Modtager(e): SIS. Kopi: Titel. Afgang og frafald

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Modtager(e): SIS. Kopi: Titel. Afgang og frafald"

Transkript

1 Notat ADM 227 Modtager(e): SIS Kopi: 28. januar 2013 Titel Afgang og frafald Dette notat beskriver, hvordan man kan lave forskellige oversigter over afgang og frafald på ordinære uddannelser: Årgangsrapport hvor der kigges på en studiestart på en uddannelse Frafaldsrapport hvor der kigges en studiestart på flere uddannelser Uddannelsesrapport hvor der kigges på flere studiestarter på en uddannelse Notatet er forhåbentlig en inspirationskilde til, hvordan man kan lave sine egne oversigter. Oversigterne laves ved hjælp af pivottabeller på udtrækket stud020 Beregnede afgangsoplysninger for ordinære studerende. Udtrækket er beskrevet sidst i dette notat. Slotsholmsgade 10 Post Postboks København K Telefon Telefax E-post fivu@fivu.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Michael Madsen E-post mimad@fivu.dk Ref.-nr. Dokument nr. Side 1/29 I de fleste pivottabeller er der valgt: Vis i tabelformat under Rapportlayout i menuen Design Vis ikke subtotaler under Subtotaler i menuen Design I notatet er der eksempler på oversigter. Eksemplerne er lavet ud fra et udtræk fra alle professionshøjskoler, men kun med en lille del af de studerende, der svarer til afgrænsningerne. Herved vil det ikke være muligt at genkende data i eksemplerne.

2 1. Årgangsrapport hvor der kigges på en studiestart på en uddannelse Opdeling på central afgangsårsag Opdeling på lokal afgangsårsag Opdeling på afgangsmåned Opdeling efter forsinkelse ved afgang Opdeling efter ansøgningsoplysninger Frafaldsrapport hvor der kigges på flere uddannelser Opdeling på central afgangsårsag Procentopdeling på central afgangsårsag Procentvis afgang efter første år Opdeling på lokal afgangsårsag Opdeling efter afgangssemester Opdeling på køn og alder Procentopdeling på køn og alder Uddannelsesrapport hvor der kigges på flere studiestarter Opdeling på central afgangsårsag Opdeling på lokal afgangsårsag Opdeling på afgangstidspunkt Procentvis afgang efter første år Opdeling efter forsinkelse ved afgang Side 2/29 4. Udtrækket stud020 Beregnede afgangsoplysninger for ordinære stud Institutionsafdeling Beregnede felter... 28

3 1. Årgangsrapport hvor der kigges på en studiestart på en uddannelse Der kigges på en studiestart på en uddannelse. Hvis denne rapport skal laves for studerende, der er startet i efteråret 2008 på en pædagoguddannelse på professionshøjskolen, skal afgrænsningerne på udtrækket stud020 Beregnede afgangsoplysninger for ordinære studerende udfyldes: Startdato Slutdato Institutionsaktivitet 4000, 229 Udtrækket stud020 finder kun studerende, som er knyttet til institutionsafdelinger, som brugeren har adgang til i SIS. Hvis der kun skal kigges på pædagoguddannelsen på en bestemt institutionsafdeling, kan det håndteres ved at tilføje INSTKODE_FOR_STUDERENDE eller INSTNAVN_FOR_STUDERENDE som rapportfilter i de pivottabeller, der beskrives nedenfor. I de følgende oversigter er der som kolonne i de fleste tilfælde valgt det semester, hvor den studerende er afgangsmeldt (AFGANG_SEMESTER). Side 3/29

4 1.1 Opdeling på central afgangsårsag Side 4/29 Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Der er 14 studerende, der har afbrudt uddannelsen i foråret 2009 (kolonnen 2009 F). Yderst til højre kan der ses, at der er 145 studerende, der har afsluttet uddannelsen i efteråret 2011 (kolonnen 2011 E), dvs. på normeret tid der er 21 studerende, der stadig er indskrevet der er 266 studerende i alt

5 1.2 Opdeling på lokal afgangsårsag Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 5/29 Der er 2 studerende, der har afbrudt uddannelsen med afgangsårsag 3 (Institutionsskift) i foråret 2009 (kolonnen 2009 F). Ovenfor er de lokale afgangsårsager blevet anonymiseret (betegnelse for afgangsårsag 21 er ændret).

6 1.3 Opdeling på afgangsmåned Pivottabellen kommer til at se således ud: Side 6/29 Bemærk der er i rapportfilteret valgt central afgangsårsag 2 (afbrudt). Der er 6 studerende, der har afbrudt i den første måned i efteråret 2009 (2009 E), dvs. i august Af ovenstående kan der ses, at der er flest afbrud i det første semester (kolonnen 2008 E), samt i den sidste måned i det andet semester og den første måned i det tredje semester.

7 Hvis man vil se, hvornår de studerende afslutter uddannelsen, skal der vælges 1 i rapportfilteret CENTRAL_AFG. Kolonnen "2011 E" er efteråret 2011, og så afslutter de studerende ofte i januar, dvs. den 6. måned i efterårssemesteret. I kolonnerne for foråret afslutter de studerende ofte i juni, dvs. den 5. måned i forårssemesteret. Side 7/29

8 1.4 Opdeling efter forsinkelse ved afgang Pivottabellen kommer til at se således ud: Side 8/29 Bemærk der er i rapportfilteret valgt central afgangsårsag 2 (afbrudt). Forsinkelsen beregnes ud fra forskellen mellem studiestartsdato på den aktuelle studiestart og studiestartsdato på den oprindelige studiestart. Den forskel er omregnet til et antal semestre. Der er 2 studerende, der er afgangsmeldt i foråret 2010, og som er forsinket to semestre, dvs. selvom de er startet på uddannelsen i efteråret 2008, er de forsinket svarende til, at de er startet i efteråret Der er i alt 44 tilfælde, hvor forsinkelsen ikke kan beregnes. Det skyldes, at feltet med aktuel studiestart er blevet slettet på disse 44 studerende. Der er 1 studerende, der er afgangsmeldt som afbrud i 2011 E og har 0 i forsinkelse. Det er lidt underligt, da en studerende, som er startet i efteråret 2008 og ikke er forsinket, burde være tæt på at afslutte uddannelsen (enten i efteråret 2011 eller i foråret 2012). Det kan skyldes, at aktuel studiestart ikke er blevet ændret, så det kan ses, at den studerende er forsinket.

9 1.5 Opdeling efter ansøgningsoplysninger Pivottabellen kommer til at se således ud: Side 9/29 Ovenfor er der valgt at gruppere feltet KVOTIENT (gennemsnit) i intervaller af 1. Af de studerende, hvor adgangsgrundlaget er en gymnasial uddannelse med et gennemsnit mellem 4 og 5 på 7TRIN-skalaen er der: 27 der har gennemført uddannelsen 7 der har afbrudt uddannelsen 3 der fortsat er indskrevet. Der er 26 studerende, der ikke er oprettet ud fra en ansøgning (den næstnederste linje, hvor betegnelse for adgangsgrundlag er tom).

10 2. Frafaldsrapport hvor der kigges på flere uddannelser Der kigges på en studiestart på alle uddannelser. Hvis denne rapport skal laves for studerende, der er startet i efteråret 2008 på alle ordinære uddannelser på professionshøjskolen, skal afgrænsningerne på udtrækket stud020 Beregnede afgangsoplysninger for ordinære studerende udfyldes: Startdato Slutdato Institutionsaktivitet I de følgende oversigter er der som kolonne i de fleste tilfælde valgt institutionsaktivitet samt betegnelse eller kort betegnelse for institutionsaktivitet. Hvis man ønsker det mere detaljeret, kan der tilføjes uddannelsesordning og institutionsafdeling som kolonnenavne. 2.1 Opdeling på central afgangsårsag Side 10/29 Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Der er 58 studerende på socialrådgiveruddannelsen, som er startet i efteråret 2008, som har gennemført uddannelsen. Der er 16, der har afbrudt uddannelsen, og der er stadig 14, der er i gang med uddannelsen Den første institutionsaktivitet (107) har kun 1 studerende. Så det tyder på, at der er sket en fejlregistrering. Enten er der anvendt en forkert oprindelig studiestart eller en forkert institutionsaktivitet på denne studerende.

11 Linjen med Central afgangsårsag 4 er også en fejlregistrering, idet tekniske studieskift er frasorteret i udtrækket. Enten er der anvendt en forkert afgangsårsag på denne studerende, eller den studerende skal knyttes til en anden studerende ved et teknisk studieskift (dette gøres enten på vinduet Studerende (S294) eller ved at anvende vinduet Interne skift mv. (A599)). Side 11/29

12 2.2 Procentopdeling på central afgangsårsag Bemærk navnet i Værdier er blevet omdøbt, da det ikke længere er antal CPRnumre, og i Værdifeltindstillinger er der valgt % af kolonnetotal. Side 12/29 Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud (der er valgt ingen decimaler (knappen Talformat i Værdifeltindstillinger):

13 Der er 66 % af de studerende på socialrådgiveruddannelsen, som er startet i efteråret 2008, som har gennemført uddannelsen. Der er 18 procent, der har afbrudt uddannelsen, og der er stadig 16 procent, der er i gang med uddannelsen Hvis man ønsker pivottabellen vendt om, skal den være: Og der vælges "% af rækketotal" i Værdifeltindstillinger. Side 13/29 Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud.

14 2.3 Procentvis afgang efter første år I det forrige afsnit kigges bl.a. på den procentvise andel, der har gennemført uddannelserne. Dette er kun interessant, hvis der kigges på studerende, der er startet for mindst 3½ år siden, da de fleste uddannelser har en normeret studietid på 3½ år. Hvis man kigger på en nyere studiestart, kan man ikke måle gennemførelsesprocent. Men man kan f.eks. måle frafaldsprocent på det første studieår. Denne pivottabel kan f.eks. også laves ved at bestille udtrækket stud020 for perioden til Side 14/29 I Værdifeltindstillinger for "Antal af CPR_NR" er der valgt % af rækketotal. Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud (der er valgt ingen decimaler ved at trylle på knappen Talformat i Værdifeltindstillinger): Frafaldet er 13 % på første studieår på socialrådgiveruddannelsen for de studerende, som er startet i efteråret 2008.

15 2.4 Opdeling på lokal afgangsårsag Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 15/29 Der er 6 studerende på sygeplejerskeuddannelsen, der har afbrudt uddannelsen på grund af institutionsskift. Ovenfor er de lokale afgangsårsager blevet anonymiseret (betegnelse for afgangsårsag er ændret).

16 2.5 Opdeling efter afgangssemester Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 16/29 Bemærk der er i rapportfilteret valgt central afgangsårsag 2 (afbrudt). Der er 7 studerende på sygeplejerskeuddannelsen, som har afbrudt uddannelsen i efteråret 2009 (række 2009 E) (af de studerende, der er startet i efteråret 2008).

17 Hvis man vil se, hvornår de studerende afslutter uddannelsen, skal der vælges 1 i rapportfilteret CENTRAL_AFG. Der er 55 studerende på socialrådgiveruddannelsen, der har afsluttet uddannelsen i efteråret 2011 (sandsynligvis i januar 2012), når der er startet i efteråret Disse studerende har således gennemført uddannelsen på normeret tid. Side 17/29

18 2.6 Opdeling på køn og alder Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 18/29 Ovenfor er der valgt at gruppere feltet med alder i intervaller af 10. Bemærk der er i rapportfilteret valgt central afgangsårsag 2 (afbrudt). Der er 3 kvinder, som har afbrudt uddannelsen, og som var mellem 50 og 59 år gamle, da de startede på socialrådgiveruddannelsen i efteråret 2008.

19 Hvis man vil se alder på de studerende, der afslutter uddannelsen, skal der vælges 1 i rapportfilteret CENTRAL_AFG. Side 19/29 Der er 3 mænd, som har gennemført uddannelsen, og som var mellem 40 og 49 år gamle, da de startede på socialrådgiveruddannelsen i efteråret 2008.

20 2.7 Procentopdeling på køn og alder I Værdifeltindstillinger er valgt % af hovedtotal. Side 20/29 Pivottabellen kommer til at se således ud: Ovenfor er der valgt at gruppere feltet med alder i intervaller af 10. Der er 80 % kvinder og 20 % mænd, når der kigges på alle uddannelser. Der er 67 %, som var mellem 20 og 29 år, da de startede (alle uddannelser).

21 Hvis der kun ønskes at kigge på visse af uddannelserne, skal disse vælges i rapportfilteret Institutionsaktivitet. Hvis der f.eks. vælges læreruddannelsen (institutionsaktivitet 228), er der 68 % kvinder og 32 % mænd. Det kan således ses, at der er procentvis flere mænd på læreruddannelsen. Det kan også ses, at der er procentvis flere studerende på læreruddannelsen, der er i 30'erne, når de starter uddannelsen. Side 21/29

22 3. Uddannelsesrapport hvor der kigges på flere studiestarter Der kigges på flere studiestarter på en uddannelse. Hvis denne rapport skal laves for studerende, der er startet i efteråret 2007 eller senere på en pædagoguddannelse på alle institutionsafdelinger på professionshøjskolen, skal afgrænsningerne på udtrækket stud020 Beregnede afgangsoplysninger for ordinære studerende udfyldes: Startdato Slutdato Institutionsaktivitet 4000, 229 I de følgende oversigter er der som kolonne valgt det semester, hvor den studerende er optaget (OPTAG_SEMESTER). 3.1 Opdeling på central afgangsårsag Side 22/29 Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Der er 168 studerende, der er startet på pædagoguddannelsen i foråret 2009 (kolonnen 2009 F). Af disse studerende har 92 afsluttet uddannelsen.

23 3.2 Opdeling på lokal afgangsårsag Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 23/29 Der er 13 studerende, der er startet i efteråret 2009 og har afbrudt uddannelsen ved at flytte til en anden institution (kolonne 2009 E). Ovenfor er de lokale afgangsårsager blevet anonymiseret.

24 3.3 Opdeling på afgangstidspunkt Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 24/29 Bemærk der er i rapportfilteret valgt central afgangsårsag 2 (afbrudt). Der er 6 studerende, der startede i efteråret 2007, og som er afbrudt i april 2008 (kolonnen 2007 E, og rækken svarende til 2008 F og måned 03 (apr/okt)). I kolonnen 2008 F og række 2007 E måned 06 (jul/jan) står der 2. Der er således 2 studerende, der i januar 2008 har afbrudt uddannelsen, der først starter i februar 2008.

25 3.4 Procentvis afgang efter første år I Værdifeltindstillinger er valgt % af rækketotal. Side 25/29 Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Frafaldet på det første år er 15 % for de studerende, der startede i foråret Ovenfor kan man se, hvordan frafaldet på det første år har været for de forskellige studiestarter.

26 3.5 Opdeling efter forsinkelse ved afgang Den første del af pivottabellen kommer til at se således ud: Side 26/29 Bemærk der er i rapportfilteret valgt central afgangsårsag 2 (afbrudt). Der er 2 studerende, der er startet i foråret 2008, og som på afbrydelsestidspunktet var forsinket 4 semestre. Ovenfor er der en studerende, hvor antal forsinkede semestre er -2. Det skyldes fejlregistrering, hvor studiestartsdato på den oprindelige studiestart er efter studiestartsdato på den aktuelle studiestart for de studerende. Dette bør kun være tilfældet, hvis en studerende får merit for hele semestre.

27 Hvis man vil se på de studerende, der afslutter uddannelsen, skal der vælges 1 i rapportfilteret CENTRAL_AFG. Der er 156 studerende, som er startet i efteråret 2007, og som har afsluttet uddannelsen, og hvor den aktuelle studiestart ikke er blevet ændret. Dvs. disse har gennemført uddannelsen på normeret tid. Side 27/29

28 4. Udtrækket stud020 Beregnede afgangsoplysninger for ordinære stud.. Udtrækket finder de studerende, som opfylder de følgende betingelser: Den oprindelige studiestart på den studerende har en studiestartsdato, som er mellem afgrænsningerne Startdato og Slutdato Uddannelsesordningen på den studerende har en institutionsaktivitet, der passer med afgrænsningen Institutionsaktivitet Den studerende er på en institutionsafdeling, som brugeren har adgang til i SIS Den studerende er ordinær Den oprindelige studiestart er udfyldt på den studerende Indskrivningsformen på den studerende er mellem 1000 og 1999 Den studerende er ikke ved teknisk studieskift overført til en anden studerende 4.1 Institutionsafdeling Udtrækket stud020 finder kun studerende, som er knyttet til institutionsafdelinger, som brugeren har adgang til i SIS. Den institutionsafdeling, der er gemt på den studerende, er den nuværende. Det er ikke muligt at se, hvilken institutionsafdeling den studerende er blevet optaget på. Det er således ikke muligt at se, om det var den institutionsafdeling, som den studerende blev optaget på. Den studerende kan være optaget på en anden professionshøjskole og senere flyttet til vores professionshøjskole, eller den studerende kan have skiftet institutionsafdeling internt på vores professionshøjskole. Side 28/29 I det første tilfælde (ekstern flytning) bør den studerende have indskrivningsformen 1400 (Overflyttere mv.), samt have forskellige datoer i felterne PAABEGYND_UDDANNELSE og STUDIESTART_PA_INSTITUTIONEN. Dvs. feltet DAGE_STARTINST_PABEGYNDTUDD bør være større end 0 ved en ekstern flytning til vores professionshøjskole. Hvis man ønsker, at tilflyttere til vores professionshøjskole ikke skal medregnes, er det nemmest af tilføje feltet INDSKRIVNINGSFORM som rapportfilter i pivottabellen og derefter fravælge værdien I det andet tilfælde (intern flytning) bør STUDIESTART_PA_INSTITUTIONEN og STUDSTART_PA_AFD være forskellige (feltet DAGE_STARTAFD_STARTINST bør være større end 0). Men da feltet Studiestart på afd. først for nylig er indført på vinduet Studerende (S294), kan man ikke basere sig på dette. 4.2 Beregnede felter Der er bl.a. de følgende beregnede felter i udtrækket stud020: Fødselsdato Køn Fiktivt CPR-nr. (J/N) Alder på studiestartsdato (for oprindelig studiestart) Feltet STATUS_GENNEMFOERT har en af værdierne Gennemført, Afbrudt eller I gang

29 Optagssemesteret, dvs. studiestartsdato på den oprindelige studiestart omregnes til et semester, dvs. årstal efterfulgt af F eller E (forår hhv. efterår) Tilgangssemesteret, dvs. feltet Studiestart på institutionen på vinduet Studerende (S294) omregnes til et semester. Februar til og med juli regnes som forår Afgangssemesteret, dvs. afgangsdato omregnes til et semester. Februar til og med juli regnes som forår Måned i afgangssemesteret (feltet AFGANG_SEMESTER_MANED) Antal semestre (feltet LAEST_I_ANTAL_SEMESTRE_VED_AFG), som den studerende har gået på uddannelsen. Feltet beregnes ud fra forskellen mellem studiestartsdato på den oprindelige studiestart og afgangsdatoen. Der tages ikke hensyn til orlovsperioder (antal orlovsdage er i et selvstændigt felt) Semestre (feltet ER_PAA_SEMESTER_VED_AFGANG), som den studerende er på ved afgangsdatoen. Feltet beregnes ud fra forskellen mellem studiestartsdato på den aktuelle studiestart og afgangsdatoen. Hvis den aktuelle studiestart ikke er udfyldt, anvendes den oprindelige studiestart i stedet for Forsinkelsen (feltet FORSINKET_SEMESTRE) beregnes ud fra forskellen mellem studiestartsdato på den aktuelle studiestart og studiestartsdato på den oprindelige studiestart. Denne forskel er omregnet til et antal semestre. Hvis den aktuelle studiestart ikke er udfyldt, er feltet tomt Studerende der har afbrudt uddannelsen i løbet af de to første semestre (feltet AFGANG_FOERSTE_AAR) Studerende der har afbrudt uddannelsen i løbet af de fire første semestre (feltet AFGANG_TO_FOERSTE_AAR) Forskellen (feltet DAGE_PA_UDD_INKL_ORLOV) mellem studiestartsdato på den oprindelige studiestart og afgangsdato. Hvis den studerende ikke er afgangsmeldt, anvendes dags dato i stedet for afgangsdato. Der tages ikke hensyn til orlovsperioder Det samlede antal dage, som den studerende har haft orlov (feltet ORLOVSDAGE_I_ALT). Orlov i fremtiden medregnes ikke Forskellen (feltet MAANEDER_PA_UDD) mellem feltet DAGE_PA_UDD_INKL_ORLOV og feltet ORLOVSDAGE_I_ALT omregnet til måneder Side 29/29 Udover felter med oplysninger om den studerende er der følgende felter fra ansøgningen, hvis den studerende er oprettet ud fra en ansøgning: ADGANGSGRUNDLAG BET_ADGANGSGRUNDLAG EKSAMENSTYPE BET_EKSAMENSTYPE EKSAMENSAR KVOTIENT

Notat. Titel. Indhold. Modtager(e): Klik her for at angive tekst. Kopi: Klik her for at angive tekst.

Notat. Titel. Indhold. Modtager(e): Klik her for at angive tekst. Kopi: Klik her for at angive tekst. Notat Modtager(e): Klik her for at angive tekst. Kopi: Klik her for at angive tekst. Titel Vejledning i indberetning af semester med delvis merit Dette notat beskriver, hvordan man laver STÅ-placeringer

Læs mere

Frafald på 1. studieår

Frafald på 1. studieår på 1. studieår Metropol Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. marts 2016 MetropoLIS Studieservice Indhold Indledning 1 på 1. studieår, seneste måleperiode 2 på 1. studieår, procent 3 på 1. studieår, uddannelsesopdelt

Læs mere

Eksterne Flytninger. Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus.

Eksterne Flytninger. Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus. SIS Administrationsvejledning ADM 221-2 Eksterne Flytninger Hvem kan flyttes? Hvor kan der flyttes til? Studerende og kursister af alle uddannelsestyper uanset studiestatus. Der kan flyttes til en vilkårlig

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Danmarks Statistik, Uddannelse 9. september 2015 CLW/-

Danmarks Statistik, Uddannelse 9. september 2015 CLW/- Danmarks Statistik, Uddannelse 9. september 2015 CLW/- Skolens elevtilgang og elevbestand 2015 Masterfilen fra Danmarks Statistik med elevbestanden fra 1. oktober 2015 henter I ind i SIS. De lokale institutioner

Læs mere

Lynvejledninger. Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013

Lynvejledninger. Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013 Lynvejledninger Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013 Juni 2017 2 Indholdsfortegnelse Brugerdefinerede beregninger... 5 Eksterne data... 6 Filtrer data... 7 Filtrer data (fortsat)... 8 Filtrer

Læs mere

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018 StudenterFokus Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/2016-2017/2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Frafald indenfor det første studieår (overordnet)... 2 Køn...

Læs mere

Nye ordinære uddannelsesordninger skal oprettes i vinduet A877.

Nye ordinære uddannelsesordninger skal oprettes i vinduet A877. Klargøring til STÅ-indberetning for maritime professionsuddannelser. Nye ordinære uddannelsesordninger skal oprettes i vinduet A877. Det drejer sig om: Værkstedsskoleforløb for maskinmesteruddannelsen,

Læs mere

MetropoLIS. Datagrundlag fra SIS pr. 1. oktober MetropoLIS Studieservice

MetropoLIS. Datagrundlag fra SIS pr. 1. oktober MetropoLIS Studieservice MetropoLIS Datagrundlag fra SIS pr. 1. oktober 2017 MetropoLIS Studieservice Indhold Indledning 3 Stamdata 5 Gennemførsel 9 Karakterer 7 Frafald på 1. studieår 44 Frafald 47 Indledning MetropoLIS-rapporten

Læs mere

STADS - kravspecifikation og design. Indberetning til Statens Arkiver

STADS - kravspecifikation og design. Indberetning til Statens Arkiver - kravspecifikation og design Indberetning til Statens Arkiver Indgår i eksternt review nr. # Delsystemer: Statistik Referencer: Aflevering til Statens Arkiver, Anders Bøgebjerg Hansen, -samarbejdet, 12.

Læs mere

Inspirationsdage om EUD-optagelsesprocessen i EASY-A. 7. og 11. april 2016

Inspirationsdage om EUD-optagelsesprocessen i EASY-A. 7. og 11. april 2016 Inspirationsdage om EUD-optagelsesprocessen i EASY-A 7. og 11. april 2016 Program Velkommen Fra Optagelse.dk til EASY-A Nyt på B625 Modtagne FTU-ansøgere - Indbakke Spørgsmål Ændringer til B626 Optag FTU-elever

Læs mere

Færdigbehandle ansøgninger og indberette til KOT

Færdigbehandle ansøgninger og indberette til KOT ADM 251-2 OPTA Færdigbehandle ansøgninger og indberette til KOT Færdigbehandle KOT ansøgninger For at en KOT ansøgning kan indberettes til KOT, skal følgende være opfyldt: Ansøgninger med status SKAL have

Læs mere

Undersøgelse af GVU og EUD for voksne

Undersøgelse af GVU og EUD for voksne Undersøgelse af GVU og EUD for voksne Forslag til beregning af tal til undersøgelse udsendt af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) sendt i mail til alle skoler 9. oktober 2012 09:45 EASY-P konsulenterne

Læs mere

Ferie og omsorgskuben (SLS_FerieOmsorg) Kuben indeholder data fra den seneste løngeneration og lønkørsel som der findes i datavarehuset.

Ferie og omsorgskuben (SLS_FerieOmsorg) Kuben indeholder data fra den seneste løngeneration og lønkørsel som der findes i datavarehuset. Ferie og omsorgskuben (SLS_FerieOmsorg) Kuben indeholder data fra den seneste løngeneration og lønkørsel som der findes i datavarehuset. Denne kube kan du anvende til at analysere optjent og afholdt ferie

Læs mere

Hurtig hop S294. Oprettelse af studerende - Fælles

Hurtig hop S294. Oprettelse af studerende - Fælles S294 Studerende Når studerende er optaget via KOT eller S313, vil personoplysninger blive overført til S294. Studerende vil derfor som hovedregel oprettes automatisk i SIS. Hurtig hop S294 Tryk på F7 for

Læs mere

AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid

AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid Side 1 af 6 I denne brugervejledning kan du læse om, hvordan du foretager rettelser af afgangsårsager mere end 11 måneder tilbage i tiden. Indhold 1. Sådan

Læs mere

Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen

Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for

Læs mere

EUD-forløbsstatistik - tendenser i tiden, til tiden

EUD-forløbsstatistik - tendenser i tiden, til tiden EUD-forløbsstatistik - tendenser i tiden, til tiden Indledning UNI C etablerede i efteråret 2004 en central statistikserver, EASY-S, der løbende modtager visse registreringer fra samtlige skolers EASY-databaser,

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben)

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Den avancerede udtræksmulighed bruger samme funktioner, som det nogle brugere vil kende fra pivottabeller i Excel regneark. Denne vejledning er en introduktionen

Læs mere

Release note LUDUS Sundhed

Release note LUDUS Sundhed LUDUS Sundhed 1.19.0. J.nr.: 4004-V0408-10 CSC Scandihealth A/S, P. O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, Fax +45 3614 7324, www.scandihealth.com, CVR nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Studienævn: Sundhed, Teknologi og Opdateret 13-10-2016 15:36:10 Oversigt over valg Fields Studienævn Fakultet Values Sundhed, Teknologi og Rapporten er udskrevet af ADM\lkc, 14.10.2016 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

fredag 13-05-2011 Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 UNI C

fredag 13-05-2011 Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 UNI C fredag 13-05-2011 Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 UNI C Vejledning til SU-batchjobs R014, R028 og R029 I forbindelse med installation af version 10.2 blev SU-batchjob R014 ændret. Samtidig

Læs mere

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb?

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb? Spørgsmål og svar Af Kim Dehn Hvad med EUX-elever? Svar: EUX er en mulighed for at tage en studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse. EUX-eleverne indgår i opgørelserne på

Læs mere

Studienævn: Musik Opdateret: :35:28

Studienævn: Musik Opdateret: :35:28 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Studienævn: Musik Opdateret: 13-10-2017 09:35:28 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 KOT optag d.1.10... 5 Kandidatoptag... 5 Bachelor: Frafald første

Læs mere

Fleksible forløb på akademi- og diplomuddannelser

Fleksible forløb på akademi- og diplomuddannelser ADM 091-3 STUD Fleksible forløb på akademi- og diplomuddannelser Fleksible forløb Et fleksibelt forløb sammensættes af uddannelseselementer fra eksisterende akademi- og diplomuddannelser. Adgangen til

Læs mere

Uddannelse: Socialt arbejde Opdateret :50:53

Uddannelse: Socialt arbejde Opdateret :50:53 Uddannelse: Socialt arbejde Opdateret 12-10-2016 09:50:53 Oversigt over valg Fields Studienævn Campus Values Socialt Arbejde Aalborg Rapporten er udskrevet af ADM\cbe, 12.10.2016 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk/deltid Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden! Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

Indberetning til SU Sidst opdateret 22.02.2013/version 1.3/UNI C

Indberetning til SU Sidst opdateret 22.02.2013/version 1.3/UNI C Indberetning til SU Sidst opdateret 22.02.2013/version 1.3/UNI C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Grundlag for indberetninger Eksempler Elektronisk indberetning Manuel indberetning

Læs mere

TID-data i Excel regneark. Generelt. Forberede tid-data

TID-data i Excel regneark. Generelt. Forberede tid-data Generelt Formål Ved at eksportere TID-data til Excel programmet er der mulighed for at analysere data på flere måder end i TID-programmet. I Excel er der mulighed for at arbejde med TID-data i en såkaldt

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

estads Vejledning i oprettelse af grupper af studerende ud fra angivne kriterier. STADS kontoret stadssupport@adm.aau.dk

estads Vejledning i oprettelse af grupper af studerende ud fra angivne kriterier. STADS kontoret stadssupport@adm.aau.dk STADS kontoret stadssupport@adm.aau.dk estads Vejledning i oprettelse af grupper af studerende ud fra angivne kriterier. Oprettet af SKM Sidst ændret 2012-05-29 af JEL Grupper af studerende Der vil i dette

Læs mere

Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: :35:28

Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: :35:28 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: -1-217 9:35:28 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 KOT optag d.1.1... 5 Kandidatoptag... 5 Bachelor: Frafald

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Vejledning i oprettelse af 10. klasses udbud. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning i oprettelse af 10. klasses udbud. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning i oprettelse af 10. klasses udbud Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler og på frie skoler. Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.2 Forfatter:

Læs mere

Brugervejledning til eksamensskabeloner

Brugervejledning til eksamensskabeloner Brugervejledning til eksamensskabeloner I UDDATA+ under menuen Bevis -> Bevisskabeloner kan man finde de vinduer, der indeholder datagrundlaget for bevisudskrivning. Vigtigt når man skal i vinduerne under

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag

Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag Indhold Hvordan finder man en kandidat?... 2 Søg efter navn: under menuen i venstre side... 2 Find kandidaten via Kandidater-menuen... 3 Find kandidaten

Læs mere

Vejledning til at ansøge om tid i Foreningsportalen

Vejledning til at ansøge om tid i Foreningsportalen Vejledning til at ansøge om tid i Foreningsportalen Indhold Kort vejledning til ansøgning... 2 Trin-for-trin vejledning til ansøgning af tider... 3 Søg gentagne tid:... 4 Søg enkeltstående tider:... 7

Læs mere

Vejledning til at ansøge om tid i Foreningsportalen

Vejledning til at ansøge om tid i Foreningsportalen Vejledning til at ansøge om tid i Foreningsportalen Indhold Kort vejledning til ansøgning... 2 Trin-for-trin vejledning til ansøgning af tider... 3 Søg gentagne tid:... 4 Tiden er ikke ledig:... 5 Tiden

Læs mere

Studierelateret Ledelsesinformation Business

Studierelateret Ledelsesinformation Business År: 2017 Oktober Studierelateret Ledelsesinformation Business Efterårsstatus Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Oversigt over uddannelserne tilhørende Business... 3 1.2 Businessuddannelserne... 5 2. Ansøgere

Læs mere

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt.

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt. Fremsøg opgavetitler Vælg menuen eksamen og opgavetitler Skærmbilledet RE107 søg/opret opgavetitel pr. eksamensaktivitet åbner Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges

Læs mere

Oprettelse af 10. klasses udbud i frie skoler. Brugervejledning til Optagelse.dk

Oprettelse af 10. klasses udbud i frie skoler. Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i frie skoler Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i frie skoler Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.2 Forfatter: Gunner MacIntyre

Læs mere

Vejledning i oprettelse af 10. klasseudbud. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning i oprettelse af 10. klasseudbud. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning i oprettelse af 10. klasseudbud Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasseudbud i folkeskoler og på frie skoler. Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.2 Forfatter: Gunner

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

Program for fællesdelen af uddannelsesudvalgsmøderne 31. oktober 2013 kl. 13:00 14:00 på Ankerhus, B003, Sorø

Program for fællesdelen af uddannelsesudvalgsmøderne 31. oktober 2013 kl. 13:00 14:00 på Ankerhus, B003, Sorø Program for fællesdelen af uddannelsesudvalgsmøderne 31. oktober 2013 kl. 13:00 14:00 på Ankerhus, B003, Sorø 13:00 13:10: Velkommen og nyt fra sektoren og UCSJ, v. uddannelsesdirektør Hanne Fischer 13:10

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser Login til Ansøgningsportalen (STADS-DANS): https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx?_afrloop=6320756782222216&_afrw indowmode=0&_adf.ctrl-state=1957u6znez_4

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL JANUAR 2017 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv Redigering Oprettelse Vælg Tom profil og klik på Stamoplysninger (se næste side). Redigering Vælg en profil, fx Helpdesk, og klik på Søg for at få en liste over de medarbejdere, der er med i søgeplanen.

Læs mere

Vigtigt når man skal i vinduerne under menupunktet Bevisskabeloner, skal man indtil vi melder andet ud bruge Crome browseren.

Vigtigt når man skal i vinduerne under menupunktet Bevisskabeloner, skal man indtil vi melder andet ud bruge Crome browseren. Brugervejledning til eksamensskabeloner I UDDATA+ under menuen Bevis -> Bevisskabeloner kan man nu finde de vinduer, der indeholder datagrundlaget for bevisudskrivning. Det er de oplysninger, man indtil

Læs mere

Indlæsning af hold i EASY-A

Indlæsning af hold i EASY-A 1 Indlæsning af hold i EASY-A Når aktiviteten er overført fra Elevplan skal den indlæses i EASY-A. Det sker på vindue B327 På B327 kan de overførte lærings aktiviteter søges frem. Der kan søges på alle

Læs mere

Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik

Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik Indberetning af fuldtidselever til Danmarks Statistik 25-09-2015/version 4.1/STIL Indhold Ændringer Generelt Arbejdsgange Centrale begreber Ændringer Afsnittene Kontrol af manglende/ugyldige elevafdelinger

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2019 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE 3 SIDE 4 B. HVORDAN GØRES ALLE VÆRKTØJETS

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

LUDUS Sundhed. Lukkedage, Tælleprincipper, Rekvirent. (inkl. scenarioer) J.nr. Version 3.1 Ændret/rettet af Ken Lund Dato 16.

LUDUS Sundhed. Lukkedage, Tælleprincipper, Rekvirent. (inkl. scenarioer) J.nr. Version 3.1 Ændret/rettet af Ken Lund Dato 16. LUDUS Sundhed e, Tælleprincipper, Rekvirent (inkl. scenarioer) J.nr. Version 3.1 Ændret/rettet af Ken Lund Dato 16. februar 2007 CSC Scandihealth A/S, P. O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614

Læs mere

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.2 Forfatter: Gunner MacIntyre

Læs mere

Hånd@ Tilretning af importdatafiler

Hånd@ Tilretning af importdatafiler Hånd@ Tilretning af importdatafiler Tilretning af Import data filer.... 3 Fjerne dubletter... 4 Tilret og tilføj kolonne overskrifter... 9 Hvordan fordeles data fra en kolonne til flere?... 10 Sammenføje

Læs mere

Beregn gennemsnitlig BMI

Beregn gennemsnitlig BMI Beregn gennemsnitlig BMI I denne vejledning kigges på hvordan man beregner den gennemsnitlige BMI ved operation. Data til dette findes i dataudtræk fra Skema 1A eller dataudtræk med data fra alle skemaer.

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden!

Læs mere

De ansøgere, der ikke har mulighed for at bruge NemID eller Digitalsignatur, skal lave en ansøgning uden login.

De ansøgere, der ikke har mulighed for at bruge NemID eller Digitalsignatur, skal lave en ansøgning uden login. 1 Introduktion Denne korte vejledning beskriver, hvordan modtagerne på de videregående uddannelser behandler Følgeskrivelser med Ansøgnings ID fra de ansøgere, der har søgt uden login på Optagelse.dk.

Læs mere

TRIN FOR TRIN. Vejledning til oprettelse af lokale skabeloner.

TRIN FOR TRIN. Vejledning til oprettelse af lokale skabeloner. 1 TRIN FOR TRIN Vejledning til oprettelse af lokale skabeloner. Eksemplet kan bruges på alle AK/KVU- og PB-uddannelser, hvor man ikke bruger centralt udmeldte fag. Log på: https://sis.uddataplus.dk (brug

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Bestil fast fondsudtræk

Bestil fast fondsudtræk Bestil fast fondsudtræk Emne Bestilling af fondsudtræk er pr. 26.04.2015 integreret i Jyske Netbank Erhverv. Vejledning Registrering af faste indstillinger Inden du bestiller det første faste fondsudtræk,

Læs mere

SYGEPLEJERSKE hvem gennemførte?

SYGEPLEJERSKE hvem gennemførte? SYGEPLEJERSKE hvem gennemførte? - en undersøgelse af gennemførelse og frafald Vicerektor Jytte Gravenhorst & IT-medarbejder Jørgen Stigsen Sygeplejeskolen i Århus oktober 2001 ISBN 87-90497-02-3 Sygeplejeskolen

Læs mere

Indberetning af optag (KVU) Sidst opdateret 12.03.2010/version 1.1/UNI C

Indberetning af optag (KVU) Sidst opdateret 12.03.2010/version 1.1/UNI C Indberetning af optag (KVU) Sidst opdateret 12.03.2010/version 1.1/UNI C Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Grundlag for indberetning Kladdeindberetning Endelig indberetning Supplerende

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 1 Indledning 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med Excel 2007

Læs mere

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk NR. 43 LUDUS V1.1 DEN 16. NOVEMBER 2010 Tilbagemelding.dk Nedenfor finder du en vejledning i hvordan du kommer i gang med indberetning til Tilbagemelding.dk Indberetning fra LUDUS til Tilbagemelding.dk

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 6. februar 2017

VITAS Versionsnote pr. 6. februar 2017 Indhold Markering af hvilket Anden Aktør team, der har håndteret en sag i historikken... 2 Ingen rykker-mail, på bevillinger oprettet på baggrund af øremærkede ansøgninger, der afventer godkendelse...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil Pivottabeller, diagrammer og databehandling Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil 21 48 65 16 E-mail: ns@teamcrm.dk Emner: Excel Pivottabeller/diagrammer og databehandling Brugerfladen Import af data

Læs mere

Webservice W017 Registrer karakter

Webservice W017 Registrer karakter ADM 206-1 TEK Webservice W017 Registrer karakter Formål At registrere og opdatere en karakter i SIS, dvs. svarende til vinduet Registrering af karakter/merit pr. studerende (A471), dog kun for karakterdelen

Læs mere

Flettefil Informationsudstræk (S415)

Flettefil Informationsudstræk (S415) Flettefil Informationsudstræk (S415) Flettefilen indeholder mange oplysninger om antal studerende og STÅ fordelt på grupper og eventuelt fagindhold og ÅE-rekvirent mv. inden for afgrænsede perioder. Flettefilen

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS version Den 4. august J.nr V

Versionsbrev. LUDUS version Den 4. august J.nr V Versionsbrev version 1.39.0 Den 4. august 2011 J.nr. 4004-V1028-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed, scandihealth@csc.com

Læs mere

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB.

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har søgt på en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Indberetningsstruktur for Elevplanindberetning

Indberetningsstruktur for Elevplanindberetning Indberetningsstruktur for Elevplanindberetning Dato 20-01-2016 Version Status 0.9 Foreløbig udgave Ansvarlig Egon Thor Hansen Side 2 af 15 Ændringshistorik Version Kapitel/afsnit Beskrivelse 0.9 Dokumentet.

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN Et godt tip Tryk på F11 for at få ansøgningssystemet til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget ind på Ansøgningsportalen,

Læs mere

Studierelateret Ledelsesinformation Teknologi

Studierelateret Ledelsesinformation Teknologi År: 2016 Studierelateret Ledelsesinformation Teknologi Årlig status Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Oversigt over uddannelserne tilhørende Teknologi... 3 1.2 Teknologiuddannelserne... 4 2. Ansøgere pr.

Læs mere

TIDSHÅNDTERING I PROMARK SEKRETÆRENS OPGAVER

TIDSHÅNDTERING I PROMARK SEKRETÆRENS OPGAVER TIDSHÅNDTERING I SEKRETÆRENS OPGAVER 1 Indhold 1. Sekretærens opgaver i ProMark... 2 2. Sådan registrerer du egen projekttid og eget fravær... 2 3. Sådan kontrollerer du, om alle uger i en måned er lukket

Læs mere

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Indhold Generelt om indberetning til sundhedsordning 1 Adgang til indberetningsløsningen 1 Indberetning af medarbejdere 2 Bekræftelse af indberetning

Læs mere

Statistikudtræk. 1 Introduktion

Statistikudtræk. 1 Introduktion Statistikudtræk MADS MENU: RAPPORT STATISTIK STATISTIKUDTRÆK (D.4.1.) Revideret 20-09-2010 1 Introduktion I MADS kan statistiske data trækkes ud via enten statistikudtræk eller perioderapporter. I statistikudtræk

Læs mere

Eunomias Ansættelsesregister

Eunomias Ansættelsesregister August 2014 Version 1-2014 Vejledning til Eunomias Ansættelsesregister 0. INDLEDNING... 3 1. SKOLENS OPGAVER VEDRØRENDE ANSÆTTELSESREGISTRET... 3 2. ADGANG TIL EUNOMIA... 4 3. LISTE OVER ANSÆTTELSER...

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

KURSUS I ANALYSEPORTALEN (AP) DANSK PALLIATIV DATABASE 3 1. ÅBNING AF ANALYSEPORTALEN 3 2. OPRETTELSE AF EN RAPPORT DVS. START AF DATAANALYSE 4

KURSUS I ANALYSEPORTALEN (AP) DANSK PALLIATIV DATABASE 3 1. ÅBNING AF ANALYSEPORTALEN 3 2. OPRETTELSE AF EN RAPPORT DVS. START AF DATAANALYSE 4 KURSUS I ANALYSEPORTALEN (AP) DANSK PALLIATIV DATABASE 3 1. ÅBNING AF ANALYSEPORTALEN 3 2. OPRETTELSE AF EN RAPPORT DVS. START AF DATAANALYSE 4 3. VALG AF DATA 5 4. BEHANDLING OG VISNING AF DATA 7 1 Liste

Læs mere

Binært LAS-format Denne indstilling import Laser scan datafiler, i LAS format.

Binært LAS-format Denne indstilling import Laser scan datafiler, i LAS format. Kvadratnetsmodel - Import af Laser Scan Datafiler Funktionen til at oprette kvadratnetsmodeller er nu blevet udvidet og omfatter nu også en funktion til at importere laser scanning datafiler. Metoden bag

Læs mere

Jobs der skal køre i.f.b overførsler mellem A og P Opdateret februar 2006

Jobs der skal køre i.f.b overførsler mellem A og P Opdateret februar 2006 Jobs der skal køre i.f.b overførsler mellem A og P Opdateret februar 2006 EASY-A til EASY-P A963 Elevindberetning Overfører stamdata og skoleforløb på alle elever på formålsgruppe 01(EUD) og 02(HHX/HTX)

Læs mere

Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 16-03-2010/version 1.3 /UNI C/Steen Eske Christensen

Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 16-03-2010/version 1.3 /UNI C/Steen Eske Christensen Eksamensadministration, EUD, udtrækning af elever Sidst opdateret 16-03-2010/version 1.3 /UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange mv. Vejledningen består

Læs mere

Indhold: Side 2. Side 3. Side 4. Side 5

Indhold: Side 2. Side 3. Side 4. Side 5 Formålet med denne QuickGuide er, at Miljøstyrelsen kan tjekke data om badevandsstationer i PULS, godkende ændringer i stamdata samt låse stationer op i tilfælde af, at kommunen har behov for at redigere

Læs mere

1. KVARTALSRAPPORT 2018

1. KVARTALSRAPPORT 2018 1. KVARTALSRAPPORT 2018 Nøgletal 1. januar til 30. april 2018 1. Kvartalsrapport 2018 er udarbejdet af Ledelsessekretariatet, maj 2018 Side 1 / 8 INDLEDNING Kvartalsrapporten udpeger væsentlige områder

Læs mere

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland Bookingsystem til hoteller -Data: C5 bookingsystem til hoteller Indhold 1. Daglig brug af bookingsystemet. 2. Ny booking et værelse 3. Ny booking flere værelser 4. Ankomst 5. Rengøring 6. Afrejse 7. Værelsesoversigt

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Projektmodulet er et specialudviklet AU-modul, som tilgås fra Økonomistyring.

Projektmodulet er et specialudviklet AU-modul, som tilgås fra Økonomistyring. Projektmodulet Projektmodulet er et specialudviklet AU-modul, som tilgås fra Økonomistyring. Økonomistyring/Projekt Projektansøgning Allerede når der sendes en ansøgning om Projekt, skal dette registreres

Læs mere

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang Brugervejledning Indhold Når du skal logge på Digital Post systemet første gang... 3 Manual til Admin... 4 Manual til Min side... 6 Manual til oprettelse af indkaldelse i patientindkaldelsessystemet...

Læs mere

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse IGU i VITAS I VITAS skal du registrere en aftale om integrationsgrunduddannelse, såfremt din virksomhed ønsker at indgå en aftale med en borger (udlænding). Du registrerer i VITAS din aftale samt undervisningsplan

Læs mere

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0.

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. FTU står for

Læs mere

Beregn operationsalder

Beregn operationsalder Beregn operationsalder I denne vejledning kigges på hvordan man beregner den alder patienten har ved operation. Data til dette findes i dataudtræk fra Skema 1A eller dataudtræk med data fra alle skemaer.

Læs mere