller også visiteres eleven til et specialtilbud der er ingen løsning midt imellem. Der ønskes derfor at forsøge med en ny løsning, hvor der dannes nye elevgrupper med børn, der står overfor at blive visiteret til andet tilbud udenfor den almindelige folkeskole, og skabe et tilbud i tæt relation til folkeskolen med nære relationer og mulighed for stadigt at spejle sig ind i normalområdet. Endvidere ønsker der andre muligheder for at lave små hold på tværs af klasser og årgange. Forslag: Hver skoleafdeling tildeles økonomi til at oprette små gruppeordninger. Derved opstår der flere muligheder for at arbejde med den enkelte elevs problematik inden en evt. overflytning til specialskole Besparelsespotentialet: En elev i Faxe Kommunes specialtilbud koster ca kr. på årsbasis. Hvis antallet af visiterede elever nedskrives med 12 elever kunne hver skole tilføres 1. mio. kr. til dette arbejde Udgift Nettovirkning

12 Konsekvenser: Med dette forslag tilføres skolerne ressourcer til, at kunne arbejde mere inkluderende samtidig med, at der kan arbejdes socialpædagogisk på en anderledes måde end hidtil.

13 Lb. Nr. UDD-E-3 Etablering af administrativt team Udvalg: Uddannelsesudvalget / Center for Børn & Undervisning Område: Folkeskolen Funktion: Baggrund: CBU har det meste af 2017 arbejdet på at harmonisere og forenkle det administrative samarbejde mellem de decentrale enheder. Månedsvise budgetopfølgninger er indført og der afholdes møder mellem de decentrale administrative enheder og centeret. Forslag: For at effektivisere og forbedre det administrative, budgetmæssige og økonomiske samarbejde, foreslås det, at samle indsatsen i et fælles administrativt team. Teamet får som opgave, at udarbejde budgetter på skoleområdet, budget opfølge med de tre skoleledere. Teamet tilknyttes centeret og de tre skoler. Hvis ovenstående indfases betyder det, at der kan frigives mindst to stillinger. Udgift Nettovirkning Konsekvenser: Den konkrete udmøntning og ændringer i organisering af skolernes administration afventer konkret proces.

14 Lb. Nr. BFU-E-1 Tilpasning af budgetramme Børne- og Familieudvalget Udvalg: Børn og Familieudvalget Område: Familiehuset og Ungecenter Labyrint Funktion: Med henvisning til regnskabsresultatet for 2016 for henholdsvis Familiehuset og Ungecenter Labyrint, foreslås der en budgetreduktion på kr. som fordeles ligeligt mellem områderne. Udgift Nettovirkning

15 Lb. Nr. BFU-E-2 Tilpasning af budgetramme efter regnskab 2016 Udvalg: Børne- og Familieudvalget / Center for Børn & Undervisning Område: Folkeskolen m.m, Sundhedsudgifter m.m Funktion: , , Baggrund: I 2016 ses et mindreforbrug på tandpleje, sundhedspleje og PPR. Tandpleje: Mindreforbrug kan henføres til salg af overskydende udstyr i forbindelse med sammenlægning af 5 klinikker til 1klinik. Sundhedspleje: Mindreforbruget skyldes vakant stilling grundet rekrutteringsvanskeligheder. Der var budget til en deltidsstilling men ingen kvalificerede ansøgere. PPR: Mindreforbrug på baggrund af usikkerhed i forhold til en teknisk omplacering af budgetmidler. PPR udviste stor tilbageholdenhed pga. usikkerheden om hvorvidt de fik de pågældende budgetmidler. Forslag: Det foreslås at Tandplejen, Sundhedsplejen og PPR reduceres med i alt kr. som følge af mindreforbrug i Udgift Nettovirkning Ovenstående beskrevne mindreforbrug kan henføres til forhold der var gældende i En besparelse i 2018 og frem vil være en besparelse af den samlede ramme og medføre en forringelse af serviceniveauet. Vedtagelsen af forslaget afhænger ikke af andre forslag.

16 Lb. Nr. EKU-E-01 Drift af bibliotekssystem Udvalg: Erhvervs- og Kulturudvalget/ Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Område: Folkebiblioteker Funktion: I 2016 indførte biblioteket et nyt bibliotekssystem, FBS/Cicero. Den nye it-løsning omhandler skole- og folkebibliotekernes administration af lånere og materialer til udlån. Indførelse af det nye system medfører en mindre udgift til system vedligeholdelse. Der blev til budget 2017 indarbejdet en besparelse på kr. fra 2019 og i årene frem. Der ses nu en mulighed for en tidligere indfasning af den mindre udgift allerede fra Udgift -100 Nettovirkning -100

17 Lb. Nr. EKU-E-01 Drift af bibliotekssystem Udvalg: Erhvervs- og Kulturudvalget/ Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Område: Folkebiblioteker Funktion: I 2016 indførte biblioteket et nyt bibliotekssystem, FBS/Cicero. Den nye it-løsning omhandler skole- og folkebibliotekernes administration af lånere og materialer til udlån. Indførelse af det nye system medfører en mindre udgift til system vedligeholdelse. Der blev til budget 2017 indarbejdet en besparelse på kr. fra 2019 og i årene frem. Der ses nu en mulighed for en tidligere indfasning af den mindre udgift allerede fra Udgift -100 Nettovirkning -100

18 Lb. Nr. EKU-E-2 Tilpasning af budgetramme til turisme Udvalg: Erhvervs- og Kulturudvalget, CKFB Område: Erhvervsudvikling, turisme og landdistrikter Funktion: Der har de seneste år været et mindreforbrug på budgettet til turisme under EKU. Budgettet foreslås derfor tilpasset med Udgift Nettovirkning Ingen konsekvenser. Der er ingen særlige forudsætninger.

19 Lb. Nr. EKU-E-3 Tilpasning af budgetramme Erhvervs- og Kulturudvalget Udvalg: Erhvervs- og Kulturudvalget Område: Fritidsfaciliteter, Bibliotek, Kulturel virksomhed og Folkeoplysningsområdet Funktion: , , og På baggrund af regnskabsresultatet for 2016, kan der forventes lignende mindre forbrug til budget I 2016 var der mindre forbrug på områderne for fritidsfaciliteter, bibliotek, kulturel virksomhed og folkeoplysning. Den endelige fordeling af besparelsen på kr. vil ske på baggrund af regnskabsresultatet for Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

20 Lb. Nr. ØK-E-1 Arbejdspladsvurdering, trivsels- og ledelsesevaluering Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for HR, Økonomi & IT Funktion: Vi gennemfører arbejdspladsvurdering, trivsels- og ledelsesevaluering hvert andet år. I 2016 anvendte vi Eanalyzer til at gennemføre den samlede undersøgelse. Undersøgelsen har i alt kostet ca kr. Vi har licens til Eanalyzer, hvorfor det er muligt, selvstændigt og uden meromkostning, at gennemføre arbejdspladsvurdering, trivsels- og ledelsesevaluering i Der ligger derfor et effektiviseringspotentiale på kr. Hvorfor driftsbudgettet i HR & Løn Afdelingen med fordel kan nedjusteres årligt med ca kr. idet udgiften falder hver andet år. Udgift Nettovirkning Der er brug for at afsætte tid i HR & Løn afdelingen til at lære at vende samt udarbejde en spørgeramme samt tilhørende rapporter i Eanalyzer. Vi skal selv udvikle en spørgeramme med tilhørende rapporter uden bistand fra Eanalyzer.

21 Lb. Nr. ØK-E-2 Politisk & Juridisk sekretariat - budgettilpasning Udvalg: Økonomiudvalget Område: 06. Fællesudgifter og administration Politisk & Juridisk sekretariat Funktion: Kommunalbestyrelsesmedlemmer Kommissioner, råd og nævn Sekretariat og forvaltninger Budgettilpasning på kr. ligeligt fordelt på ovennævnte funktioner. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Nej. Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Nej. Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet? Nej.

22 Lb. Nr. ØK-E-3 Tilpasning af budgetramme under direktionen Udvalg: Økonomiudvalget Område: Direktionen Funktion: I forbindelse med afgang af direktører og chefer af direktører er lønkronerne blevet placeret under direktionens budget med et årligt mindreforbrug til følge. Det foreslås derfor at reducere budgettet med kr. Udgift Nettovirkning Ingen konsekvenser. Der er ingen særlige forudsætninger.

23 Lb. Nr. ØK-E-4 Tilpasning af budgetrammme for annoncering Udvalg: Økonomiudvalget Område: Direktionssekretariatet Funktion: De seneste år har der været et mindreforbrug på kommunens annoncekonto, og det foreslås derfor at reducere budgettet med kr. Udgift Nettovirkning Der vil ikke være mulighed for at lave annoncering i større stil ud over de ugentlige annoncer i lokalaviserne. Der er ingen særlige forudsætninger.

24 Lb. Nr. ØK-E-5 Opsige tillægsaftale med Business Faxe Udvalg: Økonomiudvalget Område: Direktionssekretariatet Funktion: Ved indgåelse af budgetaftalen for vedtog byrådet at lægge en række opgaver ud til Business Faxe Copenhagen. Opgaverne falder inden for erhvervsserviceopgaver, som kommunerne ikke er lovmæssigt forpligtet til at løse. Det foreslås at lade opgaverne med undtagelse af markedsføring af erhvervsgrunde - bortfalde og på den vis lade kr indgå som effektivisering og anvende kr årligt på markedsføring af erhvervsarealer, som herefter forestås af Faxe Kommune. Udgift Nettovirkning Erhvervsserviceopgave af forskellig art vil bortfalde, men Business Faxe Copenhagen vil fortsat løse de erhvervsservice opgaver, de er kontraktligt forpligtet til. Der er ingen særlige forudsætninger.

25 Lb. Nr.ØK-E-6 Tilpasning som følge af resultat i regnskab Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for Sundhed & Pleje, Centerstab og Visitation Pleje. Funktion: I budgetprocessen til budget 2018, er der for Center for Sundhed & Pleje i nogen grad skelet til regnskabsresultatet for Centerstab og visitation Pleje, havde et mindre forbrug. Mindre forbruget er forklaret i bemærkningerne for regnskab På baggrund af dette mindre forbrug, foreslås en tilpasning på 0,5 mio.kr. på områdets ramme fra Tilpasningen effektueres ved opsigelse af en visitator i visitationen Pleje. Udgift Nettovirkning Konsekvensen kan blive, øget ventetid på visitering af ydelser til borgere, samt mindre aktivitet ude på sygehusene, hvor visitationen er repræsenteret i forbindelse med udskrivning af borgere.

26 EFFEKTIVISERING Lb. Nr. ØK-E-7 i administrationen Udvalg: Økonomiudvalget / Center for Plan & Miljø Område: Administrationen Funktion: Forslaget indebærer at centrets lønudgifter reduceres på administrationsområdet. På nuværende tidspunkt består centrets sekretariat af 2 medarbejdere. Dette forslag indebærer at centret vil skulle omorganisere og uddelegere; hjemmeside ajourføring, betaling af regninger, visse ajourføringer af BBR, samt deltagelse i tværopgaver såsom fornyelse af kommunens hjemmeside. Endvidere vil forslaget indebære en forringelse/nedlægning af daglig service i centret. Udgift Nettovirkning Er endnu ikke helt afklaret

27 Lb. Nr. ØK-E-8 Budgettilpasning lægeerklæringer Udvalg: Økonomiudvalget, Center for Familie, Social & Beskæftigelse Område: Sekretariat og forvaltninger Funktion: Der blev i 2016 afsat ekstra midler til rekvirering af lægeerklæringer på arbejdsmarkedsområdet. Behovet er nu opgjort, og der kan tilbageføres kr. som en teknisk korrektion. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

28 EFFEKTIVISERING Lb. Nr. ØK-E-9 Tilpasning af budgetrammen Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for HR, Økonomi & IT Funktion: Med dette forslag foreslås det, at budgetrammen for 2018 reguleres ned med kr. jf. regnskabsresultatet for Når budgettet er vedtaget tages der stilling til hvordan selve udmøntningen sker. Udgift Nettovirkning Den samlede besparelse er kr. årlig Forslaget betyder, at budgetterne for de tre afdelinger tilpasses. Forslaget vil få en effektuering så betids, at besparelsen får effekt fra og med 2018.

29 EFFEKTIVISERING Lb. Nr. ØK-E-10 Reducere print- og scan udgifter Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for HR, Økonomi & IT/ IT & Digitalisering Funktion: Med dette forslag sker der en tilpasning i antallet af printere og en yderligere minimering af udgiften til print og scan. Ved samlingen af Faxe Kommunes administrative enheder på færre lokationer i forbindelse med Ejendomsstrategien reduceredes udgiften til print og scan med færre maskiner. Udgift Nettovirkning Den samlede effektiviseringsgevinst er kr. årlig De ansatte benytter fortrolig print, og der bliver lidt længere til nærmeste printe/scanner.

30 EFFEKTIVISERING Lb. Nr. ØK-E-11 af IT-udgifter til kommunalt samarbejde Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for HR, Økonomi & IT/ IT & Digitalisering Funktion: De seneste to år er samarbejdet omkring IT drift med Vordingborg kommune udviklet til at omfatte gensidig opbevaring af back-up funktioner, kursusafvikling, support og etablering af et alternativt driftsmiljø for Faxe kommunes IT fysisk placeret i Vordingborg kommunes Datacenter. Planen er at lade samarbejdet udvikle sig til at omfatte andre fælles IT-områder. Med dette forslag vil der blive lagt mindre vægt på at udvikle nye samarbejdsområder og i stedet vil de eksisterende samarbejder blive optimeret og effektiviseret. Udgift Nettovirkning Den samlede besparelse er kr. Fremtidige udviklingsinitiativer på IT og digitaliseringsområdet koncentreres mere omkring kommunens eget datacenter i Haslev.

31 EFFEKTIVISERING Lb. Nr. ØK-E-12 Planlagte udskiftninger af IT systemer undlades og eksisterende løsninger optimeres. Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for HR, Økonomi & IT/ IT & Digitalisering Funktion: Med dette forslag undlades udskiftning af eksisterende IT-systemer. Kommunens telefonsystem fastholdes som telefoniløsning og der effektiviseres ved at bygges systemet ud med meget billige open source elementer. Ligeledes fortsætter brugen af kommunens styringssystem af mobiltelefoner og tablets Udgift Nettovirkning Den samlede årlige besparelse er kr. Gennemføres forslaget fortsættes med de to nuværende IT-system og med de ulemper dette har.

32 Lb. Nr. SSU-E - 1 Tilpasning af budgetramme efter regnskab 2016 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget/Center for Sundhed & Pleje Område: Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Funktion: I budgetprocessen til budget 2018, er der for Center for Sundhed & Pleje skelet til regnskabsresultatet for Center for Sundhed & Pleje havde på flere områder et mindre forbrug. Mindre forbruget er årsagsforklaret i bemærkningerne for regnskab På baggrund af resultatet i 2016 foreslås en tilpasning på 3,0 mio.kr. på Center for Sundhed & Plejes ramme. Tilpasningen forventes i 2018 udmøntet på områder under chef, samt på sosuelevområdet, hvor der i 2016 har været et mindre forbrug. Størrelsen på optaget af sosu-elever er fastsat i KKR. i 2016 var optaget lavt på grund af væsentlig færre ansøgninger til elevstillingerne. Der arbejdes intensivt på, at få optaget det antal elever, som Faxe Kommune er dimensioneret til. Tendensen de sidste par år har været, at der er et mindre forbrug på elevområdet. Udgift Nettovirkning Såfremt forslaget vedtages, kan det få konsekvens for Centerets samlede ramme til almindeligt drift.

33 Lb. Nr. SSU-E-2 Reduktion, udvikling, tiltag og forebyggelse Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget, Center for Familie, Social & Beskæftigelse Område: Botilbud Funktion: På Voksen/Handicapområdet afsættes der årligt et beløb til udvikling, tiltag og forebyggelse, såvel centralt som decentralt. Dette beløb reduceres med kr. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

34 Lb. Nr. SSU-E-3 Ny aftale med VISP Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget, Center for Familie, Social & Beskæftigelse Område: Specialpædagogisk bistand til voksne Funktion: Faxe Kommune har en fælleskommunal aftale med Videncenter for special pædagogik (VISP). Aftalen har i 2017 været til forhandling for 2018 og årene frem. Forhandlings resultatet skal politisk godkendes, men der skønnes et mindreforbrug som angivet nedenfor. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

35 Lb. Nr. SSU-E-4 Reducere Handicaprådets budget til mærkningsordning Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget, Center for Familie, Social & Beskæftigelse Område: Botilbud Funktion: Ved budgetlægning for 2015 blev der afsat midler til Handicaprådet til etablering/udbygning af mærkningsordning. Dette budget foreslås reduceret med kr. således at der resterer ,- kr. årligt til vedligeholdelse af eksisterende mærkninger. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

36 Lb. Nr. BESK-E-1 Danskuddannelse Udvalg: Beskæftigelsesudvalget, Center for Familie, Social & Beskæftigelse Område: Integration Funktion: Danskuddannelsen på integrationsområdet er netop nu i udbud og har gennemgået et meget dybdegående arbejde. Der skønnes en besparelse på 1,0 mio. kr. årligt fra Den endelige besparelse afhænger af udbudsresultatet. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

37 Lb. Nr. BESK-E-2 Rammetilpasning beskæftigelsesområdet Udvalg: Beskæftigelsesudvalget, Center for Familie, Social & Beskæftigelse Område: Center for Familie, Social & Beskæftigelse Funktion: Alle Med henvisning til regnskabsresultat for 2016 mindreforbrug på ca. 22,0 mio. kr. foreslås der en rammetilpasning af budget 2018 og overslagsårene. Udgift Nettovirkning Er der konsekvenser/afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Er der forudsætninger, som skal være opfyldte for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet?

DRIFT Teknik- og Miljøudvalget Indkøbsbesparelse vedr. rengøring flyttes fra CFE til IT (KMD Opera) Udmøntning af budget til Fibernet 9.

DRIFT Teknik- og Miljøudvalget Indkøbsbesparelse vedr. rengøring flyttes fra CFE til IT (KMD Opera) Udmøntning af budget til Fibernet 9. DRIFT Teknik- og Miljøudvalget Indkøbsbesparelse vedr. rengøring flyttes fra CFE til IT (KMD Opera) 162.300 Udmøntning af budget til Fibernet 9.400 Udmøntet budget vedr. ekstraordinære elever 2.500 Budget

Læs mere

Budgetbalance Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Budgetbalance Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Budgetbalance 2018-2021 - Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Mio. kr. 2018 2019 2020 2021 Finansiering Skatter (statsgaranti) 1.627,6 1.696,5 1.750,8 1.807,8 Tilskud og udligning (statsgaranti) 555,4

Læs mere

Budget statsgaranteret grundlag 18. september budgetaftale.

Budget statsgaranteret grundlag 18. september budgetaftale. Budget 2018-2021 - statsgaranteret grundlag 18. september 2017 - budgetaftale. (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2018 pris- og lønniveau) Mio. kr. 2018 2019 2020 2021 Finansiering (ved

Læs mere

Budget statsgaranteret grundlag (status 18/9-15)

Budget statsgaranteret grundlag (status 18/9-15) Budget 2016-2019 - statsgaranteret grundlag (status 18/9-15) (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2016 pris- og lønniveau) Mio. kr. 2016 2017 2018 2019 Finansiering (ved statsgaranti) Skatter

Læs mere

Budget 2015-2018. Renter 17.3 16.7 15.9 15.2 Pris- og lønstigninger vedrørende drift og anlæg 37.5 75.3 113.5

Budget 2015-2018. Renter 17.3 16.7 15.9 15.2 Pris- og lønstigninger vedrørende drift og anlæg 37.5 75.3 113.5 Budget 2015-2018 (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2015 pris- og lønniveau) Mio. kr. 2015 2016 2017 2018 Finansiering Skatter 1,508.6 1,521.8 1,549.4 1,569.0 Tilskud og udligning 586.0

Læs mere

Budget Budgetforlig

Budget Budgetforlig Budget 2015-2018 - Budgetforlig (Finansielle poster i årets priser, drift og a Mio. kr. 2015 2016 2017 2018 2015 2016 2017 2018 2015 2016 2017 2018 Finansiering Skatter 1.508,6 1.521,8 1.549,4 1.569,0

Læs mere

Drift - reduktionsforslag 2014-2017

Drift - reduktionsforslag 2014-2017 TMU R-01 Reduktion/tilretning af ruter inden for den kollektive trafik TMU R-02 Reduktion i midler til konsulenter til godkendelser til virksomheder og landbrug 0-400 -400-400 -400-400 -400-400 TMU R-03

Læs mere

Budgetbalance (Statsgaranteret udskrivningsgrundlag) (2019-priser)

Budgetbalance (Statsgaranteret udskrivningsgrundlag) (2019-priser) Budgetbalance (Statsgaranteret udskrivningsgrundlag) (2019-priser) Mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Finansiering Skatter 1.667,725 1.705,191 1.754,712 1.793,549 Tilskud og udligning 566,391 576,400 580,389

Læs mere

BESK BESK-E-01 CFSB Kontant- og uddannelseshjælp BESK i alt

BESK BESK-E-01 CFSB Kontant- og uddannelseshjælp BESK i alt Drift - Effektiviseringer 2017-2020 (alle tal i 1.000 kr. og 2017 priser) Angives som nettoeffekt +:Merudgift/mindreindtægt, -: Mindreudgift/merindtægt Udvalg Lb.nr. Forslag Bemærkninger ØK ØK-E-02 DIR

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Drift - reduktionsforslag

Drift - reduktionsforslag TMU R-01 Reduktion/tilretning af ruter inden for den kollektive trafik TMU R-02 Reduktion i midler til konsulenter til godkendelser til virksomheder og landbrug 0-400 -400-400 -400-400 -400-400 TMU R-03

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Budgetopfølgning

Læs mere

Bevilling 62 Administration og IT

Bevilling 62 Administration og IT Bevilling 62 Administration og IT Administration og IT hører under Økonomi- og Planudvalget. Bevillingen omfatter områderne politisk service, strategi, projekt og udvikling, it og digitalisering samt direktion.

Læs mere

Effektiviseringsforslag budget 2018 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Effektiviseringsforslag budget 2018 BESKRIVELSE AF FORSLAG Lb. Nr. BYR-E-1 Driftsoverskud alle udvalg Udvalg: Alle udvalg Område: Alle Funktion: Driftsområder Det samlede regnskab for kommunen viser for 2016 et mindreforbrug på driftsområder på i alt 59,7 mio.

Læs mere

Drift - reduktionsforslag 2013-2016

Drift - reduktionsforslag 2013-2016 Drift - reduktionsforslag 2013-2016 Udvalg Lb.nr. Overskrift 2013 2014 2015 2016 2013 2014 2015 2016 2013 2014 2015 2016 TMU R-01 Rabatter i det åbne land - besparelser -500-500 -500-500 0 0 0 0-500 -500-500

Læs mere

Direktionens forslag til overførsler fra 2016 til drift (til politisk behandling)

Direktionens forslag til overførsler fra 2016 til drift (til politisk behandling) i Teknik- og Miljøudvalget 8.799 1.990 759-173 586 0 609 Center for Plan & Miljø 2.683 831 759-173 586 0 609 Områder direkte under chef 2.269 0 0 0 0 0 1 % puljen 238 238 0 0 0 0 Landsbypulje 2016 1.844

Læs mere

Faglig intro til ØKudvalgets

Faglig intro til ØKudvalgets Faglig intro til ØKudvalgets område 1 Administrativ organisation Faxe Kommunes administrative organisationsmodel er en koncernmodel med centerstruktur, som indeholder en direktion, syv centre og et sekretariat.

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 3. budgetopfølgning for budget 2018 d. 22.11.2018 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår. Afvigelse mellem seneste skøn

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår. Afvigelse mellem seneste skøn Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.)

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.) Nr. * Indsats 2019 2020 2021 2022 Anlægsinvestering Teknik- og Miljøudvalget TMU-01 Reducering af budgettet for Spildevandsplanen -0,1-0,1-0,1-0,1 TMU-02 Reducering af budgettet for Cykelhandleplanen -0,1-0,1-0,1-0,1

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Budgetbalance til Byrådet 1.beh. - Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Budgetbalance til Byrådet 1.beh. - Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Budgetbalance til Byrådet 1.beh. - Statsgaranteret udskrivningsgrundlag (2020-priser) Mio. kr. 2020 2021 2022 2023 Finansiering Skatter 1.699,0 1.779,1 1.833,2 1.886,7 Tilskud og udligning 617,2 617,6

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder

Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder Med

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG Lb. Nr. ØK-OM-01 Reduktion af budget på Barselspuljen Udvalg: ØK/CHØI Område: Funktion: 06.52.70 Det anbefales, at budgettet til afholdelse af barselspuljen reduceres. Besparelsen er mulig set i lyset

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Samlet ØKU-overblik 1 Tabel 1:Økonomiudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår' Korrigeret budget incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 - side 1 Afsnit 8 - side 2 Nr. Fagudvalg Bevillingsområde 2018 2019 2020 2021 500 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarked Arbejdsmarked - hverdagseffektivisering

Læs mere

Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Økonomiudvalget Budget 2017 Pol. Nr Projektnavn

Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Økonomiudvalget Budget 2017 Pol. Nr Projektnavn Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 11 Erhverv 1 Ekstra besparelse 150.000 kr. 4,166-0,150-0,150-0,150-0,150

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område =2-6

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område =2-6 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budgetopfølgning

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug august 1. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre udvalg)

Læs mere

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv.

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv. 2014 - Tekniske administrative ændringsforslag Nr. Politisk udvalg 1 Økonomiudvalget 2 Økonomiudvalget Ændringsforslag Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Økonomiafdelingen, d. 13. april 2015 Dok. 218875-14 Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Generelle bemærkninger regnskab 2014 1 "-" = overskud "+" = underskud i 1.000 kr. Drift Korrigeret Center Forbrug

Læs mere

Overordnet mål for aftale

Overordnet mål for aftale Overordnet mål for aftale Resultat efter drifts-, anlægs- og renteudgifter og nettoafdrag skal udvise en balance Såfremt der hjemtages lån til styrkelse af likviditeten, da skal de anvendes direkte til

Læs mere

Overførsler fra 2017 til Drift (til politisk behandling), udarbejdet af Direktionen

Overførsler fra 2017 til Drift (til politisk behandling), udarbejdet af Direktionen efter fra Teknik- og Miljøudvalget -8.619 2.262 2.755-13.636-14.371 0-13.636 0 0 0 Center for Plan & Miljø 4.497 988 2.755 754 754 0 754 0 0 0 Områder direkte under chef 1.962 0 0 5 5 0 5 0 0 1 % puljen

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag Nr. R-101 Lavere indbetaling til Sampension til tjenestemandspension Politikområde 105 Tværgående udgifter Favrskov Kommune er forsikret hos Sampension i forhold til kommunens nuværende og fremtidige udgifter

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-101 Effektivisering på alle fagområder Politikområde Tværgående I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budgetprocessen foreslog administrationen, at der som noget nyt udarbejdes et forslag om en

Læs mere

Budgetvejledning

Budgetvejledning Budgetvejledning 2018-2021 Indledning Senest revideret 26.1.2017 Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2018 og overslagsårene 2019-2021. Budgetprocessen arbejder med

Læs mere

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget BALLERUP KOMMUNE Dato: 1. september 2019 Revideret: 2. oktober 2019 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-G01-4-19 Notat Bilagsnotat for Ballerup Kommune

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Resultatopgørelser 2010-2016

Resultatopgørelser 2010-2016 Budgetforlig 2013 Beløb i mio. kr. - Løbende priser Resultatopgørelser 2010-2016 Regnskab 2010 Regnskab 2011 Budget 2012 Budgetforslag 2013 Budgetoverslag 2014 Budgetoverslag 2015 Budgetoverslag 2016 Det

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Økonomisekretari atet Notat Til: Sagsnr.: 2010/15164 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: - Udvalget for Familie og Børn Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Administrationen har

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 186,450 137,050 74 % 49,400 413,762 413,762-227,312 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 38,387 28,810

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift Retningslinjer for overførsel 2013 frem Drift Da byrådet traf beslutningen om overførsel af uforbrugte driftsmidler til budget 2014, blev det samtidig besluttet; at reglerne skulle evalueres. Regelgrundlaget

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Teknik- og Miljøforvaltningen har, med

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG REDUKTION Lb. Nr. BFU-OM-01 Tildelingsmodel til Dagplejen Udvalg: Børne- og Familieudvalget Område: Dagtilbud, dagplejen Funktion: 5.25.11 Dagplejen bliver i dag tildelt ressourcer med udgangspunkt i en

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring

Læs mere

Budget orienteringsmøde om det godkendte budget den 22. oktober 2014

Budget orienteringsmøde om det godkendte budget den 22. oktober 2014 - orienteringsmøde om det godkendte budget den 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Budgetforlig - hovedlinjerne 2. Den overordnede balance og kort orientering om indtægtssiden 3. Præsentation af de vigtigste

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Budgetorientering oktober v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Kulturcenter Limfjord

Budgetorientering oktober v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Kulturcenter Limfjord Budgetorientering 2016 7. oktober 2015 v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard Kulturcenter Limfjord 1 Dagsorden Aftale mellem regeringen og KL Økonomisk politik Udfordringer/gode resultater Bred politisk

Læs mere

Bevilling 55 Ejendomme og service

Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling Ejendomme og service hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen, der administreres af Center for Ejendomme og Drift omfatter: Bygnings- og boliggruppen,

Læs mere

Notat om Ballerup Kommunes arbejde med FNs verdensmål for bæredygtig udvikling

Notat om Ballerup Kommunes arbejde med FNs verdensmål for bæredygtig udvikling SEKRETARIATET FOR POLITIK OG BORGERSERVICE Dato: 19. september 2018 Tlf. dir.: 2069 1315 E-mail: meb1@balk.dk Kontakt: Mette Brinch Sagsid: 00.16.00-A00-1-14 Notat om Ballerup Kommunes arbejde med FNs

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug:

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: I denne budgetopfølgning er effekten af overførsler vedrørende 2009 ikke udmøntet i korrigeret vedtagne budget, hvorfor det ikke afspejler sig i regnskabsafvigelsen.

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Bilag 2. Specialskoleområdet. Indhold. Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato

Bilag 2. Specialskoleområdet. Indhold. Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato 22.1.2016 Bilag 2. Specialskoleområdet Indhold Kommissorium (formål)...2 Projektgruppe og projektleder...3 Kort beskrivelse...3 Hvordan inddrages relevante

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Baggrundsmateriale - Sektor Administration

Baggrundsmateriale - Sektor Administration #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Baggrundsmateriale - Sektor Administration Sekretariat SUN Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg Init.: THED Sektorens

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 2. budgetopfølgning for budget 2018 d. 3.8.2018 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 6 UDVALGSINDSTILLING med sagsfremstilling Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning)

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) Driftsoverførsler fra 2014 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) ØKONOMIUDVALGET skal 02 Politikere 641 01 001 08 Søges overført til betaling af fakturaer for aktiviteter i 17 stk. 4 udvalget i 2014 og

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Økonomiudvalgets politikkontrol af kommunens administrationsudgifter Økonomiudvalget 18. januar 2017

Økonomiudvalgets politikkontrol af kommunens administrationsudgifter Økonomiudvalget 18. januar 2017 Økonomiudvalgets politikkontrol af kommunens administrationsudgifter Økonomiudvalget 18. januar 2017 Hvad er administrationsudgifter? Fire forskellige nøgletal som anvendes i den offentlige debat: 1. Udgifter

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE BUDGET 2019 FINANSIERINGSKATALOG

SVENDBORG KOMMUNE BUDGET 2019 FINANSIERINGSKATALOG SVENDBORG KOMMUNE BUDGET 2019 FINANSIERINGSKATALOG APRIL 2018 [1] Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Udvalgenes reduktionsforslag: a. Miljø- og Naturudvalget b. Teknik- og Erhvervsudvalget c. Beskæftigelses-

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en ansøgning om en negativ tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. Budgetrevisionen fortsætter historien fra 2012. Der er ganske små udsving i driftsudgifterne.

Læs mere