Generelle forudsætninger på tværs af centre:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelle forudsætninger på tværs af centre:"

Transkript

1 Notat vedrørende økonomi ved omlægning af madproduktion Juni 2015

2 Generelle forudsætninger på tværs af centre: Pristal 2016 Udeladte plejecentre Plejecentrene Dreyershus, Elim og Vonsildhave kvarteret er ikke medtaget i undersøgelsen. Løn: Lønberegning Merudgifter til løn er beregnet på baggrund af en gennemsnitlig årlig løn pr. PE (personaleenhed / fuldtidsstilling) på kroner. Der er tillagt 12 % til dækning af vikarer ved sygdom, ferie samt ekstra personaleudgifter til yderligere rengøring og egenkontrol som følge af varmmadsproduktion. Øvrig drift: Råvarer Rengøring Øvrige personaleudgifter Vedligehold/el og vandforbrug på køkkenområdet Anlæg: Anlægsudgifter til køkkener og inventar Merudgifter til råvarer til produktion af kød, sovs og biretter beregnes på baggrund af Elbo Køkkenets regnskab fra Elbo Køkkenets andel af udgifter til råvarer svarer til 40,5 % af deres totaludgifter. Denne procentdel er lagt til grund for beregningerne af Kolding Kommunes forventede forbrug til køb af råvarer til madproduktion. Merudgifter til køb af rengøringsmidler forventes at stige med 25 % ved omlægning af madproduktionen på grund af øgede krav til rengøring. Merudgifter til øvrige personaleudgifter (uddannelse og beklædning) er på kroner pr. medarbejder pr. år ved leje af beklædning. Merudgifter til uddannelse udregnes ud fra faste nøgletal på kroner pr. medarbejder pr. år. I alt kroner pr. medarbejder pr. år. Beregninger er foretaget af rådgiverfirmaet Ingeniør ne, som har afgivet priser i 2015-niveau. Priserne er fremskrevet med 1,8% i henhold til KL s pris- og lønfremskrivning for Beregninger er foretaget af rådgiverfirmaet Ingeniør ne, som har afgivet priser i 2015-niveau. Priserne er fremskrevet med 1,8% i henhold til KL s pris- og lønfremskrivning for 2016.

3 Ombygningsforhold Øvrige afledte merudgifter: Udbringning ved ændret produktionsform Nuværende udbringning fra Elbo Køkkenet til plejecentrene Madservice til hjemmeboende Caféer Låsbyhøjs køkken Det er forudsat at ombygningen af køkkenerne kun foretages i plejecentrenes serviceareal, bortset fra Alternativ 1 ved Olivenhaven. Såfremt ombygningen sker i køkkenerne tilførende fælles boligareal, vil dette medføre en øget huslejeudgift for beboerne i henhold til almenboligloven. På de plejecentre, hvor køkkenombygningen griber ind i andre lokaler, er lokaleændringen ikke drøftet på tværs af de respektive faggrupper. Ombygningerne af plejecentrene Teglgårdsparken, Munkensdam og Olivenhaven er ikke drøftet med udlejer, Lejerbo. Anskaffelse af ny bil til udbringning af mad fra henholdsvis Munkensdam og Kongsbjerghjemmet. Årlige udgifter til bil er oplyst af kommunens fleetmanager. Der er ikke kigget nærmere på arbejdsmiljøforhold i forbindelse med udbringningen af maden. Kolding Kommune har indgået kontrakt med MultiTrans A/S vedr. udbringning af mad fra Elbo Køkkenet til de respektive plejecentre. Denne kontrakt er uopsigelig indtil 30/ Som følge af plejecentrenes hjemtagning af madproduktion fra Elbo Køkkenet stiger Elbo Køkkenets priser på madservice til de hjemmeboende. Kommunens udgifter til tilskud til madservice stiger derfor. Caféen Lindely er inkluderet i beregningerne for Kongsbjerghjemmet / Toftegården. Paletten er inkluderet i beregningerne for Olivenhavens centerkøkken. Midtgården og Kløvervej 12 er inkluderet i beregningerne for Munkensdam. Der er ikke lavet beregninger for køkkenet på Låsbyhøj, da dette forventes lukket med udgangen af 2017 i forbindelse med åbning af 2. etape af Sundhedscentret. Seniorområdet har ansvaret for at drive køkkenet, indtil åbningen af 2. etape.

4 Samlet overblik over alle plejecentre Alternativ 1* Alternativ 2* Opsummering af plejecentre: kr kr kr kr kr kr kr kr. Øvrige afledte merudgifter: Årlig merudgift til daglig udbringning kr kr. af mad til caféer Årlig merudgift til forhøjede priser på kr kr. madservice til hjemmeboende kr kr. Samlet årlig merudgift i 1. år kr kr. (anlæg + drift) Herefter årlig merudgift til drift kr kr. *) Der er lavet 2 beregninger på Plejecentret Olivenhaven. Alternativ 1: Madproduktion foregår i husene. Alternativ 2: Biret, kød og sovs foregår i centerkøkkenet.

5 Kongsbjerghjemmet, Lunderskov / Toftegården, Jordrup Antal beboere på Kongsbjerghjemmet Antal beboere på Toftegården Cafébrugere på Kongsbjerghjemmet, Toftegården og Lindely på Kongsbjerghjemmet Kongsbjerghjemmet: boenheder med centralt køkken. Toftegården: boenheder. Døgnkost til beboere på Kongsbjerghjemmet og Toftegården. cafébrugere på disse steder samt cafébrugere på Lindely i weekenden. På hverdage tilbereder Lindely selv cafémaden. Kongsbjerghjemmet og Lindely modtager biret, kød og sovs fra Elbo egne køkkener. Renovering af eksisterende køkken. Kongsbjerghjemmets køkken skal dagligt producere biret, kød og sovs til samtlige beboere og caféer. Køkkenet skal derudover dagligt producere og levere hele det varme måltid til Lindely. I alt dagligt 89 varme måltider. Middag 4,76 PE 1,50 PE 6,26 PE kr kr kr kr kr.

6 Vesterled, Ødis: Antal beboere 28 Boenheder med centralt køkken. Døgnkost til beboerne. Modtager biret, kød og sovs fra Elbokøkkenet. eget køkken. Nyt produktionskøkken etableres i eksisterende aktivitetsrum. Eksisterende køkken ændres til opholdsrum og aktivitetsrum etableres i høj kælder. Produktion af biret, kød og sovs. I alt dagligt 28 varme måltider. Middag 1,35 PE 1,00 PE 2,35 PE kr kr kr kr kr.

7 Birkebo, Christiansfeld: Antal beboere på plejecenter Daghjemsbrugere 24 8 Boenheder med centralt køkken. Døgnkost til beboere. daghjemsbrugere. Modtager biret, kød og sovs fra Elbokøkkenet. eget køkken. Udbygning af eksisterende køkken i eksisterende kontor og personalerum. Tilbygning af kontor og personalerum. Produktion af biret, kød og sovs. I alt dagligt 32 varme måltider. Middag 1,43 PE 1,00 PE 2,43 PE kr kr kr kr kr.

8 Kongebrocentret, Christiansfeld: Antal beboere på plejecenter Cafébrugere Brugere til aktivitetscenter 40 (inkl. evt. udvidelse på 10 beboere) 4 15 Boenheder med centralt køkken. Døgnkost til beboere. brugere af aktivitetscenter og café. Producerer stor del af maden i hverdagene. Modtager primært biret, kød og sovs fra Elbo Køkkenet i weekenden. eget køkken. Tilbygning til eksisterende køkken. Produktion af biret, kød og sovs. I alt dagligt 59 varme måltider (inkl. evt. udvidelse på 10 boliger). Middag 2,00 PE 1,86 PE 3,86 PE kr kr kr kr kr.

9 Munkensdam, Kolding: Antal beboere på plejecenter Daghjemsbrugere Cafébrugere på Munkensdam Cafébrugere på Kløvervej 12 Cafébrugere på Midtgården Boenheder med centralt køkken. Døgnkost til beboere. daghjemsbrugere og caféerne på Munkensdam og på Kløvervej 12. eget køkken. Renovering af eksisterende køkken. Produktion af biret, kød og sovs. Levering af alt mad til Midtgården i hverdagene. I alt dagligt 119 varme måltider. Middag 4,81 PE 1,50 PE 6,31 PE kr kr kr kr kr.

10 Teglgårdsparken, Kolding: Antal beboere på plejecenter Cafébrugere 33 5 Boenheder med centralt køkken. Beboerne spiser de daglige måltider i fælles spisestue / café. Døgnkost til beboere. cafébrugere. eget køkken. Udbygning af eksisterende køkken i eksisterende kontorer. Etablering af nye kontorer kræver nedlæggelse af plejebolig. Nedlægning af plejebolig medfører omkategorisering af boligareal til serviceareal. Udgifterne hertil er ikke undersøgt nærmere. Bygningen er opført som støttet byggeri, hvorfor der er givet ydelsesstøtte og servicearealtilskud til opførelsen. Der skal tages kontakt til ministeriet for by, bolig og landdistrikter eller Landsbyggefonden. Produktion af biret, kød og sovs. I alt dagligt 38 varme måltider. Aften 3,19 PE 0,50 PE 3,69 PE kr kr kr kr kr.

11 Bertram Knudsens Have, Kolding: Antal beboere på plejecenter Cafébrugere Boenheder med centralt køkken. Døgnkost til beboere. cafébrugere. eget køkken. Udbygning af eksisterende køkken i eksisterende depotrum og køkkenindgang. Depotrum etableres i det øvrige serviceareal. Produktion af biret, kød og sovs. I alt dagligt 108 varme måltider. Aften 11,89 PE 2,50 PE 14,39 PE kr kr kr kr kr.

12 Midlertidige ophold Egebo, Sdr. Bjert: Antal beboere på plejecenter Cafébrugere 28 3 Boenheder med centralt køkken. Døgnkost til beboere. cafébrugere. eget køkken. Renovering af eksisterende køkken. Produktion af biret, kød og sovs. I alt dagligt 31 varme måltider. Aften 2,83 PE 0,50 PE 3,33 PE kr kr kr kr kr.

13 Kirsebærhaven, Kolding: Antal beboere 66 Leve-bo-miljø (9 huse med 6-9 beboere i hver) Døgnkost til beboere produceres af plejepersonale i husene. husene af plejepersonalet. Køkkenerne er godkendt til madproduktion i dag og skal derfor ikke renoveres. Produktion af biret, kød og sovs foretages af plejepersonalet i de enkelte huse. I alt dagligt 66 varme måltider. Aften Indgår i plejenormering. 2,50 PE kr kr kr kr. 0 kr.

14 Olivenhaven, leve bo-miljø og café, Kolding ALTERNATIV # 1 (producerer mad i de enkelte huse): Antal beboere på plejecenter Brugere af aktivitetscenter Cafébrugere på Olivenhaven Cafébrugere på Paletten Centerbygning inklusiv centerkøkken med café og aktivitetscenter. Desuden leve-bomiljø med 10 huse med 6 beboere i hver. Husene: Døgnkost til beboere produceres af plejepersonale i husene. husene af plejepersonalet. Centerkøkkenet: brugere af aktivitetscenter og cafébrugere på Olivenhaven og Paletten. centerkøkkenet. Husene: Eksisterende køkkener i husene kan ikke længere godkendes til madproduktion, hvorfor disse skal renoveres. Køkkenerne ligger i fælles boligareal, hvorfor udgiften til renoveringerne vil medfører en højere husleje for beboerne i henhold til almenboligloven. Centerkøkkenet: Udbygges ikke. Husene: Produktion af biret, kød og sovs foretages af plejepersonalet i de enkelte huse. I alt dagligt 60 varme måltider i husene. Centerkøkkenet: Produktion af biret, kød og sovs til brugerne af aktivitetscenter, og caféerne på Olivenhaven og Paletten. I alt dagligt 85 varme måltider. Middag

15 Personalenormering - plejen (PE) Personalenormering - centerkøkken (PE) * Indgår i plejenormeringen 1,89 PE 6,50 PE 1,50 PE 8,00 PE kr kr kr kr kr. *) Anlægsudgiften skal evt. tillægges moms i h.t. konteringsreglerne.

16 Olivenhaven, leve-bo-miljø og café, Kolding ALTERNATIV # 2 (producerer biret, kød og sovs i centerkøkkenet): Antal beboere på plejecenter Brugere af aktivitetscenter Cafébrugere på Olivenhaven Cafébrugere på Paletten Personalenormering - centerkøkken (PE) Centerbygning inklusiv centerkøkken med café og aktivitetscenter. Desuden leve-bomiljø med 10 huse med 6 beboere i hver. Husene: Døgnkost til beboere produceres af plejepersonale i husene. husene af plejepersonalet. Centerkøkkenet: brugere af aktivitetscenter og cafébrugere på Olivenhaven og Paletten. centerkøkkenet. Husene: Køkkenerne i husene forbliver uændrede, da de opfylder kravene til modtagerkøkkener. Centerkøkkenet: Udbygges og renoveres. Husene: Uændret opgaveløsning. Centerkøkkenet: Produktion af biret, kød og sovs til 10 huse samt til brugerne af aktivitetscenter, og caféerne på Olivenhaven og Paletten. Desuden distribution af biret, kød og sovs til de 10 huse. I alt dagligt 145 varme måltider. Middag 6,50 PE 4,00 PE 10,50 PE kr kr kr kr.

17 kr.

Gennemgang af køkkener på plejecentre i Kolding Kommune Maj/juni 2015

Gennemgang af køkkener på plejecentre i Kolding Kommune Maj/juni 2015 Gennemgang af køkkener på plejecentre i Kolding Kommune Maj/juni 2015 16. juni 2015 A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ansøgningsskema: pulje til renovering, etablering og genetablering af lokale køkkener på landets plejecentre Ansøgningsfrist den 28. marts 2017 kl.12.00 Ansøgningen må være max 10 sider lang (eks. budget)

Læs mere

Gennemgang af køkkener på plejecentre i Kolding Kommune Rev. marts 2017

Gennemgang af køkkener på plejecentre i Kolding Kommune Rev. marts 2017 Gennemgang af køkkener på plejecentre i Kolding Kommune Rev. marts 2017 23. marts 2017 A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Jernbanegade 1 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Kolding Kommunes plejecentre

Kolding Kommunes plejecentre 3727 Kolding Kommunes plejecentre Stentoft er et døgntilbud til mennesker med psykiatriske og sociale problemstillinger. Institutionen ejes og drives af Vikarbureauet PUS A/S, som igennem mange år har

Læs mere

5 madscenarier for plejecentre og boenheder i ÆHF

5 madscenarier for plejecentre og boenheder i ÆHF Ældre- og Handicapforvaltningen 5 madscenarier for plejecentre og boenheder i ÆHF På ÆHUs møde d. 21. august 2018 blev den fremtidige mad- og måltidsindsats på plejecenterområdet drøftet. I sagen blev

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Genopslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist onsdag d. 17. maj 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Scenarier for madtilbuddet i Sundhed og Omsorg. Præsentation af analysens resultater pr. 3. marts 2017 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

VIBORG KOMMUNE. Scenarier for madtilbuddet i Sundhed og Omsorg. Præsentation af analysens resultater pr. 3. marts 2017 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING VIBORG KOMMUNE Scenarier for madtilbuddet i Sundhed og Omsorg Præsentation af analysens resultater pr. 3. marts 2017 PRÆSENTATION BDO Consulting Ca. 100 konsulenter der udelukkende arbejder med analyser

Læs mere

Økonomiske konsekvenser ved genetablering af køkkener på ældrecentre

Økonomiske konsekvenser ved genetablering af køkkener på ældrecentre Økonomiske konsekvenser ved genetablering af køkkener på ældrecentre Model A der produceres mad i alle boenhedskøkkener Der er i alt 29 boenhedskøkkener hvoraf de 21 køkkener skal ombygges for at opnå

Læs mere

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune 1. Motivation/baggrund for projektet

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Personalenormering NOTAT. Notat vedr. fastsættelse af døgntakst for Attendos friplejeboliger i Frederikssund

Personalenormering NOTAT. Notat vedr. fastsættelse af døgntakst for Attendos friplejeboliger i Frederikssund Notat vedr. fastsættelse af døgntakst for Attendos friplejeboliger i Frederikssund Indledning I dette notat fremlægges en model for beregning af døgntaksten for Attendos kommende friplejecenter i Frederikssund.

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 09. august 2010 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-10:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018 TAKSTER I Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG. Takster. sundhed og omsorg

SUNDHED OG OMSORG. Takster. sundhed og omsorg SUNDHED OG OMSORG sundhed og omsorg 1 Indledning. ne for 2015 er fastsat på forskellig måde, idet nogle af taksterne er udmeldt af Socialministeriet andre er fastsat/godkendt af Kommunalbestyrelsen, mens

Læs mere

Indholdsfortegnelse side 1. Præsentation side 2. Forord side 3

Indholdsfortegnelse side 1. Præsentation side 2. Forord side 3 Side 0 Indholdsfortegnelse side 1 Præsentation side 2 Forord side 3 Indsatsområde 1: Næringsberegning af opskrifter i produktionskøkkenerne, tilpasset normerne for ældrekost/sygehuskost side 4 Indsatsområde

Læs mere

Organisationsstruktur - Chefgruppe

Organisationsstruktur - Chefgruppe Organisationsstruktur - Chefgruppe Senior- og Socialdirektør Administrationschef Økonomichef Økonomichef Socialchef (vicedirektør) Kirsten Møller Nielsen Handicapchef Kaj Stubben Senior- og Sundhedschef

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen reguleres ikke som følge

Læs mere

Styrelseslovens 41a gælder:

Styrelseslovens 41a gælder: TAKSTER I Styrelseslovens 41a gælder: Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret Udvalg: SSU/Center for Sundhed & Pleje Område: Flere områder Funktion:

Læs mere

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist d.28. marts 2017 kl.12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens baggrund

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG. Takster Sundhed og Omsorg

SUNDHED OG OMSORG. Takster Sundhed og Omsorg SUNDHED OG OMSORG Sundhed og Omsorg 1 Indledning. ne for er fastsat på forskellig måde, idet nogle af taksterne er udmeldt af Socialministeriet andre er fastsat/godkendt af Kommunalbestyrelsen, mens andre

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

VIBORG KOMMUNE ANALYSE AF SCENARIER FOR MAD- TILBUDDET I SUNDHED OG OMSORG

VIBORG KOMMUNE ANALYSE AF SCENARIER FOR MAD- TILBUDDET I SUNDHED OG OMSORG VIBORG KOMMUNE ANALYSE AF SCENARIER FOR MAD- TILBUDDET I SUNDHED OG OMSORG Rapport om analysen og dens resultater pr. 3. marts 2017 VIBORG KOMMUNE ANALYSE AF SCENARIER FOR MADTILBUDDET I SUNDHED OG OMSORG

Læs mere

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04 Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret Udvalg: SSU/Center for Sundhed & Pleje Område: Flere områder Funktion:

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

Sammenlægning af Centralkøkkenets madproduktion

Sammenlægning af Centralkøkkenets madproduktion Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/03474 Dato: 25-04-2010 Sag: Sagsbehandler: Sammenlægning af Centralkøkkenets madproduktion Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Læs mere

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008.

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. Den 18. april 2007 Nordfyns Kommune Køkkenarbejdsgruppen Arbejdsgruppen består af: Seniorkonsulent Kurt Holmsted, formand Køkkenchef Lotte

Læs mere

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/ Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Der er tale om obligatoriske ydelser, som kommunen er forpligtet til at levere og opkræve betaling for. Beløb i 2013 (kr.)

Der er tale om obligatoriske ydelser, som kommunen er forpligtet til at levere og opkræve betaling for. Beløb i 2013 (kr.) TAKSTBILAG : Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2015

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2015 Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2015 Hvad indeholder mad og måltider? Det er plejecentrets ansvar at tilbyde en forplejning, som er sund og tilpasset dine individuelle behov. Derfor bevilges du døgnforplejning,

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG. Takster. sundhed og omsorg

SUNDHED OG OMSORG. Takster. sundhed og omsorg SUNDHED OG OMSORG sundhed og omsorg 1 Indledning. ne for 2014 er fastsat på forskellig måde, idet nogle af taksterne er udmeldt af Socialministeriet andre er fastsat/godkendt af Kommunalbestyrelsen, mens

Læs mere

Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011

Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 14-05-2012 Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011 I medfør af VEJ. nr. 13 15/02/2011

Læs mere

Glostrup Kommune. Analyse for optimering af plejecentre. Projekt-ID nr Arkitektfirmaet MW A/S

Glostrup Kommune. Analyse for optimering af plejecentre. Projekt-ID nr Arkitektfirmaet MW A/S Glostrup Kommune Analyse for optimering af plejecentre Projekt-ID nr. 140520 29.09.2014 Arkitektfirmaet MW A/S Side 1 1. Baggrund for analysen 2. Konkret analyse 2.1 Bostedet Parkvænget Side 2 2.2 Ældrecenter

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

ANALYSE KØKKENDRIFTEN I RISAGERLUNDS KØKKEN

ANALYSE KØKKENDRIFTEN I RISAGERLUNDS KØKKEN ANALYSE KØKKENDRIFTEN I RISAGERLUNDS KØKKEN 26. Maj 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Indledning... 1 1.1 BAGGRUND... 1 1.2 ORGANISERING... 1 2 Analysen belyser følgende... 1 2.1 PRODUKTIONSMÆNGDE OPGJORT

Læs mere

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomistaben NOTAT 26-09-2011 Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger Indledning de lovgivningsmæssige rammer Alle plejeboliger i Danmark opføres

Læs mere

Dagsorden. Ny Tønder Kommune Sundhedsudvalget. Ekstraordinært møde. Mødedato: 13. november 2006. Rangstrup Rådhus

Dagsorden. Ny Tønder Kommune Sundhedsudvalget. Ekstraordinært møde. Mødedato: 13. november 2006. Rangstrup Rådhus Ekstraordinært møde Mødedato: 13. november 2006 Mødelokale: Starttidspunkt for møde 16,00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Den Lille Kantine, Nørre- Rangstrup Rådhus Gruppemøder: 13. november 2006 1

Læs mere

Kostdagspris til Rambøll

Kostdagspris til Rambøll Kostdagspris til Rambøll Hillerød + Halsnæs + Allerød + Frederikssund Antal døgnkostenheder beregnet for 2012 22 11 2011 22 11 2011 Gennemsnitlig kostdagspris: fuldkost/år 334.314 100,00% Omk.element pr.

Læs mere

Overblik over. muligheder for fremtidig bespisning på ældreområdet samt bosteder i Holbæk Kommune

Overblik over. muligheder for fremtidig bespisning på ældreområdet samt bosteder i Holbæk Kommune Overblik over muligheder for fremtidig bespisning på ældreområdet samt bosteder i Holbæk Kommune Scenarie 1 - Bygge nyt forsyningskøkken Udspringer af køkkenanalysen fra 2015. Mad til alle: børn, unge,

Læs mere

Dette notat beskriver sammensætningen af de opgaver, som løses af Madservice Viborg, og dettes betydning for konkurrenceudsættelsen.

Dette notat beskriver sammensætningen af de opgaver, som løses af Madservice Viborg, og dettes betydning for konkurrenceudsættelsen. Byrådet har besluttet at konkurrenceudsætte i Viborg Kommune. Dette notat beskriver sammensætningen af de opgaver, som løses af Viborg, og dettes betydning for konkurrenceudsættelsen. 1. Det samlede budget

Læs mere

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad og måltider på plejecenter På alle plejecentre i Allerød Kommune tilbyder vi døgnforplejning. Du tilmeldes døgnforplejningen automatisk, og der vil være mad

Læs mere

Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009

Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 25. maj 2010 Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009 Sagsnr. 2011-73946 Dok.nr. 2011-384394 I medfør af Bekendtgørelse

Læs mere

Mad til borgere i plejeboliger

Mad til borgere i plejeboliger Mad til borgere i plejeboliger 83 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1. personlig pleje 2. hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 3. madservice Stk. 2. Tilbuddene efter stk. 1 gives

Læs mere

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice.

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. I kommunens årsregnskab angives, hvorledes kommunen senest har beregnet priskrav

Læs mere

Om og tilbygning

Om og tilbygning Om og tilbygning 2017-2019 Efter grundige undersøgelser, drøftelser og overvejelser er det blevet besluttet: Gråsten plejecenter om- og tilbygges fra de nuværende 37 boliger til at vi fremover får 48 boliger.

Læs mere

Baggrundsnotat Den 22. september 2017

Baggrundsnotat Den 22. september 2017 Baggrundsnotat Den 22. september 2017 Madproduktion i Syddjurs Kommune Både Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune har besluttet at omlægge kostproduktionen til plejecentrene, så madlavning kommer tættere

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

Notat. Helge Bo har stillet nedenstående spørgsmål i forbindelse med Albertshøj:

Notat. Helge Bo har stillet nedenstående spørgsmål i forbindelse med Albertshøj: Notat ØU Notat med svar på spørgsmål fra Helge Bo Enhedslisten stillet den 1. februar 2018, samt tillægsspørgsmål fra ØU 6. marts vedrørende retningslinjer for tilsyn og regnskabsaflæggelse. Helge Bo har

Læs mere

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov 367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov Sagens kerne I forbindelse med budget 2015 blev det besluttet at igangsætte en kapacitetsanalyse af plejepladser og

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ekstraordinært møde

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ekstraordinært møde Ældrerådet Beslutningsprotokol Ekstraordinært møde Dato: 09. december 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-13:35 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger

Læs mere

Udbudsspecifikation vedr. udførelse af serviceeftersyn af køle/fryserum

Udbudsspecifikation vedr. udførelse af serviceeftersyn af køle/fryserum Udbudsspecifikation vedr. udførelse af serviceeftersyn af køle/fryserum Kolding Kommune udbyder herved en aftale på det årlige serviceeftersyn af køle/fryserum ved Kolding Kommunes plejecentre og kantinerne

Læs mere

Ældrepolitisk konference 25. april 2017

Ældrepolitisk konference 25. april 2017 Madservice Viborg Viborg Kommune Ældrepolitisk konference 25. april 2017 Mad og ernæring. Viborg kommunes indsats med at skabe et aktivt liv i Bo-enhederne med fokus på hjemlighed og hverdagsliv Hvem er

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals 1. Indledning Byrådet har godkendt etableringen af 100 nye plejehjemspladser i det nye Plejecenter

Læs mere

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Aarhus Tel 7011 4501 Odense Tel 6312 3290 Kuben Management A/S Aalborg Tel 9877 8999 Valby Tel 7011 4501 www.kubenman.dk Kolding Tel 7938 1380 November

Læs mere

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat

Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat Halsnæs Kommune Plejecentret Halsnæs Indstillingsnotat Dato 06.10.10 Side: 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Resumé... 3 2. Baggrund og forudsætninger... 3 3. Planforhold... 4 4. Indhold og funktion... 4

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Bilag 4 FORUDSÆTNINGER. Driftsbudget

Bilag 4 FORUDSÆTNINGER. Driftsbudget Bilag 4 FORUDSÆTNINGER 15. APRIL 2011 DRIFTSØKONOMIEN FOR ET NYT STORKØKKEN - BEREGNET UD FRA FØLGENDE FORUDSÆTNINGER Driftsøkonomien for et nyt storkøkken, er en beregning af hvad det isoleres set koster,

Læs mere

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet Udbygningsplaner for Plejeboligområdet Hvad er behovet? Hvad er vedtaget? & Hvad er foreslået? Hvad med økonomien? Centerchef Erik Petersen Hvad er behovet for plejeboliger Den ældste del af befolkningen

Læs mere

Guide pris- og takstberegninger i køkkener Den 7. marts 2008

Guide pris- og takstberegninger i køkkener Den 7. marts 2008 NOTAT Guide pris- og takstberegninger i køkkener Den 7. marts 2008 Jnr 09.02.00 F02 Sagsid 000169449 Ref FNN fnn@kl.dk Dir 3370 3588 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Tlf 3370 3370 Fax 3370

Læs mere

Socialudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Socialudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 16.45 Mødested: Nytorv 6 8800 Viborg Mødenr.: 17 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 79 Organisationsplan og ledelsesstruktur for køkkenområdet

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN

ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN Medicinkontrol på plejehjem 2018 INDHOLD Forord 1 1. Medicinkontrol Plejehjem 2 1.1 Samlet vurdering 2 1.2 Tværgående anbefaling 2 1.3 Vurdering

Læs mere

Ønsket er noteret. Det er ikke muligt inden for de annoncerede tidsfrister at afholde spørgemøde. De dele af kosten, som leverandøren

Ønsket er noteret. Det er ikke muligt inden for de annoncerede tidsfrister at afholde spørgemøde. De dele af kosten, som leverandøren NOTAT Projekt Udbud af madservice Kunde Odder Kommune Dato -10-04 Til Offentliggørelse på hjemmesiden Fra Odder Kommune 1. Spørgsmål svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Udbudsbetingelser 5.3 DDM kan ikke deltage

Læs mere

Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune. Version 2

Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune. Version 2 Forslag til strategi for kommende plejeboligstruktur i Skanderborg Kommune. Version 2 - som følge af udarbejdet plejeboligkapacitetsanalyse. Indhold 1. Indledning.... 3 2. Værdier bag forslag til strategi

Læs mere

Plejecentre i Esbjerg Kommune

Plejecentre i Esbjerg Kommune Velkommen til Esbjerg Kommunes plejecentre Denne pjece giver dig information om tilbud og muligheder for hjælp, pleje, kost og aktiviteter på Esbjerg Kommunes plejecentre. Desuden kan du læse om, hvad

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ansøgningsskema: pulje til renovering, etablering og genetablering af lokale køkkener på landets plejecentre Ansøgningsfrist den 28. marts 2017 kl.12.00 Ansøgningen må være max 10 sider lang (eks. budget)

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Til Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget Orienteringsnotat vedr. madservice til hjemmeboende Sundheds- og Omsorgsudvalget har budgettet

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3 Kvalitetsstandard Levering af madservice til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr.

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER Indhold Velkommen... 2 Marstal Ældrecenter... 3 Aktiviteter... 3 Beboerbladet... 3 Bruger- og pårørenderåd... 3 Fodterapeut, frisør, tandpleje

Læs mere

Tildelingsmodel / Nøgletal: 2012 prisniveau!!

Tildelingsmodel / Nøgletal: 2012 prisniveau!! Tildelingsmodel / Nøgletal: 2012 prisniveau!! Personalenormering: Lønsumsberegning: Budgetberegning: Fagpersonale til personlig pleje og praktisk bistand Gennemsnitslønninger Tildelingsbeløb Pr. normalpladser

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

Døgnkost på plejecentre

Døgnkost på plejecentre SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN Døgnkost på plejecentre - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune 2018 Du kan få døgnkost på plejecentre, hvis: Du er beboer på et plejecenter i Jammerbugt Kommune. Hvad

Læs mere

2 Løsningsmodeller for den kommunale madproduktion

2 Løsningsmodeller for den kommunale madproduktion Åbent punkt 2 Løsningsmodeller for den kommunale madproduktion 27.00.00G01-1623 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Social- og Sundhedsudvalget 28-08-2017 2 Økonomi- og Planudvalget Hvem beslutter

Læs mere

Status på køkkenområdet

Status på køkkenområdet Status på køkkenområdet Program Status på plejeboligplanen køkkener i fremtiden Overskrifter Plejebolig plan i store træk på køkkenområdet ændringer, specialiseringer, Sølund, delkomponenter i fremtiden

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE 2013 MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Kvalitetsstandard for madservice på kommunens plejecentre Lovgrundlag Ydelsen er udformet på baggrund af Lov om social service 91. Hvilke behov dækker ydelsen Døgnkost,

Læs mere

Notat. for plejeboliggarantien

Notat. for plejeboliggarantien Notat Vedrørende: Løsningsscenarier for realisering af beredskabsplan for plejeboliggarantien Notatet redegør muligheder for at etablere midlertidige aflastningsboliger, frem til at kunne opretholde plejeboliggarantien,

Læs mere

Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg. Mad- og Måltidsstrategi Ældre borgere med særlige behov

Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg. Mad- og Måltidsstrategi Ældre borgere med særlige behov Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Mad- og Måltidsstrategi Ældre borgere med særlige behov 20. januar 2016 Indhold 1. Indledning...2 2. Organisatorisk forankring...3 3. Strategiske hovedspor...4 4. Det

Læs mere

LIVSKVALITET (samlet for 2016: kr.)

LIVSKVALITET (samlet for 2016: kr.) STATUS PÅ UDMØNTNING AF VÆRDIGHEDSPOLITIKKEN. Bilaget indeholder de politisk besluttede indsatser til udmøntning af værdighedspolitikken. Hver indsats indeholder indsatsens nummer og tekst, samt forvaltningens

Læs mere

Når du bor hos os. En oversigt over beboerbetaling i Voksenhandicaps botilbud efter Servicelovens 107 og 108

Når du bor hos os. En oversigt over beboerbetaling i Voksenhandicaps botilbud efter Servicelovens 107 og 108 Når du bor hos os En oversigt over beboerbetaling i Voksenhandicaps botilbud efter Servicelovens 107 og 108 1. Indledning I denne pjece finder du en oversigt over det, du som borger skal være opmærksom

Læs mere

FORSLAG KVALITETSSTANDARD for Ældreområdet i Guldborgsund Kommune MADSERVICE. Servicelovens 79 (aktivitet, cafeterier) og 83 (madservice).

FORSLAG KVALITETSSTANDARD for Ældreområdet i Guldborgsund Kommune MADSERVICE. Servicelovens 79 (aktivitet, cafeterier) og 83 (madservice). FORSLAG KVALITETSSTANDARD for Ældreområdet i Guldborgsund Kommune MADSERVICE Lovgrundlag Servicelovens 79 (aktivitet, cafeterier) og 83 (madservice). Hvilket behov dækker hjælpen Madservice til borgere

Læs mere

Fuglsangsø Centret. Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter. www.herning.dk

Fuglsangsø Centret. Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter. www.herning.dk Fuglsangsø Centret Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter www.herning.dk Velkommen til plejeboligerne Fuglsangsø Centret er et center beliggende med en pragtfuld udsigt over Fuglsangsø.

Læs mere

Djurs Mad I/S DAGSORDEN

Djurs Mad I/S DAGSORDEN Djurs Mad I/S DAGSORDEN Sted: Djurs Mad I/S Industrivej 27 i Auning Dato: Mandag den 6. februar 2017 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Torben Therkelsen Jytte Andersen Anette Jensen Helle Røge

Læs mere

KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018

KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018 KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018 l i v s k v a l i t et a fl a stn i n g a f på r ø r e n d e d e m e n s fa g l i g s p e c i a l e n h e d ko o r d i n e r et i n d s ats u n d e r s t ø tt

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. oktober 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/83 Mødekalender for 2008...

Læs mere

Lov om social service jf. 91 i lovbekendtgørelse 1117 af 26. september Lovgrundlag

Lov om social service jf. 91 i lovbekendtgørelse 1117 af 26. september Lovgrundlag Lovgrundlag Lov om social service jf. 91 i lovbekendtgørelse 1117 af 26. september 2007. Ydelsen Madservice er en visiteret ydelse, hvor maden produceres uden for borgerens hjem og leveres til borgeren.

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere