Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct. Knuds Park 6 Fraværende: Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Økonomirapport Godkendelse af Beskæftigelsesplan Sanktionspraksis 10 4 Ankestyrelsens klagestatistik 1. halvår Produktionsrapporter oktober Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i

2 Side Ø Økonomirapport 2 Resumé Økonomirapport 2 består af en budgetopfølgning pr. 30. september 2017, et skøn over forventet regnskab for 2017, samt indstilling af en række bevillingsmæssige korrektioner. Økonomirapporten viser et samlet mindreforbrug på 26,5 mio. kr. Sagsfremstilling Økonomirapport 2 for 2017 viser helt overordnet, at Arbejdsmarkedsudvalgets forventede regnskab før bevillingsmæssige korrektioner giver et samlet mindreforbrug på 26,5 mio. kr. ift. korrigeret budget, jf. også tabel 1 herunder: Tabel 1: Opsamling Økonomirapport 2, Arbejdsmarkedsudvalget (drift), mio. kr. De skønnede nettomindreudgifter på 19 mio. kr. til forsørgelsesydelser er primært udtryk for, at den store omstilling vedr. investeringsstrategien fortsat hjælper flere borgere i job og uddannelse, herunder også integrationsborgerne. Den reducerede flygtningekvote bidrager med 6 mio. kr. af mindreforbruget. Der er tale om mindreudgifter udover de forudsætninger, der var indlagt i investeringsstrategien, hvor budgettet fra 2016 til 2017 blev reduceret med 29 mio. kr. Hovedforklaringerne for det skønnede mindreforbrug på 7,5 mio. kr. for sektor Beskæftigelsesindsats er en tidsforskydning af ressourceanvendelsen i investeringsstrategien, et mindreforbrug på STU samt berigtigelser vedr. tidligere år. Mindreforbruget vedr. investeringsstrategien og STU på i alt 5,2 mio. kr. søges overført til 2018, med baggrund i de flerårige strategier på områderne.

3 Det forventede regnskab for 2017 er baseret på de første ni måneders forbrug i 2017 samt skøn for udviklingen i resten af året. Skønnene for resten af året er i varierende grad for serviceområderne forbundet med en hvis usikkerhed. Særligt serviceområderne A-dagpenge og Sygedagpenge kan være usikre pga. efterregistreringer i data. Side 3. På de fleste serviceområder forventes der enten budgetmæssig balance eller mindreforbrug. Merforbruget på enkelte serviceområder mere end opvejes af mindreforbrug på andre serviceområder. For sygedagpengeområdet er der skønnet et merforbrug på 1 mio. kr., hvilket er en forbedring på 6 mio. kr. ift. ØK1, idet effekterne af reorganiseringen af afdelingen er slået hurtigt igennem. Der er desuden skønnet et merforbrug på serviceområdet førtidspension på i alt 7,5 mio. kr., hvilket skyldes flere tilkendelser end forudsat og efterbetalinger til andre kommuner vedr. tidligere år. For serviceområdet kontanthjælp er der skønnet et merforbrug på 1 mio. kr., hvilket svarer til et udgiftsniveau, der er reduceret med ca. 12,5 mio. kr. ift De største mindreforbrug findes på serviceområderne integrationsydelse og revalidering. For integrationsydelse er det samlede mindreforbrug 16 mio. kr. Årsagen til de 10 mio. kr. heraf er, at flere er blevet selvforsørgende, mens 6 mio. kr. skyldes, at kommunen har modtaget færre flygtninge end forudsat. For serviceområdet revalidering er der som ved ØK1 færre personer på ydelsen end forudsat. Alle serviceområderne er nærmere gennemgået i vedlagte Økonomirapport 2. Opfølgning på Investeringsstrategien - flere i job og uddannelse Som nævnt er budgettet reduceret med ca. 29 mio. kr. fra 2016 til 2017 som følge af de forudsatte effekter af investeringsstrategien. Med fremrykningen af investeringsstrategien, som Arbejdsmarkedsudvalget besluttede d. 3. april 2017, blev målgruppen for investeringsstrategien udvidet til også at omfatte forsikrede ledige og integrationsborgere. Det samlede mindreforbrug ift. det korrigerede budget er for forsørgelsesydelserne på 13 mio. kr., når der ses bort fra mindreudgifterne på 6 mio. kr., som vedrører færre flygtninge end forudsat. Den samlede besparelse ift. et udgangspunkt uden investeringsstrategien er på 69,2 mio. kr. jf. figur 1 herunder:

4 Figur 1: Investerings- og besparelsesprofil for investeringsstrategien, mio. kr. Side 4. Bevillingsmæssige korrektioner Følgende bevillingsmæssige korrektioner indstilles i forbindelse med ØK2: Omprioritering inden for sektorniveau: Det skønnede merforbrug vedr. førtidspension, kontanthjælp, A- dagpenge og sygedagpenge dækkes ind af andre serviceområder inden for sektorforsørgelse. Flytning mellem udvalg: 1,9 mio. kr. flyttes fra sektor forsørgelse til Arbejdsmarkedsudvalgets område på konto 6 under Økonomiudvalget til finansiering af personalemæssige engangsomkostninger i relation til reorganisering af sygedagpengeafdelingen. Reorganiseringen har bidraget til en hurtigere genopretning af sygedagpengeområdet, hvor der ses en forbedring på 6 mio. kr. ift. ØK1. 3,1 mio. kr. vedr. berigtigelse af refusion fra tidligere år flyttes fra diverse serviceområder til indtægtsoptimeringsprojektet under Økonomiudvalget. Bevillinger med kassevirkning: 16,3 mio. kr. tilføres kassen fra sektor forsørgelse 5,2 mio. kr. tilføres kassen fra sektor beskæftigelsesindsats og at der gives en tilsvarende tillægsbevilling på 5,2 mio. kr. i 2018 (driftsrul).

5 De bevillingsmæssige korrektioner er nærmere gennemgået i bilaget. Side 5. Overførsel til 2018 Med henblik på at fastholde momentum i indsatserne i investeringsstrategien er det afgørende, at et forventet mindreforbrug på 4,2 mio. kr. overføres til Mindreforbruget vedrører primært en forskydning af de virksomhedsrettede indsatser med bl.a. jobkvalificeringskurser og sidemandsoplæring, som skal understøtte et øget arbejdskraftudbud, samt forskydning af en konkret ITinvestering. Der er således tale om særskilte tiltag, der allerede er sat i værk, men hvor forbruget strækker sig ind i I den forbindelse gøres der i øvrigt opmærksom på, at det allerede ved Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning om fremrykningen af investeringsstrategien i foråret var forudsat, at en del af midlerne først ville finde anvendelse i Mindreforbruget på STU på 1 mio. kr. søges ligeledes overført til 2018 som en del af en flerårig budgetstrategi. Der gøres desuden opmærksom på, at STU forløbene fra skoleåret 2017/2018 er opnormeret til et højere timetal uden at området er tilført budget dertil. Overførslen til 2018 vil bidrage til en hensigtsmæssig tilpasning til det nye timetalsniveau. Rent teknisk indstilles det ifm. ØK2 jf. foregående afsnit, at de 5,2 mio. kr. tilføres kassen i 2017, og at der gives en tillægsbevilling på 5,2 mio. kr. i Lovgrundlag Økonomi- og Indenrigsministeriets bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision mv. Økonomi De bevillingsmæssige indstillinger i forbindelse med ØK2 samt afvigelser herefter er sammenfattet i nedenstående tabel: Tabel 2: Indstillede bevillingsmæssige korrektioner, mio. kr.

6 Side 6. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Økonomirapport 2 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - At Arbejdsmarkedsudvalget godkender Økonomirapport 2, At Arbejdsmarkedsudvalget godkender omprioriteringen mellem serviceområderne indenfor sektor forsørgelse i henhold til bilagets beskrivelse heraf - At Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at de bevillingsmæssige korrektioner vedrørende flytning mellem udvalg samt tillægsbevillinger med kassevirkning gennemføres i henhold til bilagets beskrivelse heraf Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget godkendte indstillingerne. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

7 P Side Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2018 Resumé Kommunerne skal årligt udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Beskæftigelsesplanen for 2018 foreligger nu til godkendelse. Sagsfremstilling 1. Sagens baggrund De ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen skal årligt udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Beskæftigelsesplan 2018 skal endeligt godkendes i Byrådet senest ved udgangen af Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i de 5 ministermål for den beskæftigelsespolitiske indsats og er tilpasset vilkår og udfordringer på det lokale arbejdsmarked og afspejler de politiske prioriteringer og ønsker til arbejdsmarkedet og beskæftigelsesindsatsen, som Arbejdsmarkedsudvalget har udpeget. 2. Beskæftigelsesplanens indhold For 2018 har ministeren udmeldt disse fem vejledende mål: 1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse 2. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft 3. Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse, og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse 4. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende 5. Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes På Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 25. september blev det besluttet, at der i Beskæftigelsesplan 2018 som lokale målsætninger skal indarbejdes særlige indsatser for: Det fortsatte arbejde med investeringsstrategien - herunder fremrykningen og udvidelsen af målgrupperne Revalidering og voksenlærlinge

8 De fem ministermålsætninger og de to lokale indsatsområder er indarbejdet i beskrivelsen af strategierne i udkastet til beskæftigelsesplanen således at de alle understøtter det overordnede strategiske mål om færre borgere på offentlig forsørgelse samt flere borgere i arbejdsstyrken. Side Anmodning om drøftelse af retningslinjer for virksomhedspraktik På byrådsmødet den 25. oktober 2017 blev et forslag fra Enhedslisten om nye retningslinjer i forbindelse med anvendelsen af virksomhedspraktikker drøftet. Forslaget er vedlagt i bilag 2. Byrådet besluttede, at oversende forslaget til behandling i Arbejdsmarkedsudvalget i forbindelse med behandlingen af Beskæftigelsesplanen. På Arbejdsmarkedsudvalgets møde i dag vil afdelingsleder Ole Bendix fra Jobcentrets Virksomhedsservice orienterer om den praksis, der anvendes i forbindelse med etablering og opfølgning på virksomhedspraktikforløb. Lovgrundlag Lov om organisering og understøtning af beskæftigelsesindsatsen mv. 4 Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag: 1. Udkast til Beskæftigelsesplan Anmodning fra Enhedslisten om drøftelse af retningslinjer for virksomhedspraktik

9 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter udkastet til Beskæftigelsesplan at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter forslaget fra Enhedslisten om nye retningslinjer for anvendelsen af virksomhedspraktikker Side 9. Beslutning Arbejdsmarkedsforvaltningen gav en orientering om brugen af virksomhedspraktik og opfølgningen herpå - herunder opdelingen i afklarende, kompetencegivende og jobrettede virksomhedspraktikker. Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning og konstaterer, at der med den nye organisering foregår en tæt opfølgning på virksomhedspraktikkerne i Virksomhedsservice, jfr. udvalgets beslutning i foråret. Der er således både den nødvendige indsigt og mulighed for at handle på evt misbrug af virksomhedspraktik. Arbejdsmarkedsudvalget besluttede endvidere, at man ønsker en løbende status på brugen og effekten af de virksomhedsrettede værktøjer og herunder specielt med fokus på forlængelser af virksomhedspraktikker. Arbejdsmarkedsudvalget besluttede derudover, at man ikke ønsker at pålægge alle virksomhederne yderligere bureaukrati end det der følger af lovgivningen, men i stedet via den løbende opfølgning bremse de få der misbruger systemet. Endeligt besluttede Arbejdsmarkedsudvalget at tilføje et afsnit til beskæftigelsesplanen om videreførelse af Hjørring-modellen for samarbejdet mellem borger, sagsbehandler og virksomheder, og indstiller med denne justering forslaget til Beskæftigelsesplan 2018 til godkendelse i Økonomiudvalg og Byråd. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

10 Side I Sanktionspraksis Resumé En statusopgørelse over sanktionspraksis fremlægges til Arbejdsmarkedsudvalgets orientering. Sagsfremstilling Arbejdsmarkedsudvalget har i to omgange i 2017 behandlet Ankestyrelsens praksisundersøgelse fra 2016 om kommunernes anvendelse af sanktioner over for uddannelses- og kontanthjælpsmodtagere. I forbindelse med behandlingen i møde 23. januar 2017 besluttede udvalget bl.a., at der i efteråret 2017 skulle forelægges en fornyet status på anvendelsen af sanktioner for udvalget. Denne status, der består af tre elementer, fremlægges hermed til udvalgets behandling. I vedlagte bilag 1, gengives den indekserede udvikling af borgere og sanktioner med afsæt i maj Helt overordnet gælder, at antallet af borgere, der har modtaget en ydelse i perioden maj august måned for måned har været stort set uændret, dog med en svagt faldende tendens fra marts Antallet af sanktioner udviser i samme periode store udsving. Den overordnede tendens er dog, at antallet af sanktioner er faldende. Ses der på aktivitetsparate modtagere af kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp samt deltagere i jobafklarings- og ressourceforløb, er der en stærkt faldende tendens til at sanktionere - også selvom der i sidste halvdel ag 2016 har været store udsving i antallet af sanktioner. Blandt de job- og uddannelsesparate modtagere af kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp samt modtagere af ledighedsydelse, er der store udsving i antallet af sanktioner i hele perioden, men dog en stigende tendens til at træffe afgørelse om sanktion. Den stigende tendens til at sanktionere job- og uddannelsesparate borgere, er dog ikke helt fulgt med udviklingen i antallet af personsager. I modsætning til de aktivitetsparate borgere, har denne gruppe af borgere ikke andre udfordringer end ledighed, og en

11 sanktion kan skønnes at være det skridt, der får borgeren til at søge job, registrere sin jobsøgning på joblog eller lignende. Side 11. Der henvises til bilag 1 for en uddybning. Der har været afholdt undervisning for beskæftigelsesmedarbejderne om udvalgets beslutning om, at den fremtidige sanktionspraksis målrettes således, at der iværksættes sanktioner når det ud fra en konkret, individuel stillingtagen vurderes at bringe den enkelte borger nærmere job eller uddannelse. Udvalgets prioritering er endvidere indarbejdet i relevante sags- og arbejdsgangsbeskrivelser. Der henvises til bilag 2 for en illustration. Endelig er der udtrukket 17 tilfældige borgersager, hvor der i perioden maj september 2017, er truffet beslutning om sanktion. Sagerne fordeler sig på sanktionsbestemmelse og Unge- & Uddannelsesafdelingen, Integrationsteamet og Beskæftigelsesenheden som nedenfor. De faglige konsulenter er blevet bedt gennemføre en intern temarevision, hvor der bl.a. har været fokus på at afdække om det i sagen er dokumenteret, hvorfor sanktionen skønnes at bringe borgeren tættere på job eller uddannelse. Den interne temarevision er vedlagt i bilag 3, og der henvises hertil for en uddybning. Forvaltningen har fortsat fokus på at sikre en sagsbehandlerpraksis, der loyalt udmønter Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning 23. januar Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

12 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 12. Bilag: 1. Udvikling i antal borgere og sanktioner maj august 2017 (indekserede) 2. Jobcentrets sags- og arbejdsgang vedr. sanktioner efter LAS Intern temarevision Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orientering om sanktionspraksis til efterretning - at Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder videre med at udvikle kommunens sanktionspraksis i overensstemmelse med Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning den 23. januar 2017 Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget godkendte indstillingerne. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

13 Side G Ankestyrelsens klagestatistik 1. halvår 2017 Resumé Der er udarbejdet oversigt over Ankestyrelsens afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet for første halvår 2017, såvel som der er udarbejdet uddybende redegørelser i de sager, hvor styrelsen har ændret kommunens afgørelse eller hjemvist sagen til fornyet behandling i kommunen. Oversigt og redegørelser fremlægges til udvalgets behandling. Sagsfremstilling Ankestyrelsen gør en række statistikker tilgængelig på sin hjemmeside, herunder kvartalsstatistikker over klager over kommunernes afgørelser på socialog beskæftigelsesområdet. I nedenstående tabel gengives Ankestyrelsens afgørelser i de realitetsbehandlede klager over afgørelser truffet af i første og andet kvartal Der er alene medtaget klager, der ikke er blevet afvist fordi der er klaget for sent, eller klager, der er henvist til anden myndighed. Ankestyrelsen har i perioden realitetsbehandlet 70 klager på social- og beskæftigelsesområdet, hvoraf s afgørelser er blevet stadfæstet i 52 tilfælde - svarende til 74 pct.

14 Lov om aktiv socialpolitik har afstedkommet flest afgørelser fra Ankestyrelsen, og i 58 pct. af tilfældene er kommunens afgørelse blevet stadfæstet. Loven administreres af flere forvaltninger. Side 14. Sygedagpengeloven har afstedkommet næst flest afgørelser fra styrelsen. I alle tilfælde er kommunens afgørelse blevet stadfæstet. Redegørelser vedrørende ændrede afgørelser og hjemviste sager vedlagt i bilag. Der henvises til bilaget for en uddybning. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Uddybende beskrivelser vedr. Ankestyrelsens klagesagsbehandling 1. halvår 2017 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

15 Side P Produktionsrapporter oktober 2017 Resumé Produktionsrapporten for oktober 2017 foreligger nu til Arbejdsmarkedsudvalgets orientering. Sagsfremstilling Produktionsrapporten består denne gang af tre opgørelser. Dels en opgørelse over udviklingen i ledigheden og dels en opgørelse over udviklingen i de målgrupper, der er registreret i Jobcentrets sagsbehandlingssystem. Endvidere er medtaget status for borgere omfattet af kontanthjælpsloftet samt 225-timers reglen. 1. Udviklingen i ledighed og beskæftigelse Opgørelsen i bilag 1 viser udviklingen i ledigheden opgjort som summen af de forsikrede ledige samt jobparate kontanthjælps- og integrationsydelsesmodtagere. Ledighedstallene og tallene for antal fuldtidsbeskæftigede er opgjort for september I forhold til september 2016 har der i absolutte tal været en stigning i bruttoledigheden på 279 personer svarende til en stigning på cirka 27 pct., så der i september 2017 var bruttoledige, svarende til en ledighedsprocent på 4,4 opgjort som andelen af borgere i arbejdsstyrken. I figuren øverst på side 1 er der nu lavet en underopdeling i forsikrede og ikke-forsikrede ledige. Årsagen hertil er at vise, i hvilket omfang antallet af ikke-forsikrede ledige påvirker den samlede ledighedsudvikling, bl.a. som følge af at borgere på integrationsydelse fra og med 4. kvartal 2016 som udgangspunkt vurderes at være jobparate og derfor tæller med i de officielle ledighedsopgørelser. Det skal bemærkes, at opgørelsen af ledigheden fra og med juli 2017 baserer sig på et nyt datagrundlag som en konsekvens af dagpengereformens indfasning. Dette kan medføre, at der i en overgangsperiode vil være større usikkerhed om ledighedsniveauerne samt om udviklingen fra måned til måned, idet A-kasser skal indberette data på en ny måde. En yderligere konsekvens vil være, at der fremover vil være flere og større revisioner af ledighedstallene bagud i tid.

16 På side 5 i bilag 1 er der for september 2016 og 2017 vist en sammenligning i ledighedsprocenter for kommunerne i arbejdskraftopland Vendsyssel samt for Region Nordjylland i alt. Side Jobcentrets målgrupper I opgørelsen for målgrupperne i Jobcentret ses der dels i alt 13 måneder bagud for at se på udviklingen i antallet af sager i perioden, og dels ses der mere uddybende på sagsantallet for den seneste afsluttede måned, i dette tilfælde på sagsstammen i de valgte målgrupper ved udgangen af oktober måned Målgrupperne i rapporten omfatter: Forsikrede ledige Uddannelseshjælp Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Personer i fleksjob og modtagere af ledighedsydelse Ressourceforløb Revalidering Integrationsborgere Den virksomhedsrettede aktiveringsindsats for ledige Førtidspension 2.1 Forsikrede ledige Oversigten viser udviklingen i antallet af forsikrede ledige med et kontaktforløb i jobcentret. Samtidig vises en tabel med varigheden af ledighedsforløbet for sagerne ultimo oktober måned. 2.2 Uddannelseshjælp Uddannelseshjælp udbetales til unge under 30 år uden en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på uddannelseshjælp opdelt i henholdsvis uddannelsesparate og aktivitetsparate. Personer, der er uddannelsesparate modtager en ydelse svarende til SU-niveau, mens aktivitetsparate personer modtager en ydelse svarende til den tidligere kontanthjælpssats. Der er endelig medtaget tal for, hvor stor en andel af de unge, der i perioden januar-oktober i hhv og 2017 er afsluttet til uddannelse i forhold til det samlede antal afsluttede forløb.

17 Der har som det kunne forventes været en nedgang i antallet af unge på uddannelseshjælp fra juni henover juli til august, idet deres sagsforløb afsluttes inden opstart på uddannelse. Fra august henover september til oktober har der imidlertid været en stigning i sagsantallet således at sagsniveauet nu er højere end den tilsvarende periode året før. Side Kontanthjælp Personer på kontanthjælp omfatter borgere over 30 år og under 30 årige med en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på kontanthjælp opdelt i jobparate og aktivitetsparate. Af oversigten fremgår, at det samlede antal personer på kontanthjælp har vist en nedadgående tendens siden juni måned, således at antallet af borgere i oktober måned er noget under den tilsvarende periode i Samtidig er der dog i perioden sket en væsentlig forskydning i den samlede gruppe, idet antallet af aktivitetsparate er faldet med cirka 90 personer, men at antallet af jobparate er steget med omkring 80 personer, således at antallet af jobparate så nogenlunde modsvarer antallet af aktivitetsparate. Den større gruppe af jobparate bevirker samtidig, at der nu er en større gruppe af kontanthjælpsmodtagere, der tæller med i de officielle ledighedsopgørelser. 2.4 Sygedagpenge For sygedagpengesager viser opgørelsen, at antallet af langvarige sager over 52 ugers varighed var på 143 sager ved udgangen af oktober måned, hvilket er en markant nedgang i forhold til samme periode året før. Samlet set var der i oktober måned 910 sygedagpengesager med forbehold for senere efterregistreringer. 2.5 Jobafklaringsforløb I rapporten er der dels vist en tabel med antal jobafklaringsforløb opgjort månedsvis samt til- og afgang af forløb og dels vist en figur, hvor forløbene er opdelt efter deres samlede varighed, inklusive den foregående periode på sygedagpenge, opdelt på henholdsvis under og over 52 uger. Antallet af sager er faldet fra september til oktober og er nu tilbage på niveauet fra før sommeren.

18 2.6 Fleksjobberettigede og modtagere af ledighedsydelse For fleksjobberettigede personer viser opgørelsen for oktober 2017, at der er personer ansat i fleksjob. Antallet af personer i fleksjob er dog fortsat noget over forrige års niveau. Side 18. Efter den midlertidige stigning i antal borgere på ledighedsydelse i september er antallet igen faldet i oktober. Nedgangen betyder, sammen med flere borgere i fleksjob, at andelen af fleksjobberettigede borgere uden beskæftigelse igen er faldet. 2.7 Ressourceforløb Oversigten viser, at den vigende tendens i sagsantallet er fortsat fra september til oktober måned så der ved udgangen af måneden var 289 aktive forløb, hvilket er under niveauet fra forrige år. I oversigten kan samtidig ses, hvor mange personer, der har afsluttet et ressourceforløb og hvilken status de pågældende har efterfølgende. Af denne oversigt fremgår, at den største del af forløbene er afsluttet til førtidspension. 2.8 Revalidering Antallet af personer i revalidering er faldet en smule fra september til oktober og således er antallet faldet med cirka 28 pct. siden oktober 2016 og der har i perioden været en nettoafgang på i gennemsnit 4 sager om måneden. 2.9 Integrationsborgere Denne oversigt viser antallet af borgere omfattet af integrationsprogrammet. Oversigten viser, at antallet af borgere omfattet af programmet har været faldende siden forsommeren, således at niveauet er lavere end den tilsvarende periode i Udviklingen er dog noget forskellig, når borgerne opdeles efter, hvorvidt de modtager ydelse i forbindelse med integrationsprogrammet eller ej. Alle borgere med ydelse har siden juli 2016 modtaget den lavere integrationsydelse i stedet for kontanthjælp. Borgere uden ydelse er eks. indvandrere, der deltager i sprogundervisning mv., men som ikke har ret til en forsørgelsesydelse. Udviklingen mellem de to grupper vises ved figuren på side 10, der viser sagsudviklingen de seneste 13 måneder. Målt over hele perioden har der været et pænt fald i borgere, der modtager en ydelse og omvendt en klar stigning for borgere i integrationsprogram uden ydelse frem til juli Herefter er der en markant nedgang for gruppen, hvilket bl.a. har sammenhæng med at flere borgere i denne gruppe har afsluttet deres integrationsprogram.

19 2.10 Den virksomhedsrettede aktiveringsindsats Denne oversigt i bilagets side er ny og har fokus på den virksomhedsrettede aktiveringsindsats for ledige, det vil sige forsikrede ledige, kontanthjælpsmodtagere, borgere omfattet af integrationsprogrammet samt uddannelseshjælpsmodtagere. De virksomhedsrettede redskaber, der indgår i opgørelsen er virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud, og opgørelsen gælder forløb, der har været aktive i perioden januar-oktober For hver målgruppe vises to tabeller; dels en top-ti over de brancher, som de ledige er aktivereret indenfor og dels en tabel med en top-ti med de stillingsbetegnelser, som de ledige omfatter. Side Førtidspension Opgørelsen af personer på førtidspension viser dels antallet af personer på førtidspension samt tilgangen fordelt på måneder i perioden. Samtidig vises i figuren aldersfordelingen for nytilkendelser af førtidspension fordelt på hhv. under og over 40 årige. Antallet af nytilkendelser til førtidspension har i perioden julioktober ligget noget over niveauet for de øvrige måneder i perioden. 3. Status for kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen I bilag 3 er vist status for borgere omfattet af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen i Hjørring kommune. Tallene for kontanthjælpsloftet på side 2-4 er udarbejdet af KL og viser dels antallet af borgere omfattet af loftet samt antallet heraf, der har fået nedsat deres boligstøtte og/eller særlige støtte. Der har fra oktober til november været en stigning i antallet af personer omfattet af loftet; fra 166 til 200. Opgjort som andele af alle ydelsesmodtagere er niveauet dog uændret. I bilagets side 5-7 er vist status for borgere omfattet af 225-timers reglen baseret på registreringer i KMD Aktiv, herunder antal borgere, der aktuelt er fritaget fra arbejdskravet, samt en opgørelse af det antal borgere, der i perioden oktober 2016-oktober 2017 har fået nedsat deres ydelser som følge af reglerne. Lovgrundlag Økonomi

20 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 20. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Ledighed & beskæftigelse, september Produktionsrapport, oktober Status kontanthjælpsloft og 225-timers regel Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

21 Side G Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i 2017 Sagsfremstilling 1. Formanden - Orienterede om møderne med LO og 3F 2. Medlemmerne 3. Forvaltningen - Orienterede om det kommende møde i RAR - Orienterede om reglerne for køb af ydelser på Produktionsskolen - Orienterede om den nyligt indgåede aftale vedrørende Erhvervspakken

22 Side 22. Underskrifter Ivan Leth Helmuth Zickert Jørgen Christensen Michael Vajhøj Line Kraghede Jensen Claus Mørkbak Højrup Per Folden Hyldig

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale P1 i pavillonerne

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 469, Rådhuset

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4 Herlev Kommune Referat Arbej dsmarkedsudvalget Dato: Fra: 19:00 Sted: Mødelokale 325 Indkaldelse Henrik Hilleberg (C) Connie Mankov (A) Bo Zabel (A) Hanne B. Holst (A) Maria Mankov (A) Rene Brohammer (A)

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested:

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 1-2018 Økonomifunktionen, Administration og Service 30. april 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger)

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2018 Opfølgning - August 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. viser

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Initiativer A-dagpenge 3 1 0 Samlet har Jobcentret fortsat den proces, som der blev indstillet til i tidligere møde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 15. november 2016 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2018 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Korr. Budget. Opr. Budget. Øvrig udvalgsramme 26.540 26.976 22.877 24.932-2.044 92% Ungdommens uddannelsesvejledning 5.306 5.306 4.508 5.

Korr. Budget. Opr. Budget. Øvrig udvalgsramme 26.540 26.976 22.877 24.932-2.044 92% Ungdommens uddannelsesvejledning 5.306 5.306 4.508 5. Resultat på drift Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Note Opr. Budget Korr. Budget Faktisk regnskab mer- /mindre s- % (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 697.455 699.684 508.999 693.645-6.039 99% Budgetramme

Læs mere

Overførsel fra 2016 til 2017 i mio. kr. Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Overførsel fra 2016 til 2017 i mio. kr. Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkedsudvalgets Økonomirapport 2-2017 Økonomifunktionen, Administration og Service 6. november 2017 Side 1. Arbejdsmarkedsudvalgets Økonomirapport 2-2017, drift Økonomirapport

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Januar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 5 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 5 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune April 2018

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune April 2018 Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune April 1 Indhold Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Maj 2018

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Maj 2018 Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Maj Indhold Indhold Refusionsprocenter... 3 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 3 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

5. Særlig rapport på beskæftigelsesområdet

5. Særlig rapport på beskæftigelsesområdet Økonomirapport April Den samlede Økonomirapport er forelagt ØU på mødet 3. maj 2016. Her bringes det, der vedrører beskæftigelsesområdet. 5. Særlig rapport på beskæftigelsesområdet Samlet set forventer

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Februar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Resultatrevision 2018

Resultatrevision 2018 Resultatrevision 2018 Jobcenter Frederikssund maj 2019 Indledning Om resultatrevisionen Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Frederikssund. Resultatrevisionen

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Effektrapport pr. april Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Effektrapport pr. april Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Effektrapport pr. april 2017 Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet INDHOLD OVERBLIK Side 03 INDLEDNING Side 06 ALLE YDELSER Side 07 KONTANT- OG UDDANNELSESHJÆLP Side 08 A-DAGPENGE Side 11 LANGTIDSLEDIGE

Læs mere

Status på økonomi pr Korr. budget

Status på økonomi pr Korr. budget Resultat på drift Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Status på økonomi pr. 30. 06 2013 Note Opr. Budget Korr. budget Faktisk regnskab mer- /mindre s- % (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 697.455 697.578

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune August 2018

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune August 2018 Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune August 2018 Indhold Refusionsprocenter... 3 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 3 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

1. Øget beskæftigelse og flere ledige jobs skal udnyttes til, at begrænse ledigheden i Rødovre.

1. Øget beskæftigelse og flere ledige jobs skal udnyttes til, at begrænse ledigheden i Rødovre. Bilag til beskæftigelsesplan 2016 Hermed fremlægges det statistiske udgangspunkt (juli 2015) for beskæftigelsesplanen 2016, der opgør ledighedsprocenten, antal forsørgede samt de beskæftigelsesrettede

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2020 i alt 1.056,1 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 3. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

LEDELSESINFORMATION BESKÆFTIGELSES OG INTEGRATIONSUDVALGET

LEDELSESINFORMATION BESKÆFTIGELSES OG INTEGRATIONSUDVALGET LEDELSESINFORMATION BESKÆFTIGELSES OG INTEGRATIONSUDVALGET Pr. 31-08-2015 1. Økonomisk oversigt Tabel 1.1 Forbrugsoversigt på forsørgelsesområdet Beløb i 1.000 kr. Korrigeret budget 2015 Forbrug 31-08-2015

Læs mere

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018 Økonomi og Planlægning 5. november 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018, drift Økonomirapport

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 30/09/15 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Tabel 2.1 Figur 2.2

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 07. november 2017 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 07. november 2017 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer. Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 07. november 2017 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger) Laila Sortland (O) Kristian

Læs mere

Resultatrapport 2017/2. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Resultatrapport 2017/2. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Resultatrapport 2017/2 Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet INDLEDNING Dette er Frederiksberg Kommunes resultatrapport på arbejdsmarkedsområdet. Rapporten udarbejdes 4 gange årligt og forelægges Arbejdsmarkeds-

Læs mere

NOTAT. 4. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 4. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 21. september -020973-14 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 4. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo dec. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-6-19 regnskab pr. ultimo

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere