Iværksætterundersøgelse 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Iværksætterundersøgelse 2017"

Transkript

1 Iværksætterundersøgelse 2017 Greenland Business har foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt iværksættere, som har oprettet GER nummer i 2015, med henblik på at opnå en større viden om hvilke udfordringer iværksætterne møder og hvilke behov de har for støtte. Det er første gang at Greenland Business undersøger holdningen blandt iværksættere, som ikke allerede har henvendt sig med en ansøgning til Selvstyrets Erhvervsfremmepuljer. Dermed er der tale om en input undersøgelse. Output er blevet undersøgt tidligere, gennem spørgeskemaer til modtagere af støtte. Input og output studier er begge led i en kæde af undersøgelser, som kan bruges til at vurdere effekten af erhvervsfremmeordningerne og GB s administration af dem. Entreprenøriel intention Input Proces Output Samfundsøkonomi Primære resultater 3 ud af 4 iværksætter har indtægter, 42 % af iværksætterne lever af deres virksomhed. Halvdelen forventer vækst næste år, 16 % forventer at eksportere Grønland ligger i den lave ende af lande, når det handler om visioner om høj vækst i beskæftigelse Mere end hver 3. iværksætter kender ikke erhvervsfremmepuljerne overhovedet 61 % af iværksætterne er ikke interesseret i at søge de eksisterende ordninger. 3 ud af 4 iværksættere har ikke modtaget undervisning i iværksætteri Iværksættere i Grønland vægter betydningen af finansiering højere end dem i Danmark Perspektiver Til trods for at GER registeret giver nogle udfordringer, anser vi det for at være den bedste tilgængelige måde at identificere iværksætterne på. Mange juridiske enheder må sorteres fra for at være irrelevante eller ubrugelige 1. Desuden tyder det på, at dem som har stoppet deres virksomhed igen, ikke fremgår af oversigten, ligesom der også kan være andre fejlkilder. Eksisterende GER numre oprettet i 2015: 598 Antal modtagere af spørgeskema: 236 Antal besvarelser: 70 Svarprocenten var således lige under 30 %, men med 70 besvarelser anses de statistiske data at være rimeligt pålidelige. Det vil være muligt at anvende metoden i et større omfang, som inddrager alle virksomheder registreret i GER registeret. Det vil være særligt interessant at se om mere erfarne virksomheder oplever de samme problemstillinger og har samme kendskabsgrad til støttemulighederne, som de relativt nystartede frasorteret på grund af branchekode (skoleklasser, sportsforeninger, mv.), 20 pga. udenlandsk adresse, 43 af andre årsager.

2 Iværksætternes status 2016 Blandt de besvarende virksomheder har 55 besvaret på dansk og 15 på grønlandsk, disse betegnes i det følgende som iværksætterne. Der er en bred repræsentation af brancher, herunder indtil flere håndværkere, rådgivningsvirksomheder, rengøring, turisme og produktionsvirksomheder. Havde din virksomhed indtægt i 2016? 5% 22% 31% Ja, men jeg tjente mere på lønarbejde. Ja, virksomheden var min primære indtægtskilde. Nej, jeg har aldrig haft til hensigt at have indtægter. Nej, men det kommer snart. 42% 73% af iværksætterne har indtægter i deres virksomhed, og mange lever endda af det. Hvor mange ansatte havde du i 2016? 71% 20% 9% 1-5 ansatte 6 eller flere ansatte Ingen, det var kun mig. 71 % af iværksætterne er enkeltmandsvirksomheder, mens knap hver 10. har 6 eller flere ansatte.

3 Iværksætternes visioner Hvordan regner du med at dine indtægter vil være i 2017? Regner du med at eksportere? 15% 29% 8% 48% Mere end i Nogenlunde det samme som i Mindre end i Slet ingen. 32% 6% 10% 52% Ja, inden for 1 år begynder jeg at eksporterer. Ja, jeg eksporterer allerede. Nej, aldrig. Senere måske. Omtrent halvdelen af iværksætterne forventer øgede indtægter, og 16 % eksporterer nu eller i en nær fremtid. High Job Creation Expectation Hvor mange ansatte har du om 5 år i forhold til i 2017? 9% Det samme eller færre 41% 50% 1-5 flere 6 eller flere 50 % af iværksætterne forventer at forøge antallet af ansatte de kommende 5 år. 41 % forventer 1 5 flere ansatte, mens 9 % forventer 6 eller flere yderligere ansat.

4 Qatar Taiwan Ireland Hong Kong United States Latvia Croatia United Kingdom South Africa China Egypt Belize Australia Uruguay Israel South Korea France Cyprus Puerto Rico Macedonia Italy Morocco Burkina Faso Cameroon Austria Jordan Spain Greenland Lebanon Ecuador Saudi Arabia Brazil Jamaica Global Entrepreneurship Monitor måler andelen af iværksættere, som forventer 6 eller flere yderligere ansatte inden for 5 år. Det kaldes High Job Creation Expectation, og er i 2016 blevet målt for en række lande. Grønland befinder sig i den lave ende af skalaen, omgivet af lande som Grækenland, Spanien, Thailand og Malaysia. 60,0% 50,0% 40,0% 30,0% 20,0% 10,0% 0,0% High Job Creation Expectation Kilde: Global Entrepreneurship Monitor, Kendskab til Selvstyrets erhvervsfremmepuljer 36 % af iværksætterne angiver at de ikke kender til Selvstyrets erhvervsfremmepuljer. 36 % kender 1 4 af puljerne, mens 29 % kender til alle 5 puljer.

5 Kendskab til Selvstyrets Erhvervsfremmepuljer 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 11% 5% 9% 15% 5% 2% 14% 2% 14% 7% 33% 43% 34% 30% 40% 57% 48% 47% 51% 35% Klippekort Produktudvikling Eksportfremme Fødevarer, is og vand Turismeprojekter Det har jeg ikke hørt om før. Jeg har modtaget denne type støtte Jeg har hørt om det. Jeg kender det i detaljer. Ud af de 236 adspurgte virksomheder, har 21 modtaget støtte via Selvstyrets erhvervsfremmepuljer. Det svarer til 8 % af virksomhederne. Langt de fleste af de i alt 25 tildelinger er klippekort. Der er givet 3 gange produktudviklingsstøtte og 1 støtte til turismeprojekter. Hvilke støtteordninger kunne du finde på at søge i fremtiden? 39% 33% 28% Jeg vil gerne søge offentlig støtte, men den rette ordning mangler. Jeg vil af princip ikke søge offentlig støtte. Jeg er interesseret i at søge en eller flere af de eksisterende ordninger. Hver tredje af de virksomheder, som har svaret, angiver, at de af princip ikke vil søge offentlig støtte. Næsten en lige så stor andel mener ikke at den rette ordning er til stede. Det vil sige at 61 % af iværksætterne ikke er interesseret i at søge de eksisterende ordninger.

6 Forholdene for iværksætterne Har du modtaget undervisning i iværksætteri? Ja, det var en del af min uddannelse 74% 16% 7% 3% Ja, jeg har deltaget i et kursus, START-up event, eller lignende Ja, jeg har været i praktik hos en iværksættervirksomhed Nej, jeg har ikke modtaget undervisning i iværksætteri Ca. 3 ud af 4 af iværksætterne har ikke modtaget undervisning i iværksætteri. Iværksætterne blev bedt om at tage stilling til hvor enige de var i 10 udsagn, hvor 1 er helt uenig og 5 er helt enig. Det beregnede gennemsnitssvar ses neden for. Uenighed med udsagnet betyder at man anser forholdet for at være problematisk. Hvordan er forholdene for dig som iværksætter? De offentlige støtteordninger er tilstrækkelige, og behøver ikke at blive udvidet. Offentlige institutioner og store virksomheder efterspørger lokal produktion (Selvstyret, kommuner, Tele, RAL, mv.) Der er de rette lovgivningsmæssige rammer for at drive selvstændig virksomhed. Jeg har god adgang til privat kapital (banklån, private investorer, mv.) Det er let at administrere min virksomheds skatteforpligtigelser. mere problematisk Markedsføring er let for mig. Det er nemt for mig at arbejde med IT. (bogføringssystem, hjemmeside, sociale medier, mv.) Jeg kan finde og ansætte folk med de rette kompetencer. Jeg har adgang til specialistviden inden for mit område. Jeg har de rette kompetencer til at være iværksætter. Mindre problematisk 2,00 2,20 2,40 2,60 2,80 3,00 3,20 3,40 3,60 3,80 4,00

7 Ifølge dette, mener iværksætterne, at det er finansieringsmulighederne og de lovgivningsmæssige rammer, som skaber de største problemer for iværksætteriet. Der er noget som tyder på at formuleringen af spørgsmålene kan have haft en betydning her. Der svares mere positivt på spørgsmål som omhandler iværksætteren selv, f.eks. Jeg kan finde og ansætte folk, mens der svares mere negativt på spørgsmål som omhandler andre, f.eks. Offentlige institutioner og store virksomheder efterspørger lokal produktion. Ved en gentagelse af undersøgelsen, bør man omformulere spørgsmålene og fjerne denne fejlkilde. Betydningen af undervisning i iværksætteri Der er en målbar forskel på hvilken indstilling iværksættere har til de ti forhold, alt efter om de har modtaget undervisning i iværksætteri eller ej. For det mest har iværksættere som har modtaget undervisning en mere positiv indstilling til forholdene, og scorer i gennemsnit 9 % højere. 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% -5% -10% -15% Betydningen af undervisning i iværksætteri for hvor positivt man vurderer forholdene Har man modtaget undervisning i iværksætteri, er det særligt ens syn på markedsføring, efterspørgsel og egne kompetencer som er forbedret. Til gengæld anser dem som har modtaget undervisning adgangen til privat kapital som mere besværlig, i forhold til dem som ikke har. Undervisning i iværksætteri gør stort set ingen forskel for anskuelsen af de offentlige støtteordninger og hvor svært det er at administrere sine skatteforpligtelser.

8 Forudsætninger for succes som iværksætter Vi bad iværksætterne om at vælge de fire vigtigste forudsætninger, ud af nedenstående liste. Personlig opsparing Uddannelse Erfaring fra tidligere jobs Mulighed for banklån / kassekredit Offentlige støtteordninger (f.eks. Greenland Business) Råd og vejledning fra eksterne konsulenter (herunder iværksætterkurser) Digitalisering (Hjemmeside, sociale medier, mm) Hjælp fra familie og venner Opfindelser, patenter og varemærker Velfungerende infrastruktur Held Geografisk placering Eksterne investorer (business angels, kapital fonde, mm.) Adgang til eksportmarked At komme fra en iværksætter-familie

9 Opsparring Uddannelse Erfaring Banklån Offentlig Støtte Konsulenter Digitalisering Familie og venner Patenter Infrastruktur Held Geografi Eksterne Investorer Eksportmuligheder Ophav I figuren nedenfor er punkterne rangeret efter hvor mange som har valgt dem. Desuden sammenlignes med gennemsnittet (horisontal akse). Vigtigste forudsætning for succes som iværksætter Flest har valgt de forudsætninger som har med finansiering og kompetencer at gøre. Metoden har vi kopieret fra Vækstbarometeret i Danmark, med den eneste forskel, at vi har tilføjet Offentlige støtteordninger. Man kan dog stadig sammenligne med undersøgelsen fra Danmark. Kilde: Iværksætterbarometer Mest markant er det at finansieringsmulighederne betyder mere i Grønland, mens hjælp fra familie og venner betyder mindre. Samtidigt har patenter og geografi byttet plads.

10 Man kan dele iværksætterne op i forhold til andre faktorer, og det viser at visse forhold påvirker hvad iværksætterne mener er vigtige forudsætninger. 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Vigtigste forudsætning for succes som iværksætter, ifht. svarsprog Har svaret på dansk Har svaret på grønlandsk Alle Skelner man svarene imellem dem som har svaret på dansk og dem som har svaret på grønlandsk, så er der en tendens til at dem som svarer på grønlandske vægter opsparing højere og dem som svarer på dansk vægter lån og støtte højere. 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Vigtigste forudsætning for succes som iværksætter, ifht. undervisning i iværksætteri Har ikke modtaget iværksætter undervisning Har modtaget iværksætter undervisning Alle Der er også en tendens i forhold til om iværksætteren har modtaget undervisning i iværksætteri eller ej. Dem som ikke har modtaget undervisning vægter generelt finansiering højere, mens dem som har modtaget vægter betydningen af opfindelser, patenter og varemærker højere.

Iværksætteri som vækstmotor i Grønland

Iværksætteri som vækstmotor i Grønland Kalaallit Nunaanni aallarnisaanikkut ineriartorneq Iværksætteri som vækstmotor i Grønland NUKIGA ERHVERVSDAGE 12. SEPTEMBER 2018 Kikkuuvugut? Hvem er vi? Sara Heilmann Christian Wennecke Allan Chemnitz

Læs mere

Analyse af tildelte klippekort i 2014

Analyse af tildelte klippekort i 2014 Analyse af tildelte klippekort i 2014 Greenland Business A/S har i 2014 tildelt klippekort til 60 iværksættere. Det samlede forbrug var på knap 466.000 kr. ud af et budget på 800.000 kr. Af de 60 tildelinger

Læs mere

ANSØGNING om støtte til fødevareprojekter / is- og vandprojekter PROJEKTOPLYSNINGER

ANSØGNING om støtte til fødevareprojekter / is- og vandprojekter PROJEKTOPLYSNINGER Inuussutissarsiornermut, Suliffeqarnermut Niuernermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel ANSØGNING om støtte til fødevareprojekter / is- og vandprojekter PROJEKTOPLYSNINGER

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet Revisorbranchens Ekspertpanel Barrierer for vækst og produktivitet September Revisorbranchens Ekspertpanel 31.8. Indledning Hvordan står det til med væksten og produktiviteten ude i virksomhederne? Hvilke

Læs mere

Kendskabsmåling af Væksthusene

Kendskabsmåling af Væksthusene Kendskabsmåling af Væksthusene Epinion for Erhvervsstyrelsen Runde 9, juni 2011 Juni 2012 Hovedkonklusioner & Anbefalinger Kendskab og brug 3 6 Brugeroplevelsen 9 Ikke-brugernes opfattelse 17 Væksthusets

Læs mere

SUNDHEDSTILSTANDEN I DANSK ERHVERVSLIV LIGE NU

SUNDHEDSTILSTANDEN I DANSK ERHVERVSLIV LIGE NU Marts, 2012 FSR survey marts 2012 SUNDHEDSTILSTANDEN I DANSK ERHVERVSLIV LIGE NU www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes

Læs mere

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Automatisering og digitalisering Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Om undersøgelsen fra Match-online.dk

Om undersøgelsen fra Match-online.dk Køberanalyse Introduktion Med en baggrund som HD i regnskabsvæsen og afsætningsøkonomi etableredes CBN Finance & Consult as i 1990. Siden har vi medvirket ved næsten 500 opgaver inden for formidling af

Læs mere

- Private

- Private 3.5 Antal andels- og private mejerivirksomheder med og uden direkte indvejning Number of co-operatives and private dairies with and without deliveries from dairy farm Med direkte indvejning Delivery from

Læs mere

Analyse af tildelt produktudviklingsstøtte i 2014

Analyse af tildelt produktudviklingsstøtte i 2014 Analyse af tildelt produktudviklingsstøtte i 0 Greenland Business A/S har i 0 bevilliget produktudviklingsstøtte til projekter. Der var et samlet forbrug på,9 mio. kr. ud af en pulje på, mio. kr. virksomheder

Læs mere

Iværksættere og selvstændige i DM

Iværksættere og selvstændige i DM Iværksættere og selvstændige i DM Dansk Magisterforening har i foråret 2015 foretaget en undersøgelse blandt foreningens medlemmer, der er selvstændige erhvervsdrivende. Undersøgelsen har til formål at

Læs mere

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY.

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY www.fsr.dk FSR survey: Virksomhedernes adgang til finansiering FSR danske revisorer har spurgt godt 400 medlemmer, hvilke barrierer de oplever,

Læs mere

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Velkommen Future Greenland 2017 Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Agenda Hvorfor Vækstfonden? Hvem kan vi finansiere? Hvad kan vi finansiere? Hvad lægger vi vægt på?

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Hvorfor vil danskerne ikke være iværksættere?

Hvorfor vil danskerne ikke være iværksættere? ANALYSE Hvorfor vil danskerne ikke være iværksættere? Resumé Selvom danskerne beundrer iværksætterne i det danske samfund, vælger overraskende få danskere livet som iværksætter. Det viser en ny befolkningsundersøgelse,

Læs mere

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore virksomheder Den demografiske udvikling i Danmark forventes at betyde, at der frem mod 2040 vil være ca. 350.000 færre i den erhvervsaktive alder end

Læs mere

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i - Virksomhedernes adgang til finansiering i 2013 SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

12/ FM/EM2016/48 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget

12/ FM/EM2016/48 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM17 fremsætte lovforslag om en 4 årig forsøgsordning, hvor der udbydes mikrolån

Læs mere

DI s globale eksportanalyse af vandteknologi

DI s globale eksportanalyse af vandteknologi FN's Verdensmål og dansk 20 03 17 vandteknologi s globale eksportanalyse af vandteknologi Struktureret udvælgelse af danske vandteknologimarkeder Anders Kjøller, Manager s afdeling for international virksomhedsrådgivning

Læs mere

Internationale regler for certificering af frø

Internationale regler for certificering af frø Internationale regler for certificering af frø Sektorchef Grethe Tarp, Frø og Sædekorn DanSeed Symposium 2008 OECD regelsættene for sortscertificering og kontrol af frø i international handel Et globalt

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

ANSØGNING om Finansieringsstøtte til produktudvikling

ANSØGNING om Finansieringsstøtte til produktudvikling NAALAKKERSUISUT GRØNLANDS SELVSTYRE GOVERNMENT OF GREENLAND Inuussutissarsiornermut, Aatsitassaqarnermut Suliffeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Ministry

Læs mere

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd FOA Kampagne og Analyse 29. januar 2010 FOA har i perioden 15.-25. januar 2010 gennemført en undersøgelse om medlemmernes holdning til Ti bud på velfærd

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

Udenlandske vandringer. External migration

Udenlandske vandringer. External migration Udenlandske vandringer External migration 144 - Udenlandske vandringer Tabel 75. Indvandrede husstande fordelt efter flytte- og husstandstype 2001 Households immigrated, by type of movement and type of

Læs mere

Region Hovedstadens Vækstbarometer

Region Hovedstadens Vækstbarometer Region Hovedstadens Vækstbarometer Samarbejde med videns- og uddannelsesinstitutioner Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv har til formål at styrke udviklingen af det grønlandske

Læs mere

Dimittendundersøgelsen (2015)

Dimittendundersøgelsen (2015) Dimittendundersøgelsen (2015) Innovation and Business 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

Highlights fra pulsmålingen. Erhvervslederne har blandede forventninger til det nye erhvervsfremmesystem

Highlights fra pulsmålingen. Erhvervslederne har blandede forventninger til det nye erhvervsfremmesystem Erhvervsfremmesystemet 2018 Highlights fra pulsmålingen En politisk aftale fra maj 2018 mellem Regeringen og Dansk Folkeparti skal gøre erhvervsfremmesystemet mere enkelt og sætte fokus på virksomhedernes

Læs mere

Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats

Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats Udarbejdet for Skanderborg Kommune December David Mortensen Karsten Drejer Indhold Resume... 3 Sammenfatning/anbefaling...

Læs mere

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland 25. marts 2008 Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland Næsten en ud af ti er utilfreds med udviklingsmulighederne hvor de bor Nogle virksomheder mangler arbejdskraft,

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

TEMA// Temperaturmåling blandt Ringkøbing-Skjern Kommunes virksomhedspanel Viden & Strategi, Oktober 2018

TEMA// Temperaturmåling blandt Ringkøbing-Skjern Kommunes virksomhedspanel Viden & Strategi, Oktober 2018 TEMA// Temperaturmåling blandt Ringkøbing-Skjern Kommunes virksomhedspanel Indeholder data om følgende emner: - Temperaturmåling - Højtuddannet arbejdskraft - Erhvervsservice i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Iværksætterledere: Gå på mod er afgørende

Iværksætterledere: Gå på mod er afgørende 23. juni 2011 Iværksætterledere: Gå på mod er afgørende Iværksætteri. Gå på mod er et afgørende karaktertræk for iværksættere. Det mener hver fjerde virksomhedsleder i Region Midtjylland, hvis de da ikke

Læs mere

SURVEY. Sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv APRIL

SURVEY. Sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv APRIL Sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv SURVEY APRIL 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetagerside revisorernes 1 af 13 interesser

Læs mere

TREND REPORT NORDISKE KONCERNER STÆRKT REPRÆSENTERET BLANDT VERDENS STØRSTE

TREND REPORT NORDISKE KONCERNER STÆRKT REPRÆSENTERET BLANDT VERDENS STØRSTE TREND REPORT NORDISKE KONCERNER STÆRKT REPRÆSENTERET BLANDT VERDENS STØRSTE Sekretariat Adm. direktør og chefredaktør: Johan Wessman Analytikere: Jenny Andersson (barsel) Thea Wiborg Chefanalytiker Britt

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Vækstforventninger bider sig fast. 30. september 2010

VÆKST BAROMETER. Vækstforventninger bider sig fast. 30. september 2010 VÆKST BAROMETER 30. september 2010 Vækstforventninger bider sig fast Over sommeren har der været spekulationer om, hvorvidt virksomhedernes vækstoptimisme fra foråret 2010 ville holde. Den skepsis bliver

Læs mere

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016 06. juni 2007 København Ejerleder 2016 Kort om analysen Nykredit Ejerlederanalyse gennemføres hvert andet år blandt ca. 1.000 ejerledere. Ejerledere er i denne sammenhæng defineret som en person, der både

Læs mere

BULGARIA MOBIL 0,25 0,25 4,11 BURKINA FASO 0,25 0,25 3,45 BURUNDI 0,25 0,25 3,45 CAMBODIA 0,25 0,25 5,02 CAMEROON 0,25 0,25 5,66 CANADA 0,25 0,25 0,25

BULGARIA MOBIL 0,25 0,25 4,11 BURKINA FASO 0,25 0,25 3,45 BURUNDI 0,25 0,25 3,45 CAMBODIA 0,25 0,25 5,02 CAMEROON 0,25 0,25 5,66 CANADA 0,25 0,25 0,25 Operatør Opkaldsforsøg Opkaldsafgift Minutpris ABKHAZIA FASTNET 0,25 0,25 1,27 ABKHAZIA MOBIL 0,25 0,25 2,05 AFGHANISTAN 0,25 0,25 7,11 ALBANIA FASTNET 0,25 0,25 4,02 ALBANIA MOBIL 0,25 0,25 7,11 ALGERIA

Læs mere

ERHVERVSANALYSE 2018

ERHVERVSANALYSE 2018 ERHVERVSANALYSE 2018 Analysens resultater bygger på besvarelser af et online-survey udsendt til virksomheder med adresse i Kolding kommune, 465 virksomheder svarede på undersøgelsen, heriblandt 159 medlemmer

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Digitalisering af danske virksomheder

Digitalisering af danske virksomheder Digitalisering af danske virksomheder Indholdsfortegnelse Digitalisering af danske virksomheder. 3 Digitalisering en vej til øget vækst og produktivitet 4 Større virksomheder ser mere potentiale i digitalisering

Læs mere

Vindmølleindustriens branchestatistik 2006

Vindmølleindustriens branchestatistik 2006 Vindmølleindustriens branchestatistik 2006 Opsummering af resultaterne 1. Kraftig vækst i omsætningen (36 pct.) 2. Kraftig vækst i eksporten (41 pct.) 3. Pæn vækst i beskæftigelsen (3 pct.) 4. Positive

Læs mere

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning... 3 1.1. Svarprocent... 3 1.2. Rapportens indhold og opbygning... 2.0 Elevernes valg af Tech College...

Læs mere

Randers Erhvervs- & Udviklingsråd. Tilfredshedsundersøgelse

Randers Erhvervs- & Udviklingsråd. Tilfredshedsundersøgelse Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Tilfredshedsundersøgelse Februar 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om tilfredshedsundersøgelsen Gennemført i perioden: 1.- 9. februar 2010 Målgruppe: Virksomheder i

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

International konvention om kontrol med og håndtering af skibes ballastvand og sedimenter (Ballastvandkonventionen)

International konvention om kontrol med og håndtering af skibes ballastvand og sedimenter (Ballastvandkonventionen) Brancheforeningen Dansk Miljøteknologi International konvention om kontrol med og håndtering af skibes ballastvand og sedimenter (Ballastvandkonventionen) Dansk Miljøteknologis opfordrer miljøministeren

Læs mere

Iværksætterlån årgang 2014

Iværksætterlån årgang 2014 Iværksætterlån årgang 2014 Status på første årgang af iværksætterlån Iværksættere udfordrer både sig selv og finansieringsinstitut Kun omtrent halvdelene af alle nystartede virksomheder eksisterer efter

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt

Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt FOA har i perioden fra 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse gennem forbundets elektroniske

Læs mere

VIRKSOMHEDERS AKTUELLE ADGANG TIL FINANSIERING

VIRKSOMHEDERS AKTUELLE ADGANG TIL FINANSIERING Januar 2012 FSR survey januar 2012 VIRKSOMHEDERS AKTUELLE ADGANG TIL FINANSIERING www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes

Læs mere

Selvstændiges kreditforhold

Selvstændiges kreditforhold Selvstændiges kreditforhold Modtagelse af regeringens kreditpakke ASE har spurgt 825 selvstændigt erhvervsdrivende om forskellige omstændigheder vedrørende deres kreditmuligheder og finansieringsforhold.

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år.

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i produktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Energi. Beskæftigelse inden for vind i Nordjylland. 46% flere job i vindmøllebranchen

Energi. Beskæftigelse inden for vind i Nordjylland. 46% flere job i vindmøllebranchen Beskæftigelse inden for vind i Nordjylland 46% flere job i vindmøllebranchen Virksomheder med relation til vindmølleindustrien har været i en markant positiv udvikling i Nordjylland de seneste år. I perioden

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

F O R S I N K E L S E R N E S B E T Y D N I N G F O R E R H V E RV S L I V E T - E T S U P P L E M E N T T I L V V M - R E D E G Ø R E L S E N

F O R S I N K E L S E R N E S B E T Y D N I N G F O R E R H V E RV S L I V E T - E T S U P P L E M E N T T I L V V M - R E D E G Ø R E L S E N BETYDNING AF FORSINKELSER VED LIMFJORDEN FOR NORDJYSKE VIRKSOMHEDER FORSINKELSERNES BETYDNING FOR ERHVERVSLIVET - ET SUPPLEMENT TIL VVM-REDEGØRELSEN Transport og infrastruktur er en forudsætning for at

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public Penge- og Pensionspanelet Resultaterne og spørgsmålene i undersøgelsen om unges lån og opsparing, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet. 2 Om undersøgelsen Undersøgelsen

Læs mere

Virksomhedernes syn på finansieringsklimaet

Virksomhedernes syn på finansieringsklimaet EØK ANALYSE juni 215 Virksomhedernes syn på finansieringsklimaet Ifølge DIs medlemsvirksomheder har finansieringssituationen været i klar bedring de seneste par år, og den positive udvikling fortsætter

Læs mere

ARI-Armaturen Partner for Valve Solutions. ARI-Armaturen Albert Richter GmbH & Co. KG

ARI-Armaturen Partner for Valve Solutions. ARI-Armaturen Albert Richter GmbH & Co. KG ARI-Armaturen Partner for Valve Solutions ARI-Armaturen Albert Richter GmbH & Co. KG ARI-Armaturen A/S Totalleverandør af damparmaturer ARI Armaturen Albert Richter GmbH & Co.KG grundlagt i 1952 ca.1000

Læs mere

HS ANALYSE BOX 1430 3900 NUUK TLF 322285/533531 SKYDS@GREENNET.GL. Kendskab og holdning i Grønland til aluminiumsprojektet efterår 2011

HS ANALYSE BOX 1430 3900 NUUK TLF 322285/533531 SKYDS@GREENNET.GL. Kendskab og holdning i Grønland til aluminiumsprojektet efterår 2011 HS ANALYSE BOX 1430 3900 NUUK TLF 322285/533531 SKYDS@GREENNET.GL Kendskab og holdning i Grønland til aluminiumsprojektet efterår Undersøgelsen er gennemført på vegne af Greenland Development A/S November

Læs mere

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, 2017

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, 2017 SYDSJÆLLAND POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, EN MÅLING AF TRYGHEDEN OG TILLIDEN TIL POLITIET I: HELE GRØNLAND NUUK BEBYGGELSE MED POLITISTATION BEBYGGELSE UDEN POLITISTATION MARTS 2018 1 INDHOLD

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 06-08 pr. 1. august 0 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, Oktober 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning...

Læs mere

Stress er ikke kun et akademiker fænomen

Stress er ikke kun et akademiker fænomen Flere gode år på arbejdsmarkedet 14. marts 2018 Stress er ikke kun et akademiker fænomen Tal fra LO s spørgeskemaundersøgelse om arbejdsmiljø og tilbagetrækning fra november 2017 viser med al tydelighed,

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsmåling 2016

Virksomhedstilfredshedsmåling 2016 Virksomhedstilfredshedsmåling 2016 Som en del af Aftalen om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser er der opsat et mål om, at praktikvirksomhedernes tilfredshed skal øges frem mod 2020. Den første

Læs mere

AREA TOTALS OECD Composite Leading Indicators. OECD Total. OECD + Major 6 Non Member Countries. Major Five Asia. Major Seven.

AREA TOTALS OECD Composite Leading Indicators. OECD Total. OECD + Major 6 Non Member Countries. Major Five Asia. Major Seven. Reference series Composite leading indicators OECD Composite Leading Indicators AREA TOTALS 10-05- 19 OECD Total 19 OECD + Major 6 Non Member Countries 19 Major Seven 19 Major Five Asia 19 Euro area 19

Læs mere

IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET

IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET Senest opdateret oktober 216 IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om dansk iværksætteri set i dansk og international sammenhæng og med fokus på både de etablerede

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

Portræt af iværksætterne i Danmarks nye regioner. Januar 2005

Portræt af iværksætterne i Danmarks nye regioner. Januar 2005 Portræt af iværksætterne i Danmarks nye regioner Januar 2005 2 1. Indledning Regionerne har en afgørende betydning for erhvervsudviklingen i Danmark. Iværksætterne og de etablerede virksomheder skal udnytte

Læs mere

Notat 30. april J-nr.: /

Notat 30. april J-nr.: / Notat 30. april 2016 1 J-nr.: 87093 / 2293024 Bygge- og anlægsvirksomhederne møder øgede krav og fortsat pres fra kunderne især små virksomheder er under pres Dansk Byggeri måler løbende kreditsituationen

Læs mere

Business angel survey November 2017

Business angel survey November 2017 Business angel survey 2017 November 2017 Introduktion Baggrund og formål: Vækstfonden, Keystones og Danish Business Angels (DanBAN) har i samarbejde igen i år gennemført en større kortlægning af danske

Læs mere

Indledning. Baggrund for undersøgelsen

Indledning. Baggrund for undersøgelsen Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen 2019 1 Indledning Baggrund for undersøgelsen Kantar Gallup har for UNICEF Danmark og Institut for Menneskerettigheder

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Skolen 6 4 SFO Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 40 25 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk Kommune har i løbet

Læs mere

Evaluering af regeringens vækstudspil

Evaluering af regeringens vækstudspil Evaluering af regeringens vækstudspil Regeringen fremlagde 8. maj et udspil til en vækstpakke. Udspillet indeholder forslag til en lang række tiltag, som skal forbedre rammevilkårene for virksomheder lige

Læs mere

værksætterindblikket Tager temperaturen på iværksætteri og entreprenørskab i Danmark

værksætterindblikket Tager temperaturen på iværksætteri og entreprenørskab i Danmark værksætterindblikket Tager temperaturen på iværksætteri og entreprenørskab i Danmark Januar 2017 OM IVÆRKSÆTTERINDBLIKKET Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om dansk iværksætteri set i

Læs mere

Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport

Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport 3. juli 2018 2018:13 Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport Af Peter Rørmose Jensen, Michael Drescher og Emil Habes Beskæftigelsen er steget markant siden

Læs mere

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Sommer 2014 Udarbejdet af: Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Tlf: 70 237 238 Partner Allan Falch www.tele-mark.dk info@tele-mark.dk

Læs mere

Trafik og bil BD272. Business Danmark juli 2011

Trafik og bil BD272. Business Danmark juli 2011 Trafik og bil BD272 Business Danmark juli 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund og analyseproblem... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kørselsmønstre og biler... 3 Årets temaer... 5 Afstand til forankørende...

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Internationale medarbejdere Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder Den Europæiske Patentdomstol Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder April 2014 Den Europæiske Patentdomstol Resume Som optakt til afstemningen om den fælles patentdomstol har Ingeniørforeningen i

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Vækstbarometer. Opkvalificering og efteruddannelse. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Opkvalificering og efteruddannelse. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Opkvalificering og efteruddannelse Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 2006-2008 pr. 1. januar 2009 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, april 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1.

Læs mere

Peter Gundelach Hvad er komparativ metode? Fokus på komparativ metode og surveys

Peter Gundelach Hvad er komparativ metode? Fokus på komparativ metode og surveys Peter Gundelach Hvad er komparativ metode? Fokus på komparativ metode og surveys Komparativ metode Hvad er det? Sammenligninger på systemniveau (lande,organisationer,lokalsamfund etc. ) Hvorfor skal man

Læs mere

ERHVERVSKLIMA- ANALYSE 2017

ERHVERVSKLIMA- ANALYSE 2017 ERHVERVSKLIMA- ANALYSE 2017 Indhold OVERBLIK ERHVERVSKLIMA FAXE KOMMUNE... 3 LOKALE RAMMEVILKÅR... 4 ERHVERVSKLIMAET... 5 Tilfredshed med rammevilkår... 5 INFRASTRUKTUREN I KOMMUNEN... 6 Tilfredshed med

Læs mere

Hvad kan Greater Copenhagen bruges til?

Hvad kan Greater Copenhagen bruges til? Hvad kan Greater Copenhagen bruges til? 9/11 2015 Janna Sundewall, CEO GK i Danmark per 1/1 2016 Kort om Skandinaviens største partnerejede kommunikationsbureau 150 ansatte i København, Stockholm og Oslo

Læs mere

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark 7. oktober 8 Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark Om spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen består af 19 spørgsmål om udenlandske virksomheders syn på Danmark som investeringsland.

Læs mere

EU patentdomstolen og dens konsekvenser

EU patentdomstolen og dens konsekvenser EU patentdomstolen og dens konsekvenser DVCA den danske venture- og kapitalfondsforening, har foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt ledelsen i virksomheder, der har modtaget risikovillig kapital,

Læs mere

Små og mellemstore virksomheder. Konjunkturvurdering. 1. kvartal 2019

Små og mellemstore virksomheder. Konjunkturvurdering. 1. kvartal 2019 Små og mellemstore virksomheder Konjunkturvurdering 1. kvartal 2019 Fakta om undersøgelsen SMVdanmarks konjunkturanalyse er baseret på et spørgeskema udsendt til godt 2.100 respondenter, hvoraf 637 små

Læs mere

Iværksætterundersøgelsen

Iværksætterundersøgelsen Iværksætterundersøgelsen 2013 9. september 2013 Undersøgelsen dokumenterer danske iværksætteres syn på nes vilkår lige nu, og undersøger hvilke udfordringer som er de største for danske iværksættere lige

Læs mere