, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring. Korrigeret årsbudget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ", Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring. Korrigeret årsbudget"

Transkript

1 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter , Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Udgifter Indtægter Netto Udgifter til hjælpemidler: Støtte til køb af bil mv. Optiske synshjælpemidler Arm- og benproteser Høreapparater til personer Ortopædiske hjælpemidler, inkl. fodtøj Inkontinens- og stomihjælpemidler Andre hjælpemidler IT-hjælpemidler og IT-forbrugsgoder Forbrugsgoder Hjælp til boligindretning Støtte til individuel befordring Dertil kommer indtægter fra tilbagebetaling af støtte til køb af biler og hjælp til boligindretning. Der foretages mellemkommunal afregning, hvor betalingskommune og bopælskommune er forskellig. Støtte til køb af bil, optiske synshjælpemidler, arm- og benproteser og høreapparater er nye opgaver, som kommunen overtog fra amtet i I 2007 og 2008 var der indgået aftale med Region Nordjylland om objektiv finansiering efter indbyggertal af udgifterne til syns- og høreinstitutter m.v. Fra 2008 laves der i højere grad aftaler, der indebærer betaling efter forbrug, selv om der stadig er et grundbidrag. Udgift til køb af biler varierer over årene. Budget 2010 er generelt en fremskrivning af budget 2008 og 2009, der var baseret på regnskabstal for de fire tidligere kommuner i Der blev dog til råderumsskabelse indlagt en besparelse på 0,6 mio. kr. Endvidere blev budgettet medio 2008 reduceret med som led i en generel reduktion af alle varekøbskonti. Der blev i 2009 indregnet en besparelse på 1,0 mio.kr. pga. udløb / opsigelse af lejeaftaler vedrørende nødkaldeanlæg i de tidligere Mariager og Hadsund kommuner. Besparelsen forventedes opnået ved etablering af nyt fælles nødkaldesystem, der var mere funktionsdygtig end de tidligere brugte, og som gav mere tryghed hos personalet.

2 2 På baggrund af økonomivurderinger i løbet af 2009 er der givet tillægsbevilling på i alt 4,1 mio. kr. Udviklingen i mio. kr.: Budget Støtte til køb af bil mv. 6,0 4,6 6,2 7,5 Optiske synshjælpemidler 0,8 1,2 0,9 2,6 Arm- og benproteger 0,9 0,0 0,7 0,7 Høreapparater til personer 3,9 4,7 5,4 5,1 Ortopædiske hjælpemidler 3,1 4,1 3,7 3,3 Inkontinens- og stomihjælpemidler 4,3 4,8 4,9 4,0 Andre hjælpemidler 11,5 9,3 9,4 8,8 IT-hjælpemidler og IT-forbrugsgoder 0,0 0,0 0,0 0,2 Forbrugsgoder 0,0 0,0 0,1 0,1 Hjælp til boligindretning 0,3 0,8 1,9 1,6 Støtte til individuel befordring 0,1 0,2 0,2 0,3 Tilbagebetaling biler og boliger -2,2-2,4-2,1-2,6 Betaling til og fra andre kommuner -0,7-0,3-0,3-0,3 I forhold til det korrigerede budget er der en mindreudgift på 0,4 mio. kr. En pukkel af sager på støtte til køb af bil samt hjælp til boligindretning er stort set afviklet i Der har herudover især været pres på udgifter til inkontinens- og stomihjælpemidler, Ortopædiske hjælpemidler og Andre hjælpemidler, der er genbrugshjælpemidler, der primært indkøbes af depotet. Udgifter til drift af hjælpemiddeldepot afholdes på funktion I en vis udstrækning afholdes der her også udgifter til hjælpemidler, som indkøbes til depotet. Efterfølgende er en del af disse udgifter blevet omkonteret til funktion , Hjælpemidler, idet de er registrantbogført når de er taget i brug. Dette er dog ikke sket for alle udgifter (bl.a. bliver indkøb af mindre hjælpemidler ikke registrantbogført, hvilket er et krav på funktion ). I den udstrækning de direkte hjælpemiddeludgifter ikke er omposteret til funktion , skal budgettet her dække udgifterne til hjælpemidler på funktion , som netop er 0,4 mio. kr. i 2009.

3 3 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes andel af den objektive finansiering af lands- eller landsdelsdækkende specialrådgivningstilbud til handicappede i h.t. Bekendtgørelse nr. 781 af 6. juli 2006 i medfør af Serviceloven. Desuden udgifter til drift af kommunes hjælpemiddeldepot. (Udgifter til terapeuter, der arbejder med bevilling og rådgivning vedrørende hjælpemidler er budgetteret i regi af fagenheden Sundhed og Ældre) I ovennævnte bekendtgørelse er udtømmende nævnt en række institutioner, som kommunerne skal finansiere objektivt ud fra indbyggertal. Grundlaget for budgettet er de driftsbudgetter for 2009, som KL har udmeldt på området. En mindre del af institutionernes udgifter dækkes af specialrådgivningen i VISO en (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation), mens kommunerne dækker de resterende udgifter. Mariagerfjord Kommune medvirker til finansiering af de landsdækkende tilbud: Specialrådgivning ved Instituttet for blinde og svagsynede, Specialrådgivning for børn med synshandicap, Synscenter Refsnæs, Specialrådgivning for børn med syns- og hørehandicap, Døvblindecentret, Specialrådgivning for personer med epilepsi, Kolonien Filadelfia Specialrådgivning, Døvekonsulentordningen, Center for døve samt Drift af den sikrede Boform Kofoedsminde. Desuden bidrager Mariagerfjord Kommune til finansiering af det landsdelsdækkende tilbud Specialrådgivning for børn med hørehandicap, Aalborgskolen. Derudover er det forudsat, at de øvrige rådgivningsforpligtelser, som kommunen har overtaget, enten er indeholdt i rådgivning vedr. hjælpemidler, eller ydes af specialrådgivningen i VISO en, som er finansieret via en bloktilskudsreduktion. På hjælpemiddeldepotet var der afsat til løn vedrørende 3,9 ansatte i depotet og til udkørsel af hjælpemidler. Der var desuden afsat til øvrige udgifter (lokaler, inventar, materiel, administration mv.). Dette var inkl. en rammebesparelse på I budgettet er fra 2009 indregnet en rammebesparelse på vedrø-

4 4 rende forventet mindreudgift til flytning/udskiftning af senge på de kommunale institutioner i forbindelse med fraflytning/dødsfald. I forhold til det korrigerede budget er der en merudgift på 0,8 mio. kr. Heraf er 0,1 mio. kr. vedrørende finansieringen af specialrådgivningstilbudene og 0,7 mio. kr. vedrørende drift af hjælpemiddeldepotet. Udgifter til hjælpemidler afholdes på funktion I en vis udstrækning er der også på depotet afholdt udgifter til hjælpemidler, som er indkøbt hertil. Efterfølgende er en del af disse udgifter blevet omkonteret til funktion , Hjælpemidler, idet de er registrantbogført når de er taget i brug. Dette er dog ikke sket for alle udgifter (bl.a. bliver indkøb af mindre hjælpemidler ikke registrantbogført, hvilket er et krav på funktion ). I den udstrækning de direkte hjælpemiddeludgifter ikke er omposteret til funktion , skal budgettet der dække udgifterne til hjælpemidler på funktion , som er 0,4 mio. kr. i De resterende 0,3 mio. i merudgift på hjælpemiddeldepotet er manglende finansiering af leasing af biler samt lokaleændringer.

5 5 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Botilbud til personer med særlige sociale problemer, Forsorgshjem Udgifter Indtægter Netto Udgifter til ophold i forsorgshjem i henhold til Servicelovens 110 for borgere i Mariagerfjord Kommune. Udgiftsniveauet i 2008 var endnu ukendt ved budgetlægningen for 2009, hvorfor budget 2009 blev fremskrevet på baggrund af oprindeligt budget Udgiftsområdet vedrører udgifter til forsorgshjem og lignende. Staten yder 50 % refusion af udgifterne på området. I forhold til det korrigerede budget er der et mindreforbrug/merindtægt på i alt kr Brug af forsorgshjem er en meget vanskelig styrbar opgave, idet der ikke er nogen visitation. Alle med behov kan ved egen, direkte henvendelse få ophold på et forsorgshjem. I alt har Mariagerfjord Kommune betalt for 42 borgere på forsorgshjem i Hertil skal dog bemærkes, at enkelte borgere figurerer med flere udog indgange af diverse forsorgshjem. I alt betalte ydelser for området udviser på denne baggrund 71 borgere. Udgifterne spænder fra under 1.00 for en enkelt dag til betaling for hele året.

6 6 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede (Sundhedslovens 141) Udgifter Indtægter Netto Udgifter til ambulant- og døgnbehandling af alkoholmisbrugere i regionale, kommunale eller private tilbud. Iflg. Sundhedsloven skal der tilbydes vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere. Alkoholbehandlingen skal iværksættes senest 14 dage efter, at alkoholmisbrugeren har henvendt sig til kommunen med ønske om at komme i behandling. I forhold til budget 2008 blev budget 2009 tilrettet således dette budget svarede til forbruget i 2008, idet området udviste en stor stigning i udgifterne i løbet af I forhold til det korrigerede budget 2009 er der en mindreudgift/merindtægt på i alt kr kr. I 2009 har Mariagerfjord Kommune betalt for alkoholbehandling for 74 borgere. Udgifterne spænder vidt fra ca for de billigste, ambulante tilbud til op til for døgnbehandlingstilbud.

7 7 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Behandling af stofmisbrugere (SEL 101 og Sundhedslovens 141.) Udgifter Indtægter Netto Udgifter til ambulant- og døgnbehandling af stofmisbrugere i regionale, kommunale eller private tilbud. Desuden er indregnet udgifter til en social- /miljømedarbejder, der p.t. er ansat til opsøgende arbejde blandt misbrugere i Hobro kommune. Den ansatte arbejder både med stof- og alkoholmisbrugere. Der budgetteres ikke med indtægter på området, idet der kun kan hjemtages statsrefusion i forbindelse med særligt dyre enkeltsager. Der blev i 2009 indregnet følgende udgifter: Dagbehandling inkl. udredning Døgnbehandling kr. I forhold til det korrigerede budget er der et merforbrug på i alt kr. I 2009 har Mariagerfjord Kommune betalt for stofmisbrugsbehandling for 79 borgere. Også disse udgifter spænder vidt fra ambulante udredningstilbud til metadonudlevering i dagtilbud og til for døgnbehandlingstilbud.

8 8 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Botilbud for længerevarende ophold (SEL 108). Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedr. botilbud til længerevarende ophold for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. 108 i serviceloven. Denne funktion skal ses i sammenhæng med funktion , Botilbud for korterevarende ophold ( 107) og Støtte i eget hjem ( 85). På funktionen er indeholdt udgifter og indtægter vedrørende det nye botilbud Kirketoften, Hobro, som ved budgetlægningen forventedes at være indflytningsklar ultimo Byggeriet blev forsinket og indflytningen blev 1. maj De eksisterende botilbud i Arden, Hadsund og Hobro kørte derfor videre indtil 1. maj. Samtidig blev der oprettet et midlertidigt botilbud i Vestergade, Hobro, for borgere, der boede i andre botilbud, der blev nedlagt i forbindelse med at botilbuddet på Skivevej i Hobro blev færdigt ultimo 2008, og som skulle flytte ind i Kirketoften. Desuden er der indregnet forventet betaling for personer i andre kommuners og regioners botilbud til længerevarende ophold. Udgifter til andre kommuner og regioner er baseret på de faktiske og forventede udgifter til anbringelser medio Statsrefusion er afløsningen for den amtslige finansiering af udgifter over grundtaksten. I 2009 finansierede staten 25 % af udgifterne over kr. og 50 % af udgifterne over Statsrefusionen falder gradvist til Der er indregnet følgende beløb: Botilbuddet Kirketoften Betaling fra andre kommuner Betaling til andre kommuner og regioner er budgetteret med Der er i 2009 indregnet en besparelse på vedrørende prisfald på Sødisbakkes takster, hjemtagning af en beboer fra et dyrere tilbud, prisfald på en enkeltsag, besparelse vedrørende transportudgifter til brugerkørsel i forbindelse med flytninger til Kirketoften. I er der indregnet årlige besparelser på 3,6 mio.kr. som følge af,

9 9 at kommunen selv råder over 28 pladser mod tidligere 19. Der blev regnet med, at hjemtagelse borgere, der boede på regionale institutioner med højere enhedsomkostninger. Ovennævnte besparelse er et nettobeløb, der kan realiseres ved at en del af udgiftsbesparelsen ved at hjemtage borgere bruges til mere personale i den samlede, større boenhed. Der regnes dog med stordriftsfordele ved samlingen. I forhold til det korrigerede budget er der et merforbrug/mindreindtægt på mio. kr netto Opr. budget Korr. budget Regnskab Boenheden, Vestergade Hobro Boenhederne Arden, Hadsund og Hobro Boenhederne Hobro, Arden og Hadsund drift af bus Botilbuddet Kirketoften Fællesudgifter betaling til kommuner og regio- ner Visborggård beboerbetaling Sødisbakke beboerbetaling Østerskoven -71 beboerbetaling Statsrefusion særlig dyre enkeltsager Berigtigelser -183 I alt netto Udgifterne vedrørende botilbuddene har været højere end forventet ved budgetlægningen, bl.a. fordi den stordriftsfordel, som var indregnet i budgettet ikke holdt stik tværtimod har der været ekstra udgifter til støtte til enkelte borgere i forbindelse med flytningen og udgifter til etableringen af Kirketoften. Det er besluttet, at der vedrørende Kirketoften, overføres et underskud på til regnskabsår 2010.

10 10 Det har været nødvendigt at søge om tillægsbevillinger vedrørende betaling til andre kommuner og regioners tilbud. Budgettet har ikke været realistisk i forhold til de faktiske udgifter. Mange udgifter på området er svært styrbare, idet handleforpligtelsen overfor borgere, der har ophold i andre kommune, typisk ligger hos opholdskommunen på trods af, at Mariagerfjord Kommune er betalingskommune. En positiv følge af de større udgifter er, at statsrefusionen på de særlig dyre enkeltsager har været højere end budgetteret. Den faktiske statsrefusion har været 25 % af udgifterne over og 50 % af udgifterne over

11 11 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Botilbud til midlertidigt ophold (SEL 107) Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedr. kommunale og private botilbud til midlertidigt ophold for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. 107 i serviceloven. Det skal bemærkes, at denne funktion skal ses i sammenhæng med funktion , Botilbud for længerevarende ophold (SEL 108), idet der løbende sker ændringer imellem 107 og 108-ophold. Der er indregnet følgende beløb: Ledelse og sekretær, Botilbud i Hobro Ledelse og sekretær, Botilbud i Arden, Hadsund og Mariager Bofællesskabet Hedevej/Aalborgvej, Hadsund Betaling fra andre kommuner Bofællesskabet Rugmarken, Arden Betaling fra andre kommuner Bofællesskabet Enggården i Mariager Betaling fra andre kommuner Bofællesskabet Søndertoften 54, Hobro Betaling fra andre kommuner Bofællesskabet Vestergade 18, Hobro

12 12 Betaling fra andre kommuner Bofællesskabet Vadgård, Hobro Betaling fra andre kommuner Skivevej, Hobro Betaling fra andre kommuner Satelit Vadgård Betaling fra andre kommuner Bostøtten, Myhlenbergvej, Arden Betaling fra andre kommuner Boprojekt Kirkegade, Hadsund Betaling fra andre kommuner Fjordgruppen Betaling fra andre kommuner Bygruppen, Hobro Betaling fra andre kommuner Specialgruppen, Hobro Betaling fra andre kommuner Ud over egne bofællesskab og salg af pladser i disse til andre kommuner, er der en række personer fra Mariagerfjord Kommune, der er placeret i andre kommuner bofællesskab, og endelig er en række personer fra andre

13 13 kommuner placeret i private tilbud o.lign., som Mariagerfjord Kommune betaler og efterfølgende opkræver ved disse betalingskommuner. Ligeledes vedrører området også udgifter til plejefamilier for voksne samt udgiften til betaling vedrørende 85-timer og ophold på private botilbud i egen kommune og botilbud i andre kommuner og regioner. Nedenstående vises områdets samlede aktiviteter med tilhørende budget og regnskab: kr. netto Opr. Budget Korr. budget Regnskab Fælles formål plejefamilier til voksne Ledelse/sekretær Hobro Ledelse/sekretær Arden Bofællesskabet Aalborgvej Bofællesskabet Søndertoften Bofællesskabet er afviklet i løbet af Bofællesskaberne Hobro bus (overførselsadgang) Bofællesskabet Vestergade Bofællesskabet er afviklet i løbet af Bofællesskabet Vadgård Bofællesskabet Rugmarken Bofællesskabet Enggården Bostøtten Arden Boprojekt Kirkegade Bygruppen Hobro Fjordgruppen Specialgruppen Satelit Vadgård Skivevej Botilbud andre kommuner og betaling til regioner incl. 85- udgifter samt private botilbud. Refusion særligt dyre enkeltsager incl. berigtigelser I alt netto Som tidligere nævnt vedrører området ligeledes udgifter til 85-timer. Udgiften på området steg fortsat i 2009 set i forhold til 2008, hvilket bl.a. skyldes udgifter til senhjerneskadede som kommunen skulle yde 85- timer til efter hjemsendelse fra sygehus, hvilket bl.a. giver sig udslag i

14 14 merforbruget på Bygruppen. Merforbruget på Enggården skyldes primært ekstra støttetimer til en enkelt beboer. Hjemtagelse af statsrefusion vedrørende særligt dyre enkeltsager sker med en refusionssats på 25 % på personsager over Personsager over hjemtages der 50 %. Det skal bemærkes, at disse beløbsgrænser stiger i 2010, hvorfor der forventes hjemtagelse af mindre statsrefusion i 2010 vedrørende særligt dyre enkeltsager.

15 15 Sundhed og Omsorg Handicap - serviceudgifter Funktion: Kontaktperson og ledsagerordninger (SEL 45 og 96-99). Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedr. ledsagerordninger for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og vedr. støtte- og kontaktpersonordninger for sindslidende eller døvblinde efter 45, 97, 98 og 99 i serviceloven. Der er indregnet personale til støtte-kontaktpersonordninger for Det er udgifter til aflønning af 2,0 ansatte. Der er indregnet til ledsagerordninger. De bevilgede ledsagere er primært timelønnede og indgår dermed ikke i de tekniske lønbudgetter. Mindreforbruget på kr. fordeler sig på følgende områder: Vedrørende støtte- kontaktpersonordninger er der et mindreforbrug på kr. På ledsagerordninger er mindreforbruget kr.

16 16 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Aktivitets- og samværstilbud (SEL 104). Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedr. aktivitets- og samværstilbud for personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer jf. 104 i serviceloven. Området omfatter kommunens egne dag- og aktivitetstilbud og tilbud i andre kommuner. Der blev oprindeligt budgetteret med til egne tilbud og med til andre kommuner og regioners tilbud. Området udviser et samlet merforbrug på kr. Merforbruget kan specificeres på følgende områder: kr - netto Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Udgifter vedr. betaling til andre off. myndigheder Ledelse og sekretær for dagtilbud Ledelse og sekretær for misbrug og psykiatriområdet Værestedet Midtpunktet, Assens Cafe Madam Blå Værestedet Blæksprutten Genbrugsforeningen ved Blæksprutten Værestedet Tinggade Dagtilbuddet Solstrejf Værkstedet ved Vadgård Klubvirksomhed i

17 17 Mariager Støttecenter for sindslidende, Hobro Butik Fantasi Cafe Viktoria Brohovedet, Hobro Aktivitetshuset, Hobro Grandprix andre kulturelle begivenheder SAB I alt netto Der er ikke de store afvigelser på området, og merforbruget kan hovedsageligt tilskrives merforbrug til arbejdsvederlag til borgere ansat i Genbrugsloppen en genbrugsbutik tilknyttet Værestedet Blæksprutten, merforbrug vedrørende betaling til andre offentlige myndigheder og modsat et mindreforbrug på Brohovedet. Udgifter til dagtilbud indgår også i statsrefusionsberegningen, hvor staten refunderer 25 % af udgifterne over og 50 % af udgifterne over Imidlertid bliver refusionen indtægtsført på den funktion, hvor størstedelen af udgiften afholdes, og det er typisk på botilbudsdelen.

18 18 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførselsudgifter Førtidspensioner med 50 % refusion Udgifter Indtægter Netto Kontoen omfatter førtidspension til personer, der er tilkendt efter Før den dato var der 100 % statsrefusion af førtidspensioner. Der er tale om et lukket kontoafsnit, idet staten pr trak sig yderligere ud af den direkte finansiering af udgifter til førtidspension med nedsættelse af refusionsprocenten fra 50 til 35. Budgettet var baseret på en bestand af førtidspensionister på denne funktion på 476 pr. oktober Det faktiske antal ultimo 2009 var 449. I nedenstående tabel ses budgetteret og realiseret fordeling på pensionstyper: BUDGET REALISERET Invaliditetsydelse: 5 5 Mellemste førtidspension Højeste førtidspension Almindelig forhøjet førtidspension I budget 2009 var forudsat, at 23 førtidspensionister på denne funktion ophørte p.g.a. alder d.v.s. overgang til folkepension. Aldersafgangen blev på 20 personer. I budgettet forudsættes at tilgang p.g.a. tilflyttede pensionister opvejes af afgang p.g.a. fraflytning og død. Denne forudsætning er ikke overholdt, idet der er tilflyttet 10 af denne type førtidspensionister, mens afgangen kun har været på 3 personer. Der var budgetteret med netto til forhøjelsessager. Af disse har der været 12 i Det er primært forhøjelser fra mellemste til højeste førtidspension. I løbet af året er budgettet korrigeret ud fra forbrug. Pensionsudgifterne blev nedsat med netto , og nettoindtægter fra mellemkommunale afregning blev forhøjet med I forhold til det korrigerede budget er der netto en mindreudgift på kr. eller 0,06 %.

19 19 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførselsudgifter Førtidspensioner med 35 % refusion tilkendt efter regler gældende før Udgifter Indtægter Netto Området vedrører førtidspension til personer, der er tilkendt efter Før den dato var der 50 % statsrefusion af førtidspensioner. Der er tale om et lukket kontoafsnit, idet nye pensionstilkendelser som følge af pensionsreformen pr fra bliver registreret på funktion 5.70 Førtidspensioner med 35 % refusion tilkendt efter regler gældende fra 1. januar 2003 (erhvervsevnemetoden). Budgettet var baseret på en bestand af førtidspensionister på denne funktion på 703 pr. juli Det faktiske antal ultimo 2009 var 691. I nedenstående tabel ses budgetteret og realiseret fordeling på pensionstyper: BUDGET REALISERET Invaliditetsydelse: Mellemste førtidspension Højeste førtidspension Almindelig forhøjet førtidspension I budget 2009 var forudsat, at 23 førtidspensionister på denne funktion ophørte p.g.a. alder d.v.s. overgang til folkepension. Aldersafgangen blev på 17 personer. I budgettet forudsættes at tilgang p.g.a. tilflyttede pensionister opvejes af afgang p.g.a. fraflytning og død. Denne forudsætning er ikke overholdt, idet der er tilflyttet 22 af denne type førtidspensionister, mens afgangen kun har været på 14 personer. Der var budgetteret med netto til forhøjelsessager. Af disse har der været 20 i Det er primært forhøjelser fra mellemste til højeste førtidspension. I løbet af året blev budgettet nedsat med netto nedsættelse skyldes primært, at nettoindtægterne fra mellemkommunal afregning blev større end oprindeligt budgetteret. Afvigelsen på området udgør et samlet merforbrug på svarende til 0,04 % af det korrigerede budget.

20 20 Årsagen til afvigelsen er den lidt mindre afgang end forudsat.

21 21 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførselsudgifter Førtidspension med 35 % refusion tilkendt efter regler gældende fra Udgifter Indtægter Netto Kontoen omfatter førtidspension til personer, der er tilkendt efter Som følge af pensionsreformen (erhvervsevnemetoden) registreres udgifterne fra på denne nye funktion Medio 2008 var der 514 borgere på denne konto. Forventet antal ny tilkendelser i 2. halvår 2008: Forventet antal ny tilkendelser i 2009: 55 personer 110 personer Der regnes med en gennemsnitlig udgift i 2009 på kr. pr. måned. De faktiske gennemsnitsudgifter blev på kr. I 2. halvår 2008 og 1. kvartal 2009 lå nytilgangen under det forventede niveau, men derefter sker der en kraftig stigning i tilgangen fra Arbejdsmarked specielt fra dagpenge men også fra ledighedsydelse og kontanthjælp. Udviklingen i nytilkendelser pr. måned i 2008 og 2009 kan ses i nedenstående figur: Antal nytilkendelser 2008 og Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec. Ved udgangen af 2009 var der 688 personer, med førtidspension tilkendt fra Der var en nytilgang på 114 personer. Der var forudsat afgang p.g.a. alder på 12 personer (fra medio 2008), og der var i 2009 en afgang på 26. I løbet af året er indtægter fra andre kommuner vedr. førtidspensionister med pension tilkendt efter 2003 øget med netto 1,8 mio.kr. For denne type førtidspension er der under alle omstændigheder mellemkommunal afregning

22 22 ved flytning i 6 år efter pensionstilkendelsen. For de øvrige typer er der kun mellemkommunal afregning, når førtidspensionister flytter i botilbud el.lign. I løbet af året blev budgettet nedsat med netto 3,5 mio.kr. dels p.g.a. ovennævnte mellemkommunale afregning og dels p.g.a. den mindre tilgang i slutningen af 2008 og starten af I forhold til det korrigerede budget er der en mindreudgift på netto kr., dels p.g.a. øgede indtægter fra mellemkommunal afregning og dels mindre pensionsudbetalinger end forudsat.

23 23 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførselsudgifter Kontante ydelser, sociale formål Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedrørende særlige kontante ydelser efter servicelovens bestemmelser på denne funktion er det udgifter til dækning af medudgifter for voksne med nedsat funktionsevne. Staten refunderer 50 % af udgifterne. Budgettet for 2009 var opjusteret, så der blev taget højde for stigende udgifter på funktionen i Det var især tillæg til dækning af merudgifter for diabetikere, der steg kraftigt. Imidlertid kom en rapport der fastslog, at merudgifterne til diabetikerkost var mindre end hidtil indregnet. Det betød, at en lang række diabetikere nu ikke længere kunne dokumentere/sandsynliggøre merudgifter for de 50 pr. md., som er betingelsen for at opnå et tilskud på 1.50 pr. md. Budgettet blev derfor nedsat med netto I forhold til det korrigerede budget er der en mindreudgift på 61.00

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) 177 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 178 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter 05.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner. Udgifter 2.765 Indtægter 0 Netto 2.765

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede boliger. Årsregskab Afvigelse Udgifter 0 736.308 736.308 Indtægter -1.278.000-2.512.811-1.234.811 Netto -1.278.000-1.776.503-498.503

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede boliger. Årsregskab Afvigelse Udgifter 0 4.951.974 4.951.974 Indtægter -1.183.000-1.183.000-3.981.884-2.798.884

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) UDKAST TIL BEMÆRKNINGER De foreslåede besparelser jo endnu ikke er lagt ud på funktionerne. Hvor der er besparelsesforslag på funktionerne, er der en speciel bemærkning

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede Udgifter 710 Indtægter -1.893 Netto -1.183 Efter lov

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.22.07 Refusion fra den centrale refusionsordning, Særlig dyre enkeltsager. Udgifter Indtægter

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.22.07 Refusion fra den centrale refusionsordning, Særlig dyre enkeltsager. Udgifter 0 Indtægter

Læs mere

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer Udvalget for Sundhed og Omsorg Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Vederlagsfri fysioterapi 800 Kommunal tandpleje - Omsorgs- og specialtandpleje

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE Budget- og regnskabssystem 4.5.7 - side 1 Dato: 1. december 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE 5.50 Botilbud til længerevarende ophold for udviklingshæmmede,

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Kontanthjælp til udlændinge omfattet

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Regnskabsår 2014 Udvalget for Sundhed og Omsorg 823.576-135.173 Handicap 237.888-59.376 Serviceudgifter 235.372-58.109 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016 Ledelsesinformation på scialområdet december 216 Ledelsesinformation, Social Service - december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017 Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016 Ledelsesinformation, socialområdet - august 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget Socialudvalget i alt 33.143.835 81.727.599 48.583.764 41-2.385.917 Ældre og handicappede 12.421.452 29.248.776 16.827.324 42 69.240 053232 Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede 5.457.673 11.872.571

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Voksne og ældre. Mål 14-1. Etablering af en sammenhængende og tværgående psykiatriindsats

Voksne og ældre. Mål 14-1. Etablering af en sammenhængende og tværgående psykiatriindsats Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Dag- og døgntilbud

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - december 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - september 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Forventet regnskab pr. ultimo september 2014 Social- og Sundhedsudvalget

Forventet regnskab pr. ultimo september 2014 Social- og Sundhedsudvalget Notat om: regnskab pr. ultimo december - Social- og Sundhedsudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Anita Lindberg Dato: 27. januar 2015 Til: - J. nr.: regnskab pr. ultimo september Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Budgetrevision 1 Februar Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug på 30,7 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Merforbruget

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Regnskab 2018 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og Sundhedsudvalget -20.365 00 Serviceudgifter -11.610 55 Den centrale refusionsordning 1.238 66 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Introduktionsprogram mv. 1.047

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. juli Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 30. juni til Byrådet lb. 111607 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Notat vedr. udgifter på hjælpemiddelområdet med udgangspunkt i regnskab 2007.

Notat vedr. udgifter på hjælpemiddelområdet med udgangspunkt i regnskab 2007. Notat vedr. udgifter på hjælpemiddelområdet med udgangspunkt i regnskab 2007. Støtte til køb af biler Der har i 2007 været 70 sager omkring særlig indretning. Sagerne har i gennemsnit kostet 42.518 kr.

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

Budgetområde 620 Anden Social Service

Budgetområde 620 Anden Social Service Indledning omfatter primært serviceydelser, som retter sig mod almindelige borgere uden et socialt problem. Det vil sige ydelser, som er frivillige for borgeren samt ydelser, hvor tildelingen sker alene

Læs mere

Handicap og udsatte voksne

Handicap og udsatte voksne Handicap og udsatte Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg -883

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg -883 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.117 Egentlige tillægsbevillinger 8.000 Finansieret til/fra andre udvalg -883 Korrektion af

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014.

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. april Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. marts til Byrådet lb. 9187 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Udgiftsrammen udgør 773,1 mio. kr. inklusiv overførsler fra 2008 og konsekvenser af årets budgetreguleringer m.v., og indtægtsrammen udgør 199,7 mio.

Læs mere