Støj og vibrationer i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støj og vibrationer i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet"

Transkript

1 Støj og vibrationer i anlægsfasen 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet Maj 2009

2

3 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen for 5. sporsløsningen på strækningerne Ny Ellebjerg Station - Vestvolden og Vestvolden - Baldersbrønde. Det er udarbejdet i foråret 2009 af ATKINS/COWI som en del af Trafikstyrelsens København- Ringsted projekt. Fagnotatet udgør sammen med en række øvrige fagnotater det samlede, tekniske grundlag for projektet, og det er samtidig udgangspunkt for indholdet i projektets Miljøredegørelse. Fagnotatet omfatter de fagspecifikke forhold, som projektet har arbejdet videre med i projektforslagsfasen. De fagspecifikke forhold i andre undersøgte løsninger i dispositionsforslagsfasen er beskrevet i et fagnotat, som blev udarbejdet i 2007/2008 i forbindelse med høringsudgaven af Miljøredegørelsen. Det tidligere fagnotat er fortsat tilgængeligt på Trafikstyrelsens hjemmeside under København-Ringsted projektet/høringsproces. Jan Schneider-Tilli, projektleder.

4

5 5 Støj og vibrationer i anlægsfasen Indhold Indhold Indledning 7 Afgrænsning Formål 8 8 Ikke-teknisk resumé 9 Metoder for undersøgelserne 11 Anvendte indsatsgrænser for støj 11 Beregningsmodel 11 Væsentlige arbejdsprocesser 12 Miljøkonsekvenser og afværgeforanstaltninger 13 Resumé af beregnet støjbelastning 13 Afværgeforanstaltninger 17 Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne 19 Referencer 21 Bilag 23

6

7 7 Støj og vibrationer i anlægsfasen Indledning Indledning Nærværende notat omhandler støj og vibrationer i forbindelse med anlægsprocessen ved en kapacitetsudvidelse mellem København og Ringsted. Undersøgelsen dækker delprojekt C5, som omfatter strækningen mellem Ny Ellebjerg Station og Baldersbrønde. For hele strækningen skelnes der mellem to delstrækninger: Ny Ellebjerg Station-Vestvolden og. Projektet på de to delstrækninger omfatter: Der anlægges et 5. spor langs den eksisterende bane mellem Hvidovre Fjern og Vestvolden. Der anlægges et 5. spor langs den eksisterende bane mellem Vestvolden og Taastrup, og der etableres en fly-over ved Baldersbrønde. Såfremt der ikke gennemføres en udvidelse af banekapaciteten på strækningen København-Ringsted ved en 5. sporsløsning, vil 0-alternativet være en mindre kapacitetsudvidelse af den eksisterende bane over Roskilde. Af praktiske hensyn er den undersøgte strækning i dette notat delt op i flere delområder: Delområde Vigerslev: Delområde Hvidovre: Delområde Rødovre - Brøndbyøster: Delområde Vestvolden: Delområde Motorringvejen: Delområde Glostrup: Delområde Godsbane Nord: Delområde Albertslund: Delområde Kvartererne: Delområde Indtil Holbækmotorvejen: Delområde Holbækmotorvejen-Taastrup Hovedgade: Delområde Taastrup km 3,9 (Gb) 6,4 (Kh) km 6,4 7,5 (Kh) km 7,5 8,8 (Kh) km 8,8 9,7 (Kh) km 9,7 11,0 (Kh) km 11,0 12,0 (Kh) km 12,0 13,6 (Kh) km 13,5 14,6 (Kh) km 14,4 15,5 (Kh) km 15,5 16,2 (Kh) km 16,1 17,2 (Kh) km 17,2 18,2 (Kh) I notatet beskrives de forhold der forventes i forbindelse med selve anlægsfasen. Der er således alene beskrevet konsekvenser ved anlægsfasen og ikke i en fremtidig driftsfase. Projektet medfører en lang række anlægsarbejder på strækningen København- Ringsted. Arbejderne vil foregå over en længere periode og i nærheden af tæt bebyggede områder, hvilket uundgåeligt medfører, at en række boliger udsættes for støj, mens arbejdet udføres.

8 8 Støj og vibrationer i anlægsfasen Indledning Anlægsarbejderne udføres langs de eksisterende spor og udføres, så vidt det er muligt, i dagtimerne. Dog vil det være nødvendigt at udføre visse arbejder, når der ikke er togdrift på banen. For at genere færrest muligt togpassagerer, vil denne type arbejder erfaringsmæssigt blive gennemført om natten eller i weekender. Afgrænsning I dette notat er der alene taget stilling til de støjmæssige konsekvenser af de forventede anlægsaktiviteter. Der er foretaget støjberegninger for delområderne Vigerslev til Taastrup, hvor befolkningstætheden er størst, og hvor der forventeligt skal udføres flest anlægsarbejder. Det er således den strækning, hvor der vil opstå flest problemer relateret til støj. Støjberegningerne er foretaget på det grundlag der var til rådighed april Således er omfang, varighed, placering, osv. af anlægsaktiviteterne til dels baseret på skøn og antagelser. Oplysninger der er indløbet senere, men før færdiggørelsen af denne rapport, er kommenteret, men konsekvenserne er ikke beregnet specifikt. Den væsentligste ændring i grundlaget for vurderingerne er, at der forventes etableret en 6-6½ meter høj arbejdsskærm mellem det eksisterende spor og arbejdsområdet. Arbejdsskærmen opbygges som en fungerende støjskærm. Det er i beregningerne antaget, at alle aktiviteter foregår i dagtimerne, hvilket bekræftes af den senest udgivne stadieplan. Dog vil etablering og nedtagning af arbejdsskærm sandsynligvis foregå om natten, som omtalt senere. Formål Det primære formål er at kortlægge de mest kritiske processer med hensyn til støj, samt vurdere, hvorvidt de forventede støjkriterier kan overholdes ved udførelsen af de forventede anlægsaktiviteter. Hvor kravene ikke kan forventes overholdt, er det formålet at anslå omfanget af berørte boligområder, varigheden af belastningen samt muligheden for afværgeforanstaltninger.

9 9 Støj og vibrationer i anlægsfasen Ikke-teknisk resumé Ikke-teknisk resumé Den forventede støjbelastning er beregnet for anlægsaktiviteter i forbindelse med en kapacitetsudvidelse mellem København og Ringsted. Undersøgelsen dækker delprojekt C5, som omfatter strækningen mellem Ny Ellebjerg Station og Baldersbrønde. Undersøgelsen er foretaget på et tidligt tidspunkt i projektet, hvorfor det har været nødvendigt at gøre flere antagelser vedrørende anlægsarbejdet. Resultaterne er præsenteret dels som farvekonturkort, dels ved optælling af helårsboliger der forventes at være belastet med anlægsstøjniveauer, der er højere end grænseværdien på 70 db(a) i dagperioden. I aften- og natperioden har Trafikstyrelsen en indsatsgrænse på 40 db(a). Hvis det ikke er muligt at overholde begge grænseværdier informeres de involverede borgere. Det fremgår af resultaterne, at de aktiviteter, der forventes at være til størst gene, er henholdsvis sporbygning, fundamenter til køreledningsmaster samt jordarbejder inkl. spunsning. Af disse aktiviteter forventes sporbygning og fundamenter til af køreledningsmaster at være af forholdsvis kort varighed, så den enkelte bolig ikke generes igennem længere tid. I forbindelse med anlægsarbejdet etableres en arbejdsskærm mellem de eksisterende spor og anlægsområderne. Arbejdsskærmen opbygges med akustiske egenskaber og vil fungere som en støjskærm.

10

11 11 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metoder for undersøgelserne Metoder for undersøgelserne Anvendte indsatsgrænser for støj Trafikstyrelsen vurderer støjkonsekvenserne i anlægsfasen i dagperioder med udgangspunkt i et støjniveau på 70 db i boligområder. For anlægsarbejder, der må udføres i aften- og natperioder, vurderes støjkonsekvenser i boligområder med udgangspunkt i et støjniveau på 40 db. Hvis disse værdier ikke kan overholdes, vil mulighederne for afhjælpende foranstaltninger blive vurderet ved at afveje de tekniske og økonomiske forhold. I det omfang der herefter kan forventes overskridelser, vil de involverede boligområder løbende blive informeret om forventede støjgener. I særlige tilfælde kan der blive tale om at finde midlertidige opholdssteder for de berørte. Indsatsgrænserne for støj tager udgangspunkt i de grænseværdier, der ofte anvendes af kommunale myndigheder. Der er forskellig praksis for hvilke krav, der stilles, og af tabel 1 fremgår, hvorledes praksis er i en række af de kommuner, hvor en eventuel ny bane skal anlægges. Tabel 1. Oversigt over anvendte støj- og vibrationsgrænser Andre tidspunkter Spidsværdier Hverdage, LAeq i db Lørdag Lør., søn., helligdage LAeq i db Alle dage LAmax i db Kommune kl kl kl Hele døgnet kl København Hvidovre 70 Brøndby (70) Vallensbæk 70 Høje Taastrup Der henvises til Miljøstyrelsens vejledninger Ishøj 70 Greve 60 (70) Solrød Oplysningerne i tabellen er baseret på undersøgelser i København-Ringsted projektet. Ovenstående støjkrav administreres normalt således, at støjkravene gælder udendørs ved facader eller skel. Beregningsmodel Støjberegningen følger retningslinjerne i Miljøstyrelsens vejledning nr. 5/1993 Beregning af ekstern støj fra virksomheder /Ref. 1/. Støjen fra hver enkelt arbejdsproces er beregnet ved brug af kildestyrke, arbejdsrytme og udnyttelsesgrad for hver materieltype, der indgår i processen. Støjen er ækvivaleret over en 8 timers referenceperiode.

12 12 Støj og vibrationer i anlægsfasen Metoder for undersøgelserne Hvad angår støj fra arbejdsarealer, er det antaget, at arbejdet foregår jævnt fordelt på arealerne. Der er i bilag vist, hvilke støjdata der er anvendt for de enkelte aktiviteter. De enkelte aktiviteter er opbygget af flere forskellige arbejdsprocesser og tildelt én kildestyrke. Denne samlede kildestyrke består af de enkelte arbejdsprocessers specifikke kildestyrke, alle vægtet i forhold til deres forventede driftstid i den 8 timers referenceperiode. Støjen fra sporbygningen er beregnet ud fra 8 standardprocesser, der traditionelt indgår i forbindelse med sporbygning. Baseret på erfaringer fra tidligere projekter er det antaget, at disse processer har ens varighed og fremførelseshastighed (200 m/time). Støjkilden er placeret som en linje, der løber over hele strækningen. Resultatet af vurderingerne skal opfattes som beregninger udført på planlægningsniveau. Dvs. der kan forekomme ændringer og/eller tilføjelser til arbejdsprocesserne, der kan få støjmæssig betydning. Alle beregninger er foretaget med beregningsprogrammet SoundPLAN 6.4, som er godkendt til bl.a. beregning af industristøj. Alle støjkildedata er data fra tidligere foretagne støjmålinger eller data modtaget som værende repræsentative for de forventede arbejdsaktiviteter. Væsentlige arbejdsprocesser Ud fra foreløbige planer for anlægsarbejder er der foretaget overslagsvurdering af støjniveauet fra de væsentligste arbejdsprocesser som anført i Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. På nuværende tidspunkt forefindes der en del uafklarede forhold. Herunder bl.a. det præcise forløb af de enkelte arbejdsprocesser, varigheden af arbejdsprocesserne, m.m. Tabel 2. Anvendte aktiviteter/materieltyper i de enkelte arbejdsprocesser. Arbejdsproces Generelle anlægsarbejder Spunsning Overfladebehandling af spunsvægge Udgravning af jord Tilbagefyldning af jord Fundamenter til køreledningsmaster Sideudvidelse af bro Betonarbejde Sporbygning Aktiviteter/materieltyper Gravemaskine, lastbil, dozer, grader, generator Rambuk, lastbil, borebil Sandblæsningsudstyr, lastbil Gravemaskine, lastbil, borerig Gravemaskine, lastbil, dozer, vibrationstromle, pladevibrator Rammemaskine Kran, lastbil, betonpumpe, betonkanon, stavvibrator, bjælkevibrator Kran, lastbil, betonpumpe, betonkanon, stavvibrator, bjælkevibrator Dozer, sporbygningsmaskine, skinnesav, ballastkørsel, ballastaflæsning, stopperettemaskine, skinneslibning, ballastfordelingsmaskine Støj fra arbejdskørsel med lastbiler er skønsmæssigt medtaget, i det omfang kørslen foregår inden for projektets arbejdsområder, hvorimod kørsel på offentlig vej ikke er medregnet.

13 13 Støj og vibrationer i anlægsfasen Miljøkonsekvenser og afværgeforanstaltninger Miljøkonsekvenser og afværgeforanstaltninger I støjberegningen er strækningen fra Vigerslev til Taastrup opdelt i 12 delområder. Opdelingen er valgt for at kunne afbilde støjzonerne på en passende måde. Opdelingen er sket på baggrund af de enkelte arbejdsarealers placering. Delområderne overlapper hinanden således, at der er foretaget støjberegninger for alle områder langs strækningen Vigerslev-Taastrup. Støjberegningen er foretaget ud til en afstand af ca m på hver side af jernbanesporet. I de 12 støjkort er støjniveauet blevet opdelt i 4 kategorier: 1) Sporbygning, 2) Fundamenter til køreledningsmaster, 3) Jordarbejde og spunsning samt 4) Generelle anlægsaktiviteter, brobygning og betonarbejde. Formålet med denne opdeling er at illustrere støjkilder, der forekommer samtidigt og har lignende aktivitetsmønstre. Hvert støjkort skal tolkes som den gennemsnitlige støjbelastning i en 8 timers periode. For sporbygning og fundamenter til køreledningsmaster forventes aktiviteterne kun at belaste den enkelte bolig i nogle få dage. Aktiviteterne jordarbejde og spunsning samt generelle anlægsaktiviteter, brobygning og betonarbejde forventes derimod at belaste den enkelte bolig med støj i længere tid. Ud fra støjkortene ses, at det vil være uundgåeligt, at enkelte bygninger og boliger, der er placeret nær jernbanesporet, vil blive berørt af støj i anlægsperioden. Det vil næppe være muligt at undgå støjgener i et vist omfang. Det fremgår også, at støjen (udtrykt ved 70 db(a) grænsen) for det meste forløber i boligrække langs jernbanesporet. Da bygningerne har en vis skærmende effekt, vil det hovedsageligt være de ejendomme uden nogen form for støjskærm, og som er placeret nærmest sporet, der rammes af et forøget støjniveau. I forbindelse med etablering af nye køreledningsmaster er de støjmæssige konsekvenser blevet undersøgt for nedramningsprocessen. Det er kun selve nedramningen, der er medtaget i støjberegningen, da støjen fra klargøring af nedramningsmaskinen vurderes at være mindst 20 db under støjen fra ramning, således at klargøring ikke bidrager til den samlede støjbelastning. Det vurderes, at støjen fra ramning indeholder tydeligt hørbare impulser, således at der skal adderes et tillæg på +5 db, jf. Miljøstyrelsens vejledning nr. 5/1984 Ekstern støj fra virksomheder /Ref. 3/. Resumé af beregnet støjbelastning Med udgangspunkt i støjkortene, der er placeret i bilag, er der foretaget en skønsmæssig optælling af, hvor mange bygninger indeholdende boliger, der er belastet af et støjniveau over 70 db(a) på mindst én facade, se Tabel 2. Det skal i den forbindelse understreges, at de aktuelle grænseværdier gælder for såkaldte fritfeltværdier. Fritfeltværdien i nærheden af en facade beregnes uden at medtage effekten af refleksioner i den nærliggende facade. I støjkortene jf. bilagene er det ikke muligt at vise fritfeltværdier, hvorfor de viste støjniveauer i nærheden af facader kan være op til 3 db højere end fritfeltværdien. Dette faktum er der overslagsmæssigt taget hensyn til i optællingen af støjbelastede facader, dvs. selv om en facade i støjkortene angiveligt er støjbelastet med over 70 db(a), er den ikke nødvendigvis medregnet i Tabel 2. Vurderingen af den enkelte bygnings anvendelse er foretaget ved hjælp af luftfotos. Det er således vurderet, hvorvidt en bygning er anvendt til bolig, fritid (kolonihaver), eller erhverv. Det er alene bygninger, der vurderes at være anvendt til bolig, der er

14 14 Støj og vibrationer i anlægsfasen Miljøkonsekvenser og afværgeforanstaltninger medtaget, idet boliger, der jf. Ref. 2 vil blive eksproprieret, ikke er medregnet. Der er skelnet mellem enfamiliehuse og etageboliger, men det kan ikke afgøres, hvor mange boliger der findes i den enkelte etagebolig. Da vurderingen alene er foretaget ud fra luftfotos, er den behæftet med en betydelig usikkerhed. Tabel 3. Boliger belastet med støjniveauer højere end 70 db(a) gennemsnit over 8 timer. Sporbygning Generelle anlægsarbejder m.m. Nedramning køreledninger Jordarbejder inkl. spunsning Delområde Kortvarigt Længere varende Kortvarigt Længere varende Vigerslev 5* - 5* - Hvidovre 7** Rødovre-Brøndbyøster Vestvolden 10** 1** 6** 27** Motorringvejen 17** - 14** - Glostrup 3* - 2* - Godsbane Nord Albertslund 9* - 9* 17 * Kvartererne 33** - 33** 84** Indtil Holbækmotorvejen Holbækmotorvejen Taastrup 4** - 3** - Hovedgade Taastrup 1* 1** - 6 * * Overvejende etageboliger ** Overvejende enfamiliehuse Nedenfor er der givet en kortfattet gennemgang af aktiviteter og den estimerede støjbelastning i de 12 delområder. Yderligere er der i bilag placeret en oversigt over, hvilke af aktiviteter der antages at foregå i det enkelte delområde. Oversigten beskriver, hvilke støjkilder, udover sporbygning og fundamenter til køreledningsmaster, der er medtaget i støjberegningerne. Delområde: Vigerslev Placeret i km 3,9 (Gb) 6,4 (Kh) Der vil blive placeret et arbejdsareal langs strækningen km 4,1 (Gb) 6,4 (Kh). Arealet forventes anvendt til generelle byggeaktiviteter. Støjkilderne for arealet antages at være jævnt fordelt over hele arealet. Støjen fra arbejdsarealet alene medfører ingen overskridelse af støjgrænsen på 70 db(a) ved nogen boliger. Delområde: Hvidovre Placeret i km 6,4 7,5 (Kh) På denne strækning vil der blive placeret arbejdsveje ved km 6,5 7,15 og km 7,15 7,4. Derudover vil der blive placeret et arbejdsareal ved km 7,0. Ved km 7,4 vil der blive en del anlægsarbejde i forbindelse med perrontunnelen. Støjen fra disse arbejdsarealer alene vurderes dog ikke at berøre nogen boliger med støjniveauer over 70 db(a). Delområde: Rødovre til Brøndbyøster Placeret i km 7,5 8,8 (Kh) Der er tre områder, hvor der skal foretages anlægsarbejder. Der skal foretages arbejde på broen over Avedøre Havnevej. I km 7,7-7,8 placeres der en arbejdsplads til det generelle bygge- og anlægsarbejde. På strækningen km 7,7-8,6 er der behov

15 15 Støj og vibrationer i anlægsfasen Miljøkonsekvenser og afværgeforanstaltninger for en arbejdsvej, hvor der skal foretages en del jordarbejde. Aktiviteterne på disse arealer vil dog ikke alene give en støjpåvirkning, der overskrider støjgrænsen på 70 db(a). Delområde: Vestvolden Placeret i km 8,8 9,7 (Kh) På en stor del af strækningen vil der være forskellige anlægsarbejder, herunder etablering af støttemure, udjævning af jord, etablering af spunsvægge samt generelle anlægsarbejder. Der vil være relativt mange anlægsaktiviteter på et lille areal, og derfor vil en del boliger (op til 30 ejendomme) blive berørt af anlægsstøj på over 70 db(a). De boliger, der udsættes for støjniveauer på over 80 db(a), vil blive eksproprieret i forbindelse med projektet /Ref. 2/. De berørte boliger er beliggende på Turpinsvej, Rolandsvej og Oliversvej. Delområde: Motorringvejen Placeret i km 9,7 11,0 (Kh) I dette delområde skal der kun etableres ét arbejdsareal (i km 9,8), hvor der alene forventes at foregå normale bygge- og anlægsaktiviteter, der ikke støjer væsentligt. Støj fra sporbygning vil betyde at boliger, der er beliggende på Valmuevej, Søndervangsvej og Peders Kilde, og som vender mod jernbanesporet, vil blive belastet med støjniveauer over 70 db(a). Det er ejendomme, der er støjbelastet over støjgrænsen på 70 db(a). Delområde: Glostrup Placeret i km 11,0 12,0 (Kh) Dette delområde indeholder hovedsageligt erhvervsejendomme og kun få boliger. Der vil blive placeret et arbejdsareal på strækningen km 11,35 11,8. Aktiviteterne fra dette område vil dog ikke overstige 70 db(a) ved nogen ejendomme. Støjen fra sporbygningen vil, pga. den relativt store afstand mellem bygninger og jernbanesporet, kun få steder give støjmæssige problemer. Boligejendommen på Tunnelvej bliver berørt (specielt på facaden, der vender ud mod jernbanen) med et støjniveau på op til 80 db(a) i forbindelse med sporbygningen. Delområde: Godsbane Nord Placeret i km 12,0 13,6 (Kh) Dette delområde indeholder hovedsageligt erhvervsejendomme, og der er relativt stor afstand fra banelegemet til bygningerne. Støjniveauet fra arbejdsarealer og sporbygning er ved alle boliger mindre end 70 db(a). Delområde: Albertslund Placeret i km 13,5 14,6 (Kh) I dette delområde skal der på strækningerne km 13,5 13,9 og km 14,0 14,35 udføres jordarbejde samt etableres spunsvægge. Omkring km 14,0 og 14,15 skal der arbejdes med rampen ved Albertslund Station. Støjen fra dette anlægsarbejde vil medføre støjniveauer på mellem 70 og 80 db(a) for flere boligejendomme både syd og nord for sporene, og enkelte ejendomme vil blive påvirket af et støjniveau over 80 db(a). Delområde: Kvartererne Placeret i km 14,4 15,5 (Kh) I dette delområde skal der på det meste af strækningen udføres jordarbejder samt etableres spunsvægge. I km 14,8 etableres der et arbejdsareal til generelle anlægsarbejder. I km 15,35 skal der udføres arbejde i forbindelse med udvidelse af broen over Vridsløsevej.

16 16 Støj og vibrationer i anlægsfasen Miljøkonsekvenser og afværgeforanstaltninger På den nordlige side af jernbanesporet vil nogle få boligejendomme blive berørt af et støjniveau mellem db(a). På sydlige side af jernbanesporet vil de boliger, i områderne Hjulets kvarter, Ankerets, Nøglens, Vægtens, Falkens, Klokkens, Kronens, Stjernens og Liljens kvarter, der vender ud mod jernbanesporet, blive udsat for støjniveauer på db(a). På grund af bygningernes udformning vil det hovedsageligt være de yderste bygninger, der berøres af støjen. De yderste rækker af boligerne har en skærmende virkning på støjen. Boligernes lave højde i forhold til jernbanesporets højdemæssige placering vil dog begrænse denne støjskærmende effekt. Delområde: Indtil Holbækmotorvejen Placeret i km 15,5 16,2 (Kh) Dette delområde indeholder meget få bygninger, hvilket betyder, at støjgenerne ved sporbygning og anlægsarbejder er minimale. Delområde: Holbækmotorvejen til Taastrup Hovedgade Placeret i km 16,1 17,2 (Kh) I dette delområde er omfanget af ordinære anlægsarbejder meget begrænset, og støjniveauet udgøres hovedsageligt af støjen fra sporbygningen. På den sydlige side af jernbanesporet vil enkelte af beboelsesejendommene på Parkvej blive berørt af et støjniveau over 70 db(a). Derudover vil Grøndals Vænge Haveforening blive berørt af støjen fra sporbygningen. Det bemærkes i den forbindelse, at flere husene i haveforeningen vil blive nedrevet/flyttet længere væk fra banearealet og dermed de støjende aktiviteter, jf. fagnotat om arealbehov/ref. 2/. På den nordlige side af sporet vil nogle få boliger (<5) blive berørt af støjniveauer over 70 db(a) i den periode sporbygningen finder sted. Delområde: Taastrup Placeret i km 17,2 18,2 (Kh) I dette delområde vil der blive placeret en del arbejdsarealer. I km 17,55 18,15 vil der blive etableret en hovedarbejdsplads. Udvidelsen af broen over Taastrup Hovedgade vil også medføre en del støj. Generelt set er delområdet dog relativt stort, og der er stor afstand til boligejendomme. Derfor vil kun meget få (1-3 stk.) ejendomme blive berørt af et støjniveau på op til 70 db(a).

17 17 Støj og vibrationer i anlægsfasen Afværgeforanstaltninger Afværgeforanstaltninger Generelt er der 4 principper for afværgeforanstaltninger af støj fra anlægsarbejde: Støjsvage arbejdsmetoder, støjsvagt materiel, alternative placeringer af arbejdsaktiviteter og støjskærmende foranstaltninger. Nogle af arbejdsprocesserne kan udføres på forskellig vis, men erfaringen viser, at der umiddelbart ikke kan opnås en signifikant støjreduktion ved at benytte alternative arbejdsprocesser. Anvendelse af rambuk til spunsning er en aktivitet, der er meget støjende. Anvendelse af f.eks. vibrator er et støjsvagt alternativ. Om det er muligt at anvende vibrator i stedet for rambuk afhænger af jordbundsforholdene. Derfor bør jordbundsforholdene undersøges nærmere de steder, hvor det er planlagt at benytte spunsning som arbejdsproces. For andre typer af materiel/maskineri, der er relativt støjende som f.eks. dumper og ballastaflæsninger, er det vores erfaring, at det ikke er muligt at anvende mere støjsvagt materiel/maskineri. I nærheden af de planlagte arbejdsarealer vil der naturligt være et højere støjniveau. Såfremt det er muligt, vil det være hensigtsmæssigt at flytte arbejdsaktiviteterne til placeringer, hvor støjgenerne er mindst. Det er dog kun sjældent, at dette er muligt i praksis, da arbejdsarealerne ofte er direkte knyttet til anlægsarbejder på f.eks. broer og stationsanlæg. Der er ikke tradition for at benytte deciderede støjskærme i forbindelse med anlægsarbejde. Imidlertid vil der under størsteparten af anlægsarbejdet blive anvendt en 6-6,5 meter høj arbejdsskærm mellem de eksisterende spor og anlægsområderne. Arbejdsskærmen opbygges med akustiske egenskaber, og det forventes, at ingen boliger nord for banelinjen vil være belastet med støjniveauer over 70 db(a). De akustiske krav til arbejdsskærmen er at den skal være uigennemtrængelig og gå helt ned til jorden samt have en mindste vægt på 10 kg/m 2. Både nord og syd siden monteres med lydabsorberende materiale.

18

19 19 Støj og vibrationer i anlægsfasen Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Det grundlag, der har været til rådighed for støjberegningerne, har været begrænset, hvilket har medført en del antagelser. Det har ikke været muligt at skaffe de specifikke bygningshøjder, hvorfor der er antaget en standardhøjde for de fleste bygninger på 6 meter. Dog er enkelte bygninger sat til hhv. 12 eller 16 meter, da bygningerne tydeligvis har været over 6 meter høje. For et boligområde ved Brøndbyøster er der valgt en effektiv højde på 2 m over jernbanesporet. Årsagen er, at boligområdet er lavt byggeri med flade tage og placeret i en lavere terrænhøjde end jernbanesporet. Betydningen af dette er, at lidt flere boliger i dette område rammes af en støjbelastning på 70 db(a). I støjberegningen er placeringen og størrelsen af arbejdsarealerne sat efter bedste skøn, da udformningen og placeringen af arealerne ikke har været fastlagt på tidspunktet for støjberegningerne. Antagelser bekræftes dog i store træk af Ref. 2. Derudover er aktiviteterne i de enkelte arbejdsarealer også antaget at være udgjort af 6 hovedgrupper. De enkelte arbejdsprocesser er vurderet ud fra erfaring med lignende anlægsarbejder. Det har ikke været muligt på tidspunktet for støjberegningen at foretage en differentieret tilgang til aktiviteterne på arbejdsarealerne. De støjskærme, der i øjeblikket er placeret på strækningen, er ikke medtaget i støjberegningen. Støjskærmene syd for sporet forventes at blive fjernet i forbindelse med anlægsarbejdet og erstattet af en arbejdsskærm som nævnt tidligere. Heller ikke virkningen af arbejdsskærmen er beregnet. I forhold til de beregnede forhold forventes etablering/nedtagning af støj- og arbejdsskærme at have følgende indflydelse i forhold til de heri rapporterede forhold: Nord for sporet forventes anlægsstøjen at være væsentligt lavere end beregnet og lavere end 70 db(a) ved alle boliger på strækningen. Syd for sporet forventes nedtagningen af støjskærm ikke at have negativ indflydelse på støj fra togdriften, idet arbejdsskærmen vil erstatte støjskærmen. Der etableres en ny støjskærm, når arbejdsskærmen nedtages. Det er en forudsætning for ovenstående, at arbejdsskærmen udformes jf. tidligere nævnte betingelser, dvs. en uigennemtrængelig skærm med en vis fladevægt der går helt ned til jorden. Det skal yderligere bemærkes, at etablering af arbejdsskærmen, inkl. fundamenter til pæle, og nedtagning, er projekteret til at foregå i natperioden. Dette må forventes at medføre relativt høje støjniveauer, der er højere end de forventede indsatsgrænser for natperioden. Der er anvendt den samme terrænabsorption (fuldt absorberende) for hele strækningen, da det ville blive for omfattende at differentiere dette. Dette forhold vurderes ikke i den aktuelle situation at give en afvigelse, der har en signifikant betydning. Kørsel med lastbiler til og fra anlægsområderne på offentlig vej er ikke medtaget i støjberegningen, hvilket er normal praksis i forbindelse med beregning af støj fra bygge- og anlægsarealer. Det har ikke været muligt at anvende en terrænhøjdemodel i støjberegningen, hvilket betyder, at alle bygninger, jernbanespor og støjkilder ligger i samme grundhøjde. Betydningen af dette vurderes i højere grad at føre til et overvurderet støjniveau end til en undervurdering af det faktiske støjniveau.

20 20 Støj og vibrationer i anlægsfasen Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Der er foretaget en overslagsmæssig optælling af støjbelastede boliger ved hjælp af luftfotos. Det vil være muligt at foretage en mere præcis optælling ved hjælp af BBRog CPR-nummerregistre, men det kan kræve en særlig tilladelse at samkøre disse registre. Dette fagnotat er udarbejdet på baggrund af den viden, der var om projektet i februar Der kan ske mindre ændringer i senere faser af projektet.

21 21 Støj og vibrationer i anlægsfasen Referencer Referencer Ref. 1 Ref. 2 Ref. 3 Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 5/1993 Beregning af støj fra virksomheder. København-Ringsted banen, Ny Ellebjerg-Hedehusene Fagnotat om arealbehov, version 1. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr. 5/1984 Ekstern støj fra virksomheder.

22

23 23 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag Bilag Bilag 1: Støjkortoversigt. Bilag 2: Arbejdsarealer og aktiviteter. Bilag 3: Kildestyrke af aktiviteter.

24 24 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 1 Støjkortoversigt Bilag 1 Støjkortoversigt Støj fra jordarbejde og spunsning: Støjkort nr. 1g Km 3,9 6,4 Området omkring Vigerslev, Københavns Kommune Støjkort nr. 2g Km 6,4 7,5 Området fra Hvidovre til Rødovre Station Støjkort nr. 3g Km 7,5 8,8 Rødovre til Brøndbyøster Støjkort nr. 4g Km 8,8 9,7 Brøndbyøstervej til motorringvejen Støjkort nr. 5g Km 9,7 11,0 Motorringvejen til Østbrovej Støjkort nr. 6g Km 11,0 12,0 Området omkring Glostrup Station Støjkort nr. 7g Km 12,0 13,6 Området omkring Godsbane Nord Støjkort nr. 8g Km 13,5 14,6 Området omkring Albertslund Station Støjkort nr. 9g Km 14,4 15,5 Området ved kvartererne Støjkort nr. 10g Km 15,5 16,2 Området indtil Holbækmotorvejen Støjkort nr. 11g Km 16,1 17,2 Området mellem Holbækmotorvejen og Taastrup Hovedgade Støjkort nr. 12g Km 17,2 18,2 Taastrup Støj fra generelle anlægsaktiviteter, brobygning og betonarbejde: Støjkort nr. 1f Km 3,9 6,4 Området omkring Vigerslev, Københavns Kommune Støjkort nr. 2f Km 6,4 7,5 Området fra Hvidovre til Rødovre Station Støjkort nr. 3f Km 7,5 8,8 Rødovre til Brøndbyøster Støjkort nr. 4f Km 8,8 9,7 Brøndbyøstervej til motorringvejen Støjkort nr. 5f Km 9,7 11,0 Motorringvejen til Østbrovej Støjkort nr. 6f Km 11,0 12,0 Området omkring Glostrup Station Støjkort nr. 7f Km 12,0 13,6 Området omkring Godsbane Nord Støjkort nr. 8f Km 13,5 14,6 Området omkring Albertslund Station Støjkort nr. 9f Km 14,4 15,5 Området ved kvartererne Støjkort nr. 10f Km 15,5 16,2 Området indtil Holbækmotorvejen Støjkort nr. 11f Km 16,1 17,2 Området mellem Holbækmotorvejen og Taastrup Hovedgade Støjkort nr. 12f Km 17,2 18,2 Taastrup

25 25 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 1 Støjkortoversigt Støj fra sporbygningen: Støjkort nr. 1c Km 3,9 6,4 Området omkring Vigerslev, Københavns Kommune Støjkort nr. 2c Km 6,4 7,5 Området fra Hvidovre til Rødovre Station Støjkort nr. 3c Km 7,5 8,8 Rødovre til Brøndbyøster Støjkort nr. 4c Km 8,8 9,7 Brøndbyøstervej til motorringvejen Støjkort nr. 5c Km 9,7 11,0 Motorringvejen til Østbrovej Støjkort nr. 6c Km 11,0 12,0 Området omkring Glostrup Station Støjkort nr. 7c Km 12,0 13,6 Området omkring Godsbane Nord Støjkort nr. 8c Km 13,5 14,6 Området omkring Albertslund Station Støjkort nr. 9c Km 14,4 15,5 Området ved kvartererne Støjkort nr. 10c Km 15,5 16,2 Området indtil Holbækmotorvejen Støjkort nr. 11c Km 16,1 17,2 Området mellem Holbækmotorvejen og Taastrup Hovedgade Støjkort nr. 12c Km 17,2 18,2 Taastrup Støj fra fundamenter til køreledningsmaster: Støjkort nr. 1d Km 3,9 6,4 Området omkring Vigerslev, Københavns Kommune Støjkort nr. 2d Km 6,4 7,5 Området fra Hvidovre til Rødovre Station Støjkort nr. 3d Km 7,5 8,8 Rødovre til Brøndbyøster Støjkort nr. 4d Km 8,8 9,7 Brøndbyøstervej til motorringvejen Støjkort nr. 5d Km 9,7 11,0 Motorringvejen til Østbrovej Støjkort nr. 6d Km 11,0 12,0 Området omkring Glostrup Station Støjkort nr. 7d Km 12,0 13,6 Området omkring Godsbane Nord Støjkort nr. 8d Km 13,5 14,6 Området omkring Albertslund Station Støjkort nr. 9d Km 14,4 15,5 Området ved kvartererne Støjkort nr. 10d Km 15,5 16,2 Området indtil Holbækmotorvejen Støjkort nr. 11d Km 16,1 17,2 Området mellem Holbækmotorvejen og Taastrup Hovedgade Støjkort nr. 12d Km 17,2 18,2 Taastrup

26 26 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Nedenstående liste viser de arbejdsarealer, der er antaget i støjberegningerne, og hvilke aktiviteter, der er knyttet til disse: Nr.: 1 Km: 4,1 4,6 Vigerslev Godsvej Generelle aktiviteter Nr.: 2 Km: 6,5 7,15 Arbejdsvej Immerkærvej Tilbagefyldning af jord Nr.: 3 Km: 7,15 7,4 Arbejdsvej Immerkærvej Afgravning af jord + Tilbagefyldning af jord Nr.: 4 Km: 7,0 Arbejdsplads Matr. 99b Hæderdalsvej Generelle aktiviteter Nr.: 5 Km: 7,4 Arbejdsområde Rødovre perrontunnel Betonarbejde Nr.: 6 Km: 7,65 Arbejdsområde Avedøre havnevej Brobygning Nr.: 7 Km: 7,7 7,8

27 27 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Arbejdsplads Generelle aktiviteter Nr.: 8 Km: 7,7-8,6 Arbejdsvej Gillesager Tilbagefyldning af jord Nr.: 9 Km: 8,8-8,85 Arbejdsplads Brøndbyøstervej Generelle aktiviteter Nr.: 10 Km: 8,78 8,8 Broarbejde Brøndbyøstervej Brosideudvidelse Nr.: 11 Km: 8,8 8,95 Støttemur Afgravning af jord Nr.: 12 Km: 8,95 9,5 Støttemur Påfyldning af jord Nr.: 13 Km: 8,8-9,5 Støttemur Spunsning + Generelle aktiviteter

28 28 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Nr.: 14 Km: 9,6 Vendeplads Motorringvej ved Vestvolden Generelle aktiviteter Nr.: 15 Km: 9,75 9,8 Arbejdsplads Generelle aktiviteter Nr.: 16 Km: 11,35 11,8 Arbejdsplads Glostrup Station Generelle aktiviteter Nr.: 17 Km: 12,7 12,8 Arbejdsplads Stena genbrug (Matr. 20E) Generelle aktiviteter Nr.: 18 Km: 12,7 13,5 Arbejdsvej Stena genbrug Tilbagefyldning af jord + Afgravning af jord Nr.: 19 Km: 12,9 13,1 Arbejdsplads Spor og jord Generelle aktiviteter Nr.: 20 Km: 13,45 13,5 Arbejdsplads Vallensbæk Torvvej Generelle aktiviteter

29 29 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Nr.: 21 Km: 13,5 13,9 Arbejdspladsvej Albertslund nr. 1 Tilbagefyldning af jord + Spunsning + Overfladebehandling af spuns Nr.: 22 Km: 14,0 14,35 Arbejdspladsvej Albertslund nr. 2 Tilbagefyldning af jord + Spunsning + Overfaldebehandling af spuns Nr.: 23 Km: 14,02 14,05 Arbejdsplads Albertslund trappe og rampe Generelle aktiviteter Nr.: 24 Km: 14,15 Arbejdsplads Albertslund Station rampe Betonarbejde Nr.: 25 Km: 14,8 Arbejdsareal Ved Kvartererne Generelle aktiviteter Nr.: 26 Km: 14,25 15,35 Arbejdsvej Vridsløselillevej Påfyldning af jord + Afgravning af jord + Spunsning + Overfladebehandling af spuns Nr.: 27 Km: 15,35 Bro ved Vridsløsevej Brobygning

30 30 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Nr.: 28 Km: 15,4 Arbejdsareal til broarbejde ved Vridsløsevej Generelle aktiviteter Nr.: 29 Km: 15,35 16,05 Arbejdspladsvej Påfyldning af jord Nr.: 30 Km: 16,0 Vendeplads Holbækmotorvejen Generelle aktiviteter Nr.: 31 Km: 16,05 16,1 Broarbejde over Holbækmotorvejen Sideudvidelse af bro Nr.: 32 Km: 16,1 16,15 Arbejdsplads Ved bro over Holbækmotorvejen Generelle aktiviteter Nr.: 33 Km: 17,35 17,4 Arbejdsplads Taastrup Station Generelle aktiviteter + Betonarbejde Nr.: 34 Km: 17,35 Broarbejde ved Taastrup Hovedgade Broarbejde

31 31 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 2 Arbejdsarealer og aktiviteter Nr.: 35 Km: 17,35 17,45 Støttemur Spunsning + Overfladebehandling af spuns Nr.: 36 Km: 17,55 18,15 Hovedarbejdsplads Generelle aktiviteter (Udvidet)

32 32 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 3 Kildestyrke af aktiviteter Bilag 3 Kildestyrke af aktiviteter Generelle aktiviteter, byggepladsindretning m.m. Gravemaskine 109, % Lastbil 105, % Dozer 116, % Grader 102, % Generator 95, % Total 117,8 Gravemaskine 96,6 70,0 79,0 85,0 90,0 92,0 91,0 84,0 75,0 5% Lastbil 92,6 73,0 76,0 82,0 85,0 89,0 86,0 80,0 72,0 5% Dozer 103,6 77,0 86,0 92,0 97,0 99,0 98,0 91,0 82,0 5% Grader 89,6 63,0 72,0 78,0 83,0 85,0 84,0 77,0 68,0 5% Generator 82,8 64,0 67,0 71,0 76,0 79,0 76,0 70,0 61,0 5% Total 104,8 79,3 87,3 93,3 98,2 100,3 99,2 92,2 83,3 Total vægtet mht. effektivitet Generelle aktiviteter (Udvidet) Gravemaskine 109, % Lastbil 105, % Dozer 116, % Generator 95, % Total 117,7 Gravemaskine 106,6 80,0 89,0 95,0 100,0 102,0 101,0 94,0 85,0 50% Lastbil 109,6 90,0 93,0 99,0 102,0 106,0 103,0 97,0 89,0 250% Dozer 113,6 87,0 96,0 102,0 107,0 109,0 108,0 101,0 92,0 50% Generator 92,8 74,0 77,0 81,0 86,0 89,0 86,0 80,0 71,0 50% Total 115,6 92,1 98,3 104,3 108,8 111,3 109,8 103,0 94,3 Total vægtet mht. effektivitet Bemærk: For lastbil svarer 250 % til 5 stk. af 50 % effektivitet

33 33 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 3 Kildestyrke af aktiviteter Etablering af spunsvægge Rambuk 126, % Lastbil 105, % Borebil 110, % Total 126,2 Rambuk 124,8 89,8 98,8 110,8 115,8 120,8 120,8 110,8 96,8 75% Lastbil 102,6 83,0 86,0 92,0 95,0 99,0 96,0 90,0 82,0 50% Borebil 107,0 71,0 79,0 82,0 95,0 102,0 102,0 100,0 97,0 50% Total 124,9 90,6 99,0 110,8 115,8 120,8 120,8 111,1 100,0 Total vægtet mht. effektivitet Rambuk 123,5 88,5 97,5 109,5 114,5 119,5 119,5 109,5 95,5 75% Lastbil 96,6 77,0 80,0 86,0 89,0 93,0 90,0 84,0 76,0 25% Borebil 94,0 58,0 66,0 69,0 82,0 89,0 89,0 87,0 84,0 5% Total 123,5 88,8 97,6 109,5 114,5 119,5 119,5 109,5 95,8 Total vægtet mht. effektivitet Overfladebehandling af spuns Sandblæsningsudstyr 118, % 1 lastbil 105, % Total 118,2 Sandblæsningsudstyr 116,7 83,8 93,8 100,8 106,8 109,8 110,8 110,8 108,8 75% 1 lastbil 102,6 83,0 86,0 92,0 95,0 99,0 96,0 90,0 82,0 50% Total 116,9 86,4 94,4 101,3 107,0 110,1 110,9 110,8 108,8 Total vægtet mht. effektivitet

34 34 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 3 Kildestyrke af aktiviteter Udgravning Gravemaskine 102, % Lastbil 105, % Borerig 116, % Total 117,1 Gravemaskine 102,6 76,0 85,0 91,0 96,0 98,0 97,0 90,0 81,0 100% Lastbil 105,7 86,0 89,0 95,0 98,0 102,0 99,0 93,0 85,0 100% Borerig 115,3 88,8 97,8 103,8 108,8 110,8 109,8 102,8 93,8 75% Total 116,0 90,7 98,5 104,5 109,3 111,5 110,3 103,4 94,5 Total vægtet mht. effektivitet Bemærk: For Gravemaskine og Lastbil er de 100 % svarende til 2 stk. af 50 % effektivitet Tilbagefyldning af jord Gravemaskine 102, % Lastbil 105, % Dozer 116, % Vibrationstromle 104, % Pladevibrator 104, % Total 117,6 Gravemaskine 99,6 73,0 82,0 88,0 93,0 95,0 94,0 87,0 78,0 50% Lastbil 102,6 83,0 86,0 92,0 95,0 99,0 96,0 90,0 82,0 50% Dozer 113,6 87,0 96,0 102,0 107,0 109,0 108,0 101,0 92,0 50% Vibrationstromle 101,8 76,0 85,0 90,0 96,0 97,0 96,0 89,0 81,0 50% Pladevibrator 98,8 73,0 82,0 87,0 93,0 94,0 93,0 86,0 78,0 25% Total 114,4 88,9 97,0 102,9 107,9 109,9 108,8 101,8 93,0 Total vægtet mht. effektivitet

35 35 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 3 Kildestyrke af aktiviteter Sideudvidelse af bro Kran 109, % Lastbil 105, % Betonpumpe 100, % Betonkanon 100, % Stavvibrator 103, % Bjælkevibrator 103, % Total 113,0 Kran 106,8 81,0 90,0 95,0 101,0 102,0 101,0 94,0 86,0 50% Lastbil 102,6 83,0 86,0 92,0 95,0 99,0 96,0 90,0 82,0 50% Betonpumpe 98,7 65,8 75,8 82,8 88,8 91,8 92,8 92,8 90,8 75% Betonkanon 98,7 65,8 75,8 82,8 88,8 91,8 92,8 92,8 90,8 75% Stavvibrator 102,7 92,0 102,0 90,0 76,0 59,0 40,0 40,0 38,0 80% Bjælkevibrator 99,7 89,0 99,0 87,0 73,0 56,0 37,0 37,0 35,0 40% Total 110,4 94,4 104,1 98,2 102,4 104,3 103,1 98,6 94,7 Total vægtet mht. effektivitet Bemærk: Ved Stavvibrator svarer de 80 % til 2 stk. af 40 % effektivitet Betonarbejde Kran 109, % Lastbil 105, % Betonpumpe 100, % Betonkanon 100, % Stavvibrator 103, % Bjælkevibrator 103, % Total 113,0 Kran 106,8 81,0 90,0 95,0 101,0 102,0 101,0 94,0 86,0 50% Lastbil 102,6 83,0 86,0 92,0 95,0 99,0 96,0 90,0 82,0 50% Betonpumpe 98,7 65,8 75,8 82,8 88,8 91,8 92,8 92,8 90,8 75% Betonkanon 98,7 65,8 75,8 82,8 88,8 91,8 92,8 92,8 90,8 75% Stavvibrator 102,7 92,0 102,0 90,0 76,0 59,0 40,0 40,0 38,0 80% Bjælkevibrator 99,7 89,0 99,0 87,0 73,0 56,0 37,0 37,0 35,0 40% Total 110,4 94,4 104,1 98,2 102,4 104,3 103,1 98,6 94,7 Total vægtet mht. effektivitet Bemærk: Ved stavvibrator svarer de 80 % til 2 stk. af 40 % effektivitet

36 36 Støj og vibrationer i anlægsfasen Bilag 3 Kildestyrke af aktiviteter Sporbygning kørende støjkilder Dozer 116, % Sporbygn. 109, % Skinnesav 112,4 80,1 95,5 95,9 103, ,5 105,7 102,1 100% Ballastkørsel 104, , ,7 95,8 93,8 87,8 77,3 100% Ballast aflæs 118,9 81,5 79,3 96, ,4 105,3 100% Stopperettemaskine 116, ,9 105, ,8 108,8 100,7 100% Skinneslibning 111, % Ballastfordlingsmask. 117,5 77,2 96,3 100,8 106,7 111,2 113,4 111, % Total 124,2 Dozer 107,4 80,8 89,8 95,8 100,8 102,8 101,8 94,8 85,8 12% Sporbygn. 99,8 90,8 90,8 90,8 90,8 90,8 90,8 90,8 90,8 12% Skinnesav 103,2 70,9 86,3 86,7 94,7 95,8 98,3 96,5 92,9 12% Ballastkørsel 94,8 56,8 80,5 91,8 87,5 86,6 84,6 78,6 68,1 12% Ballast aflæs 109,7 72,3 70,1 87,7 93,8 101,8 105,8 105,2 96,1 12% Stopperettemaskine 107,0 82,8 81,7 96,1 97,8 101,8 101,6 99,6 91,5 12% Skinneslibning 101,8 77,8 73,8 83,8 97,8 95,8 92,8 92,8 90,8 12% Ballastfordlingsmask. 108,3 68,0 87,1 91,6 97,5 102,0 104,2 102,2 92,8 12% Total 115,0 92,1 95,3 101,2 105,7 108,7 110,2 108,4 100,8 Total vægtet mht. effektivitet Bemærk: Alle processer antages at bevæge sig med en hastighed på 400 m/time Nedramning af køreledningsmaster Kran 126, % Total 126,0 Kran 118,3 83,2 92,2 104,2 109,2 114,2 114,2 104,2 90,2 16,7% Total 118,3 83,2 92,2 104,2 109,2 114,2 114,2 104,2 90,2 Total vægtet mht. effektivitet

37 Støj og vibrationer i anlægsfasen Udgiver: Trafikstyrelsen

38 Trafikstyrelsen Gl. Mønt 4 DK-1117 København K. info@trafikstyrelsen.dk Kapacitetsudvidelse København-Ringsted

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Støj og vibrationer i anlægsfasen Baldersbæk-Havbogårdsvej Nybygningsløsning

Støj og vibrationer i anlægsfasen Baldersbæk-Havbogårdsvej Nybygningsløsning Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsning København-Ringsted projektet 29. August 2008 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen

Læs mere

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Titel: Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S Teknisk rapport nr.: 2012-24598-70-020

Læs mere

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup 1. juli 2019 Telefon: + 45 78 103 103 ref.: EAE QA.: REH Dok: 3146-1-a Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup Beregning af ekstern industristøj fra nedknuser position på Fåborgvej,

Læs mere

Støj og vibrationer i anlægsfasen. Havbogårdsvej-Salbyvej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer i anlægsfasen. Havbogårdsvej-Salbyvej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 3. september 2008 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen

Læs mere

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F:

Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering T: M: Postboks 615 F: Notat Laban Arkitekter A/S DAGLIGVAREBUTIK, CHR. D. 8.S VEJ, SILKEBORG Støj fra varelevering 22. maj 2015 Projekt nr. 220181 Dokument nr. 1215753860 Version 1 Udarbejdet af SHKR Kontrolleret af JEK (arkitekttegning

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ Næstved Kommune Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Att.: Gregers Kiehn Dansk Akustik Rådgivning Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf.: 58 3 620 E-mail: post@d-a-r.dk Home: www.d-a-r.dk

Læs mere

Pæleramnming og jordarbejde ved hal 3 - Køge Stadion

Pæleramnming og jordarbejde ved hal 3 - Køge Stadion NOTAT Projekt Pæleramnming og jordarbejde ved hal 3 - Køge Stadion Projektnummer 3641800102 Kundenavn Emne Til Udarbejdet af Projektleder Dansk Halbyggeri A/S Paraplyplan for anlægsarbejde Køge Kommune

Læs mere

Støjgener i anlægsfasen. Ringsted-Femern Banen

Støjgener i anlægsfasen. Ringsted-Femern Banen Støjgener i anlægsfasen Ringsted-Femern Banen November 2014 3 Indhold 4 Indhold Indledning 5 Ikke-teknisk resumé 7 Metode for støjberegninger 17 30 Afværgeforanstaltninger 67 0-alternativet 68 Oversigt

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station- Vestvolden Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen

Læs mere

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj for på strækningerne Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Kværkeby-Ringsted Station og et vendesporsanlæg

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 5. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 2 Udarbejdet af CVI Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

L r /grænse [db] Dag (7-19)

L r /grænse [db] Dag (7-19) Notat Dato: 0.0.01 Projekt nr.: 01-0 T: + 0 00 E: smm@moe.dk Projekt: BIO Byggeplads Emne: Støjkortlægning af aktiviteter juni oktober 01 Notat nr.: 01-0-0 Rev.: 0 Fordeling: 1 Resumé Der er foretaget

Læs mere

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell Notat Grontmij A/S Danmark T +45 4348 6060 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N2.136.14 Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads 28. oktober 2014 Projekt: 35.3566.04

Læs mere

STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN

STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN Støjhandlingsplan STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN August 2013 Udgivelsesdato : 23. august 2013 Rapport Støjhandlingsplan_Storebælt_2013 jernbane - endelig udgave.docx Støjhandlingsplan INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet TC-100046 Rev.1 Sagsnr.: T201775 Side 1 af 14 + kortbilag 1-4 17. februar 2012 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER ON Arkitekter 29. april 2015 MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER Beregning af vejstøj PROJEKT Møllerens Hus, Rønde - Vejtrafikstøjberegninger ON Arkitekter Projekt nr. 220944 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

Teknisk Notat Rev. 2 N

Teknisk Notat Rev. 2 N Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Teknisk Notat Rev. 2 N2.128.15 Frederiksberg Ejendomme Etablering af P-kælder og nybygning på Skolen ved

Læs mere

Støjhandlingsplan A/S Storebælt STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN. April 2013. Udgivelsesdato : 16. april 2013

Støjhandlingsplan A/S Storebælt STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN. April 2013. Udgivelsesdato : 16. april 2013 Støjhandlingsplan STØJHANDLINGSPLAN STOREBÆLT, TOGSTRÆKNINGEN April 2013 Udgivelsesdato : 16. april 2013 Rapport Støjhandlingsplan_Storebælt_2013 Støjhandlingsplan INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING 3

Læs mere

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2.

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2. TK DEVELOPMENT A/S JEM & FIX - DRONNINGLUND TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed

Læs mere

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9.

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9. Teknisk Notat Casa Vita, virkning af støjskærm Udført for Roskilde Kommune TC-101003 Sagsnr.: I100897-01 Side 1 af 9 9. september 2016 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

Holbæk Kommune. Juli 2016 rev HOLBÆK SPORTSBY. Støjberegninger Anlægs- og driftsfasen

Holbæk Kommune. Juli 2016 rev HOLBÆK SPORTSBY. Støjberegninger Anlægs- og driftsfasen Holbæk Kommune Juli 2016 rev. 040816 HOLBÆK SPORTSBY Støjberegninger Anlægs- og driftsfasen PROJEKT Støjberegninger Projekt nr. 225806 Version 2 Dokument nr. 1220345117 Version 2 Rapportdato: 8. august

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato NOTAT Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato 2016-06-01 Til Fra Jan Mortensen, CASA Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Baggrund CASA har bedt Rambøll

Læs mere

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst.

Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj. Tilkørsel sker fra Hølundvej mod nordøst. Notat Aalborg Kommune ØSTER HASSING FORSAMLINGSHUS Ekstern støj 24. oktober 2016 Projekt nr. 226522 Dokument nr. 1221451565 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af PEH 1 INDLEDNING I forbindelse med

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. STØJNOTAT Projekt Støjberegning C.F. Richs Vej 103 Kunde TRESOR Property A/S Notat nr. 1100025914-1 Dato 2016-12-16 Til Andreas Grønbæk, TRESOR Property Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 2. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1

Læs mere

Støj, vibrationer og øvrige miljøgener i anlægsfasen

Støj, vibrationer og øvrige miljøgener i anlægsfasen Støj, vibrationer og øvrige miljøgener i anlægsfasen -Fagnotat, juni 2011 Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Juni 2011 ISBN 978-87-7126-022-9 Banedanmark Anlægsudvikling

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 21. september 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Virksomhedsstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 5 Udarbejdet af CVI Kontrolleret af JEK Godkendt af CVI Indhold 1

Læs mere

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning 7. april 2017 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok:SNT-24032017-2 Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning Ekstern støj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103 CVR nr.:

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2

ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Notat A. Enggaard A/S ØSTRE HAVN, P-HUS, BYGGEFELT G2 Miljømæssig påvirkning af P-hus 1. maj 2017 Projekt nr. 226589 Dokument nr. 1223589644 Version 1 Udarbejdet af CVI/EJH Kontrolleret af JEK/MIK Godkendt

Læs mere

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods Teknisk notat Danmark T +4 898 800 F +4 898 8 www.grontmij.dk CVR-nr. 48 N4.0. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. marts 0 Projekt:.4.0 Til Fra Vedlagt

Læs mere

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use.

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use. 11. september 2017 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok:SNT-06092017-1 Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use. Ekstern støj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere

Rapport. Kortlægning af støj fra Orthana. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1481/07 Side 1 af 15

Rapport. Kortlægning af støj fra Orthana. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1481/07 Side 1 af 15 We help ideas meet the real world Rapport Kortlægning af støj fra Orthana Rekvirent: Miljøcenter Roskilde Side 1 af 15 31. december 2007 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen. November 2009. 20. oktober 2009. PEA/ta4989.lmp Jnr 153.20.30

Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen. November 2009. 20. oktober 2009. PEA/ta4989.lmp Jnr 153.20.30 N O T A T Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen November 2009 I henhold til bekendtgørelse nr. 717 af 13. juni 2006: Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner

Læs mere

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra indvinding af moler. : Søren Klitskov, Damolin A/S

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra indvinding af moler. : Søren Klitskov, Damolin A/S Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij.dk Notat CVR-nr. 48233511 N4.024.13 Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra indvinding af moler 23. april 2013 Projekt:

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM - Teknisk Baggrundsrapport nr. 10 Støj og vibrationer Februar 2009 Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse

Læs mere

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat 6. marts 2018 Notat Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej Projekt nr.: 230555 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af CVI Godkendt af MAM 1 Indledning formål Niras har på foranledning

Læs mere

1. STØJ OG VIBRATIONER

1. STØJ OG VIBRATIONER BILAG 1 - STØJ OG VIBRATIONER 1. STØJ OG VIBRATIONER 1.1 Fakta om støj Støjens styrke angives i decibel (forkortet: db). 0 db svarer til den svageste lyd et menneske kan høre. 120 db er så kraftig støj,

Læs mere

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER...

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDLEDNING... 3 2. BEREGNINGSMETODE... 4 3. STØJGRÆNSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER... 6 5. BEREGNINGSRESULTATER... 8 6. KONKLUSION... 9 7. BILAG... 10 2 1. Indledning

Læs mere

Maksimalværdien af støjen i natperioden kan jeg ikke vurdere på grundlag af de udførte målinger.

Maksimalværdien af støjen i natperioden kan jeg ikke vurdere på grundlag af de udførte målinger. To: Søren Nabe-Nielsen[/O=HORSHOLM/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=SNA]; Subject: FW: Skubber yderligere på... Sent: Thur 6-16-2011 9:09:19 From: Jørgen Vasehus Madsen From: Jørgen Vasehus

Læs mere

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3 27. november 2017 Notat CFBO Banebyen Viborg Støjforhold Projekt nr.: 230484 Dokument nr.: 1226064490 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning 2

Læs mere

STORSTRØMSBROEN STØJBEREGNING- PRÆFABRIKATIONSPLADS (10HA) I NAKSKOV

STORSTRØMSBROEN STØJBEREGNING- PRÆFABRIKATIONSPLADS (10HA) I NAKSKOV VEJDIREKTORATET STORSTRØMSBROEN STØJBEREGNING- PRÆFABRIKATIONSPLADS (10HA) I NAKSKOV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD

Læs mere

Notat til Miljøkonsekvensrapport. Nature Energy Månsson NGF NATURE ENERGY

Notat til Miljøkonsekvensrapport. Nature Energy Månsson NGF NATURE ENERGY Notat til Miljøkonsekvensrapport Nature Energy Månsson NGF NATURE ENERGY 16. OKTOBER 2018 NGF Nature Energy Månsson 16. oktober 2018 www.niras.dk Indhold 1 Indledning 3 2 Støjvilkår 3 2.1 Anlægsfase 3

Læs mere

Støjkortlægning i Natura 2000-områder. -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg

Støjkortlægning i Natura 2000-områder. -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Støjkortlægning i Natura 2000-områder -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Februar 2011 ISBN 978-87-90682-50-7 Banedanmark

Læs mere

Vurdering af industristøj Kanalgaden 3, Albertslund. Rev Industristøj

Vurdering af industristøj Kanalgaden 3, Albertslund. Rev Industristøj 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-1 Sag nr. 2507 Vurdering af industristøj Kanalgaden 3, Albertslund. Rev. 03.08.2018 Industristøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Miljøteknisk redegørelse for dæmpning af støjbidrag fra Danish Crowns afdeling i Rønne

Miljøteknisk redegørelse for dæmpning af støjbidrag fra Danish Crowns afdeling i Rønne Miljøcenter Roskilde Att: Hans Erling Jensen Randers, den 25. juni 2010 J. Nr ROS-432-00025 Miljøteknisk redegørelse for dæmpning af støjbidrag fra Danish Crowns afdeling i Rønne Ansøgning om lempelse

Læs mere

Beregningerne er udført for aftenperioden på hverdage, hvor støjbelastningen forventes at være højest.

Beregningerne er udført for aftenperioden på hverdage, hvor støjbelastningen forventes at være højest. Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk Copenhagen Metro Team I/S Metrovej 11 2300 København S CVR-nr. 48233511 Att.: Christian Tjustrup 20. januar 2014 Vores

Læs mere

1. Indledning VM acoustics er af Henning Christensen fra Jernpladsen A/S rekvireret til at udføre en beregning af den forventede støjbelastning fra virksomheden ved flytning til Gladsaxe Ringvej 51A. Virksomheden,

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-2 Sag nr. 2507 Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj Rev. 10.08.2018 Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.006.11 Torben Clausen A/S - Virksomhedsstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

Støjudbredelseskort samt beregningsresultater er et uddrag af en større sammenligning af vareleveringer dateret d

Støjudbredelseskort samt beregningsresultater er et uddrag af en større sammenligning af vareleveringer dateret d NOTAT Projekt Præsentation af støj fra vareleverancer Kunde Lantmännen, Schulstad Notat nr. 02 Dato 2017-08-16 Til Niels Kristian Holm Fra Jens Duch Kopi til Allan Jensen, Rambøll Præsentation af støj

Læs mere

Støj, vibrationer og magnetfelter. - Fagnotat, maj 2011. Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens

Støj, vibrationer og magnetfelter. - Fagnotat, maj 2011. Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens Støj, vibrationer og magnetfelter - Fagnotat, maj 2011 Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens ISBN 978-87-7126-010-6 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika

Læs mere

Støjkortlægning og støjhandlingsplaner

Støjkortlægning og støjhandlingsplaner Støjkortlægning og støjhandlingsplaner EU-direktiv om vurdering og styring af ekstern støj (2002) Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af handlingsplaner (nr. 717 af 13. juni 2006)

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. NOTAT Projekt Støjberegning Lundebjergvej 4, Frederikssund Notat nr. 1100030198 Dato 2017-10-10 Til Andreas Grønbæk Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning I forbindelse med planlægningen af nye

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

Vurdering af støjmålerapport af november 2010 for NCC søplads i Nyborg

Vurdering af støjmålerapport af november 2010 for NCC søplads i Nyborg NCC Roads A/S Ejby Industrivej 2600 Glostrup Teknik og Miljøafdelingen Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Vurdering af støjmålerapport af november

Læs mere

Fra. Dok Notat?? Dato

Fra. Dok Notat?? Dato Teknisk notat Emne Trafikstøj i Holmestrand Sør Til Håkon Bratlien, JBV Ref Nytt dobbeltspor Holm - Holmestrand Nykirke, Parsell 5 Utarbeidelse av detaljplan og reguleringsplan Prosjekt nr. 2/3939 EO??

Læs mere

MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark

MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark 24. juni 2009 J. nr. 2008-KKK-01/02 ref.: OD Supplement 3 til Beregning af ekstern støjbelastning fra Vestsjællands

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. 2. Kommunen

NOTAT. 1. Indledning. 2. Kommunen NOTAT Projekt EU-støjkortlægning 2017 Kunde Vallensbæk Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-08-09 Til Fra Lone Annbritt Jacobsen, Ishøj Kommune Johnny Lund-Wendt 1. Indledning Dette notat beskriver de generelle

Læs mere

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING Notat nr. N6.029.11 Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Tranbjerg - støjskærm Støjskærm 25. juli 2011 Projekt: 35.6315.02 Til Fra : Tranbjerg

Læs mere

Støj og vibrationer. - Fagnotat. Ny bane Hovedgård - Hasselager

Støj og vibrationer. - Fagnotat. Ny bane Hovedgård - Hasselager Støj og vibrationer Fagnotat Ny bane Hovedgård Hasselager Revideringsdato Resume af ændringer Udført Kontrolleret Godkendt ændringer markeret 28.11.2017 Endelig Nej JEK/HDK LKR JBN Støj og vibrationer

Læs mere

Justering af Nordlig Jellingløsning. Fagnotat Ny bane til Billund

Justering af Nordlig Jellingløsning. Fagnotat Ny bane til Billund Justering af Nordlig Jellingløsning Fagnotat Ny bane til Billund Godkendt dato Godkendt af 17/09 2018 Rasmus Hejlskov Olsen Senest revideret dato Senest revideret af 12/09 2018 Malene Søttrup Westergaard

Læs mere

Notat. 1 Baggrund og formål. 2 Støjgrænser og beskrivelse af driften. Projekt: Baunegården Hillerød Kommune. Emne: Beregning af støj fra skydebane

Notat. 1 Baggrund og formål. 2 Støjgrænser og beskrivelse af driften. Projekt: Baunegården Hillerød Kommune. Emne: Beregning af støj fra skydebane Notat Dato: 11.08.2016 Projekt nr.: 1003300-041 T: +45 2985 7028 E: ale@moe.dk Projekt: Baunegården Hillerød Kommune Emne: Beregning af støj fra skydebane Notat nr.: 160811 Rev.: 0 Fordeling: Mette Hultqvist

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD -14 PROJEKT Lokalplan Sneppevej i Løsning. Støj fra vejtrafik PROJEKTNUMMER 35.4936.02 UDFÆRDIGET AF LARS CHRISTIAN BJERREKÆR KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD DATO 2017-08-15 NR N4.057.17 1 INDLEDNING Hedensted

Læs mere

6080 VVM SCREENING SKAN- DERBORG SYD AARHUS SYD, VEJTRAFIKSTØJ

6080 VVM SCREENING SKAN- DERBORG SYD AARHUS SYD, VEJTRAFIKSTØJ 6080 VVM SCREENING SKAN- DERBORG SYD AARHUS SYD, VEJTRAFIKSTØJ Projekt Støjnotat - VVM Screening E45 Skanderborg S Aarhus S Kunde Vejdirektoratet Notat nr. 3 Dato 2017-04-18 Til Fra Kopi til Jakob Fryd

Læs mere

Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning

Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning Miljømåling - ekstern støj Maj '14 Rekvirent Arkil A/S Fiskerhusvej 24 4700 Næstved Dato 19. maj '14 Udført af Eurofins Miljø A/S Ørnebjergvej 1 2600 Glostrup

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. 2. Kommunen

NOTAT. 1. Indledning. 2. Kommunen NOTAT Projekt EU-støjkortlægning 2017 Kunde Vallensbæk Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-08-09 Til Fra Lone Annbritt Jacobsen, Ishøj Kommune Johnny Lund-Wendt 1. Indledning Dette notat beskriver de generelle

Læs mere

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 19. april 2018 Notat Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10400072-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af

Læs mere

VVM UDVIDELSE AF EKSISTERENDE GRUSGRAV

VVM UDVIDELSE AF EKSISTERENDE GRUSGRAV Bilag 4 Gunderup Grus- og Stenleje ApS VVM UDVIDELSE AF EKSISTERENDE GRUSGRAV Støj INDHOLD 1. september 2016 Projekt nr. 218734 Dokument nr. 1220816683 Version 1 Udarbejdet af CVI og CHG Kontrolleret af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Faaborg Havnebad. Støjredegørelse. 1 Indledning. 2 Havnebadet

Indholdsfortegnelse. Faaborg Havnebad. Støjredegørelse. 1 Indledning. 2 Havnebadet 13297 Faaborg Havnebad Støjredegørelse COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C Telefon 63 11 49 00 Telefax 63 11 49 49 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Havnebadet 1 3 Planforhold og

Læs mere

Deletape 4 20 arbdage Deletape 3 30 arbdage Deletape 2 30 arbdage Deletape 1 40 arbdage Deletape 6 30 arbdage Deletape 5 30 arbdage Midtbyprojektet Husk! Kortdata er vejledende Skel kan ikke afsættes efter

Læs mere

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S

Notat N Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter. : Søren Klitskov, Damolin A/S Notat Vævervej 7 8800 Viborg Danmark T +45 8928 8100 F +45 8928 8111 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Damolin A/S, molerindvinding ved Stærhøj Støj fra kørslen med moler ad alternative ruter 23. april

Læs mere

NOTAT. Beregning af støj fra havnebad i Odense Havn. Indledning

NOTAT. Beregning af støj fra havnebad i Odense Havn. Indledning NOTAT By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Industrimiljø Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 70 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65520 Fax 659968 E-mail miljo@odense.dk Beregning af støj

Læs mere

Hej Gitte

Hej Gitte Page 1 of 1 05-09-2016 From: Sidsel Marie Nørholm (SINO) Sent: 22-07-2016 08:34:30 To: Gitte Østergaard Sørensen / Region Nordjylland CC: Carsten Villsen (CVI) Subject: Støjnotat om råstofindving på matrikel

Læs mere

MEMO. Ringsted Outlet parkeringshus, støjvurdering. Lars Find Larsen, COWI A Støjvurdering

MEMO. Ringsted Outlet parkeringshus, støjvurdering. Lars Find Larsen, COWI A Støjvurdering MEMO TITEL DATO 20. november 2018 TIL KOPI FRA PROJEKTNR parkeringshus, støjvurdering Lars Find Larsen, COWI A113225 ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold NOTAT Projektnavn Støjundersøgelse vedr. Stensmosegrunden Projektnr. 1100036772 Kunde Albertslund Kommune Notat nr. 1 Version 1 Til Hans-Henrik Høg, Sigrid Glarbo Fra Kristine Hillig, Mikkel Pihl Andersen

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde København-Ringsted projektet 17. juni 2008 3 Affald og materialeforbrug, Forord Forord

Læs mere

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen PROJEKT Støjredegørelse, trafikstøj Ølsted PROJEKTNUMMER 35.5642.02 UFÆRDIGET AF Casper Bjerring KONTROLLERET AF Thomas Olsen DATO N5.004.18 Vedlagt 1 bilag Indledning Hedensted kommune har anmodet Sweco

Læs mere

Notat. Ambercon Samlede støjbidrag i omgivelserne

Notat. Ambercon Samlede støjbidrag i omgivelserne Ambercon Juelstrupparken 23 9530 Støvring Att.: Peter Bugge Sørensen Eurofins Miljø Luft A/S Stensmosevej 24 2620 Albertslund Smedeskovvej 38 8464 Galten Telefon 7022 4266 miljo@eurofins.dk www.eurofins.dk

Læs mere

UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE

UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE UDVIDELSE AF HAVNEN I NUUK STØJREDEGØRELSE Revision 0 Dato 02-08-2013 Udarbejdet af OFK Kontrolleret af JASJ Godkendt af OFK Ref. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Vestvolden og Vestvolden-Baldersbrønde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Vestvolden og Vestvolden-Baldersbrønde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 8. maj 2008 3 Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for 5. sporsløsningen på strækningerne Ny Ellebjerg Station-. Det er udarbejdet i efteråret

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013 Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup 0. Indledning Støjhandlingsplanen er baseret på støjkortlægningen fra 2006. Miljøstyrelsen

Læs mere

Vurdering af støjforhold ved ny parkeringsplads

Vurdering af støjforhold ved ny parkeringsplads NOTAT Projekt Lokalplan fjernparkering Billund Projektnummer 1321600417 Kundenavn Emne Udarbejdet af Projektleder Kirkbi Vurdering af støjforhold ved ny parkeringsplads Britt Tang Pedersen Helene D. Clausen

Læs mere

Opgørelse over antallet af støjbelastede boliger/personer på A/S Storebælts motorvejstrækning.

Opgørelse over antallet af støjbelastede boliger/personer på A/S Storebælts motorvejstrækning. EksterntNotat Notat Støjhandlingsplan A/S Storebælts motorvejsstrækning I henhold til bekendtgørelse nr. 1309 af 21. december 2011: Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner

Læs mere

Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: /

Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: / Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Orbicon A/S Att.: Britt Tang Pedersen Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: 31 90 75 31 / cjn@dcm.dk Dato

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere