Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 8/2011 Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-19:15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 8/2011 Mødedato: tirsdag den 20-09-2011 Mødetidspunkt: 17:15-19:15"

Transkript

1 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 8/2011 Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-19:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave (PEN) O Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Per Roos (PR) V Lisbeth Andersen (LA) A Torben Lundsgaard (TL) F Fraværende Bemærkninger Mødet starter kl. 13 med en rundtur til udvalgte kommunale bygninger. Afgang fra Teknisk Forvaltning.

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Forslag til kommuneplantillæg nr. 13 og Lokalplan Erhvervsområde ved Fluebæksvej Lokalplan 256- boliger nord for Bondebjergvej i Gystinge. Endelig Dyrkning af kommunens landbrugsarealer Projekt renovering af handicapboliger, Bo- og servicecenter Ringsted, 2. etape Konsekvenser af forslag til skolestruktur Plan og program for renovering og indretning af implicerede bygninger Pantsætning af afdeling 18 i Andelsboligforeningen af Ringsted. Beliggende Prinsessevænget og Højbogårdsvej Ansøgning om tilladelse til pantsætning og kommunegaranti i afdeling 31 i Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Cirkelhusene 28 - Kondemering af bolig Etablering af ny Musikskole - færdiggørelse Salg af brandstation Orientering kommunale bygninger til salg Køb af areal efter Planlovens 47a Areal på Køgevej - byfornyelse - tillægsbevilling Forslag til regional udviklingsstrategi Orientering fra formand og administration - September Halvårsregnskab pr til orientering...30 Åben sag Sagsid: 10/5200 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: Indstilling Teknisk direktør indstiller, at dagsordenen godkendes. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Godkendt.

4 2. Forslag til kommuneplantillæg nr. 13 og Lokalplan Erhvervsområde ved Fluebæksvej Åben sag Sagsid: 11/23185 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Lokalplanforslag pdf (149509/11) Indledning Plan- og Boligudvalget besluttede i møde den 23. februar 2010, at der ønskes udarbejdet kommuneplantillæg samt lokalplan for erhvervsområdet ved Fluebæksvej for at muliggøre en anvendelse til erhverv og offentlige formål. Lokalplanen skal sikre et grundlag for, at der i området kan indplaceres offentlige formål samt foreninger. Teknisk Forvaltning har udarbejdet forslag til lokalplan 247 Erhverv ved Fluebæksvej samt forslag til kommuneplantillæg nr. 13. Beskrivelse af sagen Lokalplanområdet er et stort set udbygget erhvervsområde på ca m2 afgrænset mod vest af Fluebæksvej, mod nord af Smålodsvej og mod syd og øst af Benløseparken. I Kommuneplan er området omfattet af bestemmelserne for område 5 E1, der fastlægger områdets anvendelse til erhvervsformål kontor, serviceerhverv, håndværk, lager og værksted op til virksomhedsklasse 3 samt bolig i tilknytning til den enkelte virksomhed. Lokalplanen udarbejdes for at muliggøre en anvendelse til offentlige formål, herunder mulighed for etablering af mødelokaler for foreninger m.v. Den ændrede anvendelse er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser og der udarbejdes derfor ligeledes forslag til kommuneplantillæg, som åbner mulighed for mødelokaler for foreninger. Miljøscreening. Det vurderes, at den ændrede anvendelse af området ikke vil have en væsentlig indflydelse på miljøet. Der foretages derfor ikke en miljøvurdering i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 13 og lokalplan 247 sendes i 8 ugers høring. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Ingen

5 Indstilling Teknisk direktør indstiller, at forslag til kommuneplantillæg nr. 13 og lokalplan 247 godkendes og offentliggøres i 8 uger. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt

6 3. Lokalplan 256- boliger nord for Bondebjergvej i Gystinge. Endelig. Åben sag Sagsid: 11/16021 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Lp256 Forslag.pdf (109353/11) 2 Indsigelse fra Flemming Wilkens Henriksen (100708/11) 3 Indsigelse Byg & Bo ved formand Ole Olsen (100682/11) 4 Indsigelse fra Grethe og Mogens Larsen (104855/11) 5 Indsigelse fra Lisbeth Iversen (105874/11) 6 Underskriftindsamling fra borgere i Gyrstinge (105878/11) 7 Udtalelse_Museumslovens 23_Ringsted kommune- Lokalplanforslag Lp256_Udtalelse_Museumslovens 23.pdf (108992/11) 8 Indsigelser med bemærkninger (109447/11) 9 Rettelsesskema (109450/11) Indledning Byrådet godkendte i møde den 11. april 2011 forslag til lokalplan Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge. Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i perioden 3. maj juni Beskrivelse af sagen Lokalplanen åbner mulighed for udstykning af ca. 13 grunde med udsigt ud over Gyrstinge Sø. Området vejbetjenes fra Bondebjergvej og området vil have stiforbindelse til Gyrstinge Bygade. Områdets første 7 boliger tillades vejforsynet fra Gyrstinge Bygade. Ved opførsel af mere end 7 boliger, skal hele området vejforsynes fra Bondebjergvej. Mellem området til parcelhuse op til Gyrstinge Bygade og den sydlige adgang fra Bondebjergvej udlægges der et grønt område til fælles friareal. Høring Der er i høringsperioden indkommet 5 indsigelser: 1. Første borger indsigelse mener ikke, at Gyrstinge Bygade er egnet til adgangsvej. Indsiger foreslår, at byggeri mod nord kun skal opføres i én etage og ikke højere end 5 meter. 2. Byg og Bo har en del forslag til præciseringer til lokalplanen med hensyn til bygningskarakter, husbredde og højde på hegn. 3. Anden borger indsigelse ønsker ikke midlertidig eller blivende udgang for hverken cyklende eller kørende trafik på Gyrstinge Bygade. 4. Tredje borger indsigelse gør opmærksom på, at lokalplanen er i strid med kommuneplanens intentioner for det åbne land samt, at området vejforsynes fra Gyrstingevej.

7 5. Sydvestsjællands Museum bemærker, at arealet ligger i umiddelbar nærhed af den ældre landsby. Områderne udenfor de nuværende landsbyer indeholder ofte spor af tidligere middelalderlig landbebyggelse, hvilket også kan være tilfældet på dette areal. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Teknisk Forvaltning anbefaler, at lokalplanen godkendes endeligt med de rettelser, der fremgår af vedlagte rettelsesskema. Rettelserne betyder, at vejadgangen alene kan ske fra Bondebjergvej samt mindre ændringer vedrørende bygningshøjde, bredde og taghældning. I forbindelse med vedtagelsen af forslaget besluttede Byrådet, at det er en forudsætning for Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan, at ejer jf. planlovens 13 stk. 4 fraskriver sig retten til at forlange arealet overtaget af kommunen efter planlovens 47 A. Teknisk Forvaltning har endnu ikke modtaget brev fra ejer, hvor ejer fraskriver sig retten til overtagelse. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at: forslag til lokalplan 256 godkendes endeligt med de foreslåede ændringer jf. rettelsesskema. forslaget godkendes endeligt forudsat, at ejer fraskriver sig retten til at forlange arealet overtaget jf. planlovens 47. intern boligvej udlægges som privat fællesvej i henhold til vejloven. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Sagen genoptages. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I) Supplerende sagsfremstilling Teknisk Forvaltning bemærker: I Plan- og Boligudvalgets møde den 16. august 2011 blev der på indsigermødet bl.a. gjort opmærksom på, at man ønskede en større afstand mellem ny adgangsvej og den eksisterende beboelse på Bondebjergvej. På baggrund heraf indstilles det, at afstanden mellem ny boligvej og ejendommene Bondebjergvej 9,11,13 og 15 fastsættes til minimum 10 meter mod oprindeligt foreslået 3,5 meter. Ændringen fremgår af vedlagte forslag til rettelsesskema. Vedrørende retten til overdragelse: Ejer af ejendommen matr. 7 k har med brev den 8. august 2011 oplyst, at han ønsker lokalplanen vedtaget samt, at han fraskriver sig retten til at kræve overtagelse af Ringsted Kommune i henhold til Planlovens 47 A.

8 Indstilling Teknisk direktør indstiller, at: forslag til lokalplan 256 godkendes endeligt med de foreslåede ændringer jf. vedlagte rettelsesskema. intern boligvej udlægges som privat fællesvej i henhold til vejloven. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt med de angivende ændringer.

9 4. Dyrkning af kommunens landbrugsarealer Åben sag Sagsid: 11/22269 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1 Opsagte landbrugsarealer (138862/11) 2 Landbrugsarealer der bortforpagtes (138857/11) Indledning I april 2009 besluttede Byrådet, at kommunalt ejet landbrugsjord så vidt muligt skulle overgå til at dyrkes økologisk, efter en konkret procedure. Beskrivelse af sagen Administrationen har kontrakter på 21 arealer, hvor 18 af arealerne dyrkes almindeligt og 3 arealer dyrkes økologisk. 9 af kontrakterne er opsagt, som et led i proceduren for overgang til økologisk dyrkning. Administrationen skal i løbet af efteråret til at lave udbud på de opsagte arealer. Inden udbuddene påbegyndes, har arealerne været til udtalelse hos planafdelingen, om hvorvidt der kan forventes byudvikling på arealerne indenfor en 5-årig periode. På bilag vises en oversigt over de opsagte landbrugsarealer påført planafdelingens udtalelser. 3 af arealerne forventes byudviklet indenfor en 5 årig periode, hvorved de kan forsætte med korte konventionelle kontrakter. De resterende 6 arealer kan udbydes på lange kontrakter med krav om økologisk dyrkning. Det bør nævnes, at det er svært at finde bydere til de økologiske arealer. Høring Ingen. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Ud fra de konditioner der var ved sidste udbud i foråret 2010, viste markedsprisen sig på kr ,- pr. ha. for økologisk dyrkning og kr ,- pr. ha. for almindelig dyrkning. En forskel på kr ,- pr. ha. fra almindelig til økologisk dyrkning. Ud fra markeds svingende priser er det svært at gisne om resultatet ved de kommende udbudsrunder. Administrationen vurderer, at konsekvensen ved overgang til økologisk dyrkning af kommunalt ejet landbrugsjord, betyder en væsentlig nedgang i forpagtningsindtægterne. Inden der foretages genudbud ønskes sagen vurderet politisk, da der er tale om et skønnet indtægtstab på ca. kr ,-, sammenholdt med at forholdsvis få landmænd er interesserede bydere. Det skal bemærkes, at hvis udvalget træffer beslutning om at ophøre med økologisk drift, skal sagen videre til byrådet.

10 Indstilling Teknisk direktør indstiller, at der træffes beslutning om arealerne fortsat ønsket bortforpagtet til økologisk dyrkning som vedtaget i april Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Venstre forslår, at områderne udbydes til alle. V Thorkil Mølgaard (TM) V A Gunnar Christiansen (GC) A O Per Nørhave (PEN) O Kisser Franciska Lehnert (KFL) I V Per Roos (PR) V For x x x A Lisbeth Andersen (LA) A F Torben Lundsgaard (TL) F Imod x x x x Undlo d Venstre og Dansk Folkeparti begærer sagen behandlet i Byrådet.

11 5. Projekt renovering af handicapboliger, Bo- og servicecenter Ringsted, 2. etape Åben sag Sagsid: 11/20940 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Byrådet godkendte i møde den 8. juni 2009 projektet renovering af handicapboliger, Bo- og servicecenter Ringsted, 2. etape. Efterfølgende har Byrådet godkendt skema A og B i møderne den 5. oktober 2009 og den 7. juni Nærværende sagsfremstilling adresserer en række problemstillinger knyttet til projektets gennemførelse og afslutning, herunder etablering af servicearealer, forslag om nedrivning af to bygninger, omkostninger forbundet med midlertidig genhusning. Beskrivelse af sagen Salg af Tusindfryd I forbindelse med forhåndsgodkendelsen af projektet på Byrådsmødet den 8. juni 2009, blev det besluttet at nedlægge den separatbeliggende boenhed Tusindfryd og sætte den til salg. Boenheden beliggende Østre Park 2B forventes frigjort i september Servicearealer Servicearealer er de personalerelaterede rum - kontorer, toiletter, mv., der knyttes til almene ældreboliger, der etableres i tæt tilknytning til personale. Der udløses et fast statstilskud til servicearealer pr. bolig, der etableres eller er etableret. Det er i forbindelse med etape 2 etablerede serviceareal planlagt til, at centeret skal betjene 38 boliger(20 boliger fra 1. etape og 18 boliger fra 2. etape.) Det udløser et samlet statstilskud på 1,52 mio. kr. Beløbet udbetales til kommunen, når byggeregnskabet er godkendt. Det indgår som en del af projektet at renovere de eksisterende servicearealer med en yderligere omkostning på 0,6 mio.kr., der kan rummes indenfor det samlede anlægsbudget. Dertil kommer, at der fra Bo- og Servicecenteret er forbedringsønsker for 1,8 mio. kr., der dog ikke kan finansieres indenfor projektet og derfor ikke er taget med i denne fremstilling. Nedrivning af bygningerne Bengerds Allé 22 og 24 Ringsted Kommune ejer to bygninger på matriklen på i alt 268 m2. Hver bygning består af 4 små boliger (11 m2 pr. bolig) og to badeværelser, samt et lille udhus. Bygningerne bør ikke moderniseres til anvendelse som boliger til målgruppen på Bo- og servicecentret. Bo- og servicecentret har således med den vedtagne udformning boliger til 38 beboere - og i samråd med LEV vurderes det at være den maksimale antal boliger til målgruppen, området kan bære. Bygningerne er utidssvarende og grundet deres udformning, beliggenhed mv. har det ikke været mulig at identificere en varig anvendelse, der berettiger bekostningen af en renovering af bygningerne. En let renovering vil koste godt 0,6 mio.kr., og skal bygningerne ombygges til andre formål, vil denne omkostning blive forøget. Der er derfor indhentet tilbud på en nedrivning - omkostningen hertil andrager 0,225 mio.kr.

12 Pt. anvendes den ene bygning midlertidigt til aflastningstilbud til en bruger. Nedrivningen vil ikke blive effektueret før, der er fundet en ny holdbar løsning på aflastningstilbuddet. Omkostninger til midlertidig genhusning i Ortved, flytning og indskudslån I forbindelse med ombygningen af Bengerds Allé, har det vært nødvendigt at genhuse 6 beboere på plejecenter Ortved. Da disse beboere ikke både har skullet afholde huslejeudgifter til deres boliger på Bengerds Allé og i Ortved, har kommunen afholdt en huslejeudgift på knap 0,55 mio.kr., der kan henføres til ombygningen. Andre tilsvarende omkostninger forbundet med ombygningen er klargøring af boligerne til genhusningen, herunder etablering af en skillevæg til det øvrige plejecenter, klargøring af boligerne til de næste beboere, herunder nedtagning af skillevæg og renovering af de enkelte boliger. Samlet set andrager de kommunale omkostninger til genhusningen 0,7 mio.kr. I tillæg til disse omkostninger skal kommunen yde indskudslån til de 18 beboere, der flytter ind på Bengerds Allé. Baggrunden er, at alle beboerne tidligere har boet i institutioner i Ringsted Kommune, og med flytningen til Bengerds Allé overgår de til en bolig efter almenboliglovens bestemmelser, hvorfor de i modsætning til tidligere skal betale indskud. Da det er Ringsted Kommune, der har bestemt ændringen, påhviler det kommune at yde et lån til indskuddet. Lånet tilbagebetales af boligorganisationen ved beboernes fraflytning, modregent evt. genopretningsudgifter. For alle 18 beboere andrager indskudslånet 0,45 mio.kr., staten refunderer imidlertid 2/3 af lånet hvorfor Ringsted Kommune skal dække i størrelsesordnen 0,18 mio.kr. Endeligt er det en kommunal udgift at bekoste borgernes frem- og tilbageflytning ifm. ombygningen. Udflytningen omfatter flytningen af 6 beboere til Ortved - og tilbageflytningen omfatter derudover også flytning af 12 beboere fra Tusindfryd disse omkostninger andrager 0,07 mio.kr. Høring ingen Økonomi Anlægsudgifter kr. Indtægt Udgifter Netto Grundsalg note Kommunalt serviceareal note Renovering af servicearealer - administrationsbygning note Statstilskud til serviceareal note Nedrivning af bygninger Omkostninger forbundet med genhusning i Ortved Indskudslån Statsrefusion på indskudslån note Omkostninger til borgerflytninger I alt note Note 1: Kommunen har modtaget 1,4 mio. kr. i grundsalg. Placeret på spærret konto til skøde er tinglyst. De resterende penge i forhold til et samlet grundsalg på 3,1 mio. kr. er tilbageholdt til betaling af det kommunale serviceareal. (her mangler at skulle betales 0,064 mio. kr. Note 2: Landsforeningen LEV har tilbageholdt 1,700 mio. kr. af grundkøb til dækning af det kommunale serviceareal.

13 Note 3: Dette er alene til vedligeholdelsesefterslæb - eventuelle ændringsønsker er ikke medtaget. Note 4: Statstilskuddet er blevet forøget med 0,800 mio. kr. til et samlet tilskud på 1,520 mio. kr., grundet tilknytning af de 20 eksisterende ældreboliger fra 1. etape. Note 5: Staten refunderer 2/3 af indskudslånet Note 6: I.f.t. Økonomien som præsenteret i.f.m. godkendelsen af skema B, Byrådsmødet den 7. juni 2010, er nedenstående ændret: - Der er i marts 2011 udbetalt 2,082 mio. kr. i kommunal grundkapital til ældreboligerne (afholdt over driften) skal ej omfattes af anlægsbevillingen. - Kommunen har i januar 2011 modtaget promillegebyret på 0,077 mio.kr. Promillegebyret afholdes over driften på konto 6, og skal derfor ikke omfattes af anlægsbevillingen. Vurdering Det vurderes, at projektet med fordel kan afsluttes som beskrevet ovenfor, herunder med nedrivning af bygningerne Bengerds Allé 22 og 24 og frasalg af bygningen på Østre Park 2B. Det vurderes endvidere, at der til anlægsprojektet bør gives tillægsbevilling på 1,1 mio.kr. til i alt 4,9 mio. kr. i indtægter - og tillægsbevilling på 2,1 mio. kr. i udgifter til 3,8 mio. kr. Det oprindelige forventede provenu var i det samlede anlægsbudget på 2,1 mio kr. Grundet ekstraudgifter til genhusning, nedrivning og flytning falder dette provenuet til 1,1 mio.kr. som tilføres den kommunale kassebeholdning ved afslutning af projektet. Dog skal her bemærkes, at salget af Tusindfryd forventes at indbringe ca. 4,2 mio. kr. i provenu, der budgetteres ikke med salgsindtægten, indtægten tilføres kassen når salget er gennemført. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at 1. bygningerne Bengerds Allé 22 og 24 rives ned. 2. bygningen Østre Park 2B (Tusindfryd) sættes til salg pr. oktober anlægsprojektet gives en indtægtstillægsbevilling på 1,1 mio.kr. og en udgiftstillægsbevilling på 2,1 mio. kr. 4. provenuet i anlægsbudgettet på 1,1 mio.kr. tilføres den kommunale kassebeholdning Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt.

14 6. Konsekvenser af forslag til skolestruktur Plan og program for renovering og indretning af implicerede bygninger. Åben sag Sagsid: 11/23264 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1: Tidsplan - august 2011 (141959/11) Indledning Byrådet besluttede 26. juni 2011 at sende forslag til ny skolestruktur i høring. Endelig beslutning om ny skolestruktur vil kunne træffes endeligt ved byrådsmødet 12. december For at kunne ibrugtage de ønskede skoler med ny struktur pr. august 2012, vil det være nødvendigt at indlede samarbejde med rådgivere til projektering inden den endelige vedtagelse i december. Tidsplan for alle anlægsprojekterne er placeret i bilag. Beskrivelse af sagen Det betyder, at projekterne på Sdr. Parkskolen, Benløse Skole og Vigersted Skole skal ligge færdigprojekteret og klar til udbud inden jul, således, at projekterne kan sættes i udbud umiddelbart efter den forventede byrådsbeslutning i december Økonomi Hvis den forelagte tidsplan skal følges, vil det være nødvendigt at afholde rådgiverhonorar på omkring kr. 0,8 mio. kr. i efteråret På trods af, at hverken en ny skolestruktur eller budgettet for 2012 er endelig vedtaget fremsendes denne bevillingsansøgning. Bevillingen forudsættes finansieret ved en overførsel af anlægsmidler i skolestruktur projektet fra 2012 til Denne bevillingsansøgning forudsætter således, at der minimum afsættes 0,8 mio. kr. til anlæg af ny skolestruktur i budget Det skal bemærkes, at såfremt forslaget om ny skolestruktur ikke bliver vedtaget og helt bortfalder i forbindelse med byrådets behandling i december vil der være en risiko for at vedlagte bevilling tabes. Anlægsbevillingen mellemfinansieres over kassen i Endvidere skal det bemærkes, at denne bevillingsansøgning forventes behandlet efterfølgende byrådets behandling og vedtagelse af budget 2012 på byrådsmødet den 10. oktober. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at den forslåede tidsplan skal følges, hvis implementeringen jf. skolestrukturforslaget skal kunne gennemføres inden skolestart Indstilling Teknisk Direktør indstiller: 1. at der gives en anlægsbevilling på kr. 0,8 mio. kr. til projektering af ny skolestruktur mellemfinansieret i 2011 via kassen. Det er en forudsætning for forslaget, at der minimum afsættes 0,8 mio. under anlæg til ny skolestruktur i budget 2012 og at beløbet tilføres kassen i 2012.

15 Beslutning i Plan- og Boligudvalget den V Thorkil Mølgaard (TM) V A Gunnar Christiansen (GC) A O Per Nørhave (PEN) O Kisser Franciska Lehnert (KFL) I V Per Roos (PR) V A Lisbeth Andersen (LA) A F Torben Lundsgaard (TL) F For x x x x x Imod Undlo d Anbefales godkendt x x

16 7. Pantsætning af afdeling 18 i Andelsboligforeningen af Ringsted. Beliggende Prinsessevænget og Højbogårdsvej. Åben sag Sagsid: 11/23316 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Andelsboligforeningen af 1941 søger om tilladelse til yderligere pantsætning i afdeling 18, beliggende Prinsessevænget 1 69 og Højbogårdsvej Beskrivelse af sagen Det er konstateret, at afdelingens vinduer er i dårlig stand. I den anledning har afdelingen vedtaget at der skal foretages udskiftning af vinduer. Projektet er prissat til 4,250 mio. kr., der agtes finansieret med lån på 2,50 mio. kr. og resten dækkes af henlagte midler og trækningsret i Landsbyggefonden. Det er oplyst, at belåningen medfører en lejestigning på 17,34 kr. årligt pr. m². Det er videre oplyst, at lejestigning som projekt er godkendt på et beboermøde. Der forventes en besparelse på opvarmningen i størrelsesorden %. I henhold til støttereglerne er det ikke tilladt at pantsætte almene boligafdelinger uden Byrådets tilladelse. Tillige skal kommunen forholde sig til lejestigningen, herunder bl.a. om den er godkendt af beboerne og om den vil overstige det omkringliggende lejeniveau. Det er oplyst i sagen, at pantsætningen ikke kræver kommunegaranti. Høring Ingen Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det aktuelle projekt giver ikke anledning til bemærkninger. Det er konstateret, at foranstaltningerne er godkendt på et beboermøde. I fortsættelse heraf, kan det anbefales, at der gives tilladelse til den ansøgte pantsætning. Lejestigningen kræver ikke kommunal godkendelse, da den procentuelt udgør 2,2 %, og derved ligger inden for den grænse der ikke kræver tilladelse. (5%) Indstilling Teknisk direktør indstiller: 1. at der gives tilladelse til, at der optages et lån på 2,5 mio. kr. i forbindelse med udskiftning af vinduer. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt.

17 8. Ansøgning om tilladelse til pantsætning og kommunegaranti i afdeling 31 i Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Åben sag Sagsid: 11/23331 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Andelsboligforeningen af 1941, Ringsted søger om tilladelse til yderligere pantsætning af afdeling 31 og kommunegaranti for pantsætningen. Afdeling 31 er beliggende Eksercerpladsen Beskrivelse af sagen Det er konstateret, at kapaciteten i de til lejlighederne tilhørende skure, ikke er tilstrækkelig til den stigende mængde hjælpemidler til beboerne. Det drejer sig specielt om pladsen til mini-crosser. I de oprindelige skure er der kapacitet til 1 crosser. Det stigende behov udgør op til 5 crossere pr. sektion a 10 boliger. I den anledning har beboermødet vedtaget, at der skal bygges 4 nye skure. Efter afholdt licitation udgør projektet 1,350 mio. kr. Finansieringen kan kun ske ved yderligere pantsætning. Pantsætningen vil bevirke en lejestigning på 2,66 % svarende til 186 kr. pr. måned. Den aktuelle pantsætning kræver 100 % s kommunegaranti. Beboerdemokratiet har samtidig vedtaget, at der efter individuel kollektiv råderet opsættes markiser. 11 beboere har ønsket dette gælder specielt sydvendte lejligheder. Den samlede udgift beløber sig til kr., der finansieres med banklån og afvikles over 10 år. Denne foranstaltning kræver ikke kommunegaranti. I henhold til støttereglerne er det ikke tilladt at pantsætte almene afdelinger uden Byrådets tilladelse. Kommunen skal tillige forholde sig til lejestigningen, herunder om beboerdemokratiet har forholdt sig hertil og om den vil overstige det omkringliggende niveau. Høring Ingen Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering De aktuelle projekter giver ikke anledning til bemærkninger. Det synes rimeligt, at beboernes ønske om mere opbevaringsplads til hjælpemidler imødekommes. Det er konstateret, at foranstaltningerne er godkendt på et beboermøde, og foranstaltningerne som følge af individuel kollektiv råderet tillige er godkendt af boligforeningens bestyrelse. I fortsættelse heraf kan det anbefales, at der gives tilladelse til de anførte pantsætninger samt gives tilsagn om kommunegaranti for belåningen til finansieringen af skure. Den anførte lejestigning kræver ikke kommunal godkendelse, da den procentuelt udgør 2,7%, og derved ligger inden for den grænse, der ikke kræver tilladelse. (5%) Indstilling Teknisk direktør indstiller:

18 1. at der gives tilladelse til, at der optages et lån på 1,643 mio. kr. i forbindelse med bygning af skurer og opsætning af markiser. 2. at der gives tilsagn om kommunegaranti inden for en ramme på 1,350 mio. kr. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt.

19 9. Cirkelhusene 28 - Kondemering af bolig Åben sag Sagsid: 10/35119 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1 Revideret samlerapport Cirkelhusene 28, 4200 Ringsted. Rivideret 25. juli 2010 vedr. støj og mgl. aut. i bad - Samlerapport fra kondemneringsbesigtigelse Cirkelhudsene 28, 4100 Ringsted.docx (124461/11) Indledning På baggrund af besigtigelse og undersøgelser foretaget af Dansk Bygningsanalyse vurderes det, at ejendommen beliggende på Cirkelhusene 28, Torpet er uegnet til beboelse og at ejendommen derfor bør kondemneres. Beskrivelse af sagen Teknisk Forvaltning har modtaget en henvendelse fra lejer af boligen på ejendommen Cirkelhusene 28 vedrørende skimmelsvampe i boligen. Ejendommen er et tidligere banehus beliggende umiddelbart op til banelegemet, hvor der med intervaller af ca. 20 min. passerer toge i høj fart bl.a. til og fra København. Huset er opført i 1943 med et boligareal på 90 m2. Der er tale om en udlejningsejendom, som bebos af et par med et barn, født primo december Det vurderes på baggrund af besigtigelse samt undersøgelse foretaget af Dansk Bygningsanalyse, at omfanget af skimmel gør ejendommen uegnet til ophold og beboelse og at ejendommen bør kondemneres. Det vurderes, at der er tale om skimmel på niveau 1, hvilket betyder, at boligen bør fraflyttes inden for rimelig kort tid, helst inden 3 måneder og maximalt indenfor 6 måneder. Ud over skimmelproblemet lider ejendommen af andre alvorlige fejl og mangler. Opstigende grundfugt til gulve og murværk, hvilket har givet anledning til skimmel. Der er flere betydelige revner i facaden og i gesimsen. Der er ændret på vinduesåbningerne i stuen, hvilket har medført nedbøjning i tegloverliggeren over det ene vindue. På grund af dårlig vedligeholdelse, revner, forkert vinduesmontering samt overbelastning af murværket trænger der meget vand ned fra vindueslysningen i forbindelse med regnvejr. De mange revner og fejl i murværket må antages at have medført fugt og skimmelproblemer ud over det, som det har været muligt at konstatere ved de undersøgelser, der er foretaget. Der henvises til rapporten fra Dansk Bygningsanalyse og til rapporten fra Søren Garde Rådgivning samt til rapporten vedr. elinstallationerne fra KL- Teknik. Alle tre rapporter er vedhæftet. Lovgrundlag: Retsgrundlaget for kondemnering og påbud om nedrivning er kondemneringsbestemmelserne i byfornyelseslovens kap. 9, LBK. nr. 132 af 5. februar 2010, Lov om byfornyelse og udvikling af byer. Efter disse bestemmelser er kommunen forpligtet til at føre tilsyn med boliger og opholdsrum i kommunen uanset ejerform. Kommunen er også forpligtet til at reagere og gennemføre de nødvendige undersøgelser, hvis der er mistanke om sundhedsfare. Mistanken kan skyldes interne underretninger fra f.eks. sundhedsplejersker, hjemmehjælpere, renovatører eller underretninger fra f.eks. naboer.

20 Teknisk Forvaltning bemærker: I forbindelse med sagen har rådgivningsfirmaet Søren Garde bistået Teknisk Forvaltning. Søren Garde oplyser, at hvis der samtidig med en beslutning om kondemnering træffes beslutning om påbud om nedrivning, har ejer ret til erstatning svarende til forskellen mellem ejendommens værdi med den kondemnerede bebyggelse og ejendommens værdi uden bebyggelse. Hvis nedrivning påbydes senere, kan erstatning i mange tilfælde undgås. Der henvises til det vedhæftede notat fra Søren Garde Rådgivning om regler for erstatning ved kondemnering og påbudt nedrivning. Via kommunens ordinære ramme til byfornyelse er der mulighed for 50 % statsrefusion til afholdte udgifter. Høring Der er foretaget partshøring til ejer og lejer. I høringssvaret fra ejer gør ejer opmærksom på, at lejer har brugt boligen uhensigtsmæssigt ved store oplag og ved manglende rengøring og udluftning. Ejer oplyser endvidere, at der er observeret katteafføring og jord på gulvene samt et helt ufatteligt oplag af kasser og et køkken med uge gamle madrester m.v. Derfor finder ejer det hensigtsmæssigt, at lejer fraflytter, så boligen kan tømmes og saneres. Ejer vil istandsætte og renovere i det omfang det kræves. Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Teknisk Forvaltning vurderer, at ejendommen er uegnet som bolig og anbefaler, at der træffes beslutning om kondemnering med krav om fraflytning senest 1. december 2011 jf. lov om byfornyelse. Ringsted Kommune skal afholde udgifter i forbindelse med en genhusning af familien, herunder flytteomkostninger, indskud m.v.. Udgiften er dog refusionsberettiget med 50 % jf. lov om Byfornyelse. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at der jf. lov om byfornyelse nedlægges forbud mod beboelse i ejendommen. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Godkendt.

21 10. Etablering af ny Musikskole - færdiggørelse Åben sag Sagsid: 07/32563 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1: Etablering af ny Musikskole (143372/10) 2 Bilag 2: Genopretning Folkeskoler (151526/10) 3 Bilag 3: Frigivelse af beløb til genopretning (79240/11) 4 Tillægsbilag: Bevillingsspecifikationer ES ANLÆG 2011.xls (144991/11) Indledning Vedrørende regulering af anlægsbudgettet til opførelsen af Ringsted Musikskole. Beskrivelse af sagen Efter ophævelsen af hovedentreprisekontrakten med Omega-Gruppen A/S pr 2. marts 2011 pågår opførelsen af Ringsted Musikskole nu i fagentreprise med aflevering ultimo august. Søog Handelsrettens skifteret har den 11. april 2011 indledt rekonstruktionsbehandling for Omega Gruppen A/S og berammet møde med selskabets fordringshavere. Der forventes en overskridelse på 3,0 mio. kr. for byggeriet af Musikskolen. Denne overskridelse beror på forskellige forhold. Der kom blandt andet i starten af byggeriet væsentlige uforudsigelige forhold med et højtliggende sekundært grundvandsspejl inde under den eksisterende bygning. Dette medførte en omprojektering med anlæggelse af ekstra dræn og ekstra grundvandsikring. Desuden blev der inde under den eksisterende bygning konstateret diverse partier med jordforurening. Disse foranstaltninger løb op i 0,5 mio. kr., som skal holdes op mod den oprindelige post til uforudsigelige udgifter på 0,6 mio. kr. Endelig er der blevet inkluderet arbejde omkring befæstede arealer til Musikskolen en opgave, der ikke oprindeligt var med. Ophævelsen af hovedentreprisekontrakten og skiftet over til fagentrepriser har givet en merudgift til håndværkerydelser på 1,2 mio. kr. og honorar til rådgiver ved entrepriseskift og den forlængede byggeperiode betyder en merudgift på 1,0 mio. kr. Projektet med indretningen af bygning 109 blev i juni 2011 udbudt i underhåndsbud og der er i uge 26 indgået entreprise kontrakt med Midtsjællands Byggeservice. Indretningen af bygning 109 vil stå færdigt sammen med Musikskolen ultimo august. Se den oprindelige godkendelse af byggeriet for musikskolen i bilag 1. Økonomi Der blev i 2010 givet en samlet anlægsbevilling på 14 mio. kr. til opførelsen af en ny Musikskole, givet ved behandling i byrådet d og Ved byrådets behandling d blev der bevilget 0,6 mio. kr. til indretning af personalefaciliteter i bygning 109. Der er på anlægskonto for Genoprettelse skoler 2010 en ikke disponeret sum på 1 mio. kr. (se bilag 2) For anlægskonto Genoprettelse skoler 2011 en ikke disponeret sum på 2,0 mio. kr. (se bilag 3)

22 Overskridelsen af budgettet på Musikskolen kan dækkes ved overførsel fra de to ovennævnte anlægskonti, mens de uløste opgaver fra disse 2 genopretningssager flyttes over til budgetønsket genopretning i den kommende budgetproces. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at de udestående genopretningsopgaver på Heldagsskolen og Vigerstedskole vil kunne udskydes uden væsentlige problemer, således at byggeriet af den nye Musikskole og tilhørende administrationslokaler kan stå finansieres. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at: 1. Der fortages den beskrevne budgetjustering med overflytning af 1 mio.kr. fra Genoprettelse skoler 2010 til byggeriet af Musikskolen 2. Der fortages den beskrevne budgetjustering med overflytning af 2 mio.kr. fra Genoprettelse skoler 2011 til byggeriet af Musikskolen 3. De ikke-løste opgaver fra de nævnte genopretningssager videreføres til prioritering i det eksisterende budgetønske for genopretning Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Sagen genoptages med udvidelse med yderligere forslag til finansiering. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I), Torben Lundsgaard (F) Supplerende sagsfremstilling Udvalget ønskede ved første behandling en oversigt over åbne anlæg, der eventuelt kan dække merforbruget på Musikskolen. Denne er vedlagt i bilag. Åbne anlæg er markeret med gult (der hvor der sker overførsler til 2012). Dertil kommer, at byggeriet den 7. august blev ramt af et heftigt regnskyl, som områdets kloakker ikke var i stand til at håndtere. Dette resulterede i en oversvømmelse af stueetagen af byggeriet med deraf følgende skader på elevator og opfugtning af gulv og vægge. Dette har forlænget byggeperioden for færdiggørelse af stueetagen med tilhørende ekstra byggepladsomkostninger. Der udestår stadig en endelig afklaring af, om der som konsekvens af opfugtningen af opstået skimmelsvamp i væggene. Merprisen for udbedring af skaderne og den forlængede byggeperiode forventes af være på kr ,- Som det ses af bilag forventes det, at en række anlægsposter afsluttes i 2011, som således allerede er disponeret. Her forventes alle puljerne, undtagen 1 at blive taget i brug i undtagelsen er genopretning på administrationsbygninger, hvor der er afsat delvis finansiering til nyt tag på Ole Hansensvej 7. dette projekt kan dog ikke sættes i gang, før de resterende ca. 7 mio. kr. er tildelt. Dette er ikke inkluderet i det nuværende budgetforslag, der er sendt i høring. Det vurderes, at der kan overflyttes kr ,- fra denne anlægskonto og at dette beløb tilllægges i den endelige anlægsansøgning, når finansieringen af de kr. 7.0 mio. bliver muligt. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at

23 1. Der fortages den beskrevne budgetjustering med overflytning af 1 mio.kr. fra Genoprettelse skoler 2010 til byggeriet af Musikskolen 2. Der fortages den beskrevne budgetjustering med overflytning af 2 mio.kr. fra Genoprettelse skoler 2011 til byggeriet af Musikskolen 3. Der fortages den beskrevne budgetjustering med overflytning af kr. fra Genoprettelse administration til byggeriet af Musikskolen 4. De ikke-løste opgaver fra Genoprettelse skoler 2011 videreføres til prioritering i det eksisterende budgetønske for genopretning Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Anbefales godkendt med bemærkning om, at der i punkt 2 kun tages 1 mio. kr., og at den resterende 1 mio. kr. anbefales finansieret af de midler, der er tilført kassen fra overskud på busdrift.

24 11. Salg af brandstation Lukket sag Sagsid: 10/18873 Sagen afgøres i: Byrådet

25 12. Orientering kommunale bygninger til salg Åben sag Sagsid: 11/23821 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1 liste over bygninger til salg - status (143616/11) Indledning Denne sag er en opfølgning på byrådssagen fra 14. marts 2011 (sag 10/25435). Her følger status på anbefalinger og procestrin. Beskrivelse af sagen Ved forårets behandling af sagen vedtog Byrådet dels at sætte en række bygning til salg og dels, at bygninger, hvor et lejemål opsiges, skal genovervejes. Siden foråret er 1 ejendom blevet fraflyttet (Humleorevej 2). Humleorevej blev på ØU møde 5. september 2011 sat til salg. I bilag er placeret den oprindelige oversigt tilføjet en statuskolonne, hvoraf det kan ses, at en del sager er i proces. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at arbejdet er kommet i gang, men at det også bør erkendes, at salget af større bygninger ofte er en tidskrævende proces. Indstilling Teknisk Direktør indstiller: 1. at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Taget til efterretning. Udvalget ønsker tilsvarende orienteringer ½ årligt.

26 13. Køb af areal efter Planlovens 47a. Lukket sag Sagsid: 11/908 Sagen afgøres i: Byrådet

27 14. Areal på Køgevej - byfornyelse - tillægsbevilling Lukket sag Sagsid: 11/23714 Sagen afgøres i: Byrådet

28 15. Forslag til regional udviklingsstrategi Åben sag Sagsid: 11/24053 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Region Sjælland har med brev den 28. juni 2011 fremsendt forslag til regional udviklingsstrategi Forslaget er i høring i frem til den 14. oktober Beskrivelse af sagen Regionsrådet har vedtaget forslag til Den regionale udviklingsstrategi og handlingsplan for og sender strategien i høring. Den regionale udviklingsstrategi beskriver den ønskede fremtidige udvikling af regionen ud fra en helhedsorienteret vurdering. Forslaget til den regionale udviklingsstrategi bygger på de seneste fire års arbejde for at styrke den regionale udvikling. Regionsrådet oplyser, at der er flere udfordringer der går på tværs af både sektorer og administrative grænser. Kompetenceudvikling, tilgængelighed, erhvervsudvikling, infrastruktur og klima er eksempler på områder, hvor der gennem samarbejder skabes sammenhængende løsninger. Forslaget kan ses på Høring Ingen Økonomi Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Teknisk Forvaltning vurderer, at der i forslaget er mange gode initiativer som Ringsted Kommune kan støtte op om. Forslag til høringssvar udsendes før udvalgesmødet. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at forslag til høringssvar godkendes. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Udvalget har taget forslaget til efterretning, og forvaltningen arbejder videre med forslaget til økonomiudvalget.

29 16. Orientering fra formand og administration - September 2011 Åben sag Sagsid: 10/125 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: Indledning Pyloner: Vejdirektoratet har med brev den 22. august 2011 fremsendt partshøring i forbindelse med Ringsted Kommunes ansøgning om opstilling af 2 pyloner ved afkørsel 36 ved Vestmotorvejen. Partshøringen foretages på baggrund af vejdirektoratets vurdering af sagen og inden der træffes endelig beslutning. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Orientering taget til efterretning.

30 17. Halvårsregnskab pr til orientering Åben sag Sagsid: 11/23423 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1 Indberetning på specialiseret socialområde 2. kvartal 2011.pdf (141286/11) 2 Halvårsregnskab juni 2011 (143229/11) 3 Bevillingsspecifikation anlæg. (143245/11) 4 Specifikation (143314/11) Indledning Fra 2011 skal kommunerne udarbejde halvårsregnskab pr. 30. juni og et forventet årsregnskab. Udarbejdelse af halvårsregnskab er aftalt mellem KL og regeringen i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2011, og er en konsekvens af store budgetoverskridelser i kommunernes regnskaber for Halvårsregnskabet erstatter den anden budgetrapportering i kommunens interne styring. Beskrivelse af sagen Halvårsregnskabet skal sikre opfølgning i forhold til udgiftsudviklingen og samtidig give en prognose for regnskabsresultatet. Der indrapporteres til Indenrigs- og Sundhedsministeriet og KL. Det er et krav, at byrådet har godkendt halvårsregnskabet senest den 1. september. Af planlægningsmæssige årsager er dette krav dog ikke muligt at overholde. Ligesom det skal bemærkes, at det er dette krav, der ikke gør det muligt at fremlægge sagen for fagudvalgene inden fremlæggelse i Økonomiudvalg og Byråd. Halvårsregnskabet skal understøtte en stærkere dialog mellem kommunerne med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. Regnskabet omfatter dels det skattefinansierede driftsområde og det brugerfinansierede driftsområde. Renter, finansiering og finansforskydninger og anlæg er således ikke en del af det obligatoriske halvårsregnskab. Da halvårsregnskabet erstatter den anden budgetrapport i kommunens interne styring, er der dog udarbejdet prognose, der tillige omfatter anlæg, renter og finansforskydninger. Der er udarbejdet halvårsregnskab ved udgangen af juni Der er vedlagt 4 bilag til sagen. Bilag 1 er halvårsregnskabet ultimo juni 2011 med bemærkninger. Bilag 2 er en specifikation af talmaterialet på et mere detaljeret bevillingsniveau Bilag 3 viser alle anlægsprojekter Bilag 4 viser den lovpligtige afrapportering på det specialiserede socialområde til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Vurdering Det samlede driftsbudget udgør knap1,9 mia. kr., og der forventes på nuværende tidspunkt samlet set budgetoverholdelse. Der vil altid være usikkerhedsmomenter i et budget af denne størrelse. På den baggrund forventes budgetoverholdelse på trods af en afvigelse på 3,3 mio. kr. i forhold til det budgetterede. Merforbruget svarer til en afvigelse på 0,2 %. Resultatet giver dermed ikke anledning til forslag om ekstraordinære besparelser.

31 Halvårsregnskabet dækker over en række forskellige tendenser med både mindre- såvel som merforbrug. I nedenstående tabel er vist et sammendrag af halvårsregnskabet for Hele kr. Korrigeret budget 2011 Halvårs-re gnskab Forventet regnskab 2011 Afvigelse regnskab Indtægter Skattefinansieret drift Økonomiudvalget Klima- og Miljøudvalget Plan- og Boligudvalget Børne- og Undervisningsudvalget Socialudvalg Ældreudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Kultur- og Trivselsudvalget Renter Resultat af ordinær drift (1+2+3) Skattefinansieret anlæg* Køb og salg af jord* Brugerfinansieret drift Brugerfinansieret anlæg Årets resultat i alt ( ) Note1: Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser, ordinær drift og årets resultat angiver negative tal merudgifter/mindreindtægter og positive tal angiver mindreforbrug/merindtægter. * Ved punkterne 4 og 5 er der korrigeret for overførsler fra 2010 til 2011 med henblik på at få et mere retvisende billede af sammenhængen mellem overskuddet på ordinær drift og finansieringen af Skattefinansieret anlæg og Køb og salg af jord. På den skattefinansierede drift er der et samlet mindreforbrug på knap16,0 mio. kr. under Økonomiudvalget, Børne- og Undervisningsudvalget og Ældreudvalget. Det er lykkedes at sikre budgetoverholdelse på Skoleområdet, herunder at påbegynde gældsafviklingen i mindre omfang. På daginstitutionsområdet er der udfordringer med at tilpasse dagplejen i forhold til aktivitets-forudsætningerne. På specialområdet forventes mindreforbrug. Under klima og Miljøudvalget forventes et merforbrug på 1,1 mio. kr. til snerydning og glatførebekæmpelse. Der forventes budgetoverholdelse vedrørende vej og park samt øvrige områder. På socialudvalgets område forventes der samlet set merudgifter på 9,2 mio. kr.

32 På sundhedsområdet forventes der merudgifter på 3,7 mio. kr. Dette skyldes primært den aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet, hvor der forventes et merforbrug på 3 mio. kr. Det har vist sig, at der er foretaget fejlregistreringer på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. Omregistreringen/fejlretningen af årets første 4 måneder vil ske løbende, og arbejdet forventes tilendebragt i oktober Som følge af sagen vil der frem til oktober vil usikkerhed om det endelige resultat på området. På området for handicap, social og psykiatri forventes der merudgifter på 2,2 mio. kr. Dette skyldes hovedsageligt et merforbrug på 2,0 mio.kr. på de lovbestemte og konjunkturafhængige ydelser boligsikring og boligydelse. På ungeområdet forventet der merudgifter på 3,3 mio. kr. Fordelingsmetoden og budgetfordelingen mellem Børn og familie og Ungeenheden evalueres i slutningen af året, med henblik på eventuelle justeringer i budgetfordelingen. Det medfører dog ikke nødvendigvis en ændret budgetfordeling. Med henblik på i videst mulig omfang at dæmme op for udgiftsudviklingen og nedbringe merforbruget vil Sundhedsforvaltningen iværksætte sagsgennemgange på området, og samtidig skal der dannes overblik over mulige periodeforskydninger i udgifterne til de under 18-årige brugere. På Kultur- og Trivselsudvalgets område foreslås der en omplacering af enkelte budgetposter på udvalgets område. På udvalgsbevillingen under Fritid og sundhed er der budgetteret med en række udgifter og indtægter, som der ikke er dækning for. Dette betyder, at der samlet set er behov for en omplacering, for at sikre budgetoverholdelse. Det foreslås på den baggrund, at der overføres kr. fra udvalgsbevillingen på kulturområdet og kr. fra institutionsbevillingen Folkeoplysning til udvalgsbevillingen Fritid og sundhed. På Folkeoplysningsområdet kan beløbet dækkes af overført mindreforbrug fra Det skal bemærkes, at når der tages hensyn til overførsler på anlægsområdet på knap 45 mio. kr. fra 2010 til 2011, udviser det samlede resultat på anlægsområdet et forventet mindreforbrug på knap 34 mio. kr. Mindreforbruget skyldes tidsforskydninger i diverse anlægsprojekter, og mindreforbruget forventes overført til Indstilling Direktionen indstiller, at 1. halvårsregnskabet ultimo juni 2011 tages til efterretning 2. der i 2011 på Kultur- og Trivselsudvalget omplaceres kr. fra udvalgsbevillingen Kulturelle arrangementer og opgaver og kr. fra institutionsbevillingen Folkeoplysning til udvalgsbevillingen Fritidsfaciliteter under Fritid og sundhed. Beslutning i Økonomiudvalget den Godkendt med en bemærkning om, at der skal følges op i forhold til serviceudgiftsrammen, herunder gives en tilbagemelding til Økonomiudvalg. Beslutning i Byrådet den Godkendt med Økonomiudvalgets bemærkning. Ej til stede: Jan Jakobsen

33 Supplerende sagsfremstilling Direktionen indstiller, at udvalget tager halvårsregnskabet til efterretning. Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Taget til efterretning. Beslutning i Kultur- og Trivselsudvalget den Punktet taget til efterretning. Ej til stede: Jan Jakobsen Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Taget til efterretning.

34 Underskriftsside Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave (PEN) O Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Per Roos (PR) V Lisbeth Andersen (LA) A Torben Lundsgaard (TL) F

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den 24-11-2010 Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Mødested: Kongressen Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Anlæg Budgetbemærkningerne til anlægsprojekter er i budget 2016 samlet i ét afsnit. Beskrivelserne er opdelt under de forskellige udvalg og center. Der er alene anlægsprojekter under Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Specifikation af overførsler fra 2015 til 2016 Teknik- og Miljøudvalget

Specifikation af overførsler fra 2015 til 2016 Teknik- og Miljøudvalget Specifikation af overførsler fra 015 til 016 Teknik- og Miljøudvalget Drift Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Rest korr. Årsbudget 001 - Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 11.87 10.896 9.568 1.8

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016 Økonomisk Afdeling 2. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 6 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud.

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. Punkt 8. Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. 2014-10452. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ansøgning om driftstilskud (kapitaltilførsel) på

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 05.06.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetforslag 2013-2016 - tekniske ændringer -Socialudvalget...

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 1. oktober 2013. Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 1. oktober 2013. Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Boligselskabet Domea Vordingborg 1

Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 9. december 2010, kl. 16.00 på Nyråd Kro, Nyråd hovedgade, 4760 Vordingborg Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmødet

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2011 med udgangen af maj måned

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2011 med udgangen af maj måned REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 11. august 2011 Sag nr. 2 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2011 med udgangen af maj måned 1 bilag Amager Amager Hospital - Total

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 Samlet overblik budgetopfølgning 1-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 46,5 mio. kr., hvilket er 0,9 mio. kr. mindre end det korrigerede budget,

Læs mere

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien.

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien. Bilag 1 Økonomisk vurdering på det efterspørgselsstyrede område I det følgende gives en status på budgetvurderingen på det efterspørgselsstyrede område. Det omhandler følgende områder: Meraktivitet på

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 6/2011 Mødedato: mandag den 23-05-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 6/2011 Mødedato: mandag den 23-05-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 6/2011 Mødedato: mandag den 23-05-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 13 Økonomirapportering pr. 31. maj 2008 639533 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31.

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Onsdag den 19-09-2012 Mødedato: Mandag den 17-09-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Onsdag den 19-09-2012 Mødedato: Mandag den 17-09-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Onsdag den 19-09-2012 Mødedato: Mandag den 17-09-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2013 Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Aarhus

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00.

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30.

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. Region Syddanmark Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. september 2007 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 3 2 Forventet årsresultat

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 23-01-2013 Mødedato: Tirsdag den 22-01-2013 Mødetidspunkt: 17:15-19:00

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 23-01-2013 Mødedato: Tirsdag den 22-01-2013 Mødetidspunkt: 17:15-19:00 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 23-01-2013 Mødedato: Tirsdag den 22-01-2013 Mødetidspunkt: 17:15-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar

Læs mere

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas Åben sag Resumé I forbindelse med budgetforlig 16. september 2010 er et af opmærksomhedspunkter B2011 om en samlet administration af ældreboliger/udlejningsboliger

Læs mere

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 Ajourført: 13. marts 2014 Økonomi & Løn Østergade 23 5400 Bogense www.nordfynskommune.dk Sagsnummer: 480-2014-9961 Dokumentnr.: 480-2014-61217 Godkendt af Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3

Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3 Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Søren D. Brask (Løsgænger) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Erik Swiatek (A) udvalgsmedlem Jette

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

Finansiering. (side 28-35)

Finansiering. (side 28-35) Finansiering (side 28-35) 28 BUDGET 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Finansiering Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager BILAG 1 Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager 1. E-mail af 16. marts 2006 fra Ulfeldt & Jauert,

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde

Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde Enhed Adm.pol. Sagsbehandler HEN Koordineret med Sagsnr. 1207028 Doknr. 1029630 Dato 5. september 2012 Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Børne- og Undervisningsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Børne- og Undervisningsudvalget Budget Børne- og Undervisningsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Boligkommissionen 03-12-2012. Dato 3. december 2012. Tid 15:00. Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende

Boligkommissionen 03-12-2012. Dato 3. december 2012. Tid 15:00. Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Referat Boligkommissionen 03-12-2012 Dato 3. december 2012 Tid 15:00 Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Frode Thule Jensen, Erik Kyed Trolle, Kaj Bernth - Lægelig sagkyndig Stedfortræder Medlemmer Bruno

Læs mere

Region Midtjylland. Økonomirapport oktober 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007. Punkt nr. 11

Region Midtjylland. Økonomirapport oktober 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007. Punkt nr. 11 Region Midtjylland Økonomirapport oktober 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. oktober 2007 Punkt nr. 11 Regionshuset Viborg Økonomirapport oktober 2007 Regionsøkonomi Budget og Analyse Skottenborg

Læs mere

Lokalplanforslag 1.37.1. Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37. Forslag. 30.

Lokalplanforslag 1.37.1. Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37. Forslag. 30. Lokalplanforslag 1.37.1 Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej Tillæg til lokalplan 1.37 Forslag 30. oktober 2007 Ishøj Kommune 2007 Indholdsfortegnelse: LOKALPLANOMRÅDET...3 BAGGRUND FOR

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 4 Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne (R),

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Torsdag den 05-september-2002 Udvalgsværelse

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere