Halvårlig status over sager behandlet i Plan- og Boligu samt 1. og 2. halvår 2012 til og med novemb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Halvårlig status over sager behandlet i Plan- og Boligu samt 1. og 2. halvår 2012 til og med novemb"

Transkript

1 PBU 2. halvår 2010 Punkt Halvårlig status over sager behandlet i Plan- og Boligu samt 1. og 2. halvår 2012 til og med novemb Overskrift Juni Nr. 9 Udførelse af energibesparende foranstaltninger i kommunens ejendomme I forlængelse af kommunens klimaindsats er kommunens ejendomme blevet energimærket. På baggrund af denne energimærkning er der opstillet forslag til udførelse af energibesparende foranstaltninger. August Nr. 5 Erhvervsområde ved Jordemodervej - ændret anvendelse Byrådet vedtog i maj 2009 forslag til lokalplan Erhvervsområdet langs Jordemodervej, Ringsted nord. Lokalplanen åbner mulighed for, at der i området kan etableres transportrelaterede erhvervstransportvirksomheder. For at muliggøre en mere bred anvendelse af området foreslås det, at der åbnes mulighed for, at også andre større transporttunge virksomheder end erhvervstransportvirksomheder kan lokalisere sig i området. November Nr. 3 Orientering om områdefornyelse i Ringsted Bymidte Plan- og Boligudvalget besluttede den 18. maj 2010, at udarbejde forslag til byfornyelsesprogram for områdefornyelse i Ringsted Bymidte. På baggrund af udvalgets beslutning, er der udarbejdet et foreløbigt udkast til program. December Nr. 5 Parkeringshus ved Ringsted Station På baggrund af drøftelser med DSB om forbedring af parkeringsforholdene ved Ringsted Station har DSB og Ringsted Kommune i samarbejde udarbejdet forslag til udvidelse af parkeringsarealerne syd for stationen.

2 Nr. 6 Områdefornyelse i Ringsted Bymidte Plan- og Boligudvalget besluttede den 18. maj 2010 at udarbejde forslag til byfornyelsesprogram for områdefornyelse i Ringsted Bymidte. PBU 1. halvår 2011 Marts Nr. 2 Boliger ved Søndervang 28 m.v. Plan- og Boligudvalget besluttede den 24. august 2010, at der ønskes udarbejdet en lokalplan for ejendommen Søndervang 28 og del af tilstødende arealer. Inden forslag til lokalplan forelægges til godkendelse, forelægges udkast til udnyttelse af området. Nr. 8 Nr. 9 Nr. 10 Nr. 11 Udstykning 42 Ringsted Kaserne, Overdragelse af grønne fællesarealer I forbindelse med overdragelse af de grønne fællesarealer på kasernen ønskes stillingtagen til et forslag om ændring af det administrative grundlag. Overdragelse af vejarealer vil blive behandlet i en anden sag. Udstykning 43 Høm Øst, Anlægsbevilling 1. etape Med henblik på byggemodning i 2011 af del af lokalplan 203 i Høm skal der tages stilling til omfanget af byggemodningens 1. etape samt en anlægsbevilling. Udstykning 44 Knudslund, Anlægsbevilling 2011 I forbindelse med realiseringen af lokalplan 221, Erhvervsområde langs Jordemodervej, er der behov for anlægsbevilling til nedrivning af de to boliger Jordemodervej nr. 31 og 32. Udstykning 47 Vetterslev, Anlægsbevilling Med henblik på påbegyndelse af byggemodning i 2011 af lokalplanområde 233, Boliger ved Susåen i Vetterslev, er der behov for stillingtagen til anlægsbevilling.

3 Nr. 12 April Nr. 6 Nr. 7 Udstykning 50 Søndervang, Anlægsbevilling 2011 Som led i arbejdet med at inddrage arealer mod Ringsted Å til boligformål, er der behov for at nedrive en pavillonbygning, som tidligere har været anvendt til institutionsformål. Udstykning 42 Ringsted Kaserne, Anlægsbevilling 2011 Med henblik på fortsættelse af byggemodningen af Kaserneområdet er der behov for anlægsbevilling til detailbyggemodning af lokalplanområde 248 Batteriet samt fortsættelse af anlægsarbejder i forbindelse med øvrige detailbyggemodninger samt med overordnede veje og stier. Stibro Kaserneområdet - Kærup Erhverspark, anlægsbevilling Byrådet gav den 28. juni 2010 projekterings- og anlægsbevilling til etablering af stibro over Vestmotorvejen på baggrund af Plan- og Boligudvalgets anbefaling, som udover en anbefaling af et af fire alternativer, også indeholdt en beslutning om at istandsættelse af Fælledvej afventer en endelig licitation. Projektet er nu færdigt, og de relevante licitationer er afholdt, og skal derfor tages stilling til et revideret budget samt istandsættelsen af Fælledvej mm. PBU 2. halvår 2011

4 August Nr. 4 Etablering af dagligvarebutikker uden for bymidten Byrådet besluttede 11. april 2011 i sag vedrørende detailhandelsanalyse, at der udenfor bymidten og bydelscentre, inden for Planlovens bestemmelser, kan etableres enkeltstående butikker, der alene tjener til lokalområdets daglige forsyning forudsat, at der er et naturligt kundeunderlag. Plan- og Boligudvalget besluttede den 14. juni 2011, at igangsætte lokalplanarbejdet på følgende 3 ejendomme, Næstvedvej/Bragesvej, Køgevej/Dronningensgade samt Roskildevej Udvalget besluttede at udsætte beslutning vedrørende Roskildevej 250, på grund af nye oplysninger omkring denne ejendom. Ud over ovennævnte sager, er der søgt om tilladelse til etablering af yderlige 4 daglig-varebutikker på ejendomme uden for bymidten. Nr. 12 Boliger ved Søndervang 28 m.v. Plan- Boligudvalget besluttede i møde den 22. marts 2011, at der på ejendommen Søndervang 28 samt tilstødende arealer ønskes udarbejdet et lokalplanforsalg, som åbner mulighed for etablering af fritliggende parcelhuse. Nr. 13 Nyt boligområde ved Køgevej og Kærehave - Ansøgning om bevilling I kommuneplan er området øst for Østre Ringvej og syd for Køgevej ved Kærehave udlagt til boligformål samt offentlige formål, med mulighed for etablering af en dagligvarebutik på 1000 m2. Da kaserneområdet inden for relativ få år forventes at være udbygget, er der behov for at igangsætte planlægning og projektering af nyt boligområde i Ringsted by. Nr. 15 Formidling af fortidsminder - Ansøgning om bevilling I Klima- og Miljøudvalgets møde den 16. maj 2011 blev udvalget orienteret om, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, med brev den 19. januar 2011, har meddelt tilsagn om et tilskud til forbedring af friluftsfaciliteterne ved Voldstedet ved Haraldsted Sø samt informationstavler ved fortidsminder. For at kunne gennemføre projektet søges om en ind og udgiftsbevilling.

5 Nr. 20 September Nr. 9 Etablering af ny Musikskole - færdiggørelse Lukket sag. Cirkelhusene 28 - Kondemering af bolig På baggrund af besigtigelse og undersøgelser foretaget af Dansk Bygningsanalyse vurderes det, at ejendommen beliggende på Cirkelhusene 28, Torpet er uegnet til beboelse og at ejendommen derfor bør kondemneres. Nr. 10 Etablering af ny Musikskole - færdiggørelse Vedrørende regulering af anlægsbudgettet til opførelsen af Ringsted Musikskole. November Nr. 5 Udstykning 51 Høm Byvej, Anlægsbevilling Byrådet godkendte lokalplan 238 Boliger ved Høm Byvej, sagsid. 11/19905 i møde den 12. september Med henblik på realisering af lokalplanen, skal der i denne sag tages stilling til anlægsbevilling og detaljeringsgraden af byggemodningen. December Nr. 4 Muligt frasalg af dele af den gamle skole i Ørslev Økonomiudvalget besluttede i sit møde den 2. maj 2011, at der arbejdes videre med følgende punkter. 1. Arealet til legeplads i den nordlige del af område 3 overdrages til brugerrådet 2. Øvrige arealer i område 3 udstykkes og sælges 3. Fritidshuset Ørslevgade sælges 4. Der indledes forhandlinger med brugerrådet med henblik på overdragelse af ejerskabet af bygningen (A og B) til brugerrådet 5. Der udarbejdes ny driftsaftale med brugerrådet Brugerrådet for Skolen i Ørslev og Ørslev Landsbylaug har meddelt kommunen, at man ikke ønsker at overtage eller gøre brug af den oprindelige skolebygning, benævnt a på vedlagte kort, som brugerrådet fik tilbudt jf. pkt. 4 ovenfor.

6 Nr. 7 Ny dagligvarebutik på Huginsvej 2-4 Plan- og Boligudvalget besluttede i møde den 14. juni 2011, at igangsætte planarbejdet på ejendommen Huginsvej 2-4 med henblik på, at muliggøre etablering af en dagligvarebutik. Endvidere besluttede udvalget, at butiksstørrelsen ønskes vurderet. Schaumann Development A/S har med mail den 23. oktober 2011 fremsendt vurdering fra ICP A/S. ICP A/S har vurderet de kommercielle muligheder for, at etablere et bydelscenter på op til m2 på ejendommen. PBU 1. halvår 2012 Januar Nr. 2 Muligt frasalg af dele af den gamle skole i Ørslev Økonomiudvalget besluttede i sit møde den 2. maj 2011, at der arbejdes videre med følgende punkter. 1. Arealet til legeplads i den nordlige del af område 3 overdrages til brugerrådet 2. Øvrige arealer i område 3 udstykkes og sælges 3. Fritidshuset Ørslevgade sælges 4. Der indledes forhandlinger med brugerrådet med henblik på overdragelse af ejerskabet af bygningen (A og B) til brugerrådet 5. Der udarbejdes ny driftsaftale med brugerrådet Muligt frasalg af dele af den gamle skole i Ørslev Brugerrådet for Skolen i Ørslev og Ørslev Landsbylaug har meddelt kommunen, at man ikke ønsker at overtage eller gøre brug af den oprindelige skolebygning, benævnt a på vedlagte kort, som brugerrådet fik tilbudt jf. pkt. 4 ovenfor. Forvaltningen ønsker derfor, at der vedrørende salg af den gamle del af skolebygningen, fal-des tilbage på beslutning truffet i Økonomiudvalget den 3. januar 2011, hvorefter bygningen søges afhændet via ejendomsmægler. Sagen forelægges til beslutning om, at den gamle del af skolen (bygning a på vedlagte kort) sælges som besluttet i januar 2011.

7 Nr. 4 Beslutning om økonomisk ramme for driftsaftale med brugerrådet i Ørslev Økonomiudvalget besluttede i møde den 2. maj 2011, at der skulle udarbejdes en ny driftsafta-le for Brugerrådets brug af den gamle skole i Ørslev. Den gamle skole stilles til rådighed for Brugerrådet. Sagen forelægges til beslutning om de økonomiske rammer for indgåelse af en ny driftsaftale for dele af den gamle Skole i Ørslev. Driftsaftalerne har tidligere hørt under Kultur- og Trivselsudvalget, men er i forbindelse med etablering af Ejendomsstaben blevet overført til Plan- og Boligudvalget. Sagen har endvidere afventet en beslutning i Ørslev Brugerråd, om de ville købe den gamle skole i Ørslev.

8 Nr. 6 Frigivelse af bevilling til energirenovering Ejendomsstaben har i sit arbejde med gennemgang af energimærkninger for kommunale ejendomme opstillet en foreløbig liste over, hvilke projekter, der med fordel kunne gennemfø-res i De foreløbige beregninger for projekterne viser, at der med stor sandsynlig kan gennemføres rentable projekter på en række ejendomme, hvor rentable projekter er define-ret, hvor besparelsen på driftsudgifterne er større end udgiften til projektet målt over projektets levetid (dog max 40 år) dog startes med projekter, hvor tilbagebetalingstiden er ca år. Alle projekter (ikke kun energirelaterede) vil i projekteringsfasen blive gennemgået for energi-besparelsespotentiale for dels at høste eventuelle synergier og dels for kun at skulle bygge af en omgang, så byggeriet giver mindst muligt driftsstop for den enkelte institution. Udvalget vil blive præsenteret for en statussag inden sommer, der viser relevante fremskridt og tiltag på området. Foreløbig er undersøgelse og planlægning af følgende projekter i gang (Se bilag): Nebsmøllegård: Udskiftning af varmekilder fra el og olie til gas og/eller vedvarende energi (jordvarme) Sct. Bendt Børnehave: Udskiftning af tag og tagisolering, udskiftning af kedel, efteriso-lering af kælderloft Regnbuen: Udskiftning af varmecentral Vigersted skole: Udskiftning af gaskedler, varmevandsbeholdere og ekstraisolering af haltag i forbindelse med planlagt udskiftning Vigersted skole: Solcelleprojekt i forbindelse med planlagt tagrenovering Kildeskolen: Udskiftning af oliekedel, efterisolering af gulv, samt installation af lysfølere Benløse/Asgårdsskolen: Nyt ventilationsanlæg i Asgårdshallen. For ovenstående projekter gælder, at den foreløbige projektsum er estimeret til kr. 5,8 mio., der alle kan finansieres som energiprojekter med den særlige ordning, der er hertil. Som det fremgår, inkluderer nogle af projekterne vedvarende energikilder som f.eks. solceller, tagvarmeanlæg, jordvarmeanlæg. Dette inkluderes, fordi dette er en effektiv metode til at sta-bilisere udgiften til energi over tid, og fordi dette i væsentlig grad til reducerer CO2-udslippet for de berørte bygninger og derved understøtter Ringsted Kommune som klimakommune. Endelige vil der blive igangsat samarbejder dels mellem kommunerne i REEEZ

9 Nr. 7 Frigivelse af bevilling til skolestruktur Byrådet har i budgettet for 2012 bevilliget kr. 27,1 mio. til den nye skolestruktur. Tilsvarende har Byrådet netop besluttet den nye skolestruktur på mødet i december inkl. fordelingen af den afsatte budgetramme, dog med den bemærkning, at det besluttede nybyggeri på Benlø-se/Asgårdsskolen til kr. 1,7 mio. skulle finansieres af den samlede ramme. Det endelige skitseforslag for Sdr. Parkskolen inkl. økonomiske forudsætninger på kr. 16,8 mio. blev besluttet på Børne- og Undervisningsudvalgets møde i december og har derfor også låst rammen for denne del af byggeriet. Der vil tilsvarende blive lagt skitseforslag inkl. økonomiske forudsætninger frem på de 3 øvrige projekter (ombygning af Vigersted skole, ombygning af Benløse/Asgårdsskolen og tilbygning på Benløse/Asgårdsskolen), når disse er klar. Totalt set betyder det, at budgettet forventes fordelt som beskrevet nedenfor: Sdr. Park skolen anlæg (ombygning) Sdr. Park skolen omkostninger inkl. rådgiver Vigersted skole anlæg (ombygning) Benløse/Asgård skolen anlæg (ombygning) Benløse/Asgård skolen anlæg (nybygning) Kapacitetstilpasning kr. 16,8 mio. kr. 2,5 mio. kr. 2,5 mio. kr. 2,7 mio. kr. 1,6 mio. kr. 1,0 mio. I alt: kr. 27,1 mio. Det oprindelige budget fra Byrådsmødet i juni 2011 er placeret i bilag, hvor model C, der er beskrevet på side 4 blev valgt. I bilag er ligeledes det skitseforslag, som Børne- og ungeudvalget godkendte i december 2011 som det endelige skitseforslag, hvorfra der projekteres efter. (se bilag 2)

10 Februar Nr. 2 Forslag til Lokalplan Blandet bolig og erhvervsområde ved Vibevej Ved den endelig vedtagelse af Lokalplan Bydelscenter og blandet område ved Køgevej og Fuglebakken den 14. april 2008, blev det besluttet at udtage del af området syd for Vibevej med henblik på udarbejdelse af en ny lokalplan. På baggrund af Byrådets beslutning er der udarbejdet forslag til lokalplan 262 Blandet bolig, forenings- og erhvervsområde ved Vibevej- se Bilag.

11 Nr. 11 Muligt frasalg af dele af den gamle skole i Ørslev Økonomiudvalget besluttede i sit møde den 2. maj 2011, at der arbejdes videre med følgende punkter. 1. Arealet til legeplads i den nordlige del af område 3 overdrages til brugerrådet 2. Øvrige arealer i område 3 udstykkes og sælges 3. Fritidshuset Ørslevgade sælges 4. Der indledes forhandlinger med brugerrådet med henblik på overdragelse af ejerskabet af bygningen (A og B) til brugerrådet 5. Der udarbejdes ny driftsaftale med brugerrådet Brugerrådet for Skolen i Ørslev og Ørslev Landsbylaug har meddelt kommunen, at man ikke ønsker at overtage eller gøre brug af den oprindelige skolebygning, benævnt a på vedlagte kort, som brugerrådet fik tilbudt jf. pkt. 4 ovenfor. Forvaltningen ønsker derfor, at der vedrørende salg af den gamle del af skolebygningen, fal-des tilbage på beslutning truffet i Økonomiudvalget den 3. januar 2011, hvorefter bygningen søges afhændet via ejendomsmægler. Sagen forelægges til beslutning om, at den gamle del af skolen (bygning a på vedlagte kort) sælges som besluttet i januar Vedrørende stillingtagen til driftsaftale (nævnt ovenfor i pkt.5) vil dette blive håndteret ved en efterfølgende sag. Marts Nr. 8 Frigivelse af beløb til genopretning Der er på budgettet for 2012 afsat 2,5 mio. kr. til genopretning af bygninger og 4 mio. kr. som budgetramme for folkeskoler i alt 6,5 mio. kr. Denne sag søger frigivelse af beløb til udførelse af genopretningsarbejder i henhold til de ud-arbejdede driftsplaner.

12 Nr. 3 Nr. 6 Henvendelse fra Byrådsmedlem Torben Lollike Torben Lollike ønsker en sag om Ældre Sagens ansøgning om at få mulighed for at få stillet kommunale lokaler til rådighed behandlet i Byrådet, Forslag fra byrådsmedlem Lisbeth Andersen vedrørende vindturbiner og solceller Udvalgsformanden har efter anmodning fra udvalgsmedlem Lisbeth Andersen taget denne sag vedrørende muligheden for opsætning af vindturbiner og solceller på Plan- og Boligudvalgets møde. Nr. 9 Benløse skole - Ventilationsanlæg I forbindelse med skolestrukturprojektet er der foretaget en nærmere gennemgang af lokaleforholdene på Benløse skole. Det viser sig, at et ventilationsanlæg i en af skolens afdelinger er brudt sammen og derfor bør erstattes. Maj Nr. 2 Lokalplan 255- Boliger ved Søndervang mod Ådalen - endelig Byrådet godkendte i møde den 9. januar 2012 forslag til Lokalplan 255 for boliger ved Søndervang mod ådalen. Forslaget har været i høring i perioden 31. januar 26. marts Nr. 3 Nr. 4 Haraldsted Forsamlingshus - Forslag til tilbygning m.v. Foreningen, Forsamlingshuset Frem i Haraldsted har den 21. februar 2012 søgt om tilladelse til at udvide Haraldsted Forsamlingshus. Skovrejsning ved Benløse Københavns Energi har med brev den 29. marts 2012 fremsendt forslag til nyt projektområde for Benløse skov. Københavns Energi, Miljøministeriet og Ringsted Kommune indgik i 2004 en samarbejdsaftale om skovrejsning ved Benløse. Ændring af aftalen forudsætter, at parterne er enige om at formålet med samarbejdet er udtømt.

13 Nr. 5 Ny kirkegård i Benløse Benløse Menighedsråd har med brev den 14. marts 2012 oplyst, at der inden for en årerække ikke vil være tilstrækkelige begravelsespladser på den nuværende kirkegård. ( Bilag 1) Menighedsrådet foreslår derfor, at der udarbejdes en lokalplan for et område, beliggende mellem skolestien og Benløse by. ( Bilag 2 og 3) Nr. 6 Delegationsplan for Plan- og Boligudvalgets område Delegationsplaner, i hidtidige dokumenter også kaldet bemyndigelser, findes i dag i flere udformninger og flere forskellige dokumenter. Det vil være hensigtsmæssigt med et samlet overblik over disse, hvorfor direktionen har fundet en model, som alle forvaltninger tager udgangspunkt i. Sagen forelægges med henblik på at få godkendt en delegationsplan for de fagområder, som hører under Plan- og Boligudvalget. Nr. 7 Margrethegården, Ringsted - ansøgning om støtte Boligselskabet Sjælland har med brev den 22. marts 2012 fremsendt forslag til renovering eller alternativt en nedrivning af Magrethegården i Ringsted. Bilag 1 og 2. Boligselskabet har i den forbindelse fremsendt beregning af den kommunale udgift. Nr. 8 Nr. 9 Dampmøllen - Opførelse af almennyttige boliger Kaj Holm Holding har med brev den 20. april 2012 anmodet om tilsagn om kommunal grundkapital i forbindelse med opførelse af ca. 80 almene boliger på Dampmøllegrunden. Bilag 1. Ansøgning om låntagning og kommunegaranti i afdeling 131 Kalvehave, Sneslev. Vestsjællands Almene Boligselskab søger om tilladelse til yderligere pantsætning og kommunegaranti herfor i afdeling 131 Kalvehave, Sneslev.

14 Nr. 10 Behandlede bemyndigelsessager Plan- og Boligudvalget har bemyndiget Teknisk Forvaltning til at træffe afgørelser i forbindelse med ansøgning om dispensation fra Byggeloven med dertil knyttede regulativer, deklarationer samt bebyggelsesregulerende bestemmelser i lokalplaner. Udvalget besluttede den 21. februar 2006, at der hvert kvartal orienteres om periodens afslag. Nr. 11 Nr. 12 Status for byggesager, landzonetilladelser og lokalplaner Orientering om status for byggesager, landzonesager og lokalplaner i 1. kvartal Nedrivning af bygningerne på Vibevej 2 Som opfølgning på beslutning i Byrådet d. 16. april 2012, søger denne sag tilladelse og budget til nedrivning af de PCB-forurenede bygninger på Vibevej 2. Nr. 13 Nr. 14 Nr. 15 Vurdering af tilbud om køb af ejendommen Østre Parkvej 2B Lukket sag Evt. salg af Kværkeby Skole Lukket sag Budgetrapportering 31. marts 2012 Med udgangspunkt i forbruget i årets første tre måneder er der udarbejdet budgetrapport ultimo marts Dette er årets første budgetrapport. Budgetrapporten omfatter alle bevillinger og dermed både drift og anlæg, og finansielle poster såsom renter, afdrag og likvide aktiver. Nr. 16 Fremtidig brug af kaserneområdet Plan- og Boligudvalget besluttede i møde den 16. august 2011, at kommunens ejendomme på kaserneområdet skal forsøges tænkt ind i en samlet plan for området.

15 Nr. 17 Regnskab 2011 Ringsted kommunes regnskab for 2011 foreligger som følgende 5 bilag til dagsordenen: Generelle bemærkninger. Specielle bemærkninger (regnskabsbemærkninger for de stående udvalgs politikområder samt afsluttede anlægsarbejder). Bilag: Oversigt over igangværende og afsluttede anlægsarbejder samt regnskaber for afsluttede anlægsarbejder Bilag: Regnskabsoversigt, som viser det budget Byrådet vedtog i oktober 2010 samt givne tillægsbevillinger Bilag: Øvrige oversigter og redegørelser bestående af: Personaleoversigt Arbejder udført for andre offentlige myndigheder Omkostningskalkulationer ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand Garantiforpligtelser

16 Nr. 18 Overførsel af uforbrugte bevillinger i 2011 Overførsel af budgetbeløb fra et budgetår til et efterfølgende har dels likviditetsmæssig virkning og dels virkning i forhold til budgetloven hvor kommunen bliver målt på de faktiske udgifter i forhold til det vedtagne budget til service i det enkelte regnskabsår.serviceudgiftsrammen bliver ikke forøget, uanset om en kommune har et samlet mindreforbrug et givent år og ønsker at overføre disse midler til det efterfølgende år.konsekvensen af et merforbrug i et regnskabsår er, at kommunen i efterfølgende år kan risikere at få en bøde af staten på et beløb på mellem 60 og 100 % af budgetoverskridelsen, afhængigt af om den enkelte kommune og kommunerne under et har overholdt den aftalte ramme for serviceudgifter.det skal bemærkes, at den nye budgetlov skærper Regeringens mulighed for at foretage individuelle sanktioner overfor kommunerne. Det er derfor vigtigt, at de overførte budgetbeløb fra foregående år ikke giver mulighed for væsentlige ændringer af den samlede aktivitet i kommunens institutioner. Der foreslås overført netto 17,9 mio. kr. (udgiftsbudget vedrørende service) til Såfremt de overførte beløb på 17,9 mio. kr. samt hele det vedtagne budget bliver forbrugt i 2012, er der således en risiko for, at kommunen vil blive omfattet af sanktionslovgivningen. Det anbefales på ovenstående baggrund, at der opbygges en udisponeret pulje under Økonomiudvalgets budgetområde med henblik på håndtering af overførsler m.v., hvilket svarer til målsætningen i den økonomiske politik. Overførsel af positive budgetbeløb giver mulighed for at forbruge mere end der er afsat i det vedtagne budget. Omvendt skal områder der har fået overført negativer budgetbeløb forbruge mindre end der er afsat i det vedtagne budget. Negative overførsler er således med til at finansiere positive overførsler. Med herværende forslag overskrides den dog positivt med 17,9 mio. kr. Det er således vigtigt, at der er realiseret et mindreforbrug på minimum 17,9 mio. kr. når årets resultat foreligger. Med en stram økonomistyring er det dog direktionens vurdering, at det er muligt at finansiere overførselen.økonomien følges under alle omstændigheder tæt, og i forbindelse med aflæggelse af halvårsregnskab i august 2012 vil det blive vurderet, om der er behov for initiativer der begrænser forbruget i 2012, med henblik på overholdelse af serviceudgiftsrammen.

17 Juni Fællesmøde med Kultur-og Trivselsudvalget Nr. 1 Fremtid for den gamle skole i Ørslev Som opfølgning på sag i Plan- og Boligudvalget februar 2012 følger her en fælles sag for Plan- og Boligudvalget og Kultur- og Trivselsudvalget omkring den fremtidige brug af den gamle skole i Ørslev. Nr. 2 Drøftelse af 5 ejendomme til kulturelle formål På baggrund af Kultur- og Trivselsudvalgets behandling af sag om fremtiden for kaserneområdet, følger her en fælles dagsorden for Kultur- og Trivselsudvalget og Plan- og Boligudvalget med en drøftelse af 5 kommunale ejendomme, der i dag bruges til kulturelle formål. Juni Nr. 2 Forslag til lokalplan Dagligvarebutik ved Baldersvej Plan- og Boligudvalget besluttede 20. december 2011, at igangsætte planarbejdet på ejendommen Baldersvej 4 med henblik på, at muliggøre etablering af en dagligvarebutik.

18 Nr. 3 Genopretning af tag på Vigersted Hallen Vigersted Hallens tag er fra 1979 og ikke længere tæt. I maj 2011 blev der givet en bevilling til genopretning af taget, men i forbindelse med regnskabsafslutning 2011 blev der lukket en række afsluttede anlægsprojekter, hvor der både var mindre og merforbrug, sådan at projekter med mindreforbrug finansierede projekter med merforbrug. Ved en fejl blev projektet hvori Vigersted Hallens tag indgik betragtet som afsluttet, således at finansieringen nu er bortfaldet. Denne sag søger derfor en fornyet bevilling til opgaven. Nr. 4 Nedrivning af bygningerne på Vibevej 2 Som opfølgning på beslutning i Byrådet d. 16. april 2012, søger denne sag tilladelse og budget til nedrivning af de PCB-forurenede bygninger på Vibevej 2. Nr. 5 Administrationsgrundlag for solceller og minivindmøller I Plan- og Boligudvalgets møde den 24. april 2012 blev det besluttet, at Teknisk Forvaltning skal udarbejde forslag til administrationspraksis, samt en informationsindsats for opsætning af solcelleanlæg og minivindmøller. Nr. 6 Ærtekildevej 16 - Etablering af asylcenter Udlændingestyrelsen har med brev den 1. juni 2012 (Bilag 1-2) søgt om tilladelse til at etablere et asylcenter på ejendommen Ærtekildevej 16. Ejendommen har tidligere været anvendt som elevboliger for sygeplejeelever.

19 Nr. 7 Orientering om status for etablering af Ringsted Oplevelsessti. Plan- og Boligudvalgets er senest på møde den 17. maj 2011 blevet orienteret om status. Nr. 8 Salg af ejendom Lukket sag. Nr. 9 Nr. 10 Salg af mindre areal ved Roskildevej Lukket sag. Henvendelse fra SF SF s byrådsgruppe ønsker en drøftelse af fremtiden for vindmøller i Ringsted Kommune. Nr. 11 Orientering om status i udvalgets sager Ulitimo 2010-Primo 2012 Udvalget har ønsket en halvårlig status for behandlede sager. Vedhæftet bilag er en oversigt over de sager, som ikke var afsluttet i perioden ultimo 2010 til ultimo 2011, samt alle behandlede sager fra november 2011 til og med april Af oversigten fremgår det, om sagerne er afsluttet eller stadig pågår. PBU 2. halvår 2012

20 August Nr. 2 Evt. nedrivning af ejendom Økonomiudvalget besluttede på mødet den 10. april 2012, at såfremt det ikke var muligt at finde en attraktiv lejer, kunne ejendommen nedrives. Udvalget skulle underrettes forud for en eventuel nedrivning. Kommunen har nu over en periode ved udbud og genudbud søgt at finde en lejer. Der er ingen, der har vist interesse for at leje ejendommen. Sagen forelægges til orientering/beslutning om, at ejendommen nedrives. Nr. 3 Nr. 4 Nr. 5 Nr. 6 Udbud af parceller ved Østre Parkvej Lukket sag Vurdering af bud på areal ved Tolstrup skole Lukket sag Anmodning om leje af lokaler Lukket sag Renovering af Bengerds Allé bygning 24 Byrådet besluttede på mødet den 14. maj 2012 at indgå en 3-årig samarbejdsaftale med TV-Glad om drift af en STU-fagskoleafdeling i Ringsted. Det indgik i sagen, at der skal findes andre lokaler til Støtte- og aktivitetscentrets udekørende hjemmevejledere. I nærværende sagsfremstilling fremsættes forslag om renovering af den kommunale bygning på Bengerds Allé 24 til at huse de udekørende hjemmevejledere. Nr. 7 Udvidelse af projekt på Sneslev Landbørnehave Denne sag omhandler en tillægsbevilling til dækning af en projektudvidelse på ombygningen af Sneslev Børnehus. Det oprindelige projekt blev besluttet på byrådsmødet d. 16. april Ændringen af projektet er et ønske fra Sneslev Børnehus og Børne- og Kulturforvaltningen.

21 Nr. 8 Nr. 9 Vurdering af tilbud om køb af ejendom Lukket sag Ærtekildevej 16 - Etablering af asylcenter Udlændingestyrelsen har med brev den 1. juni 2012 (Bilag 1-2) søgt om tilladelse til at etablere et asylcenter på ejendommen Ærtekildevej 16. Ejendommen har tidligere været anvendt som elevboliger for sygeplejeelever. Nr.10 Administrationsgrundlag for solceller og minivindmøller I Plan- og Boligudvalgets møde den 24. april 2012 blev det besluttet, at Teknisk Forvaltning skal udarbejde forslag til administrationspraksis samt en informationsindsats for opsætning af solcelleanlæg og minivindmøller. Nr. 11 Revision af vindmølleplan Byrådet besluttede i møde den 26. juni 2012 at ophæve vindmøllestoppet, som Byrådet havde vedtaget i møde den december På baggrund af beslutningen i Byrådet fremlægges forslag til proces for revidering af gældende plangrundlag i Kommuneplan Nr. 12 Gyrstingevej 60 - Nedrivning af bevaringsværdig bygning Ejeren af ejendommen Gyrstingevej 60 har den 3. juli 2012 anmeldt nedrivning af samtlige driftsbygninger på ejendommen. Ejer begrunder ønsket med, at bygningerne fremstår uden driftmæssig værdi og er farlige at begå sig i. Nr. 13 Hjemsømaglevej 30, Hjemsømagle- Nedrivning af bevaringsværdig bygning Ejeren af ejendommen Hjelmsømaglevej 30, Hjelmsømagle har den 14. maj 2012 anmeldt nedrivning af 3 driftsbygninger.

22 Nr. 14 Nr. 15 Kommuneplantillæg nr ændring af detailhandelsbestemmelser Byrådet godkendte i møde den 16. april 2012 Forslag til kommuneplantillæg nr. 17 til Kommuneplan Ændring af detailhandelsbestemmelser. Bilag 1.Forslaget har været i høring i perioden 24. april 19. juni Lokalplan 264- Dagligvarebutik mv. ved Roskildevej Byrådet godkendte i møde den 16. april 2012 forslag til Lokalplan 264 for dagligvarebutik mv. ved Roskildevej Bilag 1. Forslaget har været i høring i perioden 24. april 19. juni Nr. 16 Lokalplan 262- For et blandet bolig, forenings- og erhvervsområde ved Vibevej- Endelig Byrådet godkendte i møde den 12. marts 2012 forslag til Lokalplan 262 for et blandet, forenings- og erhvervsområde ved Vibevej. Forslaget har været i høring i perioden 10. april 5. juni Nr. 17 Holbækvej 3-9- Etablering af dagligvarebutik Plan og Boligudvalget besluttede i møde den 16. august 2011, at ejendommen Holbækvej 3-5 skulle være en del af et nyt bydelscenter i Benløse. Efterfølgende er der udarbejdet Forslag til kommuneplan 17, som bl.a. udlægger ejendommen Holbækvej 3-5 som en del af et nyt bydelscenter. Forslag til kommuneplantillæg behandles endeligt i Byrådets møde den 10. september Udviklingsfirmaet F.L. Consult ApS har senest med mail den 20. juli 2012, med accept fra ejer, oplyst, at man ønsker at etablere en dagligvarebutik på ejendommen og ønsker planarbejdet igangsat. Forudsætningen for, at der kan etableres en dagligvarebutik på ejendommen er imidlertid, at der åbnes mulighed for, at del af et udlagt grønt område mod Vestmotorvejen inddrages, samt at der etableres en nye svingsbaner på Holbækvej.

23 Nr. 18 Ringsted Boligselskab Sneslev - Godkendelse af huslejestigning Ringsted Boligselskab, Sneslev, søger med brev den 29. juni 2012 om tilladelse til en lejestigning på op til 275 kr. pr. måned i forbindelse med opsætning af varmepumper. Nr. 19 Behandlede bemyndigelsessager - 2 kvt Plan- og Boligudvalget har bemyndiget Teknisk Forvaltning til at træffe afgørelser i forbindelse med ansøgning om dispensation fra Byggeloven med dertil knyttede regulativer, deklarationer samt bebyggelsesregulerende bestemmelser i lokalplaner. Udvalget besluttede den 21. februar 2006, at der hvert kvartal orienteres om periodens afslag. Nr. 20 Nr. 21 Nr. 23 Nr. 24 Udkast til mødeplan 2013 Udkast til mødeplan for 2013 til endelig vedtagelse i fagudvalg, Økonomiudvalg og Byråd. Orientering om status på byggesager, landzonetilladelser og lokalplaner Orientering om status på byggesager, landzonesager og lokalplaner i 2 kvartal Evt. salg af ejendom Lukket sag Omprioritering af genopretning 2012 Den sag lægger op til beslutning om omprioritering af opgaver indenfor genopretning af bygninger i September Nr. 2 Institution på Snekkerupvej 78 Fonden Boholm har indrettet et bosted til 4 unge i døgnbehandling på Snekkerupvej 78. Indretningen kræver landzonetilladelse efter planlovens 35. stk. 1.

24 Nr. 3 Opfølgning på mål, fastsat i kvalitetskontrakt Byrådet godkendte den 12. september 2011 mål for Ringsted kommunes kvalitetskontrakt. Sagen belyser målopfyldelsen og foreslår, at der fremover følges op på kommunens målsætninger på anden vis på grund af ny lovgivning. Nr. 4 Nr. 5 Salg af bygning Lukket sag. Orientering om kvalitetsstyring - Ledelsens Evaluering 2012 Som et led i den fortsatte forbedring af kvalitetsstyringssystemet i Teknisk Forvaltning foretager ledelsen én gang om året en større evaluering af systemet. I Ledelsens Evaluering gennemgår ledelsen de væsentligste hændelser indenfor kvalitetsstyringsarbejdet i løbet af det sidste år, og der opstilles en handleplan for det videre arbejde. Særligt beskrives arbejdet med at udvide kvalitetsstyringssystemet til at omfatte hele administrationen i Teknisk Forvaltning. Den årlige ledelsesevaluering er et krav i såvel kvalitetsstyringsloven som i ISO 9001-standarden. Ledelsens evaluering 2012 er vedlagt som bilag. Sagen behandles sideløbende i Klima- og Miljøudvalget. Nr. 7 Halvårsregnskab Fra 2011 skal kommunerne udarbejde halvårsregnskab pr. 30. juni og et forventet årsregnskab jf. styrelsesloven. Halvårsregnskabet skal understøtte en stærkere dialog mellem kommunerne med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. Regnskabet omfatter dels det skattefinansierede driftsområde, det brugerfinansierede driftsområde og bruttoanlæg. Renter, finansiering og finansforskydninger er således ikke en del af det obligatoriske halvårsregnskab. Der indarbejdes dog prognose også på disse områder, idet halvårsregnskabet erstatter den anden budgetrapport i kommunens interne styring. Der er udarbejdet halvårsregnskab ved udgangen af juni 2011.

25 September Fællesmøde med Kultur-og Trivselsudvalget Nr. 1 Fremtid for den gamle skole i Ørslev Denne sag er en videreførsel af sag fra Plan- og Boligudvalget og Kultur- og Trivselsudvalgets fællesmøde d. 14. juni 2012 omhandlende en samling af kulturaktiviteter på den gamle skole i Ørslev. Der har inden dette møde været foretaget en kortlægning af foreningsaktiviteterne i Sneslev og Ørslev, været afholdt dialogmøde med brugerrådene i de to byer, samt gennemført en nærmere vurdering af bygningsmassen. Nr. 2 Drøftelse af ejendomme til kulturelle formål Med udgangspunkt i drøftelserne på fællesmødet mellem Kultur- og Trivselsudvalget og Plan- og Boligudvalget i juni 2012, om lokalisering af en række kulturelle aktiviteter i den kommunale bygningsmasse, følger her et mere detaljeret oplæg til beslutning og videre drøftelse. Oktober Nr. 2 Drøftelse af Ejendomspolitik Denne dagsorden lægger op til en indledende politisk drøftelse af den kommende Ejendomspolitik. Dette er en opfølgning på byrådsbeslutning i juni 2012.

26 Nr. 3 Roskildevej Udvidelse af Hubertushuset Hubertushuset beliggende Roskildevej 239, har med brev af 18. marts 2012 oplyst, at man ønsker at udvide butiksarealets samt etablere ny underjordisk skydebane. For at muliggøre udvidelsen ønskes mulighed for at erhverve arealet beliggende mellem Hubertushuset og idrætsarealerne ved Byskovsskolen. BILAG 1. Nr. 4 Prioritering af vindmølleområder Plan- og Boligudvalget besluttede i møde den 21. august 2012, at igangsætte en revision af Kommuneplanens vindmølleudpegninger. På baggrund af en samlet prioritering af de 13 områder, peges der på 5 vindmølleområder som vurderes at være de bedst egnede. Nr. 5 Lokalplan Dagligvarebutik ved Baldersvej. Endelig Byrådet godkendte i møde den 26. juni 2012 forslag til Lokalplan 266 for dagligvarebutik ved Baldersvej 4. Bilag 1. Forslaget har været i høring i perioden 11. juli 6. september Nr. 6 Holbækvej 38 E - Nedlæggelse af bolig Ejer af ejendommen Holbækvej 38 E, har den 3. september 2012 anmeldt ønske om, at nedrive ejendommen. Da ejendommen er et ældre enfamiliehus, forudsætter en tilladelse til nedrivning af ejendommen, at der ligeledes meddeles tilladelse til at boligen nedlægges. Nr. 7 Tjørnevej og Lånoptagelse i afdeling 6 Andelsboligforeningen af 1941, beliggende Tjørnevej og 20 30, har fremsendt byggeregnskab for en række vedligeholdelses- og forbedringsarbejder, bl.a. udskiftning af tagbeklædningen. Foreningen søger i den anledning om tilladelse til yderligere pantsætning af afdelingen med 0,333 mio. kr. samt om godkendelse af lejestigning på 164 kr. pr. måned.

27 Nr. 8 Nr. 9 Nr.10 Nr. 11 Syrenvej og Tilladelse til lånoptagning Andelsboligforeningen af 1941, beliggende Syrenvej og 20-30, har fremsendt byggeregnskab for en række vedligeholdelses- og forbedringsarbejder bl.a. udskiftning af tagbeklædningen og søger i den anledning om tilladelse til yderligere pantsætning af afdelingen med 0,410 mio. kr. samt om godkendelse af en lejestigning på 222 kr. pr. måned. Rekreative stier - Orientering om status Orientering om status for planlægning og etablering af rekreative stier i Ringsted Kommune. Evt. køb af ejendom Lukket sag. Overdragelse af fællesarealer til Østre Fælled Ejeren af matrikel nr. 1bn, Kærup, Ringsted Jorder har henvendt sig med anmodning om at måtte anlægge en boldbane på de kommunalt ejede arealer, inklusive overtagelse af arealet. Det pågældende areal ligger uden for fællesarealerne på kasernen, og sagen skal derfor behandles politisk. November Nr. 2 Nr. 3 Forslag til Lokalplan nr. 268 for Huginsvej 2-4 Plan- og Boligudvalget besluttede den 14. juni 2011, at igangsætte planarbejdet på ejendom-men Huginsvej 2-4, med henblik på at muliggøre etablering af en dagligvarebutik. På baggrund af Plan- og Boligudvalgets beslutning, er der udarbejdet forslag til Lokalplan 268 for Huginsvej 2-4. Sagen forelægges til godkendelse med henblik på, at sende forslag til Lokalplan 268 i 8 ugers høring. Sporvejsmuseet - Ønske om udarbejdelse af ny lokalplan Sporvejsmuseet anmoder om, at der udarbejdes en ny lokalplan for Sporvejsmuseet for at sikre en fortsat udvikling af Sporvejsmuseet.

28 Nr. 4 Kærehave Klimaby- Forslag til bebyggelse Arkitektfirmaet COBE har udarbejdet dispositionsforslag for området Kærehave Klimaby. Området er beliggende syd for Køgevej og øst for Østre Ringvej og er delvist ejet af Ringsted Kommune. Området forventes inden for 3-5 år at skulle udvikles til nyt boligområde. Arkitektfirmaet vil på mødet fremlægge forslaget til drøftelse. Nr. 5 Holbækvej Etablering af dagligvarebutik/ nyt forslag Plan og Boligudvalget besluttede i møde den 21. august 2012 ikke at udarbejde lokalplan for en ny dagligvarebutik på ejendommene Holbækvej 3-9, da det blev vurderet, at forslaget ville medføre trafikale problemer samt, at området delvist falder uden for kommuneplanens ram-meområde udlagt til centerformål. F.L. Consult ApS har den 7. september 2012 fremsendt et nyt forslag til etablering af en ny dagligvarebutik på m² beliggende på Holbækvej Bilag 1 Da det vurderes, at forslaget indeholder væsentligt nyt, forelægges forslaget til fornyet behandling. Nr. 6 Nr. 7 Kastrupvej 70 - Nedrivning af bevaringsværdig bygning Naturstyrelsen har med brev den 12. juli 2012 søgt om tilladelse til at nedrive udhusbygningen til ejendommen Kastrupvej 70. Ejendommen har en bevaringsværdi på 4 og må ikkenedrives uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen. Høring af Trafikplan for den statslige jernbane Trafikstyrelsen har med brev af den 10. oktober 2012, sendt Trafikplan for den statslige jern-bane i høring hos kommuner, regioner, trafikselskaber, togoperatører og infrastruk-turforvaltere. BILAG 1. Planen kan se på: her

29 Nr. 8 Vandrefestival 2013 Vandrefestival har nu kørt som forsøg i 4 år og været finansieret af Region Sjælland, midler til sundhedsfremme. Ringsted Kommune skal nu tage stilling til, om vi fortsat skal være med i den årligt tilbagevendende begivenhed. Nr. 9 Nr. 10 Låntagning i afdeling Kristoffersvej - Kristoffersvej Boligselskabet Sjælland søger om tilladelse til yderligere pantsætning af afdelingen Kristoffersvej, om kommunegaranti for lån og om godkendelse af en huslejestigning på 10,9%. Årsagen skyldes, at en række beboere ønsker at få renoveret/udskiftet deres køkkener i medfør af reglerne om kollektiv råderet. Orientering om status for byggesager, landzonesager og lokalplaner Orientering om status for byggesager, landzonesager og lokalplaner. Nr. 11 Behandlede bemyndigelsessager Plan- og Boligudvalget har bemyndiget Teknisk Forvaltning til at træffe afgørelse i forbindelse med ansøgning om dispensation fra Byggeloven med dertil knyttede regulativer, deklarationer samt bygningsregulerende bestemmelser i lokalplaner. Udvalget besluttede den 21. februar 2006, at der hvert kvartal orienteres om periodens afslag. Nr. 12 Budgetrapport pr Med udgangspunkt i forbruget i årets første ni måneder er der udarbejdet Budgetrapport ultimo september Dette er årets sidste budgetrapport. Budgetrapporten omfatter alle bevillinger og dermed både drift og anlæg, og finansielle poster såsom renter. Budgetrapporten skal sikre opfølgning i forhold til udgiftsudviklingen og samtidig give en prognose for regnskabsresultatet. Nr. 13 Vurdering af bud på areal ved Tolstrup skole Lukket sag.

30 udvalget ber-mødet Status Tidsrum Godkendt og igangsat. Oprindeligt aftalt gennemført indenfor 2 år, men grundet udskudt ansættelse er der først i efteråret 2011 kommet gang i projekterne. Afventer afklaring om udvikling af området Pågår Byrådet har meddelt bevilling til opgaven i 2012, 13 og 14 pågår Anlægget er etableret

31 Byrådet har meddelt bevilling til opgaven i 2012, 13 og 14 Pågår lokalplanen godkendt Realisering af beslutning pågår Pågår Beslutning foreligger, men udstykningen er stillet i bero. Udvalget er orienteret i forbindelse med Budget 2012 Udskudt Skitseprojekt foreligger, byggemodning udskudt Udskudt

32 , bortset fra,atrikulære berigtigelser. Afventer udspil fra Vejdirektoratet /p ågår

33 Der er udarbejdet kommuneplantillæg Lokalplan udarbejdet Dispositionsplan udarbejdet Pågår Forventes afsluttet medio 2012 Pågår

34 Byggeri stadig ikke afsluttet endeligt. afsluttet Kondemnering godkendt Pågår ekstra finansiering godkendt afsluttet fællesmøde KTU/PBU på vej afsluttet

35 pågår fællesmøde KTU/PBU på vej afsluttet

36 fællesmøde KTU/PBU på vej afsluttet

37 godkendt - arbejde igangsættes, efterhånden som projekter findes rentable. afsluttet

38 godkendt byggeri i gang afsluttet

39 Lokalplan udarbejdet

40 fællesmøde KTU/PBU på vej afsluttet godkendt - arbejde igangsættes efterhånden som det afsluttet kan aftales med den lokale institution.

41 det af budget 2013 afsluttet Administrationsgrundlag godkendt godkendt afsluttet lokalplan udarbejdet Tilladelse meddelt Aftale med Københavns Energi mangler Pågår

42 Søges indarbejdes i kommuneplanen Afslutet Byrådet har meddelt tilsagn Afventer ny ansøgning fra ejer Afslutet

43 Udsat afsluttet afsluttet Pind 1 anbefales godkendt afsluttet Udvalget anmoder borgmesteren om at indkalde til et fællesmøde med Kultur- og Trivselsudvalget, med henblik på en bred drøftelse af lokalebehovet på kulturområdet. Mødet foreslås afholdt i juni. afsluttet

44 Anbefales godkendt afsluttet

45 Anbefales godkendt med bemærkning om at afsluttet Ejendomsstabens budgetoverskridelse skyldes 2 opgaver(genopretning af hal tag på Søholmskolen og udskiftning af 6 CTS anlæg), der rettelig burde ligge på anlægsbudgettet som genopretningsopgaver. Det anbefales derfor, at overskridelsen finansieres dels af eksisterende genopretningspulje for 2012 (kr. 2 mio.) og dels af økonomiudvalgets udisponerede anlægspulje på mio.

46 Sagen er drøftet med bemærkning om, afsluttet at forvaltningen skal arbejde videre med model 3 at det skal undersøges om bygningsmassen skal reduceres at bygningsmassens fysiske tilstand skal undersøges nærmere, inden stillingtagen til eventuel renovering at der tages dialog med brugerrådene i Sneslev og Ørslev Sagen drøftet. Forvaltningen arbejder videre med frasalg af Ole Hansensvej 7 med henblik på etablering af vandrehjem eller budget-hotel. Ridehallen skal undersøges med henblik på samlokalisering af Historiens Hus, Lokalhistorisk arkiv, Billedskole, galleri og øvrige kulturelle aktiviteter. afsluttet

47 Anbefalet godkendt med bemærkning om at udvalget påpeger, at der fremadrettet bør laves en procedure der sikrer at sådanne fejl ikke gentager sig. afsluttes Anbefalet godkendt. Administrationsgrundlag udarbejdet Godkendt

48 Torben Lundsgaard stillede forslag om at ophæve vindmøllestoppet umiddelbart. V, DF, LA stemte imod med begrundelsen: - Nye opstillingsmuligheder langs veje og jernbaner undersøges - Regeringens nye planlægningsredskab skal indarbejdes først - Der opstilles kriterier for alle udpegede områder for vindmøller så de kan prioriteres pågår Taget til efterretning.

49 Anbefalet godkendt afsluttet afsluttet afsluttet Anbefalet godkendt afsluttet Anbefalet godkendt afsluttet

50 afsluttet Tilladelse meddelt Godkendt Godkendt Per Nørhave og Kisser F. Lehnert stemte imod med begrundelse, at vi bør afvente Regeringens nye planlægningsredskaber i foråret Pågår Godkendt Godkendt

51 Anbefales godkendt Anbefales godkendt med bemærkning om, at forvaltningen søger at sikre finansiering af fremtidig afledte udgifter til trafikinvesteringer i forbindelse med lokalplanen. Anbefales godkendt med bemærkning om, at forvaltningen tager kontakt til Titan Lastvogne for en drøftelse af trafikafvikling i området. Afslutet Der udarbejdes ikke en lokalplan, da det vurderes, at der er trafikale problemer i projektet, og at området delvist falder udenfor kommuneplanrammen.

52 Godkendt Godkendt Godkendt Taget til efterretning. afsluttet Godkendt afsluttet Godkendt

53 Anbefales godkendt afsluttet Taget til efterretning Taget til efterretning afsluttet

54 Fællesmødet beder forvaltningerne undersøge yderligere scenarier for reduktion af den gamle skole i Ørslev, baseret på at nuværende kulturaktiviteter i Sneslev ikke flyttes og bygningsmassen i Ørslev reduceres yderligere, her udarbejdes 2 scenarier - et med og et uden køkken. Det undersøges tillige, om driften i Sneslev kan optimeres. Der gennemføres høring i brugerrådene inden næste fællesmøde. Ikke tilstede: Gunnar Christiansen pågår Fællesmødet beslutter Punkt 1 godkendes, idet daginstitutionen Rosengården bliver på Ole Hansens Vej 7 og indgår i et fremtidigt lejemål. Punkt 2 godkendt Lokalhistorisk Arkiv sammenflyttes med museet på fremtidig lokalitet. Punkt 3 godkendt Punkt 4 godkendes ikke. Ridehuset beholdes, og der skal arbejdes videre med genopretning og plan for videre anvendelse. Punkt 5 Gymnastiksal beholdes Punkt 6, 7 og 8 afventer eventuel museumsfusioni. Ikke tilstede: Gunnar Christiansen pågår Sagen drøftet. Udvalget ønskede god tid til drøftelse af politikken derfor udsættes fristen for færdiggørelse af politikken til maj 2013.

55 Godkendt, med bemærkning om at vejadgangen fra Roskildevej også omfatter adgang til skolen. V og I bemærkede at de godt kan tilslutte sig område 1. Torben Lundsgaard begærede sagen i Byrådet. Pågår Anbefalet godkendt. Godkendt Godkendt

56 Godkendt Taget til efterretning. afsluttet Anbefalet godkendt. Pågår Pågår

57 Sispositionsplan præsenteret Pågår udvalget har besluttet ikke at igangsætte lokalplan. Der søges indgået frivilligt forlig Pågår Afluttet

58 afsluttet pågår

PBU 1. halvår Punkt. Januar Nr. 2. Februar Nr. 9. Marts Nr. 6. Maj Nr. 4. PBU 2. halvår Juni Nr. 7. Nr. 8. Nr. 9. August Nr.

PBU 1. halvår Punkt. Januar Nr. 2. Februar Nr. 9. Marts Nr. 6. Maj Nr. 4. PBU 2. halvår Juni Nr. 7. Nr. 8. Nr. 9. August Nr. PBU 1. halvår 2010 Punkt Januar Nr. 2 Februar Nr. 9 Marts Nr. 6 Maj Nr. 4 PBU 2. halvår 2010 Juni Nr. 7 Nr. 8 Nr. 9 August Nr. 5 November Nr. 3 December Nr. 4 Nr. 5 Nr. 6 Nr. 7 Nr. 8 PBU 1. halvår 2011

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den 25-09-2012 Mødedato: Mandag den 24-09-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

4 Investeringsoversigter

4 Investeringsoversigter 4 Investeringsoversigter Investeringsoversigterne viser budgetter afsat til anlægsprojekter i årene 2017 2021 samt de bevillinger Byrådet har givet til de enkelte projekter. 4.1 Økonomiudvalget 4.1.1

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 5/2012 Dannet den: Onsdag den 23-05-2012 Mødedato: Tirsdag den 22-05-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 5/2012 Dannet den: Onsdag den 23-05-2012 Mødedato: Tirsdag den 22-05-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 5/2012 Dannet den: Onsdag den 23-05-2012 Mødedato: Tirsdag den 22-05-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 5/2011 Mødedato: tirsdag den 17-05-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 5/2011 Mødedato: tirsdag den 17-05-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 5/2011 Mødedato: tirsdag den 17-05-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

4 Skattefinansieret anlæg

4 Skattefinansieret anlæg Bilag 3 - anlægsspecifikationer Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser angiver negative tal merudgifter/mindreindtægter og positive tal angiver mindreforbrug/merindtægter.

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Onsdag den 20-06-2012 Mødedato: Tirsdag den 19-06-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Onsdag den 20-06-2012 Mødedato: Tirsdag den 19-06-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Onsdag den 20-06-2012 Mødedato: Tirsdag den 19-06-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar

Læs mere

Vedtaget af Byrådet den 5. oktober Budget 2016

Vedtaget af Byrådet den 5. oktober Budget 2016 Vedtaget af Byrådet den 5. oktober 2015 Budget 2016 Indholdsfortegnelse 1 INVESTERINGSOVERSIGT... 5 1.1 Anlæg under Økonomiudvalget... 7 1.2 Tværgående klima... 7 1.3 Miljø og natur... 7 1.4 Trafik, vej

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Korrigeret budget 2013 [B) Korrigeret anlægsbevilling [A]

Korrigeret budget 2013 [B) Korrigeret anlægsbevilling [A] Bilag 3 Detaljeret anlægsoversigt halvårsregnskab 1.000 kr. forbrug Skattefinansieret anlæg Økonomiudvalget Hjertestartere 119 04.02. U 150 150 150 0 0 0 oktober Økonomiudvalget Køretøjer Brandvæsen 120

Læs mere

Korrigeret budget 2013 [B) Korrigeret anlægsbevilling [A]

Korrigeret budget 2013 [B) Korrigeret anlægsbevilling [A] Bilag 3 Detaljeret anlægsoversigt 1. rapport i Skattefinansieret anlæg Økonomiudvalget Hjertestartere 119 04.02. U 150 150 150 0 0 0 oktober Økonomiudvalget Køretøjer Brandvæsen 120 04.02. U 1.600 1.600

Læs mere

Off. vurdering Hvor Brug Leje årlig Netto salgspris Anbefaling Sættes til salg udbud 2009

Off. vurdering Hvor Brug Leje årlig Netto salgspris Anbefaling Sættes til salg udbud 2009 Off. vurdering Hvor Brug Leje årlig Netto salgspris Anbefaling Sættes til salg udbud 2009 BY godkend Allindelille skole Tidl. Off. Skole 2,000,000 salg aftalt Mar-12 Vetterslev-Høm skole Tidl. Off. Skole

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Onsdag den 22-08-2012 Mødedato: Tirsdag den 21-08-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Onsdag den 22-08-2012 Mødedato: Tirsdag den 21-08-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Onsdag den 22-08-2012 Mødedato: Tirsdag den 21-08-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Børne- og Undervisningsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Børne- og Undervisningsudvalget Budget Børne- og Undervisningsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

4 Skattefinansieret anlæg

4 Skattefinansieret anlæg Bilag 3 anlægsspecifikationer Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser Halvårs 4 Skattefinansieret anlæg 100.922 32.330 67.425 33.497 29.020 3.000 1 Økonomiudvalget

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse 4 INVESTERINGSOVERSIGTER... 2

Indholdsfortegnelse 4 INVESTERINGSOVERSIGTER... 2 Indholdsfortegnelse 4 INVESTERINGSOVERSIGTER... 2 4.1 Økonomiudvalget... 3 4.2 Klima- og Miljøudvalget... 5 4.3 Plan- og Boligudvalget... 8 4.4 Børne- og Undervisningsudvalget... 12 4.5 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget...

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger 2009 x x 2 Projektering krydset Næstvedvej/Jernbanevej 2016 x x 2 Projektering Sct. Knudsgade, Dagmarsgade og Pileborggade 2016 x x x x 2 Trafikhandlingsplan

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Referat Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den 21-01-2010 Mødetidspunkt: 19:00-21:15 Mødested: UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) V Daniel Nørhave

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Vedtaget af Byrådet d. 24. juni 2014 Formål med den Økonomiske politik Den

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Lukket sag Sagsid: 18/2784 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2422467 Lukket: Bilag 1- Lokalplan 291.pdf 2) 2421834 Lukket: Bilag 2 - StøjrapportNiras.pdf

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Bilag 5 Detaljeret anlægsoversigt 1. kvartalsrapport 2015

Bilag 5 Detaljeret anlægsoversigt 1. kvartalsrapport 2015 Bilag 5 Detaljeret anlægsoversigt 1. kvartalsrapport Hele 1.000 kr. Økonomiudvalget Anskaffelse af køretøjer til Brandvæsen 120 U 0 0 439 439 6.061 6.061 6.300 239 I 0-6.054-6.054 0-6.054-6.054 0 Køretøjerne

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 28. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 66 64 Jour. nr.: M3/2003/00391 Ref.:

Læs mere

Oversigt ønskelisteforslag anlæg

Oversigt ønskelisteforslag anlæg Oversigt ønskelisteforslag anlæg Plan- og Boligudvalgets ønskelisteforslag anlæg Ønskelisteforslag - anlæg (1000. kr.) Nr. 2014 2015 2016 2017 A Drøn på skolegården 2000 B Publikumsfaciliteter ved Gyrstinge

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2011 Mødedato: tirsdag den 20-12-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2011 Mødedato: tirsdag den 20-12-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2011 Mødedato: tirsdag den 20-12-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

PBU 1. halvår Punkt. Januar Nr. 2. Nr. 3. Februar Nr. 3. Nr. 6. Nr. 8. Nr. 9. Nr. 10

PBU 1. halvår Punkt. Januar Nr. 2. Nr. 3. Februar Nr. 3. Nr. 6. Nr. 8. Nr. 9. Nr. 10 PBU 1. halvår 2010 Punkt Januar Nr. 2 Nr. 3 Februar Nr. 3 Nr. 6 Nr. 8 Nr. 9 Nr. 10 Marts Nr. 3 Nr. 4 Nr. 5 Nr. 6 Nr. 7 Nr. 8 Nr. 12 April Nr. 4 Nr. 5 Nr. 7 Nr. 8 Nr. 9 Nr. 11 Nr. 13 Nr. 14 Nr. 15 Nr. 19

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 117. Køb af ejendom Sag 306-2017-179 Dok. 306-2017-184677 Initialer: THR Lukket Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Beslutning om strategisk opkøb af ejendom Sagens opståen I forbindelse

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Renovation Bevillingen anvendes til implementering af nyt renovationssystem i henhold til byrådets beslutning.

Renovation Bevillingen anvendes til implementering af nyt renovationssystem i henhold til byrådets beslutning. Bilag 4 Anlægsnotat budgetrapport 1. kvartal 2013. Klima og Miljøudvalget Brugerfinansieret Renovation Bevillingen anvendes til implementering af nyt renovationssystem i henhold til byrådets beslutning.

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYPLANUDVALGET Dagsorden med vedtagelser 08.10.2014 Næsseslottet, Dronninggårds Alle 134-140 samt Dronninggårds Alle 128-132 - Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYU 08.10.2014

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den 11-08-2008 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V Henrik Hvidesten

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Formål med den Økonomiske politik Den Økonomiske politik for Helsingør Kommune

Læs mere

Indgangen til den nye koncertsalen ligger i nærhed til Fru Lunds Villa.

Indgangen til den nye koncertsalen ligger i nærhed til Fru Lunds Villa. ALLERØD BYRÅD 2018-2021 Eventuelt salg af Fru Lundsvilla - Lukket punkt - genoptagelse Sagsnr.: 16/13516 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Økonomiudvalget anmodes om at træffe beslutning om eventuelt salg

Læs mere

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad Delvis ophævelse Lokalplan nr. 32, Isenvad Indhold Hvad er en lokalplan? Lokalplanen er det led i planlægningen, der udtrykker de konkrete rammer for realisering af de mål, der er indeholdt i kommunens

Læs mere

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole ndv ej Nyere parcel- og rækkehuse Rekreativt område Bolig område Den gamle landsby Fremtidig byzone Bolig område Til R and ers Ce

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den 04-08-2008 Mødetidspunkt: 16:00-16:20 Mødested: Harhoff Rådhuset Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Vedtaget af Byrådet d. xx. Januar 2016 Formål med den Økonomiske politik

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Revideret 23/11-2016 Godkendt af Byrådet 20/11-2016 Formål med den Økonomiske politik Den Økonomiske politik for Helsingør Kommune

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Teknik- og Erhvervsudvalget Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 Forbrug pr. 31.3.2019 Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. budget Heraf

Læs mere

Bilag 5 Specificeret anlægsoversigt 3. kvartal 2015 Hele kr.

Bilag 5 Specificeret anlægsoversigt 3. kvartal 2015 Hele kr. Bilag 5 Specificeret anlægsoversigt 3. kvartal Hele 1.000 kr. (B+E) Økonomiudvalget Anskaffelse af køretøjer til Brandvæsen 120 U 6.061 6.061 6.300 239 Anskaffelse af køretøjer til Brandvæsen 120 I -6.054-5.615

Læs mere

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Sdr. Vissing vej 26, Sdr Vissing skole - ombygning 2011 Side

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere