OPBEVARINGSRAPPORTEN 2018/2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPBEVARINGSRAPPORTEN 2018/2019"

Transkript

1 OPBEVARINGSRAPPORTEN 2018/2019

2 FORORD SAMMENFATNING KAPITEL 1 UDFORDRINGER KAPITEL 2 FORHINDRINGER KAPITEL 3 DRIVKRÆFTER KAPITEL 4 FORUDSÆTNINGER

3 Lav mere plads til livet med bevidst forbrug Her os Elfa har vi gennem flere år udarbejdet Op bevaringsrapporten, en dybdegående under søgelse af indstillinger om udfordringer og drivkræfter hos forbrugere i Norden. Og år efter år har vi konstateret, at vore opbevaringsudfordringer primært handler om vort overskud af ting. Årets rapport er ingen undtagelse. Vores undersøgelse viser, at så mange som otte ud af ti oplever, at de har unødvendig meget tøj og ting, og at mere end hver anden mener, at de ikke har plads til det hele i deres hjem. Den største udfordring er sko og tøj, som ikke bruges. Desuden ser vi, at mange bliver frustrerede og stressede af at tænke på, hvordan ting opbevares hjemme, noget som desuden viser sig at være næsten dobbelt så almindeligt blandt kvinder i forhold til mænd. Samtidigt findes der en stærk vilje til at tage hånd om opbevaringsudfordringerne. Vores rapport viser, at mange tror, at hjemmelivet ville blive påvirket positivt, hvis ejendelene blev opbevaret bedre. Det ville ikke bare blive lettere at finde og holde orden, men også føles bedre at opholde sig hjemme, mener man. For at forebygge nye opbevaringsudfordringer må vi sandsynligvis også ændre vore købsvaner. Studier peger på, at mange flere forbrugere ønsker at agere mere bæredygtigt i hverdagen. Samtidigt viser Opbevaringsrapporten tydeligt, at vi stadigvæk forbruger langt mere, end vi behøver. Den største tjeneste, vi kan gøre os selv og vore hjem er, at gå fra tanke til handling og tænke en gang ekstra, inden vi køber noget nyt. For med færre unødvendige ting i hjemmet frigør vi ikke bare beboelsesareal. Det giver os også tid, energi og plads til det, som er rigtig vigtigt i livet. Anders Rothstein, VD

4 SAMMENFATNING FAKTAUNDERSØGELSE: Undersøgelsen er omfatter totalt respondenter fra Sverige (1012), Danmark (1007), Finland (1011) og Norge (1010), alle over 18 år, med et landsrepræsentativt udvalg ud fra køn, alder og region. Den blev gennemført i august 2018 via YouGovs webbpanel efter opgave af Elfa.

5 HOVEDPARTEN AF DE NORDISKE HUSHOLDNINGER slås med en overflod af tøj og ting ejendele, som man hverken har plads til eller brug for. Otte ud af ti har unødvendig meget tøj og ting hjemme. Over halvdelen har mere tøj og flere ting, end der er plads til i hjemmet. Hver anden ønsker, at deres ejendele var bedre opbevaret og organiseret, end de er i dag. I SAMTLIGE NORDISKE LANDE anses garderoben for at være den del af hjemmet, som det er for sværest at for orden på. Næsten tre ud af fire slås med opbevaringsproblemer i garderoben. Det, der forårsager de største bekymringer, er tøj og sko, som ikke bruges. FOR MANGE ER OPBEVARING, eller måske nærmere manglen på den, forbundet med negative følelser. Næsten hver fjerde bliver frustreret og næsten hver femte bliver stresset af at tænke på opbevaring i sit eget hjem. Samtidig føler godt en tredjedel sig tilfredse og godt en tiendedel bliver glade. SVENSKERE VIDNER OFTERE om udfordringer og negative følelser vedrørende opbevaring end andre indbyggere i Norden, mens danskere er de mindst bekymrede. Dobbelt så mange svenskere som danskere føler frustration og stress omkring opbevaring i deres eget hjem. INDSTILLINGEN TIL OPBEVARING af tøj og ting i hjemmet adskiller sig kraftigt kønnene imellem. Kvinder vidner om problemer og udfordringer i betydelig større udstrækning end mænd, og negative følelser omkring opbevaring som frustration og stress er dobbelt så almindeligt blandt kvinder. PERSONER MED BØRN I HUSHOLDNINGEN og personer i aldersgruppen år er også overrepræsenteret, når det handler om opbevaringsudfordringer af forskellig slags. DE FLESTE ØNSKER AT FÅ GREB om deres opbevaringsudfordringer, men tanken om at skabe orden hjemme forbliver ofte en tanke. Otte ud af ti har tænkt, at de burde få styr på opbevaringsproblemer, men har ikke gjort noget ved sagen. De mest almindelige forhindringer er mangel på energi og inspiration, og at man ikke har lyst. Hver fjerde henviser til, at hjemmets eksisterende opbevaringsløsninger ikke duer. NÅR INDBYGGERNE I DE NORDISKE LANDE går i gang med sine opbevaringsproblemer, er det først og fremmest på grund af frustration over de mange ting, og at det roder hjemme. Andre, almindelige grunde er, at man ikke finder, ikke har overblik eller ikke har plads til sine ejendele. AT KUNNE FREMVISE ET velorganiseret hjem for andre, er en drivkraft. Fire ud af ti mener, at sandsynligheden for, at de kommer i gang med opbevaringsprojekter, øges, når de venter gæster. GEVINSTERNE VED BEDRE OPBEVARING er frem for alt orden, og at det bliver lettere at finde sine ting. Mange synes også, at det leder til øget trivsel, og at man føler sig mere harmonisk i hjemmet. AT HOLDE FRI, have et godt humør og at være alene hjemme er forudsætninger, som hjælper mange med at komme i gang med opbevaringsprojekter. Efteråret er det tidspunkt på året, som anses for bedst egnet.

6 KAPITEL 1 UDFORDRINGER Flertallet af de Nordiske husholdninger slås med en overflod af tøj og ting ejendele, som man hverken har plads til eller brug for. For mange er opbevaring, eller måske nærmere manglen på den, desuden forbundet med negative følelser som stress og frustration. Den største udfordring er garderoben og tøjet i den, som aldrig bruges. TOTALT NORDEN TOTALT NORDEN 78% 54% synes, at de har unødvendig meget tøj og ting hjemme. har mere tøj og ting, end der er plads til i hjemmet. OTTE UD AF TI HAR FOR MANGE TING Så mange som otte ud af ti indbyggere i de Nordiske lande (78 %) oplever, at de har for meget tøj og for mange ting hjemme. Opfattelsen er mest udbredt blandt nordmænd og mere usædvanlig bland finner. I alle lande er der fremfor alt kvinder, som anser, at mængden af tøj og ting ikke matcher behovet. Alder spiller også ind. jo ældre vi er, desto mere almindelig er opfattelsen. I samtlige lande er det først og fremmest beboere i huse, som mener, at de har mere, end de behøver. Med børn i husholdningen er det også en mere udbredt opfattelse, sammenlignet med husholdninger, der ikke har børn. HVER ANDEN HAR MANGEL PÅ OPBEVARING Oversvømmende opbevaringsudfordringer er også et stort problem i de Nordiske husholdninger, og muligvis en konsekvens af mængden af unødvendigt ting. Over halvdelen (54%) har mere tøj og flere ting, end der er plads til i hjemmet. Problemet er mest almindeligt blandt finner, og i alle lande er der fremfor alt kvinder, som synes, at der ikke er plads til tøj og ting hjemme. Børnefamilier vidner om problematikken i større udstrækning end andre, og beboere i lejlighed gør det i større udstrækning end beboere i hus. ØNSKER OM BEDRE OPBEVARING Hver anden indbygger i Norden (50 %) ønsker, at deres ejendele var bedre opbevaret og organiseret, end de er i dag. Ønsket er mest almindeligt blandt finner og mindre almindeligt end danskere. Kvinder, personer i aldersgruppen og mennesker med børn udtrykker ønsket oftere end andre.

7 STRESS OG FRUSTRATION ISÆR BLANDT SVENSKERE Der er ingen tvivl om, at opbevaring vækker følelser såvel positive som negative. Næsten hver fjerde indbygger i de Nordiske lande bliver frustreret (23 %), og næsten hver femte bliver stresset (16 %) af at tænke på, hvordan tøj og ting opbevares og organiseres i deres eget hjem. Samtidig føler godt en tredjedel sig tilfredse (36 %), og godt en tiendedel bliver glade (12 %). Indstillingen varierer dog kraftigt landene imellem, hvilket gør det svært at tale en et entydigt Nordisk mønster. For eksempel føler dobbelt så mange svenskere som danskere frustration eller stress, når de tænker på, hvordan tøj og ting er organiseret og opbevaret. Og dobbelt så mange danskere i forhold til svenskere bliver glade af at tænke på det. Alt i alt udmærker Sverige sig som landet, hvor flest har negative følelser omkring opbevaring, mens Danmark er landet, hvor flest har positive følelser. FØLELSER OMKRING OPBEVARING I HJEMMET TILFREDS 36% FRUSTRERET 23% UENGAGERET 17% STRESSET 16% GLAD HARMONISK 12% 12% ENGAGERET 10% ANGSTFYLDT 8% TOTALT NORDEN (Der kunne vælges flere svar. 13 % svarede "Ingen af overstående muligheder")

8 GARDEROBEN MEST PROBLEMATISK I samtlige Nordiske lande anses GARDEROBEN at være den del af hjemmet, som det er for sværest at få orden på. Næsten tre ud af fire indbyggere i de Nordiske lande (74 %) slås med opbevaringsproblemer her. Det, der forårsager de største bekymringer, er tøj, som aldrig bruges, fulgt af sko, som aldrig bruges. Næsten lige mange indbyggere i de Nordiske lande (72 %) oplever, at KØKKENET er en problematisk plads, når det drejer sig om at opbevare og organisere ting. Det sværeste at få styr på er køkkengrej og husholdningsapparater efterfulgt af ting, som skal til kildesortering (glas, papir, plast, etc.). ENTRÉEN opleves også som et af hjemmets største problemområder. Syv ud af ti (70 %) af indbyggerne i de Nordiske lande synes, at det er svært at holde orden her, og at den største udfordring uden tvivl er sko. Det sværeste at få bugt med er sko, der bruges efterfulgt af sko, som ikke bruges. STUEN er også et sted i hjemmet, hvor hovedparten af indbyggerne i de Nordiske lande (65 %), har opbevaringsproblemer. Her er det småting, som irriterer mest, efterfulgt af mindre teknikting som opladere, fjernkontroller og mobiltelefoner. SOVEVÆRELSET er den plads, som er mindst forbundet med opbevaringsproblemer. Dog mener et klart flertal af indbyggerne i de Nordiske lande (62 %), at de har svært ved at holde orden på deres ting her. Det, der først og fremmest forårsager problemer, er løst liggende, halv snavset tøj, efterfulgt af småting. NERVØS INDEN BESØG For en del indbyggere i de Nordisk lande er overfyldte og roede opbevaringsplads desuden et stressmoment, når de venter besøg. Godt hver femte (22 %) har følt sig nervøs for, at gæster skal åbne døre eller skuffer til roede opbevaringspladser. Uroen er størst blandt nordmænd og svenskere, lidt mindre blandt finner og mindst blandt danskere.

9 DE MEST ALMINDELIGE OPBEVARINGSUDFORDRINGER GARDEROBE 1. Tøj, som ikke bruges. 2. Sko, som ikke bruges. 74% KØKKEN 1. Køkkenredskaber og husholdningsapparater. 2. Ting, som skal til kildesortering. 72% ENTRÉ 1. Sko, som bruges.2. Sko, som ikke bruges. 70% DAGLIGSTUEN 1. Småting.2. Mindre teknikting. 65% SOVEVÆRELSE 1. Løst liggende, halvsnavset tøj.2. Småting. 62% TOTALT NORDEN 50% 100% Grafen beskriver værelser, hvor fleste har oplevet opbevaringsudfordringer + de kategorier i de respektive værelser, som anses for problematiske.

10 KAPITEL 2 HINDRINGER De allerfleste indbyggere i de Nordiske lande ønsker at få greb om deres opbevaringsudfordringer, men statistikken viser, at tanken om at skabe orden hjemme ofte forbliver netop en tanke. Det, der først og fremmest forhindrer mennesker fra at komme i gang, er mangel på energi, inspiration eller, at man helt enkelt ikke føler for det. OTTE UD AF TI PLANLÆGGER MEN UDSKYDER OPBEVARINGSPROJEKTER Otte ud af ti indbyggere i de nordiske lande (80 %) har en gang tænkt tanken, at de burde organisere og opbevare ting på en bedre måde hjemme, men så har de ikke gjort noget ved sagen. For næsten tre ud af ti (27 %) sker det mindst en gang om ugen, og for næsten hver anden (45 %) sker det mindst en gang om måneden. Vanen med at tænke på og efterfølgende udskyde opbevaringsproblemer er mest almindelig blandt svenskere og finner, lidt mere usædvanlig blandt nordmænd og mest usædvanlig hos danskere. Kvinder vidner om problematikken i betydeligt større udstrækning end mænd. Forskellen kønnene imellem er særlig slående i Sverige, hvor 37 procent af kvinderne svarer, at det sker mindst en gang om ugen sammenlignet med 22 procent af mændene. Mønstret varierer også mellem de forskellige aldersgrupper. Personer mellem 18 og 39 planlægger og udskyder opbevaringsproblemer oftere end andre, og de mere end 60-årige gør det mere sjældent. Der er også en mere udbredt adfærd blandt børnefamilier og indbyggere i lejlighed i forhold til, om man ikke har børn eller om, man bor i villa. FORHINDRINGER FOR AT FÅ STYR PÅ OPBEVARING HAR INGEN ENERGI FØLER INGEN INSPIRATION 29% 28% HAR INGEN LYST 25% MANGLER GODE OPBEVARINGSLØSNINGER SAVNER TID 24% 21% HAR FOR SMÅ OPBEVARINGSRUM 20% VED IKKE, HVAD JEG SKAL GØRE 11% FÅR INGEN STØTTE/HJÆLP FRA ANDRE 8% TROR AT DET BLIVER ENDNU MERE RODET TROR AT DET FØRER TIL SKÆNDERIER 4% 4% TOTALT NORDEN (Der kunne vælges flere svar. 21 % svarede "Ingen af overstående muligheder")

11 MANGEL PÅ ENERGI OG INSPIRATION STOPPER Mennesker i Norden udskyder opbevaringsproblemer af mange, forskellige årsager, og der findes ofte en kobling til, hvordan man føler sig. De mest almindelige forhindringer for at få styr på roede og uorganiserede opbevaringsudfordringer er mangel på energi (29 %), mangel på inspiration (28 %), og at man helt enkelt ikke føler for det (25 %). At opbevarings-løsningerne ikke er tilstrækkelig gode (24 %) eller for små (20 %), er andre forhindringer for at komme i gang. For godt hver femte (21 %) handler det mangel på tid. Svenskere synes at have en mere kompliceret relation til deres opbevaringsudfordringer end andre indbyggere i de Nordiske lande. At mangle energi, inspiration eller ikke have lyst er mere almindeligt i Sverige end i de andre lande. Nordmænd peger oftere på dårlige opbevaringsløsninger, mens finner ofte henviser til, at deres opbevaringsplads er for lille. Danskere taler overvejende mindre om forhindringer til at få styr på opbevaringsproblemer. Den kvindelige del af befolkningen oplever forhindringer i betydelig større udstrækning end den mandlige. Forskellen varierer mellem aldersgrupperne personer mellem 30 og 39 år henviser oftere til mangel på tid samt mangel på energi og inspiration, mens personer mellem 18 og 29 år oftere peger på, at deres opbevaringsløsninger ikke er tilstrækkelig gode. Beboere i lejlighed peger oftere på forhindringer af forskellig slags end beboere i hus undtagen mangel på tid, som er mere almindelig blandt personer, som bor i hus. Også for børnefamilier er mangel på tid den vigtigste grund til kke at få styr på opbevaringsproblemerne hjemme.

12 KAPITEL 3 DRIVKR ÆFTER Når indbyggerne i de Nordiske lande går i gang med deres opbevaringsproblemer, er det først og fremmest på grund af frustration over de mange ting, og at det roder i hjemmet. Mange tror, at bedre opbevaring fører til mindre rod, øget trivsel, og mere harmoni. At kunne fremvise et velorganiseret hjem for andre synes også at være en drivkraft chancen for at komme i gang med hjemmeprojekter øges, når man venter gæster, mener fire ud af ti. TINGSKAOS FÅR OS TIL AT SØGE LØSNINGER De situationer, som først og fremmest får indbyggerne i de Nordiske lande til at gå i gang med opbevaringsproblemer, er oplevelsen af, at man har for meget tøj og ting (34 %), og at hjemmet er rodet (31 %). Andre, almindelige grunde er, at man ikke finder, ikke har overblik eller ikke har plads til sine ejendele. Overflødigt tøj og ting er en mere almindelig grund blandt nordmænd end blandt andre indbyggere i de Nordiske lande, mens pladsmangel er mere almindeligt blandt finner. Svenskere peger oftere på dårligt overblik, og at de ikke kan finde deres ting, mens danskerne igen skiller sig ud som de mindst bekymrede. Men i Danmark er oplevelsen af for meget tøj og ting blandt de vigtigste anledninger, præcis som i det øvrige Norden. Kvinder og personer mellem 30 og 39 år vidner oftere om, at overflod af ting, rod og mangel på overblik, får dem til at gå i gang med opbevaringen. Uroen er også en mere almindelig grund blandt lejlighedsejere og børnefamilier. SITUATIONER, SOM FÅR INDBYGGERE I DE NORDISKE LANDE TIL AT KOMME I GANG MED OPBEVARINGSPROBLEMER HAR FOR MANGE TING ELLER TØJ 34% HAR UORDEN HJEMME 31% HAR SVÆRT VED AT FINDE MANGE TING ELLER TØJ 24% IKKE HAR OVERBLIK OVER TING ELLER TØJ 23% HAR FOR LIDT BOLIGAREAL 22% TOTALT NORDEN (Der kunne vælges flere svar. 14 % svarede: "Har aldrig oplevet et opbevaringsproblem i hjemmet, 7 % svarede: "Ingen af ovenstående muligheder", 6 % svarede: "Andet".)

13 GÆSTER SÆTTER FART PÅ FIRE UD AF TI INDBYGGERE I NORDEN En række omstændigheder øger indbyggerne i Nordens motivation til at få gang i opbevaringsprojekter. Fire ud af ti mener, at der er mere sandsynligt, at de får gang i opbevarings-problemer, når de venter gæster (40 %), og næsten hver fjerde har lettere ved at komme i gang i forbindelse med en renovering (24 %), eller når de har købt nye ting til hjemmet (23 %). Andre situationer, som anses at sætte fart på opbevaringsprojekter, er, når vi ommøblerer (22 %), når vi bliver inspireret af en andens hjem (19 %), eller når en i husholdningen flytter (19 %). Årsagen til at gæster her en positiv effekt på opbevaringsprojekter er mest almindelig blandt svenskere og mest ualmindelig blandt danskere. En tydelig forskel mellem kønnene er, at dobbelt så mange kvinder i forhold til mænd motiveres af at se, hvordan andre har løst deres opbevaringsproblemer. Inspiration fra andres hjem er også vigtigere for yngre personer og for børnefamilier. BEDRE OPBEVARING GIVER YDRE OG INDRE HARMONI Mange tror, at livet hjemme og relationen til deres egen bolig ville blive påvirket positivt, hvis deres ejendelene blev bedre organiseret og opbevaret. Den mest almindelig mening er, at der ville blive bedre orden (38 %), og at det ville blive lettere at finde ting (34 %). Mange tror også, at bedre organisation og opbevaring ville have en positiv indvirkning på hverdagen. Næsten tre ud af ti ville trives bedre hjemme (28 %), hver fjerde ville føle sig mere harmonisk (25 %), og godt hver femte ville føle sig mindre stresset (22 %). Det er først og fremmest svenskere og finner, som tror, at de ville blive påvirket positivt, mens danskere er mindst tilbøjelige til at tro på det. Kvinder er mere overbesviste end mænd, og personer mellem 30 og 39 år er det i højere grand end øvrige aldersgrupper. Blandt børnefamilier er det også en mere almindelig opfattelse. GRUNDE, SOM ØGER SANDSYNLIGHEDEN FOR AT KOMME I GANG MED OPBEVARINGSPROBLEMER NÅR JEG VENTER GÆSTER 40% NÅR JEG RENOVERER 24% NÅR JEG HAR KØBT NOGET NYT TIL HJEMMET NÅR JEG OMMØBLERER 23% 22% NÅR JEG BLIVER INSPIRERET AF ANDRES OPBEVARINGSLØSNING 19% NÅR JEG ELLER EN ANDEN I HUSHOLDNINGEN SKAL FLYTTE 19% NÅR JEG SKAL REJSE VÆK, OG GERNE VIL KOMME TILBAGE TIL ET VELORGANISERET HJEM 16% NÅR JEG HAR FÅET TIPS AF EN EKSPERT IN- DENFOR OPBEVARING/BOLIGINDRETNING 6% TOTALT NORDEN (Der kunne vælges flere svar. 12 % svarede: "Har aldrig oplevet et opbevaringsproblem i hjemmet, 9 % svarede: "Andet" og 8 % svarede: "Ingen af ovenstående muligheder".)

14 KAPITEL 4 FORUDSÆTNINGER At holde fri fra arbejde eller skole, være i godt humør og at være alene hjemme gerne med popmusik i højtalerne er forudsætninger, som hjælper mange indbyggere i de Nordiske lande til at lykkes med deres opbevaringsprojekter. WEEKEND ER DET BEDSTE TIDSPUNKT Det er tydeligt, at indbyggere i Norden foretrækker at få gang i opbevaringsproblemer i forbindelse med fritid. Det mest populære tidspunkt er weekender (37 %), men fritid som ferie eller lange weekender anses også som en fin forudsætning (26 %). Knapt en ud af fem (18 %) synes, at hverdage er et godt tidspunkt. Det er først og fremmest danskere, som mener, at weekenden er egnet til opbevaringsprojekter, mens nordmænd er mindst tilbøjelige til at mene det. Flere kvinder end mænd synes, at weekender og ferier er gode tidspunkter, og yngre personer, først og fremmest årige mener det i større udstrækning end ældre personer. Børnefamilier synes også oftere, at fritid fremmer opbevarings-projekter. Efteråret er den årstid, der opfattes mest egnet, efterfulgt af forår og vinter på en delt andenplads. Sommeren er den mindst populære årstid til at få gang i opbevaringsproblemer. GODT HUMØR OG TID ALENE HJÆLPER En række andre faktorer påvirker indbyggerne i Nordens evne til at organisere deres tøj og ting. Godt hver tredje mener, at det hjælper at være i godt humør (34 %), og næsten lige så mange foretrækker at være alene hjemme (32 %). Det anses også for gunstigt at have musik i baggrunden (30 %) ligesom dårligt vejr (29 %). For hver femte person bliver det lettere, hvis man er flere, som hjælpes ad (20 %). Et godt humør er vigtigst for svenskere og finner og mindre vigtigt for nordmænd og danskere. At være alene hjemme er mest vigtigt for finner og mindst for danskere. Musik vurderes cirka lige højt i alle Nordisk lande, men dårligt vejr er vigtigere for svenskere og nordmænd. At flere i husholdningen hjælpes ad vurderes højst bland svenskere og lavest blandt finner. Godt humør, tid alene, dårligt vejr og baggrundsmusik er vigtigere for kvinder end for mænd. Men at flere i husholdningen hjælpes ad er lige vigtigt for mænd som for kvinder. Personer mellem 30 og 39 år er mest afhængige af rigtige omstændigheder, som at være i godt humør eller at have tid alene hjemme. Det er også vigtigere for børnefamilier. POPMUSIK MEST POPULÆR I HOVEDTELEFONERNE Blandt de, som synes at musik har en positiv indvirken, er pop overlegent den mest populære genre (37 %). Rock kommer på en klar andenplads (22 %) efterfulgt af house/electro (5 %), klassisk (5 %) og country (5 %) pǻ en delt tredjeplads. Finnerne er de største fortalere for rock, mens danskerne er mest glade for pop som baggrundsmusik.

15 FORUDSÆTNINGER, SOM FORENKLER AT FÅ STYR PÅ OPBEVARINGSPROBLEMER ET GODT HUMØR ALENE HJEMME MUSIK I BAGGRUNDEN DÅRLIGT VEJR 34% 32% 30% 29% FLERE SOM HJÆLPES AD 20% STILLE I BAGGRUNDEN 15% EN BELØNNING, NÅR JEG ER FÆRDIG 10% GODT VEJR DÅRLIGT HUMØR 5% 4% TOTALT NORDEN (Der kunne vælges flere svar. 11 % svarede: "Har aldrig oplevet et opbevaringsproblem i hjemmet, 9 % svarede: "Ingen af ovenstående") Tak for de fine billeder Frederik Bjelkerud og Unsplash.com

16

Danskerne skændes over rod i hjemmet

Danskerne skændes over rod i hjemmet Pressemeddelelse 23. oktober 2014 Danskerne skændes over rod i hjemmet Hver femte af os skændes med vores partner eller samlever hver eneste måned, når det roder i vores hjem. Det viser en ny undersøgelse

Læs mere

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed Den 17 februar 2016 Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed 7 ud af 10 danskere giver for det meste deres aflagte tøj og sko til velgørenhed, hvilket er markant flere end vores nordiske naboer. Det

Læs mere

Hvad køber danskerne på nettet?

Hvad køber danskerne på nettet? Hvad køber danskerne på nettet? Det køber danskerne, når de køber varer på nettet E-handlen udgjorde ca. 80 mia. kr. i 2014. Det er dog ikke alle typer varer og services, der er lige populære, når der

Læs mere

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014 Eniro Krak Produktsøgning Tabelrapport Oktober 2014 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Opsparing i Danmark og Norden

Opsparing i Danmark og Norden Opsparing i Danmark og Norden Undersøgelse af opsparing, opsparingsformer og bevæggrunde TNS Gallup har på vegne af Nordnet undersøgt, hvordan befolkningen i Danmark og de øvrige nordiske lande sparer

Læs mere

E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel for 34 milliarder i første kvartal Forord Værdien af den nordiske e-handel i første kvartal af 2014 beløb sig til omkring 34.000 millioner

Læs mere

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 36 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Jens Bonke København 1 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Arbejdspapir 36 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

Ensomhed blandt ældre

Ensomhed blandt ældre Ensomhed blandt ældre Af Nadja Hedegaard Andersen, k Dato: E-mail: 336 Side af 8 Formålet med dette analysenotat er at belyse ensomhed blandt gruppen af ældre (6+ år) i Danmark. Analysen bygger på data

Læs mere

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014 Den institutionelle del SOCIODEMOGRAFISK BILAG

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014 Den institutionelle del SOCIODEMOGRAFISK BILAG Generaldirektoratet for Kommunikation Enheden for Analyse af den Offentlige Opinion Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) Bruxelles, den 21. august 2013 ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014

Læs mere

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kløvermarken... 10

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kløvermarken... 10 Kløvermarken Indholdsfortegnelse 1. Overblik over de ældres trivsel i Thisted Kommune... 2 1.1 Tilfredshed fordelt på henholdsvis kvinder og mænd... 4 1.2 De ældres tilfredshed fordelt på aldersgrupper...

Læs mere

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 1 Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 93 pct. af de selvstændige akademikere er tilfredse eller meget tilfredse med deres job, og kun 2 pct. tilkendegiver utilfredshed De selvstændige forventer

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

BORGER- PANEL. Unge mænd står udenfor foreningslivet. Januar 2015

BORGER- PANEL. Unge mænd står udenfor foreningslivet. Januar 2015 BORGER- PANEL Januar 2015 Unge mænd står udenfor foreningslivet 3 ud af 4 danskere er medlem af en forening. Mest populært er det at være en del af sports- og fritidsforeninger efterfulgt af medlemskab

Læs mere

Analyse Sommerskrald

Analyse Sommerskrald Analyse Sommerskrald Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1.1. Indledning 3 1.2. Resumé af analyseresultaterne 4 2. HOLDNINGER TIL SKRALD PÅ FERIEN 5 2.1. Skrald påvirker fire ud af 10 negativt i ferien 5 2.2.

Læs mere

Minianalyse: En kvart million borgere med dårlige færdigheder i Region Hovedstaden

Minianalyse: En kvart million borgere med dårlige færdigheder i Region Hovedstaden Minianalyse: En kvart million borgere med dårlige færdigheder i Region Hovedstaden Hovedkonklusioner 143.000 borgere i Region Hovedstaden er læsesvage, 134.000 er regnesvage og 265.000 har meget ringe

Læs mere

Dansk e-handel 2015: Portræt af forbrugeren på nettet

Dansk e-handel 2015: Portræt af forbrugeren på nettet Dansk e-handel 2015: Portræt af forbrugeren på nettet Køn og alder: Kvinde Alder: 42 år Familie: Hjemmeboende børn under 18 år Bosted: København Handler på nettet: Mindst én gang om en Varer på nettet:

Læs mere

Markedsanalyse. Da det er femte år i træk, at Landbrug & Fødevarer gennemfører undersøgelsen om danskernes holdninger og adfærd i forbindelse med

Markedsanalyse. Da det er femte år i træk, at Landbrug & Fødevarer gennemfører undersøgelsen om danskernes holdninger og adfærd i forbindelse med Markedsanalyse 9. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Langt flere danskere købere oftere økologi Siden 2013 har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

EUROBAROMETER 71 NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK. Undersøgelsen er bestilt og koordineret af Generaldirektoratet for Kommunikation.

EUROBAROMETER 71 NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK. Undersøgelsen er bestilt og koordineret af Generaldirektoratet for Kommunikation. Standard Eurobarometer Europa Kommissionen EUROBAROMETER 71 MENINGSMÅLING I EU SOMMER 2009 Standard Eurobarometer 71 / Sommer 2009 TNS Opinion & Social NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK Undersøgelsen

Læs mere

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø...

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 1 Indhold Selvstændiges arbejdsmiljø... 3 De selvstændige i undersøgelsen... 3 Jobtilfredshed og stress... 5 Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 9 Selvstændige lederes fokus på arbejdsmiljø... 9 De

Læs mere

Stigende friværdier men hvad vil vi bruge dem til?

Stigende friværdier men hvad vil vi bruge dem til? 1.kvt.1998 1.kvt.2000 1.kvt.2002 1.kvt.2004 1.kvt.2006 1.kvt.2008 1.kvt.2010 1. kvt.2012 1. kvt.2014 1. kvt.2016 1. kvt.2018 3. september 2018 Stigende friværdier men hvad vil vi bruge dem til? Boligejernes

Læs mere

Work-life balance Lederne Februar 2015

Work-life balance   Lederne Februar 2015 Work-life balance Lederne Februar 15 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet om respondenterne har en god balance mellem arbejdsliv og privatliv om de overvejer at skifte job for at få en bedre balance

Læs mere

idényts villapanel om kriminalitet: Vold og overfald får villaejere til at ændre adfærd Ny rapport - maj 2008

idényts villapanel om kriminalitet: Vold og overfald får villaejere til at ændre adfærd Ny rapport - maj 2008 idényts villapanel om kriminalitet: Vold og overfald får villaejere til at ændre adfærd Ny rapport - maj 2008 Indhold: 1. Pressemeddelelse: Vold og overfald får villaejere til at ændre vaner 2. Factsheet

Læs mere

E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET

E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET Nordisk e-handel til en værdi af 34,5 mia. SEK FORORD De nordiske forbrugere anslår, at de i 3. kvartal har handlet på nettet for 34,5 mia.

Læs mere

Klimabarometeret. Februar 2010

Klimabarometeret. Februar 2010 Klimabarometeret Februar 2010 1 Indledning Fra februar 2010 vil CONCITO hver tredje måned måle den danske befolknings holdning til klimaet. Selve målingen vil blive foretaget blandt cirka 1200 repræsentativt

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne har tillid til Fairtrade-mærket. 17. juli 2017

Markedsanalyse. Danskerne har tillid til Fairtrade-mærket. 17. juli 2017 Markedsanalyse 17. juli 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne har tillid til Fairtrade-mærket Fairtrade-mærket er en af de bedst

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016 Markedsanalyse 15. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne er stadig storforbrugere af naturen Hvad er danskernes holdning til

Læs mere

Trivsel og stress blandt ledere i den private sektor

Trivsel og stress blandt ledere i den private sektor Trivsel og stress blandt ledere i den private sektor Lederne Oktober 2013 Indledning Undersøgelsen belyser privatansatte lederes trivsel, i hvilket omfang de føler sig stressede, årsagerne hertil, samt

Læs mere

Udviklingssamtaler og dialog

Udviklingssamtaler og dialog Udviklingssamtaler og dialog Undersøgelse om Lederudviklingssamtaler Medarbejderudviklingssamtaler Gruppeudviklingssamtaler Den daglige dialog Lederne Marts 215 Indledning Undersøgelsen belyser blandt

Læs mere

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Markedsanalyse. Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse. 10. januar 2018

Markedsanalyse. Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse. 10. januar 2018 Markedsanalyse 10. januar 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse En stor del af danskerne

Læs mere

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.13 Frivilligt arbejde 40 % af borgerne i Region Syddanmark arbejder i deres fritid uden at få en krone for det. Det viser noget om den tillid,

Læs mere

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Uafhængighed af andre og frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde er de stærkeste drivkræfter for et flertal af Danmarks selvstændige erhvervdrivende. For

Læs mere

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Undersøgelsen er gennemført af YouGov i perioden 26. marts 8. april 2013 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs mere

Hvem er vi i KBHFF? Resultater fra den 1. Medlemsundersøgelse Evalueringskorpset

Hvem er vi i KBHFF? Resultater fra den 1. Medlemsundersøgelse Evalueringskorpset Hvem er vi i KBHFF? Resultater fra den 1. Medlemsundersøgelse Evalueringskorpset Svar indsamlet i perioden 8. til 17. januar 2014 Første resultater fremlagt på stormøde lørdag den 25. januar 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kristianslyst... 10

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kristianslyst... 10 Kristianslyst Indholdsfortegnelse 1. Overblik over de ældres trivsel i Thisted Kommune... 2 1.1 Tilfredshed fordelt på henholdsvis kvinder og mænd... 4 1.2 De ældres tilfredshed fordelt på aldersgrupper...

Læs mere

Antal borgere over 16 år i Region Sjællands kommuner afrundet til nærmeste 100

Antal borgere over 16 år i Region Sjællands kommuner afrundet til nærmeste 100 Sundhedsprofil 2017 Antal borgere over 16 år i Region Sjællands kommuner afrundet til nærmeste 100 Baggrund Sundhedsprofilen, 2017 viser, hvordan det går med trivsel, sundhed og sygdom blandt unge og voksne

Læs mere

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100.

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100. 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Toilet- rapporten 2016

Toilet- rapporten 2016 Toiletrapporten 2016 En rapport om håndhygiejne, toiletter og restaurantbesøg Vores hænder er konstant i kontakt med bakteriefyldte genstande rundt omkring os. Ikke mindst på toilettet. Derfor er en af

Læs mere

Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet

Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet marts 2016 Nyt fra rff TISFORBRUG OG ARBEJSTIMER Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet Andel, der spiser forskellige måltider som hovedaktivitet

Læs mere

E-handel i Norden. Temperaturmåling Julehandlen i Norden 2017

E-handel i Norden. Temperaturmåling Julehandlen i Norden 2017 E-handel i Norden Temperaturmåling Julehandlen i Norden 2017 E-handel i Norden Nordboerne planlægger at købe julegaver på nettet for 16,1 mia. kr. i år RESUMÉ Julehandlen i Norden er kommet godt i gang.

Læs mere

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007 FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen juni 2007 1 FOA Analysesektionen 17. juni 2007 FOAs samlede undersøgelser og breve om kvalitetsreformen Indledning om baggrunden for undersøgelserne op til

Læs mere

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Sektor og stress... 7 Stillingsniveau og stress...

Læs mere

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en nedsmeltning Jeg har været dér, hvor du er og ved, hvordan det føles, når

Læs mere

Udviklingen i nervøse/stressrelaterede tilstande

Udviklingen i nervøse/stressrelaterede tilstande Sundheds- og Ældreudvalget 16-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 353 Offentligt Udviklingen i nervøse/stressrelaterede tilstande Udvikling blandt børn Der er få data på danske børn, som giver mulighed

Læs mere

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

I tabel 1 ses resultaterne fra Thorvaldsens tidsregistreringer fra den 4/2-5/3 2006 (30 dage).

I tabel 1 ses resultaterne fra Thorvaldsens tidsregistreringer fra den 4/2-5/3 2006 (30 dage). Evaluering af Netværkstedet Thorvaldsen Til brug i evalueringen af Netværkstedet Thorvaldsen har Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune i fællesskab udarbejdet et spørgeskema til Thorvaldsens brugere.

Læs mere

Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen

Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen Marts 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 21. marts 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141

Læs mere

TEMARAPPORT OM BØRN OG OVERVÆGT

TEMARAPPORT OM BØRN OG OVERVÆGT TEMARAPPORT OM BØRN OG OVERVÆGT 1 Temarapport om børn og overvægt Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 23 København S URL: http://www.sst.dk Publikationen kan læses på: www.sst.dk Kategori: Faglig rådgivning

Læs mere

Markedsanalyse. 25. maj 2018

Markedsanalyse. 25. maj 2018 Markedsanalyse 25. maj 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gerne på gårdbesøg Muligheden for at besøge et landbrug imødekommer

Læs mere

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier?

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Dette er en kort formidling af projektets afsluttende rapport, som kan læses her: projekter.au.dk/kraeftpatienter-og-some Unge danske kræftpatienters

Læs mere

Det er ikke altid chefens skyld

Det er ikke altid chefens skyld Det er ikke chefen, børnene eller økonomien, der stresser dig. Det er dine tanker om chefen, børnene og økonomien, der stresser dig. Det ser måske ud som om, det er verden uden for os selv, som skaber

Læs mere

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Markedsanalyse 22. november 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Markedsanalyse. 5. december 2017

Markedsanalyse. 5. december 2017 Markedsanalyse 5. december 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Julemiddagen 2017 Julen står for døren og derfor har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Side 1 af 9 Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Undersøgelse om trend i offentlige karriereveje: Faglige ledere uden personaleansvar Hovedkonklusioner Medlemmerne er overordnet

Læs mere

Unges overvejelser om og forsøg på at tage deres eget liv

Unges overvejelser om og forsøg på at tage deres eget liv 6 Unges overvejelser om og forsøg på at tage deres eget liv Niels Ulrik Sørensen, Jens Christian Nielsen & Martha Nina Osmec 87 1. Indledning Dette kapitel belyser udbredelsen af selvmordstanker og selvmordsforsøg

Læs mere

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6 1 Indholdsfortegnelse Hovedresultater:... 3 Sygefravær... 4 Køn... 5 Alder... 5 Hjemmeboende børn... 5 Sektor... 6 Stillingsniveau... 6 Balancen mellem arbejde og privatliv... 7 God nærmeste leder... 7

Læs mere

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017 Markedsanalyse 22. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes forhold til naturen anno 2017 I en ny undersøgelse har landbrug & Fødevarer

Læs mere

De studerendes studiekultur

De studerendes studiekultur Side 1 af 9 De studerendes studiekultur STUDIESTARTUNDERSØGELSEN 2018 AUGUST 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Kun hver tredje glæder sig stort set altid til at komme på deres studie... 3 2. Ni ud

Læs mere

Danskerne er blevet mere demensvenlige.

Danskerne er blevet mere demensvenlige. Danskerne er blevet mere demensvenlige Undersøgelse af danskernes viden og holdning til demenssygdomme 16 1. Resumé... 1. Flere ved mere og færre ingenting om demens... 3. Flere ved hvordan de kan hjælpe

Læs mere

Side 1 af 6. Stress blandt de studerende

Side 1 af 6. Stress blandt de studerende Side 1 af 6 Stress blandt de studerende STUDIELIV 2017 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse Næsten halvdelen af studerende føler sig stressede... 3 Eksamen og studiet stresser... 3 De kvindelige studerende

Læs mere

E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET

E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET E-handel til en værdi af 33 mia. SEK FORORD Den nordiske e-handel fortsatte stærkt i 2. kvartal 2014. De nordiske forbrugere har i alt købt

Læs mere

BORGER- PANEL. Overskud på den mentale konto. 29. marts 2011

BORGER- PANEL. Overskud på den mentale konto. 29. marts 2011 BORGER- PANEL 29. marts 2011 Overskud på den mentale konto De fleste borgere i Region Syddanmark har overskud på den mentale konto. De har gode sociale kontakter, selvtillid, bliver anerkendt og holdt

Læs mere

En ny vej - Statusrapport juli 2013

En ny vej - Statusrapport juli 2013 En ny vej - Statusrapport juli 2013 Af Konsulent, cand.mag. Hanne Niemann Jensen HR-afdelingen, Fredericia Kommune I det følgende sammenfattes resultaterne af en undersøgelse af borgernes oplevelse af

Læs mere

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Sociale medier Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Lederne April 2014 Indledning Undersøgelsen belyser i hvilket omfang ledere bruger de sociale medier, og hvilke sociale medier

Læs mere

FRILUFTSLIV OG NATURSYN PIXIE-UDGAVE 2018

FRILUFTSLIV OG NATURSYN PIXIE-UDGAVE 2018 FRILUFTSLIV OG NATURSYN PIXIE-UDGAVE 2018 FREDERICIA KOMMUNE POLITIK & KOMMUNIKATION FRILUFTSLIV OG NATURSYN PIXIE-UDGAVE 2018 2 SAMMENFATNING Fredericia Kommune har mange varierende naturområder med et

Læs mere

BEFOLKNINGSPROGNOSE 2015

BEFOLKNINGSPROGNOSE 2015 GENTOFTE KOMMUNE 4. marts LEAD NOTAT FORRETNINGSUDVIKLING OG DIGITALISERING BEFOLKNINGSPROGNOSE Befolkningstallet stiger fortsat: Den 1. januar var der 74.932 borgere i Gentofte Kommune, og væksten fortsætter.

Læs mere

SKOLEBØRSUNDERSØGELSEN 2014

SKOLEBØRSUNDERSØGELSEN 2014 SKOLEBØRSUNDERSØGELSEN 2014 Der er taget udgangspunkt I denne undersøgelse: Rasmussen, M. & Pagh Pedersen, T.. & Due, P.. (2014) Skolebørnsundersøgelsen. Odense : Statens Institut for Folkesundhed. Baggrund

Læs mere

Markedsanalyse. Flere danskere kender og køber Fairtrade. 30. juni 2016

Markedsanalyse. Flere danskere kender og køber Fairtrade. 30. juni 2016 Markedsanalyse 30. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere danskere kender og køber Fairtrade Highlights: Fairtrade-mærket har en

Læs mere

Pendlermåling Øresund 0608

Pendlermåling Øresund 0608 Pendlermåling Øresund 0608 DAGENS PROGRAM INDHOLD Konklusioner Hvem pendler og hvorfor? Medievaner Tilfredshed med medierne/ Hvad mangler pendlerne 2 FORMÅL OG METODE Undersøgelsens primære formål er at

Læs mere

Forbrugerpanelet om privatlivsindstillinger og videregivelse af personlige oplysninger

Forbrugerpanelet om privatlivsindstillinger og videregivelse af personlige oplysninger Forbrugerpanelet om privatlivsindstillinger og videregivelse af personlige oplysninger Knap hver tredje respondent (29%) er ikke bekendt med, at de kan ændre på privatlivsindstillingerne i deres browser,

Læs mere

CIRKULÆR ØKONOMI MILJØSTYRELSEN BORGERUNDERSØGELSE OKTOBER 2017

CIRKULÆR ØKONOMI MILJØSTYRELSEN BORGERUNDERSØGELSE OKTOBER 2017 CIRKULÆR ØKONOMI MILJØSTYRELSEN BORGERUNDERSØGELSE OKTOBER 2017 1 INDHOLD RESULTATER & METODE BAGGRUND & ADFÆRD PRODUKTVALG GENANVENDELSE & REPERATION EJERSKAB ORGANISK AFFALD CIRKULÆR ØKONOMI 3 5 8 13

Læs mere

Disney: World Class Service

Disney: World Class Service Disney: World Class Service Interview med Mike Reardon, Disney Institute Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte +45 70 26 29 99 kontakt@klauslund.dk Besøg os på www.klauslund.dk

Læs mere

Genbrugsindekset 2019

Genbrugsindekset 2019 Genbrugsindekset 2019 Forord Danskerne genbruger som aldrig før: bæredygtighed og kampen mod overforbrug spiller ind Genbrugsbølgen i Danmark har nået nye højder: knap 8 ud af 10 danskere har handlet brugt

Læs mere

KLIMAÆNDRINGER. Særlig Eurobarometer-undersøgelse (EB 69), foråret EP/EC-undersøgelse Sammenfatning af analyse

KLIMAÆNDRINGER. Særlig Eurobarometer-undersøgelse (EB 69), foråret EP/EC-undersøgelse Sammenfatning af analyse Generaldirektoratet for Kommunikation ENHEDEN FOR ANALYSE AF DEN OFFENTLIGE OPINION KLIMAÆNDRINGER Bruxelles, den 15/10/2008 Særlig Eurobarometer-undersøgelse (EB 69), foråret 2008 - EP/EC-undersøgelse

Læs mere

Bankernes privat- og erhvervskunder går hver sin vej privatkundernes tilfredshed falder

Bankernes privat- og erhvervskunder går hver sin vej privatkundernes tilfredshed falder EPSI Rating Bank 2018 Dato: 2018-10-01 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Helene Söderberg, Direktør Telefon: 31 75 40 38 E-mail: helene.soderberg@epsi-rating.com

Læs mere

Arbejdstempo, bemanding og stress

Arbejdstempo, bemanding og stress 19. august 2019 Arbejdstempo, bemanding og stress Seks ud af 10 (59 %) af FOAs medlemmer føler sig i meget høj, høj eller nogen grad stressede, og for størstedelen af disse (89 %) er arbejdet en vigtig

Læs mere

Generalsekretæren og den administrerende direktør har ordet... 3. Sammendrag af Sex og kondom og sånn 2013... 6

Generalsekretæren og den administrerende direktør har ordet... 3. Sammendrag af Sex og kondom og sånn 2013... 6 Sex og kondom og sånn 2013 1 Indholdsfortegnelse Generalsekretæren og den administrerende direktør har ordet... 3 Metodik... 4 Sammendrag af Sex og kondom og sånn 2013... 6 Kapitel 1: Anvendelse af kondom

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Psykisk arbejdsmiljø...

Læs mere

ADBLOCK 2018 I DANMARK. Udarbejdet af AW Media

ADBLOCK 2018 I DANMARK. Udarbejdet af AW Media ADBLOCK 2018 I DANMARK Udarbejdet af AW Media INTRODUKTION Hvordan ser danskernes adblock tendenser ud i år 2018? Det har AW Media sat sig for at undersøge. I rapporten præsenteres et kombineret billede

Læs mere

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Analyse fra LEDERNE FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Muligheder, forventninger, fordele og barrierer ud fra et ledelsesperspektiv Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Virksomheders og

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

Brugen af musik hos overnatningsvirksomheder

Brugen af musik hos overnatningsvirksomheder Brugen af musik hos overnatningsvirksomheder Udarbejdet af HORESTA i samarbejde med Koda Juli 2016 HOTEL, RESTAURANT & TURISTERHVERVET VIDEN & UDVIKLING analyse@horesta.dk BRUGEN AF MUSIK HOS OVERNATNINGSVIRKSOMHEDER

Læs mere

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om November 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 2. november 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

BORGER- PANEL. Hver tredje ramt af den økonomiske krise. 6. februar 2012

BORGER- PANEL. Hver tredje ramt af den økonomiske krise. 6. februar 2012 BORGER- PANEL 6. februar 2012 Hver tredje ramt af den økonomiske krise Den økonomiske krise påvirker hver tredje borgers hverdag. Krisen sætter sine tydelige spor. bl.a. i form af færre penge til forbrug,

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Baggrund for undersøgelsen Undersøgelsen kortlægger, hvor stor udbredelsen af mobning er i forhold til medlemmernes egne oplevelser og erfaringer

Læs mere

Madkulturen - Madindeks 2015 69. Rammer for danskernes måltider

Madkulturen - Madindeks 2015 69. Rammer for danskernes måltider Madkulturen - Madindeks 2015 69 4. Rammer for danskernes måltider 70 Madkulturen - Madindeks 2015 4. Rammer for danskernes måltider Dette kapitel handler om rammerne for danskernes måltider hvem de spiser

Læs mere

Generel trivsel på anbringelsesstedet

Generel trivsel på anbringelsesstedet 1 Generel trivsel på anbringelsesstedet Af Trivselsundersøgelsen fremgår det, at der i forhold til flere parametre er en forskel i trivslen blandt børn anbragt på hen vurderer børn, der er anbragt på døgninstitutioner,

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

Portræt af iværksætterne i Danmarks nye regioner. Januar 2005

Portræt af iværksætterne i Danmarks nye regioner. Januar 2005 Portræt af iværksætterne i Danmarks nye regioner Januar 2005 2 1. Indledning Regionerne har en afgørende betydning for erhvervsudviklingen i Danmark. Iværksætterne og de etablerede virksomheder skal udnytte

Læs mere

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge Ledelsesforventninger blandt unge Ledernes Hovedorganisation Juni 2001 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ambitionen om at blive leder... 3 Fordele ved en karriere som leder... 5 Barrierer... 6 Undervisning

Læs mere

Kunderne efterspørger samfundsansvar fra energibranchen

Kunderne efterspørger samfundsansvar fra energibranchen EPSI Rating EPSI EL 2018 Dato: 2018-11-26 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark. Telefon: 28 49 74 28

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

7: Balance, grænseløst arbejde og fleksibilitet. Oktober 2013

7: Balance, grænseløst arbejde og fleksibilitet. Oktober 2013 7: Balance, grænseløst arbejde og fleksibilitet Oktober 2013 Djøfs undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø, stress og balance 2012 Faktaark nr. 7: Balance, grænseløst arbejde og fleksibilitet Dette faktaark

Læs mere

BORGER- PANEL. Frivilligt arbejde er et hit. 31. januar 2011

BORGER- PANEL. Frivilligt arbejde er et hit. 31. januar 2011 BORGER- PANEL 31. januar 2011 Frivilligt arbejde er et hit Fire ud af ti borgerne i Region Syddanmark arbejder frivilligt. Det frivillige arbejde lægges især i idrætsforeninger eller i socialt arbejde.

Læs mere

BORGER- PANEL. Hver tredje ramt af den økonomiske krise. 6. februar 2012

BORGER- PANEL. Hver tredje ramt af den økonomiske krise. 6. februar 2012 BORGER- PANEL 6. februar 2012 Hver tredje ramt af den økonomiske krise Den økonomiske krise påvirker hver tredje borgers hverdag. Krisen sætter sine tydelige spor. bl.a. i form af færre penge til forbrug,

Læs mere

Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt

Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt April 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 25. april 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Ledighedsbekymring og jobsikkerhed

Ledighedsbekymring og jobsikkerhed Ledighedsbekymring og jobsikkerhed Lederne Oktober 14 Indledning Undersøgelsen belyser hvor mange respondenter der generelt er bekymrede for at blive ledige, og om de er mere eller mindre bekymrede for

Læs mere

Kapitel 8. Ønske om hjælp til at ændre sundhedsvaner

Kapitel 8. Ønske om hjælp til at ændre sundhedsvaner Kapitel 8 Ønske om hjælp til at ændre sundhedsvaner Kapitel 8. Ønske om hjælp til at ændre sundhedsvaner 73 Blandt svarpersoner, der har usunde sundhedsvaner, ønsker kvinder oftere end mænd at ændre sundhedsvaner.

Læs mere