Dette er det gældende regelsæt, som anvendes til rollespilskampagnen Nordlenets Saga.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette er det gældende regelsæt, som anvendes til rollespilskampagnen Nordlenets Saga."

Transkript

1 REGELSÆT Praktisk info Dette er det gældende regelsæt, som anvendes til rollespilskampagnen Nordlenets Saga. Tid og sted Kampagnen afholdes i Hareskoven nær Værløse, og finder sted den 1. søndag i hver måned. Fra maj til september forlænges spilgangen, således at vi spiller allerede fra om lørdagen. Da det sker, at enkelte spilgange bliver aflyst eller rykket, er det dog en god ide altid at følge med i kalenderen på foreningens hjemmeside. Aldersgrænse Kampagnen er primært for spillere, der er 15 år eller ældre. Det er muligt for yngre spillere at deltage, men dette kræver dispensation fra en hovedarrangør. Spilleren skal desuden lave en særlig aftale med en holdleder inden vedkommende møder op til spilgangen. Pris Det koster 20 kr. at deltage ved de månedlige scenarier. Medlemmer af foreningen deltager gratis. Når der afholdes overnatningsscenarier, er prisen 20 kr. per dag. Også her deltager medlemmer gratis. Medlemskab af foreningen koster 150 kr. og følger kalenderåret. Briefing Før hvert scenarie begynder, bliver der afholdt briefing på Gisselfeldengen. Alle skal møde op til denne. Det præcise tidspunkt afgøres fra gang til gang og annonceres på foreningens hjemmeside. På hjemmesiden er der også et kort over skoven. Livsbånd Før briefingen skal alle deltagere have udleveret livsbånd. Det gøres samtidig med at man betaler for deltagelse. Spillere, som først betaler efter at briefingen er blevet afholdt, pålægges et strafgebyr på 20 kr. Det gælder både medlemmer og ikke-medlemmer. Livsbånd skal bæres synligt under hele scenariet, og gerne på nederste halvdel af armen. Våben- og rustningskontrol Efter briefingen afholdes der en fælles kontrol af rustninger og våben, som alle deltagere også skal gennemgå. Våben, som ikke er blevet kontrolleret, men alligevel anvendes i spil, vil blive konfiskeret. Gule skråbånd Spillere, der af den ene eller anden årsag ikke må udsættes for fysisk eller psykisk pres kan vælge at bære et gult skråbånd. Personer, som under spillet bærer et sådant, skal behandles varsomt, men skal også selv forsøge at undgå kamp og pressende situationer. Det er alle spilleres ansvar, at sørge for at gulbåndsspillere ikke lider overlast.

2 Kontakt Al yderligere viden omkring spillet og foreningen kan findes på foreningens hjemmeside. Hjemmesidens adresse er: For de interesserede er der desuden mulighed for at følge med i den løbende debat omkring kampagnen på forummet Ordensregler Det vigtigste er til alle tider at huske på, at vi spiller for at have det sjovt. Sørg derfor for at vise hensyn til dine med- og modspillere. Pas på folks grænser Lad være med at overskride folks personlige grænser, og hvis du er i tvivl om hvor de går, så spørg. Uanset omstændighederne er det aldrig tilladt at udøve reel fysisk vold, og enhver form for hårdt pressende psykiske situationer er tilsvarende forbudt. Pas på skoven Vi har kun skoven til låns, og når vi er færdige med at spille skal der ryddes op. Alle hold er ansvarlige for at både deres lejre er rene og også området umiddelbart omkring dem. Sørg desuden for, at passe godt på skoven under spillet. Lad være med at knække grene af træer, og smid ikke cigaretskodder, madrester eller andre former for affald i skovbunden. Når vi forlader skoven, må man ikke kunne se, at vi har været der. Det er forbudt at gå på stendiger og andre fortidsminder. Alkohol Det er ikke tilladt at indtage alkohol under spillet. Kun drikkevarer med en styrke på op til 2 % er tilladt. Det er heller ikke tilladt at møde beruset op til en spilgang, og personer som er mærkbart påvirkede vil blive sendt hjem. Euforiserende stoffer er selvfølgelig også strengt forbudte. Overhold reglerne Alle regler er lavet for at blive overholdt. Der er ikke nogle, som er vigtigere end andre, og snyd ødelægger oplevelsen for alle, uanset hvor ubetydelig det må synes. Som spiller er det derfor dit ansvar at læse samtlige regler, og sætte dig grundigt ind i dem. Manglende kendskab til reglerne er ikke en undskyldning for at overtræde dem. Hvis det er dumt at snyde, er det også snyd at være dum. Tyveri Under spillet vil folk bære diverse spilrelaterede genstande, som det er muligt at stjæle. Det er imidlertid vigtigt at skelne mellem genstande, som arrangørerne sætter i spil, og genstande, som folk medbringer hjemmefra. Rene spilgenstande, såsom spilmønter, ploteffekter og lignende, kan frit stjæles fra andre spillere. Personlige spilgenstande, såsom våben, rustninger og almindeligt udstyr, må kun stjæles med ejerens accept, og skal altid tilbageleveres til denne efter spillet.

3 Det er strengt forbudt at stjæle genstande, som ikke er relateret til spillet, såsom tasker, jakker og lignende personlige ejendele. Brok Hvis du er utilfreds med andre spilleres opførsel under spillet, så henvend dig til din holdleder, som vil tage det op på næste holdledermøde. Lad være med at brokke under spillet. Er der småting du ønsker at drøfte med en spiller, så tag diskret vedkommende til side, så I ikke ødelægger spillet for de andre deltagere, og tal om det som fornuftige mennesker. Kan I ikke blive enige, så kontakt din holdleder. At tage hånden på hovedet Det er muligt at træde ud af spillet ved at tage sin ene hånd og lægge den fladt ovenpå hovedet. Når du gør det, er du ikke længere en del af spillet, og alt spil med eller imod dig skal ophøre øjeblikkeligt. At tage hånden på hovedet på denne vis er imidlertid kun en udvej, som kan bruges, hvis det er bydende nødvendigt at understrege at du ønsker at udtræde af spillet. Tager du hånden på hovedet, så gå væk fra andre spillere, så du ikke forstyrrer deres spil. Det er en regel som let bliver misbrugt, og som kan dræbe enhver god stemning, så lad være med at gøre det, med mindre du har en virkelig god grund til det. Straf Spillere, der ikke formår at overholde disse relativt simple regler for god opførsel, vil blive straffet. Lettere forseelser vil resultere i advarsler eller spilmæssige handicaps spillere, som overdriver deres KP vil få disse reduceret, og personer, der kæmper for voldsomt i kamp, vil få frataget deres ret til at slås. Voldsomme eller gentagne overtrædelser af reglerne vil medføre bortvisning og efterfølgende karantæne. Spillerkrav Eftersom spillet foregår i en fiktiv verden, hvor eventyr og fantasi er nøglebegreber, så er det vigtigt, at spillerne også gør deres for at oprethold illusionen. Indlevelse Det er alle spilleres ansvar at sørge for konstant at leve sig ind i spilverden og spille overbevisende. Rollespil er kun sjovt, hvis alle gør sig umage. Det ødelægger stemningen, når deltagere taler om hverdagsting under spillet, så lad være. Sørg desuden for at gemme tasker og personlige ejendele, som ikke hører til i spillet, af vejen. Intet spil er så godt, at det ikke bliver ødelagt af neogrønne sportstasker. Udstyr En central del af stemningen afhænger af spillernes personlige udstyr. Før du møder op til et scenarie, skal du derfor gøre dig nogle tanker om din karakter, og sørge for at dit kostume udstråler dennes personlighed. Husk at alle dele af dit kostume er vigtige. T-shirts og kondisko er mere synlige end du tror, og det kræver kun et minimum af indsats at gøre det til noget særligt.

4 Hold Inden du kan deltage i spillet, skal du vælge et hold, som du ønsker at spille på. Der findes hold, der er åbne for alle, men der findes også hold, der stiller visse særlige krav til dig, før du kan blive optaget. At være med på et hold, betyder ikke at du er tvunget til at blive sammen med en speciel gruppe. Du kan stadig gå rundt som det passer dig. Når du skal være med på et hold, så er det primært af administrative årsager. Din holdleder er din umiddelbare kontaktperson, og hvis du er i tvivl om noget, så kan du altid kontakte ham eller hende. Hvis du er ny, og ikke ved hvilket hold, du skal være med på, så kontakt en arrangør. Du kan også finde en oversigt over de forskellige hold på foreningens hjemmeside. Forberedelse Før du tager i skoven er det nødvendigt at du gør dig nogle tanker om din karakters personlighed og dennes fortid. Det giver dig noget at spille ud fra, samtidig med at det giver din karakter dybde og realisme overfor de øvrige spillere. Alder og udseende For at kunne opretholde et realistisk spil, er det nødvendigt at sætte visse begrænsninger på folks muligheder. De enkelte racer stiller vise krav angående højde og udseende. Disse er anført sammen med racebeskrivelserne. Generelt gælder det for alle spillere, at alder kan være en hindring for at spille visse roller, der skal foregive at være gamle. Herudover er det en generel regel, at deltagere under 15 år skal spille karakterer, som er af den samme alder. Kultur Alle karakterer har en historie, og en kultur som de kommer fra. Det er vigtigt at du som spiller undersøger nogen om spilverden og skaber dig et indtryk af din kultur, og at du under spillet sørger for at spille på dette. Det er både din adfærd og dit udseende som bør være påvirket heraf. Du kan godt vælge at have en kultur som ikke hører naturligt sammen med de andre spillere på det hold, som du spiller sammen med. Så skal du bare huske at aftale årsagen med din holdleder, og gøre jer nogle tanker om hvordan det skal påvirke spillet på holdet. Hjælp Er du i tvivl om hvordan du skal forberede dig til kampagnen, så er der hjælp at hente hos din holdleder. Han eller hun kan bidrage med kulturel baggrundsviden, samt mere generel oplysning om spillet og kampagnen i almindelighed. Karakterer Siden rollespil handler om at leve sig ind i en anden persons liv og at gøre og tale som denne, er det nødvendigt, at alle spillere skaber en karakter, og at de rent faktisk også lever sig ind i karakteren under spillet. Evner og færdigheder Der er ikke meget forskel på hvad du som spiller kan og hvad din karakter kan under spillet. Kampagnen bygger på en grundtanke, om at kan du udføre en given handling i den virkelige verden, så kan du også under

5 spillet. Omvendt betyder det også, at du heller ikke skal regne med at kunne få særlige færdigheder, som du som spiller ikke vil kunne udføre i den virkelige verden. Det store men Det er muligt at få visse særlige færdigheder i spillet, såsom evnen til at kaste magi, der ikke lader sig gøre i den virkelige verden. Der er desuden også de, som er nødvendige, for at gennemføre illusionen i den verden, der spilles i, såsom muligheden for at rollespille udøvelsen af førstehjælp. Der vil tilsvarende være enkelte begrænsninger i hvad din karakter kan udføre. Disse vil som oftest være indført af sikkerhedsmæssige årsager, såsom visse begrænsninger på hvilke våben, der kan anvendes i kamp. Der er også visse begrænsninger, som skal beskytte spillet og den opbyggede illusion, såsom restriktioner på at klatre over eller under de vægge, som i spillet skal foregive at være solide mure. To færdigheder, du skal kende Der er to særlige situationer, hvor du vil blive ramt af færdigheder, og hvor det er vigtigt, at du på forhånd ved hvad de gør. Bonk Hvis en person slår dig på skulderen med en kølle eller et tilsvarende redskab, skal du falde bevidstløs om uden et ord. Herefter genvinder du bevidstheden efter 5-10 minutter, men er omtumlet i noget tid efter. Færdigheden virker kun, såfremt du ikke ser slaget komme. Bære person En person med denne færdighed kan rollespille, at han bærer dig, uden at skulle gøre det fysisk. Han vil dog være tydeligt hæmmet heraf. Som udgangspunkt skal der to personer til at kunne bære en person ordentligt, og tre såfremt vedkommende bærer metalrustning. Sørg for stadig at spille på situationen, og gør det tydeligt at du foregiver at du bliver båret. Standardkarakterer Alle spillere skal som benævnt have en karakter. For at kunne holde styr på karakterens fakta, har alle deltagere mulighed for at udfylde et standard karakterskema. Det er et krav, at du som spiller har udfyldt et skema og bærer det under spillet. En standardkarakter vil aldrig kunne udvikle sig eller lære nye evner og færdigheder. Dermed ikke sagt, at du som spiller ikke kan blive bedre til det ene eller andet, men hvis du ikke er indstillet på at gøre mere ud af din karakter, skal du heller ikke forvente at blive belønnet. Specialkarakterer Medlemmer af foreningen har muligheden for at oprette en specialkarakter. Specialkarakterer kan med tiden udvikle sig og tillære sig særlige færdigheder udover det almindelige. Der er tre typer af specialkarakterer at vælge imellem kriger, præst og civil. Hver kultur har særlige færdigheder og evner, som de enkelte typer karakterer kan lære. At skabe en specialkarakter er imidlertid ikke lig med at få evner. Før du kan lære noget, skal du have en læremester, som indvilger i at undervise dig, og du skal være indstillet på at undervisningen tager tid. Du kan ikke lære noget nyt, før din læremester mener at du er parat til det, og at du har vist dig som en tilpas dygtig rollespiller.

6 Godkendelse Alle spillere skal, inden de deltager i spillet, have deres karakter godkendt af deres holdleder eller alternativt en arrangør. Udover at kunne sige god for dine tanker om din karakters adfærd og baggrund, skal din holdleder også tage stilling til hvorvidt dit udseende og kostume passer til denne. Hvis der er noget galt, eller der mangler noget, så kan din holdleder være behjælpelig. Du må være indstillet på at der kan være forskel på hvor store krav de enkelte holdledere stiller til deres spillere, og at du ikke altid kan regne med at blive godkendt, hvis blot du møder op i skoven. Tal med din holdleder før spillet, hvis du vil være på den sikre side. Karakterer ud over det sædvanlige Hvis du vil spille en rolle, som går udover grænserne for hvad der almindeligvis er muligt i medfør af reglerne, så kontakt endelig arrangørerne. Du må meget gerne selv komme med et oplæg, som I kan arbejde ud fra. Særlige karakterer kræver tilladelse fra arrangørerne, men det vil blive givet frit, hvis du har en god ide. Kropspoint (KP) Alle spillere har et antal KP, som fortæller noget om hvor stærke de er, og hvor meget skade de kan tage i kamp, før de går ned. Der anvendes flydende KP ved kampagnen, hvilket vil sige at hver spiller har én pulje af KP, og ikke tæller KP for hver enkel legemsdel. Dine KP er afhængig af din race og rustning De enkelte racer har som udgangspunkt følgende KP: Mennesker, elver, sortelver, goblin: 2 KP Dværg: 3 KP Ork: 4 KP Monstre: Varierende, men ofte mange! Rustninger Ved at bære rustning, er det muligt at få betydelig flere KP end man som udgangspunkt ville have, og det er således det bedste middel, hvis man ønsker at kunne holde til mere i kampsituationer. Kroppen inddeles i tre dele: Torso, begge arme og begge ben. For hver del med rustning, gives der yderligere KP. Der skelnes mellem delvis dækning (min 25 % dækket) og fuld dækning (mindst 75 % dækning). Ringbrynje og plade giver 2 KP ved fuld dækning og 1 KP ved delvis dækning. Læder, slagkofte og lignende giver 1 KP ved fuld dækning. Der kan dog højest opnås 3 KP for rustning per kropsdel. Metalhjelme og brynjehætter giver 1 ekstra KP. Særlig kraftige eller effektive rustninger kan få yderligere + 1 KP på grund af udseende alene. Dårligt udførte eller decideret grimme rustninger kan få fratrukket op til -2 KP. Det er rustningskontrollen som enevældigt afgør hvor mange KP du får for din rustning. Er din rustning ikke blevet vurderet, så får du heller ikke KP.

7 Ekstra KP fra rustninger lægges blot til de almindelige KP, og genvindes på samme vis som disse. Kamp Kamp er et af de elementer ved rollespillet, hvor der er størst risiko for at komme til skade, og derfor er det vigtigt altid at være påpasselig i disse situationer. Inden hvert scenarie skal alle våben igennem våbenkontrollen, som afholdes umiddelbart efter briefingen. Kommer du senere, skal din holdleder kontrollere dine våben. Spillere, som ikke overholder dette krav, vil blive bortvist. Forbudte våben Det er ikke tilladt at anvende kædevåben i kamp, da de er for vanskelige at kontrollere. Kastevåben er som udgangspunkt forbudte, da de er unyttige i kamp og ofte fremstår urealistiske. Det er dog muligt at lave særaftaler herom med arrangørerne. Knive, køller og andre korte våben må kun anvendes i kamp, såfremt der er mindst 40 cm. fra håndtaget til våbenets spids, da der ellers er stor risiko for at ramme mod- og medspillere med hånden. Disse våben kan frit anvendes udenfor kampsituationer. Det er kun elvere, sortelvere og gobliner, som må kæmpe med to våben samtidigt. Det skyldes et ønske om at skabe tydelige kulturelle forskelle mellem racerne. Det er ikke muligt for andre racer at tillære sig denne færdighed. Efter mørkets frembrud er det forbudt at benytte buer og armbrøster, og spillere bør i almindelighed udvise mere forsigtighed når der kæmpes om aftenen og natten. Buer og armbrøster Buer og armbrøster må højest have en trækvægt på 30 pund (15 kilo) ved fuldt træk (oftest 28 tommer = 71 cm.). Der stilles store krav til sikkerheden ved pile og bolte. Disse skal alle have en spændskive monteret på spidsen af kernen med en diameter på min. 3 cm. Spændskiven må ikke kunne bevæge sig. Hovederne på pile og bolte skal være flade og velpolstrede. Det anbefales at bruge min. 3 cm polstring udover spændskiven. Det anbefales, at lave det yderste lag polstring i særlig blødt skum. Det er desuden en rigtig god ide at udstyre pilen med 3 styrefjer. Vis hensyn Under kamp skal du altid vise hensyn til din modstander, og aldrig slå hårdere en højest nødvendigt. Våben giver skade, uanset at du ikke slår for fuld kraft. Prøv i stedet at gøre dine slag visuelt tydelige, og få din modstanders opmærksomhed med kampråb, frem for bare at slå til. Dette gælder især for latexvåben, da de typisk er hårdere end gaffavåben. Det er forbudt at slå i hoved og skridt eller bevidst at ramme folk på hænder og fingre. Rammer du en modspiller her, så udvis lidt fairplay og sig undskyld. Husk at dine modspillere også begår fejl en gang imellem, og tilgiv dem for det.

8 Kontakt er forbudt Det er ikke tilladt at tage fat i sin modstander under en kamp. Enhver sådan form for fysisk kontakt udsætter dine modspillere for en unødvendig risiko. Det omfatter både situationer, hvor du holder fat i din modstander, skubber til ham, spænder ben eller lignende tilfælde. Det er ikke tilladt at holde fat i andre spilleres våben eller skjolde under kamp. Det ødelægger udstyret og giver skader. Det er ikke tilladt at skubbe til andre spillere eller at slå ud efter dem med sit skjold. Det er dog i orden at skubbe modspilleres skjolde og våben væk med sine egne så længe det gøres varsomt. Spillere kan aftale, at de går lidt hårdere til den under en given kamp. Det skal imidlertid altid foregå kontrolleret, og begge parter skal være med på ideen. Hvis udefrakommende bliver involveret i kampen, skal den hårde kampstil indstilles øjeblikkeligt. Skade Bliver du ramt af et våben, tager du skade afhængigt af hvad du bliver ramt med og hvor. Alle håndvåben giver 3 KP i skade ved træf i torso og 1 KP i skade ved træf på en arm eller et ben. For pile gælder det, at de giver 4 KP i skade ved træf i torso og 2 KP i skade ved træf i arme eller ben. Efter et slag skal våbenet trækkes mindst ½ meter tilbage, før der kan slås med det igen. Trækkes våbenet ikke tilbage vil de følgende slag ikke give skade. Visse monstre er meget stærke, og deres slag er særlig kraftfulde. De vil altid blive præsenteret på briefingen først. Hvis du bliver ramt af et monsters slag, kastes du tilbage og falder om. Det gælder uanset hvor du er blevet ramt og uanset om du har pareret slaget med et våben eller skjold. Når du tager skade, så husk at spil på det. Skrig af smerte, hump omkring og hvæs af din modstander. Kampe skal rollespilles og gøres til noget særligt. Hvis du når ned på 0 KP er du hårdt såret og falder bevidstløs om. Husk altid at spille på din skade, og at gøre det tydeligt for dine medspillere, at du er såret. Borgkamp Når der kæmpes ved og i borge, er der visse særregler, som skal overholdes. Alle porte kan slås åbne med 30 slag fra en rambuk. Rambukken skal være af en anseelig størrelse og kræve flere mænd at anvende. Herefter er porten brudt ned og skal åbnes. Projektiler fra krigsmaskiner, trebucheer og andre belejringsvåben giver 4 KP i skade ved træf i torso og 2 KP ved træf i arme eller ben, og du kastes tilbage. Det gælder uanset om du parerer projektilet eller ej. Det er ikke muligt at klatre over eller under presenningsvægge eller andre tilsvarende mure. Der kan dog frit skydes, stikkes eller slås over eller igennem, hvis der er åbninger i disse. Grenvægge og mure kan frit passeres. Død og spillerdrab Når karakterer bliver såret i kamp, vil personen aldrig kunne dø af dette det gælder uanset hvor meget der bliver slået på vedkommende under eller efter kampen. Personen vil ikke kunne blive mere skadet, end at det vil kunne helbredes igen.

9 Den eneste måde man permanent kan dræbe en karakter, er ved et bevidst udført karakterdrab. Det udføres ved tydeligt at rollespille et drab på vedkommende, og herefter hviske ordet drab i øret på denne. Før et karakterdrab kan udføres, kræver det at personen, som udfører det, har fået tilladelse hertil af enten offeret eller af en arrangør. Selv hvis en arrangør giver tilladelse til det, er det god kutyme også at forhøre sig hos offeret, og finde en anden løsning, hvis vedkommende ikke ønsker at miste sin karakter. Helbredelse Efter at være blevet såret er det muligt at genvinde KP på en eller flere af de følgende måder: En person, som er nået ned på 0 KP vil komme til bevidsthed igen efter 10 minutter. Han vil stadig være på 0 KP og enhver handling vil meget smertefuld. På grund af smerten, er det ikke muligt for personen at udføre fysisk eller mentalt krævende handlinger, såsom at kæmpe eller kaste magi. Han kan kun lige slæbe sig selv tilbage til sin lejr. Alle spillere kan udføre førstehjælp på sårede. Det kræver at vedkommende anvender bandager, og at situationen rollespilles. Personen, der er udført førstehjælp på, får ikke KP tilbage, men befries for sine smerter, og kan bevæge sig omkring uden at være tydeligt påvirket af sine skader. En specialkarakter, der har færdigheden lægehjælp kan drive et hospitempel og her helbrede sårede. En person, som bliver behandlet i et hospitempel genvinder alle KP efter en halv time. Det er tillige muligt at genvinde sine KP gennem helbredende ritualer og magi, samt ved brug af urtekundskab eller alkymi. Efter at være blevet helbredt på denne vis, er man dog stadig svækket i 5-10 minutter. Personer, der ikke modtager hjælp, genvinder ikke deres KP automatisk og forbliver sårede. Det er muligt at restituere og få sine KP tilbage ved at opholde sig i sin lejr og hvile i en time her. Det anbefales at spillere med evnen til at helbrede, henvender sig til en arrangør og får udleveret en guide til helbredelse. Det store men Når du er blevet kvæstet under en kamp, og er gået ned på 0 KP vil du aldrig igen kunne deltage i den samme kamp. Selvom du skulle blive helbredt, vil du stadig være svækket indtil kampen er overstået. Ingen kan deltage i den samme gang to gange, efter at være gået ned. Magi Kampagnen er sat i en verden hvor magi og magiske hændelser er en del af hverdagen. Selvom du ikke selv kan bruge magi, er der en god chance for at du en dag vil blive ramt af det, og det er derfor et krav at du sætte sig ind i reglerne alligevel. Magibrugere Der findes to traditionelle typer af magibrugere: Magikere og præster. Magiker får deres kræfter fra de magiske strømninger der svæver frit, men som oftest er utilgængelige for almindelige dødelige. Magikere er som oftest uafhængige og meget magtfulde. Deres magi er ofte af skadelig karakter og rammer som regel flere personer ad gangen. Præster får deres kræfter fra deres udvalgte gud. De er nært knyttet til deres kirke, og de lærer kun færdigheder, som er naturlige for guden. Deres magi er ofte af fredelig karakter, og rammer for det meste kun enkeltpersoner.

10 At blive påvirket af magi Når der bliver kastet magi på dig, er det magibrugerens ansvar at sørge for, at det er underholdende og spilskabende at overvære. Magibrugeren skal også sørge for, at du ved hvilken effekt formularen har. Hvis personen ikke gør det, så gæt på hvad effekten kunne være og spil den efter bedste evne. Træk herefter diskret magibrugeren til side og spørg ind til den konkrete effekt. Fladtid Når magibrugere kaster formularer eller laver ritualer er de efterfølgende udmattede, og vil i noget tid ikke kunne udføre fysisk eller mentalt krævende handlinger. Denne tid betegnes fladtid. Umiddelbart efter at have anvendt magi, er magibrugeren voldsomt udmattet i sekunder, hvor han hverken kan løbe, kæmpe eller tænke rationelt. Herefter følger en periode på 1-2 minutter hvor vedkommende genvinder sin styrke, men er ude af stand til at kaste mere magi. Standardformularer Det følgende er en liste over de mest anvendte formularer. Det forudsættes at alle spillere læser dem og får et indtryk af deres effekt. Aura Markeres ved at kasteren krydser armene foran sig på brystet. Magibrugeren kan ikke skades af ikke-magiske våben så længe hans arme er krydsede. Formularen ophører når magibrugeren tager armene ned eller ophører med at messe riter. Fladtid indtræder, når auraen opløses. Charmere Markeres ved at magibrugeren fører to fingre forbi dine øjne og siger charmere. Du er kasterens loyale ven og vedbliver med at være dette, indtil vedkommende er ude af syne. Du er efterfølgende ikke opmærksom på at du har været underkastet magi i denne tid. Helligt lys Markeres ved at kasteren holder en lysende troldmandsstav eller lignende frem, og siger helligt lys. Du kan ikke nærme dig en fjende, som holder et helligt lys op imellem jer. Formularen virker kun så længe magibrugeren messer riter. Kommer du indenfor 1½ meter af magibrugeren rammes du af formularen Terror. Kommando Markeres ved at kasteren peger på dig og siger kommando og efterfølger det med et enstavelsesord i bydeform. Du skal udføre den kommando, som kasteren udtaler, eksempeltvist knæl, fald, syng, drik, løb m.fl. Effekten varer ved så længe kasteren peger på dig. Kontrollere Markeres ved at kasteren peger på dig og siger kontrollere. Du bliver herefter kasterens lydige tjener, og skal udføre dennes gerninger uden indvendinger. Du er fortsat ved dine tankers fulde kraft, men er ude af stand til at modsætte dig kasterens vilje. Formularen vedbliver med at virke indtil den bliver opløst.

11 Smerte Markeres ved at magibrugeren peger på dig og siger smerte. Du falder om på jorden, og kan kun vride dig i smerte så længe der peges. Søvn Markeres ved at magibrugeren hvisker en rite, peger på dig og siger søvn. Du falder i en dyb søvn, som du først vågner fra efter 10 minutter, eller ved intens rusken. Terror Markeres ved at magibrugeren peger på dig og siger terror. Du flygter rædselsslagen fra magibrugeren og holder dig herefter ude af syne fra denne i noget tid. Kan eller vil du ikke flygte, falder du i stedet om på jorden i smerte. Formularen virker kun så længe magibrugeren messer riter og peger på dig. Vindstød Markeres ved at magibrugeren laver en fejende håndbevægelse hen imod dig og siger vindstød. Du bliver kastet bagover, og kan ikke rejse dig så længe kastere peger på dig. Værn Markeres ved at der tegnes en melcirkel på jorden. Værnet er usynlig barriere, der ikke kan gennemtrænges af ikke-magiske genstande eller af personer. Værnet opretholdes så længe kasteren vedbliver med at messe riter. Raceevner Visse af spillets racer har særlige evner, der minder meget om de nævnte formularer. Evnerne er til for at opretholde en illusion om det magiske ved den verden, som der spilles i. En forudsætning for at få disse evner, er at spilleren har oprettet en specialkarakter. Evnerne kan kun anvendes når offeret er alene og borte fra de større stier. De vedbliver dog med at virke, selvom offeret skulle bevæge sig ind på en sti, eller ophøre med at være alene. Afsluttende bemærkninger Husk at rollespil i bund og grund handler om at have det sjovt. Det er ikke et spil om at vinde, og efter en scenarie skal der ikke være hverken vindere eller tabere. Når du spiller, så gør det på en måde, der skaber underholdning for alle ikke bare for dig selv. Lad være med bevidst at ødelægge oplevelsen for andre, bare fordi du selv vil få en gevinst ud af det. Husk altid at tænke dig om og at vise hensyn overfor dine modspillere. Det er alles ansvar at sørge for at spillet er sikkert og at ingen kommer til skade. Til sidst er der kun tilbage, at sige god fornøjelse! Vi ses i skoven

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Hareskovens Færdigheder 1.0

Hareskovens Færdigheder 1.0 Hareskovens Færdigheder 1.0 Færdighed: Er et fælles navn for alle evner, formularer og ritualer. Man skal stå stille ved brug af en færdighed. Formular: En magisk effekt som kræver en rite alt efter formularens

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Grundsystem. Indledning. Race. Ridestierne. At lave en karakter. Sådan spiller vi i Tempus Vivo. Racerne. Oprydning i skoven

Grundsystem. Indledning. Race. Ridestierne. At lave en karakter. Sådan spiller vi i Tempus Vivo. Racerne. Oprydning i skoven Grundsystem Indledning Dette er det grundsystem, hvor de allervigtigste regler for anden søndag i Vestskoven er gennemgået. Vi forventer at enhver spiller har sat sig ind i disse regler. Der findes flere

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev Evnesæt version 1.0 1. AUGUST, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Evner i Halenir... 2 Kort om evner... 2 Specielle evner og magi... 2 Almindelige evner... 3 EKSTRA LP... 3 STYRKE...

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Ingame og offgame... 3 Opstart af karakter... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 3 BG... 3 Racer og race bonus... 4 Kamp... 4 Døds

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Spilregler og system. Kampregler

Spilregler og system. Kampregler Spilregler og system Kampregler Da der er stor aldersforskel mellem spillerne kæmpes der kun med markeringer, altså ingen fuld kontakt medmindre det er en klar aftale mellem de involverede spillere. Alle

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE X

REGLER TIL KRIGSLIVE X Regler til Krigslive X REGLER TIL KRIGSLIVE X Dette regelsæt er skrevet til Krigslive X. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er en fælles forståelse af hvad der er sjovt og hvad

Læs mere

Velkommen til Babylons Junior-kampagne G.E.R.F!

Velkommen til Babylons Junior-kampagne G.E.R.F! Velkommen til Babylons Junior-kampagne G.E.R.F! Dette er systemet der er udarbejdet for magere, præster, druider, alkymister og andre magibrugere. Du behøves ikke at læse dette igennem som ny spiller,

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp.

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

Rollespillet KIMBRI. Grundregler

Rollespillet KIMBRI. Grundregler Rollespillet KIMBRI Grundregler Grundlæggende : Udover det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af Rollespils-penge. For at holde fantasien i gang

Læs mere

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed Runesmedning Indledning Runesmedningens kunst handler om at bruge kraftfulde tegn til at fortrylle våben og andre genstande med mægtige egenskaber. Dværgene er ophavsmænd til dette stolte håndværk, men

Læs mere

Lyng Rollespils Regelsæt

Lyng Rollespils Regelsæt Lyng Rollespils Regelsæt Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Magi... 3 Alkymi... 3 Smedning... 4 Ingame og Offgame... 4 Evner og Modevner... 4 Kamp... 4 Døds Regler... 4 Våben Regler... 5 Skjolde... 5 Rustnings

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Magikataloget Indhold

Magikataloget Indhold Magikataloget Indhold Formularer... 2 Første Cirkel Formularer... 2 Vindstød... 2 Løgn... 2 Rodnet... 2 Giftimmunitet... 2 Frygtimmunitet... 2 Byrdeimmunitet... 2 Anden Cirkel Formularer.. 2 Søvn... 2

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Regler for magi... 2 Sort magi... 4 Naturmagi... 5 Forsvarsruner... 6 Angrebsruner... 7 Skjoldmagi... 8 Lys magi... 10 Voodoo... 11 Shamanisme... 12 Sjælemagi... 13 Nekromantisme...

Læs mere

Live rollespil. grund regel bogen. K [Vælg datoen]

Live rollespil. grund regel bogen. K [Vælg datoen] Live rollespil grund regel bogen. K [Vælg datoen] 24/8-2014 Indhold Indledning.... 2 Din rolle.... 3 Reglerne generelt.... 3 Regler for kamp.... 3 Reglerne for våben.... 4 Regler for kropspoint og rustninger....

Læs mere

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog.

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog. Evne beskrivelser: Evner: +1-4 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP pulje. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP Læse/skrive oldskrift: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet

Læs mere

Regelsæt version 1.0

Regelsæt version 1.0 Regelsæt version 1.0 AUGUST 1, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Introduktion til Liverollespil... 2 Spilmesteren, spilleledere og NPC er... 2 Ingame og offgame... 2 Våben- og rustningstjek...

Læs mere

MRF Regelbog. DIN KARAKTERS BAGGRUND 6 Baggrundshistorie 6 Vores verden 6 Kultur 6 Hjælp til kulturel forståelse 6

MRF Regelbog. DIN KARAKTERS BAGGRUND 6 Baggrundshistorie 6 Vores verden 6 Kultur 6 Hjælp til kulturel forståelse 6 MRF Regelbog VELKOMMEN 3 Kom hurtigt i gang 3 Din karakter og karakterdæk 3 Ny karakter 3 Skifte race 3 Kropspoint (KP) og rustningspoint (RP) 3 Mistede kropspoint (KP) 3 Kamp og død 4 Reparation af rustning

Læs mere

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner):

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken

Læs mere

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F!

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Babylons Juniorkampagne - regelsystem, Version 1 Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Dette er systemet der er udarbejdet for magere, præster, druider, alkymister og andre magibrugere. Du behøves

Læs mere

Lyng Rollespils Præste Regelsæt

Lyng Rollespils Præste Regelsæt Lyng Rollespils Præste Regelsæt Præst Regelsæt 15, version 1..3 Indholdsfortegnelse Om Præster... Bønner... Gudtjenester... 3 Velsignelser... 3 Præste Evner... 3 Oversigt over valgfrie evner for Præster...

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0 1 Indhold Spillemesteren... 3 In-Game & Off-Game... 3 Våbentjek og våbenregler... 4 Penge i De 5 Riger... 4 Kroen... 4

Læs mere

Introduktion til Skyggekrigene

Introduktion til Skyggekrigene Introduktion til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 3,2 INDHOLD Introduktion:... 3 Spillets historie:... 3 Begreberne off-game og in-game :... 3 Mellem spilgangene:... 3 Snyd

Læs mere

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

[ ] Den 16. og 17. juni 2012 på Haderslev Kaserne/Vesterskoven EVENT. Se mere på www.ungdomsringen.dk

[ ] Den 16. og 17. juni 2012 på Haderslev Kaserne/Vesterskoven EVENT. Se mere på www.ungdomsringen.dk 2012 EVENT Den 16. og 17. juni 2012 på Haderslev Kaserne/Vesterskoven [ ] Se mere på www.ungdomsringen.dk [www.ungdomsringen.dk] [www.ungdomsringen.dk] [www.ungdomsringen.dk] [www.ungdomsringen.dk] [www.ungdomsringen.dk]

Læs mere

Man kan ikke kaste magier eller formularer, hvis man har metalrustning på.

Man kan ikke kaste magier eller formularer, hvis man har metalrustning på. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F!

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Hvis du er her som ny spiller, kan vi anbefale at du læser hele grundsystemet igennem, da alle de grundlæggende ting du behøver at vide om reglerne, står

Læs mere

Når du starter en SK, får du 20 EP at købe evner for. Når du får din baggrundshistorie godkendt, får du 10 EP mere at købe evner for.

Når du starter en SK, får du 20 EP at købe evner for. Når du får din baggrundshistorie godkendt, får du 10 EP mere at købe evner for. Specialkaraktersystem Dette system skal du læse, Når du bliver medlem af Zone2 og gerne vil have en specialkarakter. Specialkarakter (SK) En specialkarakter, også kaldet en SK, er en rolle, som du kan

Læs mere

Håndbog for kæmpere og dommere

Håndbog for kæmpere og dommere DMKS = Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning IMCF = International Medieval Combat Federation Håndbog for kæmpere og dommere Side: 1 Udstyr 2 Våben og Skjolde 3 Tilladte kampteknikker på banen og definition

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

Evner. Tønder Live. Ver. 08/ Side 32

Evner. Tønder Live.  Ver. 08/ Side 32 Evner Tønder Live www.toenderlive.dk. Side 32 Ver. 08/01012013 Opdateret den 5. januar 2013 Ødelæg forbedringer Ødelæg forbedringer 1 Rød urt 1 Rød monster 1 Grøn urt Denne evne fjerner en forbedring på

Læs mere

Heksekundskab. Herunder kan du se, hvor mange skyggeskår en heks får.

Heksekundskab. Herunder kan du se, hvor mange skyggeskår en heks får. Heksekundskab Hekse er magibrugere, som gennem en pagt med et Skyggevæsen, får evnen til at kaste magi. Heksens magi er en hurtig vej til magt, men ulempen er, at du typisk er jaget vildt, fordi de fleste

Læs mere

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser Shamanisme Ildledning Shamaner er åndetilbedere som typisk kommer fra Treagonn-Sletten. De trækker på ånderne og deres kræfter og har lange hellige og spirituelle traditioner som gør dem i stand til at

Læs mere

Magi. Fordeling af magier

Magi. Fordeling af magier Magi Alle remser skal siges højt og tydeligt, man skal have symbol/fokus (stav el.lign.) når man kaster magi. Man kan ikke have mere end 1 beskyttende formular kørende af gangen, alle nye formularer fjerner

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Ordensreglement for Silkeborg Stadion

Ordensreglement for Silkeborg Stadion Ordensreglement for Silkeborg Stadion Generelle ordensregler for Silkeborg Stadion (Udstedt af Silkeborg Kommune) Formål 1 Formålet med ordensreglerne er at bevare den gode stemning på Silkeborg Stadion

Læs mere

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel:

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel: Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Vigtige generelle regler

Vigtige generelle regler Noget om Helte Vigtige generelle regler - Spilgenstande 2 - Våben og rustninger 2 - Døden 2 - Hvil 2 - Eliksirer/Besværgelser/Velsignelser/forbandelser 3 - Eliksirer 3 - Snigmord, Bonk og Lommetyveri 4

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

Runer til Skyggekrigene

Runer til Skyggekrigene Runer til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 2.1 SÆTTET HER ER ENDNU IKKE OPDATERET TIL VERSION 3. VI FORVENTER IKKE STORE ÆNDRINGER. OPDATERINGEN KOMMER SNART! Indholdsfortegnelse

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag. Hvad alle skal vide

Grundbogen til Sidste Søndag. Hvad alle skal vide Hvad alle skal vide Dette kapitel beskriver de regler som alle der deltager ude til Sidste Søndag skal kende. Det indeholder fire afsnit som beskriver fire forskellige dele af reglerne. Det første afsnit

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold. Det almindelige regelsæt v. 4.21

Indholdsfortegnelse. Indhold. Det almindelige regelsæt v. 4.21 Det almindelige regelsæt v. 4.21 Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Hvad er liverollespil?... 2 Generelle regler... 2 Hvem bestemmer?... 3 Opførsel i skoven... 3 Våbentjek og sikkerhed... 3 Offgame...

Læs mere

Effekt Remedier Tilberedning Varighed Effekt Remedier Tilberedning Varighed

Effekt Remedier Tilberedning Varighed Effekt Remedier Tilberedning Varighed ÅNDETALE Effekt: Personen som indtager denne sejdbryg kan kaste besværgelsen Tale med Død indenfor 30 sekunder af at bryggen er indtaget. Remedier: En spiseskefuld smør, et halvt fed hvidløg. Tilberedning:

Læs mere

Nybegynder Guiden Utopia 2015

Nybegynder Guiden Utopia 2015 Nybegynder Guiden Utopia 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE GENEREL VIDEN... 2 HVAD ER ROLLESPIL?... 2 NY I ROLLESPIL... 2 FORKORTELSES FORKLARING... 3 ROLLE/KARAKTER... 3 AT LAVE EN ROLLE... 3 KOSTUMER, EVNER O.L...

Læs mere

Vogter af Naturens Sjæl

Vogter af Naturens Sjæl Vogter af Naturens Sjæl Druider er magibrugere, der får besværgelser fra 1. til og med 3. grad. Derefter udvikler de sig gennem forskellige former for evner. Kald, grader og priser Druiders kræfter er

Læs mere

Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

KARAKTER SYSTEMET 4.1

KARAKTER SYSTEMET 4.1 KARAKTER SYSTEMET 4.1 Skrevet og redigeret af: Andreas P. Christian B. Johansen, Mejlhede, Alfred Felumb, Martin V. Pind, Mikael R. Bønnét, Sebastian Winther og Æmilie Cholewa-Madsen 3. JANUAR 2015 BABYLON

Læs mere

Sådan skriver du en god baggrundshistorie De Vestlige Riger - af Munken og Myten

Sådan skriver du en god baggrundshistorie De Vestlige Riger - af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Sådan skriver du en god baggrundshistorie... 2 Introduktion... 2 Se på det udgangspunkt din rolle har... 2 Race... 3 Navn... 3 Profession... 3 Dette er de mest udbredte professioner...

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

TROLDMANDS SYSTEMET. Kaste/ Skrive magi 24. JULI 2014. BABYLON Temous Vivo kampagne

TROLDMANDS SYSTEMET. Kaste/ Skrive magi 24. JULI 2014. BABYLON Temous Vivo kampagne TROLDMANDS SYSTEMET Kaste/ Skrive magi 24. JULI 2014 BABYLON Temous Vivo kampagne Indholdsfortegnelse Kaste/Skrive Magi... 2 Formularer og gradpriser... 2 Inddeling af troldmandsskolerne... 2 Elementalisme:...

Læs mere

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Forløbets varighed: 4 trin + en nat Udfordringen Indledning formål Dette mærke tager fat i en stolt spejdertradition, nemlig at

Læs mere

Til I KONGENS SKYGGE

Til I KONGENS SKYGGE REGEL HÆFTET Til I KONGENS SKYGGE Reglerne version Beta 1.2 Lavet af Kristian Færge Kristianfaerge@hotmail.com Indholdsfortegnelse: Spillet Side 3 Hvad går i kongens skygge ud på? Side 3 Regel konceptet

Læs mere

RoS-Live: Tankernes, drømmenes og fantasiens verden

RoS-Live: Tankernes, drømmenes og fantasiens verden Indholdsfortegnelse Forord... 1 Praktisk info... 2 Karakteropbygning... 3 Ros racer og kulturer... 4 Kamp, død og sult... 5 Våben, rustninger og skjolde... 6 Mure og porte... 8 Magisystem... 10 Magioversigten...

Læs mere

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan Kompendium til kursus i SEL ELVFORSV VFORSVAR for livet Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan INDLEDNING Dette kompendium er ment som et supplement til kursus i selvforsvar

Læs mere

H E L L IG M A G I H Æ F TE T

H E L L IG M A G I H Æ F TE T H E L L IG M A G I H Æ F TE T Dette er hæftet som alle Hellig magi kastere skal bruge. I starten af hæftet er der en kort introduktion med oversigt og regler om hvordan magien virker i dette regelsystem.

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Kompendium over Obligatoriske Regler

Kompendium over Obligatoriske Regler Kompendium over Obligatoriske Regler Praedia - Dragesang Sommeren 2016 Kompendium med de obligatoriske regler Dette kompendium indeholder de obligatoriske regler alle spillere skal have læst og kende til.

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt

Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt Indholdsfortegnelse Om Apotekeren... 2 Kostume krav... 2 Apoteker Evner... 2 Oversigt over valgfrie evner for apoteker... 3 Alkymi opskrifter... 4 Alkymi niv 1... 4 Alkymi

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Kapitel 1: Gabende huller

Kapitel 1: Gabende huller Kapitel 1: Gabende huller (ALO FORTÆLLER) Hæfteklammerne borer sig ind i min hud. Der går et jag af smerte gennem min krop, hver gang sygeplejersken skyder en ind. Stå stille, siger Elon irriteret og puffer

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2 Spilleregler Spillelegle Hlgelnl Foemåg Spillet går ud på at besejre Wizor, den onde troldmand som hersker over Dystopia. Spillerne arbejder sig gennem en række forskellige baner ved på sin vej at besejre

Læs mere

Agara Evner - Beta. Agaras Evnesæt

Agara Evner - Beta. Agaras Evnesæt Agaras Evnesæt Velkommen til Agaras evnesæt. Her i finder du alle de forskellige evner du kan købe for at skabe din karakter. Evner er der for at repræsentere ting vi ikke kan uden at bruge regler. Da

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

LV regelsæt version 8.1

LV regelsæt version 8.1 Indholdsfortegnelse GENERELLE REGLER I LV... 3 DET GODE ROLLESPIL... 3 SÅDAN LAVER DU DIN KARAKTER... 4 NIVEAU STIGNING... 4 TJEK UD... 5 SÅDAN ER KARAKTEREN OPBYGGET... 5 KARAKTER DØD... 5 LIGRØVERE...

Læs mere

A'kastin fantasiens hersker

A'kastin fantasiens hersker A'kastin fantasiens hersker Det almindelige regelsæt v. 3 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Hvad er liverollespil?...2 Generelle regler...2 Karakter skrivning...5 Erfarenheds point XP...5 At få nye evner...5

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Lyng Rollespils Smede Regelsæt

Lyng Rollespils Smede Regelsæt Lyng Rollespils Smede Regelsæt Indholdsfortegnelse Om Smeden... 2 Smede Evner... 2 Oversigt over valgfrie evner for smed... 4 Smed Karakterark... 8 Om Smeden Som smed er man en stor del af rollespillets

Læs mere

Naturkundskab. Urtekundskab: Til læseren: Opbygning: Priser: Urtebeskrivelser. At samle urter. Niveau 1. Kaldarblad. Bjørnemos.

Naturkundskab. Urtekundskab: Til læseren: Opbygning: Priser: Urtebeskrivelser. At samle urter. Niveau 1. Kaldarblad. Bjørnemos. Naturkundskab Til læseren: Dette er tre systemer som er blevet sat sammen til et. Systemerne som er blevet sat sammen er Urtekundskab, Sejdbryg og Giftkundskab. Jeg vil gerne give en stor tak til, alle

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale.

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale. TVM OPTAGELSESPRØVER 2011 Opgave 1: Skriv to historier Løs de følgende opgaver. 1/ Beskriv en konkret detalje fra dagen i dag på en måde, så læseren forstår, hvorfor du trækker lige præcis den frem. Giv

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere