KONGENS BRYGHUS HELHEDSPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONGENS BRYGHUS HELHEDSPLAN"

Transkript

1 Til VIBO Dokumenttype Rapport Dato Juni 2014 KONGENS BRYGHUS HELHEDSPLAN

2 2 Revision 02 Dato Januar 2015 Udarbejdet af JANL Kontrolleret af BTA Godkendt af Beskrivelse JANL Helhedsplan Ref.

3 3 INDHOLD 1. Sammenfatning 4 2. Indledning Baggrund Historie Problemformulering Formål 7 3. Klimaskærmen Problemstilling Gennemgang af undersøgelser og vurderinger Resume af gamle rapporter Klimaskærm (facader, tag og altaner) Indvendige registreringer Facaden Betonundersøgelse Tag P-kælder Totalt budget for klimaskærmen Badeværelser Problemstilling Gennemgang af undersøgelser og vurderinger Badeværelser Totalt budget for badeværelserne VVS-installationer Problemstilling Gennemgang af tidligere undersøgelser Nye undersøgelser Afløb Brugsvand Varme Kloak Anbefalinger og budget Konklusion Budget 19

4 4 1. SAMMENFATNING For VIBO afd. 117, har Rambøll udarbejdet en foreløbig helhedsplan. Idéen med den foreløbige helhedsplan er, at samle alle tænkelige og mulige fremtidige byggearbejder for bebyggelsen som er nødvendige for så vidt muligt, at bringe bebyggelsen op på nutidens og fremtidens forventede niveau. Herunder at afhjælpe byggeskader og andre bygningsrelaterede problemer som der i dag er i lejlighederne. Rambøll har gennemgået tidligere udført rapporter, notater mv. samt udført supplerende undersøgelser og nye undersøgelser hvor dette var nødvendigt. Rambøll har i forbindelse med udarbejdelse af helhedsplanen udført følgende supplerende undersøgelser: Teknisk gennemgang af klimaskærmen(indvendigt og udvendigt) inkl. altaner, badeværelserne, vandinstallationer (køkken og bad) og afløb, kloak samt parkeringskælderen. Til at supplere den tekniske gennemgang er der udført oplukninger i den lette facade og der er udført betonundersøgelse. Generelt bærer bygningerne præg af at de er opført i 1978, og at klimaskærmen, kloakken, brugs- og spildevandsinstallationerne, badeværelserne og P-kælderen er nedslidt og utidssvarende. Betonkonstruktionen er der mange skader på og den kræver en kraftig renovering for at sikre sin levetid og funktion. Klimaskærmen indeholder kuldebroer og utætheder som giver hovedsageligt trækgener i lejlighederne. Badeværelserne er i meget dårlig stand ikke mindst pga. utætheder i vinylbelægningen men også pga. utætheder omkring indstøbte installationer. Der er store problemer med vandindtrængning i P-kælderen som medfører betonskader på grund af utæt membran samt dårlig vandafledning i terræn. Sammenfattet viser undersøgelserne, at der er et stort behov for renovering af bygningerne for at sikre holdbarheden, brugsværdien og et godt indeklima i lejlighederne. Samlet anslås de anbefalede renoveringstiltag som vurderes nødvendige, for at give bygningerne et helhedsløft, økonomisk at have en størrelsesorden af kr. inkl. moms og teknikerhonorar.

5 5 2. INDLEDNING For Kongens Bryghus /v VIBO er Rambøll blevet bedt om at udfærdige en foreløbig helhedsplan for Afdeling 117, Vodroffsvej og Nils Ebbensens Vej 1A 5C. Helhedsplanen skal bruges til at søge midler hos Landsbyggefonden samt at give boligforeningen et samlet overblik over bygningernes tilstand og en oversigt over de økonomiske forhold ved de anbefalede renoveringstiltag. 2.1 Baggrund Historie Planlægning Kongens Bryghus, Afdeling 117 er opført i Bebyggelsen der ligger i Frederiksberg Kommune, har med sin beliggenhed tæt ved Gammel Kongevej og Skt. Jørgens Sø en meget central placering. Bebyggelsen består af 2 blokke beliggende i 90 graders vinkel, men fuld kælder, samt P-kælder under en del af gårdarealet. De to blokke har henholdsvis 6 etager, blok I og 7 etager, blok II. Blok I, Nils Ebbensens Vej 1A 5C med 6 opgange indeholdende 60 boliger. Blok II, Vodroffsvej med 5 opgange indeholder 95 boliger. I alt er der 155 boliger i afdeling 117. Der er elevator i alle opgang. Blok I, se foto 1, består af tre let forskudte sektioner. På de to sektioner vender altanerne mod gården, mens altanerne på den 3. sektion vender mod Vodroffsvej. I stueetagen i blok I er der daginstitution. Blok II, se foto 1, består af to let forskudte sektioner og støder delvist op til bok I, 3. sektion, på sydsiden. Alle altaner på blok II vender mod vest, ind mod gården. Imod gadesiden fremstår bygningerne som murstensbygning med røde mursten afbrudt af et enkelt gult murstensbånd over indgangspartiet, og imod havesiden markeres facaden af de indeliggende store altaner med betonskillevægge mellem altanerne samt aluminiumsindækket altanværn.

6 6 Blok I Blok II Foto 1, Situationsplan over afdeling 117 Der findes 5 forskellige typer lejligheder i ejendommen lige fra 2-rums lejlighed på 61 m 2 til en 4-rums lejlighed på 116m 2. Alle boligerne har altaner. Bygningen har et meget karakteristisk udseende der afspejler den tidsperiode hvor bygningen er opført specielt mht. materiale valg. Kombinationen af betonelementer og murværk ses på mange etageejendomme fra 1970erne. Selve den bærende konstruktion er et plade/skivesystem i beton. Facaderne er opbygget af træskelet med udvendig beklædning af eternit på altansiden, mens gavle og gadesiden er betonbagvægge beklædt med en skalmur af røde mursten. Taget er opbygget som lavt sadeltag, med spær beklædt med brædder og dækket med tagdug. Facaderne er generelt isoleret med 100 mm og taget med 150mm isolering. Badeværelserne er udført med vinylbelægning på betonfladerne. Trafik Kongens Bryghus er centralt placeret i Frederiksberg ved søerne, Skt. Jørgens Sø. Til bebyggelsen hører der P-kælder, med nedkørsel ved vestgavlen på blok I, under institutionernes udeareal. Herudover er der parkeringspladser ved sydgavlen, blok II, med indkørsel fra Vodroffs Tværgade. Mellem bygningerne ligger institutionernes udearealer og et fælles areal med container, cykelopbevaring, legeplads samt en haveanlæg med borde og bænke. Tidligere undersøgelser og renovering I 2000 udskiftes altanværn og altanplader.

7 7 I 2006 er der udført TV-inspektion af kloakinstallationen. Tv-inspektionen har medført renovering af kloakinstallationerne, senest i 2010, se bilag D, rapport Drifts- og vedligeholdelsesplan Vordruffvej afd. 17, FKS A/S, 2006 I 2008 er der udført notat vedr. afsprængninger på forkanterne af altanvingerne, se bilag D, renovering af forkanter på skillevægge mellem altan, JB Rådgivning, 7. april I 2010 er der udført rapport vedr. betonskader på altanerne, se bilag D, betonundersøgelse af skillevægge mellem altaner, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S, 19. marts I 2012 er der udført notat vedr. utætheder i dæk over P-kælderen omkring liggehallen, se bilag D, notat Utætheder i dæk over P-kælder Afd. 117 Liggehal, opført på dæk over p-kælder. Børnehuset v. Søerne, Niels Ebbesens Vej 3B Frederiksberg, 8. oktober I 2013 er der udført en tilstandsvurdering af hele afdeling 117, se bilag D, Tilstandsrapport, Holmsgaard, 12. juni Problemformulering Der har de sidste 10 år været problemer med afskalninger på betonkonstruktionerne på altansiden. Dette har medført flere undersøgelser af betonkonstruktionerne i 2008 og Der er beboerklager vedr. træk fra vinduerne, vandgennemtrængning i P- kælderen, vandskader i badeværelserne mv. Derudover er der generelt problemer med brugsvands- og afløbsinstallationerne fra køkkenerne og badeværelserne. Disse problemer kan have udgangspunkt i flere forskellige problemstillinger. Denne helhedsplan skal give et overblik over hvilke bygningsmæssige og installationsmæssige problemer der er i bygningen/lejlighederne. Overordnet er problemerne samlet i følgende emner: - Klimaskærmen - Badeværelser - VVS-installationer Disse emner er detaljeret gennemgået og er summeret i hovedafsnit med samme betegnelse Formål Formålet med denne rapport er at få udarbejdet en foreløbig helhedsplan for ejendommen, Kongens Bryghus. Den foreløbige helhedsplan skal afdække og dokumentere de byggetekniske problemer og behov for fornyelse, som vurderes at være nødvendige for at skabe en harmonisk og velfungerende bygning som er tidssvarende og fremtidssikret mht. indeklima og bæredygtighed(hermed forstås energitiltag, vandbesparende tiltag, fremtidige driftomkostninger mv.).

8 8 Helhedsplanen skal derudover give en samlet oversigt over de økonomiske forhold ved en total opretning af de vurderede nødvendige tiltag. Helhedsplanen skal baseres på nye og tidligere udførte undersøgelser.

9 9 3. KLIMASKÆRMEN 3.1 Problemstilling Ejendomskontoret har som sådan ikke noget register over gentagende beboerhenvendelser. Der er dog flere beboere der ved gennemgangen af bebyggelsen har klaget over følgende problemer: - Træk fra vinduerne i gade facaden - Træk fra de lette facadepartier på altansiden 3.2 Gennemgang af undersøgelser og vurderinger I forbindelse med denne helhedsplan gives der i nedenstående et resume af tidligere udførte undersøgelser og vurderinger. Desuden er der i forbindelse med denne helhedsplan igangsat supplerende undersøgelser for at verificere tilstanden af ejendommen. De supplerende nye undersøgelser er følgende: 1. Betonundersøgelse af altanvinger og undersiden af altandæk 2. Visuel gennemgang af 7 boliger inkl. altaner 3. Visuel gennemgang af klimaskærmen (tag og facader) 4. Gennemgang af 5 altaner inkl. opluk i forkanter og betondæk/loft 5. Gennemgang af P-kælder Undersøgelserne 1-5 er samlet i en selvstændig rapport. Undersøgelserne er rapporteret og vedlagt i bilag A, og undersøgelserne er delrapporter til helhedsplanen. Resume og hovedkonklusionerne fra disse delrapporter fremgår i efterfølgende underafsnit. I bilag D er tidligere udførte notater mv. vedlagt Resume af gamle rapporter I 2000 er altanværn og brystningsplader udskiftet. JB Rådgivning Renovering af forkanter på skillevægge mellem altaner Der bliver konstateret afsprængninger af beton på forkanterne af skillevæggene mellem altanerne, samt mindre skader i form af andre betonskader, som revner i form af trykskader. Det konkluderes at afsprængningerne på forkanterne skyldes at dæklaget af beton over jernarmeringen er for tyndt. Der kan konstateres dæklag på kun 5 mm uden på bøjlearmeringen. Det anbefales at der foretages renovering af betonskaderne samt at vægfladerne på altanskillevæggene overfladebehandles.

10 10 EKJ rådgivende ingeniører AS Renovering af altaner I 2010 er der udført betonundersøgelse af skillevæggene mellem altanerne. Undersøgelsen er udført af Teknologisk Institut for EKJ. Her blev det konstateret at betonen er mere porøs end det kunne forventes. Skaderne i forkanten skyldes dæklag på 6mm 60mm og en kabonatiseringsfront på 5 mm 28 mm. Det anbefales at alle beton forkanter renoveres samt at alle altanplader males med kabonatiseringsbremsende maling. Teknologisk Institut Undersøgelse af utætheder i dæk over P-kælder. Oktober 2012 (Notatet er en del af en undersøgelse i forbindelse med syn og skøn sag mellem Frederiksberg Kommune og Vibo afd. 117 og en fortsættelse af rapport af 30. april 2012 også udført af teknologisk institut. Rambøll har ikke haft adgang til syn og skøn sag samt rapport af den 30. april Resume er således udelukkende på baggrund af notat fra Teknologisk Institut.) I maj 2012 udførte teknologisk institut et vandbelastningsforsøg på betondæk over P-kælderen omkring liggehallen opført af Frederiksberg Kommune på udeareal i forbindelse med institution i stueetage, Nils Ebbensens Vej 3B. Ved vandbelastningsforsøget frilægges søjler som er fastgjort igennem dækket over P-kælderen. Vandbelastningsforsøget udføres for at konstatere om der er indtrængning af vand gennem membran ved endestykket af profiljern. Vandbelastningsforsøgene viste ikke indtrængning af vand eller tegn på dryp i P-kælder. Det konstateres ved undersøgelsen at der kun er få afløb samt at nogle af afløb er dækket til, hvilket kunne forværre problemstillingen. Holmsgaard, rådgivende ingeniører Tilstandsrapport Rapporten konkludere at der fremover må påregnes øgede vedligeholdelsesudgifter til tag, badeværelsesombygninger samt betonreparationer af altanskillevægge. Det anbefales at samtlige vinduer og franskealtandøre og altanpartierne udskiftes. Der er udlagt tagdug oven på det eksisterende tagpap tag. Det kan ikke oplyses hvornår dette er udført. 3.3 Klimaskærm (facader, tag og altaner) Generelt fremstår bygningen i normal stand alder og materialevalg taget i betragtning. Dog er der fundet et par væsentlige forhold som kræver renovering snarest pga. manglende sikkerhed. I generelle træk kan de forskellige bygningsdeles tilstand gengives som følgende Indvendige registreringer Generelt er der ingen synlige skader i lejlighederne udover revner i indvendige skillevægge i en enkelt lejlighed samt en smule misfarvning omkring revner fra træk. Dette vurderes hovedsageligt at skyldes at beboerne har et fornuftigt indeklima mht. fugt og temperatur, samt at der er mekanisk udsugning fra køkken og bad. Skulle der indflytte beboere med større fugtproduktion, hvor der koges mad, tørres tøj mv. som i andre boliger vil der opstå misfarvninger på kuldebroer og i værste fald skimmelvækst.

11 11 Vinduerne er utætte, utidssvarende og nedslidte og vurderes at have opbrugt deres levetid Facaden Eternitpladerne skal gennemgås for løse og rustne skruer mv. Herudover vurderes pladerne at være i normal stand i forhold til deres alder. Bygningerne ville få et æstetisk løft, hvis pladerne overfladebehandles eller udskiftes. Derudover er de lette ydervægge kun isoleret med 100mm. Der ville kunne opnås en komfortmæssig forbedring af lejlighederne ved en efterisolering af facaderne. Der er revner mellem tegloverliggerne idet tegloverliggerne er udført som to ½-stens tegloverliggere i stedet for en 200 mm tegloverligger, det vurderes at dette er en udførelsesfejl og at det medfører vand- og vindindtrængning i konstruktionen. Tegloverliggerne og fuger skal udskiftes Betonundersøgelse Undersøgelserne på altanvingerne viser at antallet af skader (afskalninger af beton og korrosion på armering), vil accelerere hvis der ikke foretages afhjælpende foranstaltninger. Der skal udføres reparationer der bremser udviklingen af denne skade. Den bedste og mest rentable løsning for opnå en acceptabel levetid på altanvingerne samt konsollernes, er at fjerne den karbonatiserede beton og foretage en genudstøbning med sprøjtebeton. Herudover skal altansider malerbehandles med en kabonatiseringsbremsende overfladebehandling Tag Der er foretaget en gennemgang af tagbelægningen og elevatortaghusene. Ud fra denne gennemgang konkluderes det, at tagbelægningen er af ældre dato og er nedslidt. Facadebeklædningen på elevatorhusene er nedslidt og udtjent og der er utætheder omkring elevatorhusene. Overordnet anbefales det at tagfladen og elevatorhusene renoveres indenfor den nærmeste fremtid P-kælder Der er en del vandindtrængninger i P-kælderen på grund af utæt membran over dækelementerne samt på grund af punktvis stor vandbelastning af membranen, omkring liggehallen. Dette har medført rustudfældninger, korrosion af armering og saltudfældninger. Herudover er der dårlig dræning af dæk over kælder og for få/skjulte overfladebrønde som også medvirker til øget vandbelastning af P-kælderen. Det vurderes at skadesomfanget vil accelerere hvis vandindtrængningen ikke udbedres, membran udskiftes og afvandingsforhold forbedres. 3.4 Totalt budget for klimaskærmen Budgettet for renoveringen af klimaskærmen er detaljeret gennemgået i bilag A. I nedenstående er hovedsummerne angivet. Priserne er jf. prisniveau juni Facadeisolering inkl. betonrenovering og ny tagbelægning og membran over P-kælderen Kr

12 12 Priserne er jf. prisniveau juni Priser er inkl. moms og tekniker honorar.

13 13 4. BADEVÆRELSER 4.1 Problemstilling Der ønskes en gennemgang af badeværelserne tilstand pga. enkelte henvendelser omkring vandskader mv. I generelle træk kan nævnes at beboere klager over: - Problemer med badeværelserne (skimmelvækst, nedslidte). 4.2 Gennemgang af undersøgelser og vurderinger For at undersøge tilstanden af badeværelserne er der udført følgende undersøgelser: 1. Visuel registrering af 7 badeværelser 2. Fugtmålinger i 7 badeværelser Undersøgelser 1 og 2 er samlet afrapporteret og vedlagt i bilag B. Disse undersøgelser er delrapporter til helhedsplanen. Resume og hovedkonklusionerne fra delrapporten Badeværelser fremgår i efterfølgende underafsnit. 4.3 Badeværelser Der er gennemgået 7 badeværelser. Gulve er oprindeligt beklædt med vinyl og vægge er malerbehandlet, dog har en del boliger fået nye fliser på gulve og på vægge i bruseniche. Badeværelserne er forsynet med bruser, håndvask og toilet. Der er ikke afskærmning af bruseområdet. Generelt fremstår badeværelserne meget nedslidte og overfladerne er uegnede som vådrumssikring i normal vandbelastningsklasse. Der er generelt opfugning af vægge i bruseniche samt i gulv omkring gulvafløb. Opfugtningen er konstateret både i renoveret badeværelser og i ikke renoveret badeværelser. De vandskader der kunne konstateres ved registreringen skyldes manglende vådrumstætning samt utætheder i vinylbelægningen og utætheder i de indstøbte afløb og rør. Der er registreret vandskader/opfugtning af konstruktionen i ca. 70% af de besigtigede badeværelser. Dette vurderes at være repræsentativt for hele ejendommen. Der er gulve som ikke har tilstrækkeligt fald imod afløb hvilket medfører kraftige kalkaflejringer på vinylen og større risiko for vandskader idet at der står vand på belægningen i lang tid af gangen. Armaturer og sanitet er nedslidte og utidssvarende. På baggrund af den nuværende tilstand af badeværelserne og antallet af de registrerede skader anbefales det, at badeværelserne renoveres indenfor 1-2 år. Ved denne renovering skal der udføres en ny vårdumsmembran som afsluttes med et MK godkendt vådrumssystem. Afløbsrør fra håndvasken og afløb fra brusegulvafløb skal skiftes.

14 Totalt budget for badeværelserne Budgettet for renoveringen af badeværelserne er detaljeret gennemgået i bilag B. I nedenstående er hovedsummerne angivet. Renovering af badeværelserne Kr Priserne er jf. prisniveau juni Priserne er inkl. moms og teknikerhonorar.

15 15 5. VVS-INSTALLATIONER 5.1 Problemstilling Driftspersonalet oplyser, at der er et stigende problem med vandskader på grund af utætte brugsvandsrør i skakte samt at afløbsinstallationen er gennemtæret. 5.2 Gennemgang af tidligere undersøgelser Der er i 2006 udført tv-inspektion af hele kloakinstallationen. 5.3 Nye undersøgelser Afløb, brugsvand, varme og kloak er undersøgt. Undersøgelsen er baseret på en visuel inspektion, interview med driften og brugerne, samt gennemgang af tidligere udført TV-inspektion. 5.4 Afløb Faldstammer og skjulte afløb er udført i støbejern. Omkring gulvafløb har vi flere steder målt fugt, på grund af utætte gulvafløb. Beboerne klager generelt over tilstopning af afløb på altanen. Ved visuel inspektion kunne det konstateres, at afløb generelt er tæret og har en del utætheder. Faldstammer og afløb anbefales udskiftet. Tagrender og nedløb anbefales udskiftet og dimensionen ændres for at undgå vandskader fra altansiden. 5.5 Brugsvand Brugsvandsinstallationen er opført som galvaniseret hovedledninger og stigstrenge, med sideledninger udført i kobber. Der er ikke individuel måling af vandforbruget og der er to sæt stigstrenge for hver lejlighed. Kombinationen af kobber og galvaniserede hovedledninger kan medfører galvanisk korrosion. Rørsprængningerne, der sker med jævne mellemrum, vurderes at skyldes galvanisk korrosion i de galvaniserede hovedledninger. Brugsvandsinstallationen anbefales udskiftet. 5.6 Varme Varmeanlægget er det oprindelige og forsynet med fjernvarme. Varmeanlægget er et 2-strengsanlæg med nedre fordeling. Det varme brugsvand opvarmes i varmtvandsbeholder. Centralvarmeanlægget er løbende vedligeholdt og i god stand, dog skal der påregnes renoveret indenfor ca. 10 år. 5.7 Kloak Der er udført TV-inspektion af ejendommens kloak i TV-inspektionen viser fedt og aflejringer på grund af sætninger og dårligt fald. Herudover er der forskydninger og åbne samlinger samt enkelte rørbrud og der er set rotter i kloakken.

16 16 Der er udført renovering af dele af kloakken i I forbindelsen med en renovering bør ledningerne TV-inspiceres for at sikre en levetid på min. 30 år. 5.8 Anbefalinger og budget VVS-installationerne er gennemgået med henblik på at sikre en min. restlevetid på år. Den samlede anbefaling af vvs-installationerne således en udskiftning. VVS installationer og tv-inspektion af kloak Kr Priserne er jf. prisniveau juni Priserne er inkl. moms og teknikerhonorar.

17 17 6. KONKLUSION I perioden fra opførelsen til nu er der hovedsageligt udført renovering kloakinstallationen, altanværn samt brystning er udskiftet og tagbelægningen er renoveret. Derudover er der kun foretaget mindre partielle renoveringstiltag. I forbindelse med udarbejdelsen af helhedsplanen er der udført hhv. supplerende og verificerende undersøgelser af klimaskærmen, vvs-installationerne og badeværelserne. Der er foretaget følgende nye undersøgelser: - Klimaskærmen: Visuel registrering (indvendig og udvendig), fugtmålinger, betonundersøgelsen og opluk i de lette facadepartier på altansiden. - Badeværelser: Visuel registrering, fugtmålinger - VVS-installationer: Visuel registrering, vurdering af rørprøver De nye undersøgelser sammenholdt med tidligere udførte undersøgelser viser, at der stadig er problemer med betonkonstruktionen. Dette bunder i, at der er benyttet en beton som er meget åben(lav styrke, højt v/c-forhold) og kombineret meget lille dæklagstykkelse medfører dette mange skader. De lette facadepartier på altansiden er meget dårligt isoleret, men i kombination med mekanisk ventilation samt at hele konstruktionen er dårligt isoleret og der er utætte vinduer, ses ikke tydelige misfarvninger på kuldebroer eller skimmelvækst. Der er dog fundet råd i vinduespladen i en lejlighed. Dette skyldes en kombination af indadgående utætte vinduer. Da vinduerne generelt er utætte må det forventes at dette vil være et stigende problem. Badeværelserne er i dårlig stand, hvilket skyldes at vinylbelægningen er nedslidt og de indstøbte installationer er utætte. Generelt kan vinylbelægning ikke anbefales i et badeværelse med normalt badebelastning. Hvor badeværelserne er renoveret ses de samme problemer med opfugtning som i de oprindelige badeværelser, hvilket vurderes at skyldes at der ikke er udført vådrumssikring. Der er i 3 ud af 4 badeværelser fundet opfugtning i vægge. Opfugtningen vurderes at skyldes utætheder i vinylbelægningen/manglende vådrumssikring samt utætheder i forbindelse med de indstøbte installationer. Samlet vurderes disse problemer, at kunne løses med en udskiftning af de lette facadepartier samt betonreparationer, udskiftning af vinduer /franskealtandøre og at badeværelserne total renoveres. Derudover er afløbsinstallationerne og brugsvandsinstallationer nedslidt og trænger til udskiftning. Hvis der ikke foretages en udskiftning må det forventes, at der vil fo-

18 18 rekomme en accelererende mængde af vandskader pga. utætheder og tæringer af installationerne indenfor de næste 0-5 år. Omfanget af de anbefalede tiltag vil i grove træk medføre en ny energirigtig klimaskærm uden kuldebroer og mulighed for fugtophobning. En renovering af betonkonstruktionen vil medføre at der ikke er fare for nedstyrtning af betonstykker og at den resterende konstruktion får en forlænget levetid på min. 30 år. Udskiftning af afløb og brugsvandsinstallationer inkl. renovering af varmecentral vil forlænge levetiden for installationerne med 30 år. Nyt badeværelse med fliser på vægge og gulv samt vådrumstætning vil forhindre vandindtrængning i konstruktionerne og mindske risikoen for skimmelvækst. Der er i renoveringstiltagene ikke medtaget tiltag for optimering af tilgængelighed, renovering af køkkener, ændring af haveanlæg og belysning.

19 7. BUDGET 19

BADEVÆRELSER TILSTANDSVURDERING

BADEVÆRELSER TILSTANDSVURDERING Til Domea Dokumenttype Rapport Dato August 2014 Domea afd. 04/06 Baunebjerghuse BADEVÆRELSER TILSTANDSVURDERING 1-2 Revision 01 Dato 2014-08-19 Udarbejdet af MARB Kontrolleret af ABI Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 sbs rådgivning september 2015 Indholdsfortegnelse 01. Formål... 2 02. Ejendomsoplysninger... 3 03. Konklusion... 4 04. Generel information om ejendommen...

Læs mere

STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN STATIONSGÅRDEN

STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN HISTORIK 1951-1954: Bygningerne opføres (Banetoften opføres i 1958) 1975: Gavle er hulmursisoleret i Banetoften 1986: Vinduer udskiftes til indadgående plastvinduer 1995: Gavlene

Læs mere

Skoleparken Helhedsplan

Skoleparken Helhedsplan Skoleparken Helhedsplan Nødvendige arbejder 2012 Boligselskabet Nordsjælland Karl Henning Sørensen arkitekter as Wissenberg, Rådgivende ingeniører A/S GBL gruppen for by- og landskabsplanlægning aps 01

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

FØRSYN. Betty Nansens Allé 57-61 03-06-2015 Revideret dato. DOMINIA AS Ved Vesterport 6, 3.sal 1612 København V.

FØRSYN. Betty Nansens Allé 57-61 03-06-2015 Revideret dato. DOMINIA AS Ved Vesterport 6, 3.sal 1612 København V. FØRSYN Betty Nansens Allé 57-61 03-06-2015 Revideret dato DOMINIA AS Ved Vesterport 6, 3.sal 1612 København V. Betty Nansens Alle 57-61 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forudsætninger for førsynet...

Læs mere

Forvaltningen blev anmodet om en tilbagemelding, hvis varmekilden ikke er fjernvarme.

Forvaltningen blev anmodet om en tilbagemelding, hvis varmekilden ikke er fjernvarme. 222. Helhedsplan FfB, afd. Søndermarken, godkendelse af skema A Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at Kommunalbestyrelsen over for Landsbyggefonden

Læs mere

E/F Gammel Ladegaard

E/F Gammel Ladegaard E/F Gammel Ladegaard Åboulevarden 7 13, 1635 København V Julius Thomsens Gade 16 22, 1632 København V Herman Triers Plads 2 6, 1631 København V Kleinsgade 2, 1633 København V Tilstandsrapport Tag Marts

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

GRØNNEGÅRDEN - PROJEKTBESKRIVELSE

GRØNNEGÅRDEN - PROJEKTBESKRIVELSE 11-03-2015 GRØNNEGÅRDEN - PROJEKTBESKRIVSE HASSERIS BOLIGSSKAB HHEDSPLAN kort sammenfatning af fysisk indsats Side 2 Bebyggelsen Opført i 3 etaper i perioden 1973-76 med 492 boliger. Bebyggelsen fremtræder

Læs mere

Notat vedr. bygningsmæssig tilstand af toilet og minikøkken på Kulturstationen

Notat vedr. bygningsmæssig tilstand af toilet og minikøkken på Kulturstationen Notat vedr. bygningsmæssig tilstand af toilet og minikøkken på Kulturstationen Adresse: Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping (Kulturstationen) Ejer: Rebild Kommune Registrering foretaget d. 13. november 2018.

Læs mere

BUDGETOVERSIGT. Budgetoversigt. Arbejder der bør udføres inden for de næste 2-5 år. Arbejder der bør udføres straks

BUDGETOVERSIGT. Budgetoversigt. Arbejder der bør udføres inden for de næste 2-5 år. Arbejder der bør udføres straks BUDGETOVERSIGT Peter Jahn & Partnere A/S Hjalmar Brantings Plads 6, 2100 København Ø, tlf.: 35 43 10 10 Sagsnavn: Alléhusene Sags nr. 14.3557.60 Økonomisk oversigt over budgetramme Dato: 23. april 2014

Læs mere

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Præstemoseskolen Adresse Placering M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Præstemoseskolen er bygget i 1959 og er udbygget i henholdsvis 1980 og 2010.

Læs mere

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Sags nr.: 267500 Dato: 2016-11-10 Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Renovering af kvindehuset i Gothersgade 37 Huset bliver i dag brugt til flere forskellige funktioner blandt andet butik, cafe,

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

PRISSAT PROJEKTFORSLAG Sandalsaprken, 3660 Stenløse. matr. nr. 11 R af Stenløse By, Stenløse.

PRISSAT PROJEKTFORSLAG Sandalsaprken, 3660 Stenløse. matr. nr. 11 R af Stenløse By, Stenløse. E/F SANDALSPARKEN Sag nr. 10.141A September 2010 PRISSAT PROJEKTFORSLAG Sandalsaprken, 3660 Stenløse. matr. nr. 11 R af Stenløse By, Stenløse. Udført for: E/F Sandalsparken 3660 Stenløse. Eibye Rådgivning

Læs mere

Legetøjsfabrikken Niels Ebbesensvej 29, 1911 Frederiksberg C, Matr. Nr. 20ae Gennemgang af ejendommen Bygning 1 (forhuset)

Legetøjsfabrikken Niels Ebbesensvej 29, 1911 Frederiksberg C, Matr. Nr. 20ae Gennemgang af ejendommen Bygning 1 (forhuset) Dato: 09.01.2018 Sags nr. IA 3107 Sag: Beliggende: Opgave: Legetøjsfabrikken Niels Ebbesensvej 29, 1911 Frederiksberg C, Matr. Nr. 20ae Gennemgang af ejendommen Bygning 1 (forhuset) I fællesskab med ejer

Læs mere

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege TILSTANDSVURDERING af 15. juli 2014 Steen Knudsen Rådgivende ingeniør Ledreborg Alle 12 4320 Lejre TLF 40 55 33 42 1 Sammenfatning Hotel/ restaurant Skydevænget Langelinie

Læs mere

Facaderenovering PROBLEMER. Den røde blok. De grå blokke. Generelt. Mørtelfuger smuldrer. o. De elastiske fuger ved altaner og vinduer er nedbrudte.

Facaderenovering PROBLEMER. Den røde blok. De grå blokke. Generelt. Mørtelfuger smuldrer. o. De elastiske fuger ved altaner og vinduer er nedbrudte. Facaderenovering ER Den røde blok Mørtelfuger smuldrer. De elastiske fuger ved altaner og vinduer er nedbrudte. De grå blokke Betonfacader fremstår med afskalninger pga. armeringskorrosion. Der er skader

Læs mere

Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn

Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn Ejerforeningen Infanterivej v/ Jimmy Christiansen Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn marts 2008 Udgivelsesdato : 6. marts 2008 Projekt : 12.8964.01 Udarbejdet : Peter Frilund Kontrolleret : Godkendt

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER Rev. Dato: 16.05.2018 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det renoveringsprojekt, som blev vedtaget på det

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse ejendommen E/F Nannasgården I og III - afdeling Nannasgården III

Budget for diverse opgaver til udførelse ejendommen E/F Nannasgården I og III - afdeling Nannasgården III Samlet økonomi Bemærk: Omkostninger til administrator, finansieringsomkostninger og evt. øvrige bygherreomkostninger er ikke medregnet. Alle delpriser er eksklusiv moms. Budget for diverse opgaver til

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Sønderkærskolen Adresse Placering Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Sønderkærskolen er bygget i etaper, bygningen mod gaden er fra 1926, i 1949

Læs mere

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen er udført 1963, skolen er senere udvidet i 1997 samt i 2001 og

Læs mere

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding Notat Dato: 22. april 2014 Sagsnr.: 2014.453 Ref.: Henrik Bilberg Kontakt: HB@ingenior-ne.dk Mobil: 40 11 27 37 Sag/projekt: Bygningsgennemgang - Kilden. Vedr.: Teknisk redegørelse af daginstitutionen

Læs mere

E/F Esplanaden 24, 1263 København K

E/F Esplanaden 24, 1263 København K 1 E/F Esplanaden 24, 1263 København K Tilstandsvurdering samt forslag til vedligeholdelsesplan for bebyggelsens klimaskærm mv. Udført i september 2017 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning 2.0 Overordnet

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

Afdeling 3 Statusrapport 2018

Afdeling 3 Statusrapport 2018 Afdeling 3 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 4 Anvendelsesbudget side 8 Udarbejdet af Michael Jensen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER Rev. Dato: 16.05.2018 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det renoveringsprojekt, som blev vedtaget

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER Rev. Dato: 16.05.2018 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller det, som blev fremlagt på Orienteringsmøde 1 i DGI

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE. Afd.

SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE. Afd. 04.09.2017 SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 Afd. 23 Sundby-Hvorup Boligselskab Afd. 23 9 boliger, Fredensvej 9-25 4 boliger, Fredensvej 1-7 8 Boliger, Viktoriagade 14-28 8 boliger, Viktoriagade 17-19

Læs mere

Teknisk bygningsgennemgang Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand

Teknisk bygningsgennemgang Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand Udgivelsesdato : 5. juli 2018 Projekt : 12.8591.22 Udarbejdet : Christian Holm Jørgensen, Andreas Schrøder Kristiansen og Hans Jørgen Gjerløv 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

Andelsboligforeningen Fjordblik

Andelsboligforeningen Fjordblik TILSTANDSRAPPORT VEDLIGEHOLDELSESPLAN Andelsboligforeningen Fjordblik UDARBEJDET AF ARKITEKT PETER BROCKHATTINGEN 2015 Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning 3 2. Budget for 2015-5 2.1 Budgetskema 5 2.2

Læs mere

E/F Hørsholm Park

E/F Hørsholm Park 05-04-2019 8-472 - E/F Hørsholm Park Forslag til vedligeholdelsesarbejder 2019 Skøn over fremtidige vedligeholdelsesarbejder 2020-2024 117 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Side 1 2. Budget for 2019 Side

Læs mere

EF Højagerbo. Fotodokumentation til tilstandsrapport. Kim Olsson A/S. Sag nr marts Rådgivende Ingeniører FRI

EF Højagerbo. Fotodokumentation til tilstandsrapport. Kim Olsson A/S. Sag nr marts Rådgivende Ingeniører FRI Kim Olsson A/S Rådgivende Ingeniører FRI EF Højagerbo Fotodokumentation til tilstandsrapport Sag nr. 16.022 9. marts 2016 Sag: Tilstandsrapport Side 2 af 25 Billede 1. Fuger i murværk ses i stort omfang

Læs mere

Notat. Resumé Udskiftning af røranlæg. Gennemgang af VVS-anlæg på Engdalsvej Aarhus V. Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73

Notat. Resumé Udskiftning af røranlæg. Gennemgang af VVS-anlæg på Engdalsvej Aarhus V. Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73 Notat Gennemgang af VVS-anlæg på Engdalsvej 71-73 Aarhus V Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73 Fra : Sweco Danmark A/S (Andreas Schrøder Kristiansen & Hans Jørgen Gjerløv) Bilag : Kopi til : 5. juli

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESPLAN - KORT UDGAVE

VEDLIGEHOLDELSESPLAN - KORT UDGAVE VEDLIGEHOLDELSESPLAN - KORT UDGAVE Dronning Olgas Vej 2-2a og Mariendalsvej 1 2000 Frederiksberg UDAREJDET JANUAR 2019 Det anbefales at vedligeholdelsesplanen ajourføres årligt UDFØRT AF AI as Refshalevej

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers

Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers NV. Notat 1 Baggrund: På baggrund af mødet d. 27.10.2015, har vi besigtiget Randers HF & VUC beliggende på ovennævnte

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse ejendommen E/F Nannasgården I og III - afdeling Nannasgården I

Budget for diverse opgaver til udførelse ejendommen E/F Nannasgården I og III - afdeling Nannasgården I Samlet økonomi Bemærk: Omkostninger til administrator, finansieringsomkostninger og evt. øvrige bygherreomkostninger er ikke medregnet. Alle delpriser er eksklusiv moms. Budget for diverse opgaver til

Læs mere

AFDELING 1 VINKELGÅRDEN A R K I N O R D. Helhedsplan/nye boliger Beboerpræsentation 12. juli 2018

AFDELING 1 VINKELGÅRDEN A R K I N O R D. Helhedsplan/nye boliger Beboerpræsentation 12. juli 2018 AFDELING 1 A R K I N O R D Helhedsplan/nye boliger Beboerpræsentation 12. juli 2018 S. 2 INDHOLD VISION s. 4 PROJEKTBESKRIVELSE s. 5 SITUATIONSPLAN s. 6 LØSNINGEN PETER MØLLERS GADE s. 7-15 LØSNINGEN VINKELVEJ

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND. Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning

RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND. Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning ALVOR OG NØDVENDIG BRUGSVAND ALVOR OG NØDVENDIGHED FALDSTAMMER Almen tilstand/restlevetid:

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Status på helhedsplanen for Hyldespjældet Byggeudvalget, BO-VEST og COWI vil gerne invitere til informationsmøde i beboerhuset den 25.10.2017 kl. 19-21 om helhedsplanen for Hyldespjældet. På informationsmødet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16091 Besigtigelse den: 12. oktober 2016 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

VEJLEDNING UDKRAGEDE ALTANER MED UDLIGGERJERN HAR DU ÉN? Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation

VEJLEDNING UDKRAGEDE ALTANER MED UDLIGGERJERN HAR DU ÉN? Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation 2017 VEJLEDNING UDKRAGEDE ALTANER MED UDLIGGERJERN HAR DU ÉN? Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation Pjecen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Læs mere

RIOS. E/F Fiskedamsgade 9-11. Ejendommen: Fiskedamsgade 9-11, 2100 København Ø. RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter

RIOS. E/F Fiskedamsgade 9-11. Ejendommen: Fiskedamsgade 9-11, 2100 København Ø. RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter E/F Fiskedamsgade 9-11 RIOS RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter Lipkesgade 23 2100 København Ø Tlf.: 3538 7988 Fax: 3538 7938 post@rios.dk www.rios.dk Cvr. nr. 2727 1006 Ejendommen: Fiskedamsgade

Læs mere

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 TILSTANDSRAPPORT Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst 1.udgave Maj 2014 Udført for: Fåborg Museum Grønnegade 75-5600 Faaborg Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: INDLEDNING... 3 BESKRIVELSE

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

FAQ - Vandprojekt i E/F Willemoesgade 32-36

FAQ - Vandprojekt i E/F Willemoesgade 32-36 FAQ - Vandprojekt i E/F Willemoesgade 32-36 Hvad består projektet af? Hvad skal der skiftes/renoveres i de enkelte opgange? Udskiftning af vandforsyningsrør (stigstrenge) og afløbsrør (faldstammer) i ejendommen.

Læs mere

Thorvaldsensvej 83 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 83 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 83 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Ludvig Holsteins Alle 47 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Kim Hansen Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel:

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 2 København d. 12. marts 2014 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 2 Tag/Tagetage: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås

Læs mere

KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse

KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse Udarbejdet af: Godkendt af: MOL PKH Indholdsfortegnelse Side: 1 Dato: 2. april 2013 1 Orientering.... 2 1.1 Sammenfatning af beskrivelse... 2 1.2 Kunde...

Læs mere

Thorvaldsensvej 73 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 73 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 73 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Holmegårdsskolen Adresse Placering Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Holmegårdsskolen er opført i 1940 og 1950, og er senere tilbygget i 1961. Bygningerne

Læs mere

Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40

Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40 Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40 01 - Tag Karakter 2-3 Eftergang af tag Eftergang af inddækninger, taghætter og murværk på tag B 5 25-30 år 5 02 - Kælder og fundament Karakter 3-7

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

HVIDOVRE RÅDHUS TILSTANDSRAPPORT VEDRØRENDE FACADER OG FACADEKONSTRUKTIONER.

HVIDOVRE RÅDHUS TILSTANDSRAPPORT VEDRØRENDE FACADER OG FACADEKONSTRUKTIONER. UDARBEJDET AF BORNEBUSCH TEGNESTUE A/S OG KLAUS NIELSEN RÅDGIVENDE INGENIØRER A/S 1 Indholdsfortegnelse. 25. APRIL 2017 Indledning Side 01 Tilstandsvurdering af facadesøjler og bjælker Side 02 Bilag til

Læs mere

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN Støvring Gymnasium Mastrupvej 77 9530 Støvring Udarbejdet af: Morten R. Pedersen Dato: 28.03.2011 Version: 001 Projekt nr.: 5714-003 DRIFT- OG VEDLIGEHOLDSRAPPORT FOR STØVRING

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Skelbrovej 8 2650 Hvidovre Dato : 2010-06-25 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16767719 Matr. nr./ejerlav 6GG / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr. 72427

Læs mere

Afdeling 4 Statusrapport 2018

Afdeling 4 Statusrapport 2018 Afdeling 4 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 4 Anvendelsesbudget side 9 Udarbejdet af Michael Jensen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING 5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 8 bygninger fra perioden 1958 til 1998, hvoraf 3 er sammenbyggede. Øvrige er fritstående, og er bl.a. en ombygget villa,

Læs mere

6 LILLEBÆLTSKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING

6 LILLEBÆLTSKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING 6 LILLEBÆLTSKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 5 bygninger fra perioden 1980 til 2000, hvoraf 3 er sammenbyggede. Én bygning er sammenhængende med denne med en forbindelsesgang

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 3. juli 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8102 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Ulovlige og uautoriserede el-installationer. 2. Ulovlige og uautoriserede vvs-installationer. 3. Defekt faldstamme (revnet og

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN. Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus.

NYT OM HELHEDSPLANEN. Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus. Vi inviterer til Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus. Her i folderen kan du læse om de udførte undersøgelser og

Læs mere

Til Boligkontoret Fredericia og boli.nu. Dokumenttype Bilagsnr. 1.11. Dato Februar 2011 SØNDERPARKEN AFDELINGSBESKRIVELSE

Til Boligkontoret Fredericia og boli.nu. Dokumenttype Bilagsnr. 1.11. Dato Februar 2011 SØNDERPARKEN AFDELINGSBESKRIVELSE Til Boligkontoret Fredericia og boli.nu Dokumenttype Bilagsnr. 1.11 Dato Februar 2011 SØNDERPARKEN AFDELINGSBESKRIVELSE AFDELINGSBESKRIVELSE Revision 02 Dato 2011-10-24 Udarbejdet af KKRM Kontrolleret

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

Alle badeværelser i ejendommen er udformet således at hele rummet er vådzone.

Alle badeværelser i ejendommen er udformet således at hele rummet er vådzone. EF Annaga rden Faldstammer og vandrør Du skal være opmærksom på at der er krav til dit badeværelse og dine installationer - når du bor i en lejlighed. Her har vi opstillet foreningens generelle forholdsregler.

Læs mere

På de følgende sider er de enkelte bygningsdele beskrevet hver for sig med hensyn til:

På de følgende sider er de enkelte bygningsdele beskrevet hver for sig med hensyn til: Eftersete bygningsdele Indledning: På de følgende sider er de enkelte bygningsdele beskrevet hver for sig med hensyn til: Opbygning Tilstand Tiltag Nedenfor er listet, de enkelte bygningsdele der er blevet

Læs mere

Bygningsfornyelse 2014 Beskrivelse af de indstillede projekter

Bygningsfornyelse 2014 Beskrivelse af de indstillede projekter Bygningsfornyelse 2014 Beskrivelse af de indstillede projekter INDSATSOMRÅDE: FUGLEKVARTERET Bilag 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 1 Bygningsfornyelse Fuglekvarteret 2014 INDHOLD 1.

Læs mere

Møllegården Statusrapport 2018

Møllegården Statusrapport 2018 Møllegården Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 5 Anvendelsesbudget side 7 Udarbejdet af Hans Mikkelsen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

PETER JAHN & PARTNERE A/S - BYGNINGSRÅDGIVERE / ARKITEKTER / INGENIØRER

PETER JAHN & PARTNERE A/S - BYGNINGSRÅDGIVERE / ARKITEKTER / INGENIØRER OPDATERET VEDLIGEHOLDELSESPLAN - UDKAST AB Haabet 06.2567.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i ultimo 2013 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT nders Dahl Mogensen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Havrevej 3 2765 Smørum Dato: 16-9-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 240-733 Matr. nr./ejerlav 4fæ, SMØRUMNEDRE BY, SMØRUM EBS sagsnr. 59621

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 5 // Overdragelse af aktivet

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 5 // Overdragelse af aktivet Bilag 5 // Overdragelse af aktivet Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 2 2 Aktivets tilstand ved ophør 2 3 Løbende tilstandsvurdering 2 4 Gennemgang af Aktivet 3 5 Levetid 4 1 Indledning Nærværende dokument

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Notat Kunde E/F VIRUM STATIONSVEJ 141-149 Projektnr. 1022350-001 Projekt Bygningssyn & udarbejdelse af vedligeholdsplan Dato 2016-08-01 Emne Bygningernes

Læs mere

TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN. Til Ejerforeningen Porcelænsgården. Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage

TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN. Til Ejerforeningen Porcelænsgården. Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage Til Ejerforeningen Porcelænsgården Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage Dato September 2013 TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 4 København d. 12. marts 2015 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 4 Tag/Spidsloft: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås.

Læs mere

Sammentælling 174 stk. 118 stk. 293 stk.

Sammentælling 174 stk. 118 stk. 293 stk. 1 NOTAT Sag nr.: 43.905 Bygherre: Brabrand Boligforening Byggesag: Afd. VI - Holmstrup-bebyggelsen Emne: Undersøgelse af eksisterende vinduespartier Dato: Den 2013.03.20. / Revideret den 2013.03.26. Nærværende

Læs mere

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde Registrering af rørinstallationer Februar 2016 Norconsult Wessberg A/S Rådgivende ingeniørfirma Herlev Bygade 14 2730 Herlev Rapport Dato 25.02.2016 Sag 157421 Ini LM

Læs mere

Hyrdevej 4a 4f 7000 Fredericia

Hyrdevej 4a 4f 7000 Fredericia Hyrdevej 4a 4f 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111 Kolding

Læs mere

Bygningssyn, Abel Cathrines Gade 13, 1654 København V

Bygningssyn, Abel Cathrines Gade 13, 1654 København V Bygningssyn, Abel Cathrines Gade 13, 1654 København V Dato: 15.01.2015 Udført af: Rune Pedersen & Anders Muff Pedersen Focus2 A/S Kobbelvænget 72 2700 Brønshøj Telefon 3295 3717 Mail focus2@focus2.dk Focus2

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere